ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.7.12

Η τρόικα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας


Την ανάγκη ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού μνημονίου επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Sergey Stanishev εξηγώντας ότι με «δεδομένη την δέσμευση που βλέπουμε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη πρέπει να δώσει στους Έλληνες ελπίδα».
Ο κ. Stanishev κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας για να συμμετάσχει στην εθνική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε τις νέες ευνοϊκές ισορροπίες που έφερε στην Ευρώπη η εκλογή του Francois Hollande.
Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική των Merkozy αλλά και στην τακτική της τρόικα που «συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο της και οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού και στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας»

Η πολιτική του Francois Hollande φαίνεται να απέχει από αυτή των Merkozy. Σε 1η φάση κατάφερε να «φρενάρει» το σκληρό δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας και να πιέσει για ανάπτυξη. Παρά ταύτα οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη επιτρέπουν μια αλλαγή πορείας ώστε από την πολιτική λιτότητας να ακολουθηθεί μια πολιτική ανάπτυξης;
Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κυβερνήσεις να προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Παρά ταύτα βλέπουμε τις οικονομίες τους να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ύφεση και την κρίση. Συνεπώς η πολιτική που ακολουθήθηκε δεν ήταν σωστή. Για εμένα η νίκη του Francois Hollande είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί σηματοδοτεί την αρχή αλλαγής ρεύματος ή τάσης στην ΕΕ και αυτό ήταν κάτι που μπορέσαμε να παρατηρήσουμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ουσιαστικά φαίνεται να ξεκινά περίοδος ουσιαστικών αλλαγών.

Εκτιμάτε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την ΕΚΤ πρέπει να ισχύσει για όλες τις χώρες; Υπάρχει χώρος και για την Ελλάδα;
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει χώρος για την Ελλάδα σε αυτό το πεδίο. Θεωρώ πάνω από όλα ότι πρέπει να υπάρχει μία κοινή προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κοινή προσέγγιση έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των Τραπεζών στο μέλλον και οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Τα προβλήματα των τραπεζών δηλ. να επιλύονται με ένα κοινό τρόπο.

Παρά ταύτα, ηγεσίες χωρών όπως της Ολλανδίας και της Φιλανδίας αμφισβητούν την συγκεκριμένη απόφαση(του ΕΣ). Πως χαρακτηρίζετε την στάση τους;
Σε κάθε χώρα υπάρχει και η εσωτερική πολιτική που επηρεάζει την συμπεριφορά των κυβερνήσεων. Ακούστε, και πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια από τις συντηρητικές κυβερνήσεις στην ΕΕ δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε επανάκτηση της εμπιστοσύνης και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Μιλάμε πλέον για 25 εκ Ευρωπαίων ανέργων. Συνεπώς δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και κάθε χώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αλληλεγγύη και συνολικές λύσεις χωρίς δηλ. κοινή προσέγγιση στα κοινά προβλήματα και τα απαραίτητα δημοσιονομικά εργαλεία δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας.

Όλο και περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Josef Ackermann, υποστηρίζουν ότι για το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται πιο γενναία περικοπή του δημόσιου χρέους ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο. Συμφωνείτε με την συγκεκριμένη άποψη;
Πιστεύω ακράδαντα ότι πολλές δυνατότητες για να μειωθεί- αμβλυνθεί η κρίση στην Ελλάδα, να μειωθεί δηλ. το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, χάθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια γιατί συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν πολύ αργά και ήταν πολύ μικρές- λίγες για το μέγεθος των προβλημάτων. Χωρίς θαρραλέες αποφάσεις σε ευρύτερο επίπεδο, χωρίς πραγματικές λύσεις για το δημόσιο χρέος χωρίς ισορροπημένη ρύθμιση της αγοράς θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορούν καιροσκόποι. Χωρίς πραγματικές επενδύσεις ανταγωνιστική οικονομία με πράσινες επενδύσεις δεν θα βρεθεί η λύση ποτέ. Γι αυτό κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, υιοθετήσαμε μια διακήρυξη, στην σύνταξη της οποίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διαδραμάτισε μείζονα ρόλο. Η διακήρυξη αυτή εκφράζει το όραμα της σοσιαλιστικής οικογένειας για την ανάπτυξη με οικονομικά και. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές να δείξουμε στους ευρωπαίους ότι υπάρχει εναλλακτική αξιόπιστη λύση. Είναι σαφές, το απέδειξε η ίδια η ζωή, οι πολιτικές αμιγούς λιτότητας είναι λάθος γιατί δεν προκαλούν μόνο πόνο στους πολίτες αλλά δεν οδηγούν και την Ευρώπη εκτός κρίσης. Οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί δεν διαθέτουν ούτε το κουράγιο ούτε και την αλληλεγγύη για να επιλυθούν τα προβλήματα και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Πριν από 3 χρόνια είχαμε την Ελλάδα σήμερα έχουμε την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ιταλία ποια χώρα άραγε θα ακολουθήσει;

Πέραν από τους αριθμούς η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από την Ευρώπη επέφερε δυσβάσταχτο βάρος στους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες καταδίκασαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ η οποία εν πολλοίς ήταν η πολιτική της ΕΕ.
Θα ξεκινήσω με την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μη βιώσιμη κληρονομιά. Ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές. Να ξέρετε ότι η Ε.Ε και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές σέβονται ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ για το θάρρος να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά δεν συμμερίζομαι την αντιμετώπιση της Ελλάδας από την τρόικα ως προτεκτοράτο. Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως προτεκτοράτο και αγνοεί τους δημοκρατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς. Η Ελλάδα δεν είναι μια τριτοκοσμική χώρα είναι μέλος της ΕΕ. Δεν μπορούμε μονίμως να επιβάλλουμε περικοπές χωρίς να δίνουμε τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε μια οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Διότι χωρίς ανάπτυξη τα ελλείμματα είναι αδύνατο να μειωθούν. Η τρόικα επιβάλλοντας συνεχώς οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα και στον κατακερματισμό και αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, τρόικα και ΕΣ θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία δεδομένης και της δέσμευσης που βλέπουμε από πλευρά της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και θα ρέπει επίσης να δώσει στην Ελλάδα ελπίδα.

Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης ή τελικά η καλύτερη λύση θα ήταν η καταγγελία του Μνημονίου όπως προεκλογικά υποστήριζε το ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν πιστεύω ότι θα ήταν λύση η καταγγελία του Μνημονίου. Θα πρέπει να εμπλακείτε σε σοβαρό διάλογο. Πρέπει να υπάρξουν πολύ σοβαρές δεσμεύσεις από πλευράς Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη όμως θα πρέπει η Ευρώπη να εκφράσει κατανόηση και να δώσει την εγγύηση ότι θα υπάρξει βοήθεια για ανάκαμψη. Με συνεχείς περικοπές αυξάνει η ύφεση. Περικόπτουμε συνεχώς ώσπου κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα έγκατα της γης.

Πως χαρακτηρίζετε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά από μια μεγάλη ήττα επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί. Με ποιο τρόπο μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών;
Μόνο όσοι δεν είναι στατικοί έχουν μέλλον. Το ΕΣΚ διανύει περίοδο αναγέννησης και ανασυγκρότησης που ξεκίνησε 2010. Πιστεύω ότι κάνουν λάθος όσοι υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ διότι το είναι κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία και είχε σημαντικότατη συμβολή στην ανάπτυξη και διατήρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Παρατηρώ το κόμμα που περνά περίοδο δυσκολιών, παρόλα αυτά βλέπω ότι έχει σθένος να ανασυγκροτηθεί να προσεγγίσει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι εύκολο να συμπεριφέρεται κανείς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι όλα είναι λάθος στην διαπραγμάτευση αλλά που θα βρεθούν τα χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων; Το ΠΑΣΟΚ είναι παράταξη με σθένος και σοφία για να μεταμορφωθεί και εμείς θα συνδράμουμε στην προσπάθεια των φίλων και συντρόφων Ελλήνων.

πηγη

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ! EΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΗ ΤΩΝ 18ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

JoomlaDay Greece 2012: Η παρουσίαση προγράμματος από τον Αθανάσιο-Αιμίλιο Αρβανίτη

by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
  === Από το σεμινάριο του joomla day greece της 5 Ιουλίου 2012
  === Στο βίντεο μιλά και απαντά σε ερωτήσεις, ο Αθανάσιος-Αιμίλιος Αρβανίτης της http://www.matia.gr/
  === Αφού συνδεθείτε στο gmail λογαριασμό σας   ή στον google λογαριασμό σας, να μεταβείτε στο http://www.youtube.com/watch?v=mdv4Yre2n6c&feature=player_embedded  και αν σας αρέσει, να κάνετε ΚΛΙΚ στο «Μου αρέσει»
  === Όποιος ενδιαφέρεται για εφαρμογές προγραμματισμού με επαγγελματικές προδιαγραφές ασφάλειας δεδομένων, να επικοινωνήσει μαζί του, μέσω της http://www.matia.gr/

 

Επιβεβαίωσε η Ρωσία το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ! - Άφωνη η τρόϊκα!

 


Άφωνη έχει μείνει η ΕΕ και του ΔΝΤ από το κυπριακό αίτημα που κατατέθηκε στην Ρωσία για παροχή δανείου 5 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα με την αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παρότι ζητήθηκε σχολιασμός στις Βρυξέλλες και είναι σαφές ότι έχουν αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις. Υπολόγιζαν ότι "είχαν στριμώξει στη γωνία" τη Λευκωσία και είχαν αποκτήσει τον έλεγχο των κοιτασμάτων, αλλά φευ...
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα για πρώτη φορά από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το αίτημα της Κύπρου για δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αποδέχθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη ετοίματος, προσθέτοντας «πως το παρόν το εξετάζουμε».
Είναι σαφές ότι η Κύπρος παίζει "υψηλό παιχνίδι". Μιλάει με την τρόϊκα, καταθέτει αίτημα για τον Μηχανισμό Στήριξης και ξαφνικά βγάζει το "χαρτί Ρωσία" αυτό που πολλοί νόμιζαν ότι το είχε "κάψει". Χωρίς να έχει υπογράψει ακόμα για το δάνειο με την τρόϊκα και φυσικά πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κύπρος, ζήτησε από τη Μόσχα δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ.
«Λάβαμε ένα αίτημα από την κυπριακή πλευρά. Προς το παρόν, το εξετάζουμε», είπε ο κ. Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τα οποία προσθέτουν ότι ο υπουργός διευκρίνισε πως το ύψος του δανείου ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ.
Αλλά και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί δάνειο από τη Μόσχα ύψους 5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα της Κύπρου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφιας επανέλαβε χθες (Πέμπτη), και ενώ η τρόικα συνεχίζει τις επαφές της με πολιτικούς και κοινωνικους φορείς για την καταγραφή της κατάστασης της κυπριακής οικονομίας, την πρόθεσή του να επιχειρήσει να πάρει δάνεια τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ρωσία, προσθέτοντας πως είναι απολύτως φυσικό μια χώρα να στρέφεται σε όλους τους συμμάχους της για βοήθεια.
«Χρειαζόμαστε χρήματα να τονώσουμε την οικονομία μας και να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζές μας», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters.
«Οι Ρώσοι, ως καλοί φίλοι της Κύπρου, θέλουν να μας φροντίσουν», είπε ο Χριστόφιας.
Πρόσθεσε πως είναι προετοιμασμένος να δεχτεί οικονομική βοήθεια τόσο από την Μόσχα όσο και από τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, και πως οι στενές σχέσεις του με την Μόσχα δεν θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις του με την Ευρώπη.

Τεκμήρια


thumb
Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους δεν μπορούν να αντι­μετωπίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης. Όχι μόνο πληρώνουν περισσότερο φόρο, δεν φτάνει που οι αποδείξεις τους αποδει­κνύονται στην πράξη... λειψές, υποχρε­ώνονται και μέσω του εκκαθαριστικού να προκαταβάλουν φόρο ακόμη και για το 2013.
Ο κίνδυνος της τριπλής επιβάρυνσης δεν είναι θεωρητικός. Αποδείχτηκε στην πράξη καθώς η προκαταβολή φόρου για το 2013 αναγράφεται ήδη σε χιλιάδες από τα περίπου 1,4 εκατομμύρια εκκα­θαριστικά που έχουν αποσταλεί μέχρι τώρα. Φορολογούμενος εμφάνισε εισό­δημα 6.000 ευρώ. Στη δήλωσή του συ­μπεριέλαβε και τις αποδείξεις του ενοικί­ου προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα παραλάβει μηδενικό εκκαθαριστικό (σ.σ.: στις 6.000 ευρώ εισόδημα, ο φόρος είναι 100 ευρώ, αλλά με τις αποδείξεις του ενοικίου μηδενίζεται δεδομένου ότι υπάρχει και έκπτωση φόρου 100 ευρώ για τον συγκεκριμένο λόγο). Ο φορολο­γούμενος εμφάνισε αποδείξεις 900 ευ­ρώ, ίσα - ίσα για να καλύψει την απαίτηση του 25%.
Το τεκμαρτό του εισόδημα υπολογίστη­κε από την εφορία στα 12.000 ευρώ. Τα 3.500 ευρώ προήλθαν από το γενικό τεκ­μήριο, τα 4.000 ευρώ από ένα 1400άρι Ι.Χ. και τα υπόλοιπα από το σπίτι και το πατρι­κό στο χωριό. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
1.  Στα 12.000 ευρώ αναλογεί φόρος 700 ευρώ.
2. Στα 12.000 ευρώ αντιστοιχούν απο­δείξεις 3.000 ευρώ. Όμως ο φορολογού­μενος είχε εμφανίσει 900 ευρώ. Για τη δι­αφορά των 2.100 ευρώ οφείλεται φόρος 210 ευρώ.
3.  Επί του κύριου φόρου (700 ευρώ), επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου 55% για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή προκύπτει και πρόσθετη επιβάρυνση 385 ευρώ.
Έτσι, ο συνολικός λογαριασμός ανεβαί­νει στα 1.295 ευρώ. Μηδενικό εκκαθαρι­στικό περίμενε ο φορολογούμενος, τα­μπλάς του ήρθε.
Για να αποφευχθεί όλη αυτή η περιπέ­τεια, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπολο­γίσετε το τεκμαρτό σας εισόδημα πριν αποστείλετε τη δήλωση στην εφορία. Επί­σης, όταν θα υπολογίσετε τα τεκμήρια, φροντίστε οι αποδείξεις να ταιρι­άξουν με το μεγαλύ­τερο εισόδημα, είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό.

To Pontiki

REUTERS: «ΠΑΓΩΜΑ» ΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ...

REUTERS: «ΠΑΓΩΜΑ» ΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Δεν πρόκειται να εκταμιευθούν περαιτέρω δόσεις προς την Ελλάδα προτού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) κρίνουν ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της νομισματικής ένωσης ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.
«Δεν θα υπάρξει εκταμίευση [χρημάτων] προς την Ελλάδα έως ότου το Eurogroup αποφασίσει ότι το πρόγραμμα είναι και πάλι εντός δρόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του διεθνούς πρακτορείου.
Εάν το επίμαχο σχόλιο επαληθευτεί, θα αποτελεί το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Αθήνα όσον αφορά την άρνηση των πιστωτών της να εξετάσουν ενδεχόμενη αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΠΗΓΗ

Οικονομολογική νεροκολοκύθα και μούφα η «διαμαρτυρία» των 160 ή 170 …γερμανόφωνων οικονομολόγων «κατά» της Μέϊρκελ.


  === Ο αξιότιμος γερμανόφωνος οικονομολόγος Hans-Werner Sinn, σύμφωνα με τη κατάταξη του εβδομαδιαίου περιοδικού Επιχειρήσεων «Wirtschaftswoche» κατατάσσεται στο Νο 62 των 100 οικονομικά ισχυρότερων κατοίκων της Γερμανίας, ενώ τον κατέταξε ως Νο 1, μεταξύ όλων των οικονομολόγων της Γερμανίας!!!!.
=== Η βρετανική εφημερίδα «The Independent» συμπεριλαμβάνει τον Hans-Werner Sinn, μεταξύ των δέκα πιο σημαντικών ανθρώπων, που ….άλλαξαν (!!!!!!!) τον κόσμο το 2011!!!!!
=== Ο Hans-Werner Sinn και ο Bert Rürup, θεωρούνται στη Γερμανία, ότι είναι αυτοί (και μόνον αυτοί) που πραγματικά χαράσσουν και επιβάλουν τη Γερμανική Οικονομική Πολιτική, αδιάκοπα από το 2006!!!!Δεν νομίζω ότι χρειάζεται (αν και μπορώ να το κάνω) να επεκταθώ και σε άλλες διακρίσεις του επαναστάτη του γλυκού νερού.

  === Διαβάζοντας την επιστολή, των υπό τον Hans-Werner Sinn,  160 ή 170 κορυφαίων γερμανόφωνων οικονομολόγων, σε μετάφραση πολύ μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, αβίαστα και απολύτως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, βγάζω το καθαρά οικονομολογικό συμπέρασμα, ότι ο γερμανόφωνος Hans-Werner Sinn, δεν στρέφεται κατά της γερμανόφωνης Μέρκελ (την οικονομική πολιτική της οποίας συνδιαμορφώνει αδιάκοπα από το 2006), αλλά στρέφεται ξεκάθαρα, εναντίον των χωρών-θυμάτων του γερμανικού τραπεζοχρηματιστηριακού συστήματος (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, αύριο Γαλλία κλπ), ενός τραπεζικού συστήματος, για το οποίο οι πάντες γνωρίζουμε τι συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρετεί.
  === Ο Hans-Werner Sinn, ηγείται του Ifo Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo Institute for Economic Research του Μονάχου), του πανίσχυρου Οικονομολογικού Ινστιτούτου του Μονάχου και αναλογικά, και οι υπόλοιποι εν λόγω γερμανόφωνοι κορυφαίοι οικονομολόγοι, ελέγχουν απόλυτα, το σύνολο των ιδρυμάτων που προσδιορίζουν με ακρίβεια και σαφήνεια την Γερμανική οικονομική πολιτική, εντός και εκτός της Γερμανίας.
 === Τι ποιο απλό, από το να εκδώσει το καθένα από τα ελεγχόμενα από αυτούς Οικονομοπογικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια της Γερμανίας, ή και από κοινού, μια οικονομολογική μελέτη, που να κάνει σκόνη τη καταστροφική οικονομική πολιτική, της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Γερμανικής κυβέρνησης της Μέϊρκελ. Γιατί εκεί είναι η αλήθεια του προβλήματος: Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των «Γερμανικών» τραπεζών, έχουν διαφθείρει το σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ευρώπης. Αντί του αυτονόητου, δηλαδή της καταγγελίας μιας οικονομικής πολιτικής, που βασίζεται στη διαφθορά και καταστροφή όλων των οικονομιών των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών, ο Hans-Werner Sinn και η παρέα του, δημοσίευσαν μια σκέτη ΝΕΡΟΚΟΛΟΚΥΘΑ, μόνο και μόνο, για να εκφράσουν ΟΜΑΔΙΚΑ την αντίθεσή τους, στην έστω και κατ” ελάχιστον αλλαγή της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής.
  === ΔΗΛΑΔΗ, οι γερμανόφωνοι οικονομολόγοι, βγήκαν για να προστατεύσουν ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των τραπεζιτών αλλά και των μεγαλοκεφαλαιούχων της Γερμανίας, που πλουτίζουν παράνομα από μια Ευρώπη που αυτοί καταστρέφουν. Δηλώνουν φόβους για προσωπική οικονομική ζημία, από πιθανότητες διάχυσης της οικονομικής κρίσης και στη Γερμανία. Ούτε με μια λέξη δεν καταδικάζουν την μέχρι τώρα άθλια και αντιευρωπαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης γερμανόφωνων της Μέϊρκελ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ και «Ευρωπαϊκών» ΜΜΕ????? Ξεκάθαρα οι οικονομολόγοι των «Γερμανικών» τραπεζών, εκφράζουν τους φόβους τους, ότι η απ” ευθείας χρηματοδότηση για ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ, των μη «Γερμανικών» Ευρωπαϊκών τραπεζών, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) και η Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ….ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!! Αυτό και μόνο αυτό είπαν οι γερμανόφωνοι οικονομολόγοι δυνάστες μας!!!! αντιδρώντας στην συμφωνία που υπόγραψε η γερμανόφωνη Μέϊρκελ και τη κάλεσαν να θυμηθεί τις δεσμεύσεις της!!!!
  === Επί της ….οικονομολογικής ουσίας, η Μέϊρκελ και οι υπόλοιποι αλήτες της συνόδου κορυφής, δεν άλλαξαν τους στόχους-θύματα, που είναι σε κάθε περίπτωση όλοι οι λαοί της Ευρώπης, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν οι συγκεκριμένων συμφερόντων μεγαλοκαρχαρίες με ηγέτες τους διαφθορείς τραπεζίτες. Τη διαδρομή των κλοπιμαίων-χρημάτων άλλαξαν και το εργαλείο. Αυτό σημαίνει, ότι με ακόμα ένα τρικ, οι ληστές πραγματικοί ιδιοκτήτες τραπεζών, σε συμμαχία με τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ όλης της Ευρώπης, και τους έμμισθους οικονομολόγους του σαθρού συστήματος διενέργειας ληστειών, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. Το ότι υπάρχει εθνοτικός περιορισμός της ανακοίνωσης, από ένα αυστηρά ελεγχόμενο κογκλάβιο ….γερμανόφωνων, πρέπει να προβληματίζει εύκολα, κάθε ΕΛΛΗΝΑ οικονομολόγο και να ψάχνει και να δημοσιοποιεί την αλήθεια. Οι μαλάκες τελείωσαν και η παραγωγή γιαουρτιών και κλούβιων αυγών πρέπει να αυξηθεί.

 by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Το οικονομικό πραξικόπημα της Νέας τάξης πραγμάτων είναι εδώ και μας απειλεί...


Οικονομικό πραξικόπημα των Ιlluminati!!!! – Ας αντισταθούμε, υπάρχουν εναλλακτικές οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστούν........

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας διαλύει την Ευρώπη και τη κοινωνική συνοχή

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτό που βιώνουμε στην Ευρώπη είναι ένα οικονομικό πραξικόπημα των τραπεζιτών των Illuminati. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM) αποτελεί έν ουσία έναν μηχανισμό απόλυτης οικονομικής επικυριαρχίας και ελέγχου ως προς τα αδύνατα οικονομικά κράτη και τους ανυπεράσπιστους λαούς...

Τα φίδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα πραγματοποιήσουν ότι είναι δυνατό και αναγκαίο ώστε να εφαρμόσουν την οικονομική τους δικτατορία. Εδώ στο pentapostagma.gr υποψιαζόμαστε ότι τα όργανα της νέας τάξης θα δημιουργήσουν μία μαζική οικονομική κατάρρευση και θα σπείρουν τον πανικό ώστε να προσφέρουν μία έτοιμη λύση (δίχως να φαίνεται «εναλλακτική λύση» στον ορίζοντα) στην οποία θα οδηγήσουν τα παγκόσμια θύματά τους. Η απόλυτη εφαρμογή της Χεγκελιανής διαλεκτικής – Η επέλευση της «Τάξης» μέσα από το Χάος!

Η Μυστηριώδης Πόρνη της Βαβυλώνας μέσω μίας υποταγμένης και αναβιωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στην ουσία δηλαδή το Θηρίο με τα 10 κέρατα από την Αποκάλυψη:17 είναι έτοιμο να εμφανισθεί!!!

Η Helga Zepp-LaRouche (πολιτική ακτιβίστρια από τη Γερμανία) σε συζητήσεις που είχε με συνεργάτες  της στην Ευρώπη, επανέλαβε με πυγμή, ότι εάν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν ανακληθούν, η Ευρώπη θα καταστραφεί:....

«Η συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, αποτελεί ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός – μία συμφωνία πλήρους συνθηκολόγησης που παραδίδει την απόλυτη εξουσία στις τράπεζες οι οποίες θα καταστρέψουν την Ευρώπη μέσω του «υπέρμετρου υπερ-πληθωρισμού», του κοινωνικού χάους και της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας. Οι συγκεκριμένες λύσεις δεν θα λειτουργήσουν και ούτε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη, και όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό...»

«Διαθέτουμε το μόνο πακέτο μέτρων που μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα όπως αυτό των ρυθμίσεων του Glass-Steagall (σ.σ pentapostagma.gr – Βanking Act 1993 – Νόμος περί Τραπεζικής του 1993 με αυστηρή ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και με προστασία των εμπορικών τραπεζών μέσω της αποδέσμευσης των χρηματιστηριακών παραγώγων από την οικονομική-νομισματική αγορά) και του παγκόσμιου αναπτυξιακού σχεδίου World Land-Bridge, όπως και το πρόγραμμα του Μεσογειακού Οικονομικού Θαύματος – (σ.σ. pentapostagma.gr - το οποίο επιστρέφει τελικώς στα έθνη την εθνική τους κυριαρχία και τα εθνικά τους νομίσματα) και τη NAWAPA, και θα πρέπει να οργανώσουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτού του πακέτου μέτρων μέσω της επερχόμενης διαδικτυακής συνάντησης της 8ης Ιουλίου την οποία θα πραγματοποιήσω με τον Γάλλο ηγέτη Jacques Cheminade», δήλωσε.

Καθώς οι αμφιβολίες αυξάνονταν σχετικά με το εάν οι μηχανισμοί διάσωσης που συμφωνήθηκαν στο συνέδριο της περασμένης εβδομάδας θα έλθουν αρκετά σύντομα ή θα επαρκούν για να καλυφθεί η τεράστια μαύρη τρύπα του παγκόσμιου χρέους
στελέχη χρηματιστηριακών οργανισμών όπως αυτός του City of London ανέφεραν προβλέψεις για υπερπληθωριστικά καύσιμα από τις 5 Ιουλίου (εκτόξευση τιμών ουσιαστικών!!!) εν μέσω της συνάντησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...

Εκπρόσωπος της Φινλανδικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Φινλανδία δεν θα εγκρίνει την αγορά Ευρωπαϊκών κυβερνητικών ομολόγων στη δευτερεύουσα αγορά μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (το οποίο θα αποτελέσει εάν πραγματοποιηθεί μία τεράστια «ένεση» ρευστότητας) και επίσης εκπρόσωπος της Ολλανδικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ολλανδία θα εγκρίνει τέτοιες «αγορές» μόνο έπειτα από την αξιολόγηση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά..

Το τεχνικό κομμάτι του θέματος είναι, ότι θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη έγκριση από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι ενέργειες. Πάντως, το Λονδίνο υπενθυμίζει ότι η ρήτρα έγκρισης των αποφάσεων λαμβάνεται βάσει των συνολικών συμμετοχών των χωρών στα κεφάλαια του μηχανισμού (τα μέλη που εγκρίνουν την απόφαση πρέπει να συγκεντρώνουν το ποσοστό του 85% των συνολικών κεφαλαίων).

Η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν συγκεντρώνουν μαζί αυτό το όριο, οπότε οι αποφάσεις τους δεν έχουν ουσιαστική σημασία....

Πλέον, ακόμη και σε χώρες όπως η Γερμανία τίθεται υπό αμφισβήτηση η συνταγματικότητα των νέων συνθηκών του Ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας...

Οι φωνές αντίστασης ισχυροποιούνται; Μπαίνουμε σε μία πραγματική εποχή θετικών αλλαγών ή η παγκόσμια οικονομική ελίτ θα αναλάβει πάλι μέσω μηχανισμών προπαγάνδας να φοβίσει τους λαούς και να καθυποτάξει τις κυβερνήσεις στο απάνθρωπο σχέδιο της;;


6.7.12

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - Τα 9 βήματα του Σαμαρά για έξοδο (έτσι λέει ο νέος ολετηρας)της χώρας από την κρίση


- Συμψηφισμός οφειλών από και προς το κράτος - Επέκταση του επιδόματος ανεργίας
- Θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ενέργεια - Αξιοποίηση και της ακίνητης περιουσίας
- Μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους: "Προκλητικές οι δηλώσεις τους περί επιστροφής στη δραχμή
- Α. Σαμαράς: "Συστηματική προετοιμασία για την γρήγορη ανακήρυξη ΑΟΖ"
- Άρση της βουλευτικής ασυλίας και τέλος στα προνόμια των βουλευτών - Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Το στίγμα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης έδωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, χωρίς ωστόσο να μπει σε ιδιαίτερα συγκεκριμένα μέτρα, κάτι που το άφησε όπως φαίνεται για τους υπουργούς, που στις επόμενες ημέρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης, θα δώσουν συγκεκριμένες αναφορές για τα μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις γιατί οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, την ειλικρίνεια και ελπίδα, παραδεχόμενος ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, ευχαριστώντας όλους τους βουλευτές που του συμπαραστάθηκαν και τόνισε πως πιστεύει ότι σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την όρασή του.

ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

1. Έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις ακόμα και με νομοθετική πρωτοβουλία

2. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές υποχρεώσεις σύμφωνα με το μνημόνιο. Αυτές οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν προκειμένου όπως είπε ο πρωθυπουργός να φέρουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και Ανάπτυξη. Όπως στους σιδηροδρόμους - κυρίως στο λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ και το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ. Για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ τόνισε πως θα γίνει με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο, με ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά για την ενέργεια, με ιδιαίτερη προσοχή για τα ορυχεία, όπου θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης, όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς.

3. Συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν, κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, ασφαλώς με την παρουσία δημόσιας αρχής εποπτείας και ελέγχου.

4. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Πέρα από το Ελληνικό, που ήδη προχωρά, θα δημιουργηθεί Επενδυτικό Όχημα Ειδικού σκοπού [το λεγόμενο SPV], για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και παραμένει αναξιοποίητη. Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό θα γίνει αφού ληφθούν μέτρα ώστε το περιβάλλον να αναβαθμιστεί παντού.

5. Ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων (του ΕΣΠΑ), που αφορά 12,5 δισεκατομμύρια κονδύλια για την Ελλάδα με παράκαμψη της γραφειοκρατίας και κύρια κατεύθυνση η κεντρική αδειοδότησή τους να γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα μεγάλου μεγέθους έργα.

6. Κλείσιμο ή η συγχώνευση δεκάδων οργανισμών και φορέων του δημοσίου. Υπάρχει κατάλογος μερικών εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών. Για μερικούς έχει αρχίσει η αξιολόγηση.

7. Στήριξη της ρευστότητας με μέτρα που διευκολύνουν την επιστροφή καταθέσεων. Ανακοίνωσε λοιπόν τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις. Με ειδική νομοθετική ρύθμιση όσοι δεν δήλωσαν έσοδα που αποδεικνύονται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν. Όσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις. Διευκρίνισε ωστόσο πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν θα αφορά τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Όπως δεν θα αφορά τους πολιτικούς καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.

8. Αμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης με τη βοήθεια εργαλείων της σύγχρονης τεχνολογίας. Μέσα σε αυτά είναι και η συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού των υπουργείων με τον κ. Σαμαρά να ορίζει ανώτατο αξιωματούχο επικεφαλής αυτού του μηχανισμού, ο οποίος υπό την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού θα συνεργάζεται στενά με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομίας, ώστε να γίνει πλήρως λειτουργικός ως το φθινόπωρο. Επίσης ανακοίνωσε τη συγκρότηση διϋπουργικής επιτροπής για το σχεδιασμό και την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία θα συνεδριάζει τακτικά πάλι υπό την προσωπική του ευθύνη. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την προμήθεια και τη διαχείριση υλικού σε όλο το ευρύτερο Δημόσιο, με απόλυτη διαφάνεια, κάτι που όπως εκτίμησε θα φέρει εξοικονόμηση μέχρι 2 δισεκατομμυρίων στα πρώτα χρόνια και περίπου τα διπλάσια αργότερα.

9. Επίσπευση της διαδικασίας του συμψηφισμού οφειλών από και προς το δημόσιο, ώστε μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο να έχει ολοκληρωθεί. Όπως τόνισε "δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν διότι τους χρωστά το κράτος! Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί οφειλές από ιδιώτες, όταν το ίδιο δεν τους πληρώνει! Δεν μπορεί το κράτος να είναι αυστηρό, χωρίς το ίδιο να είναι πρώτα δίκαιο".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ορίζοντα τετραετίας,ενώ παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων, αλλά αυτή τη φορά η χώρα έχει το όπλο της ενότητας. Περιέγραψε την κατάσταση της χώρας, με τους ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες, αλλά και στην έξαρση της εγκληματικότητας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΤον όρκο του βουλευτή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια, ο οποίος απουσίαζε από την τελετή ορκωμοσίας της Βουλής της 28ης Ιουνίου, λόγω της ανάρρωσής του.

Ορκίστηκαν επίσης βουλευτές ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι την ημέρα της ορκωμοσίας της Βουλής βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που επίσης δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τα άλλα μέλη της Βουλής.

Της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν οι βουλευτές.

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, υπόσχεται ο Στρατούλης


«Όποιοι βάλουν την υπογραφή τους να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής, θα πάνε φυλακή» προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έλθει στην κυβέρνηση θα κάνει αναλυτικό έλεγχο, καθώς «πλέον, έχουν απομείνει μόνον τα χρυσαφικά προς πώληση».

 http://dailynews24.gr/

Θα πέσει πείνα; (όχι βρε κουτά,φροντίζει ο pizza-sam)



Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια τής κοινής γνώμης τής χώρας,προκάλεσε η ανακοίνωση τού γραφείου προπαγάνδας τού Μαξίμου,ότι ο ''τώρα τα βλέπω όλα'' Πρωθυπουργός Σαμαράς (aka Αντώνης Κομανέτσης) με προσωπική του εντολή (!!!),έκλεισε το ... εστιατόριο τού εν λόγω Μεγάρου (Μαξίμου),το οποίο μας πληροφόρησαν ότι κόστιζε όσο οι μισθοί 2,5 γραμματέων τού Πρωθυπουργού,δηλαδή 63.000 ευρώ το χρόνο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας φανερώσουν οι επιτελείς τού Πρωθυπουργού,και την έκπληξη πού μας κρύβουν,ότι δηλαδή στη θέση τού εστιατορίου θα λειτουργήσει ... πιτσαρία με προσωπική επίβλεψη του ''pizza - sam'' Σαμαρά , ο οποίος θα ετοιμάζει και θα ψήνει τις πίτσες,στα διαλείμματα της επαναδιαπραγμάτευσης τού μνημονίου με την Τρόικα..!!

Όπως καταλαβαίνετε κι αυτοί θα μας κυβερνήσουν με επικοινωνιακές ... μαλακίες.Έλεος!!!!!!

manos il fungo
 

Πως οι "διαχειριστές" του ΕΣΠΑ σαμποτάρουν την Ανάπτυξη!

www.adena.gr

Η  Ε.Ε. πρέπει άμεσα να αφαιρέσει την αρμοδιότητα της  "μη απορρόφησης" κονδυλίων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Διαβάστε πως μεθοδικά αποτρέπουν τους πολίτες να εντάσσονται στα προγράμματα, και πως όταν το καταφέρουν, τους "εκβιάζουν" για να τα εγκαταλείπουν".
Πέρισυ τον Ιούλιο (8/7/2011)σε ανακοίνωσή του μέσω της ιστοσελίδας το ΥΠ.ΑΝ. (κλικ) πληροφορούσε πως αξιοποιώντας 200 εκ.ευρώ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ,  σχεδιάζει πρόγραμμα, που απευθύνεται  σε 20.000 επιχειρήσεις, ενισχύοντας άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες τις μισθοδοτικές τους δαπάνες, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Τελικά λίγο...
πριν από τα Χριστούγεννα (20 Δεκεμβρίου) με ολοσέλιδες καταχωρήσεις και ρεπορτάζ σε εφημερίδες και τηλεόραση, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που ονομάστηκε " Σχέδιο Στήριξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Ανέργων και Νέων Επιχειρηματιών (σε φάση start -up)" .
Οι "τυχεροί" πριμοδοτώνταν με ενίσχυση 10-20.000 ευρώ για επιλεγμένα έξοδα δημιουργίας επιχείρησης (νοίκια ΔΕΚΟ κ.λ.π.) και με 15.000 ευρώ για πρόσληψη ενός ανέργου για 1 χρόνο.
Δεν χρειαζόταν να βάλουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, διατυμπάνιζαν τα στελέχη του υπουργείου που παρήλαυναν στα κανάλια η έκαναν δηλώσεις σε εφημερίδες.
Επειδή η καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή  ήταν η 17η Ιανουρίου (2012) πολλοί στον ενθουσιασμό τους κατεφυγαν  στα Γραφεία Συμβούλων για να συμπληρώσουν εκτός από την αίτηση το υποχρεωτικό "επιχειρηματικό σχέδιο" που τους κόστισε τουλάχιστον 500 ευρώ.
Στην συνέχεια έμαθαν ότι θα έπρεπε σαν Ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν στην άκρη λεφτά για την αυτασφαλισή τους στο ΤΕΒΕ, και φυσικά στο επιδοτούμενο ποσό θα έπρεπε να πληρώσουν το ανάλογο ΦΠΑ που δεν θεωρείται!!! επιλεγμένη δαπάνη.
Δυο μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, το Υπουργείο με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα, πληροφορεί ότι παρατείνει (αδικαιολόγητα) τον χρόνο συμμετοχής για ένα μήνα,δηλαδή 17 Φεβρουαρίου. Και ακόμη και τότε προχώρησε σε τρίτη αναβολή στην ON LINE υποβολή των αιτήσεων. Τελικά τους (αθεόφοβους) πήρε αλλους σχεδόν 2,5 μήνες και με ανάθεση σε εξωτερικούς αξιολογητές να επιλέξουν ποιοι θα ενταχθούν.
Την παραμονή εκλογών (Μαϊο) με ανάρτηση στην ιστοσελίδα  οι τυχεροί που είδαν το όνομά τους στην λίστα , άρχισαν των αγώνα συλλογής  των αναρίθμητων δικαιολογητικών.
Και κάπου εκεί συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος πέσαμε όλοι από τα σύννεφα.
Γιατί δεν φτάνει που άπαντες οι υποψήφιοι ήταν εκτός (χωρίς να είναι δικής τους  η ευθύνη) του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου που είχαν  υπογράψει ότι θα ακολουθήσουν  πιστά,ενημερωθήκαν  για ...καινούργιο "κόλπο".
Μετά την κατάθεση των  δικαιολογητικών , για να πάρουν την την μισή επιδότηση ως προκαταβολή, θα έπρεπε να έχουν συμπεριλάβει και...Τραπεζιτική εγγυητική επιστολή (αορίστου διαρκείας).
Πως αποκτά κάποιος  χρόνια άνεργος μια εγγυητική επιστολή για π.χ.  15.000 ευρώ.
Απλά πηγαίνει στην φιλική του τράπεζα, και (άσχετα αν υπήρξε για χρόνιa άριστος πελάτης με άψογο Credit)εκεί ο διευθυντής απαντά : Eυχαρίστως να σας την δώσουμε αφού πρώτα καταθέσετε 15.000 ευρώ για να τα δεσμεύσουμε, και φυσικά θα πληρώνετε κάπου 300 ευρώ το τρίμηνο για την προμήθεια.
Μάλιστα κύριοι, οι πανέξυπνοι σχεδιαστές (και οι κρετίνοι Πολιτικοί τους Προϊστάμενοι) του προγράμματος ΕΣΠΑ,  ενώ διαφήμιζαν  πως οι  άνεργοι , θα γίνονταν επιχειρηματίες, χωρίς να βάλουν ένα ευρώ από την τσέπη τους (κλικ φωτό εφημερίδας) ταυτόχρονα τους ζητούσαν να καταθέσουν στις τράπεζες ένα αστρονομικό (για την κατάστασή τους) ποσό.
Όπως αντιλαμβάνεστε (αν δεν ανήκετε στη κατηγορία των ηλιθίων του ΥΠ.ΑΝ), πρέπει να είσαι τρελός  η απατεώνας για να εγκλωβιστείς σε μια τέτοια κατάσταση, και ο υπογράφων, παρέα με πολλούς άλλους  επιλεγμένους  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» , εγκαταλείψαμε  την "μεγάλη "μας τύχη.
Φυσικά οι Υπουργοί (κ. Στουρνάρας εξαιρείται προς το παρόν) συνεχίζουν να μιλούν για μεγάλη  απορρόφηση των κονδυλίων, αλλά αυτή είναι η δουλειά τους.
Να ψεύδονται ασύστολα.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί, αλλά η Ε.Ε. που (κάνει ότι) τους εμπιστεύεται.
 Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, όσο αυτοί οι (αχαρακτήριστοι) διαχειρίστες του ΕΣΠΑ, παραμένουν (αμειβόμενοι χοντρά) στη θέση τους...
Επωνύμως
 Β.Κ.
kvdena@gmail.com

Ξεσπαθώνουν οι τροϊκανοί

thumb
Μην πείτε στη μη­τέρα μου ότι εί­μαι υπουργός -νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπορντέλο». Η διάσημη ρήση του κορυφαίου Γάλλου διαφη­μιστή Ζακ Σεγκελά, όταν διατυπώθη­κε, προφανώς δεν αφορούσε τους υπουργούς της τρέχουσας ελληνικής τρικομματικής συγκυβέρνησης, αλλά τον κλάδο των διαφημιστών. Ταιριάζει όμως τόσο πολύ στα καθ’ ημάς...
Άλλωστε η κατάσταση που δια­μορφώνεται για την ελληνική κυβέρ­νηση τις τελευταίες μέρες είναι τό­σο κακή, ώστε η ώρα της απότομης προσγείωσης από τα υψίπεδα της υπεσχημένης «επαναδιαπραγμάτευ­σης του μνημονίου» να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά. Ο δε χαρακτηρισμός του... Σεγκελά θα μοιάζει σε λίγο με ευφημισμό. Άλλωστε φροντίζει γι’ αυτό ήδη η τρόικα, η οποία, σε όλες τις εκδοχές της, δεν μασάει τα λόγια της:
1 Απαιτεί εδώ και τώρα μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 και την απομάκρυνση συνο­λικά 150.000 έως το 2015. Οι αριθ­μοί δεν βγαίνουν με τα κόλπα της μη αναπλήρωσης συνταξιοδοτούμενων και του παγώματος των προσλήψεων: απαιτούν απολύσεις και ως εκ τούτου, μετά τις πρώτες επικοινωνιακές καντρίλιες της κυβέρνησης, ήδη στο... Στουρναραίικο απεργάζονται την επα­ναφορά της εφεδρείας και την εκβια­στική εξώθηση υπαλλήλων σε «εθε­λούσια έξοδο».
2 Απαιτεί εδώ και τώρα κλείσιμο φο­ρέων του Δημοσίου και πώληση της κρατικής συμμετοχής σε εταιρεί­ες, οικόπεδα και υποδομές. Η κυβέρ­νηση, σε μια προσπάθεια να εξευμενί­σει τους «ατσαλωμένους» τροϊκανούς, έσπευσε να διακηρύξει ότι αρχίζει... από χθες το ξεπούλημα.
3 Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν στην Αθήνα, πήρε σβάρνα τα υπουργεία σαν εν ενεργεία πρω­θυπουργός προσφέροντας αφειδώς κυβερνητική «συμβουλευτική» στους υπουργούς, οι οποίοι περιδεείς επιχειρούν να καλύψουν τις επιδρομές του με τον μανδύα της τεχνικής βοή­θειας.
4 Η τρόικα εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα εγκαταλείποντας τους ανά τρίμηνο ελέγχους και καθιερώνοντας τις εν θερμώ παρεμβάσεις στην εκτέ­λεση του κυβερνητικού έργου. Η μό­νιμη εγκατάστασή της στα υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι δεδομένη.
5 Η Κομισιόν προκήρυξε τη θέση του γενικού επιτρόπου (ανθύπα­του) επί της οικονομικής πολιτικής, ο οποίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real.gr, θα εγκατασταθεί στην Αθήνα και θα προσωποποιήσει τη συγχώνευση των αρμοδιοτήτων της τρόικας και της Task Force.

Λόγια του αέρα
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, η οποία προσαρμόζεται ασμένως στις αξιώσεις της τρόικας, παίρνει τη σκυ­τάλη ικανοποιώντας πλήρως και απο­λύτως τις απαιτήσεις των δανειστών και επιτηρητών:
Κάνει ακόμη ταχύτερο το fast track , το θεσμικό πλαίσιο που θα παρακά­μπτει τα γραφειοκρατικά, περιβαλλο­ντικά και νομικά εμπόδια για την υλο­ποίηση πάσης φύσεως «επενδύσεων», ανεξάρτητα από ποιότητα, αποδοτικό­τητα, συμβατότητα με το νομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο.
♦  Στο ίδιο πνεύμα προωθεί ταχύτατα νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να επιταχυνθεί η δημιουργία των Ειδι­κών Οικονομικών Ζωνών, οι οποίες, με την κατάργηση των εργασιακών δικαι­ωμάτων και την προκλητική φορολογι­κή απαλλαγή των επενδυτών, θα απο­τελέσουν το... αναπτυξιακό πρότυπο της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Θέτο­ντας μάλιστα σε ποικίλους κινδύνους την εθνικά ευαίσθητη Θράκη.
Κι αυτή είναι μόνον η αρχή, καθώς η συγκυβέρνηση των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανακαλύπτει έντρομη – όσοι δηλαδή από τους συγκυβερνώντες εταίρους δεν το γνώριζαν εξ αρχής... – ότι η προεκλογική εξαγγελία περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνη­μονίου ή κάποιων από τους επαχθείς όρους του δεν ήταν τίποτε άλλο από λόγια του αέρα και λογαριασμοί χωρίς τους ξενοδόχους.

Δείχνουν... δόντια
Όσο για τους… ξενοδόχους, δηλαδή τους δανειστές και την τρόικά τους, ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν τις τελευταίες μέρες είναι αψευδής μάρ­τυρας των προθέσεών τους για το επό­μενο διάστημα.
1 Κατ’ αρχάς η Ελλάδα αποκλείστη­κε εξ αρχής από την ευρωσύνοδο κορυφής, ακριβώς για να μην υπάρξει ούτε καν συνειρμός περί ένταξης της χώρας μας στον σχεδιασμό των αμφι­λεγόμενων ακόμη «διευκολύνσεων» προς τις πιεζόμενες χώρες της ευρωζώνης.
2 Τόσο το μέλος του Δ.Σ. της Ευρω­παϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε και πλήθος άλλοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι στην ατζέντα τους δεν υπάρχει επανα­διαπραγμάτευση, αλλά μόνον τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της Ελ­λάδας.
Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η ειρωνική αναφορά της Λαγκάρντ σε ερώτημα του διεθνούς ειδησεογρα­φικού δικτύου CNBC : «Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μαςπαρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τιέχει πράξει τους τελευταίους μή­νες για να προσαρμοστεί στο πρό­γραμμα». Και σε άλλο σημείο: «Ουδε­μία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα».
3 Ειδικότερα ο Άσμουσεν δεν δί­στασε να χρησιμοποιήσει ψεύτικα «στοιχεία» (για μέσο μισθό δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα στα 3.000 ευρώ) προκειμένου να «πείσει» για την αναγκαιότητα διάλυσης του δη­μόσιου τομέα και για την ακόμη πιο σκληρή εφαρμογή της πιο δολοφονι­κής από όλες τις οικονομικές «συντα­γές»: της «εσωτερικής υποτίμησης».
4 Εν τω μεταξύ, αντί... διαπραγμά­τευσης, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα (γερμανικής έμπνευσης) σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας και εξόδου από το ευρώ. Παράλληλα όμως έχουν ήδη αρχίσει να κερδίζουν σοβαρή δημοσιότητα και άλλα σενά­ρια, περί νέου «κουρέματος». Μεταξύ των βασικών διακινητών του σεναρίου αυτού περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, ας μην το ξεχνάμε, υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο στην προηγούμενη αναδιάρθρωση. Κι αυτό λέει πολλά.
Το πώς η κυβέρνηση θα καταφέ­ρει να ισορροπήσει μεταξύ των ακυ­ρωμένων υποσχέσεων των κομμάτων που τη συγκροτούν, των εύθραυστων εσωτερικών ισορροπιών μεταξύ τους και των σκληρών και... αδιαπραγ­μάτευτων απαιτήσεων της τρόικας δεν θα το απαντήσουμε, προφανώς, εμείς. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα... χτένια, όπως λέει η λαϊκή θυμο­σοφία.
Πολύ περισσότερο τα πράγματα δυσκολεύουν για την κυβερνητική δι­αχείριση επειδή η βαρύτατη φετινή φορολόγηση των ελληνικών νοικοκυ­ριών είναι αδύνατον να υπολογιστεί σε ποιον βαθμό μπορεί να εξυπηρετη­θεί και να γεμίσει τα κρατικά ταμεία. Ο μεγαλύτερος ίσως πολιτικός εφιάλτης για την κυβέρνηση και τους εταίρους που τη συγκροτούν θα είναι η εκ των πραγμάτων ανάπτυξη του κινήματος... «Δεν έχω να πληρώσω». Εκεί ακριβώς παραμονεύει το πλήρες αδιέξοδο.

Το Ποντικι

Ο Στουρνάρας και τα ... στουρνάρια Την μεγάλη πολιτική απάτη Σαμαρά κάρφωσε στους Financial Times o Στουρνάρας αφήνοντας άγαλμα όσους ψήφισαν με γνώμονα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Η νέα ελληνική κυβέρνηση παραιτήθηκε από το σχέδιό της για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι δανειστές θα απορρίψουν το αίτημα, έγραψαν χτες οι Financial Times.

Και πώς να μην το έγραφαν , τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την ΕΕ και το ΔΝΤ

Όπως υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός στους «Financial Times», το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά».

Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ αλλά πρόσθεσε ότι το τούνελ είναι μεγάλο.

Είναι γεγονός ότι προεκλογικά, το δίδυμο Στουρνάρα Σημίτη, είχε γράψει ταυτόχρονα άρθρα σε συγκεκριμένες εφημερίδες! Αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές!

Τώρα ο Κώστας Σμίτης σταμάτησε να … αρθρογραφεί και ο νέος υπουργός πήρε τη σκυτάλη των … συνεντεύξεων!

Αλήθεια, που πήγε η … εντολή Σαμαρά για φειδώ στις δηλώσεις;

Βιάζεται φαίνεται ο Στουρνάρας να γράψει ιστορία και δεν έκανε τον κόπο να περιμένει καν τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και ως γνήσιο τέκνο του τραπεζικού συστήματος, έσπευσε να τις προεξοφλήσει, λέγοντας ότι «πρώτα θα γίνουμε καλά παιδιά, και μετά θα σκεφτούμε αν θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση»!

Φυσικά, αν αυτό επαληθευτεί, τότε πρόκειται για άλλη μια περίπτωση κραυγαλέας κοροϊδίας του λαού, μιας και προεκλογικά, άλλα έλεγε ο Σαμαράς και οι λοιπόι συγκυβερνήτες της … «τρόικας εσωτερικού» ! Αλλα έλεγαν Βενιζέλος και Κουβέλης!

Και πριν καλά-καλά εξαγγείλει επίσημα η Κυβέρνηση τις θέσεις της, ο «Σημιτάνθρωπος» που αντικατέστησε τον νούμερο ένα «Σημιτάνθρωπο» τον Β. Ράπανο, έσπευσε να κάνει δήλωση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους, και στους τραπεζίτες που τον … επέλεξαν!

Η ΝΔ , για να καλύψει την «προεκλογική απάτη» που έκανε, εξαπέλυσε το … βαρύ πυροβολικό της, τον .. Αδωνη Γεωργιάδη γνωστότερο και ως «μπουμπούκο», ο οποίος με όσα λέει στην Ελληνική Τηλεόραση, έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους ελληνες!

Φυσικά, το να υπερασπίζεται τον Στουρνάρα ο Γεωργιάδης, αποτελεί ένα δείγμα του εξευτελισμού της πολιτικής σκηνής, η οποία υπέστη μια τόσο βίαιη μετάλλαξη, που δεν σηκώνει κάποιο σοβαρό σχολιασμό!

Αν και ο Σαμαράς πήρε δυο τρεις θετικούς πόντους με την επαναφορά του ΥΕΝ, του ΜΑ.ΘΡΑ. και το κόψιμο του επιδόματος των υπάλληλων της Βουλής, η προσωπική μου άποψη είναι αυτή που έγραψα και προεκλογικά!

Με κάποιες επικοινωνιακές ρουκέτες και με λόγια του αέρα, θα προσπαθήσει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, την αδυναμία του να επαναδιαπραγματευτεί, ακόμα και τα ελάχιστα απ όσα είπε προεκλογικά! Και σύντομα θα υπάρξουν νέοι φόροι και νέα μείωση μισθών!

Απαντες πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους! Εχουμε δεξιά κυβέρνηση , με δεξιό πρωθυπουργό στα … χαρτιά, αλλά ο πραγματικός κουμανταδόρος του Αντώνη Σαμαρά ονομάζεται Κώστας Σημίτης!

Το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα καταλάβουν άπαντες, πόσο τεράστια κοροϊδία υπέστη για άλλη μια φορά ο Ελληνας πολίτης, από το πολιτικό σύστημα! Και θα το καταλάβουν καλά, οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, που πίστεψαν ότι θα τους κυβερνήσει «δεξιός» και δεν έβλεπαν ότι πίσω από τον Σαμαρά είναι ο ίδιος ο Σημίτης, και ο αδελφός του στη Γερμανία, που αποτελεί το καλό παιδί της Μέρκελ!

Προφανώς λοιπόν έχουμε μπροστά μας μια εξόφθαλμη περίπτωση κοροϊδίας των πολιτών, την οποία θα υλοποιήσει ο άνθρωπος του Σημίτη που ονομάζεται Στουρνάρας και θα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ... στουρνάρια που πίστεψαν σε ψέματα!!!

Διότι οι μεγάλες ηλικιακά μάζες, ακόμη δεν κατάλαβαν, πως είναι δυνατόν να ψήφισαν "Δεξιά", και τους προέκυψε Σημιτικός διαχειριστής της Οικονομίας, που δεν τον ψήφισε απολύτως κανείς! Κάτι σαν τον Παπακωνσταντίνου του Γιωργάκη ένα πράγμα!

Κι όλοι γνωρίζουμε την τεράστια επιτυχία του διδύμου Παπακωνσταντίνου - Παπανδρέου!

Ετσι δεν είναι;;;

Επαναδιαπραγμάτευση ΤΕΛΟΣ


 
Ο ορισμός της πολιτικής απάτης.Η πλαστή κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση τους έχει πλέον καταρρεύσει.Το πολιτικό βαρόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.Πως η η χώρα θα εφαρμόσει αυτό που πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί;Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους ήλθε..
Αν τελικά η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μετατεθεί για το μέλλον θα αποτελεί μια νέα ήττα της κυβέρνησης του καθεστώτος που εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη μετεκλογική συμφωνία σχηματισμού του μνημονιακού συνασπισμού.

Ακόμα και η πλαστή κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση που επικαλέστηκαν τις 3 βδομάδες μετά τις εκλογές έχει πλέον καταρρεύσει.

Σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, βάσει της οποίας ψηφίστηκαν τα 3 κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απο το ισχνό πραγματικό 28% του εκλογικού σώματος μετατίθεται για το μέλλον, η εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι θα αποτελέσει πεδίο τριβών στον κυβερνητικό σχηματισμό και βεβαίως πεδίο τριβών σε πολιτικό επίπεδο.

Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται ότι θα οξύνει την αντιπολιτευτική του δράση και το πολιτικό βαρόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.

Όμως εδώ εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης..

Το κυβερνητικό σχήμα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν γνώριζαν ότι το μνημόνιο έχει καταρρεύσει και ότι δεν εφαρμόζεται;

Γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία τέθηκε πρώτο στην πολιτική ατζέντα των κομμάτων αυτών και μάλιστα με ανείπωτη επιθετικότητα ενάντια σε όσους πρότειναν καταγγελία των όρων του μνημονίου, οπότε και οι όροι διαχείρησης της κατάστασης θα ήταν τελείως διαφορετικοί;

Δεν αποτελεί τουλάχιστον πολιτική και ηθική απάτη ακόμα και σε βάρος των βολεμένων η/και των τρομοκρατημένων εκλογέων που τους ψήφισαν να επικαλούνται ένα επιχείρημα που προεκλογικά ήταν προβλέψιμο;

Είναι φανερό απο προχθές ότι η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα άλλαξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η τρόικα ουσιαστικά με την απόλυτη στάση της ακύρωσε το βασικό επιχείρημα του καθεστώτος για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση

Η ντόπια δοσιλόγική διοίκηση αντί να το θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα δέχεται δουλικά-όπως φυσικά αναμενόταν-το επιχείρημα της Τρόικα που ζητάει πρώτα εφαρμογή του μνημονίου και εν συνεχεία επαναδιαπραγμάτευση!

Αυτό αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου εμπαιγμού αυτών που τους ψήφισαν..

Η Τρόικα απαιτεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο και το ντόπιο καθεστώς συμφωνεί με την προοπτική να το εφαρμόσει και εν συνεχεία να το επαναδιαπραγματευθεί;

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό παράδοξο και παγκόσμια τραγική πρωτοτυπία.

Πως η η χώρα θα εφαρμόσει αυτό που πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί;

Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους ήλθε..


stopcartel Newsdesk
               

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ "ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΞΙΑΣ 750.000 € "..... ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ benito

O Bενιζέλος και η BMW των 750.000 ευρώ με λεφτά του λαού!

ο Νίκος ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ στο makeleio.gr
Ήταν 13 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης αναλάμβανε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, πως με εντολή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, όλοι οι Έλληνες βουλευτές... και οι κρατικοί αξιωματούχοι, θα μετακινούνται στο εξής με αυτοκίνητα που δεν θα ξεπερνούν τα 1600 κυβικά.

Τότε, στις δηλώσεις του, ο Ραγκούσης είχε πει: «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης». Και τελικά, δεν το έκανε...

Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν μάθαμε, αυτό δεν εφαρμόστηκε τότε και φτάσαμε στις 14 Σεπτέμβρη του 2011, όταν οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα πρόταση του προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα που χορηγούνται με τη μέθοδο λίζινγκ στους βουλευτές της Αθήνας δεν θα ξεπερνούν τα 1400 κυβικά ενώ εκείνα που χορηγούνται στους βουλευτές της περιφέρειας δεν θα ξεπερνούν τα 1800 κυβικά.

Μάλιστα, ο κύριος Πετσάλνικος τόνισε πως με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος «ζύγισε» μάλλον παραπάνω τις αντιδράσεις του κόσμου στις συνεχόμενες εξαγγελίες νέων μέτρων και αποφάσισε να μετακινείται με ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε άνετα να κάνει βόλτες στα πεδία μάχης της Παλαιστίνης και της Λιβύης...

Το νέο αυτοκίνητο του υπουργού Οικονομικών, είναι σχεδιασμένο να φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χώρο της θωράκισης. Η BMW 7 Series High Security, αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των αυτοκινήτων ασφαλείας της BMW. Είναι το πρώτο θωρακισμένο μοντέλο παγκοσμίως που φέρει πιστοποίηση επιπέδου B7 και για τα κρύσταλλα.

Εσωτερικά το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον κάτοχό του. Η λέξη χλιδή, δεν αποτυπώνει όσα μπορεί να διαθέτει κάποια έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Δερμάτινα καθίσματα, τηλεοράσεις, δορυφορικά συστήματα, είναι μερικές από τις ανέσεις που απολαμβάνει ο κάτοχός τους.

Ωστόσο, για να φτάσει η αξία ενός τέτοιου αυτοκινήτου στις 750.000 ευρώ, χρειάζονται κι άλλα...

Η 7 Series, είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει σε επιθέσεις κάθε τύπου οπλοπολυβόλων. Η «πανοπλία» του αποτελείται από έναν εξαιρετικά ισχυρό χάλυβα, και χρησιμοποιεί το αμάξωμα ως ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας.

Η BMW έχει σχεδιάσει τα αυτοκίνητα αυτά, ώστε να μην έχουν κανένα πρόβλημα εφόσον κάποιος πραγματοποιήσει επίθεση με τα εξής όπλα: Μ16, Heckler & Koch G3, Steyer AUG, Kalashnikov RPK-74, Kalashnikov AK-47, FN FAL και Steyer AUG είναι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρία στις δοκιμές της αλεξίσφαιρης προστασίας του αυτοκινήτου. Στις δοκιμές, το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε θετικά σε επιθέσεις από εκρηκτικές ύλες αλλά και χειροβομβίδες.

Μάλιστα, η BMW ξέροντας ποια είναι τα πιο αδύνατα σημεία ενός αμαξιού, έχει καταφέρει να θωρακίσει έξτρα τα παράθυρα, το αμάξωμα και τις πόρτες της BMW 7 Series High Quality.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από πάρα πολύ VIP πρόσωπα, τα οποία φοβούνται για τη ζωή τους και όχι από βουλευτές ή αξιωματούχους κρατών. Εκτός πια κι αν ο κύριος Βενιζέλος το επέλεξε προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν επιθέσεις με γιαούρτια ή πέτρες.

Επίσης, να σημειώσουμε πως από το 1,5 εκατ. που κατάφερε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει από όλα του βουλευτικά Ι.Χ., τα μισά πήγαν για την «μπέμπα» του κυρίου Βενιζέλου.

Τέλος, καλό θα ήταν να αναρωτηθεί πόσο πρέπων είναι, μετά από μια τηλεδιάσκεψη με την τρόικα στην οποία αποφάσισαν από κοινού να «ξεζουμίσουν» ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό, να μπαίνει μπροστά στις κάμερες σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς καμία ντροπή.