ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.1.10

Τι έδωσε ο Μιζοφοράκος στον Κωστάκη;

Επιστολή είχε στείλει ο ξεκούραστος κάτοικος Ραφήνας στον Μιζοφοράκο για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια του ώστε να κερδηθούν οι εκλογές του 2004.


Είναι γνωστό ότι ο Μιζοφοράκος είναι καλός άνθρωπος και βοηθούσε όπου μπορούσε τους συνανθρώπους τους. Πότε με καμιά τοστιέρα, πότε με κανένα τηλεφωνικό κέντρο, πότε με καμιά επιταγούλα.


Προφανώς κάπως έτσι θα έγινε και με τον ξεκούραστο. Τι ήταν όμως αυτό που του έδωσε; Όσοι νομίζουν ότι του χάρισε καινούριο play station κάνουν λάθος.
Στην αποκλειστική φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε το δώρο του Μιζοφοράκου προς τον ξεκούραστο κάτοικο Ραφήνας….

-

-

-

-

-


-Υγ. Ο Καραμανλής έχει πει ότι από την Siemens δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ (ή δραχμή) στα ταμεία της ΝΔ. Τον πιστεύω. Σιγά μην άφηναν τα λεφτά να πάνε στα ταμεία του κόμματος. Σε κάποιες τσέπες θα έβρισκαν περισσότερη ζεστασιά.

Μικρός Φωκίων

mediasoup.gr

Προς νέο κόμμα η Ντόρα ;

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη φιλοξενεί στο αυριανό του φύλλο το Πρώτο Θέμα η οποία όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αρκετά μεγάλη επιφύλαξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , η Ντόρα Μπακογιάννη είναι έτοιμη να προχωρήσει σταδιακά στη δημιουργία νέου κόμματος που θα κινείται στο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι γνωρίζει και το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού το οποίο θα είναι " Νέα Ελλάδα ".

Κρατήστε μικρό καλάθι...
parapolitiki

Γιώργος ο Μάστορας


Δεν χρειάζονται μερεμέτια. Θα τα κατεδαφίσουμε και μετά βλέπουμε...

Όταν οι φελλοί επιπλέουν

Ένα χρόνο μετά ξεκινά(;) η δίκη για ένα γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για την κοινωνική επαγρύπνηση νέων, φοιτητών και μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προβολείς στρέφονται όχι στην ουσία αλλά στην ανούσια τους.
Ο σκηνοθέτης γνωστός. Τεράστια άλλωστε η θεατρική του παρουσία.

Οι βρικό(β)λακες επιστρέφουν(info1,info2) και θα συνεχίζουν να διαφημίζουν τον αιμοσταγή χαρακτήρα του life style.

Η ηθική τους ασέλγεια δεν έχει όριο..... αλλά υποστηρικτή.

Τα μέσα μαζική ενημέρωσης και πάλι έχουν τον τρόπο να κάνουν τους φελλούς να επιπλέουν....


ibis

Κατέρρευσε ψυχολογικά η τηλεπαρουσιάτρια και της χορηγούν ηρεμιστικές ενέσεις!


(Εγκυρη ενημέρωση απο το http://www.showbiz.com.cy και οχι τις κακέκτυπες αντιγραφές ( και αράχνες τους που δεν βλέπονται οι φωτογραφίες τους )κάποιον απο Ελλάδα που αντιγράφουν και παραφράζουν τα γεγονότα για να έχουν δήθεν πρωτογενή είδηση...Αυτά μόνο στις Κατινές της ΤV να τα πουλάτε και οχι στο διαδίκτυο)
Μετά την σύλληψη της Έλενας Σκορδέλη ως ύποπτη για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή η γνωστή παρουσιάστρια-δημοσιογράφος κατέρρευσε χθες βράδυ ψυχολογικά μέσα στα κρατητήρια.
Προφανώς αυτό προέκυψε μετά από την έντονη συναισθηματική φόρτιση αλλά και την ψυχολογική πίεση στην οποία δέχθηκε κατά την διάρκεια των ανακρίσεων. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς κάλεσαν αμέσως ιατρική βοήθεια η οποία έφτασε εσπευσμένα στα κρατητήρια χορηγώντας της δύο ηρεμιστικές ενέσεις.
papatzides

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης


Του Σταυρου Λυγερου

Η παραχώρηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εκτραπεί σε αντιπαράθεση ιδεολογημάτων και ανταλλαγή προσβλητικών χαρακτηρισμών. Η Ελλάδα φιλοξενεί κατά κανόνα μετανάστες που εισήλθαν παρανόμως. Στην πορεία νομιμοποίησε μαζικά ένα ποσοστό εξ αυτών. Το φαινόμενο, όμως, είναι συνεχούς ροής.
Χιλιάδες εισέρχονται μηνιαίως και εγκλωβίζονται εδώ, επειδή είναι εύκολη η είσοδος στην Ελλάδα και δύσκολη η έξοδος. Ο ισχυρισμός ότι θα στεγανοποιηθούν τα σύνορα είναι προπαγανδιστικός. Οταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια κατά κανόνα υποχρεώνεται σε επιχείρηση διάσωσης. Η μόνη λύση είναι η υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής επαναπατρισμού και επανεισδοχής όσων λαθρομεταναστών δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο ή άλλη προβλεπόμενη προστασία.

Η συσσώρευση λαθρομεταναστών απειλεί πολλαπλώς τις κοινωνικές ισορροπίες ειδικά στις συνθήκες οξύτατης κρίσης. Η «μαύρη» εργασία συρρικνώνει τη νόμιμη απασχόληση στους χειρώνακτες. Οι κοινωνικές υποδομές επιβαρύνονται. Η δυσκολία επιβίωσης ενισχύει την εγκληματικότητα. Η βαθιά πολιτισμική διαφορά εμποδίζει ακόμα και μουσουλμάνους που απέκτησαν ιθαγένεια να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα είναι επιπόλαιο να μιλάμε για μαζική ενσωμάτωση, επειδή ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα να ζουν γκετοποιημένοι, συνήθως σε άθλιες συνθήκες.

Το ζητούμενο είναι αφενός η ανακοπή της εισροής κι αφετέρου η διαχείριση της μεταναστευτικής πραγματικότητας εντός της χώρας. Αντί γι’ αυτά, η κυβέρνηση υπεκφεύγει από το πρόβλημα, μοιράζοντας ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για άλμα στο κενό κι όχι προς τα εμπρός, αφού το νομοσχέδιο αφήνει νομικά «παράθυρα». Η προσδοκία εύκολης νομιμοποίησης και πολιτογράφησης πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη λαθρομετανάστευση.

Η παραχώρηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου πρέπει να είναι συνιστώσες μιας ολοκληρωμένης πολιτικής κι όχι προϊόν ιδεολογικών εμμονών
Είνα γελοίο να συγχέεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε μετανάστη με την παραχώρηση ιθαγένειας. Και βεβαίως είναι άκρως επικίνδυνο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να προσεγγίζεται με όρους ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Οσοι παρακάμπτουν την δημόσια κριτική, χαρακτηρίζοντάς την «ακροδεξιά» και «ρατσιστική», βολεύονται οι ίδιοι και ταυτοχρόνως προσφέρουν πολύτιμο δώρο στον ΛΑΟΣ. Ουσιαστικά, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη δημόσια συζήτηση μεταξύ Σκύλλας (όσοι αντιλαμβάνονται την Ελλάδα σαν χώρο κι όχι ως χώρα) και Χάρυβδης (όσοι μιλούν για νόθευση της ανύπαρκτης καθαρότητας του ελληνικού αίματος).
kathimerini.gr

Ο ακήρυχτος πόλεμος φθοράς έχει πλέον αποτελέσματα

Με έκπληξη διαβάσαμε σε προχθεσινό δημοσίευμα, ότι υπάρχει η σκέψη στο ΓΕΑ για λόγους οικονομίας να " καταργηθούν δύο εκ των τριών προωθημένων αεροδρομίων επιφυλακής". Καστέλλι και Σκύρος είναι τα «προτεινόμενα», με την Λήμνο να επιβιώνει, απλώς γιατί "είναι αναντικατάστατη λόγω θέσεως."!
Άν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε πρόκειται για το πρώτο ίσως χειροπιαστό αποτέλεσμα του πολέμου φθοράς που ξεκίνησε η Τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο από το 1974 και μετά. Ενός πολέμου ακήρυχτου μεν, που όμως έχει πολλά στοιχεία τόσο πραγματικού αεροπορικού πολέμου, όσο και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, καθώς φυσικά και νομικές και διπλωματικές πτυχές κι επιπτώσεις διόλου ευκαταφρόνητες. Και φυσικά πολύ κόπο, ιδρώτα αλλά και δυστυχώς αίμα. Η Τουρκία φαίνεται πως θα αναγκάσει την Ελλάδα σε υποχώρηση δια του κορεσμού. Και μάλιστα όχι κατά τη διάρκεια πραγματικών επιχειρήσεων, αλλά εν καιρώ ειρήνης για λόγους ...οικονομίας! Ακριβώς όπως το σχεδίαζε εδώ και δεκαετίες.
Με μέθοδο, με σύστημα και ανυποχώρητη επιμονή, οι παραβάσεις της Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων Αθηνών και οι παραβιάσεις του Εθνικού μας Εναέριου Χώρου, παρουσίαζαν στην αρχή αριθμητική και εδώ και 13-14 χρόνια, γεωμετρική πρόοδο. Παρ' όλο που στην αρχή οι Τούρκοι χειριστές ήταν κατώτεροι σε επιδόσεις από τους δικούς μας. Επέμειναν. Έπαθαν κι έκτοτε μαθαίνουν καθημερινά από τους καλύτερους δασκάλους. Δεν πτοήθηκαν. Απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Απέκτησαν πιο σύγχρονα μέσα. Αναπτύσσουν την πολεμική τους βιομηχανία με αξιοζήλευτη επιμέλεια, προκειμένου να φτάσουν στην αμυντική επάρκεια και την απεξάρτηση από άλλες χώρες. Επιμένουν ξανά και ξανά. Καθημερινά. Πάνω από τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Κι εκεί υπήρχαν και υπάρχουν πάντα οι αναχαιτιστές μας, τα α/φη ετοιμότητας. Να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τους εισβολείς, ανάλογα με τα επιχειρησιακά σχέδια και τους κανόνες εμπλοκής. Τη νύχτα των Λιμνιών (Ιμίων) με καιρό όταν η Τουρκική Αεροπορία δεν σήκωσε τίποτα, η ΠΑ είχε 2 ζευγάρια σε περιπολία μάχης καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκτός από την επιχειρησιακή πλευρά του θέματος, υπάρχει και η πολιτική. Η συμβολική. Η επίδειξη Σημαίας. Τα βρεγμένα Γαλανόλευκα Εθνόσημα πάνω στα F-4E και τα Mirage-2000 αλλά και στο μοιραίο ΠΝ-21 εκείνη τη νύχτα, έστειλαν το μήνυμα. Προς όλες τις κατευθύνσεις. Είμαστε εδώ. Παντός καιρού, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο Αρχιπέλαγος. Ακρίτες. Υψικρατούντες. Με 11 μποφόρ και μηδενική ορατότητα. Και φυσικά όχι μόνο εκείνη τη νύχτα αλλά κάθε νύχτα και μέρα από το 1974 και μετά.

Μια ολόκληρη προσπάθεια έγινε για να χτιστεί το "αεροπλανοφόρο του Αιγαίου", η 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο. Ο ακρογωνιαίος λίθος της διάταξης μάχης της ΠΑ που μας επιτρέπει ν' αναχαιτίζουμε στα ελάχιστα λεπτά τα Τουρκικά μαχητικά. Ο πονοκέφαλος των Τούρκων επιτελών. Το αεροδρόμιο που άρχισε να χτίζεται το 1975 ακριβώς γι αυτό το λόγο. Με συνοπτικές διαδικασίες. Από το 1982 φιλοξενεί 24 ώρες το 24ωρο τα πληρώματα και τα α/φη ετοιμότητος: τα readiness! Από εκεί σηκώθηκαν ο Υποσμηναγός Σιαλμάς και ο Σμηναγός Μανωλάκος στις 18 Ιουνίου 1992. Από έκεί σηκωνόταν ο Κωνσταντινουπολίτης Αλέξης Μπριντάκ πού όχι μόνο τους αντιμετώπιζε επιτυχώς, αλλά έμπαινε και στη συχνότητά τους και τους μιλούσε στα Τουρκικά εκνευρίζοντάς τους αφάνταστα! Η Σκύρος σήκωσε το βάρος των αναχαιτίσεων ήδη από την δεκαετία του 80, στην κρίση του 1987 και σε εκατοντάδες άλλα περιστατικά η σημασία της ήταν καθοριστική. Η στρατηγική της τοποθεσία την καθιστά ανεκτίμητη για την άμυνα της χώρας.
Την δεκαετία του 90 είχαμε το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου. Αυτό προκάλεσε τον πολλαπλασιασμό των Τουρκικών παραβιάσεων. Το αεροδρόμιο Καστελλίου, η στρατηγική σημασία του οποίου είχε ήδη γίνει προφανής από την δεκαετία του 60 και το οποίο τον Ιούλιο του 1974 φιλοξένησε τα F-84F που είχαν αποστολή να κτυπήσουν το προγεφύρωμα στο Πεντεμίλι, ανακατασκευάστηκε κι επεκτάθηκε ώστε να φιλοξενεί μόνιμα α/φη και πληρώματα readiness. Από το 2000 άλλωστε, η 126 Σμηναρχία Μάχης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, έχασε τα Mirage F.1 και ο τίτλος της ώς "Μάχης" είναι μόνο κατ' ευφημισμόν μιας και έκτοτε δεν διαθέτει μαχητικά α/φη, για να μην ενοχλούνται οι έχοντες αυθαίρετα περίοικοι. Η 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλλι Ηρακλείου
είναι το ιδανικό αεροδρόμιο για πτήσεις όχι μόνο προς την Κύπρο αλλά και προς την Άμιδα (Diyarbakir) και την Μελιτινή (Malatya). Κάτω από την ομπρέλλα των S-300 PMU-1 που καθιστά το κόστος εξουδετέρωσής της απαγορευτικό για την Τουρκική Αεροπορία, είναι άλλο ένα αγκάθι για τους γείτονες.
Κι όμως, ότι χτίσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες συνεχών Τουρκικών διεκδικήσεων και προκλήσεων, είμαστε έτοιμοι να το γκρεμίσουμε για λόγους οικονομίας.
Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τομείς στην Εθνική Άμυνα για περικοπές. Από τα εικονικά πτητικά επιδόματα προσωπικού που δεν πετά, μέχρι τις προμήθειες ανταλλακτικών από την ελεύθερη αγορά, ενώ μέσω FMS μπορούμε να τα παίρνουμε 30% φθηνότερα! Τελικά τί είναι σημαντικότερο από την Εθνική μας Κυριαρχία; Είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε στις ορέξεις των γειτόνων μας για να "κάνουμε οικονομία"; Θα θυσιάσουμε την άμυνα της χώρας, θα δωσουμε στους Τούρκους τη δυνατότητα να φανούν ακόμα πιό αδιάλλακτοι και να ζητήσουν ακόμα περισσότερα, μόνο και μόνο για να μπορέσει η ηγεσία του ΥΕΘΑ να δώσει συνέντευξη τύπου και να καμαρώσει για τις περικοπές που έκανε;
Καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι αντί να προσπαθήσουν να φανούν αρεστοί στην πολιτική ηγεσία και ν' αποφύγουν τις έκτακτες κρίσεις, να προτάξουν το Εθνικό συμφέρον και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των προκεχωρημένων βάσεων της ΠΑ. Πάσει θυσία! Περικοπές να γίνουν εκεί που πρέπει και όχι εκεί που η ζημιά θα είναι ίσως ανεπανόρθωτη.
Γιατί όταν προκύψει η επόμενη Ελληνοτουρκική κρίση, ίσως το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει τον πόλεμο και θα διασφαλίσει την ειρήνη και την Εθνική μας κυριαρχία, θα είναι τα χτισμένα καταφύγια στη Σκύρο και το Καστέλλι. Που θα στείλουν σε 2 λεπτά στον αέρα τ' αναχαιτιστικά μας. Αυτή είναι η αποστολή των προκεχωρημένων αεροδρομίων. Οι κύριες βάσεις όπως η Νέα Αγχίαλος και η Τανάγρα, έχουν άλλη αποστολή.
Οι Τούρκοι είναι κοντά στο να φτάσουν στον αντικειμενικό τους σκοπό: να νικήσουν χωρίς να πέσει τουφεκιά. Να κερδίσουν τον πόλεμο φθοράς και μαζί μ' αυτόν την συγκυριαρχία στο Αιγαίο και την Φινλανδοποίηση της Ελλάδας. Θα τους αφήσουμε; (Πηγή)

Ωπ !!! Τι κάνει εκεί ο χιονάνθρωπος



Πολυ χαρούμενο βλέπουμε τον χιονάνθρωπο.Τι να κάνει άραγε ....










kosmosnews

Να αποσυρθεί η Θ. Δραγώνα από τη γ.γ. του Υπ. Παιδείας


Η τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Τούτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μιας και η Θάλεια Δραγώνα έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με άρθρα, στα βιβλία και τις παρεμβάσεις της με θέσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κλίμα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης αυτοκρατορίας, που θέλει τον άνθρωπο έναν ανέστιο υπήκοο της δικτατορίας της αγοράς, η Θ. Δραγώνα προωθεί εδώ και χρόνια μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία της μια νέα, αποεθνικοποιημένη, εργαλειακή εκδοχή της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, το σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστεί πλήρως στην νέα «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα της χώρας μας εγκαταλείποντας κάθε αναφορά στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της. Για την κυρία Δραγώνα, όλα αυτά, καταδικάζονται συλλήβδην ως οπισθοδρομικός εθνοκεντρισμός.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει παιδεία. Ένα δήθεν «πολυπολιτισμικό», δίχως ταυτότητα σχολείο είναι ένα φαστ φουντ σχολείο που μεταδίδει ξερές πληροφορίες και κούφιες δεξιότητες, φτιάχνοντας πειθήνιους υπηκόους και άκριτους καταναλωτές.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει κοινωνία. Εάν κατεδαφίσουμε τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων τι θα απομείνει; Μια πολυεθνική Βαβέλ, όπου επικρατεί ο πόλεμος των διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους, μέσα σε συνθήκες ατομισμού, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και φτώχειας.

Δίχως όλα αυτά, τέλος, δεν υπάρχει ελευθερία. Ένας λαός συγκροτείται σε ελεύθερο σώμα, διεκδικώντας την δική του κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την μνήμη του παρελθόντος του. Δίχως αυτά, καταλήγει δούλος στα χέρια των πολυεθνικών, των ελίτ, και των πρεσβειών.

Και βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια της νεώτερης –τουλάχιστο– ιστορίας του, ο ελληνικός λαός έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, μπροστά στους οποίους οι εφήμεροι τεχνοκράτες φαντάζουν, βεβαίως, ελάχιστοι.

Εξάλλου, τι καλύτερη απόδειξη για το επικίνδυνα αδιέξοδα που ελλοχεύουν πίσω από τις απόψεις της Θ. Δραγώνα από το γεγονός ότι, για τα τελευταία 15 χρόνια, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν διαλύσει την ελληνική εκπαίδευση, καθοδηγούνται και καταρτίζονται από τους ομοϊδεάτες της στα παιδαγωγικά ινστιτούτα και τα αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου. Για να μην μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα των εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται οι συνοδοιπόροι της κ. Δραγώνα, αλλά και πολύ συχνά η ίδια.

Οι κυβερνώντες και οι απολογητές τους γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας όλων αυτών, η επιλογή τους δεν επικροτείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Θ. Δραγώνα, το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν είναι το σκιάχτρο της Άκρας Δεξιάς, γιατί δίχως αυτό, οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και οι λοιποί κοσμοπολίτες υποστηρικτές της, είναι σίγουρο ότι θα ήταν στριμωγμένοι στην γωνία.

Είτε το θέλουν, είτε όχι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στις θέσεις που πρεσβεύει η Θ. Δραγώνα για το περιεχόμενο της ελληνικής εκπαίδευσης –όπως επίσης αντέδρασε και στην καθιέρωση του άθλιου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που στήριζε η ίδια και άλλοι συνοδοιπόροι της. Η απομάκρυνσή της από τη θέση της, λοιπόν, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημοκρατίας. Κι' αφού δέχεστε ότι ο λαός είναι τυπικά κυρίαρχος, τότε είστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε την βούλησή του, και να αποσύρετε την Θ. Δραγώνα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.

Περιοδικό Άρδην-εφ. Ρήξη

Πάρε κόσμε.. Προς πώληση 42 ξενοδοχεία στην Κρήτη!



Δύσκολη για το τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας αναμένεται η φετινή περίοδος, καθώς από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις και πληροφορίες η εικόνα που διαγράφεται είναι απογοητευτική, όπως αναφέρουν άλλωστε οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν φορείς.
Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ξένες αγορές, κάθε άλλο παρά θετικά είναι, με αποτέλεσμα η ανησυχία, ο προβληματισμός, αλλά και η απόγνωση, να έχουν φτάσει στο ζενίθ και σε τοπικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό διαπιστώνεται και από τους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, καθώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά, 42 ξενοδοχεία της Κρήτης τέθηκαν προς πώληση.
Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει τη νέα σεζόν το 20% των μικρών κυρίως μονάδων, σε επίπεδο νησιού. Παράγοντες του τουρισμού, έχοντας στη διάθεσή τους στοιχεία από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική, λαμβάνοντας υπόψη πως οι χώρες όπως η Μ. Βρετανία και η Γερμανία που αποτελούν τους βασικούς τροφοδότες του Ελληνικού τουρισμού, παρουσιάζουν μείωση στα πακέτα, της τάξης του 35% και 20% αντίστοιχα.
Τα αίτια ωστόσο της σημαντικής πτωτικής πορείας του τουρισμού για τη φετινή σεζόν, μπορεί να συνάδουν κατά ένα μεγάλο μέρος και με την έλλειψη υποδομών, όμως τώρα προστίθεται και η ανεπάρκεια στην τουριστική προβολή της χώρας μας, καθώς έγιναν περικοπές στη διαφήμιση και εκ των πραγμάτων στην παρουσία της Ελλάδας στις εκθέσεις του εξωτερικού.
Ήδη, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2010, η Ελλάδα μέσω του ΕΟΤ και εκ των πραγμάτων η Κρήτη δεν συμμετέχει σε έξι εκθέσεις, ελλείψει χρηματοδότησης.
Ειρήνη Γουβιανάκη
Πηγή
απο sofos

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ..... ΜΕ 100€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ

Τι να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση των "γκρίζων ζωνών".
Την άποψη τους για την ελληνική σημαία την ξέρουμε από το 96.
"Πες Ναύαρχε ότι την πήρε το κύμα"..... ήταν η διαταγή προς τον Ναύαρχο Λιμπέρι του τότε ΥπΕξ κυρίου Πάγκαλου όταν ο Ναύαρχος πιστός στις παραδόσεις αλλά και στις αξίες τόσο τις στρατιωτικής τιμής όσο και του Έθνους απαίτησε να πάρει από τα Ίμια την Ελληνική σημαία.
Ευτυχώς ο Χρυσοχοίδης ...της έδωσε και μια έστω εξευτελιστική τιμή των 100 € σε αντίθεση με τον Πάγκαλο ...αφού το ποσόν αυτό αποτελεί την τιμή προστίμου προς τους Αστυνομικούς που θα τολμήσουν να την την φέρουν στην στολή τους.

Με κατεπείγον σήμα ο Υπ ΠΡτΠΟ διατάσσει να αφαιρεθούν από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες, και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.

"...Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες..." διατάσσει προοδευτικός Χρυσοχοίδης που ξαφνικά επιστρέφοντας ως πολιτικός Προϊστάμενος της ΕΛΑΣ ...ανακάλυψε και τον έπιασε ο πόνος ότι οι αστυνομικοί παραποιούν την στολή τους εάν φέρουν σε αυτήν την Ελληνική σημαία.

ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...... ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...... ...ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΜΑΛΑ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ-(Η αληθινή ιστορία της Πανωραίας Χατζηκώστα)

Την αφορμή για την διήγηση που παραθέτω, μου έδωσε ένας αδαής δημοσιογράφος με εκπομπή σε έναν καθόλα νεοταξικό μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, με τη συνεχή υποτιμητική αναφορά του στο παρατσούκλι αυτής της μεγάλης ελληνίδας. Και το έκανε, όπως πολλοί από εμάς, που εν αγνοία μας προσβάλλουμε καθημερινά στις συζητήσεις αυτήν την αγνή ψυχή, στην προσπάθεια να περιγράψουμε την καχεξία και την κακομοιριά του νεοελληνικού κράτους.

Στην Ελλάδα των Βαυαρών, λοιπόν, καταδιώχθηκαν ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης και άλλοι αγωνιστές, όπως ο μέγας Νικηταράς, που πέθανε άπορος πάνω στην ψάθα κάπου στον Πειραιά. Και αρνήθηκε, αυτός ο «ομοιοπαθής» της «Ψωροκώσταινας», να πάρει την βοήθεια που του πρόσφερε το φιλάνθρωπο χέρι ενός Άγγλου διπλωμάτη, που είχε ακούσει για τη μεγάλη φτώχεια στην οποία ζούσε ο ξεχασμένος ήρωας από τους Βαυαρούς κυβερνώντες. Αρνήθηκε, για να μη δώσει, λέει, αφορμή, σε κανέναν ξένο να κακολογήσει την πατρίδα του ότι ξεχνάει τους ανθρώπους της. Αυτή η μεγαλειώδης ομολογία πατριωτικής αγάπης είναι ικανή να κάνει ένα δάκρυ να κυλήσει.

Όμως δεν είχε θέση για όλους αυτούς η νέα, ελεύθερη Ελλάδα. Ούτε και η «Ψωροκώσταινα» φυσικά. Με τα χρόνια, η συλλογική μνήμη των νεοελλήνων άρχισε να διαστρέφεται, εξαιτίας των ιδανικών μιας νέας ανερχόμενης αστικής τάξης, που είχε ως μοναδικό της σκοπό την κοινωνική καταξίωση και την ευμάρεια. Με επίκεντρο της την ξενόφερτη βασιλεία, και υπό την επίδραση του Διαφωτισμού και των δυτικών, έντονων πολιτισμικών επιρροών, κάθε λαϊκή μορφή, κάθε τι γνήσια ελληνικό, υπέστη μια τεράστια υποβίβαση. Μετεξελίχθηκε σε έναν περιφρονητικό ορισμό, που θύμιζε απλώς το μίζερο παρελθόν από το οποίο, η νέα αυτή μεγαλοαστική τάξη, η γεμάτη με συμπλέγματα κατωτερότητας, προσπαθούσε να ξεφύγει με την προσμονή του πλήρους εξευρωπαϊσμού της. Η δουλοπρέπεια των νεοελλήνων έναντι των δυτικών, χρονολογείται ήδη από τα πρώτα χρόνια της Εθνικής μας Επανάστασης.

Η ζητιάνα «Ψωροκώσταινα», ήταν μια τέτοια περίπτωση υποτίμησης και άδικης περιφρόνησης. Δεν ταίριαζε δίπλα στην madam Pompidou και στα σαλόνια, και επειδή η δεύτερη λογιζόταν σαν όντως κυρία, η «Ψωροκώσταινα» έγινε η προσωποποίηση της εθνικής μας ντροπής. Και ενώ θα έπρεπε να την τιμούμε και να την μνημονεύουμε ευλαβικά, όπως ακριβώς και στην παραβολή με τον οβολό της πτωχής χήρας, εμείς αντίθετα την περιφρονήσαμε. Κάθε φορά που την αποκαλούμε «Ψωροκώσταινα», καθένας από εμάς, είναι σαν να της δίνει μία ακόμη μαχαιριά. Σκοπός του άρθρου, είναι να διαδόσουμε και να διαφωτίσουμε τους συμπατριώτες μας για αυτήν την τεράστια ατιμία, που γίνεται εις βάρος της αρχόντισσας Ελληνίδας Πανωραίας Χατζηκώστα.

Διαβάστε την ιστορία της και κρίνετε μόνοι σας.

« Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου (θλιβερή έμπνευση), το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα. Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα.

Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»

Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα. Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»;
Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.

Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά. Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

«Λεξικό Λαϊκής Σοφίας», Τάκη Νατσούλη-Εκδ. Σμυρνιωτάκη-σελ. 581.
(Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13)

Ο συμπαθέστατος Σπαθάρης μπορεί να «έφυγε» αλλά οι Καραγκιόζηδες είναι ακόμη εδώ. Στις μέρες μας, που η Ελλάδα έχει γεμίσει με Χατζηαβάτηδες και με άλλες κωμικές φιγούρες του Θεάτρου Σκιών, που σπάζουν στη μέση, λείπει, δυστυχώς, ο Μπάρμπα Γιώργος με την γκλίτσα. Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος -(ζωγράφος)

Πανωραία Χατζηκώστα. Την ξέρετε; Όχι; Λάθος!

Σίγουρα την ξέρετε. Σίγουρα έχετε ακούσει το “όνομά” της τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Πιθανόν να το έχετε πεί και σεις.

Ποια ήταν η Πανωραία Χατζηκώστα;
“Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο Αϊβαλί μια πολύ όμορφη και πλούσια αρχόντισσα, σύζυγος εύπορου εμπόρου.Όταν οι Τούρκοι πυρπόλησαν το Αϊβαλί, η Πανωραία έχασε σύζυγο, παιδιά και όλα τα πλούτη της.

Κατάφερε να φτάσει ως τα Ψαρά και από κει στην Πελοπόννησο, όπου άρχισε να ξενοπλένει για να ζήσει. Με τον καιρό όμως “ψήλωσε ο νους της” και άρχισε να θολώνει. Ζητιάνευε για να ζήσει και θεωρούσαν ότι “τάχει χαμένα”.

Μια Κυριακή του 1826 όταν κυβερνούσε ο Καποδίστριας, στήθηκε ένα τραπέζι στην πλατεία του Ναυπλίου για να γίνει έρανος για το Μεσολόγγι. Κανείς δεν έκανε καμιά κίνηση, μέχρι που πρώτη η Πανωραία πλησίασε το τραπέζι: “ Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι” είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι.

Τότε κάποιος από το πλήθος φώναξε “Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της”.

Εκείνη την εποχή, σε μια συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για την φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου, το παρομοίασε με την γνωστή ζητιάνα την Ψωροκώσταινα. Ο χαρακτηρισμός έμεινε για να χαρακτηρίζει για χρόνια ολόκληρα όχι μόνο το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.”

Τι απέγινε η Πανωραία Χατζηκώστα;
Όταν, μετά το περιστατικό, ο Καποδίστριας ίδρυσε το Ορφανοτροφείο, η Πανωραία προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς πληρωμή…

Σύμφωνα με το ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:
“Ψωροκώσταινα: Το ελληνικό κράτος, η Ελλάδα ως κράτος φτωχό, που βασίζεται για την ύπαρξή του περισσότερο στην εθελοντική συνδρομή και προσπάθεια των κατοίκων του παρά στη σωστή και ορθολογική οργάνωση και διαχείριση των εσόδων του”.

Η ψωροκώσταινα έγινε συνώνυμο της μιζέριας.

Μετά από αυτή την ιστορία, για μένα είναι συνώνυμο μεγαλείου και δύναμης αντίστοιχου αυτού της Πανωραίας Χατζηκώστα, όχι γιατί πρόσφερε ό,τι είχε αλλά κυρίως γιατί έζησε μια καταστροφή και είχε τη δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια της. Όπως και όλος αυτός ο κόσμος που ξεριζώθηκε τότε. Οπως όλος αυτός ο κόσμος που ξεριζώνεται και σήμερα.

Πηγές:
1. “ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ» του ΤΆΚΗ ΝΑΤΣΟΥΛΗ.
2. ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ
3. Το ημερολόγιο της γιαγιάς μου

http://duck.3thirdsorange.com/?p=46

infognomonpolitics.

Ο διάλογος χωρίς ατζέντα οδηγεί σε αδιέξοδο, κύριε πρωθυπουργέ

papandreou012Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα αγροτικά μπλόκα, διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έναν διάλογο, ώστε “να καταστεί η αγροτική οικονομία μας βιώσιμη και ανταγωνιστική”.

Δυστυχώς αυτή η προσέγγιση των πραγμάτων είναι αφελής, γι αυτό επικίνδυνη. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι γνωστά πρώτα από όλα στους αγρότες και ακολούθως σε όποιον ασχολείται έστω και παρεμπιπτόντως με το θέμα. Δεν αναζητούνται τα προβλήματα, οι λύσεις αναζητούνται. Και παραγωγικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς σημαίνει πάνω από όλα ότι η κυβέρνηση, που τον προκαλεί, έχει ένα αρχικό σχέδιο πάνω στο οποίο διαλέγεται. Οι πιο οπισθοδρομικοί από εμάς θα πρόσθεταν ότι το αρχικό αυτό σχέδιο έπρεπε να έχει διατυπωθεί ρητά κατά την προεκλογική περίοδο και να έχει εγκριθεί με τη λαϊκή ψήφος τις τελευταίες εκλογές. Για τόση ονειροπόληση μιλάμε…

Αν δεν δούμε την πραγματικότητα κατάματα, δεν θα την αντιμετωπίσουμε ποτέ. Μετά τη Μεταπολίτευση, ζούμε θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο και βαρετό έργο: Κάθε κόμμα -χωρίς εξαίρεση- που κερδίζει τις εκλογές αποδεικνύει ότι δεν έχει δομημένο πρόγραμμα -κι όποτε είχε, φοβόταν να το πει!!!- και το ρίχνει το τσάμικο, με συγχωρείτε, στο διάλογο… Φλύκταινες πρέπει να έχουν βγάλει οι γλώσσες των διαλεγομένων, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Το 1981 ο Ανδρέας κατηγόρησε την κακιά δεξιά ότι του παρέδωσε καμένη γη. Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εφεύρει το περίφημο σύνθημα “παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος”. Όλοι χάος παραλαμβάνουν, δεν τίθεται θέμα. Μετά τον Ανδρέα ήρθε ο Μητσοτάκης που έσφιξε τα λουριά για να γλυτώσουμε από το χάος που του παρέδωσε ο Παπανδρέου. Ο Σημίτης μάλιστα, πρωτοτύπησε λέγοντας ότι παρέλαβε όχι χάος, αλλά “μια πολύ δύσκολη κατάσταση” από τον… Παπανδρέου. Ο Καραμανλής ο Β! παρέλαβε κι αυτός το χάος του από τον Σημίτη και τώρα ο Παπανδρέου ο Β! παραλαμβάνει κι αυτός, εν είδει χριστουγεννιάτικου δώρου, το χάος, εξαιτίας του οποίου καμία προεκλογική κορώνα δεν έχει την παραμικρή αξία.

Ο σημερινός πρωθυπουργός τέθηκε ενώπιον του ίδιου αμείλικτου διλήμματος, με τους προκατόχους του: Ή θα δημοσιοποιήσω τις προθέσεις μου ως αρχικό σχέδιο, αλλά δεν θα βρω συνομιλητές, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα απεργούν και θα διαδηλώνουν, ή θα ξεκινήσω έναν διάλογο από το μηδέν”. Θα του έλεγα το “nihil ex nihilo”, αλλά δεν θέλω να τον φορτώσω με μεταφράσεις από τα λατινικά. Περιορίζομει αν τον ρωτήσω ένα απλό πράγμα: Πότε ένας διάλογος χωρίς ατζέντα οδήγησε έστω και σε ένα μικρό, περιορισμένο, αναιμικό αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Και πρώτα από όλους στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, που πέρυσι τέτοιο καιρό κατήγγελε (δικαίως) τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ξεκινούσε έναν διάλογο από μηδενική βάση. Φέτος ο κ. Παπανδρέου κάνει το ίδιο με τους αγρότες και με τη δημόσια διαβούλευση, που εξελίσσεται -φυσιολογικά- σε χαώδεις συζητήσεις…

Από αυτές τις χαώδεις συζητήσεις ο κύριος Παπανδρέου θα προμηθευτεί το χάος που θα κληροδοτήσει στους διαδόχους του. Τίποτε άλλο δεν θα καταφέρει. Εδώ θα είμαστε!

τα πραγματα

Στο «17» έδωσαν ραντεβού σήμερα πρώην και νυν Υπουργοί




Αρκετοί έδωσαν σήμερα ραντεβού στο γνωστό πολιτικό στέκι 17(δεκαεπτά ) στο Κολωνάκι! Τις διαφωνίες τους από τη Βουλή στο 17 είπαν να μεταφέρουν ο Γ. Παπακωσταντίνου και ο Χ. Παπουτσής. Μπορεί οι 2 άντρες με καλή διάθεση να πήγαν για να συνγευματίσουν αλλά ήταν εμφανές στους παρευρισκόμενους πως οι δύο πολιτικοί παρότι μιλούσαν χαμηλόφωνα πολλές φορές έφταναν στη διαφωνία. Πήγαν να φάνε και παραλίγο να φαγωθούν δηλαδή!!! Σε διπλανό τραπέζι του γνωστού εστιατορίου(και σε πιο φιλική ατμόσφαιρα) έτρωγε ο πρώην Υπουργός Γ. Βουλγαράκης με το Διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γ. Βλαστάρη! Αυτή ήταν και η πρώτη από τις δημόσιες εμφανίσεις του πρώην Υπουργού μετά την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας!
espresonews

Προστασία Καταναλωτή – Ανάκληση Μη Ασφαλών Τροφίμων.

Δ.Τ. 22-1-2010 ΕΦΕΤ - Προστασία Καταναλωτή – Ανάκληση Μη Ασφαλών Τροφίμων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΕΚ...ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Διδάσκω σε δημόσιο ΙΕΚ σε παραϊατρικά επαγγέλματα στην Αθήνα και έχω να σας πω το εξής που με έκανε να προβληματιστώ:
Στις αρχές της εβδομάδας τσακώθηκαν Ελληνίδες μαθήτριες και Αλβανίδες στο χώρου του σχολείου. Ζήτησα να μάθω το λόγο και έμαθα ότι οι Αλβανίδες «μοίραζαν» τις θέσεις στα δημόσιο νοσοκομεία.
Π.χ. έλεγε κάποια:
- Εγώ θα διοριστώ εκεί, η άλλη εκεί, η άλλη εκεί.
Όταν, στο αστείο τους είπαν κάποιες Ελληνίδες σπουδάστριες:
- Αφήστε κάτι και για μας, οι Αλβανίδες με υπεροπτικό ύφος απάντησαν:
- Εσείς διοριζόσασταν τόσα χρόνια, τώρα είναι η σειρά μας!
Κάποιες Βορειοηπειρώτισσες κοπέλες πήραν το μέρος των Ελληνίδων.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αντάλλαξαν κι άλλα λόγια, υψώθηκαν οι τόνοι και χρειάστηκε η παρέμβασή μας.
Έκανα παρατήρηση στην ομάδα με τις Αλβανίδες σπουδάστριες και τις ρώτησα για ποιο λόγο είναι τόσο υπεροπτικές και τόσο σίγουρες για το διορισμό τους και για ποιο λόγο έχουν σίγουρο ότι δεν θα ξαναδιοριστεί καμιά Ελληνίδα στα δημόσια νοσοκομεία. Μου απάντησαν ότι τους το διαβεβαίωσε κάποιος συμπατριώτης τους και ότι αυτό θα γίνει μόλις τακτοποιηθεί το ζήτημα της ιθαγένειας!!!! Μάλιστα τις διαβεβαίωσε ότι αυτές θα διορίζονται κατά προτεραιότητα επειδή είναι μετανάστριες, τους είπε ότι έχουν ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρουν κι αυτό, όπως και τόσα άλλα.!!!!
Είπα στις Αλβανίδες μαθήτριες ότι δεν θα ανεχθώ ξανά τέτοιες προκλήσεις μέσα στην τάξη μου και τελείωσε το θέμα εκεί.
Έχω θυμό μέσα μου γιατί σκέφτομαι ότι δε φτάνει που απαιτούν ελληνική ιθαγένεια που σε κανένα άλλο σημείο του κόσμου ολόκληρου, δεν μοιράζουν ιθαγένειες σε λαθρομετανάστες, θέλουν να διορίζονται και στο Δημόσιο εις βάρος των ντόπιων, μάλιστα «κάποιοι» Αλβανοί το έχουν σίγουρο. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν κάποιος μπαίνει παράνομα σε μία χώρα, θεωρείται λαθρομετανάστης. Νόμιμος μετανάστης είναι μόνο αυτός που μπαίνει σε μια άλλη χώρα υποβάλλοντας αίτηση για άδεια εισόδου προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα, αστυνομικά και ιατρικά, και όταν αυτή εγκριθεί, τότε μπαίνει, όπως πήγαιναν Έλληνες στα πέρατα του κόσμου, νόμιμα.
Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες, στα πλαίσια της προπαγάνδας υπέρ του λαθρονομοσχεδίου, κάποιες ιστοσελίδες και κανάλια προβάλλουν Αλβανούς ή Νιγηριανούς, απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων που τα πτυχία τους χρησιμεύουν μόνο ως κάδρα, όπως λένε, τους λέω ότι αυτό είναι επιχείρημα μόνο για αφελείς. Έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ. Επίσης, ξέρω πολύ κόσμο που έχει κάνει πτυχιακές σπουδές αλλά και μεταπτυχιακές στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένες οι ξένες κυβερνήσεις να διορίζουν αυτούς τους αποφοίτους στο δημόσιο. Κάθε άλλο. Ξέρουμε καλά ότι όλοι όσοι πάμε έξω για σπουδές, η προοπτική μας είναι να επιστρέψουμε για να αξιοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ακόμα και όσοι έχουν πάρει ξένες ιθαγένειες, πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ποτέ μαζικά και ποτέ σε λαθρομετανάστες, ακόμα κι αυτοί δεν διορίζονται στο δημόσιο, μόνο σε κάποιες επιχειρήσεις που μπορεί να τελούν υπό την αιγίδα του δημοσίου. Τις θέσεις αυτές τις κρατάνε για τους δικούς τους πολίτες και καλά κάνουν. Ακόμα και στις χώρες της Ε.Ε. υπάρχει αυτή η δέσμευση από τις περισσότερες χώρες και όπου επιτρέπεται έχουν θεσπιστεί τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που είναι σχεδόν απαγορευτικό να γίνεις δημόσιος υπάλληλος από μια χώρα της Ε.Ε. σε άλλη.
Αυτοί οι άνθρωποι τι ζητάνε πια από εμάς; Για σκεφτείτε, αν καταφέρουν να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο – δολοφόνος για το γηγενή πληθυσμό, πόσο περισσότερο απαιτητικοί και επιθετικοί μπορεί να γίνουν.

Κ. Π.
Καθηγήτρια σε ΙΕΚ Αθηνών.
eglimatikotita

22.1.10

Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΚΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ

Άρθρο 12 - Ιθαγένεια

1. Ως υπάλληλοι διορίζονται μόνο Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες.

2. Οι πολίτες των κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να διορίζονται σε θέσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στην εξαίρεση της παρ. 4 του άρθρου
39 της Συνθ. Ε.Κ., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για αυτούς σε ειδικό νόμο.

3. Ο διορισμός αλλοδαπών πολιτών των κρατών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ’Ενωσης επιτρέπεται μόνο στις προβλεπόμενες από ειδικούς νόμους περιπτώσεις.

4. Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, δεν μπορούν να διορισθούν ως υπάλληλοι πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτησή της.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ - ΦΕΚ - ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

n-35842007_a-12_20070100143.pdf

ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΚ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ:

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2007


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ


ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους


Αθήνα, 27 Ιουνίου 2007


Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

"Ποιόν μου θύμισε, ποιον μου θύμισε..;"

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη


Eίναι πια γνωστό τοις πάσι ότι το facebook αποτελεί χώρο με όχι μόνο ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τόπο αβίαστης έκφρασης. Δίχως τις περισσότερες φορές φίλτρο, γίνεται μια καθολική έκθεση ιδεών και συναισθημάτων, Από προσωπικά, μέχρι πολιτικά. Παρακάτω, θα επιχειρήσω μια μικρή σύμπτυξη σχολίων με αφορμή της δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τα μπλόκα των αγροτών. Τα μεταλλάσσω σε μορφή διαλόγου:
-"Καταπέλτης" ο ΓΑΠ εναντίον των μπλόκων των αγροτών... ποιόν μου θύμισε, ποιόν μου θύμισε..; -Aχ Κώστα Kώστα..! -Πόσο απέχει η Ραφήνα από την Ν. Ερυθραία, αλήθεια; -Από Αττική Οδό, ένα τσιγάρο δρόμος.. -Ρε παιδιά, άμα πάρει το ποδήλατο ο Γιώργος μέχρι Πρώτη Σερρών φθάνει!!! -Δηλαδή τώρα αλλάζουμε; -Δεν βλέπω να αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε... Βλέπω την ίδια φρασεολογία του Καραμανλή. Η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης... Φταίνε οι "κακοί αγρότες", οι "δημόσιοι υπάλληλοι", οι "κακοί που φοροδιαφεύγουν". Τα ίδια και τα ίδια! 5 χρονια διάλογος στο ΠΑΣΟΚ και ακόμα διάλογος χρειάζεται; Επίσης, δεν ειναι ελεϊνή κατάντια, 3μιση μήνες να μην υπάρχει ακάμα Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης;;; Μα καλα, ποιον ψάχνουμε πια... Τον Αινσταϊν; Ενω, οι "αυλικοί" βολεύτηκαν σε μια νύχτα... -Οι αγράμματοι αυλικοί, οι άλλοι τίποτα..ή μάλλον πήραν κι' αυτοί ότι η Λίζα! "Μπανάνα"!!! Τζάμπα έστηναν webtv σε βουλευτές, άδικα έγραφαν αναρίθμητες σελίδες σε λόγους, κακώς αναλάμβαναν αμισθί διαδικτυακή προστασία, κρίμα τα χρόνια σπουδών σε πανεπιστήμια εντός και εκτός συνόρων.. -Μα μιλούμε για "Νέα Ποχή", όπου η Κατερίνα Μπατζελή θα πηγαίνει με μαλλί αλα Μαρία Αντουανέτα να συναντά τους brutal αγρότες. Μετά γιατί αναρωτιέστε πώς έφαγε πόρτα από του Μαξίμου..; Δεν της είπε κανένας, ήθελα να ξερα στη Λαμία, ότι είναι άλλο το brutal και άλλο bruxelles! Έλεος..!

ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ!!! Τέλος εποχής για τα μηχανοκίνητα μέσα στις παρελάσεις


Αποκλειστικά πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως τα μηχανοκίνητα μέσα των ενόπλων δυνάμεων πλέον θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους της έδρας τους. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή ελήφθη για περιβαλλοντικούς αλλά και οικονομικούς λόγους. Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού, που περικόπτει τις συνολικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 6,6%, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1%».

Σύμφωνα με πληροφορίες του FP θα υπάρξει γενικότερη αναδιοργάνωση και ανακατανομή των οικονομικών στο ελληνικό στράτευμα. Η χώρα μας σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές έχει το προνόμιο, να διαθέτει τους περισσότερους στρατηγούς σε αναλογία με τον πληθυσμό της μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Περικοπές και στα αυτοκίνητα για τη μεγαλύτερη μερίδα των αξιωματικών, καθώς μόνο οι ανώτατοι αξιωματικοί θα δικαιούνται στο μέλλον μετακινήσεις με αυτοκίνητα του στρατού.

Μία ακόμη από τις δαπάνες που κρίνονται υπερβολικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι το επίδομα που δίνεται στους αξιωματικούς για να ράψουν τις στολές τους και ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ για κάθε αξιωματικό. Η πολυτέλεια και τα μεγάλα έξοδα δεν θα έχουν θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαμηνύει η πολιτική ηγεσία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έγινε έξαλλος, όταν σε πρόσφατη επίσκεψη σε στρατόπεδο του Έβρου διαπίστωσε, ότι χρήματα που προοριζόταν για παράθυρα θαλάμων, κατέληξαν στην ανέγερση ναού.

«Από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια δικαιολογία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών».
Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για την κατάργηση της συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στις παρελάσεις για λόγους οικονομίας.
FP

Απόφαση-βόμβα για τα πτυχία των κολεγίων


Μεγάλες ανατροπές όχι μόνο στο χώρο των κολεγίων, αλλά και στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να επιφέρει απόφαση-βόμβα του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Η απόφαση αυτή, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το ενδιαφερόμενο κολέγιο, επικυρώνει προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και επιβάλλει έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο να αναγνωρίζει πλήρως τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που χορηγούνται ύστερα από σπουδές σε ελληνικά κέντρα ελευθέρων σπουδών. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε ύστερα από αγωγή του κολεγίου κατά του ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογική βάση ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ (σήμερα ΔΟΑΤΑΠ) μέχρι το 2005 δεν αναγνώριζε τα πτυχία του συνεργαζόμενου δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου εφόσον οι πτυχιούχοι είχαν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους στην Ελλάδα και όχι εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο επιδίκασε στο κολέγιο χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, αναγνωρίζοντας ότι οι μη νόμιμες πράξεις των οργάνων της διοίκησης είχαν αντίκτυπο και προσέβαλλαν την πίστη, το κύρος και τη φήμη του. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν όχι μόνο επαγγελματικά (δηλαδή μέσω ΣΑΕΙΤΤΕ), αλλά και ακαδημαϊκά (δηλαδή μέσω ΔΟΑΤΑΠ) τους τίτλους σπουδών που χορηγούν τα ομοταγή (και μόνο αυτά) ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, κατ' εφαρμογή των σχετικών κοινοτικών οδηγιών αλλά και των διατάξεων του «σκληρού πυρήνα» του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου. Πρέπει, πάντως, να υπογραμμιστεί ότι η υποχρέωση αναγνώρισης των πτυχίων προκύπτει έμμεσα, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου αφορά αγωγή αποζημίωσης για μη αναγνώριση πτυχίων και όχι πτυχίο καθαυτό. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται το Φεβρουάριο, οπότε αναμένεται η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/2005.


ΣΤ.ΔΕΛ.

http://www.espressonews.gr

Τράπεζα «κτύπησε» σε πλειστηριασμό την επικαρπία σε σπίτι ηλικιωμένου σε χωριό των Τεμπών.


http://media2.feed.gr/filesystem/images/20091219/engine/assets_LARGE_t_420_7651363_type11495.jpgΣτην τοπική καθημερινή εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» της Πιερίας , δημοσιεύτηκε κείμενο που έχει σχέση με πλειστηριασμό από ιδιωτική τράπεζα σε βάρος ηλικιωμένου στην περιοχή των Τεμπών, και το οποίο λόγω της επικαιρότητας έχει αντικειμενικά ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό το αναδημοσιεύουμε:


«Συνέβη χθες» σε χωριό των Τεμπών


Χθες μεγάλη ιδιωτική τράπεζα προέβη σε πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος ηλικιωμένου ανθρώπου σε χωριό της περιοχής των Τεμπών. Αρχικά κατέσχεσε και στη συνέχεια «κτύπησε» σε πλειστηριασμό την επικαρπία του σπιτιού ενός ηλικιωμένου. Αυτό είναι το ήθος και η πρακτική «του συστήματος» , αλλά και αυτές είναι οι πρώτες συνέπειες των οικονομικών εξελίξεων που θα δρομολογηθούν στην περιοχή εξαιτίας και της κρίσης αλλά και του σφραγίσματος των Τεμπών . Το παράδειγμα αυτό αναφέρθηκε για να επισημανθεί και να τονισθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι θα πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να θεσπίσει και να προστατεύσει νομοθετικά κάθε αδύνατο, κάθε ασθενή και κάθε αδύνατο πολίτη. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να κατευθυνθεί και η δικαιοσύνη. Αν αυτό δε συμβεί τότε η βλάβη που θα υποστεί η κοινωνία θα είναι τόσο σημαντική που τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά και ίσως δικαιώσουν το φόβο του πρωθυπουργού που μίλησε δύο φορές για «εθνικό κίνδυνο».
(Ν. Παπανικολάoυ)».
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δέκα απορίες -μα και ενστάσεις- Σγουρού προς Ραγκούση για την εφαρμογη του Καλλικράτη


Κείμενο με δέκα απορίες -μα και ενστάσεις- για την εφαρμογη του Καλλικράτη, απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο Νομάρχης Αθήνών Γιάννης Σγουρός.

Συγκεκριμένα ο Νομαρχης Αθηνών, αναφέρει:

1. Για την σχεδιαζόμενη Περιφέρεια Αττικής, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αφιερώνει στην Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση μόνο μιάμιση γραμμή από το σύνολο των 50 σελίδων του. Η μόνη αναφορά στις 50 σελίδες του κειμένου για την Περιφέρεια Αττικής που αφορά το μισό πληθυσμό της χώρας είναι η εξής: «στην Αττική και την Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζονται με ειδικές ρυθμίσεις τα θέματα μητροπολιτικού χαρακτήρα (σελίδα 12 του κειμένου)». Οι πολλές ιδιαιτερότητες της Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένο το μισό σχεδόν του πληθυσμού της χώρας, επιβάλλουν εκ των πραγμάτων διαφορετική αντιμετώπιση, και ειδικές ρυθμίσεις. Θα πρέπει να δούμε πως αυτές οι ειδικές ρυθμίσεις για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα αποτυπωθούν στο νόμο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ειδικότερη αναφορά.

2. Οι πόροι που θα χρειαστούν για να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο δεν έχουν ακόμη ξεκάθαρα καθοριστεί. Σε επίπεδο διακηρύξεων έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί. Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη, για μην μεταφέρουμε απλώς την μιζέρια μας ένα επίπεδο παραπάνω (αντί για Νομάρχες - Επαίτες να έχουμε Περιφερειάρχες - Επαίτες).

3. Δεν γίνεται καμία ειδική αναφορά για το προσωπικό που θα στελεχώσει τους νέους φορείς. Τι θα γίνει με το προσωπικό των υπαρχόντων Νομαρχιών; Πώς θα ενσωματωθεί στο νέο θεσμό; Θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μέσα στην νέα αιρετή Περιφέρεια η μισθολογική διαφορά που υπάρχει σήμερα ανάμεσα σε Νομαρχίες και Περιφέρειες; Πώς στον ίδιο θεσμό οι μισοί υπάλληλοι θα αμείβονται διαφορετικά από τους άλλους μισούς;

4. Μαζί με το σχέδιο Καλλικράτης θα πρέπει να ψηφιστεί και νέος Κώδικας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αντίστοιχος του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αλλιώς θα λειτουργούν οι νέες Περιφέρειες χωρίς έναν ολοκληρωμένο Κώδικα και θα πρέπει να ανατρέχουν σε ερμηνείες και αναλογικές εφαρμογές από άλλους νόμους;

5. Δεν έχει σαφή περιγραφή των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν. Θα περιγράφονται πλήρως; Για να μην υπάρχει πάλι το φαινόμενο επικάλυψης αρμοδιοτήτων και ασαφειών που υπήρχαν μέχρι τώρα.

6. Θεσπίζει δύο νέα είδη επιτροπών: την Περιφερειακή Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή. Και για τις δύο δεν ορίζει τον αριθμό τους. Πόσες θα είναι; Είναι δυνατόν με δύο Επιτροπές να διοικηθεί όλη αυτή η αχανής Περιφέρεια; Θα πρέπει να συνεδριάζουν κάθε μέρα.

7. Και για τις δύο Επιτροπές αναφέρει ότι θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες. Αφού θα μετέχουν τα ίδια πρόσωπα, προ τι ο διαχωρισμός;

8. Ξεχωρίζει τους Αντιπεριφερειάρχες σε Τοπικούς και Θεματικούς. Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης θα έχει αρμοδιότητα για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ο Θεματικός για ένα θέμα. Πώς θα αντιμετωπιστεί ένα θέμα υγείας ή παιδείας π.χ. όταν θα είναι αρμόδιος τοπικά ο ένας Αντιπεριφερειάρχης και θεματικά για το ίδιο θέμα ο άλλος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ή Παιδείας;

9. Τι θα γίνει με την περιουσία των Νομαρχιών που θα καταργηθούν; Θα πάει στο κράτος, την αιρετή Περιφέρεια ή στους νέους Δήμους;

10. Αν θα προλάβει όλο αυτό το τεράστιο εγχείρημα να υλοποιηθεί έγκαιρα και οι εκλογές του Νοεμβρίου 2010 να γίνουν με το νέο σύστημα.
e-aftodioikisi

ΕΡΙΞΕ ΠΟΡΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου σε σχέση με το νομικό καθεστώς της αποστράτευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το νομικό καθεστώς της αποστράτευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε τα εξής:

Τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού.


Έχω ήδη προ πολλού ανακοινώσει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα αφορά το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών και όλα τα στάδια, από την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές ή την με άλλο τρόπο ένταξή τους στο στράτευμα, μέχρι την εφεδρεία. Οι αρχές αυτές συζητήθηκαν ήδη διεξοδικά σε μακρά άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους

“Εκβιασμός” ή πολιτική δίωξη (φασιστικού τύπου);-Bloggers Καθάρματα!-ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ???-Νομική Προστασία Bloggers κατά παρανομούντων δικαστικών


Ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα σε δικτυακούς τόπους ότι ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του φερόμενου ως διαχειριστή του ιστολογίου naxios.blogspot.com.
Χωρίς να γνωρίζουμε τα επίσημα στοιχεία ή τις ακριβείς κατηγορίες, ο διαχειριστής φέρεται να «εκβίασε» τον υπουργό κύριο Ιωάννη Ραγκούση.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακρίβεια αυτής της καταγγελίας και είναι κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη.
Αυτό όμως που μας προξένησε κατάπληξη είναι η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του φερόμενου ως διαχειριστή, μαζί με το αποτέλεσμα της δίκης !!!.
Μεταξύ άλλων δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, ο τόπος εργασίας και η θέση που κατέχει, οι πολιτικές του πεποιθήσεις, οι γνωριμίες του, αλλά – ακόμα χειρότερα – η λεπτομερής περιγραφή της … ψήφου του. Σε δημοσίευμα μάλιστα δικτυακού τόπου, ο εν λόγω φερόμενος ως διαχειριστής, περιγράφεται ως ψηφοφόρος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Να υποθέσουμε ότι για το συγκεκριμένο ιστολόγιο, αλλά και εκείνους που διέρρευσαν τα στοιχεία, οι πεποιθήσεις αποτελούν αξιόποινο αδίκημα και ενισχυτικό στοιχείο της υπόθεσης που άνοιξε ο κ., Ραγκούσης;
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: Η δημοσιοποίηση αυτών των αυστηρά προσωπικών δεδομένων, έγινε σε δικτυακούς τόπους που στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις εκβιασμών, συκοφαντικής δυσφήμισης και άλλων κατηγοριών αλλά ουδέποτε ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές.
Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό κύριο Ιωάννη Ραγκούση να έχει όντως ασκήσει δίωξη κατά του συγκεκριμένου φερόμενου ως διαχειριστή του δικτυακού τόπου, τότε θα βρισκόμαστε ενώπιον ενός καταπληκτικού φαινομένου: Να συνεργάζονται πρόσωπα που γνώριζαν την προσφυγή του Ραγκούση στη Δικαιοσύνη με καταζητούμενους που η αστυνομία δεν μπορούσε υποτίθεται να εντοπίσει.
Το μεγάλο βεβαίως ερώτημα είναι από ποιον/ποιους έγινε αυτή η διαρροή. Επειδή πέρα από τις διαστάσεις που παίρνει ο επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης (απόπειρα φίμωσης κάθε ενοχλητικής φωνής για την κυβέρνησης) ο κ. Ραγκούσης καλείται να εντοπίσει τις διαρροές ανάμεσα στους λίγους που γνώριζαν την υπόθεση και να τους παραδώσει στη δημόσια χλεύη – τουλάχιστον.
Αδέσμευτοι Bloggers
http://adesmeutoi-bloggers.blogspot.com/2010/01/blog-post.html &
http://adesmeutoi.blogspot.com/2010/01/blog-post.html &
http://olympia.gr/2010/01/20/naxios-blogspot-com

Ανθελληνικές κινήσεις και εταιρίες που αντιστέκονται

Είναι πλέον γνωστές οι προθέσεις των Σκοπίων για αποδυνάμωση της Ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς συμμάχους τους Τούρκους, οι οποίοι επίσης αποσκοπούν στην οικονομική υποβάθμιση της Ελλάδας, στρατηγική που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα συμφέροντα της εξωτερικής τους πολιτικής. Οι προφανείς ανθελληνικές κινήσεις αποτυπώνονται αφενός στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανάπτυξη των καζίνο στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα και σύντομα θα επεκταθεί και με τη λειτουργία του νέου πολυτελούς συγκροτήματος που θα συμπεριλαμβάνει και καζίνο, τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου, καθώς και η πρόσφατη «οργανωμένη» απόρριψη της προσφοράς ελληνικού αερομεταφορέα για την εξαγορά Σερβικής αεροπορικής εταιρίας που θα πετούσε στην ΠΓΔΜ.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε «ανόητους, κοιμισμένους και αφιονισμένους» τους Έλληνες που πουλάνε τις περιουσίες τους στα Σκόπια, καταδικάζοντας τις διαφημίσεις των σκοπιανών καζίνο στην πόλη της Θες/νίκης και κάνοντας έκκληση σε όλους τους Έλληνες πολίτες να μη χαρίζουν τα χρήματά τους στα Σκόπια. Σε δημοσίευμα σκοπιανής εφημερίδας με τίτλο «Η Ελλάδα κηρύσσει πόλεμο με τα Μακεδονικά καζίνο», ο μητροπολίτης χαρακτηρίστηκε γνωστός για τις «αντιμακεδονικές» του θέσεις, ενώ ο Δήμαρχος της Γευγελής σχολίασε την «επίθεση» των ελληνικών καζίνο κατά των σκοπιανών ως εμπόδιο ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτνίασης μεταξύ των δύο χωρών.

Το Regency

Ποια ήταν η επίθεση που δέχτηκαν οι Σκοπιανοί και διακινδυνεύει τις «καλές σχέσεις» των δυο χώρων? Ότι μετά από καιρό απραξίας της ελληνικής πολιτείας, το καζίνο Regency της Θεσσαλονίκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να υπερασπίσει τα συμφέροντα τόσο του ίδιου του καζίνο όσο και των άλλων Ελληνικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις των Σκοπίων, κοντά στα ελληνικά σύνορα . Με επιστολές στις Ελληνικές αρχές η διοίκηση του καζίνο ζήτησε την απαγόρευση διαφήμισης σκοπιανών καζίνο, καθότι τελούν υπό τελείως διαφορετικό νομικό καθεστώς από εκείνο που ισχύει στη χώρα μας, οι διαφημίσεις τους στη χώρα μας είναι παράνομες και ο ανταγωνισμός που υφίστανται οι επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας είναι αθέμιτος άρα και παράνομος.

Η MIG

Ο επικεφαλής της MIG, Α. Βγενόπουλος στα εγκαίνια της νέας Olympic Air στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, είχε αποκαλύψει ότι η MIG έχει στην κατοχή της διεθνώς κατοχυρωμένο σήμα με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές» προκαλώντας έτσι θέμα σχετικά με την νόμιμη ή μη ονομασία των σκοπιανών αερογραμμών με την ίδια ονομασία. Ο Βγενόπουλος, με μια κίνηση «ματ» κατάφερε να κατοχυρώσει το ελληνικό δικαίωμα οι Μακεδονικές Αερογραμμές να είναι αποκλειστικά ελληνικές. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως δε στήριξε την πρόταση ίδρυσης ελληνικής αεροπορικής εταιρίας με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές» και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Δυο μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει το Ελληνικό κράτος αλλά και αυτές σαμποτάρονται από τον Σκοπιανό-Τουρκικό άξονα και την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού. Ο άξονας δεν θα σταματήσει να στρέφεται κατά της χώρας μας αλλά το Ελληνικό κράτος μπορεί να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες.

Προς ΑΝΤ1: «Θα μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χορηγών της εκπομπής σας»


Αγαπητή κυρία Στεφανίδου,
σε πρόσφατη -άκρως δακρύβρεχτη- εκπομπή σας με καλεσμένη την κυρία Τζάκρη και συμπαθείς κατά τα άλλα λαθρομετανάστες, εξαπολύσατε “αγαπησιάρικη” και “συναισθηματιάρα” προπαγάνδα υπέρ της αποδόσεως ιθαγενείας σε ανθρώπους που εισήλθαν ή διαβιούν παρανόμως στην Ελλάδα. Με ψευδοανθρωπιστικά επιχειρήματα προσπαθήσατε να εκμεταλλευθήτε την συμπόνια και την φιλανθρωπία του Έλληνα, παρουσιάζοντας κατ’ επέκτασιν ως αναλγήτους όσους διαφωνούν με μέτρα όπως αυτά που πρεσβεύει η κ. Τζάκρη.Βεβαίως αποκρύψατε το γεγονός ότι όσοι αλλοδαποί καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορούν ήδη να αιτηθούν πολιτογράφηση βάσει του ισχύοντος νόμου και πως η νομοθετική ρύθμιση στην οποία αναφέρεται η υφυπουργός αφορά την απόδοση ιθαγενείας σε λαθρομετανάστες και μάλιστα χωρίς αυτοί καν να καταθέσουν σχετική αίτηση πολιτογράφησης.
Με αφορμή το γεγονός ότι δηλώνετε πως η συμπαθής και καλλίγραμμη νεαρά που φιλοξενήσατε είναι από εκείνα τα παιδιά που “έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν πάει σχολείο εδώ, δεν έχουν όμως πατρίδα”, αλλά:
- χωρίς να αναγνωρίζετε ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν αυτομάτως την ιθαγένεια των γονέων τους και άρα δεν στερούνται πατρίδος
- χωρίς να αναφέρετε εάν οι γονείς τους υπήρξαν νόμιμοι μετανάστες και άρα εάν δικαιούνται να αιτηθούν πολιτογράφηση
- χωρίς να κάνετε διάκριση μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης, προσβάλλοντας τους νομίμους και εξομοιώνοντάς τους στην πράξη με τους λαθρομετανάστες
- χωρίς να εξηγήσετε ποιος θα κληθεί να πληρώσει το κόστος αυτής της “φιλανθρωπίας” και βεβαίως δίχως να το αναλαμβάνετε εσείς η οποία τόσο πολύ λέτε ότι “νοιώθετε” και επειδή θεωρώ ότι η τακτική σας στο συγκεκριμένο ζήτημα προσβάλλει την προσωπικότητα και την νοημοσύνη εμού και των υπολοίπων μελών της οικογενείας μου, σας πληροφορώ ότι εγώ προσωπικά και τα μέλη της οικογενείας μου θα μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χορηγών της εκπομπής σας και θα ευαισθητοποιήσουμε τους φίλους και τους γνωστούς μας, τους πελάτες μας, τα μέλη των συλλόγων στους οποίους ανήκουμε, τον ευρύτερο κύκλο μας αλλά και τα διαδικτυακά fora και blogs στα οποία συχνάζουμε, ώστε να προβούν σε ανάλογες κινήσεις μποϋκοτάζ και ευαισθητοποίησης.
Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον σταθμό του ΑΝΤ1 και στις εταιρίες-χορηγούς της εκπομπής σας.
Είναι αυτονόητο πως θα αποσύρω την διαμαρτυρία μου εάν επανορθώσετε εμπράκτως.
Κωνσταντίνος Ε. Ιατρός

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.....ΑΥΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ



ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΜΑΣ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ

του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ
koumiotis@e-rock.gr

ΝΑΙ - ΝΑΙ, η πολυαναμενόμενη ώρα, που θα πληρώναμε τις μαλακίες τους, έφτασε. Σε ποιές μαλακίες αναφερόμαστε; Καλό το ερώτημα, στο οποίο θα απαντήσουμε επίσης με ερώτημα. Σε ποιές από αυτές (τις μαλακίες τους δηλαδή) να πρωτοαναφερθούμε; Στο ότι ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, στο ότι τα έπαιρναν από την Siemens και την κάθε Siemens και τα έδιναν στους εφοπ-λήσταρχους, οι οποίοι αν πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στο ΝΑΤ θα ξελασπώσουμε για πάντα; Ή μήπως να αναφερθούμε στα εκατομμύρια των ευρώ που εισπράττουν τα άλλα λαμόγια, του δικού μας συναφιού, οι γνωστοί κατά Καραμανλή και ως "νταβατζήδες" του έθνους μας; Στις προεκλογικές τους φιέστες να αναφερθούμε, στα πανάκριβα γεύματά τους ή μήπως στα άλματά τους, είτε επί κυριών είτε από τα μπαλκόνια των γκαρσονιερών τους πλησίον του ελληνικού κοινοβουλίου;

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ..., αυτή είναι η μόνη λέξη που μας έρχεται στο νου, καθώς σκεφτόμαστε όλα τα παραπάνω. Τρομοκρατία στην χαρωπή μας, από το εκάστοτε κοινωνικοπολιτικό τρωκτικό εισβολέα, Mπανανία. Γιατί, εάν το καλοσκεφτούμε, αν κάποιος τρομοκρατεί εμάς τους πολίτες, δεν είναι άλλος από το ίδιο το σύστημα. Όλα αυτά μαζί τα τρωκτικά δηλαδή, τα οποία πίνουν κυριολεκτικά το αίμα και τον ιδρώτα μας. Μιας ιδιάζουσας μορφής τρομοκρατία, λοιπόν, που ξεσκίζει καθημερινά τις σάρκες μας. Τις σάρκες των αγροτών, των εργατών, των υπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών, των μικροβιοτεχνών και κάθε λογής άλλων "μικρών" αυτού του δύσμοιρου τόπου. ΛΑουτζίκΟΣ κύριοι, αυτό είμαστε... Ένας κατατρεγμένος ΛΑουτζίκΟΣ... Έτσι δεν θα μας είχε χαρακτηρίσει εξάλλου και η κυρά του Σεραφείμ Φυντανίδη;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αυτός ο ΛΑουτζίκΟΣ, ήρθε η ώρα να πληρώσει τις μαλακίες τους. Αυτό μας είπε νέτα σκέτα, από το βήμα του διεθνούς τραπεζικού συνεδρίου που διοργάνωσε στην Αθήνα το περιοδικό "The Banker" των Financial Times, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η Κυβέρνηση, είπε με περίσσιο θράσος και αλαζονεία, "δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις δύσκολες επιλογές της. Έχει μια πολύ καθαρή εντολή για τομές και μεταρρυθμίσεις, πάντα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην προσπάθειά της αυτή η κυβέρνηση έχει στήριγμα από μία ισχυρή κοινωνική βάση, γεγονός που είναι πολύ θετικό"... Πώς μεταφράζεται αυτό σε απλά λαϊκά; ΕΜΕΙΣ (ο ΛΑουτζίκΟΣ δηλαδή) ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΜΑΣ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.

Συνελήφθη η Ελενα Σκορδέλη η οποία φέρεται να είναι η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή.

Συνελήφθη τελικά η παρουσιάστρια της Κύπρου Ελενα Σκορδέλη, αφού οι κυπριακές αρχές έκριναν πως φέρεται να είναι η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή.
Το όνομά της είχε εμπλακεί εξαρχής στη δολοφονία του Κύπριου μεγαλοεκδότη. Ωστόσο, οι κυπριακές αρχές δεν είχαν όλα τα στοιχεία προκειμένου να προβούν στη σύλληψή της παρουσιάστριας
μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, όπου τελικά μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής της, η λενα Σκορδέλη συνελήφθη μαζί με τον αδερφό της.