ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.10

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ: O "Καλλικράτης" θα προχωρήσει με συναίνεση λέει ο Πρωθυπουργός Γιωργος Παπανδρέου. Όχι από Σαμαρά, Ναι από Κακλαμάνη- Δράκο


Στόχο εθνικής σημασίας χαρακτήρισε την διοικητική μεταρρύθμιση ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας από το βήμα του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.ότι η κυβέρνηση θα την στηρίξει με τους αναγκαίους πόρους και ότι οι διαδικασίες θα προχωρησουν με συναίνεση (Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία πατώντας εδώ).

Από την πλευρα του ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς (πατήστε εδώ) ανεφερε ότι με το σχεδιο της κυβέρνησης η αυτοδιοικηση αποδυναμώνεται, έκανε λόγο για κομματικές σκοπιμότητες, ενω όπως υποστηριξε οδηγουμαστε σε δήμους "ακυβέρνητες πολιτείες".Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε δύο προτάσεις εν όψει των δημοτικών εκλογών: καταρχήν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει χρίσμα για τους υποψήφιους δημάρχους σε μικρούς δήμους.
Επιπλέον, πρότεινε να στηθούν δύο κάλπες στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ: μία για τον δήμαρχο και μία για το δημοτικό συμβούλιο.


θετικοί επί της αρχής εμφανιστηκαν οι προεδροι της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης και της ΕΝΑΕ Δημητρης Δράκος (πατηστε εδώ) μιλώντας για ιστορική στιγμη της αυτοδιοικησης, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να διευκρινιστουν τα ζητήματα των πόρων και των αρμοδιοτήτων.

Το φετινό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε .έχει κεντρικό μήνυμα το εξής:
«Πρόγραμμα Καλλικράτης – Το Μεγάλο Βήμα της Αυτοδιοίκησης».

Με δεδομένο ότι το 2010 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση, στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στείλει το μήνυμα, ότι κατά το τρέχον έτος θα διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναλυθούν τα σημεία του προγράμματος «Καλλικράτης», και οι βασικές παράμετροι για μία διοικητική μεταρρύθμιση, που θα διατηρήσει τον ισχυρό χαρακτήρα των Δήμων και δη την εγγύτητά τους προς τον πολίτη.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα θωρακίσουν την ίδια την Αυτοδιοίκηση, και ταυτόχρονα θα υπηρετούν την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη συγκράτηση της ύφεσης, και στην στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Θα κατατεθούν πολιτικές, που εφαρμόζονται ήδη από δήμους της χώρας, αλλά και προτάσεις με κύριους άξονες την οικονομία, την απασχόληση, το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

Η συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Ο.Τ.Α. θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των θεματικών κύκλων που θα γίνουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου.

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των συζητήσεων και οι εργασίες θα κλείσουν με την ψήφιση των σχετικών αποφάσεων.
e-autodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: