ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.10

Καθολική ανατροπή των δομών της Κοινωνικής Ασφάλισης στα σχέδια για το νέο ασφαλιστικό


Διαχωρισμός κλάδων, στο ΙΚΑ το δημόσιο, επαγγελματικά ταμεία στην θέση των επικουρικών, προνοιακών και ταμείων υγείας.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2010 2:35:24 πμ
Τη μεγάλη δομική αλλαγή της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα θα επιδιώξει η κυβέρνηση μέσα από το νέο ασφαλιστικό νόμο, καθώς όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές θα κινηθούν στην κατεύθυνση του σταδιακού μετασχηματισμού της κοινωνικής ασφάλισης από αναδιανεμητική και προνοιακή σε κεφαλαιοποιητική με δύο βασικούς πυλώνες.

Τον πρώτο πυλώνα της κύριας σύνταξης και υγείας και τον δεύτερο πυλώνα της επαγγελματικής ασφάλισης, που σταδιακά θα ενσωματώσει την επικουρική κοινωνική ασφάλιση , τα προνοιακά και τα ταμεία υγείας.

Η μεγάλη ανατροπή θα γίνει από τον δημόσιο τομέα και την ενσωμάτωση της κοινωνικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Αυτή η αλλαγή θα είναι σαν συνέχεια της κοινοτικής παρέμβασης στο θέμα των ορίων ηλικίας ανδρών γυναικών και της ευρωκαταδίκη της Ελλάδας. Ήδη η Κομισιόν θεωρεί το ισχύον καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων σαν μορφή επαγγελματικής ασφάλισης και ίσως στην πορεία προκύψουν και άλλα προβλήματα.

Η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στα ΙΚΑ θα είναι και στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης της ασφάλισης στο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα σημάνει την δημιουργία ξεχωριστών λογαριασμών στην ασφάλιση υγείας που πλέον θα διαχωριστούν απο τους λογαριασμούς των συντάξεων.

Ένας δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση στον τομέα των επικουρικών συντάξεων, αλλά και όποιων άλλων πρόσθετων παροχών, να δημιουργηθεί πυλώνας επαγγελματικής ασφάλισης . Πυλώνας που θα είναι προαιρετικός αλλά δεν αποκλείει σταδιακά να εντάξει και τα επικουρικά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης καταρρέουν και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να στηριχθούν μέσα από το υπάρχον σύστημα.Έτσι θα δώσει κίνητρα και θα επιδιώξει την αναμόρφωση και ανάπτυξη του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στηρίζοντας ακόμα και συγχωνεύσεις κλαδικών επικουρικών ταμείων σε πρώτη φάση .

Τέλος στα σχέδια είναι και η μερική εφαρμογή μικτού συστήματος με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και παράλληλα σύνδεση αυξημένων ποσών συντάξεων με βάση την ανταποδοτικότητα των εισφορών και τον εργασιακό ασφαλισμένο βίο.

http://www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: