ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.12.11

Το «ευρω-μπορντέλο», η... τσατσά και το μαντρόσκυλο

thumb

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η συνταγή στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής ήταν η αναμενόμενη. Όπως την περιγράφαμε τόσο καιρό και όπως την ανέμεναν οι περισσότεροι τις τελευταίες μέρες: η Γερμανία παρέμεινε πιστή στη δημοσιονομική «ορθοδοξία» χαράζοντας και επιβάλλοντας στην Ευρώπη μια Κόλαση ισόβιας λιτότητας. Η οικονομική και πολιτική κατάκτηση της Γηραιάς Ηπείρου θα προηγηθεί κάθε «λύσης» στην κρίση χρέους.
Άλλωστε η ευρωζώνη δεν έχει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τα λεφτά που θα εγγυηθούν τα χρέη είναι πολλά – και δεν είναι διαθέσιμα. Η φράου Άνγκελα, λοιπόν, έχοντας υποτάξει πλήρως τον «μικρούλη» Σαρκοζί, προσφέροντάς του ένα κοκαλάκι προστασίας των τραπεζών του από μελλοντικά «κουρέματα», επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μηδενικών ελλειμμάτων με αυτόματες ποινές για τους «παραβάτες», οι οποίες θα εξειδικευθούν μέχρι τον Μάρτιο. Οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται χωρίς καθυστέρηση, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά μια αυξημένη πλειοψηφία.
Και τι έγινε αν η ύφεση εξ αιτίας της λιτότητας σε εμποδίζει να πιάσεις τους στόχους; Και τι έγινε αν ήδη έχεις ξεσκίσει τον λαό σου αλλά αδυνατείς να τα βγάλεις πέρα; Η «παράβαση» θα τιμωρείται αυτομάτως.

«Ενσωματωμένη» η πτώχευση
Παράλληλα επισπεύδεται κατά έναν χρόνο (Ιούλιο του 2012) ο μόνιμος μηχανισμός «στήριξης», ESM, ο οποίος για ένα διάστημα θα λειτουργεί παράλληλα με τον σημερινό προσωρινό μηχανισμό (EFSF).
Το νέο με τον ESM είναι ότι θα αποφασίζει με πλειοψηφία 85% και όχι με ομοφωνία αν Κομισιόν και ΕΚΤ κρίνουν πως η απόφαση είναι χρονικά επείγουσα και ταυτοχρόνως «απαραίτητη» για την οικονομική σταθερότητα της Ένωσης. Δηλαδή πάει περίπατο το «βέτο» στις κρίσιμες αποφάσεις...
Πέραν αυτών, σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους, «σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα τηρήσουμε αυστηρά τις καθιερωμένες αρχές και πρακτικές του ΔΝΤ. Τούτο θα αποτυπωθεί με κατηγορηματικό τρόπο στο προοίμιο της Συνθήκης». Ειδικά για την Ελλάδα αναφέρεται ρητά στην απόφαση ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου και στις 26-27 Οκτωβρίου σχετικά με το ελληνικό χρέος έχουν μοναδικό και έκτακτο χαρακτήρα».
Κοινώς υποτίθεται ότι οι ιδιώτες δεν θα κουρεύονται υποχρεωτικά και... διά της βίας σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης χρέους.
Ταυτοχρόνως «στους όρους όλων των νέων ομολόγων δημοσίου σε ευρώ θα περιληφθούν τυποποιημένες και πανομοιότυπες ρήτρες συλλογικής δράσης». Τι σημαίνουν οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (CAC); Ότι οι κάτοχοι ομολόγων θα γνωρίζουν εκ των προτέρων όχι μόνο τους κινδύνους που αναλαμβάνουν – μέσω μιας προκαθορισμένης τιμής πιθανού κουρέματος – αλλά και τις εγγυήσεις που τους παρέχονται προκειμένου να αγοράσουν το ομόλογο.
Με απλά λόγια, όσα νέα ομόλογα θα εκδίδονται στην ευρωζώνη θα φέρουν «ενσωματωμένους» τους όρους πτώχευσης της χώρας που τα εκδίδει. Κάθε ομόλογο θα... κουβαλάει και μια μίνι δανειακή σύμβαση, όπως αυτή που ήδη υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα.

Προέλεγχος των προϋπολογισμών
Επιπλέον «θα εξεταστεί» η πρόταση της Κομισιόν (23 Νοεμβρίου 2011) η οποία προβλέπει έγκριση των προσχεδίων των εθνικών προϋπολογισμών. Αυτό θα σημαίνει πλήρη κατάλυση της δημοσιονομικής κυριαρχίας για όλους όσοι θα συμμετάσχουν στο νέο ευρωσύμφωνο λιτότητας – και όχι βεβαίως μόνο για την «αμαρτωλή» και... «διεφθαρμένη» Ελλάδα.
Για την ακρίβεια «η Επιτροπή θα εξετάζει ιδίως τις βασικές παραμέτρους του δημοσιονομικού προσανατολισμού των προσχεδίων προϋπολογισμού και, εφόσον χρειάζεται, θα γνωμοδοτεί επ’ αυτών. Όταν η Επιτροπή εντοπίζει ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα ζητά αναθεώρηση του προσχεδίου».
Κοινώς καμιά δυνατότητα για τις χώρες - μέλη του νέου ευρωσυμφώνου να διαμορφώνουν προϋπολογισμούς μη εγκεκριμένους από την Κομισιόν – δηλαδή... από το Βερολίνο.

Εγγυητής το ΔΝΤ
Τα λεφτά του ESM θα φτάσουν τα 500 δισ. Καμιά σχέση βεβαίως με τα αιτούμενα από τις «αγορές» 2 τρισ., αλλά το κεντρικό ζήτημα δεν είναι αυτό. Άλλωστε οι αποφάσεις αυτής της συνόδου κορυφής δεν είχαν στόχο να προσφέρουν λύσεις για την κρίση χρέους, αλλά να ορίσουν το νέο ευρωπαϊκό τοπίο και να μοιράσουν ρόλους και εξουσία.
Έτσι, λοιπόν, η ευρωζώνη, ανίκανη να χρηματοδοτήσει περαιτέρω το ήδη προβληματικό EFSF, είναι έτοιμη να παράσχει κεφάλαια 200 δισ. ευρώ («υπό τη μορφή διμερών δανείων») στο... ΔΝΤ, το οποίο με τη σειρά του – και με τους όρους που όλοι πια γνωρίζουμε – θα τα δανείζει στις χώρες που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.
Πρώτος στόχος επισήμως είναι «να διασφαλιστεί η επάρκεια των πόρων του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης».
● Ο δεύτερος όμως περιγράφεται από την εξής φράση: «Αναμένουμε παράλληλες συνεισφορές από τη διεθνή κοινότητα».
Με δυο λόγια: Η ευρωζώνη αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τους μηχανισμούς της αν η ΕΚΤ δεν κόψει χρήμα. Επειδή όμως αυτό δεν το θέλει η Γερμανία επ’ ουδενί λόγω φοβούμενη τον πληθωρισμό, προσπαθεί να προσελκύσει χρήμα που θα έρθει από μεγάλες χώρες εκτός ευρωζώνης. Πώς όμως το (διαπιστωμένα – και όχι μόνο από τον... Economist) «ευρωμπορντέλο» θα εγγυηθεί τις συνεισφορές τρίτων;
Μόνο με έναν τρόπο: Αναθέτοντας τον ρόλο του διαχειριστή στο ΔΝΤ και βάζοντας σε αυτό τα 200 δισ., τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εμπράγματης (χρηματικής) εγγύησης ώστε να πειστούν και άλλοι (Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Βραζιλιάνοι κ.λπ.) να βάλουν λεφτά στην υπηρεσία της διάσωσης του ευρώ. Ήδη πάντως η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντική.
Ακόμη όμως και αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, η σταθερότητα του ευρώ θα τεθεί υπό την εγγύηση του ΔΝΤ, κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγο καιρό. Ακόμη χειρότερα, η πολιτική και οικονομική διαχείριση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσει στα χέρια των ΗΠΑ και της Κίνας (σε ρόλο τσατσάς του «ευρωμπορντέλου»), με δημοσιονομικό μαντρόσκυλο τη Γερμανία.
Αυτός ο ζόφος μοιάζει να είναι το μέλλον του ευρώ, το οποίο όλοι εμείς – Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι – καλούμαστε να... σώσουμε καταδικάζοντας ολόκληρες γενιές ανθρώπων και την ίδια την υπόσταση των χωρών μας. Αυτό ακριβώς το μέλλον περιγράφει το ευρωσύμφωνο που αποφάσισε η σύνοδος κορυφής – προκειμένου να παρακάμψει τη Συνθήκη της Λισσαβώνας – βάζοντας μάλλιστα τις προβλέψεις του συμφώνου στο δίκαιο των χωρών και της Ευρώπης...

To Ποντικι

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

    Η Ρωσία σε λίγες εβδομάδες θα δηλώνει «παρούσα» στην πιο εύφλεκτη πλευρά της Μεσογείου, οι πιέσεις της Τουρκίας προς την Κύπρο συνεχίζονται με τρόπο τέτοιο που να προκαλεί την Ελλάδα σε ανάμειξη (ως έτερη εγγυήτρια δύναμη), εταιρία αμερικάνικων συμφερόντων συνεργαζόμενη υπεργολαβικά με την GAZPROM θησαυρίζει με την εκμετάλλευση τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και η Ευρωπαϊκή …..Ένωση ασχολείται με την αναθεώρηση των συνθηκών που τη διέπουν....

    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η οποιαδήποτε οικονομική πολιτική, ακόμα και αν βρίσκεται σε οριακό στάδιο, επισκιάζεται από την αντίστοιχη ενεργειακή. Τα τελευταία δύο χρόνια με την «τεχνητή» κρίση που επιβλήθηκε στον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης όλα περιέργως επικεντρώθηκαν στη μείωση του όποιου ελλείμματος με μέτρα που γονατίζουν όλη την κοινωνία. Ξαφνικά έπρεπε να γίνει η πλέον κατάλληλη κίνηση από το… Δαυίδ της γειτονιάς για να καταλάβουμε ότι όλοι οι φόβοι περί συνωμοσιολογίας από την … υπέρτατη δύναμη σε καιρούς που πλήττεται από την ίδια με όλους κρίση, είναι απλά ένα σενάριο φαντασίας.
    Είναι κατανοητό ότι το 2008 υπήρχε ακόμα η δυνατότητα για βελούδινες ή πορτοκαλί υποκινούμενες επαναστάσεις ένεκα … Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αλλά η νυν επεκτατική της δυνατότητα είναι υποδεέστερη σε σχέση με τα μεγαλεία του παρελθόντος. Η κατά συνθήκες «βρετανική αποικία» καίτοι διχοτομημένη ύψωσε ανάστημα αρχικά στο σχέδιο Ανάν (το οποίο ευλογούταν από τα μεγάλα κόμματα της..πατρίδας Ελλάδας) και το 2011 ΄΄ τόλμησε΄΄ να λάβει δάνειο από τη Ρωσία με χαμηλό επιτόκιο. Την ίδια ώρα οι γνωστοί παγκόσμιοι είλωτες εκλιπαρούσαν για τη μερική τους χρεωκοπία με δυσβάσταχτους όρους για το κοινωνικό συμφέρον, ρίχνοντας όλο το βάρος τους σε μια άνευ προηγουμένων προπαγάνδα με διάφορους άγνωστους και συνάμα εύηχους όρους όπως επιλεκτική χρεωκοπία, κούρεμα κλπ.
    Σχεδόν ταυτόχρονα από τη μικρή Κύπρο ξεκίνησε και η υποτίμηση των τουρκικών απειλών με ψύχραιμες πολιτικές που οδήγησαν στην επικείμενη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της ΑΟΖ της. Βάζοντας στο παιχνίδι το Ισραήλ(μέσω συνεκμετάλλευσης) και γνωρίζοντας πως η –τραγικά μέχρι τώρα απούσα- Ρωσία μέσω της GAZPROM έχει κέρδη από το εν θέματι κοίτασμα, αδιαφόρησε σε νέες Κασσάνδρες και συνέχισε ακάθεκτη στον ενεργειακό της στόχο.
    Η Ρωσία βέβαια στην εγγύς περιοχή κατέχει τη μοναδική ναυτική βάση της στη Μεσόγειο. Το επίνειό της στη Συρία και η τεταμένη κατάσταση στη συγκεκριμένη χώρα είναι επαρκείς λόγοι για την στρατιωτική της παρουσία. Οποιοσδήποτε αθροίσει τα ανωτέρω μένει κατάπληκτος από το σθένος της κυπριακής κυβέρνησης. Η αξιοπρέπεια ενός κράτους φαίνεται πρώτιστα στην εξωτερική του πολιτική και οι επιλογές της Κύπρου την κατατάσσουν σε έξυπνο «παίκτη».
    Όσο για τη στριμωγμένη Ελλάδα….. ίσως οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις ενεργειακές της πολιτικές και να ανεβάσει ρυθμούς στην εξωτερική της πολιτική. Την 06-12-2011 η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσημη και οριστική κατάργηση της δημιουργίας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Το μεσοδιάστημα της συμφωνίας η ελληνική κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα σχετικά με όσα είχαν συμφωνηθεί στη Μόσχα το Μάρτιο του 2008.
    Οι Η.Π.Α. δεν πρέπει να υποτιμώνται και είναι γεγονός ότι οι ελεγχόμενες από αυτές κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ενέδωσαν στις όποιες πιέσεις, ενώ η Ρωσία ασχολούταν περισσότερο με τις μελλοντικές γεωτρήσεις στην Αρκτική. Χώρες-Σωτήρες δεν υπάρχουν για κανένα παρά μόνο ισχυρά κράτη των οποίων τις φιλοδοξίες μπορεί ένα μικρότερο να εκμεταλλευτεί.
    Δυστυχώς το κεφάλι έχει σκύψει αρκετά χαμηλά σε σημείο να μην μπορεί ο Έλληνας να δει καθαρά την πραγματικότητα. Όταν θα ακούτε επιβολή επιπλέον σε βάρος σας μέτρων σκεφτείτε παράλληλα τόσο τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ όσο και την ενεργειακή δυναμική της χώρας μας μέσω συμφωνιών τύπου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Πόσο πολύ διαφορετική θα ήταν άραγε η ζωή σας; Σίγουρα καλύτερη από εκείνη του μέσου Κύπριου πολίτη…….

Παρ’ ολίγο να γίνει πρωθυπουργός ο βαψομαλλιάς! Δικαίως αφού ξέρει από CDS…

"Κυριακάτικη Δημοκρατία"
 
 
sibilla

video ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ!!! Από τη χθεσινή έναρξη της γιορτής στην πόλη/τσιφλίκι του Καμίνη

Πήγα με τη Μάρω χθες στην έναρξη…
Φοβόμουν τόσο μη δεν έρθει, ελάχιστος ήταν ο κόσμος, η μπάντα έπαιζε και ξανάπαιζε για να γεμίσει τα κενά, η ώρα περνούσε. Βγήκαν και κάτι παρατρεχάμενοι, σκέφτηκα πάει λάκισε η οχιά. Κι όσο έστεκα τόσο φούντωνα. Αλλά ήρθε.. τόλμησε ο θρασύδειλος να βγει μπροστά μας, πάνω σε έδρανο και να μας βγάλει λόγο!!
Πρώτη έσυρε φωνή η Μάρω, μα δεν ήταν φωνή αυτή, αλλά θρήνος, σου σπάραζε την καρδιά. Η δική μου φωνή ήταν σκέτη οργή.
Άκουσα κι άλλες φωνές, ένα παλικάρι πίσω μου τον πρόγκιξε για τα παγκάκια, θυμάμαι κι άλλον έναν άνθρωπο να στέκει δίπλα μου και να με υπερασπίζεται «την κοπέλα σπρώχνεις, σπρώξε εμένα αν μπορείς» και «ασ’ την να μιλήσει», μέχρι εκεί, δεν θυμάμαι άλλα. Ήμουν ολόκληρη μέσα μου, στο θυμό μου, να φωνάξω, να ακούσει ό,τι είχα να του πω.
Δεν συγκράτησα άλλα λόγια, αυτό που μου έμεινε και θέλω να μοιραστώ είναι μία αίσθηση. Ένιωθα τον κόσμο γύρω μου να θέλει να του πει μα να μην βρίσκει φωνή… Έστεκαν βουβοί μα το ένιωθες, ένιωθες τον πόνο, την οργή για το άδικο να ξεχειλίζει, μα περισσότερο τον ένιωθα να υποφέρει επειδή δεν μπορεί.
ΣΥΡΕ ΦΩΝΗ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!! Σύρε φωνή, θα σκάσεις!!Μην αφήνεις την οργή να σε πνίγει. Στείλε την σ’ αυτούς, να πνίξει αυτούς!!
Διαβάζω Καζαντζάκη, λέει ότι είναι των νιάτων ιδίωμα το να πιστεύεις ότι μπορείς μόνος σου να αλλάξεις τον κόσμο, να τον κάνεις καλύτερο. Κοντεύω τα σαράντα και ποτέ δεν έπαψα να το πιστεύω. Φυσικά και μπορώ, ο καθένας μας μπορεί, να κάνει τον κόσμο τούτο καλύτερο.
Μην απογοητεύεσαι άνθρωπε. Η απογοήτευση και μόνο ευθύνεται, γι’ αυτό δεν σου βγαίνει η φωνή. Μην απογοητεύεσαι, δεν παλεύεις τσάμπα. Ο αγώνας έχει το κέρδος μέσα του. Μίλα, πες αυτό που πιστεύεις και θα νιώσεις ελεύθερος, αντιμάχου το άδικο και θα νιώσεις τίμιος, μην σκύψεις το κεφάλι και θα νιώσεις δυνατός. 
ΣΥΡΕ ΦΩΝΗ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!! ΜΑΧΟΥ ΤΟ ΑΔΙΚΟ!!!! ΜΗΝ ΛΙΠΟΨΥΧΑΣ!!!
Το κέρδος όλο το έχει ο αγώνας μέσα του. Νικητής είσαι κάθε μέρα όταν πολεμάς. Και δεν υπάρχει σπουδαιότερος αγώνας απ’ αυτόν για την πατρίδα, για την ελευθερία.

Τυχερή η γενιά μας που της δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί για τα ιδανικά της, που της δίνεται η ευκαιρία να παλέψει για την ελευθερία. Ίσως να μην κλείνει αυτό το κεφάλαιο για να δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο να αγωνιστεί. Δεν υπάρχει υψηλότερο αγαθό από την ελευθερία. Έτσι κατακτάται, παλεύοντας.

(Ο αγώνας κάνει τον άνθρωπο άτρωτο. Δεν τον φοβίζει ούτε ο θάνατος. Αυτός που πολεμά έζησε ελεύθερος, θα πεθάνει ελεύθερος!!)

Ένας πολίτης


Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά η χλιδή …χλιδή!

"Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Άσχετο, αλλά επείγον!
Πρόκειται να κάνω εισαγωγή κρασιών από τη Νότια Αφρική, μιας κι εκεί το πουλάνε για πενταροδεκάρες…
Γνωρίζει κάποιος πώς να το "ελληνοποιήσω" με...
νόμιμη και ηθική "μέθοδο" ώστε να το διαθέσω ως ελληνικό;
 

Τι άλλο θα υποστώ άραγε τώρα στο τελευταίο τεταρτημόριο της ζωής μου απ΄τους ΚΑΘΕ...«λογής» ...ΜΠΙΝΕΔΕΣ;;;

Γιάννης Καϋμενάκης

 

Mέλους Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Καισαριανής

 


Τι άλλο θα υποστώ άραγε τώρα στο τελευταίο τεταρτημόριο της ζωής μου

Αδέλφια ζούμε σε μια εποχή «παράξενη». Σε μια Χώρα ακόμα πιο «παράξενη».
Στη Χώρα ΟΠΟΥ:
Κλέφτες με ονοματεπώνυμο και Διεύθυνση και...ΔΕΝ...τιμωρούνται!!!
Λίστες με ονόματα χιλιάδων πολιτών ΠΟΥ: φοροδιαφεύγουν. ΠΟΥ...φοροκλέβουν και ΔΕΝ...«βγαίνουν» στο...φως!!!
«Παλατάκια» ΜΕΣΑ στα δάση, ΠΑΝΩ στην...άμμο. Είναι...λέει...του Συλλόγου: των δικηγόρων, των Γιατρών, των αξιωματικών, των παπάδων, των...των...του...«συστήματος»
Γι΄ «ΑΥΤΟΥΣ» ΔΕΝ υπάρχει Δασαρχείο, ΟΥΤΕ αρχαιολογία, ΟΥΤΕ πολεοδομία, ΟΥΤΕ αστυνομία...ΔΕΝ υπάρχει «ΚΡΑΤΟΣ»!!!
Στα 500 λιμάνια και λιμανάκια της Χώρας τούτης είναι αγκυροβολημένα...χιλιάδες...κότερα και κοτεράκια. Το 80% απ΄αυτά είναι καταγεγραμμένα...«επαγγελματικά». Πράγμα που συνεπάγεται: ελάχιστος φόρος, ελάχιστη τιμή αγοράς πετρελαίου (ΙΣΩΣ και φθηνότερη απ΄ότι το αγοράζει ο...ΜπαρμπαΜήτσος στο Νευροκόπι!!!). Οι περισσότεροι δε «κοτεράκηδες» εξ αυτών δηλώνουν στην εφορία έσοδα 15.000¤ το χρόνο.
Βουλευτές, που κατά τον κο Πετσάλνικο...ΔΕΝ «γίνονται» πλούσιοι με 5000¤ το μήνα, (και συμφωνώ) έχουν «ΒΓΑΛΕΙ» στην Ελβετία πάνω από 50 εκατομμύρια ¤ ο καθένας, κατά μαρτυρία Ελβετού Ελληνικής καταγωγής Κο Ιωσήφ Ζησιάδη (μιλάει για 70...«κόμματα» και...άνω!!!)
Στην Χώρα, τη Χώρα ΜΟΥ...ΟΠΟΥ:
«Συστάθηκαν»...επιτροπές...για: Το Χρηματιστήριο, το C4I, τα εξοπλιστικά, τα υποβρύχια, τη Siemens, τα  «δομημένα» ομόλογα, τις off-shore εταιρείες, το βατοπέδι, το..., τα..., το...τα...!!!
Βλέποντας και ακούγοντας, ΕΓΩ ο « μπαμπουίνος», ο λευκός «απάτσι» (έτσι μας θεωρούν), ο ηλίθιος, ο...καθυστερημένος ΜΟΥ γεννιούνται ΚΑΠΟΙΑ ερωτήματα και ΚΑΠΟΙΕΣ απορίες:
1. ΓΙΑΤΙ, απ΄το 2000 μέχρι ΚΑΙ σήμερα, οι πολιτικοί που διοίκησαν τούτη δω τη ΧΩΡΑ, δεν έδωσαν...απαντήσεις, ΔΕΝ έδωσαν...λύσεις, ΔΕΝ βγάλαν πορίσματα των...«επιτροπών», ΔΕΝ τιμώρησαν...ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ δέσμευσαν περιουσίες;;;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;;;ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ;;;ΔΕΝ τους άφησε το..«σύστημα»;
2. ΓΙΑΤΙ «εξαφανίστηκαν» απ΄το πολιτικό γίγνεσθαι (και...προσκήνιο, ΚΑΙ...παρασκήνιο!!!) πολιτικοί όπως: Τσοχατζόπουλος-Λιάπης-Λαλιώτης-Βουλγαράκης-Τσουκάτος-Ρουσόπουλος-Σουφλιάς κλπ
ΜΗΠΩΣ...κουράστηκαν; ΜΗΠΩΣ...«βάρυναν»;;;
(απάντηση βέβαια δεν θα πάρω ΠΟΤΕ από κανέναν και για ΤΙΠΟΤΑ απ΄ΟΛΑ...ΑΥΤΑ τα απλά και ολίγα)

Και κάτι τελευταίο αδέλφια:
ΓΙΑΤΙ...ρε...μου «κλέψατε» το χαρτζιλίκι των εγγονιών μου;;;
ΓΙΑΤΙ...ρε...μου «κλέψατε» το χαμόγελο, το χιούμορ, την...ταβερνίτσα, την εκδρομή, την αισιοδοξία, το δικαίωμα να ονειρεύομαι και την...ΕΛΠΙΔΑ;
ΓΙΑΤΙ...ρε...με «κάνατε» να παραμιλάω στο δρόμο;
ΓΙΑΤΙ...ρε...με «υποχρεώσατε» να κάνω περίπατο ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ώρες και σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιοχές και σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ δρόμους;
ΓΙΑΤΙ...ρε...με «υποχρεώσατε» να κλειδαμπαρώνομαι στο σπίτι μου απ΄τις...7...το απόγεμα;
ΓΙΑΤΙ...ρε μου «στείλατε» άσπρους, μαύρους απ΄ΟΛΕΣ τις «φυλές του Ισραήλ» να με κλέβουν, να με δέρνουν, να βιάζουν το παιδί μου και τη γυναίκα μου ΜΕΣΑ στο ίδιο μου το σπίτι;
ΓΙΑΤΙ ρε;;;

Τι άλλο θα υποστώ άραγε τώρα στο τελευταίο τεταρτημόριο της ζωής μου απ΄τους ΚΑΘΕ...«λογής» ...ΜΠΙΝΕΔΕΣ;;;
(Για να μη παρεξηγήσουν και με μηνύσουν, το...«ΜΠΙΝΕΔΕΣ»...βγαίνει από έναν «λωποδύτη», που έδρασε την ίδια εποχή με τον εγκληματία ΛΑΝΤΡΥ, τον «Ζαν-Ζακ-Πωλ-Πιερ-Αντρε...ΜΠΙΝΕ», όπως είχα διαβάσει πριν 50 περίπου χρόνια.
Αναρτήθηκε από Γιάννης Καϋμενάκης στις 9:03 μ.μ.
 
 
 
[Να είσαι καλά Μπαρμπαγιάννη]
 
Γ.Δ

Μας πήρανε χαμπάρι...

Από το aftodioikisi.gr
Όταν έγραφε πριν από ένα εξάμηνο η aftodioikisi.gr ότι ο Θέμης (Μπαλασόπουλος) κάνει πως φεύγει από το ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία του πολιτικού του μέντορα Κώστα (Σκανδαλίδη), κάποιοι από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ είχαν σπεύσει να μας λοιδωρήσουν.
Τώρα που τους πήρανε χαμπάρι και οι συνάδελφοί τους μέσα στην...
ΠΟΕ-ΟΤΑ θα λοιδορήσουν και αυτούς;
Υ.Γ. Πάντως, αν κρίνουμε από το σημερινό, το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς που οραματίζεται ο Κώστας (αλήθεια, θα έχει αρχηγό το Βαγγέλη;) δε θα περιλαμβάνει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Πού πας, βρε «Καραμήτρο»; " Η κρατικοποίηση των τραπεζών θα λύσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, κ. Βενιζέλο; "



 
 
Ν.Γ. Δρόσου
Δημοσιεύθηκε: 07:54 - 08/12/11
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην ύφεση και οι κάτοικοί της αγκομαχούν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και του φάσματος της ανεργίας, είναι τουλάχιστον ενδεικτικό της ποιότητας διακυβέρνησης αυτού του τόπου το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανάγει σε «προσωπική υπόθεση τιμής» το αν η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα γίνει με κοινές αντί με προνομιούχες μετοχές.

Την ίδια στιγμή που επί υπουργίας του:
-Η Ελλάδα έχει χάσει δύο δόσεις του δανείου που της χορηγούν το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ, ήτοι αυτήν του Σεπτεμβρίου ύψους 8 δισ. ευρώ, η οποία μόλις τώρα εγκρίθηκε και ακόμη δεν έχει εκταμιευτεί, και φυσικά αυτήν του Δεκεμβρίου ύψους ακόμη 5 δισ. ευρώ, εξαιτίας των τραγικών χειρισμών με την τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε απόσταση αναπνοής από τη στάση πληρωμών.

-Δεν έχει πιάσει ούτε έναν από τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής, εξαιτίας της παντελούς αδυναμίας ή απροθυμίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε περιορισμό των δαπανών και σε μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.

-Δεν έχει κάνει ούτε μία αποκρατικοποίηση ή άλλη «αξιοποίηση» κρατικής περιουσίας (πλην του ΟΤΕ), ώστε είτε να ενισχύσει το σκέλος των εσόδων, είτε να μειώσει το χρέος.

-Δεν έχει προωθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και απελευθέρωσης των αγορών και των επαγγελμάτων, με αποτέλεσμα τόσο τη βάθυνση της ύφεσης στη χώρα όσο και την περαιτέρω απώλεια αξιοπιστίας της έναντι των κοινοτικών εταίρων και των αγορών.

-Δεν έχει να επιδείξει παρά ψιχία αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, δηλαδή της υπ’ αριθμό ένα αιτίας κοινωνικής αδικίας, πλην πηχυαίων δημοσιευμάτων περί συλλήψεων φοροφυγάδων διάρκειας ολίγων ωρών.

Πώς είναι δυνατόν να καθίσταται η κρατικοποίηση, διότι κοινές μετοχές αυτό σημαίνει των ελληνικών τραπεζών, «ζήτημα τιμής» για τον κ. Βενιζέλο;

Δεν αρκεί που σήμερα η χώρα μας είναι δακτυλοδεικτούμενη στην Ευρώπη, και διεθνώς, ως χώρα η οποία δεν τιμά την υπογραφή της και ζητά από όσους τη δάνεισαν όλα αυτά τα χρόνια να διαγράψουν το 50% των χρημάτων που κατέβαλαν και το 60% - 65% της προσδοκώμενης συνολικής αξίας της τοποθέτησής τους;

Δεν αρκεί που το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, επειδή επέλεξε να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα, επί δεκαετίες, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα, αλλά και εξαιτίας της φυγής καταθέσεων λόγω της κρίσης, και πλέον αδυνατεί να επιτελέσει τον «φυσικό» του ρόλο, ήτοι να προσφέρει χρηματοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Δεν αρκεί που ο καθένας από εμάς ζει καθημερινά με το άγχος της κρίσης και του μέλλοντος της χώρας, στην οποία διαβιούμε εμείς και οι οικογένειες μας, εξαιτίας της παντελούς ανικανότητας της προηγούμενης κυβέρνησης να προωθήσει όσα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πράξη;

Η κρατικοποίηση των τραπεζών θα λύσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, κ. Βενιζέλο;

Το γεγονός ότι τόσο οι βασικοί μέτοχοι όσο και χιλιάδες μικρομέτοχοι θα χάσουν τις -ήδη απαξιωμένες λόγω κρίσης- περιουσίες τους είναι το μείζον στην υπόθεση αυτή;

Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα αποτύχει να εκπληρώσει τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ το 2011, έπειτα από σειρά αντίστοιχων αποτυχιών την τελευταία διετία, καθιστώντας έτσι σαφές το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, δεν είναι μείζον για εσάς;

Το γεγονός ότι εξαιτίας της ύφεσης και της υπερφορολόγησης τον Νοέμβριο παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 13,3% στα έσοδα δεν σας απασχολεί;

Για να υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, πρέπει να υπάρχει κυρίως εμπιστοσύνη.

Πρέπει η χώρα αυτή να είναι σε θέση να προσελκύσει κεφάλαια και να μην κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τα απομακρύνει.

Πόση εμπιστοσύνη, όμως, μπορεί να έχει κανείς σε μια χώρα η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, ενώ επιμελώς φροντίζει να απαξιώνει τις περιουσίες όσων ήδη την εμπιστεύτηκαν;

Economist: Διαχειριστής ενός Διαχειριστής του ευρω-μπουρδέλου ο Ντράγκι ο Ντράγκι

Ως διαχειριστή ενός απέραντου "οίκου ανοχής" παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο αρθογράφος του Economist περιγράφοντας την κατάσταση στην ευρωζώνη. Όπως αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού, το επίσημο ανακοινωθέν των Ευρωπαίων ακολουθεί τη γραμμή του Ντράγκι και σχολιάζει πως οι ηγέτες φαινόταν να κάνουν απευθείας έκκληση στον Ντράγκι να βγάλει το "μεγάλο μπαζούκα" που μόνο αυτός ελέγχει, για να προστατεύσει τις μεγάλες και ευάλωτες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Είναι λοιπόν κοντά η σωτηρία; αναρωτιέται ο Economist και απαντά "όχι ακριβώς" αναφέροντας τα όσα δήλωσε ο Ντράγκι περί παρερμηνείας των δηλώσεών του για τον ρόλο της ΕΚΤ.
"Τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα. Οι στραβομούτσουνοι ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες για να σώσουν το ευρώ με την είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος 16ος προσευχόταν στην Παρθένο Μαρία για το καλό της Ιταλίας και της Ευρώπης. Θα έπρεπε να φυλάξει και μια προσευχή για τον Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της ΕΚΤ" γράφει ο Economist.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο πρόεδρος της ΕΚΤ το "παίζει" ντροπαλός, ίσως γιατί είναι ακόμη νέος σε αυτή τη θέση ή επειδή είναι Ιταλός. Το άρθρο αναφέρεται αναλυτικά στις αποφάσεις της Συνόδου και λέει ότι είναι πιθανόν να ξαναγραφτούν σήμερα, ενώ τονίζει ότι ουσιαστικά ξεκίνησε μια πορεία χωρισμού στην Ε.Ε.
Το κρίσιμο θέμα, κατά τον αρθρογράφο, είναι εάν οι ηγέτες έχουν πεισθεί πως ο Ντράγκι πρέπει να δράσει. Η Γαλλία και η Γερμανία διαφωνούν για τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην κρίση. Τώρα έχουν συμφωνήσει να σιωπήσουν; διερωτάται.
Επισημαίνει μάλιστα ότι αν η απόφαση για μείωση των επιτοκίων φάνηκε να διχάζει την ΕΚΤ, τότε δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα των κυβερνητικών ομολόγων. 

 .sofokleousin.gr

Η ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ! πώς παραβιάζουν τα Σκόπια την Ενδιάμεση Συμφωνία

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΑΦΗΝΟΝTAI NA «ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ»!


Ο Ιάπωνας δικαστής Χισάσι Οβάντα, Πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Εάν τα Σκόπια χρησιμοποιούσαν τον Ανατέλλοντα Ήλιο της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι είναι «Ιάπωνες»
 και ότι οι νυν «Ιάπωνες» είναι άποικοι που «σκλάβωσαν» την Ιαπωνία και πως τα Σκοπιανικά
είναι η πραγματική «Ιαπωνική γλώσσα»,  θα τους αθώωνε;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ
   Βάση της πρόσφατης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η Αθήνα «παραβίασε» την Ενδιάμεση Συμφωνία θέτοντας εμπόδια στην ένταξη των Σκοπίων σε Διεθνή Οργανισμό, όπως το ΝΑΤΟ, μια και είχε αποδεχθεί να μην κάνει κάτι τέτοιο, με το άρθρο 11 παρ.1…
   Η ατυχής Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, έγινε υποτίθεται για να αλλάξουν τα Σκόπια προκαταβολικά τον πανάρχαιο, ελληνικό Ήλιο της Μακεδονίας και στη συνέχεια και το επίσης ελληνικό Όνομα «Μακεδονία», που καταχρηστικά, αυθαίρετα και με υστεροβουλία χρησιμοποιούσαν!
   Αντί όμως η Αθήνα να πιέσει για ολοκληρωτική αλλαγή του Ονόματος, όπως έγινε και ολοκληρωτική αλλαγή της Σημαίας, προχώρησε σε μια πολιτική εθνικής ντροπής, αποδεχόμενη στην αρχή μυστικά και έπειτα φανερά, την ύπαρξη του ελληνικού όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων με ένα «κερασάκι» γεωγραφικού προσδιορισμού, που δεν ακυρώνει ούτε το όνομα, ούτε την εθνότητα-ταυτότητα και ούτε στο ελάχιστο τα σχέδια διεκδίκησης του ελληνικού εδάφους, με όχημα ακριβώς το Όνομα!
   Έτσι στην ουσία, η Αθήνα έσπρωξε τα Σκόπια στην ανυποταγή, την αλαζονεία και στην πλήρη αθέτηση της Συμφωνίας, δίνοντάς τους άπλετο χρόνο για διμερείς αναγνωρίσεις και για κλιμάκωση της διεθνούς προπαγάνδας τους, όπου παρά το πώς αναγραφόταν κάθε φορά η παρουσία τους σε διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια, αγώνες, οργανισμούς, ακόμη και μέσα στον ίδιο τον ΟΗΕ, αυτοαποκαλούνταν «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», γεγονός που έδινε στην Ελλάδα κάθε δικαίωμα να μην συναινέσει στην επίσημη ένταξή τους, μέχρι της οριστικής και επίσημης και συνταγματικά κατοχυρωμένης εγκατάλειψης και απάλειψης του Ελληνικού Ονόματος «Μακεδονία»!
   Διότι χάρη στα πολλά παράθυρα και κενά της Ενδιάμεσης, τα Σκόπια μπορούν παντού να διαλαλούν ατιμωρητί ότι αυτοί είναι δήθεν η «Μακεδονία» και οι «Μακεδόνες», τη στιγμή που υποτίθεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να πάψουν ακριβώς να λέγονται και «Μακεδονία» και «Μακεδόνες»…


Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕ ΑΠΟ ΤΟ 2002
αλλά εμείς δεν φροντίσαμε να αποδεσμευθούμε
   Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 με τους Πλαστογράφους, που έγινε υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, μπορούσε στα χέρια μας να γίνει «ρόπαλο», αλλά αφέθηκε να γίνει «μαρούλι»… και στο τέλος επικίνδυνη παγίδα…
   Κι όμως είχαμε και έχουμε και τώρα τη δυνατότητα να αποχωρήσουμε από αυτήν, αφού βάση του  άρθρου 23, παράγραφος 2, μετά από επτά έτη, δηλαδή από τον χειμώνα του 2002, η Ελλάδα μπορούσε να αποδεσμευθεί ελεύθερα και χωρίς επιπτώσεις από την αδιέξοδη Συμφωνία, την οποία πλέον χρησιμοποιούσαν σαν άλλοθι τα Σκόπια για να κερδίζουν χρόνο, συμπάθειες και αναγνωρίσεις!


   Η Κυβέρνηση Σημίτη με ΥΠΕΞ τον Γιώργο Παπανδρέου και η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με ΥΠΕΞ τον Πέτρο Μολυβιάτη και τη Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη και οι μετέπειτα Μνημονιακές Κυβερνήσεις, δεν φρόντισαν να αποδεσμευθούν, παρότι τα Σκόπια καθημερινά κλιμάκωναν τις προκλήσεις τους στο κάδρο της!
   Τέτοια ήταν και είναι η ενδοτικότητα των πολιτικών της χώρας μας, ώστε δεν αποχώρησαν από την Ενδιάμεση Συμφωνία ούτε και όταν τορπιλίσθηκε επιδεικτικά και ακυρώθηκε στην πράξη, από την αιφνιδιαστική και ιταμή αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους, στις 4 Νοεμβρίου 2004, λίγο μετά από την μεγάλη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε που η Ελλάδα ήταν διεθνώς ψηλά!
   Οι ΗΠΑ, που έφτιαξαν την Ενδιάμεση Συμφωνία και έπεισαν τα δύο «μέρη», ξαφνικά την υπονόμευσαν, παίρνοντας το μέρος των Σκοπίων, σε βάρος της αλήθειας, πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, καταστρέφοντας τις διαπραγματεύσεις… Γιατί από εκεί και πέρα οι σφετεριστές δεν είχαν πια κανέναν, μα απολύτως κανέναν λόγο να υποχωρήσουν έστω και για λόγους τακτικής…
   Και όμως, η Αθήνα παρέμεινε έκτοτε στη δεσμευτική πια μόνο για εμάς «Συμφωνία», μόνο και μόνο για να αυτοδεσμεύεται να μην ενοχλήσει τα Σκόπια στην ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!
   Είναι το πιο παράλογο πράγμα στην Ιστορία της Διπλωματίας!
   Απεναντίας οι Σκοπιανοί, δεν δίστασαν κατά το «φωνάζει ο κλέφτης», να καταγγείλουν την Ελλάδα στη Χάγη για παραβίαση της Ενδιάμεσης, κερδίζοντας τώρα πια και τις εντυπώσεις…
  

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το πιο περίεργο και ταυτόχρονα ύποπτο, είναι ότι αντί η Ελλάδα να καταγγέλει τα Σκόπια, τα Σκόπια καταγγέλουν την Ελλάδα, αφού συγκεκριμένα οι γείτονες έχουν προχωρήσει σε σωρεία παραβιάσεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, όπως του Άρθρου 4, εγείροντας και υποστηρίζοντας αξιώσεις κατά της εδαφικής επικράτειας της Ελλάδας και μάλιστα με Χάρτες! Χώρια από την ξέφρενη χρήση του Ελληνικού Ονόματος «Μακεδονία», που από μόνο του αποτελεί την πλέον φανερή και επικίνδυνη διεκδίκηση εδάφους!









Επίσης σωρεία παραβιάσεων του Άρθρου 7, καθώς όχι μόνο δεν έχουν απαγορεύσει, αλλά υποθάλπουν κιόλας συμπεριφορές εχθρότητας και προπαγάνδας! Χώρια η διασπορά τους που πρωταγωνιστεί φανατικά στην εκστρατεία διαμελισμού της Ελλάδας…








  Πολύ «συνηθισμένες» υπήρξαν επίσης οι παραβάσεις του Άρθρου 7, παράγραφος 2, βάση του οποίου απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε εμφάνιση του πανάρχαιου Ελληνικού Ήλιου της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων. Όμως ο Ελληνικός Ήλιος του Φιλίππου εμφανίζεται συνεχώς και διαρκώς, σε βιβλία του Δημοτικού Σχολείου, σαν έμβλημα Αθλητικών Ομάδων των Σκοπίων, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, σε αγώνες, σε  σημαίες, σε προπαγανδιστικούς χάρτες, σε παρελάσεις, σε αγάλματα, ακόμη και στις κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες του Γκρούεφσκι!







  Ακόμη και η περίπτωση του Άρθρου 7, παράγραφος 3, έχει καταπατηθεί αμέτρητες φορές από τους Σφετεριστές, με τη χρησιμοποίηση ονομάτων, μνημείων ή αγαλμάτων των Ελλήνων Βασιλέων, προσπαθώντας να «αποδείξουν και να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι είναι τάχα οι αυθεντικοί αρχαίοι «Μακεδόνες», οι «γνήσιοι» και μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, οι οποίοι δήθεν δεν ήταν Έλληνες, αλλά …εθνικά «Μακεδόνες»!


   Χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραπάνω καταπάτησης αποτελούν η προκλητική μετονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος», η ονοματοδοσία του μεγάλου Σταδίου της πόλεως σε «Αρένα Φιλίππου του Β΄», οι ονοματοδοσίες πλατειών και η τοποθέτηση αγαλμάτων ή μνημείων του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, στην κεντρική αίθουσα του Αεροδρομίου των Σκοπίων, στον Περλεπέ και τελευταία σε Μοναστήρι και Σκόπια!

   Και το ερώτημα είναι: πότε η Ελλάδα έκανε εγγράφως χρήση των προνοιών του παραπάνω άρθρου; Πότε υποχρέωσε τα Σκόπια σε δημόσια Απολογία; Πότε τα εγκάλεσε βάση αυτών που υπέγραψαν;





ΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Το τελικό συμπέρασμα, με όλο αυτό το ενδεικτικό υλικό, είναι ότι πράγματι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, αλλά σε βάρος του εαυτού της!
   Αντί να καταγγείλει τα Σκόπια, τα άφησε ανενόχλητα να περιφέρονται και να κερδίζουν μικρές ή μεγάλες «μάχες», εντυπώσεις, φιλίες, συμφέροντα!

   Έτσι όλες σχεδόν οι τελευταίες Ελληνικές Κυβερνήσεις υπήρξαν οι «Εφιάλτες» της Μακεδονίας! Ως εκείνες, που με την αδιαφορία, την συνενοχή, την διστακτικότητα, την κακομοιριά και την ενδοτικότητα, οδήγησαν τους Πλαστογράφους σε «θριάμβους» τέτοιους, ώστε σήμερα πολλοί να αποκαλούν τα Σκόπια του Τίτο και του Γκρούεφσκι, με το ιερό ελληνικό «Μακεδονία» …


ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΓΗ ΣΑΝ «ΜΑΣΤΙΓΙΟ» ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ
   Είναι λοιπόν ολοφάνερο πια, ότι όσον αφορά την Αθήνα, ο Αγώνας δεν δόθηκε! Και όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά στα «αποδυτήρια» της μυστικής διπλωματίας, έχει υπάρξει συνεννόηση για την παράδοση του Ονόματος, με σύνθετο περιτύλιγμα για άλλοθι…
   Είναι επίσης ευνόητο, ότι η αρνητική απόφαση της Χάγης θα χρησιμοποιηθεί τώρα  από εσωτερικούς και εξωτερικούς «Δαρείους» σαν «υδραυλική» πίεση, σαν «μαστίγιο», προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και άμεση παράδοση της Ελληνικής Ονομασίας! Προκειμένου δήθεν να αποφύγουμε το σκέτο «Μακεδονία», με ένα «άλλο» «Μακεδονία», που δεν παύει να είναι ίδιο το «Μακεδονία», αφού στην Ιστορία η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ! Και μονάχα ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Και ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»! Επειδή ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!
   Για την αντιμετώπιση αυτών ακριβώς των ανθελληνικών σχεδίων καλούμε τον απανταχού Ελληνισμό, και ιδίως τους Μακεδόνες του Κόσμου, εορτάζοντας το 2012 τα εκατό χρόνια από την Απελευθέρωση της Μακεδονίας (πλην του βορείου της τμήματος), να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αποτροπή κάθε απόπειρας παράδοσης του ιερού μας Ονόματος και της Ιστορίας μας, πάση θυσία!


Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
  Για άλλη μια φορά καταδικάζουμε ρητά κάθε τυχόν Σύνθετη Ονομασία και θεωρούμε καθαρή Εθνική Προδοσία την παραχώρηση του Ονόματος «Μακεδονία» με οποιαδήποτε μορφή ή γραφή, απλή ή σύνθετη, γεωγραφική ή πολιτική ή άλλη!

   Στις νέες πολιτικές δυνάμεις, που αναδύονται ήδη μέσα από το λαό μας και την Ομογένεια και θα σκορπίσουν σε λίγο το σάπιο κομματικό-εκδοτικό κατεστημένο της καταστροφής, της σήψης, της διαφθοράς, της υποτέλειας και του ενδοτισμού, επισημαίνουμε ότι η χώρα μας έχει πολλά ακόμη δυνατά «εργαλεία», τρόπους και μεθόδους για να σταματήσει και να ξεσκεπάσει διεθνώς τους Πλαστογράφους! Αλλά και να ενεργοποιήσει όλα τα λησμονημένα δίκαιά της, αλλά και τα δικαιώματα των 240.000 και πλέον εγκλωβισμένων Ελλήνων των Σκοπίων!
   Η δε Ενδιάμεση Συμφωνία πρέπει άμεσα να καταγγελθεί και η Ελλάδα να αποδεσμευθεί από την ανοησία της απραξίας, βάζοντας καθαρά και αμετακίνητα ΒΕΤΟ, σε κάθε διεθνές βήμα των Σφετεριστών! Κυνηγώντας και πολεμώντας τους Σφετεριστές του Αλέξανδρου, σαν Αλέξανδρος!
   Γιατί η αναγνώριση που μετράει και νομιμοποιεί τα Σκόπια, είναι μόνο η αναγνώριση της Ελλάδας! Ακόμη και εάν τους αναγνωρίσουν όλα τα κράτη του κόσμου, δεν θα έχουν πετύχει τίποτα!
   Αφού ο Περδίκκας, ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, η Μακεδονία και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, πλην «Λακεδαιμονίων» και «Δημοσθένους», ΔΕΝ υπογράφουν!

   Η δοτή Κυβέρνηση «Παπαδήμου», τα συνένοχα Κόμματα, οι άβουλοι Βουλευτές, τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες που την απαρτίζουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αγγίξουν το μεγάλο και ιστορικό Εθνικό Θέμα!
   ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, δεν θα το ανεχθούμε! Όπως δεν ανεχθήκαμε ποτέ και κανέναν, μήτε τους Ρωμαίους, μήτε του Βουλγάρους, μήτε τους Τούρκους, μήτε τον Κομμουνισμό, μήτε τον Μηδισμό, μήτε τον Ενδοτισμό!

   Η Μακεδονία δεν σκλαβώνεται και δεν φιμώνεται! Και συχνά Επαναστατεί!
  


ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Θεσσαλονίκη, Μακεδονία  

Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ (ΜΟΝΙΜΕΣ) ΕΙΣΦΟΡΕΣ), ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΜΕ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Αγαπητοί,
σας προωθώ ένα ενημερωτικό κείμενο για το θέμα της σύνδεσης (σχέσης) του Έκτακτου (μόνιμου) Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ένα κείμενο που αντιμετωπίζει νηφάλια τον κυβερνητικό εκβιασμό (Ν.4021/11) και τη νεοταξική αντίληψη της έννοιας "πολίτης". Το κείμενο παραθέτει πολιτικό σκεπτικό και σχέδιο αντίδρασης που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη. Αναφέρεται σε πρωτοβουλία Θεσσαλονικέων, όμως αφορά τους πάντες. Ας ενημερωθούμε και ας δράσουμε (όσο είναι ακόμα καιρός).

From: espathas@hotmail.com
Subject: επιτροπή κατοίκων κέντρου
Date: Fri, 9 Dec 2011 17:51:55 +0200



Στέλνω το κείμενο με οδηγίες - βασικά δικαιώματα μας όσον αφορά το χαράτσι ,επανασύνδεση ρεύματος κ.α

και την αφίσα για την επόμενη συνάντηση της επιτροπής κέντρου τη Τετάρτη 14/12 ώρα 19:00 στο δικηγορικό σύλλογο.

Από σήμερα είναι διαθέσιμη η αφίσα σε 1000 αντίτυπα στο φωτοτυπάδικο εγνατίας με εξαδακτύλου (μεταξύ αγίας σοφίας και ιασωνίδου).
Όποιος μπορεί ας περάσει να πάρει αφίσες για να τις βάλει στη γειτονιά του.(Ζητάμε 40-50 αφίσες).Το φωτοτυπάδικο είναι ανοιχτό κάθε μέρα μέχρι τις 20:00 Σάββατο μέχρι τις 15:00



Επίσης τη Κυριακή στις 11:00π.μ στο κινηματογράφο Αλέξανδρος(εθνικής αμύνης 4) απέναντι από το Λευκό Πύργο ,
  έχει συνάντηση συντονισμού των επιτροπών κατοίκων όλης της πόλης (κέντρου, ευόσμου, καλαμαριάς,τούμπας, μπότσαρη κ.α ) για το πως προχωράμε οι επιτροπές σε όλη τη πόλη.
(Θα υπάρχουν στο χώρο και αφίσες της επιτροπής κέντρου για όποιον δεν πρόλαβε να πάει στο φωτοτυπάδικο).



Τη Δευτέρα 12/10 στις 10:00 π.μ στη ΔΕΗ Εθνικής Αμύνης με Μητροπόλεως  είναι σημαντικό όσοι μπορούμε να είμαστε το πρωϊ να μοιράσουμε σύντομο κείμενο κάλεσμα στους πολίτες που θα βρλισκονται στην ουρά σστη ΔΕΗ για να συμμετέχουν στις επιτροπές + βασικές οδηγίες για επανασύνδεση ρεύματος, πληρωμή μέσω ΑΤΜ κ.α (το κείμενο θα το κάνουμε μέσα στο ΣΚ με το Σταύρο και το στέλνουμε σε όλους για να το δουν πριν τη Δευτέρα.)

Τη Τετάρτη 14/10 ώρα 19:00 στο δικηγορικό σύλλογο  συνέλευση της επιτροπής κέντρου.Καλούμε όσους πολίτες επιλέξουν να πληρώσουν το ρεύμα μέσω ΑΤΜ χωρίς το χαράτσι να
φέρουν στην επιτροπή αποδείξεις από το ΑΤΜ για να προχωρήσουμε σε μαζικό εξώδικο ,όπως κάνουν αντίστοιχα άλλες επιτροπές στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.


Τέλος λειτουργεί blog http://denplironoxaratsikthess.blogspot.com/ .Το blog είναι ακόμη υπό κατασκευή όποιος θέλει να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με τη Χρυσή στο c.chalakatevaki@gmail.com
αντιμετωπιση ΔΕΗ 1