ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.12.11

Πώς η Μιλένα ξεμπρόστιασε τον Χρυσοχοΐδη...


Από τον Κοινοβουλευτικό

Μια από τις ομιλίες
που ήχησαν ως καταπέλτες εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -που στον απόηχο των δηλώσεων του κατά του Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στον τομέα του όλα εξελίσσονται θετικά- στη συζήτηση του προϋπολογισμού ήταν της ανεξάρτητης βουλευτή Μιλένας Αποστολάκη.
Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
: Η καταστροφική αμφιθυμία και καθυστέρηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά κυρίως...
 η παντελής απουσία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα οδήγησαν επανειλημμένα στην αναγκαιότητα πρόσθετων μέτρων που στέρεψαν τα όποια αποθέματα ρευστότητας διέθεταν πολίτες και αγορά και παρά την πρωτόγνωρη ένταση των μέτρων που επιβλήθηκαν, απέφεραν πενιχρά αποτελέσματα, αποτυγχάνοντας να διασφαλίσουν μία προοπτική εξόδου από την κρίση.
Ως προς τα δημοσιονομικά, ο Προϋπολογισμός του 2012 θέτει μία σειρά από κρίσιμους στόχους, η εκπλήρωση των οποίων θα εξαρτηθεί από την επαλήθευση μιας σειράς προϋποθέσεων.
Αναμφίβολα, το μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η πρόβλεψη για το έλλειμμα το 2012 ορίζεται στο 5,4%, ενώ το χρέος αναμένεται από το 161% να πάει στο 145,5%. Οι στόχοι αυτοί έχουν υπολογιστεί, βεβαίως, βάσει της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Από αυτό συνεπάγεται πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή των ομολόγων, η ολοκλήρωση του περίφημου PSI.
Η δεύτερη καίρια προϋπόθεση είναι η άμεση υλοποίηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει αποφασιστεί.
Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε μία νομοθετική υπερπαραγωγή, η οποία δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη. Τα αποτελέσματα αυτής της αποτυχίας ήταν εξαιρετικά οδυνηρά για τους πολίτες, γιατί οι καθυστερήσεις σήμαιναν αναγκαστικά πρόσθετα μέτρα. Η ενεργοποίηση, για παράδειγμα, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που θα συμβάλλει άμεσα στη μείωση του δημοσίου χρέους και η υιοθέτηση με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ενός νέου φορολογικού συστήματος κοινής αποδοχής, είναι πολύ σημαντικά βήματα. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε σ’ αυτό, συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να μειωθούν και να αντιμετωπιστούν η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία. Πρέπει, επιτέλους, να το κάνουμε.
Η τρίτη προϋπόθεση είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ελληνική οικονομία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διανύει την πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Αυτή η κατάσταση υπονομεύει κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η τοποθέτηση του Γερμανού Υφυπουργού ως τοποτηρητή, με έδρα το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και αρμοδιότητα το ξεμπλοκάρισμα εκατό έργων σε όλη τη χώρα, αποτελεί μία ταπεινωτική ομολογία αποτυχίας με συγκεκριμένους αποδέκτες. Η ανάπτυξη στη χώρα έχει εγκαταλειφθεί, δεν υπάρχει κανείς που να την υποστηρίζει με το έργο και τη δουλειά του. Απαιτείται η εκπόνηση ενός μακροχρόνιου προγράμματος ανάπτυξης, με σαφή προσανατολισμό και συγκεκριμένες προτεραιότητες, με βασικό πυλώνα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία πρέπει να διατεθούν αποτελεσματικά.
Από τις τραγικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την ανεργία, πρέπει να υπάρξει μία άμεση ενεργοποίηση των προσπαθειών μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μιας χώρας που δεν παράγει, μιας χώρας που εισάγει τα πάντα, μιας χώρας που διαθέτει μια τουριστική βιομηχανία η οποία λειτουργεί δύο μήνες το χρόνο, μία χώρας που αντιμετωπίζει ένα υπερβολικό έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών. Χωρίς αυτές τις προσπάθειες στην αναπτυξιακή πορεία μας, χωρίς ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. 
 
ΑΠΟ press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: