ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.12.13

Το χρέος έγινε ιδιωτικό

Η επικείμενη υπεροφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με κριτήριο την κατοχή και όχι την πρόσοδο, και με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007, υπερδιπλάσιες των τρεχουσών αγοραίων τιμών, υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα περί τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 500 εκατ. το 2012 και άνω των 2,5 δισ. το 2013 από την ίδια πηγή. Πλήττονται οι μικροϊδιοκτήτες· οι μεγάλες περιουσίες ελαφρύνονται συγκριτικά. Για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί συνολικά περί τα 11 δισ. ευρώ φόρων, οι περισσότεροι από μισθωτούς και συνταξιούχους. Κάπως έτσι θα προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα.
Tο δημόσιο χρέος, αφού κατέφαγε τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο μέσω του PSI, τώρα μεταφέρεται άμεσα στους πολίτες, γίνεται δυσβάσταχτο ιδιωτικό χρέος. Αυτή η μετακύλιση χρέους ουσιαστικά σημαίνει μείζονα κοινωνικό μετασχηματισμό· γκρεμίζει τις εδραιωμένες από αιώνων πεποιθήσεις περί αποταμίευσης και εξασφάλισης, και μεταβάλλει μέγα μέρος του πληθυσμού σε ακτήμονες, με άνεργα τέκνα και ζοφερές προοπτικές αυτοαπασχόλησης.
Με άλλη νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται η αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Με δεδομένο ότι όλοι οι μισθωτοί και οι επιχειρηματίες διακινούν τα χρήματά τους μέσω τραπεζών, υποθέτουμε ευλόγως ότι όποιος χρωστάει στο Δημόσιο μηδενίζει ήδη σταθερά το καταθετικό του υπόλοιπο. Ο πολίτης βλέπει πλέον το κράτος ως διώκτη και εξολοθρευτή, και όχι ως εγγυητή της ιδιοκτησίας, της εργασίας, του επιχειρείν.
Οι νομοθετούντες ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοκτονούν πολιτικά, στρεφόμενοι εναντίον των κοινωνικών στρωμάτων τα οποία υποτίθεται εκφράζουν και υπερασπίζονται. Ιδίως η συντηρητική παράταξη φαίνεται να μη διδάσκεται από την καταστροφή της κεντροαριστεράς, και εξακολουθεί μαζί της να υπονομεύει τις στοιχειώδεις δυνατότητες ανάκαμψης για το φρόνημα των νοικοκυραίων, υποσκάπτοντας μαζί και την εμπιστοσύνη τους προς το πολιτικό σύστημα. Γιατί; Ισως διότι έχουν απολέσει κάθε επαφή όχι μόνο με την πραγματικότητα αλλά και με τις δομές του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.



ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ??? (ΦΩΤΟ)

Μα φυσικά ότι ψηφίζει κάθε φορά από την πρώτη στιγμή που ορισμένοι βάλθηκαν να στήσουν στο βάθρο του ήρωα ένα τενεκεδένιο ανθρωπάκι...

Και με τα δυό...

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...
ΑΘΛΙΕ...
 
 
 

Πόσο είναι το χρέος οεοοο;;;


Του ΑΝΤΙ300
Αυτό ο κύριος Steve Schaefer του Forbes Staff....
βρήκε κάτι διαφορές σε Δις ΕΥΡΩ στα Οικ. στοιχεία του κράτους και έστειλε ένα μηνυμα στο Υπουργείο...

Μήπως θα μπορούσε να μας απαντήσει το ΥΠΟΙΚ και εμάς...
τι απέγινε με την διαφορά και ποιά ήταν η απάντηση τους;
 
 
 

Τελικά οι Ευχές ....συνοδευόμενες με «Βλέννα» ή «Βλέμμα» ;;



Γράφει ο Ευάγγελος             Αθανασιάδης Συνταγματάρχης ε.α.
              evangath@gmail.com

            Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
            Η απάντηση στο τίτλο του παρόντος ενδεχομένως να κρύβεται μέσα στην ερμηνεία των λέξεων Βλέννας και Βλέμμα.
            Η Βλέννα είναι γλειώδης ουσία. Ουσία, που εύκολα παρομοιάζεται με αυτή του σαλιγκαριού (με καύκαλο ή όχι, με κέρατα ή όχι ), ανεξαρτήτως ιδιότητας.
           Από την άλλη, το Βλέμμα ίσως εμπεριέχει περισσότερες από μία παρομοίωση όπως :
                        Το «Αετίσιο» βλέμμα των Εν Ενεργεία συναδέλφων που τις Άγιες Μέρες αυτές, μακριά από τις οικογένειές τους, ταγμένοι στον Όρκο τους για την Πατρίδα, για άλλη μια φορά, εκπέμπουν την Εμπιστοσύνη από άκρη σε άκρη, Επιδεικνύοντας, Καταδεικνύοντας και Αποδεικνύοντας, την Αποφασιστικότητα αλλά και το δρόμο προς την κατάκτηση της «Κορυφής» .... Όποια και αν είναι αυτή, μέσα και έξω του κοινωνικού μας ιστού.
                        Το βλέμμα της Αγάπης, Συμπόνοιας, Καρτερικότητας και Υπομονής, που αστραπιαία μετατρέπεται σε «Αετίσιο», όπως αυτό των Εν Αποστρατεία συναδέλφων και της Εφεδρείας, που μέσα από καθημερινές εκδηλώσεις, επιδεικνύουν με τη σειρά τους ότι το «Αετίσιο» βλέμμα, είναι βαθεία ριζομένο στη ψυχή τους και έτοιμο ανά πάσα στιγμή, να φανερωθεί, όποτε και αν χρειαστεί.
            Αν με ρωτούσαν θα επέλεγα το «Βλέμμα». Διότι οι Ευχές μου είναι προς τους συμπολίτες μου αλλά και προς τα «σαλιγκάρια». Συνοδευόμενο όμως με χαμόγελο, αλλά και κατά περίπτωση χειραψία ή αγκαλιά.
            Βλέμμα Αγάπης, Χαμόγελο και Αγκαλιά προς όλους τους συμπολίτες μου, γνωστούς και αγνώστους, Έλληνες και Ελληνίδες, οπλισμένο μέσα από την «Δύναμη των Πολλών».
            Βλέμμα «Αετίσιο», Χαμόγελο και Χειραψία προς τα «σαλιγκάρια», για να νοιώσω τη «Βλέννα» και να μην ξεχνώ πως έφτασα στο ΣΗΜΕΡΑ, αλλά και να τους γνωστοποιήσω ότι τα «σαλιγκάρια μπουμπουριστά είναι μια .... υπέροχη Συνταγή....»
            Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με «Βλέμμα», Χαμόγελο και κατά περίπτωση Χειραψία ή Αγκαλιά.

Μία ανάσα πριν τη ΝΔ Τατσόπουλος – Ρεπούση.


http://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/c68a4-tats-repousi.jpg 



Μία ανάσα πριν τη Νέα Δημοκρατία φέρονται να βρίσκονται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.

Την συνεννόηση φέρεται να έχει αναλάβει βουλευτής – γόνος επιχειρηματία των ΜΜΕ καθώς και γνωστός δημοσιογράφος του συγκροτήματος Λαμπράκη.

Ειδικά για την Μαρία Ρεπούση η προσχώρηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές, σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ δεν επανέλθει στην στήριξη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος από την άλλη δεν κρύβει την πρόθεση του για συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (όπως και ο Σταύρος Ψυχάρης με την αρθρογραφία του στο Βήμα). Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξαρτητοποίηση του προσφέροντας στην αρχή διακριτική στήριξη στο κυβερνόν κόμμα.

Ο Τρολοκράτης της Ολυμπιας

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!! Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ "ΑΛΛΑΞΕ" ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΑΛΛΑ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4174 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

 Τελευταία στιγμή ο Στουρνάρας άλλαξε το άρθρο με τα πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

 ΣΧΕΤΙΚΟ:Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΝΩΔΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Σε νέες αλλαγές, στο επίμαχο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, που αφορά πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση ορίζονται τρεις βασικές αλλαγές:
-Επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα
-Ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν.
-Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.
Ειδικότερα, αντικαθίσταται η παράγραφος 6 του άρθρου 7 ως εξής:
«Για οποιαδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, κατ΄ανάλογη, εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53 και 57 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), όπως ισχύει. Προκειμένου περί δημόσιων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω Κώδικα, πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι μήνες. Πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων, δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις των οφειλών, οι οποίες προέρχονται από επιβολή προστίμων σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας».


 zoomnews

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δίνουν τη ΝΔ τρίτο κόμμα

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος παρουσιάζει δύο δημοσκοπήσεις- της ..
αμερικανικής και βρετανικής πρεσβείας- που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό...
Αμερικανική πρεσβεία: ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, Χ.Α. 17,5%, ΝΔ 13,5%, ΠΑΣΟΚ 2,9%
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας, που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης, έχει διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και… δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Βρετανική πρεσβεία: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΠΑΣΟΚ 3,5 %
ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % 
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Δρούγου, ο οποίος είναι ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και στρατιωτικός αναλυτής.
«OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ. ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟ...ΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ.../ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ... Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 % Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής…»
Αυτά λέει ο Δρούγος, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει αφού οι "δημοσκοπήσεις" πρεσβειών, δεν δημοσιοποιούνται και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι γίνονται κιόλας...
 
 

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΥΛΑ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΟΥ

 
"Σούπερ όπλα" ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας τους ελεγκτές προ προ μηνών κυνηγούσαν τους φοροφυγάδες με το δόκανο, να μοιάζουν περισσότερο με ράμπο.
Τα κατασχετήρια έγιναν πλέον ηλεκτρονικά, οι ελεγκτές βλέπουν καταθέσεις και δάνεια με ένα κλικ, οι κατασχέσεις - με εξαίρεση τα σπίτια - γίνονται χωρίς προειδοποίηση και όσοι περιμένουν, για παράδειγμα, πληρωμή επιδότησης διαπιστώνουν ότι πριν από αυτούς πληρώθηκε η εφορία.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 434 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ημερησίως ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι στις καταθέσεις τους έχει μπει το μακρύ χέρι των εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αρχές του 2013 έως το τέλος Νοεμβρίου, οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων ξεπερνούν τις 100.000, υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρσι και περισσότεροι από 35.000 φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι οι καταθέσεις τους έκαναν φτερά. Στο ίδιο διάστημα οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 60 δισ.
Για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, τα "σούπερ όπλα" που έχουν ενεργοποιηθεί είναι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων χωρίς προειδοποίηση, προληπτικό φορομπλόκο σε έκτακτες περιπτώσεις, συμψηφισμοί επιστροφών με ασφαλιστικές εισφορές, "απαλλοτρίωση" αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη, κατασχετήριο με e-mail αντί δικαστικών επιμελητών, Μεγάλος Αδελφός για καταθέσεις και δάνεια, φοροέλεγχοι-εξπρές σε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, πριν πληρώσει το δημόσιο θα ελέγχει για πιθανά χρέη, θα "βάζει χέρι" ακόμα και στις τραπεζικές θυρίδες ενώ νύχτα, Κυριακές και αργίες θα ανοίγει τις ταμειακές.

Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ! Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ


makri raxilΤην ανεξαρτητοποίησή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε το Σάββατο η Ραχήλ Μάκρη.
Η βουλευτής πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει τους λόγους της απόφασής της κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΩΝ

Επίθεση στον Βύρωνα Πολύδωρα εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός ψήφισε «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα και διεγράφη από τη Συγγρού.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
 
Την σκυτάλη της επίθεσης την πήρε και η γνωστή μεθύστακας Πιπιλή η οποία έβγαλε το δηλητήριο της αλκοόλης που κυκλοφορά σε ποσότητες στο αίμα της στο δικό της  twitter
 
Αγρια επίθεση Πιπιλή σε Πολύδωρα: Μας κουνάει το δάχτυλο η επιτομή της ρουσφετολΜε βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή στον Βύρωνα Πολύδωρα έπειτα από την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων....

Η βουλευτής της ΝΔ, μέσω Twitter, αποκάλεσε τον κ. Πολύδωρα «επιτομή της ρουσφετολογίας, της σπατάλης και των δικών μας παιδιών».
Εγραψε χαρακτηριστικά:
«Οχι και ο Πολύδωρας να μας κουνάει το δάχτυλο! Η επιτομή του παλαιοκομματισμού, της ρουσφετολογίας, της σπατάλης, των δικών μας παιδιών»
Εκτός της Φωτεινής Πιπιλή, πάντως, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση του διαγραφέντα, πλέον, βουλευτή, ενώ ορισμένοι τον χαρακτήριζαν «σαλεμένο».
Από τη ΝΔ, μάλιστα, δεν άφησαν χωρίς σχολιασμό και το χειροκρότημα που απέσπασε ο κ. Πολύδωρας από τους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά το «όχι» τονίζοντας ότι, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση με τον διορισμό της κόρης του, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που φώναζαν οργισμένοι να χάσει όλα τα προνόμιά του και να ακυρωθεί ο διορισμός.
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/12/blog-post_3560.html#sthash.8m7SlYC3.dpuf

Έβαλαν "σηκωτό" τον Κρεμαστινό να ψηφίσει το νομοσχέδιο!

Τη δυσαρέσκεια του θέλησε να  εκφράσει  ο Δ. Κρεμαστινός  στην κυβέρνηση επειδή  ο Βενιζέλος τον αγνόησε όταν ενέσκηψε το ζήτημα με τις κινητοποιήσεις των γιατρών και  για την απομάκρυνση της εκλεκτής του  Μ. Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ. Ενώ αρχικώς έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει το  φορο – νομοσχέδιο και δεν....
  παρίστατο  στην πρώτη ανάγνωση του ονόματός του, τελικά τον έβαλαν μέσα στην  Ολομέλεια … σηκωτό. Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι εσχάτως  ο Κρεμαστινός μετακινήθηκε ξανά στο στρατόπεδο Παπανδρέου.  
 
καφενειο

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΚΑΤΣΑΔΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔούλας

Κοινοβουλευτική ομάδα ΝΔ
 ΣΧΕΤΙΚΟ:Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΝΩΔΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Κ.Ο της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ καθαρά λόγους "πέρασε" τόσο στην Κ.Ο. της ΝΔ όσο και στον λαό που είναι κρεμασμένος στα κάγκελα ότι δεν ΓΝΩΡΙΖΕ για την επικείμενη διάταξη για τα πρόστιμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που περιείχε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και "ζήτησε" από το Στουρνάρα να την αποσύρει την ώρα που βουλευτές της ΝΔ διαφωνούσαν μεταξύ τους στο περιστύλιο της βουλής.
 Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξευτέλισε στην κυριολεξία τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αφού κατέθεσε στην βουλή τον νόμο του Ιουλίου τον οποίο και ο ίδιος ο Σαμαράς ψήφισε  όπως και οι "αντάρτες" βουλευτές της ΝΔ!!! στον οποίο περιλαμβάνονται τα πρόστιμα για τις οφειλές στο δημόσιο. Κατόπιν αυτών οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Στουρνάρα την δυσφορία του.
Όπως καταλαβαίνετε το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον υπουργό Οικονομικών και μετά τη διαφοροποίηση του Βύρωνα Πολυδωρα για τον ΕΝΦΙΑ γρίφο αποτελεί η στάση κάποιων βουλευτών στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.


Εύθραυστη η κυβέρνηση, έμεινε με 152 βουλευτές


 Εύθραυστη η κυβέρνηση, έμεινε με 152 βουλευτές

Σε αναδιάταξη δυνάμεων και ισχυροποίηση εσωκομματικών μετόπων οδηγεί η διαγραφή του "ανυπάκουου" Βύρωνα Πολύδωρα. Αν και ο πρωθυπουργός επέμεινε στη σκληρή γραμμή που επιβάλλει μηδενική ανοχή στις διαφοροποιήσεις, τώρα γίνεται αιχμάλωτος εύθραυστων εσωκομματικών ισορροπιών, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η απώλεια του Βύρωνα Πολυδωρα περιορίζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές, ενώ διαψεύδει τον Αντώνη Σαμαρά που δήλωνε προς τους Ευρωπαίους και σε συνεντευξεις του ότι ακόμα και να υπάρξουν διαρροές αυτές θα αναπληρωθούν από νέο αίμα.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο είχε τελικά ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξέλιξη που αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία του ίδιου του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά ενώ το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θυμίζει καζάνι που βράζει. Βουλευτές και κομματικά στελέχη έχουν στοποιήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ κινήσεις του Μαξίμου τα τεευταία 24ωρα αφήνουν ακάλυπτο τον υπουργό Οικονομικών, ενώ φαίνεται μια προσπάθεια να τον "βγάλουν φοσάιντ".
Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, εκτιμά, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα, καθώς θα βρίσκονται θετικές ψήφοι από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών για να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο.

sofokleousin

ΝΑ !! ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ Η ΒΟΥΛΗ!!!....

Ποια τράπεζα είπαμε ότι αγόρασε υποκαταστήματα εξωχώριων τραπεζών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Και μάλιστα όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά η εξαγορά έγινε «στο πλαίσιο απόφασης εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μέλους, στην οποία έχουν την έδρα τους τα πιστωτικά ιδρύματα».

Όλα αυτά, όταν υπάρχει θέμα για τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών αυτών: τα ενεργητικά στοιχεία να είναι περισσότερα από τα παθητικά.

Η μεταβίβαση, σύμφωνα με τη «φωτογραφική» διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, θα γίνεται με ένα απλό ιδιωτικό έγγραφο !!!!

«Η σύμβαση μεταβίβασης που καταρτίζεται με ιδιωτικό έγγραφο, αποτελεί το νόμιμο τίτλο κτήσης των μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης».

ΔΕΙΤΕ τη διάταξη στο άρθρο 10:

Πανικός νωρις το μεσημέρι στη Βουλή, όταν βουλευτές αρνήθηκαν να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, καθώς περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις (όπως αυτή που αποκάλυψε το Ολυμπία και είναι «φωτογραφική» για τράπεζα!)

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ALPHABANK που έχουν πουλήσει δάνεια – Ελλήνων Πολιτών σε εταιρίες του Λουξεμβούργου ή της Αγγλίας έχουν ”νόμιμα” πράξει, και οι απαιτήσεις, θα είναι σε αγγλικό δίκαιο, με τις ευλογίες του Τ.Χ.Σ. καθώς και του ταμείου Ιδιωτικού χρέους που ιδρύει το ΥΠΟΙΚ στην Ελλάδα – για να υπάρξει … ”ισορροπία” στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των … ”Ελληνικών” Τραπεζικών Ιδρυμάτων, σε βάρος και του Δημοσίου αλλά και των Πολιτών.

source

Άλλοι κόκορες στην αυλή και κότες στην βουλή



 Το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς ψήφιση στη βουλή:
1. Δεν  περιέχει  λύση για καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, όταν  μάλιστα υπάρχουν  τέτοια επιτόκια.
2. Αφήνει τις offshore εταιρίες να μην πληρώνουν, οι οποίες αργότερα θα μπορέσουν να αγοράσουν τζάμπα την περιουσία μας.
3. Προχωράει στο κούρεμα του εφάπαξ.
4. Προχωράει στο κούρεμα της επικουρικής.
5. Μπαίνει τέλος των φοροαπαλλαγών για το ενοίκιο, το φροντιστήριο και τα  νοσήλια.
6. Τέλος στο ΕΚΑΣ για κάτω των 65 ετών και για ανάπηρους.
7. Όσοι χάσουν το ΕΚΑΣ θα πληρώνουν τα φάρμακα με 25% και όχι με 10%.
8. Η τράπεζα αγοράζοντας μια  offshore εταιρία, θα αγοράζει φτηνά την περιουσία μας.
9. Οι άνεργοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
10. Οι 97.000 συμπολίτες μας που έχουν δάνεια ΟΕΚ, δεν προστατεύονται από τις υψηλές δόσεις.
11. Αυξάνονται τιμές διοδίων.
12. Στην Ευρώπη λόγω ανώτερης βίας, χαρίζουν εκατομμύρια σε τράπεζες και εργολάβους. Γιατί δεν συμπεριέλαβε αυτό και πλειστηριασμούς ;
13. Το εποχικό επίδομα συρρικνώνεται από τις 450 ημέρες σε 400ημέρες.
14. Αύξηση 2 χρόνων ακόμα για συνταξιούχους ΙΚΑ
15. Η προστασία για τους πλειστηριασμούς θα γίνει ανάλογα με το φορολογικό ή το τεκμαρτό εισόδημα ;
16. Όσοι είχαν καταθέσεις 20.000 ευρώ έως 20 Νοέμβρη δεν σώζουν το σπίτι τους.
17. Οι έμποροι θα πληρώνουν,  όχι το 10% αλλά το 30% της δόσης, που θα βρουν τα λεφτά ;
18. Ένας εργαζόμενος μερικής απασχόλησης με 270 ευρώ το μήνα που θα βρει τα λεφτά της δόσης ;
19. Άνεργοι,  1 στους 10 δεν παίρνει επίδομα πώς θα πάει γιατρό, πώς θα μετακινηθεί;
20. Φορολογούν  οικόπεδα και αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου πόλης.
21. Πολλοί θα πληρώσουν υψηλό φόρο και μάλιστα θα διπλό-φορολογηθούν από τον διπλό φόρο.

* Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : "ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ"

 ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΝΩΔΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ο Υπουργός Οικονομίας σε μια διευκρινιστική ομιλία του πριν από λίγο στο Κοινοβούλιο και απευθυνόμενος προς τους ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ..ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ?
Άρθρο 57 του Νόμου 4174/2013 («Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών»)
«Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου».
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι αυτή που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και για την οποία προκλήθηκε σάλος και παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είναι νόμος του κράτους, ισχύει εδώ κι έξι μήνες και ψηφίστηκε από τους βουλευτές τον περασμένο Ιούλιο. Τους βουλευτές που τώρα «σκούζουν» στη Βουλή και απαιτούν την απόσυρσή της.
Το υπουργείο Οικονομικών έφερε την ίδια διάταξη με μια μικρή αναδιατύπωση που δεν αλλάζει την ουσία του νόμου, δηλαδή τα τσουχτερά πρόστιμα. Λέει η διάταξη που κατατέθηκε χθες: «Αν οποιοδήποτε ποσό χρέους δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ημερομηνίας που αυτό έγινε ληξιπρόθεσμο,  εκτός από τους τόκους του  πρώτου εδαφίου, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με δέκα τοις εκατό (10%) του χρέους που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του ποσού που οφείλεται και μετά την πάροδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%)».

ΟΡΘΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ... ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΕΙ ΕΠΑΞΙΑ,  ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΚΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: "ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ"

Αυτό θα πει Δημοκρατία: Θα παραχωρούμε ακίνητα στην Εφορία για να ξεχρεώσουμε τους ληστρικούς φόρους

 
Την "ευκαιρία" να ξεχρεώσουμε τα παράλογα χρέη που μας έχουν "φορτώσει" θα μας δίνει το υπουργείο οικονομικών, επιτρέποντάς μας να παραχωρούμε το ακίνητό μας για να συμψηφιστούν οι οφειλές μας με το Δημόσιο!
Η τακτική είναι απλή. Πρώτα μας βεβαιώνουν φόρους που σίγουρα οι περισσσότεροι εξ'ημών δεν θα μπορούμε να αποπληρώσουμε κάποια στιγμή, και αμέσως ξεκινά ο εξοντωτικός μηχανισμός προσθήκης χρέους με το νέο εξωφρενικό ποινολόγιο της Εφορίας. Αμέσως μετά οι επιλογές μας είναι οι εξής:

"Ή θα σου πάρουμε το σπίτι σου, ή θα μας δώσεις το σπίτι σου", ουσιαστικά η επιλογή είναι η ίδια, και ο στόχος ένας. Η αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τον Έλληνα. Και αυτό θα το κάνει μια "δεξιά" κυβέρνηση.
Συν τοις άλλοις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής προσπάθησε να δημιουργήσει και την εικόνα ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις.
Η παρέμβαση του υπουργού αφορά τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και την δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών με μονομερή παραχώρηση ακινήτου από τον οφειλέτη.
Συγκεκριμένα, είπε: «Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ εξετάζουμε την δυνατότητα ώστε ο οφειλέτης μονομερώς να μπορεί να εξοφλεί παραχωρώντας ακίνητο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε ποιος είναι ο υποδοχέας» και πρόσθεσε «για τα κενά διαμερίσματα. Το ακούω το επιχείρημα όμως αυτή την ώρα υπάρχει αβεβαιότητα. Υπάρχει κόστος; Ποιο είναι αυτό; Τι σημαίνει ξενοίκιαστο; Δεν ξέρω ποιο είναι το κόστος και επιφυλάσσομαι, πρέπει να το δούμε».
Τέλος εξήγησε ότι με την ρύθμιση που θέτει ως κατώτατο όριο ακαθάριστων αποδοχών τα 10.000 ευρώ για τους αγρότες που θα οφείλουν να τηρούν βιβλία και στοιχεία «εξαιρείται το 70%-75% των αγροτών».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, υπήρξε κλειστή σύσκεψη μεταξύ του υπουργού και βουλευτών της ΝΔ κατά την διάρκεια της οποίας πέραν των παραπάνω αναφέρθηκε και στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.
Πρόκειται για την διάταξη που προβλέπει τόκους για καθυστερούμενες δόσεις προς την εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ήδη ψηφισμένη παρα ταύτα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωσή της με μείωση των τόκων.
Αμέσως ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι περί παρέμβασης του Πρωθυπουργού που προκάλεσε η διάταξη σχετικά με τα πρόστιμα - σοκ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία. Μετά τις "αντιδράσεις" που προκάλεσε στις τάξεις και κυβερνητικών βουλευτών η επίμαχη διάταξη (όλοι υποστήριζαν ότι έπεσαν από τα "Σύννεφα"), υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον Γιάννη Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες, με το οποίο ζήτησε την άμεση επανεξέτασή της.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν την έκπληξή του για την κατάθεση της εν λόγω διάταξης αλλά και τη διαφωνία του για το περιεχόμενό της.
Oπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Πρωθυπουργος δεν ήταν ενήμερος για τη διάταξη. «Και βέβαια δεν γνώριζε» , ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, καθώς όπως είπε, προκειται για λεπτομέρειες στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Δηλαδή ο Στουρνάρας αποφασίζει μόνος του χωρίς ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τίποτα! Εάν αυτό ισχύει τότε θα πρέπει να βάλει "χέρι" στον Γ.Στουρνάρα, υποτίθεται ότι αυτός είναι το "Αφεντικό".
Ήδη ο Πρωθυπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τους νομικούς του συμβούλους και βουλευτές με αντικείμενο την επανεξέταση των προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολη ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στο 30%.
Δηλαδή θα αποφασιστεί πόσο "τοκογλυφικό" θα είναι το κράτος.Εάν προχωρήσουν σε κάποια μείωση των τόκων,θα παρουσιαστούν και ως φιλάνθρωποι, που ακούνε τον πολίτη, και του κάνουν και εξυπηρέτηση, και ο πρωθυπουργός ως ο λαϊκός ηγέτης που βοηθάει τον πολίτη.
Ο στόχος είναι τα σπίτια, αυτό δεν αλλάζει. Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία ουσιαστικά είναι μηνιάιο ενοίκιο, και αυτό από μόνο του είναι ένας παραλογισμός. Αλλά όπως έχει αποδειχτεί αυτοί που τα σχεδιάζουν αυτά ούτε τρελοί, είναι ούτε χαζοί. Τα funds παραμονευουν, και για αρχή θέλουν να αρπάξουν τα "φιλέτα" των ακινήτων. όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο λίγοι κατάλαβαν ότι προσφεραμε ως εγγύηση τα ίδια μας τα σπίτια. Το πολιτικό σύστημα όμως το γνώριζε.
Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Π.Σιδηρόπουλος "το κράτος νόμιμος ληστής, και την βλακεία για εξυπνάδα να πουλάει στους δρόμους"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα




Ο Σημίτης τα πήρε, ο Στουρνάρας εγγυήθηκε την πληρωμή τους. Η ΝΔ ξεπλένει τα εγκλήματα της διεφθαρμένης συμμορίας. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει. Ποιοί πήραν τις μίζες για τα ντηλς; Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν και αύριο;Πιστεύετε ότι ο Πεπόνης που τους σταύρωσε ήταν "κορόιδο" και εσείς "έξυπνοι"; Πιστεύετε ότι θα γίνετε όλοι "Αθανασίου" και "Χατζάκη"; Προσέξτε μην γίνετε Καλούσηδες... Επιστολή της Deutsche Bank τον Αύγουστο του 2012 που υπενθυμίζει στην Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πληρώσει άμεσα 1 δισεκατομμύριο γιεν σε ...τόκους (!) 



ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο “απεχθές και επονείδιστο χρέος” που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

Σήμερα το Ολυμπία με απλά λόγια, έγγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει το απεχθές και επονείδιστο του Ελληνικου χρέους, που καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας και όχι την συνδιαλλαγή της εξουσίας.

Τι σημαίνει “απεχθές και επονείδιστο χρέος”;

Το “απεχθές χρέος” αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.

“Επονείδιστο” θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας  με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας)

Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:

Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πως προέκυψε το συγκεκριμένο “ανεγγιχτο” ομόλογο;

Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά “χρέωσε” την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Τι έγινε αυτό το δάνειο;

Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής “διαπροσωπικής” συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του “Απεχθούς” χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

 

Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και “Επονείδιστο”.

Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από την Γερμανική και την Ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτελεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις Γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής. Ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με την Siemens, όπου ο Σημίτης υπέγραφε, ο Σαμαράς συγκαλύπτει και αποπληρώνει.

Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hoechtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί ενώ έχουν εξοφληθεί κλπ κλπ.

Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του Ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στην μυστική αλληλογραφία του υπουργείου οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τέτοιες αποδείξεις, αφού η μαθηματική απόδειξη προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / παράνομως συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η αποπληρωμή τους.

Πηγές:

Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι μπίζνες Σημίτη με την Deutsche Bank που κάλυψε η συμμορία του μνημονίου! Να ποιοί κατέστρεψαν την Ελλάδα…

Από το απεχθές στο επονείδιστο χρέος