ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.2.11

Πρίν λίγο, μια μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έδιωξε τον πάγκαλο από το ελληνικό σπίτι.

Σε λίγο βίντεο και φωτογραφίες
http://athens.indymedia.org/
Σε εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά, στο ελληνικό σπίτι στο Παρίσι, παρευρέθη ο αντιπρόεδρος ....κυβέρνησης Παπανδρέου. Αμέσως, μια μικρή παρέα συντρόφων που τυχαία βρέθηκε στο σημείο άρχισε να τον γιουχάρει, να φωνάζει συνθήματα και να ζητά την άμεση αποχώρησή του. Αναρτήθηκε πανώ αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και σύντομα έφτασαν στο σημείο φίλοι και σύντροφοι που ζούν στο παρίσι.


Ο Γαβράς και η διευθύντρια προσπάθησαν με τεχνάσματα να εκτονώσουν την κατάσταση υποστηρίζοντας παράλληλα τον Πάγκαλο. Ο ίδιος προσπάθησε να εκτρέψει την παράσταση διαμαρτυριας σε κουβέντα την αυριανή μέρα. Εμείς επιμείναμε να απαιτούμε την αποχώρησή του, η οποία και έγινε τελικά λίγο αργότερα. 
Φώτο και βίντεο αργότερα.
papatzides

ΦΤΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Γράφει ο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
Οικονομολόγος  
  
Υπήρξαν Έλληνες δάσκαλοι που σε ανύποπτο (μνημονιακά) χρόνο υποστήριξαν με θέρμη την άποψη, ότι η κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στην ελληνική και στη δυτική κοσμοαντίληψη, έγκειται απλά στο γεγονός ότι, τον Έλληνα πρέπει από παιδί να τον εκπαιδεύσεις να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο ή στην παραλία, ενώ τον Γερμανό πρέπει να τον εκπαιδεύσεις να μην σκοτώσει τη μάνα του.
Πιθανολογώ ότι, αυτή η αντίληψη πέρασε στους συνέλληνες, και μάλιστα σε όσους την αντιλήφθηκαν, ως εξυπνακίστικη ρητορική που περισσότερο γαργαλούσε ή βαυκάλιζε μιαν ασύνειδη μειονεξία έναντι της Ευρώπης, παρά εξέφραζε μιαν ειδοποιό  διαφορετικότητα.
Εν τούτοις, ο μνημονιακός χρόνος που εισέβαλε με βάναυσο τρόπο στις ζωές μας, απαιτώντας την εδώ και τώρα ανατροπή των πάντων, επανέφερε στην επικαιρότητα το δίλημμα αυτό, μ’ έναν τρόπο που δειλά–δειλά αποδίδει στα δύο κοσμοσυστήματα το πραγματικό τους περιεχόμενο.
Η αποκρουστική εικόνα της Δύσης με τους εκβιασμούς της, τις σεξοπεινασμένες άθλιες χειρονομίες της, τη χυδαία χρησιμοθηρία της και την απανθρωπιά της, φάνηκε να σκάει με επικίνδυνο τρόπο στα μούτρα των μέχρι χθες υμνητών της. Οι Έλληνες άρχιζαν -για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση από το ανολοκλήρωτο ’21- να υποψιάζονται ότι τα φώτα της Εσπερίας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προβολείς που τύφλωναν την ιδιοπροσωπεία τους, μαγεύοντας τους με «πετροκαλαμήθρες κι’ άλλα τηλεσκόπια» και διαιωνίζοντας την ξένη εξάρτηση, που θεμελιώθηκε  με την ίδρυση του δύσμοιρου κρατιδίου.
Και βέβαια οι πάσης φύσεως ψυχίατροι, ψυχαναλυτές και λογής ψυχοβγάλτες, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο διαιώνισης της  εξάρτησης, από την ενοχοποίηση.
Άλλωστε στον πυρήνα του λεγόμενου πολιτισμού της νεωτερικότητας, βρίσκεται ακριβώς αυτό. «Η νεωτερική κοινωνία είναι αυτή που – όπως υποστήριζε ο Νόρµπερτ Ελίας (« Η εξέλιξη του πολιτισµού », 1939, ελλ. έκδοση Νεφέλη)– έχει εγκαταλείψει τον ετεροαναγκασµό ως µέσο ελέγχου της συµπεριφοράς για χάρη του εσωτερικού αναγκασµού. Στην περίπτωση που δεν αρκεί ο εσωτερικός καταναγκασµός λειτουργεί το κράτος ως νόµιµος φορέας άσκησης της βίας.»
Λοιπόν, εδώ βρίσκεται το ζουμί και γι’ αυτό εγκαλείται ο Έλληνας. Δεν διαθέτει –ο Έλληνας- ενσωματωμένο τον μηχανισμό εσωτερικού καταναγκασμού και ω τι μέγιστη τραγωδία, το κράτος δεν ανταποκρίνεται –προφανώς εκ του ίδιου λόγου- ως νόμιμος φορέας άσκησης βίας. Το καζανάκι δεν διαθέτει φλοτέρ για να αποτρέψει την υπερχείλιση και ω τι μπέρδεμα, δεν βρίσκεται κι ένα κρατικό χέρι να διακόψει την παροχή!
Να γιατί χρεωκοπήσαμε ! Γιατί χωρίς φλοτέρ, καταναλώναμε ανεξέλεγκτα διακοποδάνεια, η δημοσιοϋπαλληλία το ‘ριξε στο ραχάτι, το σύστημα υγείας διαβρώθηκε απ΄το φακελάκι των γιατρών, η παιδεία εξέπεσε σε παραπαιδεία, ο αθλητισμός σε παραγοντισμό, η είσπραξη φόρων σε μέσο πλουτισμού των λειτουργών του κράτους, η γεωργική παραγωγή σε είσπραξη επιδοτήσεων, η φιλοξενία των μεταναστών σε εκμετάλλευση, , η αγορά σε αμοραλιστική αρένα, η επικοινωνία σε παραπληροφόρηση, η ελληνική Ιστορία σε εθνικιστικό παροξυσμό, η Ορθοδοξία σε επίσημη θρησκεία, η Εκκλησία σε ιερατείο και η πολιτική σχέση σε πελατειακή εξάρτηση. Προσθέστε όποια άλλη κατηγόρια θέλετε. Αναζητήστε τις επισημάνσεις των εκπροσώπων του συστήματος για τα αίτια της τρέχουσας κρίσης και θα ανακαλύψετε παντού να υποκρύπτεται αυτή η καταγγελία.
Για την κατάντια μας φταίει το πρόσωπο μας. Ακόμη και πίσω από το παγκάλειο «μαζί τα φάγαμε», λανθάνει η φτυσιά στο πρόσωπο μας, που δεν κατάφερε να γίνει ευρωπαϊκό. Που δεν κατάφερε να ενταχθεί εγκαίρως στον πολιτισμό της νεωτερικότητας.  Φταίμε που δεν γίναμε μονδέρνοι Γερμανοί, με το φλοτέρ του πειθαρχημένου αυτοκαταναγκασμού, σφηνωμένο, εκεί, στη θέση της καρδιάς. Άλλωστε, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, 37% του πληθυσμού εμπιστεύεται περισσότερο παντός άλλου, τους Ευρωπαίους για τη διακυβέρνηση του τόπου!
Ακόμη και πίσω από «φαινόµενα όπως η ασκούµενη βία κατά των πολιτικών (µε αποκορύφωµα την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, και κατόπιν κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη), η εξέγερση της Κερατέας, το κίνηµα «∆εν πληρώνω», ακόµη και η θλιβερή επίθεση των χούλιγκαν κατά του Θεάτρου Τέχνης, προεόρτια τελετή των όσων συνέβησαν στο πρόσφατο µατς Ολυµπιακού - Παναθηναϊκού, δεν είναι τίποτα άλλο από απλά δείγµατα της απουσίας των πολιτισµικών συµπεριφορών που διαµόρφωσαν τις νεωτερικές κοινωνίες...και της αδυναµίας του κράτους να λειτουργήσει ως νοµιµοποιηµένος φορέας άσκησης βίας».
Δεν απουσιάζει, δηλαδή, μόνο το φλοτέρ της αυτοπειθαρχίας, απουσιάζει και το στιβαρό χέρι της νόμιμης κρατικής βίας, για να την επιβάλλει με το στανιό.
Ιδού, λοιπόν ευρέθη το πρόβλημα. Και ποιά είναι η αιτία του; Μα προφανώς τα 400 χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας που παρά τα  σπουδαία που επισώρευσε στον ελληνικό χώρο –κατά την εκδοχή Βερέμη και λοιπών- δεν επέτρεψε τον πολυπόθητο εξευρωπαϊσμό.
Έτσι, για τους δικολάβους του εκδυτικισμού, όλες οι παραπάνω κοινωνικές «εκδηλώσεις», είναι αποτέλεσμα του «θλιβερού» γεγονότος ότι στην Ελλάδα «η διαδικασία µετάβασης από τις βίαιες προνεωτερικές κοινωνίες, στις κοινωνίες που τον ρόλο της νόµιµης άσκησης βίας παίζει το κράτος, συντοµεύτηκε και περιορίστηκε µόνο στο πλαίσιο των πολιτειακών µετασχηµατισµών.»
Δηλαδή, στον ελληνικό χώρο πριν από την εμφάνιση του πολιτισμού της νεωτερικότητας, οι άνθρωποι πλακώνονταν μεταξύ τους για ψύλλου πήδημα, η μία κοινωνική ομάδα ή τάξη κατασπάρασσε με βάρβαρο τρόπο την άλλη και ένα γενικό μπάχαλο επικρατούσε παντού. Και ήρθε μεν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, μας έδωσε τα φώτα του, αλλά δεν μας τα έδωσε πλήρως, άσε που κι εμείς βιαζόμασταν και έτσι περιορίστηκε μόνο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού!
Άρα; Άρα αυτό που τώρα απαιτείται είναι:
α) ο «εκσυχρονισμός», η «επανίδρυση», η «μεταρρύθμιση», ο «εξευρωπαισμός», η «αναγέννηση» του κράτους, (αυτές οι εκφράσεις επαναλαμβάνονται μονότροπα εδώ και 200 χρόνια) που πρέπει επιτέλους να μπορεί να λειτουργεί ως φορέας νόμιμης βίας (ακόμη περισσότερο;) και,
β)   η εθελούσια αυτοπειθαρχία του πολίτη στα κελεύσματα του (γιατί προφανώς κανένα κράτος δεν μπορεί να πλακώνει στο ξύλο μια συνολικά εξεγερμένη συλλογικότητα).
Πώς επιτυγχάνονται αυτά; Με τη συρρίκνωση των κάθε είδους δικαιωμάτων των πολιτών και τον θεσμικό (και όχι μόνο) εξοπλισμό του κράτους από τη μιά και με την ενοχοποίηση της προνεωτερικής ελληνικής ταυτότητας και ιδιοπροσωπείας από την άλλη. Ιδού οι βαθύτεροι στόχοι της μνημονιακής κατοχής! Ιδού οι σκοποί που «γλυκοταργουδάνε» οι καλοπληρωμένες σειρήνες της παγκοσμιοποίησης και οι αυλητρίδες της.
Εδώ και το πλέον κρίσιμο  ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση ο προνεωτερικός ελληνικός πολιτισμός, να ήταν τουλάχιστον εφάμιλλος, αλλά διάφορος των καλυτέρων ευρωπαϊκών; Υπάρχει περίπτωση ο μεσαιωνικός ελληνισμός να κατάφερε να διαμορφώσει πολιτισμική πρόταση με οικουμενικό ενδιαφέρον, ριζικά διάφορη της δυτικής αλλοτριωμένης εκδοχής της; Υπάρχει περίπτωση το «αλληλέγγυον» βυζαντινό φορολογικό σύστημα να υπερέχει του πλέον σύγχρονου δυτικού; Υπάρχει περίπτωση στον ελληνικό Μεσαίωνα να οικοδομήθηκε το πρώτο νοσοκομείο με γυναίκες γιατρούς και το πρώτο πανεπιστήμιο που δεν διδάσκονταν μόνο «θρησκευτικές προκαταλήψεις»;     Υπάρχει περίπτωση να κατορθώθηκε ποτέ πολεοδομικό σύστημα, που απαγόρευε την ανύψωση οικοδομών που θα απέκλειαν τη θέα προς τη θάλασσα; Υπάρχει περίπτωση να κατορθώθηκε τέτοια αρχιτεκτονική, μουσική και ζωγραφική τέχνη ώστε «το παραμικρό κεντητό πουκάμισο, το πιο φτηνό βαρκάκι, το πιο ταπεινό εκκλησάκι, το τέμπλο, το κιούπι, το χράμι, όλα τους αποπνέανε μιαν αρχοντιά κατά τι ανώτερη των Λουδοβίκων»;.
Υπάρχει περίπτωση το ελληνικό αγαπητικό Πρόσωπο να υπήρξε –ακόμη και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας- ως κατόρθωμα βίου υπερβατικό της τυφλής ανάγκης που γεννά τη βία; Υπάρχει περίπτωση η ελληνική ιδιαιτερότητα να κατόρθωσε το ανθρωπολογικό άλμα από το εγωκεντρικό Άτομο στο αγαπητικό Πρόσωπο; Υπήρξαν, με άλλα λόγια, οι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες των Ελλήνων μέχρι αλλά και μετά την ίδρυση του δυτικού κακέκτυπου κρατιδίου; Υπήρξαν οι συντεχνίες και τα εισνάφια ως σύστημα αυτορύθμισης της αγοράς; Υπήρξε η Εκκλησία ως Ενορία, δηλαδή ως Τρόπος αυθυπέρβασης της χρείας, ως κοινωνία εθελούσιας αυτοπροσφοράς; Υπήρξαμε άραγε ποτέ ως ώριμοι πολίτες-οπλίτες, πριν την ίδρυση του κράτους; Πολύ περισσότερο, υπήρξαμε ως Έθνος με επίγνωση της ιδιοπροσωπείας του, πριν την ίδρυση του κράτος;
Κι αν ναι, πώς καζαντίσαμε έτσι; Μήπως γιατί τα καζανάκια που έχουν δικό τους πρωτοποριακό σύστημα αυτορύθμισης, τρελαίνονται όταν τους επιβάλλονται μονδέρνα φλοτέρ;
Υπάρχει περίπτωση οι ελίτ που καθοδήγησαν τον τόπο από ιδρύσεως του κράτους, σχεδόν πάντα ξενόφερτες και ξενόδουλες, αλλά πάντοτε δυτικοσπουδαγμένες και συμπλεγματικές, να μην πήραν χαμπάρι από τον Τρόπο του τόπου μας;   
Η απάντηση είναι χρέος αναζήτησης του κάθε Έλληνα.
Νομίζω μονάχα, πως αξίζει να συμπληρώσουμε κάτι. Αν όλα αυτά πράγματι υπήρξαν και δεν είναι εφευρέσεις «ελληναράδων εθνικιστών», ίσως έτσι, να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ακόμη και σήμερα αρκεί να συμβουλεύσεις έναν Έλληνα να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο, ενώ χρειάζεται να εκπαιδεύσεις έναν Γερμανό για να μην σκοτώσει τη μάννα του!
Ιδιαίτερα μάλιστα, τώρα, όταν όλα δείχνουν πως οι σημερινοί απόγονοι του ναζιστικού εσωτερικού καταναγκασμού, την έκαναν κοπάνα στα σχετικά μαθήματα εξανθρωπισμού. Αυτοί δεν το ‘χουν για τίποτα να εξοντώσουν τον ελληνισμό, ως πνευματικό πατέρα τους. Αρκεί να είναι χρήσιμο για την οικονομική τους ανάπτυξη!

*οι αναφορές εντός εισαγωγικών είναι αυτούσια τμήματα από άρθρο του Γιώργου Σιακαντάρη, διδάκτορα Κοινωνιολογίας, αναπληρωτή επιστηµονικού διευθυντή στο ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου.

Μνημόνιο καταστολής πλήθους...

Στις 19 Νοεμβρίου 2010, στη δι­άρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε: «Το νέο στρατηγικό δόγμα αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας. Θέματα όπως: Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιμα­τική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέ­σεις - κινήματα ανά τον κόσμο;». O πρω­θυπουργός δεν έμεινε στα λόγια...
Ένα δείγμα έμπρακτης συμμόρφω­σης του ελληνικού στρατού στις δομές και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ – εξάρτη­μα του οποίου είναι άλλωστε – ήταν η άσκηση - επίδειξη ελληνικών στρατιω­τικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, με την ονομασία «Καλλί­μαχος», που έγινε στις 3 και 4 Φεβρου­αρίου 2011 στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
Τον χαρακτήρα της εν λόγω άσκησης αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης». Παρ’ ότι δεν είναι η πρώτη άσκηση αυτού του εί­δους, ωστόσο ήταν εντυπωσιακά απο­καλυπτική, καθώς κυκλοφόρησε και ένα βίντεο το οποίο αποτύπωσε ξεκά­θαρα την εκπαίδευση που παρέχεται σε μονάδες του ελληνικού στρατού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Η συγκεκριμένη άσκηση - επίδειξη είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συ­νόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεδομένων των οικονομικών - κοινωνι­κών συνθηκών που διαμορφώνονται, ένα τέτοιο εργαλείο καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι απαραί­τητο να βρίσκεται σε ετοιμότητα, αν πο­τέ... χρειαστεί.
Διαρκής εκπαίδευση
Όπως είπαμε, η άσκηση στο Κιλκίς δεν ήταν η πρώτη. Απ’ όσο έχουμε πά­ρει χαμπάρι, έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες ασκήσεις και:
Στις 13 Μαρτίου 2002 στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β’ Σώματος Στρατού, για την αντιμετώπιση «άτα­κτων ομάδων» άμαχων πολιτών.
Στις 13-15 Ιουνίου 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου έγι­νε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλω­ναν κατά του ΝΑΤΟ».
Στις 29 Ιουλίου 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγι­νε άσκηση, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου».
Στις 7-10 Ιανουαρίου 2010 έγινε «άσκηση» εκπαίδευσης παραστρατιω­τικών οργανώσεων, υπό την παρακο­λούθηση παρατηρητών του ΓΕΣ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που περιλάμ­βανε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπη­ρεσιών».
Συμπληρώνεται σχεδόν μια δεκαετία, μέσα στην οποία μεγάλα τμήματα των στρατιωτικών δυνάμεων των χω­ρών - μελών του ΝΑΤΟ προσαρμόζονται για τις ανάγκες των καιρών: Αστικές συγκρούσεις, καταστολή διαδηλωτών, αποκατάσταση της τάξης. Και για όσους επιμένουν ότι ο προσανατολισμός αυ­τών των δυνάμεων είναι εκτός των συ­νόρων των χωρών - μελών της συμμαχί­ας, ας λάβουν υπόψη ότι:
Ο Μπερλουσκόνι χρησιμοποίησε στρατιωτικές δυνάμεις για να αντιμετω­πίσει εσωτερική αναταραχή που ξέσπα­σε στη Νάπολη με αφορμή τη μαφιόζι­κη διαχείριση των σκουπιδιών.
Στις ΗΠΑ έχει ήδη ανατεθεί σε στρατιωτική μονάδα η αποστολή δια­φύλαξης της εσωτερικής τάξης.
Στις ταραχές του Δεκέμβρη 2008 στην Αθήνα έπεσε στο τραπέζι (ευτυχώς απορρίφθηκε) η ιδέα της καταστολής με τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.
Καταστολή πλήθους
Τότε το «Π» είχε αποκαλύψει πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν εκπαιδευμένες και ετοιμοπόλεμες «Δι­μοιρίες Καταστολής Πλήθους». Πρόκει­ται για τα ΜΑΤ του ελληνικού στρατού (χακί ΜΑΤ), τα οποία, σύμφωνα με το μνημόνιο λειτουργίας τους (34 σελί­δες), που αποκαλύπτει το «Π», έχουν το... ελεύθερο να ξυλοφορτώνουν, ακόμη και να σκοτώνουν διαδηλωτές, εκτός αλλά και (γιατί... όχι;) εντός Ελ­λάδας!
Η έμπνευση για την ανάθεση στον στρατό του... θεάρεστου έργου της κα­ταστολής των διαδηλώσεων είναι, όπως είπαμε, ΝΑΤΟϊκή. Αφορμή για την υλο­ποίηση αυτών των μαύρων φασιστικών σκέψεων, σύμφωνα με όσα αναφέ­ρονται στην εισαγωγή του μνημονίου, υπήρξαν οι δυσκολίες που αντιμετώπι­σαν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο... Κόσοβο τον Μάρτιο του 2004, ύστερα από επιθέσεις Κοσοβάρων.
Πέραν ωστόσο των αφορμών, οι οποίες, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν, εύκολα μπορεί να εφευρεθούν, υπάρ­χουν και οι βαθύτερες αιτίες γι’ αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή: Οι δυ­τικές δημοκρατίες - της μέχρι πρότι­νος... αφθονίας - αντιλαμβάνονται πως ενδεχομένως θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από απλές αστυνομικές δυ­νάμεις για να αντιμετωπίσουν την οργή των πολιτών τους οποίους η κρίση πετά στο περιθώριο.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως και στις ΗΠΑ (ανοίγει δρόμους αυτή η χώ­ρα...) έχει ανατεθεί σε στρατιωτική μονάδα, που βρίσκεται υπό τις άμε­σες διαταγές του προέδρου, η αποκα­τάσταση της εσωτερικής τάξης όταν προκύψει ανάγκη. Το ίδιο ισχύει ήδη και στις υπόλοιπες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία, δηλαδή, «προέβλε­ψε» εγκαίρως και τους... εσωτερικούς κινδύνους επιστρέφοντας στις μαύρες εποχές σχεδίων τύπου «Περικλής» (1955) και «Κόκκινη Προβιά» (1947) για την αντιμετώπιση του... «κομμουνι­στικού κινδύνου».
Έλληνες στρατοΜΑΤατζήδες
Οι «διμοιρίες καταστολής πλήθους», που παρήγγειλε η Συμμαχία, είναι σήμερα ενταγμένες στον ελληνικό στρατό. Η ηγεσία του Πενταγώνου τις δημιούργη­σε, εξόπλισε και εκπαίδευσε σε χρόνο ρεκόρ! Οι στρατιωτικές δυνάμεις κατα­στολής έχουν το δικό τους «ευαγγέλιο» εκπαίδευσης, το «Μνημόνιο Διμοιρίας Καταστολής Πλήθους», το περιεχόμε­νο του οποίου είναι τουλάχιστον ανα­τριχιαστικό! Ας το (ξανα)θυμηθούμε:
Η «γαλάζια» διακυβέρνηση βρήκε ως αφορμή για τη σύσταση των στρατι­ωτικών μονάδων καταστολής την απαί­τηση του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία τμη­μάτων, τα οποία θα αντιμετωπίζουν διαδηλωτές έξω από βάσεις και στρα­τόπεδα ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα διά­φορα σημεία του πλανήτη, ειδικά στις «καυτές» περιοχές.
Η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου εξο­πλισμού, ο οποίος, σύμφωνα με το «Μνημόνιο» της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, περιλαμβάνει:
προστατευτικές προσωπίδες,
♦ ασπίδες,
♦ περικνηµίδες,
♦ κλοµπ, δακρυγόνα,
♦ σπρέι πιπεριού,
♦  τυφέκια εκτόξευσης δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών,
♦ πλαστικές χειροβοµβίδες,
♦  χειροβοµβίδες κρότου - λάµψης και άλλα χρήσιµα για την αντιµετώπιση του εσωτερικού εχθρού!
Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι οι «στρατοΜΑΤατζήδες», εκτός του παραπάνω παραδοσιακού εξοπλισµού, είναι δυνα­τόν να έχουν στη διάθεσή τους µια ολόκληρη γκάµα όπλων νεότατης τεχνο­λογίας. Πρόκειται για τα περιβόητα μη θανατηφόρα όπλα, που ενδεχοµένως να µην σκοτώνουν, προκαλούν όµως σοβαρότατες βλάβες. Ανάµεσά τους το µνηµόνιο ξεχωρίζει:
♦   Ακουστικά µη φονικά όπλα, τα οποία προκαλούν προσωρινή (;) κώφω­ση.
♦  Μικροβιακά (!!!) µη φονικά όπλα, δηλαδή ουσίες που παραλύουν (προ­σωρινά;) τον άνθρωπο. Στις δυνατότη­τες αυτού του τύπου των όπλων περι­λαµβάνονται επίσης η «καταστροφή της ασφαλτόστρωσης των δρόµων ή η αχρήστευση καυσίµων µε τη µετατρο­πή τους σε ζελατίνα»!
Χημικά µη φονικά όπλα.
♦    Ηλεκτρομαγνητικά µη φονικά όπλα. «Ο πιθανός (;) κίνδυνος για τον άνθρωπο είναι η αρνητική επίδραση που έχουν επάνω στα νευρικά συστήµατα στήριξης του σώµατος»!
♦  Μη φονικά όπλα κινητικής δύνα­μης. Πρόκειται για «όπλα που χρησιµοποιούν κινητική δύναµη και απλά ρίχνουν κάτω τον στόχο (σ.σ.: για... άν­θρωπο µιλάµε) µε τη µετάδοση ικανο­ποιητικής ορµής στο σώµα προκειµένου ο προσβαλλόµενος να ζαλιστεί σο­βαρά».
♦  Οπτικά µη φονικά όπλα. Μάλλον καταλάβατε... Πρόκειται για όπλα που προκαλούν τουλάχιστον προσωρινή (;) τύφλωση...
Ελεύθεροι σκοπευτές
Η σύνθεση των στρατιωτικών διµοιρι­ών που θα αναλαµβάνουν να ξυλοφορ­τώνουν όσους τολµούν να διαδηλώ­νουν έξω από ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις - ακόµη κι εντός Ελλάδας - προκαλεί περισσότερα ερωτήµατα. Σύµφωνα πάντα µε το «Μνηµόνιο», οι διµοιρίες επανδρώνονται µεταξύ άλλων από δύο ελεύθερους σκοπευτές κι έναν χειρι­στή βιντεοκάµερας, ο οποίος προφα­νώς δεν θα τραβάει τους σκοπευτές, αλλά το πλήθος! Το φακέλωμα άλλω­στε ποτέ δεν έβλαψε την εξουσία!
Επίσης στη σύνθεση της διµοιρίας προβλέπεται η συµµετοχή διαπραγματευτών, μεταφραστών, «οπλιτών εξοπλισµένων για συλλήψεις ταραχο­ποιών», χειριστών «µέσου κατάσβεσης πυρός» και τελικά, αν τίποτε δεν λει­τουργήσει για τη διάλυση των διαδηλω­τών, προβλέπονται και «έξι εξοπλισμέ­νοι οπλίτες», έτσι για να... βρίσκονται!
Και βέβαια δεν θα µπορούσαν να λείψουν από το όλο σχέδιο και τα τεθωρακισμένα! Όχι τανκς, αλλά κάτι σαν τανκς! Ένα τεθωρακισµένο όχηµα Μ113, ένα τζιπ Χάμερ κι ένα πυροσβε­στικό όχηµα για να... «δροσίζει» τους ξαναµµένους διαδηλωτές υποστηρί­ζουν τις στρατιωτικές διµοιρίες καταστολής.
Χρήση βίας
Οι «χακί ΜΑΤατζήδες», σύµφωνα µε το «Μνηµόνιο», πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,85, αλλά και το κατάλ­ληλο... ύφος, διότι «η δηµιουργία µιας θετικής εντύπωσης στην κοινωνία των πολιτών µέσω της σωστής στάσης του σώµατος, του κανονικού της στολής και της προσωπικής διαγωγής» είναι απαραίτητη! Επίσης απαιτείται θάρρος, αποφασιστικότητα, κρίση, γνώση αλλά και... διακριτικότητα! Προτιµούνται οι στρατονόμοι, που όπως και να το κάνου­µε έχουν µια παράδοση µε τα κλοµπ.
Οι κανόνες εμπλοκής των διµοιριών καταστολής; Ακούγεται απίστευτο, αλ­λά αναγράφεται σαφέστατα στο κείµε­νο - ευαγγέλιο για την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάµεων καταστολής: αν όλα τα µέσα αντιµετώπισης του πλήθους - έστω του εξαγριωµένου - απο­τύχουν, προβλέπεται η χρήση φονικών όπλων!
Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο πρόγραµµα εκπαίδευσης των στρατοΜΑΤατζήδων δίδεται ιδιαίτερη έµφαση στην κλιμάκωση της βίας που θα ασκήσουν. Εκπαιδεύονται, λοιπόν, για να χρησιµο­ποιήσουν, κατά σειρά, µη φονικό όπλο (ΜΦΟ) 1ου σταδίου, ΜΦΟ 2ου σταδί­ου, ΜΦΟ 3ου σταδίου και τέλος φονικό όπλο!
Αν πιστέψουµε το «Μνηµόνιο», οι χη­µικές ουσίες που θα ρίχνουν στους δια­δηλωτές έχουν µία σειρά... πλεονεκτή­ματα, µεταξύ των οποίων περιλαµβάνεται και το ότι «είναι αβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισµό»! Αν τις συγκρί­νουµε µε τα φονικά όπλα, ενδεχοµένως µπορούν να θεωρηθούν αβλαβείς!
Αστραπιαίες αποστολές
Το ΝΑΤΟ, με τη νέα του δο­μή, έχει προσαρμόσει τις δυνάμεις του με τέτοιο τρό­πο, ώστε να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν αστραπιαίες αποστολές αστυνομικού τύ­που. Το ενδιαφέρον, ωστό­σο, είναι πως, με βάση τις απαιτήσεις της Συμμαχίας, έχει συμφωνηθεί (Σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ στην Κων­σταντινούπολη) ότι το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών - μελών θα πρέπει να «μεταμορφωθεί» με τρόπο τέτοιο που θα καθίσταται δυ­νατή η χρησιμοποίησή του από τη Συμμαχία ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε ση­μείο του πλανήτη. Μάλιστα, το 8% από αυτό το «μεταμορφωμένο» ποσοστό των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μόνιμης παρουσίας στα πεδία κρίσης που θα διαχειρίζεται η συμμαχία σε κάθε σημείο της Γης.
Τι σημαίνει αυτό για την Ελ­λάδα; Ότι 40.000 Έλληνες στρατιώτες τελούν υπό τη δικαιοδοσία των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και μεγάλο μέρος αυτών είναι εκπαιδευμένοι στρατο-ΜΑΤατζήδες για πάσα χρήση.
Το Ποντικια

Κίνημα πόρτα-πόρτα:;Έξω από του πρωθυπουργού την πόρτα..

Έπειτα από την  ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το "φτωχικό" του Άκη οι περίπου 1500 παριστάμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 4 το απόγευμα, έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και πολιτικού προϊστάμενου του Άκη Τσοχατζοπουλου επί σειρά ετών...Και απ'ότι μαθαίνουμε έρχεται και συνέχεια!
GO εξωποrtistas GO!!!

witnessfree.blogspot.com

Το μνημόνιο του Μίσους

Είναι πλέον πασιφανές ότι το μνημόνιο εμπεριέχει την απροθυμία των εταίρων μας να βοηθήσουν. Ας θυμηθούμε ότι την εποχή που υπογράφτηκε είχε συμβεί το αδιανόητο. Μια χώρα μέλλος του ευρώ είχε φτάσει στην χρεωκοπία. Αυτό είχε συμβεί γιατί είχε αγνοήσει επί μακρών τις οδηγίες της Ευρωζώνης και είχε καθυστερήσει δραματικά να λάβει μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων της μέσα στο 2009 ή στις αρχές του 2010. Είχε απορρίψει προσφορές δανεισμού 25 δις και συνομιλούσε κρυφά με το ΔΝΤ.
Επιπλέον καλλιεργούσε κλίμα πανικού στις αγορές και αρνητικά στερεότυπα για τους έλληνες παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πλήρως καταστροφικό και κατά βάση ατιμωτικό μνημόνιο-τιμωρία.  Ένα μνημόνιο συμπύκνωσης μίσους από τους ευρωπαϊκούς λαούς.  Έχουν ένα δίκιο αν αναλογιστεί κανείς ότι από τότε το ΔΝΤ έχει ένα πολύ σοβαρό ρόλο και λόγο στην Ευρωζώνη, ενώ μετά από αυτά οι αγορές αντιλήφτηκαν τις αδυναμίες του συστήματος στοχοποίησαν την Ευρωζώνη και επιτέθηκαν ξανά και ξανά.
Όμως αυτή η ανοησία πρέπει να τελειώσει. Το μνημόνιο δεν βγαίνει.  Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πρόσωπο να ζητήσει κάτι παραπάνω. Το μοναδικό της χαρτί είναι το γεγονός ότι εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο, ελπίζοντας να ανακτήσει μέσω αυτού την αξιοπιστία των προθέσεων της έναντι του ευρώ. Ταυτόχρονα η πιστή εφαρμογή του μνημονίου αθωώνει τους εταίρους μας και τους επιτρέπει  να μην κάνουν το “κάτι παραπάνω” . Η πιστή εφαρμογή του μνημονίου δεν επιβάλει σε κανέναν να πράξει κάτι άμεσο. Και έτσι παραμένουμε στο αδιέξοδο μνημόνιο  του μίσους.
Η παραμονή της Ελλάδος σε συνθήκες ομηρίας από τις αγορές -σε ένα σημείο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας- δεν έχει κανένα νόημα και κανένα όφελος για την ζώνη του ευρώ. Αυτή η κατάσταση τιμωρίας, το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί την κρίση και την αμφιβολία προς το συνολικό Ευρωοικοδόμημα. Η ευρωζώνη δεν έχει κανένα όφελος από μια Ελλάδα ταπεινωμένη χωρίς ικμάδα ζωής, αποστερημένη, χωρίς κυριαρχία και δημόσιο πλούτο. Κανένα όφελος δεν προκύπτει για την ζώνη του ευρώ από μια Ελλάδα με 15% ανεργία, χωρίς δυνατότητα κατανάλωσης, χωρίς δυνατότητα παραγωγής, από μια Ελλάδα που παράγει μόνο ευρωπαίους μετανάστες. Η Ευρωζώνη δεν έχει κανένα όφελος από μια Ελλάδα ερείπιο του ΔΝΤ την όποια θα συντηρεί για πάντα. Απεναντίας έχει κάθε όφελος από μια Ελλάδα ισχυρή, δρώσα και ικανή να συμβάλει με τις δυνάμεις στον κοινό ευρωπαϊκό πλούτο.
Αυτό το κάτι παραπάνω είναι σαφές ότι θα γίνει όταν παραστεί ανάγκη και αυτό έχει ειπωθεί. Θα είναι επιμήκυνση, επαναγορά, αναδιάρθρωση κάτι θα είναι, όμως θα συμβεί όταν τα πράγματα καταστούν εντελώς οριακά. ‘Όπως βαδίζουν τα πράγματα, μόνο τότε θα συμβεί κάτι  όμως τότε θα είναι πολύ αργά για όλους.
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επιβάλει να μας πουν τώρα τι θέλουν, να δούμε αν και τι μπορούμε να τους δώσουμε και στο τέλος να μας δώσουν μια καλή και τίμια λύση με προοπτικές για όλους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το μνημόνιο του μίσους καθώς τίθεται θέμα ύπαρξης.
Αυτό είναι η καλύτερη λύση του δράματος…
Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε εδώ με την παρέα του ΔΝΤ

Το σκάνδαλο των σκανδάλων! Αυτοί θα βάλουν κανόνες διαφάνειας; Ποιος τους εμπιστεύεται; Ολόκληρη η Συνέντευξη Τσουκάτου…

…στο CRASH (αγοράστε το, είναι συλλεκτικό και μπορείτε να το τρίβετε στη μούρη των υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων και λοιπών πολιτικών απατεώνων και ψευτών).
Η συνέντευξη που ακολουθεί ολόκληρη (με ένα κλικ σε κάθε εικόνα -από τις 14- μπορείτε να τη διαβάσετε σε μεγέθυνση), ουσιαστικά -μέσω φωτορεπορτάζ- στέλνει σαφέστατο μήνυμα!
Αν πληρώσω μόνο εγώ, θα σας πάρω ΟΛΟΥΣ/ΕΣ μαζί μου!
Τα φάγαμε μαζί ως κόμματα. Γι’ αυτό ή κάνετε πάσο... (όπως ακριβώς με όλα τα λαμόγια της πρώην και σημερινής κυβέρνησης), ή σας παίρνω μαζί μου στον λάκο!
Άντε τώρα να ξαναβγεί και να ψελλίζει περί διαφάνειας και πράσινα άλογα ο ΓΑΠ!
Το πολύ πολύ να μας πει ότι από εδώ και πέρα εγγυάται αυτός, με το κύρος του εκποιητή της χώρας, ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτή η μεγάλη απάτη εναντίον του ελληνικού λαού.
Υ.Γ. Κύριε Αντιπρόεδρε μαζί τα φάγαμε;
Ποιοι είναι οι τζαμπατζήδες;
Δώσατε άφεση αμαρτιών στη δεξιά, γίνατε οι λακέδες του ΔΝΤ, νενέκοι που...
 εκποιούν την πατρίδα μας!
Θα ‘ρθει η μέρα που το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, θα σας χώσει βαθιά στο σκουπιδοτενεκέ της περιφρόνησης και της ντροπής!
Αιδώς Αργείοι!
Ούστ!
sibilla





































Ανοικτή επιστολή στον υπουργό της «δικαιοσύνης»: Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;

Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές : 
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
.
Ο φίλος μου ο Κάστωρ, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αφορά την: 
"Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»"

Κύριε υπουργέ της «δικαιοσύνης»
            Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.
Το «1984» του μεγάλου συγγραφέα και αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.
Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνων οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός …  
Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.
Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας.
Θα σας επισημάνω μόνο, ότι με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλείτε αυτομάτως στο μυαλό μου την εικόνα του ανθρώπου που φορά μία μαύρη μπότα και επιδιώκει να καταπιέσει και να πατήσει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μου προκαλείτε έντονη ανάστροφο αντιφασιστική «εχθροπάθεια».
Ο ειδικός ποινικός νόμος τον οποίο εισάγετε είναι της αυτής αξίας και περιεχομένου με τους ναζιστικούς νόμους που απαγόρευαν και τιμωρούσαν την έκφραση αντιεθνικών, κομμουνιστικών και άλλων απόψεων.
Βεβαίως πλέον και μετά ταύτα, αν και σας κατέτασσα στους διασωθέντες από το κυβερνητικό πολιτικό ναυάγιο, δεν σας θεωρώ πια ούτε «σύντροφο», ούτε δημοκράτη, ούτε καν θα ήθελα να συνυπάρχω μαζί σας σε καμία συλλογικότητα, γιατί μου προκαλείτε έντονα αρνητικά συναισθήματα.
Ο νόμος που προτείνετε είναι χαρακτηριστικός νόμος φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος και περιέχει όλα τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης που αυτά εφαρμόζουν, όλα τα «απαγορεύεται» που εγκαθιδρύουν και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά κάποια καθεστώτα. Δείχνει καθαρά φασίζουσα ολοκληρωτική νοοτροπία σύνταξης με αοριστολογικό, γενικευτικό περιεχόμενο που κατατάσσει τις αντίστοιχες ποινικές διατάξεις στην κατηγορία των πλέον ακραίων ασαφών κατά τα όρια διατάξεων.
Εκανα λόγο για τον Οργουελ … . Το νομοσχέδιο με τον καινοφανή και επιστημονικά ανύπαρκτο όρο της «εχθροπάθειας» εισάγει ως ποινικά κολάσιμη και απαγορευτέα μία εσωτερική κατάσταση του προσώπου (αυτό καταμαρτυρεί το συνθετικό «-πάθεια»). Ελέγχεται ποινικά η εσωτερική πεποίθηση, μια εσωτερική τάση του προσώπου να «εχθρεύεται», ελέγχεται το φρόνημά του, ο στενός εσωτερικός κύκλος σκέψης του, η έκφρασή του κατά την πιθανή πρόκληση αυτής στον εσωτερικό κόσμο τρίτων. Αυτό αποτελεί ακραίο και πρωτοπόρο δείγμα φασισμού και ολοκληρωτισμού του προληπτικού συστήματος (αυτό όπως είπαμε ακολουθούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα).
Ο νόμος σας κύριε υπουργέ όχι μόνο είναι φασιστικός, αλλά είναι για τα σκουπίδια, για τον μεσαίωνα και τις «μάγισσες» που κυνηγούσαν οι «ιεροεξεταστές» με τα αυτά ασαφή, απροσδιόριστα και προσωπικά τους κριτήρια. Ως ελεύθεροι πολίτες και άνθρωποι εγώ και άλλοι σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εφαρμόσετε αυτό το νόμο. Προτιμούμε να μας βρίζουν οι φασίστες παρά να επιβληθεί ο φασιστικός νόμος.
Εάν θέλατε ή θέλετε να προστατεύσετε την κοινωνία από τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας, θα έπρεπε να φροντίσετε πρωτίστως, ώστε να ασκούνται αδιακώλυτα και ίσα όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων.
Αυτό είναι το έργο της πολιτείας – κράτους και όχι η χυδαία φίμωση της έκφρασης των ανθρώπων.
Το νομοθέτημά σας θα έπρεπε να περιέχει μόνο καταδίκη και ακυρότητα των πράξεων που παρεμποδίζουν ή διακρίνουν στην ακώλυτη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, με βάση διακρίσεις φυλής, φύλου, χρώματος, έθνους, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων (οι τελευταίες δεν περιέχονται στο ακραίο τερατούργημά σας).
Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας και ο,τιδήποτε πέρα από αυτό είναι επονείδιστη διαστροφή και κατάλυση των θεμελιωδών αρχών της.
Αντί λοιπόν να τιμωρείτε την «εχθροπάθεια» με ακραία αδικήματα αφηρημένης διακινδύνευσης (είναι τα αδικήματα όπου τιμωρείται η θεωρητική δυνατότητα πρόκλησης αορίστου κινδύνου) θα έπρεπε να περιέχει το νομοσχέδιό σας μόνο θετικές διατάξεις που θα ακύρωναν κάθε πραγματική ενέργεια διακρίσεων και όχι με «εγκλήματα» δυνητικής αφηρημένης υπόστασης.
Ούτε κ. υπουργέ μπορείτε να ακυρώνετε και να ποινικοποιείτε την ιστορική και επιστημονική έρευνα (άρθρο 4).
Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;
Κ. υπουργέ, ως Πόντιος, έχετε πολλάκις παραστεί, μιλήσει και εκφραστεί σε εκδηλώσεις του ποντιακού ελληνισμού για τα θέματα της γενοκτονίας. Εχετε πολλάκις κατηγορήσει την Τουρκία για την εγκληματική συμπεριφορά της, τότε και σήμερα. Κατ’ εμέ ορθώς έχετε πράξει, αν και κάποιες φορές ίσως ορμώμενος και από προσωπικές μνήμες και συναισθηματισμό ξεπεράσατε το μέτρο.
Σε όλες αυτές τις αναφορές σας κ. υπουργέ ήσασταν «εχθροπαθής» κατά της Τουρκίας και προκαλούσατε στο ακροατήριο «εχθροπάθεια» με άγνωστες συνέπειες και επειδή κάποιες εκ των ανωτέρω υφίστανται έγγραφες ή στο διαδίκτυο θα με βάλετε στον κόπο να προκαλέσω άλλους (όχι εμένα γιατί είμαι ελευθερόφρονας) να σας μηνύσουν, διότι με τις δηλώσεις σας αυτές υπάρξει προκαλείται ή διεγείρεται εχθροπάθεια κατά ομάδων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη.
Ομοίως πρέπει να συμβεί με όσους μιλούν για τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, για τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού, για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κ.ο.κ.
Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές : 
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
Προτείνω την άμεση συγκρότηση Μ.Κ.Ο. (να μας επιχορηγούν …) με σκοπό να μηνύει με βάση το νόμο αυτό όσους τον ψήφισαν και τον στηρίζουν.   
Υ.Γ. Όπως είδατε οι χαρακτηρισμοί μου είναι αμιγώς πολιτικοί, συνεπώς δεν προκαλούν «εχθροπάθεια» !!!.  

                                                                                              Ο Κάστωρ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ο ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ "ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ... ΜΟΝΟ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!! ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ


Κύριοι (και κυρίες) της κυβέρνησης και τα άλλα παπαγαλάκια της ενημέρωσης:
Αυτό το εγγραφο γιατί δεν μας το είπε κανένας σας; Πότε θα μας πείτε; ΌΤΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΛΑ;
Έχουμε λοιπόν:
The Economic Adjustment Programme for Greece (Το Οικονομικό Πρόγραμμα Προσαρμογής για την Ελλάδα)
Το έγγραφο είναι εδώ. Επίσης μπορείτε να το κατεβάσετε και απο το blog μας εδώ (Το κίτρινο φόντο και το πλαίσιο το κάναμε εμείς)
Το κείμενο είναι στα Αγγλικά και είναι “φρέσκο” … Φεβρουάριος 2011. Στη σελίδα 7 του εγγράφου γράφει τα εξής:
The foreseen very ambitious privatisation and real estate development programme will be of great support to the fiscal consolidation efforts.The government has committed to considerably scale up its privatisation and real estate development programme, and the objective is to realise EUR 50 billion in privatisation proceeds from now to 2015. This has the potential of cutting the debt ratio by more than twenty percentage points of GDP over the next five years.
Furthermore, the privatisation programme is likely to increase economic efficiency and support higher investment and exports. Thegovernment’s commitment to this process, including determination to tackle privileges and vested interests, will be critical. If successful, this new initiative has the potential of substantially improving the market sentiment vis-à-vis Greece.
Με μια απλή μετάφραση (αν έχω λάθη ενημερώστε με):
Το προβλεπόμενο πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης ακινήτων θα είναι πολύτιμη στήριξη στις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αυξήσει σημαντικά την ιδιωτικοποίηση και το πρόγραμμα ανάπτυξης ακινήτων, και ο στόχος είναι η υλοποίηση των 50 δισ. ευρώ σε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το 2015. Αυτό έχει τη δυνατότητα της μείωσης του δείκτη του χρέους κατά περισσότερο από είκοσι εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.
Επιπλέον, με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι πιθανό να αυξηθεί η οικονομική αποτελεσματικότητα και η υποστήριξη υψηλότερων επενδύσεων και εξαγωγών. Η δέσμευση της κυβέρνησης σε αυτή τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού να αντιμετωπίσει τα προνόμια και οργανωμένα συμφέροντα, θα είναι κρίσιμο. Εάν επιτύχει, η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την αίσθηση στην αγορά έναντι των υποχρεώσεων (;) της Ελλάδας.
Δηλαδή κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Πρωθυπουργέ:
ΕΧΕΤΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ !!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;
Αλλά … θα μου πεις ….
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ … ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ;
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ …. ΘΑ ΤΡΑΚΑΡΕΤΕ … ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ !!!
Και να πω και κάτι σαν ιδέα (αστείο είναι περισσότερο)
Από τις πωλήσεις που θα κάνετε … το ΦΠΑ να το αποδώστε σε ΜΑΣ γιατί ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ  !!!!!


Γιατί φέτος η πρωταπριλιά θα ονομαστεί ως "Η ημέρα του GAP";

Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε: 
 

Θα συνεκτιμηθεί επίσης και η φιλότιμη προσπάθεια του υποτακτικού του, ο οποίος θα εκφωνήσει και τον "Πανηγυρικό της Ημέρας" (Σχετικό video):



Άρα... Καθιερώνετε:  η "1 Απρίλη... ως ημέρα GAP"


Στοχασμος Πολιτικη μσ

Πλέον η εξέγερση είναι μονόδρομος και η λύση

Πρέπει κάποιος να βάλει τους ελληνικούς όρους στο τραπέζι. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθώς έχει κατακτήσει επάξια την εικόνα του σαμποτέρ του ευρώ. Μπορεί  όμως να το κάνει ο λαός.
Πλέον η εξέγερση είναι μονόδρομος και η λύση του δράματος. Μια εξέγερση εναντίων της ευρωζώνης και με άμεση στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους. Ταυτόχρονος βάζουμε την “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” (χεχε) να βγάλει ένα πόρισμα ότι το χρέος είναι επαχθές και παράνομο.  Με μια απόφαση πρωτοδικείου το κάνει ευρωπαϊκό δεδικασμένο και οδηγεί το δράμα μας στο ευρωδικαστήριο. Συγκροτείται επιτροπή έλεγχου του χρέους.  Καλούμε του λαούς  και την διανόηση της Ένωσης να μας βοηθήσουν.
Συλλαμβάνουμε τους βουλευτές και την κυβέρνηση και του υποστηρικτές του ευρώ στα ΜΜΕ, σχηματίζουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων κρατικοποιούμε τις τράπεζες κόβουμε χρήμα και πάμε σε εκλογές μεταξύ ευρω-ζωνιστων και αντιευρωζωνιστών.
Από αυτές  τις κινήσεις προκύπτει ένα σαφές μήνυμα. Οι αγορες τρομοκρατούνται και βυθίζουν στο Χάος τον νότο της  Ευρωπης.  Η στάση μας ξυπνά παντού αντίστοιχα κινήματα καλείται η Ευρωβουλή να πάρει θέση μεταξύ λαών και νομισμάτων. Το αιτημα για διαγραφή χρέους μεταξύ  των εταίρων και ευρωτραπεζών  επιβάλεται παντού.
Η νέα βουλή και η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει τα υπόλοιπα και κυρίως την μη έξοδο από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Το καφενείον η "Ελλάς"...!

Το καφενείον Β' δημοσίευση                                                            

Με δυο κουβέντες ο Σόιμπλε κατατάσσει του υποστηρικτές του Ευρώ στους Γερμανοτσολιάδες.

Σοιμπλέ: “Αν τελειωσει το ευρώ θα καταστραφεί η Γερμανική οικονομία
Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία. «Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματος και – συνδεδεμένη με αυτό – μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας», λέει ο κ. Σόιμπλε. «Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη», λέει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.
Σχόλιο:    Ως πότε παλικάρια,θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά, να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά;
Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιάς  ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια,σκλαβιά και φυλακή.
Γιάννης Παπαϊωάννου


ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ "ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ" ΟΙ MEGA ΜΙΣΘΑΡΝΟΙ*

 στα γρήγορα και πιπεράτα   
Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο και συγνώμη που μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επανέρχομαι στην αγαπημένη «μπλογκόσφαιρα» με ένα γρήγορο και πιπεράτο…
Καθότι ειλικρινά όχι μόνο με «κούφανε» αλλά με «καράφλιασε» η τοποθέτηση του συναδέλφου κ Κ Δουζίνα (εάν διάβασα σωστά το όνομά του στην οθόνη του MEGA) ο οποίος στην καθιερωμένη εκπομπή με τίτλο «Σαββατοκύριακο» των κκ Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη πρότεινε, μεταξύ πολλών άλλων, με νηφάλια πειστικό ύφος ότι οι λαθρομετανάστες, και οι άλλοι μετανάστες, θα πρέπει να φύγουν από τα Κέντρα υποδοχής όπου «φυλάσσονται» και να προωθηθούν στις χιλιάδες ερημωμένα χωριά της ελληνικής υπαίθρου!
Ο εκλεκτός συνάδελφος έλυσε μονοκοντυλιά ΔΥΟ οξύτατα κοινωνιολογικά, οικονομικά, πολιτικά και όχι μόνο προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, το Δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου!
Έστειλα άμεσα πρωί-πρωί e-mail στην εκπομπή γράφοντας:
«Ιορδάνη και Μανώλη,
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σε σας και τον εκλεκτό συνάδελφο της φιλοσοφίας του Δικαίου…
Καλά βρε παιδιά, ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ και ΧΩΡΙΣ λέξη ερώτησης ή αντίστασης την πρόταση του κ συναδέλφου να λύσει το Ελληνικό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ με Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς και άλλους....."ους" τα ερημωμένα ελληνικά χωριά
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….
Μήπως θα ήταν καλύτερο να γεμίσουμε την ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο με…Τούρκους; Όπως περίπου διατείνονται μερικοί έτσι κι αλλιώς «ζήσαμε αδελφωμένα» για 400 χρόνια…
Λέτε να το δούμε και αυτό; Ποιο;
Μουσουλμανικά τεμένη δίπλα στα χορταριασμένα καμπαναριά!!!
Σας παρακαλώ, λοιπόν, για τελευταία φορά - ΜΗ συνεχίζετε να με ρωτάτε ΓΙΑΤΙ δεν «βγαίνω πλέον στα κανάλια μας»…Eίναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…

 *Ο τίτλος της ανάρτησης αφορά το ιστολόγιο μας και δεν έχει σχέση με την παρατήρηση του κ. Πιπερόπουλου

Μια αδίστακτη πολιτική ληστοσυμμορία

Του Γιώργου Δελαστίκ -  

Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.

Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι …δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από …αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του… προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα… 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.
•Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
•Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
•Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος.

http://www.prin.gr