ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.4.14

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ... ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



«Τῶ Αγίω καὶ Μεγάλω Σαββάτω, τὴν θεόσωμον Ταφήν, καὶ τὴν εἰς Ἄδου Κάθοδον τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἑορτάζομεν δι' ὧν τῆς φθορᾶς τὸ ἡμέτερον γένος ἀνακληθέν, πρὸς αἰωνίαν ζωὴν μεταβέβηκε».

Ιδού οι ένθεοι!

«[...] εμείς παρακαλούμε τον Θεό να σαπίσει το στόμα του! [...]». Τάδε έφη επιφανής (sic) κληρικός αναφερόμενος σε δημόσιο πρόσωπο που τόλμησε να επαναλάβει τα τετριμμένα.

Αλλά δικαιούσαι να απορείς με το μίσος που ξερνάει το δελτίο Τύπου του επιφανούς ρασοφόρου? Μέλος της παρέας των ένθεων που μας κυβερνούν δεν είναι κι αυτός? Αυτούς του θεοσεβούμενους εθνικούς ολετήρες που μας πουλούν όλους μαζί μπιρ παρά, δεν ευλογεί με την αγιαστούρα του κι ετούτος ο ανάξιος τραγόπαπας?
Μέρες που είναι, ας συνοψίσομε ποια είναι η κυβέρνησή μας, μια δράκα αισχρών που σέβονται τα Θεία και τηρούν τις δέκα εντολές (με μικρές παραλλαγές και εξαιρέσεις):
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού εξαιρείται το Μνημόνιο που έχει γίνει ο πραγματικός Κύριος και ο Θεός μας, διαφεντεύοντας με τις επιταγές του τις ζωές όλων μας.
2. Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης εξαιρούνται οι στόχοι του Μνημονίου που έχουν προσωρινά (sic) μετατρέψει τις περίφημες «αγορές» σε ποθητό είδωλο στο οποίο οφείλουμε να προσκυνάμε.
3. Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω εξαιρείται ο επικεφαλής των ανόητων που μας κυβερνούν, ο οποίος κατεξαίρεσιν, ίσως και λόγω της εικαζόμενης ψυχοπαθολογικής του κατάστασης, συνομιλεί με Αυτόν!
4. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου εξαιρούνται οι επιταγές που απορρέουν από το Μνημόνιο και επιβάλλουν την εργασία κατά την έβδομη μέρα.
5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γηςεξαιρούνται τα απτά αποτελέσματα του Μνημονίου και ατιμάζουν καθημερινά τους συνταξιούχους πατεράδες μας και τις ανήμπορες μανάδες μας.
6. Ου φονεύσεις εξαιρούνται οι συνέπειες που απορρέουν από το Μνημόνιο και που κάθε μέρα φονεύουν τους πιο αδύναμους από εμάς δίπλα στα μισοσβησμένα μαγκάλια και στους διάδρομους των ρημαγμένων δημόσιων νοσοκομείων μας.
7. Ου μοιχεύσεις εξαιρούνται οι πολιτικές που απορρέουν από το Μνημόνιο και κάθε μέρα που ξημερώνει, κάθε νύχτα που σκοτεινιάζει, οδηγούν όλο και περισσότερους από εμάς στην εκπόρνευση
8. Ου κλέψεις εξαιρούνται οι εντολές που απορρεόυν από το Μνημόνιο, που κλέβουν τα όνειρά μας.
9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή εξαιρούνται οι Ολετήρες που μας κυβερνούν, οι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του Μνημονίου ψευδόμενοι εναντίον μας ασύστολα, αδιάλειπτα και εν χορώ.
10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί εξαιρούνται οι ανάξιοι κυβερνήτες μας, που κατ’ επιταγή του Μνημονίου νομοθετούν, επιβουλευόμενοι ο,τιδήποτε δεν τους ανήκει, δημόσιο και ιδιωτικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και το οποίο είναι ειδεχθές γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί.
Αυτοί είναι οι θεοσεβούμενοι σταυρωτήδες μας! Κι εμείς τους ανεχόμαστε! 
Αλέξανδρος Ρασκ
όλνικ

ΕΛΣΤΑΤ: Το πλεόνασμα Σαμαρά είναι πρωτογενές έλλειμμα 15 δις! Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/04/15_19.html#ixzz2zLc5tF51


Άλλαξαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος. Με τη νέα μέθοδο αφαιρούν από το έλλειμμα 19 δισ των τραπεζών, που πέρυσι προσέθεταν! 

Το ΧΩΝΙ φέρνει στο φως το "τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης" που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα πέρυσι το καλοκαίρι, προκειμένου να μετρήσουν το έλλειμμα με νέα μέθοδο και να βγάλουν το ψεύτικο πλεόνασμα! 

Αν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας υπολογίσουν τις δαπάνες, όπως τις υπολόγισαν πέρυσι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, τότε έχουμε για το 2013 πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ ευρώ! Το αναφέρει στο επίσημο δελτίο της η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ! 

Η τρόικα συμφώνησε με την κυβέρνηση στο πρωτογενές πλεόνασμα των 2,9 δισ, επειδή οι δανειστές παίρνουν το 30%! 

1 δισ μπόνους (!) στους δανειστές έδωσε ο Σαμαράς με το περίφημο πλεόνασμά του! 

Έκοψε κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα για να δώσει περισσότερα ακόμη στους τοκογλύφους. 

Και συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα ενώ το χρέος αυξάνει... 

Όλες οι θυσίες μας πήγαν στράφι.

Καλή Ανάσταση Έλληνες


toxwni

Πέφτουν οι μάσκες των αμοραλιστών


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter: @egerssi

 
Διαβάζω στις καθημερινές εφημερίδες πως το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της Μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας θα «κοσμούν» ο Κυριάκος Βελόπουλος (ψήφισε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ το πρώτο Μνημόνιο), ο Γιώργος Κύρτσος (συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ) και η Νίκη Τζαβέλα (Ευρωβουλευτής, εκλεγείσα με το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ το 2009).
 
Θα συνυπολογίσουμε πως ήδη στη ΝΔ κατά το πρόσφατο παρελθόν προσχώρησαν οι πρώην Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) και Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Υγείας της δικομματικής σημερινής συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) καθώς επίσης, οι πρώην Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, Πλεύρης, Μαρκάκης, Ροντούλης, Ανατολάκης.
 
Σε αυτές τις πολιτικές μεταλλάξεις χωρίς καμιά ντροπή, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό κοινό σημείο που όλους αυτούς τους ενώνει. Όλοι οι προαναφερόμενοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολιτικοί καιροσκόποι, αμοραλιστές, νεοφιλελεύθεροι και νεοταξίτες. Η πολιτική τους σκέψη δεν διαμορφώνεται από την ανιδιοτελή αγάπη προς την πατρίδα και την προσφορά προς τον Ελληνικό λαό, αλλά διαμορφώνεται από μια υπέρμετρη αλαζονική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξή τους σε θώκους της εξουσίας από όπου θα αντλούν προβολή και οικονομική ευρωστία.
 
Κάποτε,  με τους περισσότερους εξ αυτών συμπορευτήκαμε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Σε ένα κόμμα που στην ιδεολογική του ταυτότητα είχε σε πρωτεύουσα θέση τον πατριωτισμό προς την πατρίδα και το λαό της. Σε ένα κόμμα που ως προμετωπίδα είχε το σύνθημα «ρήξη και ανατροπή στο σάπιο κατεστημένο». Σε ένα κόμμα που πολεμούσε το σαθρό πολιτικό Σύστημα το οποίο ήταν υποταγμένο στους μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Μαζί, κάποτε πολεμούσαμε τους Λαμπράκηδες, τους Μπομπολαίους κ.α. από το ίδιο πολιτικό μετερίζι. Από εκείνο το μετερίζι που μας ένωσε ο όρκος αγώνος που δώσαμε ως σύνορκοι: «Ορκίζομαι να εργάζομαι για το καλό του Έθνους και την ευημερία του λαού μας. Δεσμεύομαι εις την τήρηση των κανόνων της Ορθοδοξίας, της οποίας την πορεία θεωρώ αμετακλήτως κοινή και αδιαίρετη με αυτή της πατρίδος. Να κρατήσω ζωντανές τις προγονικές αξίες και παραδόσεις. Να διαφυλάσσω τις παρακαταθήκες και επιταγές των αγωνιστών της εθνεγερσίας, υποσχόμενος συνέπεια και συνέχεια στο έργο τους. Να υπερασπιστώ την ανεξαρτησία- αυτονομία – αυθυπαρξία της χώρας έναντι της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και κάθε επιβουλής από όπου και αν προέρχεται. Για μια Ελλάδα μεγάλη, ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δυνατή σε ανατολή, βορά, νότο και δύση. Το έθνος και ο λαός να προτάσσονται και αυτής της ζωής μου. Ο Θεός ας στηρίζει τους αγώνες μας προς Δόξα της πατρίδος και της Πίστεως μας». 
 
Κατά το παρελθόν πολλές φορές κατάγγειλα στα επίσημα όργανα του κόμματος και στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, όντας τότε ο υπογράφων υψηλόβαθμο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, όλους όσους παραπάνω αναφέρω.
 
Πιο συγκεκριμένα: Με συνεχείς επιστολές μου – οι οποίες πολλάκις έχουν δημοσιευθεί – κατήγγειλα τους όψιμους πατριώτες Γεωργιάδη και Βορίδη πως ως Βουλευτές ενός Πατριωτικού και Λαϊκού κόμματος, έγιναν κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με ακραίες διατυπώσεις νεοταξισμού και με αυτή τη ρητορική τους προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης. Κατήγγειλα επίσης, στον αρχηγό του κόμματος πως η πολιτική ιστορία διδάσκει ότι τα κόμματα πρέπει για να μην αντιμετωπίσουν αδιέξοδα στο μέλλον και που θα τα οδηγήσουν στην εξαφάνισή τους, θα πρέπει να ακολουθούν με συνέπεια την χαραγμένη ιδεολογική και πολιτική τους γραμμή, η οποία μάλιστα είχε ζυμωθεί και αποφασισθεί από τα ιδεολογικά συνέδρια του κόμματος. Αποτέλεσμα, οι Γεωργιάδης – Βορίδης «πέρασαν» την γραμμή τους, ο Καρατζαφέρης τους υπερασπιζόταν, αγνοώντας τον υπογράφοντα και ο ΛΑ.Ο.Σ διαλύθηκε!!!
 
Δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2009 (7 Ιουνίου) ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επέλεξε τη Νίκη Τζαβέλα, προκειμένου να «κοσμήσει» την πρώτη θέση  στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Μόλις ανακοινώθηκε αυτή η υποψηφιότητα, διατύπωσα στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, σε συνάντηση που είχα μαζί του, την έντονη διαφωνία μου γι΄ αυτή την προσβλητική προς τα στελέχη μας και τη λαϊκή μας βάση, προσωπική του επιλογή, δλδ της Νίκης Τζαβέλα. Στις οργισμένες δε, αιτιάσεις μου, απάντησε αποφεύγοντας να με κοιτάξει στα μάτια και κοιτώντας προς το ανοικτό παράθυρο, ό,τι: «Η Τζαβέλα είναι το κλειδί που θα μου ανοίξει την πόρτα του συστήματος». Και πως μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν η Νίκη Τζαβέλα υπήρξε π. Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, αντιπρόεδρος της Intracom, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, διευθύντρια της διεθνούς ανάπτυξης του ΑΝΤ1 για τα Βαλκάνια και σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1, συνεργάτης της οικογένειας Λάτση, σύμβουλος του επιχειρηματία Ε. Μυτιληναίου. Δηλαδή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Νίκη Τζαβέλα ήταν εκείνο το αξιόπιστο πρόσωπο του επιχειρηματικού κεφαλαίου των εργολάβων Δημοσίων έργων και «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης της πατρίδος μας.
 
Πριν από τις Εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, όταν αυτοβούλως ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμπεριέλαβε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ, τον νεοφιλελεύθερο - άνθρωπο των αγορών - Γιώργο Κύρτσο, του απέστειλα επιστολή η οποία  μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έτσι, η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, η ανυπαρξία περιφερειακής και κεντρικής οργάνωσης καθώς επίσης, η πολιτική και ηθική εξόντωση των πιο ικανών στελεχών σου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης. Με μοναδικούς συνεργάτες σου, τους νεοφιλελεύθερους νεοταξίτες, Νίκη Τζαβέλα  και Γιώργο Κύρτσο καθώς επίσης όλες εκείνες τις διαχρονικές καταστροφικές αποκλειστικές φίλες σου, που διαχρονικά διοικούσαν το κόμμα, δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν, να παραχθεί αξιόπιστος πολιτικός λόγος, ικανός να συσπειρώσει τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Όμως, ο εθνικοπατριωτικός χώρος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ούτε να ταυτιστεί με τις εγγενείς αδυναμίες τις δικές σου και του στενού σου περίγυρου». Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να «γυρίσει» την πλάτη σε τέτοιες επιλογές και βέβαια ο ΛΑ.Ο.Σ να διαλυθεί!!!
Ωστόσο, παρ΄ ότι στην πολυετή πολιτική διαδρομή μου, έχω δει και έχω διαπιστώσει αφάνταστες και απίστευτες μεταλλάξεις ανθρώπων, εν τούτοις δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όμως, παρ΄ ότι ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με το κόμμα της ΝΔ, γιατί δέχτηκε αντιδράσεις από τον λαό που τον στηρίζει επί 20ετία, εν τούτοις για μένα είναι ήδη κατακριτέος από τη στιγμή που το σκέφτηκε και μόνο. Γιατί, θα του θυμίσω πως το «δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Και το ιστορικό αυτό ατόπημα το έχει διαπράξει και κατά το παρελθόν. Τότε, τον Μάιο το 2012 πριν από τις Εθνικές εκλογές, που ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, σήμανε πανστρατιά των δεξιών δυνάμεων και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, μετά τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Θάνο Πλεύρη και Γιώργο Ανατολάκη, και ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπως και ο Παύλος Μαρκάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού. Βέβαια, προηγήθηκαν διαδικαστικές συναντήσεις στο σπίτι του Θανάση Μπούρα, Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στην Κηφισιά.
 
Θα πρέπει όμως, να γνωρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος πως είναι ένοχος από τη στιγμή που ως σκέψη και μόνο πέρασε από το μυαλό του η προσχώρηση στη Μνημονιακή ΝΔ, του κόμματος δηλαδή, των διεθνών αγορών, του κόμματος που συνεταιρίζεται με τους τοκογλύφους-δανειστές μας, του κόμματος που έχει εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό, του κόμματος που έχει απεμπολήσει και έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, του κόμματος που συνειδητά έχει δημιουργήσει Γενοκτονία του Έθνους μας. 
 
Γιατί, γνωρίζει πολύ καλά ο Κυριάκος Βελόπουλος, πως «άπαξ προδότης, πάντα προδότης», όπως εκείνος είπε, στον φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη σε ζωντανή εκπομπή της Έλλης Στάη, στις 23 Απριλίου 2012, προ των εκλογών! Τότε που υπεραμυνόταν των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ και του Καρατζαφέρη με την ελπίδα πως θα είναι και πάλι Βουλευτής. Τότε που θεωρούσε, πως δεν μπορεί  να συνομιλεί με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ξεπουλήσουν και να αποκρατικοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
https://www.youtube.com/watch?v=G8HBUCq3fTc  (5:50) 
Συνεπώς, Κυριάκο μου, με αυτούς τους πολιτικούς δολοφόνους επανειλημμένως συνομίλησες και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα το πράξεις εκ νέου στο μέλλον. Δυστυχώς, με λύπη μου σου λέω, πως έχεις απολέσει οριστικά την «έξωθεν καλή μαρτυρία». 

18.4.14

Έρχεται η ώρα της αλήθειας για τους «κυβερνώντες»!


Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές…

Γράφει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Οι κυβερνώντες δεν διδάχθηκαν τίποτα από την Ιστορία, δεν γνωρίζουν καν τι συνέβη στη διαδρομή των αιώνων σε όλους εκείνους που πρόσκαιρα εξαπάτησαν τους Έλληνες και παρέδωσαν γη και ύδωρ σε όποιον κατακτητή!

Η αναμενόμενη Ανάσταση του Κυρίου, συμπίπτει εφέτος με την σταύρωση του λαού μας. Την ίδια ώρα που ως κύμβαλα αλαλάζοντα τα φερέφωνα της υποδούλωσης της χώρας, έστησαν χορό, για να πανηγυρίσουν την δήθεν διάσωσή μας, αγνοώντας προκλητικά ότι «αι γενεαί πάσαι» στην Ελλάδα, ζουν τον εφιάλτη του αφανισμού τους…

Δήθεν δημοσκοπήσεις…
Μαζί τους και οι πρόδηλοι βαστάζοι του συστήματος, που δεν αποτυπώνουν παρά την ευτέλειά τους σε δήθεν δημοσκοπήσεις, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι φαντασιώσεις των αφεντικών τους, που έχουν το προτέρημα να πληρώνουν καλά! Μόνο που όλες οι φαντασιώσεις είναι προορισμένες να σβήσουν με πάταγο σαν τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Μελανές ιστορίες…
Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα έχει την αναγκαία εκ των πραγμάτων απόσταση, θα καταγράψει τις μελανές ιστορίες αυτής της πολύπαθης χώρας, όσα συμβαίνουν εν ονόματι του λαού, αλλά σε βάρος του, όσα «ξοδεύει» ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου, για να είναι «δεμένοι» με τις καρέκλες του, πολιτικοί άνδρες ανάξιοι ενός ένδοξου έθνους.

Επερχόμενος όλεθρος…
Ακριβώς γιατί η νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας, «διανθίζεται» στις μέρες μας με καταστάσεις νέας συρρίκνωσης του Ελληνισμού. Κύπρος, Μακεδονία, σήμερα, Βόρειος Ήπειρος, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη και τόσα άλλα χθες!
Το ερώτημα είναι αν οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι, μπροστά στον επερχόμενο όλεθρο, να παραμείνουν αδρανείς, μπροστά μάλιστα σε μία εκλογική διαδικασία που είναι μπροστά τους και κατά την οποία έχουν την ευχέρεια να δώσουν αποστομωτική απάντηση. Μία απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν για πολύ ακόμη καιρό να μας εξαπατούν, προς χάρη της εξυπηρέτησης ανομολόγητων και ιδιοτελών στόχων.

Ολομόναχοι στο σκοτάδι…
Τα μηνύματα δείχνουν ότι πέφτει πλέον η αυλαία στο θέατρο του παραλόγου. Μερικοί μπορεί και να διασκέδασαν με όλους εκείνους τους γραφικούς, που άλλοτε παρίσταναν τους υπουργούς ή τους μεγάλους παράγοντες, πότε απειλώντας και άλλοτε εξαπατώντας τους Έλληνες. Μόνο που τώρα τελειώνουν όλα αυτά. Οι μουζίκοι αποσύρονται και η πραγματικότητα τους βρίσκει ολομόναχους στο σκοτάδι που οι ίδιοι σκόρπισαν στον τόπο.

Δεν διδάχθηκαν τίποτα…
Τα όποια «μέσα» χρησιμοποίησαν έχουν περιπέσει σε αχρηστία και η Νέμεσις τους περιμένει, αν όχι κάτι χειρότερο. Και συμβαίνει αυτό για το λόγο ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την Ιστορία, δεν γνωρίζουν καν τι συνέβη στη διαδρομή των αιώνων σε όλους εκείνους που πρόσκαιρα εξαπάτησαν τους Έλληνες και παρέδωσαν γη και ύδωρ σε όποιο κατά καιρούς κατακτητή.

Εθνική Προδοσία…
Για να μην πάμε στον Λουδοβίκο 16ο περί το τέλος του οποίου είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και ειδικότερα ότι ο γαλλικός λαός τον κατηγόρησε για εσχάτη προδοσία της ίδιας της χώρας του από τους εχθρούς της και εξοργίστηκε τόσο με τη βασιλική οικογένεια, που πολιόρκησε το ανάκτορό του και τους συνέλαβε.
Αφού δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας ο Λουδοβίκος καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα.
Ανάλογα παραδείγματα στη σύγχρονη ιστορία υπάρχουν πολλά, με πιο κοντινά αυτά της Τουρκίας του Μεντερές και της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου.

Διαφύλαξη αξιών…
Ο λαός το λέει, με απλό και σοφό τρόπο, τονίζοντας ότι «όλα εδώ πληρώνονται» και, όσοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν για τα «λάθη» τους, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Κατά τα άλλα οι εμφανιζόμενοι νεόκοποι «σωτήρες» μας, που εν μέσω μάλιστα των Αγίων Ημερών που διανύουμε, βρήκαν κατάλληλη την ώρα να προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας, τι θα μπορούσε να πει κανείς;
Πολύ περισσότερο όταν ο Χριστιανισμός έπαιξε αποφασιστικής σημασίας ρόλο στους αγώνες του Έθνους για την Ελευθερία και την διαφύλαξη απαραχάρακτων αξιών.

Κινούνται στο σκοτάδι…
Σε πείσμα όλων αυτών, το Άγιο Φως, θα έλθει και πάλι στην Πατρίδα μας, με την ελπίδα να φωτίσει ακόμη και τους αμετανόητους εχθρούς της, που έμαθαν να κινούνται στο σκοτάδι.
Ίσως καλό είναι να θυμηθούν ότι ένας από τους πλέον διάσημους άθεους όλων των εποχών, ο Μαξ Νορντάου, περί το τέλους της ζωής του έλεγε: «Σας ορκίζομαι στον Θεό ότι… είμαι άθεος»!

Καλή Ανάσταση!

Πηγή «Άλφα Ένα» μέσω Kostasxan

"Η Ζωή εν Τάφω"




Επιτάφιος θρήνος, για μια πατρίδα που την σκυλεύτηκαν, και διαμοίρασαν τα ιμάτια της, γι' αυτήν προσδοκάμε την ανάσταση, όσο για τους Ιούδες αποκλείεται να γίνουν αυτόχειρες, ελλείπει παντελώς η συνείδηση, απόκειται σ' εμάς όλους η κάθαρση αυτού του ανείπωτου δράματος

17.4.14

Eurobank: Το Δημόσιο έβαλε τα λεφτά αλλά χάνει τα δικαιώματα

Eurobank Το Δημόσιο έβαλε τα λεφτά αλλά χάνει τα δικαιώματα
Δεν είχαν λοιπόν «θεωρητική» αξία οι προβλέψεις του άρθρου 2 για τις τράπεζες του πρόσφατου πολυνόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αμ΄ έπος αμ΄ έργον, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έβαλε μπρος τη «μηχανή» για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank «μπιρ παρά». Και όχι μόνο αυτό, αλλά απορροφώντας πάνω από το 50% της τωρινής αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, οι ιδιώτες μέτοχοι γίνονται ουσιαστικά απόλυτοι κυρίαρχοι της τράπεζας, αφού περιορίζονται δραστικά τα δικιαώματα ψήφου του Δημοσίου στην τράπεζα! Διότι στο περιβόητο άρθρο 2 του πολυνόμου προβλέπεται επίσης ότι αν ιδιωτική συμμετοχή στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου ύστερα από την έναρξη ισχύος του πολυνόμου ξεπεράσει το 50%, τότε τα δικαιώματα ψήφου του Δημοσίου περιορίζονται, ανεξαρτήτως του μετοχικού του ποσοστού!
Ιδού η σχετική πρόβλεψη, που διεκδικεί τις δάφνες παγκόσμιας πρωτοτυπίας και ακραίας εκδοχής φωτογραφικής διάταξης:
«Οι εν λόγω περιορισμοί στα δικαιώματα ψήφου του Ταμείου θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιωτική συμμετοχή στην πρώτη μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα λάβει χώρα μετά τη δημοσίευση του παρόντος είναι τουλάχιστον ίση με το 50%».
Και με λίγα λόγια, στην ιδιωτικοποίοηση της Eurobank θα βρούμε μαζεμένα όλα τα «όργια» που έγιναν στο χώρο των τραπεζών τα τελευταία χρόνια:
• Το Δημόσιο (μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ) για την ανακεφαλαίωση της Eurobank, αλλά και για τη Νέα Proton και το Νέο Τ.Τ. που ενσωματώθηκαν σ” αυτήν, πλήρωσε 7 δισ. ευρώ, αποκτώντας έτσι το 93,5% της τράπεζας. Η ανακεφαλαίωση της Eurobank από το ΤΧΣ έγινε με τιμή ανά μετοχή 1,54 ευρώ.
• Τώρα, το ΤΧΣ πουλάει το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έναντι συνολικού τοιμήματος 2,86 δισ. ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου γίνεται τώρα με τιμή/μετοχή 0,3 ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή της τιμή την Τρίτη ήταν 0,406 ευρώ! Δηλαδή οι μετοχές της Eurobank πουλήθηκαν 26% κάτω από τη χρηματιστηριακή τιμή και 80% κάτω από την τιμή κτήσης τους από το ΤΧΣ!
• Ο επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής τη Fairfax θα δεώσει 1,332 δισ. ευρώ για να καλύψει το 47,5% περίπου της αύξησης κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 52,5% της αύξησης κεφαλαίου θα καλυφτεί με άνοιγμα βιβλίου προσφορών, ενώ ο όμιλος υπό την Fairfax διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει την προσφορά του αν μέσω του βιβλίου προσφορών δεν καλυφτεί το 50% + 1 της αύξησης κεφαλαίου – ώστε να ισχύσει η διάταξη νόμου για δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων ψήφου του Δημοσίου!
Το ΤΧΣ, δηλαδή το Δημόσιο, θα χάσει περίπου 1,6 δισ. ευρώ από αυτή την αύξηση κεφαλαίου, ενώ στο μέλλον θα φανεί πόσα ακόμη θα χάσει από τη μεταβίβαση του ποσοστού του 27,5% περίπου που θα εξακολουθήσει να κατέχει στην τράπεζα.


Όταν κανένας απονέμει δικαιοσύνη, τα βάζει όλα στη ζυγαριά!(Πιερ Κορνέιγ)


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …. 
Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα σχετικά με το επίμαχο βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου, ζητεί την άρση ασυλίας του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της παραβίασης προφορικής συνομιλίας. Η αίτηση θα διαβιβαστεί στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο σχολιασμός … 
Το τελευταίο καιρό οι ανώτατοι Δικαστικοί με τις αποφάσεις τους οδηγούν το θεσμό της Δικαιοσύνης στην ανυποληψία κάνοντας όλο και περισσότερους πολίτες να θεωρούν ότι εκτός από “στραβή” είναι και κατευθυνόμενη από αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλούν την χώρα και το λαό μας στην απόλυτη υποδούλωση στους σύγχρονους Ες Ες της Γερμανίας και στους τοκογλύφους!
Είναι δυνατόν η Εισαγγελέας να ζητεί την ποινική δίωξη του Κασιδιάρη για υποκλοπή και δημοσιοποίηση του βίντεο με το Μπαλτάκο και να κάνει ότι δεν άκουσε τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν από τον γραμματέα της κυβέρνησης; 
Προσωπικά ασπάζομαι την γνώμη των νομικών ότι η συγκεκριμένη “υποκλοπή” δικαιολογείτε γιατί ο υποκλοπέας είναι και κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα και μέσω αυτής προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του. Αυτό όπως ξέρουμε επιτρέπεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες όπου υποτίθεται ότι ανήκαμε και εμείς προτού το μνημόνιο το οποίο ως φαίνεται μετέτρεψε το πολίτευμα μας σε μια στυγνή κοινοβουλευτική χούντα που λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του λαού μας.
Το σίγουρο είναι ότι αν είχαμε πραγματική δικαιοσύνη και δικαστές με τσαγανό οι οποίοι δεν θα ένιωθαν ή δεν θα υποχρεωνόταν να ξεπληρώσουν την ανέλιξη και τον διορισμό τους στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας με “υπαγορευμένες” αποφάσεις όλα θα ήταν αλλιώς σ’ αυτήν την χώρα μια και εδώ και καιρό πολλά από αυτά τα “τσογλάνια” του πολιτικού γίγνεσθαι θα περνούσαν τις μέρες και τις νύχτες τους πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού!
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι με όλα αυτά τα “εξόφθαλμα” θα καταφέρουν να οδηγήσουν και άλλους απελπισμένους και οργισμένους συμπολίτες μας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής η οποία φαντάζει πλέον στα μάτια τους ως η μόνη τιμωρός όλων αυτών που μας έφεραν σε αυτή την τραγική θέση!

Υποσημείωση 
κ. Κασιδιάρη δεν ξέρω αν προσωπικά είστε ή δεν είστε ένοχος μια και θα περιμένω όπως όλοι οι σκεπτόμενοι και δημοκρατικοί πολίτες την ακροαματική διαδικασία και την τελική ετυμηγορία των τακτικών δικαστών όμως θεωρώ ότι η παρουσία και οι απειλές σας στα κανάλια για στοιχεία που λέτε ότι έχετε δεν θα πρέπει να συνεχιστεί άλλο.
Αφού θα πάτε που θα πάτε φυλακή (αν πραγματικά υπάρχουν) έχετε υποχρέωση να τα δημοσιοποιήσετε για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την φαρσοκωμωδία στην οποία μέχρι στιγμής φαίνεται (και από την “φιλική" σας συζήτηση με τον Μπαλτάκο) ότι ήσασταν και είστε το δεξιότερο άκρο της Ν.Δ η οποία μπορεί να σας ήθελε και να σας θέλει σαν συλλέκτη απολεσθέντων ψήφων αλλά και σαν μαξιλαράκι ... εξουσίας!!!

Λογιστικές απάτες στο «πρωτογενές πλεόνασμα» Σαμαρά


PROSOPAΤου Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ιδιότητες απερίγραπτου… «λάστιχου» φαίνεται ότι έχει αυτό το«πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, καθώς εμφανίζεται άκρως προσαρμόσιμο σε κάθε είδους πολιτική σκοπιμότητα ή λογιστική απάτη, όπως διαπιστώνουμε.
Προχθές η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας εμφάνισε το 2013 βάσει των υπολογισμών της πλεόνασμα πρωτογενές ύψους 3,38 δισεκατομμυρίων. Χαράς ευαγγέλια! Τώρα, βέβαια, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα της πραγματικότητας οφείλουμε να σας πούμε ότι… έλλειμμα 15,89 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι πλεόνασμα παρουσίασε το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης το 2013!
Η ΕΛΣΤΑΤ, όμως, αφαίρεσε από το έλλειμμα αυτό τα 19,27 δισεκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει τις τράπεζες κι έτσι προκύπτει το δήθεν πλεόνασμα! Εν πάση περιπτώσει, ας κλείσουμε τα μάτια σε αυτήν την εντελώς παραπλανητική εικόνα – και τη χαρακτηρίζουμεπαραπλανητική για τον εξής απλούστατο λόγο: ποια υπερχρεωμένη ελληνική οικογένεια που έχει π.χ. μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 700 ευρώ πανηγυρίζει λέγοντας «αν εξαιρέσουμε τη δόση του δανείου, μια χαρά πάμε, έχουμε πλεόνασμα!»;
Γιατί ακριβώς αυτό είναι το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου! Εν πάση περιπτώσει, ας το παραβλέψουμε αυτό για να πάμε παρακάτω. Το πρωτογενές πλεόνασμα της ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, είναι 3,38 δισ. ευρώ. Πολύ ωραία. Γιατί, όμως, αφού η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα 3,38 δισ. ευρώ, τόσο η τρόικα όσο και το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας βάσει του συμφωνημένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής με τους δανειστές της χώρας μας και βάσει των ίδιων στοιχείων υπολόγιζαν το πρωτογενές πλεόνασμα… ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο, μόνο 2,4 δισεκατομμύρια;
Τι κόλπο εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών έχουν απεργαστεί από κοινού η κυβέρνηση και η τρόικα; Πρόκειται άραγε για κόλπο εξαπάτησης μόνο των Ελλήνων ιθαγενών ή αναφερόμαστε σε απάτη πανευρωπαϊκής εμβέλειας με στόχο την παραπλάνηση όλων των λαών της Γηραιάς Ηπείρου, αν υποθέσουμε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εξάγονται κατά τρόπο απολύτως σύμφωνο με τα πρότυπα της Eurostat, της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής; Θα δούμε. Θα μάθουμε. Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. η ΕΛΣΤΑΤ, πρωτογενές πλεόνασμα μόνο 2,4 υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχουμε τελειώσει. Αντιθέτως, τώρα ήρθε η ώρα να πάθουμε όλοι μας το τελειωτικό σοκ! Καθώς η ΕΛΣΤΑΤ υπολόγιζε τα 3,4 δισ. ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποδείχθηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της τρόικας και του υπουργείου… μειώθηκε (!) ακόμη κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και από τα 2,4 δισεκατομμύρια έπεσε στο 1,4 δισ. ευρώ!
Η ΕΛΣΤΑΤ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είχε εγγράψει στο… 2013 το μέρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος ύψος 480 εκατομμυρίων ευρώ, παρόλο που η γενική συνέλευση της ΤτΕ που ενέκρινε τη διάθεση του μερίσματος ατού πραγματοποιήθηκε τον… Φεβρουάριο του 2014! Η ΕΛΣΤΑΤαποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση είχε εγγράψει στα έσοδα του 2013 έσοδα του ΕΟΠΥΥ ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως αφορούσαν σε πράξεις του 2011 και του 2012, οπότε τα ενέταξε στα αντίστοιχα έτη και όχι στο 2013. Επιπροσθέτως, η ΕΛΣΤΑΤ εντόπισε μια κρυμμένη «τρύπα» χρεών σε δημοτικές επιχειρήσεις ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων. Οπότε 480 + 400 + 100 ίσον… νάτο το επιπλέον δισεκατομμύριο λογιστικών απατών, άρα μόνο 1,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα των… 3,4 δισεκατομμυρίων!
Άλλη ιστορία, βέβαια, είναι το τι ακριβώς νόημα έχει αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα των ας πούμε 3,4 δισ. ευρώ, όταν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα… 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Ποιος λογικός άνθρωπος που έχει στα χέρια του π.χ. 10.000 ευρώ και την ίδια στιγμή οφείλει να πληρώσει σε ληξιπρόθεσμα χρέη 15.000 ευρώ ισχυρίζεται ότι έχει… πλεόνασμα; Θα τον πάρουν με τις λεμονόκουπες, αν ισχυριστεί κάτι τέτοιο! Κι, όμως, αυτό κάνει με κάθε σοβαρότητα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι έχει σημειώσει… τεράστια επιτυχία! Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει από οικονομία, αλλά νιώθει στο πετσί του τη δυστυχία της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν.

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας"


Τον σταυρώσαμε και φέτος! 

"Σε λίγες μέρες θα θαυμάζουμε τα κατορθώματά μας. 
Ένας Θεός στο σταυρό και ένας άνθρωπος να παλεύει μέσα του να πιστέψει αν τα καρφιά ήταν το καλύτερο δώρο σε κάποιον που ήρθε να δώσει φτερά για να τον φτάσουμε. 
Μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που τον συνόδευε στο σταυρό ας βρει ο καθένας το δικό του ρόλο. 

Ποιοι είμαστε; Είμαστε φίλοι που τον αρνηθήκαμε; Είμαστε Ιούδες που τον προδώσαμε; Είμαστε γραμματείς και φαρισαίοι που απλά διατηρούμε την τυπικότητά μας απέναντί του χωρίς να του ανοίγουμε την πόρτα της καρδιάς μας; Είμαστε αυτοί που τον κορόιδεψαν, που τον χλεύασαν, που τον ράπισαν ενώ λίγες μέρες πριν τον κολάκευαν με βάγια; Ή μήπως είμαστε σαν τις μυροφόρες που αψήφησαν τους στρατιώτες και πρώτες πήγαν στο κενό μνημείο;

Αν κάνουμε έναν απολογισμό, το αποτέλεσμα θα μας λυπήσει. Έχουμε ένα κομμάτι από όλους τους παραπάνω"

Δημήτρης Τριαντακωνσταντής 

Την ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τιμά σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η Εκκλησία, στην θλιβερότερη μέρα του Χριστιανισμού που κορυφώνεται με την Σταύρωση.
Τα τέσσερα γεγονότα, τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και συνέβησαν λίγο πριν τη Σταύρωση είναι:
Α) ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, κατά το οποίο τους παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας («λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και  «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών»).
Β) ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό.
Γ) Η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα του μετά τον Μυστικό Δείπνο και λίγο πριν τη σύλληψή του, στο όρος των Ελαίων.
Δ) Η προδοσία του Ιούδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού.
Κατά το τελετουργικό της ημέρας διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον σταυρωμένο Ιησού στο ναό, υπό το αμυδρό φως των κεριών.
Μέσα από τα λόγια των ευαγγελίων αλλά και από τις ιδιαίτερα πένθιμες νότες των τροπαρίων περιγράφονται οι εμπαιγμοί, τα χτυπήματα, οι ύβρεις και οι χλευασμοί των ανθρώπων που ανέβασαν τον Κύριο στο Σταυρό.

Η Κοινωνία της Υποκρισίας

Δρ Μάνος Δανέζης
Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής

Ένα από τα δραματικότερα ερωτήματα που διατυπώνονται όλο και εντονότερα στην εποχή μας είναι, το κατά πόσον οι κανόνες και οι νόμοι περί δικαίου, νομιμότητας και ήθους, οι οποίοι καθορίζουν τις κοινωνικές σχέσεις των πολιτών, μπορούν στα πλαίσια της κοινωνικής δομής που βιώνουμε, να αποτελέσουν το πλαίσιο λειτουργίας των πολιτικών, ως εκφραστών του κράτους και της πολιτείας.

Η πρωταρχική αίσθηση που δημιουργείται από τα βασικά κέντρα προπαγάνδας της παγκόσμιας κοινότητας, το σχολείο δηλαδή και την εκκλησία, είναι ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους της κοινωνίας.

Η αρχή αυτή όμως, καλύπτει, στην πράξη, τους πολίτες όταν ενεργούν ως εκφραστές κρατικών ή πολιτειακών δομών;

Το ερώτημα αυτό δεν είναι τυχαίο, εφόσον, πολλές φορές, οι ανά τον κόσμο εθνικές κυβερνήσεις, μέσω των νόμιμων, κατά περίπτωση, εκπροσώπων τους, στο όνομα της ευημερίας των λαών τους, δεν διστάζουν να ενεργούν κατά παράβαση του νομικού και εθιμικού δικαίου της κοινωνίας των πολιτών.

Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον αναγκαίο εθνικό δανεισμό, πολύτιμα ενεργειακά αποθέματα, εξελιγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία, επαρκή και κατάλληλο πολεμικό εξοπλισμό, αλλά, πολλές φορές, και την Εθνική της ανεξαρτησία, αν δεν ελιχθεί στα βρωμερά παρασκήνια της διεθνούς διπλωματίας, των παράνομων κόσμων των μεσαζόντων, της εμπορίας όπλων, της παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου και της βιομηχανικής κατασκοπείας.

Η υπέρβαση όμως του δικαίου των πολιτών δεν σταματά μόνο εκεί. Γνωρίζουμε πλέον ότι τα ναρκωτικά αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις το σκληρό νόμισμα παρανόμων συναλλαγών, μεταξύ κυβερνήσεων και κάποιων κοινωνικών ομάδων. Οι δολοφονικές και τρομοκρατικές πράξεις, με εντολή κρατικών ηγεσιών, είναι πλέον καθημερινό γεγονός ρουτίνας.

Το δυσάρεστο όμως γεγονός είναι η υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών αυτά τα φαινόμενα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν, ή αντιλαμβάνονται, ότι η καταπάτηση, εκ μέρους των εθνικών κυβερνήσεων, του εθνικού ή διεθνούς δικαίου, είναι σε πολλές περιπτώσεις η πηγή της ευημερίας τους, προσποιούνται όμως άγνοια, όσο καιρό πιστεύουν, ότι οι παράνομες διαδικασίες εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Η προσποίηση άγνοιας, όμως, εξυπηρετεί συγχρόνως και μια κοινωνική ψευτοηθική, η οποία επιτρέπει στους πολίτες να νέμονται τα προϊόντα της παράνομης συναλλαγής, εφ’ όσον η δήθεν άγνοια της σκοπιμότητας συσκοτίζει τις πηγές και τις μεθόδους απόκτησης του πλούτου.

Έτσι μέσα από ένα πλέγμα υποκριτικών σχέσεων, πολιτείας και πολιτών, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας εκλέγει ηγεσίες, δίνοντάς τους ουσιαστικά μια σαφή εντολή, «να υλοποιούν το όραμα της οικονομικής ευημερίας του λαού τους, με κάθε νόμιμο ή παράνομο μέσο, πλην όμως διακριτικά, προκειμένου να μη θίγεται εμφανώς το περί δικαίου και ήθους κοινό αίσθημα».

Έτσι, είναι προφανές, ότι στα πλαίσια μιας τέτοιας κοινωνικής εντολής, κάθε πράξη του κράτους και των λειτουργών του, κρίνεται τυπικά ως «σύννομη» και «έντιμη», αν απλά δεν αποβλέπει σε κάποιου είδους προσωπικό όφελος και αν δεν στρέφεται ενάντια στα καλώς ή κακώς εννοούμενα οικονομικά συμφέροντα του λαού που υπηρετούν.

Το πνεύμα και η πρακτική μιας τέτοιας κοινωνικής θεώρησης, ασφαλώς και βρίσκει αντίθετους πολλούς από εμάς, όμως αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική πρακτική. Έτσι σήμερα είναι αρκετά υποκριτικό το φαινόμενο, οι θεματοφύλακες, σε ανατολή και δύση, αυτής ακριβώς της ανήθικης κοινωνικής δομής, να υποκρίνονται ότι σκανδαλίζονται, και να ζητούν δήθεν κοινωνική κάθαρση, αναφερόμενοι σε γεγονότα και πράξεις που επιβάλλει το κοινωνικό μοντέλο που υπηρετούν και σιωπηλά επικροτεί μεγάλο μέρος των πολιτών.

Αυτό που θα πρέπει να περιλαμβάνει σαν στόχο της μια νέα κοινωνική πρόταση, είναι η αλλαγή της ανήθικης κοινωνικής νοοτροπίας και όχι μόνο η κατ’ επιλογή αποκάλυψη κάποιων επώνυμων ή ανώνυμων υπηρετών της. Μία τέτοια κοντόφθαλμη πολιτική εκμετάλλευση των αδυναμιών της ανήθικης δομής που βιώνουμε, μπορεί να αποτελεί το μέσον επιβίωσης των μικροπολιτικών συμφερόντων ατόμων που νέμονται την κοινωνική καθημερινή ανηθικότητα ενώ συγχρόνως αποτελεί, σε μακροσκοπικό επίπεδο, ένα ασφαλές άλλοθι που παρατείνει το χρόνο ζωής της

Βιβλιογραφία

Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου: «Το Μέλλον του Παρελθόντος – Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός», Εκδόσεις 


logiosermis.net

Πλήρης επιβεβαίωση: Η Τουρκία πίσω απο την σφαγή στην Αρμενική πόλη Κεσαμπ της Συρίας!


20140417-084111.jpg

Για πρώτη φορά δυτικό μέσο αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στην γενοκτονία του συριακού λαού απο τους τουρκόφρονες ισλαμοφασίστες! Εδώ αποκαλύπτεται και η άθλια σκοπιμότητα πίσω από την μη αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων… 
Για να επαναλαμβάνουν τις θηριωδίες τους οι Τούρκοι, ανενόχλητοι!

Το δημοσίευμα απο την Telegraph.
By Ruth Sherlock, Beirut6:40PM BST 14 Apr 2014
Turkey facilitated an attack carried out by Islamist fighters against the Armenian town of Kasab inside Syria, eyewitnesses have told the Telegraph.
In an operation that was months in the planning, Turkish authorities gave rebel groups the mandate they needed to attack, allowing them access through a heavily militarised Turkish border post, whose location was strategically vital to the success of the assault.
“Turkey did us a big favour,” said a Syrian activist with the rebel group, whose name the Telegraph knows but has been asked not to reveal. “They allowed our guys to enter from their border post.
“We needed to hit the regime from different sides and this was the only way from near the coast, so it was a big help.”
Kasab, the ancestral home of the Armenian ethnic minority in Syria, which had remained relatively sheltered from the conflict in Syria.


olympia

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμ




Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος πως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για την πολιτική και η αποστροφή τους για την γνώση οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία, δεν θα διαφωνήσει στο ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία με τα πνευματικά εφόδια που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, με τον Σφακιανάκη, τη Μενεγάκη, τα ζώδια, τους μάγειρες, τις συνταγές και ό,τι άλλο πρόβαλε η ιδιωτική τηλεόραση.

Κοίταξε τα cd που αγόρασες όλα αυτά τα χρόνια, τα βιβλία που διάβασες (αν διάβασες), θυμήσου τις ταινίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που παρακολούθησες (αν παρακολούθησες), γιατί είναι αυτά τα όπλα με τα οποία θα αντιμετωπίσεις την χρεοκοπία. Αυτός είσαι.

Βέβαια, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων αντιμετωπίζει την χρεοκοπία με μόνο εφόδιο την αποβλάκωση που του πρόσφερε η ελληνική τηλεόραση. Και συνεχίζει να αποβλακώνεται.
Χρειάζονται εφόδια για να σκεφτείς. Και αυτά τα εφόδια δεν θα τα βρεις στην τηλεόραση.
Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία, την γνώση και το πνεύμα. Είναι ένα μέσο που μπορεί κάποιες φορές –και υπό προϋποθέσεις- να είναι ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβη ούτε αυτό. 

Η ελληνική τηλεόραση απευθύνεται στα χαμηλά ένστικτα και –με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ένας σκουπιδοτενεκές, με ξεπουλημένα λαμόγια, χαζογκόμενες, βιζιτούδες και διάφορους άλλους φελλούς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους δεν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ίσως, να δέχτηκαν να εμφανιστούν σε κάποια αξιοπρεπή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης αλλά μέχρι εκεί.

Το να μην εμφανίζεσαι στην τηλεόραση σημαίνει -μεταξύ άλλων- πως δεν πιστεύεις πως πάνω απ’ όλα είναι το κέρδος. Γιατί 

η τηλεόραση έχει να κάνει με πολλά χρήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης δεν ενδιαφέρονταν, βέβαια, για την πολιτική. Ήταν εθνικοί σταρ, οπότε ανήκαν σε όλους τους Έλληνες και δεν έπαιρναν ποτέ θέση για τίποτα. Επίσης, τα πρόσωπα της τηλεόρασης –τουλάχιστον αυτά που κυριάρχησαν- είναι βαριά αμόρφωτα.

Σε μια χώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική και την γνώση -και η «εκπαίδευσή» τους ήταν τηλεοπτική-, δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εκφράζει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αν δεν σε ενδιέφερε ποτέ η πολιτική και, παράλληλα, έχεις την εντύπωση πως ο Καζαντζάκης είναι ποδοσφαιριστής, είναι απόλυτα λογικό –όταν χρειαστεί- να εκφραστείς πολιτικά με το απόλυτο σκοτάδι, τον φασισμό, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τις μαγκιές, τις κλωτσιές, τα ουρλιαχτά και όλη αυτήν την κτηνωδία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.
 Το κτήνος το εκφράζουν τα κτήνη.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπάθεια των τηλεοπτικών προσώπων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μαζί τους αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πνευματικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: σε αυτή του χιμπαντζή.

Η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε τώρα. 
Ο νεοναζισμός δεν ήρθε τώρα. 
Ο φασισμός δεν ήρθε τώρα. 

Θα έπρεπε να τον είχες διακρίνει στον ναρκισσισμό της Ελένης, στην εγωπάθεια του Σάκη, στη ρηχότητα της Ρούλας και του Γρηγόρη, στον αδίστακτο κυνισμό του Θέμου και στην κτηνώδη βλακεία που κουβαλάνε όλα αυτά τα εγωκεντρικά ανθρωποειδή που θεοποίησαν το εύκολο κέρδος, προώθησαν την ιδιωτεία και πούλησαν τη ψυχή τους στον διάολο.

Κι αν αυτοί έβγαλαν πολλά χρήματα, αυτοί που τους παρακολουθούσαν μαγεμένοι –και τους παρακολουθούν ακόμα αφού είναι πια ανάπηροι πνευματικά- παίρνουν για τρόπαιο τη Χρυσή Αυγή.

Οι πολίτες έχουν χρέος να ασχολούνται με τα...
κοινά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική.
Οι πολίτες έχουν χρέος να φροντίζουν την ψυχή τους και το μυαλό τους, να επιζητούν την γνώση και να αποφεύγουν τα σκουπίδια.

«Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες.
 Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. 

Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο.

Ο φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας.
(Απόσπασμα απο  ανάρτηση  του  pitsirikos.net)