ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.4.14

Ανεβαίνει η ένταση στην Ουκρανία- Στα ανατολικά προελαύνει η Ρωσία


Ανεβαίνει η ένταση στην Ουκρανία- Στα ανατολικά προελαύνει η Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε αυτές “τις οργανωμένες εκστρατείες εξώθησης (στην αποσταθεροποίηση) και σε δολιοφθορές”…
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει μια “αντιτρομοκρατική” επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο, που ασκούν αυτονομιστές σε ανατολική πόλη της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.
“Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας” ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Φιλορώσοι ακτιβιστές οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν χθες, Σάββατο, κτίρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σλαβιάνσκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, και ύψωσαν οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης.
Μηνύματα σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έκαναν σήμερα το πρωί λόγο για πυροβολισμούς στην πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων, χωρίς να είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Ανταποκριτής του Ρόιτερς, ο οποίος βρίσκεται έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας της πόλης, ένα από τα κτίρια που έχουν καταληφθεί, είπε ότι υπερίπτανται δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Γύρω στις 12 γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν αυτό κατελήφθη, απομακρύνθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ανακοίνωση του Αβάκοφ.
Μια ομάδα περίπου 100 πολιτών, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένες γυναίκες, συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές που βρίσκονται μέσα σ’ αυτό, όπως “Δημοψήφισμα!” — μια αναφορά στα αιτήματα για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα διαφορετικό καθεστώς.
Στο μεταξύ, χθες η Ουάσινγκτον απηύθυνε προειδοποίηση προς τη Μόσχα, έπειτα από επιθέσεις φιλορωσικών ένοπλων ομάδων εναντίον πόλεων στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου ως “επίθεση” της Ρωσίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε πως είναι “πολύ ανήσυχος” μπροστά στον “αυξανόμενο κίνδυνο να εκδηλωθούν βίαιες συγκρούσεις” και κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης στην Ουκρανία “να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση” και να προχωρήσουν σε διάλογο για να μειωθεί η ένταση.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε τηλεφωνικά τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα θα αντιμετωπίσει “επιπλέον συνέπειες”, αν η ένταση με τη γειτονική Ουκρανία δεν μειωθεί και αν τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από τα σύνορα.
Η προειδοποίηση αυτή έγινε την επομένη της ανακοίνωσης από την Ουάσινγκτον κυρώσεων σε βάρος έξι αξιωματούχων της Κριμαίας -μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος διευκόλυνε τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος στην Κριαμία- και ενός ομίλου φυσικού αερίου, ως υπόπτων ότι απειλούν “την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία”.
Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι εξέφρασε στον Λαβρόφ “τη βαθιά ανησυχία του” για το γεγονός ότι οι επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το πρωί από ενόπλους ήταν “ενορχηστρωμένες και συγχρονισμένες, με τον ίδιο τρόπο που ήταν και οι προηγούμενες επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία”.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του κατήγγειλε αυτές “τις οργανωμένες εκστρατείες εξώθησης (στην αποσταθεροποίηση) και σε δολιοφθορές”. Ανακοίνωσε επίσης πως ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάινεν θα μεταβεί στις 22 Απριλίου στο Κίεβο όχι μόνο για να επαναλάβει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς τις αρχές του Κιέβου, αλλά και για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ενεργειακή κατάσταση της χώρας αυτής.
Ενώ μάχες διεξάγονται σε πολλές πόλεις, ο προσωρινός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία μετά την ανατροπή στα τέλη Φεβρουαρίου του φιλορώσου προέδρου, συγκάλεσε χθες το βράδυ στο Κίεβο ένα συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις. “Οι συμμετέχοντες μελέτησαν τα ζητήματα και τα μέτρα σε σχέση με την εξομάλυνση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία”, αναφέρεται απλώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Εθνικιστές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η συνάντηση για να απαιτήσουν μια ισχυρή απάντηση από τις αρχές. Ο Ντμίτρο Γιάρος, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος Πράβι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας), ο οποίος χαρακτηρίζεται “φασίστας” από τους φιλορώσους, κάλεσε από την πλευρά του τους οπαδούς του να “προετοιμασθούν για δράση”.
Αυτή η ενίσχυση των εντάσεων συμβαίνει σε μια στιγμή που η πραγματοποίηση συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ έχει ανακοινωθεί για την ερχόμενη Πέμπτη στη Γενεύη και ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως η κρίση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Ο Αβάκοφ κατήγγειλε από την πλευρά του “μια εξωτερική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, υποστηρίζοντας πως αυτοί που επιτέθηκαν είχαν “όπλα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μάχες διεξήχθησαν κυρίως στις τοποθεσίες Κραματόρσκ και Κράσνι Λίμαν, στην επαρχία του Ντονέτσκ, η οποία έχει σύνορα με τη Ρωσία. Δεν έκανε λόγο για νεκρούς ή τραυματίες.
Νωρίς χθες, Σάββατο, το πρωί, ένοπλοι πέρασαν και πάλι στην επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, παίρνοντας σχεδόν τον έλεγχο της τοποθεσίας του Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται σε ίση απόσταση από τις τρεις κύριες πόλεις της περιοχής, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, όλες γνωστές για τα φιλορωσικά κινήματά τους.
Αυτές οι νέες επιθέσεις σημειώνονται έξι ημέρες έπειτα από μια πρώτη σειρά επιθέσεων, μετά τις οποίες οι αυτονομιστές είχαν ανακηρύξει μια “κυρίαρχη δημοκρατία”, χωρίς να ελέγχουν παρά μόνο δύο δημόσια κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
Η Ρωσία, η οποία προειδοποίησε το Κίεβο εναντίον οποιασδήποτε αιματηρής καταστολής των ταραχών, τις οποίες οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί την κατηγορούν άλλωστε πως ενορχηστρώνει, έχει συγκεντρώσει μέχρι 40.000 στρατιώτες στα σύνορα, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, προκαλώντας φόβους ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα αυτά ως πρόσχημα για να επέμβει. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δεσμευθεί ότι θα προστατεύσει “με κάθε τίμημα” τους ρωσικούς πληθυσμούς της πρώην ΕΣΣΔ.
Οι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ, οι οποίοι φορούν στολές χωρίς διακριτικά, κράνη και μάσκες, ύψωσαν τη ρωσική σημαία. Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας “Ρωσία! Ρωσία!”.
Οι φιλορώσοι ζητούν την ένωση με τη Ρωσία ή τουλάχιστον τη διενέργεια δημοψηφίσματος για περισσότερη περιφερειακή αυτονομία.
Στο Ντονέτσκ, περίπου 200 φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν το απόγευμα την έδρα της αστυνομίας, όπως διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση και τα μέλη των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονταν εκεί φάνηκαν να αλλάζουν στρατόπεδο, καθώς φόρεσαν φιλορωσικά εμβλήματα. Οι περισσότεροι διαδηλωτές στη συνέχεια έφυγαν και επιτόπου παρέμειναν μόνο γύρω στα 20 άτομα.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Ντεστσίτσα είχε χθες, Σάββατο, συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, από τον οποίο ζήτησε να ενεργήσει ώστε να σταματήσουν οι “προκλήσεις”.
Ο Λαβρόφ αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη, θεωρώντας αντιθέτως “απαράδεκτο” το γεγονός ότι το Κίεβο λέει ότι μπορεί να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος. Ο Ρώσος υπουργός κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να “λάβουν υπόψη τις νόμιμες απαιτήσεις” των ρωσοφώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: