ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.4.14

Το κόλπο του υπουργείου Υγείας: Πώς πληρώνουμε περισσότερα για… φθηνότερα φάρμακαΜπορεί πλέον πολλά πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα να μην καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά τουλάχιστον έχουμε τα γενόσημα, που είναι δωρεάν. Σωστά; Λάθος.

Κι όμως, ακόμα και με συμμετοχή 0% στα φάρμακα, αρκετοί ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν για τη φαρμακευτική τους αγωγή – και μάλιστα, πλέον καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα, χάρη σε ένα «τρικ» του...
υπουργείου Υγείας.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω της μείωσης της τιμής αναφοράς των φαρμάκων, η οποία προβλέπεται στο τελευταίο Δελτίο Τιμών του υπουργείου Υγείας και προκαλεί συμμετοχή έως και 78% σε γενόσημα σκευάσματα.

Όπως εξηγεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, η τιμή αναφοράς είναι ακριβώς αυτή με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα. Την διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος. «Με αυτόν τον έμμεσο – πλην σαφή τρόπο – σήμερα ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει διπλάσια και πλέον χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών», εκτιμά ο Σύλλογος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών διαμαρτύρεται για την άνευ προηγουμένου αύξηση του κόστους των φαρμάκων για νεφροπαθείς, υποστηρίζοντας ότι για συγκεκριμένα σκευάσματα οι τιμές αναφοράς είναι χαμηλότερες ακόμα και από αυτές για το φθηνότερο γενόσημο της αγοράς!

Ένα άλλο «κρυφό» χαράτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, είναι το γεγονός ότι η λιανική τιμή των φαρμάκων είναι ανάλογη της περιεκτικότητας των σκευασμάτων, όμως αυτό δεν ισχύει και για την τιμή αναφοράς. Έτσι, για τη συσκευασία των 20 mg της γενόσημης στατίνης η λιανική τιμή είναι τα 13,92 ευρώ, ενώ για τη συσκευασία των 40 mg είναι τα 24,73 ευρώ. Ωστόσο, η τιμή αναφοράς παραμένει σταθερή στα 8,50 ευρώ…

Από το koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: