ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.4.14

Νέο «μεσοπρόθεσμο» προανήγγειλε ο Στουρνάρας που θα ψηφιστεί μέχρι 5 Μαΐου


Γ. Στουρνάρας: Θα παραμείνω υπουργός Οικονομικών
Ο Γ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο
αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών.

Νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή. Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνονται σε αυτό οι στόχοι του 2015 – 2017. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για...
το ελληνικό χρέος και απάντησε «ποιος θέλετε να είναι; Εγώ θα είμαι». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φύγετε από το υπουργείο, του επεσήμαναν οι δημοσιογράφοι. «Προφανώς, δεν θα φύγω. Εγώ θα είμαι επικεφαλής», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Η τραπεζική μεταρρύθμιση

«Απώτερος στόχος» του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, που ενσωματώνει σχετική κοινοτική οδηγία, «είναι η μη επιβάρυνση των φορολογουμένων στην περίπτωση εκκαθάρισης μίας τράπεζας», τόνισε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προσέθεσε παράλληλα ότι οι νέοι κανόνες για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα της Ε.Ε. έχουν ως βασικό στόχο το χρηματοπιστωτικό σύστημα «να είναι σε καλύτερη θέση να απορροφήσει οικονομικούς κλυδωνισμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στους νέους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι με την εφαρμογή τους θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια αλλά και η λογοδοσία των τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και για να εξασφαλιστεί η επάρκεια των αποθεμάτων ασφαλείας και ρευστότητας.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που εισάγονται στον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού τομέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας ειδική μνεία στις αποδοχές των στελεχών, στην ενισχυμένη διακυβέρνηση του συστήματος, στην ενίσχυση της διαφάνειας και φυσικά στα αποθέματα ασφαλείας.

Προανήγγειλε ότι η Ελληνική Προεδρία «θα εστιάσει στην προώθηση σημαντικών φακέλων, όπως το benchmarks, δηλαδή τους δείκτες αναφοράς σε χρηματοπιστωτικά μέσα και συμβάσεις, το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και τα Μακροπρόθεσμα Χρηματοδοτικά Εργαλεία και την Οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών».

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας
Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις μετά τον δανεισμό της χώρας από τις αγορές, ο υπουργός είναι ότι «η δική μας υποχρέωση είναι να επιταχύνουμε την διαδικασία επανόδου στην αναπτυξιακή τροχιά» και ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο «είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά ενσωματώνει τα νομοθετήματα που θέσπισε η Ε.Ε. με βάση τα διδάγματα από την κρίση και τις επιπτώσεις της στα πιστωτικά ιδρύματα, είπε ο Γ. Στουρνάρας και γι’ αυτό χρειάζονται «ενιαίοι κανόνες προληπτικής εποπτείας».


Από naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: