ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.4.14

Πως οι ασφαλιστικές εισφορές, καταστρέφουν τους ελεύθερους επαγγελματίες!




Ευρωπαικές χώρες με όριο απαλλαγής ασφαλιστικών εισφορών. 

Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα, δικηγόρου Αθήνας.

“Η αρχή ότι κάθε βιοποριστική δραστηριότητα καλύπτεται έναντι όλων των κινδύνων όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση, μετριάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω oi οποίες δεν συνεπάγονται την εγγραφή τους αντίστοιχα στην κάλυψη ενός ορισμενου κινδύνου.
Κάθε ανεξάρτητος επαγγελματίας που δηλώνει οτι το εισόδημα από αυτοαπασχόληση του δεν υπερβαίνει το εν τρίτο του κατώτατου μισθού ανά έτος εξαιρειται από την ασφάλιση υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων. Η απαλλαγή αυτή μπορεί να χορηγηθεί αναδρομικά.

Εάν το εισόδημα ενός επαγγελματία ειναι για περισσότερα χρόνια κάτω από το όριο αυτο, η υποχρεωτική ασφάλιση διατηρείται. Οταν ο αυτοαπασχολούμενος εργαζόμενος δηλώνει επαγγελματικό εισόδημα κάτω από το 1/3 του ελάχιστου κοινωνικού μισθού , μπορεί να ζητήσει την απαλλαγή για μικρο εισόδημα προκειμένου να απαλλαγεί από τις εισφορές υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων”. (Απο το υπουργειο ασφαλισης του Λουξεμβουργου. Μπορειτε να το φανταστειτε αυτο σε αρθρο ελληνικου νομου;)"

Οπως δεν ειναι καθολου γνωστο, στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης και του κοσμου οι ασφαλιστικες εισφορες των αυτοαπασχολουμενων συναρτωνται αποκλειστικα απο το εισοδημα εκαστου, το ατομικο δηλαδη ετησιο εισοδημα, και οχι καποιον γενικο εισοδηματικο μεσο ορο, ανυποστατο μαλιστα οπως ο εγχωριος, και λοιπες ελλαδικες περισπουδαστες ταχα αλχημείες.
Οπως ασφαλως επισης σχεδον κανεις δεν γνωριζε μεχρι τωρα (και κακως ουδεις δεν μπηκε στο κοπο να μαθει, παρα την σωρεια των εν αλλοδαπη δηθεν ερευνητων φωστηρων μας και εγχωριων αργομισθων) σωρεια ευρωπαικων χωρων εφαρμοζουν ΟΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ απο την καταβολη ασφαλιστικων εισφορων, στις περιπτωσεις που το εισοδημα του ασφαλιζομενου ειναι μικρο, συνηθως δηλαδη οταν βρισκεται κατω των 7.000 περιπου ευρω που ειναι και το κοινο σημειο του οριου της φτωχειας.

Με εφαλτήριο την εξαιρετικου ενδιαφεροντος αποκαλυψη για την υπαρξη ανεισφορολογητου οριου στην γηραια Αλβιονα, επιχειρησα να διευρυνω τα αποτελέσματα απο αλλες χωρες και πραγματι η αναζητηση στεφθηκε απο επιτυχία. Τα ευρεθεντα στοιχεία μας λενε πολλα σε επιπεδο συγκριτικου δικαιου για το ποια αντιληψη εχουν οι δυτικοευρωπαιοι για την κοινωνικη ασφαλιση και τη επιχειρηματικοτητα, σαφως πιο ευαισθητοι φυσικα, απο τη δικη μας εγχωρια πολιτικη ελιτ που παραβιαζει σωρεια συνταγματικων αρχων συνειδητα.

Να τονισω επιπροσθετως οτι περα απο το ιδιο το οριο απαλλαγης υπαρχουν τρια εξαιρετικα σημεια ενδιαφεροντος, δηλαδη :

α) Στις μνημονευομενες χωρες αλλα και σε αλλες υπαρχει συχνα διαδικασια με την οποια καθε αυτοαπασχολουμενους μπορει, ακομα και αν ξεπερνα τα καθορισμενα ορια απαλλαγης, ΠΑΛΙ να ζητησει την εξαιρεση του απο την καταβολη εισφορων επικαλουμενος λογους οικονομικης αδυναμιας και ανωτερας βιας! Ακομα και το IRS στην ΑΜΕΡΙΚΗ μπορει να διαγραψει οφειλες του, εαν οφειλονται σε αδυναμια.

β) Αντιλαμβανεσθε οτι χωρες που εχουν οριο απαλλαγης εισφορων στα 5 και 6 χιλιαδες ευρω εισοδηματος (η προαιρετικες εισφορες, ελαχιστου υψους, που ειναι στην ουσια το ιδιο), αντιστοιχα εφαρμοζουν αναλογικη μικροκλιμακωση του ποσου συνεισφορας.

Δηλαδη η επιβαρυνση εισφορων ακομα και σε καποιον που ξεπερνα το οριο απαλλαγης και εχει πχ 8 η 9 χιλιαδες ευρω εισοδημα, δεν ειναι το… σκωτσεζικο ντους των …5.000 ευρω ετησιως των ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ, αλλα ενα παρα πολυ μικροτερο ποσο, που αυξανει οσο αυξανει και το εισοδημα! Πχ στην Αγγλια ειναι το 9% του εισοδηματος. Δηλαδη στα 10.000 ευρω πχ εισοδημα ειναι μολις 900 ευρω οι εισφορες συνολικα!

γ) Το σκανδαλο στην Ελλαδα δηλαδη, το οποιο συνεχιζει με μεγαλη επιτυχια ο κυριος Βρουτσης, δεν ειναι μονο οτι εχει κατακρεουργηθει το Συνταγμα και η μικρομεσαια ατομικη επιχειριση με τις εφαρμοζομενες οριζοντιες τοις πασι εισφορες, αλλα μη διευρυνοντας ο κος Βρουτσης τον τροπο υπολογισμου εισφορων, αναλογα με τα εσοδα, αποτρεπει ταυτοχρονα (με προκλητικα προστατευτικο τροπο) τις μεγαλες (εισοδηματικα) ατομικες επιχειρησεις και εταιριες, που εχουν κολοσσιαια εσοδα να συνεισφερουν περισσοτερες εισφορες και να κρατησουν ζωντανα τα ασφαλιστικα ταμεια της χωρας!

Η λιστα των χωρων ειναι εξης :

AΓΓΛΙΑ, Oριο απαλλαγης εισφορων: Εισοδημα Kατω απο 6.950.87 ευρω.
-Μεχρι τα 9439.82 ευρω επίσης πληρωνεις μονο 177 ευρω ετησιως!!! Και 9% του εισοδηματος απο εκει και πανω!

Ακολουθουν οι εξης χωρες,
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Τα στοιχεια που κατεγραψα αναλυτικα ερχονται απο τους ιστοτοπους κοινωνικης ασφαλισης καθε χωρας η εγκριτες διαδικτυακες πηγες:
1. Αγγλία – ασφάλιση ελεύθερων επαγγελματιών: 

Για εισόδημα κάτω των £5,725 το χρόνο δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις! ( = 6.950.87 ευρω)

Έως £7.775 το χρόνο (= 9439.82 ευρω) πληρώνεις £2.70 την εβδομάδα=2.70χ4.5 εβδομάδες= £12.15 τον μήνα!

Απο £7.775 έως £41,450 εισόδημα τον χρόνο πληρώνεις 9% των καθαρών σου κερδών! (Class 4)
Από £41,450 και πάνω, +2%!!!
Υπάρχει αντιστοίχιση τζίρου/εισοδήματος/κερδών με εισφορές.
Μόνο στην χώρα μας οι εισφορές έχουν την μορφή ενός αυθαίρετου φόρου επί της δραστηριότητας των ΕΕ, δίκην χαρατσιού!
Για πόσο καιρό νομίζουν ότι αυτή η ληστεία μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων; Κι έχουν και το θράσος να διώκουν ποινικά όσους όσες αδυνατούν να ανταποκριθούν.

2. Aνεισφορολόγητο στην Νορβηγία: 
ΜΗ υποχρεωτικές οι εισφορές του αυτοαπασχολούμενου στη Νορβηγία, οταν το ετήσιό του εισοδημά είναι μικρότερο από < 4.740 ευρώ 

Δεν καταβάλλoνται εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για το εισόδημα κάτω από το «όριο απαλλαγής ” (frikortgrense). Το όριο αυτό είναι τα NOK 39.997 για το 2010 ( το βρηκαμε και αυτο για να μην το ψαχνετε, 39.997 NOK αντιστοιχούν σε 4.740.05 ευρω).

Στη συνέχεια, οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης καταβάλλονται σε ποσοστό 25% (του εισοδήματος πάνω από 39 600 NOK) μέχρι που αυτό δίνει μια υψηλότερη συνολική φορολογική επιβάρυνση σε όλα τα εισοδήματα φυσικών προσώπων.

3. Aνεισφορολόγητο ΚΑΙ στην Πορτογαλία:
Eθελοντικές οι εισφορές του αυτο – απασχολούμενου, οταν το εισοδημά του είναι μικρότερο ή ίσο με το εξαπλάσιο του εθνικού κατώτατου μισθού!
Social security affiliation is voluntary for self -employed workers whose gross yearly income is less than or equal to six times the national minimum wage, it is mandatory for those self-employed workers who earn more than six times the national minimum wage
Ας το μεταφρασουμε :
H Κοινωνική ασφάλιση είναι προαιρετική για τους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους των οποίων το ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα είναι μικρότερο ή ίσο με το εξαπλάσιο του εθνικού κατώτατου μισθού, είναι δε υποχρεωτικη για τους αυτο -απασχολούμενους εργαζόμενους που κερδίζουν περισσότερα από έξι φορές τον εθνικό κατώτατο μισθό.

4. Ανεισφορολόγητο ΚΑΙ στο Λουξεμβούργο:
Για μικρά εισοδήματα, όταν δηλαδή το ετήσιο εισόδημα ειναι μικρότερο απο το εν τρίτο του κατώτατου μισθού (=<7 .200="" font="" nbsp="">

Αναφερεται λοιπον εκει οτι : Η αρχή ότι κάθε βιοποριστική δραστηριότητα καλύπτεται έναντι όλων των κινδύνων όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση, μετριάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω oi οποίες δεν συνεπάγονται την εγγραφή τους αντίστοιχα στην κάλυψη ενός ορισμενου κινδύνου.

Κάθε ανεξάρτητος επαγγελματίας που δηλώνει οτι το εισόδημα από αυτοαπασχόληση του δεν υπερβαίνει το εν τρίτο του κατώτατου μισθού ανά έτος εξαιρειται από την ασφάλιση υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων.

Η απαλλαγή αυτή μπορεί να χορηγηθεί αναδρομικά και ισχύει μόνο για τις περιόδους για τις οποίες δεν καταβάλλεται επίδομα κοινωνικής ασφάλισης.

Ένα πρόσωπο που εκτελεί μια συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί, ωστόσο, να ζητήσει να γίνει δεκτο στην υποχρεωτική ασφάλιση.

Εάν το εισόδημα ενός επαγγελματία ειναι για περισσότερα χρόνια κάτω από το όριο αυτο, η υποχρεωτική ασφάλιση διατηρείται, εκτός εάν ο ασφαλισμένος επικαλείται ρητά την εξαίρεση.
Οταν ο αυτοαπασχολούμενος εργαζόμενος δηλώνει επαγγελματικό εισόδημα κάτω από το 1/3 του ελάχιστου κοινωνικού μισθού , μπορεί να ζητήσει την απαλλαγή για μικρο εισόδημαπροκειμένου να απαλλαγεί από τις εισφορές υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων.

Ποιο ειναι το 1/3 του κατωτατου μισθου στο Λουξεμπουργκο; Για το 2013 ηταν τα 1.874 ευρω!

1.874 / 3 = 624,6666666666667!

Εν ολιγοις οποιος εχει κατω απο 625 ευρω το μηνα εσοδα Χ12 μηνες = 7.500 ευρω το χρονο εισοδημα και κατω ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ & ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ!!!

Μα τι σου ναι αυτοι οι Ευρωπαιοι! Αφηνουν τους ελευθερους επαγγελματιες να αλωνιζουν φοροκλεβωντας και τους απαλλασσουν απο τις ασφαλιστικες εισφορες !!!
Μα ποιος θα στηριξει το ασφαλιστικο τους συστημα & τους δημοσιους υπαλληλους ? ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ!??

Σε τι ακριβως οφεληθηκαμε τελικα απο την εισοδο στην ΕΕ πλην του να ροκανιζουν μονο καποιοι επιτηδειοι επιδοτησεις, πακετα Ντελορ και ΕΣΠΑ? Φθηνα αμαξια δεν εχουμε, ανεισφορολητο δεν μας φερανε, πολιτισμο ουτε, περιθαλψη πατος κλπ.

Μας ακριβηνανε τη ΔΕΗ, τα ταξι και το μετρο γιατι λεει ηταν πολυ φθηνα σε σχεση με τας Ευρωπας και τωρα βαλανε στο ματι και την υψηλη ιδιοκατοικηση!

Τα καλα της Ευρωπης μας τα αποκρυπτουν και τα ανεισφορολογητα και μας κοπανανε ΜΟΝΟ ο,τι θεωρησουν οτι θελει ΑΥΞΗΣΗ !!!!!

5. ΙΡΛΑΝΔΙΑ:

4% οι ασφαλιστικές εισφορές επι του ετήσιου εισοδηματος και εθελοντική η καταβολή τους όταν το εισόδημα ειναι κάτω από τα 5.000 ευρώ.
Class S social insurance (PRSI)
Pay Related Social Insurance (PRSI) contributions are deducted from your income and used to fund social insurance payments, for example, State pensions. There are different rates of PRSI for different categories. If you are self-employed, you pay PRSI at a lower rate called Class S. Most employees pay Class A PRSI.
People who pay Class S include farmers, professional people, certain company directors, people in business on their own or in partnerships and people with income from investments, rents or maintenance payments. Employees who are also self-employed in a trade or profession pay Class S PRSI on that income as well as their PRSI contribution as an employee.
What PRSI do self-employed people pay?
If you are aged between 16 and 66 you pay Class S PRSI of 4% on all your income for tax purposes, that is gross income less allowable expenses.
You must pay 4% of all your income or €500, whichever is greater.
If you earn less than €5,000 from self-employment in a year you are exempt from PRSI, but you may pay €500 as a voluntary contributor.
(Μεταφραση : Αν κερδίζete λιγότερα από 5.000 € από αυτοαπασχόληση σε ένα χρόνο απαλλάσσεστε από το PRSI, αλλά μπορείτε να πληρώσετε αν θελετε € 500 ως μια εθελοντική ασφαλιστικη εισφορα.)

6. EΛΒΕΤΙΑ :

Κατώτατη ασφαλιστική εισφορά ύψους μόλις 389.49 ετησίως για τα εισοδήματα κάτω των 7.625,77 ευρώ!
SELF-EMPLOYED PERSONS
With or without salaried employees, your self-employment activity requires affiliation with a social security (AVS) fund. Our fund will examine your right to be self-employed by means of a questionnaire. Once you have completed this first step, you must pay the social contributions for yourself and/or your employees (shared contributions).
AVS/AI/APG
(personal contributions)
1) over CHF 55,7009 = 7%
2) from CHF 55,700 to CHF 9,300 decreasing rate from 9.202% to 5.223%
3) less than CHF 9,300 = CHF 475

1st Pillar: Old Age, Survivors and Disability Insurance AHV/IV/EO – contributions for self-employed persons Maximum rate 9.70%
A. Maximum rate applies for annual income of at least CHF 55,700
B. Lower annual limiting amount For insured salaries between CHF 9,300 and CHF 55,700 sliding scale applies
C. Minimum contribution 475 CHF fo Self-employed persons and persons not in gainful employment – with income under 9,300 CHF
9.300 CHF = 7625.77 euro!
475 CHF = 389.49 euro!
"Oi προγονοι μας στο Συνταγμα μας ειχαν προλαβει και γραψανε οτι οι Ελληνες συνεισφερουν αναλογα με τις οικονομικες τους δυναμεις. Πραγμα που σημαινει οτι συχνα μπορει και να αδυνατουν να προσφερουν εντελως, πραγμα που πρεπει οχι μονο να γινεται σεβαστο αλλα να αναγνωριζεται αμεσα και προστατευτικα απο την πολιτεια."

Συγκριτικη Ερευνα 2014, Κωνσταντινος Παπακασόλας, Δικηγορος Αθηνας

Πηγές



Δεν υπάρχουν σχόλια: