ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.4.14

Oι Ελβετοί ψηφίζουν για το εάν θέλουν κατώτατο μισθό 3.297 ευρώ!


Σε δημοψήφισμα προχωρούν οι Ελβετοί στις 18 Μαΐου προκειμένου να εγκρίνουν την υιοθέτηση κατώτατου μισθού, ο οποίος θα κυμαίνεται στα 18 ευρώ την ώρα.


Εάν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, η Ελβετία θα έχει τον υψηλότερο κατώτερο μισθό παγκοσμίως - 4.000 φράγκα/μήνα (3.297 ευρώ) ή 22 φράγκα/ώρα (18 ευρώ). Ο μέσος μισθός στην Ελβετία είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τα 6.800 φράγκα (5.600 ευρώ).
Κι ενώ το 90% των εργαζομένων στην Ελβετία κερδίζει ήδη περισσότερα από αυτά, οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι εάν υιοθετηθεί οροφή για τον κατώτατο μισθό αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν όλοι οι μισθοί στη χώρα.

“Δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους μισθούς” λέει στο Bloomberg η Jasmin Eicher, η οποία έχει ήδη διώξει το μοναδικό υπάλληλο πλήρους απασχόλησης που είχε στο κατάστημα με είδη δώρων, που διατηρεί σε προάστιο της Ζυρίχης. 
 
Ο υπάλληλος αυτός κέρδιζε 3.500 φράγκα το μήνα. Τώρα, αναγκάζεται η ίδια να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα. Οι ελπίδες της να προσλάβει κάποιον με λιγότερα χρήματα θα εξανεμιστούν εάν περάσει η σχετική πρόταση.

“Φυσικά, καταλαβαίνω τον κόσμο που δεν κερδίζει αρκετά, αλλά δεν αξίζουν όλοι 4.000 φράγκα. Εδώ στην Ελβετία είμαστε όλοι ήδη τόσο καλοπληρωμένοι”.

Η ελβετική κυβέρνηση δηλώνει αντίθετη με την πρόταση, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει το δημοψήφισμα, καθώς έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών.
Οι βασικότεροι υποστηρικτές της πρότασης αυτής είναι τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ελβετίας, τα οποία υποστηρίζουν ότι οι μισθοί θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές που επικρατούν στη χώρα, οι οποίες συγκαταλέγονται στις υψηλότερες.

Δημοσκόπηση, πάντως, που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών gfs.bern και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Απριλίου, δείχνει ότι το 52% των ψηφοφόρων θα απορρίψει το αίτημα. Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών Leger υποστήριζε τον προηγούμενο μήνα ότι το ίδιο ποσοστό θα έλεγε “ναι”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: