ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.2.12

351 ευρώ το επίδομα ανεργίας, αλλά "συνθλίβεται από στεναχώρια"...


ΤΟ ΓΡΟΥΝ στην φωτό.


Στα 351 από τα 461 ευρώ πέφτει το επίδομα ανεργίας. Την ώρα που οι τιμές παραμένουν στα ύψη και είναι μεγαλύτερες από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το κήτος υπουργός οικονομικών πάντως είπε ότι "συνθλίβεται από στεναχώρια". Γιατί "έχει ζήσει το μεροδούλι-μεροφάι"!

Ο γαμπρός του Μπακατσέλου, ο εκλεκτός του Άνθιμου και του Λαμπράκη, ο υποστηριζόμενος απ' ό,τι πιο βρόμικο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, ο πιο προβεβλημένος εκπρόσωπος της διαπλοκής,
έχει ζήσει την καθημερινή μάχη για ένα πιάτο φαγητό! Αυτή η μάχη που έδωσε ο Βενιζέλος, άφησε ανεξίτηλα σημάδια στον σωματότυπό του. Αυτά τα σημάδια είναι που προκαλούν τη "συμπάθεια" όλων των Ελλήνων. Την οποία εκδηλώνουν με κάθε τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, αυτός ο αστοιχείωτος στα οικονομικά υπουργός οικονομικών, περιμένει με τα μέτρα που παίρνει να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, να μειωθεί η ύφεση και να υπάρξουν πρωτογενή αποτελέσματα, δηλαδή ανάπτυξη. Mειώνοντας, μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, και το επίδομα ανεργίας...

Αυτό το υποκείμενο (sic), σε λίγες μέρες θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Και στις εκλογές κάποιοι θα τον ψηφίσουν.
Ό,τι κι αν πω για τους τελευταίους, θα είναι λίγο 


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο αγώνας δρόμου για την παγκόσμια κυριαρχία φτάνει στο αποκορύφωμά του!



  • Τα γεγονότα έρχονται να ανατρέψουν την εικονική πραγματικότητα
Όσοι πιστεύουν πως η Γερμανίδα Καγκελάριος καθώς και ο «πολύς» κύριος Schäuble, εξυπηρετούν καθαρά γερμανικά συμφέροντα, είναι γελασμένοι. Για τα συγκεκριμένα άτομα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, πως δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από απλά υποχείρια της ΝΤΠ και πως η «περίεργη» στάση τους είναι προσχεδιασμένη, για να οδηγήσει σε έναν στόχο: την απαξίωση των εθνικών συνόρων και την κατάργηση των εθνών/κρατών. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και να δεσμευτούν μόνιμα όλα τα κράτη/μέλη της Ε.Ε. προτού εμφανιστούν οι διεκδικητές των δικαιωμάτων του Γερμανικού Ράιχ (βλέπε εδώ), οι οποίοι δρουν προς στιγμή ακόμα παρασκηνιακά.
Η οικονομική κρίση, η οποία έχει αγγίξει μοιραία και τους πειθαρχημένους Γερμανούς -όσο και να προσπαθούν αυτό να το καλύψουν με την φούσκα της δήθεν ανάπτυξης- έχει κάνει τον γερμανικό λαό να «ψάχνεται» και αυτό είναι για την ΝΤΠ πολύ επικίνδυνο, διότι δεν είναι δύσκολο να ανακαλυφτεί η απάτη του εικονικού (και στην ουσία ανύπαρκτου) Γερμανικού κράτους (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία). Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει στο μεταξύ ξυπνήσει, πράγμα το οποίο επιβάλει άμεση αντίδραση από αυτούς οι οποίοι θέλουν να τους κρατούν σε «χειμερία νάρκη». Δεν είναι λίγοι αυτοί στη Γερμανία που ζητούν σήμερα έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή στο Μάρκο, αυτό προσπαθούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να το αποσιωπήσουν, αλλά το internet είναι ακόμα ανεξέλεγκτο και κοντεύει να τους χαλάσει την δουλειά, γι αυτό βιάζονται επίσης να περάσουν δια της πλαγίας οδού το περιβόητο ACTA.
Σχετικά τώρα με την Ελλάδα, ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως «μοντέλο εθελούσιας παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας», για να υπάρξει έτσι ένα προηγούμενο, το οποίο θα εφαρμοστεί έτσι και σε όλα τα υπόλοιπα κράτη/μέλη. Μια ομοσπονδοποίηση δηλαδή, σύμφωνα με το μοντέλο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας (βλέπε εδώ).
Αυτό εξηγεί και το πολύ άκομψο παιχνίδι που παίχτηκε από τον άλλο φανατικό νεοταξίτη, τον πρώην πρωθυπουργό ΓΑΠ και την φουτουριστική ομάδα του, που φρόντισαν με τον πλέον άγαρμπο τρόπο να ισοπεδώσουν την χώρα μας και να την οδηγήσουν με συνοπτικές διαδικασίες στην αγκαλιά των αφεντικών τους. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουν αυτόν τον στόχο, την εθελούσια παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, ήταν μόνο ένας: Η πλήρης οικονομική κατάρρευση. Μια μέθοδος τόσο αποτελεσματική, όσο ήταν σε άλλες εποχές η πολιορκία.
Τι σημαίνει άρα αυτό;
Σημαίνει απλά, ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου.
Το ερώτημα όμως είναι: Ποιος έχει κηρύξει αυτόν τον Πόλεμο;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Το πόλεμο κήρυξαν, αυτοί που επιδιώκουν να διασφαλίσουν τον παγκόσμιο έλεγχο. Οι ενορχηστρωτές της Νέα Τάξης Πραγμάτων.
Τα πράγματα έχουν κάπως περιπλεχθεί όμως, λόγω της Γερμανίας, διότι η προπαγάνδα των τελευταίων χρόνων έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμα της δήθεν αναβίωσης ενός 4ου Ράιχ, παρουσιάζοντας την Ομοσπονδιακή Γερμανία, ως τον «κακό» της παρέας. Αυτό αποδεικνύεται όμως ως μέρος του σχεδίου, διότι αυτό που εμφανίζεται σήμερα ως Γερμανία, είναι στην πραγματικότητα ΜΙΑ ΑΠΑΤΉ. Είναι ακριβώς αυτό το οποίο επιδιώκουν να κάνουν με όλη την Ευρώπη: Μια συνομοσπονδία κρατών, με κράτη αποκομμένα από το παρελθόν τους, χωρίς εθνικά σύνορα, για αυτό εμφανίζουν αυτό το γερμανικό μόρφωμα ως το πλέον ισχυρό, διότι επιδιώκουν να την παρουσιάσουν -παρά τον αρνητικό τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται- ως ιδανικό πρότυπο ευημερίας. Αυτό είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι προς την τελική Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Ποιόν εξυπηρετεί όμως αυτό;
Εξυπηρετεί πρώτα το Διεθνές Κεφάλαιο (τις Τράπεζες) και αμέσως μετά τους συνοδοιπόρους τους που είναι ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλιστικός συνασπισμός.
Το άλλο ερώτημα που προκύπτει, είναι: Ποιους φοβούνται;
Φοβούνται την συσπείρωση του εχθρού, που είναι, αυτό που λέω εγώ «συνασπισμό της αρκούδας». Δηλαδή την αναβίωση του Γερμανικού Ράιχ (που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το Γ’ Ράιχ ή το Σιωνιστικό μόρφωμα της Ομοσπονδιακής Γερμανίας) , που ετοιμάζεται παρασκηνιακά για την τελική επίθεση και που έχει στο μεταξύ πάρει με το μέρος του την ομάδα κρατών που είναι γνωστά ως BRIC. Αυτός είναι ο εχθρός, και είναι όχι μόνο τρομερός αλλά και ανήλεος. Και το κυριότερο είναι, πως εξαιτίας της ασύστολης κατάχρησης εξουσίας, στην οποία επιδόθηκε η αυτοκρατορία όλα αυτά τα χρόνια που μονοπώλησε την παγκόσμια κυριαρχία μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, έχει ο συνασπισμός αυτός τώρα και το ηθικό πλεονέκτημα, γι αυτό πρόκειται σύντομα να εμφανιστεί ως ο «απελευθερωτής των σκλάβων», ως ο νέος Σπάρτακος!
Αυτά είναι κάποια από τα γεγονότα που «παίζονται» στο παρασκήνιο και δεν αποτελούν δικές μου «ανακαλύψεις», αλλά είναι πράγματα γνωστά σε όλους αυτούς που τολμούν να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα.
Συμβαίνει όμως -ακόμα και μέσα στους χώρους του διαδικτύου- να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν «κουμπώσει» με τα συμφέροντα κάποιων επιτήδειων, οι οποίοι ελπίζουν να επωφεληθούν από τις εξελίξεις και να καταφέρουν να αρπάξουν κάποιο κομμάτι από την «πίτα» της εξουσίας. Αυτοί είναι οι χειρότεροι στον χώρο της παραπληροφόρησης, διότι έχουν απόλυτη άγνοια σε ότι αφορά τα γεγονότα, και χωρίς να ξέρουν στην πραγματικότητα τι κάνουν, διασπείρουν παραπλανητικές πληροφορίες και είναι και οι ποιο φλογεροί πολέμιοι της αλήθειας. Αυτό κάνει την έρευνα του αντικειμενικού ερευνητή ακόμα ποιο δύσκολη και κρατά τους επιφανειακούς «περιηγητές», που είναι δυστυχώς οι περισσότεροι, στο σκοτάδι.
Έτσι γινόταν πάντα και έτσι γίνεται και σήμερα…
Γι αυτό τα γεγονότα θα έρθουν αιφνιδιαστικά και θα πιάσουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου στον …ύπνο.
Το τελικό ερώτημα που εύλογα τίθεται όμως τώρα, είναι: Υπάρχει διέξοδος;
Η απάντηση είναι: Ναι! Πάντα υπάρχει διέξοδος…
Το ζήτημα είναι, όμως, αν είμαστε αρκετά θαρραλέοι και άγρυπνοι ώστε να την εντοπίσουμε και να την ακολουθήσουμε.
Πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αρπαγής των προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων από εταιρείες του εξωτερικού βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες.Αλλοδαπές εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο, το Αμβούργο αγοράζουν τα ...;δικαιώματα των οφειλών τους προς τις Ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να αρπάξουν κάθε λογής περιουσιακό στοιχείο, ανάλογα με το είδος της οφειλής.
Οι εταιρείες αυτές αναφέρονται ως «σύστασης ειδικού σκοπού». Η «κερκόπορτα» για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα άνοιξε με το νόμο 3156/2003. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να αγοράζουν τις απαιτήσεις των δανειακών συμβάσεων από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, έναντι ποσού το οποίο δεν ξεπερνά το 20% της συνολικής οφειλής.
Για παράδειγμα ένα στεγαστικό δάνειο των 200.000 ευρώ που κάποιος πολίτης έχει συνάψει με μια ελληνική τράπεζα, αγοράζεται από αυτές τις εταιρείες με όχι περισσότερα από 40.000 ευρώ.
Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι ίδιες να διεκδικήσουν το υπόλοιπο της οφειλής, έχοντας στη διάθεση τους όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέσα, σαν να έχουν συνάψει απευθείας με τους οφειλέτες τις συμβάσεις. Από διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και οτιδήποτε άλλο έχει θέσει ο νομοθέτης στο «κυνήγι» των «κακών» οφειλετών.
Εδώ Λονδίνο ...; σας παίρνουμε το σπίτι
Τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες. Το σκηνικό είναι πάνω κάτω το ίδιο. Οφειλέτες στα όρια της απόγνωσης ξυπνούν μια ωραία ημέρα και ανακαλύπτουν ότι πλέον δεν χρωστούν στο τραπεζικό ίδρυμα από το οποίο πήραν το δάνειο αλλά σε κάποια εταιρεία του εξωτερικού που ουδέποτε έχουν έρθει οι ίδιοι σε επαφή.
Και όταν απευθύνονται στην τράπεζα τότε ανακαλύπτουν ότι η δυνατότητα εκχώρησης των απαιτήσεών τους υπήρχε στα ψιλά γράμματα της σύμβασης που είχαν υπογράψει.
Το www.koutipandoras.gr παρουσιάζει σήμερα χαρακτηριστική περίπτωση δανειακής σύμβασης η απαίτηση της οποίας έχει εκχωρηθεί σε εταιρεία του εξωτερικού. Ο οφειλέτης είχε υπογράψει δανειακή σύμβαση με συγκεκριμένη τράπεζα στις 27/07/1998, από την οποία εκκρεμεί οφειλή προς την τράπεζα ύψους 1719 ευρώ.
Αντί για την τράπεζας όμως, ξαφνικά έλαβε στα χέρια του επιστολή από εταιρεία με έδρα το Αμβούργο που του συνιστούσε να εξοφλήσει την οφειλή, πέφτοντας κυριολεκτικά από τα σύννεφα.
Δεμένα τα χέρια της πολιτείας
Στο μεταξύ η Ελληνική πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά για εκχωρήσεις τέτοιου είδους που έλαβαν χώρα πριν από το 2009. Έκτοτε, ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση η οποία απαγορεύει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την εκχώρηση απαιτήσεων σε τρίτους.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο www.koutipandoras.gr o γενικός γραμματέας καταναλωτή κ. Δημήτριος Σπυράκος «για όλες τις περιπτώσεις που έχουν εξαγοραστεί πριν από το 2009 δεν μπορούμε να επέμβουμε».
Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και για όσους οφειλέτες που θέλησαν να κάνουν χρήση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Οι οφειλέτες βρήκαν μπροστά τους τεράστια εμπόδια. Οι εταιρείες αυτές έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει εμπρόθεσμη επίδοση και να συμπεριληφθούν οι απαιτήσεις τους στο νόμο και έτσι να χάνουν το τρένο για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα άρει τα όποια εμπόδια, αναφορικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά . Ωστόσο το πρόβλημα για χιλιάδες οφειλέτες με δανειακές συμβάσεις προ του 2009 παραμένει.
«Θα καταθέσουμε μία ρύθμιση τις επόμενες μέρες ώστε να μην υπάρχει κανένα πρακτικό πρόβλημα για τον οφειλέτη, με την οποία θα προβλέψουμε ότι σε περίπτωση που υπάρχει εκχώρηση στο εξωτερικό να ορίζεται αντίκλητος στην Ελλάδα, δηλαδή να μη χρειάζεται να επιδώσει στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα» επισημαίνει o κ. Σπυράκος.
Πηγή koutipandoras

Λόγω των ημερών: «et in Αrcadia ego» (Ανήκω κι εγώ στην Αρκαδία)

 
του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
 
             Η Καθαρά Δευτέρα είναι η εορτή της Φύσης, του εξαγνισμού και της επιστροφής του ανθρώπου στην κοιτίδα του για αναγέννηση. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το έθιμο αυτό προέρχεται από την Αρκαδία η οποία το μεταλαμπάδευσε μέσω των εποίκων της στην προ της κτίσης, Ρώμη, δημιουργώντας τη βάση για τα Λουπερκάλια. Οι Απόκριες, οι οποίες στηρίζονται στα Λουπερκάλια, έχουν αρχή μια Διονυσιακή κατάσταση εξαγνισμού και ζύμωσης που καλείται «Αρκαδικό ιδεώδες».            
            Τι είναι όμως το Αρκαδικό ιδεώδες; Είναι η επιστροφή του ανθρώπου στη φύση, σε μικρές κοινότητες για βουκολική παν-φυσικά ερωτική ζωή, χωρίς ηθικοπλαστικές και τεχνηματικές δεσμεύσεις. Αποτελεί υπόμνημα για να αποτοξινωθεί ο άνθρωπος από τη διάσταση του ego με το alter ego του που επέφερε ο πολιτισμός, δηλαδή, εκφράζει τάση απογύμνωσης της λογικής χάριν των αδέσμευτων αλόγων του ενστίκτου. Σε γενικές γραμμές το Αρκαδικό ιδεώδες παραπέμπει στον φυσικό, παρορμητικό, αδέσμευτο αλλά και προσηνή στη φύση άνθρωπο, ο οποίος στις εκδηλώσεις του οδηγείται από την εσώτερη μάνα γη. Η κατάσταση αυτή παραπέμπει σε μια μορφή απελευθέρωσης της ψυχής η οποία ενπεριέχει τη φύση όλη και ανάλογα με πως αισθάνεται, δείχνει το τι αισθάνεται, ζυγίζοντας τα πράγματα στο χάος της ελευθερίας. Πρέπει όμως να τονιστεί πως θεωρεί ως βάση ότι ο άνθρωπος κατέχει μέσα του μια εγγενή σοφία και ότι δεν είναι εκ γενετής κακός αλλά γίνεται κακός από τα απωθημένα εκ της ανασφάλειάς του.   
            Όταν ο Δυτικός πολιτισμός βρισκόταν σε κρίσιμες καμπές της εξελικτικής του  διαδρομής, ας πούμε στη βιομηχανική επανάσταση είτε πιο πίσω στους τριακονταετείς πολέμους είτε ακόμα πιο πίσω στις Ρωμαϊκές ή τις Αλεξανδρινές τεράστιες πόλεις, σε αυτό το ιδανικό αναζητούσε να βρει το χαμένο του φυσικό εαυτό, στο λεγόμενο «Αρκαδικό ιδεώδες». ...

            Η Αρκαδία και ο Παν με τον επτακάλαμο συριγγωτό αυλό του ήταν και θα παραμείνει μια σύνοψη επουράνιας κι επίγειας μελωδίας ενός άρρηκτου δεσμού του ανθρώπου με τη φύση. Αυτό εκφράζει το μήνυμα των Απόκρεω που παραπέμπει σε Εξαγνισμό έχοντας κορύφωση την Καθαρά Δευτέρα, την απεξάρτηση, την ανακύκλωση και την αναγέννηση. Ελάχιστα όμως έχει γραφτεί ότι ο εξαγνισμός αυτός επικεντρώνεται στην ψυχή του ανθρώπου που κατέληξε λόγω του πολιτισμού μια ψυχρή μηχανή ή να τραβάει ένα κάρο.  
            Back to Arcadia για την ψυχή μας, τις ημέρες αυτές, λοιπόν. Θα ήταν όμως παράλειψη να μη αναφέρουμε τρεις σημαντικές μορφές που επέδρασαν στη στήριξη του Αρκαδικού ιδεώδους που επανέρχεται σε κύκλους: Τη βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας ως μέγιστη Ελληνοποιό γυναίκα, τον Τόμας Μουρ με την Ουτοπία του «ούτως ποιείν ο τόπος», και τον προφήτη της Μεσσιανο - Ελληνικής λύτρωσης ποιητή Βιργίλιο, τους οποίους, καθώς ένιωθαν Πελασγο-Αρκάδες πρέπει να τους τιμούμε. Για το λόγο αυτό, καλό είναι κάποτε το Υπουργείο του εδώ πολιτισμού - αν είναι του Ελληνικού Πολιτισμού - να φτιάξει τους ανδριάντες τους και γύρω να στηθεί ο χορός των νυμφών με επίκεντρο τον Πάνα και τον αυλό του, σύμβολο μιας φαουστικής (αυτόκαυστα φωτεινής) Διονυσιακής και Απολλώνιας ψυχής η οποία πρωτο-εμφανίστηκε ως έρωτας για τη ζωή γητευτικός στο βουνό της Αρκαδίας.
            Όταν ο άνθρωπος έχασε τη γήτευση του Έρωτα για τη ζωή μέσω του λόγου και της πράξης που κατόπιν έγινε συμπεριφορά πολιτική, έχασε ένα μέρος της αγνής Αρκαδικής ψυχής του.
            Οι μικρές κοινότητες, οι φάρμες, τα μποστάνια, τα τρεχούμενα γάργαρα νερά μέσα στα ρυάκια - και κάτι πολύ σημαντικό, η ειλικρίνεια - καταντάνε για τους περισσότερους «πολιτισμένους», ουτοπία. Αλλά ό,τι ξεμακραίνει από τη μνήμη διατηρείται κατακάθι στη ψυχή μας, ανακλητό από τη γονιδιακή δεξαμενή των μιμιδίων (καθρεφτόσποροι δημιουργίας γονιδίων) που μας έχει σταμπάρει και ελέγχει το «είναι» μας. Back to Arcadia τις μέρες αυτές, λοιπόν, ενώ κλαίει ο Ασωπός και θρηνεί ο Αλφειός που είναι λίγα, φυσώντας το σουραύλι τους στα δέντρα, τα αηδόνια. Και με ελάχιστους ανθρώπους να χορεύουνε εκεί με νύμφες και θεές.
            Όμως, λόγω των ημερών αυτών προκύπτει πως ο Παν θεός δεν πέθανε αλλά βαριανασαίνει στον τάφο του. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα εκδήλωσης τιμής σε αυτόν, ζωγραφίζοντας μια καρδιά στην πέτρα, όπως φαίνεται στον πίνακα που προσαρτάται ως εικόνα, του αναγεννησιακού φιλόσοφου - ζωγράφου, Πουσέν, ο οποίος βροντοφώναξε με τα έργα του το «ανήκω κι εγώ στην Αρκαδία» (et in Αrcadia ego - σύντμηση του ego sum ​​etiam in Arcadia ego). Η Αναγέννηση που έχει βάση τον ρομαντισμό στηρίζεται στο Αρκαδικό ιδεώδες.
            Αυτές τις ημέρες που φεύγει ο παλιός άνθρωπος για να αναδυθεί ένας νέος με την επερχόμενη ανάσταση του Πάσχα, πιο ανθρώπινος και πιο εξαϋλωμένος, ένας Μεσσίας των καιρών τον οποίο επισημαίνει ο Βιργίλιος (λατινική αρχή του Αρκαδικού κύκλου), αν είναι αληθής θα τιμάει τον Ελληνισμό και θα έχει μέσα του την Αρκαδία.   
            Δυστυχία νιώθω πολλές φορές που είμαι Αθηναίος, έχοντας σύμβολο της γνώσης ένα χοντροκέφαλο πουλί που κρώζει τα δεινά και ανοίγει τα φτερά του βράδυ. Αρκάδας θα έπρεπε να έχω γεννηθεί, να έχω ιερό σύμβολο το αηδόνι, να τσαλαβουτάω στα νερά της όποιας μικρής πηγής και να τραγουδώ το πρωί στις νύμφες. Back to Arcadia τις μέρες αυτές, φίλε αναγνώστη, και ας μην είσαι κι εσύ Αρκάδας. Την Καθαρά Δευτέρα, που γίνεται αγνό το κατακάθι του θεάτρου της ψυχής μας, κάνε σπονδές και κοιτώντας προς το Λύκειο βουνό, λέγοντας το «Ευοί - Ευάν» που σημαίνει «Καλή ζωή - (όμως) Εάν» (ευελπιστούμε) κι έγινε «Εβίβα», πες το: «ανήκω κι εγώ στην Αρκαδία». Έστω, την Καθαρά Δευτέρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ....ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!! [ VIDEO ]

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ....ΨΑΡΙΑ!!! Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ.....ΓΕΝΙΚΑ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ....ΤΡΟΙΚΑ!!!Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ....ΚΟΦΙ ΑΝΝΑΝ!!! ΑΝΝΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ!!! ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ Γ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΩΣΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΗΣΟΥΝ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΔΠΛΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ [ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΤΣΑΚΝΗΣ - ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - ΚΟΤΣΙΡΑΣ κ.α. ] ΝΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ  ''ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ''.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ''ΝΤΑΛΑΡΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΡΑΓΚΟΥΣΗ''.  ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΨΗΛΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ [κύριε] ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ''Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ''  ΓΙ'ΑΥΤΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ  ΑΝΗΚΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ....ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!! 

http://patrinaki.blogspot.com

Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να νικήσει την Wall Street

Για τους τοκογλύφους της Wall Street δεν είναι το ελληνικό χρέος σημαντικό αλλά οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας, που θα μπορούσε να μεταδωθεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η "μόλυνση. Και στον φόβο τους αυτό θα μπορούσε να ποντάρει η Ελλάδα και να αντιστρέψει το παιχνίδι εις βάρος τους

Μεγεθύνατε
Προοίμιο
Η Ελλάδα πάει κατα κρημνού, αλλα οι Έλληνες ασχολούνται με τις εκλογές. Έβλεπα - και άκουγα - χθές βράδυ στις ειδήσεις της ΝΕΤ την εκφωνήτρια και τους δημοσιογράφους, πολιτικούς και ειδικούς του σταθμού που την περιστοιχίζουν και το μόνο που τους χαρακτηρίζει, όλους, είναι η αγνωσία και η φλυαρία, να φλυαρούν για εκλογές, για τα κόμματα που ανασυντάσονται ή δημιουργούνται και για τον αγώνα που κάνουν όλοι για να σωθεί η Ελλάδα. Και είπα: Όχι, μ' αυτούς και μ' αυτά δεν θα σωθεί ποτέ.
Μα αυτό είναι το ελληνικό πρόβλημα χριστιανοί μου, οι εκλογές και τα κόμματα; Όταν η κατάρρευση της χώρας, παρα τα οικονομικά πακέτα που πάνε κατ' ευθείαν στους τοκογλύφους για αποπληρωμή τόκων, είναι αναπόφευχτη; Δεν θάπρεπε αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη να είναι το πώς θα μπορέσει η χώρα μας να απελευθερωθεί απο τα πλοκάμια του πολύποδα, που κοντεύει να την πνίξει;
Και πως να σωθεί, θα ρωτούσαν οι πολιτικοί και οι κονδυλοφόροι και παπαγάλοι των ΜΜΕ που τους υπηρετούν; Ποιός άλλος τρόπος απο τα δάνεια και τα μνημόνια υπάρχει;
Ναί υπάρχει, όχι ένας, αλλά πολλοί. Μερικούς έχω δημοσιεύσει σ' αυτή την ιστοσελίδα. Και σήμερα σας παρουσιάζω έναν ακόμη. Διαβάστε προσεκτικά.

Εμμανουήλ Σαρίδης

Original: How Greece Could Take Down Wall Street

της Ellen Brown
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

Σ' ένα άρθρο με τον τίτλο "Ακόμη κανένα τέλος με το '"too big to fail" - πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν'", έγραφε ο William Greider στην εφημερίδα "The Nation" της 15. Φεβρουαρίου 2012:

Οι κυνικοί της οικονομικής αγοράς υπέθεταν συνεχώς, ότι ο Dodd-Frank όχι μόνο δεν τελείωσε να είναι "πολύ μεγάλος για να καταρρεύσει" αλλά, αντίθετα, δημιούργησε ένα μαγικό κόσμο προστατευόμενων τραπεζών με την ένδειξη "συστημικά σημαντικές", που δεν επιτρέπεται να αποτύχουν, ανεξάρτητα απο το πόσο άσχημα συμπεριφέρονται.

Αυτό μπορεί να είναι έτσι, αλλά υπάρχει και ένα κάποιο μέγεθος κακής συμπεριφοράς, που ο ίδιος ο θείος Σαμ δεν έχει τα αποθεματικά κεφάλαια για να το εγγυηθεί: Τα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά των credit default swaps - (CDS), τις συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης. 32.000.000.000 δολάρια είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αμερικανικού ΑΕΠ και περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού χρέους.

Τα CDS είναι μια μορφή παράγωγων που λαμβάνονται από τους επενδυτές ως ασφάλιση για την περίπτωση αθέτησης των πληρωμών. Σύμφωνα με τον Comptroller of the Currency, τον ελεγκτή του νομίσματος των ΗΠΑ, σχεδόν το 95% της συνολικής έκθεσης του τραπεζικού κλάδου για συμβάσεις παραγώγων κατέχεται από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες: Τις JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, HSBC και Goldman Sachs.

Η αγορά των CDS είναι ανεξέλεγκτη, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι ο "ασφαλιστής" έχει πραγματικά τα κεφάλαια για να τα πληρώσει. Τα CDS μοιάζουν περισσότερο με στοιχήματα, και μια μεγάλη απώλεια σ' αυτό το καζίνο θα μπορούσε να κάνει το σπίτι αυτό άνω κάτω.

Θα μπορούσε βέβαια, εκτός πια αν το καζίνο είναι στημένο. Το αν ένα "πιστωτικό γεγονός" είναι "προκαθορισμένο" προκαλώντας ένα κέρδος, αυτό καθορίζεται από το International Swaps and Derivatives Association (ISDA), το Συμβούλιο Διεθνών Συμβάσεων Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA), και φαίνεται, ότι το ISDA ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες και τα hedge funds του κόσμου. Αυτό σημαίνει, ότι το ίδρυμα το ίδιο αποφασίζει, πότε θα πληρώσει.

Οι οίκοι της Morgan, της Goldman και των άλλων Πέντε Μεγάλων (Big Five) δικαιολογημένα ανησυχούν τώρα, επειδή ένα "γεγονός αθέτησης υποχρέωσης" που δηλώθηκε σχετικά με ένα ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια συστημικών παραγώγων που κατέχουν. Σ' ένα άρθρο του Rudy Avizius στο ανγγλικό "The Market Oracle" της 15. Φεβρουαρίου 2012, βλέπουμε τι συνέβη στο MF Global, και γιατί το 50% των ελληνικών ομολόγων υποτίμησης δεν δηλώθηκε ως γεγονός αθέτησης υποχρέωσης.

Εάν εσεις πληρώνατε μόνο το 50% της υποθήκης σας κάθε μήνα, οι ίδιες αυτές τράπεζες θα σας βάζανε γρήγορα στην προεπιλογή. Οι κανόνες είναι όμως αρκετά διαφορετικοί, αν οι τράπεζες είναι οι ασφαλιστές της συμφωνίας αναδοχής.

MF Global: Ένα καναρίνι στο ορυχείο άνθρακα;

Το MF Global ήταν ένας απο τους σημαντικότερους μεσίτες οικονομικών παραγώγων παγκοσμίως, έως ότου πέθανε απρεπώς στις 30. Οκτωβρίου 2011 με την όγδοη μεγαλύτερη πτώχευση στις ΗΠΑ, αφού η έκθεση πεπραγμένων που υπέβαλε έμφανιζε ένα "έλλειμμα" εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων σε ξεχωριστά κεφάλαια πελατών. Το χρηματιστήριο χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό σύνθετων και αμφιλεγομένων συμφωνιών επαναγοράς, ή "Repos", για την χρηματοδότηση και την μόχλευση κέρδους. Ανάμεσα στα χαμένα στοιχήματα του ήταν και κάτι, που περιγράφεται ως λάθος δρόμος, 6,3 δισεκατομμύρια δολλάρια που έκανε για λογαριασμό του σε ομόλογα μερικών από τις πιο χρεωμένες χώρες της Ευρώπης.

Ο Avizius γράφει:

Με την συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρώπη προβλέπονταν, ότι οι επενδυτές θα έπρεπε να αποδεχθούν μια υποτίμηση 50% του ελληνικού χρέους Μποντ. Τώρα το MF Global μοχλεύθηκε παντού από 40 έως 1 μέχρι 80 έως 1, ανάλογα με ποιά στοιχεία γινόταν πιστευτά. Ας υποθέσουμε, ότι το MF Global μοχλέυθηκε απο 40 έως 1, αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορούσε να απορροφήσει ούτε και μια μικρή απώλεια του 3%, έτσι ώστε όταν το «κούρεμα» του 50% θα είχε συμφωνηθεί, το MF Global θα είχε τελειώσει. Προσπάθησε να ανακόψει τις ζημίες του με την κατα εγκληματικό τρόπο εμβάπτιση τους σε διαχωρισμένους λογαριασμούς πελατών και όλοι γνωρίζουμε, πού αυτό κατέληξε με τους πελάτες που χάσαν τα χρήματά τους. . . .

Ωστόσο το MF Global πίστευε, ότι είχε κάνει μια κερδοσκοπία χωρίς κινδύνους, επειδή είχε αγοράσει αυτά τα CDS από αυτές τις μεγάλες τράπεζες,που θα προστάτευαν τον εαυτό τους σε περίπτωση που τα στοιχήματά τους για τα ευρωπαϊκά χρέη πήγεναν άσχημα. Το MF Global θα έπρεπε να προστατευθεί από τα CDS του, αλλά εφ' όσο η ISDA δεν δήλωνε το ελληνικό "πιστωτικό γεγονός" ως προεπιλογή, το MF Global δεν μπορούσε να καλύψει τις ζημίες του που προάλεσαν την κατάρρευση του.
  
Οι οίκοι κέρδιζαν, επειδή ήταν σε θέση να καθορίσουν το τι σημαίνει "νίκη". Τι θα συνέβαινε όμως, εάν η Ελλάδα ή ένα άλλο κράτος αποχωρεί και αρνείται να πληρώσει; Αυτό είναι ένα σκληρό "κούρεμα". Είναι ένας αποκεφαλισμός. Τα περιουσιακό του στοιχείο θα είναι σε νεκρική ακαμψία. Με κανένα λεξικό δεν θα μπορούσε αυτό να χαρακτηριστεί ως "προεπιλογή".

Αυτό το είδος της οριστικής ελληνικής προεπιλογής θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ως αρκετά πιθανό, και ότι θα έρθει σύντομα. Ο Δρ Irwin Stelzer, ανώτερος συνεργάτης και διευθυντής μελετών της οικονομικής πολιτικής του Ινστιτούτου Hudson, αναφέρθηκε σ' αυτό το Σάββατο, όπως γράφει το Yorkshire Post (UK) λέγοντας:
  
Είναι μόνο ζήτημα χρόνου για την πτώχευση τους. Έχουν ήδη πτωχεύσει, είναι μόνο μια ερώτηση για το πώς θα το αναγνωρίσουν και πως θα το αποκαλέσουν.

Σίγουρα θα προεπιλεγούν. . . ίσως ήδη από τον Μάρτιο. Αν ήμουαν εγώ ήμουν στη θέση τους, θα είχα βγει [απο το ευρώ].

Το άγγιγμα του Μήδα βγήκε σε κακό
  
Σε ένα άρθρο του στον "Observer" (Ηνωμένο Βασίλειο) της 11. Φεβρουαρίου 2012 με τίτλο «Η μαθηματική εξίσωση που προκάλεσε το Crash στις τράπεζες", ο Ian Stewart περιέγραψε την εξίσωση Black-Scholes που ανοίγει τον κόσμο των παραγώγων:

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας την ονομάζει Formula του Μήδα, μια συνταγή, με την οποία μπορείς να μεταβάλεις τα πάντα σε χρυσό. Οι αγορές όμως ξέχασαν πως τελειώνει η ιστορία του βασιλιά Μήδα.
Όπως είπε ο  ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Αριστοτέλης, ο Μήδας πέθανε από πείνα, αποτέλεσμα της μάταιης προσευχής του στο χρυσό άγγιγμα. Σήμερα οι Έλληνες πεινάνε για να προστατεύσουν το μανιπουλαρισμένο ποσό των 32.000.000.000.000 δολλαρίων του καζίνου της Γουόλ Στριτ. Ο Avizius γράφει:

Τα χρήματα από τις πωλήσεις αυτών των παραγώγων είναι άμεσα υπεύθυνα για τα τεράστια κέρδη και τα μπόνους που βλέπουμε τώρα στη Wall Street. Οι προφέσσορες του χρήματος έχουν αποκομίσει άσεμνα κέρδη απ' αυτό το σύστημα, αλλά τώρα ζουν με το φόβο, ότι όλα βγούν στη φόρα και το τραίνο με τα καλούδια αυτά θα σταματήσει. Αυτό που έκαναν αυτές οι τράπεζες ήταν να αξιοποιήσουν το σύστημα αυτό τόσο ακραία, ώστε τώρα να κινδυνεύει να πέσει σαν ένας χάρτινος πύργος από μια μικρή χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεχαρβαλώσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Εάν κηρυχθεί σαν προεπιλεγμένο, οι πληρωμές που θα επακολουθήσουν θα έχουν μια αλυσιδωτή αντίδραση, που θα προκαλέσει εκτεταμένες πτωχεύσεις τραπεζών σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την κατάρρευση της Lehman να φαίνεται σε σύγκριση έλάχιστη.

Ορισμένοι παρατηρητές διερωτώνται, γιατί μια ελληνική χρεοκοπία θα ήταν τόσο άσχημη. Σύμφωνα με ένα σχόλιο του Forbes της 10. Οκτωβρίου 2011:

Η ακαθάριστη ονομαστική αξία των ελληνικών συμβάσεων CDS από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποθήκευσης δεδομένων Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), ήταν 54,34 δισεκατομμύρια ευρώ. Το DTCC είναι σε θέση να κάνει εσωτερικές αναλύσεις συμψηφισμού, υπολογίζοντας τα δεδομένα όλων των CDS της αγοράς. Και ανέφερε, ότι οι καθαρές ζημίες θα ήταν μια τάξη χαμηλού μεγέθους, με το ανώτατο ποσό των πόρων που θα μετακινούνταν από τη μία τράπεζα στην άλλη σε σχέση με το διακανονισμό των αξιώσεων CDS σε μια προεπιλογή να ανέρχεται μόλις στο ποσό των 2.680.000.000.

Αν η ανάλυση του DTCC είναι σωστή, η αγορά των CDS για το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν μεγαλύτερη απο τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας, που θα ενίσχυε την μετάδοση της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η "μόλυνση" όμως φαίνεται να είναι αυτή που προκαλεί ανησυχίες. Οι παίκτες που έχουν καλύψει τα στοιχήματά τους και με τους δύο τρόπους, δεν μπορούν να εισπράξουν τα στοιχήματα που κέρδισαν. Και αυτό σημαίνει, ότι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χαμένα στοιχήματα τους, κάνοντας τους άλλους παίκτες να παραιτηθούν κι' αυτοί απο τα στοιχήματά τους. Το ντόμινο θα ξεχυθεί σαν ένας καταρράκτης πολλαπλών προεπιλογών, που θα μολύνει όλο τον τραπεζικό κλάδο και θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια πυραμίδα.

Το δυναμικό γι' αυτό το είδος πυρηνικής αντίδρασης ήταν αυτό που έκανε τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett να αποκαλέσει τα παράγωγα "όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής". Και είναι ο λόγος που το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να αφήσει έναν σημαντικό παίκτη παραγώγων - όπως η Bear Stearns ή η Lehman Brothers - να πέσουν. Αυτό που είναι σε κίνδυνο, είναι το ίδιο το σύστημα παραγώγων. Σύμφωνα με ένα άρθρο στην "The Wall Street Journal" της 20. Ιανουαρίου 2012:

Στην ισορροπία κρέμεται η φήμη των CDS ως ένα μέσο για Hedger και κερδοσκόπους μια αγορά 32.400.000.000.000 δολλαρίων, τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Η αξία που ανήκει στο δημόσιο χρέος και 2.900.000.000 εκατομμύρια δολάρια από κρατικά CDS, εάν η προστασία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστη να προκαλέσει πληρωμές. καθώς και οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ακατάστατη ελληνική χρεοκοπία στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Οι παίκτες στο μέλλον μπορεί απλά να αρνηθούν να παίξουν. Όταν το ίδρυμα είναι προφανώς τόσο στημένο, η νομιμότητα του συνολικού συστήματος CDS τίθεται υπό αμφισβήτηση. Όπως αποκάλυψε το MF Global με σκληρό τρόπο, δεν υπάρχει τίποτε που να προσταεύει τα παράγωγα απο μια "κερδοσκοπία χωρίς κίνδυνο".

.............

Η Ellen Brown είναι δικηγόρος και πρόεδρος της Public Banking Institute, http://PublicBankingInstitute.org. Στο Web of Debt, το τελευταίο απο έντεκα βιβλία που κυκλοφόρησε, δείχνει πώς ένα ιδιωτικό καρτέλ έχει σφετεριστεί την εξουσία να δημιουργεί χρήματα από τους ίδιους τους ανθρώπους και πως οι άνθρωποι μπορούν να τα πάρουν πίσω.
Οι ιστοσελίδες της είναι:
http://WebofDebt.com και
http://EllenBrown.com .


Rubrik: Wirtschaft/Οικονομια
24.02.12
 von Ellen Brown

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΠΟΣΟ "ΑΡΡΩΣΤΟ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΚΥΤΟΣ?????

Ο ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ !! .....Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ....... Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ..... Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ..... Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΤΕΤΡΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ..... Ο ΔΕΙΛΟΣ ΛΙΠΟΜΥΑΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΨΗΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ .......Ο  "ΙΔΡΥΤΗΣ" ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΙΑ.......................... 

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ Δ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΚΕΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!

ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA": "......μιλώντας για τα αντιγερμανικά αισθήματα στην Ελλάδα, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών έχουν γίνει αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης»...


Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΜΕ "ΦΟΥΝΤΑ" ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΑΦΙΕΣ  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ..ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ..... ΤΗΝ "ΤΑΚΤΙΚΗ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΣΟΔΟΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ...... : "ΠΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ "ΠΑΙΡΝΟΥΝ"...... ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΣΕ ΚΡΑΞΕΙ...."

ΣΣ: ΑΘΛΙΟΣ??? ....δεν το νομίζουμε!! ..... μάλλον "διαστροφικά άρρωστος" και προφανώς  λόγω ηλικίας και περιόδου κλιμακτηρίου στερείται ικανοποίησης των διαστροφών του !!!

Siggrou Ave.



Η λεωφόρος Συγγρού μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή,για τις πουτάνες της,τα τραβεστί,τα στριπτιζάδικά της,τα β' κατηγορίας μπουζουξίδικά της (γνωστά κι ως σκυλάδικα),επίσης ήταν γνωστή για το περίφημο Ciao και φυσικά για τον Άγιο Σώστη (μεγάλη η Χάρη Του)...

Κάποια καλά ξενοδοχεία ανέβαζαν λίγο τον πήχυ της ''ποιότητας'' του δρόμου...

Τώρα όμως τείνει να γίνει ο ιστορικός δρόμος,κέντρο πολιτικών εξελίξεων...

Στη λεωφόρο στεγάζονται η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά,η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας και από σήμερα το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου!!

Στιγμές δόξας για τον ιστορικό δρόμο.!!

Επιτέλους θα γνωρίσει την αληθινή αμαρτία!!!!!
 

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

FT: Οι Ευρωπαίοι επανιδρύουν το ελληνικό κράτος

Οι πιστώτριες χώρες της Ευρώπης απαιτούν 38 συγκεκριμένες αλλαγέςΟι Ευρωπαίοι επανιδρύουν το ελληνικό κράτος, αποφαίνονται οι Financial Times, σε δημοσίευμα, βάσει του οποίου οι πιστωτές μας ζητούν έως τα τέλη του μήνα 38 αλλαγές σε φορολογία, δαπάνες και μισθούς. Από τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα προκύπτει, εξάλλου, ότι η τρόικα θα διαχειρίζεται από τα επουσιώδη ώς τα πλέον επουσιώδη ζητήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, οι πιστώτριες χώρες της Ευρώπης απαιτούν 38 συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά προγράμματα δαπανών, φόρων και μισθών μέχρι το τέλος του μήνα κι έχουν απαριθμήσει επιπλέον μεταρρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε μικροδιαχείριση της κυβέρνησης της χώρας για δύο χρόνια, σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισαν οι Financial Times.
Οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε τρία χωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων, είναι το τίμημα που δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει την δεύτερη συμφωνία διάσωσης 130 δισ. ευρώ και να αποφύγει την στάση πληρωμών, που η κυβέρνηση φοβάται ότι θα ρίξει την ελληνική κοινωνία στην αναταραχή.
Τα μέτρα ποικίλουν από αλλαγές εκ βάθρων στις δικαστικές διαδικασίες, συγκέντρωση της ασφάλισης υγείας και ολοκλήρωση ακριβούς κτηματολογίου, μέχρι την εξαγορά νέου ηλεκτρονικού συστήματος για την φοροείσπραξη, την αλλαγή του τρόπου συνταγολόγησης φαρμάκων και τον καθορισμό ελάχιστων αποθεμάτων πετρελαίου.
«Το πρόγραμμα είναι πολύ, πολύ πιο φιλόδοξο από μια οικονομική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για ίδρυση κράτους, όπως το εννοούμε κατά κανόνα σε παραδοσιακές χαμηλού εισοδήματος περιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκός αναλυτής της Eurasia Group.
Στις πιο επείγουσες κινήσεις περιλαμβάνεται σε δεκασέλιδη λίστα με τις προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως την Τετάρτη προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να δώσουν το τελικό «πράσινο φως» στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Τα 38 μέτρα είναι κυμαίνονται από νόμους που πρέπει να εγκρίνει η Βουλή, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που διαπερνούν όλο τον ιστό της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, από τις δαπάνες υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση και την είσπραξη φόρων.
Λίγα μόνο από τα μέτρα καταγράφονται ως ολοκληρωμένα ή στην διαδικασία της εφαρμογής, μεταξύ των οποίων η πολυσυζητημένη μείωση των συντάξεων 300 εκατ. ευρώ και τα 325 ευρώ σε άλλες περικοπές δαπανών. Οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις εμπίπτουν σε έξι κατηγορίες, με τις περισσότερες αλλαγές στις περικοπές δαπανών, τις τραπεζικές ρυθμίσεις και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν στις επόμενες επτά ημέρες, είναι μειώσεις φαρμακευτικών κρατικών δαπανών κατά 1,1 δισ. ευρώ, ολοκλήρωση 75 καθολικών ελέγχων και 225 ελέγχων ΦΠΑ μεγαλοοφειλετών, καθώς και απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Ακόμη και οι πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν ταχέως. Στο προσχέδιο του 49σέλιδου «συμφώνου κατανόησης για συγκεκριμένες προϋποθέσεις οικονομικής πολιτικής» με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνονται δεκάδες μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα διαρθρωτικά μέτρα είχαν συμφωνηθεί το 2010 στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης, αλλά είχαν μπλοκαριστεί από ομάδες συμφερόντων με επιρροή, εργατικά σωματεία και ορισμένους υφυπουργούς στα οικονομικά υπουργεία.
Στο μεταξύ, πάνω από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα μεταβούν στην Ελλάδα σε εθελοντική βάση προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschafts Woche», που έχει αναρτηθεί στο portal του.
skai.gr 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Σε  επιτροπεία η χώρα.. άρα.... ο εγχώριος πρωθυπουργός και οι 40 κλέφτες της κυβέρνησης του αποτελούν τα "βαρίδια" του προϋπολογισμού μια και τους πληρώνουμε από τον κρατικό κορβανά. Δημόσιοι υπάλληλοι αντικαθίστανται από ξένους με  "ειδικές γνώσεις' και αποφασιστικότητα να δουν τα 'ενδότερα" των ελλήνων προκειμένου εξαπολύσουν την επέλαση τους για να μας πιουν το αίμα!!  Εκ των ανωτέρω δύο 'αντικαταστάσεων"  κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων από τα "ξένα' στοιχεία των ηγεμόνων αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ για την ίδια ΔΟΥΛΕΙΑ.... ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ αλλά ΚΑΙ  ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ??? 
 ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.... ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ????  .......

ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ  ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ και αλλού) ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ (σε ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, ΛΑΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ , ΟΣΠΡΙΑ ,ΚΡΑΣΙΑ κ.λ.π.)
Το ρεπορτάζ που προέβαλε στο χθεσινό δελτίο το KONTRA CHANNEL για εκστρατεία που αναλαμβάνουν Έλληνες παραγωγοί και οργανώσεις για την πάταξη της ακρίβειας, απλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Ήδη και στον Νέο Κόσμο γίνεται αντίστοιχη εκστρατεία.
Αποφασισμένοι να κάνουν ευκολότερη οικονομικά τη ζωή μας , παραγκωνίζοντας τα αρπακτικά των μεσαζόντων κι άλλων αετονύχηδων που εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς , ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος. Ενώ όλα έχουν περικοπεί, οι τιμές στα ράφια των μάρκετς παραμένουν αμετακίνητα στα ύψη. (π.χ. πριν μια εβδομάδα το  λίτρο κρασιού στο ΚΑΡΦΟΥΡ είχε 1.90 ευρώ, δυο μέρες αργότερα  ανέβηκε στα 2.40! ) Γιατί ; Την απάντηση θα τη δώσουν οι εθελοντές,  με το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ που θα γίνεται –περίπου- κάθε Κυριακή ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΧΤΥΠΗΤΕΣ, όπως απέδειξε το πείραμα της πατάτας..
Ως  χορηγό επικοινωνίας  επέλεξαν την ιστοσελίδα, www.neoskosmos-athens.blogspot.com , που -όπως λέει- από καιρό πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Γνωστό είναι το σύνθημα ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, οι αγώνες για να πεισθούν οι επιχειρηματίες της  περιοχής  να  κάνουν εκπτώσεις και προσφορές  και με το τελευταίο, την ήδη δημοφιλή  εκστρατεία  αλληλεγγύης ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-..ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ! κ.λ.π...
Κατά τα πρότυπα, οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής  οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών ..
Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα που ανέλαβε την εκστρατεία πάταξης της ακρίβειας, αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια , κοτόπουλα και κρασιά ) από τους παραγωγούς.

COLOSSEUM !!! Σώσατε τουλάχιστον τις Τράπεζες, ή απλά έπεσε η Ρώμη ;;


Το Amphitheatrum Flavium (72 μ.χ- 80 μ.χ), ή περισσότερο γνωστό με την ονομασία Colosseum (Κολοσσαίο, το Γιγαντιαίο) ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο Φλάβιο Βεσπασιανό, μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η “ρωμαϊκή αυλή”, στην εποχή της παρακμής της.Αυτή η “ρωμαική αυλή”, τού σημερινού Ελληνικού πολιτικού συστήματος, παρακολουθεί αγέρωχη και ανέπαφη με την πραγματικότητα, την “πτώση” της Ελλάδος.Και αντί να αφυπνισθεί και να “συγχρονίσει” τον “χρόνο” της με την εποχή της, περί άλλων τυρβάζει.

Πολύ πριν από την πτώση της Ρώμης, τόσο το εμπόριο όσο και οι πόλεις της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, και γενικά οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, βρίσκονταν σε μια πορεία παρακμής.

Οι περίοδοι ακμής και παρακμής στην ευρωπαϊκή ιστορία παρουσιάζουν έντονο ιστορικό και ανθρωπογεωγραφικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα οι προσπάθειες των “βαρβάρων” να καταλάβουν τούς "πολιτισμένους". Απωθημένα έως σήμερα ;;;

Είναι σωστό να ξαναπεί κανείς, πως την “Ρώμη” την εγκρέμισαν τέσσερες εβραίοι. Εκείνοι οι τέσσερες που στο όνομα τους, περνούν μέχρι σήμερα και κυρώνονται όλες οι ηθικές αξίες του ανθρώπου, στα πλάτη και στα μήκη ολόκληρου του πλανήτη μας.

Η σύγκλητος αποτελεί πολιτικό όργανο από τον αρχαίο κόσμο, έως το σημερινό. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τη Σύγκλητο (Senatus), το κύριο σώμα της Ρωμαικής Δημοκρατίας, από το 509 π.Χ. Λέγεται ότι η πρώτη Σύγκλητος ιδρύθηκε από τον ίδιο το Ρωμύλο στη Ρώμη. Συντομογραφία της είναι το Senatus Populusque Romanus, ή SPQR, που δείχνει το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του λαού της Ρώμης και της αρχής, της εξουσίας.

Ο κ. Α! Αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Λ.Παπαδήμου, ο κ. Ε.Βενιζέλος, έχει δεσμευθεί στους ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς Οικονομικών ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση ως εκλογικό αποτέλεσμα των “όταν και όποτε γίνουν” εκλογών, το κόμμα του θα την στηρίξει ώστε να τηρηθούν οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί.

Σε πλήρη αρμονία με τίς δηλώσεις αυτές του κ. Ε.Βενιζέλου, και με ακολουθία σχεδίου, ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει, υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Εμφανίστηκε προχθές το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον "Real Fm", τονίζοντας, ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει, και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν έχει πετύχει αυτοδυναμία, σημειώνοντας μεθ’επιτάσεως, ότι αυτό είναι ένα “μήνυμα” που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό.

Τέτοιον αγώνα πρέπει να τον “εκτιμήσουν”, να τον “μάθουν” στο εξωτερικό, οι “ιδιοκτήτες”, μην πάει άσκοπα. !!!

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε (στον Real Fm) ότι η στήριξη απο το δεύτερο κόμμα θα πρέπει να συμβεί για οποιοδήποτε κόμμα εκλεγεί πρώτο, υποννοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί δεύτερο κόμμα στίς επερχόμενες εκλογές του 2013, και επομένως θα πρέπει να παρέχει την πολιτική του στήριξη στο πρώτο κόμμα το οποίο θα είναι η ΝΔ. Τίς δημοσκοπήσεις τίς αποφεύγει να τίς “συναντήσει”, ο κ. Υπουργός της υγείας!!!

Το πολιτικό “θράσσος” και η πολιτική “αναίδεια” αυτού του “είδους” των πολιτικών ανδρών έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικής υποκρισίας, υποτέλειας και “εκπροσωπισμού”, όταν οκτώ στις δέκα τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν στην Ιπποκράτους ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν στην εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φοβούνται μεγάλη αποχή, εν ολίγοις, ότι δεν υπάρχουν ψηφοφόροι-εκλέκτορες.

Η επόμενη ημέρα στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν πως θα επισκιάζεται από την προσπάθεια να «σταθεί όρθιο» οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περικοπές, διακοπές συνεργασιών και ελέγχους. Το κόμμα που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με τους εργαζόμενούς του από την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Παπανδρεϊκοί φέρονται να ζητούν ρύθμιση των χρεών από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι αυτόκλητοι “πρόθυμοι σωτήρες” αυτού του τόπου, οι άνθρωποι οι οποίοι μεταλλάξαν ένα κόμμα, και το "έριξαν" εν πλήρη συνειδήσει στα "βράχια", εν ονόματι των “σκοπιμοτήτων” και της προσωπικής τους πολιτικής ανέλιξης, μετά των παρατρεχάμενών τους, “καβαλήσαν” τόσο άσχημα το “καλάμι”, ούτως ώστε, θεωρούν τους εαυτούς τους, ότι αποτελούν την αναγκαία συνιστώσα στην επόμενη κυβερνητική λύση στο “κρίσιμο” θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.

Όταν την ίδια στιγμή, δύο εκ των εργαζομένων στο ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκαν να επισκεφτούν τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, αδυνατώντας να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, εξ αιτίας των οφειλών πρός αυτούς απο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.Και μόνον η αναφορά του γεγονότος έπρεπε να προκαλέσει τίς παραιτήσεις του προέδρου και σύσσωμου του πολιτικού συμβουλίου.Αυτό και άν είναι "πτώση" !!! Δυστυχώς όμως δεν ιδρώνει το "αυτί" κανενός.

Μου έρχεται στην σκέψη, η σοφή λαική ρήση “Καλοχαιρέτα τους πεζους, οταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζεύεις". Και η ώρα να “ξεπεζέψετε”, είναι κοντά, κ. Λοβέρδο.

Μέ όποια μορφή και άν έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στίς επερχόμενες εκλογές, οι κύριοι αυτοί, προεξοφλώντας την συμμετοχή τους στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, “συνθέτουν” και τούς αναγκαίους συνδοιασμούς στο επόμενο σχήμα.«Το ΠΑΣΟΚ έγινε το δεκανίκι της ΝΔ» δηλώνει η διαγραφείσα τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη.

Είναι προφανές, ή ότι έχουν χάσει το “μέτρο’, και δεν αντιλαμβάνονται σε ποιά “πραγματικότητα” βρίσκονται, η σε ποιό πολιτικό περιβάλλον ζούν, ή “κάποιοι” τους διαβεβαιώνουν “πειστικά”, ότι, όπως και να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε τις επιτρέψουν οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου να συμβούν, οι εν λόγω κύριοι “σωτήρες” θα εξακολουθήσουν να χειρίζονται τα της κυβέρνησης.Μέ λίγα λόγια, θα εξακολουθήσουν να είναι στα “πράγματα”.Η κρίση στην ελληνική οικονομία έχει γυρίσει τη χώρα 12 χρόνια πίσω, σύμφωνα τουλάχιστον με τη «μέτρηση "Προύστ" του Economist, που αποτιμά επτά βασικές οικονομικές παραμέτρους. «Επιστροφή στο χρόνο», αν και μικρότερη, και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

Οι τρείς κύριες ομάδες συνισταμένων, οι οποίες συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά της μέτρησης είναι : Η πρώτη ομάδα, αποτελείται από την περιουσία των νοικοκυριών, την τιμή των μετοχών και χρεογράφων και την τιμή κατοικιών, η δεύτερη ομάδα από την ετήσια παραγωγή και την ιδιωτική κατανάλωση και η τρίτη ομάδα από τους πραγματικούς μισθούς και την ανεργία.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη «επαναφορά», γυρίζοντας κατά 12 χρόνια στο έτος 2000, η αγορά εργασίας έχει επιστρέψει σε επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την μέτρηση του περιοδικού.
"Δεν υπάρχει εφικτή εναλλακτική σχέση μεταξύ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας...

Η υποχώρηση από τους δημοσιονομικούς στόχους θα προκαλέσει μία άμεση αντίδραση από την αγορά, ωθώντας τα σπρεντς των επιτοκίων υψηλότερα", δήλωσε ο κ. Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τον οποίον, όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στην Ευρώπη, τον κατατάσσουν στο στρατόπεδο των υπέρμαχων της “σκληρής γραμμής”, μαζί με την Άγγελα Μέρκελ και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι φέτος η ύφεση στη χώρα μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, θα προσεγγίζει το 4.7%, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του φθινοπώρου του 2011, οι οποίες μιλούσαν για 2.4%, ενώ θα υπάρξει και νέα αύξηση της ανεργίας.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Ολομέλεια της Βουλής είπε, «Ουδείς δίνει σημασία στην ενεργοποίηση των CDS . Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα αυτό, και δεν μας απασχολεί. Δεν ασκεί καμία επιρροή στην ελληνική οικονομία. Η δε ευρωζώνη, η ΕΚΤ, το EFSF, παραμένουν τελείως αδιάφορες. Γι`αυτό και ενέκριναν την εισδοχή των CACs και μας πιέζουν να τα θεσπίσουμε και να τα ενεργοποιήσουμε».

Δηλαδή εάν καταλαβαίνω καλά, δεν μας ενδιαφέρει εάν ενεργοποιηθούν τα CDS, δεν μας ενδιαφέρει εάν μας κατατάξουν σε βαθμολογία “D” (default-χρεοκοπία) οι οίκοι αξιολόγησης, βαθμολογία η οποία μεταφράζεται σε απόλυτη χρεοκοπία και με την “βούλα”, και επι αυτού η ΕΕ,ΕΚΤ,EFSF, παραμένουν παγερά αδιάφοροι.

Άκουσα επίσης τον κύριο Ε.Βενιζέλο να δηλώνει, ότι, “ζητούσαμε αυτό που οι εταίροι μας ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν και να ακούσουν”, και βέβαια “ανατρίχιασα” όταν αντιλήφθηκα ότι ο μεγαλοσχήμων υπουργός και μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε κυνικά και απροκάλυπτα, ότι τούς όρους και τίς προυποθέσεις της νέας δανειακής σύμβασης, τούς ορίζουν οι πιστωτές μας και μόνον αυτοί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχθές στην βουλή δήλωνε ξεκαθαρίζοντας το “τοπίο”, «H μόνη κατάληξη μιας καταψήφισης του νέου προγράμματος, οδηγεί, είτε στη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ, με εντονότερη στήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, είτε σε ασύντακτη χρεοκοπία που θα έφερνε την Ελλάδα στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολδαβίας».

Απορίες οι οποίες δημιουργούνται απο την σύγκριση και τον συνδυασμό των δύο δηλώσεών σας, κ. Υπουργέ, τελικά είτε υπερψηφιστεί, είτε καταψηφιστεί το πρόγραμμα η χώρα μας οδηγείται σε χρεοκοπία (συντεταγμένη ή ασύντακτη, δεν έχει μεγάλη σημασία), και το δηλώνετε ανερυθρίαστα ενώπιον του κοινοβουλίου ;;;

Πρός τί τότε η “σπουδή”, και ο “αγώνας” δύο χρόνια τώρα ;;;

Πρός τι τότε αυτή η λαίλαπα των εισπρακτικών μέτρων ;;;

Πρός τι τότε αυτή η διάλυση των πάντων ;;;

Πρός τι τότε το περιβάλλον της “φτώχειας” που φέρατε στην χώρα, όταν έτσι ή αλλιώς, χρεοκοπήσαμε με την δική σας “τεράστια” συμβολή ;;;

Σώσατε τουλάχιστον τις Τράπεζες, ή απλά έπεσε η Ρώμη ;;;

Αλήθεια αυτούς τούς πολιτικούς που έβγαλαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους χρήματα στο εξωτερικό, θα τους ελέγξετε, δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους ;;; Μέχρι και οι Ελβετοί αντιδράσαν για αυτήν την "ΠΤΏΣΗ".

Καί η "ωμή αλήθεια" δια στόματος Ντανιέλ Χαναν, ευρωβουλευτή και δημοσιογράφου, σε άρθρο του στο "The Telefraph", μάς ενημέρωνε, ότι από το επικείμενο δάνειο προς την Ελλάδα το 40% οδεύει προς τις ξένες τράπεζες, το 18% προς την ΕΚΤ, το 23% προς τις ελληνικές τράπεζες και το 19% στο ελληνικό δημόσιο.

Από όλο το μεγαλεπήβολο δάνειο-σύμβαση των 130 δις, τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο, θα "μείνει" το 19%, δηλ, 25 δις περίπου. Ποιόν εξυπηρετεί λοιπόν αυτή η δανειακή σύμβαση.

Παραδίδετε την χώρα σε ξένα συμφέροντα, και έχετε το θράσσος να μάς λέτε ότι το κάνετε για να σωθεί η Ελλάδα.

Η ημερομηνία υπογραφής αυτής της επαίσχυντης "δανειακής σύμβασης", όπως και οι υπογράφοντες αυτήν, θα παραμείνουν στην νεότερη Ελληνική Ιστορία ώς οι πολιτικοί ταγοί του τόπου οι οποίοι παρέδωσαν την χώρα στο έλεος των επιτρόπων και κατακτητών της, ώς οι άνθρωποι οι οποίοι παρέδωσαν αμαχητί την χώρα σε ξένους επιδρομείς. Ο Τσολάκογλου ξαναζεί!!!

Αυτό αποτελεί τον έσχατο διασυρμό σας κύριοι "πρόθυμοι σωτήρες" μας.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ !!!


aegeantimes.gr