ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.3.13

Δημοσκόπηση: 40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ


Ευρωσκεπτικισμός
Συνώνυμα της γενικευμένης λιτότητας και της γερμανικής επιβολής τείνουν να γίνουν, στη συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης, το ευρώ αλλά και η ίδια η Ε.Ε
Ανοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κ.Ε.», με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ να συγκεντρώνουν -για πρώτη φορά μέσα στα τριάμισι χρόνια της κρίσης- τόσο υψηλά ποσοστά αμφισβήτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ).
  Το χάσμα ευρωπαϊκών λαών-ευρωπαϊκής ηγεσίας βαθαίνει και η χαμηλή εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινής γνώμης, που πλήττει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, αφορά πλέον και το πολιτικό, θεσμικό και νομισματικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν γίνει συνώνυμα των πολιτικών της λιτότητας και της επιβολής της γνώμης της ισχυρής Γερμανίας. Πέραν του ότι δεν προσφέρουν όραμα και δεν εμπνέουν τον ελληνικό λαό, δεν αποτελούν πλέον παράγοντα ασφάλειας για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη έναντι της Ευρώπης. Το 38% ζητεί να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., ενώ το 40,4% ζητεί τη διάλυσή της, όταν ένα μήνα πριν ο ίδιος συσχετισμός ήταν 45,6% υπέρ της πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε. και 25,9% υπέρ της διάλυσής της! Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι το 40,4% των πολιτών, που ζητούν τη διάλυση της Ε.Ε., μοιράζεται οριζόντια στα κόμματα, καθώς υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε. δηλώνει το 28% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 53% του ΣΥΡΙΖΑ, το 47% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το 63% του ΚΚΕ, το 73% της Χρυσής Αυγής, το 27% της ΔΗΜΑΡ και το 16% του ΠΑΣΟΚ.
Εντυπωσιακά υψηλό, σχεδόν καθολικό, είναι το ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης που εκτιμά ότι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Το 96% των Ελλήνων πολιτών απαντούν ότι το Βερολίνο ενδιαφέρεται για τα γερμανικά συμφέροντα και όχι για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Επίσης, ενδεικτικά του κλίματος αμφισβήτησης είναι τα ευρήματα που δείχνουν ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα (στον οποίο βεβαίως κυριαρχεί η κυπριακή κρίση) οι θετικές γνώμες για την Ευρώπη έχουν μειωθεί από το 65% στο 55%, ενώ και σε ό,τι αφορά το ευρώ οι θετικές γνώμες έχουν περιοριστεί από το 64% στο 53%, έναντι του 45% των αρνητικών απαντήσεων.
Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων απαντούν ότι τα πράγματα στην Ευρωζώνη εξελίσσονται χειρότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ φαίνεται ότι οι πολίτες αναζητούν διέξοδο σε θεσμικές λύσεις που θα δώσουν περισσότερη συμμετοχή στους λαούς κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όταν το 81% τάσσεται υπέρ της απ’ ευθείας εκλογής προέδρου της Ε.Ε. από τους πολίτες και το 65% τάσσεται υπέρ της προώθησης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος σε δημοψηφίσματα.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 άτομων από τις 19 έως τις 20/3/2013. Η Metron Analysis είναι μέλος της Esomar και του ΣΕΔΕΑ.
πηγή

Μυστήριο... όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, γίνεται επιδρομή στην Κύπρο!

Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΑ "ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ" ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Κρήτη στέλνει μήνυμα σε όλους τους πολιτικούς «όποιος τολμήσει να πατήσει το πόδι του στην παρέλαση της Δευτέρας θα σας κόψουμε τον κ…ο!»


Περιγραφή: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Περιγραφή: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif



Ανεπιθύμητοι είναι οι πολιτικοί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ανεξαιρέτως όλοι τους: από πρώην υπουργούς, βουλευτάδες πρώην και νυν, περιφερειάρχες, δημαρχέους, δημαρχίδηδες, πολιτικές πατσαβούρες, γραμματείς και φαρισαίους κάθε μορφής και πάστας...  Τυχόν εμφάνιση κάποιου εξ αυτών θα σημάνει και γενική έκρηξη του πλήθους, αφού εκτός από τα ασταμάτητα  γιούχα θα πέσουν κι αρκετές ψηλές με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Προσέξτε λοιπόν προδότες, δωσίλογοι και τσιράκια της Μέρκελ, μην ξεμυτίσετε απ' τα σπίτια σας, γιατί το κακό που θα προξενήσετε στην πόλη και στον εξουθενωμένο από την πείνα λαό της θάναι ανεπανάληπτο ...
«Όχι» λένε στην παρουσία πολιτικών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου φωνάζουν οι Κρητικοί.
 «Επειδή  εμείς σεβόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και το νόημα της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου,
Επειδή η παλιγγενεσία γιορτάζεται πανεθνικά και πανηγυρικά, Επειδή με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας συνηθιζόταν να αποδίδονται τιμές σε πολιτικά πρόσωπα. Επειδή η αγανάκτηση του λαού μπορεί να ξεπεράσει τις φραστικές διαμαρτυρίες. Επειδή κανένας Έλληνας δεν αποδέχεται την αμαύρωση των νοημάτων της 25ης Μαρτίου. Επειδή θέλουμε να διεξαχθεί η παρέλαση ανεμπόδιστα. Ζητούμε, βάση των παραπάνω, να μην παραστεί στις εκδηλώσεις και παρελάσεις της εθνικής μας εορτής κανένα πολιτικό πρόσωπο, πλην της Δημοτικής μας αρχής και της Εκκλησίας.
Ακούει κανείς από εσάς τους πουλημένους δοσίλογους, εσείς που καθόσαστε στις όμορφες πολυθρόνες σας που εμείς οι ηλίθιοι σας προσφέραμε και  τώρα θα πάτε καμαρωτή καμαρωτή σαν γύφτικα σκερπάνια να παρακολουθήσετε τα νιάτα μας να παρελαύνουν, που τους έχετε στερήσει το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, τα έχετε βυθίσει στην κατάθλιψη και στην απόγνωση  να τα χειροκροτήσετε με τι μούτρα θα αντικρίσετε αυτά τα παιδιά?
Μάνια Τσαβλίδου


Εξώδικο του “Παρατηρητηρίου” προς το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα



ΠάχταςΧ
Η εξώδικη διαμαρτυρία επιδόθηκε στον Χρήστο Πάχτα χθες,  Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Eνώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Του:
Τόλη Παπαγεωργίου του Μιχαήλ, κατοίκου Ιερισσού, προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων” και νομίμου εκπροσώπου του.
Προς:
Τον Χρήστο Πάχτα, Δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δημοτικό κατάστημα Αρναίας
Ιερισσός,15 Μαρτίου 2013
Κύριε Πάχτα,
Την Δευτέρα 11 Μαρτίου ήσασταν προσκεκλημένος να μιλήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην ειδική συνεδρίαση με με θέμα την ενημέρωση του Δ.Σ σχετικά με την επένδυση χρυσού της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική.
Σε δηλώσεις σας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από τη συνεδρίαση, είπατε μεταξύ άλλων τα εξής:
Δυστυχώς στην περιοχή μας το θέμα της επένδυσης δεν παίζεται με καθαρά όρους προστασίας του περιβάλλοντος και καθαρά όρους επιστήμης. Παίζεται με όρους πολιτικής, υπάρχει σύγκρουση πολιτικών συμφερόντων, με όρους παραπολιτικής που είναι ακόμα χειρότερο και ακόμα χειρότερο με όρους οικονομικού ανταγωνισμού και σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων.
Δεν είναι τυχαίο, να σας πω ένα και μόνο παράδειγμα, ότι τώρα που φτιάχνουμε τη νέα ιστοσελίδα του του Δήμου για την τουριστική προβολή του Δήμου μας, ανακαλύψαμε ότι το λεγόμενο “Antigold-Παρατηρητήριο” χρηματοδοτείται από μια ξένη εταιρεία Λιβεριανών συμφερόντων εδώ και πολύ καιρό με 1.500 ευρώ το μήνα. Δηλαδή κάποιος πληρώνει 1.500 ευρώ το μήνα στη Google ώστε κοιτώντας στη λέξη “χρυσός στη Χαλκιδική” να βγαίνει το “Antigold-Παρατηρητήριο” πρώτο στην εικόνα”.
Οι δηλώσεις σας έγιναν ενώπιον του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΕΤ-3 και άλλων, ιδιωτικών σταθμών, ενώ κυκλοφόρησαν ευρύτατα και στο διαδίκτυο. Λόγω του πανελλήνιου αλλά και διεθνούς τεράστιου ενδιαφέροντος για το θέμα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική και της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης του Κράτους για καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής στην πραγματοποίησή της, το βίντεο με τις δηλώσεις σας είδαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώ η φήμη που διασπείρατε διαδόθηκε ακόμα ευρύτερα.
Το “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων” και προσωπικά ο υπογράφων αγωνιζόμαστε εδώ και πάνω από δέκα χρόνια για την ενημέρωση των πολιτών για τις καταστροφικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης επένδυσης και αυτού του είδους των επενδύσεων γενικότερα στο περιβάλλον, τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Το ιστολόγιο antigoldgreece-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ είναι στην κορυφή της επισκεψιμότητας για θέματα μεταλλευτικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ειδικά για την “επένδυση χρυσού” στη Χαλκιδική και αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται πρώτο στα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων. Οι στόχοι του “Παρατηρητηρίου” και του αντίστοιχου ιστολογίου είναι απολύτως σαφείς και διαφανείς και έχουν αναγνωριστεί και από την Πολιτεία που, όπως καταγράφεται στο κείμενο απόφασης της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής της 23-2-2011 σχετικά με την κρατική ενίσχυση υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, έχει δηλώσει ότι “απώτερος στόχος του Παρατηρητηρίου είναι η προστασία του περιβάλλοντος”.
Eπειδή οι ανωτέρω ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί και σπιλώνουν βάναυσα την ακεραιότητα και την προσφορά μας, παρουσιάζοντας το “Παρατηρητήριο” ως ένα πληρωμένο όργανο σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων.
Επειδή με τους ανωτέρω ισχυρισμούς πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ που έχει κερδηθεί με επίπονη προσπάθεια περισσότερων από 10 ετών.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ:
Διαμαρτύρομαι για την παράνομη, ανέντιμη και ανήθικη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως εντός τριών (3) ημερών:
  1. Μου παραδώσετε το σύνολο των στοιχείων και της πληροφόρησης που μετά από την από μέρους σας πλήρη τεκμηρίωση της ακρίβειάς τους, σας επέτρεψαν να προβείτε στην ανωτέρω δήλωση.
  2. Εαν δεν μου προσκομίσετε τα στοιχεία, τις πληροφορίες και την πλήρη τεκμηρίωση της δήλωσής σας, σας καλώ εντός τριων (3) ημερών να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ και με εμφάνισή σας στο αυτό τηλεοπτικό μέσο στο οποίο έγινε η δήλωση, και να δηλώσετε επίσης ότι ενεργήσατε ανήθικα..
Άλλως και σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα προσφύγ ενώπιον των αρμόδιων αρχών και των δικαστηρίων προκειμένου να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας διεκδικώντας παράλληλα και τη νόμιμη αποζημίωση.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς όποιον αυτή απευθύνεται προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας εξ’ολοκλήρου το περιεχόμενο αυτής στην εκθεση επιδόσεως του.
Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος
Τόλης Παπαγεωργίου
Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο αντάρτης Ν Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , ο αντιμνημονιακός αντιρρησίας της ΔΑΚΕ Ν.Κουτσούκης …και ο Ανδρ.Κολλάς …τελειώνουν τον νεοεργατοπατερισμό στη ΓΣΕΕ

Μπορεί να πήγαιναν για συνέδριο πικνίκ ( μετά συγγενών και τέκνων και συμπέθερων από τα Τίρανα ) στην Αλεξανδρούπολη …οι νεοεργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αλλά έστω και με απομακρυσμένα τα φώτα της δημοσιότητας το συνέδριο εξελίσσεται σε ρυθμούς ...σκληρού ροκ , για να θυμηθούμε και τον Κώστα Λαλιώτη.
Ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με δύο γυναίκες συνδικαλίστριες από τις ελάχιστες μαχητικές …και όχι διακοσμητικές …και άλλα στελέχη αιχμής από την ΠΑΣΚΕ κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Διεκδικούν πέντε έδρες στη νέα διοίκηση μειώνοντας την δύναμη της άλλοτε κραταιάς συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ μόνο σε 15 έδρες. Αλλά δεν είναι οι μόνοι «αντάρτες» του Ν.Φωτόπουλου . Ο Ανδρέας Κολλάς από τους πάλαι ποτέ υποστηρικτές της απερχόμενης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ βρέθηκε να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ …και χωρίς να εντάσσεται στην ομάδα Φωτόπουλου δημιουργεί επίσης παράταξη και πάει για μία έδρα στην εκλογή της νέας διοίκησης. Ενώ ανεβαίνει η Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις 4-5 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι στη νέα διοίκηση αντάρτες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 9-10 έδρες . Η ΠΑΣΚΕ μένει με 15 …ενώ άγνωστο είναι τα θα γίνει με την ΔΑΚΕ που θα είναι μεν σε ενωμένο ψηφοδέλτιο ..αλλά με μάχη ποιος θα πάρει τον έλεγχο…στα 11 μέλη που θα εκλέξει στη νέα διοίκηση. Μάλιστα οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ λένε ότι έγινε και επεισόδιο μεταξύ των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με δεδομένο ότι από το κόμμα της Συγγρού θέλουν να ψαλιδίσουν τους προσκείμενους στον αντιμνημονιακό αντιρρησία της παράταξης και απερχόμενου ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκο Κουτσούκη. Και το πιο κουφό …Νεοεργατοπατέρες με νέες αρχηγικές φιλοδοξίες «περνούσε» σε δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια …ότι και αυτός είναι αντιμνημονιακός και αντιΒενιζελικός . Μωραίνει κύριος … βούλεται απολέσει ! Και ποιος θα πάει την καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου της ΓΣΕΕ με τη «βούλα» Εφετείου …στον Άρειο Πάγο με αριστερό ψάλτη. Και εκείνα τα μισά για μένα τα μισά για το θεσμό που ζητούσε και ζητά σε αγωγές κατά δημοσιογράφων ΗΜΑΡΤΟΝ 
 
 
 

25.3.1821-25.3.2013: Τίτλοι τέλους;


 
 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


‘Όταν ο Ιμπραήμ αποβιβάστηκε στην Πελοπόννησο και η ελληνική επανάσταση απειλήθηκε με αφανισμό, φώναξαν τον Κολοκοτρώνη να «καθαρίσει». «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», ήταν το σύνθημα του Γέρου του Μωριά.
Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σωθεί η Κύπρος και τι μπορεί να σωθεί πια, είμαστε όμως βέβαιοι ότι δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να επιβιώσει ενός Προέδρου που πρόδωσε και κατέστρεψε το κράτος του δεκαπέντε ημέρες μετά την εκλογή του. Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι δυνατόν να μην έχει απαιτηθεί με όλα τα μέσα, από όλους, ακόμα κι από το δικό του κόμμα, αν έχει ίχνος πατριωτισμού και αξιοπρέπειας, η παραίτησή του και αυτός ο άνθρωπος, μαζί με τον απερίγραπτο Υπουργό Οικονομικών, να διαπραγματεύονται με τους Ευρωπαίους ή τους Ρώσους τη «σωτηρία» της χώρας του από την καταστροφή που ο ίδιος προκάλεσε; Αν δεν θέλουν να το κάνουν αυτό ας φωνάξουν οι Κύπριοι τον Σόιμπλε να τους διοικήσει απευθείας. Καλύτερα θα τα κατάφερνε.
Είναι δυνατόν να θέλουν οι Κύπριοι να σωθούν και να μην έχουν ακόμα συγκροτήσει ένα πολιτικό κέντρο ικανό να ηγηθεί του «υπέρ πάντων αγώνος», ένα παλλαϊκό μαζικό κίνημα, με μια υψηλού επιπέδου τεχνοκρατική στήριξη οικονομική, επικοινωνιακή, νομική, γεωπολιτική;
Πρέπει σήμερα κιόλας να διώξουν τον Αναστασιάδη από το Προεδρικό Μέτωπο και η καινούρια ηγεσία να κάνει μια έκκληση στους ευρωπαϊκούς λαούς (και προς τον ρωσικό) και τον ανθρωπισμό τους εξηγώντας ότι ήδη κατεστράφη, με τις αποφάσεις του Eurogroup, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ η οικονομία ενός μικρού, δοιχτομημένου και ημικατεχόμενου κράτους-μέλους της ΕΕ, ότι απειλείται ακόμα και η επιβίωση του κυπριακού λαού και η ασφάλεια του κράτους του. Να ζητήσει η Λευκωσία έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου της ΕΕ με αντικείμενο την καταστροφή της. Φυσικά ήταν πρόβλημα η υπερδιόγκωση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο και η ακόμα μεγαλύτερη στο Λουξεμβούργο και τη Μάλτα. Αλλά η δολοφονία δεν μπορεί να θεωρηθεί θεραπεία!
Ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι αδύνατο να σωθεί. Ας σωθεί τουλάχιστο το κυπριακό κράτος. Να χρεωκοπήσουν κανονικά οι τράπεζες χωρίς να φορτωθεί το κράτος ένα τεράστιο για τα δεδομένα του δάνειο. Να μη χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό από το ταμείο αλληλεγγύης ή τα ασφαλιστικά ταμεία για τη σωτηρία των τραπεζών.
Στη συνέχεια επισημαίνουμε μερικά σημεία που αφορούν την εξελισσόμενη ταχύτατα κυπριακή κρίση. Αυτό όμως που μας τρομάζει περισσότερο είναι η αδυναμία συγκρότησης επαρκούς κατανόησης της πολύ σύνθετης κατάστασης σε οποιοδήποτε σημείο του κρατικού και πολιτικού συστήματος της Κύπρου και της Ελλάδας. Ακόμα κι αν εμείς κάνουμε λάθος στη μια ή την άλλη εκτίμησή μας, διερωτώμεθα γιατί κανείς αρμόδιος, σε Κύπρο και Ελλάδα, να βγαίνει να πει κάτι που να κάνει νόημα, να εξηγεί τι προσπαθούμε να κάνουμε και πως
Μερικά σημεία για το κυπριακό
1. Τη μεγαλύτερη ίσως προδοσία της ιστορίας του γνωρίζει αυτές τις μέρες ο ελληνικός λαός. Το κυπριακό κράτος έχει προδοθεί στο κέντρο και στην κορυφή του, όπως και το ελληνικό. Μετατρέποντας το ‘Όχι (που επέβαλε προς στιγμήν η αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση) σε Ναι, το κυπριακό κράτος (η ύπαρξη του οποίου είναι προϋπόθεση ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιβίωσης του ελληνισμού στο νησί) θα οδηγηθεί σε αυτοκατάργηση, της οποίας πολύ δύσκολα θα επιβιώσει και το ελληνικό κράτος. Θα διατηρηθούν οι ταμπέλες «Ελληνική Δημοκρατία», «Κυπριακή Δημοκρατία», θα εξαφανιστεί όμως το περιεχόμενό τους. ‘Ηδη, όλοι οι διεθνείς παίκτες τοποθετούνται στο αύριο της μη ύπαρξης Ελλάδας και παίρνουν θέσεις για τον διαμοιρασμό των ιματίων Κύπρου και Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός και τα κράτη του συνθλίβονται, όπως η Πολωνία του 1939, οικονομικά ανάμεσα στη Γερμανία και τις «αγορές», γεωπολιτικά ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.
2. ‘Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής του δόγματος «Σοκ και Δέους», ο εκβιασμός στηρίζεται σε ένα επείγον δίλημμα. Στην περίπτωσή μας λένε, πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη και μέχρι τότε να έχει βρεθεί λύση. Αν δεν ανοίξουν τις τράπεζες, απαιτώντας βιώσιμο σχέδιο σωτηρίας όχι μόνο τραπεζών, αλλά και κράτους και απειλώντας, σε ενάντια περίπτωση, με χρεωκοπία, oι Κύπριοι δεν αναλαμβάνουν σπουδαίο κίνδυνο, γιατί έχουν ήδη υποστεί σε μεγάλο βαθμό χρεωκοπία (Θα πρέπει βέβαια να εξετάσουν όλες τις κινήσεις τους σχολαστικά από πλευράς ευρωπαϊκού δικαίου, πρέπει, όσο είναι δυνατόν, να παραμείνουν εντός ορίων ευρωπαϊκού δικαίου).
Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο πως ο τραπεζικός τομέας σε όλη την Ευρώπη, οι περίφημες «αγορές» θα απορροφήσουν ομαλά την κατάσταση. Αν επιπλέον προχωρήσουν σε πολιτική αντεπίθεση στην Ευρώπη, θα δημιουργήσουν και πολιτικό πρόβλημα στις ευρωπαϊκές ηγεσίες που τους επιτίθενται. Δυστυχώς όμως δεν έχουν εμφανισθεί ικανά υποκείμενα να χαράξουν και εφαρμόσουν στρατηγική.
Αν όμως αντίθετα η Κύπρος ανοίξει τις τράπεζες χωρίς εγγυημένο από την Ευρώπη σχέδιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κράτους της, όχι των τραπεζών δεν θα έχει κράτος. Πριν ανοίξουν οι τράπεζες, οφείλει να έχει καταρτισθεί και συμφωνηθεί ολόκληρο το σχέδιο που θα επιτρέπει τη βιωσιμότητα του κυπριακού κράτους, ότι κι αν γίνει, ότι και αν απειληθεί, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.
3. Οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν στην αρχική απόφαση Αναστασιάδη, όπως το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ, οπισθοχωρούν πανικόβλητες υπό την πίεση των μνημονιακών, ακριβώς γιατί δεν κατάφεραν να αναπτύξουν ικανοποιητική στρατηγική. Τι νόημα έχει το λευκό, που επέτρεψε πρακτικά το ναι του Αναστασιάδη στις τελευταίες ψηφοφορίες (η υπόθεση κρίθηκε για μια ψήφο και επί ισοψηφίας οι «αντιμνημονιακοί» είχαν τη νικώσα ψήφο του Προέδρου της Βουλής) ‘Οσο για το ΔΗΚΟ ξαναγύρισε στη θέση που έχει από πολύ καιρό επιλέξει, όταν υποστήριζε την υποψηφιότητα Χριστόφια και, αργότερα, την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.
4. Σε μια τόσο άσχημη κατάσταση κανείς δεν θα έπρεπε να απορρίψει εκ των προτέρων συμβιβασμούς, ακόμα και συμβιβασμούς που δεν θα δεχόταν υπό άλλες συνθήκες. Αλλά αυτό που προτείνεται σε Κύπρο (και Ελλάδα) δεν είναι συμβιβασμοί. Είναι η εθελούσια προσυπογραφή της καταδίκης τους και η ανάληψη προκαταβολικά της ευθύνης από μας. Είναι ήδη πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αντιστραφεί η συντελεσθείσα σε Κύπρο και Ελλάδα καταστροφή, είναι δύσκολο να αποτραπεί ακόμα και η επερχόμενη, πολύ μεγαλύτερη. Αλλά για αυτό ακριβώς δεν χάνουμε απολύτως τίποτα ανθιστάμενοι. Μη ανθιστάμενοι ζημιώνουμε και κάθε μελλοντική, μακροχρόνια προοπτική.
5. ‘Όπως συνέβη πάντα, και στις πιο σκοτεινές εποχές του Γένους των Ανθρώπων και της ιστορίας των Εθνών, υπάρχουν κάποιοι που μένουν όρθιοι, διατηρώντας αναμμένη τη φωτιά του Προμηθέα. Αυτή είναι σήμερα η περίπτωση των βουλευτών Ζαχαρία Κουλία και Νίκου Κουτσού.
6. Το 2004, κορόιδευαν τον κυπριακό λαό λέγοντάς του ότι, αν ψηφίσει ‘Όχι στο σχέδιο Ανάν, θα προκαλέσει νέα «Μικρασιατική Καταστροφή». Καμία τέτοια καταστροφή δεν συντελέσθηκε. Σήμερα οι ίδιοι κάνουν το αντίστροφο. ‘Εχουν ήδη προκαλέσει την
καταστροφή και ισχυρίζονται ότι θα την αποφύγουμε με ένα Ναι που θα μας αποτελειώσει.
7. Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου, στον οποίο στηριζόταν κυρίως η οικονομία της, έχει ήδη σχεδόν καταστραφεί και η προσπάθεια διάσωσής του είναι σχεδόν μάταιη (και ο τουριστικός τομέας είναι επίσης απίθανο να μην πληγεί). Τα ποσά και οι τεχνικές λύσεις που συζητώνται είναι άνευ αντικειμένου, οικονομετρικές ανοησίες, γιατί βεβαίως το κόστος από τις ανακοινώσεις του Eurogroup και το συνακόλουθο «πλήγμα εμπιστοσύνης», αλλά και τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί του «υπέρογκου» του τραπεζικού τομέα είναι πιθανώς δεκάδες δισεκατομμύρια. Το Eurogroup (μαζί με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ) με τις αποφάσεις του έχει καλέσει σχεδόν επισήμως όποιον έχει λεφτά στις κυπριακές τράπεζες να τα πάρει και να φύγει. Για ποια σωτηρία συζητάμε;
8. Θα είναι εγκληματικό να διατεθούν τα λεφτά των Κυπρίων πατριωτών και των ασφαλιστικών ταμείων και των εσόδων των υδρογονανθράκων στη σωτηρία των τραπεζών, αν δεν μπορούν να σωθούν οι τράπεζες. Θα τα χρειαστεί ο κυπριακός λαός για να ζήσει.
9. Η μερική σωτηρία του τραπεζικού τομέα απαιτεί τουλάχιστο ισχυρή οικονομική και πολιτική στήριξη. Με την Ευρώπη όμως η κυπριακή ηγεσία δεν διαπραγματεύεται (για να διαπραγματευθεί θα έπρεπε οπωσδήποτε να απειλήσει) και με τη Ρωσία επίσης δεν προσπάθησε καν. ‘Οποια κριτική μπορεί και πρέπει να γίνει στη ρωσική πολιτική θάπρεπε να δοκιμάσουμε πρώτα σοβαρά αυτόν τον δρόμο και δεν το κάναμε. Η αποστολή Σαρρή στη Μόσχα σχεδιάστηκε για να μην πετύχει, όπως και το ταξίδι Παπανδρέου στη Ρωσία, τον Φεβρουάριο 2010. Αυτό δεν σημαίνει ασφαλώς ότι αν δοκιμάζαμε μια τέτοια πολιτική θα πετύχαινε. Αλλά δεν μπορούμε να κατηγορούμε τη Ρωσία γιατί αρνήθηκε κάτι που δεν προτείναμε.
10. Η Κύπρος, οι δυνάμεις που εκφράζουν τον κυπριακό λαό δηλαδή όφειλαν από τη πρώτη στιγμή να έχουν ζητήσει την παραίτηση Αναστασιάδη ή, τουλάχιστον, να τον θέσουν υπό κηδεμονία. Ταυτόχρονα όφειλαν, από την πρώτη μέρα της επίθεσης του Eurogroup, να προχωρήσουν σε μείζονα πολιτική αντεπίθεση σε όλη την Ευρώπη, εξηγώντας ότι αυτό είναι ένα πλήγμα κατά μιας μικρής χώρας, που καταργεί ουσιαστικά τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αφού αποσυνθέτει, δεν ενισχύει το ευρωπαϊκό πολιτικό σχέδιο και με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης εξελέγη με τη ρητή δέσμευση να κάνει τα αντίθετα από αυτά που έκανε. ‘Ετσι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει μείνει στο έλεος της έμφασης στο «κυπριακό πλυντήριο χρήματος», των κατηγοριών περί «ρωσικής ολιγαρχίας», ενώ ακόμη και ο Σόιμπλε έχει το θράσος να εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη ως «προστάτης των φτωχών» λέγοντας ότι δεν ήθελε το κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ υπέρ του οποίου τάχθηκε ο Σαρρής, η Κομισιόν και η ΕΚΤ.
11. Το αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Μια σειρά προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ο Λαφονταίν από τη Γερμανία, ο Μελανσόν από τη Γαλλία συνυπέγραψαν μια δραματική έκκληση για τη γενοκτονία του ελληνικού λαού και το μέλλον της Ευρώπης, με τον τίτλο «’Εκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ευρώπης», ήδη από τον Οκτώβριο του 2011. Τι έγινε μετά; Τίποτα!
12. Οποιαδήποτε συμφωνία συναφθεί με την Ευρώπη πρέπει να πληροί τρεις προϋποθέσεις: να είναι πλήρης, όχι να αφήνει το μέλλον στην καλή θέληση των πιστωτών, να περιέχει ρήτρα αποφυγής καταστροφής και ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή να αναλάβει η ΕΚΤ και η ΕΕ ότι θα παράσχουν τα αναγκαία κεφάλαια για αποφυγή κραχ αν, όταν ανοίξουν οι τράπεζες και εξαιτίας των ενεργειών τους, φύγει το μεγαλύτερο μέρος των κατατεθειμένων κεφαλαίων. Δεύτερο αναπτυξιακή βοήθεια, μέτρα προστασίας και διακοπή μνημονιακών πολιτικών, σε περίπτωση που η Κύπρος γνωρίσει υφεσιακή βουτιά και έκρηξη ανεργίας μετά την συνομολόγηση και εφαρμογή Μνημονίου.
Αν η Κύπρος δεν τα πάρει αυτά να προετοιμαστεί να γίνει Ισλανδία, χρεωκοπώντας κανονικά τις τράπεζες για να μη χρεωκοπήσει η ίδια ενδεχομένως εισάγοντας και εσωτερικό αρχικά μέσο πληρωμής, όχι με δική της πρωτοβουλία. Πρέπει να χρησιμοποιήσει και όλα τα θεσμικά εργαλεία που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ, αλλά για να τα χρησιμοποιήσει, πρέπει προηγουμένως να έχει προχωρήσει σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική-επικοινωνιακή αντεπίθεση. Κανονικά, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου έπρεπε ήδη να έχουν ζητήσει σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ με θέμα «Η καταστροφή δύο μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης από τα μέτρα που πήρε η ‘Ενωση για τη σωτηρία τους».
13. Κλείνοντας παραθέτουμε μια σειρά διεθνών ειδήσεων και δηλώσεων, που δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται πολύ σχολιασμό:
- ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Ερντογάν να του ζητήσει συγγνώμη για το «Μαβί Μαρμαρά», παρουσία του αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα (αναζητούνται τώρα οι νέοι «Κλαούζεβιτς» Ελλάδας και Κύπρου)
- η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι «λυπάται» γιατί «οι ‘Ελληνες υποφέρετε», «παρόλο που δεν το αξίζετε». «’όμως», συνέχισε «είναι γεγονός και πρέπει να το περάσουμε μαζί για να βγείτε από την κρίση». Και πρόσθεσε «έχετε πρόβλημα με την τρόικα, όμως η τρόικα είναι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν αναλύσεις. Τις αποφάσεις τις παίρνουν υπουργοί σας, ο υπουργός Οικονομικών».
- ο πρώην Καγκελλάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ζήτησε την επείγουσα ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση
Θεσσαλονίκη, 23.3.2013





Konstantakopoulos.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας.



20130323-141037.jpgΓράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή
την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.
Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.


 olympiada

Εορατασμοί της 25ης Μαρτίου χωρίς το λαό..."Οχυρώνονται" πάλι για τις παρελάσεις


«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία εν όψει των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η απογοήτευση των πολιτών για τα σκληρά οικονομικά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης αλλά και οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο «Αθηνά» στην Παιδεία, πιθανότατα να εκφραστούν μέσω διαμαρτυριών στη μαθητική παρέλαση της Κυριακής στην Αθήνα ή και στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας. Σύμφωνα με....
ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν φόβοι για κινητοποιήσεις και επεισόδια ακόμη και με σκοπό να διακοπεί από κάποιους η παρέλαση. Για αυτό το λόγο η αστυνομική παρουσία αναμένεται να είναι έντονη και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Στόχος είναι να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν πέρυσι σε αρκετές περιοχές.
«Φρούριο» θα θυμίζει το Σύνταγμα όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την εξέδρα των επισήμων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα θα υπάρχουν κάγκελα και σιδερένια φράγματα, ενώ την ίδια στιγμή το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από ψηλά τα εκτεταμένα μέτρα τάξης.
Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για δεύτερη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση επεισοδίων. Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.
Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές. Οι θεατές θα είναι «αποκλεισμένοι» από την περιοχή της πλατείας του Συντάγματος και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση θα πρέπει να σταθούν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω, προς Ομόνοια.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Δευτέρα στην Αθήνα
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω των μαθητικών παρελάσεων.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από τις 6.00, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.
Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα στις παρακάτω οδούς ως εξής:
Δήμος Αθηναίων
-Αμαλίας
- Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
- Β. Γεωργίου Α΄.
- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου)
- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
- Β. Όλγας
- Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
- Όθωνος
- Φιλελλήνων
Παράλληλα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Δήμος Πειραιά, από 09.00:
-34ου Συντάγματος Πεζικού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
-Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.
-Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.
Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα την Κυριακή και τη Δευτέρα
Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός, λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. Ο σταθμός θα κλείσει με εντολή της Αστυνομίας από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεότερης εντολής.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στην Κρήτη δεν θέλουν πολιτικούς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.-Εδω στη Θεσ/νίκη ή στην Αθήνα;


Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί. 
Μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας να μην παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου απευθύνουν οι κάτοικοι του Μεράμπελλου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αναφέρει το cretalive.gr. «Επειδή σεβόμαστε...
 τις θυσίες των προγόνων μας και το νόημα της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου. Επειδή η παλιγγενεσία γιορτάζεται πανεθνικά και πανηγυρικά. Επειδή με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας συνηθιζόταν να αποδίδονται τιμές σε πολιτικά πρόσωπα. Επειδή η αγανάκτηση του λαού μπορεί να ξεπεράσει τις φραστικές διαμαρτυρίες. 
Επειδή κανένας Έλληνας δεν αποδέχεται την αμαύρωση των νοημάτων της 25ης Μαρτίου. Επειδή θέλουμε να διεξαχθεί η παρέλαση ανεμπόδιστα.... Ζητούμε, βάση των παραπάνω, να μην παραστεί στις εκδηλώσεις και παρελάσεις της εθνικής μας εορτής κανένα πολιτικό πρόσωπο, πλην της Δημοτικής μας αρχής και της Εκκλησίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμπέλλου.eglimatikotita 


Σχόλιο:Εμείς εδώ στην Θεσ/νίκη και στην Αθήνα  δεν μπορούμε χωρίς πολιτικούς σε παρέλαση! 


Γίνεται παζάρι χωρίς γιούφτους;

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕΣΩ ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ: "ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"...... (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΙΚΑ)

Πούτιν: Πάρτε τα χρήματά σας από τις Τράπεζες

"Πάρτε τα χρήματά σας από τις Ευρωπαικές Τράπεζες γιατί κινδυνεύετε να τα χάσετε" .
Εγκύκλιος-σοκ του Ρωσικού ΥΠΕΞ στους πολίτες της Ρωσίας
H αποκάλυψη έγινε από την τηλεόραση του ΡΙΚ στη διάρκεια εκπομπής πριν από λίγο.
Για την ακρίβεια καλεσμένος στης εκπομπής έριξε την βόμβα στο στούντιο!
 
 http://www.i-diadromi.gr

«Είναι ένα ηλίθιο πείραμα η απόφαση για την Κύπρο»


Καταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει, με συνέντευξή του στη Real News, την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του… Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών μελετών ZWE. «Είναι ένα ηλίθιο πείραμα» τονίζει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Η απόφαση για την Κύπρο ήταν καταστροφική, κυρίως γιατί παραβίασε τους καθιερωμένους κανόνες διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων. Αποτελεί καταστροφή, γιατί κλονίζει την αξιοπιστία και αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τον μελλοντικό χειρισμό προγραμμάτων διάσωσης και αναδιαρθρώσεων. Είναι ένα ηλίθιο πείραμα και ήταν ξεκάθαρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις».
Προσθέτει επίσης ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να διδαχθούν από την περίπτωση της Κύπρου και ας ελπίσουμε να μάθουν ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει “κούρεμα”στις μικρές καταθέσεις μόνο αφού όλο το υπόλοιπο κεφάλαιο έχει χαθεί».
Ο Κλέμενς Φουστ προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τη συμφωνία με την τρόικα για να επιτύχει ελάφρυνση των μέτρων του μνημονίου μεσοπρόθεσμα.
«Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη στιγμή για να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε. Διότι αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαλαρώσουν τους όρους για την Ελλάδα τώρα αυτό θα μοιάζει με μια ήττα για αυτούς. Πρώτα ηττήθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, εάν χαλαρώσουν τους όρους για τη χώρα. Εάν χαλαρώσουν τους όρους και για την Ελλάδα, αυτό θα αποτελέσει τη δεύτερη ήττα τους.
Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των όρων για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση πείσει την τρόικα και την υπόλοιπη ευρωζώνη ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα, ότι πραγματικά προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εάν το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις».

real

Δεν αποδέχεται το κούρεμα του 25% στην τράπεζα Κύπρου η τρόικα - Αινιγματικές δηλώσεις Σαρρή

Σε αναμονή τίθεται το προς ψήφιση νομοσχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης για «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου κατά 22 έως 25%, καθώς αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα δεν αποδέχεται το κούρεμα κατά 25% στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου...
 Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, οι συζητήσεις έχουν διακοπεί και θα ξαναρχίσουν στις 4 το απόγευμα. Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το κούρεμα της τράπεζας Κύπρου, ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο ενδεχομένως να κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι τα πράγματα πάνε καλά ωστόσο υπάρχουν δύο με τρία αγκάθια και ελπίζει να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι τα προβλήματα και τι συνέπειες μπορεί να έχουν.

Παράλληά, κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε στο SigmaLive κρίσιμη τη συνάντηση λέγοντας πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πεισθεί το ΔΝΤ ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου όπως επέμενε αρχικά το ταμείο. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι μέχρι χθες το ΔΝΤ εκτιμούσε πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» όσον αφορά το bail in (μετατροπή των καταθέσεων σε μετοχές) για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν ενστάσεις.

Τα νέα στοιχεία, προστέθηκε από την πηγή, έχουν σταλεί στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ για επεξεργασία και αναμένονταν η απάντηση, ενώ στη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ καταβάλλεται προσπάθεια να πεισθεί το Διεθνές Ταμείο πως «τα νούμερα βγαίνουν». Η κυβερνητική πλευρά φέρεται να εκτιμά πως πιθανόν οι αναλύσεις και τα στοιχεία που θα δοθούν θα γίνουν αποδεκτά από το ΔΝΤ.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις του υπουργού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κυπριακής βουλής προκειμένυ να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την τράπεζα Κύπρου μετατίθεται για την Κυριακή, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.





καφενειο

ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!! "ΑΠΡΙΛΗΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!"



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=dee89722a1&view=att&th=13d96d8b2c0d54d7&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hemn4a551&safe=1&zw&saduie=AG9B_P96sIgoWBh0gJm2yIUCADFX&sadet=1364039159632&sads=DOdJX5nx0hXfHmKbWLUxb0gEJ2g&sadssc=1



ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς κάθε εργατική ομοσπονδία, σωματείο, επιτροπή, πρωτοβουλία, συνέλευση
που αντιτίθεται στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή φοροληστεία


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013
 

Spiegel: Η Μέρκελ φοβάται ντόμινο στην ευρωζώνη

H Άνγκελα Μέρκελ είναι γνωστή για τη μετρημένη προσέγγισή της ακόμη και για τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα. Η κρίση στην Κύπρο, ωστόσο, έχει εξοργίσει τη γερμανίδα καγκελάριο. Σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής, ελάχιστα έκρυψε την οργή της, αναφέρει η Spiegel Online.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού είδαν την καγκελάριο Μέρκελ τόσο αναστατωμένη. Είτε επρόκειτο για εκλογικές ήττες, είτε για ενδοκυβερνητικές διαμάχες, είτε για την κρίση του ευρώ, σχεδόν πάντοτε έβρισκε ένα ψύχραιμο και μετριοπαθή τρόπο στις δηλώσεις της, ακόμα κι αν οι υπόλοιποι είχαν καταληφθεί από πανικό. Έτσι, έχει κερδίσει με την αξία της τη φήμη ότι είναι ψυχρή και υπολογιστική. Όμως η κατάσταση στην Κύπρο φαίνεται ότι την έχει φτάσει στα όριά της.

Σε συναντήσεις της, την Παρασκευή, με βουλευτές των Χριστιανοδημακρατών (CDU) και αργότερα με βουλευτές του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), γρήγορα έγινε σαφές ότι η υπομονή της για την Κύπρο έχει αρχίσει να εξαντλείται. Από κοινού με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατέστησαν απολύτως σαφή την απογοήτευσή τους για το σχέδιο της Λευκωσίας, αναφορικά με το Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης και το κούρεμα των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου (προκειμένου να βρεθούν τα 5.8 δισ. Ευρώ). «Ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε συντριβή», είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε βουλευτή του FDP, σύμφωνα με πληροφορίες της Spiegel Online.

Επισημαίνεται ότι η καγκελάριος έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για πιθανό ντόμινο στην ευρωζώνη, εάν ένα κράτος-μέλος κήρυττε αδυναμία αποπληρωμής χρέους ή πτώχευε. Αλλά τώρα πια, η κυβέρνησή της δεν αποκλείει αυτή την πιθανότητα. Με τα χρονικά περιθώρια να εξαντλούνται, οποιοδήποτε είδος εισφοράς κι αν τεθεί σε εφαρμογή ως μέρος όσων πρόκειται να συμφωνηθούν με την τρόικα, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πτώχευσης της Κύπρου. Πάντως οι ελπίδες για ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας, αποδεκτό από την Ευρώπη και τη Γερμανία, σταδιακά εξαφανίζονται, έγραφε η Spiegel την Παρασκευή. Οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι. Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι μια πτώχευση της Κύπρου είναι πιθανή, ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, στέλεχος του CDU, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Η κα Μέρκελ από την πλευρά της, κατάφερε την Παρασκευή να πιέσει τον εαυτό της να επιστρέψει στα μετρημένα λόγια της, για τα όποια φημίζεται. Επέμεινε ότι θα προσπαθήσει να «είναι συναισθηματικά σοφή». Όμως, αυτή την Παρασκευή, δεν ήταν εύκολο.
 
 
Αντικρυ

Κινητοποιήσεις την 25η Μαρτίου;


20130323-101344.jpg
Κάποιοι λένε “Να γιουχάρουμε , να γιαουρτώσουμε τους επισήμους στην παρέλαση . Να τους διώξουμε απο το βάθρο ” .
Κάποιοι άλλοι απαντούν “Η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε τους ήρωες . Να μην την χαλάσουμε” .
Καταθέτω μια πρόταση που νομίζω ικανοποιεί και τις δύο πλευρές :
Ο λαός να ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ . Όπως ακριβώς δεν θα πλησίαζε λεπρούς ! Είκοσι μέτρα δεξιά και αριστερά του βάθρου των επισήμων να μην υπάρχει ψυχή ! Απέναντι απο το βάθρο των επισήμων να μην είναι κανείς .
Δεν χρειάζονται ούτε φωνές ούτε συνθήματα ( βέβαια καμμιά μικρή κρεμάλα στα


χέρια των παρευρισκομένων , δεν θα πείραζε ! Συμβολικά το λέω… ) .
Πυθαγόρας Π.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.. ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 
Παρά τα σενάρια που ήθελαν τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη να μεταβαίνει με τους πολιτικούς αρχηγούς το μεσημέρι του Σαββάτου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα επόμενα βήματα αναμένεται να καθοριστούν με το πέρας της σύσκεψης με την Τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, είπε ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11.30. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα στις καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου.
Την ίδια ώρα, η νομική υπηρεσία εξετάζει το σχετικό νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου.
Πηγή: sigmalive

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ δίνοντας άλλοθι σε Αναστασιάδη!

Την παραίτησή του έθεσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών στη διάθεση του Προέδρου μετά τις παλινωδίες, τη γενική κατακραυγή και τους ατυχείς χειρισμούς
Στη διάθεση του Κυπρίου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη έχει θέσει την παραίτησή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής ύστερα από τον πολιτικό σάλο που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της Λευκωσίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κρίσιμο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας.

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και δεμένη τόσο από την Αθήνα, όσο και...
από τη Λευκωσία. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής αναλαμβάνει να επωμιστεί το πολιτικό κόστος των κακών χειρισμών και των ερασιτεχνισμών στους οποίους αναλώθηκε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης την τελευταία εβδομάδα.

Πολιτικός παράγοντας της Μεγαλονήσου επισήμανε στο “Newsbomb.gr” στις επτά το απόγευμα ότι «το κλίμα εναντίον του κ. Σαρρή άρχισε να διαμορφώνεται από τη στιγμή που έδειξε πως δεν ήταν προετοιμασμένος για μια σκληρή διαπραγμάτευση που περιλάμβανε και “κτυπήματα κάτω από τη ζώνη” στο τελευταίο Eurogroup». Λίγο οι αναμοχλεύσεις στις περίεργες προσωπικές ιστορίες του υπό παραίτηση υπουργού Οικονομικών και περισσότερο τα άσχημα αποτελέσματά του τόσο στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, όσο και με τους Ρώσους διαμορφώνουν το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του.

Ως τώρα δεν γίνεται κάποια ιδιαίτερη νύξη από τους στενούς συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη διότι αναμένεται η επιστροφή του κ. Σαρρή από τη Μόσχα όπου εξακολουθεί να έχει επαφές με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Όταν, ωστόσο, επιστρέψει στη Λευκωσία θα ανακοινωθεί η αντικατάστασή του.

 Το άλλοθι του Αναστασιάδη

Στα παραδοσιακά πολιτικά στέκια που βρίσκονται στις παλιές γειτονιές της Λευκωσίας όμως ακούγονται άλλες και πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ο πρόεδρος της Κύπρου φέρεται να έχει εξοργιστεί με το στραβοπάτημα και τις κραυγαλέες παλινωδίες της τελευταίας εβδομάδας. Λέγεται μάλιστα ότι τον έχει ενοχλήσει άρθρο απόστρατου ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ρόλο στα δρώμενα της Μεγαλονήσου. Στο άρθρο αναφέρεται πως ο κ. Αναστασιάδης συναγωνίζεται τον προκάτοχό του, τον κ. Δημήτρη Χριστόφια σε αρνητικά ρεκόρ μόλις άρχισε τη θητεία του.

Ο Κύπριος πρόεδρος δεν θέλει επ’ ουδενί λόγο να συγκριθεί με τον κ. Χριστόφια και το άγχος αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο. Οι δημοσιογράφοι του νησιού σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι μια ζωή περίμενε ο κ. Αναστασιάδης να διαδεχθεί τον πολιτικό του πατέρα, τον Γλαύκο Κληρίδη, στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να αποδείξει πως είναι καλύτερος και κινδυνεύει να καταφέρει το ακριβώς αντίθετο.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαρροές από «κύκλους του Προεδρικού Μεγάρου» ότι ο υπουργός Οικονομικών ήταν «εξαιρετικά μαλακός» στην κρίσιμη διαπραγμάτευση του Eurogroup ή δεν πρότεινε λύσεις για έξοδο από την κρίση.

Στο παζλ προστίθεται επίσης η απαίτηση για την απομάκρυνση του κ. Σαρρή από τη θέση του. Με δηλώσεις τους, τόσο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, όσο και ο γιος του ήρωα προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου (σ.σ. που είναι και βουλευτής του ΔΗΚΟ), ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ζητούν την παραίτησή του. Ο θόρυβος αυτός εξυπηρετεί τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος θέλει να απαλλαγεί από κάθε κριτική και να υποδείξει ως υπεύθυνο για οποιονδήποτε λανθασμένο χειρισμό τον υπουργό Οικονομικών του.

Από την άλλη, υπάρχουν Κύπριοι βουλευτές που υποστηρίζουν πως ο κ. Μιχάλης Σαρρής θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη στιγμή που δέχθηκε πιέσεις και μομφές που ξεπέρασαν το φάσμα της πολιτικής δραστηριότητας κι έφθασαν ακόμα και σε προσωπικές υποθέσεις.
Του Βελισσάριου Δραγάτση από newsbomb
 
απο Γρεκι

Βάζουν την Τουρκία στο φυσικό αέριο ΗΠΑ-Γερμανία. Οι στρατιωτικοί είχαν προειδοποιήσει!


Τα σημάδια ότι κάτι αλλάζει στην συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντί μας είχαν γίνει ορατά εδώ και αρκετό καιρό και οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΕΘΑ, από την περίοδο Αβραμόπουλου και μετά 
τουλάχιστον, είχαν ενημερωθεί -και εγγράφως- γι΄ αυτά τα σημάδια.

Ποια ήταν αυτά;
Το βασικό είναι ότι ενώ στην πρώτη μεγάλη άσκηση που έκαναν οι ισραηλινοί στο Αιγαίο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά, αμέσως μετά άρχισαν να αρνούνται αυτές τις πτήσεις! Και αυτό απλά επιβεβαιώσε όσους πίστευαν ότι οι Ισραηλινοί είχαν πάντα κατά νου να βρουν ξανά δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία.
Επιπλέον στις συνεργασίες που γίνονταν μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών ,οι δεύτεροι έπαιρναν τα πάντα ή τα περισσότερα τέλος πάντων κι εμείς ελάχιστα.
Στην τελευταία συνέντευξη του Onalert με τον Δρ. Κώστα Φίλη και τον υποστράτηγο ε.α Νίκο Τόσκα είχε γίνει συζήτηση για τον “ελληνοϊσραηλινό άξονα” και αναφέρθηκε ότι υπάρχουν έγγραφες εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας,που εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το πόσο στέρεος είναι αυτός ο άξονας.
Πριν περάσει ένα 24ωρο ήρθε η είδηση της “συγνώμης” του Νετανιάχου προς τον Ερντογάν για όσα έγιναν στο Mavi Marmara που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Τούρκων. Μια συγνώμη που μανιασμένα ζητούσε η Τουρκία και ο Ερντογάν. Μια συγνώμη που ήρθε μετά από προτροπή του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.
Και είναι μια συγνώμη που την δεδομένη στιγμή μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά για Ελλάδα και Κύπρο. Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και τις συζητήσεις που θα κάνουν με τους Τούρκους επίσης πρέπει να μας προβληματίσουν.
Ακόμη δεν πρέπει μας διαφεύγει ότι η "επανασύνδεση" έχει τις ευλογίες του Ομπάμα και σίγουρα της Γερμανίας, που φαίνεται ότι από την μία "εκτελεί" εν ψυχρώ την Κύπρο και από την άλλη στηρίζει δυνατά την Τουρκία στο παιχνίδι της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Γερμανία κάνει μεγάλες δουλειές στην Τουρκία,μετά από το "ξεζούμισμα" της Ελλάδας.
Οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών
Οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών μας δεν είχαν ίχνος καχυποψίας ή αρνητικής διάθεσης. Στηριζόταν στην λογκή και στην ανάλυση των εμπειριών που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ έγινε εξαιρετικά στενή. Πάντα πίστευαν και έλεγαν προς τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι το Ισραήλ θα ψάξει και κάποια στιγμή θα βρει δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία. Είχαν τα "σημάδια" και είχαν χτυπήσει το καμπανάκι. 
Το θέμα είναι ότι αυτή η πρώτη έστω επικοινωνία γίνεται σε μια στιγμή που Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης. Και είναι λογικό να προκαλεί σκέψεις και για το μέλλον. Σκέψεις που έχουν να κάνουν με σχέδια αγωγών που θα περνούν από την Τουρκία και άλλα πολλά.
Η συγνώμη Νετανιάχου δικαιώνει όσους επέμεναν με ένταση να μην παρουσιαστεί σε καμία περίπτωση η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ ως ένα “αντιτουρκικό μέτωπο”. Μεταξύ αυτών και ο σημερινός ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε αυτή τη θέση από την εποχή που ήταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα είχε προτείνει ακόμη και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ελλάδα για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ. Θέση πολύ προωθημένη για να ακουστεί στ΄ αυτιά των “υπερπατριωτών” που πιστεύουν ότι το Ισραήλ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ ακόμη και οι ...εξωγήϊνοι θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα. Στην διπλωματία ο καθένας κοιτά πρώτα απ΄ όλα το συμφέρον του και μάλλον αυτό μόνο εμείς στην Ελλάδα δεν το έχουμε καταλάβει.
Η συγνώμη Νετανιάχου στον Ερντογάν δείχνει ότι κάτι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών ,αλλά πρέπει και τώρα να είμαστε ψύχραιμοι. Όπως μας έλεγε αξιωματικός που έχει ασχοληθεί με το θέμα “είναι άλλο να τα “βρουν” οι δυο χώρες και να μην υπάρχει αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα κι άλλο να “παντρευτούν”. Με απλά λόγια όσοι εύκολα ενθουσιάστηκαν με την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία πιστεύοντας ότι λύσαμε όλα μας τα γεωπολιτικά προβλήματα καλό θα είναι να μην τα “βάψουν μαύρα” από τη συγνώμη του Ισραήλ. Για άλλο θα πρέπει να ανησυχούμε!
Κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη ανυπαρξία σχεδίου στο τι θέλουμε να πράξουμε στην περιοχή. Δίνουμε την εικόνα μιας χώρας που δεν τολμά να παίξει τον ρόλο του “παίκτη” που θα μπορούσε να τον παίξει ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητές της. Μοιάζουμε πάντα να περιμένουμε τις εξελίξεις και να σπεύσουμε να τις ακολουθήσουμε ,πάντα διστακτικά και χωρίς τελικά να καταφέρνουμε και τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. 
Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ σημαντικές για να κάθεται η πολιτική ηγεσία και να βλέπει το παιχνίδι όχι από τον πάγκο αλλά από την εξέδρα. Επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε, πως και με ποιους θα το κερδίσουμε, τι πρέπει και τι μπορούμε να ζητήσουμε,πως κα με πόση ένταση μπορούμε να το διεκδικήσουμε. 
Όχι η αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ- Τουρκίας δεν σημαίνει αυτομάτως ότι εμείς θα τα "χαλάσουμε"! Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε ενεργητικά κι όχι με την παθητικότητα που μας έχει καταδικάσει σε πλήρη απομόνωση. Η οποία αυτές τις ώρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.