ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.3.13

Πάνε για κούρεμα


Κύπρος: Εναλλακτικό σχέδιο με μικρότερο «κούρεμα»
  Ενώ  η τρόικα εντείνει τις πιέσεις και από τη Μόσχα δεν έχει φανεί ακόμη "φως", οι πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου καλούνται σήμερα να λάβουν αποφάσεις που ενδέχεται να αποβούν καθοριστικές όχι μόνον για την πορεία της χώρας τους την επόμενη δεκαετία, αλλά και για τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Υπό την κρίση τους θα τεθεί το εναλλακτικό σχέδιο "διάσωσης" της χώρας, το «Plan Β» που κατήρτιζε ολονυχτίς η κυβέρνηση, σε συνεργασία  με τεχνοκράτες και  στελέχη των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει "κούρεμα" καταθέσεων, τιτλοποίηση κρατικής και εκκλησιαστικής περιουσίας  και έκδοση ομολόγων εναντι μέρους των αποθεματικών των φορέων ασφάλισης δημοσίωνυπαλλήλων.
Στα ποσά καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ η έκτακτη φορολογία θα είναι πολύ μικρότερη απ' ό,τι προβλέπονταν στο  απορριφθέν σχέδιο του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει κούρεμα 3% μέχρι τα 100.000, 7% από 100.001 ως 500.000 και 9% από 500.001 και άνω.
Το πρώτο σενάριο ρυθμίσεων που είχε επεξεργασθεί η κεντρική τράπεζα, προέβλεπε "κούρεμα" μόνων των Κυπρίων καταθετών και επιβολή υψηλού έκτακτου φόρου-εισφοράς επί των τόκων των ξένων καταθέσεων. Αυτό όμως συναρτώνταν με την πώληση της Λαϊκής/CPB ή/και με λήψη δανείου από τη Ρωσία
Εγκαταλείφθηκε λοιπόν, καθώς διαφαίνεται ότι ούτε η τράπεζα θα πουληθεί άμεσα, ούτε δάνειο θα ληφθεί από τη Ρωσία,  ενώ η φορολόγηση μόνον των καταθέσεων Κυπρίων πολιττών θα απέφερε έσοδα πολύ μικρά σε σχέση με τα 5,8 δισ. που πρέπει να εξευρεθούν.
Οι διαβουλεύσεις επί του Plan B συνεχίζονταν και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη μέχρι αργά τη νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συμφωνήθηκαν οι βασικοί όροι του σχεδίου, το οποίο θα τεθεί σήμερα το πρωι υπό την κρίση των πολιτικών αρχηγών.
Η διάσκεψη θ'αρχίσει στις 8.30 στο Προεδρικό Μέγαρο και αναμένεται ότι θα είναι πολύωρη. Εαν υπάρξει σύγκλιση απόψεων, θα κατατεθεί  αμέσως στη Βουλή ειδικό νομοσχέδιο.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: