ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.6.13

Κωδικός «απολύσεις»- Από που θα φύγουν άμεσα 1400 δημόσιοι υπάλληλοι Πηγή: Κωδικός «απολύσεις»- Από που θα φύγουν άμεσα 1400 δημόσιοι υπάλληλοι

 Κωδικός «απολύσεις»- Από που θα φύγουν άμεσα 1400 δημόσιοι υπάλληλοι
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις τόσο για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, όσο και για την ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους αλλά και τον αριθμό των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» οι 1.400 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων, δεδομένου του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ και της απομάκρυνσης 2.656 υπαλλήλων, θα προκύψουν από μια μεγάλη ΔΕΚΟ, στο πρότυπο της ΕΡΤ, εξέλιξη που «δείχνει» προς την πλευρά των αμυντικών βιομηχανιών.

Οι μεγάλες ΔΕΚΟ απασχολούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πάνω από 5.000 άτομα και από αυτούς τους υπαλλήλους, πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις.

Η επόμενη μεγάλη δεξαμενή είναι οι αμυντικές βιομηχανίες, όπου μεταξύ των περίπου 2.600 εργαζομένων υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1.500, από τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 και από τους υπόλοιπους 1.100 θα δουν τον δρόμο της εξόδου άλλοι περίπου 550, που κατά βάση είναι τεχνικό προσωπικό.

Μια άλλη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις αναμένεται να προκύψει από ρύθμιση που θα φέρουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα μπαίνει τέλος στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου να διατηρήσουν τους απολυμένους προσωρινά τουλάχιστον, στις θέσεις τους.

Η δεύτερη «καυτή πατάτα» που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το ζήτημα της κινητικότητας των πρώτων 12.500 υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένεται να προέλθουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (5.000-6.000) και την εκπαίδευση (5.000 εκ των οποίων 2.500 γυμναστές, 1.500 καθηγητές πληροφορικής και 1.000 από άλλες ειδικότητες).

τα…κάναμε επάνω μας


1000096ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ. Τι έπαθε ο Σαμαράς και Πως συνήλθε αμέσως.
Ρίγη αγωνίας διαπέρασαν όλους τους Έλληνες, ενώ μια μεγάλη μερίδα πανικοβλήθηκε, μη σου πω τα έκανε επάνω της, όταν ο τιτανομεγιστοτεράστιος πρωθυπουργός λιποθύμησε τη στιγμή που από κάτω ο κόσμος σειόταν με την κραυγή “Ελλάς…Ελλάς….Βαγγέλης Σαμαράς”.
Όλοι οι γιατροί  του κόσμους βγήκαν αμέσως στα τηλεπαράθυρα των επιμορφωτικών εκπομπών του Mega και του ΣΚΑΙ, με έτοιμη την διάγνωση για την κατάσταση του τεράστιου Βαγγέλη Σαμαρά.
Άλλοι έλεγαν για υπερκόπωση, επειδή δουλεύει (το κόσμο;) τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα χωρίς να έχει πάει έστω μια μέρα στη Καλαμάτα.
Άλλοι έλεγαν για το μικρόβιο mazikus parapliroforikus, όπου ο φορέας συνηθίζει εν γνώσει του να  μεταφέρει ψευδείς πληροφορίες επί μακρόν.
Άλλοι έλεγαν ότι ήταν βαρύ, ήταν βαρύ, το τσάι που του πρόσφερε ο Captain Cosco.
Τέλος κάποιες πηγές ανέφεραν ότι οφείλεται στην συνεχή προσπάθεια του πρωθυπουργού να εστιάσει με το ένα μάτι.
Και μετά άρχισαν όλοι μαζί να εξηγούν το πως συνήλθε σχεδόν αμέσως ο πρωθυπουργούς, με άλλους να λένε για τα βότανα του Captain, για το χαμόγελο της Φώφης, για το τηλεφώνημα της Άγκελας….και άλλα γιατροσόφια.
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:
Γιατί “αδιαθέτησε” ο Βαγγέλης Σαμαράς;   Μα είναι απλό… Τον μάτιασε ο Κυριάκος που παρακολουθούσε από κάτω
Πως συνήλθε αμέσως;  Μα είναι απλούστερο….άκουσε γύρω του να λένε “φωνάξτε γρήγορα τον υπουργό υγείας….!!!”
Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα και μην τα πιστεύετε…


olympia

Αν προλάβουν να κάνουν …παρέλαση, το κρίμα θα είναι στο λαιμό μας!

 
Γράφει ο Μαγια

Η επίσημη ανακοίνωση για την προσχώρηση στο κόμμα του Α. Σαμαρά, του κομματιδίου στο οποίο αρχηγεύει ο Ε. Βενιζέλος, δεν θα γίνει απόψε κατά την έναρξη των εργασιών του «γαλάζιου» συνεδρίου. Η διαπλοκή προτίμησε να την αναβάλλει για λίγους μήνες, καθώς αυτή την περίοδο απολαμβάνει τον «μήνα του μέλιτος» των δυο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι ορκίστηκαν (εκ νέου) να φυλάττουν πίστη στην τρόικα, υπακοή
στους νόμους της αγοράς και να εκπληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα θελήματα του Δ΄Ράιχ.
Σαμαράς και Βενιζέλος, ως αυθεντικοί εκφραστές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, έχουν ενωθεί εις σάρκαν μίαν πάνω στον ερειπιώνα της Ελλάδας για να αποτελειώσουν τη δουλειά μέχρι τις «ιερές» γερμανικές εκλογές. Να εφαρμόσουν, μέσω της πιο αυταρχικής καταστολής και κυνικής ακύρωσης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, πρόγραμμα νέων σκληρών μέτρων και να προωθήσουν την πιο ακραία-αντιδραστική μετάλλαξη της χώρας.
«Θα μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις ο Στουρνάρας, θα μας βάζει χαράτσια ο Σταϊκούρας, θα μας απολύει από τον ιδιωτικό τομέα ο Βρούτσης και από τον δημόσιο ο Μητσοτάκης, θα πουλάει το φως, το νερό και τις παραλίες μας ο Χατζηδάκης, θα ταΐζει τους εργολάβους μας ο Χρυσοχοΐδης, θα μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας ο Γκιουλέκας, θα οργανώνει τις εκλογές μας ο Μιχελάκης, θα μας εκπολιτίζει ο Παναγιωτόπουλος, θα μας ενημερώνει ο Καψής, θα μας μοντάρει ο Κεδίκογλου, θα μας γιατροπορεύει ο Άδωνις, θα μας συλλαμβάνει ο Δένδιας, θα μας δικάζει ο Αθανασίου, θα μας εκπροσωπεί στο εξωτερικό ο Βενιζέλος. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, έναν εσμό νεοφιλελεύθερων, ακροδεξιών και πασόκων», σημειώνει ο Γ. Ανανδρανιστάκης, στην «Αυγή».
Προϊόν πολιτικής αποσύνθεσης, έρμαιο της οικονομικής κρίσης που βαθαίνει, στιγματισμένη από τις δυνάμεις του δικομματισμού που την απαρτίζουν και έχουν οδηγήσει τη χώρα στην κρίση, η κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων καμικάζι ξεκινά με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία της.
Αν αυτός ο πασοκονεοδημοκρατικός θίασος προλάβει να κάνει …παρέλαση, το κρίμα θα είναι στο λαιμό μας!

Το Ποντικι

Πώς φτάσαμε στο ντούο ξεφτίλα

εστάλη από eksegersi.gr
Μέσα σ’ ένα δεκαπενθήμερο πήγαμε από το τρίο στο ντούο ξεφτίλα και από την κυβέρνηση της ΝΔ με «εσάνς» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ετεροβαρή υπέρ της ΝΔ σύνθεση). Για κάποιες ώρες, όταν ο Κουβέλης την έκανε από την τρικομματική συμμαχία, η προοπτική μιας ανεπιθύμητης εκλογικής μάχης διαγραφόταν ζωηρά στον ορίζοντα. Τελικά, Βενιζέλος και Σαμαράς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σχημάτισαν δικομματική κυβέρνηση και οι εκλογές προς το παρόν αποφεύχθηκαν.
Λέμε ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων γιατί αυτό απαιτούσαν οι παράγοντες του συστήματος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ακόμα κι ο Κουβέλης που την έκανε, φρόντισε να μη σηκώσει πολεμικούς τόνους και να δηλώνει πάντα διαθέσιμος να στηρίξει την κυβέρνηση, ειδικά σε όλα τα θέματα που αποτελούν προαπαιτού-μενα του Μνημόνιου. Ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν απέναντί του και ο Σαμαράς, γιατί τον έχει ανάγκη, ενώ ο Βενιζέλος υπήρξε πιο δηκτικός, επειδή υπάρχει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για την Κεντροαριστερά.
Και αυτός, πάντως, δεν δημιούργησε σκηνικό ρήξης με τη ΔΗΜΑΡ, αν και για μια φορά ακόμη αισθάνθηκε πόσο αδίστακτος στο φραξιονισμό είναι ο Κουβέλης.
Γράφτηκε και λέχτηκε κατά κόρον, ότι ο Σαμαράς δεν πήγε στις εκλογές, γιατί το απαίτησε η Μέρκελ, που θέλει πανευρωπαϊκή ησυχία μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μέρκελ του είπε τα «γαλλικά» της, όμως και ο ίδιος δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές, έτσι όπως τα είχε καταφέρει. Πήγε να παραστήσει τον Βοναπάρτη και βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα. Με τι κώλο θα πήγαινε σε εκλογές; Ρισκάροντας να χάσει την πρώτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν κατάφερνε τελικά να κερδίσει στο νήμα, ρισκάροντας να μην έχει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ είναι στο όριο της εκλογικής επιβίωσης;
Λογικό ήταν, αφού δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές, να δώσει στον Βενιζέλο τον ανασχηματισμό, μια περίοπτη θέση για τον ίδιο και 10 θέσεις στην κυβέρνηση (με τέσσερα, όμως, μόνο υπουργεία). Το αποτέλεσμα ήταν να δυσαρεστήσει αρκετούς δεξιούς βουλευτές που περίμεναν υπουργοποίηση, αλλά όσο είναι πρωθυπουργός αυτοί δεν μπορούν να του κάνουν ζημιά. Οι γκρίνιες ενόψει συνέδριου είναι καλές για να γεμίζουν τις παραπολιτικές σελίδες των εφημερίδων, όμως ο Σαμαράς δεν ανησυχεί. Το πολύ να εκτονωθούν μην εκλέγοντας κάποιους από τη λίστα που θα προωθήσουν οι άνθρωποι του Μαξίμου. Μικρό το κακό, από τη στιγμή που ο Σαμαράς ελέγχει την κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.
Κάποιοι Πασόκοι την πέφτουν επίσης στον Βενιζέλο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δεν αναφερόμαστε μόνο στον Παναγιωτακόπουλο που όλο φεύγει από το ΠΑΣΟΚ αλλά όλο εκεί τον βρίσκουμε, αλλά και στα υπολείμματα του παπανδρεϊσμού, με επικεφαλής τον Καρχιμάκη, ο οποίος αναρωτιέται «στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από την δεξιά;». Οταν ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσουν, όμως, όλοι εξουσιοδότησαν τον Βενιζέλο να κάνει τους χειρισμούς κι όταν αυτός συμφώνησε με τον Σαμαρά για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όλοι συμφώνησαν μαζί του, έστω και με… κριτικό τρόπο.
Ακόμη και η… Θεοδώρα Τζάκρη. Βλέπετε, αν γίνονταν εκλογές, πολλοί από δαύτους θα έβλεπαν τη βουλευτική τους θητεία να τερματίζεται πρόωρα, ενώ τώρα και το παραδάκι θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν και τις ελπίδες τους να θρέφουν.
Μπορεί η δικομματική κυβέρνηση να «σηκώσει» το ΠΑΣΟΚ; Αστεία πράγματα. Με τι πολιτική; Οταν βρίσκονται σε εντατικά παζάρια με την τρόικα για να βρουν τους τομείς από τους οποίους θα κόψουν κονδύλια για να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα», χωρίς να χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά μισθούς και συντάξεις ή να βάλουν νέο χαράτσι, είναι δυνατόν να μιλάμε για οριακή έστω ελάφρυνση του λαού από τα βάρη που τον ανάγκασαν να σηκώνει; Εδώ ακόμη και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην οποία τόσο είχε ποντάρει ο κυβερνητικός συνασπισμός, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Εδώ ο ίδιος ο Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβούλιου καθόρισε ως πρώτιστο στόχο τη συμφωνία με την τρόικα για να παρθεί η δόση!
Δεν μπορεί να μακροημερεύσει (και) αυτή η κυβέρνηση κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι τους. Δεν έχουν όμως άλλη λύση. Τι μπορούσε να κάνει ο Βενιζέλος; Ν’ ακολουθήσει τον Κουβέλη, να ρίξει την κυβέρνηση και να ξεκινήσει… πορεία στο λαό, με όλο το μιντιακό σύστημα να τον λοιδορεί και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να τον ανακηρύσσουν σε persona non grata; ‘Η μήπως μπορούσε να παζαρέψει με τον Σαμαρά τίποτα καλύτερο από την προσωπική του βόλεψη, με την παραχώρηση θέσεων αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ; Οταν έριξε όλο το βάρος στην προσωπική του βόλεψη, ευνόητο είναι να μην μπορέσει να πάρει όλες τις θέσεις υπουργών που ήθελε. Κάπου πάτησε πόδι και ο Σαμαράς.
Το μάξιμουμ που διεκδικεί αυτή την περίοδο ο Βενιζέλος είναι η στήριξη από το μιντιακό σύστημα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έναντι του Κουβέλη, ώστε να ξαναμπεί στη Βουλή (όποτε κι αν γίνουν εκλογές) και να δει μετά τι μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό και έτρεξε να μπει στην κυβέρνηση του Σαμαρά.
Σε επίπεδο πρακτικής πολιτικής τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει. Το πολύ που μπορεί να ανεχτούν οι αποικιοκράτες της ΕΕ είναι να μη ζητήσουν νέα μέτρα για μισθούς-συντάξεις-φόρους και να χορηγήσουν κάποιο συμπληρωματικό δάνειο. Δε θα δεχτούν, όμως, και να ελαφρύνει το βάρος στις πλάτες του λαού. Ούτε σε συμβολικό επίπεδο. Αυτά τα ξεκαθάρισε και πάλι ο Σόιμπλε την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάζοντας στο Βερολίνο το σχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2014.
Επομένως, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βαδίζει συνεχώς επί ξυρού ακμής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει να σαπίσει εντελώς για να τη διαδεχτεί στην αστική εξουσία.

Χανς-Ντίτριχ Κουβέλης ή Καρατζαφώτης;

Εδώ και καιρό, στελέχη της ΔΗΜΑΡ έλεγαν πως θέλουν να δουν τον Φώτη Κουβέλη σε ρόλο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και το κόμμα τους σε ρόλο FDP. Στην πολιτική πιάτσα ήταν γνωστές οι επαφές αυτών των στελεχών με στελέχη της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής πτέρυγας» που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν λογικό, λοιπόν, αυτά τα στελέχη να σπρώχνουν τον Κουβέλη να φύγει από τη συγκυβέρνηση εκμεταλλευόμενος την «κρίση της ΕΡΤ». Ποιο ήταν το βασικό τους επιχείρημα; Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή να δίνει αγώνα επιβίωσης. Να βρίσκεται δηλαδή στο όριο του 3%, το οποίο εύκολα θα μπορούσε να πέσει στο μισό, αν πριν τη λήξη της θητείας της συγκυβέρνησης αυτή θα αναγκαζόταν να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Αλλα στελέχη πίεζαν προς την αντίθετη κατεύθυνση: παραμονή στη συγκυβέρνηση και έναρξη διαδικασιών για δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» με κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Βασικό τους επιχείρημα ο μιντιακός πόλεμος που θα δεχτεί η ΔΗΜΑΡ μετά την εγκατάλειψη της συγκυβέρνησης. Απ’ αυτά τα στελέχη ο Μπίστης μίλησε με τον μεγαλύτερο κυνισμό, θυμίζοντας το κάζο του Καρατζαφέρη που εξαφανίστηκε από το χάρτη μόλις εγκατέλειψε τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο Κουβέλης τάχθηκε τελικά με την πρώτη άποψη. Οχι γιατί την υποστήριζαν οι περισσότεροι (στην αρχηγοκεντρική ΔΗΜΑΡ ξέρει να επιβάλλει την άποψή του, όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές), αλλά γιατί θέλει να το παλέψει να γίνει ο «έλληνας Γκένσερ». Εκρινε ότι παραμένοντας στην κυβέρνηση θα υφίστατο ανεπανόρθωτη ζημιά και θα σερνόταν σε συμμαχία με τον Βενιζέλο που θα ήταν ετεροβαρής για τη ΔΗΜΑΡ και για τον ίδιο, ενώ εκτός συγκυβέρνησης εκτιμά ότι μπορεί να μαζέψει τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ (διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει) και να μπει στη Βουλή, παρά τον μιντιακό πόλεμο που ξέρει ότι θα δεχτεί. Μπαίνοντας στη Βουλή θα μπορεί να συμμαχήσει με τον νικητή των επόμενων εκλογών, ακόμα και αν αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά ότι η παραμονή εκτός συγκυβέρνησης για ένα διάστημα θα λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον ίδιο και το κόμμα του.
Αναλογίες με την περίπτωση Γκένσερ, βέβαια, αποκλείεται να υπάρξουν. Οχι μόνο γιατί ο Κουβέλης δεν έχει το πολιτικό διαμέτρημα που είχε ο Γκένσερ, αλλά και γιατί ο Γκένσερ έκανε το παιχνίδι του με το κόμμα του να είναι απαραίτητο ως μπαλαντέρ. Μ’ αυτό το παιχνίδι κατάφερε να γίνει ο μακροβιότερος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υπηρετώντας υπό τρεις καγκελάριους, σε πέντε διαδοχικές κυβερνήσεις. Προερχόμενος από την πολιτική σκηνή της Ανατολικής Γερμανίας, δραπέτευσε στη Δυτική και χρησιμοποιήθηκε από τον Βίλι Μπραντ αρχικά ως υπουργός Εσωτερικών και μετά ως υπουργός Εξωτερικών. Στην ίδια θέση διατηρήθηκε και από τον Χέλμουτ Σμιτ, κλείνοντας μια οχταετία (1974-1982) ως υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος σε συμμαχική κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD. Το 1982 έκανε το μεγάλο άλμα, ψηφίζοντας στη Βουλή υπέρ της πρότασης μομφής που υπέβαλαν οι Χριστιανοδημοκράτες του Χέλμουτ Κολ. Ετσι, η Γερμανία άλλαξε κυβέρνηση χωρίς να γίνουν εκλογές. Στη συνέχεια, ο Γκένσερ διατήρησε τα ίδια πόστα (υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος) στις κυβερνήσεις του Κολ, μέχρι που παραιτήθηκε για λόγους υγείας το 1992. Ολ’ αυτά τα χρόνια κατάφερνε, χάρη στην προσωπική του ακτινοβολία και τις διεθνείς επαφές που είχε αναπτύξει, να βάζει άνετα το FDP στη γερμανική βουλή, πράγμα που μετά βίας κατάφεραν οι επίγονοί του Βεστερβέλε και Ρέσλερ, οι οποίοι και πάλι έχουν το FDP μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τα γκάλοπ να δίνουν «μπαίνει – δεν μπαίνει» στη γερμανική Βουλή.
Καμιά σχέση, λοιπόν, ο Γκένσερ και το FDP με Κουβέλη και ΔΗΜΑΡ. Κι αυτό το έχει συνειδητοποιήσει ο Κουβέλης, όταν είδε ότι τουλάχιστον το Συγκρότημα Ψυχάρη ξεκίνησε έναν άγριο πόλεμο ενάντια στη ΔΗΜΑΡ, απαξιώνοντας και τον ίδιο προσωπικά. Ξέρει, επίσης, ότι εκτός από τον ίδιο, και ο Βενιζέλος θέλει να παίξει το ρόλο του Γκένσερ, μιας και το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να ξεκολλήσει από το μονοψήφιο εκλογικό  νούμερο. Γι’ αυτό και φρόντισε αμέσως να «μαζευτεί». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση που έκανε την περασμένη Τρίτη η λέξη ΕΡΤ δεν υπάρχει ούτε μια φορά. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, είπε, γιατί «δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής» και η παραμονή σ’ αυτή «θα μετέτρεπε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια στήριξη χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αντίκρισμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας». Μ’ άλλα λόγια, το μήνυμα είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να κάνει καμιά έξαλλη αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να επιμείνει στο θέμα της ΕΡΤ, δεν σκοπεύει ν’ απαιτήσει να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που έχει καταθέσει. Ας κάνει ό,τι θέλει η κυβέρνηση, ας λύσει το πρόβλημα με την ησυχία της και από τη ΔΗΜΑΡ δεν χρειάζεται ν’ ανησυχεί.
«Η κοινοβουλευτική μας στάση δε θα είναι μια στάση που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει εκλογές», διαβεβαίωνε την Τετάρτη από τη συχνότητα του Real FM ο Γ. Κακουλίδης. Ακόμη και τους Μανιτάκη-Ρουπακιώτη-Σκοπούλη, που υποτίθεται ότι θα έκαναν αποκαλύψεις για την αντιδημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης, τους μάζεψαν. Για να γίνει πιο πιστευτός, ο Κουβέλης έβαλε τον σφουγγοκωλάριο Α. Παπαδόπουλο να δηλώσει ότι δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτός «συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ’ επέκταση στη χρεοκοπία». Ακόμα και ο πρωτομάστορας της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μαργαρίτης πήρε εντολή να «μαζευτεί» και έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ για να χτυπήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, «η οποία είναι μια τυφλή αντιπαράθεση με την ΕΕ, χωρίς αποτελεσματικότητα και εναλλακτικές λύσεις». Ολ’ αυτά, βέβαια, αλλάζουν, όμως αυτή τη στιγμή το μέλημα του Κουβέλη είναι ν’ αποφύγει να γίνει Καρατζαφώτης.
Με αντάλλαγμα αυτή την «υπεύθυνη» στάση, στάση «ανοχής» προς τη δικομματική κυβέρνηση, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεοπτικά πρωινάδικα. Αλλιώς θα τα είχε φάει το μαύρο σκοτάδι. Βλέπετε, και το σύστημα χρειάζεται μια «υπεύθυνη» ΔΗΜΑΡ, η οποία θα στηρίξει μέχρι το τέλος τη σημερινή κυβέρνηση κι αν αύριο χρειαστεί να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θ’ αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι του Τσίπρα και της παρέας του για «προσαρμογή στο ρεαλισμό». Αν ο Κουβέλης συμπεριφερθεί όπως πρέπει, δε θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη. Θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει. Αν αρχίσει τίποτα «λαϊκίστικα», θα τον τσακίσουν.
Υπάρχει, όμως, ένα άλλο πρόβλημα. Ποιος θα ηγεμονεύ-σει στην «Κεντροαριστερά»; Ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης; Δυο ηγεμόνες σ’ αυτό το μικρό φέουδο δε χωράνε. Ο πόλεμος μεταξύ τους αναγκαστικά θα τροφοδοτεί με παρενέργειες το πολιτικό σκηνικό.

Aserian gas tube… χιλιάδαι δίσκοι!


γραφει ο αρισταρχος
trakaΚαλά νέα για τους Έλληνες οδηγούς/ιδιοκτήτες. Μπορείτε τώρα με την νέα τεχνολογία συρρικνώματος (greeklish- siriknoma) να διπλώσετε και να ξαναδιπλώσετε το αυτοκινητάκι σας να το βάλετε στο τσεπάκι ή στην τσάντα ακόμη και να το κρεμάσετε στο μπρελόκ σας. Να το πάρετε μέσα στην τράπεζα χωρίς να διακινδυνεύετε να σας το κλέψουν έτσι όπως το αφήνετε στην είσοδο. Να το βάζετε στην τσέπη σας αντί να τ’ αφήνετε διπλό και τριπλό παρκαρισμένο μπροστά από την πόρτα που μπαίνετε.    Το βράδυ καλού κακού βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι σας . Ένα αυτοκινητάκι-μπρελόκ έτοιμο να αποσυρρικνωθεί και να σας περιμένει να το ξεδιπλώσετε για όπου γουστάρετε. Δεν ξέρω αν μπορεί να αντικαταστήσει και τον/την σύντροφό σας.  Πάντως θα σας συντροφεύσει σε όλες τις άλλες εκφάνσεις και θα σας κάνει και καφέ. Δεν μπορεί να δίνεται ένα σκασμό λεφτά και να μην το παίζει καφετιέρα- esspresera(!)
Διάβαζα κάποτε, πριν πολλού χρόνου, στον οικονομικό ταχυδρόμο ένα άρθρο του Χρηστίδη σχετικά με το αυτοκίνητο και το περίφημο μαξιλαράκι της πεθεράς. Να, μα τον Άγιο Σουλπίκιο, πέταξα το μαξιλαράκι που κοσμούσε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ντράπηκα για όσους το είδαν. Έτσι ζωγράφιζε τον νεοέλληνα οδηγό με το αυτο0κινητάκι του, ότι… το πλένει κάθε Σ/Κ, αυτό που αγοράστηκε με τα λεφτά της πεθεράς, και ότι βάζει πίσω στο μπαρπρίζ τα κεντημένα μαξιλαράκια της. Τιμής ένεκεν! Διάνα! Έτσι γινόταν.
 Τώρα δυστυχώς δεν μπορεί να μπεί μαξιλαράκι γιατί το πίσω μετακινείται και γιατί, δυστυχώς,  κουβαλάς ολόκληρη την πεθερά στο πίσω κάθισμα μονίμως. Κι όποιος τολμήσει να σε κοντράρει. Θάχει να κάνει με το στοματάκι της.
Ντάλα μεσημέρι με 36 βαθμούς στην κλίμακα Κελσίου και τα νεύρα τσατάλια με τα νέα για το nature-gas Aserian success story που σου θυμίζουν Ελληνική ταινία του τύπου… πέντε χιλιάδαι δίσκοι, εξήντα χιλιάδαι δίσκοι, εκατό χιλιάδαι δίσκοι. Σκας, πλαντάς, βρίζεις τον μπροστινό, τον πισινό και όλους όσοι συνέβαλλαν στην κατασκευή της εξωτερικής.
 Όξω ρεεεε! Μια έξοδο να ξεφύγω γιατί δεν αντέχω άλλο. Φρένο! Ο τρία αυτοκίνητα μπρος. Στριγκλίσματα, ο τρία αυτοκίνητα πίσω. Κρακ! Ο επόμενος τέταρτος, ο απρόσεχτος. Μπουμ ,ο αφηρημένος πέμπτος, γκρανγκ ο ξεχασμένος έκτος. Μια καραμπόλα με τα όλα της.
Φωνές, βρισιές και νταηλίκια. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι τηλεφωνούν στο εκατό. Το τρακαρισμένο κομβόϊ  παραμένει στην μέση της περιφερειακής κάνοντας μεγάλη ζημιά στην κίνηση που το μεσημέρι χτυπάει κόκκινο. Περίεργοι, ματάκηδες, μαγκάτοι, σουρουκλεμέδες, τσαντίλες, λελέδες, κυριλέδες –απ’ όλα στο πανέρι-  γυρνούν το κεφάλι και κόβουν ταχύτητα να δουν. Τι; Πέντε αφηρημένους, κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Και η ουρά… πέντε χιλιόμετρα. Που να περάσει το ειδοποιημένο εκατό, που αντί να κυνηγάει τα καλόπαιδα που μέρα μεσημέρι ληστεύουν του κυρ-Γιώργη το σπίτι τρέχει να μοιράσει τα κάστανα της τράκας.
Φταις εσύ, εσύ, εσύ και… πρόστιμο τόσα λεφτά σε όλους σας για παρακώλυση συγκοινωνίας. Πως σας φαίνεται; Ξανακαλέστε το 100 για τον κρεμασμένο προφυλακτήρα!
Έχω την εντύπωση πως η αφύσικη αυτή σχέση Έλληνα-αυτοκίνητο πρέπει να γίνει πιο… τεχνική. Ένα εργαλείο είναι όπως… η καφετιέρα, η φραπιέρα… η σουπιέρα, η γκαρσονιέρα, η… γαλατιέρα!
Hellas today: Super Market, Frapie, car και Ελληνικά ΥΟΚ! Greeklish! Όμως….
Aserian nature-gas success story και… χιλιάδαι δίσκοι…  κι ας μην πέρασαν ούτε πέντε χρόνια από το άλλο nature-gas… Burgas!, πολλαί χιλιάδαι δίσκοι!
ΥΓ. Στο χωριό μου λένε “Κοντά στο ολότελα καλή και η… Παναγιώταινα!” Αν απολύεις με μια 2.500 άτομα(ΕΡΤ) αποτελεί πράγματι γεγονός εθνικής σημασίας η δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας(αγωγός).
Ελευθεροτυπία 29/6. “Από αυτόν τον αγωγό δωρεάν διέλευσης(!), η Ελλάδα θα κερδίσει σε 15 χρόνια το ποσόν των 320εκατομυρίων ευρώ!”
Τι να πει κανείς… 320 εκτμ δίσκοι/ 12 = 21.3εκ ετησίως! Άμα το κακάρισμα είναι μεγάλο το αυγό βγαίνει μικρό(Λαϊκή παροιμία)



28.6.13

Π. Κουρουμπλής προς ΝΔ: "Υποχρέωση μου η υπεράσπιση του Συντάγματος - Η κυβέρνηση σας χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης"


Ολόκληρη η απάντηση

Αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου, τόσο ως απλός πολίτης όσο και ως βουλευτής, την υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων που ξεκάθαρα καταπατούνται στην περίπτωση της τριετούς προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 282 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζουν με σαφήνεια τα ανώτατα όρια προφυλάκισης.


Η Ν.Δ. προσφεύγει στην προσφιλή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει όσους υπενθυμίζουν τις εγγυήσεις που παρέχει ένα Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα. Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης, επιδεικνύει ολοένα και σκληρότερο αυταρχισμό, ευτελίζοντας έτσι το νομικό μας πολιτισμό. Τρανταχτά παραδείγματα αυτής της αντίληψης είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αυταρχική διολίσθηση και στη θεσμική διάβρωση. Έχει διαλέξει πλευρά, είναι με τη Δημοκρατία.

 http://left.gr
Απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Ολόκληρη η απάντηση

Αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου, τόσο ως απλός πολίτης όσο και ως βουλευτής, την υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων που ξεκάθαρα καταπατούνται στην περίπτωση της τριετούς προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 282 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζουν με σαφήνεια τα ανώτατα όρια προφυλάκισης.


Η Ν.Δ. προσφεύγει στην προσφιλή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει όσους υπενθυμίζουν τις εγγυήσεις που παρέχει ένα Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα. Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης, επιδεικνύει ολοένα και σκληρότερο αυταρχισμό, ευτελίζοντας έτσι το νομικό μας πολιτισμό. Τρανταχτά παραδείγματα αυτής της αντίληψης είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αυταρχική διολίσθηση και στη θεσμική διάβρωση. Έχει διαλέξει πλευρά, είναι με τη Δημοκρατία.
- See more at: http://left.gr/news/p-koyroymplis-pros-nd-ypohreosi-moy-i-yperaspisi-toy-syntagmatos-i-kyvernisi-sas-hanei-kathe#sthash.wIvlG4Xp.dpuf

Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ "ΒΙΖΙΤΟΥ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ..

 
Χαιρετισμό στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε την Παρασκευή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδης σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ των εταίρων «δοκιμάστηκε πολλές φορές από λάθη και παραλείψεις [...] όλων μας» επισημαίνοντας ωστόσο ότι, παρά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, «ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η σημερινή βασανιστική πορεία της πατρίδας μας να έχει αίσιο τέλος».

Όπως συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Λυκούδης, «σ΄ αυτήν την πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι διδαχτήκαμε από τα λάθη μας.

»Πιστεύω πως ο αγώνας ο καλός συνεχίζεται. Από όλους μας. Με δεδομένες τις διαφορές μας», κατέληξε ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στις 20:00 το βράδυ αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.



Προς Γιώργο Παναγιωτακόπουλο

 
Γράφει οΤζίμης Νικολάου



Γεια σου ρε Γιωργη Παναγιωτακόπουλε !
Αφου λιβανισες τον εκαστοτε προεδρο του Πασοκ .
Αφου διετελεσες προεδρος σε διαφορους οργανισμους για να μπορεις και να ζησεις βρε αδερφε!
Αφου ισοπεδωσες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ καθε ελευθερη , ανεξαρτητη και προοδευτικη φωνη μεσα στον χωρο που δεν ηθελε να ενταχθει στο συστημα σου !
Αφου τραμπουκισες με τα πουλμανακια πακιστανων κατα την εκλογη Γιωργακη Παπανδρεου σε ολη την Αττικη
Αφου εν τελη εκανες την δικη σου Βαρκιζα περσυ τον Μαρτη φιλωντας σταυρωτα τον προεδρο Βενιζελο!Και αποτέλεσες το σιδηρού βραχίονα για την εκλογή του Βενιζέλου ως μνημονιακου αργηγου .
Αφου προετρεπες ολους τους ομοαιματους σου να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ στις 2 προηγουμενες αναμετρησεις !
Τελικα αυτοαναγορευτικες και αριστερος με πρωτοουλια και αποφασισες οτι μετα απο 4 μνημονια και 2 μεσοπροθεσμα το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι προοδευτικο εχει απεμπολησει τις αρχες του και μας καλεις σε εξοδο του Μεσσολογγιου !
Μπραβο ρε ! Φασιστες δεν εχει μονο ο Μιχαλολιακος ! Φασισταρια και τραμπουκους εχουν ολα τα κομματα !
Και μαλλον εκει στην Ιπποκρατους τριβουν τα χερια τους που απαλλαγηκαν απο εναν!
Οσο για μας Γιωργο μου μαθε πως ειμαστε μια χαρα γιατι αυτο που εσυ ανακαλυψες μετα απο 4 χρονια σκληρης σκεψης και προσπαθειας , εμεις το ειχαμε δημοσιοποιησει σαν εκτιμηση απο το 1999 οταν και σαν ταση στην νεολαια ειχαμε διακηρυξει οτι με την αποιδεολογικοποιηση του ΠΑΣΟΚ απο τον δεξιο Σημιτη , με οραμα την ΟΝΕ και με παντιερα τους νεογιαπις και το χρηματηστηριο το ΠΑΣΟΚ οδηγει την χωρα στην καταστροφη , οικονομικη, κοινωνικη και πολιτικη!
Τοτε ομως εσυ εβαζες τους τραμπουκους σου να μας κανουν φεις κοντρολ στις διαδικασιες του ΠΑΣΟΚ και να μας πετανε εξω !
Ασε λοιπον Γιωργη οι δρομοι οι δικοι μας ειναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διαφορετικοι ! Και μια φιλικη συμβουλη ! Ας καθοσουν μεσα Γιωργη μου ! Μονο εκει θα βρεις τα ιδια σκατα με σενα !
Τζίμης Νικολάου



Το ΕΣΠΑ – η κομματική λεηλασία συνεχίζεται!


 

ΤO ΕΣΠΑ λεηλατείται από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα κλειστά κυκλώματα που αναπτύσσονται σε διάφορους χώρους της κρατικής μηχανής. Η κοινωνία είναι σκόπιμα μη ενημερωμένη ώστε να μην μπορεί να κάνει προτάσεις συμμετοχής και ο ρόλος του ΕΣΠΑ καταντά να περιορίζεται στα χέρια μιας νομενκλατούρας. Η δράση του ΕΣΠΑ όπως κατάντησε είναι ένας μηχανισμός που δεν αγγίζει όλη την κοινωνία.



Το ΕΣΠΑ είναι το τελευταίο κόκαλο που ‘γλύφουν’ οι διάφοροι κομματικοί σχηματισμοί και οι ‘φάντηδες’ των ΜΚΟ .

Λόγω της σκόπιμα μη καλής διάχυσης της πληροφόρησης του ΕΣΠΑ στην κοινωνία, το ΕΣΠΑ έχει αδιάθετα κονδύλια. Έτσι βολεύει τα διάφορα ‘τροκτικά’. Τα αδιάθετα αυτά κονδύλια αναδιανέμονται συχνά και πάλι στους ίδιους κύκλους και στους ίδιους χειριστές προγραμμάτων.

Τα προγράμματα της Ε.Ε. αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης αποτέλεσαν κύριο μοχλό διαφθοράς της κοινωνίας μας. Αποτέλεσαν το ‘τυρί’ για να απασχοληθούν οι πανεπιστημιακοί κυρίως κύκλοι και έτσι να απέχουν από την κοινή δράση με τους άλλους πολίτες. Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας δημιουργήθηκε ο λεγόμενος ‘Ειδικός Λογαριασμός’. Κάθε ίδρυμα και τον δικό του ‘Ειδικό Λογαριαμό’. Εκεί είναι ο βόθρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εκεί τα σκάνδαλα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προγράμματα δεν ήταν και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πακέτο χαρτιά, στα οποία χαρτιά εμφανίζεται κάποιο έργο και συνήθως τίποτε παραπάνω. Από τον ‘Ειδικό  Λογαριασμό’ αναδεικνύεται ο καθηγητής με τις κομματικές διασυνδέσεις. Εκεί η τιμωρία όσων δεν ‘συνεργάζονται’ με τους άλλους.

Κανείς δεν απουσίασε από τα διάφορα ΚΒΣ και ΕΣΠΑ που παρέλασαν από την χώρα μας. Εκεί ήταν οι εκδότες, οι μεγαλοκαναλάρχες αλλά και οι Εθνικοί μας Εργολάβοι. Αυτά ήταν τα εργαλεία της Γραφειοκρατικής Ευρώπης. Έτσι χρηματοδοτούνται οι μηχανισμοί του σάπιου συστήματος το οποίο και μας πτώχευσε.

Α. Λ.

Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ "ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ" ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Νικήτας βάζει βόμβα στο γαλάζιο συνέδριο

Ακρως επιθετικός κατά του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νικήτας Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές κατά τη διάρκεια των...... τελευταίων εβδομάδων» και σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν υπήρχαν οι εθνικοί λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Σαμαράς. «Μπορεί να κάνω λάθος -συμπλήρωσε, αλλά εγώ περιμένω από τον κ. Σαμαρά να μας εξηγήσει στο συνέδριο ποιοί είναι αυτοί οι εθνικοί λόγοι. Αν η δικαιολογία είναι τα 3,2 δισεκατομμύρια της δόσης - όπως ισχυρίστηκε ο Στουρνάρας - αυτό δεν ισχύει». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Τα χρήματα της δόσης ούτως ή άλλως δεν πήγαν σε ανάπτυξη, πήγαν για να πληρωθούν τα ακούρευτα ομόλογα δανειστών και πιστωτών μας και άρα δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα εκταμιεύσει η κεντρική τράπεζα».

Oι αποταμιεύσεις σας δεν είναι καταθέσεις, είναι επενδύσεις

Oι αποταμιεύσεις σας δεν είναι καταθέσεις, είναι επενδύσεις

Οι αποταμιευτές και οι καταθέτες θα χάσουν σταδιακά την ασφάλειά τους και θα μετατραπούν σε επενδυτές. Θα φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των επιλογών τους και θα γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν χρήματα από λανθασμένες τοποθετήσεις


Σε μεγαλοκαταθέτες, επενδυτές και ομολογιούχους ο «λογαριασμός» της διάσωσης τραπεζών. Τα κράτη μέλη υποχρεούνται να συγκεντρώσουν κεφάλαια μέσω εισφορών σε τράπεζες για να αποτραπεί η εμπλοκή φορολογουμένων.

Οι επενδυτές και οι μεγαλοκαταθέτες θα επωμιστούν το κόστος των μελλοντικών τραπεζικών καταρρεύσεων, όπως αποφάσισε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά από τα κράτη να στήσουν μηχανισμό εκκαθάρισης ο οποίος θα συγκεντρώσει εντός 10ετίας κεφάλαια που θα αντιστοιχούν στο 0,8% των ασφαλισμένων καταθέσεων.
Μετά από επτά ώρες συνεδρίασης, οι υπουργοί οικονομικών των 27 χωρών της ΕΕ κατέληξαν σε πρόγραμμα δράσης για το κλείσιμο ή την διάσωση προβληματικών τραπεζών. Το σχέδιο ορίζει ότι οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.00 ευρώ θα πρέπει να επωμίζονται το κόστος της διάσωσης τραπεζών.
«Για πρώτη φορά, συμφωνήσαμε σε ένα σημαντικό bail-in για να προστατευθούν οι φορολογούμενοι», δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στη διαδικασία κατά την οποία οι μέτοχοι και ομολογιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα επωμίζονται το κόστος αναδιάρθρωσης.
Οι νέοι κανόνες «μπορούν να επηρεάσουν τους γερμανούς καταθέτες όπως και οποιονδήποτε επενδυτή ανά τον κόσμο», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί άφησε να εννοηθεί ότι οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης με το αίτημα της Γαλλίας ο μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να μπορεί να χρησιμοποιείται ώστε να βοηθηθούν οι τράπεζες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών, που θα τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το 2018, οι χώρες θα είναι υποχρεωμένες να κατανέμουν απώλειες που θα ισοδυναμούν έως και στο 8% του παθητικού των τραπεζών στους ιδιώτες.
Σε ότι αφορά το ποιος θα έχει τον τελικό «λόγο» για το κλείσιμο ή την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η Κομισιόν αναμένεται να αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα την πρότασή της για έναν νέο φορέα που θα έχει τον ρόλο του «εκτελεστή», σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Σε τι κατέληξαν χθες

Οι υπουργοί Οικονομικών, συμφώνησαν τελικά για τους όρους άμεσης ανακεφαλαιοποίησης και διάσωσης των τραπεζών από το ESM. Στην απόφαση μάλιστα διατηρείται η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής για την δυνατότητα αναδρομικότητας στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία: όταν τεθεί σε ισχύ η οδηγία να μπορεί να αποφασιστεί κατά περίπτωση η χρήση του μέτρου που θα προσέφερε κάποια ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα.

Ωστόσο, στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας που χθες επιτεύχθηκε, σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους, υπάρχει ένα παράθυρο:Αυτό τηςμη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι,δηλαδή όσων έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ.

Οι υπουργοί Οικονομικών προσυπέγραψαν με την απόφασή τους το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Δεν θα διασφαλίζονται σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού διάσωσης των τραπεζών σε ένα κράτος μέσω του ESM. «Η διάσπαση μεγάλων καταθέσεων σε πολλές διαφορετικές τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει και για τις καταθέτες αλλά και για το τραπεζικό σύστημα θα είναι βασική επιλογή όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία» αναφέρει τραπεζικός παράγοντας που κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ωστόσο, η αγορά περιμένει να διαβάσει τα τελικά κείμενα της οδηγίας που επαναδιαμορφώνονται μετά την σημερινή συμφωνία. Το σημείο των μη διασφαλισμένων καταθετών φέρεται να αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο των «τριβών» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και γι αυτό τα κράτη συμφώνησαν να κρατήσουν ένα επίπεδο ευελιξίας και εξαιρέσεων που θα εφαρμόσουν κατά την ενσωμάτωση της οδηγίας.

Βάσει της απόφασης που ελήφθη σήμερα, απαγορεύεται μεν να «κουρευτούν» άμεσα οι καταθέσεις αλλά, όπως εξηγούν κοινοτικές πηγές, υπάρχει όπως πλέον ένα «παράθυρο»: αν εκλείψουν όλες οι άλλες επιλογές (μέτοχοι, ομόλογα, μη διασφαλισμένες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) και προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου και των φορολογουμένων, να αντληθούν χρήματα και από τα αντίστοιχα ΤΕΚΕ των κρατών – μελών
Αναλυτικότερα στο δημοσίευμα του capital.gr

Νέοι καιροί, νέα ήθη

Όπως σημειώνει το «Βήμα», το επιτόκιο δεν θα αποτελεί το μόνο κριτήριο. Οι καταθέτες θα πρέπει να ελέγχουν προηγουμένως την υγεία των πιστωτικών ιδρυμάτων, την ποιότητα των χαρτοφυλακίων τους και βεβαίως τη διαχειριστική ικανότητα των διοικήσεών τους.
Υψηλό επιτόκιο θα παραπέμπει πιθανώς και σε υψηλό κίνδυνο, όπως και οι τοποθετήσεις σε μια χώρα με αδιαφανή οικονομικά στοιχεία θα θεωρούνται παρακινδυνευμένες. Χώρες με προβληματικό πιστωτικό τομέα θα απειλούνται ανά πάσα στιγμή. Πράγμα που σημαίνει ότι το χρήμα θα αρχίσει να συσσωρεύεται στις ασφαλέστερες χώρες και στα υγιέστερα πιστωτικά ιδρύματα.
Αυτή η νέα συνθήκη βεβαίως θα μεταφέρει πίεση συνολικά στον τραπεζικό τομέα. Είναι κοινή πεποίθηση ότι στη νέα εποχή ο τραπεζικός τομέας θα συρρικνωθεί και ο ρόλος των τραπεζών στη χρηματοδότηση των οικονομιών θα περιορισθεί σημαντικά.
Οι κεφαλαιούχοι από τη στιγμή που θα νιώσουν ανασφαλείς θα μετακινηθούν και θα αναζητήσουν τα περισσότερα κέρδη αλλού. Η εξατομίκευση της ευθύνης θα αλλάξει καθοριστικά την επενδυτική τους συμπεριφορά και θα μεταφέρει κεφάλαια έξω από τις τράπεζες.
Επίσης, οι αλλαγές που επέρχονται στην εποπτεία των τραπεζών και στις αμοιβές των στελεχών θα καταστήσουν τη δραστηριότητα λιγότερο επικερδή. Ηδη τα βασικά κεφάλαια (τα κεφάλαια που αντισταθμίζουν τα σταθμισμένα με κινδύνους στοιχεία του ενεργητικού των τραπεζών) υπερδιπλασιάζονται και από 2%-3% ανεβαίνουν σε 8%-9%, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπλέον και συνδυαστικά με τα προηγούμενα ο έλεγχος των μπόνους των τραπεζικών στελεχών - οι διοικήσεις θα έχουν δικαίωμα να εγκρίνουν μόνο έναν μισθό μπόνους, ο δεύτερος θα απαιτεί έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις - και συνολικά των αμοιβών που θα λαμβάνουν οι διαχειριστές κεφαλαίων θα ρίξει τον πυρετό της μόχλευσης και της αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης.

Αναγκαστικά λοιπόν από τη στιγμή που οι τράπεζες θα γίνουν πιο σφιχτές και φειδωλές στη χορήγηση δανείων οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν σχέση και θα διεκδικήσουν χρηματοδοτικά κεφάλαια απευθείας από τις αγορές. Νέοι τρόποι και νέα εργαλεία χρηματοδότησης θα αναδειχθούν. Οπως λένε οι τραπεζίτες, στη νέα εποχή θα ανθήσουν τα εταιρικά ομόλογα, τα εμπορικά γραμμάτια, οι προεξοφλητικές πράξεις, οι επενδυτικές εταιρείες, οι τράπεζες ειδικού σκοπού και τα σχήματα που θα αποτιμούν τους κινδύνους.


πηγή

Πηγή: Oι αποταμιεύσεις σας δεν είναι καταθέσεις, είναι επενδύσεις - RAMNOUSIA

Λοβερδο, κανε τους αγωγή!

20130628-200501.jpg


Την αλλαγή σελίδας στη ΝΔ θέλει να σηματοδοτήσει στο συνέδριο του κόμματος ο Α. Σαμαράς δίνοντας ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή ακόμα και
σε συμβολισμούς.
Στελέχη της ΝΔ σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά προχώρησαν σε αλλαγή του λογότυπου της ΝΔ, στο οποίο δεσπόζει με μεγάλα γράμματα το “ΝΕΑ” και από πάνω με μπλε φόντο το “Δημοκρατία”. Ακριβώς από κάτω από το “Δημοκρατία” υπάρχει το “Ελλάδα” με πορτοκαλί χρώμα.
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως στόχος του πρωθυπουργού είναι να συνδέσει το παλιό με το νέο σήμα του κόμματος, σηματοδοτώντας την επόμενη μέρα στη φιλελεύθερη παράταξη.
Αν πάντως ο Α. Σαμαράς αποφασίσει να μετονομάσει τη ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα» τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις ενστάσεις του Α. Λοβέρδου, το κόμμα του οποίου ονομάζεται «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα».


οlympia

“Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι και να σας πνίξει”..



ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΑΝΗ

Λένε πως ο δημοσιογράφος πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στην άκρη. Να καταγράφει ψυχρά τα γεγονότα έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί μόνος του να βγάζει συμπεράσματα. Πολλές φορές όμως η ίδια η ζωή είναι αυτή που προκαλεί για ανατροπή κανόνων και δεδομένων.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013. Ώρα 8 το πρωί. Ένας 41χρονος άντρας δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του.Η συνοικία της Νεάπολης στη Λάρισα συγκλονίζεται, η είδηση διαδίδεται σε ολόκληρη την πόλη και όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις η παραφιλολογία παίρνει τα σκήπτρα από την πραγματικότητα.

Ο Νίκος Τζιανής, άνθρωπος χαμηλών τόνων, κρατούσε καλά κρυμμένες τις ευαισθησίες του. Τις αγωνίες και το πάθος του τις έβγαζε το τελευταίο διάστημα μέσα από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του νομού Λάρισας. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο άνθρωπος αυτός θα έδινε με τον τρόπο αυτό τέλος στη ζωή του.

Η larissanet.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το συγκλονιστικό σημείωμα που έγραψε ο Νίκος Τζιανής λίγες ώρες πριν πηδήξει στο κενό. Ένα κείμενο που συγκλονίζει, μια πραγματική γροθιά στο στομάχι, ένα ακριβές αποτύπωμα της ψυχολογίας χιλιάδων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια να συνθλίβεται.

Ο Νίκος Τζιανής το «αφιερώνει» σε όλους όσους «το έφεραν στο σημείο αυτό».

«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει» όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση.

Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
elas-lyste.blogspot.gr

Μας είπε να πουλήσουμε τα σπίτια μας κι έγινε υπουργός! Είδες ο Μιλτιάδης;


bouli
του Στρατή Μαζίδη
Δεν πέρασε αρκετός καιρός που ο υιός Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εντελώς ψυχρά και απαθέστατα συνέστησε την πώληση των ακινήτων, άρα και των σπιτιών μας, σε περίπτωση αδυναμίας να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των αντίστοιχων φόρων που ούτε επί τουρκοκρατίας δεν ήταν τόσο δυσβάσταχτοι.
Η πρώτη λογική συνέπεια αυτής της άποψης θα ήταν ο υιός Βαρβιτσιώτη να εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν του έγιναν αυστηρές συστάσεις αλλά απεναντίας έγινε και υπουργός εμπορικής ναυτιλίας. Αυτός δηλαδή που μας συνιστά να “σκοτώσουμε” τα σπίτια μας σε μια τέτοια αγορά, θα αναλάβει να διαχειριστεί τη σχέση της πολιτείας με τον εφοπλιστικό κόσμο.
Περιττό νομίζω να εκτιμήσουμε τη συνέχεια.
Ο Μίλτος λοιπόν που βγήκε από το σχολείο και μπήκε στην πολιτική ένεκα του πατέρα του, ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, τελικά υπουργοποιήθηκε.
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
Τι είναι άραγε ο Μίλτος; Προσώπικα δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω. Τι έχει κάνει πέρα από βουλευτής ώστε τώρα αναλαμβάνει υπουργικό θώκο; Από μια ματιά που έριξα στο βιογραφικό που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του απολύτως τίποτε. Μας αναφέρει το σπουδαίο κατόρθωμα ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας (ουαου!) και πως από τα 31 του εκλέγεται βουλευτής. Πιο πριν; Έχει εργαστεί καμιά 15αρια χρόνια;
Αν ο υιος Βαρβιτσιώτης είναι ότι καλύτερο διαθέτεις να ρίξεις στη ναυτιλία, κλάφτα Χαράλαμπε!
Κι αλήθεια, αν λεγόταν Κολοκυθόπουλος αντί για Βαρβιτσιώτης, σήμερα θα ήταν υπουργός ή πχ εγγεγραμένος στις λίστες του ΟΑΕΔ;
Τελικά αυτός εδώ ο λαός έδιωξε το βασιλιά που ήταν ένας και θα μπορούσε να είναι διακοσμητικός όπως ο Παπούλιας, και έβαλε στο κεφάλι του δεκάδες βασιλιάδες που μεταβιβάζουν το στέμμα στο / στα παιδιά τους και αυτά ψηφίζουν μνημόνια, παραχωρούν εθνική κυριαρχία και άμα λάχει σου λένε κι ένα “πούλα το σπίτι σου!”.
freepen.gr

ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ :"ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ"....ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ?????

ΠΑΣΟΚ: «ΟΧΙ» άλλα δημοσιονομικά μέτρα, «ΝΑΙ» σε διοικητική μεταρρύθμιση

Το βασικό πλαίσιο της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας με τη ΝΔ είναι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «να διασφαλιστεί η κύρια θέση πως δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».

Σύμφωνα με το NewPost.gr, τα παραπάνω τονίζονται σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προτεραιότητες για την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, την οποία «ήδη επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, με την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας εξειδικεύεται το γενικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει συμφωνηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί η κυβέρνηση και το οποίο αποτυπώνεται από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών. «Οι προτεραιότητες είναι προφανείς γιατί προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες της χώρας ή από τα θέματα που έχουν ήδη ανοίξει», σημειώνει η Ιπποκράτους.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της διασφάλισης της μη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, σημειώνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι «αυτό όλο συνδέεται με το δημοσιονομικό και μακροοικονομικό πλαίσιο που βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, με το ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και με την προετοιμασία της επανόδου της χώρας στις αγορές».

«Το δεύτερο μεγάλο θέμα», είναι σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, «όλη η δέσμη των φορολογικών ζητημάτων, το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση κ.ο.κ.».

Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι «το τρίτο μεγάλο θέμα», «ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, είναι ανοικτό και «τρέχει» το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, «για το οποίο υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο και είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για το μεταβατικό και για το οριστικό σχήμα».

Ένα ακόμη ζήτημα είναι η εξειδίκευση και οριστικοποίηση των θέσεων των δύο κομμάτων για ορισμένα ανοικτά ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων.

Επιπλέον, στο ΠΑΣΟΚ αποδίδουν «πολύ μεγάλη σημασία» στην «εξειδίκευση των θεσμικών πρωτοβουλιών για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος, με αποκορύφωση την αναθεώρηση του Συντάγματος». «Εδώ εντάσσεται φυσικά και το ζήτημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα», τονίζεται.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «σημαντικότατο» και το ζήτημα της υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ) «γιατί συνδέεται και με τη δημοσιονομική κατάσταση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συγκράτηση των δαπανών αλλά κυρίως με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες».

Τέλος, υψίστης σημασίας είναι για το ΠΑΣΟΚ και τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, κυρίως τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι αυτά τα έχει εκπονήσει και παρουσιάσει εδώ και καιρό και σημειώνει ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, μετά την ψήφισή τους από τη Βουλή «και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αρμόδιων υπουργών. 
 
 
Αντικρυ

Συνέντευξη Παναγιωτακόπουλου : «Το ΠΑΣΟΚ είναι συμπλήρωμα του συστήματος»!

Μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» και στους Νίκο Βαβατσικλή και Θωμά Σταμούλη.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «συμπλήρωμα του συστήματος», ενώ σε ερώτηση για το αν έκλεισε για τον ίδιο το «κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ» και τον εκφράζει κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός,, τόνισε πως «δεν πάω πουθενά, θα δουλέψω για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνίστηκε 40 χρόνια, αλλά «από το σάπιο σύστημα του». Ακούστε την συνέντευξη…

Επεισοδιακός αγιασμός Άδωνι στον Ευαγγελισμό! Εργαζόμενοι διέκοψαν την τελετή (ΦΩΤΟ)

 Ακόμη και ο αγιασμός του εργοταξίου των νέων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό διεκόπη από τις φωνές και τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του νοσοκομείου κατά του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια του αγιασμού του εργοταξίου των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού. Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι (γιατροί και προσωπικό) καταφέρθηκαν κατά του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με πανό και συνθήματα ενώ εισέβαλαν στο χώρο όπου γινόταν ο αγιασμός.

 Μέσα σε κλίμα έντασης και συνθημάτων ο αγιασμός διακόπηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης πλησίασε τους συγκεντρωμένους. Εκείνοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι ότι ενώ είναι απλήρωτοι για εφημερίες που έχουν κάνει εδώ και καιρό, ο υπουργός πραγματοποιεί εγκαίνια σε εργοτάξια.

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους είπε πως δεν αντιλαμβάνεται το λόγο της διαμαρτυρίας και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είναι “μέρα που μας ενώνει και όχι που μας χωρίζει”.
Για να καταλήξει μεταξύ άλλων: “επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε το αγαθό που λέγεται Υγεία”.
 Αφού λίγο μετά τα πνεύματα ηρέμησαν ο υπουργός επέστρεψε στην τελετή όπως φαίνεται στις φωτο του iatropedia.gr.

 Πάντως αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ.Αλ. Τουρκολιά κατά τη διάρκεια του αγιασμού (η τράπεζα είναι χορηγός του έργου) ο οποίος με αυστηρό ύφος τόνισε:
“Τέλος τα λόγια και οι διαλογισμοί. Τα χρήματα θα πληρώνονται μόνο ότι υπάρχει εκτέλεση του έργου” ενώ διευκρίνισε ότι η χορηγία για την κατασκευή των χειρουργείων είναι από το 2009. 
 
 http://www.eglimatikotita.gr
 

ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ!



ΣΤΟ 16% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ Ν. Δ. ΣΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΕΣ…
ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΝΩΡΙΣ-ΝΩΡΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΨΩΜΟΛΥΣΣΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ… ΠΟΥ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…
Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! 
 
 
 harryklynn

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ,Η ΑΠΑΤΗ, Ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ...ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΔ!

Share

Με μια ομιλία που θα δίνει το πολιτικό στίγμα του για την επόμενη περίοδο, ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ Πρωθυπουργός ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Αντώνης Σαμαράς θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών του 9ου συνεδρίου της ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΣΤΙΚΗΣ ΝΔ σήμερα το βράδυ.

ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ

«Ψαλίδι» στα εφάπαξ, μέχρι 27 Ιουλίου τα νέα ποσά
 Μετά την πρόσφατη μείωση τους  κατά 38,5% τα εφάπαξ των συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου και ΝΠΔΔ θα υποστούν νέο άγριο κούρεμα, με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τον τρόπο υπολογισμού τους. Οι μειώσεις  θα είναι διαφορετικές ανά Ταμείο, καθώς  τα εφάπαξ θα διαμορφώνονται βάσει πολλών παραμέτρων, όπως η «συσσωρευμένη αξία» των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι, η οικονομική κατάσταση του Ταμείου, ο αριθμός των ενεργών ασφαλισμένων του και ο «συντελεστής βιωσιμότητας» του.
Τα κριτήρια υπαγορεύονται από τον μνημονιακού νόμο 4046/2012, ο οποίος επιβάλει μηδενισμό των ελλειμμάτων και  διακοπή κάθε κρατικής επιχορήγησης.
 Τα  ποσά που θα καταβάλλει κάθε Ταμείο θα καθοριστούν μέχρι τις 27 Ιουλίου, με τη λειτουργία της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ. Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.
Το μεγαλύτερο "ψαλίδισμα"  θα γίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου  τα εφάπαξ προβλέπεται ότι θα μειωθούν έως και κατά 82%(!). Εκτιμάται ότι  μετά τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης θα περιοριστούν σε 5.300 - 7.000 ευρώ, αντί των 40.000 ευρώ που καταβάλλονται κατά μέσο όρο τώρα και 60.000 που ήταν ο μέσος όρος πριν γίνει η μείωση  κατά 38,5%.


sofokleous in

Πολιτικός δια-φωτης-μός



Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εισαγγελέας επί Χούντας («πέτυχα σε διαγωνισμό» υποστηρίζει ο ίδιος και μάλλον εννοούμε όλοι την ίδια επιτυχία), με τον κύριο Ρήγα (ο οποίος πριν από μήνες είχε υπογράψει πόρισμα παραπομπής του Μαρκογιαννάκη για το σκάνδαλο SIEMENS) συναποφάσισαν πως η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας μπελάς για την Επιτροπή. Με το γνωστό του ήθος ο Χ. Μαρκογιαννάκης άρχισε και πάλι να αποφαίνεται μέσα σε μια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ότι τους έχει «σουβλίσει» η Κωνσταντοπούλου, να της αφαιρεί το λόγο και με την επίσης γνωστή κρητική του ανδροπρέπεια να κάνει σχόλια ακόμη και για την ηλικία της.
Επειδή όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο «πονάν ωρέ τα παλληκάρια;» θα αφήσω τον κύριο Μαρκογιαννάκη και το «θάρρος» του κατά μέρος. Τόσο «θάρρος» που την μήνυση που έκανε εναντίον μου για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που νοίκιαζε σε τριπλάσιες τιμές, την έκανε στην Κρήτη, όπου προφανώς θεωρεί πως η Δικαιοσύνη είναι πιο «ανεξάρτητη» . Ο ίδιος βέβαια δεν δικάζεται ποτέ αφού τα αδικήματά του παραγράφονται.
Ούτε ο Μαρκογιαννάκης, ούτε η ημιτασιόν και light έκδοση του Βενιζελισμού Π. Ρήγας, θα πετύχαιναν τον συγκαλυπτικό τους ρόλο στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, αν δεν υπήρχε ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ. Ο έτερος και εταίρος μέχρι πριν μερικές μέρες της κυβέρνησης, ώρες μετά την αποχώρηση τιμής από το κυβερνητικό τρίο, έμεινε σταθερός σε αυτά μάλλον που έχει συνυπογράψει με το ξεκίνημα της υπόθεσης Λαγκάρντ . Δεν δέχθηκε δια του αντιπροσώπου του στην Επιτροπή να επανεξεταστεί ο Ευαγ. Βενιζέλος.
Το αίτημα επανεξέτασης Βενιζέλου υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση την πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας. Από αυτή την έρευνα αποδεικνύεται πως στις 8 Ιουλίου ,η λίστα Λαγκάρντ ανοίχθηκε από το κομπιούτερ που φαίνεται να ανήκει στο γραφείου του Υπουργού Οικονομικών που εκείνη την εποχή είναι ο Βενιζέλος. Εμφανίζεται μάλιστα ο «user V»,να πραγματοποιεί το άνοιγμα. Ο ίδιος ο Βενιζέλος ωστόσο έχει πει πως παρέλαβε τη λίστα αρχές Αυγούστου.
Με βάση λοιπόν το συμπέρασαμ ότι ο υπολογιστής Βενιζέλου ανοίγει τη λίστα ένα μήνα πριν από τότε που λέει πως πήρε τη λίστα, μπαίνει το λογικό και όχι μόνο ανακριτικό ερώτημα, γιατί εμφανίζεται αυτή η διαφορά χρόνου. Πήρε ο Βενιζέλος τη λίστα απ τον Ιούλιο; Αν ναι, γιατί είπε ψέματα; Την αντέγραψε; Αν όχι ο ίδιος, ποιός απ τον υπολογιστή του έκανε αυτα που η έκθεση της Αστυνομίας περιγράφει;
Σε αυτά τα ερωτήματα η ΔΗΜΑΡ, με την ψήφο της αποφάσισε πως δεν πρέπει να δοθεί καμιά εξήγηση γιατί ο Βενιζέλος είπε ό,τι είχε να πει στην Επιτροπή. Είναι λογικό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην θέλουν ο πρωθυπουργεύων του πολιτικού τους έρωτα, να εκτεθεί, μπαίνοντας ξανά στα γρανάζια της υπόθεσης Λαγκάρντ. Είναι αναμφίβολα προτιμότερο να τον δείχνει το Mega να μοιράζει παράσημα σε κινέζους της Cosco.
Ποιό λόγο είχε όμως η ΔΗΜΑΡ; Τι θα έχανε η αλήθεια από την επανεξέταση Βενιζέλου; Είναι προτιμότερο να βαρύνεται ο ίδιος με σκιές και η ΔΗΜΑΡ με συγκάλυψη;
Ο Βενιζέλος έπρεπε να είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας αφού έχει αποδειχθεί με έγγραφα πλέον, πως η λίστα ήταν επίσημη και ο ίδιος μαζί με τον Παπακωνσταντίνου προφασίστηκαν το αντίθετο για να μην την αξιοποιήσουν φορολογικά και νομικά. Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο του έκανε το χατήρι να του αποδώσει «πολιτικές ευθύνες» για να μην παραπεμθεί στην Επιτροπή, αλλά και την ώρα που πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, δείχνει να τον προστατεύει.
Ακριβώς όπως και στα ζευγάρια που χωρίζουν μετά από παράφορο έρωτα, μπορούν να αλληλοκατηγορούνται αλλά όχι να αποκαλύπτουν τα ένοχα μυστικά τους, ο Κουβέλης εκφράζει όλη την πίκρα του απατημένου αλλά τραβάει την κόκκινη γραμμή (ναι αυτή την τράβηξε πραγματικά) μέχρι την οποία μπορεί να φτάσει.
Αλήθεια τι επιπτώσεις θα είχε για τη ΔΗΜΑΡ η απόφαση να επανεξεταστεί ο Βενιζέλος; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε. Προς στιγμήν ζούμε την εποχή του πολιτικού δια-Φωτης-μού που προάγει πως πολιτική είναι το άθροισμα των πολιτικών ελιγμών που πρέπει να κάνουμε για να επιβιώσουμε. Και για να μην μας βγάλει στη φόρα ο Βενιζέλος.


koutipandoras

Πάλι θα μας πιουν το αίμα οι δανειστές

Πάλι θα μας πιουν το αίμα οι δανειστές 
Η τρόικα, γι’ άλλη μια φορά, εκβιάζει την κυβέρνηση, με όπλο την προγραμματισμένη εκταμίευση της δόσης του Αυγούστου, ύψους 8 δισ. ευρώ.


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Οι δανειστές θέλουν να ξέρουν πως θα καλυφθεί μέχρι τα τέλη του 2014 η απόκλιση έναντι των στόχων του μνημονίου, που έφθασε τα 2 δισ. ευρώ . Αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα εντάσεις και ξεσπάσματα και σύντομα η Ελλάδα θα γίνει καζάνι που βράζοντας θα ξεχειλίσει.

Οι δανειστές  ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση ακόμη πιο βαριά μέτρα, αρχής γενομένης από τους δημόσιους υπαλλήλους . Μετά από αίτημά τους πρέπει να ετοιμαστούν κατάλογοι με 12.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και με 4.000 υπαλλήλους που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ζητούν καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ και φορέων του Δημοσίου.

  Απαιτούν φορολογικό νομοσχέδιο με ισχυρό πλέγμα διατάξεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Νέο «μαχαίρι» στις παροχές υγείας, για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους και λουκέτο σε πολλά νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Και άλλες περικοπές στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ μέχρι το τέλος του 2014 .Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.

Οριστικοποίηση του σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, από τον οποίο προσδοκούν ότι θα εισπράξουν 3,2 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα διατηρηθεί και το 2014.

Ζητούν πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων για να «τρέξει» το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, που δείχνει να έχει «βαλτώσει» μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ .

Όλα αυτά θα συζητηθούν στις αρχές Ιουλίου. Και τον Σεπτέμβριο έρχεται νέος, ακόμη πιο σκληρός γύρος διαβουλεύσεων. Κυβέρνηση και δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, ύψους από 4 έως 8 δισ. ευρώ, για τη διετία 2015-2016.  Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ συζητείται η έγκριση ενός νέου δανείου 12 έως 14 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, το οποίο βέβαια θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και πρόσθετα μέτρα.

Το Φθινόπωρο  θα επανέλθουν στην ημερήσια διάταξη με δύο θέματα:

Με την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από 1-1-2014 και την αύξηση του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Τότε πραγματικά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για την Ελλάδα που θα αιμορραγεί ακόμη περισσότερο  από τις πληγές του προηγούμενου μνημονίου που εννοείται πως δεν έχουν κλείσει. 
 
 
 briefingnews

Τέλος στους συμβασιούχους του δημοσίου με νομοθετική ρύθμιση


Με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.



 topstory

ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ.....ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ! Υπό κατάσχεση σπίτι ανέργου για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία! Aν υπάρχει αντιμνημονιακή αντιπολίτευση κι όχι λόγια του αέρα... να μάθουν ΑΜΕΣΑ -με παρουσία και βουλευτών- στη ΔΟΥ Δ' Πειραιά κι ο τσογλανογερμανός Στουρνάρας, τι σημαίνει βερίκοκο! Αν δεν έχετε κότσια… ψάξτε γιατί οι νεοναζί τραβάνε την ανηφόρα!

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη προχώρησε το Δημόσιο πριν από τρεις μέρες. Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια, το οποίο κινδυνεύει να χάσει γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα...
2.173, 81 ευρώ.
Μάλιστα, η Εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιουνίου, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό.
Ο μεταλλεργάτης, όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.
Πηγή: Ριζοσπάστης, μέσω "ertopen" μέσω sibilla

Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα. Χρεωμένοι και με πλεονάζον προσωπικό.

Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα 

Από 30 δήμους θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Τρόικα παράταση για την τήρηση της μνημονιακής δέσμευσης. Οι δήμοι από τους οποίους ξεκινά να εφαρμόζεται το μέτρο, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα αλλά και που εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού. 




Πηγή: www.lifo.gr

Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα Χρεωμένοι και με πλεονάζον προσωπικό ΣΧΟΛΙΑ (4) 43 Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα Από 30 δήμους θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Τρόικα παράταση για την τήρηση της μνημονιακής δέσμευσης. Οι δήμοι από τους οποίους ξεκινά να εφαρμόζεται το μέτρο, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα αλλά και που εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού. Πηγή: www.lifo.gr
Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα Χρεωμένοι και με πλεονάζον προσωπικό ΣΧΟΛΙΑ (4) 43 Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα κάνει «πρεμιέρα» η διαθεσιμότητα Από 30 δήμους θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Τρόικα παράταση για την τήρηση της μνημονιακής δέσμευσης. Οι δήμοι από τους οποίους ξεκινά να εφαρμόζεται το μέτρο, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα αλλά και που εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού. Πηγή: www.lifo.gr

Κρατική αμυντική βιομηχανία, τέλος! - Έκλεισαν "a la ΕΡΤ" τα εργοστάσια, ξεπουλάνε τα ακίνητα


Ελληνική πολεμική βιομηχανία, τέλος, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε! Τα τρία εργοστάσια των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ  θα έχουν την τύχη της ΕΡΤ, δηλαδή κλείνουν και χιλιάδες εργαζομένων απολύονται και θα δημιουργηθεί μια μικρή εταιρεία με άξονα την ΕΑΒ.
Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
 
Αυτό η κυβέρνηση το αποκαλεί "αναδιοργάνωση εν λειτουργία" και περισσότερο απ'όλα φυσικά θα πληγούν τα ΕΑΣ που εδώ και καιρό "έχουν μπει στο μάτι" της τρόικα, λόγω της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που έχουν.
 
Τα ΕΑΣ έχουν το "δεύτερο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας", όπως αποκαλείται, μετά από αυτό του Ελληνικού στον χώρο των εγκαταστάσεων στο παλιό εργοστάσιο του Μαρτσινιώτη, μια τεράστια έκταση πολύ μεγάλης αξίας που ξεκινά από την Αττική Οδό στα βόρειά της και φτάνει στην λεωφόρο Ηλιουπόλεως σε απόσταση 15' από την πλατεία Συντάγματος με ΙΧ.
 
Επίσης έχουν τρεις τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους στα λιμάνια Ελευσίνας, Λαυρίου και Αιγίου, μαζί, φυσικά με όλη την λοιπή ακίνητη περιουσία τους.
 
Η σύσκεψη των δύο υπουργών ολοκληρώθηκε πριν λίγο και εκεί σφραγίστηκε η μοίρα της ελληνικής κρατικής βιομηχανίας η οποία 38 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, απλά μας τελείωσε και επιστρέψαμε σε μία εποχή όπου ούτε καν σφαίρες για τυφέκια δεν θα κατασκευάζονται.
 
Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε προτάσεις αγοράς των εργοστασίων από διάφορες πλευρές...
 
Με πολύ δυσάρεστη απόφαση για τους εργαζόμενους και την άμυνα της χώρας  ξεκίνησε την θητεία της η Φ.Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΙΣ 11 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ 200 € ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

  Οι 11 πολυεθνικές που ζήτησαν τον κατώτατο μισθό των 250-300 Ευρώ για τους νέους από τον υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να κάνουν επενδύσεις!!!!
-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ αυτες ειναι οι 11 πολυεθνικες που ζητησαν μισθο 250-300 ευρω

για τους νεους ανεργους για να επενδυσουν:

1.Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
2.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.
3.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.
4.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.
5.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.
6.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina -NOYNOY.
7.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.
8.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.
9.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.
10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.
11.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικων υλικων Ytong-Thrakon


Δύο μερούλες αν δεν πάρει κανένας Ελληνας προϊόντα από τις
παραπάνω δουλεμπορικές σπείρες, θα το σκεφτούν πολύ
προτού κάνουν άλλη τέτοια πρόταση.

Κοινοποιήστε το όσο ευρύτερα γίνεται.

Στην ΕΡΤ παίζονται πολλά, ίσως και όλα


Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μια μεγάλη μάχη, ίσως και η αποφασιστική, για την ανατροπή της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής θα παιχτεί στην ΕΡΤ.
Σήμερα Καψής και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν τα βρήκαν. Αυτός θέλει να εφαρμόσει την ΠΝΠ και να εκπέμψει τον Σεπτέμβριο, αυτοί θέλουν επιστροφή στις 10/6. Ο Καψής δεν μπορεί να αποδεχθεί για τρεις μήνες την «πειρατική» ΕΡΤ, ούτε το «μαύρο» και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το κτίριο. Είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί και πάλι ο διασυρμός των εργαζόμενων ότι δήθεν δεν θέλουν να υποστούν αυτοί τις «εύλογες» περικοπές και ότι δήθεν θέλουν να εξαιρεθούν από τον κανόνα. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα (90 εκατ ευρώ κέρδη το 2012 από τα οποία το Δημόσιο «άρπαξε» τα 75. Απέδειξαν ότι προκαλείται ζημιά της τάξεως των 500 εκατ. και ο Απ. Κακλαμάνης στιγμάτισε στη Βουλή το κόλπο με τις άδειες της ψηφιακής.
Στην ΕΣΗΕΑ η πρόταση της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» για άμεση συγκρότηση αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση τη σειρά των ψήφων της κάθε παράταξης, απορρίφθηκε. Οι εργοδοτικοί (πράσινοι, κόκκινοι και ροζ) επιχειρούν να αφήσουν την ΕΡΤ χωρίς προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ. Έτσι, θα σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια. Η πρώτη παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)» ενδέχεται να διασπαστούν. Εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν drive καθώς η «συνένωση» θα δοκιμαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Στο μεταξύ οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ΠΝΠ για την ΕΡΤ στα ταμεία τους και βλέπουν πως πριν το τέλος του καλοκαιριού το αγγελιόσημο θα καταργηθεί και ο κλάδος θα διαλυθεί. Με δεδομένο ότι εξαντλούνται οι πόροι για την διάσωση της Ελλάδας και με το κούρεμα των καταθέσεων να έρχεται στο προσκήνιο, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει κάποια μέρα ξημερώματα την εκκένωση του κτιρίου ΕΡΤ σε μια επίδειξη ισχύος.
Οι σημερινές εξελίξεις είναι:
Παντελής Καψής, υφυπουργός ΕΡΤ είπε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί των βασικών αποφάσεων που έχουν συνομολογήσει οι πολιτικοί αρχηγοί: Δηλαδή επί της απόφασης ότι η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν και επί του γεγονότος ότι θα επαναπροσληφθούν περίπου 2.000 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου -περίπου σε ένα τρίμηνο- είναι έτοιμος ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα.
Εξήγησαν στον υφυπουργό ότι δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και τον πανάκριβο εξοπλισμό του, εκτός των άλλων και για λόγους ασφαλείας, χωρίς τουλάχιστον να γίνει απογραφή των υλικών και τελετή παράδοσης – παραλαβής.
Σύμφωνα με σημερινό (26.6.2013) ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι ζητούν: Α) Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Β) Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ. Γ) Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διακτυακή ενημέρωση».
Η έκρηξη του Απόστολου Κακλαμάνη: «Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη »διαφθορά’, για το »πολύ προσωπικό». Δεν έκλεισε γιατί »ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια»», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε: «Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε »κομμένα τόσα κεφάλια». Αυτά είναι εξοργιστικά. Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα με την ψηφιακή τηλεόραση».
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πάντως, διαβεβαίωσε τον κ. Κακλαμάνη πως κανένας διαγωνισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν ανοίξει πρώτα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να συμμετάσχει κι εκείνη στη διαδικασία.
Η μήνυση της ΕΣΗΕΑ: το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη ο οποίος λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως ειδικός εκκαθαριστής.
Ερώτηση προς τον Π. Καψή, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης: Εφόσον ήδη εκκινεί η σχετική διαδικασία διαγωνισμού για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και την διάθεση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων, δεν αποτελεί προκλητική και κραυγαλέα ενέργεια η απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης και μέριμνας για την συμμετοχή της ΕΡΤ και μάλιστα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο νέο ψηφιακό τοπίο; Σκοπεύετε να παραχωρήσετε χωρίς ενδοιασμό όλο αυτό το πεδίο στη μονοπωλιακή διαχείριση γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων ή θα ζητήσετε να ανασταλεί ο διαγωνισμός προκειμένου να λάβει μέρος η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση;
http://www.koutipandoras.gr