ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.6.13

Πολιτικός δια-φωτης-μός



Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εισαγγελέας επί Χούντας («πέτυχα σε διαγωνισμό» υποστηρίζει ο ίδιος και μάλλον εννοούμε όλοι την ίδια επιτυχία), με τον κύριο Ρήγα (ο οποίος πριν από μήνες είχε υπογράψει πόρισμα παραπομπής του Μαρκογιαννάκη για το σκάνδαλο SIEMENS) συναποφάσισαν πως η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας μπελάς για την Επιτροπή. Με το γνωστό του ήθος ο Χ. Μαρκογιαννάκης άρχισε και πάλι να αποφαίνεται μέσα σε μια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ότι τους έχει «σουβλίσει» η Κωνσταντοπούλου, να της αφαιρεί το λόγο και με την επίσης γνωστή κρητική του ανδροπρέπεια να κάνει σχόλια ακόμη και για την ηλικία της.
Επειδή όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο «πονάν ωρέ τα παλληκάρια;» θα αφήσω τον κύριο Μαρκογιαννάκη και το «θάρρος» του κατά μέρος. Τόσο «θάρρος» που την μήνυση που έκανε εναντίον μου για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που νοίκιαζε σε τριπλάσιες τιμές, την έκανε στην Κρήτη, όπου προφανώς θεωρεί πως η Δικαιοσύνη είναι πιο «ανεξάρτητη» . Ο ίδιος βέβαια δεν δικάζεται ποτέ αφού τα αδικήματά του παραγράφονται.
Ούτε ο Μαρκογιαννάκης, ούτε η ημιτασιόν και light έκδοση του Βενιζελισμού Π. Ρήγας, θα πετύχαιναν τον συγκαλυπτικό τους ρόλο στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, αν δεν υπήρχε ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ. Ο έτερος και εταίρος μέχρι πριν μερικές μέρες της κυβέρνησης, ώρες μετά την αποχώρηση τιμής από το κυβερνητικό τρίο, έμεινε σταθερός σε αυτά μάλλον που έχει συνυπογράψει με το ξεκίνημα της υπόθεσης Λαγκάρντ . Δεν δέχθηκε δια του αντιπροσώπου του στην Επιτροπή να επανεξεταστεί ο Ευαγ. Βενιζέλος.
Το αίτημα επανεξέτασης Βενιζέλου υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση την πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας. Από αυτή την έρευνα αποδεικνύεται πως στις 8 Ιουλίου ,η λίστα Λαγκάρντ ανοίχθηκε από το κομπιούτερ που φαίνεται να ανήκει στο γραφείου του Υπουργού Οικονομικών που εκείνη την εποχή είναι ο Βενιζέλος. Εμφανίζεται μάλιστα ο «user V»,να πραγματοποιεί το άνοιγμα. Ο ίδιος ο Βενιζέλος ωστόσο έχει πει πως παρέλαβε τη λίστα αρχές Αυγούστου.
Με βάση λοιπόν το συμπέρασαμ ότι ο υπολογιστής Βενιζέλου ανοίγει τη λίστα ένα μήνα πριν από τότε που λέει πως πήρε τη λίστα, μπαίνει το λογικό και όχι μόνο ανακριτικό ερώτημα, γιατί εμφανίζεται αυτή η διαφορά χρόνου. Πήρε ο Βενιζέλος τη λίστα απ τον Ιούλιο; Αν ναι, γιατί είπε ψέματα; Την αντέγραψε; Αν όχι ο ίδιος, ποιός απ τον υπολογιστή του έκανε αυτα που η έκθεση της Αστυνομίας περιγράφει;
Σε αυτά τα ερωτήματα η ΔΗΜΑΡ, με την ψήφο της αποφάσισε πως δεν πρέπει να δοθεί καμιά εξήγηση γιατί ο Βενιζέλος είπε ό,τι είχε να πει στην Επιτροπή. Είναι λογικό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην θέλουν ο πρωθυπουργεύων του πολιτικού τους έρωτα, να εκτεθεί, μπαίνοντας ξανά στα γρανάζια της υπόθεσης Λαγκάρντ. Είναι αναμφίβολα προτιμότερο να τον δείχνει το Mega να μοιράζει παράσημα σε κινέζους της Cosco.
Ποιό λόγο είχε όμως η ΔΗΜΑΡ; Τι θα έχανε η αλήθεια από την επανεξέταση Βενιζέλου; Είναι προτιμότερο να βαρύνεται ο ίδιος με σκιές και η ΔΗΜΑΡ με συγκάλυψη;
Ο Βενιζέλος έπρεπε να είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας αφού έχει αποδειχθεί με έγγραφα πλέον, πως η λίστα ήταν επίσημη και ο ίδιος μαζί με τον Παπακωνσταντίνου προφασίστηκαν το αντίθετο για να μην την αξιοποιήσουν φορολογικά και νομικά. Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο του έκανε το χατήρι να του αποδώσει «πολιτικές ευθύνες» για να μην παραπεμθεί στην Επιτροπή, αλλά και την ώρα που πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, δείχνει να τον προστατεύει.
Ακριβώς όπως και στα ζευγάρια που χωρίζουν μετά από παράφορο έρωτα, μπορούν να αλληλοκατηγορούνται αλλά όχι να αποκαλύπτουν τα ένοχα μυστικά τους, ο Κουβέλης εκφράζει όλη την πίκρα του απατημένου αλλά τραβάει την κόκκινη γραμμή (ναι αυτή την τράβηξε πραγματικά) μέχρι την οποία μπορεί να φτάσει.
Αλήθεια τι επιπτώσεις θα είχε για τη ΔΗΜΑΡ η απόφαση να επανεξεταστεί ο Βενιζέλος; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε. Προς στιγμήν ζούμε την εποχή του πολιτικού δια-Φωτης-μού που προάγει πως πολιτική είναι το άθροισμα των πολιτικών ελιγμών που πρέπει να κάνουμε για να επιβιώσουμε. Και για να μην μας βγάλει στη φόρα ο Βενιζέλος.


koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: