ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.1.11

Ακτοφύλακες vs Λιμενικών. Υπάρχει λόγος?

ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ VS ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ                                                                   

Αυτή είναι η κατάπτυστη διαμήμιση της CAPITAL SPREADS Ltd

CAPITAL SPREADS : Another Capital Scams Financial Terrorist

Αυτή είναι η κατάπτυστη διαμήμιση της CAPITAL SPREADS Ltd που αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στους σταθμούς του Μετρό στο Λονδίνο, η οποία, επιστρατεύοντας τη συνήθη Βρεττανική ειρωνεία, παρουσίασε την Ελληνική κρίση χρέους ως ανέκδοτο -  μπλακ χιούμορ με τα ελληνικά ομόλογα και τον... James Bond.

Όμως τα στοιχήματα των Ελληνικών ομολόγων θα γίνουν το μεγαλύτερο ανέκδοτο για τους ίδιους τους Βρεττανούς επενδυτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμη την οδυνηρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ της CAPITAL SPREADS.
Μία πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την σοφή Ελληνική ρήση "ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ"  και που μόλις τη συνειδητοποιήσει ο JAMES BOND, θα αφήσει το Martini της φωτογραφίας και θα το ρίξει στο .... ΟΥΖΟ, για να ξεχάσει τα λεφτά που του έφαγαν οι απατεώνες του City και τα διεθνή παπαγαλάκια τους.
 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΓΗ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ "CAPITAL SPREADS ON LINE FINANCIAL BETTING",    συνοψίζεται στο διαφημιστικό μήνυμα που ακολουθεί, το οποίο πρέπει όλοι οι Έλληνες να αποστείλλουμε σε όσα περισσότερα Βρεττανικά sites, blogs & emails γνωρίζουμε.     
 
Για να ξυπνήσουν όλοι οι αφελείς ..... James του Λονδίνου !!!             
Πράγματι, η εταιρεία CAPITAL SPREADS Ltd :1.    Ασκεί παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα και εξαπατά τους πελάτες της, κερδοσκοπώντας εις βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας, αναρτώντας παραπλανητικές και ανθελληνικές διαφημίσεις στο μετρό του Λονδίνου.
2.    Διαφημίζει στο διαδίκτυο ότι διευκολύνει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δηλώνοντας ότι δεν προβαίνει σε ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των παικτών – πελατών της αφού, υπό την ύποπτη ανοχή των Βρεττανικών Αρχών χρηματοοικονομικής εποπτείας, δεν εφαρμόζει τις ισχύουσες στην Ε.Ε. διαδικασίες ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων που εισπράττει.
3.    Δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις, δεν υπόκειται σε χρηματοοικονομική εποπτεία, λειτουργεί αυθαίρετα και εξαπατά τους επενδυτές, αφού δεν διαθέτει επαρκή φερεγγυότητα, χρηματικά διαθέσιμα και αποθεματικά κεφάλαια για να καλύψει και να πληρώσει τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ Ευρώ για τα στοιχήματα που πουλάει, κερδοσκοπώντας με το reality show της Ελληνικής χρεοκοπίας.  


Σας καλώ όλους να το διαδώσετε.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
 
 

Στα όρια ... της πολιτικής αλητείας!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός (e-mail: prevejohn@yahoo.gr)

Όπως κάθε θίασος έχει ένα δυνατό πρωταγωνιστή έτσι και η ΔουΝουΤο-κυβέρνηση έχει τον δικό της. Έναν πρωταγωνιστή ο οποίος κάθε φορά που χρειάζεται με περίσσιο ταλέντο αλλά και απύθμενο θράσος με διάφορα μεθοδευμένα και καλά μελετημένα κόλπα στρέφει τα φώτα της επικαιρότητας πάνω του αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα σοβαρά και τα ουσιώδη.

Πριν λίγες μέρες ο κύριος αυτός ξαναμίλησε και είπε... για την συναλλαγή των τελευταίων χρόνων μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών χρησιμοποιώντας και χαρακτηρίζοντας με την λέξη κοπρίτης τα παιδιά κάποιων από τους ψηφοφόρους γονείς που οι ίδιοι παρότρυναν και επέτρεπαν να περιδιαβαίνουν τα κομματικά τους γραφεία τάζοντας μία θέση εργασίας στο δημόσιο μια και αυτό τους βόλευε για να πάρουν τα πολλά σταυρουλάκια που θα τους εξασφάλιζαν υπουργιλίκη και γενικά λόγο στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Φυσικά ο κύριος αυτός δεν λέει τίποτα για τις ευθύνες της πολιτείας στο θέμα της υποβάθμισης της παιδείας και την ανυπαρξία του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων. Των νέων που τις περισσότερες φορές άλλο ήθελαν να σπουδάσουν άλλο σπούδαζαν και αλλού έπιαναν δουλειά (αν φυσικά εύρισκαν) όταν τελείωναν.

Δεν έχει να πει τίποτα για το ότι εδώ και χρόνια η χώρα έχει ξεφύγει από την τροχιά της ανάπτυξης που θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και ότι οι κυβερνήσεις που και ο ίδιος συμμετείχε το μεγαλύτερο διάστημα πουλούσαν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες στον Ελληνικό λαό για δήθεν ευημερία και προοπτική της Ελληνικής οικονομίας χαλκεύοντας τους δείκτες με το λάδωμα των οίκων αξιολόγησης.

Μήπως έτσι δεν τα κατάφεραν και μπήκαν στην Ο.Ν.Ε με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να τριπλασιάσουν σχεδόν το κόστος ζωής όλων μας.(θυμηθείτε το 50 δραχμές ο μαϊντανός στις λαϊκές το οποίο έγινε ξαφνικά 50 λεπτά του ευρώ.)

Αποφεύγω εντέχνως να αναφέρω το όνομα του γιατί ξέρω ότι έχει καταφέρει και μόνο ακούγοντας το να μας έρχεται στο μυαλό η θύμηση του Γκαίμπελς ο οποίος πλέον μοιάζει με μικρό μαθητούδι μπροστά του μια και ο εν λόγω κύριος εδώ και καιρό με μεθοδευμένο τρόπο σπέρνει την καχυποψία και την διχόνοια ανάμεσα στις κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.

Κύριε Παντοκριτή, αφού αποδεχόσαστε τις ευθύνες σας ότι τα φάγαμε μαζί και ότι συναινούσατε να διορίζετε κοπρίτες γιατί ζητάτε για όλα αυτά να πληρώσουμε και να τιμωρηθούμε μόνο εμείς, με την υποβάθμιση και φτωχοποίηση της ζωής μας, ενώ εσείς «ξεπλένετε» τις ευθύνες σας κατέχοντας για «τιμωρία» μία από τις πρώτες θέσεις στην ιεραρχία της εξουσίας αυτής της χώρας.

Για να δικαιούσθε λοιπόν να λέτε την άποψη σας παραιτηθείτε, ως ένδειξη αναγνώρισης και μεταμέλειας των μεγάλων προσωπικών σας λαθών και ευθυνών.

Αν δεν το κάνετε το ελάχιστο που σας μένει είναι να σιωπήσετε ή όπως λέει ο λαός να μουγκαθείτε και να το βουλώσετε τελείως γιατί εδώ και καιρό με τις δηλώσεις σας έχετε αρχίσει να πλησιάζετε επικίνδυνα τα όρια της πολιτικής αλητείας!!! 

πηγη

Add to Google Θυμάστε τα "δομημένα"; τώρα υποδεχθείτε τα euro-ομόλογα!!!

Τα ομόλογα είναι χρεόγραφα-χρηματιστηριακά προϊόντα, που συνιστούν σύμβαση δανείου σε βάρος του εκδότη. Εξ αρχής στους όρους έκδοσης προβλέπονται ο μηχανισμός υπολογισμού της επιβάρυνσης, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του δανείου, ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής των τοκομεριδίων (κουπονιών). Η διάρκεια είναι μεγαλύτερη του έτους. Ο εκδότης έχει την υποχρέωση να καταβάλει, στην λήξη της σύμβασης, το κεφάλαιο του ομολόγου και ενδιάμεσα τα τοκομερίδια με τυχόν προβλεπόμενες επιβαρύνσεις. Επίσης μπορούν να προβλεφθούν και άλλοι όροι, που θα συνδέονται με υποχρεώσεις του εκδότη του ομολόγου, όπως η υποχρέωση για τον εκδότη να παρέχει ορισμένες πληροφορίες στον κάτοχο (αγοραστή) ομολόγων ή άλλοι περιορισμοί στη συμπεριφορά του εκδότη σε θέματα που δεν έχουν σχέση με τα ομόλογα.

Τα ομολογιακά δάνεια επιτρέπουν στον εκδότη (οφειλέτη) να...
χρηματοδοτήσει μακροπρόθεσμες επενδύσεις με ξένα κεφάλαια. Το ότι πηγαίνουν αλλού, είναι άλλη ιστορία.

Χρεόγραφα με διάρκεια έως ένα έτος είναι είτε τα Έντοκα Γραμμάτια και θεωρούνται μέσο προσωρινής διευκόλυνσης από την χρηματαγορά.


Τα ομόλογα και οι μετοχές είναι μεν και τα δύο χρεόγραφα, αλλά διαφέρουν διότι οι κάτοχοι μετοχών είναι και ιδιοκτήτες ενός μέρους (ποσοστού) της εκδότριας εταιρείας (εταιρικό μερίδιο), ενώ οι αγοραστές-κάτοχοι ομολόγων είναι δανειστές του εκδότη. Επίσης τα ομόλογα έχουν συνήθως έναν καθορισμένο χρόνο λήξης, και μετά το ομόλογο εξαγοράζεται από τον εκδότη-χρεώστη ενώ οι μετοχές μπορούν να είναι, κατά κανόνα αόριστου χρόνου, ανάλογα με τη βούληση του κατόχου μετοχών. Τέλος η πληρωμή του αντίστοιχου τοκομεριδίου (κουπονιού) ενός ομολόγου είναι δεδομένη και υποχρεωτική, ενώ η απόδοση μερίσματος μετοχών εταιρίας δεν είναι δεδομένη, αφού εξαρτάται από ύπαρξη διανεμόμενων κερδών. Επίσης ο κάτοχος ομολόγου μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη αν δεν εξοφληθούν τα τοκομερίδια, ενώ με την απόδοση μερίσματος μιας μετοχής δεν ισχύει κάτι τέτοιο.


Μπορούμε να έχουμε πολλές διακρίσεις, αλλά και συνδυασμούς, διαφόρων ειδών ομολόγων.


Ανάλογα με τον εκδότη, έχουμε Κρατικό ή Δημοτικό ή Επιχειρηματικό ή Διεθνές Ομόλογο
.
Αναλόγως με τα τοκομερίδια (κουπόνια) και τον τρόπο πληρωμής έχουμε:
Ομόλογα που διαπραγματεύονται με έκπτωση από την ονομαστική τους αξία και πραγματοποιούν μόνο μια καταβολή κεφαλαίου στην λήξη τους (discount securities)

Τα Έντοκα Γραμμάτια
(treasury bill) είναι τίτλοι μικρής διάρκειας, οι οποίοι πωλούνται στους επενδυτές σε χαμηλότερη τιμή από την τελική ονομαστική τους αξία. Έχουν κατά κανόνα διάρκεια 3, 6 και 12 μηνών.

Τα Οµόλογο Μηδενικού Επιτοκίου
(Zero coupon bond), είναι αυτά που δεν προβλέπουν ενδιάμεσες πληρωμές κουπονιών (τοκομεριδίων). Διαρκούν συνήθως από 1 μέχρι 3 χρόνια. Εδώ ο αγοραστής αγοράζει εξ αρχής αυτά τα ομόλογα σε συμφωνημένη μικρότερη τιμή, από αυτή που θα εισπράξει όταν τα προσκομίσει στη στη λήξη τους. Δεν υπάρχουν έτσι ενδιάμεσες πληρωμές τόκων.

Ομόλογα Συχνών Περιοδικών Πληρωμών Τοκομεριδίων
πριν την λήξη τους και μία τελική πληρωμή κεφαλαίου (coupon bonds)

Τα Ομόλογα Σταθερού Επιτοκίου
, είναι τα πιο απλά και διαδεδομένα. Είναι τίτλοι μέσης και μεγάλης διάρκειας. Το επιτόκιο με βάση το οποίο υπολογίζεται η κάθε πληρωμή, είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια ζωής των ομολόγων ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της αγοράς. H τακτικότητα των πληρωμών είναι ανά εξάμηνο ή ανά χρόνο.

Τιμαριθμοποιημένα
ειδικά ομόλογα είναι αυτά που συνδέονται (ρήτρα) με κάποιον δείκτη. Έχουν σταθερό επιτόκιο, αλλά για να υπολογιστεί η αξία του τοκομεριδίου, λαμβάνεται υπόψη μια μεταβαλλόμενη ονομαστική αξία, για τον υπολογισμό της οποίας χρησιμοποιείται κάθε φορά κάποιος μεταβαλλόμενος δείκτης, με βάση τον οποίο αναπροσαρμόζεται (αλλάζει) η αξία επί της οποίας εφαρμόζεται το σταθερό επιτόκιο. Τέτοια κυβερνητικά ομόλογα χρησιμοποιούν συχνά τον δείκτη του πληθωρισμού, για να νιώθει ο κάθε επενδυτής προστασία, έναντι της ανόδου του πληθωρισμού και να του εξασφαλίζουν μια ελάχιστη σταθερή απόδοση σε περίπτωση αρνητικής μεταβολής του. Οι ιδιωτικές εταιρείες, κατά κανόνα εκδίδουν ομόλογα, που είναι συνδεδεμένα με τον δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου.

Ομόλογα με δικαίωμα ανάκλησης ή πρόωρης εξόφλησης
, είναι τα ειδικά ομόλογα, για τα οποία εξ αρχής υπάρχει πρόβλεψη, ενσωματωμένου σε αυτά δικαιώματος του εκδότη (αρχικού πωλητή), να αγοράσει τα ομόλογα πριν από τη λήξη τους (ή/και) δικαίωμα του κατόχου (αγοραστή), να τα πωλήσει στον αρχικό εκδότη πριν από τη λήξη τους. Αυτές οι προβλεπόμενες συναλλαγές, γίνονται με προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Ανάλογα με την ύπαρξη ή μη διεθνούς εμπλοκής και διασποράς, διακρίνονται σε
Διεθνή και Εγχώρια ομόλογα.

Ανάλογα με τον αν και πως καταγράφεται ο εκάστοτε αγοραστής (κάτοχος), έχουμε, άϋλα ομόλογα, ονομαστικά ομόλογα ή ανώνυμα ομόλογα.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ SPREAD!!! ΕΔΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!!!

Εγχώρια ομόλογα.

Ανάλογα με τον αν και πως καταγράφεται ο εκάστοτε αγοραστής (κάτοχος), έχουμε, άϋλα ομόλογα, ονομαστικά ομόλογα ή ανώνυμα ομόλογα.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ SPREAD!!! ΕΔΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!!!


Ομόλογα Κυμαινόμενου Επιτοκίου (floating rate note) είναι εκείνα, στα οποία το επιτόκιο αναπροσαρμόζεται κάθε περιόδου πληρωμής τοκομεριδίων, δηλαδή από κουπόνι σε κουπόνι, με κάποιον συμφωνημένο δείκτη επί του επιτοκίου βάσης. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει επιβαρύνεται από ένα περιθώριο (το γνωστό ως spread) που αντιπροσωπεύει ένα είδος ασφαλίστρου, που ο προσδιορισμός του εξαρτάται από την πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη και την διάρκεια του ομολόγου. Οι πληρωμές των τοκομεριδίων ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου γίνεται σε τακτα χρονικά διαστήματα (ανά τρίμηνο, ανά εξάμηνο ή ανά χρόνο), ανάλογα με τη συμφωνία συχνότητας μεταβολής του επιτοκίου βάσης, λόγω και ελέω spread.

Δηλαδή
αν έχουμε ένα 10ετές ομόλογο του Ελληνικού δημοσίου κυμαινόμενου επιτοκίου, το οποίο φέρει τοκομερίδιο ετήσιας πληρωμής, το τοκομερίδιο σε κάθε περίοδο πληρωμής του θα ισούται με το αντίστοιχο επιτόκιο του ετησίου εντόκου γραμματίου που θα ισχύει κατά την ημέρα ανανέωσης του τοκομεριδίου συν το περιθώριο που θα διαμορφώνεται (ανεξέλεγκτα) από τα spreads. Στις ευρωαγορές σαν επιτόκιο αναφοράς χρησιμοποιείται συχνά το 6μηνο Euribor. Με την αγορά ενός ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου ο επενδυτής εξασφαλίζει για μια μακροχρόνια επένδυση επιτόκια κοντά στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, εκτός αν δεν έχει συνεκτιμήσει τις νομισματικές ισοτιμίες και του χώσουν από πίσω τις συναλλαγματικές διαφορές, για τις οποίες ο Μπαρμπανίκος σας ενημερώνει έγκαιρα και δωρεών, ότι οι Εβραίοι έχουν ήδη καπαρώσει όλα τα χρηματιστηριακά στοιχήματα, για κατ’ αρχήν τουλάχιστον στη πτώση μέχρι 1€=1,20$ και βλέπουμε (σας τα έλεγα εδώ και έναν χρόνο).

Υπάρχει κανείς, που ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έλεγα εδώ και 14 μήνες, για τη συνδυασμένη πυραμίδα spreads επιτοκίων ομολόγων μετά των ευρωαμερικάνικων συναλλαγματικών διαφορών;;; Ο κοπρίτης ο Πάγκαλος σηκώνει σκόνη και σύννεφα πορδών, για να μη καταλάβεις τι πουστιά συνεχίζουν να παίζουν.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΟ-ΟΜΟΛΟΓΑ.

Είμαστε απαράδεκτοι, γιατί ενώ ζούμε κατά μέσο όρο 70 χρόνια, εύκολα ξεχνάμε τι γδαρσήματα φάγαμε τα 10, 20 ή 30 χρόνια. Τι είχε συμβεί στο δολάριο, όταν καθιερώθηκε το ευρώ. Μια άνευ ειδικού λόγου και με χίλια ψέματα, κερδοσκοπική "διολίσθηση" του $ μέχρι και 50%!!! Τι συμβαίνει τώρα στο αντίστροφο και αφήνουμε να μας καταληστεύουν;;; Δεν φταίνε μόνο αυτοί. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΟΜΟΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΟΥΝ!!!

από τον Μπαρμπανίκο

8-1-1991 .. Τα όνειρα μας θα γίνουν εφιάλτες σας!!!!!


8-1-1991..Η απόφαση της Κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη (μπαμπά της Ντόρας) ήταν σαφή.. Σπάσιμο των καταλήψεων (πάνω από 1700 σχολεία) με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος. Λυσσασμένοι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ , αλλά και <<νοικοκυραίοι>> κάθε απόχρωσης, επιτίθενται στα σχολεία. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αμύνονται με κάθε τρόπο, τα σχολεία μετατρέπονται σε πεδία μάχης. 10.30 μμ, στην Πάτρα, πέφτει νεκρός ο Καθηγητής Ν. Τεμπονέρας χτυπημένος από λοστό στο κεφάλι. Η είδηση έφτασε δειλά δειλά στα σχολεία τα μεσάνυχτα.. Σαστίσαμε.. για λίγο όμως.. ο φόβος έδωσε τη θέση του στην οργή και την απόφαση για σύγκρουση νίκης. Της επόμενες 2 μέρες η Αθήνα η Πάτρα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις συγκλονίζονται από δυναμικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Στην Αθήνα η Αστυνομία διώχνεται κυριολεκτικά από το κέντρο όπου το καταλαμβάνουν επ΄ αόριστον μαθητές κυρίως, με την συμβολή σπουδαστών φοιτητών αλλά και άλλων νέων που κατέβαιναν συνέχεια στην Αθήνα. Μετά από οδομαχίες 2 ημερών ο τότε Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας (και όχι μόνο βλ. Σημίτη), Β. Κονογιαννόπουλος, δηλώνει παραίτηση και η κυβέρνηση αποσύρει πανικόβλητη το Νομοσχέδιο.
8-1-2010 … Τα όνειρα μας έφυγαν.. και έμειναν οι εφιάλτες 20 χρόνια μετά δυστυχώς την αγωνία των νέων τότε, αλλά και το καμπανάκι που χτύπησαν, για αλλαγή πολιτικής, καμιά κυβέρνηση δεν την έλαβε υπόψη.
Τον εφιάλτη που βλέπαμε ότι μας ετοίμαζαν δεν τον αποτρέψαμε, και τώρα βιώνουμε τα χειρότερα…
Ξέρουμε όμως ότι και πάλι θα έρθουν οι νέοι του σήμερα και θα πάρουν την κοινωνία από το χέρι.. όπως εμείς τότε και θα την οδηγήσουν στην νίκη.. με τόλμη ..οράματα.. δυναμισμό.. και αποφασιστικότητα… Ας τους καλοδεχτούμε.. και αυτή τη φορά.. ας τους ακούσουμε…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία…

...το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο.
  
Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ (16 Οκτώβρη 1854 - 30 Νοέμβρη 1900),
Ο άνθρωπος κάτω από το σοσιαλισμό” ("The Soul of Man under Socialism" 1891).
Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο...
 περιοδικό ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, τ. 829, 15 Γενάρη 1962
 
.
Από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τοπική ενδυμασία
sibilla

Τα πέντε μεγάλα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις…

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ!
Η κυβέρνηση ποινικοποίησε πρόσφατα σε βαθμό κακουργήματος την καθυστέρηση πληρωμής του ΦΠΑ από τους εξαντλημένους και εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και όμως κανένας δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πως φτάσαμε ως εδώ.
Τα περισσότερα κράτη του κόσμου είναι σήμερα υπερχρεωμένα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χρέος τους ανέρχεται σε περίπου 40 τρις-εκατομμύρια!!
Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι: Σε ΠΟΙΟΥΣ χρωστάνε τα κράτη όλα αυτά τα χρήματα?
Σε τράπεζες ?
Σε ιδιώτες ?
Σε μορφώματα-φαντάσματα ?
Σε ποιες χώρες ανήκουν άραγε οι άνθρωποι-φαντάσματα πίσω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μπορούν και δανείζουν τέτοια τερατώδη ποσά στις κυβερνήσεις όλων αυτών των κρατών και έχουν το θράσος να ανεβάζουν με ανίερα κόλπα συνεχώς τα επιτόκια ?
Σίγουρα σε τελική ανάλυση είναι άνθρωποι υπαρκτοί, με σάρκα και οστά χωρίς ψυχή βέβαια ή μάλλον την ψυχή τους την έχουν πουλήσει στο διάβολο.
Γιατί όμως οι κυβερνήσεις των κρατών στις οποίες ανήκουν αυτοί οι “κύριοι ” δεν εισέπραξαν ποτέ τους φόρους που δικαιούνταν από τα υπερκέρδη τους ?
Και το δεύτερο μεγάλο ερώτημα ….

Εάν τα κράτη είχαν εισπράξει αυτούς τους φόρους, θα είχαν πτωχεύσει ??
Γιατί άραγε δεν προσπαθούν οι κυβερνώντες να συλλάβουν αυτούς τους μεγαλο-φοροφυγάδες των τρισεκατομμυρίων αλλά ζητάνε από τους εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και τον δύστυχο λαό να πληρώνουν όλο και μεγαλυτέρους και αβάσταχτους φόρους για να εξοφλούν τους δανειστές οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν επί τόσα χρόνια τους λαούς που δάνεισαν ?
Και το τρίτο μεγάλο ερώτημα : Με ποια “super-κομπίνα” τόσοι λίγοι απέκτησαν τόσα πολλά ?
Ποιος θα απαντήσει άραγε σε αυτό το μεγάλο ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων αυτών των κακομοίρηδων μικροεπιχειρηματιών που θα πάνε φυλακή γιατί δεν απέδωσαν το ΦΠΑ ?
Ποια αδικία ή καλύτερα ποιο έγκλημα είναι μεγαλύτερο από αυτή τη διεθνή φορολογική αλητεία-αμνηστία ?
Δεν θα έπρεπε αυτής της τάξεως η φοροδιαφυγή να συμπεριληφθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ?
Δεν θα έπρεπε οι λαοί -αφού οι κυβερνήσεις και τα δικαστήρια είναι ανίκανα- να αντιπαρατεθούν από μόνοι τους σε αυτά τα τέρατα της φοροκλοπής που με την συμπαιγνία επίορκων πολιτικών απέκτησαν αμύθητα πλούτη και ενορχήστρωσαν όλους τους πολέμους για να τα αυξήσουν, όπου τόσα εκατομμύρια αθώων σκοτωθήκαν, ξέχωρα από αυτούς που αυτοκτόνησαν από απελπισία ή πέθαναν από πείνα εξαίτιας αυτής της απάνθρωπης απληστίας αυτών των λίγων ανθρωπόμορφων τεράτων ?
Και το τέταρτο μεγάλο ερώτημα:
Είναι μόνο εβραϊκά συμφέροντα πίσω από όλες αυτές τις τράπεζες και τα μορφώματα ή έχουν μαζί τους και αρκετούς “μαλακούς” όπως ονομάζουν τους μη Εβραίους?
Με τόσο πλούτο στα χέρια τόσο λίγων, οι οποίοι έχουν “κοινά” συμφέροντα, είναι δυνατόν να μην διαφθείρουν με μίζες όσους πολιτικούς αντιστέκονται στις επιθυμίες τους ?
Δεν τούς είναι πανεύκολο με πλούσιες παροχές να κατευθύνουν το πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο και με τις παρακρατικές οργανώσεις που διαθέτουν άλλα και τις ΜΚΟ (διάβαζε αντεθνικές ομάδες) να προωθούν το στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας τους που την ονομάζουν κατ’ ευφημισμό παγκοσμιοποίηση ?
Και το τελευταίο μεγάλο ερώτημα :
Ποια θα έπρεπε να ήταν η αντιδραση των λαών που κατάλαβαν ότι τόσο μεγάλος, παράνομος και ανήθικος πλούτος συγκεντρωμένος σε τόσο λίγα βρώμικα χέρια και άρρωστα μυαλά μπορεί να σκλαβώσει για πάντα όχι μόνο τους ίδιους αλλά και ολόκληρα έθνη ?
Ίσως μία και μόνη……… ???

Ξανά υποτελείς στην Υψηλή Πύλη


Σε μια χώρα (καθ’ ομολογία του πρωθυπουργού της) περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, ο έλεγχος και η εποπτεία που ασκείται από τους πιστωτές αφορά μόνο τις οικονομικές της δοσοληψίες; Με άλλα λόγια, μήπως οι πιστωτές μας (ΔΝΤ και λοιποί εκλαμπρότατοι τοκογλύφοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι), εκτός από την οικονομική διαχείριση, έχουν αναλάβει και τον έλεγχο των αμυντικών και διπλωματικών υποθέσεων της χώρας;
Ειδικότερα η πολιτική τής άνευ όρων διευθέτησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων... περιτυλιγμένη στο «πακέτο» της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, την οποία εμφανίζεται να προωθεί η κυβέρνηση, περιγράφει μια εθνική στρατηγική επιλογή ή μήπως συνοψίζει την τακτοποίηση κάποιων εκκρεμοτήτων στην περιοχή, κατ’ απαίτηση - όφελος (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, πετρελαϊκών εταιρειών κ.λπ.) τρίτων;
Η φράση, πάντως, που περιγράφει απολύτως τη φιλοσοφία και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά αποτυπώνεται στο παρακάτω «ρητορικό ερώτημα» που έθεσε πριν από έναν χρόνο σε «φιλική» συζήτησή του με το «Π» κορυφαίο στέλεχός της: «Προτιμάτε να έχουμε ολόκληρο το Αιγαίο και να μην μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε ή το μισό, στο οποίο θα μπορούμε προχωρήσουμε σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα;».
Όπως συνάγεται από τα πεπραγμένα της, η κυβέρνηση έχει εκφράσει την προτίμησή της: Εργάζεται επιμελώς για την (ελληνοτουρκική) συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Ο Γ. Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές, δεν έκρυψε την απόφασή του να προχωρήσει ταχέως, με κάθε τρόπο και κόστος, σε συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Προκειμένου μάλιστα να «πετύχει» αυτήν τη διευθέτηση (που τελικά καταλήγει στην παραχώρηση του μισού Αιγαίου), η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απεμπολήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα οποία στοιχειοθετούνται από το γεγονός ότι το Καστελόριζο όχι μόνο είναι ελληνικό νησί, αλλά έχει και (Έλληνες) κατοίκους...
Η «προστασία» κοστίζει
Αυτή η «ηρωική» αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να εμφανιστεί ως σύγχρονος... Βενιζέλος (Ελευθέριος και όχι Ευάγγελος!) γεννά δύο ερωτήματα: Γιατί το κάνει; Πώς το κάνει; Με άλλα λόγια: Γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διευθετήσεις ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας;
● Το «γιατί» ίσως έχει σχέση με την κοσμοπολίτικη πολιτική φιλοσοφία του Γ. Παπανδρέου, ίσως και διότι, τη στιγμή της εθνικής (οικονομικής και όχι μόνο) χρεοκοπίας, ήρθε η ώρα να καταβληθεί το αντίτιμο της ήττας των Ιμίων.
● Το «πώς» έχει να κάνει με την πολιτική - πρακτική διακυβέρνησης, με συμβούλους φίλους και γνωστούς, παρακάμπτοντας (ή ενσωματώνοντας στο «σχέδιο») όποια ενοχλητική θεσμική ιεραρχία προβάλλει ως εμπόδιο.
Έχοντας αποδεχτεί δημοσίως και εγγράφως την περιορισμένη εθνική κυριαρχία, ο πρωθυπουργός δέχεται ότι η κυβέρνησή του δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και αναζητά προστασία. Η προστασία, ωστόσο, κοστίζει... Στην προκειμένη περίπτωση το κόστος αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας της Μαδρίτης, όπου η κυβέρνηση Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων αποδέχτηκε την ύπαρξη τουρκικών ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο.
Οι ελληνοτουρκικές μυστικές συνομιλίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, έχουν εξαντλήσει την ατζέντα τους και μένουν μόνο οι ανακοινώσεις των συμφωνηθέντων, περιγράφουν ακριβώς την προσπάθεια σύναψης μιας ελληνοτουρκικής συμφωνίας, η οποία θα κατοχυρώνει τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα, χωρίζοντας το Αιγαίο ακριβώς στη μέση. Αυτή η συμφωνία θα σερβιριστεί σαν αμοιβαία και επωφελής συνεκμετάλλευση.
Δηλαδή, υπό την τουρκική απειλή πολέμου και την οξύτατη πίεση τρίτων παραγόντων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, πετρελαιάδων), η κυβέρνηση επιχειρεί να σερβίρει ως επιτυχία μια συμφωνία που θα «εξασφαλίζει» μισά - μισά με την Τουρκία (στην καλύτερη περίπτωση) τα όποια κέρδη κρύβονται στο Αιγαίο. Μάλιστα, μέχρι να υπάρξουν (αν υπάρξουν) τα κέρδη, μια άλλη πραγματικότητα θα διαμορφωθεί στην περιοχή, «αποκόπτοντας» τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από τον κορμό της χώρας και εδραιώνοντας την επικυριαρχία της Αγκυρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Μηχανισμός υποτέλειας
Για την προώθηση - υλοποίηση μιας πολιτικής «διευθετήσεων» απαραίτητη είναι η δημιουργία του κατάλληλου μηχανισμού στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι κατάλληλοι άνθρωποι αναζητούνται είτε στην «αγορά» των «συμβούλων» είτε μεταξύ των «ευέλικτων» και ευπροσάρμοστων στελεχών της υπηρεσιακής ιεραρχίας. Αυτοί αναλαμβάνουν να θωρακίσουν «υπηρεσιακά» τις ειλημμένες αποφάσεις. Ένα τέτοιο (αποτυχημένο) παράδειγμα απόπειρας υπηρεσιακής θωράκισης της ειλημμένης απόφασης να τοποθετηθεί (μεταξύ άλλων και) το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου στο ράφι είναι το παρακάτω:
Στις 11 Αυγούστου ο Α’ γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, κατ’ εντολήν του υπουργού Δ. Δρούτσα, υπέβαλε με το έγγραφο ΑΠ.Φ.104174 σε αρμόδιο εμπειρογνώμονα ερωτήματα για ζητήματα της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Μία από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι αναζητεί επιχειρηματολογία που να επιτρέπει την ικανοποίηση της τουρκικής απαίτησης να βγει από την ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου το Καστελόριζο.
Όπως έχει πληροφορηθεί το «Π», η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το τουρκικό αίτημα - εντολή. Κυβερνητικοί παράγοντες μάς έχουν ξεκαθαρίσει σε «εμπιστευτικές» συζητήσεις «ότι στο ζήτημα του Καστελόριζου είναι ασθενείς οι θέσεις μας και καλό είναι να το αφήσουμε πίσω». Κάποιοι άλλοι, λιγότερο κομψοί, εκτίμησαν απερίφραστα πως σε ενδεχόμενη χάραξη ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) «Καστελόριζο δεν υπάρχει».
Παρ’ όλα αυτά η εμπειρογνώμονας που ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά είχε διαφορετική άποψη, καθώς τεκμηρίωσε ισχυρά νομικά επιχειρήματα στην έκθεση που υπέβαλε και έφερε στη δημοσιότητα στις 14 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή».
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της εμπειρογνώμονα:
1. «Στο πλαίσιο της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία δεν είναι σκόπιμο να γίνεται διάκριση μεταξύ της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου, όπως επιδιώκεται από την τουρκική πλευρά... Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να ενταχθούν στη συνολική διαπραγμάτευση (ή δικαστική επίλυση της διαφοράς) με την Τουρκία.
Ενδεχόμενη δε αποσπασματική εξέταση της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου δεν θα είναι προς όφελος της χώρας... Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιη η αναγνώριση ‘‘μειωμένης επήρειας’’ στο Καστελόριζο, ενώ θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των χωρικών υδάτων, αλλά και το ενδεχόμενο ‘‘συμψηφισμού’’ με τις διεκδικήσεις μας στο Αιγαίο».
2. «Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το οποίο αποτελείται συνολικά από 13 νησιά, νησίδες και βράχους, δεν είναι απομονωμένο – γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην οριοθετική γραμμή του ιταλο-τουρκικού Πρακτικού του Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο συμπληρώνει την ιταλο-τουρκική συμφωνία της Άγκυρας της 4ης Ιανουαρίου 1932, οριοθετώντας τα χωρικά ύδατα της Δωδεκανήσου με τις απέναντι ακτές της Ανατολίας».
3. «Για λόγους πρακτικούς είναι ορθότερο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελόριζο»
4. «Όσον αφορά τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, όλο το ανατολικό όριο επηρεάζεται από τη νήσο Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου... Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινά όρια υφαλοκρηπίδας μόνον εάν η οριοθετική γραμμή της ελληνοτουρκικής υφαλοκρηπίδας χαραχθεί με βάση τη μέση γραμμή μεταξύ των τουρκικών ακτών και της νήσου Στρογγύλης».
5. «Δεδομένης της γενικότητας της διατύπωσης του άρθρου 83 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και λόγω των διακυμάνσεων της νομολογίας και της αντίληψης των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων ότι κάθε υπόθεση αποτελεί ένα unicum, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια η επήρεια που θα αποδοθεί στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου σε ενδεχόμενη δικαστική επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης με την Τουρκία».
Η αποκάλυψη της γνωμάτευσης προκάλεσε εντονότατη αντίδραση του ΥΠΕΞ, προφανώς επειδή «χάλασε τη σούπα» της ελληνοτουρκικής «προσέγγισης» και μεγάλα υπηρεσιακά... βάσανα και απειλές στην εμπειρογνώμονα, η οποία είχε το... θράσος να κάνει τη δουλειά της.
Παρεμπιπτόντως: Επειδή κάποιες φορές οι ερωτήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις απαντήσεις, μήπως είναι σκόπιμο τα κόμματα και οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής να ζητήσουν αντίγραφο του εγγράφου ΑΠ.Φ.104174;
Υπάλληλοι των υπαλλήλων
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει να είσαι εκλεκτός του αρχηγού. Τηρουμένων των αναλογιών κύριο μέλημά του είναι η φροντίδα των εκλεκτών της δικής του ηγεμονίας. Δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να βρει πρόθυμους «χειροκροτητές». Άλλωστε, από «άξιους» ο τόπος είναι γεμάτος. Ας δούμε μερικούς:
1. Ο Ι.-Α. Ζέπος (γ.γ. του ΥΠΕΞ) εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία στις 20.11.1974. Αν και συνταξιοδοτήθηκε στις 31.12.2010. (και λόγω 35ετίας και λόγω 65ου), με ειδική διάταξη που παρεισέφρησε στον νόμο περί fast track του Παμπούκη, προβλέπεται ότι «(...) ως Υπηρεσιακός Γ.Γ. του ΥΠΕΞ μπορεί να διορισθεί και Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, ο οποίος διετέλεσε μόνιμος διπλωματικός υπάλληλος και υπηρέτησε, με βαθμό Πληρεξουσίου Υπουργού Α’, ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος σε Διεθνή Οργανισμό». Μόνο τη φωτογραφία του Ζέπου, που υπηρέτησε, ως ΠΥΑ’, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ (2000-2003) παρέλειψε να βάλει στον νόμο ο νομοθέτης. Έτσι, λοιπόν, ο διορισμός του ως Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων από τον Δ. Δρούτσα είναι θέμα ημερών. Τον χρειάζεται πολύ, απ’ ό,τι φαίνεται...
2. Ο Ι. Μπεβεράτος έχει διοριστεί από τον ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα (με εισήγηση του υπηρεσιακού γ.γ. του υπουργείου Ιωάννη - Αλέξιου Ζέπου) ως πρόεδρος του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ), με διετή θητεία και ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων την 1.1.2011. Ο διορισμός υπεγράφη το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου.
Εκείνες τις μέρες ο Μπεβεράτος, ο οποίος από τη θέση τού προέδρου του ΑΥΣ μπορεί να διαμορφώνει τον υπηρεσιακό χάρτη της ελληνικής διπλωματίας (ποιος θα προαχθεί και πού θα υπηρετήσει) αρθρογράφησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να τεθεί το ΚΚΕ εκτός νόμου!
Λίγο νωρίτερα (Ιούνιος 2010), σε μαζική συνέλευση των συνταξιούχων διπλωματών, στη συζήτηση αν ο σύλλογός τους έπρεπε να συνυπογράψει προσφυγή άλλων επαγγελματικών συλλόγων στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του μνημονίου, ο Μπεβεράτος υπήρξε ο ένας από τους μόλις δύο που μειοψήφησαν επιχειρηματολογώντας έντονα ότι επ’ ουδενί επιτρέπεται σε διπλωμάτες να στραφούν, έστω και δικαστικώς, κατά του κράτους!
3. Υπάρχει, τέλος, και ο Α’ γενικός διευθυντής (αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις και αποστολέας του εγγράφου ΑΠ.Φ. 104174) Τρύφων (ή... Γλείφων, σύμφωνα με πνευματώδεις συναδέλφους του) Παρασκευόπουλος.
Με κάτι τέτοιες «παρεούλες» πάει να γραφτεί μια οδυνηρή σελίδα της Ιστορίας μας. Αν δεν προσέξουμε...
Ερζερούμ: Τα τουρκικά... Καλάβρυτα
Μπορείτε να φανταστείτε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να παρίσταται προσκεκλημένος σε εορταστικές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα, απ’ όπου, σύμφωνα με την επίσημη (παραποιημένη, έστω) ιστορική εκδοχή άρχισε η επανάσταση του 1821; Μάλλον απίθανο, καθότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε καν να δοκιμάσει μια τέτοια... υπέρβαση.
Όμως η τουρκική κυβέρνηση δοκίμασε (με επιτυχία) τα (ανιστόρητα) ανακλαστικά του πρωθυπουργού της Ελλάδας και ο Γ. Παπανδρέου «πέρασε» με επιτυχία το τεστ, καθώς αποδέχτηκε την πρόσκληση και σήμερα (αύριο έχει συνάντηση και με τον Ερντογάν) παρίσταται σε εκδήλωση της τουρκικής διπλωματίας (συμμετέχουν οι απανταχού στον κόσμο Τούρκοι πρεσβευτές) που πραγματοποιείται στο Ερζερούμ.
Στο Ερζερούμ έγινε (23 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 1919) το καθοριστικό συνέδριο των κεμαλιστών, στο οποίο τέθηκαν οι «νομικές» βάσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους μέσω της διακήρυξης που συνομολογήθηκε για την πλήρη εκκαθάριση όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά και κάθε άλλου «μη Τούρκου» από τη Μικρά Ασία. Εκεί βρίσκεται ο πρωθυπουργός μας προκειμένου να ποζάρει για μια φωτογραφία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην πολιτική καμπάνια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
Οι όροι υπό τους οποίους επιχειρείται η ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι γνωστοί:
Απειλή πολέμου αν η Ελλάδα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.
Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί βράχων, νησίδων, βραχονησίδων ακόμη και κατοικημένων νησιών.
● Καθημερινές προκλητικές υπενθυμίσεις με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, χωρικών υδάτων και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.
Ξεκάθαρη τουρκική τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία το Καστελόριζο απλώς επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Υπό τέτοιους όρους οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις δεν περιγράφουν έναν διάλογο μεταξύ ισότιμων συνομιλητών που αναζητούν έντιμη λύση και συμβιβασμό. Αντιθέτως σκιαγραφούν μια μακρόσυρτη διαδικασία κατά την οποία ο επικυρίαρχος επιβάλλει τις θέσεις του στον κυριαρχούμενο.
Το Ποντικι

Διόδια Τέλος αύριο σε όλη την Ελλάδα

Η Λαική οργισμένη απάντηση στην τρομοκρατία κυβέρνησης -πολυεθνικών είναι η defacto κατάργησή τους απο Μακεδονία έως Καλαμάτα.LIVE μετάδοση των κινητοποιήσεων από το STOPCARTEL TV.Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων κατά τόπους.
Η απάντηση του μαζικού πλέον κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που μάχεται για την ολοκληρωτική κατάργηση των Διοδίων σε όλη τη χωρα στην υστερία της κυβέρνησης και των φερεφώνων της ΜΜΕ που επί τρείς μέρες επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με απειλές,
δίνεται στην πράξη αύριο Κυριακή 9 Ιανουαρίου σε όλα τα Διόδια της χώρας.

Οι πολίτες οργισμένοι από το απύθμενο θράσος κυβέρνησης και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που απροκάλυπτα από κοινού επιχειρούν  να σπείρουν μέσω των πληρωμένων δημοσιογράφων που ελέγχουν το φόβο για αυστηρές κυρώσεις και την αμφιβολία,καταργούν ΑΥΡΙΟ Κυριακή 9 Ιανουαρίου στην πράξη τίς μπάρες που φράζουν τους δικούς τους δρόμους και στέλνουν στους εξουσιαστές της χώρας το μήνυμα ότι αν επιμεινουν,οι μπάρες των δρόμων θα είναι μόνο η αρχή.
Η Λαική Ανοχή ήταν έως εδώ...!
Οι νομικοί του κινήματος έχουν ήδη ακυρώσει και γελοιοποιήσει τούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς αποδεικνύοντας ότι οποιαδήποτε νομοθεσία απο αυτές που απειλούν ότι θα θεσπίσουν δεν πρόκειται να σταθεί σε κανένα Δικαστήριο, οταν θα επακολουθήσει μπαράζ προσφυγών για την ακύρωσή τους.Ειναι ευσεβείς κυβερνητικοί πόθοι που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη.Το γνωρίζουν οι κυβερνώντες πολύ καλά αλλά επενδύουν στην άσκηση τρομοκρατίας σε βάρος των πολιτών...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ -ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το STOPCARTEL TV θα μεταδόσει LIVE -ΖΩΝΤΑΝΑ τις κινητοποιήσεις των πολιτών από τις 3 το μεσημέρι, για οσους θα ήθελαν ,αλλά αντικειμενικά αδυνατούν να πάρουν μέρος .

Τομέας Ενημέρωσης STOPCARTEL

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ
Διόδια Ελευσίνας 3 μμ - Στη συνέχεια πηγαίνουμε στα διόδια της Αττικής οδού στην Ελευσίνα και τα ανοίγουμε
Διόδια Αφιδνών 4 μμ- Διόδια Θήβας 3 μμ - Διόδια Μώλου 3 μμ απο τις Επιτροπές Μώλου και Λαμίας - Διόδια Πολύμυλου Κοζάνης 4 μμ -

Ανοιγμα διοδιών Μοσχοχωρίου στις 12.00 πμ
Προσυγκέντρωση από Δημαρχείο Βόλου στις 11.20πμ, Διόδια Μακρυχωρίου / Πυργετού 3 μμ - Διόδια Τραγάνας 4 μμ , Διόδια Μαλγάρων 12.30 μεσημέρι προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου- Διόδια Ρίου , 12.00 προσυγκέντρωση στο Νοσοκομείο του Ρίου
Η επιτροπή Χαλκίδας και Εύβοιας θα συμμετάσχει στο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες στις 4 μμ
Για τα υπόλοιπα διόδια οι ώρες ανοίγματος θα προστίθενται μετά από τις τοπικές συνελεύσεις των επιτροπών
περισσότερες πληροφορίες στο www.oxidiodia.gr  και http://epitropesdiodiastop.blogspot.com


απο stopcartel

7.1.11

ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Αν τα Γερμανικά σας είναι καλά, δεν θα χρειαστεί να διαβάσετε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου. Απλά, αφιερώστε 8 λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε ένα άκρως αποκαλυπτικό, ένα απίστευτο ρεπορτάζ του Spiegel TV για τα διόδια και τις «συμβάσεις παραχώρησης».
Όσοι λοιπόν ξέρετε Γερμανικά, κάντε κλικ εδώ: http://www.spiegel.de/video/video-1082550.html
Για τους υπόλοιπους αναγνώστες, προσπαθήσαμε να μεταφράσουμε το περιεχόμενο του 8λεπτου video, αντιγράφοντας κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες του, προσθέτοντας κάποια στοιχεία, με την ελπίδα ότι θα μας το συγχωρέσει η διεύθυνση του έγκριτου περιοδικού, διότι δεν λάβαμε την άδειά του.
Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία, η κατασκευή και η συντήρηση 4 κεντρικών αυτοκινητοδρόμων έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, όπως και στη χώρα μας, θα τους εκμεταλλεύονται για τα επόμενα 30 χρόνια. Ενώ οι δρόμοι βρίσκονται υπό κατασκευή, πληροφορίες αναφέρουν, πως το κέρδος των εταιρειών θα είναι πολλαπλάσιο από αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά, όταν υπογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης.


Όχι, κάνετε λάθος! Την πληροφορία αυτή δεν διαδόθηκε από το κίνημα πολιτών κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε»!  Στα μέσα του 2009, μια είδηση βόμβα έκανε τον γύρο της Γερμανίας και έσκασε στα χέρια του Υπουργού Μεταφορών Wolfgang Tiefensee: Τέσσερα πιλοτικά έργα της Ομοσπονδίας για την κατασκευή και λειτουργία αυτοκινητοδρόμων από ιδιωτικές εταιρίες απειλούνται να οδηγηθούν σε οικονομικό φιάσκο ύψους δισεκατομμυρίων. Αυτό προέκυπτε από μια γνωμοδότηση που εκπόνησε το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΟΕΣ) για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή κεντρικών οδικών αρτηριών της Γερμανίας. Στην εν λόγω γνωμοδότηση, το ΟΕΣ αμφισβητεί  έντονα τους βασικούς ισχυρισμούς υπέρ αυτών των έργων. Το ΟΕΣ θεωρεί ότι τα βασικά στοιχεία είναι τόσο αντικρουόμενα, που η υλοποίηση των έργων απειλείται με δύο πιθανότητες: είτε οι ιδιωτικές εταιρίες θα οδηγηθούν σε «σημαντικές οικονομικές δυσκολίες (πτώχευση)», είτε το κράτος θα υποστεί «σημαντικά οικονομικά μειονεκτήματα».

Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από αυτές τις ανακοινώσεις του ΟΕΣ, στις 5 Σεπτεμβρίου 2010, μια ομάδα γερμανών δημοσιογράφων του Spiegel TV, απευθύνθηκε σε μία από τις 4 κατασκευάστριες εταιρείες την Bilfinger Berger, και έθεσε το απλούστατο ερώτημα: «Μπορείτε να μας δείξετε τις συμβάσεις σας;»

Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι πληροφορούνται από  τον διευθυντή της εταιρείας Α1 mobil GmbH κ. Lutz Hoffmann πως οι συμβάσεις παραχώρησης είναι απόρρητες!  «Έχουμε συμφωνήσει με το γερμανικό κράτος, η σύμβαση παραχώρησης να μη δει το φως τη δημοσιότητας.»
Ένα δωμάτιο γεμάτο ντοσιέ με μυστικά!
Οι δημοσιογράφοι, μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, ανακαλύπτουν που φυλάσσεται το επτασφράγιστο μυστικό: Σε μια δημόσια υπηρεσία οδοποιίας της Κάτω Σαξονία, στην κωμόπολη Pferden. Εκεί ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Heiko Gerken, μετά από ειδική εντολή, επιτρέπει στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στο χώρο, στον οποίο βρίσκεται κλειδωμένη σε δύο εντοιχισμένες ντουλάπες, η σύμβαση παραχώρησης. Βέβαια, μόνο για την δουν από μακριά!

«Εδώ φυλάσσεται ολόκληρη η σύμβαση παραχώρησης της αυτοκινητόδρομος Α1, δηλαδή οι 180 ταξινομημένοι ντοσιέ. Η σύμβαση είναι χαρακτηρισμένη ως εμπιστευτικό υλικό, γι αυτό και το βράδυ την …κλειδώνουμε».
Το Υπουργείο Μεταφορών  δεν γνωρίζει  ποια είναι τα έσοδα της εταιρείας!
Οι δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να πιστέψουν,  όλα όσα πληροφορούνται  σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης της Α1 και απευθύνονται, αυτή τη φορά, στο υπουργείο μεταφορών (δηλαδή, στους συνεργάτες του κ. Ρέππα).

Christian Budde: "Δεν γνωρίζουμε τι εισπράττουν"
Εκεί συναντούν τον κ. Christian Budde, υπεύθυνο της σύμβασης παραχώρησης, εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους  και του θέτουν το απλό ερώτημα: «Ποιο είναι το ποσό, το οποίο αναλογεί στο γερμανικό κράτος από τα διόδια που εισπράττονται κάθε μήνα στην Α1;». Η απάντηση του κ. Budde αφήνει τους δημοσιογράφους κυριολεκτικά άφωνους: «Δεν μπορώ να σας το πω, διότι απλά δεν γνωρίζουμε τι εισπράττουν. Οι αριθμοί αυτοί μας είναι άγνωστοι. Δεν μας το λένε!».
Οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στη διεύθυνση του Υπουργείου, η οποία αρνείται να μιλήσει on camera και δίνει μόνο μια λακωνική γραπτή απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα: «Το γερμανικό κράτος εισπράττει περίπου το 50% των εσόδων από τα διόδια».

Υπουργός Μεταφορών κ. Ramsauer: «Σήμερα έχουμε να συζητήσουμε άλλα θέματα».
Το ίδιο λακωνικός ήταν και ο υπουργός Μεταφορών κ. Ramsauer, ο οποίος δεν δέχτηκε καν να μιλήσει στους δημοσιογράφους. «Κύριε υπουργέ, πετάει το κράτος χρήματα από το παράθυρο με την εφαρμογή του μοντέλου παραχώρησης της Α1;».  Και η απάντηση του Υπουργού: «Σήμερα έχουμε να συζητήσουμε άλλα θέματα».
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,
Οι συμβάσεις παραχώρησης Public Private Partnership (ΣΔΙΤ), είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των τραπεζών, τα οποία χρησιμοποιούνται διεθνώς, με σκοπό τη μετάβαση εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών. Πρόκειται για δαιδαλώδη τερατουργήματα, δεκάδων χιλιάδων σελίδων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε 2-3 δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου και κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό τους περιεχόμενο. Ούτε ο Υπουργός Μεταφορών, ούτε οι συνεργάτες του, παρά μόνο 2-3 υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι των υπουργείων και ίσως κάποιο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που ανέλαβε την συγγραφή της μίνι σύμβασης των 180 σελίδων που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς να γνωρίζουν τα "παλληκάρια μας", τι ψήφιζαν.


Γιώργος Κωνσταντόπουλος: «Κατά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, δεν ειπώθηκε η αλήθεια!»
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, πρώην βουλευτής Πιερίας, συμμετέχοντας σε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ενημέρωση 922» της Πιερίας, με θέμα τις αυξήσεις τιμών στα διόδια, είπε πράγματα που άφησαν άφωνους τους συνομιλητές του. Όχι τόσο επειδή δεν τα φαντάζονταν, αλλά επειδή τόσο απροκάλυπτα τα παραδέχτηκε ένα κορυφαίο στέλεχος της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή. (σ.σ. την επίμαχη περίοδο ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν υφυπουργός Υγείας).
Το παρακάτω απόσπασμα από τις δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικό:
«Στην προ-προηγούμενη Βουλή, στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, έγινε ένα ουσιαστικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Κατά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, δεν ειπώθηκε η αλήθεια! Δεν ήρθε το νομοσχέδιο (στη Βουλή), όπως έπρεπε να έρθει. Άλλο νομοσχέδιο ήρθε και άλλο ουσιαστικά εφαρμόστηκε στο μέλλον. Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθανε ποτέ στη Βουλή. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση, παρά την επιμονή πολλών βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Ζητήθηκαν από πολλούς βουλευτές οι γνωματεύσεις της Επιστημονικής Επιτροπής και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Βουλής, όμως δεν ήρθαν ποτέ. Η σύμβαση αυτή είναι διάτρητη, ήρθε στη Βουλή καμουφλαρισμένη! Μετάνιωσα που την ψήφισα!»
Στα ψιλά γράμματα των συμβάσεων αυτών περιλαμβάνονται εκατοντάδες λεπτομέρειες που δεσμεύουν για 30 χρόνια το ελληνικό Δημόσιο και για τις οποίες δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι βουλευτές. Τόσο η δυνατότητα αύξησης των διοδίων αλλά και η ευχέρεια τοποθέτησης πλευρικών διοδίων κατά μήκος των εθνικών οδών προκύπτουν από τέτοιου είδους όρους.
Εμείς θα συνεχίζσουμε να σπρώχνουμε της μπάρες!
Μετά λοιπόν από όλα αυτά, συνεχίζετε να πιστεύετε, πως εμείς οι πολίτες πρέπει να δείξουμε πνεύμα κατανόησης, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα παράλογα ποσά των διοδίων για να εξασφαλίσουν οι πολυεθνικές εταιρείες τα κέρδη τους; 
Στις 28.04.2009 το μέλη της ομάδας μας κ. Δεληγιάννης Κωνσταντίνος και Ηλίας Τσολακίδης δημοσίευσαν δύο άρθρα: «Τρία ερωτήματα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων» και «Κι αν χρεοκοπήσει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ;» τα οποία, τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή, δεν ήταν εύκολο να γίνουν κατανοητά. Η έρευνα των μελών της ομάδας μας βασίστηκε σε στοιχεία του Werner Ruegemer, σε δημοσιεύματά του και κυρίως στο βιβλίο του «Ακρίδες» στο δημόσιο τομέα - Public Private Partnership- Ανατομία ενός παγκόσμιου χρηματοοικονομικού μέσου, Transcript Verlag 2008, βλέπε:
http://www.anasta.de/TOPOS/images/stories/DIODIA/Deligiannis.pdf
http://www.anasta.de/TOPOS/images/stories/DIODIA/Tsolakidis.pdf
Σήμερα, τα δύο αυτά άρθρα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Δύο από τις 5 εταιρείες στη χώρα μας έχουν διακόψει την κατασκευή των έργων και οι υπόλοιπες 3 απειλούνται από τις τράπεζες με διακοπή της χρηματοδότησης. Γιατί άραγε; Επειδή δεν πληρώνουν διόδια οι πολίτες που σπρώχνουν την μπάρα; Θα ήταν, να μη τι άλλο γελοίο, να πιστεύει κανείς, ότι οι εταιρείες γονάτισαν οικονομικά από το «Δεν πληρώνουμε» και τις 600.000 συνολικά διελεύσεις οδηγών που αρνήθηκαν να πληρώσουν.:  600.000 Χ …άντε, 5 ευρώ κατά μέσο όρο = 3.000.000. Τι λέτε, να γονάτισαν από τα 3 εκατ. ευρώ που τους στέρησε το «Δεν πληρώνουμε;».  
Οι εταιρείες ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για να φύγουν
Ο φίλος Κώστας, μέλος της ομάδας μας, οικονομολόγος, τo ονομάζει... "Exit strategy"
Οι πολίτες και το κίνημα κατά των διοδίων "Δεν πληρώνουμε" ανέδειξαν το πρόβλημα της  άθλιας παραχώρησης του εθνικού μας πλούτου στα ξένα συμφέροντα και στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο.  Με την επιμονή τους και τον καθημερινό τους αγώνα έριξαν άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές αυτής της βρώμικης συναλλαγής εις βάρος των πολιτών και της χώρας.  Άποψή μας είναι, πως οι εταιρείες ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για να φύγουν, διότι είναι αδύνατον να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το εκρηκτικό οικονομικό κλίμα της χώρας μας. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα και ψάχνουν τρόπο για να φύγουν με τις τσέπες γεμάτες. Προφορικά μάλιστα απειλούν με αποχώρηση από τα έργα και στοχοποιούν  για μια ακόμη φορά τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας, τον πολίτη.  Ξέρουμε ότι οι συμβάσεις τους για την παραχώρηση των εθνικών μας δρόμων έχουν ήδη καταρρεύσει και προσπαθούν, με όχημα τα ΜΜΕ και κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους, να βρουν άλλοθι πως το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»  είναι εκείνο, που φταίει για την κατάρρευση των συμβάσεων τους. Μεγάλη τιμή μας!
Ε, λοιπόν δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς οι απλοί πολίτες θα υπερασπιστούμε το δίκαιο της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να τους ξεμπροστιάζουμε!
Κύριε υπουργέ!
  • Δημοσιοποιήστε τον ακριβή αριθμό των διερχομένων οχημάτων ανά σταθμό και τα ποσά που εισέπραξαν οι εταιρείες από την καταβολή των διοδίων έως σήμερα! Εσείς θα πρέπει να το γνωρίζετε, διότι εννοείται πως αποδίδουν ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος.
  • Εξηγείστε στον Έλληνα φορολογούμενο, με ποιο σκεπτικό αποζημιώνεται μηνιαίως με το ποσό των 700.000 ευρώ η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε για τα οχήματα που αποφασίζουν να παρακάμψουν τους σταθμούς διοδίων! Βλέπε δηλώσει του κ. Μουρατίδη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της Εγνατίας οδού, στον τηλεοπτικό σταθμό της Πιερίας DION TV.  Σας παρακαλούμε, δημοσιοποιήστε μόνο τον αριθμό της σελίδας της σύμβασης, στην οποία προβλέπεται η παραπάνω αποζημίωση, όπως επίσης και τον τρόπο υπολογισμού της.
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας αν δεν

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΧΙΜΠΑ

Του Φ.Κρανιδιώτη
 
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και κυκλοφορήσει το προηγούμενο άρθρο μου στη "δημοκρατία" για τη λαθρομετανάστευση και τον εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας , άρχισαν τα όργανα. Οι ιέρειες της "πολιτικής ορθότητας", οι "αριστεροί" με τις δεξιές τσέπες και οι ντεμί σεζόν τρόφιμοι των πολιτικών ιδρυμάτων εξανέστησαν στα ερτζιανά και σπάσανε τα μολύβια τους από κολωνακιώτικο μένος στα περιτυλίγματα των cd, που υποδύονται τις εφημερίδες του Μνημονίου.
Οι γνωστές γιάφκες της βαριάς κι ασήκωτης προόδου στο Ντα Κάπο και το Τζάκσον ανταριάστηκαν. Φρεσκοαναμμένα κοχίμπα τσακίστηκαν από θυμό στα κρινοδάχτυλα των μπιστικών της καθεστωτικής παραπληροφόρησης. Αυτοί που θέλουν οι Πακιστανοί κι οι Αφγανοί να μένουν στις γειτονιές των άλλων θύμωσαν. Γι' αυτό λοιπόν θα θέσω μερικά απλά ερωτήματα... Τι σχέση έχει με τα ανθρώπινα δικαιώματα η παράνομη είσοδος κι η ασύδοτη δράση των Σομαλών και Νιγηριανών νταβατζήδων και ναρκέμπορων; Πόσο αριστερή ή 'εστω προοδευτική είναι η κακουργηματική δράση των δουλεμπορικών συμμοριών που απαρτίζονται από τούρκους μαφιόζους, στρατιωτικούς, στρατοχωροφύλακες, λιμενικούς και τους Αφγανούς ή Πακιστανούς συνεργούς τους, που εκμεταλεύονται, διακινούν κι ενίοτε βασανίζουν ή σκοτώνουν για τα "ναύλα" κοπάδια εξαθλιωμένων συμπατριωτών τους;
Ποιός καταστατικός χάρτης περιλαμβάνει τα "μπάτε σκύλοι, αλέστε" δικαιώματα των δουλεμπόρων, των προαγωγών, των ντίλερ της ηρωίνης;
Ποιό προοδευτιλίκι περιλαμβάνει τους Κοσοβάρους, που εξαπατούν, εγκλέιουν και "σπάνε" με ομαδικούς βιασμούς δύστυχα κορίτσια από την Αν. Ευρώπη, τα οποία μετά εξάγονται για πορνεία από τη ληστρική "δημοκρατία" του εμπόρου ανθρωπίνων οργάνων, Χασίμ Θάτσι, και στην Ελλάδα, πωλούμενες στους προαγωγούς με το κεφάλι, σαν μοσχάρια;
Οι μαύροι πωλητές cd και "μαϊμούδων" με τα απλωμένα πανιά μπροστά στα νόμιμα μαγαζιά που ξεσχίζει κι οδηγεί στο λουκέτο η κρίση, δεν είναι παρά η λιανική της ιταλικής μαφίας. Διαβάστε τα συγκλοσνιστικά
"Γόμμορα" του Ρομπέρτο Σαβιάνο ή δείτε τη βραβευμένη στις Κάννες ομώνυμη ταινία του Ματέο Γκαρόνε, βασισμένη στο βιβλίο. Θα μάθετε ότι ο χαλαρός μαυρούλης με τους τρεις τσιλιαδόρους στην Ερμού όχι μόνο δεν πληρώνει φόρους, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ και άλλα μπανάλ, όχι μόνο βοηθάει στο κλείσιμο νόμιμων επιχειρήσεων, αλλά μπήκε παράνομα στη χώρα, επικαλείται "μαϊμού" διώξεις για να ζητήσει πολιτικό άσυλο και σου πουλάει "μαϊμούδες", με τα κολλαριστά ευρώπουλά σου να καταλήγουν εν μέρει, κατευθείαν στ' αφεντικά της ναπολιτάνικης Καμόρα και των άλλων εγκληματικών οργανώσεων.


Οι παράνομοι, αδέρφια, δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους νόμιμους.
Όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης κι ασύδοτης εισόδου λαθρομεταναστών ή υπηρετεί ξένα συμφέροντα ή είναι ηλίθιος. Σίγουρα πάντως είναι υπέρ της μαύρης εργασίας. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που θέλουν μεροκάματα πείνας.
Η ασφάλεια στα σύνορα, στους δρόμους, στα σπίτια είναι συνταγματική επιταγή κι αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Όχι, δεν είμαστε ο περιούσιος λαός, δεν είμαστε οι εκλεκτοί κι οι λαθρομετανάστες δεν είναι υπάνθρωποι ούτε ανθρώπινα σκουπίδια. Αυτοί που τους εκμεταλεύονται και τους απομυζούν, οι δουλέμποροι και οι επικοινωνιακοί "συνήγοροί" τους είναι.
Η Πατρίδα όμως είναι το σπίτι μας. Στο σπίτι του ο καθένας από εσάς ζει με την οικογένειά του και μπορεί να φιλοξενήσει και άλλους τέσσερις, πέντε, άντε δέκα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κι αυτό όχι για πάντα. Δεν μπορείς να φιλοξενήσεις 40 ή 50. Δεν μπορεί κανείς να σας απαιτήσει να είναι η πόρτα ορθάνοιχτη και να μπιανοβγαίνει όποιος του καπνίσει.
Δεν θα ανεχόστασαν ποτέ κάποιος γείτονας να πλουτίζει πουλώντας σε ξένους είσοδο και διαμονή στο δικό ΣΑΣ σπίτι, όπως κάνει το κράτος - δουλέμπορος, η Τουρκία.Δεν θα δεχόστασαν ποτέ οι παράνομοι "φιλοξενούμενοι" σας να σας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, να κάνουν με το ζόρι ναμάζι στο σαλόνι σας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πέρυσι ότι "είμαστε χώρα, δεν είμαστε χώρος, είμαστε λαός, δεν είμαστε πληθυσμός".
Έχουμε κοινή γλώσσα, καταγωγή, θρησκεία. Είμαστε η Πατρίδα. Εμείς όλοι.
Η προστασία των συνόρων, η διαφύλαξη της εθνικής, θρησκευτικής και κοινωνικής συνοχής είναι πατριωτικό καθήκον και συνταγματική επιταγή. Η ανοχή στην παρανομία, η δικαιολόγηση αυτής, είναι εγκλήματα.
Μια άνευ προηγουμένου ισλαμική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σύμπραξη της Τουρκίας, του κράτους - δουλεμπόρου.
Η απειλή δεν είναι απειλή, είναι πράξη, ανοιχτός καθημερινός πόλεμος.
Η κυβέρνηση, αφού με τις εντολές της, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, άφησε ασύδοτες τις δουλεμπορικές συμμορίες να σπρώχνουν στρατιές μέσα στα σύνορά μας, τώρα ανακοινώνει .... μέτρα. Το 23% της άκρας Δεξιάς σε γειτονιές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας αλλά και η οργή των πολιτών που ζούν σε συνοικίες που έχουν μεταβληθεί σε χωματερές ψυχών φαίνεται πως τράβηξαν το μανίκι της χαρωπής ΜΚΟ, που υποδύεται την κυβέρνηση.
Για τον λόγο αυτό ή γιατί διαβάζει "δημοκρατία" ο υπουργός Προ. Πο., Χρήστος Παπουτσής, μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως μουσουλμάνους, εξαγγέλλει τείχος στο Εβρο και "σκούπα" στην εκπορθημένη Πάτρα. Θυμόμαστε πέρυσι όταν συνεπλάκησαν με λοστούς και μαχαίρια Αφγανοί με Σομαλούς και κυνηγώντας οι μεν τους δε μπήκαν σε εκκλησία, όπου γινόταν γάμος; Το πατρινό ζευγάρι θα έχει αξέχαστες φωτογραφίες από το μυστήριο!
Οι πραγματικοί φασίστες καθυβρίζουν τους απλούς ανθρώπους θεωρώντας τους "ρατσιστές". Πάνε στις εξαθλιωμένες γειτονιές και κάνουν πολιτικό και δημοσιογραφικό τουρισμό. Πόρνες, νταβατζήδες, ναρκέμποροι, παράνομοι λιανοπωλητές της Μαφίας, επαίτες και κοπάδια ξέμπαρκων δύστυχων που ψάχνουν τρόπο να φύγουν στη Δυτική Ευρώπη είναι η ατραξιόν.
Μετά, μόλις σκοτεινιάσει, τα «αντιρατσιστικά» κοχίμπα, οι παχιές ΜΚΟ και τα «προοδευτικά» montblanc της παραπληροφόρησης θα αποσυρθούν στην ασφάλεια των σπιτιών τους στο Κολωνάκι, στο Ψυχικό και στην Εκάλη, ενώ οι μικρονυκοκυραίοι θα μείνουν αμανάτι με τους μουσαφίρηδες, που ποτέ δεν προσκάλεσαν, με την υποβάθμιση, την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα.
Η τήρηση του νόμου δεν είναι δα καμιά φοβερή επανάσταση, όμως μπορεί, σχεδόν τζάμπα, να αλλάξει την ποιότητα ζωής των απλών ανθρώπων προς το καλύτερο.
Όποιοι δικαιούνται πραγματικά πολιτικό άσυλο, όποιοι έχουν αληθινούς ανθρωπιστικούς λόγους, θα μπορούν κατ' εξαίρεση να μείνουν. Όσοι χρειάζονται για την οικονομική παραγωγή θα προσκαλούνται και θα έρχονται νόμιμα. Όσους πραγματικά χρειαζόμαστε. Με μηχανισμούς υποδοχής και αφομοίωσης, μετα πλήρη δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, εαν θα υπάρχουν σε λίγο τέτοια.

Μην ακούτε τους «προοδευτικούς», αληθινούς φασίστες. Ψεύδονται ενσυνείδητα. Οι Έλληνες πουθενά δεν πήγαμε σαν ακρίδες. Παντού πήγαμε οργανωμένα, στη σειρά, μετά από ιατρικές εξετάσεις κι αφού μας περίμενε η δουλειά στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλίας, στις ΗΠΑ.Ήμασταν λαός μεταναστών, όχι λαθρομεταναστών. Είμαστε ανθρωπιστές, αλλά δεν είμαστε αυτόχειρες.
 

Πηγή:Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο φύλλο της 5ης Ιανουαρίου 2010

Θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί ο κ. Λοβέρδος..

Την Τετάρτη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνης  με τον  Υπουργό  Υγείας κ. Λοβέρδο. Θέμα της συνάντησης ήταν η πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Ο κ. Μαρτίνης μετά την συνάντηση ανέφερε πως εξέθεσε στο υπουργείο συνολικά τις προτάσεις του όχι μόνο για το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά συνολικά για τα νοσοκομεία του Ερυθρού Σταυρού και όπως τόνισε «η άποψη του υπουργού θα έχει βαρύνουσα σημασία για τις αποφάσεις που θα πάρουμε».
Επίσης, σημείωσε πως ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει και έχει εικόνα για ένα σημαντικό νοσοκομείο όπως είναι το Ερρίκος Ντυνάν που συνεργάζεται με το δημόσιο και το ΕΣΥ.
Ο κ. Λοβέρδος -όπως άφησαν να διαρρεύσει στον Τύπο – θα ζητήσει (τώρα;) από τις νομικές του υπηρεσίες να γνωματεύσουν εάν μπορεί να πουληθεί το νοσοκομείο και αν ναι, με ποια διαδικασία.
Και αυτό γιατί μπορεί το Ερ. Ντυνάν να ανήκει στο ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα και τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά είναι συνδιοικούμενο από το δημόσιο, οπότε ο κ. Λοβέρδος θέλει να έχει στα χέρια του σαφές πόρισμα για το νομικό και διοικητικό καθεστώς που το διέπει.
Σίγουρα κάποιοι μας κοροϊδεύουν! Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε σε ασφαλή ερωτήματα ή συμπεράσματα: Πρώτα οι εκπρόσωποι του υπουργείου που μετέχουν στο ΔΣ του νοσοκομείου ψήφισαν για την πώληση του (εδώ) .
Στη συνέχεια και κάτω από από το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Λοβέρδος έκανε την απίστευτη δήλωση « σύμφωνα με… πληροφορίες το νοσοκομείο δεν θα πουληθεί» , γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός διοικεί τον κλάδο της Υγείας με …πληροφορίες και ότι τα μέλη που όρισε ο ίδιος στο ΔΣ του νοσοκομείου με εντολή την συνδιοίκηση του νοσοκομείου μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενεργούν αυτοβούλως , παρακάμπτοντας τον υπουργό Υγείας , ωσάν να επρόκειτο περί ιδιωτών και ουχί εκπροσώπων του δημοσίου, γεγονός που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε στην αποπομπή του αρμόδιου υπουργού ( Λοβέρδος).
Μια άλλη εκδοχή που περικλείεται με περισσότερη λογική είναι οι εκπρόσωποι του δημοσίου στο  ΔΣ  να ενήργησαν κατόπιν εντολών του κ. Λοβέρδου. Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση η αποπομπή του κ. Λοβέρδου από το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να ήταν άμεση (είπαμε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα … )
Στη συνέχεια και μετά από ερώτηση της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου,   το Ιατρικό Αθηνών επιβεβαιώνει  την αποκλειστική (?) πρόταση αγοράς που του ανέθεσε το ΔΣ του νοσοκομείου  Ερρίκος Ντυνάν, διαψεύδοντας την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου και τις …πληροφορίες του (εδώ). Νέο θέμα αξιοπιστίας του Υπουργού Υγείας!
Στο διάστημα αυτό λίγες ανεξάρτητες γραφίδες θέτουμε συνεχώς ερωτήματα νομιμότητας των διεργασιών, γεγονός που οδηγεί τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει (αφού πρώτα  με τον ένα ή άλλο τρόπο που περιέγραψα…. έχει «δώσει εντολή» πώλησης του νοσοκομείου! ) την βοήθεια των νομικών υπηρεσιών προκειμένου να  γνωματεύσουν εάν μπορεί να πουληθεί το νοσοκομείο και αν ναι, με ποια διαδικασία.
Όλα αυτά που περιγράφονται δεν αποτελούν μοναχά μείζον πολιτικό ζήτημα , αλλά ( σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κλπ) είναι αντικείμενο της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.
ΥΓ. Βέβαια τον υποψιασμένο παρατηρητή θα πρέπει να τον απασχολήσει και ένα ακόμη -υποθετικό αυτή τη φορά- σενάριο , το οποίο εμπλέκει την Μεσογείων , το Μαρούσι, την Αριστοτέλους και την Λ. Αθηνών! Σε λίγες ημέρες αυτό θα είναι φανερό εάν ισχύει ή όχι!
Bookmark It