ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.10

Η κουτσουρεμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 και οι μπανάνες…


Η «κουτσουρεμένη» παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010 θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως μία χωρίς προηγούμενο επίδειξη υποτέλειας και ζητιανιάς στους Ευρωπαίους για δάνεια. Ως ένα πρωτοφανές «παιχνίδι» με τις ένοπλες δυνάμεις και το ηθικό του λαού, αλλά κυρίως ως μία απίστευτη «διπλωματική βλακεία» όσον αφορά το μήνυμα αδυναμίας (σχετικά με τον ελλιπή εξοπλισμό της Ελλάδας) που εκπέμφθηκε στην Τουρκία.

Πρόκειται για μια επίδειξη αδυναμίας, η οποία ήρθε ως λανθασμένη απάντηση στις προκλήσεις των Τούρκων, με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα τους να αλωνίζουν με ιδιαίτερη ένταση από τις αρχές του 2010 στο Αιγαίο, και η οποία κατέστησε πλέον σχεδόν σε βεβαιότητα την προηγούμενη απλή πιθανότητα δημιουργίας από μέρους των Τούρκων θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους Έλληνες ιθύνοντες, ότι στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστό «το δίκαιο του ισχυρού». Σε αυτή την ζούγκλα, οι κυβερνώντες μας, μας έπεισαν ότι είμαστε τα άκακα και απονήρευτα ελαφάκια, τα οποία βόσκουν αμέριμνα στο λιβάδι, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ περί ελευθερίας της προσωπικότητας και ανεξαρτησίας των εθνών, κρύβοντάς μας πως στην φύση, εκτός από πάπιες, κορμοράνους και ιπποπόταμους υπάρχουν λύκοι και λιοντάρια που καραδοκούν να κατασπαράξουν όποιο ζώο παρουσιάζει αδυναμίες.

Έτσι και εμείς με την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δείξαμε περίτρανα ότι είμαστε τα ελαφάκια, τα οποία άρχισαν να κουτσαίνουν… Οι δε απέναντί μας Τούρκοι, ως πραγματικοί λύκοι, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη… Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ιστορικά ότι έχουν το ένστικτο του λύκου. Και είναι βέβαιο πως δεν επέλεξαν να ταυτιστούν με αυτό το ζώο τυχαία.

Με βάση γνωστά λαογραφικά στοιχεία, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι βασιλείς τους ήταν λυκάνθρωποι (βλέπε τον θρύλο της λύκαινας Asena), ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν ονομάσει τον νεότερο «πατέρα» της Τουρκίας, Κεμάλ Αττατούρκ, αλλά και την στρατιωτικοποιημένη νεολαία τους «γκρίζους λύκους». Ακόμα και αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν, κατά την εκστρατεία των Μακεδόνων στο όρος Παροπάμισο του Ινδικού Καυκάσου όπου ζούσαν οι αρχαίοι Τούρκοι, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστρεψε τους κυνοκέφαλους (ή λυκάνθρωπους).

Και τέλος, ο φιλόσοφος Πλήθων Γεμιστός προειδοποιεί, στις αρχές του 15ου πΧ αιώνα, τον τότε Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγο, ότι οι Τούρκοι δεν είναι ένας τυχαίος λαός, αλλά ήρθαν από τον Παροπάμισο να εκδικηθούν τους Έλληνες για τις καταστροφές που τους έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Μετά τις ανωτέρω «λαογραφικές» πληροφορίες μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί, από όταν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στα Βαλκάνια, το μόνο που γνώρισαν οι Έλληνες από αυτούς ήταν η λεπίδα του σπαθιού τους. Ο Κολοκοτρώνης που έλεγε ότι «ο Τούρκος ξέρει μόνο την γλώσσα του σπαθιού», η σφαγή της Χίου, η γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών Ελλήνων και Κούρδων στις αρχές του 20ου αιώνα, το ξεκλήρισμα των Κωνσταντινουπολιτών το 1955 και των Κυπρίων το 1974, τα Ίμια του 1996 και οι προκλητικές αμφισβητήσεις τους σε Αιγαίο και Θράκη αποδεικνύουν γιατί οι Τούρκοι, ως γνήσιοι λύκοι, πάντα ήξεραν να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες, όταν διαπίστωναν ότι ο αντίπαλός τους είχε κάποια αδυναμία. Όσες επιθέσεις φιλίας και να κάναμε από την δεκαετία του 90 εμείς τα «απονήρευτα ελαφάκια» σε αυτούς….

Και όμως αυτή η απίστευτη βλακεία της κουτσουρεμένης παρέλασης δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα κρεσέντο ανικανότητας και αναίσθητης δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Ζητώ συγγνώμη για το σκληρό ύφος, αλλά η μετατροπή της Ελλάδας σε Μπανανία, σε ένα ατελείωτο μπάχαλο σε όλους τους τομείς, δεν με αφήνει να εκφραστώ με πιο ήπιες λέξεις.

Α) Ενώ πήραν τα λεφτά του λαού με το χρηματιστήριο και έπαιξαν στον τζόγο τα αποθέματα των ταμείων, ενώ κατασπατάλησαν κονδύλια της ΕΕ δισεκατομμυρίων ευρώ, και καταχρέωσαν την χώρα με εξωφρενικά δάνεια, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι “είμαστε όλοι Έλληνες”, προκειμένου να δικαιολογήσουν μία πρωτοφανή φορολογική επιδρομή στον οικογενειακό προϋπολογισμό των σύγχρονων Ελλήνων. «Θα φορολογήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα» όπως είπε κάποτε ο Κοσμάς ο Αιτωλός…

Μια επιδρομή, η οποία δεν μένει στην αύξηση της βενζίνης από το 1,04 στο 1,60, δεν μένει στην αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, δεν μένει στην περικοπή του μισθού των εκπαιδευτικών των 1.050 ευρώ (ξεπερνά τα 1.000 ευρώ η μείωση των ετήσιων αποδοχών των νέων εκπαιδευτικών), αλλά φτάνει στην λαϊκίστικη στοχοποίηση επαγγελμάτων, όπως οι δικηγόροι, των οποίων η δουλειά είναι ήδη δραματικά πεσμένη (τα συμβόλαια για τους περισσότερους είναι ελάχιστα), οι οποίοι «παρακαλάνε» τον πελάτη να τους πληρώσει το παράβολο της προείσπραξης (αν γίνει βέβαια το δικαστήριο και δεν πάρει αναβολή) και οι οποίοι θα βρεθούν να λένε ξαφνικά στον πελάτη τους να πληρώσει την προείσπραξη αυξημένη κατά 21%.

Η τριπλή φορολόγηση των δικηγόρων ήδη από τον Δικηγορικό τους Σύλλογο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Κράτος (στις ετήσιες δηλώσεις), δεν πτοεί τους άσχετους με την πραγματική οικονομία ιθύνοντες να κάνουν γενικεύσεις με τους ελάχιστους «προύχοντες δικηγόρους των ΜΜΕ» και τελικά, με τον ΦΠΑ, να ισοπεδώσουν την μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

Γιατί αναφέρουμε το ΦΠΑ; Γιατί χρόνια τώρα δεν τον εισπράττουν από μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα (super market κτλ). Δεν εισπράττουν πρόστιμα που επιβάλλονται σε καρτέλ, ούτε εισφορές στο ΙΚΑ από γνωστούς επιχειρηματίες. Μία ζωή κηνυγούν την «μαρίδα» και περιορίζονται σε επικοινωνιακά κόλπα όπως την στοχοποίηση των δικηγόρων και την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας με 20% στην ακίνητη περιουσία της.

Το πόσο είναι μία ακόμα επικοινωνιακή απάτη της σύγχρονης Μπανανίας η φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας καταδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, από την μη φορολόγηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, το οποίο, ως γνωστόν, όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου….

Β) Αλλά που έκαναν κάτι σωστό οι κυβερνώντες των τελευταίων δεκαετιών για να κάνουν τώρα; Εκτός της αποτυχημένης οικονομικής τους πολιτικής, εν μέσω τόσων διεθνών προκλήσεων, από το 2004 έως το 2009 δεν έχουν παραγγείλει σχεδόν τίποτα από εξοπλισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων όταν θα έρθει η ώρα. Τι πόλεμο θα κάνουμε χωρίς όπλα;; Έτσι λοιπόν άοπλοι, θα πούμε στους Τούρκους «περάστε» και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι:

Οι Ευρωπαίοι, γιατί χωρίς αντίσταση από τους Έλληνες δεν θα υπάρξουν απώλειες που θα ξεσηκώσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί γιατί θα απαλλαγούν από τις ευθύνες τους (διαφθορά, ανικανότητα, «ύποπτη» υποχωρητικότητα, για να μην πούμε κάτι άλλο) ρίχνοντας το φταίξιμο στην κακή μοίρα της Ελλάδας, την ατυχία κτλ, οι Τούρκοι φυσικά για το αυτονόητο και οι Αμερικανοί γιατί με συνθήκες πανωλεθρίας των Ελλήνων (όπως και το 1947 με την λεγόμενη «θεσμοθετημένη εξάρτηση»), θα έρθουν για μία ακόμα φορά ως «ελευθερωτές» και προστάτες μας, υφαρπάζοντας απροκάλυπτα περισσότερα ελληνικά εδάφη (βλ. Μακεδονία).

Γ) Δυστυχώς η Μπανανία που προαναφέραμε δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της εθνικής οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, αλλά έχει εισχωρήσει και παραλύσει κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας μας.

Επειδή λίγοι προύχοντες επιχειρηματίες (οι ίδιοι που δεν πληρώνουν ΦΠΑ, ΙΚΑ κτλ) είχαν ανάγκη από φθηνά εργατικά χέρια, οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1997 και μετά, έμπασαν εκατοντάδες χιλιάδες ταλαίπωρους λαθρομετανάστες για να αντικαταστήσουν τους Έλληνες πολίτες με τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις.

Επίσης, με γελοίους νόμους (ν.2910/2001, ν.3386/2005 κτλ) επιβράβευσαν και επιβραβεύουν το δουλεμπόριο. Και αυτό διότι, αν τύχει ο λαθρομετανάστης (ο οποίος μεταφέρθηκε από τους δουλέμπορους στην Ελλάδα) να βρει ευκαιριακή εργασία, θα γίνει, με τους νόμους αυτούς, «νόμιμος». Βλέπε τα κυκλώματα που χορηγούν πλαστές βεβαιώσεις με εικονική εργασία, με εικονικές εισφορές στα ταμεία, ή τον τρόπο εξαγοράς ενσήμων μέχρι το 20% που απαιτείται για νομιμοποίηση. Ή ακόμα βλέπε καταγγελίες οικοδόμων ότι δεν έβρισκαν δουλειά γιατί δεν ήταν αλλοδαποί κτλ.

Ακόμα και σήμερα, εν έτει 2010, βλέπουμε άφωνοι πολλούς αλλοδαπούς να δικάζονται στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία για πλαστογραφίες σχετικά με εικονικές εισφορές στα ταμεία και βεβαιώσεις γνώσης της ελληνικής γλώσσας (έγγραφα νομιμοποίησης και πολιτιγράφησης) διαπραττόμενες ήδη από το 2003 και 2004, και φυσικά να αθωώνονται σχεδόν όλοι λόγω έλλειψης δόλου

Από το Μάιο του 2009 με το σκίσιμο της σελίδας από το Κοράνι βλέπαμε στις σχετικές «θρησκευτικές» διαδηλώσες Πακιστανούς και Αφγανούς λαθρομετανάστες να μας απειλούν ότι αν δεν τους βρούμε δουλειά, θα ζώνονται με εκρηκτικά και θα ανατινάζονται σκοτώνοντας Έλληνες πολίτες.

Αντί όμως η Μπανανία όπου ζούμε να αρχίσει να παίρνει μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, αποφάσισε, στους ήδη «νομιμοποιημένους» λαθρομετανάστες (με όλα τα ανωτέρω κυκλώματα δουλεμπόρων, πλαστογράφων και εκβιαστών που προαναφέραμε), να τους αποδώσει την Ελληνική ιθαγένεια και τα σχετικά πολιτικά δικαιώματα που συνεπάγονται με αυτή (δικ. ψήφου, δικ. πολιτικών συγκεντρώσεων κτλ) για λόγους ανθρωπιστικούς….

Οι κομματικοί παρατρεχάμενοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν, με τους πολιτογραφημένους αλλοδαπούς, τους μελλοντικούς κομματικούς στρατούς, οι «απατεώνες» τεχνοκράτες που κατασπατάλησαν το Δημόσιο Ταμείο και άφησαν την Ελλάδα σχεδόν άοπλη στις σύγχρονες διεθνείς προκλήσεις, είναι «ανθρωπιστές» και ενδιαφέρονται για την επιβίωση των απανταχού ταλαίπωρων κατατρεγμένων…

Ως νομικά επιχειρήματα στην φαρέτρα τους μας παραθέτουν Διεθνή Σύμφωνα του ΟΗΕ που υπέγραψε η Ελλάδα το 1985 και το 1992 για τα κοινωνικά δικαιώματα των αλλοδαπώνγια τα δικαιώματα του παιδιού ανεξάρτητα από υπηκοότητα. Δεσμεύουν δηλαδή την Ελλάδα με Διεθνή Σύμφωνα που υπέγραψε σε άλλες εποχές που οι αριθμοί των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν σχεδόν μηδαμινοί, και ως εκ τούτου κάτω από άλλες συνθήκες. (νόμιμων και παράνομων) και

Με βάση λοιπόν αυτά τα Σύμφωνα η Ελλάδα, κατά αυτούς, πρέπει να δώσει πληθώρα κοινωνικών δικαιωμάτων (δωρεάν παιδεία, εργατικές κατοικίες, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης κτλ) σε εκατομμύρια εκ των υστέρων νομιμοποιημένων παράνομων αλλοδαπών, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν κατά την υπογραφή των Συμφώνων αυτών….Και την ίδια στιγμή που η κατεστραμμένη οικονομία της Ελλάδας έχει τεθεί ως δικαιολογία για περιστολή πλήθους κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολίτών (μείωση μισθών, θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας κτλ.)

Η Μπανανία σε όλο της το μεγαλείο….

Δ) Αν τέλος εκφράσει κανείς ανησυχίες για την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική διάλυση της Ελλάδας, θα ακούσουμε αμέσως φωνές καθησυχασμού.

Μην ανησυχείτε, μας λένε, γιατί ο ΟΗΕ, του οποίου τις διακηρύξεις και τα ψηφίσματα η Τουρκία και το ΝΑΤΟ έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (βλέπε Κύπρος, Σερβία 1999, Ιράκ, Αφγανιστάν), μας προστατεύει.

Μην ανησυχείτε γιατί το ΕΔΔΑ, το οποίο έδωσε το δικαίωμα σε Έλληνες πολίτες της Θράκης να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», μας υποστηρίζει.

Μην ανησυχείτε γιατί οι Ευρωπαίοι, οι οποίοί άρχισαν να μας ζητάνε ελληνικά νησιά για τα χρέη που υποτίθεται ότι τους χρωστάμε, μας αγαπάνε!!! Με τον κ. Παπανδρέου φυσικά, ως γνήσιο πρωθυπουργό της Μπανανίας μας, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις σχετικές απαιτήσεις τους και την ωμή αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, και να απαντά γα πράσινη ανάπτυξη στα νησιά και άλλες “μπανάνες”….

Μην ανησυχείτε γιατί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα μας δικαιώσει σε ότι ζήτημα και να του θέσουμε, κρύβοντάς μας ότι, οτιδήποτε και να ορίζει το διεθνές δίκαιο, το Δικαστήριο αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφαρμόσει μία ad hoc εξαίρεση εις βάρος της Ελλάδας, λόγω ιδιαζουσών συνθηκών, παραγόντων κτλ. Ό,τι περίπου γίνεται κατά την καθημερινή πρακτική των ελληνικών ποινικών και αστικών δικαστηρίων…

Μην ανησυχείτε γιατί ο ελληνικός λαός, με την Δημοκρατία του, θα αντιδράσει. Πώς θα αντιδράσει όταν ο Έλληνας πολίτης έχει χάσει προ πολλού το δικαίωμα εκλέγεσθαι ως πρωθυπουργός (λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για ίδρυση κόμματος και σύνδεσης με ΜΜΕ για επαφή με το κοινό); Πώς θα αντιδράσει όταν είναι πλέον καταδικασμένος να ασκεί μόνο το δικαίωμα εκλέγειν ανάμεσα στους ίδιους και τους ίδιους «ολίγους» προύχοντες πρωθυπουργούς;

Επιτέλους όχι άλλες μπανάνες…

dikaiopolis

Όργουελ εναντίον Χάξλεϋ

Όργουελ εναντίον Χάξλεϋ

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 28/03/2010







Η υπουργός Παιδείας απαξιώνει τη Δημόσια Εκπαίδευση



Ακριβώς όπως γράφει και το λογότυπο του υπουργείου τα πάντα είναι θέμα Παιδείας!
Παιδείας όμως όχι γραμματικών γνώσεων.
Μια λαϊκή ρήση λέει ότι:"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια"!
Κι απ' ότι φαίνεται η Υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει σε καμία εκτίμηση την Ελληνική Παιδεία ή τουλάχιστον τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Από τον Οκτώβριο που ανέλαβε το υπουργείο κι ως πρώτο μέτρο ήταν ν' αλλάξουν τον τίτλο του ξηλώνοντας τη λέξη "Εθνικής" έγινε γνωστό στο διαδίκτυο πως ο γιος της είναι μαθητής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη.
Αργότερα η όλη ιστορία έγινε βίντεο και ξανακυκλοφορεί τώρα ως Quiz!



Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ο υιός της κυρίας υπουργού δεν παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα του σχολείου, αλλά το IB (International Baccalaureate Diploma Programme), που τα μαθήματα προσφέρονται μόνο στην Αγγλική γλώσσα...και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι "αναγκασμένος" να ξενιτευτεί για να σπουδάσει!
Η φιλοσοφία του ιδιωτικού αυτού εκπαιδευτηρίου, κινείται γύρω από τον άξονα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον - ανοιχτές κοινωνίες...
Το
International Baccalaureate Diploma Programme είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προ-πανεπιστημιακού επιπέδου πρόγραμμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ίδιο το Δίπλωμα του ΙΒ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο διεθνή τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελεί ένα διαβατήριο εγγραφής στα περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Φυσικά δεν είναι η μόνη πολιτικός που δεν εμπιστεύεται τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ και για πάρα πολλούς άλλους επιφανείς και μη της πολιτικής μας σκηνής που έχουν στείλει τα βλαστάρια τους κατ' ευθείαν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παρακάμπτοντας τα Δημόσια στην Ελλαδίτσα!
Για μας τα ερωτήματα είναι δύο:
α)Πως μπορεί να πείσει η μητέρα-υπουργός για την ορθότητα αυτών που πρεσβεύει και πασχίζει σε ότι αφορά την ποιότητα των Ελληνικών σχολείων την ώρα που ο γιος της αποκτά το Διεθνές Απολυτήριο;
β)Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης είτε έντυπα,είτε ηλεκτρονικά γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα το έχουν θάψει;
Τέλος να σημειώσουμε πως τελείως συμπτωματικά και η κυρία Διαμαντοπούλου έχει πάρει μέρος στις συνεδριάσεις της περιβόητης λέσχης BILDERBERG.
zeidoron

Hacker του Κ@λου "χτύπησαν" το site της Ελευθεροτυπίας....(Επιβεβαιώνει η εφημερίδα)

Ειναι βέβαια hacker για κλάματα ...Αλλά όμως πρέπει κάποιους να προβληματίσει...Γιατί έχουν διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς...Τους έχουν χρησιμοποιήσει και κατά το indymedia και κατά blogs όταν έβαζαν μάσκες ομαδικά στα ιστολόγια ως δήθεν θιγόμενοι απο το περιεχόμενο χρήστες. Μάλιστα αυτοί οι μηχανισμοί κρατικοί παρακρατικοί και με παραθρησκευτικούς κύκλους κυκλοφορούν και σε πολιτικά γραφεία με ένα λάπτοπ που έχουν το πρόγραμμα script και το παρουσιάζουν ως κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα και μάλιστα λένε οτι μπορούν να ρίξουν και ενοχλητικά πόστ...κλπ Τι γράφει το site enet.gr για την επίθεση που σας γράψαμε και πριν πως γίνεται


"Τα πρώτα προβλήματα στο site της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν δύσκολη έως αδύνατη η είσοδος σε αυτό. Με το πέρασμα των ωρών η κατάσταση επιδεινωνόταν ενώ οι τεχνικοί της εφημερίδας διαπίστωναν ότι αυτή οφειλόταν σε ηλεκτρονική επίθεση.

Στη διάρκεια της ημέρας αρκετά ήταν τα ακροδεξιά και «εθνικιστικά» site και blog που επιδοκίμαζαν την επίθεση συνδέοντάς την άμεσα με το αποκαλυπτικό βίντεο με τους ένστολους το οποίο είχε λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μέθοδος της επίθεσης

Οι «άγνωστοι» χάκερς χρησιμοποίησαν ειδική εφαρμογή (script) η οποία παράγει «τεχνητή» κίνηση στο site με δεκάδες «αιτήσεις» σύνδεσης ανά δευτερόλεπτο δημιουργώντας φαινόμενο «πλημμυρίδας» με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση στο site. Από τέτοιου είδους επιθέσεις δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα (κείμενα, εικόνες) ενός site ωστόσο δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Πράγμα που συνέβη για αρκετές ώρες και στο site της εφημερίδας μας. "
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=146205
Παπατζηδες

Ο Γερουλάνος Γελοιοποίει την Ελλάδα Παγκοσμίως.

Γερουλάνος: «Είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια για τη χώρα μας να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες.Τους κάνουμε όμως επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μας εξέθεσε παγκόσμια. Σήμεραλοιπόνείναι μια πολύ δύσκολη απόφαση να μη διοργανώσουμε τους Μεσογειακούς, αλλά παρ΄ όλα αυτά είμαι έτοιμος να λάβω μια τέτοια απόφαση αν χρειαστεί».

Στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια διαβάζουμε

Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η δεύτερη σε μέγεθος μετά την Ολυμπιάδα διοργάνωση όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχουν και τα αθλήματα που περιλαμβάνουν. Ξεπερνά ακόμη και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το έμβλημα των Μεσογειακών Αγώνων

Διοργάνωση

Τους Μεσογειακούς Αγώνες διοργανώνει η “Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων” ή Δ.Ε.Μ.Α. (γαλ. Committee International Jeux Méditerranéens ή C.I.J.M.αγγλ. International Mediterranean Games Committee ή I.M.G.C.).

Διεξάγονται ανά τετραετία. Ξεκίνησαν επίσημα το 1951 αλλά το 1949 είχε διεξαχθεί μια ανεπίσημη, δοκιμαστική διοργάνωση στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη διοργάνωση έγινε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς τιμή του Ταχήρ Πασά που είχε την έμπνευση της σύστασής τους και πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει την ιδέα. Αρχικά υπήρχαν μόνο ανδρικά αγωνίσματα. Από το 1967 μετέχουν και γυναίκες.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι 23 χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Στην Ελλάδα έχουν διεξαχθεί μία φορά στην Αθήνα το 1991 και πρόκειται να γίνουν πάλι το 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα.

Σημαία

Η σημαία των αγώνων είναι γαλάζια από το χρώμα της θάλασσας και έχει στο κέντρο της το έμβλημα των Μεσογειακών Αγώνων. Αυτό αποτελείται από τρεις τεμνόμενους κύκλους που αντιπροσωπεύουν τις τρεις ηπείρους (Ασία, Ευρώπη, Αφρική) που περιβάλλουν τη Μεσόγειο, οι οποίοι βυθίζονται εν μέρει στο νερό. [1] Η σημαία παραδίδεται στην επόμενη διοργανώτρια πόλη κατά την τελετή λήξης των αγώνων. [1]

Χώρες που μετέχουν

Στους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχουν 23 χώρες που βρίσκονται γύρω από τη Μεσόγειο, αν και μερικές δεν βρέχονται από αυτήν, όπως: η Ανδόρα, ο Άγιος Μαρίνος και η Σερβία. Αντιθέτως, δεν συμμετέχουν κάποιες χώρες που και βρέχονται από τη Μεσόγειο και λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως: το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και το Γιβραλτάρ. Επίσης, υπάρχουν προτάσεις για τη συμμετοχή κι άλλων χωρών πέριξ της Μεσογείου, όπως: η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ιορδανία.

Οι μετέχουσες χώρες είναι:

========================
Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου: Κύριε παπανδρέου πάρτε Θέση έχετε δεσμευτεί:

Ο Χρυσοχοϊδης θα τιμωρήσει τώρα και τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας ;;; (Δείτε το βίντεο)


Αναφορικά με την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς το αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο σχετικά με τα "κακά" λόγια που εκφράστηκαν , από την ομάδα υποβρυχίων καταστροφών, στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πολλές οι αντιδράσεις και από τους παραθυράτους της τηλεόρασης, από τους μαϊντανούς και τους απανταχού "κράχτες" , προκύπτει έτσι , το εύλογο ερώτημα....



Μήπως έτσι που πάμε... θα τιμωρήσουν σε λίγο και τον "αναιδή " πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος , κατά τη διάρκεια αναχαίτισης Τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο μίλησε άσχημα για τον Τούρκο συνάδελφό του ;;

Mήπως έπρεπε να του πεί ;
"Συγνώμη μας ενοχλείτε. Δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε κύριοι πιλότοι. Σας παρακαλούμε να αποχωρήσετε απο τα χωρικά μας ύδατα... εντάξει; "

Αφιερωμένο
και σε όλους αυτούς τους "συγκλονισμένους" που ζήτησαν από τον Χρυσοχοϊδη το "κεφάλι στο πιάτο" του επικεφαλής της διμοιρίας των ΟΥΚ για να εξιλεωθούν απο την ηθική ζημία που "έπαθαν"...


Την ίδια στιγμή.... αφήνουν στην θέση του τον διοικητή που έδωσε βυσματική άδεια στον Πάρι Κασιδόκωστα να πάει στην Καραιβική να κάνει διακοπές



τειρεσιας

Χάθηκαν οι δημοσιογράφοι;

Όταν οι δημοσιογράφοι βρίσκουν τον Παλαιοκώστα, τον Ριζάϊ, τον Mατέϊ, που τους ψάχνει όλη η υφήλιος – από την ντόπια μπασκινερί μέχρι την Ιντερπόλ – και τους παίρνουν συνέντευξη, μου κάνει εντύπωση πώς και δεν έχουν προσεγγίσει ούτε ΕΝΑΝ λιμενικό των ΟΥΚ, απ’ αυτούς που παρήλασαν την 25 Μαρτίου, να μας εξηγήσει το “τί και πώς”… Δεν υπάρχει ενδιαφέρον;

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!

gazaki

Γκάλοπ στο blog ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ για το αν θα πρέπει να τιμωρηθούν ή όχι οι βατραχάνθρωποι για τα συνθήματα στην παρέλαση.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Μέρκελ μετά το όχι στην Ελλάδα, πάει στην Άγκυρα με άδεια χέρια ή με δώρα; Ο ΡΕΤΖΕΠ...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ???

Με την αίσθηση ότι δεν θα πληγούν τα γερμανικά κεφάλαια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κέρδισε τους Γερμανούς οι οποίοι πια έχουν καθησυχάσει και δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην κρίσιμη ώρα των μεγάλων αποφάσεων, για να σωθεί η οικονομία μας.
Αμερικάνικα δίκτυα μιλούν πια για ένα δεύτερο σχέδιο Μάρσαλ το οποίο θα χορηγηθεί στη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτελεί για πολύ καιρό το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης.
Το ότι μας οδηγούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι και η πιο ευχάριστη επωδός της συνόδου κορυφής, αλλά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τα εξωτερικά μας θέματα αλλά και για βαλτωμένες πρωτοβουλίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αυτές είναι άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, περεταίρω μείωση των μισθών και πιθανόν και των συντάξεων, κόψιμο με το μαχαίρι όλων των επιδομάτων με παράλληλη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.
Αμερικανός αναλυτής, σε έγκυρη ιστοσελίδα, ψέγει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό δημιουργώντας του προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.
Την ίδια ώρα η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει το πρόγραμμα της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, μέσω της χορήγησης νέων δανείων, αναφέρει η Hurriyet Daily News. Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε την Τρίτη δάνειο για την Τουρκία ύψους 931 εκατομμύρια ευρώ (1,3 δισ. δολ.). Το δάνειο θα εξοφληθεί σε 19,5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος 16 ετών.

Η Μερκελ με δώρα ή με άδεια χέρια στην Άγκυρα;
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Μαρτίου στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας θα επαναλάβει τις επιφυλάξεις της για μια πλήρη ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε. "Η θέση μου για μια προνομιακή συνεργασία παραμένει η ίδια", τόνισε η Μέρκελ στη «Μιλλιέτ», εξηγώντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ συνδέονται με συνταγματικό τρόπο και ότι μια προνομιακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα εξασφάλιζε ευρύτερες σχέσεις απ’ ότι οι σημερινές.
Από τα 35 θεματικά κεφάλαια που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της Τουρκίας πριν από μια πιθανή ένταξή της στην Ε.Ε., "η Άγκυρα θα πρέπει να διαπραγματευτεί τα 27 ή τα 28" για να εξασφαλίσει μια ειδική εταιρική σχέση με την Ε.Ε.", τόνισε η Μέρκελ στην «Μιλλιέτ». Οι ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας έχουν καταστεί δύσκολες κυρίως από τη μη αναγνώριση από την Άγκυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της Ε.Ε.
Όσον αφορά το θέμα αυτό, η κ. Μέρκελ, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους Τούρκους ηγέτες να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για τα πλοία και τα αεροσκάφη από την Κυπριακή Δημοκρατία, λόγος για τον οποίο έχουν παγώσει από τον Δεκέμβριο του 2006 οι διαπραγματεύσεις για οχτώ θεματικά κεφάλαια. Η Τουρκία, η οποία αρνείται την ιδέα μιας ειδικής εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε., την οποία υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχει ανοίξει 12 από τα 35 κεφάλαια.
"Καμία άλλη επιλογή από αυτήν την πλήρους ένταξης, δεν υπάρχει για την Τουρκία", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μποράκ Εζουγκεργκίν", ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ. Η Τουρκία περιμένει "να συνεχιστεί ο σεβασμός στην αρχή της Pacta sunt servada (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) που αφορά την υποψηφιότητα της Τουρκίας", πρόσθεσε ο Τούρκος εκπρόσωπος.
Παρ’ όλα αυτά κατά της δημιουργίας τουρκικών λυκείων στη Γερμανία τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, επιθυμία την οποία εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
«Δεν βρίσκω τίποτα θετικό στην ιδέα να φοιτούν σε τουρκικό λύκειο όλοι οι Τούρκοι μαθητές της Γερμανίας», ήταν η δήλωση της κ. Μέρκελ.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί σε γερμανική εφημερίδα ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν την απασχολεί ιδιαίτερα για τη ώρα.

Ο Βενιζέλος στη Μόσχα
Σε μια κίνηση κόντρα ρελανς την ίδια μέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέπτεται την Μόσχα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Ανατόλι Σερντιούκοβ, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις Ε.Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και ΝΑΤΟ, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.
Στο βάθος πρόκειται για μια επίσκεψη από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι μελλοντικές ελληνορωσικές σχέσεις. Στην παρούσα φάση οι σχέσεις αυτές χαρακτηρίζονται από την «στάση αναμονής» που τηρεί η Ρωσία σε ότι αφορά την υλοποίηση των ελληνορωσικών συμφωνιών, είτε σε ότι σχετίζoνται με το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, είτε στο θέμα της διακρατικής συμφωνίας των δύο κρατών για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL που επέλεξε να προμηθευτεί το ΓΕΣ το 2007.

Και ο Νταβούτογλου στα Σκόπια
Η συνεργασία μεταξύ FYROM και Τουρκίας, η ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε, αλλά και τα περιφερειακά ζητήματα θα είναι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το θέμα των συζητήσεων που θα έχει ο Αχμεντ Νταβούτογλου στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από χθες στα Σκόπια. Η επίσημη επίσκεψη ξεκίνησε ουσιαστικά από το Μοναστήρι, σημερινά Μπίτολα, όπου έζησε στα μαθητικά του χρόνια ο Ατατούρκ, ενώ εγκαινίασε και το προξενείο της Τουρκίας στην Οχρίδα.




Ο Ερντογάν στην Αθήνα
Για “θεαματικά αποτελέσματα” που θα έχει το ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού Νταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα -στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου- έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπαγίς.
Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας, Χρήστο Παμπούκη, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Μπαγίς εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα.
Επιπλέον ο κ. Μπαγίς είπε ότι στις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ στην Κύπρο, προεξοφλώντας ότι “το ανακοινωθέν θα είναι γενναίο και θα έχει τη στήριξη της Άγκυρας και της Αθήνας”.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προγραμματισμένες επισκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, αναβλήθηκαν χωρίς καμία επαρκή εξήγηση.

Αλήθεια πίσω από αυτό το πόκερ για σκληρούς παίκτες δεν μπορεί να μην δε συμβαίνει έντονο και πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο. Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κύπρος, Σκόπια, σημεία πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος σε ένα παιχνίδι προφανώς με καλά κλειδωμένη την ατζέντα του διαλόγου και με χώρες που άλλες έχουν βγει στην επίθεση και άλλες είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Δειλό Βήμα από την Ελληνική Κυβέρνηση

Η Ελλάδα θα απευθυνθεί την επόμενη εβδομάδα στις αγορές για να εξασφαλίσει δάνειο περίπου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, έπειτα από τη συμφωνία ανάμεσα στις 16 χώρες της ευρωζώνης η οποία επιτεύχθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρος Χριστοδούλου ανακοίνωσε στους Financial Times ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να δανεισθεί περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. “Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην αγορά στο τέλος Μαρτίου”, είπε.

Για να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους της, η Ελλάδα έχει ανάγκη από περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του Μαΐου. Η ελληνική κυβέρνηση θα εκδώσει πιθανότατα ομόλογο τριών ή επτά ετών αυτόν τον μήνα και ένα αντίστοιχο τον Απρίλιο, γεγονός που θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία αξιοπιστίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

πηγή: Fin.Times:Πέντε δισ.ευρώ θα ζητήσει από τις διεθνείς αγορές η Ελλάδα

=====================

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου: H Ελλάδα θα έπρεπε να παίζει πλέον στις Αγορές ως Ευρώπη και να μην δειλιάζει. Θα έπρεπε να βγαίνει με Αέρα και άνεση για να δανειστεί σοβαρά ως Ευρωζώνη και όχι για να τεστάρει με το δάχτυλο εάν “το νερό” είναι κρύο .

Τα 5 δις ευρώ είναι ένα μικρό ποσό. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν καν είδηση όμως οι FT το κάνουν είδηση. Αυτό γίνεται γιατί μετά τις αποφάσεις τις 25 Μαρτίου και τους σχετικούς πανηγυρισμούς, η Ελλάδα μοιάζει τώρα ότι κάτι φοβάται και για αυτό επιχειρεί να τεστάρει τις αγορές.

Είναι εμφανές και οι FT το αντιλαμβάνονται και το γράφουν ως “κρίσιμη δοκιμασία αξιοπιστίας”

Έτσι οι FT αλλά πρωτίστος η Χώρα μας δημιουργούν ξανά στις αγορές ψυχολογία σημείου dt ..

πράγμα όχι καλό.

Αυτοκυριαρχία & σύνεση Κύριοι..... (υπάρχει σχέδιο "απαξίωσης" λέμε εμείς !)



Αγαπητοί Πειρατές, Κουρσάροι & συνοδοιπόροι.

Είναι πλέον πασιφανές ότι :

  • Το περιβόητο Π.Δ 189/2009, το σχετικό με την τύχη του ΥΕΝΑΝΠ, που "δεν το συνέταξε χειρ τις αλλά πους τις", όπως υποστηρίζει, δικαίως, η πλειοψηφία των ένστολων του Λ.Σ αλλά & οι υπάλληλοι του τ. ΥΕΝ και ζητούν με κάθε μέσο την κατάργηση του, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.
  • Η εν γένει αντιμετώπιση της φυσικής & της (εν μέρει) στρατιωτικής ηγεσίας, όπως την αποκαλεί εις των υπουργών του (http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/02/blog-post_4.html), των προβλημάτων των στελεχών του Σώματος.
  • Η αδιαφορία όλων για την φυλλορροή ανώτερων Αξιωματικών, που οδηγούν ένα Σώμα με εκατονταετή ιστορία, στην αποσάθρωση, στη διάλυση & στην παρακμή.

Η ανάδειξη ενός συνθήματος, εκ του μη όντος, σε μείζον εθνικό, διεθνές & διπλωματικό, ζήτημα, μας οδηγούν, με θλίψη & αγανάκτηση στο συμπέρασμα ότι, πέραν της, με αριθμητική πρόοδο αφαίμαξης του Λ.Σ, έχουν αποφασίσει ορισμένοι να υποστήλλουν την αξιοπρέπεια, το κύρος, το ηθικό, & το σεβασμό του ένδοξου αυτού Σώματος, με την τεράστια ιστορία. Θα έχουν, άπαντες οι συμμετέχοντες, στην ανάλγητη "προσπάθεια" αυτή, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Τόσο ο υπουργός ΧΡΥΣΟΧΟμεϊνΙΔΗΣ όσο & η φυσική Ηγεσία του Σώματος.

Ειδικότερα λοιπόν τώρα που όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε αξιόμαχη ετοιμότητα και συνειδητή εγρήγορση ενόψει της κρισίμου καταστάσεως της χώρας, των εξελίξεων στα εθνικά μας συμφέροντα και της Ελληνικής μετάβασης στην κατοχύρωση των στόχων μας, οφείλουν να αποφύγουν ακραίες αποφάσεις & να επιδείξουν περισσή αυτοκυριαρχία & σύνεση.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ...ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους Έλληνες άνδρες των ΟΥΚ, διοργάνωσε σήμερα το κόμμα τον τσάμηδων (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δυο βουλευτές του PDU Σπετίμ Ιντρίζι και Ντσαμίρ Ταχίρι.Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου.Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ.» καθώς και συνθήματα για τους τσάμηδες. Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας,όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις

Ο Έλληνας πρέσβης
ζητάει συγγνώμη

Στο μεταξύ,με ανακοίνωσή του το ίδιο το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ κ. Ιλίρ Μέτα σχετικά με το επεισόδιο όπου μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προσέβαλλαν τους αλβανούς και άλλους γειτονικούς λαούς, ο Έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Πάζιος γνωστοποίησε στον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών,την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να καταδικάσει το γεγονός και να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους.Ο πρέσβης κ. Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα τη συγγνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγη
====================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Οι υπαίτιοι της πυροδότησης τέτοιων φαινομένων στην Αλβανία από τους διεκδικητές της Τσαμουριάς είναι οι εθνοπατέρες ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ οι οποίοι είδαν φαντάσματα εν έτη 2010!!! Αυτοί δημιούργησαν το θέμα αποβλέποντας σε τέτοιου είδους αντιδράσεις είτε στα Σκόπια είτε στην Αλβανία ώστε να τα επικαλεστούν αύριο ως επιχειρήματα για την κατάργηση των Παρελάσεων και τον Στραγγαλισμό των φωνών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Το έχουμε γράψει πολλές φορές από εχθές!!! Εδώ και χρόνια ακούγονται συνθήματα στις παρελάσεις από τις ειδικές δυνάμεις αλλά αντιδράσεις στην Τουρκία Σκόπια και Αλβανία δεν είδαμε!!!Οι υποκριτές και προβοκάτορες πολιτικοί της χώρας "στήνουν" την ΝΕΑ ΤΑΞΗ και τον εθνοαποδομισμό της χώρας!!!!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ


ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

Πριν λίγα λεπτά ο άνθρωπος της Ντόρας στο εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ μιλώντας στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Πάτρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που στηρίζει ανοιχτά για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Παπαμιμίκο συμφώνησε με το ΠΑΣΟΚ στη κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων.


Είπε χαρακτηριστικά ότι αν είναι να γλιτώσουμε πέντε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και οι στρατιωτικές παρελάσεις θα καταργηθούν και οι υπερπτήσεις και οι αναχαιτήσεις κ.τ.λ

ΕΓΕΡΣΙΣ

Πλην Λακεδαιμονίων .......... (και... Συριζαίων)

Πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούμπησαν…

Έτυχε να είμαι στην παρέλαση των μαθητών της Ραφήνας… Και να περιμένω την κόρη μου να παρελάσει. Μαζί τα άλλα δύο παιδιά μου. Ο μικρός κουνούσε ενθουσιασμένος μια μικρή σημαιούλα. Η ατμόσφαιρα γιορτινή… Πρώτοι-πρώτοι πέρασαν μερικοί υπερήλικες. Απομεινάρια της θρυλικής εκείνης Εθνικής Αντίστασης 1941-44. Ένας από αυτούς κρατούσε μια από εκείνες τις παλιές σημαίες με το μεγάλο σταυρό στη μέση (τη λέγαμε κάποτε «η σημαία της στεριάς»)…Μετά ακολούθησαν τα παιδιά…

Και κάπου εκεί θυμήθηκα τις βλακώδεις απόπειρες των Συριζαίων να σταματήσουν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Και με έπιασε νευρικό γέλιο με τις διάφορες θεωρητικούρες περί «εθνικισμού»…

Οι του ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί του άκρατου ατομικισμού, της απόλυτης εξατομίκευσης και της μοναδικής απολυτότητας τους. Οπαδοί της άποψης πως το εγώ είναι το παν και το εμείς είναι τίποτα….

Στη συνέχεια το γέλιο έγινε καγχασμός όταν άκουσα τους περισσότερους γύρω μου να λένε για τις πατρίδες των παππούδων τους μια τέτοια μέρα. Μέσα στις σκόρπιες κουβέντες των Μικρασιατών γύρω μου θυμήθηκα την απίθανη κ. Ρεπούση, που είχε γράψει για «το συνωστισμό της Σμύρνης». Σκέψου σε αυτούς εδώ (όλοι Μικρασιάτες αυτοί που εποίκισαν τη Ραφήνα) να τους έλεγε κανείς για τον «συνωστισμό» της Ρεπούση. Θα αγρίευαν άσχημα και ίσως επαναστατούσαν, μέρα που είναι…

Κι όμως, εκεί που τώρα υπάρχει η «έρημος» του ΣΥΡΙΖΑ και η «ξεραΐλα» της Ρεπούση υπήρχε κάποτε μια ζωντανή διανόηση. Βέβαια την εποχή εκείνοι πολλοί αριστεροί διάβαζαν. Και αρκετοί είχαν υπόψη τους και λίγο τον …Μαρξ!!! Μερικοί εξ αυτών μάλιστα διάβαζαν συστηματικά και ήξεραν και περί συλλογικής συνείδησης, και περί συλλογικής μνήμης, και περί του «εμείς» και περί του «ανήκειν»…

Όμως τα χρόνια πέρασαν και μαζί τους και οι ιδεολογίες που δεν ανανεώθηκαν. Και κάποια στιγμή φτάσαμε στη Ρεπούση. Και τότε έγινε μαζική εισαγωγή κατεψυγμένων θεωριών περί «πολυπολιτισμικότητας» (κατεψυγμένων λόγω του ότι όλα άρχισαν στον Καναδά -τέλη δεκαετίας του 1960- και είχαν σαν στόχο να διασώσουν οι Γαλλόφωνοι το εθνικιστικό Κεμπέκ τους!!!).

Στην Ελλάδα όμως όλα τα παραπάνω, «εθνικιστικά» και γκετοποιημένα, μας ήρθαν σαν «αντι-εθνικιστικά» και «φρέσκιες θεωρίες» στα τέλη της δεκαετίας του 1990!!! Επί Σημίτη. Και η αποϊδεολογικοποιημένη αριστερά μην έχοντας τίποτα καλύτερο τα άδραξε. Η «πρόοδος» βρήκε νέα σημαία, ο Σημίτης βρήκε παντιέρα, και οι του ΣΥΡΙΖΑ νέα «ιερή» ιδεολογία να πιστέψουν… Η Δεξιά αδιαφόρησε (μην πω πως υιοθέτησε και μερικές από αυτές τις ασυναρτησίες) μιας και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι δεξιοί ελάχιστες φορές ασχολήθηκαν με ιδέες και ιδεολογίες…

Κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή της απόλυτης εξατομίκευσης. Και με την βοήθεια της τηλεόρασης βγήκαν οι «πολέμαρχοι» του «εθνικισμού» και υπέρμαχοι της «κάργα προόδου» να μιλάνε για την κατάργηση των παρελάσεων… Καθόλου τυχαίο πως κύριος εκφραστής αυτών των ιδεών υπήρξε ο πλέον προβεβλημένος σταλινικός εκπρόσωπος της «υψηλής μπουρζουαζίας» εν Ελλάδι: ο Αλέκος Αλαβάνος…

Πάντα απορούσα για το πώς η υψηλή μπουρζουαζία, διεθνώς, έλκονταν τόσο πολύ από τον Σταλινισμό (π.χ. Φίλμπι κλπ)! Και πάντα απορούσα από το πόσο εύκολα η υψηλή μπουρζουαζία της Ελλάδος μπορούσε να μπασταρδεύει ακόμα τον Σταλινισμό – κάνοντας τον σαλάτα με την τριτοκοσμική «πολυπολιτισμικότητα» (το τι έχει πει αυτός ο Αλαβάνος δεν λέγεται)!!!

Τώρα το πώς πέρασαν αυτές οι απόψεις σαν «αριστερές» και «προοδευτικές» στην Ελλάδα, ένας θεός κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν… Αλλά πόσοι άραγε και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ έδωσαν με γνώση και συγκρότηση κάποιον αγώνα στο πεδίο των ιδεών;

Ευτυχώς, όμως, τα μεγάλα σύνολα, τα έθνη, οι λαοί, οι κοινωνίες, ζουν, υπάρχουν και κινούνται με άλλες νόρμες πολύ πέρα από τις ιδεοληψίες όλων των εισαγωγέων «φρέσκων ιδεών» και κοπανιστού αέρα…

Και θα πάμε και του χρόνου, καλά να είμαστε, και πάλι στην παρέλαση με τα παιδιά… Άσε που έχουμε και το θετικό πως ο Τσίπρας τέλειωσε τον Αλαβάνο!. Αυτό που το βάζεις;. Δεν είναι και λίγο: Να έχει τελειώσει ο Αλαβάνος και να συνεχίζονται οι παρελάσεις… Να, λοιπόν, που κάποιοι πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούμπησαν…

Διαμαντής Μπασαντής

antinews.

ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ....ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΨΩΜΙ' ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Το θέμα των ρατσιστικών - φασιστικών συνθημάτων που "τόλμησαν" να ξεστομίσουν οι "φασίστες" των ειδικών δυνάμεων του ΛΣ κατά την παρέλαση τους την 25η Μαρτίου καλά κρατεί!!

Όλος ο έντυπος τύπος σήμερα ..ΕΘΝΟΣ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
αναπαράγει την "θέληση"του Υπουργού ΠΡΟΠΟ κ. Χρυσοχοίδη ο οποίος "ανατριχιασμένος" από την φασιστική συμπεριφορά των υφισταμένων του ζήτησε την κεφαλή τους επί πίνακι προς γνώση και συμμόρφωση όσων τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι!

Είχαμε γράψει για τον Φαρισαϊσμό της υπόθεσης . Μόλις εχθές ανακαλύφθηκε η "Αμερική". Εδώ ο γνωστός ιστοχώρος you tube έχει δεκάδες τέτοια βιντεάκια από παρελάσεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και παρόλα αυτά ο Έντυπος και e-τύπος " κώλυσε στην κυριολεξία με το βίντεο των ανδρών του ΛΣ. Δεν ισχυριζόμαστε ότι καλώς ειπώθηκαν τέτοιου είδους συνθήματα αλλά πως είναι δυνατόν όταν ο "κόσμος το έχει τούμπανο" οι εγνωσμένοι της δημοσιοκαφρίλας "να το έχουν κρυφό καμάρι"???

Με έρεισμα μια ανάρτηση από γνωστή ναυτιλιακή ιστοσελίδα , η οποία και επαίρεται ότι ο λόγος ύπαρξης της είναι η δημοσιοποίηση των κακώς κείμενων της Ναυτιλίας αλλά και του ΛΣ ...καθώς και του ότι επακολούθησε θεματολογικά μετά από αυτήν την ανάρτηση ,αλλά και σε συνδυασμό με την διάσταση δημοσιοποίησης του όλου θέματος από τα παραδοσιακά ΜΜΕ ...... θα τολμήσουμε και εμείς με την σειρά μας ,ως μη αργυρώνητοι επώνυμοι να ξεδιπλώσουμε το "σενάριο" μας για την επόμενη ημέρα!!! όχι για να μας "αποκαλέσουν" αυτόκλητους υπερασπιστές των "φασιστοειδών" ..(αν και μετά την ανάρτηση θα μας στολίσουν με όλα εκείνα τα επάρατα εθνικιστικά κοσμητικά που επιστρατεύονται σε πρώτη χρήση από τον κάθε είδους προοδευτικό δημοκράτη και δη επώνυμο δημοσιογράφο όταν θέλει να "βουλώσει" την άλλη άποψη) αλλά για να δώσουμε την "υποκρύπτουσα" διάσταση του θέματος

Πυρ ομαδόν από τα ΜΜΕ κατά των ενστόλων!!! Γιατί????? Μήπως είναι δα τόσο ευαίσθητοι?
Μήπως γιατί μας κήρυξε τον πόλεμο κάποιο εκ των γειτονικών μας κρατών? Μήπως γιατί βλάφθηκε η εξωτερική μας πολιτική στην γείτονα Αλβανία ή στα Σκόπια? Άλλαξε κάτι από την στάση των χωρών αυτών προς την Χώρα μας ή μήπως τρέχουμε να προλάβουμε το κακό που πρόκειται να επακολουθήσει? Απ ότι ξέρουμε πάντα αδιάλλακτοι ήταν και είναι οι Σκοπιανοί αλλά και η Αλβανία παραμένει σταθερή ως προς την πολιτική της στο θέμα των Βόρειο Ηπειρωτών!

ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΒΑΜΕΝΕΣ!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ !!!

Τα γνωστά ΜΜΕ τα οποία προσφέρουν αφειδώς την προστασία τους στην κυβέρνηση της "ανατροπής" εκλήθησαν για άλλη μια φορά να παράσχουν την άμεση κάλυψη στον star Υπερυπουργό κύριο Χρυσοχοίδη!!! Ο Υπουργός της παταγώδους αποτυχίας ο οποίος σε ότι και αν έχει δηλώσει έχει περίτρανα διαψευστεί χρειαζόταν ένα "σωσίβιο" το οποίο είναι αναγκαίο για την επόμενη '"προγραμματισμένη" θέση που τον προορίζει το κόμμα και ο Αρχηγός του. ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!!!!
Αλίμονο! πως είναι δυνατόν να δυσαρεστήσει τους εν δυνάμει ελληνοαλοδαπούς ψηφοφόρους του οι οποίοι μονοκούκι θα κατευθυνθούν στον "πράσινο προστάτη τους"??

Αυτή είναι η αλήθεια της σεναριολογίας μας!!! Δανιζόμενοι ένα ΥΓ Ααπό το kosatasxan το αποτυπώνουμε και ερωτούμε τον Κυρ Μιχάλη :" Αλήθεια, ο Χιλιανός πού βρίσκεται κυρ-Μιχάλη; Ξέρεις, εκείνος που στάθηκε αιτία να βρίσκεται ακόμη στη φυλακή ένας αστυνομικός επειδή τον… βασάνισε…
Ο άλλος, με το σχισμένο Κοράνι, που βρίσκεται κυρ-Μιχάλη; Κάτι έμαθα ότι έφυγε νύχτα για Λίβανο επειδή ήταν μέλος παράξενων οργανώσεων και υπηρεσιών…
Τα στατιστικά για την εγκληματικότητα, πού βρίσκονται κυρ-Μιχάλη; Χάθηκαν στην εκτύπωση ή σας τελείωσε το χαρτί; Χρησιμοποίησε και χαρτί τουαλέτας, αφού έτσι κι αλλιώς ακαθαρσίες θα εκτυπωθούν
Η «Σέχτα» ξεχάστηκε εύκολα κυρ-Μιχάλη. Πάνω που ήσουνα στα «ίχνη» τους… Πώς και τους έχασες εσύ, ο ικανότατος;
Τι πρώτο από όλα να θυμηθώ κυρ-Μιχάλη; Αλλά εσύ συνεχίζεις να παράγεις έργο… και το παράξενο είναι πως με έπεισες να σε πιστεύουμε και όλοι εμείς… το τι έργο, είναι άλλη υπόθεση… κάποιες φορές κωμωδία, κάποιες άλλες φορές δράμα αλλά έχεις μεγάλο ταλέντο στην… φαρσοκομωδία
Είδε μήπως κανείς κάποια εφημερίδα να ζητά από τον Υπουργό τις "χαμένες" στατιστηκές εγκληματικότητας? Είδε κανείς να απαντά ο Υπουργός ?"

Και όμως κάποιος τους κατέλαβε ο καθωσπρεπισμός και ως τερψήπρωκτοι ΕΙΔΑΝ μόνον ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!! και όχι τις αγωνίες ενός ταλαίπωρου λαού που η πολιτικάντικη διάθεση ενός Υπουργού τους έχει καταστήσει άβουλους και θύματα της ίδιας της πολιτείας.

Όσον αφορά τους εγνωσμένους Ναυτιλιακούς συντάκτες της γνωστής Ναυτιλιακής σελίδας τι να πούμε ??? Η φώτο τα λέει όλα!!!! Τους κόβει το ψωμί τους ο Υπουργός star αφού τους γράφει κανονικά και δεν τους καλεί ως διαπιστευμένους επί θεμάτων ΛΣ ,......και δίνει τις δηλώσεις του στους αστυνομικούς συντάκτες, .....αποτέλεσμα α υτή της συμπεριφορά του Υπουργού είναι να "επιζητούν" την συμπάθεια του κ Χρυσοχοίδη κάνοντας του το χατήρι....
, αφού από εχθές αναρτούν μύδρους εν γένη κατά του ΛΣ.

Η "συμπάθεια" πρέπει να "κερδηθεί". Ο "τζάμπας" έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.!!!

«Περίεργο» ναυάγιο πλοίου στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας. Υπάρχουν αναφορές ότι χτυπήθηκε από τορπίλη


Ένα βορειοκορεατικό πλοίο, βυθίστηκε έξω από το νησί Baengnyeong, στην κίτρινη θάλασσα, στα θαλάσσια σύνορα βόρειας και Νότιας Κορέας. Το πλοίο χωρητικότητας 15 χιλιάδων τόνων, μετέφερε 104 ανθρώπους, από τους οποίους οι 58 έχουν διασωθεί και οι άλλοι αγνοούνται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί συμμετοχή της Νότιας Κορέας στο περιστατικό, και ότι τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές το πλοίο βλήθηκε από τορπίλη και λίγο πριν τη βύθιση του, πολεμικά σκάφη της Νότιας Κορέας, έβαλαν κατά «άγνωστου στόχου».
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν διαψεύδει ότι υπήρξαν πυρά αλλά υποστηρίζει ότι οι βολές θα μπορούσαν να έχουν σα στόχο «σμήνος πουλιών».
Υπάρχουν όμως και πληροφορίες για έκρηξη στην πρύμνη του σκάφους.
Η ένταση ανάμεσα στη βόρεια και τη Νότια Κορέα ήταν πάντα μεγάλη και πολλές φορές έχουν σημειωθεί αντιπαραθέσεις μεταξύ πολεμικών σκαφών στην οριογραμμή. Τον τελευταίο καιρό πάντως υπήρξαν προσπάθειες κυρίως από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Σε χθεσινή του αναφορά το αμερικανικό Stratfor, δίνει ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση των κινδύνων στην περιοχή και τις πιθανότητες μιας στρατωτικής αναμέτρησης.
Η Βόρεια Κορέα διατηρεί μεγαλύτερο στρατό από τη Νότια αλλά οι ένοπλες δυνάμεις του Νότου είναι καλύτερα εξοπλισμένες. Όμως ο Βοράς διαθέτει πυροβόλα μέσου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας η οποία είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη αφού ο ένας στους τρείς Νοτιοκορεάτες ζει στην Σεούλ. Επίσης, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν στη Νότια Κορέα, 25.000 στρατιώτες.
antipolon

Πως βλέπουν οι μετανάστες την 25η Μαρτίου; (Δείτε το βίντεο)


Aποκωδικοποιώντας την πραγματική εικόνα του θέματος από τον γνωστό προπαγανδιστικό τρόπο που το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Σας παρουσιάζουμε το παρακάτω βίντεο...


Είναι γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία του κέντρου της Αθήνας το 40% των μαθητών αποτελείται απο παιδιά μεταναστών, τα οποία σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα αποκτήσουν σύντομα την Ελληνική ιθαγένεια....


Επειδή η νεολαία αποτελεί το μέλλον και τη φυσική συνέχεια κάθε πολιτισμού.

Πόσο "έτοιμα" είναι αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;;;

Πώς πραγματικά βλέπουν την ιστορία , την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας ;;;

Μήπως απλά... συμβιβάζονται - προς το παρόν - με την Ελληνική κουλτούρα , μη έχοντας άλλη επιλογή λόγο ηλικίας αλλά... μεγαλώνοντας, θα ήθελαν να την αλλάξουν για πάντα;

Μας έκανε πραγματικά εντύπωση ακούγοντας τη νεαρή Αλβανίδα μαθήτρια (εν δυνάμει Ελληνίδα, που θα δείτε στο βίντεο) να λέει πως η Ελληνική σημαία είναι απλά ένα πανί με χρώμα , που εξ αιτίας του έχει σκοτωθεί πολύ κόσμος, ενώ μιλά για τις παρελάσεις κάνοντας λόγω για κατάλοιπα της χούντας (!)

Δεδομένου ότι η νεαρή Αλβανίδα μαθήτρια δεν είναι καν σε θέση να γνωρίζει για την εποχή της χούντας στην Ελλάδα, πόσο μάλλον για το εάν οι παρελάσεις είναι κατάλοιπα της , αφού την εποχή εκείνη , η νεαρή μαθήτρια δεν είχε καν γεννηθεί!

Η συνολική στάση της προβληματίζει, όχι τόσο για τις περίεργες για την ηλικία της θέσεις της, αλλά γιατί πραγματικά αποκαλύπτει από πόσο μικρή ηλικία φροντίζουν ορισμένοι να "ποτίσουν" τα παιδιά ανθελληνικό φαρμάκι.

Προετοιμάζοντάς τα - από πιτσιρίκια - αντί να προσαρμόζονται στο κοινωνικό σύνολο και να σεβαστούν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της χώρας που τους φιλοξενεί, να έχουν "εμποτιστεί" με τέτοιες ιδέες, που να νιώθουν καταπιεσμένα από παιδιά , δημιουργώντας τους έτσι την ανάγκη στην πρώτη ευκαιρία να κάνουν την δική τους επανάσταση .



Διαβάστε επίσης :

Το θυμάστε το παιδάκι ; Επιστρέφει σύντομα στην Ελλάδα με το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων"
Τειρεσιας

Μαλώστε την Ελλάδα, αλλά σεβαστείτε την


του Μαρκ Μαζάουερ* (Financial Times, 9/3/2010)


Η συμπόνια για τους Έλληνες βρίσκεται σε ανεπάρκεια. Αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι τους πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ανταπόκριση κι αυτό απαιτεί να έρθουν σε επαφή με τις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής περιπλοκής. Δεν αναφέρομαι στον ευρύτερα διαδεδομένο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα είναι κατά συρροή ασυνεπής. Η δημοσίευση της έρευνας (του Κένεθ Ρογκόφ από το Χάρβαρντ) πάνω στην οποία βασίστηκε αυτή η ιδέα, υπαινίσσεται ότι το ποιόν της Ελλάδας τα τελευταία 100 χρόνια δεν είναι εντυπωσιακό. (Η μόνη περίπτωση που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον 20ο αιώνα ήταν το 1931-32, μια εποχή όπου δεν ήταν η μόνη που αντιμετώπισε δυσκολίες).

Η μόνη σταθερά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι ο ακραίος βαθμός της ξένης επέμβασης στα εσωτερικά της. Ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας (ένα Βαυαρός) της είχε επιβληθεί, ενώ τα πρώτα της πολιτικά κόμματα πήραν το όνομα τους απλώς από τις τρεις δυνάμεις που είχαν αναμειχθεί περισσότερο στα θέματα της. Η αγριότητα της ναζιστικής κατοχής -με δεκάδες χιλιάδες να πεθαίνουν από λιμό σε ένα μόνο χειμώνα και εκατοντάδες χωριά καμένα- ήταν η πιο ακραία του πολέμου.

Ακόμη πιο συνηθισμένη, αλλά λιγότερο γνωστή, είναι η έκταση στην οποία πρώτα οι Βρετανοί και μετά οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να ελέγξουν τα ελληνικά υπουργεία, τις υπηρεσίες πληροφοριών, τον στρατό και τη βασιλική αυλή μέσω διπλωματών, αποστολών και συμβούλων. Το άγγιγμα αυτού που οι Έλληνες ονομάζουν "ξένος δάκτυλος" έγινε αισθητό μέχρι και τη δικτατορία του 1967. Ένας τρόπος για να κατανοήσουμε την εδραίωση της δημοκρατίας, όπως συνέβη μετά την κατάρρευση του καθεστώτος το 1974, είναι σαν να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την αυτονομία σε μια χώρα που την έχει γνωρίσει ελάχιστα.

Αυτή η διαδικασία απέδωσε καλύτερα απ' ότι θα μπορούσε κανείς να περιμένει. Για περισσότερα από 20 χρόνια, ένα είδος δικομματικού συστήματος είχε λειτουργήσει ομαλά και ο στρατός είχε περιθωριοποιηθεί ως πολιτικός παράγοντας: οι κινδυνολογίες των τελευταίων εβδομάδων για την επιστροφή των τανκς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα.

Η ειρωνεία ωστόσο είναι ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ταυτόχρονα βοηθήσει και δημιουργήσει προβλήματα. Ανέβασε το βιοτικό επίπεδο και ομαλοποίησε την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Αλλά η εισροή κεφαλαίων επέτρεψε στους Έλληνες να αγνοήσουν δομικά οικονομικά προβλήματα. Η ξένη βοήθεια δεν ήταν από μόνη πρόβλημα: στα τέλη της δεκαετίας του '40 η Ελλάδα πήρε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν μερίδιο από το Σχέδιο Μάρσαλ από κάθε άλλον στην Ευρώπη, η παραγωγικότητά της εκτοξεύθηκε, η παραγωγή επεκτάθηκε και η ανάπτυξη εκτινάχθηκε. Αλλά στις αρχές της δεκαετίας του '80 το εργατικό κόστος και τα ξένα χρέη άρχισαν να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Μεταξύ 1979 και '85-το συνολικό χρέος ανέβηκε από 8 σε 42 τοις εκατό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Το πραγματικό πρόβλημα του χρέους για την Ελλάδα είναι σχετικά πρόσφατο και συνδεδεμένο με την ενσωμάτωση της στην Ευρώπη.

Η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας μετά το 1974 χρησίμευσε για να υπογραμμίσει την αχίλλειο πτέρνα του ελληνικού κράτους –τη χρόνια στενότητα του δημοσιονομικού δυναμικού της. Από τη μακρινή εποχή της ανεξαρτησίας του 1830, τα δημόσια οικονομικά έχουν βασιστεί στην υψηλή έμμεση φορολογία, σε ασύλληπτα αθέατα κέρδη και προσφυγή σε δανεισμό. Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τα βουνά γι' αυτό, ή την εμπειρία της οθωμανικής κυριαρχίας. Αλλά με λίγες αξιέπαινες εξαιρέσεις, οι πολιτικοί εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα σαν δανεικό δίχτυ ευημερίας και μέσο χειραγώγησης. Τα πλουσιοπάροχα ευρωπαϊκά κεφάλαια ενεργοποίησαν έναν διακεκομμένο κύκλο δανείων που έκανε τις ελληνικές κυβερνήσεις να τρέχουν ασθμαίνουσες στην Ευρώπη για έκτακτη βοήθεια, επιβάλλοντας δρακόντεια μέτρα σταθεροποίησης σε αντάλλαγμα και χαλαρώνοντας τα λουριά όταν αυξανόταν η πίεση της εκλογικής αναμέτρησης.

Αυτή τη φορά η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ. Αλλά η πολιτική αμφισβήτηση είναι τεράστια και όσοι διαμαρτύρονται στην Ελλάδα εναντίον των προγραμματισμένων περικοπών έχουν να επικαλεστούν από ιστορική άποψη μια μεγαλειώδη σειρά αναμνήσεων. Για να αναφερθούμε στην πιο λεπτή απ' αυτές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος αναρωτήθηκε πώς οι Γερμανοί μπορούν να κάνουν ηθικοπλαστικό κήρυγμα στους Έλληνες, ενώ αποφεύγουν την ιστορική ευθύνη να αποζημιώσουν τη χώρα για τις καταστροφές του πολέμου. (Θα μπορούσε εξίσου να αναφέρει ότι η περιορισμένη αποζημίωση που πληρώθηκε πριν 50 χρόνια, ήταν μέρος μιας συμφωνίας με τη Βόννη, μέσω της οποίας διέφυγαν της δικαιοσύνης ναζί εγκληματίες πολέμου που είχαν επικηρυχτεί στην Ελλάδα). Η πικρία είναι πραγματική, ακόμη κι αν το επιχείρημα και η επιλογή της χρονικής στιγμής δεν είναι πειστικά.

Αυτή η κρίση έχει πλήξει άσχημα την εικόνα της Ευρώπης σε αυτή τη χώρα που ήταν παραδοσιακά, ανέκαθεν ταγμένη υπέρ της Ευρώπης. Στην τρέχουσα οικονομική παραζάλη η Ευρώπη έφτασε να εξομοιώνεται όχι με την κοινωνική αγορά, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία ή την ειρήνη, αλλά με την προάσπιση του ενιαίου νομίσματος και το αυστηρό αποπληθωριστικό καθεστώς που το στηρίζει. Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι μπορεί να πρέπει να συνηθίσουν να πληρώνουν με περικοπές και να έχουν έναν μακρύτερο εργασιακό βίο. Αλλά η κυβέρνηση έχει περισσότερες πιθανότητες να τους κάνει να το δεχτούν, αν η Ευρώπη πάψει να φαίνεται σαν την τελευταία μεγάλη δύναμη που προσπαθεί να ελέγξει τη μοίρα της Ελλάδας. Στο παρελθόν η υπόσχεση της ένταξης στην Ε. Ε. βοήθησε τη δημοκρατία να εμπεδωθεί πρώτη ανάμεσα στο νότιο χείλος της Ευρώπης και μετά στην πρώην κομμουνιστική Ανατολή. Αλλά αν δεν θέλουμε να υποσκάψουμε την πολιτική αυτονομία σ' αυτές τις χώρες με τους πειθαρχικούς κανόνες του ευρώ, θα πρέπει να βρεθεί μια πιο αλληλέγγυα προσέγγιση για την υπεράσπιση της.

*Ο Μάρκ Μαζάουερ είναι βρετανός ιστορικός και δημοσιογράφος, ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα μας για την ενασχόληση του με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά και για τις φιλελληνικές διαθέσεις του. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και αρθρογραφεί στους Financial Times.

Απόδοση: Μαριλένα Φραγκιάδη

Προσωρινή προστασία των συμφερόντων των λίγων στίς Βρυξέλλες

Κοινή είναι η διαπίστωση μεταξύ ανεξάρτητων παρατηρητών μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι τόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο «μηχανισμό στήριξης» όπως και η αναγγελία της ΕΚΤ, δια του κ.Τρισέ περί αποδοχής των υποβαθμισμένων ελληνικών ομολόγων έως το τέλος του 2011,θα λειτουργήσουν σαν συνεχείς αποστολείς μηνυμάτων πρός τους Ελληνες πολίτες, ότι η μονόπλευρη κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου είναι μονόδρομος αναγκαίος για την επιβίωση των λίγων:
Τών τραπεζιτών των μεγάλων εμποροβιομηχάνων και αυτών οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Η απόφαση της ΕΕ είναι φανερό ότι αφορά κατά πρώτον τους τραπεζίτες οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να δανείζονται φθηνά από την ΕΚΤ και να δανείζουν ακριβά το ελληνικό κράτος, αποκομίζοντας υπερκέρδη.Συγχρόνως θα συνεχίσουν να υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών μέσα από την συνεχιζόμενη υπερχρέωση του δημοσίου και μάλιστα χωρίς ορατή ελπίδα εξόδου απο το δημοσιονομικό αδιέξοδο το οποίο καλούνται με τον πλέον σκληρό τρόπο να πληρώσουν οι πολλοί ,χωρίς καμμία απολύτως σοβαρή επιπλέον φορολόγηση των 200 μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας όπως επανειλημένα ζητήθηκε.
Το δόγμα: Τα λεφτά υπάρχουν,αλλά αφήστε τα εκεί και σε αυτούς που βρίσκονται ,εχει επικρατήσει χωρίς δημόσια συζήτηση στα συμβατικά ΜΜΕ.
Οι αποφάσεις των Βρυξελλών δεν φαίνεται να αφορούν το βιωτικό επίπεδο των πολιτών καθώς από πουθενά δεν προκύπτει διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική καθημερινή οικονομία.Οι τραπεζίτες σε ρόλο ραντιέρη, θα συνεχίσουν αποκλειστικά να θωρακίζουν τα ταμεία τους όπως και να διευκολύνουν τους μεγάλους εμποροβιομήχανους συνεταίρους τους στην προσπάθειά πού κάνουν, αφού αποβιομηχάνησαν τον τόπο και τον μετέτρεψαν σε μαύρη τρύπα της μεταπρατικής τους δραστηριότητας, να διατηρήσουν τα προσωπικά τους οικονομικά κεκτημένα μέσα σε μία πτωχευμένη στην πράξη ελληνική αγορά.
Η φροντίδα για τον καθημερινό μικρομεσαίο πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται από τις καθημερινές στάσεις πληρωμών κάθε είδους στην αγορά της οποίας πελάτες είναι τα χιλιάδες πλέον πτωχευμένα νοικοκυριά, οι υπό πτώχευση δημόσιοι και ιδιωτικοί εργαζόμενοι υπάλληλοι , με τις απλήρωτες επιταγές και τα καθημερινά λουκέτα, τις στρατειές των νέων ανέργων και νεόπτωχων πολιτών,είναι φανερό ότι δέν απετέλεσε μέρος των αποφάσεων στις Βρυξέλλες.
Εκεί απλά έγινε μία προσωρινή διευθέτηση των τού οίκου τους.
πηγη