ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.3.10

Δόθηκε η λύση...ωραία και ήσυχα...Η χρεωκοπία -για την Ελλάδα- απομακρύνεται προσωρινά


Από την ειδησεογραφία, σήμερα: "Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Trichet σε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε πως: “Είναι πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ να να διατηρήσει το minimum πιστωτικό όριο στα ενέχυρα στο ύψος του BBB(-) μετά και από το 2010,” αφαιρώντας ουσιαστικά τον ενδεχόμενο κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα το επόμενο έτος. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2011 η ΕΚΤ θα εισάγει ένα νέο κανονισμό με τον οποίο η κεντρική τράπεζα θα χορηγεί δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο έναντι δανείων χαμηλής αξιολόγησης. Οι λεπτομέρειες του νέου κανονισμού ωστόσο θα ανακοινωθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Απριλίου."

Συμπεράσματα:

1. Η ΕΚΤ ουσιαστικά αποφάσισε να τυπώσει χρήμα και να το μοιράσει στα κράτη όχι απευθείας, αλλά για το ξεκάρφωμα, με μεσάζοντες τις τράπεζες που θα πάρουν τα ακριβά ομόλογα με φθηνό δανεισμό (ίσως όχι το σημερινό 1% πάντως). Φαίνεται πως η ΕΚΤ πήρε την απόφαση να ξεφύγει από τις θεσμικές αγκυλώσεις της και να χαλαρώσει το ευρώ μπροστά στο κοινό καλό.

Πιθανότατα η χθεσινή κίνηση της Fitch με την Πορτογαλία να εκνεύρισε την ΕΚΤ και να έπαιξε ρόλο στην επίσπευση των αποφάσεων για να κόψουν τον βήχα στους Αμερικάνους που με το όπλο των υποβαθμίσεων υπονόμευαν συνεχώς την ομαλή εξυπηρέτηση του κοινοτικού χρέους.

2. Ουσιαστικά η ΕΚΤ "ακυρώνει" τις μελλοντικές αξιολογήσεις και πιθανές υποβαθμίσεις και δίνει ανάσες ρευστότητας στα πιεζόμενα κράτη.

3. Οι ανάσες αυτές θα έχουν διάρκεια περίπου...
ενός έτους άρα πρέπει πάση θυσιά να μεθοδευτούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να περισταλεί η κρατική σπατάλη και να αρχίσει να κινείται η αγορά (πράγματα όχι δεδομένα για την σοσιαλ-κρατικιστική Ελλάδα)

3. Περνάει το μήνυμα ότι χρεωκοπία στην ΟΝΕ για την ΕΚΤ δεν νοείται και το τυπογραφείο θα δουλέψει όσο χρειαστεί.

5. Η χρεωκοπία -για την Ελλάδα- απομακρύνεται προσωρινά και η μόνη απασχόληση σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής θα είναι να επιτύχουμε κάποιο δάνειο με καλύτερο επιτόκιο. Αν μάλιστα η εξέλιξη τιμολογηθεί από τις αγορές και το spread υποχωρήσει, ίσως να μην χρειαστεί κι αυτό.

6. Θα την πληρώσει το ευρώ (υποτιμούμενο), αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

7. Το σενάριο EU/IMF πάει στις καλένδες (βεβαίως με κομψό τρόπο ίσως γίνει κάποια αναφορά του στύλ last resort mechanism.)

8. Ολοι χαρούμενοι: Η Ελλάδα σηκώνει λεφτά, η Μερκελ δεν δινει μία, οι Γερμανοι δεν καναν πίσω, οι Ελληνικές τραπεζες σώθηκαν γιατι εχουν ρευστότητα και κέρδη (απο το τσαμπα χρήμα και τα ομόλογα που θα αγοράσουν με 6.5%). Το Ευρώ αδύναμο βοηθά τις Γερμανικές εξαγωγές.

9. Το πανηγύρι έλαβε τέλος. Κάπου εδώ σιγά σιγά ο cameraman θα πρέπει να αρχίσει να στρίβει την κάμερα και τον φωτισμό προς άλλη κατεύθυνση. η ψαροκώσταινά μας μάλλον θα αναπνεύει για αρκετό καιρό μέχρι να αρχίσουν να κλαίνε άλλοι για πιο σημαντικούς λόγους.
atithasos
=====================================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Ουδέν μονιμότερον ..του...προσορινού! Ε!! ρε πανηγυρισμούς που έχουμε να ακούσουμε με τον επαναπατρισμό του ΓΑΠ!! Ημίμετρα ξε ημίμετρα ...μένουμε όρθιοι !! Απλά η αγωνία των πολιτών παρατείνεται έως το τέλος του έτους. Με τις υγείες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: