ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.14

Ευρώ και δραχμή

Μια παραπλανητική συζήτηση, ένα λάθος σύνθημα, μια πιθανή «τελική προβοκάτσια»

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Το ζήτημα του ευρώ είναι από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η χώρα, θέμα που μπορεί να επηρεάσει για πολλές δεκαετίες τη θέση της, και οικονομικά και γεωπολιτικά. Εντούτοις το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται και συζητείται με χαρακτηριστική ελαφρότητα και επιπολαιότητα, εν μέσω σύγχυσης και προσπαθειών παραπλάνησης (που ενδεχομένως κατευθύνονται από ισχυρά όσο και αφανή διεθνή κέντρα).

Μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη σχετική συζήτηση είναι τα εξής:
  • Μας συμφέρει η έξοδος από την ΟΝΕ (ή/και την ΕΕ), είναι η εισαγωγή της νέας δραχμής η λύση στα προβλήματά μας;
  • Ποιες θα είναι οι πιθανές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ (ή/και την ΕΕ);
  • Είναι δυνατόν να καταγγελθεί το μνημόνιο και οι δανειακές και να μείνουμε στην ευρωζώνη;
  • Πρέπει να ζητήσουμε να φύγουμε από το μνημόνιο εντός ευρωζώνης, ή να επιδιώξουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη;
  • Ποιες είναι οι πιθανές γεωπολιτικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ; Θα γίνουμε περισσότερο ανεξάρτητο κράτος ή μήπως γίνουμε καταστρεφόμενο προτεκτοράτο ενός άξονα «ναυτικών δυνάμεων» (ΗΠΑ-Ισραήλ-Βρετανία, ίσως και Τουρκία);
Θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από αυτά τα ερωτήματα, όσο βέβαια είναι δυνατό στα πλαίσια ενός κατ’ ανάγκη σύντομου άρθρου.

Είναι πρόβλημα το ευρώ;
Αναντίρρητα, μόνο που δεν είναι το μόνο, ούτε το οξύτερο. Το ευρώ και η όλη δομή της ΕΕ συνέβαλαν για να βρεθούμε στην κατάσταση που βρεθήκαμε τον Μάιο 2010, αλλά σε αυτό συνέβαλε και πληθώρα άλλων παραγόντων (παγκοσμιοποίηση, φούσκα χρέους, εσωτερικές επιδόσεις ελληνικού «κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», ύπαρξη μιας εξαιρετικά διεφθαρμένης, εξαρτημένης και ανίκανης πολιτικής τάξης και κρατικής ελίτ). 
Δεν μας εμπόδισε η ισοτιμία του ευρώ να φτιάξουμε χωματερές, ούτε επέβαλε να πηγαίνουν όλα σχεδόν τα λεφτά των ευρωπαϊκών κονδυλίων στον κορβανά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν μας υποχρέωσε το ευρώ ή η συμμετοχή στην ΕΕ να ξοδέψουμε όσα ξοδέψαμε για τους Ολυμπιακούς, για να δώσουμε μερικά από τα άπειρα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να επικαλεσθούμε. Κυρίως όμως, δεν ήταν το Μάαστριχτ ή κάποιος υποχρεωτικός ευρωπαϊκός μηχανισμός που μας ανάγκασε να εκλέξουμε έναν τόσο απερίγραπτο τύπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό και να πάμε στα Μνημόνια και τις Δανειακές. Οικεία βουλήσει και πανηγυρίζοντες προσχωρήσαμε!

Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα;
Ναι, γιατί το νόμισμα αυτό θα υποτιμηθεί πιθανότατα αμέσως και πολύ. Μόνο που ήδη έχουμε κάνει μια μεγάλη εσωτερική υποτίμηση της αμοιβής και κάθε προστασίας της εργασίας και όλων των κοινωνικών μισθών. Σκοπεύουμε να φτάσουμε σε επίπεδο Νίγηρα με νέες υποτιμήσεις;

Αλλά η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μόνο τεχνική συνάρτηση της ισοτιμίας του νομίσματος, είναι πολύ περισσότερα. Παραδόξως, αυτό το απέδειξε το ίδιο το Μνημόνιο. Η εσωτερική υποτίμηση (που είναι και αυτή μορφή υποτίμησης) είχε πολύ λιγότερα οφέλη για την ελληνική οικονομία, από όσα περίμενε αίφνης το ΔΝΤ.

Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος έχει μόνο πλεονεκτήματα;
Φανταστείτε προς στιγμήν τι προσπάθεια θα χρειαστεί ένα ανάπηρο, κατεστραμμένο κράτος για να εισάγει νέο νόμισμα σε συνθήκες διεθνούς σύγκρουσης, όταν δεν μπορεί να σκάψει μια λακούβα σε έναν δρόμο. Υπάρχουν σοβαρά πολιτικά και νομικά ζητήματα για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρέπει να φύγει και από την ΕΕ. Προφανώς μια τέτοια διαδικασία θα την κάνει και πιο ευάλωτη στις γεωπολιτικές πιέσεις από όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Επιπλέον, η αποχώρηση υπό συγκρουσιακούς όρους από το ευρώ, κινδυνεύει να προκαλέσει υπερπληθωρισμό και τιμωρητικές επιθέσεις των αγορών.

‘Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ. Σημαίνουν όμως ότι δεν πρέπει να θεωρούμε περίπατο την έξοδό μας.

Είναι η ανταγωνιστικότητα το πρόβλημα;
Είναι, αλλά για «κανονικά» κράτη και οικονομίες. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον. Αντιμετωπίζει ένα σοβαρότερο πρόβλημα από την ισοτιμία του νομίσματός της, έχει μετατραπεί σε (καταστρεφόμενη) αποικία χρέους. Το βουνό του μη βιώσιμου χρέους, που καταστρέφεται για να αποπληρώσει, οι αποικιακές δεσμεύσεις των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει και η καταστροφή της διεθνούς εικόνας της είναι τα προβλήματά της. Πρέπει ασφαλώς να γίνει ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν φτάνει, αφού, όσο ανταγωνιστική κι αν γίνει, δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα έχει πάθει έμφραγμα και πεθαίνει, αν και αρνούμαστε να το πιστέψουμε. Πρέπει το ταχύτερο να τη σώσουμε από το έμφραγμα και, αφού το κάνουμε, να τη γιατρέψουμε κι από τις άλλες αρρώστιες της.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Χρειαζόμαστε επειγόντως διαγραφή χρέους, αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων, ρήτρα ύφεσης, εγγυήσεις, ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια. Αν δεν μας τα δώσουν πρέπει να τα πάρουμε μόνοι μας οργανώνοντας στάση πληρωμών, καταγγέλλοντας τις ηγεσίες της ΕΕ, αντιδρώντας με όλα τα πολιτικο-θεσμικά μέσα στη διάθεσή μας, ως μελών της ΟΝΕ και της ΕΕ, περιλαμβανομένου του μπλοκαρίσματος της λειτουργίας της ‘Ενωσης, που σε πολλά ζητήματα λειτουργεί πάντα με την αρχή της ομοφωνίας.

Καλύτερα μέσα ή έξω;
Αυτά όλα είναι πολύ πιο εύκολο να τα ζητήσουμε και να τα διαπραγματευτούμε εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ, παρά ζητώντας να φύγουμε. Φεύγοντας από την ευρωζώνη (ως ανεπρόκοποι, αποτυχημένοι «μπαταχτζήδες») δεν μεταβάλλεται το χρέος (που παγιώθηκε σε ευρώ με το αγγλικό δίκαιο), ούτε παύουν να ισχύουν οι αποικιακές συμβάσεις, ούτε βελτιώνεται η ισχύς της χώρας.

Αλλωστε αν έχουμε αρκετό θάρρος για να επαναστατήσουμε κατά του … παγκόσμιου καπιταλισμού, θα βρούμε οπωσδήποτε αρκετό για να κάνουμε μπάχαλο την ΟΝΕ και την ΕΕ, αν δεν μας προσφέρουν ικανοποιητική λύση επιβίωσης.

Καλώς ή κακώς, βρεθήκαμε σε ένα από τα ισχυρότερα κλαμπ παγκοσμίως. Προτού σηκωθούμε και φύγουμε, μοιάζει πιο λογικό και έξυπνο να χαλάσουμε τον κόσμο εκεί μέσα, ζητώντας μια άλλη λύση για την Ελλάδα και μια άλλη πολιτική για την Ευρώπη και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας ως ισότιμου κράτους-μέλους.Γιατί να διευκολύνουμε τη Μέρκελ φεύγοντας μόνοι μας. Ας αναλάβει αυτή, αν θέλει, το κόστος της εκδίωξής μας και της κρίσης που αναπόφευκτα θα προκαλέσει σε όλο το οικοδόμημα. Στο βάθος, το σύνθημα αποχώρησης από το ευρώ αντανακλά βαθιά πεποίθηση εθνικής κατωτερότητας και ηττοπάθεια. Επαναλαμβάνουμε. Το πρόβλημά μας είναι το μη βιώσιμο χρέος και πώς να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στη ζωή. Αν η Μέρκελ διαγράψει τα χρέη μας για να φύγουμε από το ευρώ γιατί όχι; Αμφιβάλλουμε πάντως ότι η Γερμανία, αν δεν χρηματοδοτεί την οικοδόμηση, θα χρηματοδοτήσει την αποσύνθεση της ευρωζώνης.

Ψυχολογία «ραγιά» και «ιδεολογία Ψωροκώσταινας»
Κατά βάθος, «ευρωπαϊστές» και «αντιευρωπαϊστές» ξεκινάνε συχνά και οι μεν και οι δε από την ψυχολογία του ραγιά και την ιδεολογία «της Ψωροκώσταινας». Οι μεν λένε «να κάνουμε ότι μας λένε, για να μη μας πετάξουν έξω», οι δε απαντάνε «να φύγουμε για να μην κάνουμε αυτά που λένε». Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα δεν ενεργεί ως υποκείμενο, αλλά ως υποδεέστερη οντότητα. Να μην το ξεχνάμε άλλωστε: Μνημόνια, Δανειακές και PSI δεν προέκυψαν αυτομάτως από κάποια κείμενα ή μηχανισμούς της ΕΕ – για να επιβληθούν χρειάστηκε και προσφέρθηκε η ενθουσιώδης υποστήριξη και οι υπογραφές διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν είναι λιγότερο υπεύθυνες από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την καταστροφή της χώρας

Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα αν διακόψουμε το Μνημόνιο;
Αυτή είναι η θέση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω, ότι είμαστε συστημικός κίνδυνος κι ότι θα είναι καταστροφή γι’ αυτούς η αποχώρησή μας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι άρχουσες τάξεις της Ευρωγερμανίας και η Αυτοκρατορία του παγκόσμιου Χρήματος δεν θα αποδεχθούν με τόση ευκολία μια απείθαρχη Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει κανείς δεν μπορεί να βασιστεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να μην προετοιμάζεται και για το αναγκαίο, αν δεν πετύχει το σχέδιο Α, σχέδιο Β. Η ύπαρξη και η ατσαλένια, γνωστή στον αντίπαλο, αποφασιστικότητα να εφαρμοσθεί το σχέδιο Β’, σε περίπτωση αποτυχίας της διαπραγμάτευσης, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να γίνει διαπραγμάτευση.

Η ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσει τη διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών προκαλώντας έμφραγμα στην ελληνική οικονομία και υποχρεώνοντας ενδεχομένως, από ένα σημείο και πέρα, στην εισαγωγή εσωτερικού μέσου πληρωμής. Το αν θα το κάνει ή όχι, εξαρτάται από το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και απαιτείται, όσο είναι καιρός, η οργάνωση μιας πολύ μεγάλης και ποιοτικά πολύ ικανοποιητικής καμπάνιας υπεράσπισης της Ελλάδας (και της Κύπρου) διεθνώς, αλλά και η ανάπτυξη ενός πυκνότατου διεθνούς δικτύου επαφών και συμμαχιών, και μέσα στη Γερμανία, με επιχειρήματα βαθιά και «πανευρωπαϊκά», που θα δημιουργήσουν προσκόμματα και κόστος αν αύριο η γερμανική κυβέρνηση ή η ΕΚΤ αποφασίσουν να στραφούν κατά της Ελλάδας. ‘Εχει ήδη χαθεί «υπερπολύτιμος» χρόνος και ο ελληνικός λαός ενδέχεται να πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την παράλειψη, που δείχνει μη επίγνωση της οξύτητας του προβλήματος που θα αντιμετωπίσει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση αύριο

Για να σωθεί η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ετοιμαστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα και επιμονή, προετοιμάζοντας και εμψυχώνοντας τον ελληνικό λαό και δραστηριοποιούμενη επιτέλους στο εξωτερικό. Δεν ωφελεί σε τίποτα να εξωραϊζει την πραγματικότητα, καθησυχάζοντας εαυτήν και την κοινωνία.

Νόμισμα, ‘Εθνος, Παγκοσμιοποίηση
‘Όπως προκύπτει από τα όσα προαναφέρθηκαν, είναι σφάλμα να αναγορεύεται σε «φετίχ» το νόμισμα. Η λογική όμως επιβάλει να δοθεί η μάχη εντός Ευρώπης, προτού πάμε σε αποχωρήσεις ή «αποβολές». Ας αναλάβει, αν θέλει, η Γερμανία της Μέρκελ και η Κομισιόν του Μπαρόζο την ευθύνη «αποβολής» της Ελλάδας και μιας πρωτοφανούς στην ιστορία της ΕΕ κρίσης. Η θέση να ζητήσουμε μόνοι μας να φύγουμε είναι «αριστερίστικη», δήθεν «επαναστατική» θέση, που απομακρύνει την αριστερά από την εξουσία, αλλά μπορεί να νομιμοποιήσει άλλες γεωπολιτικές προβοκάτσιες.

Στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουμε απλά μια «δυσλειτουργία» της ‘Ενωσης, ούτε καν μια απλή προσπάθεια της Γερμανίας να μας επιβληθεί, ένα 4ο Ράιχ, μια γερμανική Ευρώπη, όπως ισχυρίζονται όσοι βλέπουν τον μικρό, για να μη δουν τον μεγάλο «νταβατζή». Αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ πιο θεμελιώδες: α) την επίθεση της Αυτοκρατορίας του Χρήματος κατά όλης της Ευρώπης, που άρχισε από την Ελλάδα, β) την επιλογή των ιθυνουσών τάξεων της Ευρωγερμανίας να «ενώσουν» την Ευρώπη κάτω και όχι ανθιστάμενες στην ηγεμονία των Αγορών.

Ταυτόχρονα, στην περίπτωση Ελλάδας και Κύπρου έχουμε, κρυμμένες στις οικονομικές σκοπιμότητες, και τις γνωστές γεωπολιτικές επιδιώξεις των διαφόρων «Προστατών» (ΗΠΑ, Βρετανία, Χρήμα) να ελέγξουν ασφυκτικά τον ελληνικό χώρο, καταργώντας ει δυνατόν την ανεξαρτησία και κυριαρχία των δύο κρατών του, όπως φάνηκε ανάγλυφα στην απόπειρα κατάλυσης του κυπριακού κράτους με το σχέδιο Ανάν.

Επιπλέον, είναι πιθανό Ελλάδα και Κύπρος να χρησιμοποιούνται σε ευρύτερες στρατηγικές που αποβλέπουν στη διάλυση της ΕΕ. (*)

Πρέπει λοιπόν να υπερασπίσουμε το έθνος που απειλείται σήμερα από την παγκοσμιοποίηση, από τη δικτατορία δηλ. του χρηματιστικού κεφαλαίου και των εθνών που το ελέγχουν, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει στη θέση μας, γιατί είναι το μόνο επίπεδο όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μια κάποια κοινωνική και οικονομική δημοκρατία, για να σταματήσουμε τον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό. Απέναντί του, το έθνος είναι απαραίτητη μεν, ανεπαρκής δε βάση άμυνας. Η δραχμή, η λίρα, η πεσέτα, μοιάζουν λίγο με τα ξύλινα τείχη των αρχαίων Αθηναίων. Αντιπροσωπεύουν το απερχόμενο παρελθόν των εθνών – κρατών. Χρειαζόμαστε μια συμμαχία εθνών και ένα άλλο πρόγραμμα για την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την Αυτοκρατορία του Χρήματος και τις ευρωπαϊκές πραγματώσεις της. Και είναι πιο αποτελεσματικό και δημιουργεί έδαφος συμμαχιών να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία μας εν ονόματι της Ευρώπης, όχι κατ’ αντίθεση προς την ιδέα της.

(*) Είναι πιθανό να έχουμε σύγκλιση σε ένα σχέδιο «αποβολής» Ελλάδας και Κύπρου από την ευρωζώνη ή/και την ΕΕ διαφορετικών δυνάμεων για διαφορετικούς λόγους. Η γερμανική συστημική ακροδεξιά που νομίζει ότι δεν χρειάζεται τους «ανεπρόκοπους Νότιους», κύκλοι του βαθέος συστήματος των ΗΠΑ ή ριζοσπαστικές δυνάμεις του Χρήματος, που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο για να ξεκινήσουν μια κρίση που υπερβαίνει την πολιτική δυνατότητα της ΕΕ να την αντιμετωπίσει και επομένως οδηγεί στη διάλυση του ευρώ, αν όχι της ΕΕ. Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της ΕΣΣΔ, όταν επιμέρους τακτικοί παίκτες σπρώχτηκαν καταλλήλως σε τροχιές αποσταθεροποίησης του συστήματος, των οποίων αγνοούσαν τις στρατηγικές συνέπειες και κατέληξαν να γίνουν είδος «έξυπνων βομβών» που ανατίναξαν το ίδιο το σύστημά τους. Εμείς τουλάχιστο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σχεδιάζεται σε αυτό το επίπεδο των παγκόσμιων εξουσιών, αλλά δεν νομίζουμε φρόνιμο να αποκλείσουμε προκαταβολικά την ύπαρξη τέτοιων επιδιώξεων.

konstantakopoulos.blogspot.com

Έτσι μειώνουν ξανά τις συντάξεις.

Την αύξηση των φόρων που κρατούνται κάθε μήνα από τις συντάξεις αναμένεται να προκαλέσει το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Με το νέο σύστημα, ο φόρος για τις επικουρικές συντάξεις...
δεν θα υπολογίζεται πλέον αυτοτελώς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το ποσό της επικουρικής σύνταξης θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και ο φόρος θα υπολογίζεται επί του συνόλου. Το αποτέλεσμα είναι ότι η συνολική σύνταξη θα "ανεβαίνει" στην κλίμακα φόρου και θα επιβαρύνεται με υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Έτσι, για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, οι συντάξεις που λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο θα είναι μειωμένες κατά 2,8% έως και 7,5%.
Πηγή:  enikos.gr

Χρήστος Γιανναράς: Έχουμε κομματοκρατία


Κομματοκρατία / Γιανναράς, Χρήστος
Στο καθεστώς της κομματοκρατίας δεν υπάρχει πτυχή του κοινωνικού και του κρατικού βίου που να μην υπηρετεί πρωτίστως (ή αποκλειστικά) τα κόμματα. Το Σύνταγμα το συντάσσουν τα κόμματα, το ψηφίζουν τα κόμματα, το αναθεωρούν τα κόμματα, ερήμην του λαού. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εγγυητή του πολιτεύματος) τον εκλέγουν τα κόμματα με παρασκηνιακό μεταξύ τους αλισβερίσι. Τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, το ίδιο.
Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης. Ο συνδικαλισμός είναι κομματικός: υπηρετεί τις σκοπιμότητες των κομμάτων, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η τοπική δήθεν αυτοδιοίκηση κομματικά κατευθυνόμενη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαπλεκόμενα με τα κόμματα. Οι εκλογές πρυτάνεων και προέδρων Τμημάτων στα Πανεπιστήμια έχουν προαποφασιστεί στα κομματικά γραφεία. Τα διοικητικά συμβούλια επιστημονικών συλλόγων, επιμελητηρίων, κρατικών θεάτρων, ερευνητικών ινστιτούτων, δημόσιων και ημιδημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας κομματοκρατούνται. Το ίδιο και οι συνελεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, οι σχολικές εφορείες, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σύλλογοι των αποδήμων σε κάθε γωνιά της γης.
Καθεστώς στην κυριολεξία ολοκληρωτικό, η κομματοκρατία δυναστεύει ανάλγητα το κοινωνικό σώμα, το φιμώνει, το εκβαρβαρώνει.
.
Εκδόσεις Πατάκη, 2002
278 σελ.
ISBN 960-16-0407-3, ISBN-13 978-960-16-0407-7, [Κυκλοφορεί]


http://www.biblionet.gr/book/69650/Γιανναράς,_Χρήστος/Κομματοκρατία

Η μόνη διέξοδος που έχει μείνει σ’ αυτό το καθεστώς είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η δημιουργία συνθηκών Έκτακτης Ανάγκης...

Από τη δολοφονία του Φύσσα και μετά των χρυσαυγιτών, σε σωρεία κειμένων φωνάζουμε:
«Το καθεστώς βρίσκεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ αδιέξοδο, δίχως περιθώρια «ομαλών» ελιγμών. Μέσα από την «ομαλότητα» και αυτών των κατοχικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών ΑΠΑΤΗΣ.
Η μόνη διέξοδος που έχει μείνει σ’ αυτό το καθεστώς είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η δημιουργία συνθηκών Έκτακτης Ανάγκης: Η Άβυσσος του χάους και του τρόμου, καθώς και ο «κώδικας» της ΦΙΜΩΣΗΣ.
Γι αυτό οι μηχανισμοί αυτού του καθεστώτος (παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες και ΜΜΕ) κλιμακώνουν και εντείνουν την... «πολιτική τους δράση» και παίζουν τα μακάβρια τρομοκρατικά τους παιχνίδια.
Προλειαίνουν το έδαφος για ένα ΜΕΓΑΛΟ τρομοκρατικό κτύπημα και ετοιμάζουν τη σκηνοθεσία του.
Η μόνη διέξοδος αυτής της αδιέξοδης και δωσίλογης καθεστωτικής κακουργίας είναι το ΑΙΜΑ: Ένα τρομοκρατικό κτύπημα που θα ΠΑΓΩΣΕΙ, έστω προσωρινά, την ελληνική κοινωνία, την ΟΡΓΗ του κόσμου».
ΤΩΡΑ αυτά τα διακρίνει καθαρά και ο φίλος Στάθης. Μόνο που αφήνει πολλά παράθυρα ανοικτά στο μύθο της τρομοκρατίας.
Πολλά μισόλογα και υπαινιγμοί.
Εδώ ΕΥΘΕΩΣ πρέπει να βροντοφωνάξουμε: Πίσω από την τρομοκρατία βρίσκονται το κράτος, το παρακράτος και οι μυστικές υπηρεσίες και μάλιστα με πολλούς στρατηγούς και σκηνοθέτες, λόγω των λυσσαλέων ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών…
«Αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη», φίλε Στάθη, «δεν είναι τίποτε άλλο από φασίστες, ή πράκτορες, ή αυτόκλητοι ηλίθιοι». Αυτά τα «ή» θολώνουν τα πράγματα και αφήνουν παράθυρα ανοικτά στην τρομοκρατική μυθολογία…
ΑΥΤΟΙ είναι εκτελεστικά όργανα των μυστικών υπηρεσιών, του κράτους και του παρακράτους. Τα «ή» είναι οι υπογραφές των μυστικών υπηρεσιών…
Σ’ αυτή την τρομοκρατική σκηνοθεσία των μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα κακόγουστη, εντάσσονται και οι «βόμβες» εναντίον του Προβόπουλου και Πρετεντέρη…
Τρομοκρατία «χρήσιμων ηλιθίων» και «εκδικητών» δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο των τρομοκρατικών παιγνίων του καταρρέοντος καθεστώτος. Καθαρά λόγια και όχι «ήξεις αφήξεις»…
 
 

Παροιμιώδης διαφθορά ....εν έτει 1998 ....ο Σημίτης αναβαθμίζει και ξεπερνάει τα όρια(στα δωράκια-είπαμε) του Αντρέα και γενικεύει το μιζάρισμα!

Παροιμιώδης διαφθορά ....εν έτει 1998 ....ο Σημίτης αναβαθμίζει και ξεπερνάει τα όρια(στα δωράκια-είπαμε) του Αντρέα  και γενικεύει το μιζάρισμα!
Οι συνδικαλιστές εκσυγχρονίζονται ....όλοι ....κεντρώοι, αριστεροί και δεξοί ....μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της κλεπτο-ΠΑΣΚΕ ....και το πλιάτσικο αρχίζει.
Χωρίς την δική τους ανοχή και μερικές φορές συνεργασία ....η ληστεία του δημόσιου κορβανά δεν θα "περπάταγε" ....δεν θα υπήρχε ούτε στα ανώτερα κλιμάκια του "Τσοχατζόπουλο-Φιλιππίδικου" -και όχι μόνον- γκουβέρνου.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ!... ΌΛΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ, ΜΗΔΕΝΌΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΈΝΟΥ ....ΚΡΈΜΟΝΤΑΙ ΑΠΌ "Τ' ΑΠΊΔΙΑ" ΤΟΥΣ!

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]


Διαβάστε το άρθρο ....έχει ενδιαφέρον!
"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ"  8.7.1998 - ΦΩΤΟ
Άρθρο του Στάμου Ζούλα
"....Μήπως, ο διεφθαρμένος αστυνομικός -που αναφέρει το δημοσίευμα- με την Πόρσε ή την πολυτελέστατη βίλα, θα μπορούσε να είναι και εφοριακός και δημοσιογράφος, κ.ο.κ."
"....Ότι η εμφάνιση ενός μισθοσυντήρητου υπαλλήλου με «συνήθειες» πολυεκατομμυριούχου δεν επισύρει, πλέον, υποψίες, αλλά αντιθέτως, ίσως, να προκαλεί και θαυμασμό ως πρότυπο καπατσοσύνης και επαγγελματικής επιτυχίας. 
Ότι, τέλος, όλοι εμείς οι τρίτοι που πληροφορούμεθα ή διαπιστώνουμε ανάλογα φαινόμενα, τα αντιμετωπίζουμε ως συνήθη, χωρίς, φυσικά, να μας εκπλήττουν ή να μας αγανακτούν.
Mε άλλους λόγους όλα αυτά σημαίνουν ότι η επιμονή των εκάστοτε αρμοδίων να εντοπίζουν τη διαφθορά σε «ελάχιστες περιπτώσεις» και «μεμονωμένα κρούσματα», όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά παραπέμπει, πλέον, στην παροιμία «ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»...."

ΤΟ “ΚΑΤΗΓΟΡΩ” ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ) ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Η Χούντα δεν χρειάζεται να είναι ένστολη, όταν είναι ΝΟΣΗΡΟΣ ο ρόλος της τηλεόρασης. Γιατί….

ΜΜΕ και ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ   — ΜΕ «Νοσηρό τον ρόλο της τηλεόρασης, τότε ….από μέσο καταγραφής των γεγονότων, καθίσταται παράγοντας διαμόρφωσής τους!!!!»
Ποιος το λέει αυτό????
   — Φυσικά, η πάντα απίστευτη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στις 24.9.1998 – ΦΩΤΟ – για την απ΄ ευθείας σύνδεση του  Νίκου Ευαγγελάτου, με το μακελειό της ….οδού Νιόβης (23.9.1998) και τις διαπραγματεύσεις του με τον κακοποιό Σορίν Ματέϊ!!!
  — «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» στις 24.9.1998, μεταξύ άλλων, έγραφε επί λέξει:
«Σε πρωτoφανή αιματοχυσία, την οποία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η Ελλάδα σε ζωντανή σύνδεση, κατέληξε η χθεσινοβραδινή αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση τετραμελούς οικογένειας από τα χέρια του αδίστακτου Eλληνορουμάνου κακοποιού Σορίν Mατέι. Tα όσα συνέβησαν έξω απ την πολυκατοικία της οδού Νιόβης και Αχαρνών, αποκάλυψαν αφ’ ενός μεν την εικόνα της κρατικής διάλυσης με την πολιτική και διοικητική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ανίκανη να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις, αφ’ ετέρου δε τον νέο, νοσηρό ρόλο που διαδραματίζει η τηλεόραση, όχι πλέον ως μέσο καταγραφής των γεγονότων, αλλά ως παράγοντας διαμόρφωσής τους.»
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ και από wikipedia
Το 1998 ενεπλάκη, από τη θέση του παρουσιαστή, με την ομηρία της Αμαλίας Γκινάκη από τον κακοποιό Σορίν Ματέι, συνομιλώντας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με τον κακοποιό. Η ομηρία κατέληξε στον θάνατο της Γκινάκη, και το θέμα της ζωντανής κάλυψης της ομηρίας και της ανάληψης του ρόλου διαπραγματευτή από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή έγιναν θέμα του Τύπου, καθώς και ντοκιμαντέρ από το BBC και το Channel…….
…..η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρείας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια θέτοντας υπό καθεστώς ομηρείας τους τέσσερις ενοίκους αυτού με την απειλή χειροβομβίδας. Παράλληλα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε  για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο. Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα.Από την έκρηξη της χειροβομβίδας που ακολούθησε σκοτώθηκε η ένοικος Αμαλία Γκινάκη και ο Σορίν Ματέι, του οποίου οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου……

Και συμπληρωματικά, στο http://taneatismikrospilias24.weebly.com/18/post/2011/09/-1508.html

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
=== Γιατί τα λέμε αυτά????
— Για το μόλις χθές: Όταν ο Ευαγγελάτος διεθνοποίησε την άκρατη μνημονιακή ψευδολογία. (Βίντεο)
— Όπου ξεκινά την συνέντευξη με τον Nigel Farage λέγοντας: “Ο λαός ήξερε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο Σαμαράς, γι’ αυτό και τον ψήφισε!!!”
και συνεχίζει με σχόλιο το ΟΛΥΜΠΙΑ:

Βρε συ Νίκο (Ευαγγελάτε), τέτοιο διεθνές παπατζηλίκι ούτε ο αείμνηστος δεν το είχε κάνει! Ποιο πρόγραμμα ήξερε ο λαός που ψήφισε; Τα 18 σημεία; Την μία και μόνη εξεταστική; Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Την ανακεφαλαιοποίηση που θα βοηθούσε τις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά;
Ευτυχώς που ο Φάρατζ δεν ήξερε τα προεκλογικά παπατζηλίκια για να σας πάρει με τις πέτρες…

Το λέμε, για τη κάθε βρόμικη τηλεοπτική, αντιδημοσιογραφική στιγμή, πολύ πριν το επεισόδιο ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΪ, και μετά από αυτό και διαρκώς μέχρι και σήμερα. Για να εμπεδώσουμε, ότι τα υποταγμένα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, είναι η πιστοποίηση επιβολής δικτατορίας και όχι με μόνο το κριτήριο της ένστολης επιβολής. Έτσι κι΄ αλλιώς, η γραβατωμένη χούντα, προωθεί στις επί μέρους ηγεσίες, τους υποτακτικούς της…..

 πηγη

Κύριε Στουρνάρα θα του το γκρεμίσει το ξενοδοχείο.



Η περίπτωση έχει ως εξής:
Ιδιοκτήτης μιας χέρσας κτηνοτροφικής περιοχής  30 στεμμάτων, έδωσε προ πέντε ετών τα 50 αυτά στρέμματα προς εκμετάλλευση σε μια εταιρία.
Δέσμευση της εταιρείας είναι να παραδώσει τα 50 αυτά στρέμματα μετά από 50 χρόνια στην προτέρα κατάσταση, απαλλαγμένα από κάθε κτίσμα ή άλλου είδους υποδομές.
Όταν πριν πέντε χρόνια υπογράφτηκε το ενοικιαστήριο δεν υπήρχε ο νέος φόρος ακινήτων.
Σήμερα η εταιρία που έχει ενοικίαση τα 50 στρέμματα έχει κτίσει κάνοντας χρήση του αναπτυξιακού νόμου ένα ξενοδοχείο 2000 τμ και σκοπεύει να φτιάξει στα υπόλοιπα στρέμματα ένα επισκέψιμο ζωοπάρκο με τις εγκατάστασης του.
Κύριε Στουρνάρα σήμερα ενημέρωσαν από την εφορεία ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης των 50 στρεμμάτων να φορολογηθεί για τα κτίσματα που έφτιαξε η εταιρία στο δικό του χωράφι, γιατί λέει όταν μετά 50 χρόνια φύγει η εταιρία τα ακίνητα και οι εγκατάστασης θα μείνουν πάνω στο χωράφι.
Με συγχωρείτε πολύ αγαπητέ Στουρνάρα, αλλά εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση ούτε να ασχοληθώ με ζοωπάρκα μετά από 50 χρόνια ούτε ξέρω αν θα υπάρχουν τουρίστες ή κτίσματα μετά από 50 χρόνια, λέει ο ιδιοκτήτης!!!
Εγώ, απλά έδωσε προς εκμετάλλευση στην εταιρία τα 50 στρέμματα, βάζοντας όρο να μου παραδοθούν πίσω μετά από 50 χρόνια απαλλαγμένα από κάθε κτίσμα ή άλλου είδους υποδομές.
Αγαπητέ έξυπνε Στουρνάρα, προτιμώ να πάω να γκρεμίσω την νύχτα τις εγκατάστασης του μισθωτή, από το να μπλέξω εγώ για τα επόμενα 50 χρόνια με τις εφορίες σας, τα τετραγωνικά σας, τα ισόγεια τα ανώγια τα ζωοπάρκα και τις μπέρκαλες, φωνάζει ο ιδιοκτήτης στο καφενείο.
Εγώ, απλά ένα ενοίκιο εισπράττω και δεν με ενδιέφερε ποτέ να αποκτήσω μετά από 50 χρόνια ούτε ξενοδοχεία ούτε ζοωπάρκα.
Θα του τα γκρεμίσω κύριε Στουρνάρα, θα του τα γκρεμίσω, συνεχίζει ο ιδιοκτήτης.
Αληθινές συζητήσεις στο καφενείο, που σίγουρα θα πρέπει να ακούσει ο Στουρνάρας.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Ηλεία: Η Εφορία επέβαλε πρόστιμο σε 64χρονο άπορο καρκινοπαθή στην Αμαλιάδα


 
Πρόστιμο στην Εφορία αναγκάστηκε να καταβάλει η οικογένεια 64χρονου άνεργου καρκινοπαθή στην Αμαλιάδα, αφού έτσι προβλέπεται από τη Νομοθεσία για την υποβολή εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η έκδοση βιβλιαρίου από την Πρόνοια, για τον άνθρωπο που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και δίνει τον αγώνα του για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.
Γιατί η Νομοθεσία δεν εξετάζει κριτήρια και προϋποθέσεις, κατά συνέπεια ο 64χρονος άνεργος καρκινοπαθής με μηδενικό εισόδημα και χωρίς περιουσιακά στοιχεία, κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 102,40 ευρώ, για να μπορέσει να έχει το αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης.

Κανένα περιουσιακό στοιχείο!
Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγγενείς του 64χρονου Μηνά Αποστολόπουλου, απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες Πρόνοιας του δήμου Ήλιδας, προκειμένου να του εκδώσουν ένα βιβλιάριο, αφού ο ίδιος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Οι υπάλληλοι του δήμου είχαν όλη την καλή διάθεση να τους εξυπηρετήσουν, ωστόσο δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς τη φορολογική δήλωση.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς» η νύφη του 64χρονου, η κα Αλεξάνδρα Καυκά, φορολογική δήλωση δεν υπήρξε, γιατί ο κουνιάδος της δεν είχε να δηλώσει τίποτα!
«Ο κουνιάδος μου είναι καρκινοπαθής, δεν έχει καθόλου εισόδημα και δεν έχει και περιουσία, οπότε δεν είχε να δηλώσει τίποτα και γι’ αυτό δεν είχε υποβάλλει φορολογική δήλωση» εξηγεί η κα Καυκά, η οποία μετέβη τελικά στην ΔΟΥ Αμαλιάδας για να υποβάλει φορολογική δήλωση του κουνιάδου της, αλλά εκεί έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν την διαδικασία, γιατί η δήλωση ήταν ληξιπρόθεσμη και έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 102,40 ευρώ.
Επί της ουσίας, υποβλήθηκε μηδενική φορολογική δήλωση για τον 64χρονο και παρά το γεγονός ότι δεν είχε εισόδημα, πλήρωσε το πρόστιμο.
«Προσπάθησαν η προϊσταμένη και οι υπάλληλοι της Εφορίας, αλλά μου είπαν ότι τελικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, γιατί έτσι προβλέπει η Νομοθεσία και έπρεπε να πληρωθεί το πρόστιμο. Μέχρι που μου είπαν ότι έπρεπε να πάει ο ίδιος να υπογράψει και τους είπα να πάνε να τον βρουν στο Νοσοκομείο. Ο άνθρωπος είναι καρκινοπαθής και νοσηλεύεται. Τελικά, έκανα εγώ υπεύθυνη δήλωση και πλήρωσα τα χρήματα και μάλιστα εφάπαξ, γιατί δεν δέχονταν ούτε δόσεις ούτε τίποτα άλλο. Πήρα παράβολο από την τράπεζα και το προσκόμισα» ανέφερε η κα Καυκά.

«Τα πληρώσαμε εμείς»
Το πολυπόθητο αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης το πήρε τελικά προχθές η κα Καυκά και το προσκόμισε στην υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου και αναμένει την έκδοση του βιβλιαρίου, ενώ ο 64χρονος χθες μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για την συνέχιση της θεραπείας του.
Η κα Καυκά, δεν κρύβει την απογοήτευσή της για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του σήμερα και με πικρία είπε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Γιατί πρέπει να είναι τόσο σκληρός ο Νόμος, τη στιγμή που μιλάμε για άπορο άνθρωπο. Είναι δυνατόν να έχει ο άπορος χρήματα για να πληρώσει και πρόστιμο; Στην περίπτωση του κουνιάδου μου, είχαμε εμείς χρήματα και τα πληρώσαμε. Κάποιος που δεν έχει όμως τι θα κάνει;».
Εύλογα ερωτήματα, που απ’ ότι φαίνεται όμως, κανείς δεν θα δώσει απάντηση…
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πώς ο Σαμαράς κορόιδεψε τον ελληνικό λαό το 1993 με το ΠΑΣΟΚ


Άλλο έψαχνα και άλλο βρήκα στο εσύ σωλήνας, στο youtube δηλαδή. Οι πρώτες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της ΠΟΛΑΝ όταν οριστικόποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 1993.


του Στρατή Μαζίδη

Σημειώνω ορισμένα:

Το μεγάλο ρήγμα στο διπολισμό

Η ανανέωση της πολιτικής μας ζωής

Από δω και πέρα η Ανοιξη θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου

Η δική μας παρουσία ανέκοψε την παντοκρατορία των 180 βουλευτών που αλλιώς θα έπαιρνε εκ του ασφαλούς το ΠΑΣΟΚ και έτσι είναι χρονομετρημένη πολιτικά η ζωή του χθες στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Γρήγορα θα έχουμε και πάλι πολιτικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή την Πολιτική Ανοιξη.

Και πράγματι ο κος Σαμαράς το 1995 με την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, ως γνήσιος κωλοτούμπας, αφού πρόδωσε το Μητσοτάκη, πρόδωσε και τις δηλώσεις του δίνοντας παράταση 15 χρόνων στη...χρονομετρημένη πολιτικά ζωή του χθες εκλέγοντας πρόεδρο έναν αποτυχημένο πολιτικό αρχηγό που δεν κατάφερε ούτε βουλευτής ως τέτοιος να εκλεγεί.

Η συνέχεια γνωστή. Την έχουμε πει χίλιες φορές. Σημίτης > Ιμια > Ελσίνκι, Μαδρίτη > Οτσαλάν > Χρηματιστήριο > Ευρώ > Ολυμπιακοί Αγώνες > Γιωργάκης > Θάνατος > Αντώνης νεκροθάφτης.

Αλλά ο παραμυθιασμένος ελληνικός λαός τον εξέλεξε πρωθυπουργό το 2012 όταν μόλις 10 μήνες πριν είχε κάνει άλλη μια κωλοτούμπα στις πολιτικές του θέσεις.

Θαυμάστε τον! Το βίντεο είναι από το αρχείο του κου Ανδρέα Χατζηνικολάου
 
 
 
 

Κι εμείς τι κάνουμε; Γιατί δε βγαίνουμε στους δρόμους;


Γράφει ο Θέμης Παρλαβάντζας

Όταν βρεθούν κάποιοι φίλοι απ’ τα παλιά, έχουν να θυμηθούν σίγουρα πολλά. Αναπόφευκτα όμως κάποια στιγμή, η κουβέντα θα φτάσει και στο σήμερα. Το σκληρό, το άφιλο, το άξενο σήμερα. Όλοι λοιπόν οι φίλοι είχαν να πουν κάτι για...τη σημερινή ‘’κατάντια’’ τους. 
Βαριά η λέξη, αλλά όλοι για κατάντια μιλούσαν εκείνο το βράδυ, με τις ζωές τους μαγκωμένες στα γρανάζια της κρίσης. Κάποια στιγμή ακούστηκε και ο λιγότερο ομιλητικός από όλους. «Κι εμείς τι κάνουμε; Γιατί δε βγαίνουμε στους δρόμους; Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε;» Μια μικρή βουβαμάρα επικράτησε, μέχρι που ύψωσε ο Νίκος το ποτήρι του. «Άντε γεια μας, άντε να πάνε τα φαρμάκια κάτω!»

Ωστόσο, η ερώτηση του Σωτήρη, έσπειρε το μικρόβιο του προβληματισμού. Τι κάνουμε αλήθεια; Γιατί δεν βγαίνουμε στους δρόμους; Γιατί δεν βγήκαμε οι Έλληνες στους δρόμους τέσσερα χρόνια τώρα, ενώ αντιμετωπίζουμε τις χειρότερες μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, φτωχοποίησης και για πολλούς ακόμα και εξαθλίωσης;

Η εύκολη απάντηση θα ήταν: «Μα φυσικά γιατί είμαστε χωμένοι στον καναπέ, στην τηλεόραση και στον ωχαδερφισμό». Πρόκειται μάλλον για αφέλεια που υποστηρίζουν οι εύκολα κοινωνιολογούντες. Οι κοινωνίες ξεσηκώνονταν στο παρελθόν και θα ξεσηκώνονται στο μέλλον όταν η πίεση που ασκείται πάνω τους – για διάφορους λόγους – γίνει τέτοια και τόση που θα μετατρέψει την οργή σε εξέγερση. Όταν οι επαναστατικές ονειρώξεις κάποιων δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα, τότε φυσικά η ευθύνη πέφτει στην κοινωνία και την ίδια την πραγματικότητα, που δεν ανταποκρίνεται στα μοντέλα τους ονειρώξεών τους.

Μήπως όμως δεν ξεσηκώνονται οι Έλληνες γιατί γνωρίζουν πως η μεγάλη δυσκολία που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη με μια τυφλή εξέγερση; Μήπως γνωρίζουν πως αυτό που λέγεται «καλύτερο αύριο», προϋποθέτει χρήματα, που φυσικά και δεν υπάρχουν και τα οποία βέβαια μπορεί να έδιναν οι αγορές, σε μια εξεγερμένη Ελλάδα, αλλά με στραγγαλιστικά επιτόκια και επαχθείς όρους αποπληρωμής; Οι πακτωλοί δανείων από Ρωσία και Κίνα αποδείχθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου όχι απλώς άνθρακες, αλλά ένα σαδιστικό παιχνίδι στην πλάτη του κυπριακού λαού. Ποιος Έλληνας θα ήθελε να μπει σε ανάλογες περιπέτειες;

Μήπως πάλι γνωρίζουν οι μη εξεγερμένοι, πως οι δυνατότητες των εθνικών κρατών για εθνικές πολιτικές είναι πλέον σημαντικά περιορισμένες; Η παγκοσμιοποίηση με όλα τα καλά και τα κακά που τη συνοδεύουν, αποτελεί μια αναπόδραστη πραγματικότητα, εκτός κι αν λέγεσαι Βόρεια Κορέα. Η αλληλεξάρτηση των κρατών είναι πιο έντονη από ποτέ και, επιπλέον, ο κόσμος ωθείται προς μεγάλες υπερεθνικές οντότητες πολλών κρατών από τη μια ή μεγάλων κρατών από την άλλη. Ποιο μέλλον θα μπορούσε να έχει η πτωχή πλην τίμια Ελλάς σε ένα περιβάλλον γιγάντιων οικονομικών μεγεθών και γεωστρατηγικών συμφερόντων μεγάλων παικτών; Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία και ούτε οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου δεσμεύουν τους ισχυρούς, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους. Ακόμη και σήμερα, στη δεινοπαθούσα Ελλάδα της άγριας λιτότητας, η Ευρώπη – η Γερμανοευρώπη αν θέλετε – παρά την ξεφτισμένη της αίγλη, παρά τον ευρωσκεπτικισμό που διογκώνεται, παρά τις αντιφάσεις που συχνά την ακυρώνουν, παρά τον εθνοκεντρισμό που αναπτύσσεται, συνεχίζει να αποτελεί μια σταθερά για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Ακόμη και οι σφυγμομετρήσεις το αποδεικνύουν.

Μια ακόμη παράμετρος όμως ενός μη ξεσηκωμού, θα μπορούσε να ανιχνευτεί στη μετά τη μεταπολίτευση βιωμένη εμπειρία κάθε Έλληνα. Θα αφήσω εκτός των επιχειρημάτων τη μακιαβελική παγκάλεια ρήση: «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Σίγουρα δεν εξισώνεται ο κάθε μεγαλοκαταχραστής Τσοχαντζόπουλος των εκατομμυρίων ευρώ με τον υπάλληλο που πίεσε για καλύτερο μεροκάματο. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί διακρίνει τον εαυτό του στο κάδρο της δάνειας ευημερίας από την οποία όλοι ωφεληθήκαν. Πώς λοιπόν θα εξεγερθεί ο ίδιος άνθρωπος που αισθάνεται πως έχει συμβάλλει κι αυτός στην πτωχευμένη Ελλάδα; Να εξεγερθεί εναντίον ηγεσιών που ο ίδιος ψήφιζε; Με τι σκοπό; Να αποκτήσει τα περισσότερα τη στιγμή που ξέρει πως αυτά τα περισσότερα δεν θα έρθουν ξανά με τον τρόπο που έρχονταν;

Αν κάποιος ξεσηκωμός θα είχε νόημα, αυτός ίσως να ήταν για περισσότερη Ευρώπη. Για σύγχρονο κράτος, θαρραλέους και οραματιστές πολιτικούς, περισσότερη άμεση δημοκρατία, αξιοκρατία, ορθολογισμό, νομιμότητα, παραγωγική δραστηριότητα, καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία χωρίς χρηματισμούς, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ουσιαστική ανεξιθρησκία, λιγότερη μισαλλοδοξία, σεβασμό του κράτους στον πολίτη και του πολίτη στο κοινωνικό σύνολο.

Αλλά είπαμε! Δεν γίνονται εξεγέρσεις έτσι εύκολα!

oparlapipas.com

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.. ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ...μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους...


Δεν το λέει ο Καμμένος ....το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί...

Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα(??) τρεχουσών συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει " αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.

Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά . Αντ 'αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου ...

Μόλις δύο ημέρες πριν από Νέο έτος 2014 , Αντώνης Σαμαράς είπε στον λαό ότι η Ελλάδα θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο , χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας . « Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση », είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. " Το 2014 , η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι και θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα ... Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης " .
 
Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα .



Το σύνολο των πληρωμών που οφείλονται για το 2014 είναι € 31.6bn . Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου για να καλύψουν το ποσό αυτό είναι € 17,5 δις . Το ελληνικό πλεόνασμα € 0,8 δισεκατ. προφανώ και δεν αρκεί.
Δείτε τώρα το δεύτερο γράφημα .. :


Στις 20 και 21 Μαίου, λήγουν 3 κουπόνια. Το μεγαλύτερο από αυτά - ένα ποσό 5,2 δισ. € - είναι , επίσης, με κυμαινόμενο επιτόκιο...

Στη συνέχεια, όμως στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε άσχημα, όταν και πάλι δύο ακόμη κουπόνια λίγουν. Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι € 5,6 δις . Έτσι, ακόμα και με το πολύ καλύτερο, πιο αισιόδοξο σενάριο, ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται € 8,5 δισ. δημοσιονομικών πλεονασμάτων, και τα χρειάζεται για τις επόμενες 16 εβδομάδες.

Εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση πλεονάσματος, μπορεί να πει στην τρόικα να πάει στην κόλαση, να κηρύξει το χρέος διάσωσης άκυρο, και να αρνηθεί το επαχθές βάρος του χρέους της.

Προτείνω η Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό.

exomatiakaivlepo

Eκτάκτως!



Ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Πρετεντέρης δέχθηκαν ταχυδρομημένους φακέλλους που περιείχαν σφαίρες.
Συμπαρίσταμαι ολόψυχα και στους δύο.
Με αυτόν τον τρόπο η Μαφία προειδοποιεί ή απειλεί τα θύματά της ότι θα τα σκοτώσει. Το τι όνομα πιθανόν να επιλέξει στη συνέχεια αυτή η Μαφία για να εξηγήσει τις πράξεις της δεν έχει νόημα – ο φασισμός διαλέγει κάθε φορά ό,τι όνομα γουστάρει.
Αυτοί που «αναλαμβάνουν την ευθύνη» για απειλές, τραμπουκισμούς και θανάτους, όποιο όνομα κι αν επιλέγουν κάθε φορά, έχει την ίδια αξία που έχει για τους χαμαιλέοντες το φως και για τους βρυκόλακες το σκοτάδι.
Με τον κ. Πρετεντέρη μας χωρίζει άβυσσος, όμως και αυτός και ο κ.Προβόπουλος είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό για αυτά που λένε και κάνουν(όπως όλοι μας) και όχι «υπόδικοι» στο έλεος της οποιασδήποτε σπείραςσμπίρων
που θέλουν να το παίξουν θεοί, τιμωροί, υπερήρωες, εκδικητές, πρόμαχοι του λαού, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από φασίστες, ή πράκτορες, ήαυτόκλητοι ηλίθιοι - χρήσιμοι ηλίθιοι.
Μια τρίχα απ’ τα μαλλιά του κ. Πρετεντέρη να πειραχθεί, μια τρίχα απ’ τα μαλλιά ενός Χρυσαυγίτη ή ενός αριστερού και ο κύκλος του αίματος θα είναι έτοιμος να πολιορκήσει τη Δημοκρατία. Ή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτήν.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η ανωμαλία, και εις ό,τι αφορά την τήρηση του Συντάγματος και εις ό,τι αφορά τα προτάγματα της ακολουθούμενης πολιτικής, ενδημεί στην πόλη, αλλά δεν την έχει κατακυριεύσει ακόμα.
Ενα χτύπημα κατά δημοσιογράφου ή πολιτικού ή πολίτη της μιας ή της άλλης πλευράς θα έσπρωχνε τις εξελίξεις πλησιέστερα προς το βάραθρο που μπορεί να μας καταπιεί όλους.
Το κλίμα δεν είναι καλό. Η ανωμαλία και η προβοκάτσια ακονίζουν τα δόντια τους. Στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Μόλις προχθές ο κ. Τσίπρας με συνέντευξή του στη Stampa ξεκαθάρισε την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι τέτοιο, ενώ το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ κι άλλες δυνάμεις έχουν εκφράσει κατά καιρούς την κατηγορηματική τους αντίθεση. Την ίδια στιγμή
ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ευθέως απ’ τον ίδιο τον κ. Σαμαρά (και παράτην αντίθεση πολλών Νεοδημοκρατών) για σχέσεις με την τρομοκρατία. Παρακίνησε μάλιστα ο κ. Πρωθυπουργός τους βουλευτές του να «πετούν κατάτου ΣΥΡΙΖΑ χειροβομβίδες» απ’ το καλάθι με τα επιχειρήματα του επιπέδου της κυρίας Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου ή του κ. Σίμου Κεδίκογλου για τη θεωρία των δύο άκρων και τα λοιπά συναφή - παιδαριώδη μεν, θανάσιμα δε.
Ποιος θα ωφεληθεί από μια στραβή; Ποιος θέλει να την προκαλέσει, ώστε να αποφευχθεί το «ατύχημα» των εκλογών – διότι φθάσαμε στο σημείονα θεωρούν ορισμένοι τις εκλογές ατύχημα για τη δημοκρατία. Εστω αυτήν
τη δημοκρατία που της σπαράσσει το συκώτι καθημερινώς η Τρόικα. Η υπόθεση λοιπόν με τις σφαίρες εναντίον του κ. Προβόπουλου και του κ. Πρετεντέρη βρωμάει. Και επίσης κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.
Ερχεται τρίτο (και φαρμακερό) Μνημόνιο, ύψους 14 δισ. (κατ’ αρχήν) που θα μεταφρασθούν σε νέα μέτρα και σε επιδείνωση των ήδη ληφθέντων. Τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλύτερα και ο μόνος τρόπος, εκτός απ’ τους καθημερινούς αγώνες, για να ανακοπεί το κακό και στη συνέχεια να αναταχθείη κατεύθυνση της χώρας είναι οι εκλογές.
Τώρα ή λίγο αργότερα, διότι έρχονται οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν, δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να τις αποφύγει, μπορεί όμως να τις κάνει υπό καθεστώςανωμαλίας. Η πρεμούρα της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, των «58» και μέρους της Ν.Δ. να θέσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, όσον και η πρεμούρα της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., της Χρυσής Αυγής και των συγκροτημάτων του Τύπου της Διαπλοκής να συσχετίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία,
θα κλείδωναν μια χαρά με δυο-τρεις σφαίρες εναντίον του κ. Πρετεντέρη, του κ. Προβόπουλου, ενός Χρυσαυγίτη, ενός ΣΥΡΙΖαίου, ενός ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου, του οποίου ο φόνος θα άνοιγε την πόρτα τουφρενοκομείου.
Οποιοι σχεδιάζουν μια τόσο φανερή προβοκάτσια πρέπει να ’ναι πολύαπελπισμένοι, πράγμα που καθιστά την προβοκάτσια πιο πιθανή. Αυτήν ή μια άλλη…


ΣΤΑΘΗΣenikos

17.1.14

Έλληνα, το καθήκον σου προς την ναζιστική Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω

Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το... στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.

Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.

Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας. Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.

Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.

Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.

Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου. Τέσσερα χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.
γράφει ένας απλός άνθρωπος
από το simplemangreek

”Κλ@νει, ρε, ο πεθαμένος;”…



Λαοφιλίες και…κουτοπονηρίες!.. 
Υπερήφανο το κυβερνητικό στρατόπεδο ανακοίνωσε ότι τις προάλλες κατά τις 10.30′ το βράδυ, ο ”πρωθυπουργός” πεζός και μόνος του (εννοούν ότι δυό-τρείς της προσωπικής του φρουράς ήταν…καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω του), βγήκε απ’ το Μαξίμουκαι πήγε ως το Χίλτον, όπου είχε κάποια συνάντηση.
Και γιατί περηφανεύονται;
     Μα, γιατί έφτασε σώος!
     Τέτοια εμπιστοσύνη στην πολιτική τους και την λαοφιλία τους!
Αλλά, λεβεντάκο μου, εκείνη την ώρα που βγήκες εσύ για περπάτημα, και σ’ εκείνη την περιοχή, κυκλοφορούν μόνον κάτι περίεργοι και κάτι μεγαλοαστοί που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους!
Είσαι όμως και κουτοπονηράκος, γιατί αν στην έπεφτε κανείς με κανά γιαούρτι, ή με κανάστυλιάρι (θεός φυλάξοι!)..
 ..την άλλη μέρα η μισή αντιπολίτευση θα είχε βγεί εκτός νόμου, και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε στηθεί στα κάγκελα ως ”υποθάλπτουσα” αστικό αντάρτικο!

     Αν θες να μετρήσεις πραγματικά την λαοφιλία σου, και να πείσεις κι εμάς,
..πάρε τα κανάλια σου και τους μπράβους σου (διότι εμείς σε θέλουμε γερό και δυνατό όταν καθίσεις στο σκαμνί, κι όχι να την βγάζεις στο νοσοκομείο των φυλακών κάθε τρείς και λίγο),
..και τράβα, ώρες αιχμής στην Βαρβάκειο αγορά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Δραπετσώνα, στο Περιστέρι,
     ..και μετά έλα να το συζητήσουμε!
Άντε πιά με τα επικοινωνιακά σας τερτίπια και τις βλακείες σας κάθε τόσο!
Που νομίζετε ότι αυτά θα σας σώσουν!
Δεν ξέρω αν το λένε και στο χωριό σου,
..αλλά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ένας παιγνιώδης αφορισμός, υπό τύπον ερώτησης:

     ”Κλ@νει, ρε, ο πεθαμένος;”..

mandatoforos

Ο Κασιδιάρης μήνυσε ανακρίτριες και εισαγγελέα

Τελικά, όπως είχει απειλείσει μέσω ΜΜΕ, ο Ηλ. Κασιδιάρης προχώρησε σε μήνυση σε βάρος των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννας Κλάπα, Μαρίας Δημητροπούλου και του αρμόδιου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.
 Η μήνυση αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς -όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής- τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκαν για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, φέρουν χειρόγραφη ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ οι τρεις βουλευτές απολογήθηκαν 11 και 12 του μήνα. Σύμφωνα με τη μήνυση, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι προφυλακίσεις...
ήταν προαποφασισμένες.
Πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν ότι η προφανής παραδρομή στην ημερομηνία των ενταλμάτων, οφείλεται στην κόπωση των δικαστικών λειτουργών.
Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόφαση για προφυλάκιση των Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα, ο Κασιδιάρης ωρυόμενος, είχε δηλώσει πως θα έκανε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, επειδή «είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη».

Οι… «Χαρατσοφυγάδες»!


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Οι κυβερνώντες, αφού γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου, κατακλύζοντας για το θεαθήναι οι περισσότεροι τις εκκλησίες, αφού έκαναν τα εορταστικά τους ταξιδάκια αναψυχής, αφού πέρασαν ευχάριστα και ανέμελα τις ημέρες των εορτών, αφού έκαναν  τις καθιερωμένες «αγαθοεργίες»,  μοιράζοντας τρόφιμα  σε εξαθλιωμένους, άστεγους και νηστικούς, γύρισαν από ότι φαίνεται με περισσότερη ορμή, για να επιβάλουν τώρα στους μισοεξαθλιωμένους την «έννομη τάξη» ή μάλλον καλύτερα την ταξική νομιμότητα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Βήμα», «περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία, αναδρομικά, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων του 2012, για 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που είναι στο όνομά τους». Σύμφωνα πάντα με τη ίδια εφημερίδα «Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας για εξόφληση του χαρατσιού του 2012 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων». 
Με έναν απλό συλλογισμό προκύπτει ότι κατά μέσο  όρο το ποσό του χαρατσιού  που αντιστοιχεί σε κάθε…«χαρατσοφυγά» είναι περίπου 400 ευρώ ή 250 ευρώ για κάθε ακίνητο.  Θεωρώντας δε   ότι ανάμεσα στα… «χρεωμένα» ακίνητα υπάρχει και ένας αριθμός πολυτελών σπιτιών «ημετέρων», που ως είθισται  δεν  πληρώνουν, προκύπτει ότι για τα υπόλοιπα το ποσό της «οφειλής» ανά ακίνητο, είναι πολύ μικρότερο.
Συνεπώς, η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω ακινήτων είναι μικρής επιφάνειας και σχετικά πολύ μικρής αξίας. Και επειδή το είδος των ακινήτων προδίδει και την οικονομική δυνατότητα των ιδιοκτητών τους, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ακόμη και να είχαν τη θέληση  να πληρώσουν αυτό το «χρέος» προς το δημόσιο, τέτοια δυνατότητα εκ μέρους τους δεν υπάρχει.
Το παραπάνω συμπέρασμα  ενισχύεται ακόμη περισσότερο,  αν αναλογιστούμε ότι το ποσοστό της επίσημης ανεργίας πλησιάζει το 30%, ενώ τα εισοδήματα, και  όσων ακόμη εργάζονται, μειώνονται κατά δραματικό τρόπο.  Εξ άλλου  η ανέχεια είναι αυτή που αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να κατοικούν σε παγωμένα σπίτια. Σπίτια που στην πλειονότητά τους είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, οι οποίες μάλιστα από καιρό και μεθοδευμένα έχουν βάλει στους οφειλέτες τους το πιστόλι στον κρόταφο!
Και φυσικά  οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν βαρύνουν μόνο κάποιους υπουργούς. Η κυβέρνηση είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  και δεν είναι κυβέρνηση… Αδώνιδος-Στουρνάρα! Συνεπώς, η αποκλειστική ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες της βαρύνει τους βουλευτές που την στηρίζουν. Έχει μείνει παροιμιώδες αυτό το «ναι σε όλα»! Αυτοί όμως, όταν ζητούσαν ψήφο εκλογής, άλλα υπόσχονταν!
Οι… «φιλάνθρωποι»λοιπόν κυβερνώντες έχουν σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για το εν λόγω σκηνικό. Κάποιοι, που υποστήριζαν ότι οι κυβερνώντες  δεν πρόκειται να προβούν σε μαζικές κατασχέσεις, ίσως  τώρα να έχουν αλλάξει γνώμη. Είναι γνωστό βέβαια  ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρεςη συντριπτική πλειοψηφία των κατοικιών ανήκει    σε εταιρίες,οι οποίες και τις νοικιάζουν έναντι αδρού ενοικίου.
Για να αποκτήσουν –αυτοί που κινούν τα νήματα της εξουσίας- τον πλήρη έλεγχο της κοινωνίας, θέλουν να στερήσουν από μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες κάθε περιουσιακό στοιχείο.
Για την κυβέρνηση, φυσικά, η είσπραξη -δια πυρός και σιδήρου- του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ  είναι πολιτική επιλογή και όχι οικονομική ανάγκη, τη στιγμή που μόνο παραμονές πρωτοχρονιάς χαρίζει σε δύο τραπεζικούς ομίλους  περίπου το ποσό των 8δις ευρώ! Συγκεκριμένα,  χαρίστηκαν  στην  AlphaBank 3.609.600.000 ευρώ! ( Εφημερίς της  Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου  3319, 27/12/2013)  και στην EuroBankAE, το ποσό των 4.280.000.000 ευρώ!  (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 3379, 31/12/2013).
Αν θεωρήσουμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι περίπου 10 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση χρέωσε στον καθένα μας ένα επιπλέον ποσό των 800 ευρώ ή 4000 ευρώ για κάθε πενταμελή οικογένεια, ανεξαρτήτως ηλικίας των μελών της. Ή άλλως, πήρε την Εγνατία οδό, την έκοψε στα δύο καιέστειλε  στους εν λόγω τραπεζίτες πεσκέσιαπό ένα κομμάτι, εν είδει πρωτοχρονιάτικου δώρου. Αν και το κόστος κατασκευής της Εγνατίας, με όλα τα σχετικά… «bonus», δεν φτάνει τα 8 δις ευρώ, που οι εν λόγω όμιλοι, εν μία νυκτί πήραν. Όμως, για 400 χιλιάδες ευρώ απειλούν να κατασχέσουν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοικίες, τη στιγμή που,  στη χρονιά που μας πέρασε,  είχαμε, κάθε 18 ώρες, και μία αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους.
Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι, πέραν του ποσού των 8 δις ευρώ που χάρισαν τελευταία στους τραπεζίτες, τα τελευταία έξη χρόνια -αρχής γενομένης από τον Κώστα Καραμανλή ανιψιό-  τους χάρισαν άλλα 260 δις ευρώ. Δηλαδή σχεδόν τα ¾ του κρατικού χρέους! Ή αλλιώς, χρέωσαν στον καθένα μας το ποσό των 26000 ευρώ! Ή 130.000 ευρώ  σε κάθε πενταμελή οικογένεια. Και αυτό επιμελώς αποσιωπάται, για να μην εγερθούν αιτήματα επιστροφής τους. Οι όποιες αναφορές σε  υπαρκτά σκάνδαλα και μίζες αφορούν σχετικά πολύ μικρά ποσά σε σχέση με αυτά που δόθηκαν στους τραπεζίτες.  Γίνονται  μόνο για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.  Και φυσικά, η αποκλειστική ευθύνη και για τα σκάνδαλα ανήκει σε αυτούς που κυβέρνησαν, στους ίδιους  που και σήμερα κυβερνούν.
Και βέβαια, το κυβερνητικό θράσος και η προκλητικότητα δεν έχουν όρια. Τη στιγμή που ετοιμάζονται να βγάλουν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, σχεδιάζουν ταυτόχρονα και τη… διευκόλυνσή τους –Λευκή Εβδομάδα- για να κάνουν τις… χειμερινές τους διακοπές, έχοντας μάλιστα και δωρεάν…  internet!
Όσο για το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ,που επιδιώκουν να μαζέψουν, αφοράμόνο τη… «χαρατσοδιαφυγή» του2012. Σε λίγο  θα εμφανίσουν και τα ποσά του ’13. Μαζί με τόκους, πανωτόκια, πρόστιμα, προσαυξήσεις και ότι φυσικά η «ταξική τους νομιμότητα» απαιτήσει, για τις ανάγκες υλοποίησης του τελικού τους στόχου.
Οι  κυβερνητικές απειλές για κατασχέσεις, σε συνδυασμό  με ανάλογες κινήσεις Ελλήνων τραπεζιτών  από κανέναν δεν  μπορούν να αγνοηθούν  αλλά και κανένας  δεν έχει το δικαίωμα να τις αγνοήσει! Τη στιγμή μάλιστα που μπαίνουν στο «παιχνίδι» και ξένοι όμιλοι, που αγοράζουνκόκκινα δάνεια αλλά και εισπρακτικές εταιρίες στην αιχμή του «κατασχετικού» δόρατος. Το όλο σύστημα λειτουργεί σαν ένα είδους ΣΔΙΤ-Κ(Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τις Κατασχέσεις).
Όμως, όσο αυτοί κερδίζουν έδαφος, όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εξαθλιωμένων, τόσο μειώνονται τα περιθώρια αντίδρασής μας.  Ο εξαθλιωμένος δεν επαναστατεί. Ο εξαθλιωμένος υποτάσσεται στη μοίρα του. Διαφορετικά, στον τρίτο κόσμο, από χρόνια θα είχαν ήδη επαναστατήσει οι εξαθλιωμένοι λαοί.
Είναι προφανές λοιπόν ότι πρέπει να αναληφθούν  άμεσα πρωτοβουλίες για κοινή δράση όλων, όσοι πληρώνουν το ακριβό τίμημα αυτής της πολιτικής,  ενάντια σε όλους αυτούς που ασκούν εξουσία.  Πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα,  να μπει φρένο σε αυτή τη λαίλαπα  που εξαπλώνεται  με μορφή χιονοστιβάδας  και που καταπλακώνει τα πάντα στο διάβα της!
facebook.com/alithersis

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΤΑΜΗΛΟΣ!!! ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ"

 



Ταμήλος : Σωστά τα είπε ο Farage στον Σαμαρά!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του βουλευτή Τρικάλων, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ορθώς τα «έχωσε» στον πρωθυπουργό ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ.
«Σωστά τα είπε ο Φάρατζ. Ας το παραδεχτούμε. Είμαστε υπό οικονομική κατοχή». «Έχουμε παραχωρήσει μέρος της ελευθερίας μας, γιατί οποιαδήποτε απόφαση και να πάρουμε πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Τρόικα. Δεν είναι μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή αυτό; Συμφωνώ μέχρι εδώ Αλλά ο Φάρατζ δεν μας είπε και την λύση. Γιατί λύση δεν είναι να φύγουμε από το Ευρώ και την Ευρώπη όπως υποστηρίζει εκείνος. Αλλά να παλέψουμε για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να σταθούμε στα πόδια μας και να ανεξαρτητοποιηθούμε».

Αλεπού στη Συγγρού


Εικόνα Αλεπού στο κρεμαστάρι


Οριστική κατέστησε ο Γ.Γ. της Ν.Δ., Παπαμιμίκος, δηλαδή το οργανάκι του Σαμαρά, την απόφαση του κόμματος να μην δώσει χρίσμα σε υποψηφίους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτά ξεκαθαρίστηκαν με σχετικές δηλώσεις στη Ναυτεμπορική (την οποία να μου θυμίζετε να διαβάζω περισσότερο, ειδικά τώρα που πληροφορούμαι ότι καταργείται η υποχρέωση της δημοσίευσης ισολογισμών των ανωνύμων εταιρειών…).
Είναι περισσότερο από προφανές ότι η ρηξικέλευθη αυτή προεκλογική γραμμή έρχεται σε επίρρωση της ακάματης βεβαιότητας του Πρωθυπουργού ότι το κόμμα του ανακάμπτει (μαζί με τη χώρα, φυσικά) και, άρα, πέραν πάσης αμφιβολίας θα σαρώσει στις κάλπες του Μαΐου. Οπότε, σου λέει: Γιατί να κάθομαι εγώ ν’ ασχολούμαι με κουκιά ψιριμπασήδικα και να υποδεικνύω αυτοδιοικητικούς υποψηφίους, όταν μάλιστα έχω σώσει την Ελλάδα και για χάρη της όλη την Ευρώπη;
Ιδού, κυρίες και κύριοι, ο δροσερός αέρας του αδιαφιλονίκητου νικητή. Πάρτε ένα μάθημα μεγαθυμίας και ανοιχτών οριζόντων από έναν γεννημένο ηγέτη. Δείτε με τι πρωτοφανή άνεση περιφρονεί τις μικροκομματικές επιδιώξεις. Θαυμάστε πόσο τολμηρά σπάει τα κομματικά δεσμά. Απολαύστε τον που λυτρώνεται απερίσπαστος από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Χαρείτε που παραμερίζει την αναχρονιστική χειραγώγηση. Καρπωθείτε που αφήνει επιτέλους την κοινωνία ελεύθερη.
Αδέσμευτη, λοιπόν, και αυτή θα ψηφίσει. Και την επομένη ο Σαμαράς θα επικροτήσει τα αποτελέσματα –όποια κι αν είναι αυτά. Όχι, φυσικά, μόνο και μόνο επειδή είναι υπόδειγμα δημοκράτη. Αλλά διότι τίποτε δεν θα τον εμποδίσει να τα γράψει ταυτοχρόνως στα παλιά του τα παπούτσια. Ούτε καν η συνείδησή του, όπως συμβαίνει πάντοτε με τον άνθρωπο που παριστάνει τον υπεράνω, όταν δεν τον παίρνει· και νομίζει ότι έτσι περνιέται για αλεπού, λες κι άλλοι δεν έχουν ακούσει τίποτε ποτέ για κρεμαστάρια.
sotosblog

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

twitter:@egerssi

            Η Ελλάδα των Μνημονίων, η Ελλάδα των Δανειακών Συμβάσεων, η Ελλάδα της φτώχειας, της παράκρουσης, των αυτοκτονιών, της ανεργίας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Η Ελλάδα των δοσίλογων πολιτικών, των προδοτών πολιτικών που υπέγραψαν την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού μας, από 1ης Ιανουαρίου 2014, ανέλαβε την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.  Έτσι, σε μια φιέστα, τύπου Λατινοαμερικανικών χωρών, στο Ζάππειο Μέγαρο, έγινε η παράδοση της Προεδρίας. Σε αυτήν την παράδοση της Προεδρίας από την ΕΕ στην Ελλάδα, ξεχώρισε η ομιλία ραγιαδισμού του υποτακτικού των διεθνών τοκογλύφων Πρωθυπουργού της πατρίδας μας, Αντώνη Σαμαρά που για άλλη μια φορά απέδειξε την απόλυτη περιφρόνησή του προς τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος συστηματικά και με σχέδιο εξαθλιώνεται από την Χούντα των Μνημονίων. Η πολιτική μαριονέτα των ξένων κέντρων εξουσίας είχε το θράσος να κάνει λόγο για ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν και εξοντώνονται από ένα στυγνό και κοινωνικά ανάλγητο, αντεθνικό Καθεστώς. Είχε το θράσος να παραδεχτεί απόλυτα ξεδιάντροπα: «…Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες. Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Και το έκανε συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης…». http://www.youtube.com/watch?v=TaTXwVgs8Io
            Μετά λοιπόν, την εντός έδρας φιέστα παραλαβής της Προεδρίας, η φιέστα συνεχίστηκε και εκτός έδρας. Στο άντρο της ακολασίας και της διαφθοράς των πολιτικών ταγών της Ευρώπης που επιβουλεύονται την εξαφάνιση των Εθνών κρατών για χάρη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποιήσεως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, ένας φιλέλληνας Βρετανός Ευρωβουλευτής, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ως άλλος Λόρδος Μπάιρον, υπερασπίστηκε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά. Είναι κατά καιρούς μνημειώδεις οι λόγοι του υπέρ της πατρίδος μας. Έτσι, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, είπε όσα θα έπρεπε να έχουν πει όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές τόσα χρόνια: «Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της ΕΕ….όμως, δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα, αλλά η Τρόικα. Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ονομάσετε "No Democracy"(Μη Δημοκρατία). Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!». http://www.youtube.com/watch?v=MYn0lTeFNV4
            Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως πάντα καταγέλαστη, ειρωνική, μάγκικη! Μούγκα όμως, για όσα λίγες ώρες πριν είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, τοποθετούμενος σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Ο Όλι Ρεν με περίσσια θρασύτητα αποκάλυψε την αλήθεια των δολοφονικών σχεδίων της εγκληματικής οργάνωσης των τροικανών (ΔNT, EKT, EE) σε βάρος της Ελλάδος: «Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες». Καταλάβατε λοιπόν, το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες της χώρας μας από τους μαφιόζους των χρηματαγορών και τους οίκους αξιολόγησης, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες; Καταλάβατε ότι εις γνώσιν τους οι Ευρωπαίοι, με την συμμετοχή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, θυσίασαν την Ελλάδα ως άλλη Ιφιγένεια, στο βωμό της διάσωσης της Ευρώπης; Και ο κ. Σαμαράς αντί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και το λαό μας, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τους επιβήτορές μας. «Η ενωμένη Ευρώπη δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστηκε η συνοχή της, δοκιμάστηκε η αντοχή της, δοκιμάστηκε ένα ολόκληρο οικοδόμημα, αυτό του ευρώ και φάνηκαν σημαντικά κατασκευαστικά ελλείμματα. Όμως, η κρίση αρχίζει και ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματα της και άρχισε να τα διορθώνει».
            Ωστόσο, ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο, προέβλεπε από το 2011 τα όσα βιώνουμε σήμερα και προσπαθούσε να αφυπνίσει τους κυβερνώντες, γράφοντας τις απόψεις του σε διάφορα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»:
-          13 Ιουλίου 2011 (πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου) με τίτλο: «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων ανέφερα τα παρακάτω: «Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την  επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας». http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/101-teleftaia-efkairia-
-          19 Ιουλίου 2011 (πριν από την σύνοδο κορυφής) σε άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα  συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων. Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;»
.http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/102-europaioi-pouloun-akriva-to-tomari-tous-emeis
 Συνεπώς, κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ πως η πολιτική επιστήμη είναι πρωτίστως η πρόβλεψη των γεγονότων και η σωστή ανάγνωσή τους όταν αυτά συμβούν, από όλους τους πολιτικούς προς όφελος βεβαίως του συμφέροντος της πατρίδος και του λαού της και όχι της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και όποιων εφήμερων απολαβών. Η Πατρίδα μας δεν ανακάμπτει με ευχολόγια, ούτε με επικοινωνιακές αλχημείες. Προπαντός όμως, δεν δύναται να ανακάμψει όταν εκείνοι που κυβερνούν δεν εκπροσωπούν τον Λαό αλλά μια ανήθικη συμμορία τοκογλύφων.