ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.1.14

Εμπλοκή με ΔΝΤ, μετά τις δηλώσεις για το χρέος


 Εμπλοκή με ΔΝΤ, μετά τις δηλώσεις για το χρέος

 Ενώ το οικονομικό επιτελείο μετρούν αντίστροφα για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την υποβολή της έκθεσης προόδου, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση του χρέους η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να προκαλέσει σύγκρουση με το ΔΝΤ. Τα τελευταία 24ωρα η Ελλάδα χαρακτηρίζει το χρέος βιώσιμο –όταν αυτό βρίσκεται στο 175%(!) του ΑΕΠ και στα 360 δισ. Ευρώ-.
Όπως είχε εγκαίρως επισημάνει το Sofokleousin.gr η Ελλάδα υιοθετεί πλήρως τη γερμανική θέση παραιτούμενη από τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με πρωτοβουλία των Ευρωπαίων, εφόσον η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται –με καθυστέρηση- στα διεθνή φόρα και ξεκινά τις «εκπτώσεις» στα πλαίσια του διεθνούς «παζαριού» για το ελληνικό χρέος. Πριν λάβει σαφείς δεσμεύσεις από τη Γερμανία για την επόμενη μέρα οι κκ Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος σπεύδουν να χαρακτηρίσουν το χρέος βιώσιμο, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα δεχόταν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI).
Ετσι η κυβέρνηση απεμπολεί στρατηγικά της όπλα, όπως η απόφαση του Eurogroup, ζητώντας από τη Γερμανία:
- Να αποχωρήσει η τρόικα πριν τις ευρωεκλογές
- Να δοθεί νέο δάνειο της τάξης των 20 δισ., χωρίς νέο Μνημόνιο
- Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων
- Να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες απευθείας από τον ESM, έτσι ώστε να μειωθεί το Δημόσιο χρέος κατά 50 δισ.
Η ελληνική κυβέρνηση όμως βρίσκεται παγιδευμένη καθώς από τη μια προσπαθεί να αλλάξει το νόμο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις ώστε να μπορέσει να πουλήσει τις τράπεζες χάνοντας περί τα 22 δισ., ενώ οι επενδυτές θα αγοράσουν ακόμα φθηνότερα.
Αν όμως τελικά η Γερμανία δεχθεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ESM τότε οι τράπεζες θα κληθούν να αποπληρώσουν στο ακέραιο τα κεφάλαια που έλαβαν και οι υποψήφιοι επενδυτές θα λογοδοτούν στο ΤΧΣ και στην ΕΚΤ… απευθείας…
Στο ΔΝΤ επικρατεί σκεπτικισμός και ανησυχία για την επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ οι διαπραγματεύσεις και η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Κορυφαία στελέχη του Ταμείου υποστηρίζουν ότι ο Πολ Τόμσεν πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση της κατάστασης και να αποχωρήσει στη συνέχεια, κάνοντας έτσι μεγαλύτερη αίσθηση.
Μεσαία στελέχη έχουν προτείνει να δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον υπό τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Ντέιβιντ Λίπτον, στην οποία να χαρακτηρίζεται το χρέος μη βιώσιμο και να καλούνται οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: