ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.6.11

Aποκάλυψη από μια... μικρή γκάφα

thumb
Για όλα τα ενδεχόμενα ετοιμάζο­νται οι Βρυξέλλες. Ακόμα και για το πώς θα κινηθούν εάν το Με­σοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος δεν επικυρωθούν από τη Βουλή. Το έκτακτο σχέδιο προνοεί την άμεση εκταμίευση της μισής δό­σης, 6 δισ. ευρώ δηλαδή, ώστε να συ­νεχίσει να λειτουργεί το Δημόσιο και να μην κατεβάσει ρολά, αφού τα χρή­ματα τελειώνουν στις 14 Ιουλίου.
Και μπορεί η κυβέρνηση να είναι ενημερωμένη για το σχέδιο, αλλά τη­ρεί σιγήν ιχθύος, διότι βεβαίως δεν έχει κανένα συμφέρον να δώσει δικαι­ολογία στην Κ.Ο. να χαλαρώσει από το καθεστώς τρόμου το οποίο έχει επι­βληθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Το έκτακτο σενάριο έχει αποφασι­στεί εδώ και καιρό και θα έμενε επτασφράγιστο μυστικό, εάν δεν έκανε μια μικρή... γκάφα ο Βέλγος υπουργός Οι­κονομικών στο περιθώριο της συνε­δρίασης του Eurogroup. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εξετάζεται και η εναλλακτική λύση να σπάσει σε δύο μέρη η επόμενη δό­ση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, και να εκταμιευθεί η μισή δόση αρχές Ιουλίου και η υπόλοιπη τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.
Δημιουργήθηκαν απορίες και οι δη­μοσιογράφοι ξαναρώτησαν εάν κάνει λάθος, αλλά ο Ρέιντερς κοίταξε τις σημειώσεις του και απάντησε: «Όχι, πρόκειται για 6 δισ. ευρώ». Αργότερα, ενώ οι φήμες οργίαζαν, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης και δήλωσε ότι δεν ισχύει τέτοιο θέμα και δεν συ­ζητήθηκε καν.
Έτσι έκλεισε προσωρινά η διαρροή, όμως οι μυημένοι ανακάλυψαν ότι ο Ρέιντερς αναφέρθηκε κατά λάθος στο έκτακτο σενάριο που εκπόνησε η Ε.Ε. σε περίπτωση καταψήφισης του Με­σοπρόθεσμου. Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε και στην προπαρασκευα­στική συνάντη­ση   του   EWG, που   καθορίζει την ατζέντα του Eurogroup. Υπάρ­χουν δηλαδή και σχε­τικά έγγραφα επί τούτου, δείχνοντας ότι δεν είναι απλώς κουβέ­ντες, αλλά σχέδια που έχουν συμφω­νηθεί με κάθε σοβαρότητα από πλευ­ράς της Κομισιόν και ιδιαίτερα του επι­τρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη.
Η εναλλακτική λύση πάντως αφορά μόνο την Ε.Ε. και όχι το ΔΝΤ, το οποίο διεμήνυσε ότι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε διευκόλυνση και, είτε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο είτε όχι, θέλει ρητές διαβεβαιώσεις από την Ευρώπη ότι θα καλύψει όλες τις χρη­ματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τον επόμενο χρόνο.
Το ΔΝΤ παίζει το δικό του παιχνίδι και είναι απορίας άξιον το πώς γίνεται οι ΗΠΑ να εμφανίζονται ότι πιέζουν την Ε.Ε. για νέο δάνειο, να κάνουν παρεμβάσεις... υπέρ της Ελλάδας, αλλά να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίεσης προς το... ΔΝΤ (στο Δ.Σ. του οποίου μετέχουν με δικαίωμα ψήφου και βέ­το), ώστε να βάλει νερό στο κρασί του και να εκταμιεύσει την επόμε­νη δόση. Αντιθέτως, το ΔΝΤ φαίνεται να διατηρεί την αυστηρή του στάση προκαλώντας νευρικότητα στις αγορές μέχρι τελευταία στιγμή.
Ανακούφιση
Πολλά ακούσαμε τις τελευταίες ώρες, αλλά λίγα ισχύουν. Οι ασφυ­κτικές πιέσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στην Ελλάδα έγιναν δεκτές όχι με άγχος, αλλά με ανακούφιση από τη κυβέρνηση. Ο Ε. Βενιζέλος έπαιξε πολύ έξυπνα το χαρτί του Eurogroup - και βεβαίως η εικόνα δεν είναι ακρι­βώς όπως μας τη μετέφερε. Δέχτηκε όντως μεγάλο μαρκάρισμα μέχρι να τους διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπανα­χωρήσει στους δημοσιονομικούς στό­χους και ότι έχει τις ψήφους υπέρ του Μεσοπρόθεσμου στο... τσεπάκι. Η Ολλανδία και η Φινλανδία ήταν οι πιο σκληροί επικριτές.
Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατάλαβαν τι «παίζει», άρχισε το θέμα της... συνεργασίας. Δηλαδή η συστηματική και συντονι­σμένη επικοινωνιακή πίεση το Μεσο­πρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να περάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να αποφευ­χθούν η αλλαγή στους όρους και η αναμπουμπούλα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα υπογείως συμφώνησε και η Ν.Δ. να κατατεθεί ο εφαρμοστι­κός νόμος ως κατεπείγων.
Και μπορεί ο Βενιζέλος να είπε στη Βουλή ότι πρέπει να αλλάξει η λογική της πολιτικής του τρόμου, ωστόσο συ­νεχίζει να εφαρμόζει ακριβώς αυτό, αν και με λιγότερο τεχνοκρατικό τρόπο. Σί­γουρα η επικοινωνιακή του τακτική άλ­λαξε και μπήκαν στις ομιλίες του φράσεις για τα... αυτιά του κόσμου, όπως τα περί αδικίας κάποιων μέτρων, η εθνική υπερηφάνεια, η αντίσταση κ.λπ.
Όμως αυτό που τον καίει, είναι να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο είναι πλέον δικό του πολιτικό στοίχη­μα, ώστε να πάρει παράταση ζωής η κυβέρνηση, και βεβαίως ο ίδιος να αναδειχθεί ως ο άνθρωπος που έσωσε το κυβερνητικό σκάφος από βέβαιο ναυάγιο.
Μαστίγιο και καρότο
Mπορεί, όπως είδαμε και παραπάνω, ο Βενιζέλος να τα άκουσε από τους Φινλανδούς και τους Ολλανδούς για την προσπάθεια που έκανε να εκβιάσει το Eurogroup για ανακοινωθέν περί εκταμίευσης της επόμενης δόσης, όμως ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας πήρε τη διαβεβαίωση ότι η τρόικα θα κάνει όλες τις απαραίτη­τες επικοινωνιακές κινήσεις για να τον στηρίξει.
Έτσι τα τελευταία εικοσιτε­τράωρα είδαμε:
♦ Να σκληραίνει ξανά η στάση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και να συνδέεται με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου βάζοντας ουσιαστι­κά μαχαίρι στον λαιμό όλων των βου­λευτών του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν κα­τά του Μεσοπρόθεσμου. Σε συνεννό­ηση πάντα με την κυβέρνηση.
♦ Να αποδίδει η Ε.Ε. τα εύσημα για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Με φόντο μάλιστα τη σημερινή Σύνο­δο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυ­πουργός αναμένεται να εισπράξει εκ νέου επικοινωνιακή υποστήριξη από τους ομολόγους του και να επιβραβευθεί για τις προσπάθειές του.
♦ Να υπάρχει νέο κύμα πιέσεων και αρνητικών δημοσιευμάτων των ξέ­νων ΜΜΕ κατά της στάσης της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα περάσει δύσκο­λα στις Βρυξέλλες σήμερα, στη σύνο­δο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο μηχανισμός της κυβέρνησης καλά κρατεί και ο ίδιος ο Βενιζέλος επα­νέλαβε ότι η Ν.Δ. είναι που χαλάει το μείγμα των προσπαθειών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που, μια μέρα μετά το Eurogroup, δύο μεγάλες γερμανικές εφημερίδες έγραψαν, την ίδια μέρα, εξαιρετικά δυσμενή σχόλια για τον Σαμαρά. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν κι άλλα ξένα έντυπα τις επό­μενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε η Ε.Ε. παρενέβη τόσο πολύ στα εσωτερι­κά μιας χώρας, εκδίδοντας ανακοινώ­σεις και σχολιάζοντας τις κινήσεις των άλλων κομμάτων. Στη δική μας περί­πτωση αυτό ζητήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, που έδειξε να καταλαβαί­νει πλήρως ότι το βήμα που της έδιναν οι Ευρωπαίοι ήταν εξαιρετικά πολύτι­μο για τις δικές της επιδιώξεις.
Αυτή η κυβερνητικής εμπνεύ­σεως τακτική εκφοβισμού ξε­κίνησε από τις δικαιολογί­ες που έδινε συνεχώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου  στα συμβούλια ώστε να κα­λύψει τις δικές του αστοχίες. Ο πρώην «τσάρος» έλεγε σχεδόν κάθε φορά ότι οι αλλαγές και τα μέ­τρα δεν προχωρούσαν επειδή κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης τα αντιπολιτεύονταν, η Ν.Δ. τα κόντραρε και η... βάση του ΠΑΣΟΚ είχε αντιμεταρρυθμιστικές τάσεις!
Η εικόνα αυτή παγιώθηκε όταν ο Παπακωνσταντίνου άρχισε να ζητά από την τρόικα και το Eurogroup να εκδίδουν ανακοινώσεις, οι οποίες τον βόλευαν μεν πολιτικά, αλλά προκάλε­σαν όλη αυτή την τρομοκρατία. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αρνητική εικόνα για κάποιους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, που είδαν την πόρτα της εξόδου στον ανασχηματισμό. Ο Παπακωνσταντίνου είχε καρφώσει ουκ ολί­γους συναδέλφους του με εμπιστευτι­κά σημειώματα και συζητήσεις με την τρόικα.
Δυστυχώς, όμως, έτσι χάθηκε και η αξιοπιστία της χώρας μας. Διότι η στή­ριξη ερχόταν, παράταση δινόταν μή­να με τον μήνα, όμως αποτελέσματα οι δανειστές δεν έβλεπαν. Και μπορεί τώρα να επικρατεί η άποψη ότι η κυ­βέρνηση πρέπει να στηριχθεί ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι, όμως πίσω από τις κλειστές πόρτες εξετάζονται όλα τα σενάρια και οι εναλλακτικές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Εκλογές θέλουν και στην EE, αλλά συντονισμένα...
Οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται δεδομένες το φθινόπωρο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι το αντιμετωπίζουν μάλλον ψύ­χραιμα, γιατί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πολιτική κόπωση και μεγάλη φθορά στην ελληνική κυ­βέρνηση, ενώ με ενδιαφέρον παρα­κολουθούν τις τελευταίες δημοσκο­πήσεις.
Κόπωση υπάρχει και στην ανοχή των τροϊκανών, που επιζητούν νέες λύσεις. Υπάρχει διάχυτη απογοήτευ­ση που το υπουργείο Οικονομικών δεν ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος και η κρίσιμη θέση παρέμεινε στα χέρια πο­λιτικού με απειρία στα οικονομικά θέ­ματα. Ωστόσο  – και αυτό έχει τη σημα­σία του - ουδέποτε έγινε πραγματική διαβούλευση μεταξύ Παπαδήμου και Παπανδρέου για τη θέση, παρά τα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο.
Το καλό σενάριο για την Ε.Ε. είναι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές αφού πρώτα οριστικοποιηθεί το νέο πακέτο δανειακής στήριξης, ώστε η όποια επόμενη κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί. Δεν πρέ­πει να ξεχνάμε πως άλλο είναι το Με­σοπρόθεσμο και άλλοι οι όροι του δα­νείου, οι οποίοι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Δηλαδή, ακόμη και να περά­σει το Μεσοπρόθεσμο, ύστερα η κυ­βέρνηση θα αναλάβει να πείσει και για τους σκληρότατους όρους της νέας δανειακής σύμβασης που θα περιέ­χει την πλήρη δέσμευση της κρατικής περιουσίας και των φυσικών πόρων.
Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές αναφέ­ρουν ότι οι πιέσεις προς τον Σαμαρά έχουν να κάνουν περισσότερο με το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές παρά με την αντιπολιτευτική του στάση τώρα. Θέλουν δηλαδή να του πάρουν τον αέρα και να δείξουν πώς πρέπει να κινηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί να συνεργαστούν μαζί του.
Ρευστότητα
Όμως, όσον αφορά την πραγματική οικονομία, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Η πολιτική ρευστότητα έχει περάσει στο προσκήνιο και ακόμη και οι εταίροι ασχολούνται μαζί της. Τα στοιχεία εφαρμογής του προϋπολογισμού το πεντάμηνο - που έχουν πε­ράσει σε δεύτερη μοίρα - επιβεβαιώ­νουν τον πλήρη εκτροχιασμό τόσο του ελλείμματος όσο και των εσόδων και των δαπανών. Οι εξελίξεις δείχνουν βαθύτερη ύφεση και επισφράγιση της αποτυχίας του πρώτου μνημονίου.
Στα γραφεία των Βρυξελλών έχει σημάνει συναγερμός καθώς, ακόμα και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, τον Σεπτέμβριο, όταν θα έρθει ώρα της απόφασης για την έκτη δόση, τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι αυτά που θα βάλουν φρένο. Και εκεί δεν θα μπορούν να αποδοθούν ευθύνες αλλού, εκτός από την ίδια την κυβέρ­νηση και την τρόικα, που τόσο καιρό έκαναν τα στραβά μάτια στον πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Έτσι, μέσα τις επόμενες μέρες ανα­μένεται να ανακοινωθεί μια πρωτο­βουλία της Κομισιόν με στόχο επα­νεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όπως ήδη ανέφεραν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Δεν θα αφορά μόνο την ανακατανομή κονδυλίων και την επίσπευση εκταμί­ευσής τους, αλλά και ένα πολυετές πλάνο ανοικοδόμησης σε συνερ­γασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στόχος, να πέσουν χρή­ματα στην οικονομία και στα έργα υποδομής. Βεβαίως, αυτό θα απαιτή­σει χρόνια για να εφαρμο­στεί και μηχανισμούς από την Ελλάδα προκειμένου να μπορεί να απορροφή­σει κονδύλια. Διότι ούτε τα περυσινά και φετινά διαθέ­σιμα δεν έχουμε ακόμα κα­ταφέρει να εκταμιεύσουμε και να τα διοχετεύσουμε στις μικρές και μεσαίες επι­χειρήσεις. Αυτό προκαλεί δυσφορία στους κοινοτικούς, που λένε χαρακτηριστικά: «χαρί­ζουμε λεφτά στην Ελλάδα και δεν τα παίρνει»

Το Ποντικι

H ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?


 (To μεγάλο φιάσκο των «μεγαλο-καθηγητάδων»)

Του Dr. Δημ. Αντωνίου, Προέδρου της «ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»
 1)  Η απόφαση του ΣτΕ –στην προσφυγή του ΔΣΑ και άλλων ενώπιόν του κατά της συνταγματικόητας του Μνημονίου (ν.3845/2010) και της από 08-05-2010 Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της «Τρόικας» (της οποίας αναπόσπαστο μέρος είναι και το Μνημόνιο)- δεν κρίνει, λόγω αναρμοδιότητας, την (αντι-) συνταγματικότητα της Δανειακής Σύμβασης,  στην οποία περιλαμβάνονται οι κυριότεροι όροι απώλειας της Εθνικής μας Κυριαρχίας και στην οποία στηρίζεται –κατά κύριο - λόγω η μήνυσή μου. Και στο μέρος αυτό η απόφαση του ΣτΕ είναι ορθή. Συνεπώς, ως προς το μέρος αυτό η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ουδεμία επίπτωση στην δικαστική κρίση της μήνυσής μου.
2) Η απόφαση του ΣτΕ δεν κρίνει –ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΤΟΥ-λόγω–δήθεν- αναρμοδιότητας την (αντι-) συνταγματικότητα και του Μνημονίου (ν.3845/2010) καθαυτού!, διότι –όπως η απόφαση αποφαίνεται- το Μνημόνιο δεν είναι εκτελεστικός κυρωτικός, ή εφαρμοστικός νόμος, αλλά απλά ένα πλαίσιο εφαρμοστέας πολιτικής συμφωνημένης μεταξύ των μερών (Ελλάδος και Τρόικας)!,
ομοίως και οι νόμοι 3833/2010, 3842/2010,  3863/2010, 3865/2010, 3888/2010 (οι δύο τελευταίοι απορρέοντες από το Μνημόνιο). Κατά την απόφαση δηλαδή, το Μνημόνιο περιέχει μέτρα πολιτικής αντιμετώπισης της «κρίσης». ...
Η απόφαση του ΣτΕ στο σημείο αυτό είναι προφανώς Εθνικά Αναξία και Προδοτική (βλ. το άρθρο 15 της Δανειακής Σύμβασης και του μόνο 9 του ν. 3847/11-05-201), αλλά τυπικά (δικονομικά) αποδεκτή!
Και για το λόγο αυτό, η απόφαση δεν αποφαίνεται για την –δια του Μνημονίου- ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου Συντ. 36 παρ.2 [σε σχέση με την παρ9 του άρθρου Μόνο του ν. 3847/11-05-201, 126 παρ.9, 136 και 2-6 της ΣΛΕΕ (συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ) και 4-5 της ΣΕΕ (Συνθήκη Λισσαβώνας) και των αποφάσεων 2010/320/ΕΕ 2010/486/ΕΕ του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ), η οποία (παράβαση του άρθρου 36 παρ.2 Συντ.], η οποία (παράβαση του άρθρου 32 παρ.2 Συντ.) προβάλλεται στην προσφυγή του ΔΣΑ. 
Ο παραπάνω όμως ισχυρισμός της απόφασης του ΣτΕ δεν μπορεί –δικονομικά-ούτε καν να  εγερθεί στο ποινικό δικαστήριο της μήνυσής μου (ανεξάρτητα της βασιμότητάς του ή όχι), διότι η Εσχάτη Προδοσία δεν χάνει το αξιόποινό της από τον τρόπο διάπραξής της!
3) Στο θέμα όμως που η απόφαση του ΣτΕ ξεπερνά κάθε όριο προδοτικόητας και Εθνικής Αναξιότητας, είναι στην κρίση της ότι με τους όρους του Μνημονίου δεν απώλλυται η Εθνική μας Κυριαρχία!! (κατ` άρθρο 82 Συντ.), διότι –κατά την απόφαση-το Μνημόνιο δεν είναι δεσμευτικό της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι της Τρόικας,  ως στερουμένου νομικού δεσμευτικού χαρακτήρος έναντι της τελευταίας, αφού δεν προβλέπονται σε αυτό νομικά μέσα για τον εξαναγκασμό των ελληνικών αρχών στην πιστή και απαρέγκλητη εφαρμογή του, ή άλλου είδους κυρώσεις, μέσω των οποίων θα επιτυγχανόταν εμμέσως ο ίδιος σκοπός. Κατά την απόφαση του ΣτΕ το Μνημόνιο περιέχει–όπως είπα και παραπάνω- απλά μη-δεσμευτικά μέτρα πολιτικής αντιμετώπισης της «κρίσης» (δηλ. εφόσον το Μνημόνιο δεν είναι εκτελεστικός νόμος δεν μπορεί να είναι και δεσμευτικός έναντι της Τρόικας).
Εδώ, για να αποκαλύψω της προδοτική και εγκληματική προαίρεση  της απόφασης του ΣτΕ, θα προσθέσω μόνο τον ενορχηστρωμένο από τους «έλληνες» προδότες υπουργούς εκφοβισμό και εκβιασμό των Ελλήνων  πολιτών, ότι «εάν δεν υπογράφαμε (-άψουμε) το Μνημόνιο, θα κατεβάσουμε ρολά ως κράτος και θα πάψει άμεσα η καταβολή μισθών και συντάξεων»!!, καθώς και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς που υφιστάμεθα ως Έλληνες πολίτες από την Τρόικα και τους ημεδαπούς προδότες συνεργάτες της για τις ποινές (οικονομικές) που θα υποστούμε, εάν δεν υπογράψουμε κάθε φορά τους επιβαλλόμενες απ` αυτούς όρους των επικαιροποιημένων Μνημονίων, σε βαθμό –δήθεν- διάλυσης του κράτους.
Στα πλαίσια αυτά η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες την 24-06-2011 διεμήνυσε στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι «εάν δεν υπογράψετε το Μεσοπρόθεσμο (2ο Μνημόνιο) δεν θα πάρετε την 5η δόση του 1ου Μνημονίου.
Θα παραθέσω επίσης σχετικά και μια παράγραφο του παραρτήματος V του ν.3845/2010 (Μνημονίου) για να κρίνετε το ποιόν και το κίνητρο της προδοτικής αυτής κρίσης  της απόφασης του ΣτΕ.  Η παράγραφος είναι η εξής:
«Οι (ελληνικές) αρχές, δεσμεύονται να διαβουλεύονται με την «Τρόικα» για την υιοθέτηση πολιτικών που δεν συνάδουν με αυτό το μνημόνιο (απώλεια της νομοθετικής μας εξουσίας υπέρ ξένων κατακτητών) ….»Πριν από κάθε καταβολή των δόσεων, οι αρχές πρέπει να παρέχουν μια έκθεση συμμόρφωσης σχετικά με την εκπλήρωση των προυποθέσεων» (απώλεια της εκτελεστικής μας εξουσίας υπέρ ξένων κατακτητών) και στην οποία (παράγραφο του παραρτήματος V) στηρίζεται επίσης η μήνυσή μου.
Και βέβαια θα παραπέμψω το αναγνώστη και στους ανατριχιαστικούς,  προδοτικούς και άκρως δεσμευτικούς έναντι της Τρόικας όρους της Δανειακής Σύμβασης με τους οποίους παραχωρούμε στους ξένους κατακτητές και την δικαστική μας εξουσία (άρθρο 11 της Σύμβασης) και αναγνωρίζουμε ως εφαρμοστέο δίκαιο το Αγγλικό στην εφαρμογή του Μνημονίου και της Σύμβασης. Οι τρείς παραπάνω, παρανόμως εκχωρούμενες σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα), εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) συνιστούν ομού την Λαική Εξουσία (άρθρο 1 Συντ.), η οποία με τον τρόπο αυτό καταλύεται βιαίως κι εκχωρείται παρανόμως σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα), στοιχειοθετουμένου έτσι του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας (ΠΚ 134, 134Α) από τους Εθνοκτόνους Εθνοπροδότες της Ελληνικής Βουλής.  
Τέλος με το άρθρο 11 της νομικής γνωμοδότησης της Δανειακής Σύμβασης, αφού παραιτούμαστε άνευ όρων από κάθε δικαίωμά μας Εθνικής Κυριαρχίας επί των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος, δεσμευόμαστε έναντι της Τρόικας και επιτρέπουμε σε αυτήν να κατάσχει όλα τα περιουσιακά στοιχείς της Ελλάδος σε περίπτωση που δεν είμαστε ενήμεροι στην αποπληρωμή του δανείου. Μένει, συνεπώς καμία αμφιβολία για την δεσμευτικότητα του Μνημονίου (και της Δανειακής Σύμβασης) έναντι της Τρόικας?
4) Η απόφαση του ΣτΕ, παρόλο την «αναρμοδιότητά» του που επικαλείται για την κρίση του επί της αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου, προχωρά στην κρίση ότι το Μνημόνιο ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ και γι αυτό δεν χρήζει ψήφισής του από 180 βουλευτές, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.2 Συντ.. Η κρίση αυτή του ΣτΕ είναι Εθνικά Αναξία και Προδοτική, διότι το Μνημόνιο είναι αναπόσπαστο μέρος της από 08-05-20110 (Διεθνούς) Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Τρόικας και της Ελλάδος, όπως προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα κείμενα της Σύμβασης και του Μνημονίου, τα οποία αναφέρονται στην μήνυσή μου, αλλά και στο από 22-11-2011 άρθρο μου στη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ (βλ. εδώ:
Κι ο ισχυρισμός αυτός της απόφασης –ακόμα κι αν κριθεί ορθός - δεν επηρεάζει την μήνυσή μου, διότι η Εσχάτη Προδοσία τεκμηριώνεται και χωρίς την παράβαση  του άρθρου 28 παρ.2 Συντ.
5) Δεν μπορώ να σχολιάσω βέβαια λόγω απέχθειας τα εξοργιστικά που αναφέρονται στην απόφαση, περί δήθεν μη παράβασης της αρχής της αναλογικότητας στην λήψη των βάρβαρων οικονομικών μέτρων εναντίον των Ελλήνων και υπέρ των ξένων οικονομικών δολοφόνων και κατακτητών, και της δικαιολόγησής των (των μέτρων αυτών) ως δήθεν «εξυπηρετούντων το δημόσιο συμφέρον»!!!, διαστρεβλώνοντας –η απόφαση του ΣτΕ- διαστροφικά την έννοια του «δημοσίου συμφέροντος», δια της δολίας αποσιώπησής της,  ότι το «δημόσιο συμφέρον» δεν ορίζεται περιοριστικά μόνο με  οικονομικούς όρους και ότι επίσης αυτό (το δημόσιο συμφέρον) ορίζεται ως η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι το σύνολο) των δεινοπαθούντων Ελλήνων σε όφελος των ξένων κατακτητών!
Και βέβαια τα παραπάνω επιχειρήματα της προδοτικής απόφασης του ΣτΕ δεν μπορούν να επικληθούν στο Ποινικό Δικαστήριο της μήνυσής μου, διότι η Εσχάτη Προδοσία δεν νομιμοποιείται για κανέναν λόγο, ούτε βέβαια με την επίκληση του αδιανόητου ισχυρισμού ότι αυτή εξυπηρετεί το «δημόσιο συμφέρον!!.  ΄Όποιος το υποστηρίζει αυτό διαπράττει επιπρόσθετα και παράβαση του άρθρου ΠΚ 135.
Συμπέρασμα:
1) H παραπάνω προδοτική απόφαση του ΣτΕ ουδεμία επίπτωση θα έχει -τυπικά-δικονομικά, αλλά και επί της ουσίας- στην μήνυσή μου κατά των προδοτών για Εσχάτη Προδοσία
2) Η προσφυγή του ΔΣΑ στο ΣτΕ δεν ήταν η άριστη δυνατή από άποψης ουσίας και περιεχομένου, αλλά και δικονομικής τακτικής
3)  Όταν την 15-06-2010 επιτέθηκα δημόσια με σφοδρότητα εναντίον των καθηγητάδων και του ΔΣΑ, στην πανηγυρική (!) των ανακοίνωση της προσφυγής των στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου ενώπιον 300 δικηγόρων στα γραφεία το ΔΣΑ, διότι διέβλεπα το δικαστικό αδιέξοδο της υπόθεσης, απεδείχθη ότι είχα απόλυτο δίκιο. Αλλά, στην ίδια συνεδρίαση, τους επιτέθηκα και για έναν άλλο λόγο: Γιατί δεν καταθέτουν μήνυση (ή να έρθουν αρωγοί στην δική μου) για Εσχάτη Προδοσία κατά της Κυβέρνησης κλπ.,  εφόσον αυτά που λένε προφορικά και στην προσφυγή των είναι ουσιαστικά «κομμάτια» από την μήνυσή μου. Τους κατηγόρησα μάλιστα δημόσια ότι παίζουν θέατρο στην πλάτη του Λαού.
Εσείς κρίνετε εάν δικαιώθηκα στο τέλος μετά την παραπάνω προδοτική–αλλά σε μερικά σημεία δικονομικά ορθή- απόφαση του ΣτΕ.
4) «Θεσμοί» όπως το ΣτΕ, Άρειος Πάγος, Ανεξάρτητες Αρχές, Ακαδημία, στην σημερινή τους δομή πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα
Χαλκίδα 24-06-2011                       Δημ. Αντωνίου
 
 
Στοχασμος Πολιτικη

ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!........

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

left-red-arrowΤα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα. Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη.

Η οριστικοποίηση των 28 δις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από τα οποία απέμεναν προς κλείσιμο 5,6 δις, έπρεπε να γίνει προκειμένου να κλείσει αυτός ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δις.

Τα 12 δις αυτής της πέμπτης δόσης είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του δημοσίου, που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών. Εξήγησα όμως και το επαναλαμβάνω ότι υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο βήμα που περιλαμβάνει 3 σημεία:
Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων

Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα οδηγεί την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της.

Είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά όλη η ελληνική κοινωνία.

Είναι συνεπώς κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία.

Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του.

===================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ:
Βαγγέλη δεν πείθεις.... δεν τσιμπάμε στα μηρυκασμένα επιχειρήματα της δεινής  ρητορείας σου !!! Μας ξανά σερβίρεις τις "ταμειακές ανάγκες" ..... την ξαφνική διάθεση "επαναδιαπραγμάτευσης"... μια και η ατάκα δίνει ποσοστά νίκης στον έτερο παραπλανητή Αντώνη ... το "άνοιγμα των αγορών" που σας έχουν χεσμένους μια και είστε τα τσιράκια τους ... μας υπόσχεσαι για άλλη μια φορά  το "νέο δίκαιο νομοσχέδιο  για την πάταξη της φοροδιαφυγής"  λες και μπορεί κανείς να εμπιστευτεί αυτήν την ΥΠΟΣΧΕΣΗ... όταν οι φοροδιαφεύγοντες είναι οι ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΑΣ και ειδικά όταν είναι το ίδιο σας το Σόϊ ......
Κοντολογής ..... άστα Βαγγέλη.... δεν μασάμε ......... έχεις σίγουρα εξασφαλίσει μια θέση στο ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ και μάλιστα σε εξέχουσα θέση καθώς διαφέρεις εκ των ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ  σου ΟΤΙ "ΠΡΕΠΕΙ' ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ...........





Το «Έθνος»… εξαφάνισε τη δημοσκόπηση που κατρακυλά η κυβέρνηση

Το Έθνος του Γιώργου Μπόμπολα σχεδόν εξαφάνισε το γκάλοπ που είχε παραγγείλει και πληρώσει, από την πρώτη του σελίδα. Κι αυτό γιατί η έρευνα δείχνει την κατρακύλα της κυβέρνησης του μνημονίου. Που οι καλές εποχές με τα πρωτοσέλιδα με την ϊσχυρή» κυβέρνηση και τον ¨»σωτήρα» πρωθυπουργό. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να  κλαις, μονολογούν στη Μεταμόρφωση στα γραφεία του Πήγασου…











πηγη

28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
 
ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ' 73 ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΛΟ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ....
 
ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΛΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ" ΑΛΛΑ ΤΑ "ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΑΡΑ ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ

H επίμαχη διάταξη για τις αποδείξεις που διέψευσε ο Βενιζέλος

Δείτε με απλά και κατανοητά λόγια, τι ακριβώς συνέβη, τι λέει αυτή η διάταξη και τι ...θα πληρώσετε! Γιατί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/


Δείτε λοιπόν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου και την εξήγηση:

6. Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011 (φέτος δηλαδή), δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. 
Στις περιπτώσεις που...έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.

Με απλά λόγια, η διάταξη αυτή λέει ότι:
Στις δηλώσεις που υποβάλαμε φέτος, κάποιοι έβαλαν μπόλικες αποδείξεις με αποτέλεσμα να έχουν και μεγάλες εκπτώσεις φόρου. Π.χ. κάποιος με εισόδημα 40.000 ευρώ*, που έβαλε αποδείξεις 20.000 ευρώ, έτυχε έκπτωσης φόρου 2.000 ευρώ. Για αυτό τις μάζευε άλλωστε !

Τώρα, με αυτό το άρθρο, το κράτος του λέει "ώπα, βλακεία κάναμε, το μετανιώσαμε, μπορείς να επωφεληθείς μόνο μέχρι 300 ευρώ έκπτωση, άρα δώσε πίσω τα 1.700!"

Και μάλιστα, μαζί "με την ειδική εισφορά του άρθρου 4 και 5 του παρόντος", δηλαδή τα 1.700 πρέπει να πληρωθούν μαζί με το νέο χαράτσι ("ειδική εισφορά"), που είναι 40.000Χ2%=800 ευρώ, δηλαδή, ο φορολούμενος αυτός, θα πάρει ένα ειδοποιητήριο και θα κληθεί να πληρώσει 1.700+800=2.500 ευρώ!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Βενιζέλος, "τα μάσησε" στον Χατζηνικολάου, αλλά μην περιμένετε θεαματικές βελτιώσεις! Το πολύ πολύ να πει "νομοτεχνικό λάθος", δηλαδή "δεν υπάρχει αναδρομικότητα" και να εφαρμοστεί του χρόνου.

Φυσικά, η διάταξη έτσι όπως τέθηκε είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ! Γελοιοποιεί τον Παπακωνσταντίνου, που τη θέσπισε, αφού παραδέχεται ότι έκαναν "χοντρή μ.....ία, με τις αποδείξεις", πράγμα που ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε στο MEGA! (Φυσικά ο άνθρωπος ήταν απολύτως ανίδεος από φορολογικά και καλά θα κάνει να μην ξαναπεράσει ούτε απέξω από το Υπουργείο Οικονομικών...)

* Έστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000, όταν σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12000 (40000*30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) 8000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 8000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από το φόρο.


Συνολικό όφελος: Από το αφορολόγητο: 12000Χ10%=1200 ευρώ. Από την έκπτωση από το φόρο: 8000Χ10%=800 ευρώ. Σύνολο 2000 ευρώ. Όφελος ως ποσοστό επί των αποδείξεων 10% (2.000/20.000).
 
από το taxalia

Τελικά το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.... και απάντησε στην "σπέκουλα" μας

Τελικά το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, θα καταψηφίσει μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Η αρχική στάση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή στο άθλιο κοινοβουλευτικό πανηγύρι άλλαξε ακριβώς για να μην σπεκουλάρουν κάποιοι όπως εσείς, να μην διαστρεβλώνουν τα κίνητρα του Κόμματος.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ: ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!! ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ..... "ΤΟΥΣ ΔΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΔΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΜΕ"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αναπαράγετε στο blog σας άθλιες αντιΚΚΕ προβοκάτσιες του himaira! Από που προκύπτει ότι στις δυσκολοτερες στιγμές το ΚΚΕ βάζει πλάτες στις αστικές κυβερνήσεις; Το ΚΚΕ που έχει πρωτοστατήσει σε πάνω από 10 πανελλαδικές απεργίες τον τελευταίο χρόνο, που έχει προειδοποιήσει πολύ πριν την οικονομική κρίση (¨κρίση χρέους" σύμφωνα με τα παπαγαλάκια) για τα αντεργατικά μέτρα που θά έρχονταν είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ. Που έχει καταψηφίσει ΟΛΑ τα αντεργατικά νομοσχέδια.

Όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση, το ΚΚΕ παίρνει το κομμάτι που του αναλογεί με βάση την εκλογική του δύναμη. Πρόκειται για χρήματα του εργαζόμενου λαού που στην περίπτωση του ΚΚΕ χρησιμοποιούνται για να στηριχτούν τα αιτήματα του ίδιου του λαού. Φυσικά θα προτιμούσατε το ΚΚΕ να σέρνεται πίσω από τους κηφήνες επιχειρηματίες και να παρακαλεί για ενισχύσεις, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Όσο για τις αστειότητες περί κερδοφόρων επιχειρήσεων που θα καταρρεύσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν αξίζουν καν σχολιασμό. Το ΚΚΕ έχει μόνο μία επιχείρηση, την Τυποεκδοτική, που ο βασικός στόχος της είναι να εκδίδει τα υλικά του Κόμματος. Τυπώνει και άλλα έντυπα με αποκλειστικό στόχο την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της και όχι το κέρδος. Το ΚΚΕ ποτέ δεν υπόταξε την πολιτική του στάση στις σκοπιμότητες της λειτουργίας της Τυποεκδοτικής. Φυσικά αυτό που σας πονάει είναι ακριβώς το γεγονός ότι υπάρχει η Τυποεκδοτική και το ΚΚΕ δεν εξαρτάται από καπιταλιστές εκδότες για να τυπώνει τα έντυπα του.

Τελικά το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, θα καταψηφίσει μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Η αρχική στάση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή στο άθλιο κοινοβουλευτικό πανηγύρι άλλαξε ακριβώς για να μην σπεκουλάρουν κάποιοι όπως εσείς, να μην διαστρεβλώνουν τα κίνητρα του Κόμματος.


Ανοιχτή επιστολή προς τον παραπλανημένο γερμανικό λαό!


Αγαπητοί συνάνθρωποι,
Απευθύνομαι σε όλους εσάς, στη Γερμανία, οι οποίοι εξακολουθείτε να έχετε ακόμη φυσιολογικά ανθρώπινα αντανακλαστικά και που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως τμήμα ενός συνόλου και όχι ως κάποια ελίτ η οποία δικαιούται «μεγαλύτερη μερίδα» απ’ό,τι οι υπόλοιποι άνθρωποι στον πλανήτη.
Σε όλους εσάς, οι οποίοι συναισθάνεστε πως «κάτι δεν πάει καλά» με αυτά που μας σερβίρουν διεθνώς τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας.
Σε εσάς, που αποβλέπετε όπως και όλοι οι υπόλοιποι, «φυσιολογικοί», άνθρωποι σε ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται.
Σε εσάς, από τον γερμανικό πληθυσμό, που έχετε αναγνωρίσει την ζημιά που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις των πολιτικών της χώρας σας στην ανθρωπότητα, ως σύνολο, τα τελευταία εκατό χρόνια.
Σε εσάς, που ακούτε ακόμα τις φωνές των θυμάτων από του δύο Μεγάλους Πολέμους καθώς αυτοί απαιτούν ακόμη, μέσα από τους τάφους τους, ΑΠΟΔΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Που πονέσατε μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα και υποσχεθήκατε να αγωνιστείτε ώστε να μην επαναληφτούν ποτέ ποια τα ίδια λάθη. Που ενώσατε τις φωνές σας με όλους τους ανθρώπους της Γής, φωνάζοντας κι εσείς: «Nie wieder Krieg» (ποτέ ποια πόλεμος).
Από έναν λαό, που κατάφερε να καταστρέψει με δυο πολέμους ό,τι όμορφο είχε καταφέρει να κτίσει σύσσωμη η ανθρωπότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, που κατάφερε να αμαυρώσει τον πολιτισμό που ανάπτυξαν άξιοι συμπατριώτες -άνθρωποι σαν τον Σίλερ, τον Γκαίτε, τον Φόιερμπαχ και τόσοι άλλοι… Από έναν τέτοιο λαό, θα περίμενε κανείς σήμερα χαμηλούς τόνους, μετριοφροσύνη και δράση που θα φανέρωνε μεταμέλεια.
Γνωρίζω, πως υπάρχουν ανάμεσα στους σημερινούς Γερμανούς πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, με βαριά συναίσθηση ευθύνης, με συνείδηση και με αισθήματα αλληλεγγύης. Άνθρωποι αυτοθυσιαστικοί, που είναι ενεργοποιημένοι δραστήρια σε έργα μεγάλης κοινωφελούς αξίας.
Το ερώτημα όμως είναι: Πόσοι είναι αυτοί; Μπορεί ο αριθμός τους να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός ώστε η δική τους υγιής δράση να θεωρηθεί ως δράση ενός ολόκληρου λαού; Ποιο είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει σήμερα τους Γερμανούς παγκόσμια, χωρίς να ληφθεί καν υπόψη το παρελθόν; Είναι η αλληλεγγύη, είναι ο αλτρουισμός, είναι η φιλανθρωπία; Ή μήπως, αντίθετα, φανερώνονται πάλι στοιχεία ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;
Ποια ήταν για παράδειγμα η στάση της Γερμανίας απέναντι στο πρόσφατο «ελληνικό πρόβλημα;
Και στο εσωτερικό της χώρας σας αλλά και στο εξωτερικό, έχουν υψωθεί στο μεταξύ φωνές διαμαρτυρίας, που φωνάζουν: «ΈΛΕΟΣ! Αυτό είναι ανήκουστο… Η Γερμανία επιδιώκει να εξοντώσει την Ελλάδα και να την καταστήσει προτεκτοράτο της».
Έχετε μήπως ακούσει αυτές τις φωνές εσείς οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας; Ή μήπως έχετε γίνει επιλεκτικοί στις πληροφορίες που λαμβάνεται; Ε, λοιπόν σας πληροφορώ, πως οι φωνές αυτές όλο και πληθαίνουν και αν δεν αναλάβετε εσείς γρήγορα δράση, θα ενωθούν με τις άλλες φωνές, αυτές που ακούγονται μέσα από τους τάφους, και θα σας κατακλύσουν σαν τσουνάμι.
Ένα τσουνάμι, πολύ χειρότερο από αυτό που κατέκλεισε πρόσφατα την Ιαπωνία!
Σας πληροφορώ επίσης, πως αν δεν αντιληφθείτε έγκαιρα την νέα περιπέτεια στην οποία ετοιμάζονται οι πολιτικοί σας να εμπλέξουν σήμερα εσάς καθώς και όλη την ανθρωπότητα, με ένα νέο είδος πολέμου, τον «οικονομικό πόλεμο», τότε οι ενοχές του παρελθόντος θα έρθουν να ενωθούν με τις σημερινές ενοχές και να είστε βέβαιοι, πως από αυτές τις νέες ενοχές δεν θα καταφέρουν να σας απαλλάξουν τώρα τα όποια “αγγλοαμερικανικά συμφέροντα”.
Οι καιροί έχουν αλλάξει.
Αυτοί που σήμερα θα σας δικάσουν, είναι οι λαοί!
Και όσο και αν υποτιμάτε τη δύναμή τους, μη ξεχνάτε, πως αυτοί είναι τελικά οι διεκδικητές αποζημιώσεων για τα παλιά σας  εγκλήματα, και οι φωνές τους έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και αν δεν αντιδράσετε γρήγορα, σε λίγο θα τους βρείτε έξω από την πόρτα σας, ακολουθούμενους από τις εκατομμύρια σκιές, αυτών που εξοντώθηκαν από τους παππούδες σας.
Εύχομαι, εσείς, η νέα γενιά των Γερμανών, να μη κάνετε τα ίδια λάθη που έκαναν οι παππούδες σας!
Σας συμβουλεύω, να ανοίξετε κάποιο λεξικό και να μελετήσετε προσεκτικά αυτήν την λέξη: Αλληλεγγύη.
Είναι επείγον!
Ένας Έλληνας
.
.
(Η επιστολή αυτή [στα γερμανικά] πρόκειται να σταλεί σε όλα τα γνωστά ΜΜΕ στη Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, καθώς και σε επιλεγμένα γερμανικά μπλοκ, με μεγάλη επισκεψιμότητα).
 
Alkimos 
.

Κάποιοι παραμυθιάζουν το Γιώργο ότι είναι Ομπάμα ή Πούτιν




Μιχάλης Ιγνατίου.
Ας υποθέσουμε ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας… Ψηφίζεται, δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ελληνική Βουλή, η πέμπτη δόση εκταμιεύεται και οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, τελικά, για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης.
Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι επιταχύνεται η χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι τελειώνει και η υπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στην ελληνική χρηματοδότηση, ότι τέλος πάντων γίνονται όλα όσα στοχεύει ο κ. Παπανδρέου.
Και μετά; Τι θα γίνει μετά; Σ’ αυτό το απλό, αλλά τόσο σημαντικό ερώτημα, δεν απαντά ο πρωθυπουργός. Στις Βρυξέλλες έκανε θριαμβευτικές ανακοινώσεις, αλλά ούτε ο ίδιος  έδειχνε να πιστεύει στον εαυτό του.
Το βασικό πρόβλημα, νομίζω, είναι ότι απώλεσε την εμπιστοσύνη του λαού. Και, δυστυχώς, παρασύρεται από την ολιγομελή ομάδα που τον περιβάλλει και του γεμίζει τα μυαλά ότι είναι ισότιμος (!) του Ομπάμα και του Πούτιν και ότι αξίζει πολύ περισσότερο από τον σημερινό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ -με τον οποίο, θα έλεγα, συναγωνίζεται στην ανεπάρκεια αντίληψης των γεγονότων, ώστε να αναζητηθούν και οι κατάλληλες λύσεις.
Η απουσία εμπιστοσύνης οφείλεται στο έργο του, τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έργο ασήμαντο. Κοιτάζοντας πίσω, από τον εκλογικό του θρίαμβο τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όταν έκανε την πρώτη θριαμβευτική δήλωση -ακολούθησαν και άλλες στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής- εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι «τα έκανε σαλάτα».
Την Τετάρτη συμμετείχα σε κουβέντα ομάδας ανθρώπων που έχουν σχέση ΜΟΝΟ με την οικονομία. Και έχει σημασία ότι δεν τους απασχολεί η πολιτική και οι πολιτικοί, τους οποίους λοιδωρούν για την ανικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στα πιό απλά προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεκαθαρισμένο στο μυαλό τους ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δέθηκε στο άρμα του ΔΝΤ, δύσκολα θα ξεμπλέξει. Με εντυπωσίασε, επίσης, το συμπέρασμά τους ότι η Ελλάδα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, χωρίς να προσφύγει στο ΔΝΤ. Πρόκειται για ισχυρισμό που ακούω συχνά το τελευταίο διάστημα και έχω την αίσθηση ότι τώρα που βγήκε από το κάδρο ο Ντομινίκ Στρος Καν, θα πληροφορηθούμε και άλλες λεπτομέρειες της «συμφωνίας κυρίων» που έκαναν.
Με λίγα λόγια δεν επιβεβαιώνεται ότι ήταν ο προηγούμενος διευθυντής του Ταμείου αυτός που τον έπεισε να καταφύγει στο ΔΝΤ. Φαίνεται ότι έγινε ακριβώς το ανάποδο: ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που αναζήτησε το «λιμάνι» του Ταμείου εξαναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να ακολουθήσει.
Ερώτημα: Είναι πιθανό το «περίφημο πιστόλι» που υποτίθεται ότι κρατούσε ο πρωθυπουργός, να χρησιμοποιήθηκε ως εκβιασμός προς την Ε.Ε. για να αποδεχθεί την συνδρομή του Ταμείου; Είναι…
Εκφράζοντας προσωπική γνώμη, πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου, που πρότεινε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας στον κ. Σαμαρά και άλλαξε γνώμη μετά το θυμό που προκάλεσε η παραίτησή του στη μητέρα και τον αδελφό του, δεν  έχει καμία δυνατότητα υλοποίησης των μέτρων που συμφώνησε με τους δανειστές. Πέραν της μη ικανότητας του να αντιληφθεί το παγκόσμιο οικονομικό παιγνίδι που αφορά και επηρεάζει άμεσα τη χώρα,  σύντομα θα αντιληφθεί πως για τους δανειστές δεν σημαίνει τίποτα η (πιθανή) υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διότι δεν εξασφαλίζει την υλοποίησή του. Αυτό που τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι η εφαρμογή του Προγράμματος, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία που προτάθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Και, δυστυχώς, προτάθηκε από …Ελληνες.

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:
Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 
Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.
Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; “Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!”


Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!

olympiada 

Tο νέο Μνημόνιο, που θα υπογραφεί πάνω στα ερείπια του πρώτου, θα οδηγεί στην λεηλασία του πλούτου της χώρας από τους δανειστές

From HEIL GAP
Χαιρετώ τους Ελευθέρους Έλληνες και σας φέρνω και μερικά στοιχεία που επαληθεύουν τις φήμες ότι «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζήτησαν υποθήκες 270 δισ. ευρώ!»
Athens accused of bid to amend austerity deal, By Peter Spiegel in Brussels - Financial Times.
"Σύμφωνα με ενημέρωση έμπιστης πηγής για το τέχνασμα ( εδώ χρησιμοποιήθηκε η λέξη gambit η οποία παραπέμπει σε επιτραπέζια παιχνίδια και μεταφράζεται σε « άνοιγμα » δηλαδή στρατηγική κίνηση με την οποία θυσιάζεται κάποιο πιόνι
« ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΣΥΓΝΩΜΗ Ο HEIL GAP ΩΣ ΜΗ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ , ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ) , ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την αλλαγή των € 50 δισ. του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ως συμφωνηθείσα από τις ελληνικές αρχές και προσπάθησε να καθυστερήσει την ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, επιμένοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει γρήγορα για διαδικαστικούς λόγους."
Πάντως πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σκέπτονται σοβαρά το ότι οι έλληνες «είναι πλέον προ των πυλών» του κοινοβουλίου και κάποιοι αποφάσισαν τελικά για την αρνητική τους ψήφο.
Και γενικά , διεθνώς επικρατεί μια αμφιβολία ότι θα περάσουν και άλλα μέτρα ενάντια στους έλληνες από την παρούσα βουλή .
Όσο για τους « Avanti o popolo, alla riscossa, Bandiera rossa trionferà », θα τους υπενθυμίσω ότι πέρυσι στο μνημόνιο ένα , την έβγαλαν με εκδρομουλες στην ακρόπολη και παρελάσεις στην βουλή , μπόλικο επαναστατικό κομφετί και μαζεύοντας υπογραφές για την ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΝΑ . ( Αυτό είναι το σχόλιο μου για την απόφαση του ΣτΕ για το Μνημόνιο , και ας το αντιληφτούν , αν και αμφιβάλω να θελήσουν να το πράξουν, έστω και μετά από αυτό ) .
Πάντως εγώ θα τους ερωτήσω :
Αλήθεια πως σας πούλησαν ; Τοις μετρητοίς ή επί πιστώσει ;.
Τώρα σχετικά με τον λόγο της καθυστέρησης της ψηφοφορίας ο HEIL GAP θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, όρισε την Πέμπτη την εκδίκαση για τις διασώσεις των χωρών της ευρωζώνης από την κυβέρνηση στο Βερολίνο στις 5 Ιουλίου.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 60% των Γερμανών αντιτίθεται στην διασώσεις, οι οποίες παραβιάζουν επίσης την ΕΕ Συνθήκη της Λισαβόνας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ
Εάν το δικαστήριο απορρίψει την αγωγή και επιτρέπει την διασώσεις η λεηλασία των χωρών μας θα συνεχιστεί με το πρόσχημα ότι θα πρέπει να πληρώνουμε «ΕΣ ΑΕΙ » τα τοκογλυφικά επιτόκια της ΕΚΤ ΔΝΤ ΕΕ, η δε αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας θα υπονομευθεί σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της εκτελεστικής και της νομοθετικής.
Αν το δικαστήριο δεχθεί το νόμο, από την άλλη πλευρά, οι πληρωμές της γερμανικής κυβέρνησης προς τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( και όχι σε μισθούς συντάξεις και λοιπά ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ που ταΐζουν τον κοσμάκη ) μέσω των ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών διασώσεων θα πρέπει να σταματήσει, θέτοντας τέλος στο σύστημα Ponzi, που έχει διοργανώσει η ΕΚΤ.
Πώς μια γερμανική δικαστική απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και να καταστρέψει το Ευρώ ;
ΚΑΘΟΛΟΥ .
Θα πρέπει να ήμασταν τελείως ΗΛΙΘΙΟΙ ώστε να πιστεύαμε ότι η δικαστική εξουσία στην ΕΕ δεν είναι χειραγωγούμενη .
Δεν έχουμε ούτε ελπίδες ούτε και αυταπάτες δια την συναίνεση του γερμανικού δικαστηρίου , υπέρ της συνέχισης της ληστείας των λαών της ευρωζώνης , από τις τράπεζες και τις δόλιες κυβερνήσεις-υπάλληλους των .
Σημείωση , Εδώ δε στην Ελλάδα και με την βοήθεια ενός πλήθους πρασινοφρουρών ΦΥΣΙΚΑ , ας μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό, ειδικώς όταν το γιαούρτωνα ανά τους δρόμους , θα αρχίσει να κατεβαίνει προς την βάση .
Αλλά η αντιπολίτευση στον ελληνικό πληθυσμό ως εκ τούτου θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να υπάρξει μια σωστή μαζική εξέγερση. Για το ξεπούλημα της χώρας μεταμφιεσμένο σε ιδιωτικοποίηση, και γιατί μας έβαλαν με το έτσι θέλω άλλη μια πόρπη στην ζώνη και αυτή δεν είναι καν κοντά στις προηγούμενες .

Tο νέο Μνημόνιο, που θα υπογραφεί πάνω στα ερείπια του πρώτου, θα οδηγεί στην λεηλασία του πλούτου της χώρας από τους δανειστές και σε ένα νέο “κούρεμα” των εισοδημάτων του πληθυσμού, προκειμένου να αποφευχθεί το “κούρεμα” των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, το οποίο για να είναι αποτελεσματικό, θα πρέπει να υπερβαίνει το 80%, φθάνοντας στα επίπεδα του 90% αυτών των απαιτήσεων των ντόπιων και ξένων εμπλεκομένων (όχι όλων φυσικά) τραπεζιτών.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε συνταγματική κρίση αλλά και μια συνήθη κρίση της παράνοιας της . Κανείς δεν φαίνεται να έχει την εξουσία να επιβάλει μια λογική ανάλυση της κρίσης του χρέους περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης . Αντί για την αναδιάρθρωση του προδήλως μη βιώσιμου , ως συνεχώς επιβαρυνόμενου χρέους της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, και της Ελλάδας μας , οι πολιτικοί πιέζουν για όλο και μεγαλύτερα πακέτα διάσωσης με όλο και λιγότερο ρεαλιστικές συνθήκες λιτότητας, όπως ακριβώς ακούσαμε και χθες από τον νέο xontrompala ( είναι ξενική λέξη που οπωσδήποτε δεν στοιχειοθετεί την κατηγορία της ύβρεως ) υπουργό οικονομικών .
Δυστυχώς, δεν είναι απλώς «το λάκτισμα της μπάλας στο γήπεδο » αλλά μας πιέζει να ανεβάσουμε τις αλυσίδες μας με την βαρεία μπάλα του χρέους , επάνω στο Γολγοθά που δημιούργησαν για εμάς οι τράπεζες και όλα αυτά τα χρέη που έχουν δόλια συναφθεί από τους Έλληνες πολιτικούς , οι οποίοι επιτέλους ΔΕΝ έχουν ΚΑΙ την ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ να επιβάλουν στον ελληνικό λαό το να υπόκειται σε αυτόν τον ατελείωτο και προπαντός ΦΑΥΛΟ κύκλο της υποτελείας στο χρέους.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διότι ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ « ΕΙΧΕ » ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ .
Πως αλήθεια συμβαίνει και ξεχνούν πως ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ κέρδισαν την διακυβέρνηση της χώρας και ΟΧΙ με την επιβληθείσα λιτότητα ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και το ξεπούλημα της πατρίδας ;.
Όποτε μάλλον και τα ναρκωτικά ήταν ληγμένα και με τέτοια ραγδαία λαθρομεταναστευση που επικρατεί, αυτά θα εισήχθησαν σε τεράστιες ποσότητες και θα έφτασαν και περίσσεψαν για όλους
Όμως η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι κάποτε , η χώρα ΜΕΓΑΛΟΣ οφειλέτης, δεν ήταν ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ελλάδα μήτε η Ιρλανδία, ΑΛΛΑ η Γερμανία. Όταν οι νικητές σύμμαχοι ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ την Γερμανία δια της αποπληρωμής αποζημιώσεων πολέμου (από τη Γερμανία) στις Βερσαλλίες το 1919, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό, καθώς ο νεαρός «Keynes» προειδοποίησε κατά τη χρονική στιγμή στην περίφημη μπροσούρα του δια τις οικονομικές συνέπειες της ειρήνης. Για πάρα πολλούς ιστορικούς, ήταν η κατοπινή επιβολή της ατέρμονης λιτότητας τους Γερμανούς με το λογικό αποτέλεσμα ότι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες να ευνοήσουν την άνοδο του Χίτλερ. Επιπλέον μέσα από την εμπέδωση των μαθημάτων της καταστροφικής αυτής πολιτικής , επείσθησαν οι ΗΠΑ, μετά το 1945, ότι όφειλαν να λάβουν μια εντελώς αντίθετη πορεία δράσης στο πρόγραμμα ενίσχυσης Marshall, γεγονός που επέτρεψε την οικονομική ανασυγκρότηση της Γερμανίας και της Δυτικής Ευρώπης ως προς το σύνολό της. Σίγουρα η πολιτική και οικονομική ελίτ της Γερμανίας σήμερα γνωρίζοντας ήδη αρκετά για την ιστορία της χώρας τους, δεν όφειλαν άραγε να εκτιμήσουν ότι η λιτότητα δεν είναι η απάντηση ;

HEIL GAP ( or mind the GAP )

Γιούχαραν μόλις άκουσαν το όνομα του Εφιάλτη στα δοκιμαστικά των Special Olympics. Φανταστείτε τι έχει να γίνει σήμερα με τις κερκίδες γεμάτες!!!!

Η αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης έφτασε μέχρι και τους Special Olympics, όπου οι οι λίγες χιλιάδες συγκεντρωμένοι για τα δοκιμαστικά, αποδοκίμασαν έντονα μόλις ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.

Εν μέσω των ήχων της μπάντας που έπαιζε Χατζηδάκη, η πρόβα κυλούσε ομαλά με όλους στις θέσεις τους και το κοινό να χειροκροτεί την προεδρική φρουρά και την πρόεδρο των Special Olympics.

Η “εκεχειρία” έληξε όταν ακούστηκε το όνομα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς αυθόρμητα ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει, άλλοι οργισμένοι και άλλοι κάνοντας πλάκα, ενώ άλλοι χειροκροτούσαν.

Από τη γιούχα δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας – κατά την αναπαράσταση της δικής του εισόδου στο στάδιο - , ωστόσο εκεί οι τόνοι ήταν πιο χαμηλοί.

newsit.gr
Nea Today

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!!


Quantcast


Έλληνες» Αστυνομικοί ή…

Εύλογα ερωτήματα και συνειρμούς δημιουργεί η συμπεριφορά των Ελλήνων αστυνομικών που περιφρουρούν τους Βουλευτές απέναντι στου «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος
Πως είναι δυνατόν να εκτοξεύουν χημικά Έλληνες αστυνομικοί εναντίον Ελλήνων οικογενειαρχών, παιδιών, ηλικιωμένων και επ’ ουδενί αναρχικών; Με ποιού εντολή εκτόξευσαν  χημικά ενάντια στους πολίτες στην προσπάθεια να περιφρουρήσουν την συγκέντρωσή τους και  να απωθήσουν τους «αναρχικούς»;
Άραγε δεν κατανοούν ότι οι αντιδράσεις των πολιτών θωρακίζουν το δικό τους εισόδημα και τη δική τους χώρα;
Ποιος είναι αυτός ο Έλληνας αστυνομικός που μανιωδώς προσπαθούσε και που τελικά κατέβασε την Ελληνική σημαία από τον φράκτη- σύνορο του Βουλη(κανού);  Τι ακριβώς είναι αυτός και σε τι πιστεύει ώστε να τον ενοχλήσει η Ελληνική Σημαία;
Διατεταγμένες αντιδράσεις που ακουμπάνε μνήμες και πρακτικές της εποχής του Πολυτεχνείου (για όσους από εμάς το ζήσαμε).
Τι είδους εκπαίδευση  θεωρητική και πρακτική άραγε τους παρέχεται και τι υποσχέσεις τους δίνονται για να στρέφονται Έλληνες εναντίον Ελλήνων;
Γιατί έρχονται αντιμέτωποι με το σύνολο σχεδόν της Κοινωνίας ώστε από φίλα προσκείμενα όργανα της τάξης να τους θεωρούνται αιμοδιψείς «σερίφηδες»;
Δεν έχουν πεισθεί ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση και αυτή η ύπαρξη της Ελλάδας και ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι απλώς η διάρρηξη της επιδερμίδας για να φθάσουν στο ψαχνό;
Φίλοι αστυνομικοί,
Ως Έλληνες μην στρέφεστε εναντίον μας. Οι πολίτες της πλατείας αγωνιζόμαστε για να περισώσουμε ότι προλάβουμε από τα νύχια των  αδίστακτων μεγαλοτραπεζιτών αλλά και των ξενοτραφών που ορέγονται τον πλούτο  και το έδαφος της Χώρας μας.
Εμείς οι πολίτες της πλατείας αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε και το δικό σου δικαίωμα  για μια ζωή με αξιοπρέπεια σε μία χώρα ουσιαστικά  και όχι κατ’ επίφασην ελεύθερη.
Μην παρασύρεστε από τους εντολείς σας που δεν είναι Έλληνες ή δεν αισθάνονται Έλληνες, ή ακόμη από αυτούς που ενδεχόμενα βάζουν την διοικητική τους ανέλιξη και την κομματική πειθαρχία πάνω από το συμφέρον το δικό σας και της Πατρίδας.
Τους πολίτες  πρέπει να προστατεύσετε. Σε άλλη κατεύθυνση από την δική μας πρέπει να στρίψετε τις ασπίδες σας. Όχι απέναντι σε Έλληνες πολίτες- εξαπατημένους ψηφοφόρους! Αντίθετα προστατέψτε εμάς και τους εαυτούς σας από αυτούς που θέλουν να βάλουν διαχωριστικές γραμμές και να σας πωρώσουν εναντίον των αδελφών σας Ελλήνων. Αντιδράστε. Ενωθείτε μαζί μας. Με τους πολίτες της πλατείας.
Ιωάννης Δέμος 
φωτογραφία ἀπό ἐδῶ
πηγη

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΟ ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΑΤΑΒΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΑΠΡΟΦΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΥΡΤΙΣΜΟ ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το αδιέξοδο του Βαγγέλη... (εμείς λέμε..... η απατεωνιές του Βαγγέλη για να γίνει Ο ΣΩΤΗΡΑΣ αρχηγός του ΒΕΝΙΖΕΛΟΠΑΣΟΚ)

Είναι πλέον σαφές ότι ο Βενιζέλος έχει βρεθεί στο πιο μεγάλο αδιέξοδο της πολιτικής του καριέρας. Η κριτική που ασκούσε στους οικονομικούς και πολιτικούς χειρισμούς πριν λίγες εβδομάδες, τους έχει "λουστεί" τώρα καθ' ολοκληρίαν

Η πανθομολογούμενη ικανότητά του στη διαχείριση των νοημάτων και των σκέψεων, και η "άνευ όρων" αποδοχή τους από τα ακροατήρια ως προϊόντα και εκστομήματα σοφού και λαοπλάνου ρήτορα, δεν "μασήθηκαν" από τους Ευρωπαίους! Το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του να επιβάλλει στην Τρόικα αυτές τις αλλαγές που θα άλλαζαν το κλίμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις πλατείες απέτυχε.

Ως υπουργός οικονομικών πλέον δεν έχει κανένα περιθώριο ούτε κριτική να κάνει ούτε να διαφωνήσει με όσα είχαν δρομολογηθεί προ της "αναβάθμισης" του. Η δυσαρέσκεια και το "μια απ' τα ίδια" κυριαρχεί στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και όλα δείχνουν ότι "καίγεται" πολιτικά. Το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση ως αποτυχούσα με αυτόν να φορά το δακτυλίδι είναι πλέον ορατό! 
Είναι όμως έτσι; Έχασε το στοίχημα ο Βαγγέλης, ή μήπως υπάρχει και η παράγκα της πολιτικής που θα το κερδίσει ως στημένο;
Ξεκαθαρίζω εδώ ότι εκφράζω προσωπικές και όχι πληροφορίες. Πως η "παράγκα" μπορεί να τον σώσει;
 
 
Έχουμε το δεδομένο της αποτυχίας του στο να πείσει τους Ευρωπαίους να πετύχει πιο δίκαιους όρους στο μεσοπρόθεσμο, και αυτό ότι του έχει δέσει τα χέρια ως υπουργού να το διαχειριστεί θεαματικά, π.χ. να παραιτηθεί. Είναι όμως γνωστό ότι υπάρχει η ομάδα των βενιζελικών η οποία παρότι σκιαγραφείται τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να αποδοθεί ως θεσμική. Αυτή λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει ως παράγκα και να σώσει πολιτικά τον Βενιζέλο. Να μην ψηφίσει δηλαδή το μεσοπρόθεσμο και να ρίξει την κυβέρνηση! Θεσμικά αυτό δεν θα χρεωθεί στον Βενιζέλο, αλλά δημοσιογραφικά στο επόμενο διάστημα θα του αποδοθεί, ως ελιγμός σωτήριος για την μη υποθήκευση της χώρας στους τοκογλύφους......
Αναγνώστης

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ !

…ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΩΣ μ’ έκλεισαν από τον κόσμο έξω…
                                                        Από το ποίημα του Κ .Καβάφη ,τα τείχη .
  • του Βασίλη Σ. Λιότσιου *
      Βλέποντας κάποιος (που παροικεί εντός των  τειχών) τα  εκπληκτικά τραγικά , όσο και αποκαλυπτικά ,γεγονότα  που διαδραματίζονται γύρω μας ,δε μπορεί παρά να καταλαβαίνει, με βεβαιότητα πλέον ,ότι τόσα χρόνια ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Στην πραγματικότητα  ,μας κρατούσαν και συνεχίζουν να μας κρατάνε στο ίδιο όνειρο, με εκπληκτικούς ,στη σύλληψή και τη λειτουργία τους ,μηχανισμούς !
     Τα πράγματα λοιπόν φίλοι μου ,η πραγματικότητα ,δεν είναι κάπως διαφορετική .Είναι πλήρως διαφορετική” !!!
     Η αλήθεια όμως ,είναι πλέον πασιφανής . Το παγκόσμιο καρτέλ των τραπεζιτών (ρόθτσιλντ , ροκφέλερ κλπ) εδώ και τρείς αιώνες ,κατάφεραν – κυρίως όμως μετά το 1913 –  να εισβάλλουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας ,με πρώτον και καλύτερο αυτόν της οικονομίας ,επιβάλλοντας ένα παράδοξο, ανίερο και δολοφονικό χρηματοπιστωτικό κόλπο  που ,αργά αλλά σταθερά ,θα οδηγούσε ,με πλήθος εναλλακτικών σεναρίων ,σε μια παγκόσμια κυβέρνηση μέσω της τελικής συνενώσεως των πόλων που έχουν φτιάξει (Ε.Ε), (Βορειοαμερικανική ένωση),ΔΝΤ ,παγκόσμια τράπεζα κλπ .
    Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του σχεδίου ,τα περισσότερα  κράτη διοικούμασταν και διοικούμαστε – από καταβολής Ιστορίας – από μια παρέα κληρονομικά ομόσταυλους διεθνείς  πράκτορες του αδίστακτου διεθνούς τραπεζικού συστήματος, που πλαισιώνουν ΜΜΕ ,κυβέρνηση , αντιπολίτευση, τράπεζες ,οίκους αξιολόγησης ,αλλά και τις ηγεσίες των υπόλοιπων κομμάτων που επιδίδονται σε μια θεατρική παράσταση άνευ προηγουμένου  . Και είναι λογικό : μπορεί να κατευθυνθεί μια χώρα σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις από αυτές που ο λαός της επέλεξε και ονειρεύεται , χρησιμοποιώντας ένα μόνο πράκτορα και μάλιστα στη μια μόνο πλευρά ; Είναι δυνατόν το κράτος μας να πήγαινε στο έρεβος που είναι ,αν ο μόνος πράκτορας ήταν ο γιωργάκης και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ήταν υγιές ;
Θυμηθείτε λοιπόν μαζί μου τι έγινε πριν τις εκλογές του 2009 που έφεραν στην εξουσία τον κατ’ ευφημισμόν Εθνοπροδότη παπανδρέου :
-        Ο καραμανλής  οδηγείται σε έξοδο ,αφού βέβαια οι ημέτεροι έφαγαν τα συμφωνηθέντα και δια της προσχεδιασμένης περεταίρω υπερχρέωσης της Ελλάδας ,έδωσαν το δικαίωμα στους πιστωτές να ξεκινήσουν την προϋπολογισμένη επίθεση κατά της χώρας μας . Για να σιγουρέψει κιόλας την εκλογή του γιωργάκη ,κάνει προεκλογική εκστρατεία αυτοκτονίας υποσχόμενος - σε παγκόσμια πρωτοτυπία -  ότι αν επανεκλεγεί θα εφαρμόσει την …κόλαση του Δάντη (?!) ως πολιτική στη Ελλάδα.
-        Από την άλλη ο γιωργάκης προτείνει το μόνο οικονομικά αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από πιστωτικές κρίσεις ,αυτό της αύξησης της προσφοράς χρήματος του Κέυνς . Αύξηση συντάξεων ,αύξηση (πάνω από τον πληθωρισμό) των μισθών κλπ. Φώναζε μάλιστα ότι λεφτά υπάρχουν ! Τίθεται λοιπόν θέμα επιλογής ;
-        Όλα αυτά όμως γινόταν τη στιγμή που ο γιωργάκης είχε ήδη συνεννοηθεί με το ΔΝΤ και τους ευρωπαίουςσυνεργάτες του ,ώστε να προωθηθεί η σφαγή της χώρας μας .
-        Ο κόσμος όμως δεν του είχε ακόμη εμπιστοσύνη .Διέβλεπε στο βλέμμα του την παντελή έλλειψη στοιχειώδους ευφυΐας .Διέκρινε ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος …απλά να προεδρεύει και το μόνο που τον συνδέει με το πανέξυπνο πατέρα του είναι το …επώνυμό του. Το παιχνίδι όμως είχε ήδη στρωθεί σε όλες τις πλευρές:
-        Η  αριστερά :
-        Εκεί η Αλέκα στον ένα σκληρό πόλο της ,κρατά με κόπους – πρέπει να της το αναγνωρίσουμε – το ΚΚΕ στο ακίνδυνο 8% ,χρησιμοποιώντας ξύλινη γραφική σχεδόν γλώσσα, χωρίς πρόταση εξόδου ! Και πρέπει να της το αναγνωρίζουμε ,αν αναλογιστούμε ότι, είναι τρομακτικά δύσκολο να κρατάς ένα κόμμα που δικαιώθηκε 100% στα λεγόμενά του , ακόμη και στις πιο εξωφρενικές (τότε) προρρήσεις του (για το ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο και ότι η Ε.Ε είναι κι αυτή ένα μαντρί των μονοπωλίων  κλπ ), στο 8% !
Είναι κατόρθωμα να θέλουν όλοι οι Έλληνες να σ’ αγκαλιάσουν για να τους δώσεις λύσεις
- μιας και  αισθάνονται ότι είσαι πιο κοντά τους από όλους τους άλλους - και συ να απαντάς για τονπροσδιορισμό της καπιταλιστικής αντεπανάστασης ως μορφή μιας ιμπεριαλιστικής ταξικής αναδιάρθρωσης σχέσεων και ιδιοτήτων …και λοιπά και λοιπά  και άλλα συνονθυλεύματα  ,ως λύση (?!)
-        Ο Συνασπισμός από την άλλη εμφανιζόταν από τα ΜΜΕ διαλυμένος ,χωρίς σύμπνοια στην ηγεσία και με ιδεολογικό προφίλ νεφελώδες  . Το ίδιο κόμμα θα εκτεθεί δυο ακόμη φορές όταν ο πρώην πρόεδρός του (κωσταντόπουλος) θα πετάξει την τήβεννο του ιδεολόγου σοσιαλιστή πολιτικού και θα γίνει αυτό που πραγματικά ήταν πάντα : υπάλληλος του Βαρδινογιάννη  στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ,θέση από την οποία θα εκδιωχθεί απαξιωτικά και σε μια νύχτα λίγο αργότερα .
    Από την άλλη ,η ανεξαρτησία” μέρους της ηγετικής ομάδας του θα καταβαραθρωθεί ,όταν λίγο πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 ,ο κουβέλης  (νέος εναλλακτικός πράκτορας που δεν φανταζόμασταν) θα ανεξαρτητοποιηθεί , φτιάχνοντας μάλιστα και νέο πολιτικό …πόλο   νεοφιλελεύθερης τάσης ,που δε λέει όχι στο μνημόνιο ,αλλά απλά ότι πρέπει να αλλάξουν κάποιοι …όροι του. Ό,τι λέει δηλαδή και η ΝΔ (?!) . Η μπακογιάννη από την άλλη, δέσμια γονιδιακών καταβολών αποστασίας , δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο παρά να βοηθήσει ακόμα περισσότερο το μονόδρομο γιωργάκη που η bildelberg  τη διέταξε, αποκόβοντας ψήφους και δυναμική από τη νέα δημοκρατία.
    Το παιχνίδι έτσι στήθηκε . Ο μονόδρομος όχι μόνο δημιουργήθηκε ,αλλά φωταγωγήθηκε κιόλας και ο ελληνικός λαός ,μισός αγράμματος , μισός παραπλανημένος , πήγε στις κάλπες το 2009 και 2010 νομίζοντας ότι έχει ελεύθερη επιλογή και τον …πρώτο λόγο ! Πήγε στις εκλογές χωρίς να ξέρει και να κατανοεί , ούτε έναν από τους οικονομικούς όρους που άκουγε και γενικά χωρίς να ξέρει τι γίνεται ,από ποιους και πως .Πήγε στις εκλογές με εκβιασμό για Βουλευτικές εκλογές που θα έφερναν ,λέει ,  εσωτερική στάση πληρωμών και καταστροφή ! Στην πραγματικότητα πήγε στις εκλογές βράδυ ,με ένα μόνο φωταγωγημένο εκλογικό κέντρο : αυτό του …χωρίς εμένα θα χρεοκοπούσαμε” έχοντας όμως στη ψυχή του και μια ενστικτώδη αμφιβολία .Αυτή εκφράστηκε στα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων και στην αποχή ,παράμετροι όμως που οι απατεώνες κατόρθωσαν να τις πάρουν ‟με το μέρος τους”  χωρίς να έχουν εκλογική, αλλά μόνο πολιτική σημασία .
   Δεν μπορεί λοιπόν το υπάρχον πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις γιατί απλά ,είναι όλοι ,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ,‟δικοί τους”. Αυτό ενισχύεται κι από το γεγονός  ότι κανένα κόμμα δεν επεξεργάζεται την κοπή κρατικού άτοκου νομίσματος και αλλαγή του υπάρχοντος  χρηματοπιστωτικού συστήματος ως λύση , πράγμα που επιρρώνει την δυσπιστία μας.
    Και σε ότι αφορά το…θέατρο  , θυμηθείτε τι διαδραματίστηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2008 όταν ο Βενιζέλος εκνευρισμένος δήθεν από την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να δημιουργήσει θέμα αρχηγού κατηγορώντας μαζί με τον λοβέρδο και άλλους ,τον τότε πρόεδρο (παπανδρέου) λίγο ως πολύ ως περιορισμένης ευφυΐας  (!) .Σήμερα και οι δυο, όντας υπουργοί στην κυβέρνηση του …κρετίνου – όπως έλεγαν – αντιπάλου τους , άφησαν τους …ακροβολισμούς  και διαγωνίζονται πλέον για το ποιος θα εφαρμόσει τα περισσότερο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα και ποιος θα εμφανιστεί πιο πειθαρχημένος στους δανειστές μας .(Είμαι σίγουρος ότι τους έχουν τάξει και μπόνους από τα CDS της χρεοκοπίας !).
    Βέβαια σε όλο αυτό το πολιτικό θεατρικό τσίρκο, υπάρχουν και βουλευτές – επαγγελματίες πολιτικοί που …απλά δεν έχουν ιδέα τι γίνεται και το γνωστικό τους επίπεδο (και η ευφυΐα τους) δεν τους επιτρέπει να διαφοροποιηθούν στο βαθμό  μάλιστα που κινδυνεύει και ο μισθός τους.
     Και να’ μαστε σήμερα ,μπροστά στη τηλεόραση πάλι ,να παρακολουθούμε σαν σε επανάληψη, την μονομερή ,παράνομη ,απρόκλητη αλλά και αδικαιολόγητη επέμβαση της Γαλλίας ,των ΗΠΑ και της Βρετανίας (μέχρι στιγμής) ,στη Λιβύη . (Η οικονομία πλέον ,τρίτη είδηση !)
     Αλλά για σκεφτείτε λίγο πιο …προσεκτικά : είδατε εσείς σκηνές πολέμου στη Λιβύη; Είδατε πεδία μαχών ; Ήταν πεδίο μάχης δέκα ένοπλοι με ετερόμορφο οπλισμό που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομο ,πάνω σε πολιτικά …έγχρωμα αυτοκίνητα πλήρως ακάλυπτοι ,εκτεθειμένοι σε βαθμό αφανίσεως ,σε πυρά πυροβολικού και αεροπορίας και στο βάθος μια στήλη καπνού μάλλον από καμένα λάστιχα ; Είναι εικόνα εξεγερμένου πολεμιστή ο φρεσκοξυρισμένος και φρεσκολουσμένος ένοπλος με τη δεσμίδα χιαστί στο στήθος του ; Πως γίνεται σε μια χώρα με τη μικρότερη στον κόσμο ξένη γλωσσομάθεια, όλοι οι εξεγερμένοι να γνωρίζουν αγγλικά ; Και είναι σίγουρο πως αυτοί που μιλάνε είναι Λίβυοι ημεδαποί αντάρτες ; Πως γίνεται από την άλλη να επαναστατεί μια χώρα που σύμφωνα με έγγραφο του  statedipartment , έχει ένα από τα καλύτερα επίπεδα ζωής ,περίθαλψης κατά κεφαλήν εισοδήματος και μεταβιβαστικών πληρωμών ; Πως μπορεί άραγε ένας άοπλος εξεγερμένος επαναστάτης  να αντιμετωπίσει τακτικές ένοπλες δυνάμεις με άρματα μάχης και οργάνωση για μέρες ; Και γιατί ο Καντάφι (ο …τρελός και ….αιμοσταγής …ξέρετε !) δεν χρησιμοποίησε τα τεθωρακισμένα για να σβήσει ταχύτατα την παράνομη , κατά την άποψή του  ,εξέγερση ;Πως γίνεται οι ,…κατακρεουργημένοι και φτωχοί από το δυναστικό καθεστώς του Καντάφι …εξεγερμένοι ”, να ιδρύουν δική τους τράπεζα ;
     Δεν τα ξαναείδαμε αυτά στον πόλεμο του κόλπου το 1992 ; Δεν βλέπαμε ένοπλους εξεγερμένους που αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν πράκτορες του FBI και της CIA ; Δεν βλέπαμε πουλιά να αργοπεθαίνουν στις πετρελαιοκηλίδες και τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα ; Δεν απέδειξε ο Κούλογλου στορεπορτάζ χωρίς σύνορα ότι η εξέγερση στην Αλβανία κράτησε μια μέρα και εμείς τη βλέπαμε επί ένα μήνα ;
     Γιατί λοιπόν πάλι τα ίδια λάθη ; Γιατί ξεχνάμε ή δεν κατανοούμε τη δύναμη που έχει πλέον η τηλεόραση ; Τι ξέραμε πριν για τη Λιβύη ; Τίποτα ! Κι όμως ήρθαν ξαφνικά κάποιοι και μας είπαν ότι ο Καντάφι είναι κακός και καταπιέζει το λαό του και εμείς το πιστέψαμε ,βλέποντας και καταφανέστατα ψευδείς εικόνες μισθοφόρων (ξένων και ντόπιων) ,που οι ίδιοι άνθρωποι πλήρωσαν για να δημιουργήσουν αίτιο και δικαιολογία επίθεσης στη Λιβύη. Έτσι απλά ! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fnews.kozaninet.gr%2F%3Fp%3D19484&h=0386e
     ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΘΗΚΕ ! ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !
      Γιατί να πρωτομιλήσουμε  : για τον ΟΗΕ και τα ελαστικά ψηφίσματά του ; Για το ΝΑΤΟ και το πραγματικό ρόλο του ; Για την παγκόσμια τράπεζα ; Για το ΔΝΤ ; Για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ,για τη Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα , για την κοινωνία των εθνών ; Τι πήγε καλύτερα για την ανθρωπότητα και τον φτωχό ,από τότε που συστήθηκαν αυτοί οι οργανισμοί ; Παρά την κολοσσιαίων δυνατοτήτων τεχνολογία που έχουμε , όλοι οι δείκτες είναι χειρότεροι ,με πρώτο και καλύτερο αυτόν της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των ανθρώπων !
      Όλα ,δεν αποδείχθηκε αναντίρρητα ,ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και μόνο αυτών ; Γιατί η Ε.Ε να αποτελεί εξαίρεση  στον κανόνα ; Όλοι δεν καταλάβαμε τώρα ότι δεν έχει καμιά σχέση με ένωση και ότι δεν συστήθηκε για να εξυπηρετήσει τους σκοπού τους οποίους  καθόρησε στη διακήρυξή της ; Όλοι δεν καταλάβαμε ότι είναι παραμάγαζο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED και των ίδιων τραπεζιτών που ελέγχουν όλο τον κόσμο ; Όλοι δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι και ο φορέας που θα περάσει αργότερα ,ανεπαίσθητα ,χωρίς οι λαοί να αντιληφθούν τίποτε ,όλη την Ευρώπη στην παγκόσμια κυβέρνηση ;
     Σε λίγο όμως θα κατανοήσουμε μια δια παντός ,ότι και οι εγκέφαλοι που μας ενέταξαν στην ΕΟΚ (και τώρα ακόμα θεωρούμε εθνικούς ευεργέτες) , στην πραγματικότητα έδρασαν βάσει έξωθεν διαταγών και υπέγραψαν την άνευ όρων παράδοση του πλούτου της χώρας μας ,αλλά και την απεμπόληση των τελευταίων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που είχαμε ως οικονομία ,σε βιομηχανικές και τραπεζικές υπερδυνάμεις που ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ανταγωνιστούμε !
      Τι να αναλύσουμε τώρα : Τι είναι δημοκρατία ,τι είναι ελευθερία τι είναι δικαίωμα ; Διάλογος ; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ;
      ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ ,ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ! Τελείωσε ο διάλογός σας . Τελείωσε ηδημοκρατική διαμαρτυρία” στην οποία κρυφτήκατε . Τελείωσε η Δημοκρατία σας στην οποία μας εγκλωβίσατε και …κύριε πάγκαλε  ! ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΞΥΛΟ , ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ , ΛΑΪΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ,ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ …ΓΟΥΔΙ !!!!!
    
                                                                                                         
Καθηγητής Οικονομικών 
απο Ακτιβιστη