ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.4.13

Tagesspiegel: ο Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει με αξιώσεις δισεκατομμυρίων τις σχέσεις του με την Μέρκελ..



“Σε δίλημμα ο Σαμαράς για τις αποζημιώσεις”
Οι πολεμικές αποζημιώσεις, η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και η έκθεση της ΕΚΤ για τις περιουσίες των Ευρωπαίων τα σημερινά θέματα.
Στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, η οποία παρατηρεί: «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα. Εάν παραιτούνταν από τις αξιώσεις, θα ξεσπούσε στην Ελλάδα θύελλα οργής. Από την άλλη πλευρά,ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει με αξιώσεις δισεκατομμυρίων τις σχέσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο μόλις αποκατέστησε. Η ιδέα να καλύψει η Ελλάδα μεγάλο μέρος του χρέους της με τις αποζημιώσεις μπορεί να είναι ελκυστική, εντούτοις όχι ιδιαίτερα ρεαλιστική καθώς όλες οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα από έλληνες ενάγοντες σε ελληνικά, γερμανικά και διεθνή δικαστήρια, απέτυχαν. Γι΄ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αναβάλει την ενασχόληση με το ζήτημα. (…) Ο φάκελος παραδόθηκε τώρα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που καλείται να εξετάσει την έκθεση της Ομάδας Εργασίας. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο. Και μάλλον αυτός είναι και ο στόχος». Deutsche Welle
exomatiakaivlepo

Η υποκρισία περισσεύει η Ευρωζώνη κινδυνεύει…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο, δεν υπονόμευσαν μόνο την κυπριακή οικονομία αλλά κινδυνεύουν να στραφούν ενάντια στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι για 5,8 δις ευρώ θυσιάστηκε μία οικονομία, η οποία για πολλά χρόνια, και μετά την εισβολή του 1974, αν και με δυσκολία ανέκαμψε, αναδιατάχθηκε και κατάφερε να προσφέρει στον κυπριακό λαό ευημερία και ανάπτυξη.
Η αποσταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας δεν οφείλεται, όπως υποστηρίζουν μερικοί ανεγκέφαλοι αναλυτές, στο ότι η Κύπρος έχει υπερτροφικό τραπεζικό τομέα. Γιατί και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν περισσότερο υπερτροφικό χρηματοπιστωτικό τομέα απ’ ότι η Κύπρος. Για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο είναι 25 φορές από το ΑΕΠ της χώρας, της Μάλτας 7,6 φορές, ενώ ο μέσος όρος της Ενωσης είναι 3,5 φορές.
Το δεύτερο σαθρό επιχείρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η απαράδεκτη απόφαση της Ευρωζώνης, είναι ότι σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, που έχουν υπερτροφικό χρηματοπιστωτικό τομέα και δεν ζήτησαν χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωζώνη, η Κύπρος βρέθηκε στην ανάγκη και τη δυσάρεστη θέση να παρακαλέσει για τη συνδρομή των Ευρωπαίων. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, όταν ξέσπασε η τραπεζική κρίση, η Ευρωζώνη στήριξε το ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα παρέχοντας βοήθεια στην κυβέρνηση της χώρας για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες της, χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων. Και μάλιστα όταν οι ιρλανδικές τράπεζες είχαν κατηγορηθεί για υπερβολική έκθεση σε τοξικά μόλογα που προκάλεσαν και την κρίση του τραπεζικού συστήματος στην Ιρλανδία.
Στην περίπτωση της Κύπρου, οι τράπεζες της δεν είχαν εκτεθεί σε τοξικά ομόλογα, παρά μόνο σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που πριν το κούρεμα τους θεωρούνταν αξιόπιστα από τις αγορές, Παρ’ όλα αυτά, η Ευρωζώνη αρνήθηκε να ανακεφαλαιοποιήσει άμεσα τις κυπριακές τράπεζες που υπέστησαν ζημιές 4 και πλέον δισεκ.. από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και επέβαλε για πρώτη φορά στους καταθετες να υποστούν σημαντικές ζημιές στις καταθέσεις τους. Ταυτόχρονα ζήτησε να εκκαθαριστεί μία εκ των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών που αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα από τους δύο οικονομικούς πνεύμονες της κυπριακής οικονομίας. Πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι και στην περίπτωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η ανακεφαλαιοποίηση έγινε μέσα από τις κυβερνήσεις και όχι με «κούρεμα» των καταθέσεων. Γιατί λοιπόν εφαρμόστηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά σττις περιπτώσεις αυτές.
Μήν μπορώντας να απαντήσουν στις αντιφάσεις, οι Ευρωπαίοι ειδήμονες στοχοποίησαν την Κύπρο ως κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όπως έπραξαν και στην περίπτωση της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισαν ως χώρα τεμπέληδων και ανικάνων με την συνδρομή και του τότε πρωθυπουργού.
Μήπως αυτοί οι ειδήμονες δεν βλέπουν γύρω τους; Δεν βλέπουν τα τραπεζικά σκάνδαλα που ξέσπασαν από το 2007 με τα τοξικά δάνεια των τραπεζών, με τις περιπτώσεις τραπεζών που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα όπως η HSBC που πρόσφατα καταδικάστηκε να πληρώσει 700 εκ. δολάρια πρόστιμο για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά; Και τί να πει κανείς για την Ντόϊτσε Μπάνκ που χάρις στις αμερικανικές αρχές προέκυψε ότι έχει αποκρύψει ζημιές 12 δις. ευρώ; Τα σκάνδαλα των τραπεζών στην Ευρωζώνη και παγκοσμίως είναι καθημερινά.
Είναι υποκρισία να διατείνεται κανείς ότι μόνο στην Κϋπρο υπήρχε ξέπλυμα χρήματος και όχι στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση, κυρίως λόγω του κλονισμού της εμπιστοσύνης των καταθετών απέναντι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες θέλησαν να τιμωρήσουν μία μικρή χώρα με περιορισμένο συστημικό κίνδυνο αποδυναμώνοντας την οικονομικά αλλά και πολιτικά προκειμένου να της επιβάλουν ευκολότερα τις απαιτήσεις τους σε ότι αφορά το οικονομικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η Κύπρος και τους «συμβιβασμούς» που πρέπει να κάνει με την εισβολέα Τουρκία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα πλέον τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου θα αποτελέσουν τη λεία ευρωπαϊκών ίσως και τουρκικών συμφερόντων, μιάς που αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τα γενικότερα συμφέροντά της με τη Γερμανία, προκειμένου να στηρίξει την Κύπρο.
epikaira.gr

Οι τράπεζες θα σώζονται από τους μετόχους, τους καταθέτες και τους επενδυτές. Τέλος...


Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, επισημαίνει ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στη «Suddeutsche Zeitung».
«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες» τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ESM θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.
Όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα, ο επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
«Η σπουδή είναι αναγκαία, προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου, σημειώνει.


dailynews24.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Κερατέα: Νέα αθωωτική απόφαση (1/2013) #keratea #skouries #netakias


EL DORADO, IERRISOS, ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ, keratea, SKOURIES

σ.σ.netakias – Επανάληψις για να ξέρουμε ότι η Πίστη στο στόχο θα φέρει τη Νίκη 11/1/2013

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Ήταν μία εβδομάδα γεμάτη από γεγονότα και ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Ας τα δούμε με τη σειρά.
Αθώωση ενός ακόμα συμπολίτη μας
Ένας ακόμα συμπολίτης μας αθωώθηκε στη δίκη που έγινε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, αφού επρόκειτο για συμπολίτη μας μικρής ηλικίας. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή του. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια των αθωωτικών αποφάσεων μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που γνωστοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2012 στους μέχρι τότε κατηγορούμενους  συμπολίτες μας. Ο δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Συγχαρητήρια στο δήμο για τη συμπαράσταση και στους νομικούς για την καλή δουλειά. Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από εκείνους. Στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά τους. Να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και καλύτερα. Είμαστε σίγουροι ότι και το επόμενο διάστημα τα νέα που θα ακολουθήσουν θα είναι το ίδιο ευχάριστα και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Μικρογεωγραφίες ΙΙ
Μία ενδιαφέρουσα «εικαστική» δράση ξεκίνησε από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Οβριόκαστρο. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.
Μικρογεωγραφίες ΙΙ

Ένας Τυχαίος Οδηγός για τη Συγκρότηση Αστικών Κοινών
Οι Μικρογεωγραφίες είναι ένα έργο εν εξελίξει που στοχεύει στη διερεύνηση των μετασχηματισμών ορισμένων νευραλγικών και παραμελημένων κοινωνικών και γεωγραφικών περιοχών. Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ, πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας, στο Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Επικεντρώνονται τόσο στη δράση των τοπικών κοινοτήτων για τη δημιουργία συγκρότησης αστικών κοινών, όσο και σε ορισμένες μικρές, ελάχιστες δράσεις κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων ή ατόμων που διεκδικούν μια ποιητική και πολιτική διάσταση στη καθημερινότητα, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος προσωποποιημένης αντίστασης απέναντι στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, στη διασπορά της εγκατάλειψης και στην ισοπεδωτική κυριαρχία του real estate και των στρατηγικών «εξευγενισμού»: Μια μικρή χειρονομία, μία επί τόπου συζήτηση μας ή ένα γρήγορο chat, η επανάληψη μιας καθημερινής πράξης (που μπορεί να είναι η εθελοντική κοινοτική εργασία ή ένας περίπατος). Αυτό το κοντινό, «εσωτερικό» βλέμμα, μέσα από καλλιτεχνικές, αρχιτεκτονικές και κοινωνικές πρακτικές περιέχει μιαν ευχή: να εστιάσουμε στο βίωμα και όχι στην κατανάλωση, στη συνάντηση και όχι στη διαίρεση.
Επιμέλεια: Χαρίκλεια Χάρη
Συμμετέχουν: Νίκος Αναστασόπουλος, Βασίλης Βασιλακάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Τζίμης Ευθυμίου, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Καζέρος, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Ρίκα Κριθαρά, Μιχάλης Κυριαζής, Άννα Λάσκαρη, Caroline May, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαχρήστος, Αγγελική Σβορώνου, Άγγελος Σκούρτης, Νίκος Σταθόπουλος, Διδώ Τζαβάρα, Γρηγόρης Τσικριστάρης, Κώστας Τσώλης, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Oryio Lab.
Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ γίνονται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», την Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρδηττό» και θα λάβουν χώρα στην Αθήνα:
-στο CAMP, το διάστημα 8-14 Ιανουαρίου 2013,
-στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της ομάδας Ορίζοντας Γεγονότων από 10 Ιανουαρίου
-και στο THE APARTMENT off-site από 14 Ιανουαρίου ως 9 Φεβρουαρίου 2013
και στην Κερατέα:
-στις 12 Ιανουαρίου στο Μπλόκο Κερατέας “Άπαρτο Κάστρο” (45 χλμ Αθηνών-Λαυρίου)
-στο Χώρο του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» (κεντρική πλατεία Κερατέας)
-και στην οικία Ελένης Ζαρολιάγκη (Κύπρου 6)
*Στις 12 Ιανουαρίου στις 10:00 θα ξεκινήσει πούλμαν από την πλατεία Κοτζιά προς την Κερατέα Για τις δράσεις και συζητήσεις που θα οργανωθούν στους τόπους παρακαλούμε ενημερωθείτε στο http://microgeographies.nonplan.gr
Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής 
Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2013, θα βρεθούμε κι εμείς στα Προπύλαια στην Αθήνα, ως μία μικρή μορφή συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας της Χαλκιδικής. Γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους αυτά που περνούν. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από την πλατεία της Κερατέας στις 10 το πρωί.
Διαδήλωση στη Αθήνα “για τα δάση, τη Γη και το νερό”, έχουν προγραμματίσει οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Δείτε και το βίντεο - κάλεσμα για τη διαμαρτυρία, του iosifsk. H μπουλντόζα που φαίνεται πίσω από τα δέντρα στην αρχή του βίντεο, ανοίγει δρόμο προς το ρέμα του Καρατζά όπου προγραμματίζεται να γίνει το πρώτο φράγμα απόθεσης αποβλήτων. Η διάνοιξη αυτού του δρόμου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. Το βίντεο είναι τραβηγμένο στις 27 Δεκεμβρίου. Δασαρχείο, εισαγγελέας, επιθεωρητές περιβάλλοντος, κάποιος να επιβάλλει το νόμο;;;
Υ.Γ.1 – «Ο αγώνας μας δεν έχει πρόσωπα, είμαστε όλοι μαζί». Μία φράση που έχει ακουστεί χιλιάδες φορές. Και έτσι πρέπει να συνεχιστεί. Κανένας δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα από μόνος του. Ο καθένας έκανε και κάνει αυτό που μπορεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι όσοι αγωνίστηκαν, με οποιονδήποτε τρόπο, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Στα πρόσωπα των 37 καθρεφτίζεται ο αγώνας όλης της πόλης. Θα μπορούσε να είναι τα παιδιά του καθενός ή ο καθένας από εμάς. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι και έτσι οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε. Οι συλλήψεις έγιναν, και το γνωρίζουμε όλοι, στο σωρό. Σκοπό είχαν να μας τρομάξουν και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας. Δεν κατάφεραν το πρώτο δεν θα καταφέρουν και το δεύτερο. Στα πρόσωπα των 37 κατηγορείται όλη η πόλη, όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ο αγώνας μας. Θα κερδίσουμε παντού…
Υ.Γ.2 – Η δημοτική αρχή στο σύνολό της (συμπολίτευση και αντιπολίτευση – πλειοψηφία και μειοψηφία) καλά θα κάνει να προστατεύσει τον αγώνα και να αφήσει τη μικροπολιτική. Το έχουμε ξαναπεί πως ο αγώνας μας ξεπέρασε όλους, πόσο μάλλον τους αιρετούς μας. Ας τολμήσουν για πρώτη φορά να βρεθούν σε κατάσταση πολιτικής ενότητας απλά κάνοντας ένα απλό πράγμα: ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την απόφαση 94/2011 του δημοτικού συμβουλίου και καταγγέλλοντας δημόσια τον σγουρό για τις μεθοδεύσεις του. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να αφήσουν τα προσωπικά τους στην άκρη και να πράξουν το σωστό για τον τόπο. Αφού όμως ο κόσμος την κρίσιμη στιγμή όλα αυτά τα έκανε στην άκρη κι αφού εκείνοι υποτίθεται πως είναι «οι εκπρόσωποί μας» δεν οφείλουν να εκφράσουν τη βούληση όλων εκείνων που εκπροσωπούν; Ας παραδειγματιστούν από την ώριμη συμπεριφορά των συμπολιτών τους και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΡΑ!!! Ο σγουρός και οι λοιποί τους κοροϊδεύουν καιρό τώρα. Ο Δεκέμβρης πέρασε μαζί του και η προθεσμία…
Υ.Γ.3 – Ειλικρινά χαρήκαμε πολύ που μετά από σχεδόν 11 μήνες είχαμε επικοινωνία, έστω και με λάθη την πρώτη φορά. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις είναι χρήσιμες και δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο…
Υ.Γ.4 -  Το δελτίο τύπου του δήμου κλείνει ως εξής:
«Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως με 4 διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις το εν λόγω έργο έχει οριστικά κηρυχθεί παράνομο…»
Πολύ σωστό αυτό που αναφέρεται. Ένα ερώτημα για άλλη μια φορά: Γιατί ο δήμος μας δεν έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ένα δελτίο τύπου για την τελεσίδικη απόφαση τουΠρωτοδικείου Αθηνών από τον Ιούλιο του 2011, την πιο σημαντική απόφαση που δικαιώνει πλήρως τον αγώνα μας και αποδεικνύει πως το κράτος παρανόμησε;

ΠΟΣΟΥΣ "ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ" ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ??? (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσους Μπογιόπουλους έχει το ΚΚΕ κυρά Αλέκα μου; Δυο αλήθειες του Μπογιόπουλου παραλίγο να προκαλέσουν εγκεφαλικό στον Χατζηνικολάου που είδε τα επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης που υπερασπίζεται να μπαίνουν στο στόχαστρο...
Γιά δείτε λοιπόν...
 
 
Αυτός είναι ο Νίκος Μπογιόπουλος. Ο "αμόρφωτος"...  Ο ανίκανος - αφού διαφωνεί με την Αλέκα και την ηγετική ομάδα που τη στηρίζει - να υπερασπιστεί την πολιτική του ΚΚΕ...

Σε τέτοια στελέχη κήρυξε τον πόλεμο η ηγεσία του ΚΚΕ. Γιατί αυτοί - οι "αμόρφωτοι" μπορούσαν να σηκώσουν ψηλά την πολιτική του κόμματος και να εμπεδώσουν και την πολιτική και το κύρος του στην Ελληνική κοινωνία. Μπορούσαν και το απέδειξαν..

Αυτό το στέλεχος... Τέτοια στελέχη σαν αυτό το στέλεχος... Δεν κρίθηκαν ικανοί ούτε καν να εκλεγούν αντιπρόσωποι στο συνέδριο - κολυμβήθρα ξεπλύμματος πολιτικών ατοπημάτων, που διοργάνωσε η ηγεσία του ΚΚΕ και που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. 

Και δεν εξελέγη, γιατί οι χρήσιμοι ηλίθιοι του εσωκομματικού "Ναι σε όλα", δε τον έκριναν ικανό να τους εκπροσωπήσει.

Και δε τον έκριναν ικανό, γιατί αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι, έκριναν ικανότερη, αψεγάδιαστη, και πολυεπίπεδα "μορφωμένη" την ηγετική ομάδα που οδηγεί με τη δράση της και τη στάση της, ένα ιστορικό κόμμα, στην απαξίωση, στο περιθώριο, στο σαράκι του αυτοκτονικού σεχταρισμού, και εν τέλει στα απόνερα του πολιτικού γίγνεσθαι.

"Τιμή και δόξα" στην Κομματική Οργάνωση που δεν εξέλεξε εξέλεξε το Ν. Μπογιόπουλο σαν αντιπρόσωπο στο συνέδριο του ΚΚΕ...
"Τιμή και δόξα" στην Κομματική Οργάνωση που έτσι ξέρει να τιμά τους πρωτοπόρους και τους καλύτερους που διαθέτει...
"Τιμή και δόξα" στην ηγεσία που έχει πάντα τον τρόπο να μετασχηματίζεται σε Κρόνο που τρώει τα παιδιά του, και να δημιουργεί βιομηχανία κατασκευής εχθρών και αντιπάλων, αντί να τροφοδοτήσει με έμπνευση τα κανάλια επικοινωνίας με την μαχόμενη και εξοργισμένη κοινωνία.
"Τιμή και δόξα" στην ηγετική ομάδα που αντιλαμβάνεται την εσωκομματική δημοκρατία με τον εξής τρόπο: "Η πιο ουσιαστική κριτική, και βαθιά, είναι όταν συμφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, όχι αυτός που διαφωνεί, αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί να κρίνει γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του. Κρίνει με βάση τη διαφωνία του". Βλέπε ΕΔΩ...

Τέτοιο Κόμμα θέλει η ηγεσία του ΚΚΕ. Το δήλωσε και το απέδειξε με τα έργα και τις ημέρες της.

Αναρωτήθηκε όμως αν αυτό το κόμμα που θέλει αυτή η ηγεσία, είναι το ΚΚΕ που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία για να βρεί την στοχευμένα αγωνιστική της περπατησιά???

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

21 χρόνια μετά την ιστορική Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανακοινώνει στους Δημοσιογράφους την επίσημη θέση της Κυβέρνησης
για αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού στο ιστορικό ελληνικό όνομα «Μακεδονία» 11-4-2013


     Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

είκοσι ένα (21) χρόνια μετά την ιστορική εκείνη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, στις 13 Απριλίου 1992,  που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, αλλά και την δική σας πολιτική ιστορία, καθώς τότε αποπεμφθήκατε από Υπουργός Εξωτερικών επειδή προτείνατε τα εθνικά αυτονόητα, τα γυρίσματα της «τύχης» σας έφεραν στη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας!
   Η Σύσκεψη εκείνη είχε δώσει εκείνο που επιδιώξατε τότε με όλες σας τις δυνάμεις: μια πάγια Εθνική Θέση για το Σκοπιανό, με τον ξεκάθαρο όρο για αναγνώριση των Σκοπίων χωρίς τη λέξη «Μακεδονία»!

   Όμως κύριε Πρωθυπουργέ, τώρα, εικοσιένα χρόνια μετά, και μία μόλις ημέρα μετά την κατάθεση της «νέας» απαράδεκτης πρότασης Νίμιτς, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, διατύπωσε μια άλλη «πάγια εθνική θέση», τη θέση υποτίθεται της Κυβέρνησής σας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών στις 11-4-2013:

   «A. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να μας επαναλάβετε την πάγια ελληνική θέση για να μην έχουμε παρερμηνείες στο τι λύση επιδιώκουμε; Ευχαριστώ.

  
Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Η πάγια ελληνική θέση είναι γνωστή: μιλάμε για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση erga omnes»!

   Και ερωτούμε:
   ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ;
   Είναι αυτή η θέση ενός βετεράνου πολιτικού Μακεδονομάχου, ενός άξιου συντρόφου μας το 1991 – 1993 στον κοινό σύγχρονο Μακεδονικό Αγώνα;
   Είναι αυτή η θέση ενός Μπενάκη, ενός Ζάννα, ενός δισεγγόνου της θρυλικής Πηνελόπης Δέλτα;
   Είναι αυτή η θέση ενός παλικαριού που το 1993 έριξε μια ολόκληρη Κυβέρνηση για να σώσει τη Μακεδονία από ένα ίδιο, παρόμοιο ξεπούλημα με αυτό που υπονοεί τώρα καθαρά η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, για «γεωγραφικό προσδιορισμό» στο ελληνικό όνομά μας; Για αναγνώριση δηλαδή από την Ελλάδα μιας άλλης Μακεδονίας; Για γεωγραφική νομιμοποίηση «εθνότητας Μακεδόνων»; Για διεθνή νομιμοποίηση των Πλαστογράφων και της προπαγάνδας τους; Ώστε την άλλη μέρα μιας τέτοιας - μη γένοιτο - Συμφωνίας  να βγουν όλα τα ξένα ΜΜΕ και να πουν: «επιτέλους η Ελλάδα αναγνώρισε τη Μακεδονία»;
   Είναι αυτή η θέση ενός μαχητή που κάποτε στο πλάι του Οδυσσέα Ελύτη εμπνεύστηκε την Πολιτική Άνοιξη της πατρίδας και της εθνικής αξιοπρέπειας;

   ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ, που σαν συνείδηση, τιμωρεί πάντα βαριά όποιον τυχόν την απαρνείται:

   1. Ανακοινωθέν Σύσκεψης Πολιτικών Αρχηγών, Αθήνα 13 Απριλίου 1992: 
   ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»!

   Για την ιστορία σημειώνουμε κύριε Σαμαρά, πως εσείς ήσασταν που πετύχατε τους περίφημους Τρεις Όρους (σύνταγμα, σύμβολα, σύνορα), εσείς που επιδιώξατε και καθιερώσατε και τις Συσκέψεις των Πολιτικών Αρχηγών και εσείς που προτείνατε τα Επτά Σημεία Δράσης και ζητήσατε την ξεκάθαρη παραπάνω εθνική δήλωση (1ο Σημείο) και παρόλα αυτά αποπεμφθήκατε τόσο άδικα τότε από Υπουργός Εξωτερικών, εκείνη την ίδια μέρα, σε εκείνη την ιστορική σύσκεψη!
   Έτσι λίγο αργότερα προβήκατε στην ακόλουθη δήλωση:

   2. Δήλωση Αντώνη Σαμαρά, Αθήνα 13 Απριλίου 1992:
   ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός υιοθέτησαν επιτέλους δημόσια ότι η ουσία του τρίτου όρου είναι να φύγει η ιερή λέξη “Μακεδονία” από το όνομα των Σκοπίων. Δεν θα ασχοληθώ τώρα με την πρωτοφανή απόφαση υιοθέτησης των θέσεων ενός Υπουργού με την ταυτόχρονη απόλυσή του. Εύχομαι να υπάρξει δυναμική στήριξη της απόφασης. Αλλιώς θα εκφυλισθεί σε μια σιωπηρή συγκατάθεση, στη χυδαιότερη πλαστογραφία που γνώρισε ποτέ ο Ελληνισμός. Και θα συμβεί αυτό που είπα κάποτε, να βαφτίσουμε τον συμβιβασμό ως επιτυχία. Γι’ αυτό, έστω και τη στιγμή αυτή, ζητώ να λάβει η κυβέρνηση σοβαρά υπόψη της τα Επτά Σημεία έκτακτης δράσης που πρότεινα στο Συμβούλιο των Αρχηγών. Για να πεισθούν Ευρωπαίοι και Σκοπιανοί ότι η Ελλάδα δεν παίζει ούτε με το όνομά της ούτε με την υπερηφάνειά της. Και ότι ο Ελληνισμός δεν έχει και δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο σε κανέναν»!

 3. Ο Αντώνης Σαμαράς για τον «Γεωγραφικό Προσδιορισμό» και τη «Σύνθετη Ονομασία» σε συνέντευξή του στον Μανώλη Κοττάκη, εκπομπή «Η άλλη όψη», ΝΕΤ, 2008:
   ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «…Έχω άλλωστε κύριε Κοττάκη και την πάγια άποψη από το 1992, ότι ένα Σύνθετο Όνομα, όπως το “Άνω Μακεδονία”, πέραν του ότι παραδίδει τίτλους βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς, εθνικής κληρονομιάς σε μια άλλη χώρα, νομιμοποιεί – και αυτό είναι και το γεωπολιτκό πρόβλημα στην περιοχή που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής – νομιμοποιεί τον Αλυτρωτισμό των Σκοπίων!
   … Αφήστε που σε βάθος χρόνου εγώ θεωρώ ότι το “Άνω Μακεδονία”, τελικά θα γίνει “Μακεδονία”, δεν θα λέγονται “Ανωμακεδονίτες”, όπως δεν λέγονται οι Βρετανοί «Μεγαλοβρετανοί»!

      Κύριε Πρωθυπουργέ,
σας υπενθυμίσαμε τον αληθινό Αντώνη Σαμαρά, τον «Καπετάν Αντώνη» του νεότερου Μακεδονικού Αγώνα στον «Βάλτο των Πολιτικών», επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζει ακόμη και δεν έχει αλλάξει, δεν μπορεί να έχει αλλάξει σε αυτό τουλάχιστον το μέγα εθνικό θέμα του Ελληνισμού, που κρατά από «Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου»!
   Και οφείλετε ειδικά εσείς να ξεκαθαρίσετε άμεσα τη στάση σας, ώστε ή να σας βοηθήσουμε ή να σας σταματήσουμε!

   Δεν υπεισερχόμαστε δε εδώ στο ζήτημα της «νέας» αθλίας πρότασης Νίμιτς (απορριπτέα αυτόματα από τη στιγμή που περιέχει το Όνομά μας), περιμένοντας άμεσα από εσάς τον Πρωθυπουργό –σύμβολο για τον Μακεδονικό Ελληνισμό που κάποτε την έσωσε κυριολεκτικά από τα δόντια του εθνικού ξεπουλήματος, να δώσετε την πρέπουσα, οριστική, μόνιμη και πάγια από το 1992 εθνική απάντηση στον ΟΗΕ, στους ξένους και τους Πλαστογράφους, με μια Αλεξάνδρεια δήλωσή σας πλάι στον Τάφο του Φιλίππου και τη χρυσή λάρνακά του με τον Ήλιο της Αλήθειας!

   Η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτή την ποθητή επιστροφή στην αληθή πάγια Εθνική Θέση, με ένα νέο, μεγάλο, εορταστικό, ενωτικό και δυναμικό Πανεθνικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όπως τότε, ακόμη και μέσα στον Μάιο ή τον Ιούνιο φέτος, ακριβώς στα 100 ΧΡΟΝΙΑ από την Απελευθέρωση της Μακεδονίας 1912/13 – 2012/13!
   Παράλληλα μπορούν να οργανωθούν Μεγάλα Εθνικά Συλλαλητήρια σε ολόκληρη την Ομογένεια: ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
   «Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                             13 Απριλίου 2013 μ.Χ. 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ 13 Απριλίου1992





Δείτε και στο
www.NOIAZOMAI.net

"ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ" ΥΠΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Ή ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ?? ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!

Συμφωνία με την τρόικα
 Ολοκλήρωσε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος η τρόικα το βράδυ της Παρασκευής και ήδη οι δύο εκ των τριών εκπροσώπων της αναχώρησαν από τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις. Οι ανακοινώσεις της τελικής συμφωνίας αναμένονται Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη.

Στην Ελλάδα παραμένει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος θα μιλήσει τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist και αμέσως μετά αναμένεται να συναντηθεί  με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για να κλείσει και τυπικά η διαπραγμάτευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση στο «χαράτσι» των ακινήτων που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ κατά 10%  και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς Δημόσιο και Ταμεία μέχρι και σε 48 δόσεις.

Η ίδια πηγή λέει ότι το Eurogroup και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ πιθανότατα θα εξετάσουν τη συμφωνία το Μάιο, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο επικεφαλής του ESM/EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να διαθέσει 10 δισ. ευρώ στην Αθήνα όταν αυτό του ζητηθεί.

Τα 7,2 δισ. ευρώ είναι σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έχουν εγκριθεί το Δεκέμβριο και τα 2,8 δισ. ευρώ αφορούν στη δόση του Μαρτίου.

Ραγδαίες εξελίξεις – Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters έκλεισε η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα

  Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 10 δις

 ''Η Ελλάδα έδωσε τα χέρια με την τρόικα'' είναι ουσιαστικά ο τίτλος που μπαίνει στο κατεπείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που έφτασε πριν από λίγο στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο θεωρείται τελειωμένη υπόθεση η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Πάντα κατά το τηλεγράφημα η συμφωνία έκλεισε αργά χθες το βράδυ και το μόνο που μένει είναι πλέον και η επίσημη ανακοίνωση.Μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει διαρρεύσει στο Reuters πως, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, και ιδίως των μεταρρυθμίσεων, είναι πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος για την εκταμίευση από την χώρα μας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα''.

Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί πως ταυτόχρονα με το τηλεγράφημα του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως ''η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''.

http://www.newsit.gr/

Πιάνουμε "πάτο"!Ας Ξυπνήσουμε επιτέλους...


Το σύγχρονο οικονομικό γίγνεσθαι που ζούμε, με όλα αυτά τα σκάνδαλα της οικονομικο-πολιτικής ζωής που βγαίνουν στην επιφάνεια, την δημιουργία των δομημένων χρηματοπιστωτικών προϊόντων που ήταν το εφαλτήριο για την διεθνή οικονομική κρίση, το σπεκουλάρισμα των spreads στην περίπτωση της χώρας μας, ο υπερδανεισμός της χώρας και η σπατάλη των χρηματικών της διαθεσίμων με μοναδικό γνώμονα το να περνάνε κάποιοι καλά - από τους φίλους και προσκείμενους, επιχειρηματίες, συντεχνίες, πολιτικάντηδες και λαμόγια μέχρι δεν ξέρω και εγώ ποιους… - ο υπερκαταναλωτισμός των νοικοκυριών και κατ΄ επέκταση η υπερχρέωσή τους, και γενικότερα ο άκρατος υλισμός που χαρακτηρίζει την εποχή μας και τον κόσμο μας, οδήγησε και οφείλεται συνάμα στην στρέβλωση των ανθρωπίνων αξιών, την τελμάτωση της ηθικής και στο γεγονός ότι από πλευράς πνευματικότητας πιάσαμε πάτο!

Θυμάστε το σκάνδαλο με τις εξετάσεις του διεθνούς μπακαλορεά (ΙΒ) στο παρελθόν;. Όπως έγινε γνωστό, το αντίτιμο για την αγορά των ερωτήσεων ήταν 10.000 ευρώ ανά άτομο. Το ότι σε γνωστά ιδιωτικά σχολεία ένας σημαντικός αριθμός μαθητών της τελευταίας τάξης του λυκείου αγόρασε τα θέματα δεν δείχνει μόνο την ευρηματικότητα αυτών που τα έκλεψαν, ούτε τη μαγκιά των μαθητών που ήξεραν από πριν τα θέματα. Δείχνει κυρίως τη νοοτροπία των γονιών που έδωσαν στους κανακάρηδές τους τα χρήματα για να τα αγοράσουν. Είναι μια νοοτροπία που βασίζεται στην αντίληψη πως όλα μπορεί κανείς να τα αγοράσει. Ότι το χρήμα ανοίγει όλες τις πόρτες- ακόμα και τις πιο αμπαρωμένες. Είναι μια αντίληψη του κόσμου και της ζωής που συνδέεται άρρηκτα με τον ανεγκέφαλο, ακραίο καταναλωτισμό- με τις Ρorsche, τα κότερα, την γκλαμουριά, τις κιτς βίλες-παλατάκια και τα συνακόλουθα. Πρόκειται για έναν τύπο ευδαιμονισμού που διαφέρει ριζικά από αυτόν του Επίκουρου- αφού ο τελευταίος θεωρεί την πειθαρχία ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της γνήσιας απόλαυσης. Με άλλα λόγια, η σύγχρονη καταναλωτική κουλτούρα επειδή δεν έχει ούτε όρια ούτε μπούσουλα οδηγεί σε έναν ρηχό ευδαιμονισμό που δεν δυναμώνει αλλά υποσκάπτει την ατομική αυτονομία. Οδηγεί στην αλλοτρίωση παρά στη χειραφέτηση του ατόμου με τα γνωστά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

Θα πει βέβαια κανείς πως αυτού του είδους η ζωή πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει όσο υπάρχουν μεγάλες ανισότητες και διαφορές μεταξύ εχόντων και μη εχόντων. Υπάρχουν όμως, σε σχέση με το παρελθόν, δύο βασικές διαφορές σύμφωνα με τον Μουζέλη (ομότιμο καθηγητή κοινωνιολογίας στο London School of Economics):

(A) Σε πιο παραδοσιακές κοινωνίες το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών δεν ήταν μόνο πολιτικο-οικονομικό αλλά και πολιτισμικό. Αυτοί που ήταν στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας έβρισκαν παρηγοριά στα εκτεταμένα συγγενικά δίκτυα, στη θρησκεία και γενικά στην παράδοση (όλες οι εμπειρικές, κοινωνιολογικές μελέτες περί εκσυγχρονισμού δείχνουν πως οι κατηγορίες του πληθυσμού που εκσυγχρονίζονται τελευταίες είναι τα οικονομικά αδύνατα στρώματαιδίως οι πληθυσμοί της αγροτικής περιφέρειας). Σήμερα το πολιτισμικό χάσμα έχει σημαντικά αμβλυνθεί. Πλούσιοι και φτωχοί, μέσω της τηλεόρασης και των άλλων ΜΜΕ, αποκτούν όλο και περισσότερο μια υλιστική, καταναλωτική κουλτούρα. Εχουν μεν παρόμοιες ανάγκες, με τη διαφορά βέβαια πως οι πρώτοι μπορούν να τις ικανοποιήσουν ενώ οι δεύτεροι δεν μπορούν.

(B) Στην πρώιμη νεωτερικότητα (19ος αιώνας), με την εδραίωση του κράτους-έθνους στις αναπτυγμένες χώρες και με τη διαδικασία δημιουργίας εθνικής συνείδησης και ταυτότητας στις αναπτυσσόμενες, ο πατριωτισμός- είτε ήταν συνδεδεμένος με τη θρησκεία και την οικογένεια είτε όχι- έδινε μια μη υλιστική διάσταση στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αργότερα η μαρξιστική ιδεολογία, τα εργατικά κινήματα, η πάλη των τάξεων κινητοποίησαν ένα μεγάλο μέρος των μη προνομιούχων και των διανοουμένων σε έναν τρόπο ζωής που λειτουργούσε σαν αντίβαρο στον καταναλωτικό υλισμό. Σήμερα ο πατριωτισμός τείνει να μετατραπεί σε έναν σοβινιστικό ρατσισμό, η μαρξιστική ιδεολογία έχει ξεφτίσει, τα εργατικά κινήματα και οργανώσεις περιθωριοποιούνται και οι δημόσιοι διανοούμενοι σταδιακά εξαφανίζονται. Όσο για την οικογένεια και τη θρησκεία, η πρώτη αποδιοργανώνεται ενώ η δεύτερη, μέσω της εκκοσμίκευσης, συρρικνώνεται ή πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία.
Βρισκόμαστε έτσι σε ένα αδιέξοδο. Η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες δεν είναι δυνατή- ή όταν επιχειρείται, καταλήγει σε έναν δογματικό φονταμενταλισμό. Έτσι η μόνη διέξοδος είναι ο άκρατος καταναλωτικός υλισμός. Οι καταναλωτικοί παράδεισοι των πλουσίων και τα καταναλωτικά όνειρα των φτωχών χαρακτηρίζουν όλο και περισσότερο τον σύγχρονο βίο. Ζούμε δηλαδή μια κατάσταση όπου η ζωή αρχίζει και τελειώνει σε μια πνευματική έρημο. Σε ένα μεταμοντέρνο πλαίσιο όπου πέρα από τον καταναλωτικό ευδαιμονισμό δεν υπάρχουν αντίβαρα, δεν υπάρχουν αξίες και διαδικασίες ικανές να νοηματοδοτήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ζούμε και διαδραματίζουμε κοινωνικούς και επαγγελματικούς ρόλους χωρίς ηθικές αρχές, τάξη, σοβαρότητα, ανδρεία, κ.α. Στην αρχαιότητα οι αθλητές αγωνιζότανε για ένα κλαδί ελιάς υποκινούμενοι από την ευγενή άμυλα, τώρα από το ντόπινγκ, παλαιότερα υπήρχαν αξίες όπως αξιοκρατία, ελευθερία, ικανότητα, ανδρεία, τώρα η «λαμογιά». Έχει γίνει μεγάλη μαγκιά στην σημερινή εποχή να μπορείς να κλέψεις την Εφορία και το Κράτος (βλέπετε τι γίνεται από σκάνδαλα που βγαίνουν στο αέρα και φανταστείτε τι δεν βγαίνει), να κάνεις «Υπερτιμολόγηση» να «Λαδώσεις» και να τα «Αρπάζεις». Για όλα υπέρτατο αγαθό έχει καταντήσει το «ρουσφέτι» και η εκδούλευση.
Βέβαια όλα όμως δεν είναι τόσο μαύρα. Υπάρχουν και σημάδια αντίδρασης στα παραπάνω. Σήμερα δεν έχουμε μόνο τα golden boys του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλους αυτούς που το μόνο όνειρό τους είναι ο γρήγορος πλουτισμός, έχουμε συγχρόνως νέες και νέους που νοιάζονται για το περιβάλλον και για την παγκόσμια φτώχεια. Έχουμε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Διεθνή Αμνηστία και τα διάφορα κινήματα που μάχονται για την εξάπλωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουμε τέλος νέες και νέους που ψάχνουν για μια νέα, γνήσια πνευματικότητα εντός ή και εκτός των καθιερωμένων εκκλησιών/θρησκειών. Μια πνευματικότητα απαλλαγμένη από δόγματα και εθνοκεντρικούς, βάρβαρους φανατισμούς. Για τη στιγμή βέβαια αυτού του είδους οι αντι-υλιστικές τάσεις βρίσκονται στα σπάργανα.

Τελικά μήπως θα πρέπει να πιάσουμε πάτο σαν κοινωνία (και αυτά που ζούμε είναι το όχημα για αυτό), να φύγει ο «αέρας», η αναξιοκρατία, η λαμογιά και να χτίσουμε ξανά την ανθρωπότητα με ένα καινούργιο όραμα που να χαρακτηρίζεται από ηθικές αξίες, αξιοκρατία, ευγένεια, ανθρωπισμό;

ΒΟΜΒΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: "Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ"...



Στα πλαίσια του ιδρυτικού συνεδριου της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος μίλησε σήμερα το μεσημέρι, ενόψει του Συνεδρίου των Αν.Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε επιθέσεις με όλα τα μέσα, συκοφαντήθηκε και επλήγη απο αποστασίες όπως είπε, αλλά «αποδειχθήκαμε πιο δυνατοί απο αυτούς» . 
Ενώ εξήρε τον ρόλο του διαδικτύου στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του κόμματός του, και είπε ότι ήταν μια άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονταν απο “τα κατεστημένα ΜΜΕ”. Ζήτησε από τη νεολαία να αμφισβητήσει «ακόμη και εμάς τους ίδιους» και είπε ότι «τα όνειρά μας δεν τα παραδίδουμε σε κανέναν». Υποστήριξε επίσης ότι...



το κόμμα του φέρνει την ελπίδα η οποία «σημαίνει ανατροπή αλλά και σχεδιασμός για το μέλλον του τόπου». 
Οι ιδέες είπε, είναι σαν τα καρφιά, όσο πιο πολύ τις χτυπάς τόσο πιό βαθιά καρφώνονται και επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε οικονομικό πόλεμο, και πρόσθεσε πως «και χωρίς λεφτά εμείς μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Τα όνειρα δεν ανταλλάσονται με επιταγές». 
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης σε τραπεζίτες υποστηρίζοντας ότι «ταϊζουν μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου». Ο κ.Καμμένος είπε πως για το κόμμα του «η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», πως «έχει καταργηθεί το Σύνταγμα» το οποίο όπως υποστήριξε «δεν λειτουργεί», ενώ τόνισε ότι «τώρα δεν υπάρχει νομιμότητα και πως η παραγραφή αδικημάτων αρχίζει μετά την εφαρμογή της νομιμότητας». Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες «του μεγάλου πατριωτικού τόξου» και αυτούς που αποχώρησαν απο το κόμμα του, για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες την διακυβέρνηση της χώρας. 
Είπε ότι κάποιοι σήμερα δείχνουν την Κύπρο “και λένε στους έλληνες πως εάν δεν υποταχθείτε θα πάθετε χειρότερα. Όχι κ.Μέρκελ και κ.Σόϊμπλε. Δεν θα συμβιβαστούμε και θα σας ανατρέψουμε. Τα ίδια έλεγαν οι τούρκοι, και οι γερμανοί στην κατοχή αλλά οι έλληνες αντιστάθηκαν ανέφερε ο κ.Καμμένος. Κατηγόρησε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι υπέγραψαν σε προσωπικές επιστολές που απέστειλαν στην ΕΕ την μείωση των συντάξεων και των μισθών στα 300 ευρω. 
Η κρίση σύμφωνα με τον κ.Καμμένο «ήταν τραπεζική και την βάφτισαν δημοσιονομική, για να την μετατρέψουν σε ανθρωπιστική” και στο τέλος σε εθνική κρίση γιατί-όπως υποστήριξε- “αυτός ήταν ο σκοπός τους». Έκανε λόγο για «νταβατζήδες» που «χρησιμοποιουν τα ΜΜΕ για να χτυπήσουν όποιον είναι απέναντι τους», και πρότεινε την δημιουργία μιας Επενδυτικής τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που μπαίνουν στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα μπουν στην αγορά, κατηγορώντας τους τραπεζίτες ότι δεν έδωσαν χρήματα στην αγορά απο τα χρήματα που πήραν.
 Ο κ.Καμμένος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο αποκάλεσε «υπάλληλο του Γιούρογκρουπ» και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο. Είπε ότι όταν το κόμμα του έφερε πριν απο καιρό το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων στην επικαιρότητα κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές τους λοιδωρούσαν και κάλεσε την κυβέρνηση να εγγράψει στον προϋπολογισμό τις αποζημιώσεις εάν πράγματι είναι αποφασισμένη να τις διεκδικήσει. Έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, και είπε ότι δεν ανταλλάσει τις πάγιες θέσεις του κόμματος. «Με κανένα αντάλλαγμα με καμιά καρέκλα και δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απο το Μακεδονικό την Θράκη την Κύπρο. Εμείς στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε» είπε ο κ.Καμμένος κλείνοντας την ομιλία του. 

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Σόιμπλε ....ο Τσουκάτος του Κολ(;)

Ποιος είναι ο πρώτος διδάξας;  Εμείς "χαλάσαμε" τους Γερμανούς ή αυτοί εμάς;
Θ. Τσουκάτος και ο Β. Σόιμπλε  ....είναι -απ' ότι φαίνεται- ίδια "μάρκα" (;)
Ο ΓΑΠ που έλεγε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, δεν ήξερε τίποτε για την διαφθορά στην Ευρώπη;
Που πήγαν οι 700.000 D.M του Θόδωρου;
{Πάντως το ΠΑΣΟΚ αρνείται....}
Η Ελλάδα και η Γερμανία -απ' ότι φαίνεται- έχουν τους  μεγαλύτερους "κόμματο -λαδιάρηδες(;)
["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2000]
Oμολόγησε δημοσίως ότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων.
Oλοι ζητούν παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θα σηκώσει βάρος του σκανδάλου.

BEPOΛINO.  Mε «εξιλαστήριο θύμα» παρομοιάζεται ο Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων. Θύμα εξιλαστήριο και παρά λίγο θύμα δολοφονικής απόπειρας,  ο κ. Σόιμπλε, πολιτικός προικισμένος, διορατικός και δραστήριος παρά την ατυχία του να είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει τώρα καταδικασμένος να σηκώσει στους ώμους του  όλο το βάρος του «συστήματος Kολ». Aκόμη και ο φιλικός προς αυτόν Tύπος ζητά την παραίτησή του, οι  λιγότερο αυστηροί του δίνουν «πίστωση χρόνου», ελλείψει εναλλακτικής λύσης, ενώ ορισμένοι διακρίνουν στην όλη υπόθεση την προσπάθεια να εξαναγκαστεί  κ. Kολ να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών, που τροφοδοτούσαν τους μυστικούς λογαριασμούς. Eκκληση να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση» απηύθυνε προς τους δύο πολιτικούς  ο καγκελάριος Σρέντερ. Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καθυστερημένη ομολογία του κ. Σόιμπλε, ότι το 1994 έγινε αποδέκτης «δωρεάς» 100.000 μάρκων εκ μέρους του εμπόρου όπλων και «μοιραίου ανθρώπου» στο σκάνδαλο των «μυστικών λογαριασμών» Καρλχάιντς Σράιμπερ, ο τελευταίος αντικρούει και πάλι τον κ. Σόιμπλε. O Σράιμπερ, γνωστός μεσάζων του κολοσσού φον Tίσεν, απειλείται με έκδοση στη Γερμανία από τις Aρχές του Kαναδά, όπου ζει, επειδή έχει κριθεί ένοχος για φορολογικές απάτες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων και για πωλήσεις αεροσκαφών «Aιρμπάς». Στο μεταξύ, στη Γερμανία η ζοφερή πρόβλεψη πολλών είναι ότι τα δεινά των Xριστιανδημοκρατών ενδέχεται να πλήξουν στο άμεσο μέλλον και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, συντελεστές της άρχουσας πολιτικής τάξης της μεταπολεμικής Γερμανίας. Eτσι ερμηνεύεται η νέα εμπλοκή του φιλελεύθερου πρώην υπουργού Παιδείας και Oικονομικών, Γιούργκεν Mέλεμαν, και νυν προέδρου του τοπικού κομματικού μηχανισμού στη Bόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, χρησιμοποίησε σε προεκλογική αφίσα σχετική με την παιδεία τον Χίτλερ. Eυρωπαίοι αναλυτές δεν παρέλειψαν και χθες να εντάξουν την παρούσα κακοδαιμονία της γερμανικής Xριστιανοδημοκρατίας, του σταθερότερου μέχρι πρόσφατα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στην περίοδο μετάβασης και ανακατατάξεων, από την οποία διέρχονται τα συντηρητικά κόμματα στην Eυρώπη. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να υπογραμμίσουν τα οφέλη τα οποία συνεπάγεται η κακοδαιμονία αυτή για την «ερυθροπράσινη» κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τους Σοσιαλδημοκράτες. Oι τελευταίοι έχουν τώρα το προβάδισμα, έστω μικρό, στις σφυγμομετρήσεις στο Σλέσβιγκ Xόλσταϊν εν όψει των τοπικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Eν μέσω ορυμαγδού, το  Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε χθες την καταδίκη σε εξαετή κάθειρξη του πρώην ηγέτη της Aνατολικής Γερμανίας Eγκον Kρεντς, ο οποίος θα πρέπει να αρχίσει αμέσως να εκτίει την ποινή του, ως ένοχος για τη δολοφονία Aνατολικογερμανών, που προσπάθησαν να αυτομολήσουν στη Δυτική Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF_Siemens_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Αποδέκτες των χρημάτων

Μέχρι στιγμής τα παρακάτω πρόσωπα έχουν ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens:
  • Ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει αποδειχτεί.
  • Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό κατονόμασε την Siemens ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, όμως φαίνεται ότι ο Τάσος Μαντέλης θα δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.  


by G.D.