ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.13

ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ - ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ

Αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου,στο υπόμνημα που κατέθεσε στην πρανακριτική επιτροπή, η οποία συνεδριάζει από αργά το απόγευμα... 
 
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για συνειδητή «προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση» τη μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου «για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες», διαμηνύοντας ότι... η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο.
Στο τετρασέλιδο υπόμνημά του, ο Γ. Παπανδρέου προτάσσει την «πάγια εντολή» του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την πάταξη της φοροδιαφυγής».
Αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών, περίπου στα μέσα του 2010, για τη «δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό» και πως έδωσε «εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους». Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού... 
 
Ενημερώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Οικονομικών, οπότε και επανέλαβε την πάγια εντολή του.
 
Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι αυτό που τον ενδιέφερε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής. «Τίποτε άλλο» προσθέτει και συνεχίζει: «Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα, πέραν όσων σας ανέφερα ήδη».
«Θύμα συνωμοσιολογίας»
Αναφέρει ότι υπήρξε και ο ίδιος προσωπικά “θύμα” της φημολογίας, της «άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας» που επικράτησε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, όταν με «έκπληξη και οργή» αντιμετώπισε τη «συνειδητή», κατά την απόψή του, «προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση» τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου «για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες». Προσθέτει ότι η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση.

Αρνητικές απαντήσεις
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η λίστα Λαγκάρντ «δεν αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήταν παρών» και «δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει αντικείμενο επαφών» του «με οποιονδήποτε παράγοντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στο Forum του Νταβός το 2011 ή αλλού, όπως έχει αβάσιμα υποστηριχθεί». 
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν είχε συζήτηση επί του περιεχομένου ή του τρόπου διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ ούτε με τον τότε Διοικητή της Ε.Υ.Π.  Στο σημείο αυτό αναφέρει: «Είναι αυτονόητο ότι αντικείμενο των συζητήσεών μας ήταν η πληθώρα ζητημάτων εθνικής ασφάλειας και αρμοδιότητας του Διοικητή της Ε.Υ.Π. καθώς και ότι, αν ποτέ έγινε παρεμπιπτόντως αναφορά στη “λίστα Lagarde”, αυτή θα αφορούσε την κοινή μας έγνοια για αξιοποίησή της, δεδομένου ότι και ο ίδιος ο τότε Διοικητής είχε συμβάλει στο να αποκτηθούν τα στοιχεία αυτά από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών».
 
Διευκρινίζει ότι η πληροφορία για την ύπαρξη τέτοιων στοιχείων «δεν σχετίζεται με τις συζητήσεις που αρχίσαμε ως χώρα με την Ελβετία στις 28 Ιανουαρίου 2011, σχετικά με την ολοκληρωμένη και θεσμική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό». Επισημαίνει ότι ήταν ανεξάρτητη από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η απόφαση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για να επιτευχθεί συμφωνία «που θα αντιμετώπιζε με αποτελεσματικό τρόπο πιθανή φοροδιαφυγή Ελλήνων μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.
 
 
 
 
 
 
  enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: