ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.4.13

Στην τηλεόραση την εποχή της συγκυβέρνησης, κυριαρχεί η μνημονιακή ενημέρωση !


Ρεσιτάλ μνημονιακής ενημέρωσης από την ιδιωτική τηλεόραση !

Με τον αέρα της ισχύος στη διαμεσολάβηση του μηνύματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας σε μονόδρομη πλέον ροή πληροφόρησης, από...
...επάνω προς την κοινωνία, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κυρίως η τηλεόραση, ισχυρίζονται πως επιλέγουν και προβάλλουν ειδήσεις και ενημέρωση με δημοσιογραφικά κριτήρια. Η καταπάτηση αυτής της αρχής, που είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και γίνεται πολλά χρόνια τώρα από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αποδεικνύεται πλέον και με τους ψυχρούς αριθμούς στον έλεγχο της πολιτικής πολυφωνίας.

Η ετήσια έκθεση τήρησης πολιτικής πολυφωνίας του ΕΣΡ στα κανάλια για το 2012, έτος κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και δύο εκλογικών αναμετρήσεων, στις οποίες η τηλεόραση είχε τον κομβικό ρόλο στην επιβολή μαζικής πειθούς, χειραγώγησης και τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας για να περάσει ο οδοστρωτήρας της πολιτικής των μνημονίων, διαψεύδει τους ισχυρισμούς καναλιών και δημοσιογραφικών στελεχών τους. Σε όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς η ποσοστιαία καταγραφή προβολής της «κυβερνητικής» ενημέρωσης ξεπερνά με εντυπωσιακούς αριθμούς τον αριθμητικό μέσο όρο της κοινοβουλευτικής δύναμης των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μαζί και της κυβέρνησης. Το διάστημα Ιούλιος - Δεκέμβριος 2013, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, η εκλογική δύναμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι 48,2%.

Η ενημέρωση μέσω των ενσωματωμένων στο μνημονιακό επικοινωνιακό μήνυμα καναλιών με θέσεις των τριών κομμάτων και της κυβέρνησης σοκάρει. Στον ΑΝΤ1 καταγράφει ποσοστό 73,2%, στο Mega 69,3%, στον ΣΚΑΪ 67,1%, στη ΝΕΤ 64,2%, στο Star 57,7%, στον Alpha 56,1%, στο TV Μακεδονία 55,8%. Μέσος όρος μνημονιακής τηλεοπτικής ενημέρωσης σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές 63,4%!
Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους πίνακες στην αναφορά πολιτικής πολυφωνίας πριν από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η κυριαρχία της συγκυβέρνησης είναι σαρωτική. Προεκλογικά τα τηλεοπτικά κανάλια τηρούσαν τα προσχήματα της συνταγματικής αρχής πολυφωνίας.

Αν και καταγράφονται εμφανείς παραβιάσεις στην αποτύπωση της ποσόστωσης, τόσο η παρουσία και προβολή των πολιτικών κομμάτων που εναντιώνονταν στα μνημόνια και την τροϊκανή πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πλησιάζουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Μετά τις εκλογές έφυγε και το τελευταίο φύλλο συκής στην τήρηση της υποχρέωσης πολιτικής πολυφωνίας.

Αποκαλυπτικός είναι και ο πίνακας στους συνολικούς αριθμούς προσκεκλημένων εκπροσώπων κομμάτων σε ειδήσεις και εκπομπές. Για το ίδιο διάστημα προβλήθηκαν σε όλους τους σταθμούς από τη Ν.Δ. 6.431 πρόσωπα. Η επιχείρηση δημιουργίας διπόλων έντασης, βάζοντας, όπως πράττει καθημερινά και η επικοινωνιακή ομάδα του Μάξιμου, τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Ν.Δ., είναι εμφανής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκαν σε παράθυρα και εκπομπές 3.199 πρόσωπα. Ως εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης, αυτόνομα, χωρίς προσδιορισμό κομματικής προέλευσης, εμφανίστηκαν 1.405 πολιτικά πρόσωπα. Από το ΠΑΣΟΚ καταγράφονται 2.574 προσκεκλημένοι και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 1.864. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φιλοξενήθηκε στα κανάλια με 1.503 εκπροσώπους, το ΚΚΕ με 911 και η Χρυσή Αυγή με 879 άτομα.


 Το Ποντίκι

Κύπρος: Το μεγάλο ριφιφί


Πρώτος σταθμός του νέου ληστρικού καπιταλισμού 
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 
Η ληστρική επίθεση εναντίον ανυποψίαστων καταθετών των κυπριακών τραπεζών, πριν μερικές ημέρες, αποτελεί τη συνέχεια ενός οικονομικού πολέμου, ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον ευρωπαϊκό Νότο, που άρχισε με τη γέννηση της ΕΕ – ευρωζώνης, και συνεχίζεται με ολοένα σφοδρότερες και πιο απροκάλυπτες μεθόδους.
Χρησιμοποιώντας ως άλογο της Τροίας το δημόσιο χρέος ο πλούσιος Βορράς, απομυζεί τον πλούτο του φτωχού Νότου, αφανίζοντας τη μία μετά την άλλη τις οικονομίες των κρατών-μελών και δημεύοντας δημόσια έσοδα, ιδιωτικές περιουσίες, αλλά και κοιτάσματα υποθαλάσσια ή υπόγεια.
Μια, τεραστίων διαστάσεων μεταφορά πλούτου από το Νότο προς το Βορρά πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, μέσω του μόνιμου και υψηλού εμπορικού πλεονάσματος, κυρίως της Γερμανίας, σε συνδυασμό και με το πάγιο εμπορικό έλλειμμα του Νότου. 
Η προβολή του δημόσιου χρέους, ως κυρίαρχου προβλήματος του ευρωπαϊκού Νότου, σε συνδυασμό και με την επιβολή μιας βάρβαρης λιτότητας, δεν απέβλεπαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά αντιθέτως στη διαιώνιση και επιδείνωση του.
Με αυτό που συνέβη στην Κύπρο, και που χωρίς υπερβολή υπάγεται στην ευρύτερη κατηγορία μεθόδων γνωστών ως ΡΙΦΙΦΙ, εισάγεται πλέον ως μέθοδος αποδεκτή η κλοπή καταθέσεων, χωρίς αιδώ, χωρίς περιστροφές, χωρίς σοβαρές δικαιολογίες, με το «έτσι θέλω» του κατακτητή που εξαθλιώνει και δουλοποιεί τον κατακτημένο και που στα πλαίσια μιας ξαφνικά προκαλούμενης καταιγίδας του αφαιρεί, σε πολλές περιπτώσεις, το αποτέλεσμα των μόχθων μιας ολόκληρης ζωής. Προς το παρόν, αλλά δεν είναι διόλου βέβαιο ότι αυτό θα ισχύσει και για το μέλλον, αφήνονται εκτός ΡΙΦΙΦΙ οι καταθέσεις μέχρι 100.000Ε. Διαβεβαίωση, που, φυσικά, ουδόλως οδηγεί στην προσπάθεια να μη θιγούν, δήθεν, οι μικροί αποταμιευτές κλπ, για τους ακόλουθους και πολύ απλούς λόγους. Δηλαδή, ότι:
  1. Οι μεγάλοι καταθέτες μπόρεσαν να διαφύγουν από τη λαίλαπα αυτού του ΡΙΦΙΦΙ, σηκώνοντας τα χρήματά τους, έγκαιρα και χωρίς όριο, όχι βέβαια από τις κλειστές κυπριακές τράπεζες στην Κύπρο, αλλά από τα υποκαταστήματά τους στο Λονδίνο. Αυτά, παραδόξως, παρέμειναν, όχι βέβαια τυχαίως, ανοικτά. Μεταξύ άλλων εξαφανίστηκαν, έτσι σχεδόν όλες οι ρωσικές καταθέσεις των ολιγαρχών, που αντιπροσώπευαν το 20% περίπου στις κυπριακές τράπεζες. Εκτιμάται ότι μέσω των ανοικτών υποκαταστημάτων, εκτός Κύπρου, που έπρεπε να παραμείνουν κλειστά, αλλά ήταν ανοικτά, εξανεμίστηκαν 4-10Ε δις. Εξαφανίστηκε, δηλαδή, έτσι η βάση, από την οποία αναμενόταν να αντιμετωπιστεί το χρέος των 5.8Ε δις χάρη του οποίου τολμήθηκε, όπως τουλάχιστον επίσημα υποστηρίχθηκε, η μεγάλη κλοπή, που κατέστρεψε εντελώς την οικονομία της Κύπρου. Μια μικρή λεπτομέρεια, που βέβαια μπορεί να ερμηνευθεί ανάλογα με την κρίση του καθενός: «η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου δανείστηκε από την ΕΚΤ σημαντικά περισσότερη ρευστότητα, ακριβώς τις κρίσιμες ημέρες, από την απαραίτητη για τις ανάγκες αυτών των υποκαταστημάτων του Λονδίνου».
  2. Εξάλλου, το μέτρο της διασφάλισης καταθετών με κάτω από 100.000Ε είναι εντελώς χωρίς λογική, γιατί ο ίδιος καταθέτης μπορεί να έχει από 100.000Ε σε απεριόριστο αριθμό τραπεζών εντός ή εκτός μιας χώρας.
  3. Τέλος, ήδη έχει αρχίσει να αναθεωρείται αυτή η αρχή, με δηλώσεις αρμοδίων που υποστηρίζουν ότι αν χρειαστεί στο μέλλον θα γίνει «κούρεμα» και καταθέσεων κάτω από 100.000Ε, προκειμένου να επιτευχθεί εσωτερική διάσωση.
Συνεπώς, ως πρώτο συμπέρασμα αυτής της ληστείας, στην Κύπρο, είναι ότι αυτή στόχευε τον πτωχό και μεσαίο καταθέτη και όχι τους πλούσιους και μεγάλους. Από την άποψη αυτή, και η ληστεία της Κύπρου συνεχίζει την, εδώ και 4 περίπου δεκαετίες διαδικασία υπέρ συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια ολοένα και πιο ολιγάριθμων ατόμων, σε παγκόσμια βάση.
Θα προσπαθήσω, σύντομα, να απαντήσω στα ακόλουθα ερωτήματα:
  • Ποιες ήταν οι επίσημες δικαιολογίες της εισαγωγής στην ευρωζώνη αυτού του πρωτοφανούς και άκρως ανήθικου μέτρου, και ποιες οι πραγματικές;
  • Τι σημαίνει αυτή η ληστεία, και
  • Τι συνέπειες προβλέπονται ότι θα έχει;
1. Ποιες ήταν οι επίσημες δικαιολογίες της, και ποιες οι πραγματικές;
Όλες, σχεδόν, οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν, για το αδιανόητης σύλληψης αυτό μέτρο καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, αν αναλογιστεί κανείς ότι το χρέος της Κύπρου αντιπροσωπεύει μόνο το 0.2% του συνολικού ευρωπαϊκού, που αυτό ανέρχεται σε πάνω από 8Ε τρις. Είναι, δηλαδή, αστείο να υποστηριχθεί, ότι η ΕΕ φοβήθηκε δήθεν ότι το χρέος της Κύπρου έθετε σε κίνδυνο το ευρώ, και έσπευσε έτσι να το σώσει, εισάγοντας έναν νεοσύστατο όρο δημοσιονομικής σταθερότητας: αυτόν, δηλαδή, της υγιούς σχέσης μεταξύ καταθέσεων και ΑΕΠ δεδομένου κράτους-μέλους της. Να υπενθυμίσω ότι και η Ελλάδα επιλέχθηκε δήθεν για να «σώσει το ευρώ» με χρέος που δεν υπερέβαινε το 2.5% του συνολικού ευρωπαϊκού, και έγινε έτσι το πρώτο πειραματόζωο της Ευρώπης, με την εφαρμογή του απάνθρωπου μέτρου της «εσωτερικής υποτίμησης». Επανέρχομαι στην Κύπρο, και στη δικαιολογία ότι η σχέση καταθέσεων προς ΑΕΠ της ήταν υπερβολική, και απειλούσε δήθεν το ευρώ. Αλλά, εκτός από τον εντελώς αυθαίρετο αυτό συλλογισμό, δεδομένου ότι οι ξένες καταθέσεις επιδιώκονται μετά μανίας, από τις επί μέρους εθνικές οικονομίες, ως άμεσες ξένες επενδύσεις, και το ότι ουδέποτε στο παρελθόν αναφέρθηκε παρόμοιος όρος σταθερότητας, θα πρέπει επίσης ιδιαίτερα να επιμείνουμε στον, σκανδαλωδώς, επιλεκτικό χαρακτήρα αυτής της ληστείας στην Κύπρο. Θέλω να πω ότι η σχέση καταθέσεων προς ΑΕΠ της Κύπρου, ήταν 7 προς 1-όσο και της Ιρλανδίας-, ενώ του Λουξεμβούργου 22 προς 1, ενώ της Μάλτας 8 προς 1. Με ποια, λοιπόν, κριτήρια επιλέχθηκε, για το ΡΙΦΙΦΙ, η Κύπρος; Το παραπάνω επιχείρημα συμπληρώθηκε και με δεύτερο, που αυτό κυκλοφόρησε υπογείως: ότι, δηλαδή, η ευρωζώνη ήταν δυσαρεστημένη με το γεγονός της συγκέντρωσης, στην Κύπρο, ρωσικών περιουσιών των εκεί ολιγαρχών, και ήθελε να διακόψει αυτές τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, κουρεύοντας τις ρωσικές καταθέσεις. Αλλά, τελικά, η ληστεία δεν έθιξε ουσιαστικά τις ρωσικές καταθέσεις, των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα κατόρθωσε να διασωθεί, αλλά τους μικρούς και μεσαίους Κύπριους καταθέτες, τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά, μισθοδοτικά, δημοσίων επενδύσεων και εκκλησίας ταμεία της. Ένα τρίτο επιχείρημα προβάλλεται για να δικαιολογήσει το απαράδεκτο, όντως, αυτό μέτρο εναντίον της Κύπρου με την κατηγορία ότι εκεί «γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», και η «ενάρετη» ΕΕ όφειλε να θέσει τέρμα στην ανομία. Αλλά, πώς να δικαιολογήσει κανείς αυτή τη ληστεία, με βάση την υπόνοια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από το 0,2% της ΕΕ, ενόσω οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τα μεγάλα πλυντήρια του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, του Σίτυ του Λονδίνου , της Ιρλανδίας, του Βελγίου, αλλά και κατεξοχήν της Γερμανίας;
Αλλά, και πέρα από τις παραπάνω απορίες ερωτάται που πήγε, αλήθεια, η συμφωνία για την απευθείας
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM χωρίς να περνά από το χρέος της κάθε χώρας; Δεν υπήρξε συμφωνία στις 29 Ιουνίου του 2012 από τη Σύνοδο Κορυφής; Γιατί δεν εφαρμόστηκε στην Κύπρο με τις όποιες προϋποθέσεις έθετε η ΕΕ;
Αντιθέτως οι πραγματικές αιτίες αυτής της επίσημης ληστείας φαίνεται να είναι:
  • πρώτον, να γίνει η αρχή, από τον πιο αδύναμο κρίκο, και στη συνέχεια να επεκταθεί, για χάρη της άμεσης πια και απλοποιημένης μεταφοράς πλούτου από το φτωχό Νότο, προς τον πλούσιο Βορρά
  • δεύτερον, να καλυφθούν έτσι οι σημαντικές και, μέχρι τώρα, άγνωστες ζημίες της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, που υπολογίζονται σε 12Ε δις.
  • τρίτον, να προσελκυστεί το μέγιστο των καταθέσεων της Ευρώπης στη Γερμανία, ως εγγυήτριας μη κουρέματος, όπως ήδη επίσημα διατυμπανίζει ο υπουργός Οικονομικών της, ο. κ. Σόιμπλε
  • τέταρτον, να παύσει η Κύπρος να είναι ισχυρό κέντρο τραπεζικής δραστηριότητας, κάτι που ενοχλούσε τη Γερμανία.
Και, βέβαια, συμπερασματικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι η κυρίως υπεύθυνη για τις κρίσεις ευρωπαϊκών τραπεζών είναι η απροθυμία των επικεφαλής της ΕΕ να επιβάλλει, επιτέλους, αποτελεσματικό έλεγχο στις δραστηριότητές τους.
Μπορεί, ασφαλώς, και οφείλει κανείς να σκεφθεί ως δικαιολογίες αυτής της ανοίκειας ενέργειας, και σχέδια πιο μακρόχρονα και πιο καταχθόνια, που άλλωστε έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Συνοπτικά, αναφέρομαι στην προσπάθεια απόλυτης φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των υπό κατοχή οικονομιών, λόγω χρέους, ώστε να μην αντιδράσουν για τη συνέχεια: δηλαδή, για το «πάρτα όλα» έναντι πινακίου φακής.
2. Τι σημαίνει αυτή η ληστεία;
Στο δεύτερο αυτό και καίριο ερώτημα οι απαντήσεις είναι πολλές, αλλά οι περισσότερες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Θα κάνω σύντομη αναφορά σε μερικές απ’ αυτές, που δείχνει ότι η κλοπή στην Κύπρο υποκρύπτει πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται:
  • Πρόκειται για τη μετάβαση του καπιταλισμού, σε στάδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ληστρικός καπιταλισμός. Εισάγεται στην Ευρώπη από τη Γερμανία. Το είδος αυτό δεν σέβεται πια ούτε τις αρχές του, αφού καταργεί ουσιαστικά την αποταμίευση, που είναι η βασική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, βέβαια, συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν του πλούτου στις τράπεζες, και σε όσους κινούνται γύρω απ’ αυτές, μετατρέποντας τον υπόλοιπο πληθυσμό σε προλετάριους.
  • Τα οικονομικά που διδαχθήκαμε ως τώρα δεν εξυπηρετούν πια. Ανατέλλει, αντιθέτως, ο αιώνας των οικονομικών της αρπαγής, τύπου μαφίας, των οικονομικών της απόλυτης εκμετάλλευσης της εργασίας, των κοινωνιών χωρίς μεσαία τάξη.
  • Οι εγκάρσιες αυτές αλλαγές σηματοδοτούν ριζικές μεταβολές και στην παραγωγή. Μεταφορά της από προϊόντα ικανοποίησης βασικών αναγκών, αφού η ζήτησή τους θα εξασθενεί κάτω από την προϊούσα φτωχοποίηση της εργατικής και μεσαίας τάξης και στροφή της προς την παραγωγή πολυτελών και ημιπολυτελών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Δραστική μείωση των γεννήσεων και του πληθυσμού, εφόσον το νέο μοντέλο της οικονομίας δεν θα μπορεί πια να διατηρεί στη ζωή μεγάλες οικογένειες. Η αρχή γίνεται με τις συνεχώς αυξανόμενες στρατιές ανέργων στην Ευρώπη.
  • Η εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από το κατά πόσον, μέσα σ’αυτόν τον Αρμαγεδδών, η Γερμανία θα κατορθώσει να επιβάλλει τα σχέδιά της, για πλήρη καθυπόταξη της Ευρώπης στις επιθυμίες της. Για πάρα πολλούς λόγους, υπάρχουν ευτυχώς πολλές αμφιβολίες.
3. Τι συνέπειες προβλέπονται;
Οι άμεσες πιθανές συνέπειες θα είναι:
  • Μαζική εγκατάλειψη της Ευρώπης από κεφάλαια, που θα αναζητήσουν ασφάλεια εκτός αυτής
  • Σύγχυση ανάμεσα στον αποταμιευτή, που καταρχήν δεν εκτίθεται σε κινδύνους και τον επενδυτή, ο οποίος αναλαμβάνει ρίσκα και γι αυτά αμείβεται με το κέρδος.
  • Εξαφάνιση, κάθε έννοιας ασφάλειας, στις τοποθετήσεις καταθέσεων σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Να μην ξεχνούμε ότι προηγήθηκε κούρεμα και των ελληνικών ομολόγων.
  • Δραστικός περιορισμός της τοποθέτησης αποταμίευσης στις τράπεζες, εφόσον δεν εγγυώνται πια ασφάλεια – σε πείσμα του ότι οι αρμόδιοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο- και αναζήτηση σιγουριάς στην αποθησαύριση, στο χρυσό και σε πολύτιμα μέταλλα καθώς και στην τοποθέτηση σε ακίνητα –παρά τα χαράτσια, και εφόσον βέβαια το ΡΙΦΙΦΙ των τραπεζών δεν αποκτήσει μορφή δήμευσης και της ακίνητης περιουσίας.
  • Δραστικός περιορισμός της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, και συνεπώς και της παγκοσμιοποίησης, που πιθανότατα θα ενδυθεί άλλες μορφές, λιγότερο εμφανείς και επίσημες σε σχέση με αυτήν που ισχύει.
  • Ισχυρό ράπισμα στο ευρώ, που αν προστεθεί και στις πολύπλευρες δυσκολίες του, δεν είναι πιθανόν ότι θα επιβιώσει.
Θα τελειώσω με μια φράση του Αριστοτέλη από τα Πολιτικά:
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές».

Σόιμπλε: Η λύση στην Κύπρο μοντέλο του μέλλοντος για χρεοκοπημένες τράπεζες

Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.
«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», δηλώνει και προσθέτει ότι σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται θέμα ηθικής όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.
Σε ό,τι αφορά στο νέο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων και καλεί τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση.
Πάντως εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρ

Τι είδε και τι δεν είδε ο Ελεγκτής, στον Ισολογισμό 31-12-2011 της Φραουλίτσας ΑΕ

by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑΣ ΑΕ   === Η ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ ΑΕ, εκτός από τραμπουκισμούς, πονοψυχούλες φασίστες και κουμπουριές τσιφλικάδων, έχει και  Ισολογισμό, που μου τον έστειλε ο Γ.Δ. για μελέτη και αναμόρφωση. Ας δούμε τα στοιχειώδη και στο τέλος τα λέμε:
   === ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 31-12-2011, ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ – ΛΟΓΙΣΤΗ:
   === «……. …… ……ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
=== Από τον έλεγχό μας προέκυψαν τα εξής:
1.– Για καθυστερημένες αππαιτήσεις συνολικού ποσού 67 χιλιάδες, που περιλαμβλάνονται στο ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ (Δ.ΙΙ.1 Πελάτες»), κατά παρέκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ/ση Ν.2190/1920 και ΕΓΛΣ), δεν έχει σχηματιστεί σχετική πρόβλεψη. Κατά την εκτίμησή μας για την κάλυψη των ζημιών από τη μη ρευστοποίηση των απαιτήσεων αυτών έπρεπε να είχε σχηματιστεί πρόβλεψη ποσού ευρώ 67 χιλιάδες. Λόγω του μη σχηματισμού της πρόβλεψης αυτής, η αξία των απαιτήσεων από πελάτες, των ιδίων Κεφαλαίων καθώς και των αποτελεσμάτων προηγούμενων χρήσεων εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 67 χιλιάδες. 2.– Κατά παρέκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (Κωδ/ση ν. 2190/1920 και ΕΓΛΣ), για επιταγές εισπρακτέες συνολικού ποσού 552 χιλιάδες, που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό «Επιταγές Εισπρακτέες στο χαρτοφυλάκιο» (Δ.ΙΙ.3α Ενεργητικού), η εταιρεία δεν διενήργησε ανάλογη πρόβλεψη για πιθανή ζημία που θα προκύψει κατά τη ρευστοποίηση τους, με συνέπεια να εμφανίζεται η αξία του λογαριασμού «Επιταγές Εισπρακτέες στο χαρτοφυλάκιο» τα Ίδια Κεφάλαια και τα αποτελέσματα της παρούσης χρήσεως αυξημένα κατά ευρώ 552 χιλιάδες. 3.– Κατά παρέκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (Κωδ/ση Ν.2190/1920 και ΕΓΛΣ) δεν σχηματίσθηκε πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία. Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011, το συνολικό ύψος της μη σχηματισθείσας πρόβλεψης ανέρχεται σε 7,5 χιλιάδες, με συνέπεια οι προβλέψεις να εμφανίζονται μειωμένες κατά ευρώ 7,5 χιλιάδες, τα Ίδια Κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά το ποσό αυτό, και τα αποτελέσματα χρήσης αυξημένα κατά 2,6 χιλιάδες ευρώ. 4.– Οι χρήσεις που έληξαν ματά την 31 Δεκεμβρίου 2009 δεν έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, με συνέπεια να είναι πιθανή η επιβολή πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων κατά τον χρόνο που οι χρήσεις αυτές ελεγχθούν και οριστικοποιηθούν φορολογικά. Στο παρόν στάδιο δεν κατέστη εφικτό να εκτιμηθεί αξιόπιστα η έκβαση ενός μελλοντικού φορολογικού ελέγχου και ως εκ τούτου, δεν έχει σχηματιστεί οποιαδήποτε πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις γι΄ αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση. ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις πιθανές επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο «Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη» οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας Χ. ΧΧΧΧΧ ΑΕ κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011 και την χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία  αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 43α έως και 43γ του κωδ/νου Ν.2190/1920. ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχηση του περιεχομένου της Έκθεσης του ΔΣ με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στο πλαίσιο των οριζίμενων από τα άρθρα 43α και 37 του κωδ/νου Ν.2190/1920. Επίσης στον λογαριασμό «Χρεώστες Διάφοροι» (Δ.ΙΙ.11 Ενεργητικού) ποσό ευρώ 565 χιλιάδες, εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 23α του κωδ. ν. 2190.1920. Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ
   Ψ. ΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨ»

  === ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: 1.– Αρχίζοντας από το τέλος, παρατηρώ ότι σημειούμενο ποσό των 565.000€ δεν είναι στον λογαριασμό «Χρεώστες Διάφοροι» αλλά στον λογαριασμό «Λογαριασμοί Διαχείρισης Προκαταβολών και Πιστώσεων» και αφού εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 23α του Ν.2190/1920, αφορά τραβηχτικές (ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ)
2.– ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι ενώ ο Ορκωτός Έλεγκτής-Λογιστής περιτριγυρίζει σε διάφορα ποσά παράληψΗς προβλέψεων ζημιών που μειώνουν τη καθαρή κεφαλαιακή θέση της εταιρείας, εν τούτοις «ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ» το περίεργο, να υπάρχει στο «ΠΑΘΗΤΙΚΟ» λογαριασμός Α.Ι.2 «Κεφάλαιον Οφειλόμενο» ο οποίος προσμετράται και αυξάνει ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ την «ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ» της εταιρείας, κατά 1.010.000€ και επίσης ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ και προς ισοσκελισμό του Ισολογισμού, τοποθετείται στις «ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ» του «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ» λογαριασμός Δ.ΙΙ.4 με τίτλο «Κεφάλαιο Εισπρακτέο στην Επόμενη Χρήση» !!!!! Ο λογιστής της εταιρείας θα πρέπει να έχει μεγάλη φαντασία, ο δε Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής, μεγάλο βαθμό μυωπίας!!! Για όσους δεν γνωρίζουν τους ενημερώνω, ότι απαγορεύεται να απεικονίζεται στα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ του Ισολογισμού και στα βιβλία μιας επιχείρησης, και πολύ περισσότερο ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΚΑ με το κλείσιμο μιας χρήσης, κεφάλαιο που δεν έχει καταβληθεί!!!! Η Λογιστική Επιστήμη προβλέπει τα πάντα και στη περίπτωση των προθέσεων, μπορούν να καταγραφούν μετά τις οικείες λογιστικές εγγραφές, στους λεγόμενους αλληλόχρεους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ 1.010.000€ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ. Η συγκεκριμένη απεικόνιση πλασματικού μετοχικού κεφαλαίου, όχι απλά έγινα κατά παρέκλιση, αλλά ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρων 13 έως και 17 του Ν.2190/1920 και εμπεριέχει κινδύνους προς τρίτους που συναλλάσσονται με την εταιρεία. Τώρα, αν πετάξουμε στα σουπίδια τη πλασματική απεικόνιση των Ιδίων Κεφαλαίων της….. ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑΣ ΑΕ (όπως πρέπει) και συνυπολογίσουμε τις προβλέψεις ζημιών που σημείωσε ο Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής, ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ, ότι η «ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ» της Μανωλάδας, έχει εξαντληθεί πλήρως από Ίδια Κεφάλαια!!!!

Το κόλπο των offshore και πως δεν φορολογείστε


Ας υποθέσουμε είστε η φίρμα «ΠΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» και εμπορεύεστε ένα προϊόν που «πετάει» σε πωλήσεις, π.χ. «ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ».
Aς υποθέσουμε ότι το 2012 είχατε έσοδα 2.000.000 ευρώ και έξοδα 800.000. Άρα δηλώσατε κέρδη 1.200.000 και σας τα πήρε όλα η εφορία.
Τι κάνετε λοιπόν;
1) Βαφτίζετε τα μαγαζιά με τα λουκάνικά σας με ένα όνομα, π.χ. «Lukanix».
2) Πηγαίνετε σε έναν φορολογικό παράδεισο και ιδρύετε μια εταιρεία () με το όνομα Lukanix inc, της οποίας η μοναδική δραστηριότητα είναι η κατοχή του «σήματος» (trademark) Lukanix και η παραχώρησή του σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
3) Υπογράφετε μεταξύ της «Lukanix inc» και της «ΠΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ονόματος. Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι για να μπορείτε να ονομάσετε τα μαγαζιά σας «Lukanix», θα καταβάλλετε το ποσό των 1.300.000 ευρώ ετησίως στη Lukanix inc. (που στην πραγματικότητα ανήκει πάλι σε σας, μόνο που δεν φορολογείται αφού εδρεύει στα Κέημαν κ.λ.π.)
4) Στη χρήση 2013, έχετε πάλι πωλήσεις 2.000.000, έξοδα 800.000, κερδος 1.200.000, αλλά αυτή τη φορά στα έξοδά σας, περνάτε και το τιμολόγιο για το σήμα, των 1.300.000. Έτσι, εμφανίζεστε στην ελληνική εφορία με ζημία 100.000 ευρώ, αφού πλέον τα έξοδά σας είναι 800.000+ 1.300.000 =2.100.000 εκ. !
Τα 1.300.000 τα στέλνετε φυσικά στην offshore, με νόμιμα χαρτιά και όντως υπάρχουν στα Κέημαν, στα οποία πηγαίνετε σαν κύριος όποτε θέλετε και κάνετε την ανάληψή σας, αφορολόγητος και κούκλος!
Είδατε ΠΟΣΟ απλά, δεν φορολογούνται όσοι έχουν;



πηγη

Αυτή η μπαλκονάτη δημοσιογράφος, που η Έλλη παθαίνει τραλαλά όταν βγαίνουν μαζί στο γυαλί ....

 
 
 
 
....ανέβασε αυτό....στο facebook.
 
Φωτογραφία: Καλημεραααα!!!!
Ποια είναι;
 
 
[Θεέ μου συγχώρεσέ με ....κι' είναι και σαρακοστή ....]
 
 
Γ.Δ.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
 Ο πολιτικός σαλταδόρος που ηγείται της τρικομματικής-μνημονιακής-προδοτικής κυβερνήσεως, Αντώνης Σαμαράς, από άκρως αντιμνημονιακός, όπως διατυπώθηκε αυτή η στάση μέσω των «διαλέξεών του» στα Ζάππειο I, II και III, μετατράπηκε στον μεγαλύτερο υπερασπιστή των μνημονίων, της νεοφιλελεύθερης Μερκελικής πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής σαδιστικού βασανισμού της Ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας. Πρόλαβε όμως, να γίνει Πρωθυπουργός, μέσω των ανεκπλήρωτων προεκλογικών εξαγγελιών του, ακολουθώντας έτσι, όλους τους προκατόχους του, πολιτικούς αγύρτες και απατεώνες οι οποίοι με ασύστολα ψεύδη υφάρπαζαν την ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αυτός, λοιπόν, ο ολίγιστος Πρωθυπουργός της πατρίδας μας, μετά και τη νέα υποταγή στα κελεύσματα των τεχνοκρατών της τρόικας, τους απεσταλμένους της νεοναζί Μέρκελ (χαράτσι ακινήτων, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, απολύσεις στο δημόσιο), θεώρησε πως έπρεπε τη δουλική του υποταγή να τη διατυπώσει μέσω διαγγέλματος προς τον Ελληνικό λαό. Διαπίστωσε, λοιπόν, μεταξύ των άλλων ο σημερινός πολιτικός ολετήρας της πατρίδας μας: «Δεν ξεπεράσαμε την κρίση, αλλά αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ…Πριν από ένα χρόνο πολλοί προέβλεπαν την καταστροφή του ευρώ και προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όμως, η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η κατάστασή της σταθεροποιείται…».
            Βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε πως στην άκρη του τούνελ αρχίζει να φαίνεται φως, από τη στιγμή που η κοινωνία μας είναι σε πλήρη διάλυση. Όταν η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, όταν οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται, όταν αυξάνουν τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, στην Ελλάδα των μνημονίων, μετετράπησαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Όταν τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες. Όταν έχει υποβαθμιστεί η πρώην δημόσια παιδεία και πολλά από τα ελληνόπουλα υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία τους και γι΄ αυτό πολλές οικογένειες διέκοψαν την μάθηση των παιδιών τους. Όταν οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας έχουν λάβει μορφή επιδημίας, οι οποίοι μη αντέχοντας τα προβλήματα που προέκυψαν από την πολιτική των μνημονίων, θέτουν τέλος στη ζωή τους. Όταν η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον, είδος πολυτελείας και σφάζονται καθημερινώς σαν τα σκυλιά στα αμπέλια, από την ανεπάρκεια του κράτους να φυλάει στις φυλακές τις εγκληματικές φυσιογνωμίες της αλλοδαπής ή από όλους εκείνους που η οικονομική κρίση τους όπλισε το χέρι.
Πρώτιστο μέλημα του ολίγιστου Πρωθυπουργού μας η διατήρηση της χώρας μας στην ευρωζώνη και το σκληρό νόμισμα του ευρώ. Ουδέποτε, όμως,  διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους τροικανούς, αυτή τη συμμετοχή μας, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας. Ουδέποτε ανάγνωσε την άλλη άποψη, που διατυπώνεται  από πολλούς για πιθανή εγκατάλειψη της χώρας από το ευρώ και επαναφορά στη δραχμή. Αυτή την εξέλιξη τρέμει αφάνταστα η Γερμανία και γι΄ αυτό έχουν συνταχθεί ενδιαφέρουσες μελέτες από εξειδικευμένα γραφεία της Γερμανίας, αλλά και της Βρετανίας για το συνολικό κόστος μιας ελληνικής πτώχευσης. Αποσπάσματα μιας τέτοιας μελέτης διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στον οικονομικό τύπο της Γερμανίας (Handelsblatt). Αυτή η μελέτη καταλήγει ότι το κόστος για τη Γερμανία εκτιμάται ότι θα ανέλθει ή και θα υπερβεί το ένα  τρισεκατομμύριο ευρώ! Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η ανάλυση των επί μέρους αθροιζομένων στοιχείων είναι η εξής: α) 75 δις ευρώ θα είναι οι άμεσες απώλειες από τα οφειλόμενα χρέη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. β) 175 δις ευρώ θα είναι οι απώλειες της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας από τον μηδενισμό της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της. γ) 380 δις ευρώ θα είναι το κόστος για την στήριξη των πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων, των οποίων οι αγορές θα καταρρεύσουν άμεσα σε αντίθετη περίπτωση. δ) 350 δις ευρώ θα απαιτηθούν για την στήριξη των ισπανικών και των ιταλικών τραπεζών, δοθέντος ότι αμφότερες είναι πολύ εκτεθειμένες , στα πορτογαλικά ομόλογα οι πρώτες (υπέρ τα 90 δις ευρώ)
και στα ισπανικά ομόλογα οι δεύτερες και ε) 150 δις ευρώ θα χρειασθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Όμως, πέραν των ανωτέρω, η οικονομία της ευρωζώνης θα υποστεί βαρύ πλήγμα αξιοπιστίας με πολλές
άμεσες συνέπειες, μεταξύ αυτών η μείωση των φορολογικών εσόδων και η αύξηση του μέσου επιτοκίου δανεισμού, ένεκα της συνεπακόλουθης μείωσης του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 1,5 – 2,5%! Αν επί πλέον , η πτώχευση συνοδευθεί και από έξοδο από την ευρωζώνη θα κλονισθεί σοβαρά η σταθερότητα του κοινού νομίσματος και η αξιοπιστία της ΕΚΤ.
Επιπρόσθετα, πρόσφατα ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage δήλωσε στην Ευρωβουλή μεταξύ άλλων: «Η Ευρωζώνη διοικείται από άτομα που δεν σέβονται ούτε τη Δημοκρατία, ούτε το Νόμο….Όμως, δε συμφέρει την ΕΕ η πτώση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Ξέρουν ότι αν θα πέσει μια χώρα θα γκρεμιστούν όλα και η Γερμανία θα έχει μεγάλες απώλειες, πιθανά και ένα τρις ευρώ. Με αυτό που έκαναν σε μια χώρα, τώρα είναι ικανοί να το κάνουν στην Ιταλία, Ισπανία κτλ».
Δυστυχώς, όμως, ο κ. Σαμαράς, απόλυτα υποτελής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Γερμανίας, η οποία προσπαθεί για τρίτη φορά, μέσω της δημιουργηθείσας οικονομικής κρίσης αυτή τη φορά, να υποτάξει την πολιτισμένη Ευρώπη, έπαιξε απόλυτα το παιχνίδι της Γερμανίας στο σκηνοθετημένο θάνατο της Κύπρου. Έκανε πράξη λοιπόν, μέσω της δουλικότητάς του, όσα δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ώρα» προ δυο εβδομάδων: «…η Βουλή των αντιπροσώπων της Κύπρου είπε ΟΧΙ. Ένα παντελώς ανεύθυνο ΟΧΙ, γιατί δεν έλαβε καθόλου υπόψη της εάν η Κύπρος είχε άλλο εναλλακτικό σχέδιο. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Γερμανία για να τιμωρήσει την Κύπρο και να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή την οδήγησε στην δεύτερη απόφαση του Eurogroup, η οποία ήταν πραγματικά καταστροφική…».
      Είναι δυνατόν, λοιπόν, το πλέον προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ από τα μνημονιακά ΜΜΕ, να ισχυρίζεται πως η Γερμανία θέλησε να τιμωρήσει ένα μικρό «εταίρο» που σήκωσε το ανάστημά του, δηλαδή την Κύπρο, προκειμένου να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν. Σε αυτή την ενωμένη Ευρώπη πιστεύει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά; Στην ενωμένη Ευρώπη που ο ισχυρός προς όφελός του, τιμωρεί τον αδύνατο; Που ο ισχυρός «εταίρος» μεταχειρίζεται τον αδύνατο «εταίρο» ως δανειολήπτη και όχι ως ισότιμο εταίρο, όπως άλλωστε προβλέπεται;
Αλλά εν πάση περιπτώσει, τι έπραξε η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση στο Eurogroup της προπερασμένης Παρασκευής; Γιατί αποδέχτηκε την αρχική πρόταση που περιελάμβανε κούρεμα των ποσών και κάτω των 100 χιλ. ευρώ; Γιατί δεν άσκησε βέτο, προκειμένου να προστατέψει την κυπριακή οικονομία; Πού είναι η Ελληνική συμπαράσταση στους ομοεθνείς μας Κυπρίους; Φώναξε, για άλλη μια φορά, η τρικομματική πως «η Κύπρος κείται μακράν»; Γιατί δεν υπήρχε plan B, στο σύσσωμο περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής; Τι συζήτησαν οι Σαμαράς – Αναστασιάδης στη συνάντηση των Αθηνών, αμέσως μετά την εκλογή του δευτέρου; Δεν συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια; Γιατί δεν ασκήθηκε καμιά πίεση από την Ελληνική κυβέρνηση προς τους «εταίρους» της ΕΕ; Μήπως, λοιπόν, η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση σχεδίασε την καταστροφή της Κύπρου με τους νεοφιλελεύθερους της κυβέρνησης της Γερμανίας για να παίξει αφ΄ενός το παιχνίδι της Μέρκελ με σκοπό την κατατρομοκράτηση των κρατών του Ευρωπαϊκού νότου, όπως «μαρτυράει» ο φλύαρος Γεωργιάδης και αφ΄ετέρου για να μπορεί η τρικομματική να τρομοκρατεί και τον Ελληνικό λαό προκειμένου να μην εξεγερθεί; Άλλωστε, από εκείνη την ημέρα όλα τα φερέφωνα-βουλευτές της τρικομματικής, διαλαλούν το τρομοκρατικό μήνυμα του δόγματος «να τι έπαθε η άτακτη Κύπρος», να μην πάθουμε τα ίδια και εμείς! Έτσι, μήπως αυτή η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, αγγίζει τα όρια της Εσχάτης Προδοσίας, για άλλη μια φορά;

Καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις. Ετοιμάζουν κατάργηση σχολείων

www.kathigitis.org
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΠΟΛΥΟΥΝ 10.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506/Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι : «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό…». Για όποιον διατηρεί ακόμα αμφιβολίες, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργιες του Υπουργείου με τη φράση: «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κλήθηκαν κατεπειγόντως να … απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής: μιλάμε για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο!
 
Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Επομένως, το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.
 
Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Αγωνιζόμαστε για :
· Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά
· Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ:"ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΙ"

Αυστηρές προϋποθέσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου θέτει η τρόικα όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Η τρόικα σημειώνει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν επιτυγχάνεται ο συνολικός στόχος μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αναφέρεται ότι αυτή θα εξετασθεί εάν υπάρχει υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Ακόμα, προβλέπονται η διατήρηση για έναν ακόμα χρόνο του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) και η δημιουργία ενός νέου φόρου στα ακίνητα για το 2014 που θα αποφέρει τα ίδια έσοδα στον προϋπολογισμό.

Αλλαγές θα γίνουν και στη γενική γραμματεία Εσόδων, που θα μετατραπεί σε ημιαυτόνομη, προκειμένου να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Ακόμα, περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού, όπως η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η νέα συμφωνία με την τρόικα προβλέπει:

1. Ως προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, θα πρέπει η κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία με την οποία θα επεκτείνεται η πληρωμή του φόρου επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για φέτος. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για μείωση των συντελεστών του τέλους φέτος, ενώ επισημαίνεται ότι πέραν αυτού η κυβέρνηση θα πρέπει να καταρτίσει το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014. Οπως αναφέρεται, το σχέδιο νόμου θα πρέπει να εξασφαλίζει τα έσοδα από τη φορολόγηση ακινήτων που έχουν ήδη προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

2. Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εφαρμόσει όλα τα συμφωνημένα μέτρα ή θα τα αντικαταστήσει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο με αντίστοιχου ύψους παρεμβάσεις.

3. Σε περίπτωση που καταγραφεί «υπεραπόδοση» στους δημοσιονομικούς στόχους όπως αυτοί έχουν τεθεί στο πρόγραμμα, τότε ενδέχεται να επανεξεταστούν μειώσεις σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως για παράδειγμα η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

4. Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της στήριξης των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων και της αναβάθμισης της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα, το πρόγραμμα αποχωρήσεων και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση των δόσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει εκτός των αποχωρήσεων να ετοιμάσει άμεσα τα οργανογράμματα για 275.000 υπαλλήλους, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταρτίσει τα οργανογράμματα για 450.000 δημόσιους υπαλλήλους (αθροιστικά). Μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα για ολόκληρη τη γενική κυβέρνηση και να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

5. Την πρόβλεψη για τη μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση από το Δημόσιο. Ωστόσο, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο ότι «εάν κατά την εκτίμησή μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων». Για όλες τις άλλες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει ο κανόνας της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μάλιστα, στο προσχέδιο αναφέρεται ως υπό συζήτηση ημερομηνία το τέλος Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις λεπτομέρειες του προγράμματος προσλήψεων για το 2013.

6. Δράσεις για την ενίσχυση της «κοινωνικής προστασίας». Οπως επισημαίνεται στο σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση θα «εισάγει» τον Ιούλιο του 2013 πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστους την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, αναφέρεται ότι με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε περισσότερες περιπτώσεις.

ΣΚΑΙ

Αλήτες, Ρουφιάνοι, Προδότες, Συνδικαλιστές

 κάθε εργάσιμη ημέρα 4.350 άνθρωποι απολύονταν!!!
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ συνδικαλιστής;;;; 


Η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 27,2% - το υψηλότερο στην Ευρώπη – και 6 στους 10 άνεργους δηλώνουν ότι δεν έχουν δουλέψει για περισσότερο από ένα χρόνο. 
Εάν δεν αντιδράσουμε είμαστε χαμένοι από χέρι



 Σοκάρει ο χάρτης της ανεργίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άνεργοι και μη οικονομικά ενεργοί πολίτες πλέον είναι περισσότεροι από τους απασχολούμενους. Συγκεκριμένα αυτοί που έχουν εργασία είναι 3.617.771, ενώ οι άνεργοι και μην οικονομικά ενεργοί 4.695.165.

Με το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας τον Ιανουάριο να βρίσκεται στο 27,2% και τον αριθμό των ανέργων στο 1.348.742 αποδεικνύεται πως σε ένα χρόνο έχασαν τη δουλειά τους 281.048 εργαζόμενοι. Μόνο τον Ιανουάριο χάθηκαν 95.709 θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει πως κάθε εργάσιμη ημέρα 4.350 άνθρωποι απολύονταν. 


Τα κομματόσκυλα, οι επαναστάτες συνδικαλιστές της αριστεράς απέδειξαν, για άλλη μία φορά, πως: ή είναι τελείως ανίκανοι και ξενο-μισθοδοτούμενοι ή υλοποιούν μεθοδικά τις πολιτικές αποφάσεις των κομμάτων με τρόπο που ξεπερνάει σε κτηνωδία και τα πλέον... μοβόρικα νεοφιλελεύθερα γεράκια.



πηγη

Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης


«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο της Die Zeit, το οποίο αναφέρει: «Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη».


Η εφημερίδα επισημαίνει την πτώση του κόστους δανεισμού στη Γερμανία εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και εξηγεί ότι «η Γερμανία, ως ένας τεράστιος μαγνήτης, έλκει κεφάλαια από όλο τον κόσμο».
«Η Γερμανία είναι για τους επενδυτές μία από τις λίγες περιοχές, όπου οι αποταμιεύσεις είναι ασφαλείς. Και τα κεφάλαια αυτά γεμίζουν τα κρατικά ταμεία, αναθερμαίνουν την οικονομία και δίνουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να αγοράζουν ακίνητα. Την ώρα που η νότια Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση, οι Γερμανοί ποτέ δεν περνούσαν καλύτερα», σημειώνει μεταξύ η γερμανική εφημερίδα.
Στην ψηφοφορία στην Bundestag για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Με την αφορμή αυτή, η εφημερίδα διατυπώνει τους προβληματισμούς της σχετικά με την τήρηση των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρωζώνη, καταγγέλλοντας ότι οι «ευρωδιασώστες» δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιταγές της γερμανικής δικαιοσύνης.
«Η βοήθεια προς την Κύπρο καταδεικνύει ότι οι “μηχανικοί της ευρωδιάσωσης” δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα ούτε για τους περιορισμούς που επέβαλε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ούτε για τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
«Το Συνταγματικό Δικαστήριο προσπάθησε να ενισχύσει τα δικαιώματα της Βουλής. Προσπάθησε να θεσπίσει κανόνες που θα αποτρέπουν εκβιαστικά διλήμματα στο κοινοβούλιο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο προσπάθησε εγκαίρως να διευθετήσει τη συμμετοχή του κοινοβουλίου σε δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων…», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και η SZ καταλήγει: «Η Ευρώπη εξελίσσεται σε μια Δημοκρατία των αναγκαστικών διαταγμάτων. Κάθε διαδικασία διάσωσης δημιουργεί το δικό της Δίκαιο. Και αυτό δεν είναι σωστό. Το ευρώ είναι σημαντικό, αλλά σημαντικότερα είναι το Δίκαιο και η Δημοκρατία».
Deutsche Welle

Όταν τρώνε δεν μιλάνε




Το τελευταίο 24ωρο έχει συμβεί το εξής: Ένας δημοσιογράφος κατήγγειλε πως υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσής του. Πως αφού προσπάθησαν να τον εξοντώσουν ηθικά προχώρησαν και σε πληρωμένο συμβόλαιο με εκτελεστές. Εντολέας αυτού του σχεδίου εξόντωσης που περιλάμβανε και άλλους στόχους ήταν ένας τραπεζίτης. Το περιοδικό HOT DOC που δημοσίευσε όλα αυτά, τα συνόδευε με αποδεικτικά στοιχεία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο αυτονόητο ερώτημα: Είδατε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα να γράφει κάτι για όλα αυτά; Ένα μονόστηλο έστω; Είδατε έστω να το παραθέτουν ως καταγγελία έστω προς διερεύνηση; Είδατε να δημοσιεύουν την ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα ή την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος, ο Πάνος Καμμένος. Όχι φυσικά. Μήπως την ανακοίνωση της ίδιας της ΕΥΠ πως όλα αυτά που αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά;
Η στεγανότητα που επιδεικνύουν τα ελληνικά media σε αυτό το θέμα αλλά και σε άλλα παρόμοια είναι προκλητική. Δεν πρόκειται για δημοσιογραφική παρεκτροπή. Τα media στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως και τα ίδια αποτελούν κομμάτι μιας παραθεσμικής λειτουργίας.
Αυτή την Κυριακή, αυτά τα media έκαναν μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δημιούργησαν έως και διπλά πρωτοσέλιδα για να απορροφήσουν τις διαφημίσεις Τραπεζών περιέργως λίγο πριν εκδοθεί το HOT DOC. Βεβαίως φιλοτέχνησαν και τα προφίλ των Τραπεζιτών. Με σχέδια δολοφονίας θα ασχολούμαστε τώρα;
Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, όλο το σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη
 

 http://www.koutipandoras.gr

Τα έσπασαν Ντράγκι-Σόιμπλε στην Ουάσινγκτον

Ντράγκι-Σόιμπλε τα σπάνε στην Ουάσινγκτον
Κλίμα έντονης ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα στην Ευρωζώνη περέγραψε με δηλώσεις του ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι τράπεζες έχουν αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα των πελατών τους, φοβούνται ότι οι πελάτες δεν θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους». Παράλληλα στην Ουάσινγκτον,  όπου διεξάγεται κοινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντράγκι και Σόιμπλε εκτοξεύουν ανοίκεια βέλη για την ακολουθούμενη πολιτική, επιχειρώντας να καταλογίσουν ευθύνες εκατέροθεν.
Με αυτό τον τρόπο ο κεντρικός τραπεζίτης της ζώνης του ευρώ πετάει το μπαλάκι στους πολιτικούς δείχνοντας με σαφήνεια ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να επηρρεάσει την εμπιστοσύνη με μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ απαντά ταυτόχρονα και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος ζήτησε από την ΕΚΤ να περιορίσει τη ρευστότητα στην Ευρωζώνη.
Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι ο βασικός λόγος απουσίας πιστώσεων στην ευρωζώνη, κυρίως στις πιο «ευπαθείς» χώρες είναι η «έλλειψη ζήτησης» λόγω του οικονομικού μαρασμού. Το πρόβλημα αυτό είναι «πολύ σοβαρό» παραδέχτηκε από την πλευρά του και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Ερωτώμενος για την πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ ο Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας μόνο ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, στις αρχές του μήνα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια «βελτίωση της κατάστασης».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρότεινε στην ΕΚΤ να μειώσει τη ρευστότητα στην ευρωζώνη, ο Ντράγκι υπενθύμισε ότι η ΕΚΤ, της οποίας είναι πρόεδρος, είναι «απολύτως ανεξάρτητη».
Ο επικίνδυνος Σόιμπλε
  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
 
«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα» είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.
 
«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.
 
«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
 
 
 
sofokleousin

Σάλος από το νέο mea culpa του ΔΝΤ


Σάλος από το νέο mea culpa του ΔΝΤ
Νέο λάθος από το ΔΝΤ θέτει υπό σφοδρή αμφισβήτηση τις πολιτικές του. Οι θεωρητικοί της λιτότητας ομολόγησαν ένα καθοριστικό λάθος στη μελέτη τους, αλλά επιμένουν ότι τα συμπεράσματά τους είναι ορθά. Η ομολογία έγινε όταν κλιμακώθηκε εκ νέου αυτές τις μέρες η αντιδικία ανάμεσα στους «θεωρητικούς» της λιτότητας του ΔΝΤ και σε αυτούς που τους καταλογίζουν λάθη στους υπολογισμούς, επισημαίνει σήμερα στις οικονομικές της σελίδες η συντηρητική εφημερίδα Φιγκαρό.
Καθηγητές οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σήμερα, η Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Κένεθ Ρόγκοφ κατείχαν στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο ταμείο, για λογαριασμό του οποίου εκπόνησαν το 2010 την διαβόητη πλέον μελέτη τους για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας.
Πολλοί άλλοι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για σφάλματα στην εργασία τους, ιδίως ο Πολ Κρούγκμαν —Νόμπελ Οικονομίας 2008— που επί μήνες στο ιστολόγιό του αναφερόταν στο «φιάσκο των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ».
Σε μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, τρεις ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης εξηγούν πώς προέκυψαν τα βασικά λάθη.

Οι Τόμας Χέρντον, Μάικλ Ας και Ρόμπερτ Πόλιν ανέφεραν στην μελέτη τους, στο πλαίσιο της οποίας ζήτησαν —και έλαβαν— από τους Ράινχαρτ και Ρόγκοφ το λογιστικό φύλλο και τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν, ότι υπήρξαν σφάλματα, παραλείψεις και αποκλεισμοί που οδήγησαν σε στρεβλά αποτελέσματα.
Τα προβλήματα, έγραψαν, είναι κυρίως τρία: πρώτο, οι Ράινχαρτ και Ρόγκοφ αφαίρεσαν επιλεκτικά χρονιές με υψηλά χρέη και μέσο ρυθμό ανάπτυξης· δεύτερο, χρησιμοποίησαν μια συζητήσιμη μέθοδο για να κατατάξουν τα κράτη. Και τρίτο, μοιάζει να υπάρχει ένα λάθος στην μέθοδο αυτή, που αποκλείει τις χώρες με υψηλά χρέη που όμως διατηρούν έναν μέσο αναπτυξιακό ρυθμό. Και τα τρία αυτά προβλήματα προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα των υπολογισμών των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ
και τείνουν να επιβεβαιώνουν το εκ των προτέρων συμπέρασμά τους.
Με βάση τα προβλήματα αυτά, έμειναν έξω από τους υπολογισμούς πέντε χώρες: η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς και η Δανία.
Το ΔΝΤ υποστήριξε ότι γενικά στις χώρες με λόγο χρέους προς ΑΕΠ που υπερβαίνει το 90%, το ποσοστό ανάπτυξης είναι αρνητικό (-0,1%) ενώ εάν γινόταν σωστά ο υπολογισμός, θα φαινόταν πως στην πραγματικότητα το μέσο ποσοστό ανάπτυξης των χωρών αυτών ήταν 2,2%.
Έναντι της διεθνούς κατακραυγής, οι «θεωρητικοί της λιτότητας» αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να απαντήσουν, ύστερα από για μήνες άρνηση παραδοχής του οιουδήποτε σφάλματος.
Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή τους, οι δύο οικονομολόγοι παραδέχθηκαν ότι η εργασία τους περιείχε ορισμένα «σφάλματα», επέμειναν όμως ότι «το κεντρικό συμπέρασμα» της έρευνάς τους συνεχίζει να ισχύει.
«Μας προβληματίζει η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα τέτοιο σφάλμα (. . .), παρά την προσπάθειά μας να είμαστε προσεκτικοί» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
Η Φιγκαρό διερωτάται πως είναι δυνατόν «το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που έχουν χυθεί από μεγάλη μερίδα των λαών της Δύσης να οφείλονται σε μια αδεξιότητα, στην κακή χρήση ενός λογιστικού φύλλου».



πηγη

«Στραπάτσο» για το φιλοτουρκικό λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο


αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα, επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, διακοπή της ροής του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, δηλαδή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία
-Η Έκθεση Προόδου της ΕΕ για την Τουρκία ζητά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τη διακοπή του εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας.
Μεγάλο «στραπάτσο» για το φιλοτουρκικό λόμπι, που επιχείρησε να επιβάλει την παρουσία Τουρκοκύπριων παρατηρητών στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και το άνοιγμα του απ’ ευθείας εμπορίου της Ε.Ε. με τα Κατεχόμενα, χαρακτηρίστηκε το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την έκθεση ενταξιακής προόδου της Τουρκίας το 2012. Με το τελικό κείμενο, που εγκρίθηκε, ζητείται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα, επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, διακοπή της ροής του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, δηλαδή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Αναγνωρίζονται ακόμη τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία καλείται η Τουρκία να υπογράψει και υιοθετήσει. Με το ψήφισμα εγκρίνεται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας στους τομείς του εκσυγχρονισμού του δικαστικού συστήματος και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό την επιρροή, όμως, του φιλοτουρκικού λόμπι, που ανεμπόδιστα δραστηριοποιείται στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, επιχειρήθηκε, με τη μέθοδο της υποβολής τροπολογιών της “τελευταίας ώρας”, να αλλάξει το ψήφισμα προς όφελος της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
Ευρωβουλευτές από τις ομάδες των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, με τροπολογίες που κατέθεσαν, επεδίωξαν τη νομιμοποίηση της παρουσίας Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο και την έναρξη του απ’ ευθείας εμπορίου της Ε.Ε. με τα Κατεχόμενα της Κύπρου. Χάρη στη σθεναρή στάση που κράτησε η εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης, Ολλανδέζα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ρία Ομεν-Ρουίζτεν και στη συντονισμένη αντίδραση που υπήρξε από Ελληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα αναγκάστηκε να αποσύρει, λίγο πριν από την ψηφοφορία, τις επίμαχες τροπολογίες των ευρωβουλευτών του, υποστηρίζοντας: «Πρέπει να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του 2014, ο τουρκοκυπριακός λαός που ανήκει στην Ε.Ε., να μπορεί πραγματικά να είναι παρατηρητής και να εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Η προσπάθεια αυτή ήταν συνέχεια της προχθεσινής -ανεξήγητης για πολλούς- παρέμβασης του συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι μόνον οι τουρκικές επενδύσεις μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα και την Κύπρο από την οικονομική κρίση. Ο Κον Μπεντίτ, ωστόσο, πήρε την πληρωμένη απάντηση από τους Κύπριους ευρωβουλευτές, που του είπαν ότι η καλύτερη επένδυση για την Κύπρο είναι να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από τα Κατεχόμενα.
Eλευθεροτυπία


πηγη

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.


20130420-131015.jpg

Με απόλυτα επεξηγηματικό πρωτοσέλιδο, όταν οι υπόλοιποι προσπαθούν να κρύψουν τα ΣΚΑΤΑ της διαπλοκής και του πολιτικαντισμού κάτω από το χαλί.
Η “ακροδεξιά” στροφή της κοινωνίας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του κράτους – οπερέτας, όπου ο πολίτης βλέπει τους εγκληματίες να κυκλοφορούν με κουστούμια σε υπουργικούς θώκους και γκαλά, την ώρα που οι πολίτες εξοντώνονται από την φτώχεια, την ληστρική φορολογία και την κρατική εγκληματικότητα.
Αυτή που στέλνει τάγματα στις Σκουριές και αφήνει γέροντες στο έλεος
των εγκληματιών.
Αυτή που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να κάνει την λίστα – φάμπρικα, την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.
Αυτή που επιτρέπει σε “επιχειρηματίες” φίλους των Παπανδρέου, να βγάζουν εκατομμύρια θαλασσοδάνεια στο εξωτερικό την ώρα που ρημάζουν τον πολίτη για να τα αποπληρώσει.
Αυτοί που επιτρέπουν την προπαγάνδα της Μανωλάδας κρύβοντας κάτω από τσιτάτα περί ρατσισμού το δουλεμπόριο της ντροπής που ο ίδιος ο Παπανδρέου χειροκροτούσε.
Αυτούς που κλείνουν φυλακή τον τυροπιτά για μη καταβολή ΦΠΑ και αθωώνουν την Χόχτιφ με τα εκατοντάδες εκατομμύρια οφειλόμενα.
Αυτούς που καταριούνται τους πολίτες γιατί ψηφίζουν “νεοναζί”, όταν στα σχολεία διδάσκεται η ναζιστική ινδοευρωπαϊκή προπαγάνδα των “αρείων” και τα ναζιστικά εγκλήματα βαπτίζονται “συνωστισμοί”.
Χαρείτε τα λοιπόν: 30% είμασταν καλύτερα επί χούντας! 85% καλύτερα σε θέματα εγκληματικότητας (!!!). Στοιχεία που δεν βγαίνουν ποτέ, αφού οι μεγαλοεργολάβοι εκδότες νιώθουν απόλυτα ασφαλείς, μαζί με τις μπουλντόζες τους.
Αυτή είναι η αλήθεια και αν η δημοκρατία θέλει να επιβιώσει, ας κλείσει φυλακή τους προπαγανδιστές της νέας τυραννίας που κρύβουν τις βρωμιές τους κάτω από το χαλί και ας επανέλθει στην υπηρεσία του πολίτη.


ΠΗΓΗ 20130420-132119.jpg

Με στοργή... δήμιου!

Με στοργή... δήμιου!

Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. 


Η τακτική του εγχώριου τρικομματικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «σωτήριων μέτρων» σε νέα σφαγιαστική επανέκδοση.

Ένα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων». Αυτοί που οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, έφτασαν, με στοργή... δήμιου, να επικαλούνται τα ίδια τα θύματά τους (!) για να δικαιολογήσουν και να «νομιμοποιήσουν» τους επόμενους «αποκεφαλισμούς»!

*

Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με τους 15 χιλιάδες που θα απολυθούν από το Δημόσιο θα ασχολούμαστε τώρα!
Αυτή είναι η «γραμμή» της ανελέητης προπαγάνδας του κυβερνητικού επιτελείου σε όλες του τις εκφάνσεις. Με αυτό το ύφος και σε αυτό το πνεύμα ήταν τα λόγια του Βενιζέλου βγαίνοντας την Κυριακή από το Μαξίμου. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και το νόημα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος:
Ελα μωρέ, εδώ ο ιδιωτικός τομέας «φλέγεται», μας μαράνανε οι 15 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο!
Αυτά λένε!

Και ποιοι τα λένε; Οι ίδιοι που αφήσανε απένταρους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Αυτοί που «ληστέψανε» μισθούς και συντάξεις και από τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα.
Αυτοί που το όραμά τους (σ.σ.: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια») εφαρμόζεται σύμφωνα με το πλάνο τους: Κανένας εργαζόμενος ανά οικογένεια και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα!

*

Φυσικά, «καρφί» δεν τους καίγεται για το 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Αν τους ενδιέφεραν οι άνεργοι, πολύ απλά, δε θα τους μετέτρεπαν σε άνεργους. Αυτό που τους ενδιαφέρει, με τις περίφημες «αναδιαρθρώσεις», τις «βελτιώσεις», τις «αξιολογήσεις», τις «εφεδρείες», την «κινητικότητα» και τελικά με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, είναι ένα και μόνο:
Στο έδαφος των εργασιακών Νταχάου που έχουν ήδη επιβάλει, να επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα, με ισχυρό, με ισχυρότατο συμβολισμό, ενάντια και στην ιδέα, πια, ενάντια και στην έννοια, πλέον, αυτού που λέγεται «μόνιμη και σταθερή δουλειά» για όλους!
Ο λόγος που κάνουν ό,τι κάνουν με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν είναι για να απαλλάξουν τον - δημιουργημένο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους - δημόσιο τομέα από «επίορκους», από «κοπανατζήδες», ή από «ανεπαρκείς» δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μια «νύχτα». Ομολογούν ότι δεν το κάνουν ούτε για την επίτευξη «δημοσιονομικών», τάχα, στόχων.

Αλλος είναι ο λόγος της χρόνιας προπαγάνδας τους ενάντια στους... «κοπρίτες». Θέλουν να πατάξουν στη συνείδηση του λαού κάθε σκέψη ότι η δουλειά με ασφάλεια, με ικανοποιητικό εισόδημα, με προστασία, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
«Δικαίωμα», γι' αυτούς, δεν είναι να έχει δουλειά ο εργαζόμενος, «δικαίωμα» είναι - γι' αυτούς - να στύβουν τον εργαζόμενο, να τον πληρώνουν άμα θέλουν, όποτε θέλουν κι όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον βάζουν να δουλεύει όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον πετούν στην ανεργία όποτε θέλουν και με τους όρους που θέλουν.

*

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν όλες τις παλιές και νέες μεθόδους αποπροσανατολισμού. Εχουν άλλωστε χρόνια εμπειρία τέτοιων μεθόδων.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να χτυπήσει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων έβαζε σε λειτουργία την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούσε να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη, επιχειρούσε να οδηγήσει το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο. Μάλιστα, τότε δόθηκε και ονομασία σε αυτή την άθλια τακτική κοινωνικού κατατεμαχισμού: «Κοινωνικός αυτοματισμός». Αντίστοιχα η ΝΔ εφάρμοζε ανάλογες μεθόδους, ανάλογες πρακτικές, ανάλογη επιχειρηματολογία, ανάλογη κοινωνική αναλγησία.

Ο,τι για δεκαετίες έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μόνες τους, τώρα τα κόμματα της πλουτοκρατίας το διαπράττουν από κοινού (μαζί με την «αριστερή» χορηγία της ΔΗΜΑΡ).

Οπως τότε έτσι και τώρα, έχουν στο πλευρό τους στα ΜΜΕ τους ίδιους ακριβώς «παπαγάλους» που βγαίνουν στα χρυσοπληρωμένα τους τηλεπαράθυρα για να πουλήσουν «κοινωνική ευαισθησία»
άλλοτε στους αγρότες (όταν απεργούν οι ναυτεργάτες),
άλλοτε στους ναυτεργάτες (όταν κινητοποιούνται οι αγρότες),
άλλοτε στους νταλικέρηδες (όταν απεργούν όλοι οι άλλοι),
άλλοτε στους επιβάτες (όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό),
άλλοτε στους εργαζόμενους στο Μετρό (όταν «δεν πληρώνουν οι τζαμπατζήδες» επιβάτες),
άλλοτε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι),
άλλοτε στους δημόσιους υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι),
άλλοτε στους ανέργους (όταν χτυπιούνται οι εργαζόμενοι),
άλλοτε στους εργαζόμενους (όταν χτυπιούνται οι «τεμπέληδες» άνεργοι) κ.ο.κ.

*

Για να επιβληθεί ολοκληρωτικά το «κοινωνικό και εργασιακό απαρτχάιντ», για να επέλθει η «τελική λύση» που σχεδιάζουν τα μονοπώλια όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:
«Κοινωνικός αυτοματισμός», υποκρισία, «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που βάλλεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας,
εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!
Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:
Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών, με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

*

Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον.
ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!
Θέλουν να κάνουν τον έναν να αδιαφορεί για τα βάσανα του άλλου, για τη διαπόμπευση του άλλου, να μη μιλά, να μην αντιδρά για τη δυστυχία του άλλου, μήπως και διασωθεί ο ίδιος.
Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ορθωθεί η Λαϊκή Συμμαχία και θα υπερισχύσει το
«ένας για όλους και όλοι για έναν», ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!! ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΨΥΧΡΟ ΚΛΕΦΤΗ ..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ??..ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

Eκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα φωτοβολταϊκά στις στέγες προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014. 

Οι πρώτες σκέψεις αναφέρονται σε μια εισφορά της τάξης του 10-15% του τζίρου και εξετάζεται η δυνατότητα να εξαιρεθούν από αυτή, όσοι διαθέτουν χαμηλό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με ένα ετήσιο έσοδο της τάξης των 30-35 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία. Η ΔΕΗ καταβάλλει σε μηνιαία βάση στους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά στεγών περί τα 25 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως συμψηφίσει το κόστος της ενέργειας που παρέχει στους ίδιους.
Το κίνητρο της υψηλής εγγυημένης τιμής (470 ευρώ η μεγαβατώρα μέχρι τον Αύγουστο του 2012 και 250 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα) σε συνδυασμό με τον χαμηλό προϋπολογισμό λόγω περιορισμένης ισχύος και πτώσης του κόστους εγκατάστασης, αλλά και το αφορολόγητο του εισοδήματος της συγκεκριμένης επένδυσης, είχε ως αποτέλεσμα μια ευρεία ανταπόκριση από οικιακούς καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες έφτασε στα 297,8 MW, στον πρώτο ενάμιση μήνα του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ έφτασε στα 316 MW και μέσα στο πρώτο τρίμηνο η ισχύς με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία πλησιάζει τα 500 MW. Οι στέγες δηλαδή των ελληνικών σπιτιών παράγουν ηλεκτρική ενέργεια όση περίπου δύο μεγάλες μονάδες βάσης της ΔΕΗ.

Η κατηγορία των φωτοβολταϊκών στις στέγες ήταν η μοναδική που είχε εξαιρεθεί από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε πέρυσι με το πρώτο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Η διόγκωση του ελλείμματος στα 670 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013 (πρόβλεψη) και στο 1,3 δισ. ευρώ το 2014 έναντι μηδενισμού την ίδια χρονιά που απαιτεί η τρόικα, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά. Παράλληλα έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που έδωσε προχθές σε διαβούλευση και αναμένεται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25%- 35% στο εύρος του 37%-40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/212 και για τις πωλήσεις ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν μετά την έναρξη του ισχύος του ίδιου νόμου.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει το πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013 (εξαιρούνται τα οικιακά), αλλά και τη δυνατότητα της μείωσης των τιμών σε όλες τις κατηγορίες ΑΠΕ με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και οι αποφάσεις του υπουργείου για μείωση των εγγυημένων τιμών και στα λειτουργούντα έργα, κάτι που επιχειρείται μέσω της επίτευξης μιας εθελοντικής συμφωνίας με τους επενδυτές έναντι κινήτρων, όπως επέκταση της σύμβασης με τον ΛΑΓΗΕ κατά τρία χρόνια και απαλλαγή από την έκτακτη εισφορά.
 

19.4.13

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους σε 7 απλά βήματα



Γράφει ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος 
1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό” (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). ”Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.
2) Στη συνέχεια – αφού αυτό το νόμισμα είναι “διεθνές” το… εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κλπ.) .
Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό…
3) Το… ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
Το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έδρα στην Φρανκφούρτη Γερμανίας – αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να τυπώσει το εθνικό του νόμισμα ( έχει ως “νέο” νόμισμα το ευρώ).
Μόνο η Ε.Κ.Τ. έχει το δικαίωμα εκτύπωσης του ευρώ.
4) Τα ευρωδάνεια δίδονται με τόκους (φυσικά).
Οι τόκοι δημιουργούν νέα… ελλείμματα , τα νέα ελλείμματα οδηγούν το κράτος σε… νέα δάνεια και σε… “ΜΝΗΜΟΝΙΑ” που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την εθνική ΑΣΥΛΙΑ – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του κράτους.
Παράλληλα η υπογραφή των “μνημονίων” οδηγεί τον λαό σε τεράστια μείωση της αγοραστικής του δύναμης – αφού οι φόροι και οι ΤΙΜΕΣ των αγαθών ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.
Οι μισθοί και οι συντάξεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ.
Το “κράτος πρόνοιας” ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ…
Έτσι οι πολίτες οδηγούνται σταδιακά στη γενική ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ (ή και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ) κυρίως στα λαϊκά ή μεσοαστικά στρώματα…
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – παραγωγικής ηλικίας – εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρούνε “καλύτερη τύχη” σε Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία…
5) Η χώρα έχει μείνει πλέον με τους συνταξιούχους και τους -ελάχιστους -”υπερπρονομιούχους” που δεν τους αγγίζει η (τεχνητή) οικονομική κρίση…
Όσοι νέοι δεν μπόρεσαν να μεταναστεύσουν βρίσκονται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην ανεργία , στα συσσίτια, στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά , στις αυτοκτονίες…
Οι άστεγοι – εξαθλιωμένοι (και καταχρεωμενοι)πολίτες πολλαπλασιάζονται…
6) Όταν η κατάσταση φτάσει στο…”απροχώρητο” (και εφόσον ΔΕΝ έχει υπάρξει ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από το λαό – “πειραματόζωο”) εμφανίζονται οι … επενδυτές – “σωτήρες”.
Πρόκειται για ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που ψάχνουν εξαθλιωμένες περιοχές του πλανήτη για να στήσουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (industrial areas) όπου -όσοι απέμειναν απ’ τον πληθυσμό- μετατρέπονται σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό – 300 ευρώ το μήνα + συσσίτιο και ΜΑΖΙΚΗ διαμονή σε “ειδικές εργατικές πολυκατοικίες”, όπου η ΖΩΗ τους είναι υπό παρακολούθηση -σε 24ωρη βάση…
Οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ αποκτούν ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ αφού τα προϊόντα που θα παράγουν οι φτηνοί εργάτες θα πωλούνται σε εικοσαπλάσια τιμή στις πλούσιες χώρες…
Αν… λείπει “μεγάλο ποσοστό” νεολαίας για τα εργοστάσια στις “βιομηχανικές ζώνες” για να εργαστεί , εισάγουν ή χρησιμοποιούν τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες (γι’ αυτό τους έφεραν…) από τρίτες χώρες… Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Αφγανισταν, Πακιστάν κλπ…
7) Όσο για τους συνεργάτες τους (δοσίλογους) πολιτικούς, αυτοί θα περάσουν με ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ την υπόλοιπη ζωή τους στα … “σαλέ” της Ελβετίας ή σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού, ξοδεύοντας τα χρήματα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ… αφήνοντας στη … θέση τους (δήθεν) “υπεύθυνους” τεχνοκράτες που θα αναλάβουν την – περαιτέρω – “διαχείριση” της όλης “κομπίνας”…
Άλλωστε κάποιοι πρέπει να μείνουν για να … συντρώγουν με τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών εταιριών και να … νοιάζονται για την “αξιοπρεπή διαβίωση” των πλούσιων Γερμανών, Αγγλων, Ρώσων, Καναδών κλπ… που θα εγκατασταθούν κατά χιλιάδες στο υπέροχο μεσογειακό κλίμα της πατρίδας μας “γεμίζοντας” τα άδεια σπίτια , τα οποία θα πουληθούν ΜΑΖΙΚΑ αντί “πινακίου φακής” απ’ τους εξαθλιωμένους – πανικόβλητους ντόπιους, που τους γονάτισαν οικονομικά (εδώ και καιρό…) με τα χαράτσια, τους φόρους, τα χρέη και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού…
Σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα; Κακώς! Έπρεπε να σας θυμίζει κάτι από την κόλαση του Δάντη. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε πως δεν ζείτε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία αυτοκυρίαρχη χώρα. Είστε απλώς κατά φαντασίαν ελεύθεροι, σε έναν χώρο που έχει προοριστεί να μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή σας, με ανά περιοχή διαφορετικούς νόμους που θα δημιουργούνται από τις κυρίαρχες πολυεθνικές, με τοπικούς πολιτικούς λακέδες περιφερόμενους που θα σας “προσφέρουν εργασία” -εάν είστε πειθήνιοι- και ταυτόχρονα θα ξεπουλάνε την ζωή σας έναντι συνέχισης της «καριέρας» τους.
Δεν τα πιστεύετε; Ούτε στη Νιγηρία, ούτε στην Αιθιοπία, ούτε οπουδήποτε πήγε το ΔΝΤ και αφού κατέστρεψε τη χώρα και σκλάβωσε τους κατοίκους και καθιέρωσε τις ΑΟΖ, πίστευαν οι άνθρωποι πως η αξία ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει μικρότερη από την αξία του παραγόμενου προϊόντος.
Εάν σήμερα οι νέοι φεύγουν από την χώρα προς εύρεση εργασίας, να θυμηθείτε πως πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν πως έγιναν σκλάβοι με την θέλησή τους εκεί που πήγαν και θα εύχονταν να είχαν παραμείνει στην χώρα τους διεκδικώντας την από τους θρασύτατους εισβολείς. Το δυστύχημα είναι πως θα είναι τότε πολύ αργά γι αυτούς να γυρίσουν σε μία χώρα που απλά θα υπάρχει (ίσως και όχι ολόκληρη) στον χάρτη.
Η χώρα, η πατρίδα μας, βρίσκεται πραγματικά σε πόλεμο. Πόλεμο επιβίωσης της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του αυτονόητου. Είναι η μοναδική αλήθεια που μας είπαν οι κατά τα λοιπά κενού περιεχομένου διασώστες μας. Δεν μας διευκρίνισαν ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά ο χρόνος φανερώνει τους πάντες και τα πάντα. Και τώρα, ξέρουμε ποιος μας πολεμά και γιατί. Και αν δεν σας τρομάζει ο “κατά παραγγελίαν τρόμος”, μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν και οι “κατά παραγγελίαν πόλεμοι”… Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε (εάν μπορούμε) τον αφανισμό μας. Εκτός και εάν υπάρξει ο γνωστός «από μηχανής Θεός» και αλλάξει η ροή του ζώντα εφιάλτη μας.
Πηγή «Το Χωνί»



πηγη

Συνεχή αύξηση των ανέργων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Αυξημένος κατά 1,74% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 10,82% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012, είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (4,33%).
Το 63,43% των ανέργων ανήκει στις παραγωγικές ηλικίες, το 57,24% είναι γυναίκες, το 48,01% απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 92,23% Έλληνες υπήκοοι.
Διαπιστώνεται ακόμη, αύξηση των μακροχρόνια ανέργων κατά 2,79%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (και κατά 14,89% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012), με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (4,59%). Ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Ακόμη, 201.120 εγγεγραμμένοι άνεργοι δήλωσαν το Μάρτιο ότι δεν αναζητούν εργασία. Από αυτούς οι 47.278 είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 153.842 για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Αναλυτικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο, ανέρχονται στα 870.150 άτομα. Από αυτά 367.551 (42,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 502.599 (57,76%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,99% των ανέργων που αναζητούν εργασία και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας το 18,70%.
Από το σύνολο των ανέργων, οι 372.115 είναι άνδρες (42,76%) και 498.035 είναι γυναίκες (57,24%). Στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών αναλογεί το 63,43% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών αναλογεί το 26,22% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,35%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 48,01% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,51%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,37% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο των χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,11%.
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,23% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,99% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,78%. Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 245.174 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 14.614 άτομα, ποσοστό 6,34%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο). Μειώθηκε όμως κατά 54.831 άτομα από τον Μάρτιο του 2012.
Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 55,08% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 32,69% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 9,18% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 2,71% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 0,26% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,07% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.
Τέλος μειώθηκε κατά 26.788 άτομα από τον προηγούμενο μήνα ο αριθμός των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης –και κατά 58.749 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ & ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ανάλυση:

Το πρόβλημα ήταν γνωστό από τη λήξη του Β! Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως οι Γερμανόφιλοι, δοσίλογοι, φοβισμένοι, υποτελείς πολιτικοί , όλων των εποχών, το «έπνιγαν» στα συρτάρια τους, και στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, γιαυτό άφησαν τόσα χρόνια να περάσουν. Ήθελαν να έχουν την υποστήριξη των Γερμανών, στη διατήρηση της εξουσίας. Απόδειξη η αδιαφορία τους για τα εθνικά μας θέματα.....Θράκη & Μακεδονία έχουν αφεθεί στο έλεος των εχθρών Τούρκων & Σκοπιανών, κατ’εντολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, και οι φοβισμένοι υποτελείς των Αθηνών, «πέρα βρέχει»……..

Σήμερα διώκουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ αυτοί είναι οι επίορκοι, αφού αυτοί προκάλεσαν τόση καταστροφή στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, όντες πιόνια και μαριονέτες ξένων εχθρικών δυνάμεων, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Οι μεγαλύτεροι επίορκοι είναι οι πολιτικοί, που κακή τύχη κυβερνούν την Ελλάδα. Γέμισαν την Ελλάδα Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Οι επίορκοι πολιτικοί βαπτίζουν «Σωτηρία της Ελλάδος»

την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αυτοί διοχετεύουν όλα τα έσοδα της χώρας στις τράπεζες του Μεγάλου Αφεντικού Ρότσιλντ, υπό μορφή τοκοχρεολυσίων των δανείων. Όσο έβλαψαν την Ελλάδα οι επίορκοι πολιτικοί, ούτε ο χειρότερος εχθρός. Το χρέος της χώρας είναι άγνωστο. Αυτό αποφασίζεται από το Ρότσιλντ ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι Γερμανικές εταιρείες SIEMENS, & HOCHTIEF, ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο με πολλά δις. ευρώ, και οι δοσίλογοι πολιτικοί δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν, αφού είναι «λαδωμένοι». (ΜΜΕ).

Για αποδείξεις αναγνώστα παραπέμπω στη πολιτική εκπομπή «Ελεύθερος σκοπευτής» στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ 14-04-13 ώρα 23.15 με επανάληψη της εκπομπής από το τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» Τετάρτη βράδυ 21.00-22.00 της 17-04-13, όπου εκλεκτοί καλεσμένοι του δημοσιογράφου και παρουσιαστού της εκπομπής κ. Γ. Τράγκα, όπως ο κ. Αλεβιζόπουλος, οι δικηγόροι κύριοι Αγαπηνός, Ζαφειρόπουλος, Καπερνάρος, Μπουλούκος, και η κυρία Τσακάλου, πρώην διευθύντρια του γραφείου του Χριστοφοράκου στη SIEMENS, προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις όσον αφορά τα συμφέροντα του δημοσίου, και τη διαφυγή δημοσίων εσόδων.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία, φέουδο, & προτεκτοράτο των Σιωνιστικών δυνάμεων ΗΠΑ & Γερμανίας.

Η Γερμανική εταιρεία του Αεροδρομίου Αθηνών HOCHTIEF χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο 500 εκ. ευρώ σε ΦΠΑ, και με βάσει το Αγγλικό αποικιοκρατικό, ιμπεριαλιστικό δίκαιο δεν πληρώνει, ενώ ο απλός Έλληνας πολίτης σύρεται στα δικαστήρια για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Η εταιρία που κατασκεύασε το Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» ζημίωσε το δημόσιο με τουλάχιστον 1,5 δις, ευρώ, (ΜΜΕ), αφού υπέγραψε αποικιοκρατική σύμβαση με τους «λαδωμένους» οσφυοκάμπτες υποτελείς πολιτικούς για τη κατασκευή του έργου.

Το παλαιό παραλιακό αεροδρόμιο Αθηνών το «Ελληνικό», δεν έπρεπε να καταργηθεί, αλλά να λειτουργεί για τις ανάγκες των εσωτερικών αερογραμμών. Όμως για τα συμφέροντα της HOCHTIEF καταργήθηκε, και δόθηκε σαν οικόπεδο στους αραπάδες του Κατάρ, και στους Τούρκους. Δόθηκε στο Ισλαμικό τόξο, όπως πολλές μαρίνες, λιμάνια, και επαρχιακά αεροδρόμια, εις βάρος της ασφαλείας της χώρας.

Μεταξύ των Ελλήνων εκείνων που αγωνίσθηκαν, και διατήρησαν ζωντανή την ελπίδα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ήταν

ο δικηγόρος του Διστόμου, συχωρεμένος Σταμούλης, η δικηγόρος κόρη του κυρία Σταμούλη, ο γνωστός στο πανελλήνιο για τους αγώνες του

πολιτικός κ. Μανώλης Γλέζος, ο κύριος Πάνος Καμμένος Αρχηγός σήμερα των ΑΝ.ΕΛ., ο βουλευτής σήμερα του Σύριζα κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαριάς, και άλλοι.

Αυτοί ηγωνίσθησαν στα διεθνή δικαστήρια, για να «φουντώσει» το θέμα σήμερα. Όλοι αυτοί , μαζί με 26 άλλους βουλευτές έφεραν το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στη Βουλή, και έτσι αφυπνίστηκε η φιλογερμανική κυβέρνηση των γονυπετών υποτελών,& δοσιλόγων πολιτικών. Πάνω από 162 δις. ευρώ, χωρίς τους τόκους, μας χρωστάνε οι αλαζόνες Γερμανοί του Σόϊμπλε. Ευτυχώς που υπήρχαν αυτοί οι Ελληνόψυχοι πολιτικοί, και διετήρησαν το θέμα ζεστό στη μνήμη των Ελλήνων, αλλιώς οι δοσίλογοι πολιτικοί και των δύο κομμάτων εξουσίας θα το είχαν «πνίξει», και ο λαός θα το είχε ξεχάσει.

Ο κύριος Καμμένος σήμερα κατήγγειλε ότι τόσα χρόνια οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο κομμάτων εξουσίας, είχαν το στόμα τους κλειστό, με αντάλλαγμα τις μίζες & τα «λαδώματα» από τις Γερμανικές εταιρείες.

Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ξεπερνάει το 1 ΤΡΙΣ ευρώ, με τόκο 5% ετησίως επί 70 χρόνια. Στο ποσόν αυτό συμπεριλαμβάνεται το

Κατοχικό δάνειο, οι Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές του Ελληνικού κράτους, οι αποζημιώσεις προς τα αθώα θύματα πολέμου που αγωνίσθηκαν για τη πατρίδα, (μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου), καθώς και τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς που έκλεψαν οι Βάνδαλοι Γερμανοί, σαν κοινοί κλέφτες.

Οι Γερμανοί Σιωνιστές, Ούννοι & Βάνδαλοι, σήμερα αρνούνται να πληρώσουν τουλάχιστον ούτε το κατοχικό δάνειο που πήραν με βία από τη κατεχόμενη Ελλάδα, έτσι φέρονται σαν διεθνώς αναξιόπιστοι κοινώς «Μπαταχτζήδες». Έτσι δίνουν το κακό παράδειγμα προς όλα τα δανειζόμενα κράτη να μη επιστρέφουν τα δανεικά. Αυτό το ακούει ο κύριος ROTHSCHILD;;; Mε το κακό παράδειγμα των Γερμανών, δουλικών του Rothschild, διακυβεύονται τα συμφέροντα του Κοσμοκράτορα, μεγιστάνα, και ολιγάρχη, Ρότσιλντ, αφού οι τράπεζές του δανείζουν τα κράτη, και δανεικά & αγύριστα, λένε οι Γερμανοί.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μας δίνουν το δικαίωμα να αρνηθούμε και εμείς τα δάνεια, που μας «φέσωσαν» εν αγνοία μας, τώρα με τα μνημόνια, για να αρπάξουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, σαν κοινοί κλέφτες.

Η Ελλάδα έσωσε κάποτε τη Γερμανία από χρεοκοπία, τότε που ήταν διηρημένη, επειδή δέχθηκε να παγώσουν οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αλλά και να διαγραφεί το χρέος της Δυτικής τότε Γερμανίας προς τους δανειστές. Η Δ. Γερμανία του Αντενάουερ, είχε συμφωνήσει να παγώσουν οι υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, και ότι θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Όταν όμως αυτό επετεύχθη, η ενωμένη πια Γερμανία, αρνήθηκε να εκπληρώσει τη δέσμευσή της, και τις υποχρεώσεις της. Τόσο σοβαρό κράτος είναι. Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στην Σιωνιστική Ε.Ε.

Όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που οι Γερμανοί κατάστρεψαν , μετά το πόλεμο τις αποζημίωσαν, εκτός της Ελλάδος.

Αυτό να το έχουν υπόψιν οι Τούρκοι που ετοιμάζονται να μας επιτεθούν, ότι θα ζητήσουμε πολεμικές επανορθώσεις για τις πάσης φύσεως ζημιές στις υποδομές, και θανάτους πολιτών που θα κάνουν στη χώρα μας. Ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει προσφυγές στο Διεθνές δικαστήριο, για τις γενοκτονίες των Ελλήνων, και τις καταστροφές που επέφεραν οι Τούρκοι στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των 400 χρόνων Τούρκικης κατοχής, αλλά και για τις εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες που έκαναν οι Τούρκοι στη μειονότητα του Ελληνισμού στη πόλη το 1955!!! Και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Σήμερα έχουμε πάλι Γερμανική κατοχή. Αυτή τη φορά όχι στρατιωτική, αλλά οικονομική κατοχή με κυβερνήτες Γερμανούς πολιτικούς τύπου Ράϊχενμπαχ, κ.λ.π.

Την συγχώνευση Εθνικής & Eurobank, σαμποτάρησαν οι άρπαγες Γερμανοί, μέσω Τρόϊκας, για να αποδυναμώσουν την Εθνική τράπεζα, και έτσι να την αρπάξουν οι Ούννοι Σιωνιστές της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, συμφερόντων του Παντοκράτορα Σιωνιστή Rothschild.

Οι τράπεζες είναι μια μεγάλη χοάνη, από πάνω ρίχνει το κράτος δισεκατομμύρια ευρώ υπό μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων, και κεφαλαιοποιήσεων, χρηματοδοτήσεων, και προγραμμάτων στήριξης των τραπεζών, και από κάτω τα ρουφάνε οι Σιωνιστικές τράπεζες, Goldman Sachs, κλπ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής συμμορίας, μαφίας, και διακυβέρνησης του Ρότσιλντ. Εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια του συμπαθούς Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Άνθιμου, που με δύο μισθούς όλων των δεινοπαθούντων Ελλήνων, θέλει να διασώσει την Εθνική, ενώ έχει ήδη προδιαγραφεί το μέλλον της και η πορεία της από τη τριμερή κυβέρνηση των υποτελών, προς την ομάδα τραπεζών του Κοσμοκράτορα Ρότσιλντ, ή των Τούρκων, σαν τη θυσία της Ιφιγένειας, έναντι των «καλών υπηρεσιών» του Σιωνιστή Ρότσιλντ προς τους υποτακτικούς, φοβισμένους, οσφυοκάμπτες, πολιτικούς της τριμερούς δοσιλογικής κυβερνήσεως, άνευ ίχνος πατριωτισμού.

Σήμερα βλέπουμε ότι η Γερμανία εμφανίζει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα να τηρήσει την υπόσχεση του 1991 όπως δείχνει η συμπεριφορά της στην Ελληνική οικονομική κρίση, την οποίαν οι Γερμανοί δημιούργησαν εκτελώντας εντολές της Σιωνιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Αντικειμενικός στόχος η αρπαγή του κάθε πολύτιμου αντικειμένου & αγαθού της Ελλάδος. Στο θέμα των πολεμικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα, οι Γερμανοί κάνουν το Κινέζο. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί με ημίμετρα να λύσει την οικονομική κρίση, ελισσόμενη μέσα στα πλαίσια που της

επιτρέπει η Τρόϊκα.

Οι Γερμανοί να είναι βέβαιοι ότι θα πληρώσουν, διότι το θέλουν τα μεγάλα Σιωνιστικά αφεντικά τους. Έτσι είναι τα σχέδιά τους…….

Ο Ερρίκος Κίσινγκερ τα είχε σχεδιάσει από το 1983 για την Ελληνική οικονομική κρίση, τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, και τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι, απόρρητη έκθεση της Μοσάντ, (Ισραηλινή μυστική υπηρεσία), από ιδιωτική συνομιλία του Ερρίκου Κίσινγκερ με εκπροσώπους των Γερμανικών Εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία το 1983 είπε, « Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου συμπεριλαμβανομένων Ελληνικών και Κυπριακών κοιτασμάτων.

Από τους συνδικαιούχους ΜΟΝΟ με τη Τουρκία πρέπει να διαπραγματευθεί το Ισραήλ, και στην ανάγκη να παραχωρήσει ποσοστά. Οι Αραβικές χώρες θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και Κύπρος θα μαστίζονται από ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ οικονομική κρίση. Όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς σήμερα. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωσή τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκησή τους,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, για να ΤΡΩΘΕΙ η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο, της πάντοτε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ». Τώρα συγκινήθηκαν να δραστηριοποιηθούν για το θέμα αυτό οι κύριοι Σαμαράς, και Αβραμόπουλος, τώρα που κατάλαβαν, ότι το θέλει και η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση—δικτατορία, τα αφεντικά τους, για τα δικά τους συμφέροντα, για να αρπάξουν τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, και έτσι να γλυκάνουν τους Έλληνες, προσφέροντας τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Φοβάμαι ότι οι φοβισμένοι υποτελείς πολιτικοί, μπροστά στις πιέσεις των Γερμανών, θα υποχωρήσουν και πάλιν, και έτσι θα χάσουμε «τα αυγά και τα πασχάλια» που λέει ο λαός.

Θα χάσουμε και τα πετρέλαια προς Ροκφέλερ μεριά, και τις πολεμικές αποζημιώσεις, με το κατοχικό δάνειο, από Γερμανία.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σε άρθρο του γράφει, «για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που εξαναγκάσθηκε να δώσει η Αθήνα στη Γερμανία το 1942 δεν μπορεί παρά να αφορά τις βαρύτατες ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεών μας που επί έξη δεκαετίες απέφυγαν να προωθήσουν τις εθνικές μας απαιτήσεις.

Όσοι γενναίοι τολμούσαν κατά καιρούς να αναφέρουν το θέμα, αντιμετωπίζονταν ως γραφικοί. Τώρα αυτό που επείγει είναι η ανάληψη

συντονισμένης δράσης για να έρθουν τα χρήματα που μας οφείλουν οι Γερμανοί , το ταχύτερο δυνατόν , στα κρατικά μας ταμεία.

Η προκλητική στάση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Σόϊμπλε, που δήλωσε ότι η χώρα μας δεν έχει καμιά ελπίδα να εισπράξει όσα της χρωστά το Γερμανικό κράτος, δεν πρέπει να μας απογοητεύσει».

Η Γερμανία οφείλει τώρα να επιστρέψει τα λεφτά που μας ΕΚΛΕΨΕ

επί κατοχής, υπό τη μορφή αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό.!!!

Η τράπεζα της Ελλάδος έχει ακριβή στοιχεία για το ύψος του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.

Ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει το δάνειο, και είχε πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις, όμως οι Γερμανοί πολιτικοί το αγνόησαν, λόγω υποτέλειας των Ελλήνων πολιτικών. Η Νομική και ηθική βάση των Ελληνικών απαιτήσεων είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Οι Γερμανοί έχουν χρέος απέναντί μας. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε όλοι μαζί;;;».

Μετά από εμάς, η Γερμανική Βιομηχανία θα αισθανθεί τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόζει η Μέρκελ με το Σόϊμπλε. Ήδη η βαριά τους βιομηχανία, και οι τράπεζές τους, υποφέρουν από μείωση εξαγωγών των προϊόντων.

Οι Γερμανοί είναι υπεύθυνοι για πολλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, στο Β! Π.Π. , για τη χρήση αντιποίνων κατά αμάχων για τη δράση ανταρτών υπερασπιστών της πατρίδος, και για γενοκτονίες με όπλα, ασθένειες, και πείνα, των Ελλήνων στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, και σε όλη την Ελλάδα.

Για τις γενοκτονίες των Ελλήνων πρέπει να δικαστούν στο διεθνές δικαστήριο. Ο Μανώλης Γλέζος επιτιθέμενος κατά των Γερμανών λέει, «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα χρήματα και τα αρχαία». Ο Μανώλης Γλέζος- ΄όπως και κάθε Έλληνας- ενοχλήθηκε από τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ, στο Ελληνικό αίτημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Ο Μανώλης Γλέζος λέγει, το θέμα του κατοχικού δανείου δεν έχει λήξει τη στιγμή που η Γερμανία έχει εξοφλήσει τα κατοχικά δάνεια που εισέπραξε από άλλες χώρες. Ζητάει ευθέως από τη Γερμανική κυβέρνηση να επιστρέψει εδώ και τώρα, τους κλεμμένους Αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ο στρατάρχης της Βέρμαχτ-διοικητής της κατεχόμενης Ελλάδος- φον Λίστ, ανώτατος διοικητής Ν.Α. Ευρώπης με έδρα τη κατεχόμενη Αθήνα, όργωνε την Ελλάδα έχοντας στολίσει το όχημά του, με μια αρχαία κεφαλή του Θεού Ερμή. Ο κ. Μ. Γλέζος παραθέτει και ένα βιβλίο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπου εκεί μέσα βρίσκονται όλα τα κλεμμένα αρχαία καταγεγραμμένα.

Παραθέτει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί έκλεβαν τα αρχαία. Τα έκλεβαν από Μουσεία, σαν κοινοί κλέφτες, τα έκλεβαν όταν έσκαβαν δρόμους, τα έκλεβαν όταν τα ανακάλυπταν κατά τη διάρκεια οχυρωματικών έργων, κ.λ.π.

Υπάρχει μυστική έκθεση του Αρείου Πάγου για το δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις , που έχει παραδοθεί στη Κυβέρνηση.

Η έκθεση αυτή τεκμηριώνει τα γεγονότα, για να εμπεδωθούν, και τεκμηριωθούν οι απαιτήσεις της Ελλάδος, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Έφτασε η ώρα της απόφασης του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των νέων Ελλήνων τα ιστορικά γεγονότα του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, παραθέτουμε τα εξής.

Τον Οκτώβριο του 1940 η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Β! Π.Π.

με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων της Ιταλίας.

Ο Χίτλερ για να σώσει το Μουσολίνι από μια ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε

και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από τη κατοχή τους. Σύμφωνα με το διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από τη πείνα, σαν άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Οι Γερμανοί έκαναν γενοκτονία των Ελλήνων.

Ακόμη και ο Μουσολίνι μας λυπήθηκε και είπε, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών».

Η Γερμανία επέβαλε στην Ελλάδα, εκτός των άλλων, και ένα αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ύψους 3,5 δις. δολαρίων της εποχής

εκείνης. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος, και είχε δώσει οδηγίες να

αρχίσει η αποπληρωμή του. Οι μετέπειτα Γερμανοί πολιτικοί το αγνόησαν. Μετά το τέλος του πολέμου, η συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7.1 δις. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις.

Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις από καταστροφές υποδομών που έκαναν στην Ελλάδα, (ας τα ακούν οι Τούρκοι παλικαράδες), και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία, και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.

Η Ελλάδα απαίτησε από τη Γερμανία τη πληρωμή του κατοχικού δανείου τα προηγούμενα έτη. Τώρα το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και για τις αποζημιώσεις από τις τεράστιες καταστροφές όπου η χώρα μας έγινε πολεμικό ολοκαύτωμα, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα. Τώρα που η Ελλάδα έχει οικονομικώς καταρρεύσει, και η Γερμανία ανθεί οικονομικά, από την εκμετάλλευση των άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε. λόγω ευρώ. Παρά ταύτα η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Το έτος 1964 ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε τη πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, και όταν αυτή έγινε, οι πολιτικοί της Γερμανίας αρνήθηκαν. Τέτοια αξιοπιστία έχουν οι Γερμανοί. Τα καλά και συμφέροντα. Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπερβαίνουν το σημερινό χρέος της Ελλάδος, και οι ραγιάδες & γραικύλοι πολιτικοί κόβουν τις συντάξεις των παππούδων, για να τα βγάλουν πέρα. Η Ελλάδα έχασε από τους πολεμοκάπηλους Γερμανούς το 13% του πληθυσμού της, (μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου νεότατος, και μας άφησε ορφανά), επειδή οι Γερμανοί ήταν δολοφόνοι & βάρβαροι. Ένα μέρος του πληθυσμού χάθηκε στις μάχες, και το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών, και από τη πείνα. Οι Γερμανοί έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους χωριών, πόλεων, και νησιών, με κορωνίδα τα ηρωϊκά Καλάβρυτα, και το ηρωϊκό Δίστομο, με τις προσπάθειες των οποίων το ζήτημα ήρθε πάλιν στην επικαιρότητα. Εάν περιμέναμε από τους υποτελείς, οσφυοκάμπτες,

γονυπετείς & δοσίλογους πολιτικούς, τίποτε δεν θα είχε γίνει,

ούτε ποτέ η Ελλάς θα εισέπραττε ευρώ. Ζητούμε από τη Γερμανική

Κυβέρνηση, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,

και προς τους Έλληνες, τα θύματα του πολέμου που εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, τα κλεμμένα Αρχαία, αλλά και τα θύματα πολέμου των εγκλημάτων και λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των βαρβάρων Γερμανών.

Στις 2 Ιουλίου ο Γάλλος οικονομολόγος Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας συνολικά στην Ελλάδα ανέρχονται σε 575 δις. δολάρια. Ο Γερμανός ιστορικός Albrecht Ritschl συνέστησε στη κυβέρνησή του να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην οικονομική κρίση της Ε.Ε. διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις του Β! Π.Π. Το SPIEGEL υπολογίζει το ποσόν να κυμαίνεται στα 162 δις. ευρώ , χωρίς τόκους, ένα τέτοιο ποσό γράφει, αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας, και αν αποπληρωνόταν από τη Γερμανία, θα αποτελούσε σωτηρία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ διμερές μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας

αλλά ενδιαφέρει όλα τα κράτη, δηλαδή είναι διεθνές, γιαυτό όλα τα κράτη της Γης πρέπει να βοηθήσουν, αφού ενδέχεται και αυτοί κάποτε να πέσουν θύματα βαρβάρων κατακτητών. Το αδίκημα αυτό δεν παραγράφεται όσα χρόνια και αν περάσουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό ας το έχουν υπόψιν οι Γερμανοί & Τούρκοι………….

Η μέχρι τώρα παθητική δυστυχώς στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική. Η κυβέρνηση των ραγιάδων και γραικύλων πολιτικών, περιμένει να κινηθούν μόνα τους τα θύματα πολέμου. Είναι απόλυτη ανάγκη, οι αρμόδιοι υπουργοί να ενισχύσουν με όλα τα δυνατά μέσα, αυτή τη πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στο διεθνές δικαστήριο. Επιτέλους πρέπει η διεθνής δικαιοσύνη να αρθεί εις το ύψος των περιστάσεων, και να αποδείξει την ακεραιότητά της, για να γίνει σεβαστή από το διεθνές κοινό.

Αυτή η δίκη στο διεθνές δικαστήριο, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Διεθνολόγος
 
 
 
 
citypress