ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.11

Σ' αυτούς έχουμε αποθέσει τη μοίρα μας! Πού είσαι Ραμπελέ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μιλάμε συχνά για την οικονομική κατάπτωση όλου του ευρωπαϊκού μοντέλου που φαίνεται να ρετάρει πια και ετοιμάζεται να τινάξει τα πέταλα.

Η Ευρώπη του Καντ, του Σαίξπηρ, του Γκαίτε, του Κάφκα, του Ρακίνα και του Ουγκό, του Μολιέρου και του Γκολντόνι, του Μακιαβέλι, του Μιχαήλ Αγγέλου και του Πικάσο, του Μπετόβεν και του Μπαχ, η Ευρώπη του Σολωμού και του Σεφέρη ρετάρει και ηθικά και πνευματικά. Χορεύει ηλίθια στο κατάστρωμα του υπερωκεανείου Τιτανικός της Ευρώπης των μετριοτήτων.

Τα μάθατε βεβαίως τα νέα. Στους «έγκυρους» Τάιμς, περιοδικό με «αρχές», σε δημοψήφισμα μεταξύ περίπου ενός εκατομμυρίου άγγλων αναγνωστών για να αποφασιστεί ποιος είναι η μέγιστη προσωπικότητα του έτους, πρώτος ανεδείχθη ο Ερντογάν, Πρωθυπουργός της Τουρκίας και δεύτερος ο ποδοσφαιριστής Μέσι. 

Εν πρώτοις πρέπει να συγχαρούμε τη γείτονα χώρα που ο Πρωθυπουργός της επεκράτησε όλων των νάνων της ευρωπαϊκής και αμερικανικής ηπείρου. 

Και δεύτερον να θαυμάσουμε τα εκλεκτικά κριτήρια των άγγλων αναγνωστών ενός περιοδικού όχι λαϊκού (άρα τουλάχιστον μέσου μορφωτικού επιπέδου) που ως δεύτερης αξίας προσωπικότητα ανέδειξαν έναν μπαλαδόρο από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή

Το παρήγορο είναι πάντως ότι στη λίστα δεν υπάρχει τουλάχιστον οικονομολόγος και ραντιέρης, όπως τους ονόμαζε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτή είναι η Ευρώπη του 2011, αυτά τα είδωλα λατρεύει, αυτοί μας οδηγούν και σ' αυτούς έχουμε αποθέσει τη μοίρα μας: «Μην κλάψεις για μένα Αργεντινή».
 
το είδαμε στον

Η απάντηση τής μάνας τού Γρηγόρη Αυξεντίου στον Γιώργο Καρατζαφέρη, που ζητά να δώσουμε και κώλο αν χρειαστεί

Σύμφωνα με την λογική τού οσφυοκάμπτη, δουλοπρεπή, γραικύλου, κωλοτούμπα και χαμαιλέοντα πρόεδρο τού ΛΑΟΣ, όπως αυτή εκφράστηκε σε πρωινή εκπομπή, απέναντι στις απαιτήσεις τών Ευρωπαίων, όσο παράλογες κι αν είναι αυτές, οι Έλληνες δεν θα πρέπει να λένε «ΟΧΙ».
http://www.pare-dose.net
Κατά την καρατζαφέρεια λογική, οι Έλληνες θα πρέπει ....να είναι έτοιμοι να δεχτούν αδιαμαρτύρητα, να τούς πηδήξουν μάνες, γυναίκες και παιδιά, ως γνήσιοι ραγιάδες. Για το καλό τής πατρίδας βέβαια…

Όταν άκουσα αυτή τα γελοία λόγια (μεταφορικά υποθέτω, αν και μ’ αυτόν ποτέ δεν ξέρεις…), αίφνης ήρθε στο μυαλό μου, ένα περιστατικό από τον θάνατο τού Κύπριου ήρωα, Γρηγόρη Αυξεντίου:

Όταν ο πατέρας τού Αυξεντίου, πήγε στο νεκροτομείο να αναγνωρίσει το καμμένο σώμα τού γιου του, δεν είπε τίποτα. Χαμογέλασε και βγήκε έξω. Όταν απομακρύνθηκε από το κτήριο, ξέσπασε σε κλάματα… Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό, απάντησε: «Ο Γρηγόρης είναι, αλλά να μην μας δούνε αυτά τα σκυλιά να κλαίμε…».

Η μάνα τού Γρηγόρη Αυξεντίου, όταν έμαθε τα θλιβερά νέα, είπε με όσο σθένος τής είχε απομείνει: «Είμαι περήφανη για τον γιο μου. Κάλλιο μια χούφτα τιμημένη στάχτη, παρά γονατισμένος ο λεβέντης μου. Χαλάλι για την πατρίδα». Κι αφού κάθησε σε μια καρέκλα, συνέχισε: «Και τώρα θα κάνω το καθήκον μου…» κι άρχισε να κλαίει τον γιο της…

Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι «μεγάλοι» και δυστυχώς, υπάρχουν κι άνθρωποι «μικροί»… Ο καθένας διαλέγει το μέγεθος που τού ταιριάζει… 
 
ventetta
 
ΣΧΕΤΙΚΟ:


Μπένι ο λαοφάγος


Στην προσπάθεια του ο Μπένι να γίνει αρεστός μπας και αναλάβει το μαγαζάκι του ΠΑΣΟΚ ξαμόλησε την τραγική αλήθεια, αυτό που λέμε κάτι γραφικοί δυο χρόνια τώρα.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην αρχή και η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τώρα είναι εγκληματική για την χώρα και τους πολίτες της.

Μας είπε δηλαδή ότι εύχεται να μπορέσει να εφαρμόσει μια πολιτική ωφέλιμη για την χώρα. Άρα, όχι μόνο εφαρμόζουν μια καταστροφική πολιτική αλλά αυτό το κάνουν εν γνώσει τους.

Το έγκλημα, δηλαδή, με απλά λόγια, δεν είναι λόγω αμελείας ή λόγω βλακείας (πάντα υποστήριζα ότι είναι λάθος να τα ρίχνουμε στην βλακεία του Γιωργάκη, δίνουμε άλλοθι και δικαιολογίες που δεν στέκουν) αλλά πρόκειται για ένα καλά μελετημένο σχέδιο.

Τώρα το πώς ο Μπένι πιστεύει ότι ομολογώντας ότι συμμετέχει στο σχέδιο εξολόθρευσης των πολιτών αυτής της χώρας καθώς και της ίδια της χώρας θα σωθεί δεν το καταλαβαίνω.

Ή μάλλον, κάνω ότι δεν το καταλαβαίνω. Σου λέει ο υπερφίαλος και λαίμαργος εξουσιομανής Μπένι: ο λαός είναι ηλίθιος. Και ξεχνάει εύκολα. Οπότε σε 3-4 χρόνια θα αποτελώ την ελπίδα του.

Πως κάποιοι ελπίζουν στον Αντωνάκη τον Σφουγγαράκη; Κάπως έτσι.

Και το κακό είναι ότι δεν έχει τελείως άδικο. Κατάμουτρα μας λένε ότι παίρνουν μέτρα που δεν είναι σωστά, έχουν φτάσει την ανεργία στο 30% και πάνω (με ανοδική πορεία), έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας και παιδείας, παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, οι μισθοί έχουν το χαρακτήρα του χαρτζηλικιού (το οποίο δίνεται κατά βούληση), το μέλλον είναι υποθηκευμένο, ξεπουλάνε τα πάντα, διαλύουν το σύμπαν γενικώς και εμείς τους χαζοκοιτάμε.

Άντε να βρίσουμε, από μέσα μας, έχουμε και μια παιδεία, πώς να το κάνουμε…

Καλά μας κάνουν…

Ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης μας την είπε. Αν κάναμε, είπε, όλα αυτά σε άλλον λαό και ειδικά της Δυτικής Ευρώπης θα είχαμε ξεσηκωμό. Ενώ εμείς κλασικά: σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Και περιμένουμε να ζήσουμε μετά τον θάνατό μας.

Ανάποδος λαός. Πεθαίνει όσο είναι εν ζωή και θέλει να ζήσει όντας πεθαμένος.

Τώρα, αν αναρωτιέστε, ποια πολιτική θεωρεί ωφέλιμη ο Μπένι για την χώρα… δείτε το βλέμμα του και θα καταλάβετε. Σαν γουρουνόπουλο ψητό βλέπει τον λαό. Και λίγα μας έχει κάνει. Έχει ένα κράτημα ρε παιδάκι μου. Είναι και εκείνη η υποψηφιότητα στο κομματίδιο του ΠΑΣΟΚ.

Εντωμεταξύ ο αχυράνθρωπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό είναι ευτυχής γιατί η φερόμενη ως δημοκρατική κυβέρνηση του έχει επιτελέσει έργο.

Δηλαδή ψήφισε τον προϋπολογισμό. Σιγά – σιγά το έργο παιδιά. Μην εξουθενωθείτε κιόλας, μας φτάνει ο Μπένιτο.

Αν το έργο για το οποίο κομπάζει ο και καλά πρωθυπουργός είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού ο οποίος δεν είχε καμιά ισχύ και αξία ακόμα και πριν την ψηφοφορία, καταλαβαίνει κανείς τι κορυφαία κυβέρνηση έχουμε.

Χάνει όμως την δημοφιλία του. Μέσα σε λίγες μέρες από το 70% χειροκροτημάτων έπεσε στο 33%. Ξεπέρασε και τον Γιωργάκη. Και να φανταστείς ότι δεν κάνει και κανό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί φτάνουν στο 30% και κάτι στις δημοσκοπήσεις. Μαζί με τον Καρατζαφέρη έχουν 36%. Το οποίο 36% μεταφράζεται σε περίπου 260 έδρες στην βουλή.

Αυτό λέγεται «αποθέωση της δημοκρατίας».

Με προσέγγιση ξέρουμε τον αριθμό των λαμόγιων που επιπλέουν ακόμα και στην εποχή της κατάρρευσης της Ευρώπης. Είναι το 1,6% που δήλωσε στην δημοσκόπηση ότι περιμένει ότι τα οικονομικά του θα είναι καλύτερα το 2012.

Τελικά είμαστε σαδιστές ως λαός. Τον έναν τον κουράσαμε, τον άλλον τον εξουθενώσαμε, οι βουλευτές κουράστηκαν να ψηφίζουν μέτρα… καημένοι πολιτικοί. Τι τραβάτε και εσείς…

Ανασχηματισμό ζήτησε ο κωλοτούμπας. Μάλλον εκτός από τον μπουμπούκο θέλει να βάλει στην κυβέρνηση και την μπουμπούκα.

Επιμένει, λένε στην ΝΔ, ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Να δεις που θα φτάσουμε στις 20 Μαΐου και θα φωνάζει ακόμα για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Και θα το κάνει για να μην λέμε ότι αλλάζει απόψεις και θέσεις όταν τα βρίσκει σκούρα.

Μικρός Φωκίων 
 

«Ερίζουν» για την επιλογή του δήμιου!!!


Οι «νταβάδες» και τα πολιτικά τους ανδρείκελα που «συνωστίζονται» στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου «αγωνιούν» και «ερίζουν» στο ποιος θα ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία και το λαό της…

  Άλλοι «εκτιμούν» ότι ο «εκτελεστής» πρέπει να είναι αυτή η κυβέρνηση και ότι οι εκλογές, σε αυτή τη φάση είναι «πολυτέλεια».

Έτσι, όπως γράψαμε χθες, «Αρχίζει να εντατικοποιείται και να ενορχηστρώνεται η καθεστωτική προπαγάνδα που χαρακτηρίζει τις εκλογές (δηλαδή και το τυπικό της αστικής δημοκρατίας), σαν «πολυτέλεια»!!!».

Αυτή η θέση, που φαίνεται να είναι κυρίαρχη, στηρίζεται στο γεγονός ότι:

«Οι εκλογές σε αυτή την περίοδο δεν μπορούν ΟΧΙ μόνο να δώσουν λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο του καταρρέοντος καθεστώτος, αλλά ούτε και να προετοιμάσουν τις «λύσεις» που θέλουν και σχεδιάζουν οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι)».

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια άλλα ανδρείκελα (χαρτοπαίκτες και ταχυδακτυλουργοί τύπου Βενιζέλου) που θεωρούν πιο σωστό να προσφέρουν το δηλητήριο της απάτης πιο ζαχαρωμένο: Ο τελευταίος εκτελεστής δολοφόνος να έχει επιχρυσωθεί από νωπή εκλογική εντολή…

Δηλαδή να επαναληφθεί και να «ανανεωθεί ο κύκλος της «έκτακτης ανάγκης» σε μια νέα «συναινετική», πραξικοπηματική κυβέρνηση μετά από εκλογές.

Ο ίδιος δηλαδή «συναινετικός» φαύλος κύκλος, εμπλουτισμένος, ίσως και με άλλα «υλικά» και άλλα «χρώματα» που θα βγούνε από τις εκλογές, μια και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ δεν θα υπάρξει…

Πονηρός ο βλάχος. Μόνο που δεν υπολογίζει ότι ο ελληνικός λαός είναι με το όπλο παρά πόδας…

Αυτήν την «αγωνία» των ανδρεικέλων και τις «έριδές» τους περιγράφει πολύ παραστατικά και ρηξικέλευθα ο Νίκος Μπογιόπουλος…

Μόνο που ο φίλος Νίκος δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ επέμβαση της «αριστεράς» και της ηγεσίας του κόμματός του, απέναντι σε αυτό το εκτρωματικό πραξικόπημα των ανδρεικέλων που έχει συντελεστεί και σε αυτά που ετοιμάζονται αλυσιδωτά…


Εμείς είμαστε απλοί θεατές και παρατηρητές ή σχολιογράφοι από τα έδρανα της Βουλής: δηλαδή «αριστεροί» που επικυρώνουν «αντιπολιτευτικά» τη νομιμότητα της εκτέλεσής μας, συμμετέχοντας στο θέατρο της κατοχικής Βουλής και καταναλώνοντας απλώς καταγγελίες, έστω αιχμηρές;;;

Διαβάστε, ωστόσο, την πολύ καλή περιγραφή της «αγωνίας» των δολοφόνων μας:



Ζυγίζετε τα χρυσαφικά σας πριν τα δώσετε ενέχυρο!
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=14/12/2011&columnId=1821

Από τη μια η Ελλάδα των μνημονίων.
Με τους πιο πλούσιους εφοπλιστές στον κόσμο.
Με τους πλέον επιδοτούμενους τραπεζίτες της υφηλίου.
Που οι πλουτοκράτες της φιγουράρουν σε όλα τα «καθωσπρέπει» ιλουστρασιόν περιοδικά του πλανήτη.

*
Από την άλλη η Ελλάδα των μνημονίων,
που στα σχολειά μετά από τις φωτοτυπίες (αντί βιβλίων) μοιράζονται πλέον και κουπόνια σίτισης για τα εξαντλημένα από την ασιτία παιδιά!


Η Ελλάδα που κατάντησαν το λαό της να βιώνει ζωή με... ενέχυρο και που η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών φτάνει να εκδίδει ανακοινώσεις προς το λαό για το πώς θα... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

Η Ελλάδα που την κυβερνά το μαύρο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
***
Σ' αυτή λοιπόν την Ελλάδα,
μετά από τρία χρόνια «σωτηρίας»,
δεν τίθεται πλέον θέμα «αν» και «πόσα» νέα αδυσώπητα, αδίστακτα, βάρβαρα μέτρα θα φορτωθούν από τα κόμματα της πλουτοκρατίας στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό για τους συγκυβερνώντες έχει λυθεί! Ιδού πώς:

· Τα πακέτα των μέτρων θα είναι αλλεπάλληλα.
· Η λιτότητα υπερδεκαετής.
· Οι απολύσεις αθρόες.
· Οι μισθοί Κίνας και οι συντάξεις πείνας.

***
Αυτά - επαναλαμβάνουμε - για τους «σωτήρες» μας είναι λυμένα!

Αλλη είναι η... εκκρεμότητα.

Εκείνο που ακόμα εκκρεμεί, αυτό που αποτελεί το μέγα ζητούμενο, εκείνο που σφόδρα τους απασχολεί, το θέμα για το οποίο κάθε βράδυ καταναλώνουν όλη τη σπιρτάδα τους οι «αναλυτές» των καναλιών είναι τούτο: Ποιος θα τα επιβάλει και ποιος θα τα εφαρμόσει!
*
Προσοχή:
Οχι το «αν» θα τα επιβάλει, αλλά το «ποιος»!
Οχι το «αν» θα τα ψηφίσει, αλλά το «ποιος»!
Οχι το «αν» θα τα εφαρμόσει, αλλά το «ποιος»!

*
Θαυμάστε:

α) Για τον υπουργό Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλο, τα νέα μέτρα πρέπει να επιβληθούν είτε από κυβέρνηση που θα «σχηματιστεί έπειτα από νωπή εντολή του ελληνικού λαού» είτε με «κοινή συμφωνία» των κομμάτων της μαύρης συμμαχίας.

β) Για την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, η σφαγή του λαού πρέπει να ανατεθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου μέσω της «παράτασης του βίου» της.

γ) Για τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, τα νέα μέτρα είναι δεδομένα, αφού όπως δήλωσε θα χρειαστεί «μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή» και θα πρέπει να τα «συναποφασίσει με τους εταίρους» μία «κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

δ) Για τον Γ. Κατατζαφέρη η λεηλασία του λαού πρέπει να ανατεθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου με «παράταση της θητείας» της και «αλλαγή» της δομής της.

ε) Για τον Λ. Παπαδήμο πρέπει να είναι αυτή η κυβέρνηση που θα πάρει «όσα μέτρα χρειαστούν».
*
Οι αποφάσεις τους, δηλαδή, είναι ειλημμένες.
Το θύμα τους δεδομένο.
Και το θράσος, ο κυνισμός, η ξετσιπωσιά, η ωμότητά τους, πέρα από κάθε όριο.
Το μόνο που αναζητούν πια τα κόμματα της μαύρης συμμαχίας μαζί με τους κλακαδόρους και τους «παπαγάλους» τους
- και το λένε απροκάλυπτα -
είναι το χρώμα της στολής του δήμιου που θα σηκώσει το τσεκούρι για να κόψει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές!

*
Αυτή είναι η «αγωνία», αυτά είναι τα «διλήμματα» με τα οποία προτείνουν στο λαό να πορευτεί το επόμενο διάστημα.
Ιδού, λοιπόν, λαέ, αποφάσισε:
Θες νέους φόρους, νέα χαράτσια, νέες περικοπές, κι άλλη φτώχεια, κι άλλη δυστυχία, κι άλλη εξαθλίωση με παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου ή μετά από εκλογές;
Πώς θέλεις λαέ να σε εξανδραποδίσουν;
Τι πιστεύεις για τους δημίους σου;
Είναι αρκετά ισχυροί να σε ξεκάνουν σήμερα, με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ή μήπως θα είναι καλύτερα - για τους δημίους σου - να σε ξεκάνουν με μια κυβέρνηση που θα προκύψει με «νωπή εντολή αίματος»;

*
Ιδού η δημοκρατία τους!
Στην οποία ένα είναι βέβαιο:
Αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, αν δεν εξεγερθεί, αν δεν οργανωθεί φτιάχνοντας το δικό του μέτωπο απέναντι στο μέτωπο των εκτελεστών του, αν αντί να τους σαρώσει φοβηθεί και αν αντί να αντεπιτεθεί υποταχτεί στα «διλήμματα» των ταξικών σφαγιαστών του,
τότε το τσεκούρι, επειδή αυτή τη φορά δεν υπάρχουν ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις, ούτε παροχές για να κόψει, θα κόψει κεφάλια...
 

Έρχεται ξεπούλημα


Είναι γνωστό ότι ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου προέβλεπε την σύσταση ειδικού οργανισμού προκείμενου να διαχειριστεί την πώληση της Δημόσιας Περιουσίας έτσι ώστε να εισπραχθούν 50 δισ. ευρώ έως το 2015 για να πληρωθούν παλαιότερα δάνεια. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι μετοχές, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες  που διοχετεύονται μέσω  των μμε, αύριο Παρασκευή το κλιμάκιο της τρόικα θα ζητήσει από τον εν λόγω οργανισμό να προχωρήσει σε επίσπευση της πώλησης του συνόλου της δημόσιας περιουσίας επειδή φοβούνται πτώχευση της Ελλάδας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.
Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό, μετά τις γιορτές και πριν την πτώχευση να προκαλέσουν τεχνητό χάος για να ξεπεραστούν πιο εύκολα οι αντιδράσεις που θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την συζήτηση για παράταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό να είναι ενταγμένες στο νέο σχέδιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού.   
 
 

Δημόσιοι υπάλληλοι: Στην πυρά!!! Στην πυρά!!!


Από τον Κριτικό...
Καλές Γιορτές σταράτοι μου!!!
Ο τίτλος μου σας ιντριγκάρει; Προκαλεί; Πριν προβλέψετε τι γράφω, απλά διαβάστε την άποψή μου...
Η... φάκα!
Σήμερα θέλω να βάλω μια νέα διάσταση στα ένστικτα...
...του κοινωνικού αυτοματισμού και της συνολικής ευθύνης που μας βαρύνουν σα λαό τώρα που η κρίση μας έχει αγγίξει ΟΛΟΥΣ και κατρακυλάμε στο γκρεμό.
Ας μην γελιόμαστε...
Ναι. Κατρακυλάμε. Δεν είμαστε στο χείλος. Πέφτουμε. Το ερώτημα είναι που θα σταματήσουμε. Όχι αν πέφτουμε. Πέσαμε και να το πάρουμε χαμπάρι, γιατί αν βαυκαλιζόμαστε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε έστω κάπου να πιαστούμε για να σταματήσουμε εκεί και να αρχίσουμε πάλι να ανεβαίνουμε...

Η δεύτερη φάκα...
Από την αρχή της κρίσης, τα ΜΜΕ και το ξεπεσμένο τους πολιτικό προσωπικό, εκπροσωπούμενο πρωταρχικά, αλλά όχι αποκλειστικά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην κατάρρευση που έρχονταν, προσπάθησαν να βρουν εχθρούς, όπως συμβαίνει σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, σε ομάδες ανθρώπων και το παράδοξο είναι ότι αυτές τις ομάδες τις εξέθρεψαν οι ίδιοι, προεξάρχοντος φυσικά του ΠΑΣΟΚ πάλι... Φυσικά, μην ξεχνάμε και την ευγενική συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά, για να μην ξεχνιόμαστε και να είμαστε και δίκαιοι...
Ποιοι "φταίνε" για την κρίση; Οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, οι φαρμακοποιοί, ο δημόσιοι υπάλληλοι, κ.λπ., κ.λπ.... Πρόσφατα, φταίνε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που πληρώνονται με υψηλούς μισθούς και ακριβές εισφορές! Και το αίτημα είναι η αλλαγή στα κεκτημένα του λαού μας, στο ύψος των αμοιβών, στην εξαθλίωσή μας!
Εξηγούμαι (κοινή λογική):
Πριν κάποιοι σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε "κομμουνιστή", σας λέω ότι είμαι το ακριβώς αντίθετο. Εξάλλου, σκεπτόμενους ανθρώπους, μπορεί κανείς να βρει σε όλους τους χώρους, σε όλες τις ιδεολογίες. Εγώ όμως είμαι βαθιά φιλελεύθερος. Παράλληλα, πιστεύω ότι για να δικαιωθεί ο φιλελευθερισμός, χρειάζεται να τον υπερασπίσουμε με ένα κράτος δίκαιο και μία κοινωνία με αλληλεγγύη. Αυτό, κάποιοι το λένε κοινωνικό φιλελευθερισμό. Εγώ, το λέω κοινή λογική και δεν το χαρίζω σε καμία παράταξη, τάση, κόμμα, κοινωνική ομάδα, θρησκεία. το κρατάω για τον εαυτό μου ονομάζοντάς το κοινή λογική!
Επιτέλους! Πετύχαμε το... φαύλο κύκλο!!!
Να λοιπόν! Τους κόψαμε το μισθό τους τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους! Τους εξανδραποδίσαμε από την κατανάλωση!!! Τι ωραία!!! Κόψαμε το κράτος!!! Μπράβο μας...
Ερώτηση (ρητορική) προς ηλιθίους: τώρα ποιός θα μπει στα μαγαζιά τις γιορτές για να έχουν δουλειά τα μαγαζιά και να μην απολυθούν κάποιοι ακόμη ιδιωτικοί υπάλληλοι και να προστεθούν στο εκατομμύριο των ανέργων εκείνοι και τα "αφεντικά" τους, αφού τα μαγαζιά θα κλείσουν για εργαζόμενους και εργοδότες;
Το επόμενο βήμα του συστήματος: η οικονομία δεν είναι "ανταγωνιστική", οπότε πρέπει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να περιοριστούν κι άλλο, να μειωθούν οι αποδοχές τους, σε εκείνους περισσότερο που έχουν χαμηλές αποδοχές!!!
Όχι ηλίθιοι! Η οικονομία τώρα είναι υφεσιακή, γι' αυτό και στεγνώνει η αγορά, μειώνονται τα έσοδα, αυξάνει το έλλειμμα, μαζί του αυξάνει η ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα, να παρθούν νέα μέτρα, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ύφεση, μέχρι να τελειώσετε το πανάθλιο έργο σας, της αλβανοποίησης της χώρας μας! Αυτό, η κοινή λογική το λέει φαύλο κύκλο. Το λέει δυστυχία...
Όσοι δεν πειστήκατε ότι κατρακυλάμε στον γκρεμό και αυτό δεν θα μας οδηγήσει στον όλεθρο, όσοι πιστεύετεότι αυτός είναι ο δρόμος και η λύση, πάτε μαζί με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν σε ομαδικό ψυχοθεραπευτή!!! Ζητάνε θέσεις για να κλείσουν την ομάδα, σπεύσατε...
Η λύση
Θα μου πείτε, ωραία, το ξέρουμε το πρόβλημα, ξέρουμε ότι έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο, τα διαβάσαμε από άλλους, εσύ έχεις κάποια λύση να προτείνεις εκτός από ανάθεμα;
Ναι. Έχω. Όσο υπάρχει καιρός ακόμη, γιατί όταν χρεοκοπήσουμε, όλα αυτά, τουλάχιστον κάποια από αυτά δεν θα έχουν νόημα.
1) Η σχέση με τους δανειστές μας. Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε περισσότερο πέραν από την οικογένειά σας και τους άδολους και ειλικρινείς φίλους σας, είναι εκείνοι που τους χρωστάτε. Για έναν απλό λόγο: γιατί θέλουν πίσω απλά τα λεφτά τους. Ακόμη και εκείνοι που τους έχετε "κουρέψει" το χρέος σας. Θα πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στους δανειστές μας δύο πράγματα: α) Ότι την αγελάδα αν τη σφάξεις, δεν θα ξαναπάρεις γάλα. Αν χρεοκοπήσουμε δεν θα πάρουν μία και συνάμα, σε μία οικονομική κρίση, ιδιαίτερα τώρα που η Ιταλία παραπαίει, ο πανικός των αγορών θα τους κοστίσει περισσότερο από τη διάσωσή μας. Απόδειξη; Για να προλάβω τους μοιρολάτρες που λένε ότι οι δανειστές μας είναι ισχυροί και εμείς αδύναμοι και τους έχουμε ανάγκη και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά και ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τη χώρα στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και άλλα τέτοια γραφικά, να θυμίσω την ανοησία του Γιωργάκη. Με το που μίλησε για δημοψήφισμα, τα έκανε... να μην πω στις διεθνείς αγορές. Φανταστείτε τι θα γίνει με ένα Ελληνικό κανόνι!!! Στο κάτω-κάτω, τί πάει να πει η απιελή "θα χρεοκοπήσουμε"; Δεν έχουμε χρεοκοπήσει; Η ώρα της χρεοκοπίας μας αφορά; Αν αυτή θα γίνει τώρα ή μετά; β) Θα πρέπει παράλληλα να αποδείξουμε στους δανειστές μας (εντάξει μην το παραξεφτιλίσουμε) ότι είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι να αλλάξουμε σα χώρα! Παράλληλα, για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος, σχέδιο και -κυρίως- απόφαση. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...
2) Το δημόσιο στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος ασθενής, αυτό είναι μία παραδοχή που την ενστερνίζεται ακόμη και ο πρόεδρος της... ΑΔΕΔΥ!!! Εντάξει δεν ξέρω τι έχει δηλώσει ο άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι αν έχει IQ>30, τότε το ξέρει... Η λύση όμως δεν είναι η οριζόντια εξαθλίωση ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων. Η λύση είναι α) ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα ώστε να μειωθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό (αυτό γίνεται άμεσα αν θες), β) η κατάργηση των οργανισμών και των θέσεων που δεν υπάρχει ανάγκη και η ταυτόχρονη συνταξιοδότηση όσων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αλλά και η απόλυση όσων έχει καταργηθεί η θέση τους (συνταγματικά αποδεκτό). Καλύτερα είναι να δυσκολευτούν κάποιοι, παρά να εξαθλιωθούν όλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν θέλει να τη δει εδώ που φτάσαμε, απλά αυτός θέλει τη χρεοκοπία της χώρας. Όσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την ύφεση, τόσο πιο γρήγορα όσοι απολυθούν θα βρουν παραγωγική δουλειά. Και αυτοί δεν θα είναι οι περισσότεροι, αλλά η μικρή μειοψηφία. γ) Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνει, να αμείβεται ανεκτά ώστε να μπορεί να καταναλώνει! Άλλο πράγμα να κόβεις τις παράλογες αποδοχές για παράδειγμα των τελωνιακών, να κόβεις τα παράλογα εισοδήματα των δικαστικών (και των πολιτικών ταυτόχρονα), άλλο να κόβεις το επίδομα των 1.800 ευρώ του ΔΕ κλητήρα (!) του Υπουργείου Οικονομικών και άλλο να εξαθλιώνεις οριζόντια ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές δημόσιους υπάλληλους. Όσοι στο δημόσιο πληρώνονταν παράλογα τα κάνανε καταθέσεις. Όλοι κατανάλωναν το ίδιο. Για να λειτουργήσει η οικονομία δεν χρειάζεται να αυξάνονται οι καταθέσεις, αλλά η κατανάλωση, ακόμη και με δανεικό χρήμα, που το γυρίζεις στη τράπεζα με τόκο. Δεν χρειάζονται οι τράπεζες καταθέσεις τόσο, όσοσ χρειάζονται δάνεια να δίνουν οι τοκογλύφοι... δ) Όσο για το κόστος του δημοσίου, καθώς και για τα έσοδα από τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. Αυτές είναι διαρθρωτικές αλλαγές! Όχι η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ εξαθλίωση του πληθυσμού. Δεν γράφω άλλα γι' αυτό, γιατί θα διαβάζετε μέχρι αύριο... ε) Υπάρχουν συντάξεις στην Ελλάδα που είναι πείνας, ενώ υπάρχουν και συντάξεις που είναι πλούτου!!! Έλεος... Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι σε μία χώρα με τέτοιο δημογραφικό πρόβλημα, η σύνταξη δεν μπορεί να είναι "ανταποδοτική" για τον απλούστατο λόγο ότι και σήμερα δεν είναι αφού δεν παίρνεις και τώρα ανάλογα με αυτά που πλήρωσες σύνταξη, αλλά και γιατί αν συνεχίσει έτσι το σύστημα δεν θα υπάρξουν στο μέλλον λεφτά για να πληρωθούν οι συντάξεις. 1.500 ευρώ η ανώτερη, 900 η μικρότερη, για αξιοπρεπή ζωή. Όσο για το επιχείρημα της ανταποδοτικότητας (πλήρωνα τόσα, θέλω και τόσα), αυτό απαντιέται εύκολα: Παράγεις; Όχι. Ότι είχες να παράγεις το έκανες στα νιάτα σου. Έπαιρνες πολλά, άρα έκανες "κουμάντο". Έπαιρνες λίγα, δεν πειράζει, πάρε αξιοπρέπεια, γιατί η κοινωνία μας είναι κοινωνία αλληλεγγύης. Εξάλλου, όπως και στη φορολογία, όποιος βγάζει πολλά, δίνει και πολλά σε φόρους. Όλοι όμως πρέπει να απολαμβάνουμε τις ίδιες κοινωνικές παροχές. Και η σύνταξη είναι κοινωνική παροχή. Όποιος θέλει ανταπόδωση, να κάνει ιδιωτική ασφάλιση, να δει τι σημαίνει... Αφού έχει και λεφτά... Δεν γράφω άλλο για το δημόσιο. Το μόνο που θέλω να πω, σε όσους με ξαναχαρακτηρίσουν κομμουνιστή, είναι να πάνε να διαβάσουν την απάντηση που δίνω παραπάνω. Απλή λογική ενός φιλελεύθερου που δεν είναι κολλημένος, απλά δεν είναι και κοινωνικά ανάλγητος.
3) Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, είναι το ίδιο ασθενής με τον δημόσιο! Και όσοι σπεύσετε να το αρνηθείτε, ξανασκεφτείτε το. Αποδείξεις δίνει; Πληρώνει φόρους όσο πρέπει; Στηρίζεται στις δυνάμεις του ή είναι κρατικοδίαιτος και όνειρό του είναι οι διαγωνισμοί του δημοσίου; Είναι παραγωγικός; ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ λέμε! Πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή! Εξαγωγές... Άντε και τουρισμός... Αν ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ήταν ανταγωνιστικός, τότε γιατί το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών είναι αρνητικό; Εισάγουμε περισσότερα από όσα εξάγουμε. Και αυτό δεν οφείλεται στις τιμές των προϊόντων και στο κόστος εργασίας, αλλά στο πόσο κρατικοδίαιτος και αντιπαραγωγικός είναι ο ιδιωτικός τομέας. Όσοι συμφωνείτε με τα παραπάνω, καταλαβαίνετε τι πρέπει να γίνει: Φορολογικό σύστημα, σταμάτημα της παραοικονομίας, διαφάνεια (ειλικρινής και όχι επίπλαστη του Γιωργάκη), σταμάτημα της φοροδιαφυγής (τον Αλ Καπόνε στην Αμερική τον πιάσανε για φοροδιαφυγή, άρα καταλαβαίνετε γιατί οι ΗΠΑ είναι αυτό που είναι και η ψωροκώσταινα, είναι αυτό που είναι), κίνητρα για δημιουργική επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια, σταμάτημα "συναλλαγών", πραγματικός φιλελευθερισμός, όχι με μείωση μισθών, αλλά με μείωση της ασυδοσίας του συνδικαλισμού, αξιοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών με χρήση της τεχνολογίας, κ.λπ, κλπ... Αμέτρητα πράγματα...
4) Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της δίνονται απλόχερα από τη φύση της και τη γεωστρατηγική της θέση. Και δεν μιλάω μόνο για τον καιρό της (πράσινες πηγές ενέργειας - τουρισμός), τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια, τις παραλίες, τις μαρίνες (που μπορούμε να έχουμε, αλλά δεν έχουμε), τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή και τόσα άλλα!!! Μιλάω και για την παιδεία και τον πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι που δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε σε επίπεδο παροχής εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, ούτε σε παραγωγή πολιτισμού. Γιατί; Γιατί απλά είναι το τελευταίο ίσως σοβιετικό κράτος στον κόσμο! Ολα αυτά αλλάζουν σε μία μέρα. Όχι σε 100 που λένε τα κόμματα τόσον καιρό. Σε μία!!!
Άρα το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι υπάλληλοι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί. Δεν είναι οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, οι εφοριακοί, οι φαρμακοποιοί. Είναι ο στρουθοκαμηλισμός μας. Είναι η νοοτροπία μας. Μπορούμε να την αλλάξουμε...
Πώς θα γίνει;
Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει από κόμματα που θα ιδρυθούν και θα στελεχωθούν από ανθρώπους που καμία σχέση δεν είχαν μέχρι τώρα με το σύστημα που μας έφερε εδώ. Άμεση ή έμμεση. Αστικά κόμματα, μετριοπαθή. Όχι επαναστατικά, σοβιετικά κόμματα όπως τα υπάρχοντα. Όχι διεφθαρμένα. Όχι κρατικοδίαιτα. Όχι με στελέχη που είχαν ανάμειξη με το σύστημα μέχρι τώρα. Ούτε καν με κάτι Γεννηματάδες και άλλους καθηγητάδες και "συναταγματολόγους" που ανακάλυψαν ότι αυτό που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα ήταν φενάκη, οπότε έχουν τη δική τους ευκαιρία για εξουσία εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία και το αδιέξοδο του κόσμου... Ούτε με κάτι αρθρογράφους κοντόφθαλμους αναρχοφιλελεύθερους που αναμασάνε καθημερινά την τσίχλα του "εχθρού" που βρίσκεται σε ένα γραφείο στο δημόσιο και μας πίνει το αίμα στο "κακό" ένα χώρο ή στον άλλο, ή του "ακριβού ιδιωτικού υπαλλήλου".
Ουτοπία; Δεν νομίζω...
Με εκτίμηση (συγνώμη αν κούρασα),
ο Κριτικός
Υ.Γ.: Όσο για τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, απλά παραθέτω το παρακάτω (ο νοών νοείτω):
"Όταν κυνηγούσαν τους ομοφυλόφιλους, εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος..
 Όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές , εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής..
 Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους, εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος..
 Τώρα που κυνηγούν εμένα δεν υπάρχει κανείς να με στηρίξει..."
 ΜΠΡΕΧΤ                                                                                          πηγη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: Η Μούσχουρη ΜΗΝ ξαναπατήσει σε αυτόν τον τόπο (vid)

Ένας από τους καλλιτέχνες που δεν διστάζουν να εκφράσουν δημόσια την άποψή τους ο Β.

Λέκκας. Κατακρίνει έντονα την «φυτεμένη» κυβέρνηση των τραπεζιτών και εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την Νανά Μούσχουρη.
«Οι πλειοψηφία των καλλιτεχνών όχι μόνο είναι αντίθετη με την Κυρία Μούσχουρη, αλλά είναι τραγικές οι συνθήκες για τον ελληνισμό να βγαίνει δημόσια ένας Έλληνας, διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης και να βγάζει τέτοια μομφή… και να έχει τέτοια συμπεριφορά προς τους πολίτες της χώρας. ‘Όντας Έλληνας δηλώνω πως η Μούσχουρη θα πρέπει να ντρέπεται και να μην επανεμφανιστεί σε αυτόν
τον τόπο.
ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών στέκεται απέναντι στις δηλώσεις τις Μούσχουρη.
Την στιγμή που η Χώρα μας δοκιμάζεται, που δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια της σε μια δύσκολη συγκυρία Η Ν.Μούσχουρη επέλεξε την ημέρα που ήταν η μαύρη επέτειος των Καλαβρύτων αντι να στήριξη την χώρα της στο εξωτερικό να στραφεί εναντίον του ελληνικού λαού.
Αυτή η κυβέρνηση είναι ξενόδουλη, ξενόφερτη, φυτεμένη κυβέρνηση» .
Ακούστε τι δηλωσε ο Β.Λέκκας στο ράδιο 9.

Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου; Απαντήσεις υπάρχουν & στο ΠΑΣΟΚ…

Διαβάζοντας το "newsbomb" και συμβουλευόμενοι τη βιβλιοθήκη της Συντακτικής μας Ομάδας, βρήκαμε πως απαντήσεις για τον κ. Γεωργίου υπάρχουν και μάλιστα πολλές.
Ο κύριος υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ "υπηρέτησε" και ως πρόξενος στη Νάπολη της Ιταλίας, ναι εκεί που είναι το στρατηγείο του ΝΑΤΟ και άφησε έντονες "αναμνήσεις" σ' όσους δεν ήταν απασχολημνένοι με το διάβασμα, όπως ο κ. Χριστόδουλος...
Γιατί ο γΑΠ & το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτούν 2 βουλευτές τους που σπούδασαν στη Νάπολη της Ιταλίας (Β. Έξαρχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος) κι αν δεν θυμούνται γιατί διάβαζαν, ας ρωτήσουν τον αγωνιστή βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες στελέχη του ΠΑΚ και των Φ. ΠΑΚ Νάπολης Ιταλίας;
Να ορισμένα στελέχη κι όχι άκαπνοι κηπουροί του νεοφιλελευθερισμού:

Ανδρέας Παπανδρέου, Μπούρας, Καρακωνσταντάκης, Μανωλιτσάκης και ο Κώστας Παπακυρίτσης
Από το "newsbomb"
Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου
Διαρροές και φήμες εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης σε περίεργα περιστατικά που συνέβησαν στην περίοδο της δικτατορίας
Σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή του πρέσβη επί τιμή κ. Γεώργιου Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας προκαλούν οι διαρροές πληροφοριών, τόσο από διπλωματικούς παράγοντες, όσο και από στρατιωτικούς, για το παρελθόν και την πολιτική δράση του κ. Γεωργίου κατά την περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου σπούδαζε στη Σχολή Ικάρων από την οποία έφυγε και αργότερα φέρεται να επικαλέστηκε διάταγμα της Δικτατορίας σύμφωνα με το οποίο επιτρεπόταν η διά εξετάσεων πρόσληψη σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να μεταπηδήσει στο Διπλωματικό Σώμα.
Στη συνεδρίαση ΡΕ’ της Παρασκευής 13 Ιουνίου 1975, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, είχε αναφερθεί στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.  
Συγκεκριμένα, στα Α’ Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων εκείνης της ημέρας, στη σελίδα 3.242, αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργίου απέτυχε στις πρώτες εξετάσεις να ενταχθεί στο Διπλωματικό Σώμα, αλλά στην επανάληψη 8 μήνες μετά, ήρθε πρώτος.
Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης καταγγέλλεται ότι ...
γνώριζε τον αδερφό του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χαραλαμπόπουλου, φημολογείται πως τού είχε βαφτίσει το παιδί.
Το επεισόδιο
Επίσης στον κ. Γεωργίου αποδίδεται περιστατικό απαγωγής Έλληνα αντιστασιακού ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία.  Φέρεται μάλιστα να είχε φραστικό επεισόδιο με τον τότε επιτετραμμένο της Ελλάδας Φρατζεσκάκη.
Στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη Δικτατορία αναφέρεται και ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φίλιας, στο βιβλίο του «Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα» (εκδόσεις Παπαζήση, 1997, σελ. 176).
 Ερωτηματικά
Υστέρα από αυτά αναμένουμε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να ζητήσει εξηγήσεις στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο από τον κ. Γεωργίου. Θα ανέμενε κανείς, τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, όσο και από τον πρέσβη επί τιμή κ. Γ. Γεωργίου να δώσουν εξηγήσεις με δηλώσεις ή ενυπόγραφο κείμενο για όλα αυτά.
Ο επίσης προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα, υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τι γνωρίζει περί του θέματος ή γνωρίζει ή έχει ενημερωθεί από ανώτατους αξιωματικούς των επιτελείων και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Τι συμβαίνει;
Το ζητούμενο είναι είτε να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του και ταυτόχρονα να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης ή να αντικρούσει όσα λέγονται.
Διότι αν οι κατηγορίες αυτές λέγονται ανεύθυνα από ανώνυμους, δεν έχουν σημασία.
Αν ωστόσο υπάρχουν οι καταγραφές στα πρακτικά της Βουλής και στο Βιβλίο ενός σοβαρού Ακαδημαϊκού όπως ο κ. Φίλιας, τότε υπάρχει θέμα. Και τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο λίγο καιρό μετά το γλέντι «κρυφο-χουντικών» στη Σχολή Ευελπίδων κι ενώ οι “New York Times” προωθούν σενάρια επιστροφής στη δραχμή και εμπλοκής του Στρατού στις πολιτικές εξελίξεις, τρεις εβδομάδες μετά το σχετικό ντελίριο του τουρκικού Τύπου…

ΣΣ. Κι όσοι μελετούν ας συμβουλευτούν το υλικό της Έκθεσης του 2006: "ΕΚΘΕΣΗ: ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 17 - 25 ΙΟΥΝΗ 2006 'Eκθεση με θέμα, τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου"

και ένα βιβλίο για το αντιδικτατορικό κίνημα στην Ιταλία, που αλιεύσαμε στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του ΑΣΚΙ: «Στρατιωτική δικτατορία 1967-1974: Πραγματολογικά στοιχεία και εναλλακτικές ερμηνείες»

από συντακτική ομάδα του "Στοχασμός-Πολιτική"

Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!


Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία

Του Κώστα Τζεβελέκου

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.
Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου στις 20 Ιουνίου 2007. (Ολόκληρη η κατάθεση δημοσιεύεται παρακάτω).
Το newsbomb.gr ρώτησε τον κ. Σπύρου σχετικά με το Ιστορικό ψήφισμα της ολομέλειας του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Μας απάντησε: «Έχω ισχυρισθεί και έχω δηλώσει ότι το παράλογο του 21ου αιώνα ήταν να βλέπει ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στην Μόσχα και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείου τέχνης του πεζοδρομίου.
Είναι ντροπή να χρειάζεται ο κ. Ερντογάν και η Τουρκική πολιτική ηγεσία το Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να ψηφίζει και να ζητεί το αυτονόητο . Δηλαδή ότι κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία όπως πρόσφατα αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής μας ελευθερίας, 536 χρόνια είναι αρκετά, φθάνουν έως εδώ.
Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα θα ξανά ακουστούν σε όλο τον κόσμο . Ας καθαρίσει τα αυτιά του ο κ. Ερντογάν να ακούσει και να έλθει να προσευχηθεί μαζί μας στην Αγία Σοφία
Η Θρησκεία του το επιτρέπει. Το έχω διαβάσει στα γραπτά του προφήτη Μωάμεθ. Αισθάνομαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες Αγιοσοφιτών παγκοσμίως ξεκινήσαμε την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας».
Τέλος ο κ. Σπύρου στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Ήρθε η ώρα! Ερντογάν προχώρα».

Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!

Siglitiki Sina's

Δημοσιογράφοι χωρίς «περικοκλάδες»

Μία  από τις διατάξεις   που περιλάμβανε  η τροπολογία  του β΄ αντιπροέδρου  Ευάγγελου Βενιζέλου για τα ΜΜΕ  και η οποία τελικά  αποσύρθηκε,  ανέφερε:
     Και εδώ τίθεται το ερώτημα:
     Τι θα πει προσιδιάζει;  Το Ορθογραφικό Ερμηνευτικό Λεξικό του Δημητράκου  εξηγεί;
     «Προσιδιάζω = αρμόζω,  ταιριάζω εις τι».
      Δηλαδή πρόκειται  για  «δημοσιογράφους» που μπορεί να είναι διοικητικοί υπάλληλοι,  καθαρίστριες, δακτυλογράφοι, χορευτές, καλλιτέχνες,  που «προσιδιάζουν» στην ιδιότητα  του δημοσιογράφου, επειδή έτυχε να ασχολούνται με τις ειδήσεις, και την οποία  διατύπωση μπορεί να χρησιμοποιεί  κάποιος εργοδότης- εκδότης ημερήσιας εφημερίδας ή  καθημερινού ΜΜΕ  για να μην πληρώνει εργοδοτικές εισφορές;
       Είναι προσεγμένη αυτή η διάταξη,   αυτή η διατύπωση,  ή μήπως αφήνει περιθώρια να κατηγορηθεί κάποιος για «ίδιο συμφέρον»;
       Το Σύνταγμα  και οι νόμοι  αναφέρουν  καθαρά  το επάγγελμα του δημοσιογράφου χωρίς «περικοκλάδες». Ας το τηρήσουμε λοιπόν!  15=12=11

Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν στο υπουργικό συμβούλιο!


Ένα ακόμη σημάδι πλήρους διάλυσης της κυβέρνησης του ενός μηνός, αποτέλεσε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στο οποίο μόνο… ξύλο που δεν έπαιξαν οι υπουργοί κάτω από τον… άφωνο Παπαδήμο. Αν και τις προηγούμενες ημέρες τα «παπαγαλάκια» έκαναν λόγο για ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού, αυτό έμεινε στα λόγια και το μόνο που ακούγονταν στο υπουργικό ήταν φωνές κι αλληλοκατηγορίες.
Βασική αιτία της έντονης αντιπαράθεσης κορυφαίων υπουργών ήταν το φιάσκο της εργασιακής εφεδρείας. Οκτώ μήνες το κοσκίνιζαν και φτάσαμε δέκα μέρες πριν το τέλος του χρόνου να έχουμε μια απίστευτη κατάσταση που μόνο γέλιο προκαλούν. Από τα περίπου 10.000 διαπιστωτικά έγγραφα απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων, μόλις 1.000 έχουν ενταχθεί σε εργασιακή εφεδρεία και οι υπόλοιποι έχουν φύγει με σύνταξη.Ενώ η τρόικα είχε απαιτήσει 30.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, τίποτε δεν έχει γίνει λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης.
Αυτό ήταν αρκετό για μια οξύτατη επίθεση κατά του υπευθύνου για την εφεδρεία, Δ. Ρέππα, ο οποίος δέχθηκε τις επικρίσεις του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος χαρακτήρισε την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων «μαϊμού». O Ρέππας δεν έμεινε έτσι αλλά βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Γ. Ραγκούση για την αποτυχημένη, όπως είπε, απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου (Τρόικα ΠΑΣΟΚ) και Βορίδης δεν έχασαν κι αυτοί την ευκαιρία να επιτεθούν στο Ρέππα για την εφεδρεία, ξεχνώντας προφανώς ότι είναι οι βασικοί υπουργοί, μαζί με τον Βενιζέλο που αρνούνται να στείλουν στοιχεία για την εργασιακή εφεδρεία αλλά και για την συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών, ένα ακόμη φιάσκο εν εξελίξει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πρωταγωνιστές της διάλυσης της κυβέρνησης είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, λόγω της εσωκομματικής διαμάχης για την… καρέκλα στο κόμμα. Αν όμως οι ίδιοι οι Πασόκοι που πίεζαν για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, την σαμποτάρουν μ’ αυτό τον τρόπο, καλό είναι να πάνε σπίτι τους. Την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει οι πράσινοι υπουργοί παίζουν το γνωστό παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες.
Βαρύτατες είναι οι ευθύνες και του κ. Παπαδήμου που αφήνει ανεξέλεγκτους τους υπουργούς του χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Πάντως, ο κ. Παπαδήμος  αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος και εκνευρισμένος από την… κατάντια του κυβερνητικού σχήματος
«Δεν θα καταθέσουμε εύκολα τα όπλα» μας είπε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά το πέρας του Υπουργικού συμβουλίου, δείχνοντας έτσι το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση και επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία τους για την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.
Η μόνη λύση μοιάζει να είναι ο… ανασχηματισμός της κυβέρνησης μόλις 30 μέρες μετά την συγκρότησή της! Ο «λα(γ)ος» Καρατζαφέρης έσπευσε ήδη να το προτείνει και να γίνει θέμα στα μήντια για την προετοιμασία της κοινής γνώμης.
Η ουσία είναι ότι οι τρεις ομάδες του ΠΑΣΟΚ χτυπούν η μία την άλλη και συμμαχεί η μία εναντίον της άλλης χωρίς αρχές και χωρίς ηθική.
Ύστερα από όλα αυτά τίποτε δεν αποκλείεται. Από το να προχωρήσει ο Παπαδήμος σε ανασχηματισμό μέχρι να υπάρξουν παραιτήσεις που θα οδηγήσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

www.antinews.gr

Συνδικαλιστές, οι "νταβατζήδες" της ζωής μας.

καντε κλικ στην φωτο για αναγνωση
Οι εικονιζόμενοι -σε νεότερη ηλικία- αφορούν τους εργαζόμενους που σήμερα είναι στο κατώφλι της σύνταξης.
Ομάς νέες γενιές κομματικών εγκάθετων, καταδυναστεύουν σήμερα τα παιδιά μας στο χώρο δουλειάς.
 

Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι 2ο κόμμα στη Β' ΑΘΗΝΩΝ... Σιγά την "ανακάλυψη" για την Αθήνα της ανεργίας & της πείνας...


Eξαμηνίαιες τάσεις της MRB -> Προηγείται η ΝΔ - Καταρρέει ο Παπαδήμος

Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι 2ο κόμμα στη Β' ΑΘΗΝΩΝ παραδέχθηκε  ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνίαιες τάσεις της MRB, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το... 3,3%, Λευκό - αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.
Στην πρόθεση ψήφου επί όσων πρόκειται να ψηφίσουν, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26%, το ΠΑΣΟΚ 15,1%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%, η Χρυσή Αυγή 1,1% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3%, Λευκό -αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 18% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%.
Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.
Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 32,7%, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,1%, το ΚΚΕ 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,7%, , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα το 5,6%.
Αναφορικά με την κατανομή των εδρών η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 140 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 53, το ΚΚΕ 31, ο ΣΥΡΙΖΑ 24, ο ΛΑ.Ο.Σ. 20, η Δημοκρατική Αριστερά 19 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 13.
Κατάρρευση Παπαδήμου
Στο ερώτημα πώς αξιολογείται η πορεία τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα.
Σε ό,τι άφορα την ερώτηση αν θα πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει.
Σχετικά με το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.
Προηγείται ο Βενιζέλος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%. Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%.
Στο ίδιο ερώτημα, στους σημερινούς ψηφοφόρους του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευρύνει τη διαφορά του, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,8%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,4,%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12,3%, η Φώφη Γεννηματά με 2,7%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 2,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,1%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,3%. Άλλος απαντά το 0,8% των ερωτηθέντων.
Στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, προβάδισμα αποκτά ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 22,5%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,7%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6,5%, η Φώφη Γεννηματά με 3,8%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 2,5%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,%, ο Χάρης Καστανίδης με 1,1%. ο Γιάννης Ραγκούσης με 1%. Άλλος απαντά το 2,1% των ερωτηθέντων και κανένας το 36,3%.
Από real.gr, μέσω "Το Γρέκι"
sibilla

Ε.Ε: Το μακρύ μελόδραμα εξελίσσεται σε τραγωδία

Η Σύνοδος Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας είναι μάλλον μία ακόμη πράξη στο μακρύ μελόδραμα, το οποίο ακόμη μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία, υποστήριξαν οι Financial Times με πολύ εύστοχο τρόπο. Και η εξέλιξη των πραγμάτων δικαιώνει όσους μίλησαν για μια απογοητευτική Σύνοδο.
Οι ευρωπαίοι τα έκαναν για μια ακόμη φορά θάλασσα και αντί να καθησυχάσουν τις αγορές, με τις άστοχες κινήσεις τους ενίσχυσαν τις ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν τα χρηματιστήρια αλλά και το ευρώ να βρεθούν για πολλοστή φορά στο στόχαστρο των πωλητών.

 

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βυθίστηκε σε χαμηλά έτους έναντι του δολαρίου, ενώ τις τελευταίες δυο ημέρες έχει καταγράψει πτώση που ξεπερνά το 2,5%. Σύμφωνα με τους traders, αν το ευρώ «σπάσει» το φράγμα των 1,3000 δολαρίων, και στη συνέχει αυτό των 1,2980 δολαρίων, τότε η πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος θα επιταχυνθεί δραματικά. Από την πλευρά της η  Barclays προβλέπει πως το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,25 δολάρια μέχρι τον Ιούνιο και τα 1,20 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

 


Την ίδια στιγμή στοχοποιείται και πάλι η Ιταλία, με τα spreads των ομολόγων να διευρύνονται σημαντικά. Η Ρώμη σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων που διενήργησε την Τετάρτη άντλησε 3 δισ. ευρώ με μέση απόδοση στο 6,47%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ. Κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, η μέση απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 6,29%.
Στον αντίποδα η Γερμανία  πλήρωσε μόλις 0,29% σε δημοπρασία 2ετών ομολόγων, Καθώς τα γερμανικά Bunds απολαμβάνουν καθεστώς καταφυγίου μέσα στην κρίση, το yield ήταν μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου και η ζήτηση για τα ομόλογα στην τωρινή δημοπρασία, ξεπέρασε την προσφορά 1,4 φορά.


 

Τριγμοί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

 

Ομως το πιο ανησυχητικό είναι πως τίθεται εκ νέου υπό σοβαρή αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος πως οι καταθέσεις overnight των τραπεζών της Ευρωζώνης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άγγιξαν νέο υψηλό για το 2011. Αυτό αποτελεί μία ένδειξη των εντάσεων στην αγορά και της αβεβαιότητας που οδηγεί τις τράπεζες στην αγωνιώδη αναζήτηση ασφαλώς καταφυγίων για τη ρευστότητά τους. Οι τράπεζες κατέθεσαν την Τρίτη 346,36 δισ. ευρώ στο overnight. Το προηγούμενο υψηλό για το 2011 είχε καταγραφεί την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 334,91 δισ. ευρώ. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσης ότι οι εμπορικές τράπεζες δανείστηκαν 8,95 δισ. ευρώ στο overnight, έναντι 7,41 δισ. που είχαν δανειστεί την Παρασκευή.

 

Κινήσεις πανικού

 

Παράλληλα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι ευρωτράπεζες προχωρούν σε κινήσεις πανικού. Ξεπουλάνε όσο όσο σε ανταγωνιστές τους εκτός Ευρώπης, ρισκάροντας όμως τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία τους. Οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες, όπως προκέκυψαν από τα stress tests της ΕΒΑ οδηγούν τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε 'ξεπούλημα' των πιο κερδοφόρων assets που διαθέτουν εκτός της εγχώριας τους αγοράς. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν πέφτει καν στο τραπέζι καθώς οι τιμές των μετοχών των περισσότερων τραπεζών έχουν δεχθεί και φέτος ισχυρό πλήγμα.  Η ισπανική Banco Santander, με κεφαλαιακή 'τρύπα' ύψους 5,2 δισ. ευρώ, πούλησε την προηγούμενη εβδομάδα την κολομβιανή της μονάδα στην Corpbanca προς 1,16 δισ. δολάρια. Η γερμανική Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ενώ η βελγική KBC θα ''ξεφορτωθεί'' πιθανότατα τις δραστηριότητες της στην Πολωνία. Ωστόσο, οι επενδυτές επισημαίνουν ότι με την πώληση assets οι τράπεζες ρισκάρουν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε μια στάσιμη οικονομία, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ανάπτυξη από τις δραστηριότητες τους εκτός Ευρώπης.


πηγη   sofokleous10.gr

Η αμετροέπεια του κ. Ραγκούση


ΔΗΛΩΣΗ  του κ. Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τη συνέντευξη του κ. Ραγκούση σε τηλεοπτικό σταθμό.
Πολύ αργά σκέφτηκε ο πρώτος την τάξη υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου να αποδώσει ευθύνη την ώρα που αυτός σχεδίαζε πολιτική μέχρι πριν από λίγο.
Σχετικά με το “σκοτεινό” ΠΑ.ΣΟ.Κ της μεταπολίτευσης. Ο κ. Ραγκούσης ήταν και είναι βασικός τρόφιμος από το 1982 μέχρι και σήμερα. Είναι πάντα διορισμένος διότι στην ουσία και δήμαρχο τον
διόρισε η τότε ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Ο κ. Ραγκούσης είναι το πολιτικό ον της κομματικής ευνοιοκρατίας του αρχηγού.
Ήταν πάντα διορισμένος πολιτικός και ουδέποτε εκλεγμένος. Αυτά για την ιστορία.
Θα συνιστούσα στο κ. Ραγκούση να μην μετράει το πολιτικό του μπόϊ σε μεγεθυντικό καθρέπτη.
Να μην μετράει στο Πεντάγωνο το μπόϊ του το πρωί που ο ίσκιος του φτάνει μέχρι το Λυκαβηττό και το απόγευμα μέχρι την Πεντέλη αλλά να το μετράει καταμεσήμερο.