ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.11.11

Κατώτερη σύνταξη 350 ευρώ και στα 67 έτη θέλει η τρόικα

Χρειάζονται νέα μέτρα και παρεμβάσεις-σοκ προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ταμείων στο 1,2% του ΑΕΠ μέχρι το έτος 2060 σύμφωνα με την τρόικα. Νέα μέτρα-σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει: Περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων κατά 20%. Θέσπιση ενιαίας κατώτατης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερης, που δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ και ενοποίηση των επικουρικών. Σύμφωνα

με ασφαλείς πληροφορίες της «Ι», οι δανειστές μας θεωρούν ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό, που έγιναν με τον νόμο Λοβέρδου, «δεν επαρκούν». Ως αιτία, αναφέρουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υψηλή ανεργία, που έχει ως αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων από το σύστημα, ύψους 1,3 δις ευρώ.
Πηγή: isotimia

Κυριακάτικες Εφημερίδες 20-11-11 .......


20-11-11

.......














O OTE ετοιμάζεται για τη ΔΡΑΧΜΗ και… βγάζει τα λεφτά του ΕΞΩ!



Ο ΟΤΕ λαμβάνει προληπτικά μέρα στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, φέρεται να δήλωσε ο οικονομικός δ/ντης του Ομίλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχουν μεταφερθεί μέρος από τα ταμειακά διαθέσιμα σε ξένες τράπεζες!
«Εξετάζουμε να δούμε τί κινήσεις χρειάζεται να κάνουμε ώστε να προστατευτούμε στην περίπτωση που έχουμε μία τέτοια εξέλιξη», δήλωσε ο Κέβιν Κοπ στο συνέδριο TMT της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.


Ο Κοπ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του ΟΤΕ. Όπως είπε κατά την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία μετέφερε τα ταμειακά διαθέσιμα της από ελληνικές τράπεζες σε πολυεθνικές είτε με παρουσία στην Ελλάδα είτε εκτός συνόρων. Πρόσθεσε ότι το μόνο ρευστό που διατηρεί η εταιρεία σε ελληνικές τράπεζες αφορά αποκλειστά τις τρέχουσες λειτουργίες της εταιρείας.

Επίσης είπε ότι ο Οργανισμός προσπαθεί να πουλήσει το μερίδιο 20% που κατέχει στην Telekom Srbija αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία ώστε να αυξήσει τη ρευστότητα του.


«Έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να προστατέψουμε τα διαθέσιμα μας», τόνισε.


isotimia.gr
http://www.tsantiri.gr

ΠΗΓΗ

ΕΝΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ " ΤΟ 2012.......Ο ΚΟΛΥΒΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΙΔΩΣ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΗ

Καιρός τα κόμματα να γίνουνε …τελεία

Πέραν των διαφόρων μιζών και μαύρων χρημάτων κάτω από το τραπέζι για διάφορες εξυπηρετήσεις με νομοσχέδια της νύχτας, πέραν των τζαμπατζίδικων «φιλοξενιών» όπως τις λένε που απολαμβάνει κάθε βουλευτής στο χέρι, υπάρχουν και αρκετά επίσημα κονδύλια που καταβάλλονται προκειμένου να πληρωθούν «κρυφά» προνόμια, ως ανταμοιβή για την ανοχή που δείχνουν σε όσα αντισυνταγματικά πράττονται δια… της συνεχούς απουσίας τους. Η Ολλανδία των 17.000.000 έχει περίπου 100 βουλευτές. Εμείς στην μεγάλη και εύρωστη οικονομικά Ελλάδα, θέλουμε να πληρώνουμε 300 λαμόγιο-χαραμοφάηδες που εργάζονται για το… κακό μας. .

Αναλυτικά, για το 2012 προβλέπονται:
- Αντιμισθία συνεργατών βουλευτών 12.786.600 ευρώ
Πρόκειται για τον έναν επιστημονικό συνεργάτη που δικαιούται να έχει κάθε βουλευτής. Ο συγκεκριμένος........
υπάλληλος όμως πληρώνεται απ ευθείας από το ταμείο της βουλής. Επιπροσθέτως, κάθε βουλευτής έχει και 2 μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, όμως, οι υπερωρίες πληρώνονται και αυτές από την βουλή. - Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης 3.800.000 ευρώ
Ως γνωστόν, οι βουλευτές δικαιούνται ένα αυτοκίνητο το οποίο τους το παρέχει η Βουλή.
- Λοιπές μισθώσεις 3.800.000 ευρώ
Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει να κάνει με την διαμονή των βουλευτών περιφέρειας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Βουλή έχει συμφωνίες με 3-4 μεγάλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας προκειμένου να φιλοξενούνται οι εθνοπατέρες.
- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
Δωρεάν συσκευή και κυρίως «τσάμπα» τηλέφωνα για τους βουλευτές. Ποιος πληρώνει; Ο έλληνας φορολογούμενος.
 
kafeneio

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΑΠ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ (ΑΝΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ)

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στο PSI του 21% - Αυτό ήταν και παραμένει το διακύβευμαXRIMANEWS.GR 

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ βρίσκονται σε εξέλιξη με μία επίκαιρη ερώτηση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων να παραμένει αναπάντητη, το XrimaNews.gr αποκαλύπτει πως στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες, δηλαδή τη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που δημοσιεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να συμμετάσχει στο PSI του 21%, χωρίς ποτέ να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το ποιο ακριβώς δικαίωμα παραχωρούσε και τί θα μπορούσε να σήμαινε αυτό για την ιστορία της Ελλάδας στην περίπτωση που στα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα δεν πετύχαινε και η χώρα αναγκαζόταν να πτωχεύσει.

Η Anna Gelpern, ειδικός στο δίκαιο κρατικών ομολόγων στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την πληροφορία στους New York Times. Η εφημερίδα στο άρθρο της αναλύει το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα και εξηγεί ότι με τη συμφωνία για το PSI αποδέχτηκε να το χάσει κάτι που μπορεί να της κοστίσει αν χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενη διαπραγμάτευση στο μέλλον. Καθώς το PSI ακυρώθηκε η Ελλάδα κράτησε το πλεονέκτημα της και εξακολουθεί να αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για το PSI+.
Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί, ωστόσο, μία ένδειξη του ότι η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει το δρόμο της μυστικότητας και στο PSI+ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν θα παραχωρήσει αυτή τη φορά οριστικά το μεγαλύτερο νομικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της επίκαιρη ερώτηση για το θέμα από τις 7 Νοεμβρίου από τον ανεξάρτητο βουλευτή κύριο Κουρουμπλή αλλά αποφεύγει να απαντήσει.
Το πιθανότερο είναι ότι απλά θα αγνοήσει την ερώτηση ώστε να παραχωρήσει στους δανειστές αυτό που επιθυμούν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια (ή μήνες), τότε ακόμη και αν επιστρέψει στη δραχμή το χρέος της θα πρέπει να πληρωθεί σε ευρώ ενώ ακόμη και αν πτωχεύσει οι δανειστές θα μπορούν να διεκδικήσουν ελληνική περιουσία.
Η παραχώρηση αυτή είναι δραματική αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής: Αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή, με το υπάρχον δίκαιο μπορεί να αποπληρώσει το χρέος σε δραχμές. Έστω πως σε μία τέτοια περίπτωση το χρέος της αποτιμηθεί 100 τρις δραχμές (το ποσό χρησιμοποιείται για το παράδειγμα) και έστω πως ο πληθωρισμός, ιδιαίτερα στην αρχή, ανέλθει στην Ελλάδα μεταξύ 10-20% για μερικά χρόνια. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος 5-10 ετών η πραγματική αξία του χρέους θα έχει μηδενιστεί ακριβώς εξαιτίας του πληθωρισμού. Αυτό είναι κάτι το οποίο τρέμουν οι δανειστές της χώρας καθώς η Ελλάδα και δε θα πτωχεύσει και θα πληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και θα βρεθεί να μην της έχει κοστίσει το χρέος τίποτα με τους δανειστές να έχουν χάσει τα χρήματα τους.
Αντίθετα, αν το δίκαιο είναι το αγγλικό όπως στο PSI+ τότε στην περίπτωση που η χώρα γυρίσει στη δραχμή το χρέος θα πρέπει να πληρωθεί στο ευρώ με τον πληθωρισμό να παραμένει χαμηλός και τη χώρα να τινάζεται στον αέρα.
Επιπλέον, ακόμη και με την Ελλάδα στο ευρώ με βάση το ισχύον δίκαιο η χώρα μπορεί να ψηφίσει νόμο στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο αν το 51% των ομολογιούχων συμφωνήσει να δεσμεύεται και το υπόλοιπο 49% να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Καθώς ομόλογα ύψους περίπου 120 δις ευρώ κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει αναδιάρθρωση σε ομόλογα ύψους 240 δις ευρώ, δηλαδή περίπου στα 2/3 του χρέους.
Αυτό το δικαίωμα η χώρα μπορούσε να το έχει ασκήσει εξ αρχής ακόμη και σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε προκειμένου να στηρίξει το ευρώ και να μην προκαλέσει αναστάτωση στο ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και για να αποφύγει τις σημαντικές συνέπειες που θα προκαλέσει στη χώρα (αποκλεισμό από τις αγορές κεφαλαίων για χρόνια, μείωση της αξιοπιστίας της κλπ). Ωστόσο, καθώς η χώρα απέχει από τη χρήση ενός τόσο σημαντικού της δικαιώματος θα έπρεπε η βοήθεια να είναι πολύ ουσιαστικότερη και όχι να έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και της Γερμανίας.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, που η Ελλάδα εκβιάζεται και εμπαίζεται εδώ και μήνες για τη εκταμίευσης της 6ης δόσης (Ελλάδα είναι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί της) θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες ότι είχαν ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί απ' την αρχή και υπέφεραν όσα δεινά έχουν υποστεί εδώ και 1,5 χρόνο προκειμένου να σώσουν την Ευρώπη και τους δανειστές τους. Γι' αυτό τους αξίζει άμεσα μία ουσιαστική λύση η οποία προφανώς δεν είναι 10 χρόνια οικονομικού πόνου με παραχώρηση του δικαίου των ελληνικών ομολόγων στους δανειστές τους ώστε να μείνουν νομικά άοπλοι.
Διαδώστε το μήνυμα στους βουλευτές που ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές και ζητήστε τους να καταθέσουν και αυτοί επερωτήσεις στη Βουλή και να ζητήσουν ενημέρωση απ' την κυβέρνηση. Στην περίπτωση που κάποιος βουλευτής χρειαστεί τις ειδικές μελέτες αμερικανικών και αγγλικών πανεπιστημίων για το πλεονέκτημα της Ελλάδας, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@xrimanews.gr για να του κοινοποιήσουμε ολόκληρο το σχετικό φάκελλο. Η Ελλάδα χρειάζεται τους βουλευτές και τους πολίτες της περισσότερο από ποτέ. Ενημερωθείτε για το θέμα και ενεργοποιηθείτε πριν να είναι αργά. Ήδη οι διαπραγματεύσεις το PSI+ έχουν ξεκινήσει και η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις οριστικές της προτάσεις στα τέλη του Νοεμβρίου.
Μη μένετε θεατής των γεγονότων. Βοηθήστε τη χώρα μας και τους βουλευτές μας να κατανοήσουν τί διακυβεύεται.

Εκλογές στις 19/2/2012 ή νέο κόμμα του Λουκά Παπαδήμου;;;

Μια δυναμική εξέλιξη των πραγμάτων, με διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά απ’ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr 
Το πολιτικό σκηνικό ή το πολιτικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, είναι ενδεικτικό της νέας δυναμικής η οποία αναπτύσσεται στα δύο κόμματα εξουσίας.

Μιας δυναμικής εξέλιξης των πραγμάτων, με διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά απ’ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καρατζαφέρης προτίμησε, ή έτσι του είπαν να προτιμήσει, οι «φίλοι» του, να συμμετέχει, ως ΛΑ.Ο.Σ στην «συγκυβέρνηση», τηρώντας ταυτόχρονα και στάση συνέπειας, στις εξαγγελίες του.

Δίνοντας αυτόματα το «μήνυμα» του αστικού κόμματος εξουσίας, δημιουργώντας επιχειρήματα, έναντι του χαρακτηρισμού, τον οποίον πολλοί, όχι πάντα καλοπροαίρετοι, του είχαν προσάψει, ως «ακροδεξιού» κόμματος.

Η αριστερά παλεύει να πείσει περί των «προπατορικών λαθών» της, (διάσπασή της, ιδεοληψίες της, δογματικότητά της, κτλ), και να αναπτύξει εκλογική δυναμική τέτοια, η οποία θα της επιτρέψει να μεταφράσει την πολιτική της υπεροχή, σε ψήφους, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν «κέντρα», χωρίς απαραίτητα να είναι μόνον εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία έμμεσα ή άμεσα, προσπαθούν να επιδράσουν στο είδος και την διάρκεια του πολιτεύματος στην χώρα, διαμορφώνοντας σε δύο πυλώνες την επιρροή τους, στο εκλογικό σώμα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η χρήση οικονομικών μεγεθών, στήριξης ή απόρριψης, πολιτικών και κομμάτων, και ο δεύτερος πυλώνας είναι η χρήση των μέσων μαζικής επικοινωνίας, με συγκεκριμένη στόχευση επηρεασμού και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Έχουν αποφασίσει (αυτά τα «κέντρα»), όπως όλα δείχνουν, ότι η χώρα, ή θα πάει σε εκλογές σύντομα αλλά χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά,(ήδη διαφανήκαν σοβαρές ομαδικές αντιδράσεις), ή άν αυτό δέν είναι εφφικτό, οι εκλογές θα γίνουν πολύ αργότερα, όταν και όποτε το επιτρέψουν οι «κατάλληλες» για την οικονομία συνθήκες με «συγκυβέρνηση», πράγμα το οποίο, έχει πολύ λίγο να κάνει, με το συμφέρον του Ελληνικού λαού, της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα "ακροδεξιά σταγονίδια" εμπεριέχουν μακροσκελή συγκρουσιακή πορεία εντός της ΝΔ, όπως και οι "διακοπές των πορφυρογέννητων".

Η πορεία πρός ένα "τοκετό", δέν είναι ποτέ ανώδυνη, αντιμετωπίζει ενδεχόμενες απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Η Ντόρα καραδοκεί, με έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό βουλευτών εντός της ΝΔ, να ερωτοτροπεί πρός μία λύση πιο "κεντρώα".

Αυτό θα αποτελέσει και την θρυαλλίδα για τίς εξελίξεις εντός της ΝΔ, και συνολικά της "δεξιάς" στην Ελλάδα.
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα συμπεριλάβουν ή τουλάχιστον θα επηρεάσουν άμεσα, και το ΛΑ.Ο.Σ, και την Δημοκρατική Συμμαχία, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Αυτό έχει να κάνει, με τα συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας, οι οποίοι ως «ισχυροί παίκτες» διαμορφώνουν πολιτικό περιβάλλον, ως αποτέλεσμα επιθυμητό και εξυπηρέτησης συμφερόντων, και στους έξωθεν «εταίρους» μας.

Ένα κομμάτι αυτού του σχεδιασμού, η εκτίμησή μου είναι, ότι στοχεύει στην προώθηση μια νέας μορφής «συγκυβέρνησης» αποτελούμενη από κομμάτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπό την αρχηγία γνωστού πολιτικού τζακιού το οποίο θεωρούν ότι δεν «κάηκε» ακόμη, ή ότι δύναται να εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία.

Τά εναπομένοντα κομμάτια, αυτής της δημιουργίας νέου κόμματος, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ θα αποτελέσουν τον πολιτικό αντίποδα του νέου πολιτικού κόμματος του "δημοκρατικού" κέντρου.

Σε αυτήν την σύντομη κατά την άποψη μου πορεία, πλην όμως, συντεταγμένης, θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, να γίνονται πιό φιλολαικά, να ακούγονται «φωνές» κοινωνικής ευαισθησίας, και βέβαια αντιδράσεων βουλευτών, θα οξύνονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, κτλ.

Στην ΝΔ, ήδη έχει διαμορφωθεί και το "κλίμα", αλλά και οι ιδεολογικοπολιτικές αναφορές, με στόχο τον αρχηγό κ. Α.Σαμαρά.
Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ.Παπανδρέου αντιλαμβανόμενος την γενικευμένη φθορά στο πρόσωπό του, την κόπωση, την επερχόμενη αντίδραση, αλλά και την αλλαγή σκηνικού, προσπαθεί να αποφύγει κατ`αρχάς, η εάν δεν δύναται κάτι τέτοιο, να επενδύσει στήν κατάσταση, με αναφορές στους έξωθεν ατλαντικούς ισχυρούς του φίλους.

Θεωρώ και εκτιμώ ότι ή πορεία έχει ήδη αρχίσει και ουδείς πλέον δύναται να την σταματήσει.

Οι δύο αρχηγοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) κ. Σαμαράς και Παπανδρέου θα προσπαθήσουν, ως έσχατο όπλο, να επιβάλλουν «λίστα» εκλογής βουλευτών, και τοιουτοτρόπως θα αρχίσει, έως να επέλθει, όλως τυχαίως, το απευκταίον.

Ένα νέο κόμμα υπό τον κ. Λ.Παπαδήμο!!!



ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια ιδέα τι είναι η ακροδεξιά. Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις , αρκεί να ακούσουμε τον κολοτούμπα Καρατζαφέρη για να καταλάβουμε τι σημαίνει πολιτική εκμετάλλευση των πατριωτικών και θρησκευτικών αισθημάτων του λαού.
Αυτός ο άνθρωπος κάποτε παρίστανε τον αντισιωνιστή, ενώ σήμερα εμφανίζει ως σωτήρια την υποταγή της Ελλάδος στο σιωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα με τα χίλια πλοκάμια του . Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της λεγόμενης κυβέρνησης συνεργασίας . Μια τοπική ( σε εθνικό επίπεδο) χούντα , στην υπηρεσία του χρηματοπιστωτικού υπερκράτους , με ένα πρωθυπουργό πιστό και δοκιμασμένο στέλεχος των χρηματοπιστωτών , τον Λουκά Παπαδήμο.
Βέβαια αυτή η μορφή εξαπάτησης των πολιτών δεν είναι γνώρισμα μόνο του Καρατζαφέρη, αλλά των περισσοτέρων πολιτικών. Είναι τρόπος διακυβέρνησης των μαζών που αποτελεί σχολή πολιτικής πρακτικής . Ουσία αυτής της «τέχνης» είναι η εξυπηρέτηση του συστήματος της διεθνούς και ντόπιας πλουτοκρατίας μέσα από τεχνικές διάσπασης της λαϊκής βούλησης και χειραγώγησης του λαϊκού αισθήματος.
Ο Καρατζαφέρης είναι μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού απατεώνα και οργάνου του συστήματος, μουσειακής αξίας. Οι υπόλοιποι δεν διαφέρουν σε τίποτα ως προς την ουσία αλλά μόνον ως προς τα φαινόμενα .
Η μοναδική αντιμετώπιση αυτής της σχολής πολιτικών απατεώνων, είναι η αφύπνιση του λαού και η πολιτικοκοινωνική αναθέσμιση που θα επιτρέψει την άσκηση της πραγματικής λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Όσο ο λαός θα ψάχνει αρχηγούς για να παίζει ο ίδιος το ρόλο του κοπαδιού , θα αναπαράγει με την συναίνεση του τους απατεώνες και θα βιώνει εξευτελισμούς και συμφορές.
Αν κάποτε ο λαός ξυπνήσει από το λήθαργο του θα καταλάβει πως όλοι αυτοί οι τύποι του συστήματος δεν αξίζουν περισσότερο από τα σκουπίδια. Όσο θα υπνώττει , τα σκουπίδια αυτά θα κουμαντάρουν τη ζωή του . Αυτή είναι η ποινή που εκτίουν οι λαοί που από πολίτες μετατρέπονται σε υπάκουους και σκυφτούς σκλάβους.

Λουκάς Σταύρου

ΟΤΑΝ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ Ο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ

Bέβαια σήμερα έχει γίνει ο μεγαλύτερος σφουγγοκωλάριός της. Συγκυβερνάει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την πρωθυπουργία ενός εξέχοντος μέλους της Τριμερούς, ομοτράπεζος πλέον με μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στο υπουργικό, έχει γίνει αγαπημένο παιδί των ΜΜ"Ε" και έχει πλέον προβολή μεγαλύτερη από όση του αναλογεί, από την κοινοβουλευτική του δύναμη…

Με την συμμετοχή του στην αντισυνταγματική συγκυβέρνηση πολλοί φανατισμένοι κομματικοί ακόλουθοι πήραν αξία και βγαίνουν να μας κουνήσουν το δάχτυλο για να μας επιβάλλουν το τι πρέπει να πιστεύουμε για τον μεγαλύτερο πολιτικό που έκανε ιδεολογία το “όπου φυσάει ο άνεμος πάω”…

Για θυμηθείτε τον όρκο που δίνατε παλιά μέλη του ΛΑ.Ο.Σ:

το ηχητικό είναι από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real FM στις 18-11-11
 
 

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ

Τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστούν οι μισθοί των εργαζομένων σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις), του κράτους και των ΝΠΔΔ, από 1η Νοεμβρίοθ, καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με βάση το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου*, η οποία απεστάλη στα υπουργεία και στους παραπάνω φορείς. Από τους φορείς αυτούς εξαιρούνται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΚ), της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), του Εθνικού Θεάτρου (ΕΘ), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής.
Κατ' αναλογία των μισθών του Δημοσίου
Σύμφωνα τόσο με το νόμο όσο και με την εγκύκλιο οι μισθοί των εργαζομένων στους παραπάνω φορείς καθορίζονται κατ' αναλογία των αντίστοιχων του Δημοσίου. Συγκεκριμένου διατηρείται το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων για τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Διοικητή  στα 5.856,05 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, «κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής, το ανώτατο όριο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) για εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου ισούται με το αντίστοιχο ανώτατο όριο που προκύπτει κατ' εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου Β' του ίδιου νόμου για τους υπαλλήλους με αντίστοιχη σχέση εργασίας στο Δημόσιο».
*ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου κάντε κλικ εδώ

.aftodioikisi.gr

Ο υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ δεν είναι μόνον υποστηρικτής του Λε Πεν, αλλά και θιασώτης της φασιστικής οργάνωσης Ταγματαλήτων Χ!

Νέα στοιχεία για την «δημοκρατική» δράση και πορεία του κ. Βορίδη, που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών…
Ο κ. Βορίδης δεν είναι μόνον ο γνωστός παρακρατικός τσεκουροφόρος. Εκτός από θιασώτης και θαυμαστής του Λε Πέν, είναι και θαυμαστής της φασιστικής προδοτικής οργάνωσης ταγματασφαλιτών “Χ”!
Σήμερα, με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως δημοκράτης πολιτικός θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός πάσχει από αμνησία.
Άραγε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, υποτίθεται σοσιαλιστής, δεν γνώριζε τη δράση του κ. Βορίδη ή εκτελεί εργασία ξεπλύματος της ακροδεξιάς και με ποιο αντίτιμο;
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν μια ελάχιστη ντροπή ή συνεργάζονται και υπερψηφίζουν τον κ. Βορίδη για την καρέκλα τους και τον παχυλό βουλευτικό μισθό;
Άραγε τι θα πουν στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟκ για τις πράξεις τους;
Δείτε τη δράση του Υπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ...
 
Τα στοιχεία από το βιβλίο:

Ρητή διάψευση από τον Α. Χάγιο σε κοινές …Τζουμακίες

Quantcast
Ρητή και κατηγορηματική δήλωση διάψευσης στη προκλητική διοχέτευση ”είδησης” του Σ. Τζουμάκα ότι του εξέφρασε την ”αλληλεγγύη” του, σε σχέση με εκδηλώσεις αποδοκιμασίας του στην Κέρκυρα,   έκανε ο Α. Χάγιος 
ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΓΙΟΥ
 Με αφορμή δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα στην ηλεκτρονική έκδοση της ‘Ελευθεροτυπίας’ δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει καμιά αλληλεγγύη ούτε με τον ίδιο ούτε με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν τη δίκαιη οργή και κατακραυγή του λαού που υποφέρει από την πολιτική του κόμματος τους, του κόμματος του Μνημονίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών.
Με την πολιτική αυτή είναι συνυπεύθυνος και ο Στ Τζουμάκας που ψαρεύει σε θολά νερά για να καλύψει την πλήρη ταύτιση του με τον Γ. Παπανδρέου, την αντιλαϊκή πολιτική του και τη στήριξη του στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και στον πρωθυπουργό  των τραπεζιτών.
 Αθήνα 18/11/2011
αριστερό blog

Ούτε να πτωχεύσουν δεν μπορούν

thumbΑκόμα και η πτώχευση έχει καταστεί απαγο­ρευτική διαδικασία για πολλούς μικρομεσαί­ους επιχειρηματίες και εμπόρους. «Ούτε να πτωχεύσει κανείς δεν μπορεί σε αυτήν τη χώρα», επισημαίνουν στα δικαστήρια μεταξύ σοβαρού και αστείου... Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότεροι ιδιο­κτήτες που διατηρούν μικρές επιχειρήσεις και κα­ταστήματα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, προσέρχονται στα δικα­στήρια προκειμένου να ρωτήσουν πόσο θα τους κοστίσει η διαδικασία αίτησης πτώχευσης.

Μόλις όμως πληροφορούνται ότι με το «καλη­μέρα» θα πρέπει να πληρώσουν μόνο για το παρά­βολο 500 ευρώ, το ξανασκέφτονται. Επιπλέον, αν υπολογιστεί ότι θα χρειαστούν τη συνδρομή δικη­γόρου αλλά και λογιστή, τότε εκτιμάται ότι συνο­λικά θα πρέπει να έχουν στην τσέπη τους περίπου 1.500 με 2.000 ευρώ για να ξεκινήσουν τη διαδι­κασία.
Δικαστικοί κύκλοι παραδέχονται – με βάση τα όσα έχουν δει – ότι πράγματι το ποσό που απαιτεί­ται αποτρέπει πολλούς ιδιοκτήτες να κινήσουν τις διαδικασίες για πτώχευση.
Τον τελευταίο χρόνο σε κατάσταση πτώχευσης με δικαστική απόφαση έχουν κηρυχθεί εκατοντά­δες επιχειρήσεις στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιχει­ρήσεις οικοδομικών υλικών, γραφεία γενικού του­ρισμού, επιχειρήσεις αλουμινίου, εκμετάλλευσης ξενοδοχείων, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.
Η σοβαρή κρίση στην αγορά φέρεται να έχει «παγώσει» – τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία του τελευταίου χρονικού διαστήματος – και τις αιτήσεις εταιρειών για την υπαγωγή στο άρ­θρο 99, στο οποίο τον τελευταίο χρόνο είχαν προσφύγει πολλές εταιρείες, ακόμα και μεγάλες.
Όπως είναι γνωστό, η αίτηση πτώχευσης αφορά τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας του Πολυμε­λούς Πρωτοδικείου. Αίτηση πτώχευσης μπορεί να καταθέσει είτε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος είτε τρί­τος στον οποίο χρωστάει.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται να προσκομι­στούν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποδειχτεί στο δικαστήριο ότι ο αιτών «μόνιμα και ολοσχε­ρώς» αδυνατεί να ικανοποιήσει τους δανειστές ή άλλους οφειλέτες.
Κατά μέσο όρο ο χρόνος που απαιτείται για να εκδώσει το δικαστήριο απόφαση για την κήρυξη ή όχι μιας εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης είναι τέσσερις μήνες.

Το Ποντικι

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ....EΦΥΓΕ.. ΚΑΙ ο Νεοκλής Σαρρής....

.ΚΡΙΜΑ..ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ
Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επι των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Διετέλεσε...
καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.
Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Συνέχεια εδώ

Ο σκοπός κύριοι δεν αγιάζει τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν!!

Θύελλα βυσσοδομεί μεταξύ των αστών και το μνημόνιο δεν αθωώνεται ως μέσο.
 Μια θύελλα που μαίνεται σε όλα τα αστικά κόμματα και δεν μπορείς να την περιγράψεις πλήρως με ερμηνευτικό δίπολο Μνημονιακοί vs αντιμνημονιακοί. Είναι φανερό ότι μνημονιακοί και αντι μνημονιακοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα πλην ίσως του ΚΚΕ. Μπορείς όμως να πεις ότι το Μνημόνιο την γέννησε αυτή την κοινωνική θύελλα και οι κοινωνικοί άνεμοι του την τρέφουν.
Το ΚΚΕ αναλύει την παρούσα κρίση σαν αποτέλεσμα της αρχαίας διαίρεσης των τάξεων. Αυτό του αφαιρεί την δυνατότητα σοβαρής επιρροής στην παρούσα θύελλα που μοιάζει περισσότερο με εμφύλιο της αστικής τάξης. Το γεγονός αυτό αφήνει το ΚΚΕ απ έξω και περιχαρακωμένο. Κι όμως αυτά που αναλύονται παρακάτω θα μπορούσαν να…
 Αν επιχειρήσεις να την αναπτύξεις στο δίπολο Ευρωπαϊστές-Πατριώτες, ανακαλύπτεις ότι δεν επαρκεί για να μπει κάθετος διαχωρισμός. Είναι αντιληπτό ότι υπάρχουν ευρωπαϊστές που είναι κατά του ευρώ όχι όμως εναντίων της ιδέας ενός κοινού νομίσματος αλλά εναντίων του ευρώ όπως αυτό κατάντησε να είναι. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πατριώτες που δεν πιστεύουν στην “απομόνωση” της χώρας από την Ευρώπη.
 Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το παλιό ερμηνευτικό δίπολο Δεξιά αριστερά μοιάζει να μην έχει νόημα στην ευρωζώνη της ΕΚΤ, της κομισιόν και της κρίσης. Το δίπολο αυτό που κάποτε ξεκίνησε να αφορά τον αγώνα για την συμμετοχή του λαού στο πολιτικό γίγνεσθαι, μετά την πτώση του υπαρκτού κατάντησε να είναι απλώς “μίγμα” οικονομικής πολιτικής.
Υπήρξε κενό και αυτό το κενό αρχίζει να καλύπτεται.
Μπροστά μας υπάρχει το σενάριο η κρίση να παρασύρει όλα τα κράτη και να γυρίσουμε στο έθνος και στις εθνικές οικονομίες και υπάρχει και το σενάριο η κρίση να τελειώσει και η Ευρώπη να σωθεί.
 Και στα δυο σενάρια θα έχει αποκαλυφθεί το έλλειμμα Δημοκρατίας και ο απολυταρχία των αγορών. Και στα δυο σενάρια η ακραία έκφραση της Δεξιάς που σήμερα αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμός θα έχει καταρρεύσει.
Στην ιστορία θα θυμόμαστε ότι ο νεοφιλελευθερισμός θα έχει φανερά υποκινήσει την εκδίωξη εκλεγμένων κυβερνήσεων -και μάλιστα δεξιών ή κρυφοδεξιών κυβερνήσεων-, και την αντικατάσταση τους με τραπεζίτες για την επίτευξη του  αντικειμενικού του σκοπού.
 Μην έχετε αμφιβολία ότι ο κυρίως στόχος είναι η «αποτελεσματικότητα» και η εφαρμογή των αποφάσεων μιας αυτοανακηρυγμένης  ως ελέω θεού ηγεσίας της Ευρώπης. Μην έχετε αμφιβολία ότι μόνο το γεγονός ότι οι στρατηγοί του Νότου δεν σκαμπάζουν από αγορές μας «σώζει» από τις παραδοσιακές στρατιωτικές χούντες. Ίσως να μην είμαστε τελείως χαβαλέδες  αν πούμε ότι, αν  οι παπάδες ήταν brokers και  traders θα φτάναμε ίσως  και στην θεοκρατία προς χάρην του σκοπού.  Όμως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!
 Η Θύελλα που βυσσοδομεί μεταξύ των αστικών κόμματων διαχωρίζεται καλύτερα αν την δεις ως αδυσώπητη σύγκρουση μεταξύ Δημοκρατίας και ελέω θεού αγορών. Μας  παγιδεύει όμως η ερμηνεία που μιλά για «εμφάνιση στο προσκήνιο του λαού» κυρίως για την έννοια που έχει αποκτήσει ο λαός στο πολιτικό λεξιλόγιο.
Σε αυτό το επίπεδο η μάχη φαίνεται να διεξάγεται μεταξύ λαϊκιστών και ελιτιστών. Μια μάχη για την προάσπιση  λαϊκών και συντεχνιακών κατακτήσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και τελικά ως μια μάχη μεταξύ ανευθυνότητας και υπευθυνότητας.  Η ερμηνεία αυτή είναι ελλιπέστατη και έρχεται από πάνω προς τα κάτω λειτουργώντας ως παγίδα..
 Μας βοηθά όμως να μιλούμε για «εμφάνιση στο προσκήνιο τμημάτων των αστικών στρωμάτων όλων των κόμματων» με δημοκρατικά αιτήματα, ανάλογα της κάθε κοινωνίας. Οι απαιτήσεις για συμμετοχή και για συν-απόφαση καταλήγουν στο αίτημα  για Δημοκρατία κάτω από την οποία θα πρέπει -είναι απαίτηση- να τεθούν οι αγορές.
 Τα νέα κόμματα που θα προκύψουν στο τέλος της ημέρας θα είναι τα Δημοκρατικά και τα «αγοραία» και η μάχη θα είναι για το ποιος έχει το πάνω χέρι.
 Από την μια η Δημοκρατία, η δημοκρατική πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, το δικαίωμα στην ασφάλεια για όλους, η δημοκρατική πρόσβαση στα αγαθά, στις ευκαιρίες, στην δουλειά, στο πλούτο  και στα παραγόμενα υλικά.
Όλα αυτά βρίσκονται αντίθετα και είναι εκ της φύσεως το αντίπαλο δέος των αγορών του ρίσκου, του κέρδους της ανεργίας, της φτώχιας, του βιολογικού και φυσικού ανταγωνισμού, του δυνατού που τα παίρνει όλα, του πλούσιου γόνου που ξεκινά με  καλύτερους όρους. Aπολύτως αντίθετα στα φέουδα των αγορών Golman, Fitch, Morgan, Moodys, coca cola, Deutsche Bank, BP κλπ. (τα ονόματα είναι τυχαία)
Αυτό είναι και πάλι το διακύβευμα
Μεσοβέζικα πράγματα όπως κόμματα που θα αναζητούν μια σχέση ανοχής μεταξύ αγορών και Δημοκρατίας δεν θα χωρέσουν γιατί θα είναι “ύποπτα”. Θα είναι μια απάτη που ίσως υπάρξει για λίγο καθώς το παλιό  θα αντικαθίσταται από το νέο.
Για τους Δημοκράτες οι αγορές είναι  ένα μέσο παραγωγής. Όπως περίπου τα παραγωγικά ζώα μας, τα χωράφια και τα δέντρα μας η ένα εργοστάσιο. Τα φροντίζουμε, τα  δουλεύουμε, τα περιποιούμαστε, τα ποτίζουμε αλλά κάθε βραδύ πρέπει να τα αρμέγουμε για να μην “αρρωστήσουν” μείνει το Γάλα και χαλάσει το ζώο. Δυο φόρες το χρόνο πρέπει να τα θερίζουμε και τακτικά καρπωνόμαστε τα παραγόμενα γιατί μένουν κάτω στην γη και σαπίζουν δημιουργώντας παράσιτα και σαπρόφυτα φορείς ασθενειών για την Δημοκρατία.

18.11.11

Καθώς Έλληνες μπλόγκερ επιτίθενται στην κυβέρνηση, τα ονόματά τους καταζητούνται





Μια χώρα η οποία ταλανίζεται από οικονομική κρίση, απεργίες, διαδηλώσεις και ταραχές αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μπλογκ, ωστόσο υπάρχει σε εξέλιξη κίνηση για υπονόμευσή τους, σύμφωνα με επικριτές.
 Του Άντι Νταμπίλης για τους Southeast European Times στην Αθήνα – 17/11/11

Η μπλόγκερ Θεοδώρα Οικονομίδη αναφέρει πως δεν είναι βέβαιη για το αν υπάρχει σχέση μεταξύ του μπλογκ της, The Irate Greek, το οποίο καταφέρεται οδυνηρά εναντίον της κυβέρνησης, και τα τερτίπια του υπολογιστή της, ή εάν η αστυνομία που εμφανίστηκε ξαφνικά στη γωνία του σπιτιού της κάνει απλά περιπολία.




"Δεν πιστεύω πως έχω πέσει θύμα χάκερ, ακόμα", ανέφερε στους SETimes. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αποκαλύψει τα στοιχεία της πριν από μερικούς μήνες, η Οικονομίδη ήταν μια από την αυξανόμενη "λεγεώνα" ανώνυμων Ελλήνων μπλόγκερ που κατακρίνουν καθημερινά την κυβέρνηση για την οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον διαδηλωτών, όπως πιστεύουν.
Ήταν τόσο συνεχές που τον Αύγουστο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε πως η Ελλάδα θα καταστήσει πιο αυστηρούς τους νόμους της για το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, και συνέταξε νέο νόμο ο οποίος διευκολύνει τον εντοπισμό ανώνυμων μπλόγκερ, τους οποίους χαρακτήρισε ως άτομα τα οποία έχουν την τάση για βίαιες ενέργειες εναντίον πολιτικών, οι οποίοι έχουν διασυρθεί σε τέτοιο βαθμό που φοβούνται το ενδεχόμενο επίθεσης.
"Δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο", ανέφερε ο Παπαϊωάννου. "Στα χέρια λίγων, το διαδίκτυο έχει αποτελέσει εργαλείο λασπολογίας, απειλώντας τις ζωές συμπολιτών", πρόσθεσε. Υπάρχουν περίπου 55.000 μπλόγκερ στην Ελλάδα που μπορούν να στραφούν σε άλλα μέσα, όπως ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως το Facebook, πίνακες μηνυμάτων, το Twitter, ή άλλα φόρουμ όπου οι ταυτότητές τους είναι κρυφές.
Ο Παπαϊωάννου συνέστησε επιτροπή για να καθοριστεί εάν οι συκοφάντες πολίτες μπορούν να αναγκαστούν να γνωστοποιούν τις ταυτότητές τους μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και της Google. Ζήτησε από τα ΜΜΕ να συζητήσουν εθελοντικά το ενδεχόμενο να παραιτηθούν των κανονιστικών δικαιωμάτων τους, ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση ενός εκ των μελών της επιτροπής, του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη της εφημερίδας Καθημερινή, ο οποίος έγραψε, "Οποιαδήποτε απόπειρα εντοπισμού των μπλόγκερ ή λογοκρισίας ακόμα και του χειρότερου είδους μπλογκ...είναι καταδικασμένη να αποτύχει...η παγκοσμιοποίηση του διαδικτύου, δημιουργεί το μεγαλύτερο παρανομαστή ελευθερίας".
Η ιδέα ήρθε πριν από μερικούς μήνες όταν συνελήφθησαν δυο άνδρες στη Θεσσαλονίκη επειδή κόλλησαν αφίσες οι οποίες χαρακτήριζαν τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου "Καταζητούμενο", για επιβολή περικοπών σε μισθούς, αυξήσεις φόρων και μείωση συντάξεων στους Έλληνες, με αντάλλαγμα το πρώτο δάνειο διάσωσης ύψους 109 δισ. ευρώ ώστε να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Τον προηγούμενο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε αρκετά άτομα επειδή ανάρτησαν αντικυβερνητικά πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Ελλάδα απαιτεί επίσης από όσους αγοράζουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας να προσκομίζουν τα δελτία ταυτότητάς τους, σε προσπάθεια, όπως τη χαρακτήρισαν οι Αρχές, να αποτραπεί η χρήση ανώνυμων τηλεφώνων για σχεδιασμό ή διάπραξη εγκλημάτων.
Η Οικονομίδη ανέφερε πως αποτελούν κυβερνητικές προσπάθειες για έλεγχο των πολιτών, όχι των συσκευών τους. "Δεν αποτελεί δικτατορία καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε κατάργηση των θεσμών, ωστόσο υπάρχει μια μετατόπιση προς τον αυταρχισμό...Θέλουν να εκφοβίσουν το λαό", ανέφερε.
Η Μαρία Αδαμοπούλου, δικηγόρος η οποία εργάζεται σε κυβερνητική επιτροπή, δήλωσε στους SETimes πως "Δεν ήταν ποτέ πρόθεση του υπουργού ή οποιουδήποτε στην επιτροπή να απαγορεύσει την ελευθερία της έκφρασης ή να καταργήσει την ανωνυμία των μπλόγκερ", αλλά να υπάρξει ένα μέσο ώστε να ενεργούν ενάντια σε συκοφαντίες και εγκλήματα που διαπράττονται μέσω ή με τη βοήθεια του διαδικτύου.
"Υπάρχει κατάλογος εγκλημάτων για τα οποία οι ISP μπορούν να παρέχουν ιχνηλάτηση και το όνομα του ατόμου που έχει δημιουργήσει τη δυσφήμηση. Μπορείς να βρίζεις και να κάνεις ό,τι θες και να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία, και αυτό είναι που θέλουμε να ρυθμίσουμε", πρόσθεσε.
Όταν ο Παπαϊωάννου έβαλε στο στόχαστρο τους μπλόγκερ, η Οικονομίδη τον λοιδόρησε. "Δεν περνάς αρκετή ώρα online. Αν το έκανες, θα γνώριζες πως η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, στην Ελλάδα και αλλού, έχει να κάνει με κάθε είδος άσκοπων πραγμάτων: μαγειρική, κηπουρική, κατοικίδια, φίλους, φίλες, ωροσκόπια, πορνό, κτλ. Στην πραγματικότητα, πολύ λίγα έχουν να κάνουν με την πολιτική, και ακόμα λιγότερα με προτροπές για πολιτική βία", έγραψε.
Βετεράνος σε διεθνείς προσπάθειες για βοήθεια σε πρόσφυγες, η οποία έχει εργαστεί σε μέρη όπως το Σουδάν, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και σύντομα στη Σομαλία, ανέφερε πως μετά από αυτές τις επικίνδυνες περιοχές δεν πρόκειται να εκφοβηθεί από Έλληνες αξιωματούχους. "Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Κίνα, ούτε Συρία -- ακόμα".
Χρησιμοποιεί το μπλογκ της για να ερευνά, πεισματικά, θέματα όπως οι πολυτελείς αμοιβές και τα επιδόματα κοινοβουλευτικών μελών που επικύρωσαν μεγάλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων σε εργαζομένους, συνταξιούχους και φτωχούς, εξοργίζοντας τους πολιτικούς, και προσθέτει πως δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η Κατίτζα Ροντρίγκες, διευθύντρια διεθνών δικαιωμάτων στο Electronic Frontier Foundation που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει στόχο να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου, δήλωσε στους SETimes πως "Η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα προσωπικού απορρήτου των μπλόγκερ και το δικαίωμά τους να εκφράζουν τις απόψεις τους ανώνυμα. Ανώνυμες και ψευδώνυμες εκφράσεις επιτρέπουν στα άτομα να εκφράζουν αντιλαϊκές απόψεις, ειλικρινείς παρατηρήσεις και άλλες καταγγελίες που δεν έχουν ακουστεί".
Η Ροντρίγκεζ ανέφερε πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάποιοι χρειάζεται να διατηρήσουν μυστική την ταυτότητά τους, όπως κοινοποιητές δυσλειτουργιών, οι οποίοι φοβούνται μην απολυθούν.
"Μπορούν να κοινοποιήσουν νέα τα οποία οι επιχειρήσεις θα προτιμούσαν να αποσιωπήσουν", μια προσωπική αντιστοιχία σε αυτό που η Οικονομίδη ανέφερε πως ανώνυμοι Έλληνες μπλόγκερ προσπαθούν να πράξουν εναντίον μιας κυβέρνησης στην οποία εναντιώνονται. Η Αδαμοπούλου ανέφερε πως η Ελλάδα είναι σύμφωνη με το νόμο της ΕΕ. "Θέλουμε να αποτρέψουμε οποιονδήποτε καλύπτεται από την ανωνυμία για να πραγματοποιήσει συκοφαντικά σχόλια χωρίς συνέπειες", αν και το ποιος μπορεί να ορίσει τι είναι συκοφαντικό δεν είναι σαφές.
Ανταπαντά η Ροντρίγκεζ: "Η αποκάλυψη ενός ανώνυμου ομιλητή δεν πρέπει να γίνει απλά και μόνο επειδή το θέλει η κυβέρνηση".
 

Δραχμή; Του Γιάννη Βαρουφάκη


Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ .
Ευρώ-δρυός πεσούσης, πολλοί είναι εκείνοι που τείνουν στο λογικοφανές συμπέρασμα: Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Αν η κατάρρευση του ευρώ είναι σχεδόν αναπόφευκτη, και δεδομένου ότι το ισχυρό ευρώ συνθλίβει την ασθενική ελληνική οικονομία, μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα; Επιστρέψτε μου να απαντήσω άμεσα και κατηγορηματικά: Όχι, δεν έχει έρθει αυτή η ώρα! Και δεν θα έρθει όσο υπάρχει το ευρώ.
Ας εξηγηθώ. Στις δύσκολες αυτές ώρες καλούμαστε να απαντήσουμε σε δύο ερωτήματα: Πρώτον, τι θέλουμε να συμβεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Δεύτερον, τι πρέπει να κάνουμε εμείς, εδώ στην Ελλάδα, δεδομένων όχι αυτών που θέλουμε να γίνουν στην Ευρώπη αλλά δεδομένων αυτών που γίνονται. Αυτά τα δύο καίρια ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσουμε ξεχωριστά.
Τι θέλουμε για την Ευρώπη;
Να μην καταρρεύσει το ευρώ, είναι η απάντησή μου. Πρόκειται για μια απάντηση ανεξάρτητη του κατά πόσον θεωρούμε ότι το ευρώ έπρεπε ή όχι να έχει δημιουργηθεί. Πάγια θέση μου ήταν ότι το ευρώ χτίστηκε σε σαθρές βάσεις. Ότι ήταν λάθος μέγιστο η δόμησή του. Ότι, δεδομένης της αρχιτεκτονικής του, δεν έπρεπε να είχε εισέλθει η Ελλάδα σε αυτό. Ούτε και καμία άλλη χώρα (πλην της Γερμανίας και της Ολλανδίας). Άλλο όμως αυτό και άλλο το τι θέλουμε τώρα που το ευρώ υπάρχει και οι χώρες μας βρίσκονται εντός της ευρωζώνης. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια συμμετοχής σε αυτό, η κατάρρευση του ευρώ θα επιφέρει μεγάλα δεινά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση του κοινού νομίσματος θα οδηγήσει στο σπάσιμο του γαλλο-γερμανικού άξονα καθώς το Βερολίνο δεν θα δεχθεί ξανά να δέσει νομισματικά την γερμανική οικονομία με ελλειμματικές οικονομίες. Το Παρίσι θα βρεθεί λοιπόν από την απέναντι όχθη του Ρήνου, αναγκασμένο να προβεί σε μια λατινική νομισματική ένωση με την Ιταλία και την Ισπανία. Ο θάνατος του γαλλο-γερμανικού άξονα θα σημάνει, ουσιαστικά, το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς η Γερμανία θα στραφεί προς (α) τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες της τέως ευρωζώνης (Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία) και (β) στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης των οποίων οι οικονομίες έχουν δεθεί στο άρμα της Γερμανικής βιομηχανίας (Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Εσθονία). Το κόστος για αυτή την νέα ζώνη του μάρκου θα είναι μια βαθειά ύφεση καθώς το νέο μάρκο (το κοινό νόμισμα αυτής της νέας ένωσης που θα ξεκινά από τον Ρήνο και θα αγγίζει την τέως Σοβιετία) θα ανατιμηθεί και η Γερμανική βιομηχανία θα χάσει σημαντικό μέρος των εξαγωγών της προς την Κίνα και την υπόλοιπη τέως ευρωζώνη. Παράλληλα, το νόμισμα της νέας λατινικής ένωσης, αλλά και λοιπών χωρών (όπως η Ελλάδα) που μπορεί να μείνουν εκτός των νέων κοινών νομισμάτων, θα υποτιμάται συνεχώς με αποτέλεσμα από την μία μεριά να σταθεροποιηθεί η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών αυτών (σε σχέση με την Γερμανία) αλλά με κόστος τον μεγάλο πληθωρισμό που θα συνδυάζεται με πεισματικά υψηλά επίπεδα ανεργίας (τον λεγόμενο στασιμοπληθωρισμό).
Εν συντομία, η Ευρώπη θα μπει σε πολιτικές και οικονομικές περιπέτειες που θα κάνουν την παρούσα να μοιάζει υποφερτή. Σε μια εποχή όπου η ανεργία θα πλήττει τον Γερμανική ζωτικό χώρο και ο στασιμοπληθωρισμός την υπόλοιπη Ευρώπη, ο έως τώρα πολιτικά σταθεροποιητικός παράγοντας, ο Γαλλο-γερμανικός άξονας, θα αποτελεί παρελθόν. Με δεδομένο μάλιστα τον υφεσιακό αντίκτυπο που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην παγκόσμια οικονομία, ο θάνατος του ευρώ θα σπρώξει στην οικουμένη σε μια βαθειά Παγκόσμια Ύφεση. Το πάθημα της δεκαετίας του '30 δεν θα μας έχει γίνει μάθημα.
Θα μου πείτε; Αφού πεθαίνει το ευρώ (όπως είπα εξ αρχής), τι μπορεί να γίνει; Επειδή σας έχω κουράσει πολλές φορές με την απάντησή μου επ' αυτού, δεν θα το κάνω άλλη μία φορά. Θα πω μόνο ότι μοναδική λύση είναι η έκδοση από την ΕΚΤ ομολόγων (στο όνομα μόνο της ΕΚΤ) με τον διττό σκοπό: (α) της εξυπηρέτησης του μεγαλύτερου ποσοστού χρέους της ευρωζώνης και (β) την συγχρηματοδότησης, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενός αναπτυξιακού New Deal για ολόκληρη την Ευρώπη. Ίσως, πράγματι, να είναι πολύ αργά πια για κάτι τέτοιο. Όμως, μπροστά στο φάσμα μίας νέας δεκαετίας του '30, αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;
Αν συμφωνούμε ότι η κατάρρευση του ευρώ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, με συνέπειες καταστροφικές και για εμάς εδώ στην Ελλάδα, θα πρέπει (όσο το ευρώ εξακολουθεί να υφίσταται) να ξεχάσουμε τα περί επιστροφής στην δραχμή. Κι αυτό επειδή, πολύ απλά, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος του κοινού νομίσματος. Πράγματι, κόντρα σε ανεδαφικές εικασίες διαφόρων κύκλων, το ευρώ δεν θα αντέξει μια ελληνική έξοδο (εθελούσια ή μη). Δεν είναι τυχαίο που η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν προβλέπει διαδικασία εξόδου και, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι έξοδος από το ευρώ σημαίνει και αποπομπή από την ΕΕ. Ο λόγος είναι απλός: Μόλις ανακοινωθεί η ελληνική έξοδος, θα στεγνώσουν τα ΑΤΜ στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τα Ιταλικά spreads θα φτάσουν το 25%, η αξιολόγηση του γαλλικού χρέους θα πέσει στο ΑΑ-, το Βέλγιο θα διαλυθεί και, πολύ σύντομα, η Γερμανία για ανακοινώσει την δική της έξοδο από το ευρώ.
Περιληπτικά, έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει κατάρρευση της ευρωζώνης. Αν έχω δίκιο ότι κάτι τέτοιο θα το μετανιώσουν όλοι οι ευρωπαίοι (Έλληνες και Γερμανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί κλπ), η επιστροφή στην δραχμή δεν ενδείκνυται από την σκοπιά του συνολικότερου γίγνεσθαι. Αν μάλιστα λάβουμε υπ' όψη το τι θα σημάνει μια τέτοια κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, (ανεξάρτητα από τον δυσμενέστατο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία), η επιστροφή στην δραχμή όσο το ευρώ εξακολουθεί να ισχύει θα έχει ανυπολόγιστο και ειδεχθέστατο ανθρώπινο κόστος.
Πολλοί συνάδελφοι, ιδίως στις ΗΠΑ (όπου βρισκόμουν τις περασμένες δύο εβδομάδες), μου λένε ότι συμφωνούν με την άποψη που εκφράζω από τον Ιανουάριο του 2010, τότε που επιχειρηματολόγησα ότι η ελληνική στάση πληρωμών, κούρεμα, αναδιάρθρωση κλπ (πρόκειται για διαφορετικούς όρους του ίδιου πράγματος) ήταν αναπόφευκτη και έπρεπε να έχει γίνει δίχως καθυστέρηση. Αμέσως όμως μετά, μου λένε ότι δεν κατανοούν γιατί δεν προχωρώ λίγο παραπέρα, προτείνοντας ότι, αμέσως μετά την στάση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή. Ο λόγος, όπως τους εξηγώ, είναι ότι εκείνοι δεν κατανοούν την διαφορά μεταξύ (α) ενός συστήματος σταθερής ισοτιμίας δύο ή περισσότερων διαφορετικών νομισμάτων και (β) ενός κοινού νομίσματος.
Στην πρώτη περίπτωση (ενός συστήματος σταθερής ισοτιμίας δύο ή περισσότερων διαφορετικών νομισμάτων) το να σπάσεις την σταθερή ισοτιμία (το peg), όπως έκανε η Αργεντινή μετά την δική της στάση πληρωμών, είναι απλή υπόθεση. Απλώς ανακοινώνεις ότι η σταθερή αυτή ισοτιμία σπάει και γίνεται μεταβλητή βάσει της ζήτησης και της προσφοράς του κάθε (ήδη υπάρχοντος) διαφορετικού νομίσματος. Στην Αργεντινή, π.χ., οι πολίτες είχαν στις τσέπες τους πέσος. Αυτό που άλλαξε ήταν ότι εκεί που το κάθε πέσος ισοδυναμούσε, σταθερά, με ένα δολάριο, ξάφνου ισοδυναμούσε με λιγότερο από ένα δολάριο (υποτίμηση) και μάλιστα η αξία του, σε δολάρια, μειωνόταν συνεχώς.
Στην Ελλάδα όμως δεν έχουμε δικό μας νόμισμα σε σταθερή ισοτιμία με κάποιο ξένο. Οι έλληνες έχουν στην τσέπη τους, στα σεντούκια τους, στις καταψύξεις τους (όπου, μου λένε, κρύβουν ό,τι έχει μείνει από τις οικονομίες τους), ξένο νόμισμα - ευρώ. Η δημιουργία νέου εθνικού νομίσματος (όσο το 'ξένο' ευρώ εξακολουθεί να υπάρχει), σε αυτή την περίπτωση, θα είναι καταστροφική. Γιατί;
Με μεγάλα ποσά σε ευρώ να κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, και ακόμη μεγαλύτερα να έχουν αποθηκευτεί εκτός τραπεζών στα διαφόρων ειδών σεντούκια ανά την επικράτεια και σε ξένους λογαριασμούς στο εξωτερικό, η έκδοση νέου νομίσματος θα δημιουργήσει μια διπλή, διαιρεμένη οικονομία. Από την μία θα έχουμε τις περισσότερες αποταμιεύσεις σε ευρώ. Από την άλλη θα έχουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να βγαίνουν από τα ΑΤΜ των τραπεζών σε δραχμές. Με το που θα εισπράττονται, οι πολίτες θα προσπαθούν να ανταλλάσσουν τις δραχμές σε ευρώ, γνωρίζοντας ότι σε μερικές ώρες οι δραχμές τους θα υποτιμηθούν. Έτσι, θα έχουμε δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε ευρώ, και οι οποίοι θα εγκλωβιστούν σε μια τριτοκοσμική Ελλάδα. Και την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε ευρώ η εξουσία των οποίων θα είναι μεγάλη επί των υπόλοιπων. Για να νοικιάσεις ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα θα πρέπει να έχεις ευρώ. Για να στείλεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό σχολείο, το ίδιο. Πολλοί έμποροι θα εμπορεύονται μόνο σε ευρώ ή θα ζητούν "τοκογλυφικά" ποσά σε δραχμές. Όμως οι μισθοί και οι συντάξεις θα παρέχονται σε δραχμές.
Εν πολλοίς, η Ελλάδα θα θυμίζει την Τουρκία της δεκαετίας του '80 όπου η διττή οικονομία (μία για τους εξαθλιωμένους 'ανατολίτες' που λειτουργούσε με ντόπιο νόμισμα και μία για τους 'εξευρωπαϊσμένους' πολίτες που χρησιμοποιούσαν μάρκα, φράγκα και δολάρια) δεν επέτρεπε την ανάπτυξη παρά μόνο ενίσχυε την ανισότητα και την υποανάπτυξη.
Τι κάνουμε λοιπόν;
Πρώτον, δεν συζητάμε την επιστροφή στην δραχμή όσο το ευρώ υφίσταται αλλού. (Αν το ευρώ πεθάνει, και το σκεπάσει η ταφόπλακα, τότε η δημιουργία ενός νέου νομίσματος θα είναι εύκολη υπόθεση.) Δεύτερον, δεν αποδεχόμαστε τις πολιτικές της ΕΕ που αποτελούν τον βασικό λόγο που το ευρώ σήμερα πεθαίνει. Λέμε το μεγάλο όχι στις ανοησίες της 26ης Οκτωβρίου επειδή μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε στην διάσωση του ευρώ. Τρίτον, ξεκινάμε συζητήσεις με την Ιταλία και την Ισπανία για μια πιθανή νομισματική ενοποίηση μαζί τους στην περίπτωση αποχώρησης των πλεονασματικών χωρών από την ευρωζώνη, και κατάργηση του ευρώ. Τέταρτον, εγκαλούμε τόσο τον κ. Παπανδρέου (ο οποίος έθεσε το ερώτημα με στόχο την προσωπική του πολιτική επιβίωση) όσο και τον κ. Παπαδήμο (ο οποίος δίνει συνέχεια στο έγκλημα Παπανδρέου για να εμπεδώσει την δική του κυριαρχία επί του νέου κυβερνητικού εξαμβλώματος) για το γεγονός ότι επένδυσαν σε μια φιλολογία για το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να μείνει εντός της ευρωζώνης. Μια φιλολογία που μειώνει ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ευρώ.

πηγη

Οι αγγλικές τράπεζες, έκοψαν τα δάνεια σε Ελλάδα και Ισπανία

Τραπεζικά «παιχνίδια πολέμου» και ασκήσεις για κατάρρευση του ευρώ…
 Οι βρετανικές τράπεζες έκοψαν την πίστωση στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια και δεν δίνουν δάνεια, αποκαλύπτουν σήμερα σε πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεγαλύτερες περικοπές σε δάνεια των βρετανικών τραπεζών, αφορούν συναλλαγές τους με ελληνικές και ισπανικές τράπεζες στις οποίες οι 4 μεγαλύτερες αγγλικές τράπεζες, μείωσαν την έκθεσή τους κατά 24% σε 10,5 δις στερλίνες, μέσα σε τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η HSBC που ήταν ο μεγαλύτερος δανειστής, έκοψε τις πιστώσεις της κατά 40%. Ουσιαστικά εξάλειψε τα δάνειά της σε ελληνικές τράπεζες και έκοψε τα δάνεια στην Ισπανία και την Ιρλανδία κατά τα 2/3.
Ο μεγάλος φόβος τώρα, είπε στους FT στέλεχος της KPMG, είναι μήπως οι τράπεζες αρχίσουν να αποσύρουν ρευστότητα, από την διατραπεζική αγορά. Αυτό είχε γίνει κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της πιστωτικής κρίσης το 2008, με την κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών. Ήδη πάντως διαφαίνονται κάποια πρώιμα σημάδια όπως η αύξηση του euribor και οι μεγάλες καταθέσεις τραπεζών στην ΕΚΤ, προκειμένου να μπουν κεφάλαια βραχυπρόθεσμα σε ασφάλεια, αντί να δοθούν προς διατραπεζικό δανεισμό.
Με τα προβλήματα στις αγορές ομολόγων και την υποχρέωση για αυξημένα αποθεματικά κεφάλαια τα οποία επιβλήθηκαν στις τράπεζες, η κρίση μπορεί να ενταθεί. Οι τράπεζες αποφεύγουν να δώσουν νέα δάνεια και υπολογίζεται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χρέη αξίας 700 δις ευρώ τα οποία ωριμάζουν στους επόμενους εννέα μήνες…
Αυτό έχει κάνει όλες τις τράπεζες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να εξετάζουν σενάρια αντιδράσεων πάνω σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Αυτό το είδος της άσκησης ονομάζεται «παιχνίδια πολέμου». Μεταξύ των «παιχνιδιών πολέμου» που «παίζουν» τώρα οι διεθνείς τράπεζες, είναι και η πιθανότητα να εγκαταλείψει μία χώρα το ευρώ ή να καταρρεύσει ολοκληρωτικά το νόμισμα…
ΝΑΚ

Εξοργιστικός εκβιασμός του λαού

Προκαλούν τους πολίτες της Ελλάδας τα πολιτικά ανδρείκελα των τοκογλύφων σε ΕΕ και εσωτερικό.Φοβερίζουν το λαό ότι η επιβίωσή του εξαρτάται απο αυτούς ! Μην κουνηθείτε,λένε, κατά του καθεστώτος για να σας επιτρέψει απλά να επιβιώσετε βυθισμένοι μέσα στη φτώχεια !
Επιτακτική η άμεση εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου που δέχεται κύματα παραπληροφόρησης απο τα ΜΜΕ.

Προσπαθούν να περάσουν το υποσυνείδητο μήνυμα: Μην κουνηθείτε κατά του καθεστώτος για να σας επιτρέψει απλά να επιβιώσετε βυθισμένοι μέσα στη φτώχεια !

Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο:

Eπικίνδυνα «παιχνίδια» με την 6η δόση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς φαίνεται πως στο παρασκήνιο παίζονται πολλά. Το εάν οι πολιτικοί αρχηγοί υπογράψουν την επιστολή ή τέλος πάντων τις επιστολές που ζητούν Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ, μάλλον είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ουσία βρίσκεται αλλού και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα όσο περνούν οι ημέρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνει απροθυμία να συζητήσει το θέμα της έκτης δόσης εντός του τρέχοντος μήνα. Αυτό που επιδιώκει είναι να μην υπάρξει καμία συζήτηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Σημειώνεται πως προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στην έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης ύψους 2,2 δισ. ευρώ είναι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφανθεί πως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας μπορεί να συνεχισθεί απρόσκοπτα το επόμενο έτος. Αυτό ακριβώς προβλέπει το καταστατικό το οποίο μπορεί να επικαλεστεί το Ταμείο και να «φρενάρει» τη δόση.

 
Την Πέμπτη Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε διαβεβαιώσεις από τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα προκειμένου να απελευθερώσει την έκτη δόση των δανείων. «Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού με την κυβέρνηση συμμαχίας και μόλις διασφαλιστεί η ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής, τότε θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης επιθεώρησης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντείβιντ Χόλεϊ σε δημοσιογράφους. Πάντως σε ερώτηση πότε θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Η σκληρή στάση που κρατά το ΔΝΤ δεν οφείλεται στο εάν θα υπογράψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις δεσμεύσεις ή όχι. Οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Στην επιδείνωση των δημοσιονομικών στοιχείων, στην πολιτική αστάθεια που δημιουργεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος αλλά και οι αλλαγές των όρων στο PSI που ζητούν οι τραπεζίτες.

Οσον αφορά το PSI , προβληματισμό προκαλεί η απαίτηση των τραπεζιτών για αλλαγές στους όρους της συμφωνίας, οι οποίες αφορούν μεγαλύτερο επιτόκιο και εγγυήσεις καθώς και δεσμεύσεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει από το 2012 πρωτογενές πλεόνασμα. Το ΔΝΤ εμφανίζεται να ανησυχεί και για τις πιέσεις που ασκεί η κρίση στην Ευρωζώνη στη δυνατότητα κάποιων κρατών μελών να καλύψουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Επίσης στελέχη του Ταμείου επισημαίνουν πως οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές της χώρας σε σχέση με τα δεδομένα βάσει των οποίων κλείστηκε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πως ο  επικεφαλής του τραπεζικού λόμπι Τσαρλς Νταλάρα δήλωσε ότι είναι ακόμα πρόωρο να υπολογίσει κανείς την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα στα 100 δισ. ευρώ. Στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούν για χαμηλότερο haircut για τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Νταλάρα απάντησε ότι υπάρχουν συζητήσεις με τις ελληνικές τράπεζες, με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων τους, όμως, αυτό δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι θα υπάρξει μια ειδική φόρμουλα για αυτές.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο τα τελευταία στοιχεία για την ύφεση και το έλλειμμα είναι απογοητευτικά, γεγονός που εκτιμάται πως θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων. Από την άλλη πλευρά η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των εσόδων, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρξει πάγωμα των μηχανισμών. Για όλους τους παραπάνω λόγους το ΔΝΤ εκτιμά πως «κούρεμα» κατά 50% των ελληνικών ομολόγων δεν είναι αρκετό για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Kλειδί για τις εξελίξεις θα διαδραματίσει η στάση της Γερμανίας. Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να επικροτεί τη σκληρή στάση του ΔΝΤ, για να καθυστερήσει η απόφαση της δόσης και από την πλευρά του Eurogroup. Όμως είναι γνωστό πως με τη Γερμανία συντάσσονται πάντα και οι υπόλοιπες σκληροπυρηνικές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία.

Την ίδια στιγμή οι αξιωματούχοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίζονται διχασμένοι. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται πιο διαλλακτικός, δηλώνοντας στην ευρωβουλή ότι αναμένει την επιστολή του κ. Παπαδήμου για να προχωρήσει η δόση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται συνυπογραφή από τους Παπανδρέου και Σαμαρά. Όμως μετά ο εκπρόσωπος τύπου διευκρίνισε ότι οι απαιτήσεις παραμένουν. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι κάπου θα βρεθεί η χρυσή τομή, μάλλον με την υπογραφή δύο διαφορετικών επιστολών. Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν ξεκαθάρισε πως η Ε.Ε. επιμείνει στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι το ζητούμενο είναι να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι για την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας αλλά και για τις αποφάσεις που θα λάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές». Ο Αλταφάζ σημείωσε ότι η πολιτική συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί σε επίπεδο ευρωζώνης για τη χορήγηση της 6ης δόσης, συνδέεται με τι διαβεβαιώσεις που θα πρέπει να δώσει η Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Πολιτικοί αναλυτές παρατηρούν πως Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ στην παρούσα φάση προκρίνουν την «παραδειγματική τιμωρία» της Ελλάδας μέσω της καθυστέρησης της εκταμίευσης της δόσης, πράγμα που εάν συμβεί θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων ενόψει Χριστουγέννων.

 Όμως ποιο μήνυμα (και σε ποιους) στέλνουν οι δανειστές μας με αυτή τη συμπεριφορά; Απλά και ξεκάθαρα Ε.Ε. και ΔΝΤ χτυπούν καμπανάκι στους πολιτικούς που θα κληθούν να κυβερνήσουν μετά τις εκλογές, πως η επιβίωση της Ελλάδας και η παραμονή της στη Ζώνη του Ευρώ εξαρτάται από αυτούς.

(σσ stopcartel : το καμπανάκι χτυπούν οι ξένοι και έλληνες πολιτικάντηδες-ανδρείκελα στο λαό..Αυτός είναι ο τελικός αποδέκτης του ωμού εκβιασμού.)


πηγη   sofokleous10.gr
stopcartel