ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.7.08

Από τις μεγαλύτερες λίστες αναμονής για καρδιοπαθείς στην Ευρώπη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη mkaitanidi@dolnet.gr
«Κόκκινη κάρτα» δίνουν οι πολίτες στο ΕΣΥ. Όπως προκύπτει από νέα ευρωπαϊκή μελέτη, οι καρδιοπαθείς και οι συγγενείς τους δηλώνουν δυσαρεστημένοι σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι υπεύθυνοι υγείας της χώρας μας πρέπει να κάνουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι μέχρι τη Γαλλία για να πάρουν μαθήματα!Οι λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία για καρδιολογικές επεμβάσεις, η καθυστέρηση των ασθενοφόρων, η απουσία απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και η ελλιπής ενημέρωση των ασθενών είναι μόνο μερικά από τα παράπονα που κάνουν οι Έλληνες. Το αποτέλεσμα είναι πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 23η θέση μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των καρδιοπαθών.«Η Ελλάδα παρέχει περιορισμένη πληροφόρηση στους ασθενείς αλλά και περιορισμένες δυνατότητες επιλογής για την αναζήτηση θεραπείας. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα νοσοκομεία είναι ιατροκεντρικά. Το σύστημα υγείας, δηλαδή, είναι οργανωμένο κατά τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα των γιατρών και μετά τις ανάγκες των ασθενών» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής της έρευνας για τον Δείκτη Περίθαλψης Καρδιακών Παθήσεων, δρ Αrne Βjornberg.
Δεν υπάρχει ενημέρωση Και συνεχίζει: «Στην πραγματικότητα οι Έλληνες ασθενείς δεν είναι ενημερωμένοι. Δεν γνωρίζουν, παραδείγματος χάριν, ποια είναι εκείνα τα νοσοκομεία που έχουν καλύτερες καρδιοχειρουργικές κλινικές βάσει δημοσιευμένων στατιστικών δεδομένων που αποδεικνύουν την εμπειρία των χειρουργών αλλά και τον βαθμό επιτυχίας των επεμβάσεων. Γι΄ αυτό και οι ασθενείς κάνουν ό,τι τους λένε οι γιατροί τους από τη στιγμή που δεν έχουν άλλη επιλογή».Οι ερευνητές, κατά τη διεξαγωγή της μελέτης, ζήτησαν από τους πολίτες, γιατρούς και φορείς νοσοκομείων από 29 ευρωπαϊκές χώρες να βαθμολογήσουν το σύστημα υγείας. Παράλληλα, μελέτησαν τη νομοθεσία κάθε χώρας, ξεσκόνισαν πρόσφατες έρευνες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την περίθαλψη.Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 576 βαθμούς - με άριστα το 1.000! Αντίθετα, το Λουξεμβούργο βρέθηκε στην κορυφή συγκεντρώνοντας 836 βαθμούς, ακολουθούμενο από τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτει είναι πως οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν και να... περιμένουν για να έρθει η σειρά τους να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικότερα λένε πως από την ώρα που σχηματίζουν στο τηλέφωνο τον αριθμό 166 έως ότου να φθάσει το ασθενοφόρο περνούν περισσότερα από 20 λεπτά.Ιδιαίτερη αναφορά όμως γίνεται και στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων: έτσι ενώ παραδείγματος χάριν στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία και τη Μάλτα ο χρόνος αναμονής για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο δεν φθάνει τις 30 μέρες, στην Ελλάδα ξεπερνά τους δύο μήνες.


Ανάρτηση στο makelio τη 7/11/2008 06:20:00 μμ

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...... ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

ΜΑΣ "ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ" ΑΠΟ ΕΔΩ ...ΨΗΛΑ

ΜΑΣ "ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ" ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.............

ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ......ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΗΠΙΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ




Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΘΩΩΣΕ 44ΧΡΟΝΟ ΑΝΔΡΑ ΜΕ "ΡΑΣΤΑ" ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΗΠΙΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ.




Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ..... ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ "ΡΑΣΤΑ" ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΗΠΙΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ

ΠΗΓΗ:ALPHA

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΙΔΡΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΡΑΣΤΑ" ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ!!!!

ΡΩΣΟΣ BLOGGER ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ


ΑΠΟ : ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ


Στη φυλακή Ρώσος blogger που κατηγόρησε την αστυνομία

Ρώσος άντρας ο οποίος περιέγραψε στο blog του τους αστυνομικούς στο τοπικό τμήμα ως «καθάρματα», οδηγήθηκε στις φυλακές με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Το συμβάν έχει προκαλέσει την αγανάκτηση εκατοντάδων blogger που υπερασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης.
Ο 28χρονος Savva Terentiev, μουσικός από την Syktyvkar, 1,515 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, έγραψε σε ένα blog πέρυσι ότι πρέπει να υπάρξει «ξεκαθάρισμα στη δύναμη της αστυνομίας και θα υπάρξει μόνο αν καίγονται δύο φορές τη μέρα αστυνομικοί στο κέντρο της πλατείας».

Ο blogger καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους σύμφωνα με τα Ρώσικα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με διαδηλωτές υπέρ της ελευθερίας του λόγου, το συμβάν μπορεί να προκαλέσει «κακό προηγούμενο» σε κάθε διένεξη της πολιτείας με blogger.

Οι περισσότεροι Ρώσοι ενημερώνονται από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες που ελέγχονται από το κράτος ή από επιχειρηματίες που έχουν άμεση σχέση με το Κρεμλίνο και οι περισσότερες αντιπολιτευτικές φωνές εκφράζονται κυρίως μέσω διαδικτύου.


ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Με αφορμή την χθεσινή Βουλή ...και την πρόταση Παπανδρέου (μέσω της επιστολής του προς τον Πρωθυπουργό) η οποία - αναμενόμενο- έπεσε στο κενό αφού αποσαφηνίστηκε από το Προκόπη Παυλόπουλο ,"ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να κάνει δεκτό το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας καθώς και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αλλά ούτε και εξεταστικής επιτροπής". αλλά και της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ,για αλλαγή του "νόμου περί ευθύνης Υπουργών" ......

απογοητεύτηκα!!!!


Αναμοχλεύοντας την μνήμη μου και φέρνοντας αυτές αλλά και όλες τις άλλες «ανεξάρτητες» Θεσμικές αρχές που κατά καιρούς έχουν θεσπιστεί για τον έλεγχο επίδοξων εκμεταλλευτών της εξουσίας , από όπου και αν αυτή προέρχεται , ως πολίτης αυτής της χώρας ντρέπομαι.


Ντρέπομαι που ανήκω σε μια χώρα που οι λειτουργοί της , χρειάζονται την «πίπτουσα ράβδο» για να κάνουν πράξη τον «όρκο» τους στο όνομα των νόμων και του λαού.

Ακόμη περισσότερο δε εξίσταμαι όταν όλες οι «αρχές» χρησιμοποιούνται ως το «μέσο» υποκειμενικών ετυμολογικών ερμηνειών κατά το δοκούν των ερμηνευόντων.


Όταν ο «θεσμός» χρησιμοποιείται ως μέσω χλευασμού για μας ….τον λαό, όταν ο «νόμος» τυγχάνει «ερμηνειών» ειδικά από τους κρατούντες λες και η τύχη του λαού είναι κρεμασμένη από την «απόφαση» ενός τυπικού δικαστηρίου που έχει να αποφασίσει μέσω νόμων και δικηγορίστικων «τερτιπιών», όταν η «εκτιμώμενη άποψη» υπερισχύει του γενικού συμφέροντος, όταν η χώρα και ο λαός περνούν συνειδητά σε δεύτερη μοίρα στο όνομα του πολιτικού κέρδους, όταν οι «αξίες» επισκιάζονται από το κενό νόημα που δίνουν οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, όταν η πολιτική σκακιέρα έχει διαμορφωθεί σε ρωμαϊκή αρένα μόνο για την επιβίωση των πολιτικών στην εξουσία και όχι για την ανάδειξης του συμφέροντος της χώρας και των πολιτών…….


Τότε είναι ανοσιούργημα να επικαλούμαστε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως την υπέρτατη αξία !!!!!!! αφού η διάθεση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ από τους επαγγελματίες πολιτικούς είναι ανύπαρκτη!!!!!!!


Ο

ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

"ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ" ΥΠΟ ΤΗΝ SIEMENS

OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑ 'ΡΘΑΝΕ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ...... ΚΑΙ Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΤΟΥ


ΤΑΚΗΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ: " Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι χρεωμένα"
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ........ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!!!!

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΝΟΥΝ "ΕΓΓΥΗΣΗ" ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ



Αποφυλακίστηκε ο Αποστολόπουλος με εγγύηση 1,3 εκατ . ευρώ ο οποίος κρατείτο από τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία της χειραγώγηση των μετοχών «ΣΙΓΑΛΑΣ». Την υπόθεση Αποστολοπουλου είχε χειριστεί η ανακρίτρια Μπουρμπούλια η οποία επέστρεψε στις φυλακές. Αντιφατικό ό κατηγορούμενος «έξω» και ο ανακριτής του «μέσα»


Εν τω μεταξύ οι αποφυλακίσεις παίρνουν και δίνουν.


Είχε προηγηθεί η αποφυλάκιση την προηγούμενη εβδομάδα του Πανούση προέδρου της ΑΤΤΙΚΑΤ με εγγύηση 2.5 εκατ ευρώ.


’ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ’’ …..ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.


Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΔΩΜΑΤΟΣ ,ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, ….. "ΚΛΕΙΝΕΙ¨" ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ΤΟ "ΜΑΤΙ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..

"ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ."

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο ΜΠΑΓΙΑ

Αξιότιμε κ.Εισαγγελεύ.
Και εγώ με την σειρά μου,ένας ταπεινός θνητός , γνήσιος πατριώτης και αγωνιστής - χωρίς να περιαυτολογώ - σας συγχαίρω για την αναμενόμενη έκβασιν της παραπομπής σας ενώπιον του 7μελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου,"σκαμπίλι ηχηρό" για τους πρωτεργάτες της ανήκουστης αυτής δίωξής σας.

Εγώ στην θέση τους,το λιγότερο που θα είχα κάνει,θα είχα παραιτηθεί του αξιώματός μου.
Είμαι περίεργος - και περιμένω φυσικά - να δω πως θα αντιδράσουν.[ ΝΑΙ κ.κ. Χατζηγάκη και Σανιδά.
Περιμένω να διαβάσω έστω και μίαν "συγγνώμη" σας,μέσω των Μ.Μ.Ε.,πρός τον κ.Μπάγια απευθυνόμενη,αποδεικνύοντας σε όλους εμάς,ότι όπως ξέρετε να κερδίζετε,άλλο τόσο ξέρετε και να "χάνετε."]

Ιδιαίτερα εσείς κ.Αντιεισαγγελέα του Α.Π. Κονταξή Δημήτριε,που τολμήσατε και υψώσατε το ανάστημά σας έναντι ενός άμεμπτου συναδέλφου σας.Το ίδιο έγκλημα είχατε διαπράξει και εις βάρος ενός έντιμου πατριώτη,εν έτει 1979,που τιμά τα παντελόνια που φορεί,που διέσωσε το καταρρακωμένο κύρος της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας,με τις αποκαλύψεις του για τις "ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ."

Τον διώξατε και αυτόν,γιατί ,όπως και ο κ.Μπάγιας, όρθωσε το ανάστημά του και κατήγγειλε αδικοπραξίες δεκάδων δικαστών,εισαγγελέων,δικηγόρων κ.λ.π. Κατευθυνόμενος από τον Προιστάμενόν σας του Α.Π. και τότε,όπως συνέβη και τώρα με την περίπτωσιν του Προέδρου της Ενωσης Δικαστών Ελλάδος. Ατυχώς αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Ε.Ε.Ε.,απεδείχθη περίτρανα ότι η Δικαιοσύνη ειναι κατευθυνόμενη.
Κρατείστε γερά το τιμόνι της, εσείς,η "ελπίδα του Εθνους." Ξεχωρίσετε τα ερίφια από τους αμνούς και τολμήστε να τιμωρηθούν όλοι οι παρανομήσαντες συνάδελφοί σας,ως και οι εξ ίσου συνυπεύθυνοι "μεγαλο - δικηγόροι",που έχουν εκτεθεί και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να εκτίθενται στα μάτια μας,στα μάτια του Ελληνικού Λαού,που τους τελευταίους μήνες,ακούμε,διαβάζουμε,βλέπουμε,τις δεκάδες σκάνδαλα Πολιτικών,Δικαστικών,Μεγαλοδικηγόρων,Αστυνομικών,Δημοσιογράφων,εκδοτών,μεγαλοεπιχειρηματιών κ.λ.π. Τολμήστε την κάθαρσιν και την σωστήν απονομήν Δικαιοσύνης προς όλους. Επώνυμους και Ανώνυμους. Πλούσιους και πτωχούς.

Με άπειρο σεβασμό και εκτίμηση
Ιωάννης Εμμ.Νομικός

ΟΛΑ ΣΤΟ "ΑΡΧΕΙΟ"..ΟΛΟΙ "ΕΞΩ"






Ο κος Κλαδάς εκλήθη εκ νέου να καταθέσει για την υπόθεση Ζαχόπουλου.



Όλα δείχνουν ότι η κλήτευση είναι καθαρά για τυπικούς λόγους αφού Δικαστικές πηγές διαρρέουν ότι η υπόθεση οδεύει στο «αρχείο» αφού δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα για τον κ. Κλαδά ή για τον κ. Κουκοδήμο για τον οποίο η απεμπλοκή του από την γνωστή υπόθεση θεωρείται λήξαν και αναμένεται η «επιστροφή» του στην ΚΟ της ΝΔ. Και βέβαια αφού όλα «ξεκαθαρίστηκαν» θα άφηναν τον «εργατολόγο» μέσα;;;; αποφυλακίστηκε και αυτός σήμερα……



’ΟΛΑ ΣΤΟ «ΦΩΣ»’’…. ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ»……. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟΝ ‘’ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ .......


Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την στιγμή στις Καβουρότρυπες στη Σιθωνία . Πέραν της πυρκαγιάς ως είδηση παραθέτουμε μια καταγγελτική αναρτηση σχολίου αναγνώστη μας η οποία και θα διερευνηθεί............


"ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ.ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΗ ΤΣΟΧΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 32 ΧΡΟΝΙΑ.

ΠΟΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΥΚΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΩΝ 2 ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΩΞΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΕΡΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ? "

"Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ"

Να μας συγχωρέσει το PRESS-GR που του "κλέψαμε" αυτο το σχολιάκι.... (σχολιάρα είναι αλλά πρέπει να δικαιολογηθούμε....) από το blogg του ...... αλλά και ο σχολιαστής ας μας συγχωρέσει αν νοιώθει ότι τον βάζουμε με το ....ζόρι στο ΛΗΜΕΡΙ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ............

Σας έχω ευχάριστα νέα.
Μετά και τη σημερινή εκκωφαντική άνοδο του χρηματηστηρίου μας, φαίνεται πως τα πράγματα μπήκαν σε καλό δρόμο, στο δρόμο της ραγδαίας ανάπτυξης.
Φυσικά τα εύσημα ανήκουν στον θαυματοποιό Γιώργο Αλογοσκούφη.
Λοιπόν έχουυμε και λέμε: Το χρηματιστήριο έως το τέλος του μηνός θα φθάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα και θα βουλώσει πασοκικά στόματα και ....
Δεύτερον ο πληθωρισμός θα έχει πέσει κάτω από το 1%.
Τρίτον η ανάπτυξη προχωράει ακάθεκτη και η ανεργία εκμηδενίζεται.
Τέταρτον τα γεμάτα ταμεία του κράτους θα γεμίσουν τις τσέπες των φτωχών και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Ας είμαστε αισίοδοξοι πατριώτες.
Ο Γιώργαρος αγρυπνεί και πασχίζει για το καλό μας. Κλείστε τα αυτιά σας στις μαυροντυμένες σειρήνες των Πασόκων και στις μυξοκλαίουσες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Είναι οι μόνοι που δεν βλέπουν την διαχεόμενη ανάπτυξη. Ας βράζουν στο ζουμί τους.
Η Ελλάδα προχωρά και τους αφήνει πίσω.

ΥΓ: Τόγραψα πριν κάτι μήνες, αλλά επειδή δεν είχα λεφτά να πληρώσω τον λογαριασμό, ο ΟΤΕ μούκοψε το τηλέφωνο και την πρόσβαση στο μπλόγκ. Τώρα κάτι φίλοι μου δάνεισαν κάτι λεφτάκια (θα τα πάρουν πίσω άραγε ??) και έτσι ξαναέχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Και νάμαι σας στέλνω αυτό το γραμματάκι. Καθυστερημένο μεν, αλλά ελπίζω να είναι καθόλα έγκυρο. Διότι, δεν σας είπα: Η ΔΕΗ μου είχε κόψει το ρεύμα, άρα δεν έβλεπα τηλεόραση και που λεφτά για εφημερίδες. Νομίζω όμως ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΛΑ πάει καλά. Την Μυρίζομαι.

ΜΕ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΡΩΣΙΑ


Η Ρωσία, αντιδρά σφοδφρά στην εγκατάσταση αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη. Μια ημέρα μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τσεχίας, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που έκανε λόγο για ενδεχόμενη στρατιωτική απάντηση της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να λάβει αντίμετρα.



ο πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην κύρωση της επίμαχης -ιστορικής κατά την Πράγα-, συμφωνίας για την εγκατάσταση στο τσεχικό έδαφος, αμερικανικού συστήματος ραντάρ, απαραίτητου, όπως υποστηρίζει η Ουάσιγκτον, για την αντιμετώπιση τυχόν απειλών από «κράτη-ταραξίες».

TOR M1 ....ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ



Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Κος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 1.5 ΧΡΟΝΟΥ


- ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ SIEMENS-) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΥΠΟΠΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ TOR-M1.


TA ΕΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ........................

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Τις προτομές των Μακεδονομάχων Τέλλου Αγαπηνού Άγρα και Αντώνη Μίγγα στο χωριό Καρυδιά του δήμου Έδεσσας, κατέστρεψαν άγνωστοι τη Πέμπτη.
Το περιστατικό θορύβησε την τοπική κοινωνία, αφού στην περιοχή δραστηριοποιείται έντονα η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα, ενώ και άλλη φορά στο παρελθόν οι προτομές των δύο ηρώων αποτέλεσαν στόχο αγνώστων.
by zougla.gr

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΓΙΑ



Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΤΑΜΕΛΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΩΝΟΣ



ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ Ο Κος ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Ο Κος ΜΠΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ...... ΟΙ "ΚΡΙΤΕΣ" ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ"



Να δεχθεί μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην ένταξη της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάλεσε εμμέσως την ηγεσία της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Κάλφιν.


Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Βουλγαρίας, την επόμενη των εφ' όλης της ύλης συνομιλιών του με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, στη Σόφια, ο κ. Κάλφιν είπε ότι στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα αυτό, στο πλαίσιο της λεπτομερούς ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα των Βαλκανίων και της Παρευξείνιας Ζώνης.

10.7.08

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ..... ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ;;;;;


ΝΕΑ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΤΑΤΟΥΛΗ


ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ- ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ BLOGGERS ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ!!!

Το Sea Diamond παραμένει στο βυθό.Οι Σαντορινιοί διαμαρτύρονται και δημιουργούν blog.


Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και με παράσταση έξω από τη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Αύγουστο απειλούν οι κάτοικοι της Σαντορίνης εάν δεν προχωρήσει η ανέλκυση του «Sea Diamond».
Οι Σαντορινιοί συντόνισαν τον αγώνα τους, δημιούργησαν blog όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει τα πάντα για το ναυάγιο (http://www.save-santorini.blogspot.com/) και ζητούν να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απάντληση των καυσίμων από το ναυαγισμένο πλοίο και την απομάκρυνση του ναυαγίου, καθώς και μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει αξιολογηθεί ποια εταιρεία θα αναλάβει το ενιαίο έργο της απάντλησης καυσίμων και της ανέλκυσης του ναυαγίου.
Την περασμένη Τετάρτη ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι «η απάντληση και η ανέλκυση του "Sea Diamond" από την καλντέρα είμαστε πεπεισμένοι ότι γίνεται... Σε αυτό το θέμα το ΥΕΝ δεν πρόκειται να κάνει πίσω». Ο ίδιος υποστήριξε ότι το Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα τρέξει τον διεθνή διαγωνισμό για το θέμα αυτό και οι μελέτες θα αξιολογηθούν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα κατασκευαστικά υλικά και ο εξοπλισμός του "Sea Diamond" εμπεριέχουν πολυάριθμες τοξικές ουσίες. Εχει χαρακτηριστεί ως "εγκαταλειμμένο απόβλητο" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
Από την ημέρα του ναυαγίου, 5 Απριλίου 2007, έχουν περάσει από το νησί υπουργοί, υφυπουργοί, παράγοντες της ναυτιλίας, του τουρισμού και τόσοι άλλοι αρμόδιοι, μα μόνο υποσχέσεις άφησαν πίσω τους.
Ο διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποίησε το Λιμενικό Ταμείο Θήρας τον Φεβρουάριο, παραμένει ανενεργός, καθώς καμία από τις 8 εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να απαντλήσουν τα καύσιμα και να ανελκύσουν το κρουαζιερόπλοιο, δεν έχει αξιολογηθεί να αναλάβει το έργο.
Η παραμονή του εκεί, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ αλλά και με δεκάδες οικολογικές οργανώσεις που κινητοποιούνται για την υπόθεση του Sea Diamond, "θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στο μέλλον, μη αναστρέψιμα".

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΑ ...ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ


ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ 3.5 ΩΡΕΣ ΤΟΥ Κου ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΓΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ 14 ΣΕΛΙΔΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΩΝ.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ........ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ!!


ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ...........

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΜΠΡHΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΠ

ΠΑΣΟΚ – Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη

    Θέμα: Ποιοι και γιατί έκαψαν τις εγκαταστάσεις του ΟΠΕΠ, όπου στεγαζόταν το πρόγραμμα των «ηλεκτρονικών ξεναγών»; - Ποια η σχέση του εμπρησμού με το έργο, που το είχε αναλάβει η SIEMENS, αλλά δεν το παρέδωσε;

Ενώ το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ταλανίζεται από το σκάνδαλο SIEMENS, ένα ακόμη ύποπτο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην δύσοσμη υπόθεση της ανάληψης από την ίδια εταιρία του έργου των λεγόμενων «ηλεκτρονικών ξεναγών» σε σύμβαση με τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), τον οποίον εποπτεύει ο Υπουργός Πολιτισμού. Στην σημερινή (9/7/2008) έκδοση της εφημερίδας «Έθνος», στην σελίδα 13, διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ της κ. Αγγελικής Κώττη:

«...Ξημερώματα της ημέρας που το πόρισμα για τον Χρήστο Ζαχόπουλο δόθηκε στη δημοσιότητα, ένα τουλάχιστον περίεργο γεγονός συνέβη στο υπουργείο Πολιτισμού: πυρπολήθηκαν τα γραφεία των υπηρεσιών του που διαχειρίζονταν προγράμματα σχετικά με τη SIEMENS.

Πρόκειται για τα γραφεία του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού στην οδό Πλαπούτα, στην οποία στεγάζονταν οι υπάλληλοι που εργάζονταν για το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής φορητής ξενάγησης, το οποίο έχει αναλάβει η SIEMENS.

Ένα πρόγραμμα που έληξε τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς η εταιρεία να έχει παραδώσει αυτά που είχε αναλάβει, και για το οποίο έγινε προσπάθεια να υπάρξει ανανέωση μέσω Κ.Α.Σ. . Τελευταία στιγμή όμως, την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο έκανε πίσω και τράβηξε το θέμα...»

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΠΕΠ, οργανισμός εποπτευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού, έχει υπογράψει σύμβαση με την SIEMENS, ύψους 12 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, για την παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικής ξενάγησης σε επιλεγμένα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εταιρία έχει ήδη εισπράξει προκαταβολή ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων Ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραδώσει το έργο, αφήνοντας να παρέλθει άπρακτη η ημερομηνία παράδοσης, η οποία τοποθετείται στον παρελθόντα Απρίλιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κατήγγειλε την σύμβαση και δεν έλαβε κανένα σχετικό με την εταιρία SIEMENS και το έργο μέτρο. Για το ζήτημα έχουμε καταθέσει Ερώτηση και ΑΚΕ από τις 20 Ιουνίου 2008.

Ο εμπρησμός των γραφείων του ΟΠΕΠ, όπου στεγάζονται δραστηριότητες του Οργανισμού σχετιζόμενες μα το ανωτέρω έργο, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατόν να περάσει χωρίς να τεθούν ερωτήματα σε σχέση με τους δράστες, τα κίνητρά τους και την στόχευσή τους, αλλά και σε σχέση με το εύρος των ζημιών και την ενδεχόμενη σύνδεσή τους με την μη παράδοση του έργου.

Κατόπιν των ανωτέρω

    Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

  1. Πώς εκτιμά, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία, την «σύμπτωση» της πυρπόλησης εκείνων ακριβώς των εγκαταστάσεων του ΟΠΕΠ όπου στεγάζονται οι δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου των ηλεκτρονικών ξεναγών;
  2. Ποιοι είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης και γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο;
  3. Ποιες ήταν ακριβώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμπρησμό;
  4. Ποια θα είναι η επίπτωση του εμπρησμού σε σχέση με την εξέλιξη του έργου;
  5. Πώς θα διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της SIEMENS, δεδομένου ότι η εταιρία δεν το παρέδωσε εμπρόθεσμα, παρά το ότι είχε λάβει και προκαταβολή γι’ αυτό;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ........"ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ";;;;

ΠΟΙΟΙ-ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ

Chemtrails στην Ελλάδα

















ΧΗΜΙΚΕΣ

ΟΥΡΕΣ

ΠΑΝΩ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!





Chemtrails - photos



beluga.jpg

Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ και με ΤΙ μας ψεκάζουν από ψηλά;

Χημικές ουρές η chemtrails όπως είναι γνωστές παγκοσμίως. Ένας όρος που μπήκε στη ζωή του πλανήτη γη πριν από εννέα χρόνια. Θεωρίες συνωμοσίας η πραγματικότητα; Ωστόσο, οι καταγγελίες απ' όλες τις

γωνιές του πλανήτη ακολουθούν η μία την άλλη. Τι λένε; Άγνωστης προέλευσης αεροσκάφη πετούν πάνω από πόλεις και όχι μόνο αφήνοντας

πίσω τους τις ουρές των καυσίμων τους που όλοι έχουμε δει, κοιτάζοντας κάποια στιγμή τον ουρανό. Η διαφορά, από τις κανονικές ουρές των καυσίμων, με τις χημικές ουρές που αφήνουν πίσω τους τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, έγκειται στο γεγονός ότι αυτές δεν διαλύονται στον αέρα μετά από λίγο αλλά αντίθετα εξαπλώνονται και γίνονται σύννεφα που απλά στέκονται στον ουρανό. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι καταγγελίες πάνε

ακόμα πιο πέρα και γίνονται εφιαλτικές. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων αυτών, αυξάνονται στο έδαφος τα προβλήματα υγείας των κατοίκων.

Κεφαλαλγίες, τάση για εμετό, κατάθλιψη, γαστρεντερολογικά προβλήματα είναι ορισμένα από όσα έχουν αναφερθεί. Αλήθεια ή ψέμα; Αν δεν υπήρχαν καταγγελίες ακόμα και για την Αίγινα, ίσως να μην είχαμε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα.

chemtrail 1.jpg

ΨΕΚΑΣΑΝ ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΙΓΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ-ΕΥΒΟΙΑ-

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΒΕΡΜΙΟ

Η πρώτη αναφορά - καταγγελία για την ύπαρξη των chemtrails και στην Ελλάδα έγινε στη Γλυφάδα το 1999. Αεροσκάφος με κανένα διακριτικό πάνω του, πετούσε

πάνω από την περιοχή αφήνοντας πίσω του ουρές οι οποίες δεν διαλύονταν στον αέρα, απλά στέκονταν εκεί σαν κρεμασμένα σύννεφα. Οι πτήσεις συνεχίστηκαν για 3 4 μέρες. Κατά το ίδιο διάστημα πολλοί ήταν οι Γλυφαδιώτες που παραπονέθηκαν για έξαρση

πονοκεφάλων, ατονίας, αλλά και άσχημης ψυχολογικής διάθεσης. Ακολούθησαν άλλες καταγγελίες από Κόρινθο, Καλαμπάκα, Εύβοια, Αθήνα και εσχάτως Αίγινα. Ιδια αεροσκάφη παρουσιάστηκαν κατα διαστήματα απο το 2000-2008 σε ΟΛΗ την Ελλάδα.
Οι μαρτυρίες συγκλίνουν σε πολλά. Όλοι όσοι έγιναν μάρτυρες του φαινομένου μιλούν για αεροσκάφος ή

αεροσκάφη που πετούν πολύ κοντά το ένα με το άλλο και τα οποία δεν φέρουν διακριτικά. Τα αεροσκάφη πετούν συγκεκριμένες ώρες της μέρας ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αφήνουν ουρές καπνού οι

οποίες δεν διαλύονται αλλά αντίθετα εξαπλώνονται στο στερέωμα και στη συνέχεια μένουν εκεί ακίνητες. Αμέσως μετά το πέρασμά τους οι μαρτυρίες συμφωνούν σε πονοκεφάλους, αλλεργίες, γαστρεντερολογικά προβλήματα, κακή ψυχολογική διάθεση.

chemtrail 3.jpg



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!......ΟΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ "ΟΝΟΥ" ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ...ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ


Και μη χειρότερα!! ,η αύξηση της τιμής της βενζίνης παρέσυρε σε ανοδική τροχιά και τις τιμές των γαϊδουριών, αφού σύμφωνα με τους κατοίκους του βουλγαρικού χωριού Μποσούλια, κοντά στο Πάζαρτζικ, διπλασιάστηκε η τιμή αγοράς τους.
Η τιμή για ένα καλό γαϊδούρι έχει εκτοξευτεί στα 1.000 λέβα (περίπου 500 ευρώ) από 500 λέβα που ήταν πριν από λίγο καιρό.
Βάσει, μάλιστα, όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα του «Sofia News Agency», τα γαϊδούρια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι τα άλογα, αφού έχουν μεγαλύτερη αντοχή, δουλεύουν περισσότερο και … τρώνε λιγότερο.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


ΟΙ ΠΓΔΜΙΤΕΣ .........ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ,ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ "ΑΠΟΓΟΝΟ" ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ MIR GAZANFAR ALI KHAN ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ......

"ΣΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ".........ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ SIEMENS

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Εσωτερικών

Θέμα: Διαρκές σκάνδαλο SIEMENS στο υπουργείο Πολιτισμού: η ύποπτη ανάθεση μεγάλου έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας τον Δεκέμβριο του 2006 και οι σημερινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με στόχο να μην κηρυχθεί έκπτωτη η SIEMENS, ώστε να αποφύγει και τον αποκλεισμό της από κάθε άλλη δημόσια σύμβαση για τα επόμενα χρόνια – «Τυφλή» η Δικαιοσύνη μπροστά στις παρανομίες, που θέτουν το Δημόσιο σε κίνδυνο απώλειας εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις!

Σε διαρκές σκάνδαλο, που εκτείνεται χρονικά από την εποχή της υπουργίας Βουλγαράκη μέχρι και την τρέχουσα περίοδο Λιάπη, έχει εξελιχθεί η ύποπτη ανάθεση μεγάλου έργου του υπουργείου Πολιτισμού στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα SIEMENS.

Το έργο της εγκατάστασης των συστημάτων ηλεκτρονικής ξενάγησης σε 15 αρχαιολογικούς χώρους, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας που εκτελεί το ΥΠΠΟ. Ανατέθηκε με αδιαφανείς, διαβλητές διαδικασίες στην SIEMENS από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στην SIEMENS, η οποία δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το παραδώσει, παρότι η συμβατική προθεσμία έχει παρέλθει από τον Απρίλιο.

Κι όμως, η σημερινή πολιτική ηγεσία αφήνει να εκτυλίσσονται ανεξήγητες μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να μην κηρυχθεί έκπτωτη η SIEMENS, με συνέπεια τον αποκλεισμό της και από κάθε άλλη δημόσια σύμβαση για σημαντική χρονική περίοδο, που μπορεί να φθάσει και τα τρία έτη!

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η «γαλάζια» διακυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει την πρόθεση, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις της, να ελέγξει με αυστηρότητα της δραστηριότητες της SIEMENS στο δημόσιο τομέα, αλλά τουναντίον προσφεύγει ακόμη και σε μεθοδεύσεις εκτός των ορίων της νομιμότητας, για να διασφαλίσει ότι η πρωταγωνίστρια εταιρεία στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» θα συνεχίσει να διεκδικεί, να αναλαμβάνει και να εκτελεί δημόσια έργα, ακόμη και όταν όλοι οι κανόνες επιβάλλουν την αποβολή της!

Ειδικότερα, η υπόθεση έχει ως εξής:

  • Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των συστημάτων ηλεκτρονικής ξενάγησης επισκεπτών σε δεκαπέντε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, ήταν το μεγαλύτερο έργο του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας που διαχειρίστηκαν ο Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) και το υπουργείο Πολιτισμού.
  • Περιέργως, ενώ το έργο αρχικά ανατέθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία τον Αύγουστο του 2006 στην ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Hewlett Packard, η ανάδοχος εταιρεία αρνήθηκε να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, ύστερα από έλεγχο που διατάχθηκε από τη μητρική εταιρεία!
  • Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που δεν έχει διαψευσθεί, «και οι τέσσερις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν δώσει επιταγές σε παρένθετο πρόσωπο και αυτό «κράτησε» την επιταγή της εταιρείας που ανακηρύχθηκε νικήτρια». Τονίζεται, επίσης, ότι κατά σύμπτωση ο κ. Βουλγαράκης, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης, είχε χειρισθεί και την τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία SAIC-SIEMENS για το σύστημα C4I, η οποία είχε επίσης ιδιαίτερα ευνοϊκή κατάληξη για τις εταιρείες…
  • Με συνοπτικές, αλλά και ύποπτες, διαδικασίες το έργο κατέληξε στην SIEMENS, επίσης με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας. Προηγουμένως, η κοινοπραξία της SIEMENS χρειάσθηκε να «διορθώσει» βιαστικά και ελλιπώς τη δική της μελέτη, αν και αυτό ρητά απαγορευόταν από την προκήρυξη του διαγωνισμού.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχική της πρόταση, η SIEMENS είχε εισηγηθεί να γίνουν εκσκαφές για οκτώ χιλιόμετρα καλωδιώσεων και εγκατάσταση 56 δίμετρων στύλων με κεραίες ασύρματου ίντερνετ στον Παρθενώνα! Προτείνονταν, δηλαδή, βάρβαρες παρεμβάσεις αλλοίωσης ενός ιστορικού μνημείου ανεκτίμητης αξίας!
  • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του διαγωνισμού έγινε απόκρυψη ουσιαστικής πληροφόρησης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του ΟΠΕΠ, από τους κ.κ. Σταμάτη Μαύρο, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΠΕΠ και τον τότε γ.γ. κ. Χρήστο Ζαχόπουλο. Μάλιστα, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΟΠΕΠ, το ΚΑΣ, ο γ.γ. του ΥΠΠΟ κ. Χρήστος Ζαχόπουλος και ο πρώην Υπουργός είχαν πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΠ, ότι το προτεινόμενο από τη SIEMENS σύστημα, αλλά και αυτό της Hewlett Packard που είχε επιλεγεί ως πρώτο, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, διότι τυχόν υλοποίησή τους θα ήταν παράνομη, και όμως δεν έκαναν τίποτα για να αποσοβήσουν την τεράστια ζημιά για το Δημόσιο από την μη υλοποίηση του συστήματος.
  • Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού που αποφάσισε για την επιλογή αναδόχου ήταν ένας καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για πλαστογραφία επιταγής!
  • Η σύμβαση που έχει υπογραφεί από την εταιρεία SIEMENS, ύστερα από αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, προέβλεπε δεσμευτικούς χρόνους παράδοσης του έργου. Ειδικότερα, η εταιρεία όφειλε να έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τα ηλεκτρονικά συστήματα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Επίσης, η εταιρεία έπρεπε να έχει εγκαταστήσει τρία πιλοτικά συστήματα σε ισάριθμα μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τον Αύγουστο του 2007, για να αποδείξει ότι το προτεινόμενο σύστημα με τις αλλαγές που του έγιναν λειτουργεί ικανοποιητικά. Τα τρία πιλοτικά συστήματα ποτέ δεν εγκαταστάθηκαν και φυσικά ποτέ δεν λειτούργησαν. Άρα, το ΥΠΠΟ και ο κ. Λιάπης ήξεραν από τον περασμένο Αύγουστο ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση, ρητά οριζόταν στο κείμενο της σύμβασης ότι η εταιρεία θα κηρυσσόταν έκπτωτη και θα κατέπιπτε υπέρ του Δημοσίου η εγγυητική επιστολή ύψους 2 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει.
  • Ενώ έχουν παρέλθει, όμως, περισσότεροι από δύο μήνες από την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας, η κοινοπραξία της SIEMENS δεν έχει θέσει σε λειτουργία ούτε ένα από τα συστήματα που είχε δεσμευθεί να εγκαταστήσει στους 15 αρχαιολογικούς χώρους! Το σύστημα δεν έχει τεθεί καν σε λειτουργία, έστω πιλοτική, έστω σε έναν από τους 15 χώρους εγκατάστασης!
  • Αποτελεί και αυτό μια σαφή ένδειξη της αδυναμίας της εταιρείας να υλοποιήσει την τροποποιημένη πρότασή της, για την τελική έγκριση της οποίας το Υπουργείο Πολιτισμού, επί «διακυβέρνησης» Βουλγαράκη και Ζαχόπουλου, είχε «κάνει λάστιχο» τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.
  • Η υπόθεση προσλαμβάνει πλέον χαρακτήρα διαρκούς σκανδάλου, καθώς και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σύμφωνα με τις επιταγές του Π/Θ φαίνεται να εφαρμόζει το ιδιότυπο δόγμα «όλα για την SIEMENS.
  • Ενώ έχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες από την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας λειτουργίας των συστημάτων, ο Υπουργός δεν ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του, που απορρέει από τη σύμβαση, να κηρύξει έκπτωτη την κοινοπραξία της SIEMENS, να ζητήσει την επιστροφή της προκαταβολής ύψους 3,4 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί στην εταιρεία και να δεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου την εγγυητική επιστολή των 2 εκατ. ευρώ!
  • Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανέχεται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις υπέρ της SIEMENS από το Δ.Σ. του ΟΠΕΠ, το οποίο ξαφνικά φέρεται να έχει κατόπιν εορτής διαπιστώσει ότι δήθεν χρειάζονται τροποποιήσεις στο περιεχόμενο που θα προβάλλεται από τους ηλεκτρονικούς ξεναγούς, αν και αυτό ήταν έτοιμο και εγκεκριμένο από το ΚΑΣ πριν αναλάβει η SIEMENS το έργο!
  • Αυτή η όψιμη ανακάλυψη «ατελειών» στο περιεχόμενο φαίνεται ότι έχει επινοηθεί από τους κύκλους εντός του ΥΠΠΟ, οι οποίοι σταθερά υποστηρίζουν την SIEMENS. Με την προσπάθεια να αποδοθεί η καθυστέρηση του έργου σε αδυναμίες του ΟΠΕΠ, δυστυχώς η SIEMENS γίνεται προσπάθεια να απαλλαγεί των βαρύτατων ευθυνών της για τη μη υλοποίηση του έργου. Με τον τρόπο αυτό, δυστυχώς, ζημιωμένο θα είναι και πάλι μόνο το Ελληνικό Δημόσιο, που θα χάσει τα κοινοτικά κονδύλια για το έργο, το οποίο θα έχει «ναυαγήσει» οριστικά! Η δε SIEMENS θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να ζητήσει ακόμη και αποζημίωση για τον… κόπο της, ενώ στην πραγματικότητα έχει την πλήρη ευθύνη για τη μη υλοποιήσει του έργου, λόγω της σαθρής μελέτης που εκπόνησε.
  • Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το ΥΠΠΟ και ο ΟΠΕΠ κινούνταν προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου, η SIEMENS θα έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτη, απόφαση που θα οδηγούσε και στην αποβολή της από όλα τα δημόσια έργα για αρκετά χρόνια. Μια απόφαση που ασφαλώς θα εναρμονιζόταν πλήρως και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

Αξίζει να τονισθεί ότι η Δικαιοσύνη παραμένει «τυφλή» μπροστά σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που προκαλούν ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι, με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα υποτίθεται ότι διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα για τα πεπραγμένα του Υπουργείου Πολιτισμού επί «Νέας Διακυβέρνησης», με αφορμή το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, αλλά και παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα στον Τύπο για το σκάνδαλο των «ηλεκτρονικών ξεναγών».

Την ίδια ώρα, τα δημοσιεύματα ακόμη και φιλοκυβερνητικής εφημερίδας αποκαλύπτουν την πληρωμή «μαύρου χρήματος» από την SIEMENS, σε άγνωστους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέσω παρένθετου προσώπου. Ούτε και αυτές οι αναφορές, όμως, φαίνεται να συγκινούν τα «γαλάζια» ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, που έκλεισαν άρον-άρον την προανάκριση για την υπόθεση SIEMENS, αμέσως μόλις άρχισαν να αποκαλύπτονται στοιχεία για Υπουργούς της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Μετά τα παραπάνω, ερωτάσθε:

  1. Όφειλε ή όχι η SIEMENS να έχει παραδώσει από τον Απρίλιο σε πλήρη λειτουργία όλα τα συστήματα ηλεκτρονικής ξενάγησης σε όλους τους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους;
  2. Δεδομένου ότι σε κανένα μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο δεν έχουν καν εγκατασταθεί και φυσικά δεν έχουν λειτουργήσει τα συστήματα, πώς είναι δυνατό σήμερα, δύο μήνες μετά την παρέλευση των καταληκτικών προθεσμιών, να μην έχει κηρυχθεί έκπτωτη η κοινοπραξία;
  3. Αληθεύει ότι με, τουλάχιστον ύποπτες, μεθοδεύσεις επιχειρείται να εμφανισθεί ο ΟΠΕΠ ως φέρων την ευθύνη για την καθυστέρηση; Είναι αληθές ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις η SIEMENS όχι μόνο αποφεύγει να κηρυχθεί έκπτωτη, αλλά ενδέχεται να ζητήσει και αποζημίωση από το Δημόσιο με σχετική αγωγή της; Ποιος αποφάσισε ότι το ψηφιακό περιεχόμενο των ξεναγών, που ήταν έτοιμο πριν από το διαγωνισμό χρειάζεται ξαφνικά αναπροσαρμογές και διορθώσεις; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί δεν αναζητούνται οι ευθύνες του κ. Στ. Μαύρου, πρώην προέδρου του ΟΠΕΠ, καθώς και κάθε άλλου στελέχους με εμπλοκή στη δημιουργία του περιεχομένου;
  4. Πώς δικαιολογείται η εκτός κάθε πλαισίου νομιμότητας σιωπηρή παράταση που έχει δοθεί στην ευνοούμενη και από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κοινοπραξία της SIEMENS;
  5. Πώς διασφαλίζεται το Δημόσιο έναντι του κινδύνου μη υλοποίησης του προγράμματος και απώλειας των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν δεσμευθεί;
  6. Αντιλαμβάνεστε ότι οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σε μια περίοδο διερεύνησης του σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της SIEMENS;
  7. Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του σκανδαλώδους διαγωνισμού για το σύστημα των ηλεκτρονικών ξεναγών, αλλά και για την εξίσου σκανδαλώδη μη εφαρμογή των όρων της σχετικής σύμβασης, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΟΠΕΠ;
  8. Τι έχει πράξει η Δικαιοσύνη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των όσων αναφέρονται στον Τύπο, περί ροής «μαύρου χρήματος» κατά την περίοδο Βουλγαράκη, μέσω επιταγών που κρατήθηκαν από παρένθετο πρόσωπο; Θα μείνει και αυτή η καταγγελία για «μίζες» προς «γαλάζιους» αξιωματούχους αναξιοποίητη από τη Δικαιοσύνη, ώστε να μπορεί να καυχάται υποκριτικά ο Πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση του δήθεν δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο SIEMENS;
  9. Πώς είναι δυνατόν, ύστερα από τόσες καταγγελίες στον Τύπο για τη «σκοτεινή» υπόθεση των ηλεκτρονικών ξεναγών να μένει ασυγκίνητος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, γνωστός και για τους «χειρουργικούς» χειρισμούς του σε άλλες υποθέσεις κυβερνητικού ενδιαφέροντος, όταν μάλιστα υποκριτικά ο ίδιος ανέθεσε τη διεξαγωγή δήθεν εμπεριστατωμένης έρευνας για την οικονομική διαχείριση στο Υπουργείο Πολιτισμού κατά την περίοδο Ζαχόπουλου; Είναι δυνατόν να εκτοξεύονται καταγγελίες για μίζες με επιταγές και να παραμένει ασυγκίνητος ο κ. Κολλιοκώστας;
  10. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τη Βουλή ότι πριν την ύποπτη επίθεση με γκαζάκια που εκδηλώθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΠ το βράδυ μεταξύ 7 και 8 Ιουλίου 2008 είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη, έναντι ατυχήματος ή δολιοφθοράς, των ψηφιακών αρχείων της Διεύθυνσης Ψηφιακών Εφαρμογών, που αφορούν τους διαγωνισμούς του Οργανισμού και ιδιαίτερα το διαγωνισμό για τους φορητούς ξεναγούς, όπως επίσης και τους διαγωνισμούς για τη δημιουργία του ψηφιακού περιεχομένου που θα χρησιμοποιηθεί από τους ξεναγούς;
  11. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι πριν την ξαφνική φωτιά που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΟΠΕΠ Α.Ε το βράδυ μεταξύ της 07-07-2008 και της 08-07-2008 είναι ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη, ενάντια σε ατύχημα ή δολιοφθορά, των ψηφιακών αρχείων της Διεύθυνσης Ψηφιακών Εφαρμογών που αφορούν τους διαγωνισμούς της ΟΠΕΠ Α.Ε και ιδιαίτερα το διαγωνισμό για τους φορητούς ξεναγούς στα 15 κυριότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπως επίσης και τους διαγωνισμούς για τη δημιουργία του περιεχομένου που θα χρησιμοποιούνταν από τους ξεναγούς;

Καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει κάθε έγγραφο που τεκμηριώνει τις απαντήσεις του στα παραπάνω ερωτήματα και ιδίως τη σύμβαση μεταξύ του ΟΠΕΠ και της SIEMENS A.E., η οποία αναφέρεται στην με Α.Π. 1285/26.02.2007 απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΠΕΠ, τα πρακτικά των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης, καθώς και κάθε έγγραφο συναφές με το θέμα του περιεχομένου των ξεναγών και την αιφνίδια απόφαση αναμόρφωσής του.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Μιχάλης Παντούλας

Μιχάλης Τιμοσίδης

Δημήτρης Βαρβαρήγος

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μανώλης Στρατάκης

Θάνος Μωραϊτης

Χρύσα Αράπογλου

Γιάννης Δριβελέγκας

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάγκρη

Γιώργος Ντόλιος

Παναγιώτης Ρήγας

Λεωνίδας Γρηγοράκος


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ......ΤΙ! ΠΟ! ΤΑ!


Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν προκαλούν δυσφορία δηλώσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος είπε: "Οι βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν απολύτως με πνεύμα ελευθερίας τις απόψεις τους και καταθέτουν τις θέσεις τους."



ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΔΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΑΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ ..... ΠΟΥ ΘΑΦΑΝΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ...... ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.... ΔΕΝ ΕΙΔΕ.....

ΣΥΡΙΖΑ:Ο ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ

Οικολογική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

-Εσωτερικών.-ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. -Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΘΕΜΑ: Ξήρανση των πεύκων του Άλσους του Χολαργού

Το φαινόμενο της ξήρανσης αναφέρεται ότι παρουσιάζουν τα πεύκα που βρίσκονται στο Κεντρικό Άλσος του Χολαργού. Η ξήρανση αυτή δεν συνδέεται σύμφωνα με τους ειδικούς με την ασθένεια της βαμβακίασης ή την προσβολή τους από κάποια άλλη μικυτική ασθένεια, αλλά στο γεγονός ότι τα πεύκα αυτά που έχουν φυτευτεί τη δεκαετία του έτους 1940 έχουν ενηλικιωθεί και έχει παρέλθει το χρονικό όριο της ζωής τους, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της ολικής ξήρανσής τους.

Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται απόλυτα αναγκαία η εκπόνηση μελέτης αντικατάστασής τους και αναμόρφωσης της περιοχής του Άλσους με πράσινο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση της περιβαλλοντικής εικόνας της περιοχής .

Επειδή παρόμοιο πρόβλημα ενηλικίωσης παρουσιάζουν και δέντρα σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου και ,

Επειδή τόσο η ύπαρξη και διατήρηση του πρασίνου όσο και η επέκτασή του, στο Αττικό περιβάλλον, αποτελούν προτεραιότητα μείζονος σημασίας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να προβούν στην καταγραφή του προβλήματος αυτού και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του;

Ποια μέτρα θα προωθήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αντικατάστασης των ξηραμένων και γερασμένων δέντρων του άλσους Χολαργού ώστε να διατηρηθεί αυτό με την σημερινή μορφή λειτουργίας του ως άλσους ; 26.6. 2008

Ο ερωτών βουλευτής :Φώτης Κουβέλης

---------------------------------------------------------------------------

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ .

ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

(κοιταξτε εδώ http://tolimeri.blogspot.com/2008/07/blog-post_02.html )

ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΗΓΗΘΕΙ ;;;;;

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΤΕ;;;

ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ....ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Οι Γερμανοί μετά τον ΟΤΕ, αγοράζουν και τον Alpha (συνεργαζόμενοι με έλληνες επιχειρηματίες).

Μπροστά μπαίνει ο όμιλος Bertelsmann AG που έχει ιστορία 170 χρόνων .

Ο εν λόγο όμιλος, ελέγχει το RTL Group, το Random House (εκδοτικός οίκος βιβλίων), την Gruner + Jahr (εκδοτικός οίκος περιοδικών), την BMG (θυγατρική της Sony BMG δισκογραφικής εταιρείας), την Arvato (υπηρεσία ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων) και την Direct Group (Αλυσίδα βιβλιοπωλείων και δισκοπωλείων).


Ο κολοσσός έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις διακίνησης της πληροφορίας το οποίο σημαίνει ότι το παιχνίδι πλέον χοντραίνει αφού ο κος Κοντομηνάς παραχωρεί μειοψηφικό πακέτο του ALPHA όπως αποκαλύπτει και το ΤΡΩΚΤΙΚΌ http://troktiko.blogspot.com/2008/07/blog-post_7.html και θα είναι ο μπροστάρης αλλά με πλάτες.


Είναι λοιπόν εύλογη πλέον η ανησυχία του ΜΠΛΟΓΚ των Καραμανλικών αφού η Ντόρα θα "έχει το αποκλειστικό δικό της ΚΑΝΑΛΙ"


ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΔΙΩΞΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ;;;;

Η ΦΥΣΗ....ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!!!!!!!!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!

Ο ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΘΥΤΗΣ......... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ......ΘΥΜΑ!!!!!!

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΒΛΙΑ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο κ Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης

«ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν, όπως υποκλοπές, απαγωγές ομόλογα, Ζαχόπουλος και Siemens».
«Όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο. Εσείς προσωπικά κατευθύνετε τις δικαστικές έρευνες κύριε υπουργέ», τόνισε ο κ Ρόβλιας.
Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι, «ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η υπόθεση της «Siemens» αφορά το ΠΑΣΟΚ και «συμπτωματικά» και ο κ. Αθανασίου κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ακολουθώντας τις υποδείξεις του, ενώ παράλληλα έδωσε συγχωροχάρτι στα κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου».
Ο κ.Ρόβλιας χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.


Ανταπαντώντας, ο κ Χατζηγάκης έκανε λόγο για ''διάλογο κωφών'' και περι του αυτοδιοίκητου επικαλέστηκε.... "σκέψεις που στηρίζονται σε σειρά εγγράφων σημαντικών ανθρώπων, όπως ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κάππος και ο εξαίρετος εισαγγελέας κ. Φλωρίδης που τονίζουν ότι το αυτοδιοίκητο εκθέτει σε κίνδυνο δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και διαταράσσει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης καλλιεργώντας κλίμα ομαδοποιήσεων, πολιτικαντισμού και πελατειακών σχέσεων'',και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. «Από τη στιγμή που ανέλαβα υπουργός ακούω το ίδιο τροπάριο για τα ομόλογα, το Ζαχόπουλο. τη Siemens. Τα ομόλογα πήραν το δρόμο τους. Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκαν αλλά πήγε φυλακή άνθρωπος, άλλοι είναι έξω με προσωρινή απόλυση, έχουν προχωρήσει πολύ και θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μην κάνετε λοιπόν λαϊκισμό, γιατί αυτό κάνετε. Έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά με επιχειρήματα» κατέληξε ο κ Χατζηγάκης.

Ο "ΤΡΕΛΟΣ" ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ


http://tolimeri.blogspot.com/2008/07/blog-post_8431.html

Αναφερόμενος στη Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχε ως μέλος και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Συνέλευσης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος,σχολίασε χαρακτηριστικά τον Κ. Μιλοσόσκι "ο άνθρωπος είναι άρρωστος..... δεν είναι με τα καλά του....ο.... άνθρωπος!!!" στον ALPHA 989.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στο καφενείο της βουλής εχθές ο κ.Μανώλης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ.Τατούλη , (είχε προηγηθεί η συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Μανώλης στον Μ. Παπαπαναγιώτου
http://tolimeri.blogspot.com/2008/07/blog-post_8292.html με την σαφέστατη αιτίαση του κυρίου Μανώλη στην συμπεριφορά Τατούλη...)

ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

ΜΑΝΩΛΗΣ: Εγώ Πέτρο στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί.....

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Και ποιος είσαι εσύ;........που θα μου πεις τι θα κάνω;;;

Πηγή: "σεμνά & ταπεινά" 989

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ....ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΝΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ


Μετά την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης (η οποία εκκρεμούσε από την εποχή Ζαχόπουλου) σε Κοντομηνά (ΑLPHA) παρατηρούμε ότι τα καναλοεκδοτικά .....είναι λίγο πολύ μπλεγμένα με εκκρεμότητες στη δικαιοσύνη ........

Ο Κυριακού είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεση του μια και πήρε αναβολή από την δικαιοσύνη ,.....ο Μπόμπολας είναι σε μια περίεργη κατάσταση....... η οποία είναι ανάλογη της κατάστασης Θέμου Αναστασιάδη αφού πλέον οι δυο τους .....έχουν "αδερφικές σχέσεις" όσο για την κυρία Αγγελοπούλου... και αυτή είναι σε ένα δικαστικό θρίλερ λόγο των διεκδικήσεων του κ. Κώστα Αγγελόπουλου.


Όμως Δικαιοσύνη - Κυβέρνηση - Καναλάρχες - Εκδότες είναι έτσι και αλλιώς διαπλεκόμενοι με κοινό συμφέρον την εξουσία. Η εξελίξεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού το δουν και λαβείν είναι στο πρόγραμμα .......!!!!!

ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

πηγη: THOMSON REUTERS

Αναζητούν χορηγό για το Πεκίνο

“Το θέμα αφορά την προσπάθεια τριών ανθρώπων να φτάσουν ως την Παραολυμπιάδα του Πεκίνου στους αγώνες διπλού μεικτού σκιφ της κατηγορίας των adaptive (ΑΜΕΑ). Οι δύο είναι οι αθλητές Κωνσταντίνα Γκαράτσα και Βαγγέλης Καρέλης, ενώ ο τρίτος ο προπονητής τους Λάμπρος Ρίζος. Επιχειρήσεις και επιχειρηματίες προβολή θα είναι για σας, ειδικά αν έχετε και βλέψεις στην κινέζικη αγορά”.
ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ BLOG xpsilikatzoy (που πλέον έχει αναστείλει την λειτουργία του) ΤΗΝ 20/02/2008.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον προπονητή των παιδιών Λάμπρο Ρίζο στο τηλέφωνο 6974888865.

USA- IRAN: ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ

Δέσποινα Συριοπούλου



Νέα Υόρκη. Οι πιθανότητες για μια επίθεση εναντίον του Ιράν και του πυρηνικού του προγράμματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κάθε άλλο παρά μειώνονται, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που η Washington ετοιμάζεται να υποδεχτεί την «αλλαγή» -πάντα βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων και αν δεν συμβεί κάτι που θα μπορούσε να φέρει μια άλλη διαφορετική ανατροπή...- που θα φέρει ο έγχρωμος γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα, άμα τη εκλογή του στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας. Μετά την αποκάλυψη των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης για την στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ εν είδει πρόβας τζενεράλε ή όπως δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο ABC «βασική, απαραίτητη εκπαίδευση» για μία ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν, φαίνεται πως ανοίγει σταδιακά ο «ασκός του Αιόλου» για ακόμη μια φορά στην πολύπαθη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Άλλωστε η απειλή, όπως είναι πλέον σύνηθες να αποκαλείται, του Ιράν απασχολεί εδώ και χρόνια την αμερικανική πρωτεύουσα, ιδίως μετά την επέμβαση στο Ιράκ.


Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν σε συνέντευξή του προ ημερών στο ειδησεογραφικό δίκτυο CBS ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα επίθεσης εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στον πρώτο χρόνο της θητείας του νέου προέδρου, με το επιχείρημα ότι «οι εχθροί μας θα ελέγξουν τον νέο πρόεδρο νωρίς». Επικαλούμενος τα όσα συνέβησαν είτε τον πρώτο χρόνο της θητείας του Μπιλ Κλίντον (με την επίθεση στο Παγκόσμιο κέντρο Εμπορίου), είτε την αντίστοιχη χρονική περίοδο της θητείας του προέδρου Μπους με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αμερικανός γερουσιαστής θεωρεί ότι ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Τζον ΜακΚέιν «είναι έτοιμος να προστατεύσει την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών» και «είναι ο μόνος που θα πλήρωνε το όποιο τίμημα για να διασφαλίσει την επιβίωση και την διατήρηση της ελευθερίας». Πολλοί αναλυτές είδαν τις δηλώσεις του Τζο Λίμπερμαν ως μια προσπάθεια για δημιουργία κλίματος πανικού και φόβου στους αμερικανούς, ώστε να επικρατήσει η άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται έναν βετεράνο πολέμου να προστατεύσει το έθνος.