ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.10.12

Αύριο Κυριακή Λαικές Παρελάσεις παντού !


Για ένα μεγάλο ΟΧΙ στο καθεστώς της Αθήνας.Στην τρόικα,το μαυρο πακέτο των 14 δις,το φασισμό,την εξαθλίωση της ζωής μας.Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία!Να δόσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα..
εθνική επέτειο!

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΛΑΪΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!
  
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 14ΔΙΣ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία!

Ευκαιρία για να δόσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο!

Ευκαιρία για να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ!

Οι πολίτες αυτής της χώρας άνδρες, γυναίκες νέοι και νέες, μαθητές, μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν τον γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας.

Έχουν την ευκαιρία μαζί με τις επίσημες παρελάσεις να πραγματοποιήσουν τις δικές τους λαϊκές, ειρηνικές, ενωτικές και αγωνιστικές παρελάσεις για να βροντοφωνάξουν τα δικά τους σύγχρονα αλλά και πολύ κρίσιμα, ζωτικά και μεγάλα "ΟΧΙ"!



Να βροντοφωνάξουν:

    ΟΧΙ στην τρόικα
    ΟΧΙ στα μνημόνια
    ΟΧΙ στο μαύρο πακέττο των 14 δις
    ΟΧΙ στο νέο φασισμό
    ΟΧΙ στη συγκυβέρνηση

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


H φετινή επέτειος της 28ης Οκτώβρη δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης αλλά και επίκαιρο παλλαϊκό κάλεσμα για αγωνιστική παρουσία και γράψιμο μιας νέας ιστορικής σελίδας.(iskra.gr)

stopcartel Newsdesk

Σκίζουν τα πτυχία τους οι εισαγγελείς: Καταζητείται ο Βαξεβάνης που έβγαλε την λίστα. Αυτοί που την αναπαρήγαγαν;

20121027-213547.jpg Βλέποντας το τουίτ του Βαξεβάνη για την αντιγραφή της λίστας από το περιοδικό, η δικαιοσύνη μάλλον έχει δύσκολο έργο…
Έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια οι νομικοί της χώρας με την λίστα. Εκτός του ότι αυτοί που την κατείχαν αλλά την έκρυψαν χρησιμοποιώντας την με προσωπικά κίνητρα παραμένουν ασύλληπτοι. Καταζητείται ο Βαξεβάνης που την διέδωσε. Και όμως, ακριβώς με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για όσους επαγγελματίες της
ενημέρωσης την αναπαρήγαγαν αυτούσια και όχι στο πλαίσιο σχολιασμού.
Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένουμε να δούμε τις επόμενες ώρες εάν θα κρατηθούν τα προσχήματα.



 olympiada

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη για τη δίωξη του

Την αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη προκάλεσε η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας λίγες μετά την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό ΗΟΤ DOC που κυκλοφόρησε σήμερα.
Αναλυτικά η απάντησή του:

"Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο........
δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.
Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια".

Πηγή: koutipandoras.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης Η ΧΟΥΝΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ "ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ" ΤΟΝ ΝΟΜΟ ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης
 Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη. Η εντολή της Εισαγγελείας εξεδόθει μετά τη δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc λίστας 2054 ονομάτων, η οποία σύμφωνα με το Δημοσιογράφο είναι η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Η επιλογή της Εισαγγελίας για κλιμάκωση της έντασης επί του θέματος ενώ έχει υποβαθμιστεί από την πολιτική ηγεσία και τα media είναι ένδειξη πανικού που έχει προκληθεί στο σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημοκσιογράφος θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα συνοδευόμενος από το Δικηγόρο του.
Ο Δημοσιογράφος απάντησε μέσω twitter γράφοντας:  Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το ματι.Αντι να συλλάβουν κλεφτες κ παρανομουντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.
 Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:
«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»
 Τι απαντά ο δημοσιογράφος μέσα από το koutipandoras.gr
Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.
Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !! Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ "ΜΕΤΑ" ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ!! (ΟΙ ΑΛΛΑΞΟΚ@ΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ)


“Θέλει η που...α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” λέει ο θυμόσοφος λαός μας και έχει απόλυτο δίκαιο και στην ρήση και στο υπονοούμενο

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

“Θέλει η που...α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” λέει ο θυμόσοφος λαός μας και έχει απόλυτο δίκαιο και στην ρήση και στο υπονοούμενο.

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Φ. Κουβέλη και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία και ενημέρωσε χθες το βράδυ για τις τελευταίες εξελίξεις, ο "εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου", κ. Στουρνάρας τους κάλεσε να στηρίξουν το πακέτο των “εργασιακών”, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να καταθέσει το “πακέτο” των μέτρων στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ενώ συγχρόνως εξέφρασε την ελπίδα πως όλοι οι βουλευτές των κομμάτων τα οποία συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα πρέπει να στηρίξουν τα μέτρα στη ψηφοφορία στην Βουλή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, η αντιπρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, και η οποία φέρεται να κερδίζει έδαφος, είναι να “κατέβει” στην βουλή το πακέτο με μία παράγραφο, η οποία θα μεταθέτει τις αλλαγές στα εργασιακά για έξι μήνες, μετά υπό μορφή ρήτρας (σ.σ. Τιμωρίας εννοεί) και εάν δεν βρεθούν μέχρι τότε τα απαιτούμενα από την τρόικα έσοδα με άλλα ισοδύναμα μέτρα, τότε να εφαρμοστούν σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια (εννοούν τα μέτρα τα οποία αφορούν τα εγασιακά).

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σύμφωνα με το Μαξίμου, απορρίπτοντας το αίτημα της ΔΗΜΑΡ να κατατεθεί σε περισσότερα άρθρα, με την αιτιολογία ότι η συζήτηση θα δημιουργούσε περισσότερες εντάσεις και διαρροές τόσο στους βουλευτές της συμπολίτευσης όσο και στην κοινή γνώμη.!!!

Ο κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος όμως έχει ήδη δεσμευτεί δημόσια με τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του περί του αντιθέτου, αναζητά εναγωνίως διέξοδο στην πολιτική την οποίαν έως σήμερα στήριζε αναφανδόν.
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι πιέσεις λόγω των γεγονότων προς το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη θα αυξηθούν και εκτιμούν ότι τελικά θα μεταβάλει στάση προκειμένου να μη διακινδυνεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Παρούσα και η μόνιμη επωδός-καραμέλα του κινδύνου εξόδου της χώρας απο την Ευρωζώνη.

Αυτό το οποίο όμως δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση, είναι η απαίτηση των πιστωτών, να ψηφιστούν τα μέτρα όχι απλά με πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά από όλους τους κυβερνητικούς εταίρους.
Τό ΔΝΤ δηλώνει σήμερα στην αναφορά του στην τελευταία έκθεσή του ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρέος δέν είναι βιόσιμο, πράγμα το οποίο επιφέρει την διακοπή χρηματοδότησης του Ελληνικού χρέους απο το Ταμείο.
Πού οδηγεί αυτή η στάση του ΔΝΤ, μήπως στην επόμενη αναδιάρθρωση (haircut) ;;;
Η Δημοκρατική Αριστερά διαμηνύει προς το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο (σ.σ. αυτό την ενόχλησε, το ένα αρθρο και όχι το τι περιλαμβάνει αυτο το άρθρο !!!), ωστόσο προσθέτει πως δεν θα το καταψηφίσει, αλλά θα “συστήσει” στον κάθε βουλευτή της να δηλώσει «παρών». Όπως λέμε παρίσταται ώς διακοσμητική "γλάστρα" άς πούμε.

Διαβάστε την ανακοίνωσή της, "Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της χώρας μας".

Οι τοκογλύφοι πιστωτές μας πάντως δίνουν μια τριήμερη προθεσμία ώστε να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις εντός της κυβερνητικής συμμαχίας και να πάρουν όλα τον δρόμο πρός την Βουλή, ενώ την Τετάρτη θα συγκλιθεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δηλαδή το Eurogroup, ώστε να υπάρξει απόφαση ουσιαστικά προέγκρισης ή όχι, της καταβολής της δόσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτη Κουβέλη είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για τα "εργασιακά".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος, ώς έχων ανάλογον πολιτικόν "βάρος", προσπάθησε να πείσει τον κ. Κουβέλη να άρει τις αντιρρήσεις του για να προχωρήσει η διαδικασία με την Τρόικα.

Την Τρόικα να προσπαθείσετε να πείσετε κύριε Βενιζέλο, ώς υπάλληλος των ξένων αφεντάδων που είστε, όχι τούς Έλληνες "ραγιάδες".

Αντί να ζητήσετε πολιτική διαπραγμάτευση με τούς πιστωτές μας, όπως μια Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος, προχωράτε σε συμφωνία ντροπής και υποταγής με την Τρόικα.!!! `Εχετε απωλέσει τον στόχο του ρόλου σας.
Μήπως είναι καιρός να "πάτε" σπίτι σας ;;; αρκετό κακό κάνατε στον τόπο. Δυστυχώς !!!

Παραμένουν βέβαια κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού, το φορολογικό νομοσχέδιο, τίς απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κτλ για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ώς "σοσιαληστής" και "άρχων" συμφωνεί απολύτως.

Δέν υπηρετείτε το ρηθέν του Πιττακού "Άρχων κόσμει σαυτόν", το αντίθετο θα έλεγα.

Επι αυτών ο κ. ΔΗΜΑΡ και οι παρ’αυτώ, το μόνον το οποίο έχουν να προτείνουν είναι να μετατεθούν για ένα εξάμηνο η ισχύς των εργασιακών μέτρων και εάν έως τότε δεν βρεθούν “ισοδύναμα” μέτρα να εφαρμοστούν τα προτεινόμενα.

Κατά τα άλλα θα ψηφίσουν “παρών”.Δέν τολμούν να "θίξουν" την συγκυβέρνηση, τί δεσμεύσεις έχετε αναλάβει κ. Φανούριε ;;;

Η υποκρισία και ο παλαιοκομματισμός στο απώγειό τους, δηλαδή άς μεταφερθούν χρονικά τα μέτρα και μέχρι τότε βλέπουμε, δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί μέσα στο εξάμηνο, μπορεί να “πέσει” η κυβέρνηση, μπορεί οι Ελληνες να μήν θυμούνται ύστερα απο ένα εξάμηνο, μπορεί να μην υπάρχει ΔΗΜΑΡ, και άλλα πολλά “μπορεί”.

Τώρα, ποιός θα "πληρώσει" αυτά τα μέτρα, είτε τώρα, είτε ύστερα απο ένα εξάμηνο ουδόλως ενοχλεί ή προβληματίζει τον κ. ΔΗΜΑΡ, τον ενδιαφέρει να αποφύγει να χρεωθεί την απόλυτη σύμπραξή του με τον νεοφιλελευθερισμό, να κρύψει την αναγόρευσή του σε “ορντινάντσα” της κατοχικής Τρόικας, τον ενδιαφέρει να φορά “κουκούλα”, έχει κατ’αυτόν τον τρόπο ήσυχη την προσβεβλημένη απαξιωμένη δουλική αξιοπρέπειά του.

Την λέξη “Ραγιάς” (Αραβικής προέλευσης, εκ του ράγι=κοπάδι) την χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι για τους μη μουσουλμάνους κατοίκους της Τουρκίας. Η σημασία της λέξης ήταν περιφρονητική και είχε την έννοια του σκλάβου.

Η πλειοψηφία των ραγιάδων ήταν Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι και Φράγκοι.
Είχαν ελάχιστα δικαιώματα, τους απαγορευόταν να έχουν τις συνήθειες των Τούρκων σ` ό,τι αφορά το ντύσιμο, την κατοικία κ.λ.π. και ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν τους Τούρκους και να καταβάλλουν κεφαλικό φόρο, το λεγόμενο "χαράτσι".

Μέχρι το 1632 οι ραγιάδες υπόκεινταν και στο φοβερό "φόρο αίματος", το παιδομάζωμα.

Το να είσαι “ραγιάς” για κάποιους τελικά είναι ιδεολογία, γιατί μπροστά στη δική τους εξυπηρέτηση των στενών κομματικών τους συμφερόντων, είναι έτοιμοι να καταπατήσουν κάθε έννοια δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και ισονομίας.

ΡΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ…

Έγραφα τον Ιούλιο του 2012 σε άρθρο μου με τίτλο “Κρίμα κύριε Κουβέλη” ευελπιστώντας ότι έστω την τελευταία στιγμή θα αντιλαμβανόσασταν την ποιότητα της εντολής των αριστερών οι οποίοι σας εψήφισαν.

Έγραφα λοιπόν τότε ότι “Παρότι κάποιοι κρατούσαν επιφυλάξεις για τον ρόλο τον οποίον σας επιφύλασσαν οι “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας(σ.σ. σήμερα δικαιώνονται πλήρως), όπως και οι “σπόνσορες” αυτού του εγχειρήματος, εσείς προχωρήσατε στην συμμετοχή σας στην συγκυβέρνηση δίνοντας άπλετο πολιτικό άλλοθι στην κατοχή της χώρας.

Τώρα εάν με το όρο “απαγκίστρωση” εννοούσατε την δια βίου “κουβέντα” δια να προσδιορίσετε τούς όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνει αυτή η “απαγκίστρωση”, και συγχρόνως την συμμετοχή σας στην διαχείριση της εξουσίας, δηλαδή την κυβέρνηση, παρέχοντας άπλετο “πολιτικό άλλοθι” στην μνημονιακή λογική, τότε λυπάμαι, διότι για μια ακόμη φορά νοιώθω προδομένος από το πολιτικό σύστημα και τούς "επιδέξιους" χειριστές του.

Όταν λέγατε “απαγκίστρωση” απο το μνημόνιο αυτό εννοούσατε, την μεταφορά της χώρας στον “εργασιακό μεσαίωνα”;;;

Από ποιούς και απο τί να απαγκιστρωθούμε κύριε ΔΗΜΑΡ, μήπως εννοούσατε να απαγκιστρωθούμε απο τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, να επιστρέψουμε ώς χώρα με βιοτικό επίπεδο στο 1940, και την παράδοση άνευ όρων των εργαζομένων στο κεφάλαιο του οποίου πιστός υπηρέτης πλέον απροκάλυπτα είστε ;;;

Πιστεύετε ότι υπηρετείτε την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, όταν συμμετέχετε σε μία κυβέρνηση, η οποία σαρώνει το κοινωνικό κράτος, καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης, και αντιπαρέρχεται κάθε τί το οποίο είναι αντίθετο στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, όταν ξεπουλά περιουσία του Έλληνα εργαζόμενου ;;;

Σε τί διαφέρετε απο το “λεφτά υπάρχουν”, την απόλυτη εξαπάτησηση του Έλληνα πολίτη, είτε αριστερού είτε δεξιού.

Πώς αυτοπροσδιορίζεστε σήμερα τέλος πάντων, ποιόν "ρόλο" επιφυλάσσεται δια τον εαυτόν σας, ώς ένας ηγέτης, ή ένας επικεφαλής κόμματος ο οποίος θα ενδιαφέρεται για τους μικρούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι, λόγω της φτώχειας, αναγκάζονται να εκποιούν τη μικρή τους περιουσία;

Ώς ένας ηγέτης ή επικεφαλής ενός κόμματος το οποίο θα αναγκάσει τις τράπεζες να επιστρέψουν όλες τις κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών ή μικρών χωραφιών και μάλιστα να πληρώσουν στο δημόσιο ότι του χρωστούν απο τίς περιβόητες “ανακεφαλαιοποιήσεις” δηλαδή την ενίσχυσή τους με χρήματα του Έλληνα πολίτη, ως ποινή για την αξία των σπιτιών ή των χωραφιών τα οποία κατέσχεσαν;

Μεταφέρετε τούς εργαζομένους στον “μεσαίωνα”, στίς εργασιακές σχέσεις οι οποίες ίσχυαν στα φέουδα με τούς “ευγενείς” φεουδάρχες να έχουν πλήρη εξουσία επι ζωής και θανάτου των εργαζομένων.

Στην ιδρυτική σας διακήρυξή σας αναφέρετε, “Είμαστε η Αριστερά που διακηρύσσει ότι ο νέος αριστερός μεταρρυθμισμός έχει νόημα και γόνιμες προοπτικές μόνον όταν επιχειρείται σε κάθε βήμα με τη συμμετοχή, την πάλη και τον έλεγχο των εργαζομένων, όταν οι συγκεκριμένες λύσεις και πολιτικές που προωθεί εμπνέονται και χαρακτηρίζονται από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας.

Όταν δηλαδή υπηρετούν την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη, όταν έχουν διαρθρωτικό χαρακτήρα, όταν είναι συμβατές με την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, όταν εγγράφονται στη λογική της αειφορίας και της πράσινης-οικολογικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.”

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤE ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡ ;;;

Διαφορετικά εξαπατάτε την αριστερά, ευνοώντας μερικά "λαμόγια" του κύκλου σας, τα οποία θα γίνουν πλούσιοι απο την “αριστερή” σας συνοδοιπορεία.

Παραιτηθείτε, κάνετε μεγαλύτερο κακό από ότι μπορείτε να φανταστείτε, διαπαιδαγωγήτε πολιτικά τον Έλληνα πολίτη με πλαστά νοήματα-μηνύματα, τον κάνετε πολιτικά “ΡΑΓΙΑ”.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=57146&type=1&kata=0

Προς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επιστολής, πρόσχωμεν!


Κύριε Μητσοτάκη,

Σε τούτες τις τραγικές ώρες που ζουν οι εξουθενωμένοι από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες, θα περίμενε κανείς από έναν πολύπειρο πολιτικό της ηλικίας σας ν' απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση λόγια σοφίας και όχι χιλιοειπωμένες ανοησίες.

Συμφωνώ, πάντως, ότι οι πολιτικοί πρέπει να πουν την αλήθεια στο λαό. Όχι όμως την "αλήθεια" που εννοείτε εσείς, ότι τάχα αν δε χορέψουμε στο ταψί όπως μας βαράει η Τρόικα για να πάρουμε τη δόση μας θ' αφανιστούμε. Αυτή την "αλήθεια"-φοβέρα-εκβιασμό την ακούμε σχεδόν τρία χρόνια τώρα, και δε μασάμε πια. Ωστόσο, ενώ σφίγγουμε όλο και πιο πολύ το ζωνάρι μας, κάτω από τις επιταγές της χουντοδημοκρατίας, για να πάρουμε (δηλαδή να πάρουν οι τραπεζίτες) την εκάστοτε δόση, ακριβώς σαν τον τοξικομανή, κάθε δόση μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατο της οικονομίας και στην ευθανασία της κοινωνίας. Δεν το βλέπετε άραγε;

Η αλήθεια, λοιπόν, που θέλουμε να γνωρίζουμε είναι ποιοι έκλεψαν τα λεφτά του ελληνικού λαού, πού τα έχουν κρυμμένα, και γιατί το ελληνικό κράτος-μπάχαλο δεν έχει κάνει τίποτα για να βάλει όλους τους απατεώνες, φοροκλέφτες, μιζαδόρους και λοιπούς επίορκους βΟλευτές, υπουργούς και κουμπάρους τους στη φυλακή και να πάρει πίσω τα κλεμμένα.

Η άλλη αλήθεια που θέλουμε να μας πείτε είναι πώς θα ξεβρομίσει ο τόπος από το σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, που επί τριάντα και πλέον χρόνια απεργάστηκε τη μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού, τη λεηλασία του εθνικού πλούτου και τη χρεοκοπία και ταπείνωση της χώρας μας, μπας και ξημερώσει για τον ελληνικό λαό άσπρη μέρα. Να μάθουμε ποιοι τέλος πάντων διεφθαρμένοι καταβρόχθισαν τη μερίδα του λεόντος από τα δάνεια που έρρεαν προς τη χώρα μας από την ΕΕ.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Θέλουμε επίσης να μας πείτε γιατί μετά από κάθε "σώσιμο", με δάνεια μαμούθ από την Τρόικα και οδυνηρά μέτρα ευθανασίας, χρειαζόμαστε κι άλλο δάνειο κι άλλα μέτρα, κι άλλο "σώσιμο"...

Ή είναι όλοι όσοι μας "σώζουν" τρελοί για δέσιμο ή κάπου το πάνε λάου-λάου, δηλαδή στην πλήρη υποδούλωση και κινεζοποίηση του ελληνικού λαού και στο ξεπούλημα όσης δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει, αντί πινακίου φακής.

Θα περίμενε κανείς από σας, κύριε Μητσοτάκη, μια που δεν έχετε πια τίποτα να χάσετε ή να κερδίσετε, όντας στην ηλικία που είστε, αφού πρωτίστως κάνατε δημόσια εξομολόγηση και δηλώνατε μετάνοια για τα δικά σας αμαρτήματα, να υψώνατε στεντόρεια φωνή προς τους έξω και τους μέσα για να έρθουν στα συγκαλά τους. Να τους πείτε την αλήθεια ότι η συνταγή τους δεν βγαίνει, ότι το φάρμακο που μας χορηγούν είναι φαρμάκι και σκοτώνει τον ασθενή.

Ή μήπως δεν πήρατε χαμπάρι ότι από τότε που παίρνουμε το φάρμακό τους πάμε από το κακό στο χειρότερο; Ή δεν πήρατε είδηση ότι το "κούρεμα" που έγινε, και θα επακολουθήσει δυστυχώς κι άλλο, μας αύξησε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αντί να μας ξαλαφρώσει, γονάτισε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ τα βάρβαρα και άδικα μέτρα που το συνόδεψαν είναι πλέον δυσβάστακτα; Πού διάολο μας σπρώχνουν λοιπόν οι τρελοί; Για ποιο "λιμάνι" μιλάτε; Σε φουρτουνιασμένο ωκεανό έχουν ρίξει το καράβι-Ελλάδα...

Αντί λοιπόν ν' αναμασάτε κι εσείς το παραμύθι της ανταγωνιστικότητας, θα έπρεπε να μας εξηγήσετε πώς μπορεί θα καταναλώσει ο οικονομικά αναιμικός για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη και ν' ανατραπεί η ύφεση; Τι θα ξοδέψε ο αδέκαρος για να ξανανοίξουν τα μαγαζιά που έκλεισαν και να επαναπροσλάβουν τους υπαλλήλους που απέλυσαν; Αέρα κοπανιστό; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, κύριε Μητσοτάκη! Θα γνωρίζετε επίσης ότι οι έχοντες και κατέχοντες ξοδεύουν τα λεφτά τους, "μαύρα" ως επί το πλείστον, στο εξωτερικό, εκεί που τα έχουν φυγαδεύσει λάθρα και ιεροκρυφίως, κι όχι στην ψωροκώσταινα.

Και να μας πείτε ακόμη πώς άραγε οι ίδιοι ιδιοτελείς, μωροφιλόδοξοι, ανίκανοι και ψεύτες πολιτικοί, το ίδιο διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό σύστημα της συναλλαγής, της συγκάλυψης και του διχασμού, που έριξε την Ελλάδα στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία, θα μπορέσει να τη βγάλει τάχα από την κρίση και την εξαθλίωση.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Πόσες συντάξεις παίρνετε, κύριε Μητσοτάκη, στους χαλεπούς τούτους καιρούς; Πόσο επιδοτείται από τον Ελληνα φορολογούμενο το Ίδρυμα που φτιάξατε στ' όνομά σας, και τι το χρειαζόμαστε;

Αν θέλετε, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσετε κάτι από την υστεροφημία σας, παραιτηθείτε όλων αυτών των προνομίων, σαν μια κίνηση ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο και χιλιοπροδομένο από τη φαυλοδημοκρατία σας και τους επίορκους λειτουργούς της Ελληνικό λαό!

Αλήθεια, τι μυστικά είχατε με τον υφυπουργό Οικονομικών κύριο Μαυραγάνη, που δεν μπορούσατε να τ' ανακοινώσετε δημόσια; Δεν έχω αμφιβολία ότι για κάποιο ρουσφέτι τελευταίας στιγμής, πιθανώς για μείωση φορολογίας των φίλων σας εχόντων και κατεχόντων, θα πήγατε...
Καλά, δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα;
Αναρτήθηκε από

Ψεύτες για τη... δόση τους


Το Ποντίκι

Τα πιο χοντρά ψέματα και οι πιο σκληρές αλήθειες λέγονται όταν έχει κάποιος κάτι ανάγκη. Όπως μια… δόση για παράδειγμα. Και ιδιαίτερα η δόση των 31,5 δισ. για την οποία, όπως και με τις προηγούμενες, επιχειρείται ένα νέο σερί εκβιασμών από τους δανειστές με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις του Στουρνάρα, ότι αν δεν την πάρουμε «θα πεινάσουμε», καταδεικνύει απλώς το μέγεθος του εκβιασμού προς τον λαό για ένα τεράστιο κονδύλι, από το οποίο ο κόσμος δεν θα πάρει τίποτα.
Το ίδιο επιβεβαίωσε προ ημερών και συνεργάτης του υπουργού, ο οποίος σε άτυπη ενημέρωση είπε (μάλλον του ξέφυγε την ώρα που ήθελε να εξηγήσει την πίεση από την πλευρά της τρόικας) πως «από το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή οι δόσεις θα πηγαίνουν μόνο για την πληρωμή χρέους, όχι για την οικονομία».

Όμως αυτό το αποδεικνύουν και τα απλά μαθηματικά. Όλη η δόση, όπως και οι επόμενες, θα πάει στις τράπεζες, στην εξυπηρέτηση του χρέους, σε τοκοχρεολύσια και σε κάποια κονδύλια που θα διατεθούν προκειμένου το κράτος να πληρώσει ένα μέρος από τα χρωστούμενά του προς τους ιδιώτες! Και πώς μας «σερβίρουν» το γιατί η δόση είναι απαραίτητη για να πάρει μπροστά η οικονομία; Απλά διά της… τεθλασμένης. Δηλαδή ότι όταν ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα μπορέσουν να ρίξουν λίγο περισσότερο χρήμα στην οικονομία ή και να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ΕΤΕπ, που παραμένει ανενεργός. Κι όμως αυτό είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο για να κινηθεί η οικονομία… Και γι’ αυτό το σχέδιο ζητούνται όλες αυτές οι θυσίες από τους πολίτες! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Τι έχει γίνει έως τώρα:

• Το δάνειο προβλέπει συνολικά την εκταμίευση 164,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έως το τέλος του 2014. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αναφορικά με τις πιέσεις του συστήματος Τόμσεν - Λαγκάρντ ότι από αυτά το ΔΝΤ δίνει μόνο 19,8 δισ. ευρώ (1,6 δισ. ευρώ σταθερά κάθε τρίμηνο. Με δυο λόγια όλο το «πρέσινγκ» που ασκείται από το ΔΝΤ αυτή την περίοδο γίνεται για να δώσει 3,2 δισ. ευρώ σε 2 τρίμηνα…), ενώ τα υπόλοιπα 144,7 δισ. τα δίνει η Ε.Ε.

• Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να βρει 11,8 δισ. ευρώ (3,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2012 που δεν φαίνεται να… έρχονται και από 1,1 δισ. ευρώ κάθε τρίμηνο στη συνέχεια) από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Και αυτά πάνε κατευθείαν για τη μείωση του χρέους.

• Μέχρι τώρα έχουν εκταμιευθεί υπέρ του ελληνικού Δημοσίου 75,7 δισ. ευρώ και απομένουν άλλα 88,8 δισ. ευρώ (πληρωτέα, θεωρητικά, κάθε τρίμηνο μέχρι το τέλος του 2014).

Πού βρισκόμαστε τώρα:

Η ελληνική πλευρά ζητάει τη δόση που μας χρωστούν από τον Ιούνιο, ύψους 31,3 δισ. ευρώ, καθώς και τα 5 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης του Σεπτεμβρίου (σύνολο 36,3 δισ. ευρώ), μιας και με τη δόση του Ιουνίου δεν φτάνει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που υποστηρίζουν πως λόγω της καθυστέρησης (φάγαμε και τον Οκτώβριο) θα πρέπει να ζητήσουμε και τα 8,3 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου. Έτσι φτάνουμε σε ένα αιτούμενο σύνολο 44,6 δισ. ευρώ, την ώρα που «διαρρέονται» πληροφορίες για κλειστούς λογαριασμούς σταδιακής αποδέσμευσης, για το ενδεχόμενο μιας δόσης - γέφυρας ή και για... καθόλου δόση.

Πώς θα μοιραστεί η δόση:

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, από τα 31,5 δισ. τα 25 (24,8 για την ακρίβεια) υπολογίζεται να διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

• Άλλα 1,6 δισ. ευρώ θα πρέπει να διατεθούν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, οπότε και υπάρχουν λήξεις κρατικών τίτλων.

• Επιπλέον 5 δισ. (4,8 για την ακρίβεια) θα πρέπει να βρεθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ώστε να πληρωθούν τα έντοκα που λήγουν.

• Ακόμη, 1 δισ. έχει προγραμματιστεί να διατεθεί για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

• Και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου θα δοθεί ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά, μας βγάζουν έναν λογαριασμό της τάξης των 36 και πλέον δις. ευρώ, που βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερος από τη δόση των 31 δις. και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην κυβέρνηση ζητούν και την επόμενη δόση, σκεπτόμενοι ιδιαίτερα ότι με τις καθυστερήσεις, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του Νοεμβρίου. Πόσο εύκολο όμως μπορεί να είναι αυτό, όταν η Τρόικα δεν έχει δώσει ποτέ διπλή δόση (πόσο μάλλον τριπλή) και χορηγεί πάντοτε με καθυστέρηση;

Σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση προσβλέπει μεν σε μια απόφαση του Eurogroup, αλλά όλο το σχέδιο βρίσκεται στη θεωρία των συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι οι διαρκείς πιέσεις περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τη ρευστότητα στην αγορά που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Και το πρόβλημα γίνεται κάθε ημέρα και μεγαλύτερο, με τις οφειλές του κράτους προς ιδιώτες να προσεγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ και πλέον να είναι πολύ πιθανό να μην πληρωθούν ούτε το 2012. Σημειώστε ότι σε αυτά δεν συνυπολογίζονται καν οι επιστροφές ΦΠΑ, την ίδια ώρα που το ΕΣΠΑ μένει στο «ράφι».

Χρήμα…αόρατο

Σε κάθε περίπτωση, την τριετία 2012-2014 οι ανάγκες πληρωμής τόκων είναι 32,3 δισ. ευρώ, και η «ωρίμανση» του χρέους χρειάζεται 59,9 δισ. ευρώ.

Αν εξαιρεθεί το χρέος και οι τόκοι του, το σωρευτικό πρωτογενές πλεόνασμα (πλεόνασμα χωρίς τόκους) είναι 11 δισ. ευρώ στην τριετία. Είχε προγραμματιστεί να δοθούν 7 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές (εκ των οποίων 4 δισ. ευρώ φέτος και από 800 εκατ. ευρώ κάθε τρίμηνο στη συνέχεια) αλλά πλέον ο λογαριασμός θα είναι στην καλύτερη περίπτωση 3,5 δισ. ευρώ φέτος, με την προϋπόθεση να λάβουμε τη δόση...

Τα λεφτά, μόνο φέτος θα πάνε στην οικονομία. Από το 2013 (με την εξαίρεση ενός ποσού για τη κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών) οδεύουν στο χρέος. Βέβαια οι ανάγκες φτιάχτηκαν με πρωτογενές πλεόνασμα 0,9% του ΑΕΠ το 2013 και πλέον, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος στόχος είναι μηδενικό πλεόνασμα. Ως εκ τούτου, με την ιστορία να λέει ότι πάντα... αποκλίνουμε, ίσως και το 2013 να έχουμε «ανάγκες».

Ο Νικολόπουλος συνεχίζει να τρομοκρατεί την Συγκυβέρνηση ενώ ετοιμάζει νεα βόμβα πολιτικών και ποινικών μεγατόννων !!!!!!!!!

 To νεο ηλεκτρονικο newsletter του Νικολοπουλου φθανει σε δεκαδες χιλιαδες ηκελτρονικες διευθυνσεις εντος και εκτος Ελλαδος και φυσικα ενοχλει και φοβιζει τα επιτελεια των κομματων της συγκυβερνησης και  ιδιαιτερα το επιτελειο του Αντωνη Σαμαρα.Επισης προβληματιζει σε μεγαλο βαθμο  καποιους μεγαλοεπιχειρηματιες που αρχισαν ηδη να
οργανωνουν την αντιδραση τους και  που αναμενεται να ειναι αρκετα σκληρη.Κανεις δεν περιμενε οτι ο κοντος μετα  την παραιτηση του θα ηταν ενας συνεχης πονοκεφαλος για τοσα πολλα κομματα και προσωπα.Για την ωρα ο Νικολοπουλος γινεται αποδεκτης μηνυματων απο περιβαλλον Σαμαρα και μεγαλοεπιχειρηματιων που μιλουν οτι θα πρεπει να ησυχασει γιατι........διαφορετικα θα......
Βεβαια παραλληλα χιλιαδες ειναι και τα μηνυματα απο απλους ανθρωπους απο ολη την Ελλαδα που τον παροτρυνουν να συνεχισει σκληροτερα.....Καποιοι βρισκουν την ευκαιρια να του στειλουν επωνυμως και ανωνυμως  πολυτιμο υλικο στο πλαισιο συντροφικων και επιχειρηματικων μαχαιρωματων!!!!Θα θυμαστε που ειχαμε γραψει για το κοκκινο ντοσιε που ο κοντος κουβαλουσε παντα μαζι του ....να ειναι σιγουροι οι ενδαφερομενοι οτι σε λιγο δεν θα το κουβαλαει πλεον παντου φοβουμενος μηπως του το κλεψουν  γιατι το κοκκινο ντοσιε εγινε πλεον τεραστιο και πολυ βαρυ!!!!!Αξιζει να αναφερουμε οτι συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες  αυτες τις μερες επιχειρηματιας θα παραδωσει στοιχεια στο Νικολοπουλο που θα αποδεικνυουν τον σκανδαλωδη εναγκαλισμο κυβερνησης και μεγαλοεπιχειρηματια σε βαρος του Δημοσιου Συμφεροντος.Δεν εχουν παραδοθει ακομη τα στοιχεια  αυτα γιατι το προσωπο  που τα κατεχει θελει να  εξασφαλισει και να μεθοδευσει οτι δεν θα μπορεσει κανεις να τον υποψιαστει ως πηγη των στοιχειων αυτων.

www.patrinanea.blogspot.gr

Grande Comore, Mafia ....ala Greece !...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
[Όποιος και ότι καταλάβει ....κατάλαβε! Όποιοι δεν θέλουν ή δεν "μπορούν" να καταλάβουν είναι ευνοηθέντες ή ευήθεις..., αντίστοιχα.]
[ Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κακώς μιλάμε για διαπλοκή ....εδώ πρόκειται για μαφία και μεγάλη καμόρα....- ιδέ Γ. Τράγκας ]
Διαπλεκόμενα και αυτοκριτική ήταν τα δύο βασικά θέματα χθες στη Boυλή κατά τη συζήτηση επερωτήσεως της Πολιτικής Άνοιξης για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημερώσεως. Kι εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων και η αλληλεπίρριψη ευθυνών όχι μόνον για τα συμφέροντα, αλλά και για την κατάσταση την οποία παρoυσιάζoυν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως.
O πρόεδρoς της ΠOΛ.AN Aντ. Σαμαράς επετέθη εμμέσως κατά τoυ Mιλτ. Έβερτ για το θέμα των διαπλεκομένων τoνίζoντας ότι «μιλούν περισσότερο αυτοί όπoυ oλόκληρη η πολιτική τoυς ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα αυτά, ενώ προσπαθoύν πίσω από τις επιλεκτικές αναφορές σε ονόματα, αλλά και κραυγαλέα σιωπή για άλλα να παραστήσουν τους υπερασπιστές της διαφάνειας του δημόσιου βίoυ της χώρας».
Παράλληλα, προκάλεσε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπoλίτευση αν πιστεύoυν στην προστασία τoυ δημόσιου βίoυ να τo «απoδείξoυν με πολιτικές πράξεις, αντί να εξαπoλύoυν άσφαιρες και ακίνδυνες θεωτηρικoλoγίες». O πρόεδρος της ΠOΛ.AN. προέβλεψε όμως ότι η πρόκλησή τoυ θα μείνει αναπάντητη «γιατί η κατάσταση βολεύει και τα δύο κόμματα στo σκηνικό τoυ δικομματισμού και της τεχνητής πόλωσης πoυ προσπαθoύν να στήσoυν εκ νέoυ».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ως συκοφαντικές τις κατηγορίες τoυ πρώην πρωθυπουργoύ Kων. Mητσoτάκη για τη διαπλοκή του Σ. Kόκκαλη στην πτώση της κυβέρνησής τoυ τo 1993: «O κ. Kόκκαλης, όχι μόνον δεν είχε κανένα λόγo να ρίξει τον κ. Mητσoτάκη, αλλά αντίθετα είχε χίλιoυς λόγoυς να τον στηρίξει με όλη τoυ τη δύναμη. Γιατί ο ίδιος ο κ. Mητσoτάκης λίγες ημέρες μετά την πτώση της κυβέρνησής τoυ δώρισε στον δήθεν ανατροπέα τoυ τα δισεκατομμύρια τoυ “'ξυστoύ” ενώ ο κ. Γκόνης, τότε διoρισμένoς από τον κ. Mητσoτάκη πρόεδρος του OTE και σήμερα βoυλευτής Επικρατείας, διορισμένος πάλι από τoν κ. Mητσoτάκη πίεζε εγγράφως τον τότε υφυπουργό Οικονομικών να επισπεύσει τη διαδικασία ανάθεσης των ψηφιακών παροχών στoν κ. Kόκκαλη». Από την πλευρά τoυ o υπουργός Tύπoυ Δημ. Pέππας χαρακτήρισε ως φλυαρία τα περί διαπλεκoμένων και διαφάνειας, τoνίζoντας ότι τo θέμα θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης μέσα στη Boυλή.
O υπoυργός γνωστοποίησε ότι μέχρι τo τέλος τoυ μηνός θα έχoυν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα ελέγχου της ονoμαστικoπoιήσεως, των ασυμβιβάστων των δραστηριοτήτων και της αποφυγής υπερσυγκεντρώσεως δυνάμεως στo χώρο των MME. (!....)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ):
 
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ:Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε


«Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο» δηλώνει σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είτε για την ανεξαρτητοποίησή του, είτε για τη δημιουργία νέου κεντροαριστερού πόλου που θα καταφέρει -όπως λέει- να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, υποστηρίζει ότι η χώρα κινδυνεύει με εσωτερική οικονομική κατάρρευση. «Η οικονομία αργοσβήνει και οι πολιτικοί κοιτούν και περί άλλα τυρβάζουν».
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά την εκταμίευση της δόσης από το πακέτο βοήθειας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.
«Αν δεν κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του, μπορούμε να αποτελέσουμε τον πλειοψηφικό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός. Κόμματα του χώρου, δίκτυα και πρόσωπα πρέπει να βρούμε κοινή πορεία. Μπορούμε να είμαστε πρώτοι στις επόμενες εκλογές» τονίζει.
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στην ψήφιση των μέτρων, ο κ. Λοβέρδος λέει ότι «θα στηρίξω χωρίς εκπτώσεις τη συμφωνία των τριών αρχηγών», όμως διαμηνύει ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι «όχι μέτρα κι ό,τι να' ναι».

 dailynews24

Στη "λίστα Λαγκάρντ" που δημοσιεύει το Hot Doc η οικογένεια Μπόμπολα (του Mega και του Έθνους)



Στη λίστα που δημοσιεύει σήμερα το Hot Doc υποστηρίζοντας ότι είναι η λίστα Λαγκάρντ, εντοπίζουμε ονόματα μελών της οικογένειας Μπόμπολα και συγκεκριμένα του pater familias Γιώργου και των παιδιών του Φώτη, Λεωνίδα και Μαρίας.

Η οικογένεια Μπόμπολα διατηρεί σήμερα ένα σημαντικό μετοχικό μερίδιο του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενώ η οικογενειακή επιχείρηση "Πήγασος" εκδίδει...


...την εφημερίδα Έθνος και αρκετά ακόμα έντυπα και site. Ναυαρχίδα της οικογένειας αποτελεί η κατασκευαστική εταιρία "Άκτωρ" η οποία για δεκαετίες σαρώνει στους διαγωνισμούς ανάθεσης δημοσίων έργων.

Τα ΜΜΕ της οικογένειας Μπόμπολα πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες κατά των πολιτικών που διαχειρίστηκαν ανεπιτυχώς τη λίστα Λαγκάρντ αλλά μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να τοποθετούνται επί των αποκαλύψεων του Hot Doc.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι διαχρονικά, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διατηρεί καλές προσωπικές και πολιτικές σχέσεις με την οικογένεια Μπόμπολα σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που από την πρώτη στιγμή της θητείας του είχε να αντιμετωπίσει τη σκληρή κριτική του Mega και του Έθνους σε ό,τι κι αν έκανε.

26.10.12

Η αναχρονιστική και αντιδραστική "Δημοκρατία" μας...


Του Γιώργου Κοντογιώργη
Δηλώνω εξαρχής ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι αναχρονιστικό και συνάμα αντιδραστικό. Είναι αναχρονιστικό, διότι ανάγεται στις διανοητικές επεξεργασίες και ανάγκες του 18ου αιώνα, όταν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αγωνιούσαν να αποτινάξουν τη φεουδαρχία. Επομένως, δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα, ούτε ανταποκρίνεται στις....
πραγματικές συνθήκες. Είναι αντιδραστικό, διότι χρησιμοποιείται ως όχημα για να εμποδιστεί η κοινωνία να χειραφετηθεί, να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, και κυρίως για να ποδηγετηθεί από τη διεθνή των αγορών.
Από την άλλη, η νεοτερικότητα, από άγνοια αλλά και από βαθιά ολιγαρχική αφετηρία, επιχειρεί να το νομιμοποιήσει, διατεινόμενη ότι πέτυχε το θαύμα: ότι το σημερινό σύστημα είναι και αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό, τη στιγμή που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, και πάντως τα δύο αυτά συστήματα είναι ασύμβατα μεταξύ τους.
Τι είναι δημοκρατία;
Στη δημοκρατία το πολιτικό σύστημα ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η οποία έτσι γίνεται συστατικός θεσμός της πολιτείας, δήμος. Συγχρόνως, η κοινωνία των πολιτών κατέχει όλη την πολιτική αρμοδιότητα, αυτοκυβερνάται. Στον αντίποδα, στις μέρες μας, το πολιτικό σύστημα το κατέχει το κράτος, στο σύνολο του, και μαζί την πολιτική κυριαρχία. Η κοινωνία στη δημοκρατία είναι δήμος, σήμερα είναι ένας απλός (εξω-πολιτειακός) ιδιώτης.
Η δημοκρατία διαφέρει, επίσης, από την αντιπροσώπευση. Και τις δύο αυτές πολιτείες η κοινωνία των πολιτών είναι δήμος, θεσμός/μέτοχος της πολιτείας. Όμως, στην αντιπροσώπευση κατέχει μόνο την ιδιότητα/τις αρμοδιότητες του εντολέα, ενώ οι αρμοδιότητες του εντολοδόχου ανήκουν στον φορέα της πολιτικής εξουσίας. Εξού και δεν γίνεται στην ίδια χώρα να συνυπάρξουν αντιπροσώπευση και δημοκρατία.
Γιατί επικαλούμαστε τη δημοκρατία;
Γιατί τόση εμμονή της εποχής μας να δηλώνει αυτάρεσκα ότι το σύστημά της είναι δημοκρατία, ενώ δεν είναι; Τι ανώτερο έχει η δημοκρατία από τα άλλα πολιτεύματα, ώστε θέλουμε να αισθανθούμε ή έστω να δείξουμε ότι το κατέχουμε; Θα αναφέρω δύο από τους κύριους λόγους.
Ο ένας αφορά σ' αυτό που έρχεται να εμπραγματώσει η δημοκρατία. Την καθολική (ατομική, κοινωνική και πολιτική) ελευθερία. Ο σκοπός αυτός της δημοκρατίας σήμερα περνάει απαρατήρητος, διότι οι αξίες της εποχής μας περιορίζονται μόνο στην ατομική ελευθερία. Είμαστε έτοιμοι να ξεσηκωθούμε εάν μας περιορίσουν την ατομική μας διαθεσιμότητα, στην ιδιωτική μας ζωή, και ορισμένα κοινωνικοπολιτικά δικαιώματα. Όμως, κανείς δεν αισθάνεται μη ελεύθερος στο κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό πεδίο, όπου αποφασίζουν άλλοι, οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων συστημάτων (του οικονομικού και του πολιτικού), για τη ζωή του.
Ο άλλος λόγος, έχει να κάνει με τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώνουν το περιβάλλον της ζωής μας. Εάν η κοινωνία σήμερα έχει περιέλθει σε μειονεκτική θέση, με αποτέλεσμα να χάνει και τα ολίγα που κατέκτησε τις προηγούμενες δεκαετίες με πολλούς αγώνες, οφείλεται στο γεγονός ότι η μεν ίδια βρίσκεται εκτός πολιτείας, η δε οικονομία (με τη μορφή της αγοράς) έχει κερδίσει μια συντριπτική υπεροχή ισχύος. Έτσι, η αγορά έθεσε σε ομηρία την πολιτική τάξη και δι' αυτής το κράτος και τις αποφάσεις του. Η σχετική ισορροπία μεταξύ κοινωνίας, κράτους και αγοράς, που είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν, έχει ολοκληρωτικά ανατραπεί.
Πώς θα αποκατασταθεί η ισορροπία;
Προφανώς όχι με όχημα το παρόν πολιτικό σύστημα, ούτε με τους παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής δράσης. Διαπιστώνουμε καθημερινά την αναποτελεσματικότητα της «πολιτικής του δρόμου», όπως και την ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση των φορέων του πολιτικού συστήματος από το «διακύβευμα» των αγορών. Άλλωστε, οι πολιτικές ηγεσίες δεν κρύβουν ότι έχουν τάξει ως σκοπό της πολιτικής του κράτους το συμφέρον των αγορών και όχι το κοινωνικό συμφέρον. Για να είμαι ακριβής, οι ίδιοι οι θεμελιώδεις χάρτες εντέλλονται όπως οι πολιτικοί πολιτεύονται με γνώμονα τη «συνείδηση» τους και όχι το κοινό συμφέρον.
Να υποθέσουμε άτι η λύση εντοπίζεται στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας; Προφανώς όχι. Για τον πολύ απλό λόγο ότι η δημοκρατία δεν είναι εφικτή στις μέρες μας. Αποτελεί την πολιτεία της κοινωνικής ωριμότητας και όχι της βρεφικής φάσης που διέρχεται ο κόσμος της εποχής μας. Όπως ο ατομικός άνθρωπος δεν μπορεί εξ αποφάσεως να μεταβεί από την ηλικία των δέκα ετών σε εκείνη των εξήντα ή των εβδομήντα, έτσι και οι κοινωνίες.
Η βιολογία των συγχρόνων κοινωνιών μάς καλεί να σκεφθούμε πάνω στο ζήτημα της μετάβασης τους από το μη αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, που βιώνουμε, στην αντιπροσώπευση . Από τη στιγμή που η κοινωνία θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό της πολιτείας και θα λειτουργήσει ως εντολέας, οι κοινωνικοί συσχετισμοί, που υπαγορεύουν τις πολιτικές αποφάσεις, θα ανατραπούν δραματικά υπέρ της. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι αρκεί γι' αυτό μια προσομοίωση αντιπροσώπευσης, που θα έδινε στην κοινωνία των πολιτών τη δυνατότητα του «ελέγχειν» και του «ευθύνεσθαι» της πολιτικής τάξης.
Η αρμοδιότητα αυτή, σε συνδυασμό με την εκλογική νομιμοποίηση του πολιτικού προσωπικού, θα της επέτρεπε, αντί να χτυπάει έξωθεν την πόρτα της εξουσίας, να ανοίξει, έστω κατά μικρόν, μια χαραμάδα παρουσίας στο εσωτερικό της, με ασύμμετρες επιπτώσεις. Οι αγορές, και μαζί τους πια η πολιτική τάξη, γνωρίζουν ότι η αντιπροσωπευτική μετάλλαξη της πολιτείας αποτελεί τη μείζονα απειλή για τα συμφέροντα τους. Εξού και η κοινωνία των πολιτών έχει εξελιχθεί στον πρωταρχικό τους αντίπαλο.
Κατά τούτο, εκτιμώ ότι ο πόλεμος των εννοιών -και όχι των ιδεών- θα είναι αδυσώπητος στο προσεχές διάστημα. Διότι από αυτόν θα κριθεί, σε σημαντικό βαθμό, ο χρόνος ανασυγκρότησης του πολιτικού προτάγματος της κοινωνίας, η απελευθέρωσή της από τα στερεότυπα που την θέλουν εγκιβωτισμένη στον ιδιωτικό χώρο, μακράν του πολιτειακού κέντρου, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη μοίρα της.

Βενιζέλος: Η έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους...

Γράφαμε, μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβριο του 2011, στο άρθρο μας, «Βενιζέλος: Ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του»: «Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: “Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες... ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός”.

Όλο αυτό το διάστημα ο Βενιζέλος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη!!!

Οι σοφιστείες, οι τιπολογίες, οι εξυπνακισμοί, τα κούφια λόγια και οι αυθάδεις χαμαιλεοντισμοί του τσάρου γέμισαν τις οθόνες των «νταβάδων» και μας βομβάρδιζαν ανηλεώς…

Ο Βενιζέλος είναι από τους πλέον αποκρουστικούς (και ο Λοβέρδος) διότι επιχειρεί να επενδύσει τη δωσίλογη φαυλοηλιθιότητα της κυβέρνησής, το ψεύδος της και τη χοντροκοπιά του κυνισμού της, με σοφιστικές απρέπειες και ξετσίπωτους εξυπνακισμούς…».
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5940

Στον Βενιζέλο η δωσίλογη κακουργία και το γλοιώδες ψεύδος παίρνουν μορφές παράκρουσης και νοσηρής έπαρσης: «Επενδύονται», δηλαδή, με την αλαζονεία της μπουρδολογίας του και με εκείνη την αχαλίνωτη και διαστροφική αυθάδεια της ομηρικής του αυτοϊκανοποίησης…

Η νέα θεατρική παράσταση της επαρμένης κακουργίας, της υποκρισίας και του ψεύδους του Βενιζέλου είναι οι «οργισμένες» φράσεις του: «Δεν είμαστε προτεκτοράτο - αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι και η τρόικα»!!!

Ο ίδιος έχει υπογράψει όλες τις συνθήκες που καθιστούν την Ελλάδα προτεκτοράτο των χρηματιστηριακών ελίτ εξουσίας και καμώνεται ότι …οργίζεται!!!

Ο ίδιος έχει υπογράψει όλα αυτά που για τα οποία δήθεν διαφωνεί σήμερα και γαυγίζει περί προτεκτοράτου. Πάντα οι πιο κυνικοί υπηρέτες των μαφιών του χρήματος βγάζουν και τις πιο λυσσασμένες και επαρμένες υποκριτικές κραυγές…
Διαβάστε το παρακάτω σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου που ξεσκεπάζει το ασύστολο και αβυσσαλέο ψεύδος τους:
Mε ό,τι ... «διαφωνούν» το έχουν νομοθετήσει!

Στις 28 Μάρτη 2012, ο Σαχινίδης, ο τότε αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία:

«Ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο "Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, των πράξεων διαχείρισης, των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Εσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία κίνησης του λογαριασμού αυτού για την πληρωμή του Δημοσίου Χρέους και κάθε αναγκαίο θέμα για τη λειτουργία του».
*
Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε σε εφαρμογή της απόφασης του Γιούρογκρουπ της 20ής του Φλεβάρη 2012, όπου προβλέφτηκε η σύσταση του λεγόμενου «ειδικού λογαριασμού εμπιστοσύνης» για την Ελλάδα.

Οπως αποκάλυψε προχτές ο «Ρ», ο Βενιζέλος - που με αφορμή το θέμα του «ειδικού λογαριασμού» ανέβηκε στα κεραμίδια κραυγάζοντας ότι η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο - ήταν αυτός που είχε συνυπογράψει την απόφαση για τον «ειδικό λογαριασμό».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση (κείμενο αποφάσεων Γιούρογκρουπ): «Κάτω από την παρακολούθηση της τρόικας θα λειτουργεί και ο μηχανισμός που θα ελέγχει τη ροή κεφαλαίων που παράγονται στη χώρα για την εξυπηρέτηση του χρέους και του ειδικού λογαριασμού για την πληρωμή των υποχρεώσεων στους δανειστές».
*
Συμπέρασμα:
Υπογράφουν, ψηφίζουν, συμφωνούν και έχουν ήδη νομοθετήσει όλα όσα ...«διαφωνούν»! 
 rizospastis.gr

Απο Αντικρυ

Σάλος από την αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη.Τα 2059 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Οι πολιτικοί της λίστας τελειώνουν απόψε!





Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.

Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα. 


πηγη

3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει όλα όσα αναφέρονται μέσα στο 3ο Μνημόνιο αφού όσο κανείς το διαβάζει, ανακαλύπτει συνεχώς νέα επώδυνα μέτρα. Προφανώς όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της πολύ "σκληρής" διαπραγμάτευσης του Α. Σαμαρά και των άλλων 2 θιασωτών της Κυβέρνησης. 
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ:



Καταργούνται οι τρεις φορολογικοί συντελεστές φυσικών προσώπων και επεκτείνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης έως το 2018!!!

Το πακέτο μέτρων μόνο για το 2013 ορίζεται στα 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,3 θα προέλθουν από μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, ενώ τα υπόλοιπα απο νέους φόρους!

Καταργούνται τα δώρα στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου.

Στα Ειδικά Μισθολόγια προβλέπονται σημαντικές μειώσεις και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012.  Οι μειώσεις θα είναι απο 2% έως 35%.

Επιβολή πλαφόν στους μισθούς των ΔΕΚΟ στα 1.900 ευρώ

Όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων, αυτές θα έχουν ως εξής:

1000 – 1500 ευρώ: -3%
1500 – 2000 ευρώ: -5%
Πάνω από 2000 ευρώ: -12%

Προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη

Καταργείται το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιούχους είναι μικρότεροι των 64 ετών.

Εισφορά 3% σε όσους πήραν σύνταξη μετά το 1995

Μείωση εφάπαξ 23% και νέα έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν πάρει ήδη το εφάπαξ

Καταργούνται ΟΛΑ ΤΑ οικογενειακά ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ανεξαιρέτως (γάμου, παιδιών κλπ.) και αντικαθίστανται με ένα που όμως θα δίδεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών

Καταργούνται όλα τα ειδικά εποχικά επιδόματα ανεργίας και προβλέπεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα και για ασφαλισμένους προ του 1993.

Επιβολή νέου φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ (8% απο 1/1/2013), και έως 40% μέσα στο 2013!!!

Αύξηση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά 25%.

Αυξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αύξηση του φόρου καταθέσεων στο 15% το 2014.

Αύξηση των εισφορών στους νέους ασφαλισμένους μετά το 1993.

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το υγραέριο και το πετρέλαιο κίνησης με την αύξηση του φόρου υγραερίου να διαμορφώνεται από 200 ευρώ / τόνο σε 330 ευρώ/ τόνο.

Αύξηση του φόρου κατανάλωσης καπνού/τσιγάρων

Καταργούνται τα αφορολόγητα λόγω τέκνων.

Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τα κοινωνικά επιδόματα

Καταργούνται τα «φορολογικά προνόμια» όσων κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους

Καταργούνται οι μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Αυξάνεται η φορολογία στις αμοιβές των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και στις αμοιβές των μελών των κατώτερων πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων

Στο 28% διαμορφώνεται ο συντελεστής φορολόγησης του συνόλου των κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ.

Μειώνεται στο 80%, από 95% σήμερα, η επιστροφή φόρου κατανάλωσης από το πετρέλαιο στους αγρότες.

Αυξάνεται η αμοιβή για νομικές αγωγές ώστε να αυξηθούν τα έσοδα κατά 50 εκατ. ευρώ ετησίως

Υπογράφεται Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών του εμπορικού στόλου ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή του φόρου τοναζ με στόχο την αύξηση  εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2013-16.

Φόρος επί τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ-επιπλέον χρέωση 2-4%

Μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ για τους αγρότες έως 6% του κύκλου εργασιών.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%

Κατάργηση στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ των δώρων και όλων των επιδομάτων πέραν του ενιαίου μισθολογίου.

Μείωση κατά 20.000 του προσωπικού του Δημοσίου μέσα στο 2013

Μείωση των αναπληρωτών καθηγητών από τις 15.000 που είναι σήμερα σε μόλις 2.000

Επίσης, στα μέτρα που αποκαλύπτονται ανοίγοντας το 3ο Μνημόνιο περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις για τη μείωση του προσωπικού στα σχολεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία ενώ καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν στις μετατάξεις εργαζομένων στο Δημόσιο.


Εργασιακά:

Πάγωμα των τριετιών μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω απο 10%. Αυτό σημαίνει οτι κανείς εργαζόμενος δεν θα δει αύξηση μέχρι και το 2027 (!!!), αφού κάπου τότε υπολογίζει η Τρόικα να πέσει η ανεργία στο 10%.

Πλαφόν αποζημίωσης για τους παλαιότερους εργαζόμενους στα 2.000 ευρώ.Το πλαφόν αφορά τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων που απασχολούνται πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και δικαιούνται ως αποζημίωση περισσότερους από 12 μισθούς.

Για τους νεότερους εργαζόμενους θα διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα (χωρίς προειδοποίηση), σύμφωνα με την οποία όποιος απολυθεί έπειτα από 16χρόνια δουλειάς στον ίδιο εργοδότη εισπράττει ως αποζημίωση 12 μισθούς.

Η αποζημίωση μειώνεται κατά 50% εφόσον ο χρόνος προειδοποίησης είναι 4 μήνες (!!!)

Στους νεοεισερχόμενους ή νέοεργαζόμενους σε άλλη εταιρία η αποζημίωση μειώνεται κατά 50%, ενώ τον πρώτο χρόνο δεν ισχύει καμμία αποζημίωση.


Όλο το τελικό προσχέδιο του 3ου Μνημονίου ΕΔΩ:


ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΠΟΝΗ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Tης Έρρικας Βαλιάνου
(από το : crime.gr)
Θέλουν δεν θέλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπονης και Σπύρος Μουζακίτης πρέπει να στείλουν τώρα τη «λίστα Λάγκαρντ» με τα 1991 ονόματα στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της...
Βουλής, με εντολή του Αρείου Πάγου. Και μάλιστα, σύμφωνα με την παραγγελία που τους έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος τους, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, θα πρέπει να κάνουν ένα πρώτο ξεδιάλεγμα και να στείλουν στη Βουλή μόνο τα πολιτικά πρόσωπα και όχι άλλα πρόσωπα που πιθανώς περιλαμβάνονται και τα στοιχεία προστατεύονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επίσης, ο κ. Παντελής δίνει εντολή να στείλουν στη Βουλή και οποιαδήποτε άλλη λίστα υπάρχει στα χέρια τους με φοροφυγάδες σε βάρος των οποίων γίνεται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση από το ΣΔΟΕ για τους ίδιους που περιλαμβάνονται στη λίστα ή για συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως είναι η λίστα με τα 36 ονόματα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό από το 1974 μέχρι σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «Πόθεν έσχες». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Θανάσης Νάκος, την είχε ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς, πλην όμως εκείνοι του αρνήθηκαν λέγοντας πως αυτή την ώρα την επεξεργάζονται και όλα τα στοιχεία είναι υπό διερεύνηση. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής στην έγγραφη παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς επισημαίνει ότι «δεν παραβλάπτει σε τίποτε τις έρευνές τους με το να στείλουν τη λίστα στη Βουλή». Επιπροσθέτως δε τους παραθέτει σχετικές διατάξεις του νόμου σύμφωνα με τον οποίο είναι υποχρεωμένοι για πολιτικά πρόσωπα (πρωθυπουργούς , αρχηγούς κομμάτων,υπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, πρώην και νυν, αρχηγούς κομμάτων) να ενημερώσουν τη Βουλή.

Μια “μικρή μειοψηφία”, κάτι “ξενόφερτοι μπαχαλάκηδες”, λίγοι “ψευτο-οικολόγοι” διαδήλωσαν χθες στον Πολύγυρο. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!!! (φωτογραφίες και βίντεο)

Δεν πρέπει να’χει ξαναγίνει τέτοια διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής! Όλος αυτός ο κόσμος μαζεύτηκε για μία δίκη που ήταν γνωστό ότι θα αναβληθεί και είναι ΜΟΝΟ από τη Β. Χαλκιδική. To ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω. Ο λαός της Β. Χαλκιδικής είπε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο (τα βίντεο από ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ).

DSC00210DSC00220
DSC00237
DSC00242
DSC00239
DSC00243
Η μεγαλειώδης διαδήλωση των Χαλκιδικιωτών στον Πολύγυρο, όπου διεξάγεται η δίκη των συλληφθέντων στην διαμαρτυρία των κατοίκων την Κυριακή στις Σκουριές, αναμφισβήτητα δείχνει  ότι ο λαός της Χαλκιδικής λέει μαχητικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
Οι προβοκάτσιες της αστυνομίας δείχνουν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τους “κανονικούς” τρόπους το μεγάλο αυτό κίνημα και εκτρέπεται σε μεθόδους που αναιρούν και ντροπιάζουν το δημοκρατικό μας σύστημα.
Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι γιουσουφάκι  των μεγάλων συμφερόντων που προχωρούν στην ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.  Να στήνει έναν τεράστιο μηχανισμό που με επιθετικές ενέργειες στρέφεται εναντίον του λαού, που θα ‘πρεπε να προστατεύει. Να χρησιμοποιεί ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ για να ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ του κόσμου και  να λέει ψέμματα στις ανακοινώσεις της χωρίς να ντρέπεται. Nα προτείνει κατηγορίες που έχουν να εμφανιστούν από τον καιρό της χούντας. Τι ηθικός ξεπεσμός των ηγεσιών της. ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ.
Όμως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Το δίκιο που έχουν με το μέρος τους οι Χαλκιδικιώτες, είναι η πιο ισχυρή δύναμη, που δεν μπορεί κανείς να καταστρέψει γιατί ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.
Αν ανατρέξουμε  στην ιστορία της Ελλάδας θα δούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η ιστορία επαναλαμβάνεται ως προς τις δυνάμεις που την πάνε μπροστά και στις δυνάμεις της που συμμαχούν με τον κάθε εισβολέα. Οι δυνάμεις που είναι με το μέρος αυτών που καταστρέφουν την Χαλκιδική είναι ίδιες στις μεθόδους και στην ηθικό ανάστημα με τους συνεργάτες των Γερμανών , ίδιες με αυτές που σε συμμαχία με τους κοτζαμπάσηδες πολέμησαν με όλους τους τρόπους την επανάσταση του 1821 και μετά την νίκη στρογγυλοκάθησαν στην εξουσία και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη.
Αλλά δεν αντλούν διδάγματα αυτοί που ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και πάνε να παραδώσουν έναν Τόπο-Παράδεισο, που έχει όλα τα προσόντα γαι να ζήσουν οι  κάτοικοι του με αξιοπρέπεια και σε πολύ καλό οικονομικό επίπεδο.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.