ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.10.12

25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013


Απολύσεις 5.000 υπαλλήλων του Δημοσίου έως το τέλος του 2012 ως προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης - μαμούθ,  και τουλάχιστον 5.000 απολύσεις ανα τρίμηνο μέσα στο 2013 προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του νέου Μνημονίου.
Ειδικότερα στο προσχέδιο αναφέρονται τα παρακάτω:
Διαθεσιμότητα και αποχωρήσεις: Θα επιδιωχθεί κλείσιμο φορέων και ακύρωση των πλεοναζόντων θέσεων και όλοι οι υπάλληλοι που επηρεάζονται θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Για να διευκολυνθεί αυτό, θα ψηφιστεί νέα νομοθεσία που θα επιτρέπει την διαθεσιμότητα προς το συμφέρον της υπηρεσίας και η οποία θα αξιοποιεί τα υφιστάμενα νομικά εργαλεία για την διαθεσιμότητα και τις αποχωρήσεις (όπου οι υπάλληλοι μπορούν να παραμείνουν έως και ένα χρόνο με μειωμένες απολαβές -ως υποκατάστατο της αποζημίωσης- καθώς μεταφέρονται, επανεκπαιδεύονται ή μεταβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα).
Παρότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για την απόλυση 15000 υπαλλήλων έως τα τέλη του 2012, σκοπεύουμε να βάλουμε τουλάχιστον [5000] εργαζόμενους της γενικής κυβέρνησης σε αυτό το πρόγραμμα (ως προαπαιτούμενη δράση για την αξιολόγηση) και τουλάχιστον άλλους [5000] ανά τρίμηνο το 2013 (πρόταση ως νέο πρόγραμμα ποσοτικών κριτηρίων επίδοσης).
Για να διευκολυνθεί η ανανέωση του εργατικού δυναμικού του δημοσίου τομέα αναμένουμε ένα μεγάλο τμήμα όσων περιληφθούν σε αυτό το πρόγραμμα να μεταβούν εν τέλει στον ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης γίνεται «μόνιμη» έως και το 2018, οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν τον Μάρτιο του 2013 στα επίπεδα των εμπορικών τιμών, αυξάνεται ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%.
Στο κείμενο αναφέρονται όλα τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουν χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί η δόση.
Στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν πως υπάρχει συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου και πως εκτός των εργασιακών ανοιχτό παραμένει και το φορολογικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι 26.000 ευρώ και φοροεπιβαρύνσεις για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα. Επιπλέον τα φορολογικά κλιμάκια περιορίζονται σε τρία με τέσσερα από οκτώ που είναι σήμερα, ενώ διατηρείται ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 45%.
Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη την κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για τα παιδιά και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012, καθώς από το 2013 τα αφορολόγητα ποσά θα αντικατασταθούν από τα οικογενειακά επιδόματα, που θα καταβάλλονται σε οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Τα μέτρα
Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο του Μνημονίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα από το Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
Διαθεσιμότητα: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 5.000 το 2014
Αύξηση των τόκων στις καταθέσεις από 10% σε 15% το 2014.
Διατήρηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2018.
Κατάργηση φοροαπαλλαγών
Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
Κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Αναδρομικές μειώσεις από την 1η Αυγούστου 2012 στα ειδικά μισθολόγια. Θα είναι κλιμακωτές από 2% έως και 35%.
Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες, μεικτές αποδοχές, στις ΔΕΚΟ.
Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών στους 2.000 από 15.226.
Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια)
Μείωση 23% σε εφάπαξ.
Εισφορά 3% σε όσους πήραν υψηλά εφάπαξ μετά το 1995.
Κατάργηση ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας.
Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ 1993
Αύξηση στη ΔΕΗ από 1/1/2013.
Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 25% (Μάρτιος 2013).
Ενταξη όλων των ταμείων, χωρίς εξαίρεση, στον ΕΟΠΥΥ.
Τέλος, στο Μνημόνιο γίνεται σαφής αναφορά στη διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα «ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής να πέσει από το 3% στο 1,5% του ΑΕΠ ετησίως».

εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: