ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.7.10

Να μας το πει ότι άλλαξε ο ‘ιδιοκτήτης’

Ένα από τα δημοσιογραφικά βίτσια είναι και να διαβάζεις στην παραλία την εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο. Η τεχνολογία εξάλλου έχει βοηθήσει έτσι ώστε να μην χάνουμε ούτε στις διακοπές μας κανένα από τα κωμικά επεισόδια της πολιτικής σκηνής. Και βέβαια, όταν είσαι σε μια παραλία ,πρέπει πλέον να είσαι και ιδιαίτερα προσεκτικός μην εμφανιστεί κανένας πρωθυπουργός με το κανό του στην περιοχή.

Η εισήγηση λοιπόν του Γιώργου Παπανδρέου μου θύμισε έντονα κάτι παιδικές εκθέσεις που γράφαμε μικροί για το έντυπο του σχολείου, νομίζω λεγόταν τα χελιδόνια. Τα περισσότερα λοιπόν κείμενα των παιδικών μας χρόνων είχαν να κάνουν με το τεράστιο θέμα ‘πως πέρασα το Σαββατοκύριακο’ και συνήθως κατέληγαν με το ‘την Κυριακή φάγαμε όλοι μαζί στης γιαγιάς’, ή αν δεν είχες γιαγιά, σε τρέχανε στα βουνά, οπότε οι εκθέσεις ξεκινούσαν με το ‘την Κυριακή με πήρε η μαμά και ο μπαμπάς και πήγαμε στην Πάρνηθα να δούμε το δάσος’. Κάπως έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε καλοκαιριάτικα τους υπουργούς να τους πει πως πέρασε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, μιας και το δάσος στην Πάρνηθα το έκαψε η δεξιά. ‘Παίξαμε, πήγαμε βόλτα στα μουσεία, φορέσαμε κάτι καπέλα, πήγαμε και στην εκκλησία και ο μπαμπάς μου είπε πως θα έρθουν πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα’. Μια μεγάλη παιδική χαρά.

Το κωμικό βέβαια στην υπόθεση είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα, κάλεσε , η μάλλον απαίτησε από τους υπουργούς του, να πάνε διακοπές. Την ώρα δηλαδή που η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, την ώρα που στο κάτω-κάτω χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν μία να πάνε διακοπές, το αφεντικό το κλείνει το μαγαζί, βάζοντας και ταμπέλα ‘επιστροφή τον Σεπτέμβριο’. Εκτός και αν ψάχνει για παρέα να πάει κανα ταξιδάκι στην Πάτμο, και θέλει να πάρει μαζί και τον Λοβέρδο, στο αίτημα αυτό δεν υπάρχει καμία λογική.

Οι υπουργοί της Κυβέρνησης θα πάνε διακοπές και θα αναλάβουν το μαγαζί τα τυπάκια της τρόικας, οι φον φούφουτοι του Πάγκαλου.

Και φυσικά, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, αλλά μήπως θα έπρεπε επιτέλους ο Πρωθυπουργός να μας ανακοινώσει πως το μαγαζί άλλαξε διεύθυνση και η χώρα ιδιοκτήτη; Που ξέρει … Μπορεί και να τον ευχαριστήσουμε κιόλας….

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης είναι δημοσιογράφος.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Μα καλά ούτε ένας υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή δεν έκανε καλά τη δουλειά του; Μα σε πέντε χρόνια και κάτι μήνες όλοι αυτοί κατάφεραν να φέρουν σε πέρας αυτό που δεν κατάφεραν οι άλλοι σε είκοσι; Δηλαδή να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα;

Κι αυτός ο Καραμανλής αντί να βρει μια ερωμένη να περνάει την ώρα του-όπως έκαναν τόσοι και τόσοι επιτυχημένοι ηγέτες- τι τον ήθελε τον αγωγό; Μήπως όλα αυτά είναι τυχαία; Δεν νομίζω!

Εντάξει ωραία η πλάκα, αλλά ας βάλουμε και λίγο το μυαλό μας να δουλέψει. Αν ισχύουν τα μισά απ’ όσα διατείνεται η κυβέρνηση ότι έπραξε ως κυβέρνηση η σημερινή αντιπολίτευση, τότε πραγματικά έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα ευφυών ανθρώπων, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, και με ένα κόμμα ηλιθίων τη Νέα Δημοκρατία.

Επειδή όμως δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, και επιπλέον επειδή η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη από την εποχή του Τρικούπη, θεωρώ ότι μια ομάδα ανθρώπων ερήμην του ΠΑΣΟΚ, έχει στήσει μια ωραία ιστορία.

Έχει βρει μια σειρά πρόθυμων ‘αφηγητών’- με το αζημίωτο φυσικά- να την διηγηθούν κι ένα απεγνωσμένο ακροατήριο να την ακούσει. Να ακούσει τα ‘φοβερά σκάνδαλα’ που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ (ποιος είχε απειλήσει με το όπλο;), να ακούσει τις ‘κομπίνες’ των υπουργών του Καραμανλή (εκείνο το ‘κωλόσπιτο’ τι απέγινε;), να ακούσει ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ η φοροδιαφυγή έσπασε ρεκόρ (οι δανειστές του ‘κωλόσπιτου’ τα είχαν δηλωμένα;), και τέλος να ακούσει τον κύριο Προβόπουλο (αυτόν που έκανε διοικητή της ΤτΕ ο Καραμανλής) να μας λέει ότι από το φθινόπωρο θα σκίσουμε! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αν έμενε ο Καραμανλής μερικούς μήνες παραπάνω, οι ‘αφηγητές’ της κυβέρνησης θα μας έλεγαν ότι ο Γιώργος δεν είχε πατέρα τον Ανδρέα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!


TROKTIKO - ΤΕΛΟΣ (;)

Έγινε αφή Ολυμπιακής φλόγας και δεν πήραμε μυρωδιά; ΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ...ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

Ντροπή για την Χώρα

Απουσία της κυβέρνησης από την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων!

Ηχηρή απουσία της κυβέρνησης από ένα μείζον αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός που αφορά άμεσα την Ελλάδα καταγράφηκε την Παρασκευή κατά την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν στην Σιγκαπούρη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέστη στην τελετή κάτι που προκάλεσε την έντονη έκπληξη του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ.
Σημειώνεται μάλιστα, ότι την Τετάρτη ο υπουργός Αθλητισμού της Σιγκαπούρης έφθασε στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή της αφής και να παραλάβει τη φλόγα, και ουδείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης τον περίμενε…

==================

Αληθεύει κύριοι;


23.7.10

Η απελευθέρωσή μας από τις διαθέσεις του "ΔΝΤ & Σία", δεν θα έρθει αν την περιμένουμε από αυτούς που μας οδήγησαν στην αιχμαλωσία ή από κάποιον άλλο,


«Κανείς δεν είναι πιο απελπιστικά σκλαβωμένος,
από αυτόν που νομίζει ότι είναι ελεύθερος»
Γκαίτε (Johann Wolfrang von Goethe)


«Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία»
Ανδρέας Κάλβος


Η απελευθέρωσή μας
από τις διαθέσεις του "ΔΝΤ & Σία", δεν θα έρθει
αν την περιμένουμε από αυτούς που μας οδήγησαν στην αιχμαλωσία
ή από κάποιον άλλο, κάποια άλλη φορά.
Εμείς είμαστε αυτός που περιμένουμε.
Εμείς είμαστε αυτό που θέλουμε.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ζητούνται
πολίτες / οπλίτες
για την ανατροπή της κομματοκρατίας
που έχει ήδη παραδώσει σε τρίτους
ζωτικό εθνικό χώρο, αυτόν της Εθνικής Οικονομίας μας
και δεν θα ορρωδήσει να παραδώσει και άλλους,
προκειμένου να διασωθεί αυτή.
πηγη

Δημοσιογραφία, blogging και πολιτική

skitsoTVwebΤου Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. *

Με δυσκολία, ομολογουμένως, προσπαθώ να παρακολουθήσω τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ δημοσιογράφων και bloggers στην χώρα μας. Ο λόγος είναι ότι είναι τόσο ηθικοπλαστικά δομημένα και τόσο αφαιρετικά μορφοποιημένα, που τελικά καταλήγουν το καθένα ξεχωριστά να συνιστά ένα όμορφο ψυχογράφημα.

Μόνον που αν επιθυμούμε να ξεφύγουμε από την άβυσσο της ψυχής, καλό είναι να εμβαπτίζουμε τις προσεγγίσεις μας στην πολιτική.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με πολιτικούς όρους θα πρέπει να αφήσουμε για μια στιγμή στη πάντα τους δημοσιογράφους και τους Bloggers και να εστιάσουμε στις διαφορές των παραδοσιακών ΜΜΕ και των Νέων Μέσων. Και σε ότι αφορά στα δεύτερα ισχύει αυτό που πρωτο-διατύπωσε ο Mac- Luan (1964) αναφερόμενος στα πρώτα: το Μέσον είναι μήνυμα. Ο τρόπος όμως που το Μέσον μετουσιώνεται σε μήνυμα συνιστά ακριβώς την πολιτικότητα αυτής της σχέσης. Και ο τρόπος αυτός διαφέρει σημαντικά. Με άλλον τρόπο κάνουν πολιτική, δηλαδή δίνουν νόημα στα σημαίνοντα, τα παραδοσιακά ΜΜΕ και με άλλον τα Blogs που αποτελούν υποκατηγορία των Νέων Μέσων Επικοινωνίας. Αυτό, δυστυχώς, παρατηρώ να διαφεύγει από πολλούς.

Τα Blogs ουσιαστικά «έσπασαν» την πολιτική διάσταση ....

του «μονολόγου» στην επικοινωνία, την οποία, μέσω των εννοιών της εγκυρότητας και της αποκλειστικότητας, υπερασπίζονταν τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Με τον τερματισμό του «μονολόγου» εξασθενεί και η έννοια της αυθεντικότητας των Μέσων και πλέον ο δημοσιογράφος παύει να αποτελεί μια κρίσιμη οντότητα για τη λειτουργία του καθεστώτος, ή τη λειτουργία της δημοκρατίας, όπως θα του άρεσε να σημειώσω. Δεν θα είχα αντίρρηση, μόνον που φέρνω στη μνήμη μου «κακές αναπαραστάσεις» - όχι τόσο δημοκρατικές - και έτσι, ας μου επιτρέψουν οι πρώην συνάδελφοι μου να μην γενικεύσω, συνδέοντας την άσκηση της δημοσιογραφίας με τον εκδημοκρατισμό στη χώρα μας, αν και παγκοσμίως η δημοσιογραφία ως φαινόμενο, υπηρέτησε την (αστική) δημοκρατική προοπτική, όπως την γνωρίσαμε κυρίως στη Δύση.

Έλα όμως που η δημοκρατία λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις παγκοσμίως, όπως και οι απειλές εναντίον της! Έλα που δεν στηρίζεται πια στον «αντικειμενικό μονόλογο» ή στους «παράλληλους μονολόγους», που είναι το ίδιο ουσιαστικά πράγμα! Έλα που δημοκρατική πρακτική δίχως διαβούλευση -όχι σαν του Γιώργου…παναγία μου (!) - δεν μπορεί να νοηθεί σήμερα και τα ΜΜΕ δεν έχουν μετεξελιχτεί ακόμη στο βαθμό που θα τους επέτρεπε να υπηρετήσουν το σύγχρονο δημοκρατικό αίτημα, ενώ τα blogs είναι φτιαγμένα για αυτήν ακριβώς την δουλειά!

Υπάρχουν λοιπόν δύο προβλήματα διαφορετικής τάξεως. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανάγκη διαφορετικής άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και το δεύτερο με την διαφορετική λειτουργία των ΜΜΕ, έτσι ώστε να μετεξελιχθούν σε Νέα Μέσα, με εντελώς διαφορετική δομή ασφαλώς από τα παλαιά, που θα ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική διάσταση των blogs. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σύγχρονα ΜΜΕ θα μεταβληθούν σε κάποιο είδος blog, ούτε ότι τα blogs θα μεταβληθούν σε ΜΜΕ.

Η μπλογκόσφαιρα συστήνει δια-υποκειμενικά έναν κόσμο. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ διατείνονται ότι συστήνουν τον κόσμο αντικειμενικά και αυθεντικά. Έλα όμως που η αντικειμενικότητα, ακόμη και η αμεροληψία ως έννοιες, ιδιαίτερα σήμερα, αποδεικνύεται ότι αποτελούν το όχημα της αυταρχικότητας, ενώ επιχειρούν να συντηρήσουν έναν δημοκρατικό μύθο, με δημοκρατικοφανές, όμως, και όχι δημοκρατικό μήνυμα!

Αγαπητοί φίλοι, ολόκληρο το σύστημα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα βασίζεται στο δόγμα ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αυτό ως μήνυμα αποτελεί από μόνο του προσβολή της δημοκρατικής πρακτικής. Δεν είναι χώρος εδώ για να εξηγήσω το γιατί., καθώς σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι η δημοκρατία είναι διαδικασία που δεν αγιάζεται από κανέναν απολύτως σκοπό. Η δημοκρατία ως πολιτική πρακτική δεν υπάρχει για να υπηρετήσει ιδιοτελείς ή λιγότερο ιδιοτελείς σκοπούς, κόμματα ή ομάδες που δραστηριοποιούνται στην κοινωνία των πολιτών, ούτε, ασφαλώς, επιχειρηματικά συμφέροντα. Η δημοκρατία αποτελεί λειτουργική ανάγκη της κοινωνίας ή, αν θέλετε, του κόσμου, στον βαθμό που προσανατολίζεται σε πρακτικές άρσης του πολιτικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

Θέλετε, δεν θέλετε, αγαπητοί πρώην συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οφείλετε να ομολογήσετε ότι αυτά τα άναρχα κατασκευάσματα της σύγχρονης διάστασης του πολιτισμού, τα blogs, προσφέρουν πολλά περισσότερα στην κατεύθυνση της άρσης του αποκλεισμού πολιτών και ομάδων πολιτών. Προσφέρουν, δηλαδή, με τον τρόπο τους στον εκδημοκρατισμό, ενώ αντίθετα τα παραδοσιακά ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην χώρα μας, που γνωρίζετε πολύ καλά με ποιόν τρόπο ελέγχονται και από ποιους, δεν θα έλεγα ότι κάνουν το ίδιο. Αντίθετα, θα υποστήριζα ότι αποτελούν συντηρητικές δομές του καθεστώτος και τον βασικό κρίκο της διαπλοκής.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο κάθε δημοσιογράφος είναι διαπλεκόμενος κλπ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε πως είναι άλλο πράγμα η παραδοχή ότι τα παραδοσιακά ΜΜΕ αποτελούν στοιχείο συντήρησης και διαπλοκής και άλλο πράγμα η χυδαία γενίκευση ότι όλοι οι επαγγελματίες του χώρου είναι διεφθαρμένοι.

Στην πραγματικότητα οι αλητήριοι της δημοσιογραφίας είναι ελάχιστοι. Οι διαπλεκόμενοι επίσης λίγοι, αλλά ασφαλώς ηγούνται της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Οι κηδεμονευόμενοι είναι λίγο περισσότεροι. Οι κρατικοδίαιτοι ανεπίτρεπτα πολλοί και οι αργόμισθοι σκανδαλιστικά περισσότεροι. Μέσα σ’ αυτούς υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Υπάρχουν μορφές σ’ αυτόν τον χώρο, συνήθως εξαφανισμένες πίσω από κάποιο γραφειάκι, οι οποίες, εάν ηγούντο ή τέλος πάντων, αν έπαιζαν κάποιο σημαντικό ρόλο στα ΜΜΕ που δουλεύουν, θα είχαν προσφέρει πολλά και στον πολιτισμό και στον εκδημοκρατισμό. Με το «εάν» πάντως, κείμενα πολιτικού προβληματισμού δεν συντάσσονται. Άρα βάζω τελεία.

Σήμερα δεν θα έπρεπε λοιπόν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα να εμφανίζονται ενοχλούμενοι από το blogging, αλλά αποκλειστικά οι νταβάδες. Όχι διότι δεν μπορούν μέσω των δημοσιογραφικών και άλλων δικτύων τους να παρέμβουν δραστικά και σ’ αυτήν την μορφή επικοινωνίας, αλλά επειδή δεν μπορούν να την χειραγωγήσουν όπως κάνουν με την «δημοσιογραφία» στην Ελλάδα.

Καλοί μου φίλοι πρώην συνάδελφοι, το μαφιόζικο κύκλωμα που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον δημόσιο χώρο στην πατρίδα μας, μπορεί να χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Δεν μπορεί, όμως, να χειραγωγήσει την μπλογκόσφαιρα. Πριν υπογράψω αυτήν την παρατήρηση, σας διαβεβαιώνω ότι έχω τεστάρει καλά αυτή την υπόθεση τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήταν «κόσμιο» να εκθέσω ραδιόφωνα και προοδευτικές εφημερίδες – την τηλεόραση δεν την τέσταρα, διότι θα περίττευε! Ας χαλαρώσουμε λοιπόν κι ας δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε στα σοβαρά, δηλαδή πολιτικά το ζήτημα της διαπλοκής. Είναι αλήθεια ότι σ’ ότι αφορά στα ελληνικά ΜΜΕ το ζήτημα είναι καθολικό, αλλά δυστυχώς επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και την μπλογκόσφαιρα. Ειρήνη υμίν, λοιπόν, κι ας εξετάσουμε πώς θα διαρρήξουμε τον κοινωνικό και πολιτικό αποκλεισμό στην χώρα μας. Όσοι δεν καταλαβαίνετε τις συνέπειες αυτού του αποκλεισμού για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την πολιτική και είστε δημοσιογράφοι ή bloggers, μάλλον καταχρηστικά φέρετε αυτήν την ιδιότητα.

Ακτιβιστης

Απαιτούμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ....και την απαιτούμε για όλους !!!

"Όποιος ακόμα και βουλευτής, υπουργός ή κρατικός λειτουργός, έχει παράνομα υπεξαιρέσει ή καταχραστεί, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, είτε με τις αποφάσεις, τις συναλλαγές και τις επιλογές του, έχει βλάψει το εθνικό συμφέρον ακόμη και στα πλαίσια της βουλευτικής και πολιτικής του δραστηριότητας, θα πρέπει άμεσα να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, μέσα στα πλαίσια της ισονομίας και ισοτιμίας των Ελλήνων πολιτών, ανεξάρτητα από τη θέση του, τη διάρκεια της θητείας ή τη λήξη αυτής."

κι αυτό ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!! εδώ http://www.gopetition.com/petition/36966.html

Βοηθήστε μας να δυναμώσουμε τη φωνή του αιτήματός μας.

Η Ελλάδα εξοφλεί, οι Έλληνες ξοφλούν

  • Η Ελλάδα ευτυχώς δεν θα χρεοκοπήσει. Αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε στους Financial Times ένας τραπεζίτης από αυτούς που είχαν προβλέψει ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η πρόβλεψή του ισχύει μέχρι τρία χρόνια. Δεν μας είπε τίποτα για τους Έλληνες...
Λεπτομέρεια: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αλλά για τους Έλληνες το μέλλον είναι αβέβαιο. Μεταξύ μας για έναν τραπεζίτη αυτό είναι λεπτομέρεια.
Συμπέρασμα: Οι δανειστές μας εξασφάλισαν τα λεφτά τους και οι Έλληνες μια θέση στον παράδεισο.
Πάμε τώρα στην κυβέρνηση. Το τι έχει κάνει ή δεν έχει κάνει για να φθάσουμε μέχρι εδώ είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να φθάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής.
Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την δημοσιονομική εξυγίανση και το κάνει με μια οριζόντια λογική. Πρέπει να κάνουμε οικονομία; Δεν προσλαμβάνουμε καθηγητές, δεν προσλαμβάνουμε γιατρούς, κόβουμε μισθούς και συντάξεις, κλείνουμε και τη ζημιογόνα Λυρική. Έχει λογική. Κυνική, αλλά την υπογραφή της στο μνημόνιο είναι αποφασισμένη να την τιμήσει. Η Ελλάδα θα σωθεί ακόμα και χωρίς τους Έλληνες.
Πάμε τώρα στην αντιπολίτευση. Κάθε κόμμα και μια διαφορετική εκδοχή σωτηρίας.
  • Η Νέα Δημοκρατία κάνει "σκόντο" μειώνοντας το χρόνο της επιτήρησης
  • Το ΚΚΕ καλεί σε hard αντίσταση
  • O ΣΥΡΙΖΑ σε light αντίσταση
  • Kαι ο ΛΑΟΣ σε κριτική σύμπλευση
Συμπέρασμα: Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πιστωτές εξαρτώνται από τους επιτηρούμενους. Αυτοί θα θυσιαστούν για να σώσουν την Ελλάδα. Που σημαίνει απλά ότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μνημόνιο. Που σημαίνει επίσης ότι όταν κάποτε σωθεί η Ελλάδα, θα είναι και οι μόνοι που δεν θα παραστούν στην τελετή λήξης. Αλλά θα έχουν κάνει το χρέος τους.
Τα χρέη πληρώνονται ή κατά μια άλλη έννοια όλα εδώ πληρώνονται.



Θ.Πάγκαλος: Υφαλοκρηπίδα για ψαροντούφεκο - Ε.Βενιζέλος: "Πράξη κατά το διεθνές δίκαιο" η δήλωσή του

Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα με δηλώσεις του στον ρ/σ «Real fm» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατυπώνοντας καινοφανείς θεωρίες περί "υφαλοκρηπίδας βάθους 200 μέτρων". Οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν πράξη παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, βάσει των όσων είπε ως προς την πρακτική αξία που έχουν οι δηλώσεις αρμόδιων υπουργών επί των εθνικών θεμάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξή του της 14ης Ιουλίου: «…στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική οι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι κορυφαία πράξη, κορυφαία πράξη κατά το Διεθνές Δίκαιο» είπε τότε ο υπουργός.

Άρα έχουμε πράξεις πλέον και όχι απλά λόγια από την κυβέρνηση και από τον αντιπρόεδρό της και υπεύθυνο σε θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής. Με την δήλωσή του, η οποία κατά τον Ε.Βενιζέλο συνιστά "κορυφαία πράξη" ο Θ. Πάγκαλος νομιμοποίησε πλήρως τις τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού δήλωσε καθαρά ότι δεν υπάρχει τέτοια υφαλοκρηπίδα!

Ιδού οι σχετικές δηλώσεις του: «Τα "Πίρι Ρέις" και "Τσεσμέ" κάνουν έρευνες σε διεθνή ύδατα, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες, όχι μόνο οι παράκτιες χώρες. Οχι μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. Μπορεί να έρθει πλοίο ρώσικο, αμερικάνικο, ή από το Κονγκό. Στα διεθνή ύδατα, όποιος θέλει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στο Αιγαίο υπάρχει το πρόβλημα (...) Στα διεθνή ύδατα, δεν είναι ούτε δικά μας...», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε ο σταθμός.

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Το πρόβλημα είναι αν θα κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα είναι το μικρότερο βάθος, ο βυθός της θαλάσσης σε βάθος μικρότερο από τα 200 μέτρα που είναι προέκταση των ακτών. Εκεί που σταματάνε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει βυθός πιο ρηχός από τα 200 μέτρα κι αυτό συγκροτεί υφαλοκρηπίδα. Αυτή την υφαλοκρηπίδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιμένει ότι πρέπει να τη διευθετήσουμε ακριβώς για να μη δημιουργούνται συγχύσεις - παρεξηγήσεις και ζητήματα και ο καθένας να μπορεί ελεύθερα πλέον να κάνει τις έρευνές του, ή τις εκμεταλλεύσεις του».

Δηλαδή ούτε τα χωρικά ύδατα καλύπτει η ελληνική υφαλοκρηπίδα των 200 μέτρων βάθους, αφού σε κανένα νησί, ούτε από την στεριά, σε απόσταση 6 ν.μ. που είναι τα χωρικά μας ύδατα, το βάθος περιορίζεται στα 200 μέτρα. Άρα για πρώτη φορά στο παγκόσμιο δίκαιο, ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης δέχεται ότι το κράτος έχει μικρότερη υφαλοκρηπίδα από τα χωρικά του ύδατα!

Το γεγονός ότι στο υπουργείο Εξωτερικών (φανταστείτε, ακόμα και εκεί…) «τραβάνε τα μαλλιά τους» μετά την δήλωση Πάγκαλου, δε νομίζουμε ότι αποτελεί ελαφρυντικό για την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, άρα η κυβέρνηση δέχεται την θέση Πάγκαλου, η οποία μας γυρίζει στο 1958 και ακυρώνει την ισχύουσα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Η σύμβαση του 1958, βέβαια, αντικαταστάθηκε από την ισχύουσα του 1982, επειδή ακριβώς τότε δεν υπήρχε τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη βυθού.

Επί της ουσίας, η Ελλάδα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας, ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και εντός των χωρικών της υδάτων, αν θεωρήσουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αφού τα βάθη είναι πολύ μεγαλύτερα σε απόσταση έξι μιλίων από τις ακτές από τα 200 μέτρα της υφαλοκρηπίδας του Θ.Πάγκαλου.

Εκτός και αν αναφερόταν σε υφαλοκρηπίδα για ψαροντούφεκο ή για συρτή, οπότε μπορεί και να έχει δίκαιο. Διότι θαλάσσιες περιοχές βάθους άνω των 200 μέτρων (εκεί που κατά τον Θ.Πάγκαλο τελειώνει η ελληνική υφαλοκρηπίδα) είναι όλες οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σε απόσταση πάνω από τα τρία μίλια. Άρα η υφαλοκρηπίδα η ελληνική δεν υπάρχει πέραν των τριών μιλίων! Για την Ανατολική Μεσόγειο δεν το συζητάμε καν, βέβαια.

Τη θέση που διατύπωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση, δεν την έχουν υποστηρίξει ούτε οι Τούρκοι, οι οποίοι ισχυρίζονται είτε ότι κάνουν έρευνες στη δική τους υφαλοκρηπίδα - στη βάση της θέσης ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα ισχύει η μέση γραμμή στο Αιγαίο (25ος Μεσημβρινός) -, είτε λένε πως απλά κάνουν χαρτογράφηση του βυθού των διεθνών υδάτων, για την οποία δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι η «διεθνής υφαλοκρηπίδα» δεν υφίσταται καν ως έννοια, αφού σε κάθε περίπτωση η όποια αντιδικία κρατών για την υφαλοκρηπίδα εντοπίζεται στα διεθνή ύδατα, τα οποία στο σύνολό τους έχουν μοιραστεί από τα κράτη (ακόμα και ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός!).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η Μεσόγειος έχει χωριστεί σε περιοχές, όπου η υφαλοκρηπίδα - και κατ' επέκταση η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) -, ανήκει στις απέναντι χώρες, με βάση τη μέση απόσταση των ακτών τους. Να θυμίσουμε ότι η Κύπρος έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με την Αίγυπτο και είναι ανοιχτό το θέμα της αντίστοιχης διευθέτησης μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου και Λιβύης, ενώ με την Ιταλία έχει οριοθετηθεί στο Ιόνιο με βάση τη μέση απόσταση. Προφανώς, αν ίσχυε η θέση Πάγκαλου, όλες αυτές οι διευθετήσεις θα ήταν εκτός του Διεθνούς Δικαίου.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αντιστρέφει πλήρως όχι μόνο τις πάγιες ελληνικές θέσεις, όπως τουλάχιστον διατυπώνονται δημόσια, αλλά και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται παρουσίαση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας, αναφέρεται: «Η Τουρκία αποβλέπει στην απόκτηση δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας δυτικά των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και κατά συνέπεια στον εγκλωβισμό αυτών σε μία ζώνη τουρκικής δικαιοδοσίας. Το γεγονός ότι η τουρκική άποψη δεν βασίζεται σε κανένα κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, αποκαλύπτει την επιδίωξη της Τουρκίας να αναγάγει μια διαφορά νομικής φύσεως σε πολιτική».

Από σήμερα, όμως ισχύουν άλλα και απορούμε γιατί δεν έχουν περιλάβει τις θέσεις του Θ.Πάγκαλου στην ιστοσελίδα. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Το ζήτημα έγκειται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε δύο συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή αφενός στη θαλάσσια προέκταση της συνοριακής γραμμής στη Θράκη και αφετέρου στα πλησίον της τουρκικής ακτής ευρισκόμενα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στη Δωδεκάνησο. Δεν αφορά σαφώς σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου όπως όψιμα ισχυρίζεται η Τουρκία, η οποία άλλωστε είχε παραχωρήσει άδειες διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών μόνο για τα δύο προαναφερόμενα σημεία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Syndesmos71

ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?? Ο "ΨΕΥΤΗΣ" ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΔΩΣΕ ΩΣ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ" ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Γίνεται μια συζήτηση στην ΕΕ γύρω από τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται στα απείθαρχα δημοσιονομικά μελή της. Μια από τις προτάσσεις που τέθηκαν ήταν η αναστολή κάποιων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Σήμερα λοιπόν ο Λαρισαίος Υφυπουργός σε σχετική ερώτηση στην βουλή απάντησε:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι επί της αρχής αντίθετη σε ένα πλαίσιο κυρώσεων, το οποίο περιλαμβάνει την αναστολή κάποιων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων – ενισχύσεων, από την Ε.Ε. αρκεί αυτό να γίνει με όρους ισότητας όλων των χωρών και με τη σωστή αντιμετώπισή τους»

Πιο απλά λοιπόν εάν αυτός ή κάποιος άλλος (ένας Αλογοσκούφης ή ένας Παπαθανασίου για παράδειγμα) υπουργός μια κάποιας κυβέρνησης στο μέλλον αποτύχει να κρατήσει την δημοσιονομική πειθαρχία. θα την πληρώνουν οι αγρότες οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι που θα χάσουν τις ενισχύσεις τους.

Γιάννης Παπαϊωάννου,Τι Ωραία…εεε μια χαρά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΑΡΝΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ

Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις μαλακίες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού.

Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε. Και προσωπικά απορώ γιατί ούτε το αγαπημένο μου κάπιταλ δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες

Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Οτι άλλο ακούτε είναι αηδίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.

http://htmlimg2.scribdassets.com/k6tmw4x4e769800/images/29-003e88a0b4/000.jpg

Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια. Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε

http://htmlimg3.scribdassets.com/k6tmw4x4e769800/images/30-1fe0f4702b/000.jpg

Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε: Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.

ΚΑΙ μετά από αυτά έρχεται το 2012. Πάρτε και το 2012 να το έχετε

http://htmlimg4.scribdassets.com/k6tmw4x4e769800/images/31-a956d30a03/000.jpg

Ζείτε ακόμα; Για δείτε τι λέει για το 2012. Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!! Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.

Ανάπτυξη θέλετε.

Πέρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια. Προσέξτε τώρα και το τελευταίο. ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!!

Αντέχετε;;

Ε, πάρτε και το 2013

http://htmlimg1.scribdassets.com/k6tmw4x4e769800/images/32-a49093cf7b/000.jpg

Βλέπετε τι λέει;

ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσοΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!

Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;

Δεν πειράζει.

Υπομονή.

Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το .... 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014.

http://htmlimg2.scribdassets.com/k6tmw4x4e769800/images/33-72cc748bc2/000.jpg

Προσέξτε τώρα.

Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

Από σήμερα λοιπόν ό,τι μαλακία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.

Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑρΤΗΜΑΤΑ!!!

Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, "κρύβοντας" με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.

Ε, λοιπόν.

Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.

Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι κορόιδα μελλοθάνατοι....

Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.

22.7.10

Ο Καστανίδης ακούγεται σαν οδοντίατρο σε απονεύρωση

Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στον RealFm:

Φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ανοίγει στα σοβαρά η συζήτηση για τα blogs στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Καστανίδης εμφανίζεται μέχρι στιγμής διαλλακτικός και ψύχραιμος.

=====================

Σχόλιο papaionnou: Ο υπουργός μοιάζει να λεει ναι στο να έχει δόντια το blogging αλλά να μπορούμε και να τα βγάλουμε…

Προτείνεται λοιπον ένας ανεξάρτητος φορέας από Bloggers και νομικούς που θα αποφαίνεται για την άρση της ανωνυμίας μελών του και μονό για αδικήματα που δεν αφορούν την πολιτική δράση. Όπως κάνουν οι βουλευτές ένα πράγμα…

Μετά από ένα εύλογο διάστημα το ξανασυζητάμε

Αττίλας ΙΙ


ΜΕ τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης υπήρξε η «νομική» βάση για να επέμβουν στο νησί οι Τούρκοι. Μόνοι τους, είτε με μιαν ακόμα ή και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις. Ο Αττίλας προτίμησε.μόνος. Με τη βαρβαρότητα της Ανατολής στη σημαία με την ημισέληνο να κυματίζει σε πόλεις που έκλαιγαν και σε χωρία που μαυροφορέθηκαν.

ΩΣΤΟΣΟ, πέρα απ' τις συμφωνίες και τη «βάση», χρειάστηκε η αφορμή. Με «προσωρινές» βαρβαρότητες Ελληνοκυπρίων, για να προκαλέσουν τα αντίποινα των Τουρκοκυπρίων και την εισβολή των Τούρκων. Ο Σαμψών με τα.παλικάρια του πήρε απάνω τη «δουλειά». Οι της ψευδεπίγραφης ΕΟΚΑ Β' δήθεν συνέχεια της παλιάς που έβγαλε ήρωες (δι)έπραξαν ό,τι μπορούσαν. Προδότες και μίσθαρνα όργανα βρίσκονται παντού και πάντα. Φτάνει να προβλέπονται απ' το σχέδιο που εκπονήθηκε μακριά (Αθήνα-Χούντα-Ιωαννίδης) και το εμπνεύστηκαν υπερπόντιοι «Σύμμαχοι κλπ΄» (διάβαζε Αμερικανοί).

ΟΤΑΝ το στήθηκε το σκηνικό και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε για.περίπατο ο Αττίλας. Με τη χούντα της Αθήνας να κηρύσσει την επιστράτευση της σύγχυσης και των άοπλων επίστρατων απέναντι σε πάνοπλους Τούρκους. Και, βέβαια, αυτό κάτι μας θύμισε, ως απογόνους των προδομένων ηρώων του ελληνικού στρατού στη Μ. Ασία. Τη χαμένη υπόθεση, όταν οι «σύμμαχοι» (εδώ.Αμερικάνοι) σε έχουν εγκαταλείψει και βοηθούν τον αντίπαλο. Πίσω απ' την πλάτη σου και με τη δικιά σου «ηγεσία» δικιά τους.

ΚΑΙ γέμισε η Κύπρος δάκρυα και αίμα. Με την ελλαδική χούντα να 'χει «εκμετρήσει το ζην» και τους δικτάτορες να' χουν εκπληρώσει την αποστολή τους. Με τον λεγόμενο Φάκελο της Κύπρου κλειστό, ως που να φύγει απ' τη ζωή κι ο τελευταίος εμπλεκόμενος στη μεγάλη προδοσία. Από τότε, η Κύπρος ανασαίνει στον ρυθμό που της επιβάλλουν οι εισβολείς και υπαγορεύουν οι μακρινοί μας «Φίλοι, Σύμμαχοι και Προστάτες».

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Σκέψεις στό τόλμημα τής Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων, μέ διάθεση δημιουργικής κριτικής !

Σχέδιο νόμου Υ.Υ.&Κ.Α. γιά τήν Υγεία :

Σκέψεις στό τόλμημα τής Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων, μέ διάθεση δημιουργικής κριτικής !

Ξενοφώντα Καραγεωργίου, τέως Διοικητού τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Πολύς θόρυβος έγινε τίς τελευταίες ημέρες μέ αφορμή τό σχέδιο νόμου πού συζητείται στήν Βουλή. Πολύ φοβάμαι πώς

· Όχι μόνον θά έχουμε μία χαμένη ευκαιρία νά αντιμετωπίσουμε θεσμικά όλα τά από πολλών ετών εντοπισμένα κενά, αλλά καί,

· Θά μπούν οι βάσεις γιά περαιτέρω επιδείνωση τής ήδη προβληματικής λειτουργίας όλων τών μονάδων τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά καί,

· Θά αυξηθούν έτι περαιτέρω οι δαπάνες τών ήδη προβληματικών ασφ. ταμείων.

Θά προσπαθήσω νά αποδείξω γιατί ισχυρίζομαι τά ανωτέρω, εντοπίζοντας πού γίνονται τά κραυγαλέα λάθη, πού θά έπρεπε νά αποκλείσουν τό τόλμημα τής «Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων», μέ τήν ως έχει σήμερα κατάσταση :

1. «Ολοήμερη Λειτουργία Νοσοκομείων»

Καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου. Σε όλα τα νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) τα τακτικά ιατρεία λειτουργούν καθημερινά τις πρωινές ώρες με τετράωρη τουλάχιστον υποχρεωτική παρουσία ειδικευμένων ιατρών.

· Οι διαγνωστικές, θεραπευτικές, επεμβατικές καί άλλες διαγνωστικές πράξεις ήδη καθυστερούν στά περισσότερα νοσοκομεία (εάν όχι σέ όλα) νά ολοκληρωθούν,

τώρα πού θά προστεθούν καί απογευματινά Ιατρεία πότε θά ολοκληρώνονται ?

Μεγαλύτερη καθυστέρηση δέν θά

Α. απαξιώσει τό ΕΣΥ ?

Β. ενισχύει τόν ιδιωτικό τομέα τής Υγείας ?

· Οι αμοιβές τών Δημ. Νοσοκομείων έχουν νά αναπροσαρμοσθούν από τό 1991 !

Ενώ οι πάσης φύσεως παράμετροι πού συμμετέχουν στά λειτουργικά κόστη έχουν αυξηθεί επανειλημμένως από τότε, καμμία Κυβέρνηση (μέ τήν σιωπηλή υποστήριξη όλων τών συνδικαλιστικών ηγεσιών !) δέν αύξησε τίς αμοιβές τών παρεχομένων υπηρεσιών.

Μέ αποτέλεσμα ολοένα καί περισσότερο νά μεγαλώνει η απόσταση εισπράξεων – δαπανών. Καταντήσαμε στό σημείο νά μήν συμφέρει οικονομικά σέ ένα Νοσοκομείο νά προβαίνει σέ σειρά πράξεων, γιατί θά εισπράξει λιγότερα από όσα θά δαπανήσει γιά νά τίς επιτελέσει...

· Γιατί ανοίγει η κερκόπορτα γιά πρωϊνό ωράριο μικρότερο τού ισχύοντος, νομοθετημένο μάλιστα ? ΄Ετσι, δέν θά διοχετεύονται μέ ένα τόσο μικρό πρωϊνό ωράριο περισσότεροι (αλλά) επί πληρωμή ασθενείς στήν απογευματινή λειτουργία ?

· Δέν διαβλέπει η Πολ. Ηγεσία τόν κίνδυνο νά υπονομεύεται από τούς (πολλούς & υπαρκτούς) δόλιους μέ κάθε τρόπο η πρωϊνή λειτουργία ώστε νά στέλνονται οι ασθενείς τά απογεύματα ?

Πρέπει νά καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια ώστε όλα τά πρωϊνά τακτικά εξωτερικά ιατρεία νά λειτουργούν μονίμως 8 π.μ. – 2 μ.μ. Ειδικά στά επαρχιακά νοσοκομεία όπου αυτό καταστρατηγείται, εις βάρος τής παραγωγής εισοδήματος από τούς ασθενείς, δηλαδή εις βάρος τού παραγομένου εθνικού προϊόντος.

· Οι επί πληρωμή απογευματινές επισκέψεις : άς πάρουμε π.χ. τίς αμοιβές στό

ΚΑΤ, τηρουμένων τών αναλογιών θά έχουμε ανάλογες αμοιβές στά υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία,

45 € ο Λέκτορας (δηλαδή ο Επιμελητής Β΄ ?, θά κάνη ένας επιμελητής Β΄ απογευματινό ιατρείο ? γιατί νά τόν προτιμήσουν οι ασθενείς ? καί μέ συνέπεια νά λείψει κάποιες ημέρες από τό πρόγραμμα εφημερεύσεως ?)

60 € ο Επιμελητής Α' - Αναπληρωτής Διευθυντής - Επίκουρος Καθηγητής

75 € ο Διευθυντής - Αναπληρωτής Καθηγητής

90 € ο Καθηγητής.

Ποιό ποσόν θά πληρώσει τό δημόσιο ασφ. ταμείο από τό συνολικό αντίτιμο πού θά πληρώσει ο απογευματινός ασθενής ? ΄Ολο ? ΄Οποιο καί νά πληρώσει, δέν θά είναι μία δυσβάστακτη, νέα, δαπάνη γιά αυτό ? Πού μπορεί νά τό οδηγήσει ταχύτερα στήν ορατή χρεωκοπία του? Καί πότε θά πληρώσουν τά ασφ. ταμεία τίς υποχρεώσεις τους στά νοσοκομεία ? Καί εάν σέ βέβαιη Υπουργική μελλοντική ρύθμιση πληρωμής τών νοσοκομειακών υποχρεώσεων πρός τούς πάσης φύσεως προμηθευτές διαγραφούν αυτές οι τών ασφ. ταμείων υποχρεώσεις πρός τά δημόσια νοσοκομεία, τότε πώς τά νοσοκομεία θά πληρώσουν τίς (εύλογα απαιτητές) αμοιβές στό προσωπικό τους ?

· Τό ωράριο τών Ιατρών,βάσει τού πρό 10ετίας ατυχέστατου Προεδ. Διατάγματος προβλέπει 48 ώρες εβδομαδιαία απασχόληση.

Αυτές οι 48 ώρες είναι ελάχιστες, απόδειξη ότι δέν τηρήθηκε επί σειράν ετών τό Π.Δ. Δέν μπορεί νά εκπονηθεί σοβαρό καί αξιοπρεπές πρόγραμμα μηνιαίων εφημεριών μέ 48 ώρες, γιατί τότε κάθε Κλινική θά πρέπει νά έχει τουλάχιστον 8 ειδικευμένους ιατρούς, πού όμως σέ ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν !

Καί εάν υπάρχουν, γιατί νά τούς πληρώνει ο δύσμοιρος Ελληνικός Λαός, όταν μπορεί νά έχει, όχι τά ίδια αλλά, καλύτερα αποτελέσματα μέ μικρότερες δαπάνες ?

΄Αρα χρειάζεται τροποποίηση τού ωραρίου,

- Οι ειδικευμένοι, από 48 ώρες νά έχουν έως 64 τουλάχιστον, καί

- Οι ειδικευόμενοι, από 58 ώρες νά έχουν έως 72 τουλάχιστον,

Μέ τήρηση σχολαστική τών ρεπό, τών μισθολογικών προσαυξήσεων γιά εργασία κατά τίς νύκτες, τά Σαββατοκύριακα, τίς δημόσιες αργίες, κ.λ.π., εννοείται.

Εάν όμως εργάζονται στά απογευματινά ιατρεία, πόσες ώρες θά μένουν τελικά γιά νά επιτελέσουν εφημερίες ? Καί εάν η κα Υπουργός θέλει, ενδεχομένως, νά εξαιρέσει τίς ώρες απασχολήσεως τών απογευματινών ιατρείων από τίς 48 εβδομαδιαίες, αυτό είναι νόμιμο ? ΄Οχι βέβαια !

Η ολοήμερη λειτουργία, ως έχει τό σχέδιο νόμου, πλήττει καίρια τήν δυνατότητα επιτελέσεως προγράμματος εφημερεύσεων !

Πώς είναι σίγουρη η κα Υπουργός ότι θά υπάρξει η κατάλληλη καί επαρκής εκείνη διοικητική υποστήριξη κατά τήν απογευματινή λειτουργία ? Σέ πολλά νοσοκομεία λείπουν καί διοικητικοί υπάλληλοι.

Για την κάλυψη επιπλέον αναγκών δύναται να συμμετέχει στη λειτουργία του νοσοκομείου πέραν του τακτικού ωραρίου και το επικουρικό προσωπικό όλων των κλάδων.

· Πρέπει νά ξεκαθαρισθεί μέ συγκεκριμένη μνεία ότι Επικουρικό Προσωπικό δέν είναι μόνον τό Ιατρικό, αλλά θά είναι καί Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, ακόμη καί Διοικητικό.

· Χωρίς τήν απόκτηση Επικουρικού Προσωπικού όλων τών ειδικοτήτων, πού συμμετέχουν στήν καθημερινή λειτουργία ενός νοσοκομείου, τό εγχείρημα τής απογευματινής λειτουργίας θά αποτύχει πανηγυρικά !

· Νά μήν ξεχνούμε ότι οι μισθοί τών Επικουρικών καί οι ασφαλιστικές εισφορές τους σέ όλα τά Δημ. Ασφ. ταμεία πληρώνονται μόνον από τό νοσοκομείο. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία τών Δημ. Νοσοκομείων δέν μπορούν νά απασχολούν – πληρώνουν αρκετούς επικουρικούς...

΄Αρα, ποιά θά είναι η εν τή πράξει εφαρμογή ? Σχεδόν μηδενική...

Τα έσοδα από την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία κατατίθενται στο ταμείο του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό. Διατίθενται κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτής, καθώς και άλλων αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ποσοστό των ανωτέρω εσόδων αποδίδεται στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια για την αμοιβή επικουρικού προσωπικού των υγειονομικών μονάδων του Ε.Σ.Υ. και για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, συμπεριλαμβανομένης της υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού για την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία και της αμοιβής πλέον των αρχικά προβλεπομένων εφημεριών.

· Τί θά γίνει εάν τά έσοδα είναι λιγότερα από τίς αμοιβές τών εμπλεκομένων στήν (πρόσθετη) απογευματινή λειτουργία ? Πώς θά πληρωθούν τά διαφεύγοντα? ΄Αραγε, θά πληρωθούν ποτέ ?

Καί δέν θά μεγαλώσει τό οικονομικό άνοιγμα τών Δημοσίων Νοσοκομείων ? Ενώ επικρέμεται η σπάθη τού Δ. Ν. Τ. ? Δέν θά υπερβούμε έτσι τό υπεσχημένο κόστος τού Ε.Σ.Υ. στό Δ.Ν.Τ. ? Μάς νοιάζει πράγματι ?

· Νά ληφθεί νομοθετικά συγκεκριμένη μέριμνα κάθε Υγειονομική Διοικητική Περιφέρεια νά συμμετέχει στίς δαπάνες επικουρικού προσωπικού εκάστου νοσοκομείου, όχι αορίστως (συγκεκριμένα, π.χ. μέ τό 25 %).

Αλλά από τήν άλλη μεριά, από ποιόν προϋπολογισμό ουσιωδών εσόδων καί αυτή ?

Μέ όλα τά ανωτέρω καθίσταται φανερό πώς η επίτευξη τής Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων μέ τίς σημερινές υποδομές,

· Καί ανεφάρμοστη είναι,

· Καί πολλαπλώς ζημιογόνα (θά) είναι,

- Αφενός γιά τόν Πολίτη, καί,

- Αφετέρου γιά τήν οικονομική κατάσταση Νοσοκομείων καί Ασφ. Ταμείων.

Xenophon Karageorgiou

Η πραγματικη αιτία ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Bρέ, την αιτία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ, γιατί δεν την έλεγαν στον κόσμο στην Ελλάδα τόσες μέρες τώρα?
Γιατί την απέκρυπταν έντεχνα?
Κανένα ΜΜΕ!!! Μούγκα (και για το συγκεκριμένο θέμα)!
Μόνο κάτι μισόλογα, περί δήθεν κακών και απείθαρχων -τώρα πλέον- Ούγγρων...
Που οι καημένοι έκαναν τόσα χρόνια το σκ...ό τους παξιμάδι!
Και γέμισαν με κίτρινους (μελαγχολικούς) λαμπτήρες τη Βουδαπέστη ...στο όνομα της εξοικονόμησης ενέργειας!
Αυτό δηλαδή που κάνει και ο δήμαρχος Αθηναίων εδώ και ενάμιση χρόνο...
Δηλαδή, ότι πρέπει για "να χτυπήσει peak" η απαισιοδοξία!!!
Και η ψυχασθένεια...
Για διαβάστε σήμερα -επιτέλους- από ΤΟ ΒΗΜΑ την αλήθεια:
Άκου, λέει δεν τους αφήνει (το ΔΝΤ) να φορολογήσουν τις τράπεζες -ή/και τέλος πάντων να κάνουν ότι άλλο θέλουν- αρκεί να επιτύχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα...

Τι μου λέτε!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Έστω και εάν οι Ούγγροι δεσμεύονται να το πετύχουν!
Έλα Θεέ, στον τόπο σου!!!
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...
Τι να μου θυμίζει, τι να μου θυμίζει...

Σταύρος Κυριαζής

Ακούει, βλέπει, διαβάζει ο πρωθυπουργός;


Από το "Γιάννης Ζαμπετάκης"
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό…για τον Ασωπό, την Μεσσαπία και το Νερό…2010-07-22

Από: π. Ιωάννη Οικονομίδη, πρεσβύτερο
Σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία», Προέδρου Σταύρου Σκλια 22, 32011, Οινόφυτα Βοιωτίας, pioaniss@yahoo.gr, 6936726370, 22620 32741
κ. Αθανάσιο Παντελόγλου, Χημικό – Βιοχημικό Μηχανικό M.Sc.
Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Οινόφυτα Βοιωτίας





Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου
Βουλή των Ελλήνων
Πλατεία Συντάγματος
Τ.Κ. 100 21 ΑΘΗΝΑ
Θέμα: Ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα Ασωπού – Μεσσαπίας και υποβολή αιτημάτων.
Οινόφυτα 29-06-2010

επιστολη προς ΓΑΠ

«Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω», η κραυγή του Γιάννη Αγγέλου!ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΥΜΕΝΩΣ?

Η "Δικαιοσύνη" γνωρίζει ότι στις δύο Εξεταστικές που έγιναν, για το "Βατοπέδι", δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και σε κανέναν;
Αντίθετα, στην Εξεταστική για Siemens ας αναλογιστεί κανείς, ότι ο Τσουκάτος που παραδέχτηκε ότι πήγε τη βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens στο ΠαΣοΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης όπως και ο Μαντέλης που ομολόγησε χρηματισμό του από τη Siemens, ενώπιον της Εξεταστικής.
Επομένως εύλογα προκύπτει το ερώτημα:...
Οι άνθρωποι του ΠαΣοΚ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την Ελληνική Δικαιοσύνη;
Για όλα αυτά, σοβαρότατες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της ειδικής ανακρίτριας Ειρ. Καλού να επιβάλλει στον Γιάννη Αγγέλου, μετά την απολογία του, την καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ γεγονός που εξόργισε όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο τύπου Π. Παναγιωτόπουλο και τον αρμόδιο τομεάρχη Τ. Νεράτζη να επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της απόφασης.
Ουδέποτε την τελευταία εικοσαετία αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε την όποια δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε ... κατευθυνόμενα κατά του Αγγέλου.
Είναι γνωστό στις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πρωτίστως του ΠαΣοΚ, ότι ο Αγγέλου
α) δεν έχει αυτά τα λεφτά που το δικαστήριο του ζητά να καταβάλλει ως εγγύηση για να μην προφυλακιστεί και
β) ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα κλονισμένη εδώ και χρόνια και το γνωρίζουν.
Τα ξέρουν αυτά και ο Καστανίδης και ο Παμπούκης και όμως συμπεριφέρθηκαν έτσι στον άνθρωπο Γιάννη Αγγέλου.
«Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω» φέρεται να είπε σε φίλους του, πριν από λίγη ώρα ο επί δεκαετίες στενότερος συνεργάτης του Καραμανλή.
πηγη

ΠΟΙΟ AIDS??? ...ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ "ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ"?? ΓΙΑΤΡΟΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ?

Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Το στοίχημα για μας πλέον είναι να διορθώσουμε τις βλάβες που προκλήθηκαν στον οργανισμό όσον καιρό Maria dancingακολουθούσαμε σαν τα πρόβατα τις θεραπείες που μας πρότειναν ως τη μόνη λύση.

Σύντομα διαπιστώνουμε ότι είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον νέο αγώνα. Το κράτος δεν βοηθάει, τα ταμεία δεν αναγνωρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες, το συμβατικό σύστημα υγείας δεν έχει χώρο για εμάς. Πρώην ασθενής του AIDS επισήμως δεν υφίσταται, και μπορείς να πεθάνεις λόγω γραφειοκρατίας αν σου τύχει κάτι. Συνεπώς είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φροντίζουμε προληπτικά για την υγεία μας. Μπορούμε να χτίσουμε ξανά ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα μέσα σε λίγους μήνες αν εφαρμόσουμε τα εναλλακτικά θεραπευτικά προγράμματα της νέας ορθομοριακής ιατρικής με βιταμίνες και μικροθρεπτικά στοιχεία, ή μεθόδους βελονισμού και βιοενέργειας. Kατατοπιστικά ήταν τα τρία σεμινάρια της Dr. Juliane Sacher το 2009 και το 2010 στην Αθήνα. Ηρθε επιπροσθέτως το βιβλίο των Πέτρου Αργυρίου & Beldeu Singh Τι δεν σας λένε οι γιατροί, εκδόσεις ETRA (τηλ. 210 9811753 begin_of_the_skype_highlighting 210 9811753 end_of_the_skype_highlighting), για να χαράξουμε ευκολότερα πορεία.

---

Πώς όμως πέθαναν τόσοι και τόσοι από AIDS εδώ και μια εικοσιπενταετία; Ρίξτε μια ματιά στο παραμύθι του HIV και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

---

Ο ίδιος ο Dr. Luc Montagnier, μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ιατρικής το 2008 “για την ανακάλυψη του ιού ΗΙV”, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ House of Numbers: “Μπορούμε να εκτεθούμε στον HIV πολλές φορές χωρίς να μολυνθούμε. Το αμυντικό μας σύστημα... θα απαλλαγεί από τον ιό μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν έχουμε ένα καλό αμυντικό σύστημα... Ειναι σημαντική γνώση που πολλές φορές αγνοείται τελείως. Οι άνθρωποι πάντα σκέφτονται πρώτα τα φάρμακα και τα εμβόλια... Δεν υπάρχει κέρδος [στη διατροφή]”. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με την "επίσημη άποψη" του AIDS που λέει το ακριβώς αντίθετο. Και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Τόσο κυνικά υπεράνω νόμου και ηθικής έχουν τοποθετηθεί οι "προφήτες" μας, μπορούν να φάσκουν και να αντιφάσκουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οπότε εμείς πια αποφασίζουμε μόνοι μας. Η συνάντηση των φίλων στο Floral την 1η Δεκεμβρίου 2009 ήταν πανηγυρική και επισφραγίστηκε με μια τηλεοπτική συνέντευξη για τα νέα δεδομένα της υπόθεσης.

---

Στο τελευταίο βιβλίο μου
Αντίο AIDS! (εκδόσεις Οξύ 2008, νέα έκδοση 2010) παρουσιάζω τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω σε ό,τι μου συνέβη: Eφόσον δεν μολύνθηκα ποτέ από τίποτα, πώς προέκυψαν όλα αυτά τα μαρτύρια για μένα και τους γύρω μου, ποιός νόμιζα ότι έφταιγε, ποιός έφταιγε πραγματικά, τι ήταν κάθε φορά αυτό που απέδιδαν στον υποτιθέμενο ιό HIV; Και τι κάνουμε αφότου διαπιστώσουμε ότι η ζωή μας βασίστηκε για 20 χρόνια σε ένα Μεγάλο Ψέμα;

Επιχειρώ ακόμα να καταλάβω πώς προέκυψε αυτή η καθολική εξαπάτηση και, παρότι ήμουν τόσο τυχερή ώστε να ξεφύγω από τις δαγκάνες της πριν προλάβει να με σκοτώσει, πώς γίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη.

Το βιβλίο βρήκε θερμή υποδοχή από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Impact Investigative Media Publications στην Αγγλία που ανέλαβε και πραγματοποίησε την έκδοσή του σε χρόνο ρεκόρ. Ηδη διατίθεται στα αγγλικά μέσω Amazon.com και Amazon.co.uk σε όλο τον κόσμο.

---




"Αθέατος Κόσμος" με τον Κώστα Χαρδαβέλλα
ΑLTER, 19 Μαίου 2009 (10 λεπτά)


"Μεσημεριανό eXpress"
Συνέντευξη στη Φαίη Πετράκη
ALTER, 2 Δεκεμβρίου 2009 (10 λεπτά)


"Εχει γούστο" με την Μπίλιω Τσουκαλά για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
ΝΕΤ, 7 Απριλίου 2009 (10 λεπτά)


"Aντίο AIDS" βίντεο - διεθνές πάνελ συζήτησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
7 και 8 Απριλίου 2009 (61 λεπτά)


"Αντίο AIDS" πάρτυ - κλαμπ "Συχνότητες"
15 Ιανουαρίου 2009 (10 λεπτά)


H τελευταία εκρηκτική ομιλία του Λάμπρου Παπαντωνίου
αυτή που δεν έδωσε ποτέ ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου για το "Αντίο AIDS",
Αθήνα, 7 Απριλίου 2009 (απόσπασμα 5 λεπτών)

Ο Λάμπρος πέθανε στις 28 Μαίου 2009.
Καλό ταξίδι, γενναίε μας!


Στις 8 Ιουλίου 2009 κατέθεσα μέσω του δικηγόρου μου Χρήστου Παρίση αγωγή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική, σωματική και ψυχική βλάβη που υπέστην. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.



---



Τα δεδομένα του φιάσκου:

Ολοι ξέρουμε πια ότι το λεγόμενο τεστ αντισωμάτων, αυτό που μας έβγαλε θετικούς, δεν ανιχνεύει τον ιό HIV ούτε τα αντισώματά του. Το γράφει η κατασκευάστρια εταιρεία "Abbott" στο εσώκλειστο φυλλάδιο, το οποίο δεν μας δείχνουν ποτέ. Χώρια που ο ιός HIV δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά (γι' αυτό δεν μπορεί να τον ανιχνεύσει και το τεστ), ούτε έχει αποδειχτεί ότι - αν υπάρχει - προκαλεί το AIDS.

Αλλά ας δούμε το περίφημο τεστ ανίχνευσης του ιού - εφεύρεση του Γκάλο κι αυτό, σε συνεργασία με την Abbott:


--- Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2010

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Cyprus Action Network of America (CANA) διαδήλωσε ολοήμερα απέναντι από την Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον DC στις 20 Ιουλίου 2010, εναντίον της συνεχιζόμενης για 36 χρόνια τουρκικής παράνομης εισβολής και κατοχής της Κύπρου που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, 1974. Ελληνοκύπριοι διαδηλωτές από τη περιοχή της DC και από άλλα μέρη της Αμερικής όπως τη Φλόριδα και τη Νέα Υόρκη συμμετείχαν στην διαμαρτυρία. Η Ελληνοκυπριακή διαμαρτυρία βοηθήθηκε από υποστηρικτές της Αρμενικής κοινότητας , (οι άνθρωποι των οποίων είναι μέρος της κυπριακής κοινωνίας) και υποφέρουν από την συνεχιζόμενη τουρκική παράνομη στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, και από φιλο-Ισραηλινούς ακτιβιστές. Η Ελληνοκυπριακή διαμαρτυρία χαιρέτισε την απόφαση της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Τζένιφερ Λόπεζ να πει «ΟΧΙ» στους Τούρκους τρομοκράτες. Πανό διαμαρτυρίας τόνιζαν τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον των Ελληνοκυπρίων και τη βαρβαρότητα της παράνομης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης στρατιωτικής παράνομης κατοχής.

Πολλοί διπλωμάτες και δημοσιογράφοι έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο την διαδήλωση, και διπλωματικοί υπάλληλοι από τις γειτονικές πρεσβείες όπως των Ινδιών, Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πίστη μας προς τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητώντας φυλλάδια με πληροφορίες για τα τουρκικά εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι στην Κύπρο.

Ο GUNAY EVINCH ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Εξω από την τουρκική πρεσβεία οι Τούρκοι έστησαν αντι-διαδήλωση την οποία επέβλεπε στενά o Gunay Evinch, της δικηγορικής εταιρείας Evinch and Saltzman. O Gunay Evinch είναι πλατιά γνωστός ως ο «δικηγόρος της Τουρκικής Πρεσβείας». Ο Gunay Evinch υπερασπίστηκε την Τουρκία ενάντια σε αγωγές από Ελληνοκύπριους Αμερικανούς και είναι ο Πρόεδρος του Τουρκικού λόμπυ. O Gunay Evinch είναι ένας από εκείνους που προωθούν την άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας στις ΗΠΑ και η πηγή για την προπαγάνδα από την Τουρκία στις ΗΠΑ για την άρνηση της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο κύριος ομιλητής στην αντι-διαδήλωση στην τουρκική πρεσβεία (ο οποίος συχνά έπαιρνε συμβουλές και βοήθεια από τον Gunay Evinch) επανειλημμένα έκανε το χαιρετισμό του Χίτλερ και φώναζε «Heil Hitler» προς τους φιλο-ισραηλινούς ακτιβιστές και την Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επίσης συμμετείχαν στην αντι-διαδήλωση εναντίον των Ελληνοκυπρίων και οι υπάλληλοι της Τουρκικής πρεσβείας οι οποίοι βοηθούσαν τον GUNAY EVINCH ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΝΕΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ και ο οποίος φώναζε προς τους Ελληνοκύπριους « ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΒΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΑΣ» και άλλα τέτοια και ταυτόχρονα έκανε άσχημες χειρονομίες και προθέσεις εναντίον γυναικών με αισχρές χειρονομίες των γεννητικών του οργάνων και του μεγαφώνου του. Η Cyprus Action Network of America (CANA) θα δώσει στην δημοσιότητα το βίντεο με τον GUNAY EVINCH και τον νεαρό με τον χιτλερικό χαιρετισμό προς τις ομάδες των Εβραίων Αντι-Σεμετιστών και τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και Γερμανίες που καταγράφουν τέτοιες δηλώσεις μίσους και χειρονομίες μίσους και επιβάλουν βαριές ποινές για δοξοσίες του Χίτλερ:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ YOUTUBES ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



Τα βίντεος με τον χιτλερικό χαιρετισμό έξω από την Τουρκική πρεσβεία δεν πρέπει να εκπλήττουν, το βιβλίο του Χίτλερ «Mein Kampf” έγινε ένα παράνομο bestseller στην Τουρκία, και η Τουρκία έχει στενές σχέσεις με αντι-Σεμετικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως την Χαμάς (την οποία η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση). Η υπέρ δημοφιλής αντι-Σεμετική ταινία «Κοιλάδια των Λύκων» στην Τουρκία λανθασμένα επικαλείται ότι οι Εβραίοι και οι Αμερικανοί «θερίζουν όργανα» από Μουσουλμάνους του Ιράκ.

Ο Εβραιο-Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής ( ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με την CANA) δημοσίευσε ένα ιδιαίτερα ΕΞΑΙΡΕΤΟ κείμενο στις 20 Ιουλίου, 2010, στους Washington Times σχετικά με την τουρκική εισβολή πάνω σε «ελληνική γή» στην Κύπρο, και την ακύρωση εκ μέρους της Τζένιφερ Λόπεζ των παρουσιάσεών της στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο. Το αναδημοσιεύουμε πιο κάτω.

Εις θύμηση της 20ης Ιουλίου 1974 και του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ η Cyprus Action Network of America (CANA) υποκλίνεται προς όλους τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τον αγώνα και αποφασιστικότητα των διασωθέντων ανθρώπων του έθνους του Ισραήλ και των διασωθέντων Ελληνοκυπρίων.

Σημείωση: Στον φιλο-ιραηλινό σύνδεσμο πιο κάτω θα βρείτε πολλές φωτογραφίες από τα βίντεος της διαδήλωσης.

http://thesilentmajority.wordpress.com/2010/07/21/greek-cypriot-americans-demonstrate-at-turkish-embassy-dcon-36th-anniv-turkish-invasion-of-cyprus/