ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.7.10

Εκεί που δεν πέφτει το φώς της δημοσιότητας... Eκεί που έγινε εξαγωγή της "δημοκρατίας"...


Η συνεχιζόμενη δεινή κατάσταση των προσφύγων του Ιράκ
Η Zakiya κάθεται στο μικρό σαλόνι στο ενοικιαζόμενο δυάρι διαμέρισμα της στη Jaramana, μια μικρή γειτονιά στα περίχωρα της Δαμασκού που έχει γίνει γνωστή ως "Μικρή Βαγδάτη" για την υψηλή συγκέντρωση των ιρακινών προσφύγων.
Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών της αρέσει να βλέπει τα άλμπουμ των φωτογραφιών της κάθε τόσο, για να θυμηθεί την παλιά ζωή της στην Βαγδάτη.
Η Zakiya, μια ιρακινή πρόσφυγας στη Συρία, δείχνει το πιστοποιητικό του ΟΗΕ, το οποίο της επιτρέπει ένα μισθό περίπου $ 200 το μήνα.
Όπως κοιτά τις φωτογραφίες της οικογένειας της πριν από τον πόλεμο, αυτή αρχίζει ξαφνικά τα αναφιλητά.
«Κοίταξέ με εδώ, ήμουν ευτυχισμένη», λέει. "Τώρα, τα έχω χάσει όλα."
Πριν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εισβάλουν στο Ιράκ το Μάρτιο του 2003, η Zakiya εργαζόταν ως δημοσιογράφος στη Βαγδάτη και ο σύζυγός της είχε μια καλή επιχείρηση.
Αλλά μετά τον...

πόλεμο, έχασε το σπίτι της και πολλούς από τους αγαπημένους της.
"Πρώτα, δύο από τις κόρες μου σκοτώθηκαν και, μερικούς μήνες πριν, ο σύζυγός μου επέστρεψε στη Βαγδάτη για να πάρει κάποιες από τις οικονομίες μας και ποτέ δεν ξαναγύρισε."
Η Zakiya τώρα έχει τη φροντίδα των τριών υπόλοιπων παιδιών της, Huda 12 ετών, και των δίδυμων Χασάν και Noor εννέα ετών.
Ζει από τις αποταμιεύσεις της , καθώς και $ 200 μηνιαία επιταγή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Η κατάσταση της Zakiya δεν είναι μοναδική. Καθοδηγούμενος από τις ΗΠΑ ο πόλεμος έχει δημιουργήσει εκατομμύρια Ιρακινούς πρόσφυγες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη βία που ακολούθησε με την αναζήτηση νέας ζωής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σχεδόν πέντε εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, ένα ποσό που λέγεται ότι αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40 τοις εκατό της πρώην μεσαίας τάξη της χώρας.
«Εκτοπισμένοι» Ιρακινοί
Στο εσωτερικό του Ιράκ 2,03 εκατομμύρια
Στη Μέση Ανατολή 1,8 εκατομμύρια
Στη Συρία μόνο 1,05 εκατομμύρια
Εκείνοι που λαμβάνουν βοήθεια από UNHCR 716.930
Μόνιμα επαναπατρισθέντες σύμφωνα με ΟΗΕ 53.000
Που έχουν έρθει στον Καναδά 1.653
Πηγή: ΣΑΔ Παγκόσμια Έκθεση για την ιρακινή κατάσταση; ΣΑΔ ειδικές εκθέσεις, όπως Μαρτίου 2010 .
Λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας της Συρίας - και της φιλόξενης πολιτικής - οι περισσότεροι έχουν εγκατασταθεί εδώ, σχεδόν 1,1 εκατομμύρια από την τελευταία εκτίμηση.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στρατόπεδα προσφύγων στη Συρία, οι έποικοι συγκεντρώνονται κυρίως σε δύο προάστια χαμηλού ενοικίου της Δαμασκού: τη Jaramana και τη Sayeda Zainab.
Οι περισσότερες από αυτές τις αφιχθέντες ζουν από τις αποταμιεύσεις τους. Αλλά, καθώς ο χρόνος περνούσε, οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους έχουν στερέψει: Οι πρόσφυγες, δεν επιτρέπεται να εργάζονται στη χώρα, αλλά αν δεν δουλεύουν, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εργάζονται παράνομα σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ εκείνοι που είναι εύποροι έχουν ανοίξει τις επιχειρήσεις που καλύπτουν ειδικά την αυξανόμενη ιρακινή κοινότητα στη Jaramana.

Δεν υπάρχουν σχόλια: