ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.12.08

Αλήτες της ΕΡΤ, ποιος σας έστειλε την ανταπόκριση; Σας πληρώνουμε για να μας κάνετε την πλύση εγκεφάλου των ΗΠΑ και Ισραήλ;

Σε μία ακόμη χυδαία προσβολή της νοημοσύνης του ελληνικού, προχώρησε το γκεμπελικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της κρατικής ΕΡΤ!
Μεταδίδοντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, επισημαίνει: «Στόχος ήταν το αρχηγείο της αστυνομίας» (
βλέπε ιστοσελίδα του αμερικανοισραηλινού σταθμού της κυβέρνησης Καραμανλή, ΕΡΤ).
Η κυβέρνηση των απατεώνων του Καραμανλή, με το κανάλι της, που πληρώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε μέσω ΔΕΗ, εκτελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία την προπαγάνδα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Η αλητεία της ΕΡΤ δεν έχει όρια!
Ντροπή σας γελοία υποκείμενα, φασίστες του κερατά!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Κώστας Λαλένης - Παρέμβαση για το Περιστέρι

Πρόκειται για ένα ιστολόγιο, πολιτικών και κοινωνικών θέσεων και απόψεων.
Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του τέταρτου δήμου της χώρας και να συμβάλλουμε στην λύση τους.
Με λένε Κώστα Λαλένη και η θέση μου σαν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Περιστερίου μου δίνει την δυνατότητα της λεπτομερούς γνώσης των προβλημάτων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Απευθύνομαι σε ενεργούς - σκεπτόμενους πολίτες και επιδίωξή μου είναι να στηλιτεύσω τα κακώς κείμενα αλλά και να επιβραβεύσω όσα θετικά γίνονται στο δήμο.
Θα χαρώ να ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες.
Ευχαριστώ,
Κώστας Λαλένης
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!!!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Γράφει ο/η athinapoli

Μετά τα επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα, Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στην εφημερίδα μας για όλα και έστειλε τα δικά του μηνύματα:
  • να επουλώσουμε τις πληγές μας, να αλλάξουμε το κλίμα
  • Σε πείσμα όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε, γιατί τα παιδιά οφείλουν να ζήσουν τις στιγμές που τους στερήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.
  • άλλο πράγμα η αντίδραση των μαθητών, των οποίων τη φωνή οφείλουμε να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε, και στους οποίους οφείλουμε πειστικές απαντήσεις και άλλο η βία που βαφτίζεται «κοινωνική εξέγερση»
  • Όσοι κρύβονται πίσω από κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία

athinapoli28Την χειρότερη περίοδο, λόγω των πρόσφατων επεισοδίων, πέρασε η Αθήνα. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για όσα θλιβερά συνέβησαν, με φόντο ειδικά την πρωτεύουσα της χώρας;

Η Αθήνα μας πέρασε δύσκολες ώρες. Από το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου ζήσαμε –και χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο όχι γιατί πρέπει να τα ξεχάσουμε αλλά γιατί πρέπει να κοιτάμε μπροστά- στην Πόλη της Αθήνας στιγμές παραλογισμού και αυθαιρεσίας και από τις δύο μεριές. Και λέω και από τις δύο μεριές γιατί η υπερβολή απ’ όπου και αν προέρχεται δεν είναι καλός σύμβουλος. Και όσο καταδικαστέα είναι η αντίδραση του αστυνομικού, τόσο καταδικαστέοι είναι και οι βανδαλισμοί και η τυφλή βία. Η μόνη λύση απέναντι στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε είναι ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή μας να μεταβληθεί σε μια τυφλή και εκτός ελέγχου καταστροφική δύναμη.

Τι νιώσατε με τις εικόνες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που καιγόταν στο Σύνταγμα;

Θλίψη και ντροπή. Αλλά ταυτόχρονα και ένα πείσμα ότι το κλίμα πρέπει να αναστραφεί και η πόλη να μπει το γρηγορότερο δυνατό στους εορταστικούς ρυθμούς των ημερών. Είναι μια οφειλή αλληλεγγύης προς όλους και τον εμπορικό κόσμο ειδικότερα. Είναι μια οφειλή κυρίως, απέναντι στα παιδιά της πρωτεύουσας που το λιγότερο που ζητούν από εμάς είναι η στοιχειώδης ανταπόκριση στα όνειρά τους και στις προσδοκίες για περισσότερες δόσεις χαράς στη ζωή τους. Σε πείσμα, λοιπόν, όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε. Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.

Τι πρωτοβουλίες ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να τονώσει την αγορά της πόλης, που επλήγη σοβαρά;kaklamanhs1

Κατ’ αρχήν, με τη συγκινητική και ηρωική συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δήμο -στους οποίους πέρα από συγχαρητήρια οφείλουμε και θερμές ευχαριστίες- μπορέσαμε να έχουμε καθαρό, ανοιχτό και λειτουργικό το κέντρο της πόλης. Από εκεί και πέρα, αναγνωρίζοντας και τις δυσκολίες από την οικονομική ύφεση, εισηγήθηκα και πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η απαλλαγή από το τέλος παρεπιδιμούντων του μηνός Δεκεμβρίου των ξενοδοχείων που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακύρωσης κρατήσεων από το εξωτερικό, και η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2009 όσων επιχειρήσεων επλήγησαν από τα επεισόδια.

Και τι πιστεύετε πως θα πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμα ώστε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη εικόνα της αγοράς αλλά και να την καλυτερέψουμε από πριν;

Σαφώς και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα απ’ όλη αυτή την ιστορία. Και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να διαχωρίσουμε κάποια πράγματα για να μην τα συγχέουμε από δω και πέρα. Έτσι, άλλο πράγμα η αντίδραση των μαθητών, των οποίων τη φωνή οφείλουμε να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε, και στους οποίους οφείλουμε πειστικές απαντήσεις και άλλο η βία που βαφτίζεται «κοινωνική εξέγερση». Όσοι κρύβονται πίσω από κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, δεν εκφράζουν την κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσουν τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Και από εκεί και πέρα οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλότητα γιατί το κακό που μπορεί να υπάρξει αν αντί για ενότητα προ των μέγιστων απειλών που σωρεύονται, υπάρξει διάσπαση της πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής της χώρας και των δυνάμεων της, θα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μεγαλύτερο.

Τα επεισόδια προκάλεσαν και "κατάθλιψη" στην Αθήνα, που είχε ένα ιδιαίτερα γιορτινό χρώμα αυτές τις μέρες. Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσετε να επαναφέρετε την γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη;

kaklamanhs4Με το να αντιληφθούμε ότι οι μέρες αυτές είναι μέρες γιορτής και μέρες αγάπης. Και ότι το κέντρο της πόλης είναι ασφαλές και σας περιμένει όλους. Και τους μεγάλους, αλλά κυρίως τα παιδιά που οφείλουν να ζήσουν τις στιγμές που τους στερήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμος Αθηναίων άλλωστε σας επιφυλάσσει εκατοντάδες αφορμές για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων μας.

Ο Δήμος Αθηναίων χειρίζεται δύσκολα θέματα, με πολλές ιδιομορφίες. Ποια ακριβώς θέματα "τρέχουν" και απασχολούν αυτό το διάστημα τον Δήμο;

Ο Δήμος Αθηναίων πράγματι διαχειρίζεται την πολυεπίπεδη πραγματικότητα της πόλης, και προσπαθεί να της εξασφαλίσει ένα κοινωνικότερο, οικολογικότερο και καλύτερο μέλλον για όλους. Έτσι, πρόσφατα εγκαινιάσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο και την Αθηναϊκή Αγορά από τα οποία άποροι συμπολίτες μας μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα και ρούχα δωρεάν, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει και η Διπλή Ανάπλαση που δεν είναι τίποτα περισσότερο από το όχημα για μια πιο οικολογική, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη Αθήνα.

Και ένα μήνυμα για τους Αθηναίους;

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι η υπερβολή και η αυθαιρεσία –απ’ όποια πλευρά και αν προέρχονται- είναι κακοί σύμβουλοι. Ας το αντιληφθούμε αυτό γιατί σε ένα κόσμο που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, η απάθεια και η στασιμότητα ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση. Ελάτε μαζί μας να επουλώσουμε τις πληγές μας, να αλλάξουμε το κλίμα, και να μπορέσουμε να ζήσουμε τις μέρες της αγάπης που έρχονται, όπως ακριβώς τους πρέπει με αγάπη και αλληλοκατανόηση.

ΕΠΕΙΓΟΝ! Τα ναζιστικά γουρούνια του Ισραήλ κτυπούν τη μαρτυρική Γάζα (αυτή την ώρα)

Οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεπερνούν τους 200 (13:45 ώρα Ελλάδας).
Η ισραηλινή αεροπορία βομβαρδίζει ακόμη και τα ασθενοφόρα που δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν πτώματα και τραυματίες!
Τα δυτικά «πολιτισμένα» ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που δεν έχουν καμία επαγγελματική αξιοπρέπεια, διαδίδουν ότι βομβαρδίζονται στρατιωτικοί στόχοι.
Βρισκόμαστε μπροστά στον θάνατο της δημοσιογραφίας, ο μεγάλος αδελφός πραγματοποιεί λοβοτομή σε σκέψεις και συνειδήσεις.
Τώρα, αυτή την ώρα οι ναζί του Ισραήλ βομβαρδίζουν νοσοκομεία και σχολεία.
Ντροπή στην Ευρώπη και τους δήθεν δημοκράτες ηγέτες της!
Πηγή: INFOPAL
Το μπλογκ Sibilla, σε «ανοιχτή γραμμή» με τους ευρωπαίους ακτιβιστές στην αποκλεισμένη Γάζα και το πρακτορείο ειδήσεων INFOPAL, θα ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης.
Καλούμε κάθε μπλογκ, που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να διαδίδει το έγκλημα που συντελείται αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη.

Οικογενειοκρατία και διαφθορά

του Σάββα Καλεντερίδη
Το προηγούμενο κείμενο, που ανήκει στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, ενδοσκοπεί την κρίση που ξέσπασε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή το φόνο του Αλέξη και αναφέρεται στα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, προσπαθώντας να εντοπίσει τη σχέση αίτιου και αιτιατού σε ό,τι είδαμε να εκτυλίσσεται στους δρόμους και στις οθόνες των τληεοράσεών μας τις τελευταίες ημέρες.
Ο Κωνσταντακόπουλος αναφέρεται στην κρίση που σοβεί στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας στο ζήτημα της παρακμής και της διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα μας, σε διανοητικό, ηθικό και υλικό/υλιστικό επίπεδο.
Αν δεχτούμε ότι οι διανοούμενοι είναι αυτοί που παράγουν και οραματίζονται ιδέες και οράματα για την κοινωνία, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί είναι...
εκείνοι που -πρέπει να- σέρνουν την άμαξα της ιστορίας, αφού οι πολιτικοί είναι οι δρώντες, εκείνοι που υλοποιούν τις ιδέες και τα οράματα.
Στην Ελλάδα όντως σοβεί βαθειά κρίση και έχει σοβαρές ευθύνες γι' αυτό το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Χωρίς να επεκταθούμε σε άλλους τομείς, θα λέγαμε ότι η οικογενειοκρατία και η διαφθορά είναι οι δυο αλληλο/αυτοαναπαραγόμενοι παράγοντες που καθορίζουν και διαιωνίζουν την παθογένειεα και την αναποτελεσματικότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό σε σχέση με την οικογενειοκρατία την απεικονίζει και την περιγράφει με ενάργεια σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: Κληρονομική Δημοκρατία, Ενας στους πέντε υποψηφίους είναι από... σόι.
Το θέμα είναι ότι οι πρωταγωνιστές και οι υπεύθυνοι της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν έχουν ή δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, γιατί και για ποιό λόγο αντιδρά με τόση οργή η ελληνική κοινωνία, η οποία ήδη στις προηγούμενες εκλογές έστειλε ορισμένα πρωτοκλασσάτα στελέχη των δυο κομμάτων εξουσίας στα σπίτια τους (Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Γιαννάκου), τον καθέναν από αυτούς για λόγους διαφορετικούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης συναίσθησης γύρω από το τί πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, είναι η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας Σημήτη προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα με παχυλό μισθό από τον κ. Καρατζά, έμπιστο φίλο του κ. Κων. Σημήτη, στις ημέρες του οποίου η SIEMENS γνώρισε στιγμές δόξας μεγαλύτερες από εκείνες του Κων. Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε προχθές στο κρατικό κανάλι (ΝΕΤ), στην εκπομπή του κ. Ζούλα (γιός κι αυτός δημοσιογράφου, άλλη οικογενειοκρατία αυτή), και αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μίλησε για το ζήτημα της ηθικής στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι πολιτικοί μας ή μάλλον μέρος αυτών, δεν έχουν αντιληφθεί τί ακριβώς γίνεται στην ελληνική κοινωνία, αφού έχουν ξεκοπεί προ πολλού από αυτήν, ενασχολούμενοι έννιοι εξ αυτών με τον πλουτισμό και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Η ελληνική κοινωνία είναι εξοργισμένη με την κατάντια της Ελλάδας και απαιτεί από τους πολιτικούς και από την κυβέρνηση βήματα και κινήσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση.
Το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό, αλλά είναι ισως το πλέον χαρακτηριστικό.
Τη στιγμή που το όνομά του αναμείχθηκε στην υπόθεση SIEMENS με τρόπο που η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα θα ήταν η μόνη διέξοδος γι' αυτόν, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια ηθικά ζητήματα που βαρύνουν σαν μολύβι την οικογένεια Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την "ενεργή" παρέμβαση του πατέρα του, που έχει βαρειές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο τα ΜΜΕ και τη δημόσια ατηλεόραση, για να καταλάβει μια θέση στη νέα κυβέρνηση.
Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε να πράξουμε τίποτε άλλο, παρά να εκφράσουμε την ελπίδα να επικρατήσει σύνεση και υπευθυνότητα και στις επόμενες εκλογές ο κυρίαρχος λαός να στείλει στα σπίτια τους όλους εκείνους που καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης μας και μαζί με το δημόσιο χρήμα, κατασπατάλησαν τις ελπίδες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Τουρκική διεθνής πρωτοβουλία για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Γ. Παπανδρέου, μήπως είναι ώρα για πρωτοβουλίες;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε παραμονή Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Rajab Erdogan, με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Ismail Haniyah (Χαμάς), ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις θέσεις της Τουρκίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε μέσω της τουρκικής οργάνωσης Teka.
Ο Erdogan επαναβεβαίωσε τη θέση της Τουρκίας υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και δεσμεύτηκε να καλέσει το Ισραήλ, να θέσει τέλος στον αποκλεισμό και τις ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Γάζας.
INFOPAL (Ειδησιογραφικό Πρακτορείο που συνεργάζεται επισήμως με το μπλογκ Sibilla)
Σ’ αυτές τις ώρες, που την Ελλάδα κυβερνάει ο Καραμανλής με τις προστατευόμενες οικογένειες του και με υπουργό Εξωτερικών την κυρία Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη, μια υπουργό που θέτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ πάνω από τα ελληνικά, όλοι κατανοούν την έλλειψη πολιτικών ηγετών στην πατρίδα μας.
Τώρα όλοι μπορούν ν’ αναγνωρίσουν πόσο φτωχότερη είναι η ελληνική πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Μ. Ανατολής, από την απουσία του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Τώρα όλοι μπορούν να διακρίνουν τι σήμαινε για τον αραβικό κόσμο και τον Παλαιστινιακό λαό, η σθεναρή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του 1981, η Ελλάδα υπήρξε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστινιακή Αντίσταση ως χώρα και άνοιξε επισήμως γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Αθήνα.
Τότε, όλοι οι σημερινοί δουλοπρεπείς πολιτικοί της δεξιάς τον κατηγορούσαν σαν τρομοκράτη. Ως πολιτικό που αναγνωρίζει τον τρομοκράτη Γιασέρ Αραφάτ.
Τα ίδια επαναλάμβαναν οι αμερικανοτσολιάδες «έλληνες» πολιτικοί, όταν το 1982 τα ελληνικά πλοία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, από την αποκλεισμένη Βηρυτό μετέφεραν τους Φενταγίν και τον Αραφάτ στην Ελλάδα της δημοκρατίας.
Σήμερα, με ευθύνη του γελοίου πολιτικού που κυβερνάει τη χώρα και της κόρης του εφιάλτη του ’65, ακόμη και σε ζητήματα που σαν χώρα είχαμε πολιτικές πρωτοβουλίες, τις παραχωρούν στον κουμπάρο του Καραμανλή.
Δυστυχώς, στο διεθνές έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα από το ναζιστικό Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ένοχη σιωπή της Ε.Ε., δεν βρίσκει «ανταπόκριση» στη χώρα μας, από τις πολιτικές ηγεσίες.
Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μήπως πρέπει, επιτέλους, να πάρεις πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό της Γάζας και την εγκληματική γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ;
Γιώργο Παπανδρέου, αυτό δεν το οφείλεις μόνον στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του, αλλά και στην ιδιότητά σου ως πρόεδρος της Σ.Δ.

* Άσχετο;
Μήπως, τουλάχιστον, έχουμε ως αντάλλαγμα εκπτώσεις και μικρότερη μίζα, από τις αγορές δακρυγόνων και χημικών από το Ισραήλ, τώρα που ξεμείναμε, ώστε να βομβαρδίζουμε τους μαθητές με καρκίνο;
- Sibilla, 14 Δεκέμβρη:
Παραγγελία δακρυγόνων της ΕΛΑΣ από το Ισραήλ
* Ενημερωτικές αναρτήσεις
- 24 Νοέμβρη 2008: Θα επιστρέψουμε!

Ευριπίδης Στυλιανίδης - Επάγγελμα: ερευνητής σε ΜΚΟ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80 ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ: Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΜΚΟ ΦΙΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

Οι καραμέλες περί ταπεινότητας, αξιοκρατίας και σκληρής δουλειάς, με τις οποίες σφυροκοπούν τα αφτιά των νέων οι πολιτικοί φαίνεται πως δεν αφορούν καθόλου τους ίδιους. «Λαμπρό παράδειγμα», το βιογραφικό και η ανέλιξη του υπουργού Παιδείας.
Τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους τις προηγούμενες μέρες ίσως να μην ξέρουν ούτε εξ ακοής τους Κένταυρους και τους Ρέιντζερς, στο πνεύμα των οποίων γαλουχήθηκαν πολιτικά ο νυν υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και οι υπόλοιποι ΟΝΝΕΔίτες της δεκαετίας του ’80. Εκείνες τις σκληροπυρηνικές ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ που είχαν στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικού κινήματος.
Έκτοτε, ο κομματικός του βίος, έτσι όπως προκύπτει από το επίσημο βιογραφικό του, υπήρξε πλούσιος. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και τον επαγγελματικό του βίο… Η καραμέλα «δουλέψτε σκληρά για να ανέβετε ψηλά», που η νέα γενιά ακούει να της λένε μονότονα, φαίνεται πως δεν αφορά τα «γαλάζια παιδιά». Αυτά τα τελευταία ξέρουν για να παρακάμπτουν τον ανήφορο…
Τι επάγγελμα δηλώνει στο βιογραφικό του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης; Ερευνητής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου. Μη σπεύσετε να φανταστείτε κάποιο ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο.
Ο βαρύγδουπος αυτός τίτλος αφορά μια ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση φιλικού του προσώπου, την οποία χρηματοδότησε αδρά όσο βρισκόταν στο προηγούμενο πόστο του, του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.
Φυσικά και δεν πρόκειται για κάτι παράνομο. Αν είναι και ηθικό; Την απάντηση έχει δώσει ο επίσης γαλουχημένος στην ΟΝΝΕΔ των Κενταύρων και των Ρέιντζερς Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο κ. Στυλιανίδης όχι μόνο χρηματοδότησε τις δραστηριότητες του -κατά δήλωσή του- εργοδότη του, αλλά τον έβαλε και στο τοπ 10 υψηλότερα χρηματοδοτούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Από 210.000€ που πήρε η οργάνωση το 2003, το 2004 έλαβε 1.260.000€.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου που προΐσταται της εν λόγω ΜΚΟ εκδήλωσε εκείνη την περίοδο (ίσως συμπτωματικά) μια ιδιαίτερη προτίμηση στη Ροδόπη , εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου διοργάνωσε συνέδρια και υλοποίησε πολλές δράσεις της ΜΚΟ.
Σε λεύκωμα που έχει εκδώσει ο νυν υπουργός Παιδείας για τις δράσεις της αναπτυξιακής βοήθειας στη θητεία του μπορεί να διαβάσει κανείς για το πρόγραμμα «Κίκονες», που συνέβαλε στην ανάπλαση των πρώην αθλητικών κατασκηνώσεων της Μαρώνειας στη Ροδόπη, όπου δημιουργήθηκε το Θρακικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η ΜΚΟ που υλοποίησε το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι, φυσικά, αυτή την οποία … εργάστηκε ο ίδιος. Κι ας λέει ο κανονισμός ότι η αναπτυξιακή βοήθεια πρέπει να πηγαίνει σε χώρες του εξωτερικού που υποφέρουν. Και η Ροδόπη κοντά στα σύνορα είναι!
Άλλωστε, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει χρηματοδοτηθεί και για άλλα προγράμματα με τα οποία βοήθησε σε τέτοιες χώρες, όπως: «Υποστήριξη Γυναικών στο Αφγανιστάν», «Νομική μεταρρύθμιση στο Αφγανιστάν». «Καταπολέμηση της διαφθοράς στον Λίβανο», «Επιμόρφωση νομικών της Μολδαβίας», Δικαστική μεταρρύθμιση στο Ιράν».
Η πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα του υπουργού, έτσι όπως καταγράφεται στο διαδικτυακό βιογραφικό του (το οποίο πρόσφατα εμπλουτίσθηκε), συνεχίζεται. «Το 1997-98 δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής ως συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου».
Λεπτομέρεια: δίδαξε ως συνεργάτης της ΜΚΟ που έχει ο φίλος καθηγητής τού Δημοσίου Δικαίου, στον τομέα του ιδίου!
Μερικές ακόμη λεπτομέρειες: Το 1994-95 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ . Το ίδιο διάστημα αναφέρεται ότι εκπλήρωσε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το 1991-94 δηλώνει ότι συνέχισε τις σπουδές του στο Αμβούργο, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο υπουργείο Εξωτερικών (!) ως συνεργάτης του προξενείου του Αμβούργου. Εκτός από το «θολό» αυτής της δραστηριότητας, νομιμοποιούμαστε να συμπεράνουμε πως ο κ. Στυλιανίδης είχε την δυνατότητα να σπουδάζει και να αμείβεται από το κράτος, όπως (δεν) έχει κάθε Ελληνόπουλο.
Οι νέοι επιτυχημένοι πολιτικοί, τους οποίους επάξια αντιπροσωπεύει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, έχουν σίγουρα απάντηση στην ερώτηση «πώς τα καταφέρατε;». «Ήθος, σκληρή δουλειά, και αξιοκρατία». Σκληρή δουλειά ποιος αντιλέγει;
Απλώς, κάποιοι χύνουν ποτάμια ιδρώτα σε κομματικά γραφεία και σε κατ’ ανάθεση εργολαβίες. Όσο για το ήθος και την αξιοκρατία, θα τα αφήσουμε ασχολίαστα…

Το κείμενο είναι της Βασιλικής Σιούτη και δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό «ΕΨΙΛΟΝ» της Κυριακάτικης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» τεύχος 923 και στο διαδίκτυο από τους LOS DECAMISADOS
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

26.12.08

"ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ"


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαταραγμένα μυαλά

καλούν στην ισοπέδωση

Το κείμενο που ακολουθεί, αναρτήθηκε στο Indymedia και προδίδει την πλήρη εγκεφαλική αταραξία (μηδενική εγκεφαλική λειτουργία) του συγγραφέα του. Δεν θα το σχολιάσω, και αφήνω στους αναγνώστες του ιστολογίου να σκεφθούν τα επερχόμενα αλλά και τα μέχρι τώρα διαδραματιζόμενα.
Η προτροπή σε ενέργειες υπερβατικές του μέχρι τώρα μηδενιστικού μηνύματος για την παραγωγή πολιτικού λόγου και η βεβαιότητα πως η καταστροφή μπορεί να συνεργαστεί με την δημιουργία καταδεικνύουν την μηδενική μελέτη της ιστορίας και των τραγικών γεγονότων που συναντάμε σε αυτήν οποτεδήποτε υπήρξαν παρόμοιες "λογικές".
Σκεφθείτε το κείμενο που ακολουθεί και σκεφθείτε τι πραγματικά συνέβη και που πραγματικά αποσκοπούν οι άνθρωποι που βγήκαν από τις σκιές και τα σκοτάδια. Η επίθεση κατά της πολιτείας, του πολιτεύματος και των πολιτών είναι εν εξελίξει και απλά βρισκόμαστε μπροστά σε μία αναδίπλωση και ανασύνταξη πριν την επανάληψη των γεγονότων που ντρόπιασαν την πατρίδα μας παγκοσμίως.
Ακολουθεί το κείμενο του Indymedia:

"Μια νέα μέρα χαράζει. Ο καπιταλισμός θα πέσει μέσα από τη συνεργασία του καταστροφικού και του δημιουργικού
Στις εσχατιές της ετερονομίας η σύγχρονη καπιταλιστική πραγματικότητα ακρωτηριάζει το δημιουργικό φαντασιακό συμπαρασύροντας μαζί της την πιο οργισμένη της άρνηση. Tο πλέον ανατρεπτικό στοιχείο, κάτω από την αδήριτη ισχύ ενός άναρθρου θεσμισμένου, εσωτερικεύει το μεταμοντέρνο φετιχοποιώντας το κενό. Σε μια επιδερμική επίγνωση του θανάτου που αδυνατεί να μετουσιωθεί σε λόγο, η δημιουργική διάσταση του κοινωνικού εξαντλείται στο λογοπαίγνιο.
Tα τελευταία γεγονότα γέννησαν ελπίδες και όνειρα. Οι συγκυρίες όμως απαιτούν να επιταχύνουμε τη διέλευση του εφηβικού σταδίου προς μια "πρόωρη ενηλικίωση" ικανή να υπερβεί το συμβολισμό, να συλλάβει το σημαινόμενο και να θέσει τους αντισυστημικούς της στόχους. Στόχους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, αμέσους και απώτερους των οποίων η επίτευξη θα κριθεί στην αξιοποίηση της δυνατότητας σύνθεσης και συστράτευσης όλωv των καταπιεσμένων κοινωνικών τάσεων. Από το μισθωτό εργαζόμενο μέχρι τον περιθωριοποιημένο απόκληρο, από τον ταλαίπωρο ηλικιωμένο μέχρι τον αγριεμένο νεολαίο. Η πολιτική της ανατροπής πρέπει να γίνει η ανατροπή της πολιτικής της ετερονομίας. Να γίνει πολιτική της αυτονομίας, της δημιουργίας, της χαράς και της σύνθεσης. Προς το παρόν ετεροκαθοριζόμαστε μονοσήμαντα από το θεσμισμένο εξαντλώντας το όποιο αυτεξούσιο στο μηδενισμό. Τα Χριστούγεννα ήρθαν και η εξέγερση πάγωσε. Τις τράπεζες τις κάψαμε αλλά φως δεν είδαμε. Κατατμηστήκαμε σε 3 κέντρα αγώνα, διαιρεμένοι κάτω από τη σκέπη των ιδεολογικών μας αυτισμών με το καθεστώς να βασιλεύει.
Κρίνω πως θέλει δουλειά. Αυτό δεν πρέπει να σβήσει. Η καταστροφή των κατασταλτικών, οικονομικών και πολεοδομικών δομών πρέπει να συνοδευτεί από μια δημιουργική-θετική πολιτική πρακτική. Το αμεσοδημοκρατικό να διευρυνθεί. Η παράδοση να διαρραγεί. Να γαμήσουμε τους Χριστούς και τις Παναγίες και κάθε υπερβατικό μόρφωμα μέσα από τη θέαση του ατομικού και κοινωνικού Απύθμενου.
Μια νέα μέρα χαράζει. Ο καπιταλισμός θα πέσει μέσα από τη συνεργασία του καταστροφικού και του δημιουργικού. Μπορούμε."

Μετά από όλα αυτά, τα σχόλια δικά σας..

"Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ"

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Και το 2008,

Οι εξουσιαστικές θρησκείες,

και τα σκοταδιστικά ιερατεία τους

καταδυνάστεψαν την πνευματική μας ζωή

και καταλήστεψαν, διαπλεκόμενοι με το μεγάλο κεφάλαιο,

τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τη δοτή Δικαιοσύνη, το αστικό-ταξικό

κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση τη δημόσια περιουσία.

Και το 2008,

η κυβέρνηση του κεφαλαίου συνέχισε την κατεδάφιση

του περιορισμένου κράτους δικαίου και κοινωνικής πρόνοιας,

την απαξίωση της γνώσης και του συστήματος της δημόσιας παιδείας,

την απαξίωση και την κατεδάφιση του συστήματος της δημόσιας υγείας,

την απαξίωση των εργαζόμενων με την ανεργία, την ακρίβεια, την εργασιακή τρομοκρατία και την«ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας»,

την απαξίωση της Ελλάδας με τη δουλική υποταγή της στο ηγεμονικό Κεφάλαιο,

την απαξίωση της Νεολαίας που ονειρεύεται, δικαιούται και διεκδικεί

δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτήν και για την Ελλάδα.

Και το 2008,

Το Κεφάλαιο και η κυβέρνησή του απαντά με τη βία των δυνάμεων καταστολής

και των μηχανισμών του Φόβου, της προπαγάντας της λαϊκής παραπλάνησης,

δολοφονεί εν ψυχρώ και συκοφαντεί την εξέγερση των έφηβων την εξέγερση

της ελπίδας της Ελλάδας και κρατάει το Λαό στα βολικά θεωρεία.

Και το 2008,

το «Κουκουβαγείο» και λοιπή «πνευματική ηγεσία» και ιντελιγκέντσια σιωπούν,

οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες» σφυρίζουν αδιάφορα προσκυνώντας την ολιγαρχία,

τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαλύουν το Λαϊκό Κίνημα αλληλοσπαρασσόμενα

για την αποκλειστικότητα της «Αριστεροσύνης» και άλλα υπόσχονται ένα είδος

υπαρκτού σοσιαλισμού ενώ άλλα προτείνουν στην Ελλάδα «να καλέσει μόνη της το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας», ομολογώντας έτσι την αποτυχία και την ανικανότητά τους.

Και το 2008,

Το καπιταλιστικό σύστημα και όσοι θεσμοί και πρόσωπα το υπηρετούν

απόδειξαν ότι δεν μπορούν, δεν θέλουν και δεν ξέρουν να οδηγήσουν την Ελλάδα

έξω από την κρίση και τον Ελληνικό Λαό στην ευημερία και στην πρόοδο,

για όλους αυτούς τους λόγους

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2009

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Αθήνα 26.12.2008

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος

ΧΩΡΙΣ....ΛΟΓΙΑ!!!!


ΑΥΞΗΣΗ 25% ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ 1/1 .... ΑΠΟ ΤΑ 80 ΛΕΠΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 1 ΕΥΡΩ

Με το καλημέρα πάρτε και μια αύξηση 25% στην τιμή του ενιαίου ειστηρίου για όλα τα μέσα μαζικήσ μεταφοράς από την 1η του χρόνου , έτσι από το 80 λεπτά θα πάει στο 1 ευρώ.....

Είπε κανείς τίποτα ;; τι δεν είνια κοινωνική πολιτική αυτή;;;

μα πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά ;
εδώ έχουμε μπει σε οικονομικη κρίση ..... ε και..... να μάθει ο κόσμος να μην μετακινείτε

εδω πήγε το πετέλαιο από τα 145 δολάρια το βαρέλι στα 35 .... ε και

μα με ακριβότερα ΜΜΜ ο κόσμος θα προτιμά το ΙΧ .... ε και

εκτός βέβαια αν θέλουν να στρέψουν τον κόσμο στις κάρτες όπου οι τιμές μένουν σταθερές και στην ουσία θέλουν να πάρουν προκαταβολικά τα χρήματα για τισ μετακινήσεις που ΘΑ κάνει ο καθένας....

ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» (ΑΛΛΟΙ ΥΨΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ)


"Σας αγαπώ, σας λατρεύω, μέσα στην καρδιά μου σας έχω
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΜΠΙΔΟΥ-ΦΩΤΑΚΑΚΗ
Το σπίτι της στα Μαράσια Έβρου είναι το τελευταίο όριο της Ελλάδας, σε λιγότερο από 100 μέτρα, πριν ξεκινήσει το έδαφος της Τουρκίας. Εδώ και 50 χρόνια, οι Τούρκοι βλέπουν αυτή την Ελληνίδα μάνα να υψώνει την Ελληνική σημαία, χωρίς ποτέ να την έχει υποστείλει, και να θεωρείται η Μάνα του Ελληνικού Στρατού, που όλα αυτά τα χρόνια, τον φροντίζει, του μαγειρεύει, και πλένει τα ρούχα των Ελλήνων στρατιωτών με ανιδιοτέλεια, κουράγιο, και άδολη αγάπη, όπως ταιριάζει σε μια Ελληνίδα Μάνα. Στα 104 της η Κυρά Βασιλική που γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης, μετά την Κυρά της Ρω, είναι η Μάνα της Ελλάδας, η Μάνα του Έθνους, γνήσιο παράδειγμα φιλοπατρίας και αφοσίωσης στο Υπέρτατο Καλό που για την Κυρά Βασιλική είναι η Προσφορά στην Ελλάδα και την Κοινωνία των Ελλήνων.
Για την Προσφορά της στην Ελλάδα η Κυρά Βασιλική τιμήθηκε πέρυσι από την Ακαδημία Αθηνών.

H ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟ...."ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"


ΣΧΟΛΙΟ : http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Μπορεί να φαντάζει παράξενο, αλλά η εξήγηση είναι απλή :


Οι κομουνιστές είναι υπέρ της ανατροπής, μόνον όταν την κάνουν οι ίδιοι !!!
Ιστορικά το ΚΚ απέδειξε ότι οι κομουνιστές ΔΕΝ είναι υπέρ της επανάστασης, αλλά υπέρ της δικής τους
"επανάστασης".


Γιατί πιστεύουν ότι εάν γίνει κάποια εξέγερση και ΔΕΝ την ελέγχουν αυτοί οι ίδιοι, και ο λαός αποφασίσει χωρίς αυτούς, προτιμούν να παραμείνει το υπάρχον κατεστημένο, και μάλιστα φροντίζουν παράλληλα να το φθείρουν από τα μέσα οι ίδιοι, για να προξενήσουν περισσότερη λαϊκή αγανάκτηση, έως ότου να μπορέσουν να το ανατρέψουν με τις δικές τους δυνάμεις.

Όσοι έχουν διαβάσει το μανιφέστο τους, καταλήγουν στο παραπάνω λογικό συμπέρασμα.
Εάν ανατρέξουμε ιστορικά η διαδρομή τους είναι αυτή.

Από την εθνική αντίσταση και τη περιβόητη λαθολογία του ΚΚΕ, και από το Μάη του '68 και τη χούντα των συνταγματαρχών, μέχρι το πολυτεχνείο του '73.
Πάντα υπήρχε η εξάρτηση από τη Μόσχα και η καταδίκη των κινημάτων ανεξαρτησίας.

Εάν ανατρέξουμε και στα ΚΚ της Λατινικής Αμερικής, θα διαπιστώσουμε ότι συνεργάστηκαν με στρατιωτικά καθεστώτα, παρά με την υποστήριξη των "Γκεβαριστών".

Ακόμη και ο Φιντέλ Κάστρο είχε κατηγορήσει σοβιετικούς πράκτορες, για τη παγίδα του Τσε Γκεβάρα από Βoλιβιανούς στρατιωτικούς.


Η συγκυβέρνηση του βρώμικου '89 και άλλα πολλά όπως η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ τελευταία σφραγίζει αυτή την μεθόδευση για ένα ανέντιμο πατρονάρισμα του εργατικού κινήματος.


Βέβαια οι απλοί αγωνιστές του ΚΚΕ, παλεύουν οι άνθρωποι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο βλέπουν εδώ και 90 χρόνια να εξανεμίζεται κάτω από εκατόμβες αίματος, από αθώους αγωνιστές,
οι οποίοι χάνονται άδικα, από την λάθος αντίληψη και αρχομανία των καθοδηγητών τους.

Βλέπουμε και τη τελευταία ανίερη μετεγγραφή της κ. Λιάνας Κανέλλη στο ΚΚΕ !!!

Και θέλουν να τους πιστέψει ο λαός, ως ειλικρινείς, φερέγγυους και επαναστάτες ;

Αυτοί που προτιμούν να συνεργάζονται με τη δεξιά αντίδραση, παρά με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, τις οποίες τις βλέπουν ανταγωνιστικά και ΟΧΙ ως συμμαχική λύση για ανατροπή.


Νάσος Ζαγγογιάννης.

Στο χορό και μπλογκς υποστηρικτών των απατεώνων της στοάς βατοπεδίου, για τη στερέωση της «στρατηγικής της έντασης» και στήριξη της παρακρατικής δεξιά

Οι «άνθρωποι» που γνώρισαν τη στοά βατοπεδίου, με το μπλογκ (Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (Βατοπεδίου), σε συνέχεια του (exastal), πήραν το μυστρί…
με το θεόπνευστο κείμενο: η αρρωστημένη βουλιμία για εξουσία του συστήματος Πασόκ και διαπλοκής…. (sic!)
Το μπλογκ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ, πρώτο εντόπισε τους πνευματικούς πατέρες της κυβέρνησης των μαφιόζων και "σχολίασε" τους ρασοφόρους μπίζνεσμαν, που τώρα ανέλαβαν και νέα «καθήκοντα» στο διαδίκτυο, μάλιστα με προσωπείο αγγελικά φτιαγμένο...
Το αυγό του φιδιού, τώρα πλέον δεν εκκολάπτεται, αλλά έχει αρχίσει να “σκάει”…
Τι ξεχνάνε;
Σήμερα, όσοι κι αν τσιμπήσουν - και δυστυχώς τσιμπάνε τόσο προοδευτικοί δημοσιογράφοι, όσο και προοδευτικοί πολιτικοί -, δεν είναι ’49, ’61, ’65, ’67… Σήμερα, ο λαός έχει γραμμένους τους καραμανλήδες και σανιδάδες…
Ξεφτιλισμένοι δεξιοί, ελήφθη;

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ............. ΣΚΟΠΟΣ!!!!! ΑΛΛΑ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ......ΕΧΘΡΟΣ!!!!!!

Καλή χώνεψη σε όλους...

http://apneagr.blogspot.com/

Τώρα που όλοι έχουμε σηκωθεί από το γιορτινό τραπέζι με το στομάχι τίνγκα, σας εύχομαι καλή χώνεψη με το παρακάτω βίντεο...

What about now (και τώρα τι)

Κάντε αυτό που έκανα και εγώ κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των παιδιών στο βίντεο και μετά γυρίστε να κοιτάξετε και τα πρόσωπα των παιδιών σας...

Σας ζητώ συγνώμη αν σας στεναχώρησα χρονιάρα μέρα.

Δείτε το...


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ..
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΤΙ "ΕΙΠΕ"..... Ο CHE


ΑΛΗΘΕΙΑ..... ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ???

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑI ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΡΩΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ CHE..

TO KKE ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΜΕΝ....................
ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ".....

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ???



ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .........ΔΙΚΑ ΣΑΣ........!!!!




ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΚΝΕ http://www.kne.gr/

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 2008 - Ας είμαστε ειλικρινείς !!!!

Δεν λυπηθήκαμε για τις τράπεζες που κάηκαν οι οποίες ευθύνονται για την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες εκατοντάδων συμπατριωτών μας.


Δεν λυπηθήκαμε για τα καμένα καταστήματα των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται μικρά παιδιά στην παραγωγή υποδημάτων και ειδών ένδυσης ( Benetton ) και οι υπάλληλοι σε αυτά δουλεύουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι.


Δεν λυπηθήκαμε για το δέντρο που κάηκε στο Σύνταγμα την στιγμή που τα λαμπιόνια που είχε απάνω κόστιζαν μερικές χιλιάδες ευρώ τα οποία μπορούσε ο Κακλαμάνης να δώσει για τα έξοδα δεκάδων πολύτεκνων οικογενειών οι οποίες βρίσκονται στην Αθήνα.

Δεν μας καίγεται καρφί για τα πολυτελή «in» μαγαζιά στο Κολωνάκι … ας μην ξεχνάμε όμως ότι στα στενά εκεί κοντά ζει και βασιλεύει ο «εφιάλτης» που κατέδωσε τον Οτζαλάν ..


Είμαστε όμως ενάντια στην καταστροφή κατοικιών , μικρομάγαζων , αυτοκινήτων απλών ανθρώπων που σήμερα πέρα από τις άλλες δυσκολίες έχουν πλέον το πρόβλημα πως θα πάνε στο μεροκάματο … για να ταΐσουν την οικογένεια.

Είμαστε ενάντια στην βεβήλωση ιερών χώρων και εικόνων , είμαστε ενάντια στην «μαγκιά» μερικών «νεαρών» που στο όνομα της μνήμης του Αλέξη συμπεριφέρονται χειρότερα και από μπάτσους.


Είμαστε ενάντια σε όλους αυτούς που μιλούν για «εξέγερση» και «επανάσταση» αλλά την ίδια στιγμή τροφοδοτούν με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν συνεντεύξεις σε ρουφιάνους δημοσιογράφους της χαφιεδοτυπίας - εκεί το «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» πάει περίπατο - ή στέκονται με τις ώρες στα στούντιο των καναλιών των καπιταλόσκυλων.


Όταν πραγματικά νοιάζεσαι για τον λαό και μισείς τον Καπιταλισμό δεν καις τα μηχανάκια αλλά το υπουργείο μεταφορών , όταν μισείς τον εργασιακό μεσαίωνα δεν καις τα μικρομάγαζα αλλά την διεύθυνση εργασίας , όταν πραγματικά θέλεις να πολεμήσεις τον ψεύτικο κόσμο των εξουσιαστών χτυπάς τους μεγαλοαστούς στα πλούσια προάστια τους εργολάβους των ΜΜΕ και των «πρωινών καφέδων» χτυπάς τους χρυσούς ναούς και τα MALL όχι τα περίπτερα και τα σουβλατζίδικα και το πιο σημαντικό ο Αλέξης σήμερα δεν είναι μόνο ο Γρηγορόπουλος , ο Αλέξης υπήρχε και στα 21 παιδάκια που σκοτώθηκαν στα Τέμπη επειδή κάποιος μαλάκας δεν ήθελε να πληρώσει για να αλλάξει λάστιχα το τριαξονικό φορτηγό , Αλέξης υπήρχε και στους 8 νεκρούς στο Πέραμα , Αλέξης υπήρχε και υπάρχει και στα τροχαία κάθε μέρα εξαιτίας του ΥΠΕΧΩΔΕ που έφτιαξε δρόμους παγίδες , Αλέξης υπάρχει και στις εκτρώσεις 200.000 Αλέξηδες μην το ξεχνάς κάθε χρόνο , Αλέξης υπάρχει και στα παιδιά από τα ναρκωτικά , Αλέξης υπάρχει και στα κυκλώματα παιδεραστών που διοικούν γνωστοί κίναιδοι συχνοί πελάτες καναλιών , Αλέξηδες υπάρχουν παντού …

Αναρχικοί , μπαχαλάκηδες , χουλιγκάνοι , μετανάστες , Ουτσεκάδες , ασφαλίτες , πράκτορες ο απλός λαός ή κάποιοι άλλοι ;;

Θέλουμε πραγματικά να δούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί ή ποτέ δεν θα μάθουμε ;;

Πραγματικοί επαναστάτες και αντιεξουσιαστές ή υπάλληλοι του Σόρος και σκηνοθέτες μιας Πορτοκαλί Επανάστασης ;;

Ο καθένας έχει την δική του θέση και άποψη!


ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

ΤΟ «ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ» ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Μια ομάδα απλών αληθινά επίλεκτων νέων Ελληνοαμερικανών(πρώτης και δεύτερης γενιάς με μέσο όρο ηλικίας το 30 έτος ) όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το Greek American News Agency, που στα στήθη τους καίει άσβεστη η φλόγα του αγώνα υπέρ των Ελληνικών και Κυπριακών δικαίων κατάφερε με συντονισμένες κινήσεις ένα ισχυρότατο πλήγμα στην περιβόητη Σκοπιανή οργάνωση United Macedonian Diaspora(ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ). Την πιο ακραία και προκλητική πανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά ομάδα Αμερικανών- Σκοπιανών που δρά συντονισμένα, επαγγελματικά προκλητικά και απροκάλυπτα στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία εναντίον της Ελλάδας.

Με επιστολές τους άσκησαν πιέσεις σε ισχυρά πολιτικά κέντρα (Κογκρέσο) και αυτοί με την σειρά τους προκειμένου να πιέσουν γνωστή αμερικανική εταιρία που εκτυπώνει και εκδίδει πιστωτικές κάρτες για αμερικάνικους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς να αποσύρει από την αμερικανική αγορά πιστωτική κάρτα που κυκλοφόρησε η Σκοπιανή οργάνωση UNITED MACEDONIAN DIASPORA η οποία απεικόνιζε τον ήλιο της Βεργίνας.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

getpublicdesign.jpgΘορυβημένη η ηγεσία της ισχυρής σκοπιανής Ομοσπονδίας μετά από διαπραγματεύσεις απέσυρε μέσα σε δυο ημέρες την συγκερικριμένη κάρτα που απεικόνιζε τον ήλιο της Βεργίνας αλλά προχώρησε σε μια ακόμα προκλητικότερη ενέργεια. Εξέδωσε νέα κάρτα visa αντικαθιστώντας τον ήλιο της Βεργίνας( τον όποιο έχουν βάλει πάλι διακριτικά) με την γνωστή ψηφιδωτή απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε άμεση αντίδραση του "Hellenic League of America" για την χρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην νέα κάρτα των Σκοπιανών η απάντηση εκ μέρους της εταιρίας ήταν πως «επανεξετάζουν τη χρήση και αυτής της απεικόνισης» που αντικατέστησαν οι Σκοπιανοί, με το να θέσουν δηλαδή σε κυκλοφορία την νέα κάρτα αυτή την φορά με τον Μ. Αλέξανδρο!

Η κάρτα είχε εκδοθεί για να ενισχύσει οικονομικά την οργανωμένη προπαγάνδα που κάνει με κρατικά (από το κράτος των Σκοπίων), αμερικανικά κονδύλια αλλά και μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως σήμερα αποκλειστικά αποκαλύπτει το Greek American News Agency η Ομοσπονδία των Σκοπιανών.

http://www.greekamericannewsagency.com/

Ξύλα στο τζάκι και λάδι στη φωτιά(;)…

* Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα των Χριστουγέννων σε υποκαταστήματα τραπεζών, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και το παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Κολιάτσου.
* Τυφλοί πυροβολισμοί χθες βράδυ από αγνώστους σε συρμό του προαστιακού στον Ταύρο. Δύο σφαίρες τρύπησαν τα τζάμια σε ένα βαγόνι χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.
* Πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ ξημερώματα προπαραμονής των Χριστουγέννων έξω από την Πανεπιστημιούπολη.


Τώρα που μαζεύτηκαν τα πιάτα από το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και περιμένοντας την πρωτοχρονιά ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου καθώς όλα δείχνουν ότι κάποιοι δεν γιορτάζουν αλλά συνεχίζουν να ρίχνουν ξύλα στο τζάκι για να συντηρούν αναμμένη μια ύποπτη φωτιά.

Είχα χαρακτηρίσει ως ελπιδοφόρο μήνυμα την αυθόρμητη κινητοποίηση χιλιάδων νέων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη που εκδηλώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του 16χρονου μαθητή το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια από τον πιστολέρο αστυνομικό και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων το επιβεβαίωσε.
Ήταν ένα μήνυμα που τρόμαξε την εξουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη που φοβάται πως οι κινητοποιήσεις θα φθάσουν και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αφού τα αδιέξοδα της νέας γενιάς είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη και η δολοφονία του 16χρονου στην Αθήνα ήταν μόνο η αφορμή για να ξεσπάσει η οργή των νέων.
Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν με τους εμπρησμούς και το πλιάτσικο καταστημάτων, οι φωτογραφίες και τα video για συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων της ασφάλειας και των φασιστόμουτρων της Χρυσής Αυγής αμαύρωσαν την λάμψη του αυθόρμητου αλλά μαζί σήκωσαν και την κουρτίνα κι αποκάλυψαν ότι το νεολαιίστικο κίνημα ανοργάνωτο κι ασυντόνιστο όπως ήταν προσφερόταν για κάθε λογής παιχνίδια.

Κρίσιμες οι επόμενες 36 ώρες, εκτόνωση ή ακραία αστυνομικά μέτρα, η κυβέρνηση έτοιμη να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και να άρει το άσυλο θα γράψει το ΒΗΜΑ ενώ η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο αποκαλύπτει ότι ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας δεν προτίθεται να συναινέσει σε Συνταγματική εκτροπή.

Από την άλλη οι αντιπαραθέσεις στο χώρο της αριστεράς με τις απαράδεκτες αιχμές της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και η αμήχανη στάση του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι το νεολαιίστικο κίνημα τρόμαξε και τις κάθε λογής κομματικές εξουσίες.

Δίνοντας μια άλλη διάσταση στα γεγονότα της Αθήνας ο έγκριτος Δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου επισημαίνει ότι Μέρα-νύχτα οι τηλεοράσεις στην Αμερική μεταδίδουν το «κραχ της Δημοκρατίας» στην Ελλάδα, σάμπως και δεν συνέβαινε τίποτα άλλο στον κόσμο, οι εφημερίδες εκφράζουν ύπουλα τη «λύπη» τους για τα τραγικά γεγονότα και οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -όχι δημόσια και υπό καθεστώς ανωνυμίας- διευκρινίζουν με επιμονή ότι «είναι θέμα καθαρό ελληνικό, και ουδεμία σχέση έχουν οι μετανάστες».
Προσθέτει επίσης ότι "Η έκταση των επεισοδίων και το μίσος που έβγαινε από μία μερίδα των διαδηλωτών, υποψίασε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που πιστεύουν πως οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι έχουν σχέδια για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φτωχό συγγενή της Ευρώπης, ο οποίος κυριαρχείται από τα ίδια προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν τους Βαλκάνιους γείτονές" της και μεταφέρει την άποψη χαμηλόβαθμου αμερικανού αξιωματούχου ότι "η εικόνα της ανυπεράσπιστης καμένης Αθήνας θύμιζε τις «επαναστάσεις» στη Γεωργία, την Ουκρανία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες".

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο διακινούνται τόσα πολλά και τόσο ακραία σενάρια για τους υποκινητές των ταραχών που μπλέκουν Αλβανούς Ουτσεκάδες, Σκοπιανούς Εθνικιστές που δρουν σε συνεργασία με στελέχη πολιτικών κομμάτων της αριστεράς, μυστικές υπηρεσίες και ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις….

Αν κάποιος λοιπόν βγάζει συμπέρασμα για το τι μέλλει γενέσθαι το νέο έτος που ξημερώνει με την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων 30 ετών και τα προβλήματα της οικονομίας στο κόκκινο, με αδέσποτους πυροβολισμούς και αδέσποτους κουκουλοφόρους με σινιέ κουκούλες ας το πει και σε μας…

monahikoslikos

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.....ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΓΛΗΣ

Πρόκληση με όχημα την τουριστική καμπάνια

Με προκλητικό τρόπο επαναφέρουν στην επικαιρότητα τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις τους από τη χώρα μας οι Σκοπιανοί που αυτή τη φορά μετέρχονται ως όχημα των θέσεών τους τη διαφημιστική καμπάνια του τουριστικού τους οργανισμού.

Στο βίντεο, το οποίο παίζει από το πρωί της Πέμπτης σε όλα τα διεθνή δίκτυα, δεσπόζουν καθαρά ελληνικές εικόνες, όπως το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, η ταφική μάσκα του Φιλίππου Β’, ακόμα και ελληνικές επιγραφές.

Η χρονική συγκυρία είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι ακόμη φρέσκιες οι εικόνες με τα επεισόδια στην Ελλάδα που προέβαλαν τα διεθνή ΜΜΕ και που τώρα αντιπαραβάλλονται με το διαφημιστικό σποτ της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, ο Πάπας Βενέδικτος, στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Βατικανό, δεν παρέλειψε να ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα» και στους «Μακεδόνες», όπως τους αποκάλεσε. Υπενθυμίζεται η αρκετά ευνοϊκά προσκείμενη θέση του Ποντίφικα απέναντι στην ΠΓΔΜ, καθώς ήδη από τις πρώτες ημέρες τις εκλογής του συναντήθηκε με την ηγεσία της χώρας, αλλά και με τον αυτοαποκαλούμενο αρχιεπίσκοπο Σκοπίων Στέφανο.

ΑΝΤ1

Προγνωστικά για όσα πρόκειται να συμβούν στον πλανήτη μας το 2009


Ολοι οι φόβοι και οι ελπίδες που φέρνει ο νέος χρόνος

Οι προβλέψεις για τις επερχόμενες εξελίξεις και τάσεις στον κόσμο εμπεριέχουν μία και μόνη βεβαιότητα: ότι τα προγνωστικά αυτά θα αποδειχθούν άστοχα και ότι οι εξελίξεις θα ξεπεράσουν ακόμη και την πλέον ευφάνταστη ανάλυση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΩΝ ΣΤΟΛΙΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Ήσυχα πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του στην Χαβάη--οι τελευταίες διακοπές του πριν την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Με την σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, ο Ομπάμα άνοιξε τα δώρα το πρωί των Χριστουγέννων και αργότερα συναντήθηκαν με δύο στενούς φίλους από το Σικάγο: τον οικονομολόγο Μάρτι Νέσμπιτ και τον γιατρό Ερικ Ουότακερ.

Η οικογένεια στόλισε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και το βράδυ ακολούθησε ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο.


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε πολύ στα μέσα ενημέρωσης ήταν το σπίτι που διαμένει η οικογένεια Ομπάμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το οίκημα έχει αξία 10 εκατομμυρίων δολαρίων και η διαμονή μιας ημέρας σε αυτό μπορεί να φτάνει και τα 3.000 δολάρια.

Στρατηγική συμφωνία ΗΠΑ-Γεωργίας

Η Γεωργία και οι ΗΠΑ θα υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας στις 4 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών Χατούνα Ιόσαβα.

"Ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Γκρίγκολ Βασάντζε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις θα υπογράψουν μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας στις 4 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον", δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι οι δύο χώρες διαπραγματεύονταν μια συμφωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Γκουίγκα Μποκέρια είχε διευκρινίσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η συμφωνία αφορούσε "τους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της οικονομίας και της δημοκρατικής ανάπτυξης".

Η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε την Τρίτη στην Ουάσινγκτον με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυβέρνηση Μπους, η οποία σε λιγότερο από ένα μήνα παραδίδει τη σκυτάλη στην κυβέρνηση του νεοεκλεγέντα προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί με αυτό τον τρόπο "να βοηθήσει τη Γεωργία θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις της στην ασφάλεια, τη δημοκρατία και την οικονομία, ώστε να ενισχύσει τη Γεωργία να προωθήσει τη συνεργασία μας και να επισπεύσει την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία αυτή, όμοια με το μνημόνιο στρατηγικής σημασίας που υπογράφηκε από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία.

Α μπε μπα μπλογκ...!!!: Έχω δύο γιους που τις τελευταίες μέρες.........ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ;

Έγραψε η Nέλλη Νέζη

Έχω δύο γιους που πηγαίνουν στην Ε δημοτικού και που τις τελευταίες μέρες
ήρθαν να με ρωτήσουν με μάτια γουρλωμένα από την έκπληξη και την απορία, αν είχα μάθει ότι κάτι αστυνομικοί σκότωσαν ένα παιδί.... «Τι βλάκες!» είπαν.
Με ρώτησαν γιατί ένας μεγάλος σκοτώνει ένα παιδί.

Με ρώτησαν πώς νοιώθουν τώρα η μαμά και ο μπαμπάς του παιδιού.

Με ρώτησαν τι έκανε το παιδί και το σκότωσαν.

Με ρώτησαν τι σημαίνει «Εξάρχεια».

Με ρώτησαν τι σημαίνει «γκέτο».

Με ρώτησαν αν είναι κακό να πηγαίνει στα Εξάρχεια όποιος μένει αλλού.

Με ρώτησαν τι σημαίνει «κουκουλοφόρος».

Με ρώτησαν τι σημαίνει «αναρχικός».

Με ρώτησαν τι σημαίνει «πλιάτσικο.»

Με ρώτησαν τι σημαίνει «εξοστρακισμός»

Με ρώτησαν τι σημαίνει «περιπολία»

Με ρώτησαν αν τελικά είναι καλό ή κακό να κάνουν περιπολίες οι αστυνομικοί.

Με ρώτησαν τι ήταν αυτός ο κόσμος που έβγαινε στους δρόμους και φώναζε.

Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.

Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος φαίνεται τόσο θυμωμένος.

Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος σπάει τα μαγαζιά .

Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία δεν πιάνει τους κακούς κουκουλοφόρους που σπάνε τα μαγαζιά.

Με ρώτησαν αν αυτοί που σπάνε τα μαγαζιά και βάζουν τις φωτιές ήταν από μικροί κακά παιδιά ή έγιναν μετά.

Με ρώτησαν τι σημαίνει «αγανάκτηση»

Με ρώτησαν τι σημαίνει «παραμέληση ανηλίκου».

Με ρώτησαν γιατί υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στα μαγαζιά που έσπαγαν οι κουκουλοφόροι και έκλεβαν τα πράγματα.

Με ρώτησαν ποιοι ήταν τελικά αυτοί που έκλεβαν και μήπως έκλεβαν επειδή ήταν φτωχοί .

Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία τα έβαλε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους στην πορεία που έκαναν. Γιατί τους έριξαν δακρυγόνα και γιατί ποδοπατήθηκαν μερικά από τα παιδιά.

Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα στα επεισόδια...

Με ρώτησαν τι θα γινόταν αν εξοστρακίζονταν ξανά οι σφαίρες των αστυνομικών που έριχναν στον αέρα;

Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί δεν το σκέφτονται αυτό.

Με ρώτησαν ποιος λέει στους αστυνομικούς τι να κάνουν.

Με ρώτησαν γιατί άλλες φορές οι αστυνομικοί ορμούν με δακρυγόνα κι άλλες φορές μόνο κοιτούν.

Με ρώτησαν αν οι δυο αστυνομικοί θα μπουν φυλακή.

Με ρώτησαν αν τελικά όλοι οι αστυνομικοί είναι καλοί ή κακοί άνθρωποι.

Με ρώτησαν αν ποτέ συναντήσουν αστυνομικό στο δρόμο τον χειμώνα που φοράμε τέτοιες κουκούλες για το χιόνι , τί να κάνουν. Αν θα πρέπει να βγάλουν τα σκουφιά για να μην τους περάσουν για κουκουλοφόρους και τους σέρνουν.

Με ρώτησαν τι χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος για να γίνει αστυνομικός.

Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , ο κόσμος τους φωνάζει όλους μπάτσους και γουρούνια και δολοφόνους.

Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , δεν διώχνουν απλώς τους κακούς για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Με ρώτησαν αν πρέπει να λυπηθούμε τους αστυνομικούς που το έκαναν.

Με ρώτησαν γιατί βγήκε ένας κύριος αστυνομικός και είπε ότι οι αστυνομικοί «πεινούν». Τι σχέση είχε αυτό με το παιδί που σκοτώθηκε.

Με ρώτησαν αν είναι "εντάξει" και δίκαιο για όλους όσους δεν παίρνουν πολλά λεφτά να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Με ρώτησαν γιατί αφού ο Καραμανλής παίρνει τα πιο πολλά λεφτά όλοι παραπονιούνται ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Με ρώτησαν ποια ακριβώς είναι η δουλειά του Καραμανλή.

Με ρώτησαν γιατί ο Καραμανλής δεν κλαίει για το παιδάκι.

Με ρώτησαν τι είναι η ΝΔ και τι το ΠΑΣΟΚ.

Με ρώτησαν τι σημαίνει ακριβώς πολιτικό κόμμα.

Με ρώτησαν γιατί τα κόμματα είναι εχθροί μεταξύ τους.

Με ρώτησαν πόσα κόμματα υπάρχουν και τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο.

Με ρώτησαν γιατί αφού η Ελλάδα είναι μία χώρα, δεν φροντίζουν όλοι για το καλό της αλλά βγαίνουν στην τηλεόραση και μαλώνουν μεταξύ τους.

Με ρώτησαν αν τελικά είναι ωραίο που είμαστε Έλληνες.

Με ρώτησαν αν θα κατεβούμε στην Ερμού τα Χριστούγεννα.

Με ρώτησαν αν θα βάλουν άλλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

Με ρώτησαν τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά που οι γονείς τους δούλευαν σε αυτά τα μαγαζιά που κάηκαν.

Έχω και εγώ μια ερώτηση να κάνω.
Σε ποιον να την κάνω; ......Αναρωτιέμαι......

Διαλέγω να τη ρίξω στον αέρα....έτσι....όπως η σφαίρα του αστυνομικού.
Ελπίζω να εξοστρακιστεί και να πέσει πάνω σε όποιον είναι υπεύθυνος.....

25.12.08

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!


"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ"



Μυθιστόρημα


Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου


Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)


ISBN 978-960-454-040-2


Σελ. 205



Δελτίο Τύπου


Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

24.12.08

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ:H ENTOΛΗ ΤΟΥ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ

ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ. OI ANAΡΧΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ. ΟΤΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ,ΤΟΝ ΕΦΤΥΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΧΥΔΑΙΑ.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΑ.....

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΗΠΗΜΑ. ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

H ENTOΛΗ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ

ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''


http://egersis.blogspot.com/