ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.12.08

Οικογενειοκρατία και διαφθορά

του Σάββα Καλεντερίδη
Το προηγούμενο κείμενο, που ανήκει στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, ενδοσκοπεί την κρίση που ξέσπασε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή το φόνο του Αλέξη και αναφέρεται στα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, προσπαθώντας να εντοπίσει τη σχέση αίτιου και αιτιατού σε ό,τι είδαμε να εκτυλίσσεται στους δρόμους και στις οθόνες των τληεοράσεών μας τις τελευταίες ημέρες.
Ο Κωνσταντακόπουλος αναφέρεται στην κρίση που σοβεί στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας στο ζήτημα της παρακμής και της διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα μας, σε διανοητικό, ηθικό και υλικό/υλιστικό επίπεδο.
Αν δεχτούμε ότι οι διανοούμενοι είναι αυτοί που παράγουν και οραματίζονται ιδέες και οράματα για την κοινωνία, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί είναι...
εκείνοι που -πρέπει να- σέρνουν την άμαξα της ιστορίας, αφού οι πολιτικοί είναι οι δρώντες, εκείνοι που υλοποιούν τις ιδέες και τα οράματα.
Στην Ελλάδα όντως σοβεί βαθειά κρίση και έχει σοβαρές ευθύνες γι' αυτό το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Χωρίς να επεκταθούμε σε άλλους τομείς, θα λέγαμε ότι η οικογενειοκρατία και η διαφθορά είναι οι δυο αλληλο/αυτοαναπαραγόμενοι παράγοντες που καθορίζουν και διαιωνίζουν την παθογένειεα και την αναποτελεσματικότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό σε σχέση με την οικογενειοκρατία την απεικονίζει και την περιγράφει με ενάργεια σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: Κληρονομική Δημοκρατία, Ενας στους πέντε υποψηφίους είναι από... σόι.
Το θέμα είναι ότι οι πρωταγωνιστές και οι υπεύθυνοι της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν έχουν ή δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, γιατί και για ποιό λόγο αντιδρά με τόση οργή η ελληνική κοινωνία, η οποία ήδη στις προηγούμενες εκλογές έστειλε ορισμένα πρωτοκλασσάτα στελέχη των δυο κομμάτων εξουσίας στα σπίτια τους (Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Γιαννάκου), τον καθέναν από αυτούς για λόγους διαφορετικούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης συναίσθησης γύρω από το τί πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, είναι η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας Σημήτη προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα με παχυλό μισθό από τον κ. Καρατζά, έμπιστο φίλο του κ. Κων. Σημήτη, στις ημέρες του οποίου η SIEMENS γνώρισε στιγμές δόξας μεγαλύτερες από εκείνες του Κων. Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε προχθές στο κρατικό κανάλι (ΝΕΤ), στην εκπομπή του κ. Ζούλα (γιός κι αυτός δημοσιογράφου, άλλη οικογενειοκρατία αυτή), και αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μίλησε για το ζήτημα της ηθικής στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι πολιτικοί μας ή μάλλον μέρος αυτών, δεν έχουν αντιληφθεί τί ακριβώς γίνεται στην ελληνική κοινωνία, αφού έχουν ξεκοπεί προ πολλού από αυτήν, ενασχολούμενοι έννιοι εξ αυτών με τον πλουτισμό και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Η ελληνική κοινωνία είναι εξοργισμένη με την κατάντια της Ελλάδας και απαιτεί από τους πολιτικούς και από την κυβέρνηση βήματα και κινήσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση.
Το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό, αλλά είναι ισως το πλέον χαρακτηριστικό.
Τη στιγμή που το όνομά του αναμείχθηκε στην υπόθεση SIEMENS με τρόπο που η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα θα ήταν η μόνη διέξοδος γι' αυτόν, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια ηθικά ζητήματα που βαρύνουν σαν μολύβι την οικογένεια Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την "ενεργή" παρέμβαση του πατέρα του, που έχει βαρειές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο τα ΜΜΕ και τη δημόσια ατηλεόραση, για να καταλάβει μια θέση στη νέα κυβέρνηση.
Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε να πράξουμε τίποτε άλλο, παρά να εκφράσουμε την ελπίδα να επικρατήσει σύνεση και υπευθυνότητα και στις επόμενες εκλογές ο κυρίαρχος λαός να στείλει στα σπίτια τους όλους εκείνους που καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης μας και μαζί με το δημόσιο χρήμα, κατασπατάλησαν τις ελπίδες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό

Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις "φαμίλιες",τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενειοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!!

Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:

Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!

Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.

Α. Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!



Α. Π.