ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.12

Ό,τι φάνε κι ό,τι αρπάξουν

thumb
Τα νέα «νέα μέτρα» που πρέ­πει να εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση έως και το 2014 έφτασαν αισίως τα 16 δισ. ευρώ. Μόλις ελάχιστο καιρό πριν, τα μέ­τρα αυτά τιμολογούνταν σε 11,5 δισ. και μετά τη... σωτήρια επιτυχία του PSI αναθεωρήθηκαν σε 14 δισ. Ποιος μπο­ρεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο και να πει ότι αυτή είναι η τελευταία αναθεώρηση; Προφανώς κανείς...
Μπορεί η χώρα να βαδίζει προς τις εκλογές, με τα κόμματα εξουσίας να προσπαθούν να πείσουν ότι το εκλο­γικό σώμα καλείται να αποφασίσει για μοντέλο διακυβέρνησης μεταξύ δύο (τέως «μεγάλων») κομμάτων με προγραμματικές διαχωριστικές γραμμές, ώστε να αναστραφεί η έκδηλη τάση τι­μωρίας για τη διαρκώς επιδεινούμενη κοινωνική δυστυχία, αλλά η πραγματι­κότητα τα διαψεύδει.
Οι φανταστικές εικόνες χάους - αν δεν ψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμμα­τα - που συνεχώς αναπαράγονται από ευφάνταστους αρθρογράφους για μια κοινωνία παραδομένη στο έλεος των «άκρων» ματαίως προσπαθούν να συ­γκαλύψουν την άλλη, την πραγματική εικόνα χάους, το οποίο αναπόφευ­κτα θα δημιουργηθεί από τα πρωτο­φανούς σκληρότητας μέτρα που ήδη έχουν οριστεί από τρόικα και κυβέρνη­ση Παπαδήμου.
♦  Η ευθύνη για το χάος εντέχνως με­ταφέρεται προκαταβολικά στις επιλο­γές ψήφου των Ελλήνων πολιτών.
♦  Η ευθύνη για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού χρεώνεται εμμέσως στο ότι η Ελλάδα θα κάνει εκλογές, τις οποίες έως την ύστατη στιγμή ακόμη και υπουργοί προσπαθούν να... ανα­βάλουν, αφού λίγο τους ενδιαφέρει αν αυτό ελάχιστα θα απέχει από μια απόπειρα πραξικοπήματος!
Παρακμή
Ο πραγματικός λόγος για το «αίτη­μα» περί αναβολής των εκλογών πε­ρισσότερο – πιο πολύ από τα φαινόμε­να παρακμής των κομμάτων εξουσίας συνδέεται με την ολοκλήρωση του πλήρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όπως θα δείτε με φοβε­ρές λεπτομέρειες, καταγεγραμμένες σε ΦΕΚ του περασμένου Νοεμβρίου (!), στη σελ. 15. Μάλλον δεν βγαίνουν οι χρόνοι και μια παράταση πολλοί την καλοβλέπουν.
Από εκεί και ύστερα η βάσιμη ανη­συχία για την εκλογική επίδοση των δύο κομμάτων εξουσίας, ανεξάρτητα από το αν θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, είναι ο πραγματικός εφιάλτης της τρόικας. Άλλωστε πολλοί έμπειροι ξένοι αναλυτές προσδιορίζουν μια κοι­νωνική έκρηξη, με κολοσσιαίες πολιτι­κές συνέπειες, στην περίοδο μετά τις εκλογές.
Έτσι τρέχουν πριν από την κάλπη να «δέσουν» τις μπίζνες. Ενώ μετά τις εκλογές είναι προδιαγεγραμμένη η ει­σπρακτική λαίλαπα, όπως άλλωστε και η σάρωση κάθε εργασιακού δικαιώμα­τος και ο σφαγιασμός των μισθών. Ο Τόμσεν του ΔΝΤ είναι άλλωστε σαφής κάνοντας λόγο για μισθούς Βουλγαρί­ας – δηλαδή κατώτατος στα 150 ευ-ρώ.
Με δεδομένη άλλωστε την παραίτη­ση των δύο κομμάτων από την άσκηση πολιτικής και την προβολή σχεδίου και οράματος για την ελληνική κοινωνία, η τρόικα, ανεξέλεγκτη πλέον, με τα κόμ­ματα αυτά να λειτουργούν ως πρόθυ­μοι μπάτλερ τους, παίρνει αμπάριζα ό,τι ακόμη συνεχίζει να αναπνέει στην ελληνική κοινωνία.
Και όλα αυτά την ώρα που, από τον Σόιμπλε μέχρι τον Παπαδήμο, γίνεται παραδεκτό ότι η Ελλάδα βαδίζει ολο­ταχώς προς ένα νέοδάνειο, ένα νέο μνημόνιο και, πιθανότατα, ένα νέο «κούρεμα», το οποίο θα αποτελειώσει ό,τι απέμεινε ως περιουσία στα χέρια τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και όσων άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά χρεόγραφα.
Άλλωστε όλοι σχεδόν ομολογούν ότι ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 είναι απλώς ανέκδοτο και άρα το νέο «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο...

Το Ποντικι

Ότι κρύβουν τα ΜΜ Παραπληροφόρησης! ΟΦΕ: «Αλήτες Κλέφτες Πουλάτε το λαό, τ΄ αρχίδια μας θα πάρετε από εδώ και μπρος»..


6 Απρίλη 2012, οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας για την κλοπή των αποθεματικών!
Την κλοπή του ιδρώτα τους, του μέλλοντος των παιδιών τους!
Τα συνθήματα που...
κυριάρχησαν: «Αλήτες Κλέφτες Πουλάτε το λαό, τ΄ αρχίδια μας θα πάρετε από εδώ και μπρος», «Προδότες Αλήτες Πολιτικοί», «Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες...», «Το μπουρδέλο (βουλή) θα το ρίξω...».
Και... αλόγιστη βία από τα «εργαζόμενα παιδιά του λαού», τους πραίτορες του καθεστώτος!

«Ελκυστικότητα Επιχειρήσεων και χαμηλοί μισθοί»: Ακόμη ένας μύθος...



Δεν έχει σιγήσει ο απόηχος των δηλώσεων του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κ. Μπόϊκο Μπορίσοφ σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, αναφορικά με το γεγονός του ότι η χαμηλή χρηματική αποζημίωση (βλέπε μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα) δεν αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας ανταγωνιστικότητας.

Μάλιστα στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση είχε προσδιορίσει ότι η Γερμανία αποτελεί την υπ’ αριθμ «1» χώρα στην Ευρώπη, από πλευράς επιχειρηματικότητας και προσέλευσης επενδυτών.

Μάλιστα στις οθόνες μας, είδαμε το προηγούμενο 10ήμερο και παραδείγματα επιχειρήσεων που έχουν παραρτήματα στην Γερμανία και Ελλάδα (για λόγους διαφημιστικούς δεν θα ήθελα να αναφέρω επωνυμία) να υπερηφανεύονται οι εργαζόμενοι, ότι αυξήθηκαν στην Γερμανία τόσο ο κύκλος εργασιών, όσο και η μισθοδοσία τους, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα η ίδια εταιρεία, λόγω των χαμηλών πωλήσεων των ίδιων προϊόντων, να προσανατολίζεται στο κλείσιμο του εδώ εργοστασίου.

Βέβαια μη νομίζετε ότι είναι η πρώτη φορά που ο βούλγαρος πρωθυπουργός, τα «ρίχνει» στην Ελλάδα και την εδώ κυριαρχούσα κυβερνητική κατάσταση.

Τον περασμένο Οκτώβρη, μιλώντας σε ελληνικών συμφερόντων βουλγαρικό κανάλι (Nova Televijia), ανέφερε «Οι Έλληνες έβαλαν φωτιά στην Πολιτεία τους. Γι’ αυτό θα πληρώνουν όσο ζούνε. Τώρα η σωτηρία τους είναι να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν».

Αυτά δηλαδή που όλοι μας, λίγο πολύ σιγοψιθυρίζουμε στις προσωπικές μας συζητήσεις, ότι δηλαδή οι απανωτές μειώσεις μισθών, οι απάνθρωπες φοροεισπρακτικές πρακτικές της Ελληνικής κυβέρνησης και οι κάθε είδους επιδρομές στο βιοτικό μας επίπεδο, δεν έχει ως αποτέλεσμα την προσέλευση επενδυτών, αντιθέτως μάλιστα τους αποτρέπει να επενδύσουν στην χώρα μας, αυτά λοιπόν τα γεγονότα έρχεται τώρα μια έρευνα από την Αυστρία να επικυρώσει με τον πιο επίσημο τρόπο.

Σε επίσημη έρευνα του Αυστριακού υπουργείου οικονομίας, η χώρα μας κατατάσσεται στην 14η θέση (τελευταία θέση) από άποψης ελκυστικότητας για ίδρυση επιχειρήσεων, ανάμεσα σε 14 χώρες της ΕΕ.

Αυτό δηλαδή που ο βούλγαρος πρωθυπουργός μας διαμήνυσε μέσω της τηλεοπτικής του παρουσίας, πως το εργασιακό κόστος δεν αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα επενδύσεων, έρχεται τώρα το αυστριακό υπουργείο οικονομικών μα επιβεβαιώσει με τον πιο ενδεικτικό τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα (η οποία ειρήσθω εν παρόδω, κυριαρχεί σήμερα στα περισσότερα site) η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στον κατάλογο διαβάθμισης (εκεί που οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι των ελληνικών), της εν λόγω έρευνας.

Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του κατάλογου ελκυστικότητας, με βαθμολογία 1,5, ενώ η χώρα μας στην 14η θέση έχοντας βαθμολογία 3,7 (να αναφέρω ότι η τελευταία βαθμολογία είναι το 4).

Αναλογίζεστε ξεκάθαρα νομίζω πόσο κοντά στον «πάτο» βρίσκεται χώρα μας.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 χώρες, θεωρώντας ότι σημαντικότεροι παράγοντες για την αξιολόγησή των χωρών, ως προς την ελκυστικότητα, είναι τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα σε ποσοστό (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό σε ποσοστό (71%), η εξειδίκευση των εργαζομένων σε ποσοστό (65%), καθώς επίσης τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα. Το πολυσυζητημένο, ως δικαιολογία ανταγωνιστικότητας της χώρας και παράγοντας προσέλευσης επενδυτών, στην κατά ριππάς μείωση των μισθών, το εργασιακό κόστος θεωρείται σημαντικό μόλις για το 24% των συμμετασχόντων στελεχών και ο φόρος επιχειρήσεων για το 23%.

Παρόλα αυτά όμως οι δικοί μας κυβερνώντες, διατείνονται ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε μισθούς Βουλγαρίας και άλλων πρώην Σοβιετικών κρατών, για να προσελκύσουμε επενδυτές.

Να υποβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ζωή μας, να κατέβουμε ακόμη περισσότερο στο βαρέλι, χωρίς όμως να αποκομίσουμε την δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων για ανάκαμψη, την μόνη δυνατότητα, όπως φαίνεται, επιβίωσης μας.

Ακόμη και σήμερα που το μισθολογικό μας, αλλά και το βιοτικό μας επίπεδο, έχει πέσει στο ναδίρ, ακόμη και σήμερα τα μηνύματα που έρχονται, δειλά-δειλά είναι αλήθεια, στην επικαιρότητα μιλούν για περαιτέρω μείωση μισθολογικού κόστους, ως αντιστάθμισμα της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Αυτό που έχουν ως σημαία για την ανάπτυξη της χώρας και της ανταγωνιστικότητας, τα 2 μεγάλα (πόσο μεγάλα βέβαια χρήζει μεγάλης ερμηνείας) κόμματα που συνεργάζονται σήμερα ως κυβέρνηση, αλλά και εναλλάσσονται τα τελευταία 30 χρόνια στην εξουσία, αυτός ακριβός ο μύθος, καταπέφτει σήμερα με την δημοσιοποίηση της αυστριακής έρευνας.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, πόσο ακόμα θα ενεχόμαστε την προδοτική (ίσως σε κάποιους από εσάς παρατραβηγμένο) συμπεριφορά των πολιτικών μας, οι οποίοι επιμένουν να δηλώνουν πως φταίει ο λαός για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει και όχι οι ίδιοι. Οπωσδήποτε έχουμε μερίδιο ευθύνης και εμείς που τους ανεχόμαστε, χρόνια τώρα, με την εμπιστοσύνη και την ψήφο, που δίνουμε χωρίς πολύ σκέψη και εκτιμώ ότι έχουμε σήμερα την τελευταία ευκαιρία να τους πισωγυρίσουμε την αδιαντροπιά και την υπεροψία με την οποία μας αντιμετωπίζουν.

Ας τους στείλουμε με την ψήφο μας, εκεί που τους ταιριάζει, στον πάτο βαρελιού, εκεί που μας οδήγησαν!!!


 aegeantimes

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;

Thoureios
Ο βασικός στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι όλα αυτά που έχουν γίνει και που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες  πρέπει να τα «Συνταγματοποιήσουν».
Αν σκεφτούμε ότι το υπάρχουν Σύνταγμα είναι «προβληματικό» και είναι η βασική αιτία που η χώρα μας κυβερνάται  από το ίδιο σύστημα, με την ίδια φιλοσοφία και από τους ιδίους «οίκους», και μάλιστα ετοιμάζονται να προωθήσουν στα πράγματα την νέα γενιά ( Βλέπε Ψυχάρης κλπ), να είμαστε βέβαιοι ότι μια αναθεώρηση στην παρούσα φάση, θα αποτελεί « Εκποίηση περεταίρω της Δημοκρατίας μας».
Πρέπει πάνω απ, όλα να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα στην χώρα μας το δημιούργησε το υπάρχουν πολιτικό σύστημα το οποίο σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι θα "αυτοθεραπευτεί"
Ο Βενιζέλος είναι αυτός που ξέρει παρά πολύ καλά να «αυτοθεραπεύσει» το πολιτικό σύστημα.
Σήμερα όμως αυτό που έχει σημασία είναι να κατανοηθούν τα ζητήματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο και σε καθημερινή βάσει αποδεικνύεται ότι, είτε εξ’ αντικειμένου, είτε για να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς θα κριθούν «αναγκαία» για να καθορίσουν την πορεία της χώρας μας στο μέλλον όπως:
  1.   Η περαιτέρω λειτουργία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος στην οποία θα καθορίζεται η λειτουργία και πιθανά ο νέος ο ρόλος  της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, τα προνόμια των πολιτικών, οι διακριτοί ρόλοι των εξουσιών, ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας, ο χωρισμός κόμματος και κυβέρνησης, κλπ .
  2.   Ο προσδιορισμός και η θεσμοθέτηση συνταγματικά των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Δανειακή Σύμβαση, όπως «Συστηματοποίηση» του νόμου του Μνημονίου, και τον εφαρμοστικών νόμων.
  3.  Ο εμπορικός επαναπροσδιορισμός των ορίων της χώρας με τον προσδιορισμό της ΑΟΖ που θα καθορίσει την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και το μοίρασμα των υπό αξιοποίηση περιοχών στους «εκμεταλλευτές».
  4.  Ο επαναπροσδιορισμός της κατανομής του πληθυσμού με την κοινωνικοποίηση των λαθρομεταναστών στη  χώρα μας.
  5.   Ο επαναπροσδιορισμός των εργασιακών σχέσεων, όπως κατάργηση της μονιμότητας, θεσμοθέτηση επιδόματος φτώχιας,  ελάχιστη σύνταξη,  κλπ  δηλαδή η πλήρη  ευθυγράμμιση του με την Δανειακή Σύμβαση.
  6. Ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας « κράτος» και η λειτουργία του που θα προβλέπει την κατάργηση πολλών φορέων του Δημοσίου και την διοικητική συρρίκνωση του κράτους για να μπορεί να ελέγχεται απόλυτα.
  7.   Η πρόβλεψη νέου τρόπου λειτουργίας της ασφάλειας της χώρας με πιθανή την θεσμοθέτηση για την  ύπαρξης Ευρωστρατού και Ευρωαστυνομίας.
  8. Η πρόβλεψη της λειτουργιας της χωρας με ταυτόχρονη λειτουργία του  Ευρωσυντάγματος.
Σημασία έχει ότι όλα τα παραπάνω και διάφορα άλλα,  σε σχέση με την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ της χώρας που δρομολογείται, είναι προφανές ότι θα επιχειρηθεί να τροποποιηθούν και ο πολιτικός που έχει αναλάβει εργολαβικά αυτή την δουλειά, εξ’ αντικειμένου άλλωστε σαν Συνταγματολόγος , είναι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Σημαντικό επίσης είναι ότι, αυτοί  που έχουν παίξει ρόλο στο παρελθόν της χώρας και την έχουν φέρει έως εδώ,  (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), παρακολουθούν όλα αυτά και δεν θα έχουν παίξει κανένα ρόλο στην ένταξη της στην  ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον ΒΕΝΙΖΕΛΟ να «αποκτήσει» 181 έδρες.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι σήμερα είναι η χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να προβεί σε τόσο σοβαρές   μεταρρυθμίσεις και μάλιστα υπό καθεστώς κατοχής.
Γι’ αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί η δυνατότητα για τροποποίηση του Συντάγματος στον ΕΥΑΓΓΕΛΟ  ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ, ανοίγει σαμπάνιες ο Βενιζέλος!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τί σπέρνουν οι αγρότες μας!

Έτσι είναι... Όταν είσαι στον κόσμο σου 
και δεν έχεις καμία σχέση με την κοινωνία,
βγάζεις βιβλία κατά... της μιζέριας του Έλληνα...
Την ώρα μάλιστα που οι αγρότες δεν μπορούν
να πάρουν τα πρώτα εφόδιά τους για να...
ξεκινήσουν την σαιζόν!
Επειδή οι εταιρίες δεν δίνουν επί πιστώσει
εξαιτίας της "καλής" φήμης που έχει πλέον η χώρα μας...
Κατά τα άλλα... 
"Να γίνουμε παραγωγικοί. δουλεία-δουλειά-δουλεία"...
"πυλώνας παραγωγικότητας η γεωργία"....
Γελοίοι, κάντε κάτι να λυθεί το πρόβλημα, χθες!
Γιώργος Κρόγιας

Διαδηλωτές χτύπησαν και έγδυσαν αστυνομικό στο Σύνταγμα! Οι διαδηλωτές κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας τα ρούχα του αστυνομικού ως λάφυρα!

Φωτο: "indymedia"

Αλέξης Τσίπρας: ''Δε μπορείς να είσαι ισχυρός στη διαπραγμάτευση όταν σε έχουν στο χέρι με την κατάθεση Χριστοφοράκου''


Η θέση μας είναι στο ευρώ αλλά σε τελείως διαφορετικές σχέσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα, δήλωσε από το στούντιο του Ρ9 ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδωντας στην υπόθεση Ζίμενς, στο ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση - όπως είπε - για το μνημόνιο.

''Δε μπορείς να είσαι ισχυρός στη διαπραγμάτευση όταν σε έχουν στο χέρι με την κατάθεση Χριστοφοράκου'', δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ειλημμένη την απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ, πριν από τις εκλογές του 2009 και είπε ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι εκλογές θα γίνουν και είναι πολλή μεγάλη ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα ανατροπης που θα αλλάξει τη ζωή μας, ενώ απηύθυνε νέα πρόσκληση συνεργασίας στο ΚΚΕ και τη Δημοκρατικής Αριστερά.

''Είναι ένα ιστορικό κάλεσμα στο οποίο αδυνατώ να κατανοήσω γιατί δεν ανταποκρίνονται'', είπε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι μετά τις εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης θα πιεστεί πολύ από το πολιτικό σύστημα στο οποίο έκλεισε το μάτι, γιατί απλώς, δε βγαίνουν τα κουκιά.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο προεκλογικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

''Δε μπορούμε να προσεγγίσουμε το μεταναστευτικό με επικοινωνιακούς όρους όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης. Προσπαθεί να δημαγωγήσει και το μόνο που καταφέρνει είναι να βάλει τους Ναζί στο κοινοβούλιο'', είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Δείτε το βίντεο μ΄ όλη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα
Radio 9

Σηφουνάκης: «Είμαστε πολιτικά ανεπαρκείς. Ξαναψηφίστε μας!»

Άρχισαν πλέον να παραδέχονται και οι “κηπουροί” του ΓΑΠ, ότι το 2009 δεν γνωρίζαν τί έκαναν, κυβερνούσαν τον τόπο χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς "μπούσουλα", χωρίς να γνωρίζουν τί γινόταν....“δεν ήξερε το ΠΑΣΟΚ τί έκανε ...” δηλώνει δημόσια με πολιτική ομολογία “ΣΟΚ”, ο κ. Σηφουνάκης στο βίντεο.

Έβαλαν το “χαράτσι” στον Ελληνικό λαό, και κατόπιν το μοίρασαν στίς ασθενέστερες τάξεις του, τον Δεκέμβριο του 2009, κατά τα λεχθέντα του κ. Σηφουνάκη, και αυτό, το θεωρεί πολιτική, πολύ περισσότερο σοσιαλιστική σύλληψη και εφαρμογή, και επιχειρηματολογεί μετά μανίας επ`αυτού.

Την πολιτική εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, τα "εγκλήματα" όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίσαν (Βάσω Παπανδρέου, Χρυσοχοίδης, κτλ), τώρα την βαφτίζουν "δεν γνωρίζαμε, δεν είδαμε, δέν ξέραμε ..."

Εμείς, ο απλός πολίτης, απλά παρακολουθούμε την πολιτική σκέψη και τόν πολιτικό σχεδιασμό του ανδρός, του ΓΑΠ και των παρ’αυτώ, τον άνθρωπο ή μάλλον τούς ανθρώπους, οι οποίοι χωρίς αιδώ, ανερυθρίαστα με σοκαριστικές και αφοπλιστικές ομολογουμένως, θα έλεγα, δημόσιες παραδοχές της πολιτικής τους ανεπάρκειας, εκτιμούν και αναζητούν, περιφέροντας τον δημόσιο λόγο τους, πλέον τον οίκτο, όχι την ψήφο μας.

Φαίνεται ότι ξεχνούν ή κάνουν ότι ξεχνούν, τα πεπραγμένα τους, τα εγκλήματά τους, είς βάρος του Έλληνα πολίτη, την κατάντια στην οποία μας έφερε η επαίσχυντη πολιτική των “πελατών” όχι των πολιτών, της διαχείρισης της εξουσίας ώς αυτοσκοπός τους, χωρίς κανένα πολιτικό χαρακτηριστικό, χωρίς καμμία επαφή με κάθε τί "σοσιαλιστικό" ή τουλάχιστον δημοκρατικά κοινωνικό, με μοναδικό στόχο την προσωπική τους επιβίωση.

Και η "ανεπάρκεια", η προσεκτικά καλυμμένη ημιμάθεια, έχει τα όριά της.

Ας τούς κρίνει ο λαός !!!


aegean

ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Και συ (πράσινο) τέκνο, Παναγιώτη;


Ο Π. Ρουμελιώτης «καρφώνει» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου
Άγνωστες πτυχές από το παρασκήνιο της σκληρής διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου έφερε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ο κ. Ρουμελιώτης αποκάλυψε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα ότι μία από τις...
 βασικές προϋποθέσεις ήταν τότε το κούρεμα του ελληνικού χρέους, «φωτογραφίζοντας» με τον τρόπο αυτό ότι ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζαν για την αναδιάρθρωση του χρέους δύο χρόνια πριν!
«Συνήθως, όταν το Ταμείο έχει να αντιμετωπίσει μια χώρα με διαρθρωτικά προβλήματα και με δημοσιονομικά ελλείμματα σημαντικά και με υψηλό χρέος, τους συστήνει να προχωρήσουν άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους», επισήμανε αρχικά ο κ. Ρουμελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ.
Και συνέχισε: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Ταμείο, δεν μπορούσε από μόνο του να πάρει την απόφαση να πιέσει τη χώρα για να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της. Γιατί φοβήθηκε τις επιπτώσεις της αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης από μια τέτοια ενέργεια, και τις επιπτώσεις που θα έχει η αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είπανε ότι θα πρέπει να γίνει εσωτερική υποτίμηση. Πως θα γίνει εσωτερική υποτίμηση; Χρησιμοποιώντας εισοδηματική πολιτική, δηλαδή μείωση των μισθών και των συντάξεων, που ταυτόχρονα αν εφαρμοστεί στον δημόσιο τομέα κατά κύριο λόγο, μειώνονται και οι δαπάνες του δημοσίου και επομένως μειώνεται και το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά χρησιμοποίησε επίσης και τις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές έτσι ώστε η οικονομία να ξαναρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, μέσα από την απελευθέρωση της. Αυτή ήτανε η προσέγγιση επειδή δεν μπορούσανε να χρησιμοποιήσουνε την συναλλαγματική πολιτική».
Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι το «μοντέλο» αυτό δεν είχε δοκιμαστεί ξανά σε άλλη χώρα και ήταν «η πρώτη φορά που το ταμείο είχε να αντιμετωπίσει μια χώρα όπου όπως σας είπα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία».
Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι «το Ταμείο δέχτηκε αρχικά να μην πιέσει άλλο την Ελλάδα για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της «ωστόσο με την επιφύλαξη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου».
Μάλιστα ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υποστήριξε πως τον Ιούλιο του 2010, τον κάλεσε ο τότε επικεφαλής Στρος Καν στο γραφείο του και είπε ότι πρέπει «να μεταφέρεις στις αρχές σου, ανεπισήμως βεβαίως, γιατί αυτά δεν λέγονται γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές, ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τους Ευρωπαίους για να ανακινήσουν τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του χρέους γιατί το χρέος αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε σε κάποια δεδομένη στιγμή».
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί πως η χώρα βρισκόταν στο «κατώφλι» του ΔΝΤ από το 2009 εν γνώσει μάλιστα της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι νέες αποκαλύψεις, όμως, πως η αναδιάρθρωση του χρέους είχε κλειδώσει πριν καν μπουν οι πρώτες υπογραφές στο Μνημόνιο εγείρει αναμφίβολα νέα πολιτικά και ηθικά ζητήματα.
"newpost" via sibilla

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ" VIDEO

Έχουμε πόλεμο!

Ο Βενιζέλος άρχισε τις Κωλοτούμπες

 Κρίμα Βαγγέλη.

 Είδε ο Βενιζέλος τα γκάλοπ και έκανε την πρώτη τεράστια κωλοτούμπα. Ξεπέρασε και τον Καρατζαφέρη σε πιρουέτα. Κάλεσε όσους βουλευτές είχαν διαγραφτεί να επιστρέψουν. Διαβάστε μόνο τι έλεγαν οι πρωτοκλασάτοι του ΠαΣοΚ πριν από λίγες μόνο μέρες και θα αναρωτηθείτε πως μπορεί να τους πιστέψει ο Ελληνικός λαός.

Λοβέρδος:«Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη καταψήφισαν τα πάντα στη Βουλή,  αυτό το θέμα το έχω συζητήσει ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.Κάποιοι πέρασαν τη .......γέφυρα και μετά την τίναξαν, έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας μετά από εκείνη την έντονη Κυριακή»

Διαμαντοπούλου: Για τους διαγραφέντες είπε ότι μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είπε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».

Ραγκούσης: "Αν επιστρέψουν οι διαγραφέντες, ο πολίτης θα πει "αυτοί εδώ με δουλεύουν"... 

Και πριν περάσουν πέντε ημέρες ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι καλεί όλους τους βουλευτές πίσω. Μάλλον επισκεύασαν  τις γέφυρες που είχαν ανατιναχτεί κατά Λοβέρδο . Τελικά μας δουλεύουν όπως είπε ο Ραγκούσης

 

καφενειο

Η θυσία που συγκλονίζει όλο τον κόσμο


Η αυτοκτονία αυτή ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας..

μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.


Η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χρίστουλα:


Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ ΧριστούλαΤον γύρο του κόσμου κάνει η απόλυτη αυτή πολιτική πράξη

Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.


Τον γύρο του κόσμου εν τωμεταξύ έχουν κάνει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που ακολούθησαν, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στο θέμα ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Στη διεθνή ειδησεογραφία κυριαρχεί η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, γεγονός που προκαλεί αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το Reuters αναφέρεται εκτενώς στην κοινωνική και πολιτική διάσταση της αυτοκτονίας του 77χρονου, η οποία «γρήγορα πυροδότησε κύμα συμπάθειας σε μια χώρα όπου ένας στους πέντε είναι άνεργος και ένα αίσθημα εθνικής ταπείνωσης συνοδεύει τις διαδοχικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

«Πράξεις αυτοκτονίας έχουν υπάρξει καταλυτικές στην ανάπτυξη λαϊκής διαμαρτυρίας στο παρελθόν. Ένας Τυνήσιος έμπορος λαχανικών πυροδότησε τη λεγόμενη "Aραβική Άνοιξη" πυρπολώντας τον εαυτό του το Δεκέμβριο του 2010», υπογραμμίζει το πρακτορείο.

«Η τραγωδία γρήγορα πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τα μικρά, αντιμνημονιακά κόμματα που ετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές να επιρρίπτουν ευθύνες στα μεγαλύτερα κόμματα», συμπληρώνει.

Παράλληλα, το τηλεγράφημα αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία για την άνοδο των αυτοκτονιών. «Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 18% το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς η αυξανόμενη ανεργία, οι υψηλότεροι φόροι και οι συρρικνούμενοι μισθοί οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση. Πέρυσι, ο αριθμός των αυτοκτονιών μόνο στην Αθήνα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Στο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών που σημειώνονται στην Ελλάδα την τελευταία τριετία αναφέρθηκε και το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότερες από 1.500 αυτοκτονίες στην Ελλάδα», σημειώνει. «Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο σημείο στη διάρκεια της ημέρας, φωτογραφίζοντας τον αυτοσχέδιο βωμό και αφήνοντας μηνύματα όπως «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία» και «Το μνημόνιο ενός φόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα επεισόδια που ακολούθησαν την αυτοκτονία ήταν πρώτο θέμα στον ιστότοπο του BBC, όπου επισημαίνεται ότι «η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες φέρονται να έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα καθώς η χώρα εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια χρέη της».

«Ένας ηλικιωμένος άνδρας που αυτοκτόνησε έξω από την ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα, όντας προφανώς απελπισμένος εξαιτίας των χρεών του, υπογράμμισε το ανθρώπινο κόστος μια οικονομικής κρίσης που δεν έχει μόνο φέρει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου οικονομικά αλλά έχει επίσης οδηγήσει σε εκτίναξη του αριθμού των αυτοκτονιών», επισημαίνει η ανταποκρίτρια της βρετανικής Guardian στην Αθήνα.

Η επίσης βρετανική εφημερίδα Ιndependent αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Associated Press που τιτλοφορείται «Αυτοκτονία συνταξιούχου πυροδοτεί βίαιες συγκρούσεις». «Ένας Έλληνας συνταξιούχος αυτοπυροβολήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, κατηγορώντας του πολιτικούς για την οικονομική κρίση στη χώρα σε ένα σημείωμα που οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών», αναφέρεται.

«Αυτοκτονία συνταξιούχου πυροδοτεί διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα», ήταν ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle. «Τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων [..] προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. «Οι συντάξεις είναι ένας από τους τομείς που δέχθηκαν πλήγμα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας», υπογραμμίζει.

Στο περιστατικό της αυτοκτονίας στο Σύνταγμα και στα επεισόδια που ακολούθησαν μεταξύ «..πολιτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ» αναφέρεται και η Wall Street Journal. «Τα πολυάριθμα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε δραστικές μειώσεις των συντάξεων και άλλων παροχών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 25%», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Την ίδια ώρα, το εισόδημα των Ελλήνων συμπιέζεται και από τις περικοπές των μισθών και την αύξηση των φόρων, από τα ακίνητα ως τη βενζίνη».

Η αμερικανική εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κλίμακα», η οποία προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη σε όσους σκέφτονται να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο οι κλήσεις έχουν διπλασιαστεί και προέρχονται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, τα οποία τους οδηγούν σε απόγνωση.

«Με σφαίρα βάζει τέλος στην οικονομική του απόγνωση» ήταν ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος των New York Times, με την εφημερίδα να περιγράφει το τραγικό συμβάν ως «δημόσια αυτοκτονία Έλληνα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων». Και σε αυτό το δημοσίευμα γίνεται λόγος για την αύξηση των ποσοστών αυτοκτονιών στη χώρα, η οποία «παρουσίαζε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, καθώς οι αυτοκτονίες δεν ξεπερνούσαν τις 300 ετησίως».

«Η πρόσφατη αυτοκτονία Έλληνα συνταξιούχου αποτελεί ένδειξη της δυσχερούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα», επισημαίνεται στον αγγλόφωνο ιστότοπο του ρωσικού RT, που επικαλείται σχόλια του διευθυντή της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων DV Advisors, Πάτρικ Γιανγκ. «Δυστυχώς, όλοι οι Έλληνες πολιτικοί και μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων πρέπει να κατηγορηθούν ότι στην ουσία αφήνουν τους πολίτες τους να πεθάνουν της πείνας», σχολίασε.

stopcartel Newsdesk

6.4.12

Ο ρόλος της ορχήστρας στο ναυάγιο κι εμείς…


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου*
Το πλοίο βυθίζεται κομμένο σε αρκετά μέρη, αλλά η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει στα (και τα) γνωστά πολιτικά μοτίβα. Η ορχήστρα θα παίζει αυτά που έμαθε να παίζει και όπως έμαθε φάλτσα θα παίζει, μέχρι τα πνευστά να βγάλουν αντί για μουσικά χρώματα….μπουρμπουλήθρες!

Ας τα πω σήμερα «συνθηματικά» μήπως και συνεννοηθούμε καλύτερα, καθώς όπως διαπιστώνω, η ανάλυση μας σού κάθεται βαριά στο στομάχι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Και ο ναυαγός πρέπει να έχει ελαφρύ στομάχι, δεν λένε; Η ορχήστρα, λοιπόν, αποξενωμένε από τις σχέσεις που σε ορίζουν, συμπατριώτη, θα συνεχίσει να παίζει στους ίδιους πολιτικώς απατηλούς ρυθμούς, αλλά με περισσότερο ρομαντισμό: η φτώχεια δεν θέλει πλέον καλοπέραση, αλλά συμπόνια, καρτερία, περίσκεψη και …προσευχή. Η ζωή δεν είναι μικρή για να είναι θλιβερή, αλλά η ζωή είναι θλιβερή για τους μικρούς ανθρώπους. Γίνετε μεγάλοι, ανοιχτές καρδιές που να χωρούν τους πάντες και τα πάντα και ας περισσεύει ο εαυτός σας! Γίνετε ένα με την ορχήστρα, που δεν υμνεί πλέον το λάθος του καπετάνιου, αλλά το αναπόφευκτο του ναυαγίου για να αναδομηθεί το σκαρί δίχως δημοσιονομικές ατέλειες. Βουλιάζουμε για να πνιγούν όσοι δεν διαθέτουν σωσίβιο, ώστε να ανακτήσει δυναμική η ελπίδα για τους διασωθέντες, που βρίσκονται πάνω σε ένα γλιστερό κατάστρωμα, όπου μόνον όσο γνωρίζουν πατινάζ θα έχουν δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα. Για τα θύματα και τους αποκλεισμένους (θεατές) στο κατάστρωμα παίζουν τα όργανα, αυτούς παρηγορούν, ενώ οι Skaters (πατινέρ) ακούν άλλη μουσική μέσω της ατομικής τους συσκευής, που τους συνδέει απευθείας με Ελβετία, Λονδίνο, Ν. Υόρκη, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Καναρίους, δηλαδή Κανάριους Νήσους… Εκεί το ναυάγιο μετατρέπεται σε ευκαιρία!

Το πρόγραμμα της ορχήστρας υπάρχει αναρτημένο στο περίπτερο (τα πρωτοσέλιδα του Τύπου) σε απόλυτη αρμονία με το ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης. Ένα είναι το πρόγραμμα, αλλά διαφορετικές οι παρτιτούρες για πιάνο, βιολί ή μπουζούκι. Τα τύμπανα παίζουν όπως πάντα αριστερά και διεγερτικά, συνοδεύοντας σε αντίστιξη την συμφωνία, για να ενδυναμώσουν τελικά (αντικειμενικά) το μήνυμα του μαέστρου (του διευθυντή της ορχήστρας της Διαπλοκής): Τα μεμβρανόφωνα παίζουν ευρωπαϊκά, ενώ τα ιδιόφωνα που έπαιζαν παλιά διεθνιστικά, τώρα ακούγονται εθνικιστικά. Τι να κάνεις άμα το σκάφος βυθίζεται δίχως απτό παράδειγμα σωτηρίας; Το ρίχνεις στα ρεμπέτικα και όχι στην «Διεθνή» του Pierre De Geyter και του Eugène Pottier, που του αλλάξανε κάποιοι τους στοίχους δίχως να τον ρωτήσουν. Αυτά τραβάω κι εγώ και ας μην είμαι στιχουργός!! Κρατάνε το ρεφρέν, αλλάζουν όμως το μήνυμα.

Ωχ Παναγιά μου τι πάθαμε…νάσου τώρα και οι δεξιοί κυμβαλισταί και ο νεοναζιστικός κυμβαλοκρούστης, ζητούν την ψήφο σου για μια μόνιμη θέση στην επίσημη ορχήστρα! Τώρα θα αρχίσουν μέσα στο ναυάγιο και οι οργιαστικές λατρείες, όχι ακριβώς της Κυβέλης ή του Διόνυσου, αλλά του ρατσισμού. Αυτό που ακούω είναι το το βακύλιον της απόλυτης χυδαιότητας. Ας δώσει η χάρη σου, να σκουριάσουν γρήγορα τα piatti! Αμ δε, που θα μας κάνει «χάρη» η Παναγία! Χάρες κάνει αποκλειστικά ο Wolfgang Schäuble, από το Φράιμπουργκ, έμπειρος δάσκαλος πολιτικού πατινάζ σε γλιστερό κατάστρωμα ναυαγισμένου σκάφους. Και αυτός, όπως μου εκμυστηρεύτηκε αυτή η καλή κοπέλα με τα γυαλιά, δεν κάνει χάρες όσο παίζει τα φάλτσα της η ελληνική ορχήστρα. Άμα σταματήσει αυτό το «παίξιμο» και γίνει νέα συμφωνία τότε υπάρχει και σχέδιο Γ!

Κοιτάξτε για να καταλάβετε, ο Schäuble είναι ο νέος Χάυντν της οικονομικής ολοκλήρωσης της Γερμανίας… της ΕΕ, πώς να πω! Θέλει να γίνει ο κύριος συνδετικός κρίκος της μεταμοντέρνας πολιτικής συμφωνίας στην Ευρώπη, όχι ασφαλώς με την έννοια του εφευρέτη του είδους, αλλά ως άλλος Χάυντν να συνδέσει τη δομή της (πολιτικής) συμφωνίας της Σχολής του Μανχάιμ με την κλασσική εποχή (των οικονομικών μοτίβων). Μιλώ για το πέρασμα από την μονοθεματική φόρμα σονάτας, στις λεγόμενες τετραμερείς συμφωνίες, όπου μόνον το πρώτο μέρος αποτελεί σονάτα. Επειδή στην Ελλάδα υπήρξε μακρά εισαγωγή (Adagio χρεοκοπίας), η φόρμα της πολιτικής σονάτας στη νέα σύνθεση Schäuble αντιπροσωπεύει μόνο το τμήμα του Allegro. Και αυτό μετά την διεύρυνση της συμφωνίας μέσω της διεθνοπολιτικής ενορχήστρωσης, αλλά και με την διεύρυνση της χρονικής διάρκειας του χρεοστασίου, το οποίο θα μεταβάλλεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ουρά αυτής της ανάπτυξης, με την έννοια της ισορροπίας και της αειφορίας.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτηθείς περί του «τι εννοεί ο ποιητής», δηλαδή εγώ, θα σε συμβουλεύσω να κρατήσεις το κειμενάκι αυτό στο αρχείο σου και θα με θυμηθείς μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Δηλαδή, τόσο καιρό που (τα) έγραφα (συνήθως) στο πλαίσιο μιας περισσότερο ή λιγότερο απλής σημειολογικά αφήγησης, καταλάβαινες τι σημειώνω; Αν καταλάβαινες και το έπαιζες «αφασία», προσποιούμενος τον τρελαμένο ναυαγό που παρασύρεται από την ελληνική ορχήστρα των διαπλεκομένων, ενώ στο μυαλό σου είχες πώς θα βουτήξεις κανένα σωσίβιο για να την σκαπουλάρεις ατομικά, τότε με εξαπάτησες προσποιούμενος ότι δεν πιάνεις το νόημα της αναλυτικής γραφής μου. Μια λοιπόν και υποψιάζομαι ότι με «δούλευες», από τώρα και μετά θα σε παιδεύω εγώ…διαπαιδαγωγικώς: όποτε αποφασίζω να γράφω θα σου μεταφέρω την πραγματικότητα με σημειολογία για πολύ προχωρημένους.

Αφού οι πελάτες της ορχήστρας το παίζουν Lone Rangers του καθεστώτος, συνειδητά ή ασυνειδήτως, ας μιλήσουμε πλέον αποκλειστικά σε εκείνους, των οποίων οι αδένες τους λειτουργούν δημιουργικά και γράφουν ή ακούν/μελετούν μουσική με γνώση και συναισθηματική ευφυΐα για να παράγουν πολιτική ελευθερίας και ισότητας. Γυρίζοντας απολύτως την πλάτη στην ορχήστρα του ναυαγίου, θα αναζητήσουμε νέα μοτίβα πολιτικής έκφρασης, ικανά να αντιμετωπίσουν τη νέα συμφωνική διάσταση που συνθέτει η μετανεωτερικότητα στην Ευρώπη, υπό την κυριαρχία του πολιτικού ηχοχρώματος και των μαθηματικών που αντιστοιχούν σε αυτό (πολιτική τεχνολογία με οικονομικές ασφαλώς διδαχές – learning by numbers) του Wolfgang Schäuble.

Όσοι δεν έχετε ανάγκη να πιστέψετε σε τίποτα και κανέναν, αλλά αποκλειστικά ανάγκη να δημιουργήσετε, κατανοώντας την πολιτική σημασία και αξία αυτού που δημιουργείτε, είναι σίγουρο ότι δεν έχετε θέση στο γλιστερό κατάστρωμα όπου παίζει η ορχήστρα της διαπλοκής και κάνουν πατινάζ τα προβεβλημένα στελέχη της, ενώ οι οπαδοί φοβούνται να κουνηθούν μήπως και γλιστρήσουν. Αφήστε τους να παίζουν τα όργανά τους όπως έμαθαν μέχρι τώρα και αποφύγετε όσο μπορείτε τον θόρυβο της προεκλογικής περιόδου. Δυστυχώς η μεγαλύτερη απειλή για την πολιτική δημιουργία είναι ο προεκλογικός θόρυβος που προκαλείται από ορχήστρες περισσότερο ή λιγότερο ξεκούρδιστων οργάνων, που παίζουν για να διασκεδάσουν το γεγονός του ναυαγίου μιας χώρας που θεωρητικά είχε όλα τα φόντα να ταξιδέψει μακριά δίχως να βρει στα παγόβουνα, που εξ επί τούτοις μεταφέρθηκαν από τον βορρά στον νότο και από τις τράπεζες στα κράτη…



* Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. 

πηγη

κ. Βενιζέλε ... είναι αργά για διαπιστώσεις και νουθεσίες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …
Κίνδυνο ενός κοινοβουλίου εχθρικού προς τον κοινοβουλευτισμό και εκφασισμό της χώρας λόγω ανατροπής των αξιών και της οργής που εναλλάσσεται με τον φόβο, διαβλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είπε στην ομιλία του απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο σχολιασμός …
κ. Βενιζέλε είστε πραγματικά αναιδής και με περίσσιο θράσος όταν μιλάτε για κοινοβούλιο εχθρικό προς τον κοινοβουλευτισμό και για ανατροπή των αξιών!!!
κ. πρόεδρε  (εκλεγμένε από την μοναδική σας … υποψηφιότητα) για ποιο κοινοβουλευτισμό μιλάτε; Αυτόν που το κόμμα σας μετέτρεψε σε κοινοβουλευτική δικτατορία με την οποία  (ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια) καταλύσατε πολλάκις το Σύνταγμα ξεπουλώντας την Ελλάδα και εξαθλιώνοντας τους Έλληνες;
Τολμάτε και μιλάτε για αξίες εσείς και οι σύντροφοι σας που έχετε κατσικωθεί στο σβέρκο του Ελληνικού λαού λέγοντας ότι έχετε εκλεγεί ενώ ξέρετε ότι κλέψατε την ψήφο του το 2009 με την παρομοιώδη πλέον φράση «λεφτά υπάρχουν».
Δεν ντρέπεστε να μιλάτε εσείς προσωπικά όταν τον περασμένο Ιούνιο λέγατε ότι δεν μπορεί να εκβιάζονται οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το επόμενο Σεπτέμβρη επιβάλλατε το γνωστό χαράτσι; Να πάμε και παλιότερα να σας θυμίσουμε ότι είστε ίσως ο βασικότερος υπεύθυνος για την σημερινή πολιτική "αλητεία" όταν επινοήσατε την λεγόμενη ασυλία και παραγραφή για τους κλέφτες και τους απατεώνες του κοινοβουλίου!
Όλοι σας είδαμε (και αηδιάσαμε από το απεχθές ύφος σας) όταν απειλήσατε και εκβιάσατε έναν ολόκληρο λαό (με τις γνωστές μπουρδολογίες και τις ακαταλαβίστικες ρητορικές κορώνες σας) προκειμένου να μας επιβάλλεται να δεχτούμε ... να μας σώσετε ... από την καταστροφή που εσείς και οι συνώμοιοι σας προκαλέσατε εδώ και 30 χρόνια!
Ένα παλιό Ελληνικό τραγούδι λέει “Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα” και παραφράζοντας το σας λέω “Είναι αργά για διαπιστώσεις και νουθεσίες κ. Βενιζέλε” και δεν δικαιούστε να μιλάτε αφού ο βίος και η πολιτεία σας, σας καθιστούν υπόλογο και αναξιοπρεπή στα μάτια και στην συνείδηση όλων μας!

Υποσημείωση
Φίλες/οι να είστε έτοιμοι να ακούσετε και να δείτε αυτή την περίοδο εξωφρενικά πράγματα με παπαρολογίες, κινδυνολογίες (και ίσως και άλλες ποιο δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις) μια και όλοι αυτοί οι "κύριοι" τρέμουν τις εκλογές και θα προσπαθήσουν μαζί με τους πραγματικούς αφεντάδες τους (Μέρκελ και Σία) να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εκβιάσουν προκειμένου να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους δηλ. αυτό του ξεπουλήματος της χώρας, της εξαθλίωσης της ζωής μας αλλά το κυριότερο ... να αποφύγουν την βαριά τιμωρία που τους αξίζει! 

Η επιστολή - καταπέλτης της συντρόφου του φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ



Μια επιστολή - καταπέλτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η σύντροφος του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.
Η Ντίνα Δασκαλοπούλου δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας και μέλο της απεργιακής της επιτροπής γράφει:

"Συνάδελφοι, σε λίγες ώρες ο Μάριος μπαίνει στο χειρουργείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χτυπιέται από τα ΜΑΤ – έτσι και τούτη τη φορά δεν πιστεύαμε ότι είναι κάτι σοβαρό. Και τούτη τη φορά νομίζαμε όλοι ότι θα την γλιτώσει με ένα καρούμπαλο, με δυο μώλωπες και η ζωή θα συνεχιστεί.
Όπως συνεχίστηκε όταν χτύπησαν κατά πρόσωπο την Τατιάνα. Όπως συνεχίστηκε όταν στρίμωξαν τον Άρη. Όπως συνεχίστηκε όταν άφησαν ανάπηρο τον Μανώλη. Όπως, άλλωστε, συνεχίστηκε όταν χτύπησαν ξανά τον Μάριο πριν λίγο καιρό. Όμως αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Αυτή τη φορά η γκλοπιά του «οργάνου» (που πάμε στοίχημα; Για άλλη μια φορά καμία ΕΔΕ δεν θα αποκαλύψει το όνομα και το βαθμό του) ήταν πισώπλατη.
Και άνοιξε το κρανίο του και προκάλεσε αιμορραγία και πιέζει τον εγκέφαλό του και τον στέλνει στο χειρουργείο. Αν δεν κάνει, μας λένε, την επέμβαση μπορεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του να είναι επιληπτικός. Γιατί;
Γιατί ήταν εκεί όταν εκατοντάδες συμπολίτες μας διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία που ήθελαν να περάσει για αυτοκτονία. Γιατί οι εικόνες του από το έγκλημα που συντελείται στην Ελλάδα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Γιατί, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί μας, ο Μάριος έχει διαλέξει πλευρά: ούτε ψέματα, ούτε αυταπάτες, είναι με τους εργάτες.
Τις επόμενες ώρες πολλά ντοκουμέντα θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα αποδεικνύουν ότι η επίθεση των κρανοφόρων στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ έγινε χωρίς καμία αφορμή και μόνο για λόγους εκδικητικούς. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά και δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσουμε για αυτό – θα το κάνει ο δικηγόρος μας. Ούτε έχει καμία σημασία να αναζητήσουμε τον αριθμό και τα διακριτικά του κρανοφόρου που επέφερε αυτό το δολοφονικό, κατά τους χαρακτηρισμούς των γιατρών, πλήγμα στον Μάριο.
Ελάχιστη σημασία έχει το όνομα του αυτουργού, όταν όλοι γνωρίζουμε το όνομα των ηθικών και των πολιτικών αυτουργών. Είναι τα ίδια χέρια που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα (και εκατοντάδων άλλων), είναι τα ίδια χέρια που χτύπησαν τον Μάριο (και δεκάδες άλλους). Η πολιτική του Μαύρου Μετώπου που μετέτρεψε τη χώρα σε εργαστήριο νεοφιλελεύθερων πειραματισμών κατασκευάζει αληθινά θύματα και, ταυτόχρονα, παράγει αληθινά κέρδη.
Το αίμα μας είναι ο πλούτος τους, η «σωτηρία» τους είναι ο εφιάλτης μας. Ως πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ (που μετρά ήδη δεκάδες θύματα της κρατικής καταστολής), αλλά και ως πολίτης της χώρας που μετατρέπεται ταχύτατα σε σωφρονιστική αποικία, ο Μάριος θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το άνανδρο χτύπημα.
Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και περιμένουμε αυτή τη φορά, έστω και αυτή τη φορά, να κάνει κάτι παραπάνω από το να εκφράσει τη «βαθύτατη θλίψη και οργή του». Σε λίγες ώρες ανοίγει η Βουλή των Ελλήνων και περιμένουμε αυτή τη φορά, έστω και αυτή τη φορά, να μην στρέψει το κεφάλι και από αυτή την προαναγγελθείσα επίθεση. Σε λίγες ώρες συνάδελφοι, άλλη μια εργάσιμη μέρα ξημερώνει.
Κι ένας από εμάς – ο πολλοστός- δεν θα είναι δίπλα μας. Αυτό το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι, στα μάτια και τα αυτιά όλων μας."

Πηγή:Ramnousia

Άρχισε η βρώμικη προεκλογική επίθεση εκβιασμού ! - Στην πρώτη γραμμή ο ΣΚΑΪ - Προσοχή !!





Διαβάζοντας την ιστοσελίδα των μέσων του Αλαφούζου που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο της υπεράσπισης και της προώθησης του Μνημονίου και των πιο ακραίων θέσεων που αυτό κομίζει, καταλαβαίνουμε ότι η προεκλογική επιχείρηση   εκβιασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης ξεκίνησε.
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές που όπως φαίνεται μπήκαμε, περιμέναμε ότι το συγκεκριμένο κανάλι αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά μέσα χειραγώγησης,  θα έδιναν τα ρέστα τους προκειμένου με εκφοβισμό, εκβιασμό, εξαπάτηση να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και να την προσφέρουν ως δημοκρατικό άλλοθι και νομιμοποίηση στους υπηρέτες τους δανειστές προκειμένου, να συνεχίσουν ομού το "θεάρεστο"έργο του στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας γενικότερα.
 Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στους τίτλους των κυριότερων ειδήσεων της ιστοσελίδας του βρωμοκάναλου για να καταλάβει τι εννοούμε.
Η αρχή έγινε χτες με δήλωση που έκανε  ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις στον ανταποκριτή του Σκάϊ στην Νέα Υόρκη Δημάδη, πως "οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος". Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο διαβόητος πρόεδρος των τραπεζιτών Νταλάρα, όπου πάλι στον Δημάδη, δηλώνει πως "οι εκλογές δημιουργούν "αβεβαιότητα και ανησυχία στις αγορές". Η συνέχεια δίνεται με σκληρότερη δήλωση απ' τον Γιάννη Παπαθανασίου, εκπρόσωπο του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος αλλά και έναν αποτυχημένο πρώην υπουργό των οικονομικών, που αντί να κρύβεται σε λαγούμι για την σημερινή κατάντια της οποίας είναι απ'τους κύριους συνυπέθυνους, τολμά ξετσίπωτα να δηλώνει εκβιάζοντας πως "η επικράτηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων ισοδυναμεί με εξαθλίωση".
Όλα αυτά και άλλα πολύ χειρότερα τα περιμένουμε. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τα διλήμματα, οι εκβιασμοί, ο εκφοβισμοί, οι κραυγές τους θα μεγαλώνουν. Μην κιοτεύετε, μη φοβάστε !! Τα ίδια έλεγαν όλες αυτές τις φορές που μας "έσωζαν".  Την ίδια φρασεολογία και την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιούσαν. 
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που υπερασπίζεται εκτός απ' την ίδια του την ύπαρξη, πάσης λογής και φύσεως συμφέροντα, θα δώσει τα ρέστα του σ'αυτές τις εκλογές. Γι'αυτό δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Πράγματι απ'αυτές τις εκλογές και άρα απ'τις δικές μας αποφάσεις θα κριθεί ποιος θα επικρατήσει τελικά και πως θα είναι το πολιτικό σκηνικό την  επόμενη μέρα. 
Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα και μοναδικό:
Θα δώσουμε παράταση ζωής σ' ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που πρότεινε και εφάρμοσε χειραγωγώντας, όχι μόνο ένα πλήρως αποτυχημένο πολιτικοικονομικό αλλά και κοινωνικό μοντέλο που στηρίχτηκε στη διαφθορά-διαπλοκή, στους ημετέρους και στο παρασκήνιο, διαλύοντας τη χώρα, τις όποιες δομές της και τους πολίτες της, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά, εκμαυλίζοντας και μεταβάλλοντας μεθοδικά τον αξιακό τους κώδικά, κάνοντας τους πολίτες χωρίς ταυτότητα, πολιτιστική, εθνική και άρα έρμαιο των ορέξεων τους;


'Η θα τους τελειώσουμε επιχειρώντας μια νέα αρχή, διασώζοντας ότι μπορούμε απ'το παρόν αλλά κυρίως προστατεύοντας και υπερασπίζοντας το μέλλον των παιδιών μας;

Η απόφαση είναι στα χέρια μας ! 
Κι αυτή τη φορά μετά την απομάκρυνση απ'το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Δημήτρης Κωνσταντίνου
 

Το επόμενο βόλι πρέπει να σκάσει στο κεφάλι των δωσίλογων και των προσκυνημένων


 === ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ…
 === 








του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
=== Εκεί, στην ίδια πλατεία,  επέλεξε ένας περήφανος απόμαχος της ζωής, να ποτίσει με το αίμα του το σπόρο της εθνικής αφύπνισης και της παρκαρισμένης μας περηφάνιας.
 === Αυτός το καθήκον του το έκανε.
=== Δεν επέλεξε απλά να μην ταπεινωθεί. Επέλεξε να αφυπνίσει συνειδήσεις.
=== Δεν επέλεξε να σπρώξει κάτω από το χαλί την εξαθλίωση και να συμβιβαστεί με τη μοίρα που διάλεξαν οι άλλοι για λογαριασμό του.  Επέλεξε να την κοιτάξει κατάματα δίνοντας όρκο σε Θεό και πατρίδα πως θέλει με το αίμα του να ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης μιας κοινωνίας που δε δίστασαν να ταπεινώσουν.
=== Δεν επέλεξε να πορευτεί το δρόμο της μιζέριας και της κακομοιριάς, αλλά να ανέβει ψηλά στο βάθρο των δικών μας ηρώων.
=== Και το σημαντικότερο…
=== Δεν μας προέτρεψε να τον ακολουθήσουμε στη δική του περήφανη διαδρομή, αλλά απαίτησε να κάνουμε ακόμη πιο περήφανη τη δική μας διαδρομή, υποδεικνύοντας σε όλους εμάς, πως το επόμενο βόλι πρέπει να σκάσει στο κεφάλι των δωσίλογων και των προσκυνημένων…
=== Η θυσία του – γιατί πραγματικά για θυσία πρόκειται – ήταν ένα ηχηρό χαστούκι ντροπής για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Χαστούκι για όσους κιότεψαν, καταδεικνύοντας πως ο ραγιαδισμός δεν είναι μονόδρομος, και ότι στον αντίποδά του βρίσκεται ο δρόμος της εθνικής υπερηφάνειας.
Χαστούκι για κείνους που κατήντησαν δηλωσίες, αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της περηφάνιας δε γράφεται με τους κοντυλοφόρους της Μέρκελ αλλά με την καρδιά μας και με το αίμα μας.
Χαστούκι για τα ραμολιμέντα που δε δίστασαν να πάρουν στα χέρια τους το δίευρο και το ψηφοδέλτιο της ντροπής, για να επιβραβεύσουν ως ηγέτη τους τον πρωταγωνιστή της εθνικής προδοσίας, αποδεικνύοντας πως είναι καλύτερα να καταχτάς στα μάτια τον παιδιών του τη δόξα αυτού που τίμησε τα όνειρά τους και σαν άνθρωπος και σαν πατέρας, παρά την ντροπή εκείνου που συμμάχησε ανοικτά ή κεκαλυμμένα με το δήμιο της ζωής και τον ονείρων τους.
Χαστούκι στους καιροσκόπους και τους πατριδοκάπηλους που δε δίστασαν να μετατρέψουν την έννοια της πατρίδας σε κορσέ για τις γκαστρωμένες τους φιλοδοξίες.
Χαστούκι στους φαφλατάδες του «ξεσηκωμού», που προτιμούν να αμπελοφιλοσοφούν για την ανάγκη και το χαρακτήρα του, αλλά αρνούνται επίμονα να βάλουν πλάτη για να τον οργανώσουν, παραμένοντας πεισματικά εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα ιδεολογήματα, θεατές μιας κοινωνίας που χάνεται και μιας πατρίδας που αποδομείται.
Μη με ρωτήσετε τι κατάλαβαν όλοι τούτοι από τη φωνή ενός περήφανου ήρωα…
Δείτε τις δηλώσεις τους…
Διαβάστε τις εφημερίδες τους…
Κοιτάξτε τα αμήχανα και γεμάτα τρόμο πρόσωπά τους….
Και τότε θα διαπιστώσετε δυο πράγματα:
1.– Δεν κατάλαβαν τίποτε απολύτως είτε γιατί δε θέλησαν, είτε γιατί αρνούνται να ξεβολευτούν από την πεπατημένη…
2.– Τρέμουν ακόμη και στην ιδέα πως αυτό που οι ίδιοι δεν κατάλαβαν, αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει η κοινωνία και θα τους ξεβολέψει οριστικά.
Γι αυτό, αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα δε σουλουπώνεται. Η ανατροπή του είναι μονόδρομος αν θέλουμε ο τόπος μας να έχει μέλλον.
Γιατί μέσα στην απίστευτη αθλιότητά του, γέμισε προέδρους και αρχηγούς, αλλά δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε έναν ηγέτη ικανό να εμπνεύσει τον ξεσηκωμό αυτού του λαού με στόχο την ανατροπή του δωσιλογισμού και την αθλιότητας.
Μόνο που αυτή η θυσία… αυτή τη φορά… δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Αυτό που δεν έχουμε πρέπει να ρθεί…
Αυτό που δεν τολμήσαμε πρέπει να ζωντανέψει…
Αυτό που καπηλεύτηκαν πρέπει να το αρπάξουμε από τα βρωμισμένα τους χέρια, γιατί δε τους ανήκει και δε τους ανήκε ποτέ…
Το πολιτικό μανιφέστο του ξεσηκωμού γράφτηκε με αίμα. Δεν έχουμε παρά να το διαβάσουμε σωστά, και τότε τρία πράγματα θα δούμε να ξεπροβάλουν μέσα από τα λόγια του θυσιασμένου στο βωμό της αξιοπρέπειας…
—Εθνική ανεξαρτησία…
—Λαϊκή κυριαρχία…
—Κοινωνική απελευθέρωση…
Σ αυτό τον αγώνα… Οι φαφλατάδες έχουν δυο δρόμους να διαλέξουν.
Ή ακολουθούν… ή «αυτοκτονούν» οριστικά στα σκουπίδια της ιστορίας.
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Αν προσέξατε, απέφυγα για άλλη μια φορά να ασχοληθώ με θέμα αυτοκτονίας, ως μέσου αντίδρασης. Έχω γράψει σχετικά, όπως στην ανάρτηση  http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/19213
Το νέο συμβάν είναι πολύ νωπό και δεν επιτρέπεται να επαναλάβω. Είμαι ριζικά αντίθετος κατά ενός τέτοιου μέσου αντίδρασης, που δεν περιλαμβάνει πλήγμα κατά της κατοχικής κυβέρνησης.
Για να επηρεάσεις μετά θάνατο εξελίξεις, θα πρέπει να ήσουν ζωντανός εν ζωή.-

 ΜπαρμπαΝίκος

Η εκλογική ανατροπή γέννησε προβληματισμούς…




Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

     Καθώς έρχονται οι δικές μας Εθνικές Εκλογές καλώ την προσοχή σας στην εντυπωσιακή εκλογική ανατροπή της 29ης Μαρτίου  στην Αγγλία που  καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή σε επαναληπτικές εκλογές για το Βρετανικό Κοινοβούλιο, και γέννησε προβληματισμούς καθοδόν προς τις Βρετανικές εκλογές Αυτοδιοίκησης της 3ης Μαΐου.
     Η ανατροπή αφορά στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν για την Βουλευτική έδρα του Δυτικού Bradford αφού τον Φεβρουάριο παραιτήθηκε  ο ήδη εκλεγμένος Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος για λόγους υγείας. Στην αναμέτρηση συμμετείχε και ο κ George Galloway, που είχε διαγραφεί από το Εργατικό Κόμμα για τις ανατρεπτικές και εκτός Κομματικής γραμμής θέσεις του που αφορούσαν όχι μόνο τοπικά και εθνικά θέματα αλλά και διεθνή όπως το Παλαιστινιακό και το Ιράκ.
     Ο κ Galloway κατάφερε να ανατρέψει ΟΛΑ τα προγνωστικά και να κερδίσει την βουλευτική έδρα παίρνοντας το 56% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του ασθμαίνοντες όχι μόνο τον υποψήφιο του Συντηρητικού Κόμματος του κ Cameron με το 8% αλλά και τους Εργατικούς του κ Milliband που πήραν μόλις το 25%!..
     O κ Galloway είναι ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο, είχε υπηρετήσει ως Βουλευτής των Εργατικών πριν διαγραφεί από το Κόμμα το 2003 εξαιτίας των δραστηριοτήτων και θέσεών του όπως την αντίδρασή του για τον πόλεμο του Ιράκ.
     Παραθέτω στοιχεία της βιογραφίας του:
     Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1954 και ανήκει στο Κόμμα British Respect Party, συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών, τώρα Member of Parliament (MP) for Bradford West. Είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως Βουλευτής του Labour Party, στην περιοχή Glasgow Hillhead και στην περιοχή Glasgow Kelvin από το 1987 ως το 2005. Διεγράφη από το Κόμμα τον Οκτώβριο του 2003, την ίδια χρονιά που είχε τραβήξει επάνω του την Εθνική προσοχή για την αντίδρασή του στο πόλεμο του Ιράκ Iraq War. Στη συνέχεια έγινε καταστατικό μέλος και συνιδρυτή του αριστερού Κόμματος Respect Party και είχε εκλεγεί Βουλευτής στην έδρα του Bethnal Green and Bow in 2005.[4] In 2010, Ακολούθησε η ανεπιτυχής προσπάθειά του για την έδρα της περιοχής Poplar and Limehouse, και το 2011 η επίσης ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για την έδρα Glasgow list για το Κοινοβούλιο της Σκωτίας Scottish Parliament, και τελικά η πρόσφατη εκλογή του για τις επαναληπτικές εκλογές στην έδρα του Bradford West by-election, 2012.
     Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η υποστήριξή του για τους Παλαιστινίου και η εναντίωσή του στο Ισραηλινό Κράτος και τη συμπεριφορά του απέναντι στους Παλαιστινίους (παραθέτω εδώ σχετικά δημοσιεύματα).  (ο κ Galloway είναι ευρύτατα γνωστός για τον αγώνα του και την υποστήριξή του στους παλαιστινίου στη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα μεταξύ Palestinians και IsraeliPalestinian conflict. Αγωνίστηκε για την ανατροπη των Οικονομικών περιορισμών sanctions against Iraq στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000 και εναντιώθηκε στην εισβολή στο Ιράκ 2003 invasion. Παρουσιάστηκε και ανέπτυξε τις θέσεις του στη Γερουσία των ΗΠΑ  United States Senate το 2005 για τις αποκαλούμενες «παράνομες πληρωμές» στο γνωστό πρόγραμμα του ΟΗΕ «πετρέλαιο για τρόφιμα» United Nations' Oil for Food Programme.)
     Σχολιάστηκε ο έντονος θρησκευτικός και  «μειονοτικός» χαρακτήρας της προεκλογικής καμπάνιας του κ Galloway που υποστήριξαν με πάθος οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής ενώ ο εκλεγμένος πλέον Βουλευτής, στην επινίκια ομιλία του, ευχαρίστησε την Μουσουλμανική κοινότητα μιλώντας για «Bradford Spring» (σε αντιστοιχία με την  «Arab Spring») δηλώνοντας απερίφραστα: « Ο Μουσουλμάνος είναι κάποιος που φοβάται μόνο την ημέρα της κρίσης. Εγώ είμαι έτοιμος γι 'αυτήν… "
     Κλείνοντας καλώ την προσοχή σας στην αναφορά σε πρόσφατο άρθρο των Times - India σύμφωνα με το οποίο σε Έρευνα που έκανε η Βιβλιοθήκη της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων διαπίστωσε ότι ενώ ο Χριστιανισμός έχει μειωθεί, άλλες θρησκείες έχουν δει απότομες αυξήσεις.
    Ο Χριστιανισμός χάνει περισσότερο από μισό εκατομμύριο πιστούς κάθε χρόνο, ενώ ο αριθμός των άθεων και αγνωστικιστών ανεβαίνει κατά σχεδόν 750.000 άτομα ετησίως.
    Σχετικό άρθρο στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Ινδουιστές αυξήθηκαν κατά 43 τοις εκατό κατά τα τελευταία έξι χρόνια.
    Στην ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των μουσουλμάνων έχει σημειώσει άνοδο κατά 37 τοις εκατό και των Βουδιστών κατά 74 τοις εκατό.
    Το 2010 υπήρχαν περίπου 41,1 εκατομμύρια Χριστιανοί στη Βρετανία, 7,6 τοις εκατό λιγότεροι από ότι πριν περίπου έξι χρόνια.
    Ο αριθμός των Σιχ και των Εβραίων πιστών μειώθηκε ελαφρώς, σύμφωνα με την Daily Mail.
     Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…