ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.1.09

ΣΥΝΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ …..(ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ)

Γράφει ο/η Greek American News Agency
08.01.09
prohn_proedroi_usa_07_01_09.png ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ

"ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ"?????

Chemical Control of World Climate

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ "TO ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ"

ofthalmolutra1

Η επιβράβευση της αφιλοτιμίας




Όλα όσα γράφουμε σε τούτες τις γραμμές, σας είναι ήδη γνωστά. Αν όχι, επαναλαμβάνουμε ότι ο, μέχρι προχτές, υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, τη νύχτα του καταραμένου εκείνου Σαββάτου, διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσαν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελενα Παπαρίζου, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη και τις συζύγους τους.

Όταν δηλαδή, στις 9 το ίδιο βράδυ, είχε δολοφονηθεί στα Εξάρχεια ένας 15χρονος μαθητής και είχαν αρχίσει οι πρώτες κινητοποιήσεις και ταραχές, ενώ οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με έκτακτα δελτία αναφέρονταν εκτενώς στο γεγονός και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα των νυχτερινών κέντρων δεν αρχίζει από τις 9 το βράδυ, αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται και δύο υπουργοί δεν ενημερώθηκαν από κανένα!

Ο Στυλιανίδης, βέβαια, υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε τα άσχημα νέα γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, και -μόλις τα έμαθε- έφυγε από το νυχτερινό κέντρο. Δυστυχώς όμως (γι'αυτόν), όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά ο «λεβέντης» κι η συντροφιά του διασκέδαζαν μέχρι τις 4.30 το πρωί!

Σαν μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα, το βράδυ πάλι, στις 8, την ώρα που καιγόταν όλη η Αθήνα, ο Στυλιανίδης πήγε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ!

Όταν τον ρώτησαν λοιπόν οι δημοσιογράφοι, πού βρήκε το κουράγιο να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα τέτοιες στιγμές, ισχυρίστηκε ότι πήγε μόνο και μόνο για να συζητήσει με πολιτικούς του φίλους που είχαν κατέβει από την Κομοτηνή για τον αγώνα!

Τρίτη απανωτή αθλιότητα του Στυλιανίδη, ήταν ο χαρακτηρισμός ως «απερισκεψίας», τον οποίο χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει την ενέργεια του αστυνομικού που σκότωσε τον 15χρονο μαθητή, προκαλώντας την αγανάκτηση όσων τον άκουσαν.

Αυτόν λοιπόν τον αφιλότιμο άνθρωπο, όχι μόνο δεν τον εξοστράκισε ο πρωθυπουργίσκος, αλλά του ανέθεσε νέο υπουργείο, το υπουργείο Μεταφορών, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Και είναι άκρως λυπηρό, που δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους «ατσαλάκω τους» της δημοσιογραφίας, αλλά και το υπόλοιπο κωλοδημοσιογραφικό κατεστημένο, να πει δυο λέξεις κριτικής, πέντε κουβέντες σταράτες, στον ανεπάγγελτο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει την απαίτηση να πιστέψουμε πως, με τον καινούργιο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, όλα θα πάνε καλά από εδώ και μπρος.

Πιστέψτε με, μετράω τις κουβέντες μου μία-μία και με δυσκολία συγκρατώ το ανυπόταχτο θυμικό μου, αλλά είναι αδύνατο να μην αγανακτεί κανείς με όσα βλέπουν τα μάτια μας κι ακούν τ' αφτιά μας τον τελευταίο καιρό.

Θέλω να πιστεύω ότι -δεν μπορεί- θα βρεθεί κάποιος σ' έναν από τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, να δείξει έμπρακτα στον Στυλιανίδη, τι νιώθουν για το άτομό του όσοι διαθέτουν ακόμη λίγο φιλότιμο.

Νίκος Χρ. Κουκολιάς
10-Ι-2009
http://www.politistiki.gr

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ






























Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ….ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

Βόμβες θανάτου από την Ελλάδα για τη Γάζα;

του Χάρη Μπότσαρη

Μετά την αποκάλυψη για τον εφοδιασμό των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με πυρομαχικά των ΗΠΑ μέσω της Ελλάδας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε ότι το φορτίο δεν προορίζεται για τις επιχειρήσεις της Γάζας αλλά για αποθήκευση στο Ισραήλ.

Ο σμηναγός Πάτρικ Ράϊντερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αποθηκεύουν πυρομαχικά σε ορισμένες χώρες για να τα χρησιμοποιήσουν αμέσως σε περίπτωση ανάγκης και ανάμεσα σ’ αυτές είναι το Ισραήλ με απόφαση του Κογκρέσσου από το 1990.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού τα «πυρομαχικά» θα είναι τοποθετημένα σε 325 κοντέϊνερς των 20 ποδών και η μεταφορά θα γίνει από το λιμάνι του Αστακού στο Άσντοντ του Ισραήλ εντός του Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ΗΠΑ δεν έδωσε για λόγους ασφάλειας λεπτομέρειες για τα πυρομαχικά και στοιχεία για τα λιμάνια φόρτωσης-εκφόρτωσης, αλλά επιβεβαίωσε τον εφοδιασμό που όπως είπε «ήταν προγραμματισμένος» και ισχυρίστηκε ότι το φορτίο δεν έχει σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα.

Τον διαγωνισμό μεταφοράς του φορτίου από τον Αστακό στο Άσντοντ (βόρεια σύνορα Γάζας) κέρδισε γερμανική πλοιοκτήτρια εταιρεία που αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με το φορτίο.

Τον Σεπτέμβριο 2008 το Κογκρέσσο ενέκρινε την πώληση προς το Ισραήλ 1.000 bunker-buster missiles GBU-39 που κατευθύνονται μέσω GPS .

Οι GBU-39 θεωρούνται από τις πιο εξελιγμένες και ακριβείς βόμβες στον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του εφοδιασμού του Ισραήλ με αμερικανικά πυρομαχικά μέσω Ελλάδας δημιουργεί κρίσιμα ερωτήματα, ιδιαίτερα καθώς συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στη Γάζα:

-Γιατί χρησιμοποιείται ελληνικό λιμάνι για μεταφορά υλικών που σκορπίζουν τον θάνατο;

-Τι γνωρίζουν για την υπόθεση τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Εμπ. Ναυτιλείας;

-Τι περιέχουν τα κοντέϊνερς στον Αστακό και αν στο φορτίο περιλαμβάνονται οι απαγορευμένες βόμβες διασποράς ποιά είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης;

Σχετικό θέμα: Οι ΗΠΑ εφοδιάζουν το Ισραήλ με πυρομαχικά μέσω Ελλάδας


http://www.protothema.gr

Τί πραγματικά επιδιώκουν οι Τούρκοι με τις τελευταίες προκλήσεις στο Αιγαίο;


του Σάββα Καλεντερίδη
Οι Τούρκοι άρχισαν τις τελευταίες ημέρες να επιδεικνύουν απέναντι στην Ελλάδα συμπεριφορά που ανασύρει μνήμες από το παρελθόν, αφού, μετά τα Ίμια και τις θεωρίες της Άγκυρας περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, για πρώτη φορά προβαίνουν σε έμπρακτη και όχι θεωρητική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε δυο νησιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Τί είναι όμως αυτό που ώθησε την τουρκική κυβέρνηση να αλλάξει στάση ...
απέναντι στην Ελλάδα, μετά από μια περίοδο που τα ελληνοτουρκικά είχαν μπει σε μια φάση "εναλλακτικής" διαχείρισης μέσω αέναων και αλλεπάλληλων συνομιλιών για τα ΜΟΕ και επισκέψεων εκατέρωθεν που τις περισσότερες φορές εξαντλούνταν σε κινήσεις αβροφροσύνης και χαμόγελα, διαδικασία που στην ουσία νομιμοποιούσε και παγιοποιούσε τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η Άγκυρα έμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της στο Αιγαίο, το Κυπριακό και το Πατριαρχείο.
Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να αποφύγουμε να αναλύσουμε τα γεγονότα με βάση την εξαιρετικά ανόητη άποψη που ακούγεται -δυστυχώς και από στόματα υπευθύνων- κάθε φορά που η Τουρκία αναπτύσσει μια επιθετική πολιτική εις βάρος της χώρας μας, ότι δηλαδή η γειτονική χώρα προσπαθεί μέσα από μια ελληνοτουρκική κρίση να κάνει εξαγωγή των εσωτερικών της προβλημάτων ή ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις "κάνουν του κεφαλιού τους", ερήμην της τουρκικής κυβέρνησης.
Χωρίς να προβούμε σε ανάλυση και εκτίμηση της σκοπιμότητας και της αποτελεσματικότητας της ελληνικής πολιτικής γύρω από την αντιμετώπιση της απαράδεκτης τουρκικής επιθετικότητας τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να αναζητήσουμε με ψυχραιμία την πραγματική αιτία που "ζωντάνεψε" τις τουρκικές διεκδικήσεις μετά από μια περίοδο σχετικής και πολύ επικίνδυνης για τα συμφέροντά μας ηρεμίας περίπου δέκα ετών.
Αν και σε τέτοια θέματα είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να προβαίνει κανείς σε μονοδιάστατες και απόλυτες εκτιμήσεις, κατά την άποψή μας η πραγματική και ίσως μοναδική αιτία που προκάλεσε την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο αυτή, είναι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η τουρκική κυβέρνηση στο θέμα των παραχωρήσεων που θα πρέπει να κάνει για να προχωρήσει ομαλά η ενταξιακή πορεία στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, το οποίο στην ουσία οδηγεί στην de facto αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
Η Τουρκία, αποφασισμένη να μην υποχωρήσει από τη θέση της για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στριμωγμένη από τις πιέσεις της Ε.Ε. για εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, για τις οποίες πιέσεις θεωρεί ως κύρια υπεύθυνη την Ελλάδα, επανέρχεται με πιο επιθετικό τρόπο στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, έχοντας ως στόχο να εκβιάσει την Ελλάδα και να την υποχρεώσει να υποχωρήσει από τις όποιες προϋποθέσεις θέτει στην Άγκυρα μέσω Βρυξελλών για το Κυπριακό και για μια σειρά από άλλα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Σε περίπτωση λοιπόν που η εκτίμησή μας είναι ορθή (εμείς πιστεύουμε ότι είναι και για όσους την αμφισβητούν δεν έχουν παρά να διαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μπαμπατζάν από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα), αυτό που μένει είναι να οξυνθούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής πολιτείας και των εμπλεκομένων υπουργείων απέναντι σε κάθε πρόκληση και σε κάθε προβοκάτσια που είναι δυνατόν να προέλθει από την Άγκυρα, από κύκλους στην Ελλάδα ή από ξένα κέντρα, να λειτουργήσει επιτέλους η συνείδηση σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης για την ανάγκη ορθής και αποτελεσματικής διαχείρησης κρίσεως και, αφού ξεφύγουμε και από αυτόν τον σκόπελο, χωρίς απώλειες θέλουμε να πιστεύουμε, να χαραχτεί επιτέλους μια πολιτική για τη ριζική αντιμεπώπιση από τη χώρα μας του διεθνούς προβλήματος που λέγεται Τουρκία.
Πάντως, ένα είναι σίγουρο, η σωστή διεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος αυτού δεν είναι οι διάφορες πρεσβείες ούτε διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που μας χαϊδεύουν τ' αυτιά ότι θα λύσουν αυτοί για μας το πρόβλημα με ένδοξους ή άδοξους σπαρτιάτες, αλλά η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να στηρίξει μια εθνική πολιτική για την έξοδο από την πολύχρονη κρίση η οποία -άλλοτε σε ύφεση και άλλοτε σε έξαρση- ταλανίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

infognomonpolitics

Πως έγινε και τα επεισόδια σταμάτησαν και δεν πήραν έκταση;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τόσες ημέρες όλοι φώναζαν γιατί δεν κάνει τίποτα η αστυνομίακαι τώρα που η αστυνομία έκανε κάτιάρχισαν τα όργανα των γνωστών κύκλων να μιλάνε για επιθέσεις αστυνομικών σε αθώους πολίτες!Και αφού ρε παιδιά η αστυνομία αναλώθηκε στους αθώους πολίτες και τους αθώους δικηγόρουςτότε πως έγινε και τα επεισόδια δεν κράτησαν παραπάνω από μισή ώρα;μήπως τελικά κάποιοι από τους λεγόμενους αθώους πολίτες έπαιζαν και παίζουν ένα όχι τόσο αθώο ρόλο;και επαναλαμβάνω το ερώτημα αφού η αστυνομία όπως ισχυρίζονται κάποιοι δεν τα έβαλε με τους κουκουλοφόρους και τους άφησε ανέγγικτουςαλλά ασχολήθηκε μόνο με τους !αθώους! πολίτες και δικηγόρουςτότε πως έγινε και τα επεισόδια σταμάτησαν και δεν πήραν έκταση;

Αιγαίο: Μία απεριποίητη πληγή του Ελληνικού κράτους. Ως πότε;


Απο Eύη Βαγιάτη


-Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και ασχολήθηκα με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά με όλο αυτό το story Ελλάδα-Τουρκία (δίκαιο θάλασσας) και κατάλαβα τί ακριβώς γίνεται ή μάλλον δε γίνεται, απογοητεύτηκα πλήρως…
Το θέμα μπορεί να λυθεί εάν βρεθεί, απλούστατα, κάποιος που θα χει τα κότσια και τον τσαμπουκά να το κάνει
!

«Οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», δήλωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από την πλευρά της Τουρκίας…
Τα λόγια της αυτά προκάλεσαν την οργή μου…
γιατί; Μα για την κοροϊδία, για το παραμύθι που μας έχουν μάθει να πιπιλάμε σαν καραμέλα τόσα χρόνια… «αχ, αυτοί οι άτιμοι οι Τούρκοι, παραβιάσεις επί παραβιάσεων κλπ., κλπ.»…
Και γιατί δεν κάνει κάτι η Ελλάδα να διασφαλίσει τα όρια του εναέριου χώρου της ή να οριοθετήσει επιτέλους την αιγιαλίτιδα ζώνη της;
Γιατί δεν τίθενται επιτέλους σε εφαρμογή οι διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου;

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει απαντήσεις; …


Αιγιαλίτιδα ζώνη (ή χωρικά ύδατα) είναι η θαλάσσια ζώνη που εκτείνεται πέρα απ’ την ξηρά και απ’ τα εσωτερικά ύδατα και επί της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί πλήρη κυριαρχία.


Όσον αφορά το νομοθετικό καθεστώς που διέπει το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων κατά καιρούς έχουν υιοθετηθεί διάφορες λύσεις.
Εν τέλει σήμερα η Ελλάδα έχει εύρος 6 μιλίων.
Ειδικά για τον προσδιορισμό του εναέριου χώρου υπεράνω της χωρικής θάλασσας, το εύρος της χωρικής θάλασσας ορίζεται στα 10 ναυτικά μίλια.
Η νομοθετική αυτή εικόνα μόνο ορθόδοξη δεν είναι, καθώς δεν νοείται κυριαρχία επί του αέρος χωρίς αντίστοιχη κυριαρχία επί του εδάφους ή της θάλασσας.


Η Τουρκία εμπράκτως από το 1974 αμφισβητεί τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο που υπέρκειται της θαλάσσιας ζώνης μεταξύ των 6 και 10 μιλίων στο Αιγαίο.


Το ανώτατο επιτρεπτό όριο της αιγιαλίτιδας ζώνης καθορίζεται τόσο από το εθιμικό δίκαιο όσο και από το άρθρο 3 Σύμβασης του Δικαίου Θάλασσας και ορίζεται στα 12 μίλια. Η Ελλάδα δικαιούται λοιπόν να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι το ανώτατο αυτό όριο.
Σε περίπτωση μάλιστα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, το 64% περίπου του Αιγαίου θα περιέλθει στην ελληνική κυριαρχία.


Από το 1974 που η Ελλάδα εξεδήλωσε την πρόθεσή της να υλοποιήσει τη δυνατότητα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο για αιγιαλίτιδα ζώνη 12 μιλίων, η Τουρκία αντιδρά εντόνως χαρακτηρίζοντας την πιθανή επέκταση της ελλαδικής αιγιαλίτιδας ζώνης ως «αιτία πολέμου».


Σημειωτέον δε ότι η απειλή χρήσης βίας αποτελεί διεθνές αδίκημα, σύμφωνα και με τον Χάρτη Η.Ε. Η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφύγει κατά της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την απειλή αυτή!
Γιατί δεν το έκανε;;;


Τα επιχειρήματα που προβάλλει η Τουρκία για να στηρίξει την αντίδρασή της στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στερούνται νομικής βάσης. Θα αναφέρω κάποια μόνο από αυτά…


Σύμφωνα με τους τούρκικους ισχυρισμούς, η Ελλάδα δεν δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μονομερώς γιατί το Αιγαίο αποτελεί ημίκλειστη θάλασσα και κατά συνέπεια, μια τέτοια ενέργεια θα απαιτούσε την προηγούμενη συγκατάθεση της Τουρκίας ως ομόρου παράκτιου κράτους.
Η ίδια η Τουρκία βέβαια όταν επέκτεινε τη αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια στη Μαύρη Θάλασσα
δεν ζήτησε προηγουμένως τη συγκατάθεση των γειτονικών παράκτιων κρατών!

Ένα άλλο νομικοφανές επιχείρημα της Τουρκίας συνιστά το ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12 ν.μ. θα καταστήσει το Αιγαίο μια ελληνική «λίμνη» με αποτέλεσμα να περιορισθεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να θιγεί το δικαίωμα της Τουρκίας για πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα με αποτέλεσμα να απειλούνται σοβαρά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.
Το Δίκαιο Θάλασσας το προέβλεψε και αυτό όμως! Στην αιγιαλίτιδα ζώνη αναγνωρίζεται το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης σε πλοία τρίτων κρατών.


Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμίσεις της Σύμβασης Δικαίου Θάλασσας σχετικά με το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, την υφαλοκρηπίδα των νησιών και άλλες ανάλογες ρυθμίσεις ευνοϊκές για τις ελληνικές θέσεις, οδήγησαν την Τουρκία στη μη υπογραφή της Σύμβασης Δικαίου Θάλασσας.
Ωστόσο το διεθνές δικαίωμα της Ελλάδας για αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ. θεμελιώνεται και στο εθιμικό δίκαιο!


Όσον αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, η έναρξη της ελληνοτουρκικής διαφοράς σημειώθηκε το 1973 και παραμένει άλυτη ακόμη. Γιατί;;;


Η Ελλάδα εμμένει σε δικαιοδοτική επίλυση της διαφοράς ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία το αποφεύγει συστηματικά.
Αυτό δεν είναι δυνατόν βέβαια να αποτελεί μόνον ελληνικό πρόβλημα. Αποτελεί γενικότερο πρόβλημα της διεθνούς κοινότητας.


Η Τουρκία αποφεύγει τη δικαιοδοτική επίλυση των διαφορών της συστηματικά λόγω της ένδειας των νομικών επιχειρημάτων που εκφράζει σχετικά με τις αξιώσεις που διατυπώνει. Ένδεια, που με τη σειρά της την οδηγεί σε μια πολιτική δημιουργίας κρίσεων και ενδεχομένως θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα.


Την ελληνοτουρκική κρίση του 1996 στα Ίμια ποιος την έχει ξεχάσει;
Δεν έχει γραφτεί ο επίλογος ακόμη…
…Γιατί; Διότι η εδαφική διεκδίκηση της Τουρκίας ούτε αποσύρθηκε μα ούτε υποβλήθηκε σε κρίση στο Διεθνές Δικαστήριο.
Τότε μάλιστα στη ρηματική της διακοίνωση η Τουρκία προώθησε και τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών». Τούρκικη εφημερίδα κατονόμασε τις νησίδες Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, που βρίσκονται κοντά στην ασιατική ακτή, ως τμήμα των «γκρίζων ζωνών».


Από τότε, από το 1996 μέχρι σήμερα 2009…ουδεμία αλλαγή!
Οι Τούρκοι παραβιάζουν ανενόχλητοι τον εθνικό μας εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα, οι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις περί παραβιάσεως του διεθνούς δικαίου και μόλις πέσουν λίγο οι τόνοι ρίχνουν και την ιδέα της ελληνοτουρκικής βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, οι πολίτες βρίζουν τους τούρκους γιατί είναι πολεμοχαρής λαός και ψάχνει αφορμές προκειμένου να ξεστομίσει το … «casus belli» και.. όλα καλά!
Η μόνη βελτίωση που έχει επέλθει είναι όσον αφορά το διαγωνισμό της Eurovision. Δίνουμε απλόχερα στην Τουρκία 12άρια και χαιρόμαστε που η Τουρκία μας ανταμείβει όταν ακούμε το… «12 points go to…Greece»!


Ίσως να χαρακτηριστώ υπερβολική…μα τα πράγματα είναι τόσο απλά και είναι και γραμμένα σε νόμους και διεθνείς συμβάσεις.
Γιατί δε βρέθηκε κανένας έως τώρα από όσους έχουν περάσει απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει λύση στο ζήτημα; Αλλάζουν οι κυβερνήσεις και τα πρόσωπα και τα προβλήματα παραμένουν εκεί…στο ύψος τους…άλυτα…σαν γρίφοι…
Στο Αιγαίο όμως δεν υπάρχουν αμφιλεγόμενα ζητήματα του διεθνούς δικαίου τα οποία απαιτούν διευκρινίσεις. Υπάρχει μόνο η επιθυμία της Τουρκίας να ανατρέψει πλήρως το ισχύον νομικό καθεστώς!


Ίσως τελικά να είναι γραμμένο στο D.N.A. του έλληνα το… «έλα, μωρέ, εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα;»
Δεν έχει όμως μάλλον καταλάβει πως κι ο ίδιος ζει σε μια τρύπα…μαύρη…κατάμαυρη…γιατί τη σκιάζει το παρελθόν…ως πότε;;;

http://www.epikairo.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ «ΙΣΩΝ» ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΥΡΙΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ & ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ???





  • Ίσος τελικά η πολιτική των «ισων» αποστάσεων που ακολουθεί η χώρα μας στην εγκληματική και ταυτόχρονα τρομοκρατική συμπεριφορά του Ισραήλ… στην Γάζα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού….. να έχει τις ρίζες της στις συνεργασίες κοινών αεροπορικών ασκήσεων την θερινή περίοδο μεταξύ Ελλάδος ΚΑΙ Ισραήλ.


ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ??? ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ" ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ??


ΤΗΝ 21/06/2008 ΓΡΑΦΑΜΕ:
ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ (ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ???)





Τον Ιούνιο μήνα επίσης πληροφορίες ήθελαν να πραγματοποιούν; «ΑΠΟΡΡΗΤΗ» συνάντηση Μπάρακ & Μεϊμαράκης.

ΤΗΝ 28/06/2008 ΓΡΑΦΑΜΕ:ΙΣΡΑΗΛΟΕΛΛΗΝΙΚΑ......... ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ!!

Η "ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ???????

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ E.MAIL..... ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΥ Χ. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ
============================================================================
Sent: Saturday, January 10, 2009 10:26 AM
Subject: Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.- ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.- ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, ΕΙΣΘΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, ΠΑΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ.-
----- Original Message -----
Sent: Saturday, January 10, 2009 2:01 AM
Subject: Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ.
ΚΥΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.
ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΕΩΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ (10-01-2009) ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ (257) ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΑΜΕ ΩΣ ΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΚΩΣ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ E-MAIL ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΥΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΕΠΤΑ ΟΚΤΩ ΕΝΙΑ ΔΕΚΑ ΕΝΔΕΚΑ ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΕΞΙ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΕΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΑΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΩΝ.
Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΑΣ.
ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΙΦΑΣΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
Υ.Γ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ E-MAIL ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΣΤΕ ΩΣ ΖΩΑ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΑ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΣΤΕ ΥΠΟΠΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΑΣ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΡΖΙΝΣΚΥ……ΤΟ 44ο ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΜΠΑΜΑ

VIDEO 1 VIDEO 2

Με Μαρκογιαννάκη υφυπουργό, θα φύγουμε σαν το λαγό!

http://www.epikairo.gr

ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ!!!!! ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ.



ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!!!














































































Σχετικές ιστοσελίδες για πληροφόρηση.

Ο Πρωθυπουργός βάζει τέλος στις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

ΟΙ SCIENTOLOGY ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ TOY ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ-έγγραφη ενημερωση

ΤΟ "ΜΑΘΗΤΙΚΟ" ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ





Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν οι άνθρωποι που έχουμε τονίσει με κύκλους είναι ακόμη μαθητές ή φοιτητές... Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία...Αρκετά δεν έχουμε τραβήξει σαν χώρα?

http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

9.1.09

Στηρίξτε Αυτόν τον blogger από την Παλαιστίνη-Ολοι σας!

αναρτήθηκε από:
"apneagr "


Eίναι το blog ενός 23χρονου "συναδέλφου" σας blogger,
ο οποίος είχε ακόμα μεγαλύτερη ατυχία απ'το να γεννηθεί
Έλληνας όπως εμείς (αντί πχ Σουηδός), το να γεννηθεί Παλαιστήνιος στη Γάζα.
Το link είναι: http://gazatoday.blogspot.com/
και είναι το προσωπικό του ημερολόγιο (στα αγγλικά)
από την καθημερινότητα της Γάζας, ευχόμαστε οι μέρες του να είναι αρκετές ακόμα
και να έχει την ευκαιρία να το γεμίσει και με κάτι ευχάριστο στη συνέχεια της ζωής του !!!

"BULGRAVIA"....Έλληνες Πολιτικοί στον κόσμο της "Scientology"


Μία νέα διάσταση στο θέμα της διαπλοκής θα δείτε εδώ. Διαπλοκή δεν υπάρχει μόνο με επιχειρηματικά συμφέροντα για μπίζνες στον οικονομικό τομέα. Ίσως η χειρότερη διαπλοκή είναι η πολιτικοστρατηγική με εξτρεμιστικές οργανώσεις, καταδικασμένες από τη Δικαιοσύνη. Τα πρόσωπα (πολιτικοί οι περισσότεροι) στις φωτογραφίες και στο παρακάτω σχήμα έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην εξτρεμιστική και ρατσιστική οργάνωση της Scientology με διάφορους τρόπους που περιγράφουμε συνοπτικά στη συνέχεια ή γενικά θεωρούνται ως ενάντιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία με τους οποίους η οργάνωση μπορεί να συνεργαστεί. Επιπλέον, πολιτικοί-δημοσιογράφοι με προσεκτικά διαμορφωμένο "πατριωτικό" προφίλ παρεμπόδισαν την αποκάλυψη μερικών από όσα βλέπετε σε αυτό το αρχείο (περισσότερα στην αρχή της ιστοσελίδας) και φυσικά, ούτε κουβέντα για σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.



Πριν τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις, είχαν υποστηρίξει με διάφορους τρόπους τη δράση της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής οργάνωσης Scientology, η οποία, μεταξύ άλλων, κατά την Επταετία φλερτάριζε με τους δικτάτορες και εξακολούθησε στις μέρες μας με τον
Στυλιανό Πατακό ακριβώς την περίοδο που ο τ. Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων και τ. Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου καθηγητής Ιωάννης Κονιδάρης έδωσε στη Σαηεντόλοτζυ (επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη) τη δομή της επίθεσης εναντίον της Εκκλησίας και εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής σε σχετικές δραστηριότητες.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, το 1997, έκλεισε το παράρτημα της Scientology στην Ελλάδα, το περιβόητο ΚΕΦΕ, με την αμετάκλητη απόφαση 10493/1997 του Εφετείου Αθηνών, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

«... απεδείχθη με πληρότητα, ότι το καθού και εκκαλούν είναι μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, πού στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη, τα όποια στη συνέχεια υφίστανται, με όλες τις προαναφερθείσες διαδικασίες και θεωρίες, πλύση εγκεφάλου, με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων (βασικές θέσεις των θεωριών του ιδρυτή), έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον άβουλων όντων, τα όποια έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησης τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις «αλήθειες», πού εφαρμόζει, χωρίς όμως, να έχουν τα κίνητρα για να τις εξετάσουν και αξιολογήσουν. Ενόψει αυτών, το εκκαλούν σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να επικαλείται παραβίαση των δικαιωμάτων τόσο της θρησκευτικής ελευθερίας...».
...
«Το σωµατείο πρεσβεύει τις θεωρίες του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάµπαρντ, των οποίων στόχος αλλά και
κεντρικός πυρήνας είναι η εξουσία και το χρήµα, όπως ο ίδιος (ο Λ. Ρον Χάµπαρντ) αναφέρει: Το να είσαι ικανός να
ελέγχεις έναν άνθρωπο σε κάνει ικανόν να ελέγχεις πολλούς και κανείς δεν θα µπορούσε να είναι επαγγελµατίας
σαηεντολόγος, εκτός άν μπορούσε να ελέγξει ένα άλλο άτοµο (ΤΗΕ AUDITOR, τ. 234,η σελ. 2). Στο άρθρο του δε
"ΗΟΜΟ NOVIS" ισχυρίζεται, ότι οι ισχυροί θα επιβιώσουν, μόνον οι αδίστακτοι μπορούν να κατακτήσουν ... (εννοεί το Σύµπαν)» …

«Κατά την τελευταία (Σαηεντολογία) ηθικό και δίκαιο είναι ό,τι συµβάλλει στην εξάπλωση και διάδοση θεωριών της, αλλά και ό,τι δεν αντιτίθεται σ' αυτήν».

«Για ο,τιδήποτε το αρνητικό απέναντι στην όλη θεωρία της Σαηεντολογίας και τη πραγµάτωση των σκοπών της ενεργοποιείται αµέσως η πολιτική της "νέκρωσης πράκτορα", µε την έννοια της διάβρωσης της υπόληψης και της επίθεσης, προκειµένου µε αυτή να καµφθούν οι προβληθείσες αντιδράσεις» …

«Η ακολουθούµενη αυτή από το εκκαλούν πρακτική, που είναι συνέπεια της θεωρiας, που αυτό πρεσβεύει, αίρει
οπωσδήποτε κάθε έννοια ελευθερίας του ατόµου σχετικά µε την (ελεύθερη) έκφραση της γνώµης του» …

Τα γεγονότα

Τα πρόσωπα που ακολουθούν στις φωτογραφίες, έχουν ένα κοινό σημείο. Υποστήριξαν τη Scientology σε κρίσιμες περιόδους και μετά από μερικά χρόνια, τοποθετήθηκαν σε ζωτικές κυβερνητικές θέσεις κυρίως στην κυβέρνηση Σημίτη την περίοδο του διχασμού με το θέμα των ταυτοτήτων.

Πέτρος Ευθυμίου Ιωάννης Κονιδάρης Ανδρέας Λοβέρδος Μιχάλης Σταθόπουλος Θανάσης Θεοδώρου
Υπουργός Παιδείας Γενικός Γραμματέας Υφυπουργός Υπουργός Εκπρόσωπος Υπουργείου
& Θρησκευμάτων Θρησκευμάτων Εξωτερικών Δικαιοσύνης Δικαιοσύνης στην Εθνική
Επιτροπή Δικαιωμάτων
του Ανθρώπου

Υπάρχει στενή σχέση των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Πέτρου Ευθυμίου και του Γεωργίου Μαύρου (που σκοτώθηκε στο ατύχημα με το Σινούκ) με τη Scientology. Στις 10 και 11 Μαΐου 1999 ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών. Ο μετέπειτα υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, εξ αγχιστείας συγγενής κορυφαίων μελών της Scientology κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνοντας ότι αν καταδικαστούν θα είναι ιδεολογική η καταδίκη τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν πολλά σχετικά με τις μεθοδεύσεις για ταυτότητες, χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, συκοφάντηση της Ελλάδας για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπλοκή δημοσιογράφων, κλπ.
Το δικαστήριο βρήκε μεν
ενόχους τους Σαηεντολόγους, αλλά δεν επέβαλε ποινή διότι είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής εγκλίσεως. Δηλαδή, αποδείχθηκε ότι η Scientology έκανε τις παρακολουθήσεις και φακελλώματα, αλλά για να επιβληθεί ποινή στα μέλη της που βρέθηκαν ένοχοι, έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη μέσα σε τρεις μήνες, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και του όγκου των εγγράφων που κατασχέθηκαν από τρεις εισαγγελικές εφόδους (δύο καμιόνια χρειάστηκαν για τη μεταφορά των κατασχεμένων). Το σκάνδαλο της υπόθεσης (που συνέβαλε καθοριστικά στην μη υποβολή ποινής) είναι ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ενημερώθηκαν σημαντικά πρόσωπα που φακελώθηκαν από την οργάνωση όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Έβερτ, Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί και άλλοι. Το Συμβούλιο Εφετών είχε ρητά αποφασίσει να κληθούν όλοι όσοι φακελώθηκαν. Βολικότατη ... σύμπτωση;
O πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαηεντόλοτζυ και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα Γραφεία του Σαηεντολογικού ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια.
Σε αυτά τα Συνέδρια εκτελέστηκε ψυχολογική ζύμωση των συμμετεχόντων από πολλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε συγκεκριμένα θέματα (θρησκευτική ελευθερία, «πολυπολιτισμικότητα», κλπ) που σήμερα αποτελούν την κύρια δέσμη αξόνων της «εκσυγχρονιστικής» επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.Ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος έπαιξε συντονιστικό ρόλο τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα Συνέδρια. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι σε
έγγραφο του 1993 οι Ευρωβουλευτές Εφραιμίδης, Αλαβάνος και Παπαγιαννάκης περιγράφονται ως αντιορθόδοξοι με τους οποίους η οργάνωση μπορεί να συνεργαστεί. Από τότε ο στρατηγικός χώρος της Scientology γνώριζε τους προσανατολισμούς του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του άλλου σημαντικού στελέχους του. Ο κ. Πέτρος Κουναλάκης, επίσης περιλαμβάνεται σε λίστα συμμάχων. Είναι πραγματικά αποκρουστική η τόσο μακρόχρονη εμπλοκή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με τον στρατηγικό χώρο αυτής της οργάνωσης, την οποία βοήθησε η ίδια η CIA και είχε συνεργασία δεκαετιών μαζί της, με την NSA και τη DIA σε ερευνητικά προγράμματα κατασκοπείας τα περιβόητα Remote Viewing (Όραση εξ΄Αποστάσεως).

Ίσως, όταν αυτοπροσδιορίζονται ως "Αριστεροί" να εννοούν προσανατολισμένοι στην αριστερή πλευρά του Ατλαντικού;-)

Είναι σύμπτωση επίσης ότι οι κ.κ. Ευθυμίου, Λοβέρδος, Κονιδάρης και Σταθόπουλος τοποθετήθηκαν σε κομβικά Υπουργεία στην κυβέρνηση Σημίτη κατά την περίοδο των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τις ταυτότητες και της επίθεσης εναντίον της Εκκλησίας;
Είναι επίσης σύμπτωση που στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εκτός από τον κ. Σταθόπουλο) και στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπήρξαν και υπάρχουν (;) ως μέλη δικηγόροι των Μαρτύρων του Ιεχωβά (ο κ. Φραγκάκης) και υποσηρικτές της Σαηεντολογίας (οι κ.κ. Κονιδάρης και Θεοδώρου); Μάλιστα, ο κ. Κονιδάρης επί ΠΑΣΟΚ και ο κ. Θεοδώρου επί ΝΔ ουσιαστικά εξασφάλισαν την αδιάκοπη παραμονή-διαδοχή ανθρώπων που βοήθησαν τον στρατηγικό χώρο της Scientology. Οι μη εχθροί της Scientology συμπτωματικά βρίσκονται διαρκώς σε αυτούς τους φορείς; Τί αξιοπιστία μπορεί να έχουν αυτοί οι φορείς όταν δεν ελέγχουν ποιός μπαίνει σε αυτούς; Είναι σύμπτωση που αυτοί οι φορείς αποτελούν την αιχμή του δόρατος του νεοταξίτικου πολέμου κατά της Ελλάδας (με ταυτότητες, αντιπατριωτισμό κλπ); Είναι σύμπτωση που από το 1994 τουλάχιστον η Scientology ζητούσε ένα "εθνικό σώμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων" μέσω του οποίου να πετύχει όσα με νόμιμο τρόπο δεν μπορούσε; Από τότε τουλάχιστον η Scientology είχε ανθρώπους της στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός ο στρατηγικός χώρος κατόρθωσε να επιβιώσει και επί ΝΔ, λόγω της αδράνειάς της ή για άλλους λόγους;
Όλα αυτά αποδεικνύουν βαθύτατη διείσδυση σε πολιτικά κόμματα και στους χώρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και η δημοσιογραφία επίσης ίσως είναι σε χειρότερη κατάσταση δεδομένου ότι σε μεγάλο βαθμό είναι Συνασπισμοκρατούμενη.

Λίστα ελέγχου πρόσληψης δικηγόρων
Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να θεωρήσουμε αυτά τα γεγονότα ως επαγγελματική σύμπτωση ή και ως φυσικό γεγονός! Η επιλογή των δικηγόρων της Scientology δεν έχει τίποτα το τυχαίο. Οι δικηγόροι περνούν από σαράντα κύματα... ή ακριβέστερα από λίστα ελέγχου (Lawyer Hiring Checklist) σαράντα σημείων!

Στις 13 Φεβρουαρίου 1994 και στις 10.19 μ.μ. ο Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΚΕΦΕ Ηλίας Γρατσίας έλαβε από τον αξιωματούχο Marlis του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων, ένα έγγραφο (με κωδικό αποστολής 1402005 OSAEU), στο όποιο υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσληψη δικηγόρων. Ο ξένος αξιωματούχος (ονομαζόταν Marlis και ήταν από το ευρωπαϊκό Τμήμα Επιχειρήσεων (ΟPS) της Σαηεντόλοτζυ στην Δανία: Α/ΟΡS ΑΙDΕ ΟSΑ ΕU) επεσήμανε ότι «Είναι στάνταρ ενέργεια να γίνεται μία λίστα έλεγχου πρόσληψης».

Μερικά από τα αξιοπρόσεκτα σημεία του εγγράφου είναι τα έξης:

Εξετάζεται αν ο δικηγόρος θα είναι ικανός "να αναπαράγει και υιοθετήσει τις επιθετικές στρατηγικές μας". "Αν είναι χαμηλά στην κλίμακα των τόνων θα έχουμε διακοπές και κακή αναπαραγωγή στίς γραμμές μας".

Εξετάζεται επίσης αν ο δικηγόρος «έχει χειριστεί κυβερνητικές υποθέσεις», αν έχει «επαφές με κυβερνητικές Υπηρεσίες» και αν «συνδέεται με κάποιον γνωστό ανταγωνιστή της Σαηεντολογίας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξετάζεται αν έχει «οποιεσδήποτε επαφές με τον Τύπο» και «αν συμφωνεί με τη σημασία του να φέρουμε τον Τύπο με το μέρος μας».

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το σημείο που εξετάζεται αν ο δικηγόρος «Γνωρίζει τον δικαστή ή για τον δικαστή».

Ο κ. Λοβέρδος, αφ΄ότου υπερασπίστηκε τους Σαηεντολόγους επιτιθέμενος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τοποθετήθηκε στη θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά από την παραίτηση/απομάκρυνση του προκατόχου του στη γνωστή υπόθεση, όπου ο προκάτοχος του φέρεται να μην συμβιβαζόταν με τις επιθυμίες ηγετικών κύκλων του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων σε διάφορες αμαρτωλές «Μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πώς είναι δυνατόν να είναι μη κυβερνητικές και να χρηματοδοτούνται με κυβερνητικά κονδύλια; Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Ταυτότητες Made by Mitsotakis
Όπως φαίνεται σε
κατασχεμένο έγγραφο που ακολουθεί μεταφρασμένο, ο Νομικός Σύμβουλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Νίκος Φραγκάκης, είπε στη Σαηεντόλοτζυ ότι το ... Υπουργείο Εξωτερικών (και ειδικότερα η κα Βιργινία Τσουδερού με εντολή του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) είχε αρχικά αναλάβει να περάσει το θέμα των νέων ταυτοτήτων «ενάντια στις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αλλά χρειαζόταν «οι ενδιαφερόμενες ομάδες να αρχίσουν μία καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων για να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ’ αυτά τα θέματα».
Το μεταφρασμένο κείμενο:

Αυτή την εβδομάδα η Αγγελική και εγώ [Ηλίας Γρατσίας] επισκεφθήκαμε τον κ. Φραγκάκη, ο οποίος είναι δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ελλάδα και μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιούργησε ο κ. Βεγλερής. Μας άκουσε. Είπε ότι γνωρίζει τη σκηνή πολύ καλά. Δεν εντυπωσιάστηκε από την παρουσίασή μας και είπε ότι αυτός μαζί με άλλες ομάδες, συναντήθηκε πρόσφατα με την Υφυπουργό Εξωτερικών [μάλλον με την κα Τσουδερού] που προωθεί το θέμα για τις ταυτότητες. Η Υφυπουργός του είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενάντια στις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας [ποιά σχέση μπορεί να έχει μία αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών στο (καθαρά εσωτερικό θέμα) των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων πολιτών; Μήπως αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εξωτερικοί παράγοντες έχουν δημιουργήσει το θέμα της υποχρεωτικής μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες;]. Όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολύ ισχυρές ρίζες στο κοινό και επηρεάζει βουλευτές από όλα τα κόμματα, έτσι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός αν οι ενδιαφερόμενες ομάδες αρχίσουν μία καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ' αυτά τα θέματα.
[Δηλαδή ουσιαστικά λέει ότι κάποιοι μέσα στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, άρα πιθανότατα και άλλοι στην κυβέρνηση, ζήτησαν από τέτοιες εξτρεμιστικές οργανώσεις να δημιουργήσουν κίνηση εναντίον της Ελλάδας, ώστε αυτοί υπό το πρόσχημα των "εξωτερικών πιέσεων" να εκτελέσουν το εξωτερικά επιβαλλόμενο πρόγραμμα νέων ταυτοτήτων].
Έτσι ο κ. Φραγκάκης συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί μας σ' αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε [τα υπόλοιπα βρίσκονται σε άλλη μη διαθέσιμη σελίδα, που πιθανότατα δεν ήταν δυνατόν να αποκρυπτογραφηθεί από τα Εργαστήρια της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά πρέπει να εννοεί η Scientology να αναλάβει τη συνένωση αυτών των ομάδων και την καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων κάτι που το έκανε με τη βοήθεια του Τάκι Αλεξίου].

Αυτά που ξεκίνησαν επί Μητσοτάκη, συνεχίστηκαν επί Σημίτη και είναι αυτό ακριβώς που γράφει: "καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ' αυτά τα θέματα". Δεν είναι αυθόρμητη επιθυμία για κάτι καλύτερο. Είναι συγκαλυμμένη, συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από μία απειροελάχιστη μειοψηφία (χωρίς έρεισμα στην κοινωνία) που έχει όμως επιτύχει έλεγχο προσώπων και καταστάσεων, υπό τον εκσυγχρονιστικό μανδύα. Ουσιαστικά είναι ένας άξονας "Μητσοτάκης με ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμό" που έχει ισχυρή παρουσία και μέσα στη ΝΔ.

Πάνος Παναγιωτόπουλος
Για τον βουλευτή
Πάνο Παναγιωτόπουλο έχει καλλιεργηθεί ένα πατριωτικό προφίλ. Από τη συμμετοχή μου, όμως σε δύο εκπομπές του το 2002, άλλοι παράγοντες (ή δεσμεύσεις;) φαίνεται να είχαν ουδετεροποιήσει το πατριωτικό στοιχείο του. Όλα όσα διαβάσατε πιο πάνω, αλλά και πολλά επιπλέον που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, ήταν στοιχεία που έδωσα για να περιληφθούν στα περιεχόμενα των εκπομπών που ετοίμασαν οι συνεργάτες του κ. Παναγιωτόπουλου και είχαν δωθεί ακόμη και εικόνες στον σκηνοθέτη για να προβληθούν σε σχετικά πλάνα. Λίγο πριν από την μαγνητοσκόπηση της πρώτης εκπομπής (οι εκπομπές ήταν μαγνητοσκοπημένες), όταν συζητούσαμε στο στούντιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε να κινηθεί η εκπομπή "χωρίς εξάρσεις και κατηγορίες". Τόσο εγώ όσο και άλλοι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων ιερέων) ρωτήσαμε τί εννοούσε, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση παρά μόνο ένα από τα ακαθορίστου περιεχομένου βλέματα και μορφασμούς του κ. Παναγιωτόπουλου. Είχε ήδη προηγηθεί μία περιληπτική αναφορά των προαναφερθέντων σχετικά με τη σαηεντολογική διείσδυση στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο και στην Εκκλησία, κλπ και ο κ. Παναγιωτόπουλος γνώριζε.
Το σημείο που φάνηκε αρχικά ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε βάλει όρια πέρα από τα οποία δεν επέτρεπε αποκαλύψεις, ήταν η
διαπλοκή του Ιού της "Ελευθεροτυπίας" και ιδιαίτερα του Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη με τη Scientology. Διέκοψε την ανάγνωση κατασχεμένων εγγράφων, εκφράζοντας θαυμασμό για την έρευνα του Ιού σχετικά με την Έκθεση Σπράου!!! Δεν επέτρεψε άλλη αναφορά αποδεικτικών εγγράφων και μάλιστα με απαξιωτικό ύφος. Στην εκπομπή υπήρχε και ένας, κατά δήλωσή του, πρώην Σαηεντολόγος ο οποίος δεχόταν την αυθεντία, καλοσύνη κλπ του ιδρυτή της Scientology, Ron Hubbard και έλεγε ότι τα στελέχη της οργάνωσης έφταιγαν για όλα! Φυσικά, όλοι στη Scientology κάνουν μόνο αυτά που έγραψε ο ιδρυτής της και αυτός ακριβώς είναι η πηγή του προβλήματος. Ο κατά δήλωσή του πρώην Σαηεντολόγος έκανε εκρηκτικές διακοπές τόσο όταν μιλούσα εγώ όσο και άλλοι καλεσμένοι σε σημείο που να μην μπορούμε να μιλήσουμε για περισσότερο από πέντε μέχρι δεκαπέντε δευτερόλεπτα το μέγιστο. Οι εκκλήσεις μας στον κ. Παναγιωτόπουλο να συντονίσει πραγματικά τη συζήτηση και να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα έπεσαν στην μπλαζέ απάντηση "Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ". Ο κ. βουλευτής ήθελε να εμπλακούμε στις γνωστές κοκορομαχίες που βλέπουμε στα "παράθυρα" των καναλιών και να θαφτεί όλη η ουσία και φυσικά οι αποκαλύψεις. Έφτασε μάλιστα σε σημείο λεκτικής επίθεσης εναντίον μου αντί να την κατευθύνει στον, κατά δήλωσή του, πρώην Σαηεντολόγο που διέκοπτε εκρηκτικά κάθε πέντε με δεκαπέντε δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά). Τόσο η αντίδρασή μου (όσο και άλλων προσκεκλημένων) απέναντι στους χειρισμούς του κ. Παναγιωτόπουλου και της συμπεριφοράς του, δεν ακούστηκε όταν προβλήθηκε η εκπομπή. Να υπενθυμίσω ότι η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη. Είχαμε την εντύπωση ότι θα συμμετείχαμε σε σοβαρή δημοσιογραφική εκπομπή ερευνητικής και αποδεικτικής δημοσιογραφίας με επαγγελματία συντονιστή στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τελικά, ο κ. βουλευτής επιθυμούσε ένα reality show όπου η αξιοπρέπεια και αξιοπιστία ήταν στόχοι πληγμάτων και τα ζωτικά στοιχεία θα θάβονταν.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με το πατριωτικό προφίλ, συνειδητά επέλεξε να "θάψει" την αντεθνική και αντικοινωνική δράση της Scientology. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα. Η επιφανειακή αντιμετώπιση του θέματος από τον κ. Παναγιωτόπουλο υπογραμμίζεται και από την απροθυμία του ως βουλευτή να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Γιατί δεν κατέθεσε τουλάχιστον μία ερώτηση στο Κοινοβούλιο ή δεν κινήθηκε ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή να αντιμετωπιστούν εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως η Scientology; Είναι το ίδιο «πατριωτική» η λειτουργία του κ. Παναγιωτόπουλου σε άλλους χώρους που πιθανόν λειτουργεί ή δίνει εξετάσεις στο Συνασπισμό;

Αντώνης Μποσνακούδης