ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.11.09

ΟΙ "ΙΚΑΝΟΙ" ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ "ΦΩΝΑΖΟΥΝ"...ΚΑΙ Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ!


Το μήνυμα του Πρωθυπουργού " να μην ετοιμάζονται όσοι ράβουν κοστούμια" κατά την προεκλογική περίοδο έδωσε το μήνυμα στα κομματικά πρόσωπα του κινήματος ότι η πρόθεση του Γ. Παπανδρέου είναι ο αποκλεισμός κομματικών προσώπων από τους εν γένη κυβερνητικούς μηχανισμούς. Άπαντες διαπίστωσαν ότι η τότε εκφραζόμενη επί του προεκλογικού βήματος πρόθεση του Γ. Παπανδρέου , με την λήψη της εξουσίας, έγινε πράξη. Ανεξάρτητα από το αν τα επιλεγόμενα πρόσωπα είναι φίλα προσκείμενα του κινήματος ή συνεργάστηκαν κατά καιρούς με το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη κοινωνικών σχεδιαζόμενων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων ...... ΔΕΝ είχαν όμως κομματική ιδιότητα. Σήμερα διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ ......

"ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΞΥΝΙΔΗ
Γκρίνιες για αποκλεισμούς

Αν οι βουλευτές έχουν την άνεση να θέτουν θέματα στους υπουργούς, τα κομματικά στελέχη «τα λένε» στον Σ. Ξυνίδη. Ο γραμματέας του κόμματος όπου και να πηγαίνει ακούει γκρίνιες για «αποκλεισμό των ανθρώπων που προσέφεραν στο ΠΑΣΟΚ και προώθηση άγνωστων καθηγητάδων»! Η ανεπίσημη οδηγία με την οποία η ηγεσία προσπαθεί να... απαλύνει τον πόνο τους συμπεριλαμβάνει την παρότρυνση να συμμετέχουν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και την επισήμανση πως «αλλαγές θα γίνονται συχνά». Ουσιαστικά η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στο κόμμα, να μην αφήσει το μονοπώλιο της συμμετοχής στις νέες διαδικασίες στους εξωκομματικούς και, το κυριότερο, ότι όλο και κάτι θα βρεθεί στην πορεία."

Απογοήτευση!!

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας .

Αγώνας (προεκλογικός?) για ένα καλύτερο αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισοπολιτεία, για ισονομία , συμμετοχική δημοκρατία για τον πολίτη, εθνική ανεξαρτησία,αξιοκρατία, πρόοδος, ειρήνη......... Αυτά είναι μερικά από τα επιχειρηματολογικά συνθήματα όλων εκείνων που κατήλθαν στον "αγώνα" προκειμένου πείσουν και ανατρέψουν το κατεστημένο που έπνιγε το όνειρο . Μέσα σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ήταν και είναι και αυτοί που τα ΠΙΣΤΕΨΑΝ!!! Όχι για μια "θέση" και την ικανοποίηση της ανικανοποίητης ματαιοδοξίας τους............

Αλλά ..ως......Ανιδιοτελείς, πιστοί στα ιδανικά ,πιστοί στο ρομαντικό τους αύριο, στην ελπίδα για μια καλύτερη μέρα στον αξημέρωτο αγώνα της βιοπάλης τους ...... έτσι!.... για να δηλώσουν ότι ΖΟΥΝ ... ότι και αυτοί με την πράξη της ψήφου ετυμηγορίας τους ...μπορούν να "γυρίσουν τον ήλιο" ώστε να βγάλουν αυτούς και τα παιδιά τους από την "σκιά".

Όμως! οι άλλοι που "δηλώνουν" αγωνιστές και καθοδηγητές των συνθηματολογικών επιθέτων, σήμερα ....ασυνήθιστο για την δημοκρατία μας.... , "φωνάζουν" γιατί ο "αγώνας" τους δεν "δικαιώθηκε". Δεν ξεπληρώθηκε το "λαχάνιασμα" και ο "ήλιος ο νοητός" πράσινος για όλους αυτούς ....ΕΔΥΣΕ!

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου καλώς ή κακώς απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ να ξεπεραστούν τα εσκαμμένα Αλλά καθώς αναφέρει και το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ .."Η ανεπίσημη οδηγία με την οποία η ηγεσία προσπαθεί να... απαλύνει τον πόνο τους συμπεριλαμβάνει την παρότρυνση να συμμετέχουν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και την επισήμανση πως «αλλαγές θα γίνονται συχνά" ... η "οδηγία" της ηγεσίας είναι "κάντε υπομονή, θα έρθει η ώρα σας....θα ικανοποιήσουμε τον αγώνα που κάνατε για να έρθουμε στην εξουσία..., θα σας ξεπληρώσουμε ..... δεν τα εννοούσαμε ... θα δοκιμάσουμε τους άσημους καθηγητάδες και αν μας "βγουν οι επιλογές" μας θα θριαμβολογήσουμε.... αν όχι θα σας βάλουμε να πιάσετε δουλειά ,.... όχι για την χώρα και τους πολίτες της αλλά για να μπορέσετε να ξανατρέξετε να αγωνιστείτε για την εξουσία μας.

Υποκρισία??? Και όμως τι άλλο μπορεί να είναι?

Ο πρωθυπουργός..κακά τα ψέματα έκανε πράξη την "ιδέα"του . Και μόνον ότι οι "κομματικοί" εκλιπαρούν για μια θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της "στέρησης της επιθυμίας τους για να προσφέρουν στην πατρίδα και στην κοινωνία" ...είναι αρκετό για να δηλώσει την άλλη ΕΠΟΧΗ. Την ΕΠΟΧΗ που η "κομματική ταυτότητα" δεν αποτελεί την βάση αξιολόγησης των ικανών.

ΑΠΟΡΩ ....γιατί όλοι αυτοί σήμερα παραπονιούνται! Αυτοί δεν είχαν προσεταιριστεί προεκλογικά τους λόγους του ΗΓΈΤΗ τους? αυτά δεν ήταν τα επιχειρήματα τους στα καφενεία? .....

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ 10 PLUS ΠΙΣΤΕΨΕ..... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!!

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 22/11/09 σε βίντεο

Δείτε σε βίντεο τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 22/11/09 σε βίντεο

enimerwsi-gr

Ο Ομπάμα μειώνει τους ανέργους κι ο Παπανδρέου τους αριθμούς'( ένα άρθρο για όσους συγκρίνουν τον Παπανδρέου και τον Ομπάμα)


asaΗ εξαγγελθείσα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, που επικεντρώνεται στη μείωση του ελλείμματος και, όπως αναφέρεται, στη “συγκράτηση της αύξησης της ανεργίας” προμηνύει ένταση των κοινωνικών εντάσεων, που αποτελούν ευθεία συνέπεια της υψηλής ανεργίας.

Βασικός στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ (-8,4 δισ. ευρώ), από 12,7% φέτος. Από τα 8,4 δισ. ευρώ, τα 4,5 δις θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων, τα 2,3 δις από τη μείωση των δαπανών, το 1,4 δις από τη μείωση των δαπανών για προμήθειες νοσοκομείων και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ από τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Η μείωση του ελλείμματος σε μονοψήφιο ποσοστό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με την ενίσχυση των εσόδων που θα προέλθει από τα μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς και από τη μείωση των κρατικών δαπανών, κυρίως σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «ελαστικές» δαπάνες. Το κρατικό χρέος θα εκτιναχθεί στο 120% του ΑΕΠ, περίπου, ή σε απόλυτα μεγέθη κοντά στα 300 δισ. ευρώ και οι δαπάνες για τόκους θα ξεπεράσουν, όπως και φέτος, τα 12 δισ. ευρώ.

Για την «επανεκκίνηση» της οικονομίας, η κυβέρνηση προωθεί το πακέτο ενίσχυσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ώστε να συγκρατηθεί η -αναμενόμενη- αύξηση της ανεργίας μέσα στο 2010, στο 9,7%. Κατά τη διάρκεια του 2010 θα διατεθούν 10,3 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πόροι που είναι αυξημένοι κατά 8,42% σε σχέση με φέτος, όπως είχε πει πρόσφατα η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη.

Την ίδια ώρα ένας άλλος ηγέτης, ο Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του έχει πάρει την κατιούσα αλλά και παρά το γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πολύ πιο υγιής από τη δική μας, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα αφήσει λίθον επί λίθου στην προσπάθειά του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. “Μπορεί να απαιτήσει χρόνο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα βήματα που κάνουμε βοηθούν”, είπε ο Ομπάμα στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ανυπομονούν για αποτελέσματα.-

Τα πραγματα

Ευχήθηκε σύντομα να έχει το ίδιο μέγεθος και το έλλειμμα


Σε στικάκι παρέδωσε τον προϋπολογισμό στον πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών

Αιφνιδίασε τόσο τους βουλευτές όσο και τον πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραδίδοντας τον προϋπολογισμό. Αντί για τους δεκάδες τόμους χαρτιών που παραδοσιακά κουβαλούσε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ένα στικάκι μέσα στο οποίο ήταν ο προϋπολογισμός σε ηλεκτρονική μορφή. Μετά την κατάθεσή του και τον πρώτο αιφνιδιασμό ο Φ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι μέσα στο στικάκι ήταν ο προϋπολογισμός της χώρας και ευχήθηκε "σύντομα να έχει το ίδιο μέγεθος και το έλλειμμα».

πηγη ΧΡΟΝΟΣ

MK 2 το μελλοντικό ρολόι


Ξέρετε τις ταινίες με τα πολλά φουτουριστικά εργαλεία ή τα περίεργα οχήματα; Ναι υπάρχουν πολλές ταινίες με αυτά. Και εάν συμπαθείτε τα φουτουριστικά εργαλεία όπως σε εκείνους τους σκηνοθέτες, υπάρχει ένα προϊόν που μπορείτε να αγοράσετε που θα ικανοποιήσει τα φουτουριστικά σας ένστικτα Είναι ενα ρολόι χειρός. Ναι, το ρολόι κυκλωμάτων MK 2 είναι το ρολόι για το οποίο μιλάμε εδώ.
Το σχέδιο είναι φουτουριστικό, ετσι, όταν τον φοράτε, είναι ακριβώς όπως το γάντι από το μέλλον. Η τεχνολογία κυκλωμάτων του MK 2 ειναι αυτό που το κάνει να μοιάζει με ένα μελλοντικό ρολόι . Βλέπετε δύο στήλες οι οποίες μια λέει την ώρα και η άλλη τα λεπτά. Και είναι σίγουρα κατάλληλο για σκοτεινά μέρη.
Αλλά, εάν συμπαθείτε πραγματικά τη φουτουριστική συσκευή, ίσως η τιμή δεν είναι πολύ ενοχλητική. Μπορείτε να το αγοράσετε εάν θέλετε.
allday-news.

«Παγίδα θανάτου» ανακαλύφθηκε κοντά στα παράλια της δυτικής Αυστραλίας!!



Μια τεραστίων διαστάσεων ωκεάνια δίνη ανακαλύφθηκε έξω από τα παράλια της δυτικής Αυστραλίας, η οποία λειτουργεί ως «παγίδα θανάτου», ρουφώντας τεράστιες ποσότητες ψαριών και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες. Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο CSIRO της δυτικής Αυστραλίας και από τρία ινστιτούτα ερευνών της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη της δίνης, μετά από ένα ερευνητικό ταξίδι διάρκειας ενός μήνα στην ωκεάνια περιοχή, δυτικά του νησιού Rottnest.

Υπό τη διεύθυνση της Δρα Anya Waite, βιολόγο και ωκεανογράφο από το πανεπιστήμιο της δυτικής Αυστραλίας, η 10μελής ομάδα βρήκε τη δίνη, η οποία έχει διάμετρο 200 χιλιόμετρα και βάθος 1000 μέτρα, να στροβιλίζεται σε τεράστιες ταχύτητες,
λίγο πιο έξω από το φαράγγι του Rottnest. Η Δρα Waite λέει ότι η δίνη δημιουργήθηκε από τρέχουσες κινήσεις στο βυθό της θάλασσας και είναι μια από τις μεγαλύτερες, που έχουν βρεθεί ποτέ στην περιοχή της δυτικής Αυστραλίας.

Ορατή από το διάστημα, η δίνη λειτουργεί σαν μια «παγίδα θανάτου», ρουφώντας ψάρια και ωάρια ψαριών από περιοχές κοντά στην ακτή, λέει η Δρα Waite. «Ουσιαστικά δρα ως ένας άρπαγας, παίρνοντας τα ψάρια, που χρειάζεται να παραμείνουν στην περιοχή του φυσικού τους περιβάλλοντος δίπλα στην παραλία και πετώντας τα στη βαθιά θάλασσα», λέει η Δρα Waite. Επισημαίνει επίσης ότι το κλίμα γύρω από τη δίνη παρουσιάζει αξιοσημείωτες αλλαγές. «Μοιάζει σα να βρίσκεσαι στους τροπικούς», λέει. «Είναι ζεστό, μαλακό, υγρό με αιωρούμενα ψάρια, είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον». Θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει και το κλίμα της ευρύτερης περιοχής, λέει. «Η δίνη μετακινεί ένα πολύ μεγάλο όγκο θερμού ρεύματος σε ψυχρότερα νερά, έτσι αναγκαστικά παίρνει τη ζέστη και την μετακινεί μακριά, έξω από την παραλία. Έτσι αλλάζει η ισορροπία της ζέστης της ωκεάνιας περιοχής και φυσικά είναι ο ωκεανός που διαμορφώνει το κλίμα».

Η δρα Waite λέει ότι η δίνη δεν ήταν μέχρι στιγμής ικανή να προκαλέσει κίνδυνο στους ανθρώπους που ψαρεύουν ή καταδύονται στην περιοχή, αλλά ο κίνδυνος είναι σίγουρα ορατός. «Είμαστε σε ένα πλοίο μήκους 70 μέτρων και μπορούμε εύκολα να νιώσούμε τις δονήσεις στην άτρακτο του πλοίου από τη δίνη, έτσι είναι σίγουρο ότι κάτι το ασυνήθιστο συμβαίνει εδώ», λέει η Δρα Waite.

Απολιτιστος

Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση της έννοιας ελληνικός λαός και έθνος στην παιδεία;

εθνος και ελληνας κατα την ΔΡΑΓΩΝΑ

"ΒΓΕΣ ΕΣΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ...."


Ο κ.Παπανδρέου στο διάγγελμά του με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού αποκάλυψε ότι αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει σε συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση το κρίσιμο πρόβλημα της διαφθοράς και της ανομίας στην χώρα.
Kάποιοι εκ των πολιτικών αρχηγών (με αδυναμία στην αυτοπροβολή) έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε.
Γιατί την έννοια της σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών για τα συγκεκριμένα θέματα δεν την καταλαβαίνουμε.
Δηλαδή θα μαζευτούν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν τι;
Οτι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και να τιμωρούνται οι παραβάτες;Γιατί αν είναι έτσι μάλλον δύο αρχηγοί αρκούν.
Οτι θα σταματήσουν να κλέβουν τον Ελληνικό λαό;
Μήπως έχει κανείς την εντύπωση δηλαδή ότι την ληστρική επιδρομή που υπέστη ο λαός επί ΝΔ την διέταξε ο Καραμανλής ή ότι αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι έργο Παπανδρέου;
Γιατί δεν λέμε καθαρά τα πράγματα με το όνομα τους.Οτι οι "δημοκρατικοί" μηχανισμοί που δημιουργούν τα κόμματα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω απο αυτούς είναι οι βδέλλες που προκαλούν την οικονομική αιμορραγία.Είναι αυτοί που χειροκροτούν τον αρχηγό και ταυτόχρονα λένε "βγές εσύ πρωθυπουργός και μεις την δουλειά μας την ξέρουμε".
protesilaos

Τουρκοβρετανική συναντίληψη


Όταν η εθνική στρατηγική αφοσιώνεται απόλυτα στην αδιάκοπη και απρόσκοπτη επίδειξη καλής θελήσεως ανεξαρτήτου ανταποδόσεως - ανταλλαγμάτων από τους αντιπάλους (βλ Λιμνίτη) και η λογική του καλού παιδιού καθίσταται ως κύριος άξονας διπλωματίας, τότε δεν είναι καθόλου παράξενη η αποθράσυνση των απέναντι στο μέγιστο βαθμό. Ο διατυμπανισμός μη ύπαρξης σχεδίου Β και η αυτόβουλη και εξ ολοκλήρου εναποθέτηση των ελπίδων για επιστροφή των προσφορών από έναν γεωστρατηγικά καλά δομημένο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, άξονα συμφερόντων που αυτοανακηρύσσεται ως περιφερειακή δύναμη, όχι μόνο οδηγά με μαθηματική ακρίβεια στην μη ολοκλήρωση του στόχου, αλλά μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης και να χρησιμοποιηθεί από τον αντίπαλο για καθοδήγηση του θύματος προς τον αυτοεξευτελισμό, εξαγνίζοντας έτσι τον θύτη και επιφέροντας συντριπτική ήττα με συνοδεία απονροπιαστικών αφορισμών.

Όπως τότε έτσι και τώρα, τα μνημόνια υποτιθέμενης συναντίληψης με τους βρετανούς εν συνεχεία κοινών ανακοινωθέντων με τους κατακτητές τα οποία διαφήμιζαν τον νεοεισαχθέντα ευέλικτο τρόπο σκέψης και προβάλλονταν ως αποτέλεσμα του λεγόμενου γωνιάσματος της Τουρκίας, αποδείχθηκαν επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης. Ποια συναντίληψη καταδεικνύει άλλωστε η ανέγερση μνημείων στα κατεχόμενα από τους βρετανούς αποικιοκράτες για τους νεκρούς τους κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και ποια συνταύτιση αντίληψης μπορούμε να έχουμε σαν κράτος με την επίσημη πολιτική αυτής της χώρας; Πόσο μάλλον όταν ο Ύπατος αρμοστής για το Κυπριακό κ.Μίλλετ παρίσταται και επισημοποιεί την εκ βρετανίας ηγεσία και ευλογία για το μνημείο-πρόκληση. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των δικοινοτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που βάση σε αυτά βασίστηκε ολάκερη εξωτερική πολιτική συνεπαίρνοντας και εσωτερικούς χειρισμούς σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, όταν επιδεικτικά οι κατοχικές αρχές προσβάλλουν την υπό συζήτηση για εκ περιτροπής διοίκηση από αυτούς Ε/Κ πλειοψηφία;

Υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα που συμμεριζόμαστε με τέτοιες αφοριστικές ενέργειες που όχι μόνο θίγουν τους ηρωομάρτυρες της ΕΟΚΑ, αμφισβητούν την Κυπριακή ιστορία αλλά πλήττουν παράλληλα το ηθικό των νέων γενιών που θα καλεστούν να ζήσουν οδυνηρούς συμβιβασμούς άνευ καθορισμού και εκτάσεως που τις καλούν τα κόμματα να δεχθούν βασισμένα σε υποτιθέμενες κοινά αποδεκτές και ξεκάθαρες βάσεις συνομιλιών; Όταν τέτοιες υβριστικές πράξεις πηγάζουν μετά από υπερπροβαλλόμενα και πολυδιαφημιζόμενα επιτεύγματα της δικής μας πλευράς τότε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο λαός για το άδικο που ζει από την κούνια του; Κινήσεις σαν και αυτές δεν είναι ξένες προς την ιστορία μας και αποτελούν τραντακτή ένδειξη για επανάληψη της όσο και αν κάποιοι μεταρρυθμίζοντας την ποντάρουν στο απαλό θάψιμο της στην μνήμη της νεολαίας.

Παράλληλα, οι Σουηδοί εξαγνίζουν την Τουρκία εν όψη Δεκεμβρίου χάριν αξιολογήσεως της και απόδοσης σε αυτή πλεονεκτικής θέσεως εν αναμονή επαναφοράς ανανεωμένων σχεδίων λύσης. Ο κ.Μίλλετ που συμβουλεύει τους ηγέτες στο πως να βγουν έξω και να πουλήσουν την λύση, εγκαινιάζει μνημεία της ντροπής στην Κερύνεια.. Ο ΟΗΕ μετά που απέστειλε τον Φακελωτή Ντάουνερ, επέλεξε την οδό των απειλών όπως αυτήν της αποχώρησης της ειρηνευτικής δύναμης και ο κύριος εκφραστής του ο γενικός του γραμματέας μεταφράζει τις συνομοσπονδιακές θέσεις Ταλάτ ως ομοσπονδιακές παρακάμπτοντας έτσι τον Πρόεδρο και τις παρατηρήσεις του για συνοσπονδιακές προτάσεις.

Οι μάσκες έπεσαν και τα ψέματα τέλειωσαν, η καλή θέληση, η ευελιξία, τα υποτιθέμενα γωνιάσματα, τα καλά παιδιά και η μονόπλευρη προαγωγή δικοινοτικού πολιτισμού απέτυχαν παταγωδώς να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των κατοίκων της νήσου. Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι παραδεισένιος και κανείς δεν κάμπτεται με καλοσύνες, τα συμφέροντα καθορίζουν το βαθμό φιλευσπλαχνίας που επιδεικνύεται και απαιτείται από τον καθένα, ιδιαίτερα τους τρίτους. Στο βωμό μιας ακαθόριστης λύσης και επενδύοντας στο φιλότιμο των άλλων λιώσαμε την αξιοπρέπεια μας και θεμελιώσαμε τον αφορισμό στο είδος αντιμετώπισης που θα δεχθούν οι μελλοντικές ηγεσίες. Η μόνη συναντίληψη που είδαμε μέχρι τώρα ήταν η υπόγεια αλλά πάγια μεταξύ της Τουρκοβρετανικής διπλωματίας και των φερέφωνων τους εντός και εκτός Ε.Ε.

Δεν ξεχνω

ΞΕΠΑΓΩΜΑ !



καφενειο

Ένα σκίτσο...που τα λέει όλα!!!!


Από τον Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη
.

Ένα σκίτσο του Ανδρεα Πετρουλακη, που τα δείχνει όλα...
Πηγή: Καθημερινή

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ....ΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ....(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??)...κάποια στιγμή , θα βγεί και ο ΔΡΑΚΟΣ


Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη εχθές στην Βουλή απαντώντας σχετικά σε ερώτηση του Βουλευτή Π.Καμένου για την κατάργηση του Ναυτιλίας είπε:
«Η ένταξη αυτή αποτελεί αναπτυξιακή επιλογή, είναι καιρός τα θέματα ναυτιλίας να τα βλέπουμε από μία αναπτυξιακή σκοπιά», ανέφερε η κ. Κατσέλη, η οποία παραδέχθηκε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα έχει δυσκολίες.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και στην παροχή υπηρεσιών.


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

===============================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Τι μας είπε δηλαδή η κυρία Κατσέλη? Ότι στους πειραματισμούς και στο
" εγχείρημα"της κυβέρνησης πρέπει να δείξουμε ανοχή. Και φυσικά αφού έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα ...δεν πρέπει και να μιλάμε!... όταν μάλιστα έχουμε ... μετά την κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ και την ανεξήγητη αύξηση των πλοίων υπό Ελληνική σημαία και ιδιαίτερα μέσα σε δύο μήνες .
Φανταστείτε δηλαδή και να δούλευαν κανονικά στις διευθύνσεις του τέως ΥΕΝΑΝΠ που τώρα έχουν υπαχθεί στο Υπουργείο της κυρίας ΚΑΤΣΕΛΗ τι ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!!!! ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
: Αφού το εγχείρημα όπως είπατε κυρία ΚΑΤΣΈΛΗ έχει δώσει τόσο θαυμαστα αποτελέσματα τότε ο πρωθυπουργός γιατί διαπίστωσε πως η ιδέα του διαμελισμού του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας σοβαρά ρήγματα με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία της χώρας????

Η περίοδος χάριτος τέλειωσε για την κυβέρνηση Παπανδρέου

ΜΕΛΕΤΗΣ Η. ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών

Πανεπιστημίου Γενεύης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Στο προεκλογικό debate,ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε απολύτως βέβαιος ότι «λεφτά υπάρχουν» και, εν πάση περιπτώσει, ότι «αν χρειαστεί θα δανειστούμε»,προκειμένου να τεκμηριώσει την υπόσχεσή του για νέα περίοδο ευημερίας με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Αυτή ακριβώς η πεποίθηση του Παπανδρέου ότι υπάρχει τρόπος να εξευρεθούν πόροι ώστε να ασκήσει επεκτατική δημοσιονομική πολιτική (πεποίθηση οφειλόμενη είτε σε άγνοια των πραγματικών δεδομένων είτε σε προεκλογική ευφορία) τον οδήγησε στο σημερινό του αδιέξοδο. Αποδείχθηκε όχι μόνον ότι λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε. Οι στρόφιγγες δανεισμού, που επί δεκαετίες συντηρούσαν μία τεχνητή καταναλωτική ευδαιμονία και κυρίως τον υπερπλουτισμό συγκεκριμένων ομάδων της ελληνικής κοινωνίας, έκλεισαν. Οι Βρυξέλλες, εξοργισμένες από την χρόνια ασυνέπεια και αναξιοπιστία των ελληνικών κυβερνήσεων, απαιτούν βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, αναιρετικές των ίδιων των δομών του σημερινού πελατειακού-ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης.

΄Ετσι, ο σημερινός πρωθυπουργός καλείται σήμερα να διαχειρισθεί την χειρότερη μεταπολεμική κρίση της ελληνικής οικονομίας και να λάβει υποχρεωτικά μέτρα αδιανόητα για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής τουλάχιστον ιστορίας. Μέτρα που θα θίξουν κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, θα ακυρώσουν βεβαιότητες και θα αποδομήσουν το μοντέλο διαβίωσης των νεοελλήνων.

Και ο μεν Κώστας Καραμανλής δραπέτευσε από την εξουσία, γνωρίζοντας προφανώς το ασύλληπτο μέγεθος της κρίσης (τώρα αποκαλύπτεται η πραγματική αιτία της πρόωρης διάλυσης της Βουλής).

Ο δε Γιώργος Παπανδρέου υποχρεούται να εγκαταλείψει την κεντρική προεκλογική του δέσμευση, και να γίνει ο πιο δυσάρεστος πρωθυπουργός της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, ερχόμενος σε σύγκρουση με περίπου το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, και κυρίως των αδυνάμων. Οι οποίοι δικαίως τώρα θα διερωτώνται εξοργισμένοι τι απέγιναν οι πακτωλοί χρημάτων που διοχέτευε επί δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Ένωση στην χώρα μας, και θα απαιτούν την κεφαλήν επί πίνακι των προνομιούχων, των διαπλεκομένων, των εισφοροδιαφευγόντων, των φοροφυγάδων, σ’ ένα κλίμα κοινωνικής έκρηξης.

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε ήταν προετοιμασμένη ούτε και φαίνεται αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την τεράστια δημοσιονομική κρίση (κατ’ ουσίαν να διαχειριστεί την εθνική χρεωκοπία). Ο ίδιος ο Παπανδρέου αμφιταλαντεύεται, δυσκολευόμενος να ακυρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να προβεί σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Οι υπουργοί του θα ήταν περισσότερο κατάλληλοι για μία χαρούμενη εποχή καινοτομιών στα πλαίσια μίας κοινωνίας τύπου Ολλανδίας ή Σουηδίας. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι φιλοσοφικά αναντίστοιχη προς την σκληρή οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία.

Έτσι, πέρασαν σαράντα πέντε μέρες, και η κυβέρνηση μόνον μέτρα εισπρακτικού κυρίως χαρακτήρα έχει να επιδείξει. Δεν τόλμησε να προβεί άμεσα σε ριζοσπαστικά μέτρα, όπως δεκαετή αναστολή διορισμών στο δημόσιο, άμεση κατάργηση των εκατοντάδων άχρηστων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μετοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, είσπραξη των οφειλομένων χρεών προς το ΙΚΑ, υποχρέωση των τραπεζών να διοχετεύσουν άμεσα φθηνό χρήμα στην αγορά κλπ.

Αντιθέτως, μέσα στην πρωτοφανή συγκυρία, η κυβέρνηση Παπανδρέου περί άλλα τυρβάζει: θεώρησε πιο σημαντικό να σπεύσει να καταργήσει το επίθετο «εθνικός»από τα υπουργεία Αμύνης και Παιδείας, στέλνοντας λάθος μηνύματα σε εποχή τεράστιας γεωπολιτικής έντασης και πιέσεων προς την χώρα μας, να εξαγγείλει την νομιμοποίηση και κατοχύρωση εκλογικών δικαιωμάτων των μεταναστών και να διοργανώσει διαδικτυακή πρόσληψη γενικών γραμματέων, όπου από 22.000 αιτήσεις επελέγησαν τελικώς γνωστά κομματικά πρόσωπα.

Η πραγματικότητα όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με εκτός πραγματικότητας πολυπολιτισμικά-πολιτικώς ορθά ιδεολογήματα. Αλλά σύμφωνα με την πανάρχαια γεω-οικονομική αρχή που διέπει την ξηρά κόγχη της Ευρώπης στην οποία κατοικούμε: ο υπερκαταναλωτισμός, σε συνδυασμό με την χαμηλή παραγωγικότητα, την διαφθορά και την άνιση κατανομή του πλούτου, οδηγεί, λόγω ελλείψεως πόρων, στην χρεωκοπία και στην κοινωνική έκρηξη.

Όλο το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2010

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ EISHGHTIKH_2010_id2132441

Ντέρμπι μέχρι τελικής πτώσης δείχνουν τα γκάλοπ του Σαββάτου



Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το "ντέρμπι δημοσκοπήσεων" για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά. Δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο δίνουν η μία το προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά και η άλλη στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 44,4%, έναντι 41% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,1% του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ στο δεύτερο γύρο το ποσοστό του κ. Σαμαρά διαμορφώνεται σε 50,1% και της κ. Μπακογιάννη σε 45,4%.
Αντίθετα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Απογευματινή, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που λένε ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, η κ. Μπακογιάννη προηγείται με 46,3% έναντι 45% του κ. Σαμαρά και 5,7% του κ. Ψωμιάδη. Η Ντόρα Μπακογιάννη διατηρεί το προβάδισμα και στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 51,9% έναντι 46,1% του Αντώνη Σαμαρά.
foreignpress-gr

20.11.09

ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 6 (ΛΟΓΟΙ ΤΙΜΗΣ Ή ΚΟΝΟΜΑΣ?)

Φωτογραφία: Η δίκη των έξι, που άρχισε στις 31 Οκτωβρίου 1922

Υπέρ της επανάληψης της Δίκης των Εξι του 1922, που αποτελεί την κορύφωση του εθνικού διχασμού των ετών 1915-1922, τάχθηκε χθες στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας κ. Αθ. Κονταξής. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια καθώς οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος εξέφρασαν αντίθετες απόψεις (3-2). Επειτα από 86 χρόνια ο εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη που ήταν ένας από τους έξι που εκτελέστηκαν, ο κ. Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης, υπέβαλε αίτηση επανάληψης της δίκης.

Η πλειοψηφία (τρία μέλη) του Ποινικού Τμήματος τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της Δίκης των Εξι υποστηρίζοντας ότι έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα και αποδείξεις, από τα οποία προκύπτει ότι οι Εξι ήταν αθώοι. Αντίθετα, η μειοψηφία (δύο μέλη) πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση του εγγονού. Ετσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Χθες ο κ. Κονταξής επισήμανε ότι οι υποθέσεις παραπέμπονται στην Ολομέλεια λόγω διαφοράς μιας ψήφου (2-3) μόνο στις περιπτώσεις των αναιρέσεων και όχι στις αιτήσεις επανάληψης δίκης. «Κακώς» λοιπόν παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, τόνισε ο κ. Κονταξής, προσθέτοντας ότι ισχύει η απόφαση του Τμήματος που έχει ταχθεί υπέρ της επανάληψης της δίκης. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος του χρόνου.


"το βήμα"
=====================================================================

Το αίτημα για επανάληψη της δίκης, αν και δεν υπάρχουν μάρτυρες και τα πρακτικά της έχουν χαθεί, στοχεύει στην ιστορική αποκατάσταση των θυμάτων, να αναγνωριστεί δηλαδή ότι δεν ήταν προδότες, δεν είχαν δόλο και ότι αδίκως εκτελέστηκαν. Τόσο ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπάς όσο και ο Μανώλης Γλέζος έχουν ταχθεί υπέρ της αποκατάστασης της τιμής και της αθωότητας του Π. Πρωτοπαπαδάκη και των συναδέλφων του.

===========================================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Θα το δούμε και αυτό! Χωρίς τα πρακτικά της δίκης των 6 του 1922 θα αναψηλαφηστεί η υπόθεση. Δεχόμαστε τα ηθικά κίνητρα και την επιθυμία για την αποκατάσταση του "ονόματος" .....εάν και εφόσον η αναψηλάφηση της δίκης φέρει για αυτούς τα προσδοκώμενο αποτέλεσμα.....των απογόνων των πρωταγωνιστών της δίκης .
Εάν όμως μια τυχόν "αθωωτική" απόφαση από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ οδηγήσει τους "αποκατεστημένους στο όνομα" απογόνους να ΖΗΤΗΣΟΥΝ και ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (χρηματικά πάντα) μέσω των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων .....Ε!....Ε!!!! Ε!!!! τότε θα είμαστε σίγουροι ότι ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ..... αυτών που ανέβηκαν στην εξουσία με ΣΥΝΘΗΜΑ...
"ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..... ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ" με τα ολέθρια γνωστά αποτελέσματα!

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.....ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ..............
Α Α Α Α!!!! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ?
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ......
ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ....
ΑΠΟ 'ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ...... ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥς!


Κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ισλανδίας και Ελλάδας επιχειρούν να προακλέσουν εδώ και λίγες ημέρες τα Σκοπιανά ΜΜΕ με αφορμή ένα θέμα που οι δυο χώρες(Ελλάδα και Ισλανδία) έκλεισαν αμέσως χωρίς να δοθούν περαιτέρω πολιτικές προεκτάσεις μόλις διείδαν τις αληθινές προθέσεις των Σκοπιανών που ήταν εξώθφαλμες και προκλητικά προφανείς. Αφορμή, υπήρξε αίτημα Σκοπιανών προς την Ισλανδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να προβληθεί στην πρεσβευτική κατοικία η προκλητική ταινία A name is a Name για την οποία ήδη γράψαμε σε σχετικό αναλυτικό αποκαλυπτικό δημοσιεύμα μας με αρκετά νέα στοιχεία και ντοκουμέντα για την σκοπιμότητα της ταινίας και τους δημιουργούςτης.

Τελικά η προπαγανδιστική ταινία δεν προεβλήθη σε αυτό το κλειστό κύκλο προσκεκλημένων με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί εδώ και μέρες να αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν κλίμα σύγχυσης αλλά και έντασης μεταξύ Αθήνας και Ρέκιαβιακ.

Έτσι,βλέποντας η Ισλανδία τις πραγματικές προθέσεις των Σκοπιανών, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ισλανδίας Urdur Gunnarsdottir, σε δήλωσή της προς το ισλανδικό mbl.is αδειάζοντας την προσπάθεια Σκοπιανών ΜΜΕ να δημιουργήσουν πρόβλημα στις Ελληνοϊσλανδικές σχέσεις ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: "...η Ισλανδική πρεσβεία προθυμοποιήθηκε και είχε την πρόθεση να προβάλει την ταινία, ως μέρος της προσπάθειας για την διάδοση της ισλανδικής τέχνης. Ωστόσο, όταν μας είπαν ότι η ταινία άγγιζε το θέμα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας,το υπουργείο πήρε απόφαση να μην γίνει η προβολή, διότι (...) αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πιθανότατα να θεωρούμαστε ότι είμαστε μέρος του ζητήματος".

Εν τω μεταξύ ανώτερες ελληνικές διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι «το όλο θέμα είναι προφανώς υπερβολικά διογκωμένο και σίγουρα δεν υπήρξε κάποια διπλωματική παρέμβαση προς τον Ισλανδική πλευρά»

Την ίδια ώρα Σκοπιανά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα «για πρωτοφανή ωμή παρέμβαση» του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών μέσω της πρεσβείας μας στην Washington στην απόφαση του ισλανδού πρέσβη Hjalmar Hannesson να προβάλει στην πρεσβευτική κατοικία στις 12 Νοεμβρίου την ταινία του Ισλανδού σκηνοθέτη Sigurjon Einarsson, A name is a Name, κάνει λόγο σήμερα σε δημοσίευμά του το ισλανδικό Ice News, κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα ότι στην περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο η Αθήνα θα προέβαλε εμπόδια στην εισδοχή της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ισλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο δημοσίευμα του σκοπιανού Macedonian International News Agency, αναφέρεται ότι το όλο θέμα προέκυψε όταν ο Ισλανδός πρέσβης αποφάσισε να διοργανώσει στην πρεσβετική κατοικία εκδήλωση για την προβολή της ταινίας του ισλανδικής καταγωγής σκηνοθέτη, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας με την αποστολή ανακοινωθέντος (communiqué) στον ισλανδό πρέσβη μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην αμερικανική πρωτεύουσα, που καλούσε τον κ. Hjalmar Hannesson να μην προβάλει την ταινία, κάτι που κατηγορηματικά διαψεύδεται από επίσημες ελληνικές διπλωματικές πηγές. Ωστόσο συνεχίζοντας το ίδιο Σκοπιανό πρακτορείο με ειρωνικό ύφος, και που πάντως απάδει σε σοβαρό ειδησεογραφικό οργανισμό, το σκοπιανό δημοσίευμα ολοκληρώνεται, επισημαίνοντας ότι «ίσως να είναι η πρώτη φορά που σε πρέσβη υποδεικνύεται από μια ξένη χώρα ποια ταινία δεν μπορεί να δείξει στο σπίτι του» κλείνοντας το δημοσίευμα με την φράση «Ενοχλητικοί Αθηναίοι»

greekamericannewsagency

3,5 εκ.ευρώ στα πόδια του Ρεχάγκελ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από Δικη

Τριετές συμβόλαιο ύψους 3,5 εκ.ευρώ θα προτείνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στον Ότο Ρεχάγκελ! Το συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή λήγει στο τέλος του χρόνου και η ομοσπονδία θέλει να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το EURO του 2012.
Ο κ.Πιλάβιος θα ανακοινώσει την πρότασή του στον κ.Ρεχάγκελ εντός των ημερών και ήδη έχει πάρει τα πρώτα θετικά νεύματα από τον βοηθό του Γιάννη Τοπαλίδη.Άλλωστε διακαής πόθος του Γερμανού είναι να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Οι Τούρκοι στήνουν πλωτά πορθμεία στον Έβρο

Θα είναι ικανές σε 15 λεπτά να στήνονται και να ενώνουν τις δύο πλευρές του ποταμού

Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά σε βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης, ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριο γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15’ μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!

Την απόκτηση των 52 πορθμείων-γεφυρών αυτών, την οποία οι Τούρκοι δεν είχαν δώσει στην δημοσιότητα την αποκάλυψε το περιοδικό «Στρατηγική», αλλά η είδηση σήμερα βρίσκεται στην εντολή επιτάχυνσης των παραδόσεων που ζητήθηκε από τουρκικής πλευράς! Έτσι το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2011 θα έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του ίδιου έτους 14 μήνες ενωρίτερα από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011.

Η παραγγελία των 52 επιθετικών αμφιβίων γεφυρών τύπου Samur, από τον τουρκικό στρατό είχε γίνει στις αρχές του 2007. Kάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες τα 150 μέτρα.
Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά.

Η εταιρεία που αναδείχθηκε ικανή να πραγματοποιήσει το έργο ήταν η τουρκική εταιρεία FNSS, με συμβόλαιο συνολικής αξίας 130,8 εκ δολαρίων για την κατασκευή 4 συλλογών των 12 οχημάτων-σχεδίων και 4 εκπαιδευτικών.
Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK.
ΧΡΟΝΟΣ

«Βατοπέδι» και στον Κορινό Πιερίας;






· Μηνύθηκε γιατί μίσθωσε 10 στρέμματα στην παραλία Κορινού για 16 χρόνια με το εξευτελιστικό μίσθωμα των 1.410,00 ευρώ το χρόνο!!!



  • Ο Δήμαρχος Κορινού κατηγορείται ότι εξαπάτησε μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «Ολυμπιάδα» για να προχωρήσει στην μίσθωση και στην ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα». Συγκεκριμένα οι κκ. Αραβίδης Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Αστέριος, Μορθανάσης Ιωάννης και Παπαδόπουλος Ιωάννης κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου Κορινού κ. Αβραμίδη Νικόλαου για την μίσθωση 10 στρεμμάτων στην παραλία Κορινού με το εξευτελιστικό ποσό των 1.410 ευρώ το χρόνο.

Τα συγκεκριμένα μέλη δηλώνουν στη μήνυση τους πως εξαπατήθηκαν από το δήμαρχο, ο οποίος κατά την πρώτη συνεδρίαση ¨περί καθορισμού των όρων

της δημοπρασίας¨ ανέφερε ψευδώς πως η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην πολεοδομική ζώνη 3, όπου αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία σταθερή κατασκευή. Για το λόγο αυτό τα τέσσερα μέλη πείστηκαν να ψηφίσουν την εισήγηση του Δημάρχου, διατυπώνοντας χαρακτηριστικά στη μήνυση τους τα εξής: «Ο εγκαλούμενος μας έπεισε να ψηφίσουμε την μίσθωση του χώρου και τους όρους του διαγωνισμού, γνωρίζοντας ότι αυτά που αναφέρει είναι ψευδή, με σκοπό να μας τα παρουσιάσει ως αληθινά, προκειμένου να ψηφίσουμε»…. «και μάλιστα αυτό προκύπτει και από την ομολογία του ιδίου στην δεύτερη συνεδρίαση, όπου αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκταση τελικά ανήκει στις ζώνες 3, 7 και 8.»… «Δηλαδή τεχνηέντως μας απέκρυψε την αλήθεια από την πρώτη συνεδρίαση».

«Ο Δήμαρχος κ. Αβραμίδης Νικόλαος, αν και αντιδράσαμε σφόδρα στην δεύτερη συνεδρίαση και καταγγείλαμε την εξαπάτηση μας από αυτόν, αν και του τονίσαμε ότι δεν πρέπει- για να μην βλαφθούν τα συμφέροντα της επιχείρησης- να εγκριθούν τα πρακτικά της μίσθωσης, αν και αυτός ομολόγησε ότι μας είχε

εξαπατήσει στην πρώτη συνεδρίαση, αυτός όχι μονό ήταν υπέρμαχος της έγκρισης των πρακτικών αλλά προέβη και στην ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, ζημιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα της επιχείρησης και παραβαίνοντας το καθήκον προάσπισης που έχει για τα συμφέροντα της επιχείρησης». Αυτά δηλώνουν στην μήνυση τους τα τέσσερα μέλη της δημοτικής επιχείρησης.

· Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Κορινού ότι προκειμένου να καλύψει το αδίκημα της εξαπάτησης του Δ.Σ. προχώρησε στην παραποίηση των πρακτικών και στην αλλοίωση του ακουστικού υλικού (κασέτα μαγνητοφώνησης).


Όπως επίσης καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα μέλη της επιχείρησης στην μήνυση τους ο Δήμαρχος Κορινού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης παραποίησε τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης. Τα τέσσερα μέλη της επιχείρησης ισχυρίζονται πως ο Δήμαρχος παραποίησε τα πρακτικά με συνέπεια να μην αναφέρεται πουθενά ο ισχυρισμός του πως η έκταση ανήκει στην ζώνη 3. Ύστερα από αυτό ζητήθηκε αντίγραφο της κασέτας μαγνητοφώνησης της συνεδρίασης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αυτή η σημαντική παράληψη από τα πρακτικά.

Η συγκεκριμένη κασέτα δόθηκε για έλεγχο πραγματογνωμοσύνης, όπου σύμφωνα με την με αριθμό 445/09ζχ/ΗΧ/19-8-2009 πραγματογνωμοσύνη διαπιστώθηκε αποκοπή κομματιών σε έξι σημεία και αλλοίωση των νοημάτων.

Τέλος όπως δηλώνουν τα τέσσερα μέλη στην μήνυση τους, με τις πράξεις του Δημάρχου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου, η Δημοτική Επιχείρηση υπέστη τεράστια οικονομική βλάβη, καθόσον εκμίσθωσε μια έκταση «φιλέτο», μπροστά στην θάλασσα αντί του εξευτελιστικού πoσού των 1.410 ευρώ ετησίως. Για τους λόγους αυτούς ζητούν την ποινική δίωξη του εγκαλούμενου καθώς και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την δικαιοσύνη και αναμένονται εξελίξεις.


ΜΑΚΗ ...ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...... Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά της εταιρείας “VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδιοκτήτριας και εκδότριας της εφημερίδας “VETO της Κυριακής” καθώς και κατά των μελών της ομάδας διεύθυνσης της εφημερίδας. Με την αγωγή ο κ. Βενιζέλος ζητά να του επιδικασθεί ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.


Διαβάστε την αγωγή εδώ >>>

"Τον ήπιαμε" ..........μεχρι "μηνιαίο προϋπολογισμό" βλέπει ο Παπακωνσταντίνου....ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΛΙ


Δεν αποκλείει ο Γ.Παπακωνσταντίνου κατάθεση συμπληρωματικού

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:«Ο προϋπολογισμός είναι ένας μεταβατικός προϋπολογισμός» ώστε «να βγει η χώρα από την εντατική», όπως είπε ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν απέκλεισε «να προκύψουν κάποιες περαιτέρω αλλαγές στον προϋπολογισμό κατά την διάρκεια του έτους».

«Εάν χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις [...] θα υποβληθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός» είπε ο υπουργός Οικονομικών συμπληρώνοντας πως «ο προϋπολογισμός θα εκτελείται με μηνιαίο έλεγχο των δαπανών ανά υπουργείο από ειδικές επιτροπές.»

Μηνιαίος έλεγχος

Επίσης, ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία κατάρτισης και υλοποίησης του προϋπολογισμού με βάση τον Προϋπολογισμό Προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των δαπανών του προϋπολογισμού ανά κωδικό σε κάθε υπουργείο.

«Ο προϋπολογισμός θα εκτελείται με μηνιαίο έλεγχο των δαπανών ανά υπουργείο από ειδικές επιτροπές.»

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ MEGA ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΟΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΙ "ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ" ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ>

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Λέτε να δούμε και "πράσινους" ΜΑΝΩΛΗΔΕΣ?????

Κανείς δεν μιλάει για το σημερινό ναζιστικό καθεστώς...


Τα ναζιστικά γουρούνια εποικίζουν Παλαιστινιακά εδάφη. Στη διάρκεια διαδήλωσης Παλαιστινίων, διαδηλωτές εναντίον του ναζιστικού τοίχους (δεν είναι μόνον το τοίχος στην Κύπρο, αλλά τοίχοι του φασισμού είναι παντού) και ισραηλινοί ντυμένοι διαδηλωτές απαγάγουν δύο Παλαιστίνιους…

Uri Geller, εδώ δείξε την μαγκιά σου...





--
http://www.ipanic.gr

Φωτογραφία-ντοκουμέντο απ΄τη δεκαετία του '70.

Τους αναγνωρίζετε;
Κάτω αριστερά ο Γ. Παπανδρέου, πάνω δεξιά ο...Αντ. Σαμαράς!

Κι’ όμως είναι..

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στην αρχή της δεκαετίας του '70 υπήρξαν... συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης. Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια .

Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Οικονομία.
Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο βλέπουμε εκτός απ΄ τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά τον κ. Στέφανο Μανουηλίδη και τον διεθνούς φήμης φωτογράφο, ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα. Η παρέα έζησε τρία χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο...

Και μια άγνωστη λεπτομέρεια.

Λίγοι ξέρουν ότι 1.000 άνθρωποι από το Αμχερστ, μεταξύ των οποίων όχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο επίσης συμμετέχων Στέφανος Μανουηλίδης, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησαν για την καθιστική διαμαρτυρία σε αεροπορική βάση και ακινητοποίησαν τα Β52 - ο πόλεμος με το Βιετνάμ συνεχιζόταν! Οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στον διάδρομο. Τους συνέλαβαν αλλά η τοπική φυλακή, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα του Αμχερστ, δεν χώραγε πάνω από... τρεις! Τελικά τους άφησαν όλους.

greece-salonika

Με την Ντόρα Μπακογιάννη ο Βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης


Με την Ντόρα Μπακογιάννη θα συνταχθεί και δημόσια τις επόμενες μέρες ο Δημήτρης Σταμάτης
Το είχε αποφασίσει από καιρό αλλά δεν ήθελε να γνωστοποιήσει τις πολιτικές του αποφάσεις για δικούς του λόγους. Την πρόθεση του όμως όπως μάθαμε για τους λόγους που προσχωρεί στο στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη τους γνώριζε και το περιβάλλον Σαμαρά με τον οποίο συνδέει συγγενική σχέση το Βουλευτή(κουμπάρος του). Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται τόσο από το περιβάλλον του κ. Σταμάτη όσο και από το επιτελείο της κ. Μπακογιάνη ο πρώην Νομάρχης με δημόσια δήλωση του θα πάρει τελικά θέση για τη διαδοχή υποδεικνύοντας ως επιλογή του την κ. Ντόρα Μπακογιάννη!
paronaitoloakarnanias

H αποκάλυψη του gay κατασκόπου

Έξαλλη έγινε η γυναίκα του Γερμανού Anton K. όταν ανακάλυψε ότι ο άντρας της είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον Αλβανικής καταγωγής Σκοπιανό μεταφραστή Murat A.

Η απατημένη σύζυγος πήγε στην Γερμανική μυστική υπηρεσία BND και αποκάλυψε την παράνομη σχέση δημιουργώντας σκάνδαλο στη Γερμανία. Ο Σκοπιανός εραστής παρακολουθούταν ήδη από τις μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος για κατασκοπία για λογαριασμό της Αλβανικής και Σκοπιανής κυβέρνησης αλλά και για σχέσεις με εγκληματικές οργανώσεις στα Σκόπια. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο για τα δικαστήρια με τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να κατηγορούν τον Anton ότι παρέδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στον Murat. Τα αγόρια όμως έχουν καταφέρει να καλύψουν καλά τα ίχνη τους και η δίκη έχει κολλήσει λόγο ελλείψεις στοιχείων.

Πηγή

Δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι η μαφία της περιοχής δεν σταματά σε τίποτα για να πετύχει τους στόχους της.

viosimimakedonia

Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)

http://www.bipolar.gr/

Οι εκλογές της ΝΔ, η διάσπαση και η νίκη

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικασία των εκλογών στην ΝΔ. Έχουμε δύο υποψηφίους – ο νομάρχης απλά ευτελίζει την διαδικασία – με διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά, διαφορετικό πολιτικό παρελθόν και διαφορετική στόχευση. Ο Σαμαράς δηλώνει δεξιός και στοχεύει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Η Ντόρα κεντρώα-κεντροδεξιά και στοχεύει στους κεντροδεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους.

Το δεδομένο στην Ελλάδα - όπως έχει αποτυπωθεί στο σύνολο των εκλογών των τελευταίων ετών – είναι η κεντροαριστερή τοποθέτηση του περίπου 60% του εκλογικού σώματος. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι μειοψηφική στην Ελλάδα και για να κατακτήσει την νίκη θα πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους που ανήκουν στο κέντρο.

Σε περίπτωση νίκης του Σαμαρά και με δεδομένο το στόχο του να απευθυνθεί στους δεξιούς ψηφοφόρους ο χώρος του κέντρου μένει μόνο για το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ με τον Σαμαρά δεν έχει πιθανότητα νίκης και θα επιστρέψει στα χρόνια του Έβερτ όταν η δεξιά ρητορική και πρακτική του καταδίκασε τη ΝΔ να μείνει χρόνια στην αντιπολίτευση. Χρειάστηκε να έρθει ο Καραμανλής και να στοχεύσει στο κέντρο ώστε η ΝΔ να κερδίσει το 2004 μετά από πολλά χρόνια και να ξανακερδίσει το 2007, η ήττα του 2009 οφείλεται στα αίσχη και στην απραξία πολλών υπουργών του Καραμανλή και όχι στην απώλεια των δεξιών ψηφοφόρων που δεν ξεπερνούν το 40%.

Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος εάν θέλει να δει το κόμμα του πάλι στην κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό θα γίνει μόνο με την Μπακογιάννη και όχι με τον Σαμαρά. Ένα κόμμα εξουσίας θα πρέπει να στοχεύει στην σύνθεση των απόψεων που υπάρχουν στην κοινωνία και όχι στην περιχαράκωση εντός των ιδεολογικών τοίχων του. Η μειοψηφούσα δεξιά ιδεολογία στο εκλογικό σώμα δεν έχει ελπίδα νίκης εάν δεν ανοιχτεί στο κέντρο. Εάν οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν μια συμπαγή δεξιά – ακροδεξιά παράταξη με καθαρότητα ιδεολογίας αλλά χωρίς προοπτική νίκης θα πρέπει να ψηφίσουν Σαμαρά. Εάν επιθυμούν μια δεξιά παράταξη με κεντρώα ιδεολογικά χαρακτηριστικά που μπορεί σίγουρα να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψηφίσουν Ντόρα.

Η εποχή που ζούμε είναι η εποχή της συναίνεσης, των συγκλίσεων και όχι ακροτήτων. Ο Σαμαράς το 1992 είχε έρθει σε συμφωνία με τον Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της ΠΓΔΜ και προσάρτηση μέρους αυτής στην Ελληνική επικράτεια και ήταν ο λόγος που ο Καραμανλής τον είχε πετάξει έξω από συμβούλιο των αρχηγών. Διότι ο σοφός Κωνσταντίνος Καραμανλή γνώριζε ότι αυτή η πράξη θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ελλάδα αφού καταφανώς αντίβαινε στο διεθνές δίκαιο και στην λογική της ΕΕ. Έτσι λοιπόν όταν επικαλείται το δάκρυ του εθνάρχη θα πρέπει να επικαλείται και το σάλιο του για το γεγονός της αποβολής του από το συμβούλιο των αρχηγών, όντας εκείνη την εποχή ΥΠ.ΕΞ. Δεν χωρούν λοιπόν το 2009 πολιτικές ακροτήτων και απόψεις ακραίες καλά κρυμμένες και ξεχασμένες από την σκόνη της πολιτικής απραξίας.

Τέλος είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν έχει το ειδικό βάρος και την εμπειρία να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα στελέχη του κόμματος και η επιμονή του στις απόψεις του θα αποτελέσει αιτία τριβών και αποχωρήσεων από τη ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα παρατηρητικών στελεχών από τη ΝΔ που θα έρθουν σε ρήξη με τον Σαμαρά και μερικών από το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευτούν το κενό στο κέντρο από την δεξιά κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΝΔ και θα βρουν χώρο να δημιουργήσουν ένα νέο κεντρώο κόμμα που θα βάλει ταφόπλακα στη ΝΔ.


ΑΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΡΙΓΚΗΠΩΝ

Γράφει το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Τηλεαφηγητές που μόνο τους μέλημα ήταν το περιτύλιγμα της είδησης και όχι το περιεχόμενο της. Το φαίνεσθαι και όχι το είναι της. Μαντατοφόροι της τηλεκρατίας. Θιασώτες της εξουσίας της δύναμης και της μοναδικής αλήθειας που αυτή ήθελαν πάντα να μας επιβάλουν. Ξόανα νοοτροπιών του 50 και 60. Βλέποντας ότι τα κόζια δεν βγάζουν τα πολιτικά φιλαράκια τους αφήνουν το προσωπείο της ντεμέκ αντικειμενικότητας τους να πέφτει και να εμφανίζεται το αποκρουστικό πρόσωπο υπερασπιστή ενός απόλυτου πολιτικού κενού. Μιας μη – ιδεολογίας αλλά προσωπικής τακτικής χωρίς δημοκρατικό αντίκτυπο. Χωρίς έρεισμα στους πολίτες ψηφοφόρους.

Κομψευόμενοι του τηλεοπτικού φακού, εραστές της επίφασης της γνώσης. και με απόλυτη άγνοια του πόνου, του μόχθου και του αυτοσεβασμού που γεννά η εντρύφηση σ’ αυτή προσβάλλουν τη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων με την γκροτέσκα παρέμβαση τους στα πολιτικά πράγματα. Νεοβουκόλοι ιδεοληψιών που φοβούνται την Αλήθεια η οποία πλησιάζει. Η μηδαμηνότητα του περιεχομένου που υποστηρίζουν το επιβάλλει αυτό, και κατακρημνίζει το σαθρό και επίπλαστο σκηνικό των μηχανισμών των media και των υπόγειων πολιτικών μαγειρείων. SIC TRANSIT FAMA IMAGINIS ET OBJECTIVITATIS.
καφενειο