ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.11

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ και ΔΕΗ...(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)



Η εθνική κριτική ικανότητα βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής εγκεφαλικής λοβοτομής; Για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, όσο γίνεται, στις καταγραφές μας. Πρέπει λοιπόν να ομολογήσουμε ότι το σύστημα α-παιδείας των τελευταίων 30 ετών που στόχευε και στην εξάλειψη του ήθους, ως παράμετρο της κοινωνικής συμπεριφοράς, έφερε αποτελέσματα.

Επί τρεις μήνες η ελληνική κοινωνία συζητά[1]:
  • αν μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει το «χαράτσι»
  • αν το χαράτσι είναι «δίκαιο» ή «άδικο»

Δεν συζητά:
  • αν το κράτος μπορεί να «κόβει» αυτό που δεν παρέχει
  • αν το κράτος δικαιούται να τρομοκρατεί και να εκβιάζει

ΔΕΝ συζητά, τελικά, αν ο τρόπος είσπραξης δεν στοχεύει ούτε στη μείωση των ελλειμμάτων, ούτε στην «εξαιρετικά επείγουσα-έκτακτη» ανάγκη εξασφάλισης της είσπραξης του φόρου (η ίδια η κυβέρνηση μίλησε για μόνιμο μέτρο, ο Μόσιαλος, δύο μήνες πριν, προϊδέασε όσους κατέχουν εξοφλημένα ακίνητα να μην τα θεωρούν δικά τους). Στοχεύει στον εξευτελισμό της έννοιας «πολίτης», στην εμπέδωση της αίσθησης ότι «πολίτης» σημαίνει «ελεύθερος να υποτάσσεται στην ανηθικότητα, ελεύθερος να αρνείται τα ανθρώπινα δικαιώματά του και ελεύθερος να εφαρμόζει το νόμο του κράτους, που -αυτό πλέον- ορίζει το ήθος».

Όλο το ζήτημα να συνδεθεί η φοροείσπραξη με παροχή κοινωνικών αγαθών (σήμερα το ρεύμα, αύριο τι;) φέρει στο προσκήνιο, όχι το νομικό σύστημα, αλλά την κοινή λογική, δηλαδή το κοινό αίσθημα, τον άγραφο νόμο, την ηθική, το ταμπού της ελληνικής κοινωνίας -όπως κατάντησε- μέσω της α-παιδευτικής εκπαίδευσης. Φέρει την ηθική που εξοβελίστηκε από την πολιτική με τον αφοριστικό χαρακτηρισμό «ηθικολογία». Την ηθική που οδηγεί κάποιον να πει «αυτό δεν είναι σωστό», αντί «αυτό δεν είναι νόμιμο», εννοώντας ότι ο νόμος εντάσσεται στο ήθος, αφού προκύπτει απ’ αυτόν και αποτελεί υποσύνολό του, αναγκαίο για να λειτουργήσει μια σύγχρονη, αλλά όχι απάνθρωπη κοινωνία. Το θέμα «ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ και ΔΕΗ» φέρνει στο προσκήνιο τη σιωπή των κοινοβουλευτικών αμνών και τον τραγέλαφο της συγκυβέρνησης που διαλύει και το παραμικρό στοιχείο «κομματικής» διαφοροποίησης της ηθικής: 100 σχεδόν βουλευτές συμφωνούσαν με το νέο δανεισμό και τη συνοδευτική πολιτική, αρκεί ο πρωθυπουργός να μη λεγόταν Παπ(α)-νδρέου, αλλά Παπα-δήμος. Λίγη μνήμη να διέθεταν, θα θυμόντουσαν πόσο χρόνο άντεξε ο υπουργός Βουλγαράκης μέχρι να δηλώσει «το αποσύρω, έκανα λάθος», ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό.

Μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο Α.Ε. με το «Δ» στον τίτλο και το «Ι» στο μετοχολόγιο και στο Διοικητικό της Συμβούλιο, δέχεται μέσω του Ν.4021/11 να διακόπτει για λογαριασμό του κράτους, αυτό που έχει ήδη εξοφληθεί μέσω ΑΤΜ, web banking. ή Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (εκεί μπήκαν κάποια εμπόδια). Μήπως αδιαφορήσαμε και στο ζήτημα «Δημοτικά Τέλη - ΕΡΤ»; Οι λέξεις «χαράτσι» και «ραγιαδισμός» που επανήλθαν αυτόματα στο λεξιλόγιο και -δυστυχώς- αναφέρονται περισσότερο στην αδυναμία καταβολής του και όχι κατ’ αρχήν στον τρόπο είσπραξής του, αδικούν μάλλον μια Οθωμανική Αυτοκρατορία, που στις χειρότερες στιγμές της την κάνουν να μοιάζει με παιδική χαρά, μπροστά σε μια δυτική δημοκρατία, καθυποταγμένη στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, τον Σουλτάνο υποκαθιστά η global τραπεζική ελίτ. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις του, αν και δύσκολο, καθώς είναι σχετικώς άγνωστο ότι η (ιστορικώς διαστρεβλωμένη) Επανάσταση του 1821 ως παιδεία ξεκίνησε και εξελίχθηκε, ως μάχη δηλαδή προς τη δυνατότητα να κατανοήσει κάποιος ότι μέρος αυτού που η κοινωνία δεχόταν ως άγραφο ήθος, μπορεί να συνομολογηθεί γραπτά και να συγκροτηθεί έτσι μια πολιτική κοινότητα. Στο δρόμο, μάλλον πήραμε πρόωρα τα πρώτα δάνεια με εγγύηση την εθνική γη, μάλλον αντικαταστήσαμε κάπως βιαστικά το «τουρκικόν σαρίκι» με «πίλον ευρωπαϊκόν». Στο «δια ταύτα»:

Το ΣτΕ θα κρίνει τη συνταγματικότητα του Ν.4021/11. Έτσι είναι; Ή μήπως δεν είναι μόνον έτσι;


2-12-2011


[1] Να διευκρινίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε στην ψευδή εικόνα που προβάλλουν οι κυβερνοελεγχόμενοι ιδιωτικογραφικοί τηλεοπτικοί παπαγάλοι, αλλά στην αίσθηση που βγαίνει από το μη πλήρως ελεγχόμενο διαδίκτυο, από την καθημερινή κουβέντα στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Νόμιμη» φοροαποφυγή — Η INTRACOM HOLDINGS του Σ. Κόκκαλη έκλεισε οριστικά ανεξέλεγκτη τις πρόσφατες!!!!!! οικονομικές χρήσεις 2008-2009, καταβάλλοντας συνολικά, μόνο 128.000€ σε 24 δόσεις, συν τις 32.000€ που είχε καταβάλει με την αρχική της δήλωση, και πάπαλα!!!


=== ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ === Περίπου κάθε 3 χρόνια κατά μέσο όρο, το διεφθαρμένο γαλαζιοπράσινο καθεστώς, ψηφίζει νόμο, με τον οποίο περιοδικώς νομιμοποιεί τη φοροαποφυγή των μεγαλοκαρχαριών, χωρίς κανέναν απολύτως φορολογικό έλεγχο. Όσοι δεν είναι λομπίστες και κατά Πάγκαλο χορηγοί εκλογικών «αγώνων», τη μπούτσισαν!!!… Αυτούς τους αναλαμβάνει η ομάδα κρούσης Καπελέρη!!!
 === Ααααα!!!… όλα κι’ όλα!!! Μπορεί τα κρατικά ταμεία να μένουν αδειανά, αλλά το κάθε κόμμα έχει τις  αυξημένες ανάγκες του και το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί, γιατί οι διαφημιστικές κοστίζουν, τα πολιτικά γραφεία κοστίζουν και οι ανεξέλεγκτες φορολογικώς, οικονομικές χρήσεις των μεγαλοκαρχαριών, πρέπει να ρυθμίζονται ειδικώ τω τρόπω!!! Η τελευταία «ρύθμιση» ….προβλέφθηκε με τον Νόμο 3888/2010, που μάλλον κάτι-κάποιος ξεχάστηκε και συμπληρώθηκε με τη παράγραφο 4 του άρθρου 8, του ….άσχετου Νόμου 4002/2011.
 === Μη σας περάσει από το αφελές μυαλουδάκι σας, ότι αυτή η σαπίλα κατασκευής νομοθετημάτων νομιμοποίησης της φοροαποφυγής, καθιερώθηκε για να ρυθμίσει χρόνιες φορολογικές διαφορές του κράτους με κακότροπους επιχειρηματίες. Μιλάμε για φρεσκαδούρα. Μιλάμε για εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο και βάλε, και για φορολόγικές δηλώσεις τους των τελευταίων ετών, οι οποίες ποτέ δεν ανοίχθηκαν !!! Σήμερα, μιλάμε για μόλις τις χρονιές 2008 – 2009, δηλαδή για φορολογική δήλωση που υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2010 !!!!!!
=== Ας διαβάσουμε τη φιλοσοφία των ….δημοκρατικών διαδικασιών, όπως αποτυπώνεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ της ντροπής, όταν οι κοπρίτες και τα γομάρια, απειλούν να κόψουν το ρεύμα σε ανάπηρους και γριούλες και μωρά παιδιά:
Νόμος υπ’ αιθμόν 3888/2010 «Εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών (!!!!!!!!!!!!), ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, διατάξεις για την αποτελεσματική τιμωρία της φοροδιαφυγής (είδατε χιούμορ τα γομάρια????) και άλλες διατάξεις…..
Πότε πρόλαβε και έγιναν ληξιπρόθεσμες οι υποχρεώσεις του Κόκκαλη, της χρήσης 2009, για την οποία υπόβαλε φορολογική δήλωση τέλος Ιουνίου 2010????? και ο νόμος δεν έχει καλά-καλά στεγνώσει, αφού είναι του Σεπτεμβρίου 2010?????

Αμέσως πιο κάτω διαβάζουμε στον ίδιο νόμο τον στραβόν: «Άρθρο 1 – Εισαγωγή: Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου αυτού, καθορίζεται προαιρετικός ειδικός τρόπος επίλυσης των φορολογικών διαφορών που προκύπτουν από τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, με σκοπόν την κατάργησή τους» !!!!!!!!!

Πάμε τροχάδιν στη πρώτη εικόνα, στην ανακοίνωση της INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη, μήπως λάθος διαβάσαμε….. Άμπα!!!… Το λέει ξεκάθαρα. Του κατάργησαν φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες είναι ακόμα με τις πάνες της γέννας τους!!!!!! Μιλάει ξεκάθαρα, ότι ο Βενιζέλος με τον Καπελέρη, φρόντισαν να του καταργήσουν οποιαδήποτε φορολογική του υποχρέωση (INTRACOM), για τις φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας του, των χρήσεων 2008 και 2009. τις οποίες υπέβαλε τα έτη 2009 και 2010 Ιούνιο μήνα!!!!!! 
……ΚΑΙ ΟΤΙ, και για τις δύο χρονιές, ο φόρος θα είναι συνολικά 160.000€, μείον τα 32.000€ που ήδη κατέβαλε, θα καταβάλει το υπόλοιπο των 128.000€ σε 24 δόσεις επειδή είναι πτωχός και ….πάπαλα!!!!!! Αυτομάτως καταργείται οποιαδήποτε διαφορά, χωρίς να ελεγχθεί ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ….
ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΟΥ……. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗ ΠΟΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!!!!


ΜπαρμπαΝίκος

BINTEO – Καμμένος: "Ας αφήσουμε τους νεοφιλελεύθερους και τους προσκυνημένους να γονατίζουν στις αγορές και ας ενωθούμε"

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «κυβέρνηση-έκτρωμα» που «έχει ένα και μοναδικό σκοπό: την παράδοση της χώρας στους δανειστές της», ενώ επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

«Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι κομματικές ταυτότητες, ούτε οι λίστες, τα οφίτσια», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 πηγη

Ποιά ονόματα βουλευτών "ακούγονται" οτι έχουν καταθέσεις στην Ελβετία


Η αναφορά-καταγγελία του ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη περί απροθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης, από το 2005 (κυβέρνηση Καραμανλή) να συμφωνήσει με την ελβετική κυβέρνηση για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των χρημάτων που βγαίνουν από την Ελλάδα και κατευθύνονται σε ελβετικές Τράπεζες, μένει ακόμα αναπάντητη.
Είναι ανεξήγητη και η στάση της ελληνικής Βουλής η οποία κινήθηκε με τον γνωστό ελληνικό γραφειοκρατικό τρόπο, που απαιτεί κάποια χρόνια για να πάει ένα έγγραφο από μια χώρα σε άλλη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος περιορίσθηκε να στείλει προσ-κληση στον βουλευτή για να έρθει να καταθέσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκείνος του απάντησε μέσω twitter και facebook, δημοσιοποιώντας την απάντηση που του έδωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, όταν έκανε την ερώτηση για τα κεφάλαια που μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Κατόπιν αυτού η ελληνική πολιτεία, η κυβέρνηση, η Βουλή και οι δικαστικές αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα και να αναζητήσουν ευθύνες σε εκείνους που δεν προχώρησαν τη διαδικασία και να καταλογίσουν στους υπαίτιους τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Αλλά ο Καραμανλής φρόντισε να παραγραφούν και αυτά τα αδικήματα.
Ανεξάρτητα από την παραγραφή πρέπει να γίνει η έρευνα και να υπάρξει καταλογισμός
ευθυνών. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Δούκας και όσοι άλλοι έπρεπε να ενεργήσουν για να διαλευκανθεί το θέμα, πρέπει να απολογηθούν. Και ίσως όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά με βάση το ποινικό δίκαιο που ισχύει για όλους.
Από την απάντηση της Ελβετίδας υπουργού προκύπτει ότι καθυστέρηση υπήρξε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Για να λέμε, πάντως και «του στραβού το δίκιο», επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου στο τέλος Ιανουαρίου του 2011, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με την Ελβετίδα ομόλογό του και έβαλαν μπροστά τη διαδικασία να ξεκαθαρίσει το θέμα, μια διαδικασία την οποία ολοκληρώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά είχε προετοιμάσει ο τότε τσάρος της οικονομίας.
Με αφορμή την αποκάλυψη του κ. Ζησιάδη, πάντως, άναψαν οι συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και σε κομματικά γραφεία, για το ποιοι βουλευτές και από ποια κόμματα μπορεί να έχουν καταθέσεις σε ελβετικές Τράπεζες. Πολλά ονόματα ακούγονται, αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν πρέπει να καθυστερήσει τη διαδικασία διότι θα κατηγορηθεί και εκείνος για διευκόλυνση διαφυγής των χρημάτων από την Ελβετία σε άλλους προορισμούς, π.χ. στη Σιγκαπούρη, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έχει και άλλο λόγο να μην αφήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να πάει χαμένο.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται περιλαμβάνονται και ονόματα υποστηρικτών του, οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που υποχρέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Άγριος πόλεμος στο ΛΑ.Ο.Σ μεταξύ Ν. Τζαβέλα και Ηλία Πολατίδη



Σκοτώνονται άγρια εκεί στον ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Πριν από λίγο μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Σερρών του κόμματος, Ηλίας Πολατιδης έστρεψε τα πυρά του κατά ......
της Ευρωβουλευτού του κόμματος του Νίκης Τζαβέλα.
Αν είναι να καεί κάποιος θα πρέπει να καεί η...Ευρώπη και όχι η Ελλάδα…" είπε ο Σερραίος πολιτικός… ο οποίος εν μέσω πλην σαφώς απάντησε στην Τζαβέλα η οποία πριν από λίγο καιρό από την Ευρωβουλή ανέφερε: «Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης»
πηγη

Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεφτιλίζει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ!


Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεφτιλίζει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ!

Χειμαρρώδης ο Θάνος Μικρούτσικος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του mega τα έβαλε με το όλον ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «είναι αδιανόητο να σωθεί η χώρα ακολουθώντας τη σημερινή πολιτική».

Συνεχίζοντας το καταγγελτικό του λόγο κατά του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως: «Οι βάσεις της πλαστής ευμάρειας μπήκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90″ και πως: «η μεταστροφή της πολιτικής του ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90″.
«Η πατρίδα είναι οι άνθρωποι, είναι τα βουνά, είναι οι θάλασσές μας. Κάποιοι νέοι δεν θα έχουν γάλα να πιουν αύριο το πρωί» συνέχισε και τόνισε πως: «Η πατρίδα πέρα από λαϊκισμούς είναι οι άνθρωποι πρώτα και ύστερα τα μάρμαρα του Παρθενώνα»
Από την κριτική του καλλιτέχνη δεν ξέφυγε κανένας! Έθαψε τους δελφίνους και εξαπέλυσε μύδρους κατά της ηγεσίας ενώ τη μεγαλύτερη επίθεση εξαπέλυσε προς τον υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, που άφησε υπονοούμενα χωρίς όμως να τον κατονομάσει…
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό δήλωσε πως πρέπει να φύγει από το κόμμα αφού είναι βασικός υπεύθυνος, ήταν ένας άνθρωπος καθαρά του συστήματος ένα «Αμερικανάκι».
Μόσιαλος:  Ποιος είναι αυτός ο Μόσιαλος, που τον βρήκαν;
Τους δε δελφίνους Λοβέρδο Διαμαντοπούλου και Ραγκούση, αποκάλεσε ειρωνικά «θρυλικούς«.
Κλείνοντας τη συνέντευξη στο «Mega Σαββατοκύριακο» άφησε έναν πολύ σκληρό υπαινιγμό για τον Βενιζέλο, λέγοντας πως είναι ο χειρότερος απ’ όλους, και απο-τελείωσε τον λόγο του δηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει:
«Αν βγει αρχηγός αυτός που έσπρωχνε τον Παπανδρέου να μπει περισσότερο μέσα στο σκατό του συστήματος της Ευρώπης, τότε αλίμονό μας»…
 
alexiptwto

ΟΝΤΩΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Φωτογραφίες τοίχου, Του Αντώνη Μάριου Παπαγιώτη




Συνηθίζει το @fimotro σε τέτοιες εμετικές διαδικτυακές στιγμές, που στιγματίζουν το χώρο των blogs και τον βαραίνουν επιζήμια. Νομίζω η χθεσινή ανάρτηση που παρατίθεται, ενέχει κάθε ανώμαλη έκφανση της blogσφαιρας: κανιβαλισμό, αιμοβορία, κυνισμό, ανωνυμία, ανηθικότητα, ασέβεια, απανθρωπιά, ψευτομαγκιά, ανανδρία, κακαίσθητη πρόκληση, καθολική έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, ολοκληρωτική απουσία αρχών και της όποιας τιμής...

Ευρηματικοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ… Τα βλέπει, τα ακούει η ακροδεξιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ;…

Ο στρατός κόβει πολεμοφόδια για να πληρώσει τη ΔΕΗ


Μαχαίρι μέχρι και στις δαπάνες πολεμοφοδιων βάζει ο στρατός για να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα!
Ο Δημ. Αβραμόπουλος σύμφωνα με onalert.gr, το υπέγραψε άλλη μια απόφαση, που αφορά την ανακατανομή πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 8,44 εκατ. ευρώ στο ΓΕΣ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η ανακατανομή των πιστώσεων γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του στρατού για να καλύψει «ανελαστικές λειτουργικές ανάγκες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος», αλλά και για να ξοφλήσει τα χρωστούμενα σε μεταφορικές εταιρείες.

Οι λογαριασμοί ρεύματος φτάνουν τα 4,66 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες μεταφοράς «εφέδρων αξιωματικών, δοκίμων και οπλιτών» είναι άλλα 3,78 εκατ. ευρώ.
Από πού κόπηκαν κονδύλια του προϋπολογισμού;

Το μεγαλύτερο ποσό -φτάνει το ένα εκατ. ευρώ- είναι από τον κωδικό για την προμήθεια πολεμοφοδίων, ενώ και σε πολλά άλλα έπεσε ψαλίδισμα. Στην προμήθεια κύριου υλικού (320 χιλ. ευρώ), μεταφορικών μέσων (565 χιλ.), κατασκευές (430 χιλ.), ιματισμό (770 χιλ.), υπόδηση (465 χιλ.), είδη καθαριότητας (270 χιλ.) κ.ά.




Τα απειλούμενα «δημοκρατικά» καθεστώτα και τα νέα πολιτικά σύμβολα

του Σπύρου Ραυτόπουλου


     Αποδείχτηκε προσφάτως ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τα «δημοκρατικά» καθεστώτα της πολιτικά υπερήφανης Δύσης από την ίδια τη δημοκρατία. Ακόμα και η εξαγγελία ενός μεμονωμένου δημοψηφίσματος μέσω του οποίου ένας λαός θα μπορούσε να εκφράσει τη βούλησή του επί συγκεκριμένου πολιτικοοικονομικού ζητήματος ύψιστης για το μέλλον του σημασίας, ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό σε αγορές, κυβερνήσεις, κόμματα και ΜΜΕ που φανερά σοκαρισμένοι αντέδρασαν με συντονισμένα και διασταυρούμενα προειδοποιητικά πυρά, με οργή, απροκάλυπτες απειλές, υποκριτική έκπληξη, ακόμα και με επίκληση των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού των θεσμών!

     Αυτό που θα έπρεπε κυρίως να προβληματίσει δεν είναι ούτε η πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα της εξαγγελίας, ούτε η ορθότητά της. Το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα δεν το έθεσε η εξαγγελία του δημοψηφίσματος αλλά οι σχετικές αντιδράσεις. Τόσο αυτές όσο και  η μη επαρκής ανάλυσή τους από πολιτικούς αναλυτές και επιστήμονες αποτελούν αδιάψευστα σημεία πολιτικής σήψης. Κι αυτό διότι η κατ' εξοχήν δημοκρατική διαδικασία, αυτή του δημοψηφίσματος, αντιμετωπίζεται από τους τελετάρχες του κοινοβουλευτισμού -φανερά πλέον- ως αποσταθεροποιητική και απειλητική για το πολιτικό μας σύστημα, ενώ αντιθέτως, οι εκλογές λατρεύονται από περίπου σύσσωμη την φυλή των πολιτικών καριέρας και των επίδοξων μιμητών τους ως θεσμικό τοτέμ. Είναι απολύτως εξηγήσιμο, καθότι οι εκλογές δεν συνιστούν από μόνες τους καμιά ουσιώδη πολιτική παρέμβαση της κοινωνίας. Αντιθέτως, αυτή παραμένει παρκαρισμένη στο πολιτικό περιθώριο και μάλιστα με ανανεωμένο προπληρωμένο χρόνο στάθμευσης για άλλα τέσσερα χρόνια! Με το παρόν σύνταγμα κάθε εκλογική διαδικασία ανάδειξης πολιτικών «αντιπροσώπων» σημαίνει θεωρητικά τετραετή ανανέωση της εντολής για αυθαιρεσία. Και μόνο αυτό είναι άκρως ενδεικτικό του πολιτικού σκοταδισμού που έχει επιβληθεί μέσω της κυρίαρχης πολιτικής θεωρίας και ρητορείας.

     Όμως, πλέον η πολιτική αγυρτεία και ο κυνισμός της εξουσίας έχουν προχωρήσει παραπέρα: ακόμα και αυτές οι εκλογές, όταν θεωρούνται ως πιθανώς κυοφορούσες απονομιμοποιητικά αποτελέσματα, μπορούν πλέον να αποφεύγονται με εξωθεσμικές μανούβρες και «συμφωνίες δωματίου» που επικυρώνονται πρόθυμα από τον πρόεδρο της «δημοκρατίας»! Αυτές έχουν σκοπό την εξασφάλιση του πολιτικού χρόνου που κρίνεται απαραίτητος όχι μόνο ειδικά για την επικύρωση και εφαρμογή μιας ακραία αντικοινωνικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα για την περαιτέρω αμυντική θωράκιση της ολιγαρχίας. Η εξουσία μας λέει κατάμουτρα ότι σχεδόν δεν χρειάζεται καμία λαϊκή ετυμηγορία, ούτε την παραμικρή πολιτική ανάμιξη της κοινωνίας, καθώς το χρίσμα το λαμβάνει απ' ευθείας από τις Βρυξέλες και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές έδρες, τη δε νομιμοποίηση μέσα από τα ιδιόκτητα τηλεοπτικά της παράθυρα.

     Κι όμως, τη στιγμή που ο νεοφιλελευθερισμός μας δίνει τα πιο κυνικά του δείγματα πολιτικοοικονομικού αμοραλισμού, η εγνωσμένου κύρους διανόηση είτε σιωπά είτε ψελλίζει ακίνδυνες κοινοτοπίες περί θεσμικών παρατυπιών (σαν να πρόκειται για κάτι εντελώς επουσιώδες) και κάποιες επικρίσεις για λεπτομέρειες των σχεδίων και των μέτρων κοινωνικού αφανισμού, αν όχι και επαίνους για τη δήθεν ανασυγκρότηση, ...επιτέλους, του κράτους και της οικονομίας! Αντί να εκμεταλλευτεί το προφανέστατο βραχυκύκλωμα της αστικής δήθεν-δημοκρατίας, τα οικτρά της πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα και την πολιτισμική και ηθική κατάπτωση που αναπαράγει, κι έτσι να τεκμηριώσει με αδιάσειστα επιχειρήματα τη φανερή χρεωκοπία του νεοφιλελευθερισμού, του αμερικανόπνευστου καταναλωτισμού, του κομματισμού, της κομματοκρατίας, του ανέλεγκτου κοινοβουλευτισμού, αντί να καταγγείλει το ταξικό κράτος που πλέον κάνει επίδειξη αυταρχισμού καταλύοντας και στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο, έσπευσε να πάρει θέση εχέφρονος συναινετικού απέναντι στη δήθεν ονειροπόλο πλην άφρονα αυθόρμητη λαϊκή δραστηριοποίηση και απέναντι στην αντισυστημική πλατεία. Η δεξιά την είδε ως δυνητικά επικίνδυνη για το πολίτευμα και την πολιτική τελετουργία εκτροπή. Έχει απόλυτο δίκιο από την πλευρά της η δεξιά!

     Αυτή που είχε και έχει άδικο είναι η επίσημη αριστερά. Το λιγότερο που της καταλόγισε είναι αναποτελεσματικότητα, παρότι η πλατεία ήταν αυτή που όχι μόνο αποτέλεσε το σημείο αναφοράς ευρύτατων λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά και προχώρησε πολύ ταχύτερα και τολμηρότερα από το αναμενόμενο. Γεννήθηκε ένα ουσιωδώς δραστηριοποιημένο συλλογικό υποκείμενο, με παρουσία στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και του πολιτικού προβληματισμού, και με θέσεις όχι μόνον αντικυβερνητικές αλλά και αντισυστημικές, με ουσιώδη αμφισβήτηση της πολιτικής νόρμας, ένα συλλογικό υποκείμενο που, παρά τις αδυναμίες του, στρέφει το βλέμμα του στον πολιτικό πυρήνα και όχι στον κοινοβουλευτικό και κομματικό φλοιό και στα επιφαινόμενα. Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό ακριβώς είναι που ενόχλησε και ανησύχησε το κατεστημένο (δεξιό και αριστερό), όχι το αντίθετο! Το πόσο επικίνδυνα είναι τέτοια αυθόρμητα κινήματα αποδεικνύεται άλλωστε όχι μόνο από το ότι, σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, κατάφεραν να δρομολογήσουν εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ούτε μόνο από την ταχύτατη διάδοσή τους στο καπιταλιστικό κέντρο, αλλά και από τη λυσσώδη και πανικόβλητη αντίδραση των κατά τόπους Παπουτσήδων της κεντρικής εξουσίας και των Καμίνηδων της αυτοδιοίκησης. Φαίνεται στην απαξιωτική έως και εχθρική αντιμετώπισή τους από όλες τελικά τις δυνάμεις εξουσίας, της τέταρτης συμπεριλαμβανομένης, που με φόβο διαπιστώνουν ότι ο κοινωνικός αναβρασμός εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους που αφορούν τα κεκτημένα τους, την καριέρα, την περιουσία, ενδεχομένως και την ελευθερία τους.

     Όλοι αυτοί αρχίζουν να φοβούνται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους  του πολιτικού σκοταδισμού και είναι φυσικό να ενοχλούνται από τη σκανδαλώδη για τον αστικό κομφορμισμό και καθωσπρεπισμό τους εμφάνιση νέων πολιτικών πρακτικών και συμβόλων. Έχουμε σήμερα τη μετατροπή ταξικά αντιποιημένων από την εξουσία εθνικών συμβολισμών σε συμβολισμούς ζωντανής αντιφασιστικής λαϊκής αντίστασης (διακοπή στρατιωτικών παρελάσεων και παρέλαση συγκεντρωμένων, αποδοκιμασία και εκδίωξη επισήμων από τις εξέδρες και συμβολική αντικατάστασή τους από απλούς πολίτες), έχουμε το σύμβολο της απαξιωτικής ανοιχτής παλάμης που στρέφεται στη Βουλή και στην εξέδρα των επισήμων, των μαθητών που αποστρέφουν το βλέμμα τους από την κουστωδία των αυτάρεσκων ανδρείκελων της εξουσίας, ή του αντίσκηνου που στήνεται  σε κατειλημμένες πλατείες σε Ευρώπη και Αμερική για να δηλώσει την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών και την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Κάθε πόλεμος διεξάγεται και σε συμβολικό επίπεδο και αυτό είναι που εξηγεί τον πανικό της κυρίαρχης τάξης και τη σπουδή με την οποία επιδίδεται στην καταδίκη, την απονοηματοδότηση, την εξαφάνιση των νέων συμβόλων. Τυπικό παράδειγμα  προσφέρουν κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, που ενώ δε δίνουν δεκαράκι τσακιστό για την δυστυχία των άστεγων των πόλεων και των μεταναστών, την δράση των φασιστοειδών και των ρατσιστών, τις εικόνες χημικού πολέμου και απρόκλητης βίας, παρά ταύτα αισθάνονται ξαφνικά προσβεβλημένη την κοινωνική τους αιδώ από την αμφισβήτηση των κυρίαρχων συντηρητικών συμβόλων (θεσμικών και εθνικιστικών) και τραυματισμένη την άψογη αισθητική τους από τα αντίσκηνα των κατειλημμένων δημόσιων χώρων, από αυτό που οι δικοί μας άρχοντες χαρακτηριστικά και ρατσιστικά ονόμασαν «τσαντίρια». Οι ανά τον κόσμο «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αιτίες αισθητικές, υγειονομικές, ή παραγωγικές όπως υποκριτικά δηλώνεται αρμοδίως. Απλώς, οι καταλήψεις δημόσιων χώρων και αυτά τα «τσαντίρια», ήρθαν να διασαλεύσουν το είδος της ευταξίας, της ευρυθμίας και της κοινωνικής ειρήνης που κολακεύει την εικόνα κάθε ολιγαρχίας και κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος.

     Ειδικά αυτά της πλατείας Συντάγματος, όπως και οι παρακείμενες ανοιχτές συνελεύσεις επιτελούσαν ένα συμβολικό αντιστασιακό και ανατρεπτικό ρόλο λειτουργώντας ως δηλητηριώδες αγκάθι στην κατά φύσιν έδρα του συστήματος και ταυτοχρόνως ως ένα λαμπερό αυτόφωτο σύμβολο δημοκρατίας που ακτινοβολούσε απέναντι ακριβώς από το σκιερό θλιβερό σύμβολο της αστικής κοινοβουλευτικής διακωμώδησής της. 

Πηγή: Διακυβέρνηση και Πολιτική

Απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργικής: “Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ”

ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.


Συνάδελφοι
Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.
Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!


Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.
Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.
Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.
Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!
Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!
Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.
Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.
Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.
Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.
Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.
Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.
Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.
Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.
Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.
Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.
Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ασπρόπυργος 30/11/2011

Προς πασοκους υπουργους και βουλευτες [και οχι μονο]

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ -πρωτα η δοση....[με την ευγενικη υποστηριξη ΝΔ, ΛΑΟΣ]
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ..
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΝΑ  ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ  ΧΡΕΟΣ και να ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΗ και ΥΔΩΡ....
ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ...
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΛΩΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Παραδωσατε την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  της χωρας διαλυοντας το ελληνικο συνταγμα. 
Εχετε δηλαδη  διαπραξει το ανωτατο εγκλημα κατα της χωρας και του ελληνικου λαου..
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ , ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΥΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 
ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ πλεον ...
ΑΝΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ
ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ  ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ. 
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ  ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ....
ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ
 [ωστε να δικαστειτε νομιμα ,να δημευθη η παρανομη περιουσια σας και να φυλακιστειτε καποια χρονια και  να παραμεινετε ζωντανοι ]
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Ελληνικου λαου ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ 
ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΕΙ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΕΣΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ....
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..
 ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ . ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΔΙΚΟΙ και εν δυναμει ποινικοι ΙΣΟΒΙΤΕΣ [οσονουπω]
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ
ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ....
 ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΟ γιατι ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ.... 
 [τα αρχηγιλικια και οι εκλογες σας λειπανε....]
[Επικουρος]

ΚΑΤΑΡΑ ή ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο,υπουργό Άμυνας κυβερνήσεών του ,δημοσιεύει το Βήμα,μαζί με την συνέντευξή του.

Το σημείωμα έχει ημερομηνία ,7 Μαίου 1987 και σ΄ αυτό αναφέρει:

“Γιάννη, ο Μιχάλης (σ.σ εννοεί το Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτομέρειες.

Για μένα από τις πληροφορίες που έχω ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15).Θέλω να προχωρήσεις αμέσως σε όλα τα μέτρα ,όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό.

Έχουμε τεράστια ευθύνη.


Πιστεύω ότι πρέπεθ να αναθέσεις τον συντονισμό στον Νίκο (σ.σ Κουρής Α/ΓΕΕΘΑ τότε),κάτω από την εποπτεία σου”.

Πραξικόπημα δεν έγινε φυσικά.

Ο Γ.Χαραλαμπόπουλος στη συνέντευξή του λέει ότι όταν μετά από καιρό τον ρώτησε για το θέμα του είχε απαντήσει ότι είχε τη πληροφορία από αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού.

www.onalert.gr

Ελβετία, Ελλάδα και ο…Harry Klynn


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

      Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα ήταν ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός Βουλευτής κ Ζησιάδης να είχε στείλει στην Ελληνική Βουλή μαζί με την επιστολή του στην οποία με εντυπωσιακό τρόπο αναδεικνύει την ΑΡΝΗΣΗ της Ελληνικής Βουλής και των 2 Κομμάτων εξουσίας να εκμεταλλευθούν από το 2005 μέχρι σήμερα την προσφορά της Ελβετικής Κυβέρνησης και να εισπράξει το Έθνος των Ελλήνων τους φόρους που αναλογούν από τα επιτόκια που εισπράττουν  Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το βίντεο του ΧΚ με τον τίτλο…»τσάκα την τσαπού…»
      Ίσως παρατηρήσουν κάποιοι ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι ευπρεπέστατα…χυδαίο!
      Σωστά!
      Πόσο χυδαίο είναι να διαβάζουμε στην επιστολή του ομογενούς μας κ Ζησιάδη ότι οι Ελβετοί μας προσέφεραν από το 2005 «καλές υπηρεσίες» και οι Μπλε και Πράσινες Κυβερνήσεις τις…απέρριψαν;
      Το να ανακοινώσουν οι Ελβετικές αρχές ΟΝΟΜΑΤΑ, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις ότι τα χρήματα λογαριασμού αποτελούν προϊόν εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι πέραν του αστείου και συνιστά πολύ «χοντρό καλαμπούρι» για όσους Έλληνες πολιτικούς το ζητήσουν.
       Εάν όντως το ζητήσουν μάλλον σημαίνει ότι σαν τις σουπιές «ρίχνουν μελάνι στο νερό» οπότε και πετυχαίνουν το πατροπαράδοτο «με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια!»…
       Τουτέστιν και ΔΕΝ πρόκειται να ανοιχτούν λογαριασμοί και να ανακοινωθούν ονόματα στον «Αιώνα τον άπαντα» και ΔΕΝ πρόκειται ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ελλάδα να εισπράξει τους αναλογούντες φόρους επί των επιτοκίων…Ενώ χρειαζόμαστε το κάθε ευρώ, δεν το εισπράττουμε…
       Κλείνω υπενθυμίζοντας πόσες φορές ο κ Σημίτης, ο κ Καραμανλής, ο κ Παπανδρέου στα τελευταία χρόνια επέμεναν (ίσως γνωρίζοντας ότι έτσι μπαίνουν ΟΛΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας) «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον…Εισαγγελέα»
       Λέτε να προτείνουν στον κ Ζησιάδη (που ορθά έγραψε στον κ Πετσάλνικο) «στοιχεία με νόμιμο τρόπο ΔΕΝ μπορώ να έχω» να πάει στον κ. Εισαγγελέα;
       Μήπως, σαν τα χρυσόψαρα, ξεχάσαμε ότι ακόμη και η Γερμανική
(και άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις) βοηθήθηκε στην είσπραξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ όταν, κατά απίστευτη συγκυρία, κάποιος βρήκε κάποιες δισκέττες από Ελβετικά Τραπεζικά ιδρύματα με ονόματα Γερμανών υπηκόων που διέθεταν λογαριασμούς καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες;
        Λέω, μήπως;