ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.11.11

Ενοποίηση ή "λουκέτο" στα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία

Αν τα πέντε μεγάλα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία δεν ενοποιηθούν, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας και γιαυτό το υπουργείο Εργασίας μετά τις αναλογιστικές μελέτες που έχει στα χέρια του σχεδιάζει την ενοποίηση τους.
Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους «αν δεν ληφθούν μέτρα, όλα τα επικουρικά Ταμεία, το ένα μετά το άλλο, θα οδηγηθούν σε βάθος χρόνου σε αναστολή πληρωμών».
Πρόκειται για τα επικουρικά Ταμεία του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ), των Τραπεζών (ΕΤΑΤ), των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).
Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 20% και σε 15% μεσοσταθμικά. Οι μεγαλύτερες περικοπές θα γίνουν στα ταμεία των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, που εμφανίζουν αθροιστικά μεγάλα ελλείμματα και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα το οποίο, σύμφωνα με τις μελέτες, δεν θα μπορεί να καταβάλει συντάξεις μετά το 2018, ενώ το ποσοστό αναπλήρωσης στις επικουρικές που χορηγεί φθάνει το 67%.
Δεν θα υπάρξουν πάντως μειώσεις για επικουρικές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης κάτω του 20%.
Τα επικουρικά ταμεία παρέχουν συντάξεις σε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους και τα συνολικά ταμειακά τους ελλείμματα είναι 850 εκατ. ευρώ. Μόνο το έλλειμμα του επικουρικού του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) φθάνει στα 650 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η ενοποίηση αποτελεί υποχρέωση και θέση ευθύνης προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων με χρονικό ορίζοντα το 2060.
Τα ταμεία έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν την ένταξή τους στο νέο ασφαλιστικό οργανισμό «μαμούθ», όμως στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αναλάβουν με δική τους ευθύνη την καταβολή των παροχών στους ασφαλισμένους, χωρίς να προσδοκούν ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: