ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.11

To πρόβλημα δεν είναι το χρέος είναι η ύφεση όρνια*!


Κουτόπουλα σε αναμνηστική φώτο από eurogroup!

Η Ευρωζώνη -που δεν είναι κάτι παραπάνω από σημαιούλες και αστεράκια-
λειτούργησε  “τραλαλι τραλαλό”  για όσο κρατούσε το αναπτυξιακό πάρτι και πολύ λογικά, “ρευστοποιείται” στην πρώτη στραβή της ιστορία της.
Στο  διαολεμένα προφητικό άρθρο μας στις 16 Οκτ 201ο γράφαμε κάπου:
Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε και τώρα άντε γεια
Σήμερα διαβάζω διάφορες αρλούμπες για μηχανισμούς και αναχρηματοδοτήσεις χρέους, τελευταίος χρηματαδότης, μόχλευση του EFSF, για ιλιγγιώδη δάνεια από το ΔΝΤ και για spread που τρέχουν με χίλια, για συμφωνίες των προθύμων κουρέματα και διαιρέσεις της Ευρωζώνης σε Βορά και Dixieland στο νότο.
Αν δούμε όμως στο πυρήνα  των πραγμάτων, θα δούμε το ένα και μοναδικό δεδομένο που έχουμε και μάλιστα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα. Απλό και  κατανοητό σε φοιτητές οικονομικών σχολών. Αυτό  το πρόβλημα είναι η ύφεση.
 Η ύφεση γέννησε την κρίση, δημιουργεί ελλείμματα και αύξηση στην ζήτηση χρήματος αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού των κρατών και τα spread μεταξύ τους.  Η αυξανόμενη ζήτηση χρήματος δηλαδή δανείων ανεβάζει τα επιτόκια. Η ύφεση κάνει το 5% ή 7% ιλιγγιώδες επιτόκιο ενώ, με ανάπτυξη 3% το επιτόκιο  της τάξεως του 5% θα ήταν στην αρμοδιότητα του  κινήματος του τζάμπα!!
Η ύφεση γέννησε και ανατροφοδοτεί τα προβλήματα των χωρών που βρίσκονταν στα μνημόνια τους και η ύφεση είναι η αιτία που εξαπλώνεται η κρίση σε όλη την Ευρωζώνη και φτάνει στο πυρήνα.
Τόσο απλό είναι το πρόβλημα που ζούμε και τόσο ιστορικά τεκμηριωμένο που απορώ πως θα γραφτούν στην Ιστορία δίπλα σε τόσο σημαντικές στιγμές τόσοι  αδαείς μαζεμένοι. Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιους που δεν είδαν ούτε καν την ύφεση και έχασαν όλο το ευρώ-οικοδόμημα; Δύο χρόνια αφημένοι σε  παραλογισμούς και αποπροσανατολισμούς από το main problem. Φταίνε τα PIIGS και κολοκύθια. Κανένας ηγέτης δεν είπε λέξη σε μια Ευρώπη που αν λογική βρεθεί δίπλα στους Μερκοζύ τότε απλώς…
πιάνει χώρο.
Η κρίση τελειώνει αύριο το πρωί με απλό τρόπο. Αναπτυξιακές πολιτικές αναχρηματοδότηση δανείων από ΕΚΤ via επενδυτικά σχέδια και διολίσθηση του ευρώ τόσο ώστε τα εκατοντάδες δις που λείπουν σε τρία χρόνια να είναι αστεία ποσά… μικροποσά καθώς θα αυξάνει  εντυπωσιακά το ευρω ΑΕΠ. Τόσο απλά.
Για να πιάσεις του στόχους των Γερμανών για 60% χρέος επί του ΑΕΠ έχεις δυο τρόπους, μυωπική μείωση του χρέους μέσα από λιτότητα που οδηγεί στην ύφεση  και σε σακατεύει  ή απλούστερα την  αύξηση του ΑΕΠ.
Μα τι στο διάολο όλοι το london school of economics βγάλατε;
*Έχει επικρατήσει να λέμε όρνια τα πτωματοφάγα πτηνά με τους μακριούς λαιμούς αλλά οι γιαγιάδες μας έλεγαν “όρνιο”  κάθε ζαβό που γνώριζαν.

papaioannou

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντέλη ούτε η κρίση ούτε η ύφεση είναι το πρόβλημα!! Τα ... όρνια είναι το πρόβλημα!!!