ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.11.12

Τα μονά-ζυγά και τα παραπλανητικά ενός ξεπεσμένου καθεστώτος



Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Ανησυχώ καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την φάρσα με την δόση σε συνδυασμό με την υπερψήφιση των μέτρων που την καθιστούν κεντρικό στοιχείο ανωμαλίας (πολιτικής και οικονομικής), η διαπλοκή έρχεται να συμφωνήσει μ’ εμένα μεταξύ άλλων που θέσαμε από την αρχή την ελληνική κρίση σε διεθνοπολιτικό επίπεδο, και την ορίσαμε ως .......
ενδοκαπιταλιστικό και ηγεμονικό παίγνιο.
Είχαμε δίκιο σε όλα, δεν διαστίζει να παραδεχτεί πλέον η διαπλοκή, βλέποντας πως ακόμη και για την δόση εκτιμούσαμε άριστα: θα την πάρουμε, αλλά τεμαχισμένη, τμηματικά και σε «καθυστερημένες» δόσεις, έγραφα με απόλυτη βεβαιότητα, συναρτώντας την αφήγηση της «δόσης» με την αφήγηση του δημόσιου χρέους και όχι με εκείνη των δημοσιονομικών, όπως έπρατταν οι φορείς της διαπλοκής και η κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού της.  
Αν δεν πάρουμε αμέσως την δόση μας θα σβήσουμε, θα «εκπυρσοκροτήσει το πιστόλι» και θα βασιλεύσει το χάος, διέδιδαν τα πλέον επίσημα χείλη, τα οποία ωστόσο τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν μπόλικα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και αρκετές διατάξεις στο πλαίσιο της ευρωζώνης που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση ρευστότητας κράτους και τραπεζών και όχι της αγοράς φυσικά, η οποία ούτως ή άλλως είναι μια δραματική υπόθεση, που δεν αφορά στην ουσία της δόσης. Σπεύδουν μάλιστα οι κυβερνώντες να εκδώσουν και έντοκα γραμμάτια (πολεμικής φάσης) ακόμη και διάρκειας ενός μηνός για να καλύψουν τις τρέχουσες ανελαστικές ταμειακές ανάγκες του κράτους και να προσφέρουν, όπως συνηθίζουν, νέο καύσιμο στην κερδοσκοπία. Σε λίγο θα ανακαλύψουν ασφαλώς και άλλους μηχανισμούς άντλησης ρευστότητας από μια χώρα που βιώνει χρηματοπιστωτικό εμπάργκο από τους Συμμάχους της! Μηχανισμούς που ωστόσο περιγράφουν την διάσταση της πτώχευσης της χώρας, την οποία (διάσταση) έτσι όμως καθιστούν ακόμη πιο δυσβάστακτη ως διαδικασία για τον λαό και την οικονομία της και δεν επιλύουν ασφαλώς το πρόβλημα ρευστότητας. Αντίθετα το καθιστούν, αυτό πλέον, ως πηγή πολιτικών εξελίξεων που ξεπερνά την τρομοκρατική αφήγηση περί «δόσης».
Δεν θα είναι πλέον η «δόση» που θα ρυθμίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μέσω διάχυσης φοβίας και ανερμάτιστων απειλών, αλλά η νέα μορφή εκχρηματισμού της οικονομίας μας και χρεοστασίου, που θα συνδεθεί με ένα νέο μνημόνιο, το οποίο θα τοποθετεί την χώρα στο απόλυτο περιθώριο της Ευρωζώνης και σε αφάνταστα ανίσχυρη θέση εντός της ΕΕ. Πρόκειται ακριβώς για την μορφή διολίσθησης στην άβυσσο, την οποία περιέγραφα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αντιμετωπίζοντας την χλεύη ετούτων που σήμερα διαπιστώνουν πως καλά τα έλεγα και εκείνων που προκάλεσαν την μετατροπή της κρίσης σε ταξίδι στην άβυσσο, ξεχνώντας ποιοι πράγματι εκφόβιζαν τον λαό με αυτήν και ποιοι με ευθύνη και σοβαρότητα ενημέρωναν για το περιεχόμενό της.     
Αντί να ικανοποιούμαι όμως από την «δικαίωση», ανησυχώ, όπως σας είπα. Η διαπλοκή και η Συγκυβέρνηση θα προσπαθήσουν να βγουν από το αδιέξοδο, διασκεδάζοντας τα άπλυτα ενός ξεπεσμένου, διεφθαρμένου καθεστώτος διακυβέρνησης δια του γνωστού «εθνικού παιγνίου» μονά-ζυγά δικά μας και με άφθονη δόση παραπλάνησης. Εμείς τα κάνουμε όλα, όπως προστάζουν εταίροι μας και δανειστές. Συμμορφωνόμαστε, καταστρέφοντας κοινωνία και αγορά. Αν όμως αυτοί δεν είναι εντάξει και μας αφήσουν εκτεθειμένους πολιτικά, τότε εμείς θα ενεργοποιήσουμε το λαϊκό συναίσθημα εναντίον τους, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα το κοινωνικό κεφάλαιο που διαμόρφωσαν οι «αντιμνημονιακοί» και κάποιοι «περιθωριακοί αναλυτές». Θα επενδύσουμε την σωτηρία του καθεστώτος της διαπλοκής στο λαϊκό συναίσθημα που γέννησαν οι «αντιμνημονιακές» αφηγήσεις, υπερασπιζόμενοι όμως την αναγκαιότητα των μνημονίων εσωτερικής υποτίμησης και γενικευμένης ρευστοποίησης σε εξευτελιστικές τιμές της περιουσίας του δημοσίου - καταδηλώνουν με τη στάση τους οι άρχοντες της διαπλεκόμενης αβύσσου. Είναι καλό αυτό που κάνουμε για την σωτηρία της χώρας, ασφαλώς, αλλά είναι κακό αυτό που κάνουν οι εταίροι μας, λένε οι ίδιοι σήμερα.  
Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού, εννοώντας «every cloud has a silver lining». Και ποιο είναι αυτό; Θα το δεις στο επόμενο βήμα θριαμβολογίας της διαπλοκής, που θα απαντά στο αίτημα του μοιραίου κ. Σαμαρά: «πάση θυσία στο ευρώ» και θα ορίζεται με ένα σταθερό, μακροχρόνιο χρεοστάσιο, μετά από μια άλλη επίπονη διαδικασία ρύθμισης του δημόσιου χρέους στη βάση ευθύνης του ελληνικού λαού (κοινωνική αποζημίωση στο σακατεμένο κεφάλαιο), που θα καθιστά την Ελλάδα και τυπικά υποτελή πολιτεία. Την μορφή αυτού του χρεοστασίου τολμήσαμε να περιγράψουμε την προηγούμενη περίοδο, αλλά αυτό συνεχίζει να διαφεύγει της διαπλοκής και έτσι αποσυνδέεται αφηγηματικά από την επιτυχή προσέγγισης της δομής της κρίσης από την μεριά μας!
Τώρα η χυδαία απειλή «γενικευμένης στάσης πληρωμών» που στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της ελληνικής κοινωνίας θα λάβει μεγαλύτερη διάσταση. Τώρα είναι που οι διαλεκόμενοι θα κατασκευάσουν και θα αρθρώσουν μια πρόταση που «δεν θα μπορείς να αρνηθείς», φουκαρά συμπολίτη, που εμπιστεύτηκες την ψήφο σου στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στην ΔΗΜΑΡ. Είπαμε βήμα-βήμα στήνουν τον ελληνικό λαό στον τοίχο. Πρόκειται για μια πολεμική στρατηγική που παραλύει τον ελληνικό λαό και κάμπτει τις αντιδράσεις του μέσω μιας διαδικασίας παραμυθίας: εφαρμογή σκληρών πολιτικών, με παρηγορητικό λόγο. Το «πάση θυσία στον ευρώ» συνδέεται ασφαλώς με μια ανυπολόγιστη λαϊκή θυσία (κοινωνική καταστροφή), η οποία όμως θα καταλήξει στην λύτρωση και στο τελικό θαύμα της σωτηρίας της πατρίδος, όπως με υπερβατική θρασύτητα ισχυρίζονται! Όπου φυσικά η πατρίς ταυτίζεται με το διαπλεκόμενο καθεστώς που υπηρετεί η Συγκυβέρνηση. Αυτό φαίνεται να διακονεί και ο θεοσεβούμενος κύριος Σαμαράς, ο οποίος αντλεί ελπίδα απευθείας από τον Θεό! Άμα έχεις την ευλογία Εκείνου, όλες οι πληγές θα θεραπευτούν, αρκεί να βιώσουμε τον ακρωτηριασμό όλων εκείνων των δικαιωμάτων που κάνουν ένα κράτος, εθνικό-Κράτος Δικαίου, μια κοινωνία, μια welfare state regime και έναν υπήκοο, πολίτη.
Τα «μονά-ζυγά δικά μας» έρχονται να ξεπλύνουν το ξεπεσμένο καθεστώτος που ορίζει την διακυβέρνηση στην Ελλάδα και το παιχνίδι ενισχύεται από την αμφίσημη και διασκεδαστική στάση των Εταίρων και δανειστών της χώρας. Άμα μάλιστα έχεις να κάνεις με αδίστακτους γκεμπελίσκους, οι οποίοι εμφανίζονται με τον μανδύα του αντικειμενικού τεχνοκράτη, ενώ είναι πασίδηλο πως δεν κατέχουν επαρκώς καμία απολύτως μεθοδολογία των οικονομικών ή της διοίκησης και της πολιτικής επιστήμης, το «παιχνίδι» για την κοινωνία και την χώρα είναι «χαμένο από χέρι». Στην Ελλάδα βασιλεύει ένας επικοινωνιακός πόλεμος που υποκρύπτει, όπως έχω δείξει, έναν δραματικό ταξικό πόλεμο. Στον πόλεμο αυτόν, εντός του συστήματος ηγεμονίας της σημερινής Ελλάδας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς οι φορείς της αριστεράς: είτε εξαιτίας ιδεολογικών αγκυλώσεων στην αφήγησή τους, που κάποιοι απλοϊκά ονομάζουν «ξύλινη γλώσσα», είτε εξαιτίας ενός μαζοχιστικού σαδισμού ειλικρίνειας και «ηλιθιότητας». Φαντάζομαι πώς δεν θα παρεξηγηθώ πολύ, ισχυριζόμενος ότι αυτά που ρώταγε προεκλογικά  η κ. Παπαρήγα τον κ. Τσίπρα, περί του «τι θα έπραττε αν οι εταίροι μας δεν χορηγούσαν την δόση (μας) μετά τις εκλογές», ήταν ηλιθιότητες για να μην πω τίποτε χειρότερο. Όπως και ότι δεν θα ενοχληθεί πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ αν υποστηρίξω πως πάσχει από αθεράπευτη ηλιθιότητα, μάλλον χειρότερη και πιο κρίσιμη από του ΚΚΕ: είναι ορθή επικοινωνιακή τακτική να προσφέρεις καύσιμο στους γκεμπελίσκους του καθεστώτος;
Απόλυτο δίκιο είχε ο Λαφαζάνης με τον τρόπο που όρισε το «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». Λες όμως τέτοιο πράγμα σε αυτήν μάλιστα την συγκυρία; Την αλήθεια, αν και μάλλον υπερβολικά κουτσουρεμένη με οικονομικούς όρους είπε επίσης ο κ. Τσίπρας στο «Die Zeit», απαντώντας στο ερώτημα «πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις», αλλά έτσι την λένε; Είπε: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».
Έλα όμως που η αφήγηση αυτή, αν και ορθολογικότατη – αν και απλοϊκή με οικονομικούς όρους, επιμένω – αποτελεί μεγίστη ηλιθιότητα με επικοινωνιακούς όρους, ιδιαίτερα σε αυτήν την συγκυρία, όπου το τραυματισμένο κεφάλαιο διεξάγει μια ύπουλη επιχείρηση εξευτελισμού της εργασίας και προλεταριοποίησης των εργαζομένων. Δεν φανταζόταν ο κ. Τσίπρας, με την ασθενή ούτως ή άλλως επικοινωνιακή του ισχύ στους διαύλους ενημερώσεις, τι διάσταση θα έδιναν σε αυτό οι γκεμπελίσκοι, διασκεδάζοντας μάλιστα την παγίδα της «δόσης» μέσα στην οποία έχουν πέσει οι ίδιοι;  Και τι να πει; Δεν θα απαντήσω, διότι δεν θα ήταν ηθικό και επαγγελματικά έντιμο. Πάντως η λέξη «επενδυτές» δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε η απάντηση θα έπρεπε να δομηθεί στη βάση του συμφέροντος των επενδυτών, αλλά στη βάση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο θα μπορούσε στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής- αριστερής παραγωγικής στρατηγικής να δώσει μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων στην εξαγωγική βιομηχανία, κυρίως - αλλά όχι αποκλειστικά  - με Foreign direct investments (FDI) και «Joint Ventures» με το ελληνικό δημόσιο σε διάφορες πολιτικές/νομικές μορφές να αποτελεί το ένα μέρος. Πράγμα που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο τόσο της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, όσο και της πιθανότητας εισροής σοβαρών και υγειών επενδύσεων, αντί καιροσκοπικών κεφαλαίων με έντονη κερδοσκοπική διάσταση, στην σημερινή συγκυρία της ελληνικής οικονομικής κρίσης και αποδιοργάνωσης.     
Συμπέρασμα: Δεν φτάνει που το καθεστώς της διαπλοκής παίζει την κρίση «μονά-ζυγά δικά μας», ενισχύεται εμμέσως και από την αριστερά προς αυτή την κατεύθυνση, πέραν ασφαλώς της ακροδεξιάς (φυσιολογικό πολιτικό φαινόμενο τούτο). Οι φορείς της αριστεράς απολύτως ανοήτως, ή τυφλωμένοι από την αδιέξοδη στρατηγική των ηγεσιών τους, προσφέρουν στέρεα αφηγηματικά στοιχεία για να δομηθεί η πιο πρόστυχη αφήγηση της αντίδρασης των τελευταίων τουλάχιστον πενήντα χρόνων, πάνω στην βάση: οι αντίπαλοι του καθεστώτος επιζητούν τον θάνατο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για να κυβερνήσουν πάνω στα ερείπια. Ενώ στην πραγματικότητα είναι η Συγκυβέρνηση και τα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί που επιφέρουν τον θάνατο της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς για να στήσουν ξανά την ηγεμονία τους σε μια χώρα, πολυεθνικό κατάστημα με δούλους αυτούς που παράγουν πλούτο. Η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους είναι αυτή που θα ορίσει πρωταρχικώς σε τι είδους κατάστημα θα μεταβληθεί η χώρα.
Αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα για να την μετατρέψουν σε εξευτελισμένο κατάστημα, σε λίγο θα περάσουν από την «δόση» στην πλήρη παράδοση, διότι μόνον έτσι θα διασωθούν πολιτικά και νομικά. Η «παράδοση» αυτή θα στηριχθεί στην παραμυθία της σωτηρίας του έθνους και του λαού. Στην λύτρωση που θα προσφέρει η παρηγοριά ότι η Ελλάδα μόνον ως πολυεθνικό κατάστημα ελαττωμένης λαϊκής κυριαρχίας και λεηλατούμενης εσωτερικής αγοράς μπορεί να επιβιώσει παγκοσμίως, με την ημιπαραμονή στην ευρωζώνη ως εγγύηση, όχι των πωλήσεων ή των επενδύσεων, αλλά σαν εγγύηση πως το «μαγαζί» θα παραμένει υπό την αιγίδα της διεθνούς πατρωνίας, που κάποτε υπό άλλες συνθήκες δόμησε το νεοελληνικό κράτος.
Τι και αν σήμερα η διαπλοκή συμφωνεί με την δική μας προσέγγιση, από την στιγμή που πλέον μπορεί να την ενσωματώνει στην δική της αφήγηση ακυρώνοντας το πολιτικό μήνυμα της; Πόσο ανόητοι είναι εκεί στην αριστερά που καθημερινά προσφέρουν αφορμές για ενίσχυση της γκεμπελιστικής τακτικής των διαπλεκομένων που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία νέες εκλογές, μέχρις ότου διασφαλίσουν ότι το μαγαζί που ιδρύεται στην θέση του κράτους, δεν θα μπορεί να ξαναγίνει κράτος, υπό μη-επαναστατικές συνθήκες, οι οποίες (σοσιαλιστική επανάσταση) στην περίπτωση μας θα πρέπει να θεωρούνται κάτι περισσότερο από δοξασίες; Μάλλον γελοιότητες, αν όχι προβοκάτσιες, για να στρώσουν τον δρόμο μιας μεταβατικής χούντας, η οποία θα επενδύσει τους τοίχους του «καταστήματος Ελλάς» με τα σύμβολά του έθνους μας και της θρησκείας μας. Έτσι δένουν/συνδέονται οι επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο. Πάντα οι θεομπαίχτες επενδύουν στον εθνικισμό για να κερδίσουν από την μεσολάβηση και την εργολαβία επενδυτικών κεφαλαίων, που παρότι τυχοδιωκτικά, επιθυμούν και επιβάλλουν «καθαρές δουλειές»: Ξήλωσε το κράτος, τέλειωνε με τους εργαζόμενους, για να σου φτιάξω στη θέση τους ένα πολυεθνικό μαγαζί με τα εθνικοθρησκευτικά σου εμβλήματα, όπου οι άνεργοι θα ξαναγίνουν υπεύθυνοι εργαζόμενοι στο έλεος αυτών που θα τους «προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί». Σημειώνω πως τα μοντέρνα κράτη φτιάχτηκαν με αγώνα και αίμα σε αντίθεση της αφήγησης «…  εργαζόμενοι στο έλεος αυτών που θα τους προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί». Αλλά παρατηρώ ότι στην Βουλή των Ελλήνων, η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός στηρίζονται στην αφήγηση πως τα κράτη αυτά αποτελούν αναχρονισμό! Εμπρός λοιπόν για τον νέο μεσαίωνα της Ευρώπης, από μια περιοχή της που δεν βίωσε πολιτικά τον μεσαίωνα, όπως άλλες περιοχές δυτικότερα!   

Η Απάτη του Νέου Προϋπολογισμού 2012 (with Virtual Guest-Starlet Antonia Merkel).... ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Κατάρριψη των ψευδών του νέου προϋπολογισμού από τρεις ειδικούς επιστημονες, σέ ένα νέο video που συναρμολόγησα και ανέβασα, με υλικό από την εκπομπή “Εκκεντρικό Δελτίο” του ART TV: [1] Νώντας Πανάς, καθηγητής στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, [2] Γιώργος Βάμβουκας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και [3] Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος και συγγραφέας βιβλίων. Οικοδεσπότης είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης:

Η Απάτη του Νέου Προϋπολογισμού 2012 / 2013

(with Virtual Guest-Starlet: Antonia Merkel von Samaras)
 
Αυτό το βίντεο είναι 15λεπτη συναρμολόγηση αποσπασμάτων που αφορούν ειδικά τον νέο προυπολογισμό, από το ”Εκ-κεντρικό Δελτίο” της 3ης Νοεμβρίου 2012, διάρκειας δυόμισυ ωρών
http://spirospero.gr/index.php/2012-10-10-04-21-23/26286-ekkentriko-deltio-03-11-2012

OMADEON 

Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις


1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις.  Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα.  Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος.  Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

5.Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα.

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Ολο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια.  Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας.

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9.  Γιατί μόνο όταν εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος και με τις πράξεις σου βοηθάς να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο, σταματάει το πουλάκι που σου τρώει τα σωθικά να σου τρώει τα σωθικά.

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια.  Είσαι άνθρωπος.  Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή! Το διαβάσαμε από το: ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή! ....

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιάΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η “προοπτική” που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον. “Αυτοί” έκαναν την αρχή… Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο! Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;
Μήπως πιστεύετε ότι οι Πολιτικοί μας απλά κάνουν κάποιο λάθος ή είναι άσχετοι και αρκεί απλά μιά μικρή αλλαγή μέσω εκλογών;
Μήπως νομίζετε ότι το “λίπος που υπάρχει ακόμα” θα καθυστερήσει την ολική κατάρρευση;
Μήπως ελπίζετε ότι δεν θα χρειαστεί ο Λαός να πάρει τα πράγματα στα χέρια του;
Μήπως πιστεύετε ότι η πολυεθνική στην οποία τυχόν δουλεύετε δεν έχει κανένα πρόβλημα;
Μήπως σας φαίνεται δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με συμβατικούς τρόπους;
Ας δούμε ΟΛΕΣ τις αλήθειες που δεν σας λένε και γιατί η ολική ανατροπή έχει ήδη γίνει…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν έχουμε Δημοκρατία. Το μόνο που έχει μείνει είναι η ελευθερία έκφρασης και οι εκλογές. Η ελευθερία έκφρασης, όσο σημαντική και να είναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι εκλογές, όσο σημαντικές και να είναι, ΔΕΝ ΕΓΓΥΟΥΝΤΑΙ το κράτος του Δήμου. Οι πολιτικοί μας, κάνουν ότι τους πουν, όποτε τους πουν, με όποιον τρόπο τους πουν. Οι πολιτικοί μας, βάζουν ΑΨΗΦΙΣΤΟΥΣ στις πιό σημαντικές θέσεις. Έχουμε βουλευτές που έχουν πάρει 3000 ψήφους από τα 9+ εκατομμύρια!!! Η Εξουσία του Λαού, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Ο Λαός δεν αποφασίζει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί ΚΑΤΑΦΩΡΑ… Η εξουσία δεν πηγάζει από τον Λαό. ΟΙ πολίτες ΔΕΝ καλούνται να πληρώσουν φόρους κατά δύναμη. Οι πολίτες ΔΕΝ είναι ίσοι μπροστά στον Νόμο. Οι ειρηνικές συναθροίσεις καταστέλλονται με την βία. Το Σύνταγμα αυτοαναιρείται. Το κράτος δουλεύει πλέον για τους δανειστές και δεν το απασχολεί η Συνταγματική υποχρέωσή του που είναι η ευημερία του Λαού.

ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει ΕΥΡΩΠΗ, ούτε των Λαών, ούτε των κρατών. Δεν υπάρχουν εταίροι… Δεν υπάρχει Ευρωπαική “βοήθεια”. Αυτό που έχει μείνει είναι απλά μια λέξη. Αυτό που υπάρχει είναι μια δικτατορία, που θέλει να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα απέραντο φέουδο. Δεν τους απασχολούν οι πολίτες. Δεν τους απασχολούν τα δικαιώματά μας. Αυτό που τους απασχολεί, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ομοσπονδία όπου κράτη και χώρες ΔΕΝ θα υπάρχουν.

ΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο τάξεις: Οι αψήφιστοι που κυβερνούν μαζί με το κεφάλαιο με αρχηγούς τις Τράπεζες, και οι Λαοί που θα ακολουθούν τις εντολές και τις επιταγές των πρώτων. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να διαχωρίζετε τον Λαό σε οποιεδήποτε άλλες τάξεις, ήδη χάσατε το παιχνίδι.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχει μόνο άκρατη και φανερή πλέον απατεωνιά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πλουτοκρατικός φασιμός. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να νομίζετε ότι φταίει η οποιοσδήποτε “αγορά”, όσο κακή και αν ήταν όταν υπήρχε, ήδη χάσατε το παιχνίδι.

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Δεν υπάρχει ΔΕΞΙΑ. Αυτά που υπάρχουν σήμερα στην Βουλή είναι ένα παροδικό μωσαϊκό από κόμματα, που ΟΛΑ τους αποτελούν το αποτέλεσμα πανικόβλητων επιλογών από τον πολίτη μετά από ψυχολογικό πόλεμο. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τραγικός Δοσιλογιμός. Χρυσή Αυγή: Εωσφορικός Ναζισμός. ΣΥΡΙΖΑ: Στείρος αριστερισμός και παρανοϊκή αγάπη για το εργαλείο της καταστροφής μας που είναι το Ευρώ. ΑΝΕΛ: Κόμμα με οξύμωρο αυτοπροσδιορισμό που πιστεύει ότι κάποιος μπορεί να είναι Ανεξάρτητος μέσα στο ευρώ… Όσοι με συνείδηση έχουν μείνει στα δύο τελευταία κόμματα, θα καταλάβουν σύντομα το μάταιο της υπόθεσης…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της τρόικα. Καμιά απολύτως σημαντική απόφαση δεν γίνεται από το κράτος. Γκαουλάιτερ παντού, επίτροποι παντού… Κοινωνικό Κράτος πουθενά. Προοπτική για ανάπτυξη πουθενά. Το Κράτος έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει πια. Αυτά που υπάρχουν, είναι μέτρα, φόροι, απολύσεις, αδιαφορία, δωσιλογισμός και ανεργία.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θέλουν το Ευρώ. Και το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Ο ένας με μνημόνιο, ο άλλος χωρίς, δεν έχει καμία σημασία. Και το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να αλλάξει η κατάσταση εκεί ακριβώς που πρέπει. Το εργαλείο της καταστροφής όμως, που είναι το Ευρώ και οι “φορείς” από τους οποίους πηγάζει, το αγαπούν και το θέλουν όλοι. Το αποδεικνύουν αυτό ΚΑΘΕ Μέρα. Οι επί μέρους ιδεολογίες τους, στην πράξη, έχουν εξαφανιστεί. Το ΚΚΕ δεν θέλει τίποτα… Μένει η Χρυσή Αυγή και οι λοιποί ακραίοι… Αυτοί δεν έχει ιδεολογία, αυτοί έχουν είτε απλά ΜΙΣΟΣ είτε μια μινιμαλιστική ιδεολογία επιπέδου νηπιαγωγείου…

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Αστυνομία παντού. Προσαγωγές παντού. Δικαστές νομιμοποιούν τα μνημόνια. Δικαστές δικαιώνουν τους δανειστές. Πλούσιοι δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ, φτωχοί και συνταξιούχοι δέχονται εξοντωτικές μειώσεις… Ο πολίτης δεν έχει πουθενά όπου μπορεί να βρει το δίκιο του. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της απουσίας δικαιοσύνης τότε τι είναι;;; ΜΑΤ, Αστυνομία κάνουν προσαγωγές χωρίς λόγο, και βιαιοπραγούν ενάντια σε αυτόν που κανονικά πρέπει να υπηρετούν…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τα Μαζικά Μέσα Αποτέφρωσης συνειδήσεων, παραπλανούν, κάνουν αντιπερισπασμό, πλύση εγκεφάλου και δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Οι μεγάλες εφημερίδες, τα ίδια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα χρωστά η Ελλάδα. Είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι είναι 300-350δις;;; ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητά η “κυβέρνηση” με τους δανειστές. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει ποιοί, πότε και πού συναντιούνται για να καταστρώσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής εξόντωσης μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σε αυτό το σκηνικό ερήμου, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάπτυξης… Αυτοί που θα μείνουν για να “αναπτυχθούν” είναι οι γύπες του κεφαλαίου, που θα τραφούν σύντομα πάνω στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας…

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Εκτός και αν θέλετε να παραδώσετε ΟΛΑ τα δικαιώματά σας και να παίρνετε ψίχουλα, ΞΕΧΑΣΤΕ την εργασία. Οι μεγάλες εταιρίες φεύγουν, οι μικρότερες κλείνουν. Το κράτος έχει πτωχεύσει. Μόνη διέξοδος είναι καμιά Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου θα δουλεύουν για ένα πιάτο φαί 6 μέρες 13 ώρες την ημέρα… Όσοι έχετε ακόμα εργασία, περιμένετε λίγο ακόμα…

Τι μένει λοιπόν;;;
Τι μένει να τελειώσουν;;;

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΟΣ.

…Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ;;;

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ! 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ο Ρ Γ Α Ν Ω Θ Ε Ι Τ Ε!

Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε! 
Π Ρ Ο Ε Τ Ο Ι Μ Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε!
Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε!

Καλή Λευτεριά!
http://xemandrios1.blogspot.gr/
Κωνσταντίνος Βλάχος vl_aias@yahoo.gr

Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha, eurobank, millenium ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ τα δάνειά σας στην JP MORGAN (VID)

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥ Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ! ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ!
O Θεός αγαπάει τον Κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!
Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε τα 950 εκ/μύρια ευρώ από την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο τα δάνεια των Ελλήνων!
Για αυτό το swap, την τιτλοποίηση των δανείων δηλαδή, η αμοιβή της JP morgan ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Στο πάρτυ των τιτλοποιήσεων (των στεγαστικών σας δανείων) δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών… ποιοι είναι αυτοί; Η Πειραιώς του Σάλα, Η Eurobank του Λάτση, Η millenium, η Εμπορική, η Ασπίς, η Αττική και τέλος η Εθνική τράπεζα με μια γιγαντιαία τιτλοποίηση που ξεπερνάει τα 15 δις ευρώ!…. Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχουν πάρει ξένες τράπεζες στις οποίες πουλήθηκαν οι συμβάσεις των δικών σας δανείων. Με απλά λόγια το δικό σας στεγαστικό δάνειο που πήρατε από την alpha bank πχ, τιτλοποιήθηκε και πουλήθηκε στην αγορά, σε μια τράπεζα. Στην οποία πλέον οφείλετε το δάνειο και όχι πια στην alpha. Όλα αυτά, χωρίς να ερωτηθείτε … Την υπογραφή σε αυτές τις τιτλοποιήσεις τις έβαλε το αρχιλαμόγιο της διαπλοκής της οικονομίας Φίλλιπος Σαχινίδης. 


Δημήτρης Καζάκης: “Μιλάμε για μεγάλους λωποδύτες”
Σπύρος Καρατζαφέρης: “Σταματήστε θα με πάνε μέσα πάλι!”
Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ
Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες  και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία!  Το σκάνδαλο δεν σταματάει εδώ και θα επανέλθουμε.  Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ
Δημήτρης Καζάκης: “Μιλάμε για μεγάλους λωποδύτες”
Σπύρος Καρατζαφέρης: “Σταματήστε θα με πάνε μέσα πάλι!”
Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ
Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες  και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία!  Το σκάνδαλο δεν σταματάει εδώ και θα επανέλθουμε.  Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ
Δημήτρης Καζάκης: “Μιλάμε για μεγάλους λωποδύτες”
Σπύρος Καρατζαφέρης: “Σταματήστε θα με πάνε μέσα πάλι!”
Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ
Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες  και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία!  Το σκάνδαλο δεν σταματάει εδώ και θα επανέλθουμε.  Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ


Με απλά λόγια τι είναι η τιτλοποίηση και ποιο λαμόγιο (υπουργός) στην Ελλάδα την νομιμοποίησε χωρίς την άδειά σας…
Δείτε το βίντεο…

 

 anti-ntp.net

Spiegel: λίστα.. απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων ζητά η τρόικα για να δώσει τη δόση!

 

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά πρώτα η τρόικα για να δώσει τη δόση, όπως υποστηρίζει στην  ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel! 
Μάλιστα,  στην επίμονη απαίτηση περιλαμβάνεται το να της δοθεί η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων!




Το περιοδικό επικαλείται πηγές από το περιβάλλον υπουργού της... Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ο φόβος ότι ίσως η χώρα δεν τα καταφέρει μέχρι το τέλος του μήνα, επειδή τα κρατικά ταμεία είναι άδεια…

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο Spiegel ότι η ελληνική πλευρά είναι απογοητευμένη από τους εταίρους της, επειδή έχει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που της ζητήθηκαν αλλά περιμένει ακόμη το «πράσινο φως» προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, όπως και ότι υπάρχει θέμα γενικευμένων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Έθνος», είναι ήδη έτοιμη η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.

Τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι θα αποτελέσουν υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης η διαθεσιμότητα σημαίνει μετακίνηση και όχι απόλυση, «προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».
 
 greece-salonika

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;;





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στη Βουλή των Ελλήνων, συζητήθηκε από την ολομέλειά της, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση και εγκρίθηκε με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών, το πολυνομοσχέδιο των οικονομικών και εργασιακών μέτρων της σκληρής λιτότητας, του οποίου η εφαρμογή από την προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά, επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος θα διαλύσει όλες τις Ελληνικές οικογένειες. Αυτοί, οι 153 βουλευτές που ψήφισαν την εφαρμογή αυτών των μέτρων τα οποία εξαθλιώνουν το λαό και παραχωρούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην κ. Μέρκελ, ανήκουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως, η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη βγήκε κοινοβουλευτικά βαριά τραυματισμένη αφού δεν τα ψήφισαν οι βουλευτές, Κασαπίδης (ΝΔ), Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Μπόλαρης, Κουτσούκος, Παραστατίδης, Κασσής (ΠΑΣΟΚ) καθώς και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και ταυτόχρονα έχασε τη δεδηλωμένη αφού όλη η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται απέναντί της.
 Ποιος όμως, είναι Πρωθυπουργός αυτής της χώρας; Είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνειδητά υλοποίησε ένα σχέδιο διάλυσης της πατρίδας μας οδηγώντας τη χώρα στις δαγκάνες των κερδοσκόπων-τοκογλύφων του ΔΝΤ και υποθηκεύοντας τη χώρα και το λαό της στο επονείδιστο Μνημόνιο;  
Όχι βέβαια! Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο κ. Σαμαράς. Ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς.  Αυτός ο οποίος σε όλους τους τόνους διατυμπάνιζε με πάθος και οργή στο «Ζάππειο 2», στις 12 Μαΐου 2011, και κατηγορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυβέρνηση Παπανδρέου, για το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας: «… Έχουμε μια κυβέρνηση που η ίδια ενοχοποιεί τον εαυτό της. Γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ξεκινήσει από καιρό, όταν τότε οι διεθνείς αγορές δάνειζαν ακόμα άνετα την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επεδίωξε τότε, ότι άλλες χώρες προσπάθησαν να αποφύγουν και δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε…». Επίσης συνεχίζοντας έλεγε: «…σας καλώ όλους πρώτα να κατεδαφίσουμε μαζί τα φαντάσματα που επί δεκαετίες μας στοιχειώνουν, τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του κρατισμού, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της φαυλότητας, της μισαλλοδοξίας και της εύκολης τακτοποίησης των Εθνικών θεμάτων….Ελπίδα, σ’ ένα λαό που νιώθει προδομένος. Αυτοπεποίθηση σε ένα λαό που τον ξεγέλασαν, τον πίκραναν και τον προσέβαλαν, που όμως δεν γονατίζει και δεν το βάζει κάτω. Εμείς στοιχηματίζουμε ακριβώς σε αυτό, ότι ο Ελληνικός λαός δεν το βάζει κάτω και το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Να θυμάστε μπορούμε καλύτερα. Να ξέρετε αξίζουμε καλύτερα. Να είστε σίγουροι και να μου έχετε εμπιστοσύνη…».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, υπέρμαχος του αντιμνημονιακού αγώνα,  δεσμεύθηκε με την δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι ειδικού σκοπού, με μόνη αποστολή την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, του PSI και της διενέργειας Εθνικών εκλογών. Μέσω της υπογραφής, όμως, της δανειακής σύμβασης συνέπλευσε ξεκάθαρα και ανοικτά με εκείνες τις μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, τα φληναφήματα περί Ζαππείου 1, 2, 3 και των βαρύγδουπων εξαγγελιών αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και προφανώς θα χρησιμεύσουν για τις ξυλόσομπες των αθώων θυμάτων τους, μετά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθιστώντας απαγορευτική την αγορά του για τα μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.
Γιατί, όμως, μας παραξενεύει η νεοφιλελεύθερη-νεοταξική στάση του κ. Σαμαρά; Ο κ. Σαμαράς δεν μεταλλάχτηκε. Απλά άλλαξε προσωπείο. Άλλωστε, πόσες φορές το έχει πράξει αυτό κατά το παρελθόν!
Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom; Δεν ξεσήκωσε έναν ολόκληρο λαό το ΄93, δήθεν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα ισχυρίζεται πως δικαιώθηκε, όταν είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας στη διένεξη με τη γείτονα χώρα; Μήπως, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93, με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Συμπιλίδη, για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ προς την Intracom και τη Siemens, μπρος στο διαφαινόμενο κίνδυνο, να πουληθεί ο ΟΤΕ στους Ιάπωνες (συμφωνία Μητσοτάκη-Μάνου); Έτσι, δεν αποδεικνύεται η διαχρονική του σχέση με τη Siemens, όταν στα ΚΥΣΥΜ που συμμετείχε, ως Υπ. Οικονομικών αρχικά και μετέπειτα ως ΥΠ.ΕΞ., στα οποία λαμβάνονταν πάντα ενωτικές αποφάσεις για την Intracom και τη Siemens; Πότε στήριξε στα χρόνια της 10ετούς «πολιτικής του ερήμου» τη ΝΔ; Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.  Χαρακτηριστικά την Άνοιξη του 1995, με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τους 300 της Βουλής. Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πολιτική Άνοιξη με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Μιλτιάδη Έβερτ, οι οποίοι επιζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ, μετά την εκλογή Στεφανόπουλου, επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του κ. Σαμαρά. Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος αργότερα, το 2004 βρέθηκε ουρανοκατέβατος στη Ν.Δ. και παρουσιάσθηκε ως «Καραμανλικός», όταν ο ίδιος είχε αποπεμφθεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το ΄93, εποχή που δεν ήθελε να ακούει το όνομα του «εθνάρχη» (παραμένουν αλησμόνητα τα άρθρα του «κολλητού», του την εποχή εκείνη, δημοσιογράφου κ. Νάσου Τσαγκανέλη κατά του Κώστα Καραμανλή); Δεν είναι ο ίδιος Σαμαράς, ο οποίος είχε ανύπαρκτο έργο  στην Ευρωβουλή, ως Ευρωβουλευτής την περίοδο 2004-2007, όταν κατέθεσε όλες και όλες εννέα ερωτήσεις; Γιατί, λοιπόν, διερωτόμαστε που δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με την κ. Μέρκελ, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Ελλάδος και της παρέδωσε αμαχητί την πατρίδα μας; Δεν είναι ο ίδιος που ως Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να ικανοποιήσει τα τοπικιστικά ένστικτα των ψηφοφόρων του στη Μεσσηνία, αποφάσισε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να μεταφέρει διοικητικά το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία; Δεν ήταν σφοδρή τότε η αντίδραση του «Ντορικού» Βουλευτή Ηλείας, κ. Κοντογιάννη, που στη συνέχεια τον «μάζεψε» εκ νέου στη ΝΔ, στο πλαίσιο του συναινετικού γάμου με την Ντόρα Μπακογιάννη; Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος υπηρέτησε 9 μήνες (ελέω Αβέρωφ), με ευεργετική διάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, όταν την εποχή εκείνη η στρατιωτική θητεία ήταν 28-32 μήνες; Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε προεκλογικά (συνέντευξη e-nikos), πως συντηρείτο τα 10 χρόνια που ήταν στην πολιτική του έρημο, εργαζόμενος σε πιτσαρία και ως ελεύθερος επαγγελματίας; Θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας προσκομίσει τις αποδείξεις παροχής υπηρεσίας που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσε;
Ωστόσο, στις 29 Νοεμβρίου 2009, στην εκλογή νέου Προέδρου, όλοι οι δεξιοί ψηφοφόροι ανεξαρτήτως ηλικίας, προσπάθησαν να ξεχάσουν το κακό παρελθόν του κ. Σαμαρά, πιστεύοντας σε κάποια ψήγματα πατριωτισμού του, λόγω κυρίως της οικογενειακής καταγωγής του. Έτσι, πληγωμένοι και αηδιασμένοι από τις οικογενειοκρατίες που κυβέρνησαν το κόμμα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, στοιβάχτηκαν σε ατέλειωτες ουρές, προκειμένου να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους, που “θα τα άλλαζε όλα” για το καλό της πατρίδας, τοποθετώντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας της κεντροδεξιάς παράταξης τη νεοφιλελεύθερη και νεοταξική, Ντόρα Μπακογιάννη, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει και να ιδρύσει νέο κόμμα στις 21 Νοεμβρίου 2010.
Ποιος όμως, θα περίμενε πως ο κ. Σαμαράς θα αποδεικνυόταν περισσότερο νεοφιλελεύθερος και νεοταξίτης, φίλος των τραπεζιτών, ακόμη και από την Ντόρα Μπακογιάννη;
Καταλήγοντας, είναι απόλυτο πιστεύω μου, πως η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και ο ίδιος μετρούν πλέον ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή τη στιγμή είναι το περισσότερο αντιπαθητικό πολιτικό πρόσωπο στην Ελληνική κοινωνία. Και όμως, είχε την δυνατότητα να αδράξει την ιστορική για τον τόπο ευκαιρία και να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των μεγάλων του Γένους μας. Εκείνος, όμως, απεμπόλησε αυτό το θείο δώρο, συντασσόμενος με τους δανειστές μας που ήδη ρουφούν το αίμα του λαού μας.     











Ελεγκτικό Συνέδριο:να καταργηθούν τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής



Να καταργηθεί η εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από  τις περικοπές τις οποίες υφίσταται το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ζητά στην εισήγησή του – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» -   ο  γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος, ο οποίος  έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου. 




Ο κ. Λασκαράτος υποστηρίζει ότι οι εξαιρέσεις  για τους υπαλλήλους της Βουλής κινούνται σε αντισυνταγματική...
κατεύθυνση και έχει εισηγηθεί στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών, για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους υπαλλήλους της.


Ο γενικός επίτροπος αναφέρει ότι η αυτοτέλεια της Βουλής που προβλέπεται από τον Κανονισμό της, αφορά μόνο θέματα θεσμικής φύσεως και λειτουργίας της Βουλής και όχι τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.
 
 greece-salonika.

Η λίστα με τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3

Σαράντα είναι τα χαράτσια που προβλέπει το «Μνημόνιο 3» και έρχονται να προστεθούν στις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί και να εξανεμίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Με τα χαράτσια αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει έσοδα προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους.

1. Μειώνεται ο κατ’ αποκοπήν συντελεστής επιστροφής φόρου των αγροτών από το 11% στο 6%.
2. Αυξάνεται ο συντελεστής ΕΦΚ, του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
3. Αυξάνεται η φορολογία των βιομηχανοποιημένων καπνών, με κύριο στόχο τα «στριφτά». Η τιμή του καπνού υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ το φακελάκι. Ταυτοχρόνως, απαγορεύεται και η δωρεάν διανομή προϊόντων καπνού «για σκοπούς έρευνας αγοράς».
4. Παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων για όλες τις φορολογίες μέχρι τις 31.12.2012.
5. Καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι διατάξεις που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες επιδοτήσεις ανεργίας και ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις ανεργίας («Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ», Μ.Α.Β.Ε. «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ», TVX Hellas AE, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ», Ολυμπιακή κ.λπ.).
6. Η καταχώριση και οποιαδήποτε μεταβολή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) καθώς και η χορήγηση αντιγράφων ή πιστοποιητικών, προϋποθέτει την καταβολή τέλους που αποτελεί έσοδο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κατά ποσοστό 80% και έσοδο της οικείας υπηρεσίας καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. κατά ποσοστό 20%.
7. Επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης έως 35% στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, για τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής.
8. Σε δημόσιο και ΔΕΚΟ καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ.
9. Αναστέλλονται από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μέχρι το τέλος του 2016, τα Κίνητρα Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
10. Επεκτείνεται από 1ης Ιανουαρίου 2013 στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του Δημοσίου.
11. Επιβάλλονται αναδρομικά, από 1ης Αυγούστου 2012, οι μειώσεις επί των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια. Θα αναζητηθούν και θα κρατηθούν σαν «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές» από το μισθό τους.
12. Μειώνεται στο μισό (κατά 50%) η αντιμισθία προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
13. Καταργείται και η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κ.λπ.
14. Καταργείται, από 1ης Ιανουαρίου 2013, το χρονοεπίδομα που καταβάλλεται στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
15. Τίθεται πλαφόν στα 1900 ευρώ για τις μέσες αποδοχές στις ΔΕΚΟ.
16. Αναστέλλονται κατά ένα χρόνο οι δύο τελευταίες δόσεις της έκτακτης παροχής στους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, που αφορούσαν στα έτη 2012 και 2013. Αντίστοιχη χρονική μετακίνηση ισχύει και για τους συνταξιούχους δικαστικούς.
17. Μειώνονται εκ νέου οι αποδοχές των γενικών γραμματέων υπουργείων κ.λπ. στα 3.000 ευρώ το μήνα.
18. Καταργούνται για όλους τα δώρα τους συνταξιούχους τα δώρα
19. Επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης
20. Μειώνεται η σύνταξη με βάση τον μειωμένο βασικό μισθό των εν ενεργεία υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών
21. Αυξάνονται οι εισφορές ΟΓΑ και σε όλα τα Ταμεία, στο ύψος των εισφορών του ΙΚΑ
22. Επιβάλλεται «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία
23. Επιβάλλεται «εισιτήριο» 25 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
24. Δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι απολύονται από το δημόσιο (για διαφθορά κ.λπ.)
25. Η σύνταξη των στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων που φεύγουν με 15ετία θα δίδεται στα 67
26. Η συνταξιοδότηση για τους εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά θα δίδεται στα 58
27. Σύνταξη στα 60 με ΒΑΕ στο δημόσιο (οδοκαθαριστές κ.λπ.)
28. Στα 62 με 40 έτη η σύνταξη στον ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κλπ. Στο δημόσιο θα ισχύσει από το 2020.
29. Μειώνεται το εφάπαξ στο ΤΑΠΙΤ, στο ΤΠΔΥ, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΕΤΑΑ, στο ΤΕΑΠΑΣΑ, και των Υπαλλήλων ΙΚΑ, ΟΓΑ και δικηγόρων του δημοσίου.
30. Μαζικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και ιδιωτικού δικαίου) από τα τέλη του 2012 και ανά τρίμηνο, προς άλλα υπουργεία, περιφέρειες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ. Ο υπό μετάταξη υπάλληλος μεταφέρει το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιό του σε νέα συναφή θέση της ειδικότητας τους, ενώ αν δεν παρουσιαστούν στη νέα θέση τους απειλούνται με υποβιβασμό (οι μόνιμοι) ή απόλυση (οι ιδιωτικού δικαίου και οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα). 
31. Διαθεσιμότητα επί ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους) για μονίμους πολιτικούς υπαλλήλων του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητάς τους να μετατάσσονται εκουσίως ή υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οπουδήποτε στο δημόσιο. Επίσης μπορεί να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης. Αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται και σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η υπηρεσιακή σχέση των υπαλλήλων αυτών, εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν, λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας.
32. Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2016 ο κανόνας περιορισμού των προσλήψεων «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» στο δημόσιο.
33. Τίθενται αυτοδικαίως σε αργία υπάλληλοι εφόσον τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή ή υπεξαίρεση (κοινή ή της υπηρεσίας), για παράβαση καθήκοντος κλπ. Επίσης, εάν εκδοθούν σε βάρος τους δικαστικές καταδίκες, ένταλμα προσωρινής κράτησης ή με περιοριστικούς όρους, εάν τους επιβληθεί η πειθαρχική ποινή παύσης κλπ. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντα του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ετέθη σε αργία.
34. Προβλέπονται μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια με απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Θα καθοριστεί διαδικασία με κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπηρεσία σε σχολεία με δυσμενείς όρους διαβίωσης και λειτουργίας, η συνυπηρέτηση, η ανάγκη συνοίκησης συζύγων, η εντοπιότητα, η προστασία τέκνων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την διενέργεια των μεταθέσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.
35. Θεσπίζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014 επίδομα μακροχρονίως ανέργου, για τους ανέργους οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί τα 200 ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι αλλά όχι πέραν των 12 μηνών. Τα όρια ηλικίας των δικαιούχων ορίζονται από 20 ετών μέχρι 66.
36. Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από ένα νέο ενιαίο οικογενειακό επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί. Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (α) έως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (β) με 6.001 έως 12.000 ευρώ θα λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, (γ) από 12.001 έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο το 1/3 του επιδόματος.
37. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής: 40 ευρώ το μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, 80 ευρώ για δύο τέκνα, 130 ευρώ για τρία τέκνα και 180 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του τετάρτου, καταβάλλεται, πέραν των ανωτέρω, μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ.
38. Θεσπίζεται πιλοτικό Πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2014 αλλά δεν προσδιορίζονται το ύψος των παροχών κι τα κριτήρια χορήγησης.
39. Αλλαγές επέρχονται για επαγγελματικούς κλάδους όπως περιπτερούχοι, εφημεριδοπώλες, ταξί, εκτελωνιστές, βυτιοφόρα, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί, λογιστές, φοροτεχνικοί, ορκωτοί εκτιμητές, ενεργειακοί επιθεωρητές, ΙΙΕΚ, κολλέγια κ.λπ.
40. Η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη γίνεται, εκτός από τα φαρμακεία, και από σούπερ-μάρκετ τροφίμων, παντοπωλεία κ.λπ.
 
piazza