ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.10.11

Ξεκίνησε η αντίσταση


Οχι κύριε Παπουτσή,δέν είναι φασίζουσες μειοψηφίες όσοι σάς αποδοκίμασαν στίς παρελάσεις. Είναι οί πιό τολμηροί καί νά είστε όλοι σας σίγουροι ότι εκφράζουν τό λαϊκό αίσθημα στό σύνολο του. Ο λαός είπε τό ΟΧΙ τό 1940 καί ο λαός τό ξαναλέει 71 χρόνια μετά.
Κουρελιάσατε  μέ τά άλογα επαχθή σας μέτρα τήν κοινωνική συνοχή. Ο κόσμος εξουθενώνεται μέρα τή μέρα καί όπως πάντα δυστυχώς γινόταν σ΄αυτόν τόν τόπο,τήν πληρώνουν πάλι οί αδύναμοι,οί ασθενέστεροι. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι καί οί πλούσιοι πλουσιώτεροι,καμιά ισονομία καί τό κράτος δικαίου πού ευαγγελιζόσασταν ένα κουρέλι.
Τί περιμένατε λοιπόν,νά σάς πούν καί ζήτω από πάνω. Ξανάρθαν οί Γερμανοί,όχι μέ στρατιωτική επιδρομή αυτή τή φορά,αλλά από μιά μεγάλη κερκόπορτα πού τούς άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση. Κι άν η κατοχή τότε κράτησε μόνον τέσσερα χρόνια σήμερα προβλέπεται αρκετά πιό πολύχρονη.
Αντίσταση ήταν αυτό πού βιώσατε ανήμερα τής 28ης Οκτωβρίου. Μιά Αντίσταση πού τώρα ξεκινάει,καί δυστυχώς γιά τόν τόπο, έχουμε νά δούμε σημεία καί τέρατα. Χθές ήταν η πρώτη σπίθα πού θ΄ανάψει μιά τέτοια φωτιά πού δέν έχετε ξαναδεί…
Ό, τι σπείρατε θά θερίσετε.Φωνή λαού, οργή Θεού.

http://www.statesmen.gr

Αποκλειστικό: Η πολυθρύλητη πολιτική πρωτοβουλία Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών  στη κυβέρνηση κυριαρχεί έντονος  προβληματισμός για τα έκτροπα που συνέβησαν σε παρελάσεις το τρεχαλητό στα στενά και στα σοκάκια των  μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες πόλεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Αργά χθες το βράδυ έγινε σύσκεψη στην βουλή υπό την προεδρία του Ράιχενμπαχ και με την παρουσία κορυφαίων υπουργών, του προεδρείου της Βουλής Πρέσβεων κρατών μελών της ΕΕ, Ευρωπαίων τεχνοκρατών και της Τρόικα, στην οποία ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις. Πρωτίστως έγινε ανάλυση των δεδομένων προβολή των επίμαχων σκηνών video παραβολές στο μέλλον επεξεργασία των δεδομένων. Το θέμα κρίθηκε ως πολύ σοβαρό  και  αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί και εδώ η διεθνής εμπειρία.
Σήμερα μετά το πέρας των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν  το σχέδιο και να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Το ολοκληρωμένο σχέδιο έχει ως εξής.
Βήμα ένα:
Αγορά 300 αυτοκίνητων τύπου popmobile. Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικό. Τα μοντέλα είναι αλεξίσφαιρα, αλεξίπυρα, αλεξί-αυγα με αντιγιαουρτικά τζάμια και προσφέρουν ηχομόνωση και προστασία. Μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή ενός δρομέα και να κινηθούν με ευκολία στους στενούς δρόμους της επαρχίας.
Βήμα δύο:
Η σημερινή μορφή της εξέδρας των επισήμων κρίθηκε επικίνδυνα αναχρονιστική. ¨Είναι ίδια από την εποχή του Καποδίστρια και προσιτή σε όλο το κόσμο με ύψος άνω του ενός μέτρου. Μόνο οι ανάπηροι με τα καροτσάκια και παραπληγικοί δεν μπορούν να μας αγγίξουν” δήλωσε στην σύσκεψη ο Υπουργός Προστασίας Πολιτικών.
Αποφασίστηκε ο εφοδιασμός όλων των παραθαλασσίων πόλεων με πλωτές εξέδρες για τους επισήμους, οι  όποιες θα πρέπει να τοποθετούνται πέρα από τα 110 μέτρα απόσταση από την ακτή  που είναι το παγκόσμιο Ρεκόρ στο Ακοντισμό! Μετάβαση και αποχώρηση  επισήμων  με ταχύπλοα.
Για τις “προβληματικές και μειονεκτικές περιοχές” που δεν διαθέτουν θάλασσα αποφασίστηκε  -μετά από πρόταση ξένου πρέσβη manager- η αγορά της εξέδρας των U2
“Έτσι θα αξιοποιηθεί και η  διεθνής εμπειρία” ειπώθηκε από Τεχνοκράτη Manager συναυλιών.
Βήμα τρία
Η παρακάτω εικόνα προβλημάτισε ιδιαίτερα  τους ξένους αξιωματούχους οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για χαιρετισμό αλλά για  υποτιμητική χειρονομία.
 Προς στιγμή το σχέδιο  κινδύνευσε με κατάρρευση καθώς δεν ήταν έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη αλλά ούτε υπήρχε διεθνής εμπειρία. Ο Γερμανός πρέσβης και ο Ραιχνεμπαχ  δήλωσαν ότι «αυτή η χειρονομία στην Γερμανία είναι χαιρετισμός και δεν μπορούμε να στηρίξουν πολιτικά ή να χρηματοδοτήσουμε μέτρα και αγορές επειδή οι  Έλληνες “χαιρετούν”  τους ανθρώπους μας στην Αθήνα».
Μάταια η Ελληνική πλευρά προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο Γάλλος πρέσβης δήλωσε ότι “οι Έλληνες πολιτικοί θέλουν πάλι να μας φάνε τα λεφτά”. Μετά από πυρετώδης διαβούλευση ενεπλάκησαν οι ηγεσίες των χωρών. Ο Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος τηλεφώνησε στο  Σαρκοζι. Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε να καταλαβαίνει τις αιτιάσεις και τις ευαισθησίες  της ελληνικής πλευράς.
Στην συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος  τηλεφώνησε και έδωσε εντολή στο Γάλλο πρέσβη ώστε να εισαχτεί στα σχολεία πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην εξάλειψη τα της Μούντζας και στην μετατροπή της σε χαιρετισμό μέχρι το 2021 στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα αγοράσει 40 Γαλλικά μαχητικά νέας τεχνολογίας.
Ο κ Μόσιαλος συμφώνησε με το σκεπτικό ότι “έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και επιτέλους σε αυτή την χώρα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις”. Η Άννα Διαμαντόπουλου αποδέχτηκε τη σχετική εντολή  και τελικά υπογράφτηκε  το σχετικό Μνημόνιο. Για την κάλυψη των αναγκών θα εκδοθεί ελληνικό ομόλογο το οποίο θα αγοράσουν οι Γάλλοι και με τα χρήματα που θα προκύψουν θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία. Όλες οι αγορές θα γίνουν αποκλειστικά από Γαλλικές εταιρείες Το ομόλογο θα μείνει έκτος συμφωνίας κουρέματος της 26ςη Οκτωβρίου 2011.
Ο κ. Σοιμπλε  φανερά ενοχλημένος στους FT Germany  έκανε  δήλωση ως εξής  “Η απόρρητη συμφωνία  δανειοδότησης της Ελλάδας από την Γαλλία ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσει το κόστος εξυπηρέτησης  τους χρέους της Γαλλίας. Ελπίζουμε να μην επηρεάσει της αξιολόγηση της Γαλλίας στους Οίκους αξιολόγησης αυτή η απόρρητη συμφωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες  του Πολιτικού σχεδιασμού θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία στην  Ελληνική Βουλή και ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με το δίλημμα  μεταρρυθμίσεις και διάσωση ή πολιτική  συνολική χρεοκοπία. Εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές και κανείς δεν θα δυναμιτίσει την συμφωνία διάσωσης των πολιτικών στην χώρα μας   (bailout).
Τέλος  θα ζητηθεί και η παρέμβαση Ρομπάι με το σκεπτικό ότι αν καταρρεύσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στις παρελάσεις θα είναι υποχρεωμένος να κατεβαίνει ο ίδιος.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ... ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ «ΑΠΟΔΟΧΗΣ», ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ...


ΑΠΟ ΤΟ 75% τού ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ... 43,8% τού ΠΑΠΟΥΛΙΑ...!!!

«Πληρώνει» τις πολιτικές του επιλογές, πού είναι ταυτόσημες με της Κυβέρνησης του Μνημονίου, με Πρωθυπουργό τον Giorgo…
Έτσι πιστεύει ο Έλληνας, όταν ακούει το Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκστομίζει Ηρωϊκο-- Μνημονιακές εκφράσεις του τύπου:
« Οί περιστάσεις είναι δύσκολες αλλά με τις θυσίες του… Ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση»…!!!

Αλλά και για την πλήρη «απάθειά» του, σε όσα υποφέρει ο Ελληνικός λαός εξ’ αιτίας της πολιτικής του Μνημονίου με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης Giorgo…
Έτσι σε δημοσκόπηση της Kapa research, ο Κάρολος Παπούλιας συγκεντρώνει 43,8% θετικές γνώμες και 54,6% αρνητικές γνώμες.Σημειώνουμε ότι ο Στεφανόπουλος συγκέντρωνε ποσοστό δημοφιλίας άνω του 75%...!!!Αυτό καθ’εαυτό το γεγονός σηματοδοτεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταγράφεται ως «αδύναμος» να εκφράσει και ενώσει τους Έλληνες κάτι πού αποτελεί τον κύριο ρόλο του, σύμφωνα με το Σύνταγμα…!!!Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αν και έχει ποσοστό (51,2%), κάτι πιο πάνω από το 50% υπολείπεται κατά πολύ της δημοφιλίας του Μακαριστού Χριστόδουλου, πού επίσης ξεπερνούσε το 75%...!!!Είναι και μία «πληρωμένη» απάντηση σε όσα έγιναν χθές στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη πού αναγκάσθηκε άρον—άρον να αποχωρήσει…. 
 
πολιτικο σαφαρι

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέρνουν τους βουλευτές τους...


Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ο άνθρωπος που χτύπησε τον Μαγκούφη!
Το έργο το έχουμε ξαναδεί: οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται με βία ενάντια στους βουλευτές τους. Και αυτό επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ νιώθουν προδομένοι και είναι οργισμένοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Η αποκάλυψη ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνος που χτύπησε τον βουλευτή Μαγκούφη στην παρέλαση στα Τρίκαλα κατέρριψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας στην απόπειρα του Μαξίμου να αλλάξει με ψευτοδιλήμματα (τύπου «βία ή τάξη») την ατζέντα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Την περασμένη φορά αποκαλύφθηκε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα πρωταγωνίστησε στην διακοπή της συνέντευξης της βουλευτού Μερεντίτη.
Τώρα τον Μαγκούφη χτύπησε ο Δημήτρης Δαλαμάγκας, εκλεγμένο στέλεχος της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου Τρικκαίων! Το θλιβερό για τον πολιτικό γίγαντα Μαγκούφη ήταν ότι το γνώριζε και κατήγγειλε το «Δεν πληρώνω» και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που αναγκάσθηκε να ψελλίσει στο «Μέγκα» ότι αυτός που τον έδειρε «στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΠΑΣΟΚ» (και εδώ ψέματα λέει: ο Δαλαμάγκας ΠΑΣΟΚ ψηφίζει χρόνια, αλλά ο Μαγκούφης έχει τσακωθεί με την αλήθεια στο θέμα αυτό).

"ΔΕ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ….ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ! ....ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ"

Ανοιχτή Επιστολή στον Κ.Παπούλια, από ένα διαδηλωτή της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου 2011

Ήμουν απόψε στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία οδήγησε στη μετατροπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, σε λαϊκή εορτή και πραγματική πομπή προς τιμή του έπους του 1940.

Απόψε κ. Παπούλια, εμφανισθήκατε στα ΜΜΕ, έξαλλος και ίσως δακρυσμένος, διότι κάποιος από εμάς σας αποκάλεσε προδότη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αυτό αποτελεί αδικία, διότι έχετε αντιστασιακό παρελθόν (κατά την πρώϊμη εφηβεία σας), στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως και ο κ. Παπουτσής και ο κ. Πάγκαλος στην φοιτητική εποχή τους).

Σας γράφω λοιπόν από την πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, για να παρουσιάσω μια καθαρά προσωπική άποψη για εσάς, από την πλευρά ενός από τους πολίτες που πέτυχαν σήμερα μια αληθινά εορταστική παρέλαση, και όχι τη ματαίωσή της, όπως ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ: Το τμήμα της παρέλασης που δεν έγινε, ματαιώθηκε από την πολιτική ηγεσία.

Το παρελθόν ενός ανθρώπου, και μάλιστα το εφηβικό., δεν έχει καμμία σημασία, όταν γίνεται άσχετο με το παρόν του. Δικτάτορες (και αξιωματικοί των Γερμανοτσολιάδων), όπως ο Παπαδόπουλος, τολμούσαν να καυχηθούν για ταμετάλλιά τους ως ενήλικοι στο αλβανικό μέτωπο.
Συνεργάτες των ναζί και δικτάτορες, όπως ο Πάγκαλος, για την ανδρεία τους και τις δημοκρατικές περγαμηνές τους, όταν ήταν μεγάλοι άντρες. Ο πληρωμένος από τους Αγγλογάλλους δολοφόνος του Καποδίστρια το ίδιο, για το αγώνα του κατά των Οθωμανών κατακτητών. Πάρα πολλοί από τους πρώην φυλακισμένους επί δικτατορίας, πάμπλουτοι και σε σεσηπώτα βαθμό διεφθαρμένοι ανάλογα.  Όλοι αυτοί δάκρυσαν επίσης μπροστά στην κατηγορία της προδοσίας, αλλά ιδίως υπό το σοκ της απομυθοποίησης της -συχνά επιδέξια δημιουργημένης- δημόσιας εικόνας τους. Δεν
θεωρείτε λοιπόν κάπως υπερβολικό, να μας ζητάτε να σας κρίνουμε για την εφηβική σας δράση και όχι για την τωρινή-και όχι μόνο- παρουσία σας;
Το χειρότερο όμως είναι πως, κάθε φορά, με αυτό τον απίστευτο τρόπο, με το «ήμασταν κάποτε ήρωες, ποιοι είστε που μας κρίνετε;»,  κλείστηκε το στόμα της κριτικής στην Ελλάδα και έτσι χάθηκε το όραμα για το μέλλον μέσα στην παρελθοντολογία. Οι αληθινοί ήρωες όμως, αυτοί που παρέλασαν σήμερα μαζί με το πλήθος, έμειναν πάντα σιωπηλοί. Σιωπηλοί έμειναν οι ήρωες του Πολυτεχνείου που δεν κολύμπησαν στη  ματαιοδοξία και οι αντιστασιακοί που δεν αναμίχθηκαν στα παιχνίδια της εξουσίας.

Καταφρονεμένοι και λησμονημένοι έμειναν οι αγωνιστές της Κύπρου του74 και οι Μακεδονομάχοι. Η ταπεινόφρων σιωπή των αληθινών ηρώων, είναι αυτή που επέτρεψε την όποια κοινωνική πρόοδο: Οι σιωπηλοί, δέχτηκαν την κριτική, χωρίς να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Αντίθετα, οι “κερδισμένοι” των αγώνων, βυθίστηκαν στη διαφθορά ή στην ανοχή της και διεκδικούσαν το απυρόβλητο επειδή κάποτε υπήρξαν και αυτοί κάπου και κάπως μάχιμοι.

Κύριε Παπούλια, το αγωνιστικό σας φιλότιμο, το οποίο υπήρξε όντως στα ασχημάτιστα νιάτα σας πριν απροσμέτρητα χρόνια, ανέχθηκε επί τριάντα πρόσφατα χρόνια, να υπηρετεί έναν άνθρωπο, τον Α.Παπανδρέου, ο οποίος, την εποχή που οι φίλοι σας πέθαιναν στο Αλβανικό και την
εποχή που οι παππούδες μας κρεμιόταν στην Γκεστάπο, έκανε διακοπές στην Καλιφόρνια. Ήταν αυτό ή όχι ενδοτισμός ενηλίκου από την πλευρά σας;
Κύριε Παπούλια, είστε ο άνθρωπος που παρέχει ηθική κάλυψη, στο γιο του λιποτάκτη φίλου σας: Ένα γιο ο οποίος ουδέποτε δέθηκε με τον ελληνικό λαό, και ο οποίος συνηγόρησε, με τους ίδιους συμβούλους δικτατόρων που έχει τώρα, υπέρ της παράδοσης της Κύπρου σε “διεθνή εποπτεία” (όπως τώρα παραδόθηκε η Ελλάδα) μέσω του Σχεδίου Αννάν. Ο ίδιος άνθρωπος, πλαστογράφησε τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, έβαλε προσχεδιασμένα την Ελλάδα σε καθεστώς ομηρείας και συστηματικά επέβαλε, μέσω του ψεύδους και του εκβιασμού της «χρεοκοπίας», την αποδόμηση της ελληνικής Υγείας, Παιδείας. Και της Άμυνας: είναι ημέρα του ΟΧΙ ας μην ξεχνάμε.
Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είχατε ούτε μια κίνηση συμπόνοιας για τους διαδηλωτές που χτυπήθηκαν αλύπητα στο Σύνταγμα, οι οποίοι
ζητούσαμε καταρχήν αυτό που αρνήθηκε και αρνείται ο προστατευόμενός σας:  Υψηλότατη, αναλογική φορολόγηση του πολύ μεγάλου πλούτου, διότι -κυριολεκτικά- πολλών πεινούν τα παιδιά τους. Για όλους αυτούς, είχατε μόνο λόγια και ευχολόγια, που θυμίζουν πολύ τα λόγια των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να κάνουν τίποτε στην πράξη. Αυτό με ποιόν τρόπο δεν είναι υποκρισία;
Τέλος, ο άνθρωπος τον οποίο εσείς στηρίζετε ηθικά όλη αυτή την περίοδο, έχει εκφρασθεί με τα χείριστα λόγια για τον λαό και τη χώρα μας, για να πετύχει το στόχο μιας ειδικής μερίδας του ΔΝΤ: Την εισαγωγή στην Ευρώπη της αμερικανικής οικονομικής
κηδεμονίας και -όπως λέει το καθεστωτικό «Βήμα»- την  ηγεσία του τόσο σκοτεινού ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό, όπως επιβεβαιώνουν και τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν, το είχε ρητά αναφέρει μυστικά την εποχή που κλυδωνιζόταν η οικονομία  (Φεβρουάριος 09) ενώ (Ιούνιος 09) είχε δημόσια πει το απολύτως αντίθετο.
Κύριε Παπούλια, πολύ καιρό πριν από εμάς, ο Μ.Γλέζος, σας γύρισε την πλάτη, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Απόψε, στη Θεσσαλονίκη, παρέλασαν μόνο όταν φύγατε, πρώτοι οι Σύλλογοι των Μακεδονομάχων, υπό τις επευφημίες όλων των πολιτών, δεξιών και αριστερών. Κατόπιν, ακολούθησαν, με χαμόγελα ευτυχίας, μέσα στις αγκαλιές των πολιτών, όλοι αυτοί που παρέμειναν απόλυτα πιστοί στα ιδανικά τους: Οι παλιοί και νεότεροι αγωνιστές της Ελλάδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είστε πρόσωπο τραγικό, που άβουλο παρακολουθεί τη μοίρα του. Κάποτε, δίκαια ή άδικά, είχατε το κύρος να μιλήσετε και να απειλήσετε την αδίστακτη κυβερνητική πολιτική με μια παραίτηση: Δεν το θελήσατε όμως πραγματικά, διότι θα το είχατε κάνει.
Κύριε Παπούλια, στα μάτια των Ελλήνων, είστε πλέον ο προστάτης και ο τροφός του Παπανδρέου και όχι της Δημοκρατίας, την οποία κατέλυσε το Μνημόνιο Ι. Δεν σας ζητά κανείς να παραιτηθείτε, διότι οι πιο πολλοί πιστεύουν πως δεν θα το κάνετε. Θεωρούν ότι είναι πολύ παλιά η σχέση σας με τους Παπανδρέου και μεγάλη η σταδιοδρομία υπό την αιγίδα τους, για να φανείτε αγνώμων σε αυτούς. Αντίθετα, είναι ελάχιστη, εδώ  και δεκαετίες, η σχέση σας μαζί μας. Μην σας παραξενεύει λοιπόν ότι δεν σας αναγνωρίζουμε ούτε εμείς. Είναι κρίμα, αλλά πλέον έχει γίνει περιφρόνηση.
Για εμάς, Πρόεδρος είναι πλέον ο Μ. Γλέζος, είναι οι παράλυτοι αλλά καθαροί πολεμιστές του αλβανικού έπους και οι ιδίως οι άγιοι νεκροί της Κατοχής, που βεβηλώθηκαν από την άνοδο στην εξουσία δωσιλόγων, όπως τόσοι, και ριψάσπιδων όπως ο Α. Παπανδρέου. Εσείς, είστε απλά, εκτός εάν ξαναβρείτε λίγο θάρρος, και αφού δεν σας αρέσει το προδότης, ένας ξένος στον ελληνικό λαό και ειδικά στα νιάτα του, που ανερυθρίαστα τους ζητούν,να γεράσουν χωρίς ελπίδα: Έντιμα σας γράφω, είναι βαθιά οδυνηρό να βλέπεις έναν ηλικιωμένο να δακρύζει. Ελπίζω ειλικρινά, να γίνουν πράξεις μεταμέλειας.  Ως τότε, για εμάς θα είστε ξένος και αλλότριος, όπως και οι άνθρωπος τον οποίο στηρίζετε.
Δεν χρειάζεται λοιπόν η άδεια κανενός, για να μην σας αναγνωρίζουμε. Ούτε εσάς, ούτε μια κυβέρνηση που μόνο χάρη σε απειλές, απάτες και ρουσφέτια, έχει μαζί της ένα 10-15% του πληθυσμού: Τρεις με τέσσερις φορές λιγότερο από αυτό που πήρε ο κτηνώδης Πινοσέτ, με τον οποίο δουλέψαν ορισμένοι σύμβουλοί της. Αυτά, επίσης τα γνωρίζετε.
Γιώργος Θωμαϊδης
Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2011
  
από neotera

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ "ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΚΑΙ "ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!!! ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Αβάσιμες οι προφητείες τρόμου
της τρόικας βάσει ΑΝΤΙ-στοιχείων της Alpha Bank

Οι ακραίοι αφορισμοί για την Ελληνική Οικονομία της εδώ ξένης τριανδρίας ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ σε κανένα ιστορικό προηγούμενο στα χρονικά της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι οικονομολόγοι της Alpha Bank σηκώνουν ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στις προβλέψεις της τρόικας για τα ο δημόσιο χρέος και δεν διστάζουν να τις χαρακτηρίσουν «καταστροφικά σενάρια τρόμου».
Οι ειδικοί της τράπεζας αφήνουν σαφείς αιχμές κατά των τεχνοκρατών της τρόικας, διότι μέσα σε 3 μήνες (από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο που δημοσιοποιήθηκε η Εκθεση) ανέτρεψαν πλήρως τις προβλέψεις τους όχι μόνο για τις βραχυχρόνιες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και για....
 τις μακροχρόνιες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου 2011, το ΑΕΠ της Ελλάδος σε πραγματικές τιμές και το ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές θα είναι το 2015 κατά 6,4% και 9,6%, αντίστοιχα, χαμηλότερο από ό,τι θα ήταν με τις εκτιμήσεις του Ιουλίου 2011.
Μάλιστα, με βάση τις εκτιμήσεις της τρόικας του Οκτωβρίου 2011, το ΑΕΠ και η εγχώρια ζήτηση σε πραγματικές τιμές θα είναι μειωμένα κατά 2,6% και 10,4% αντίστοιχα το 2015 έναντι του 2010, παρά το ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της χώρας σε πραγματικές τιμές θα είναι αυξημένες κατά 36,1% το 2015 (δηλαδή κατά 13,21 δισ. ευρώ) έναντι του 2010 και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα είναι μειωμένες μόνο κατά 3,4%.
Διαδικασία καταστροφής
Τα παραπάνω, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας, ισοδυναμούν με την υπόθεση ότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί στην περίοδο 2011-2015 θα είναι μια διαδικασία συνεχούς καταστροφής της εγχώριας ζήτησης (για κατανάλωση και για επενδύσεις).
Δεν θα επιτραπεί δηλαδή στην εγχώρια ζήτηση να επηρεαστεί θετικά ούτε καν από τα σημαντικά εισοδήματα που θα προκύψουν από τη δυναμική αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ούτε από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ (ή έστω 40 δισ. ευρώ), που εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν στην περίοδο 2011-2015. Συνέχεια εδώ.
 

Add to Google Διαλέξτε ή με τους ήρωες του “ΟΧΙ” ή με τους νενέκους του “ναι σε όλα”

Tιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.

Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που... αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.

Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.

Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο. Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, λέει ένα ρητό. Οι θύελλες έχουν ήδη ξεσπάσει. Οι τυφώνες έπονται... διαλέξτε

Υ.Γ.: Δεν έχει κανένα νόημα, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικαλείται το παρών που έδωσε στον αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων, το ’41-’44, αμούστακο παιδί ων. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι εξαίρετοι στρατηγοί, δοξασμένοι ήρωες στα πεδία των μαχών, υπήρξαν τόσο ο Γάλλος Aνρί Φιλίπ Πετέν όσο και ο ημέτερος Γεώργιος Τσολάκογλου...
γράφει Κ.Ξ.
από την enet via apnea

Νέα αφόρητα μέτρα φέρνει η Συμφωνία των Βρυξελλών

Μόνιμη η παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα- Έρχεται «κούρεμα» στην περιουσία των Ταμείων
Πρόσθετα μέτρα για την διετία 2013- 2014, μόνιμη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα και σημαντικό «κούρεμα» της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων, φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών.
Οι όροι αυτοί περιλαμβάνονται  στη νέα δανειακή σύμβαση των 100 δις. ευρώ  που θα υπογράψει πριν από  την αυγή του 2012 η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα.
Τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τετάρτης,  ανέλυσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έως το 2020 το χρέος της Ελλάδας θα έχει μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ. Στα επίπεδα δηλαδή που ήταν το χρέος της Ελλάδας το 2009.
Τούτο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών καθιστά απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος αφού μειώνει σημαντικά το κόστος εξυπηρέτησης.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών η ετήσια ελάφρυνση από τους τόκους φθάνει τα 4,5 με 5 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού οι δαπάνες για τόκους φθάνουν τα 18 δις. ευρώ το 2012 από 12 δις. που ήταν το 2009.
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο θα είναι ύψους 130 δισ. ευρώ από την πλευρά των επίσημων θεσμών (εκτός από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα) στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα αρχίσει άμεσα.
Ο κ. Bενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και προβλήματα στη συμφωνία. Έκανε λόγο για μικρή ονομαστική μείωση της αξίας τον ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεσμεύτηκε για τη στήριξη των ταμείων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Όμως με δεδομένη την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για κούρεμα 50% η περιουσία των Ταμείων 26 δις, ευρώ ( σ.σ. σε ομόλογα) θα μειωθεί στα 13 δις. ευρώ.
Το ενδεχόμενο την περιουσία αυτή να την πάρουν πίσω οι ασφαλιστικοί οργανισμοί  δεν προκύπτει εν αντιθέσει με τις τράπεζες που θα ενισχυθούν κατά 20-30 δις. ευρώ μέσω της επανακεφαλαιοποίησης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι  «δεν θίγονται οι συντάξεις» -αν και παραμένει ανοιχτό τι θα γίνει στην περίπτωση που θα ανοίξει ένα νέο ασφαλιστικό ζήτημα σε περίπτωση που κριθεί ότι τα Ταμεία δεν είναι οικονομικά βιώσιμα.
Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε βάρος των μισθών και των συντάξεων αν υπάρξει η οποιαδήποτε απόκλιση από τους στόχους που έχουν τεθεί με το Μεσοπρόθεσμο.
Επίσης, ετοιμάζονται φορολογικές επιβαρύνσεις μέσω της αλλαγής του φορολογικού συστήματος και έρχονται οι διαρθρωτικές αλλαγές που επικεντρώνονται στη μείωση του δημόσιου τομέα και των επεμβάσεων στο εργασιακό καθεστώς.

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις. ευρώ πριν τα μέσα Νοεμβρίου, και άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα 130 δις. ευρώ, το οποίο βάσει όσων είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει:
-Το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 100 δις. ευρώ. Από το αυτό περίπου 70 -80 δις. ευρώ θα πάνε για την κάλυψη των δανειακών αναγκών και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της χώρας στην τριετία 2012 -2014.
-Μέρος από το δάνειο των 100 δις. ευρώ θα διατεθεί για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού αυτού διίστανται. Η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ΕBΑ τα υπολογίζει στο επίπεδο των 30 δις. ευρώ και η Goldman Sachs στα 20 δις. ευρώ.
-Μόνιμη «Επιτροπεία» στην Αθήνα. Για τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «αποφασίστηκε να σταματήσει η δραματοποίηση των επισκέψεων της τρόικας» και πρόσθεσε ότι η παρουσία της πρέπει να είναι «τακτική και συνεχής». «Είναι ένα σχήμα που το έχουμε ανάγκη, είναι ένα σχήμα απολύτως ισορροπημένο για να ξεπεράσουμε διαρθρωτικές αδυναμίες της διοίκησης το οποίο μας επιτρέπει να μην ξανακυλήσουμε στα μεγάλα ελλείμματα».
-Παραμένουν σε ισχύ τρεις όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που αφορούν στα μικρότερα επιτόκια, στη μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής και στην επιμήκυνση της περιόδου χάριτος. Συνεπώς, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μπορεί να φθάσει και στα 30 έτη, καθώς η περίοδος χάριτος είναι 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που λαμβάνουμε μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, καθώς ξεκινούν από το 2010. Οπότε και ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει μέχρι την αποπληρωμή των δανείων το 2040. Αναφορικά με τα επιτόκια δανεισμού θα κυμαίνονται γύρω στο 3,5%.
-Το κούρεμα κατά 50% του ιδιωτικού χρέους 206 δις. ευρώ, αφορά ομόλογα τα οποία έληγαν μέχρι και το 2035. Στόχος είναι το δημόσιο χρέος να περιοριστεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο με βάσει διεθνείς όρους. Τo ανταλλάξιμο χρέος των 206 δις. ευρώ θα μειωθεί κατά 50%, στα 103 δις. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό η μείωση του χρέους υπολογίζεται στο 50% του ΑΕΠ έναντι 11,6% της μείωσης που είχε υπολογιστεί με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
-Το όφελος από τη μείωση των τόκων, με μέσο ετήσιο επιτόκιο 4,5%, υπολογίζεται στα 4,5 δις. ευρώ ετησίως ή περίπου 2,2% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι σήμερα οι τόκοι ανέρχονται σε 18 δις. ευρώ ετησίως.
-Η συμφωνία μείωσης του χρέους το ρίχνει στο 120% του ΑΕΠ ή περίπου 53 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς υπολογίζονταν ότι θα φθάσει στο 173% του ΑΕΠ το 2020.
-Τα επιπλέον 30 δις. ευρώ δανείου δίνονται για την στήριξη των τραπεζών σε ρευστό. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ χρέους εκτιμάται ότι θα δίνονται 15 ευρώ σε ρευστό, τόσο στις ελληνικές όσο και στις ξένες τράπεζες, που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI).
-Η συμμετοχή των τραπεζών στο PSI συνοδεύεται και από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή την εκχώρηση μετοχών στο κράτος και εντέλει την κρατικοποίηση τους. Η συμφωνία μπορεί να αφορά κοινές μετοχές, αλλά ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το δημόσιο να λάβει προνομιούχες μετοχές τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρυνθεί το χρέος. Οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και διαφορετική μεταχείριση μεταξύ ξένων και ελληνικών τραπεζών.
-Για τη μείωση του χρέους θα χρησιμοποιηθούν και τα έσοδα όχι μόνο από τις ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών και την πώληση ακινήτων του δημοσίου, αλλά και από άλλα προγράμματα, όπως το ενεργειακό πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».
-Η ανταλλαγή ομολόγων θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012 και νωρίτερα, μέχρι τα τέλη του 2011, θα έχει εφαρμοστεί το νέο δανειακό πρόγραμμα.




πηγη  bankingnews.gr 

stopcartel

Οι "πράσινες γραμμές" του Προέδρου και η πρώτη πλάνη του Κ. Καραμανλή, που δυστυχώς δεν ήταν η τελευταία


 
Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 o Κάρολος Παπούλιας προτάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.
 
[Μπράβο Κώστα!]
 
Ο Κάρολος Παπούλιας (4 Ιουνίου 1929) είναι Έλληνας πολιτικός και από τις 12 Μαρτίου του 2005, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».
Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος πρόεδρος που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία.  Ορκίστηκε για δεύτερη θητεία στις 12 Μαρτίου 2010.
«Είναι ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε όλοι μας το καθήκον και πολίτες και πολιτεία να συστρατευθούμε σε μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι», ήταν το μήνυμα του επανεκλεγέντος προέδρου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%

G.D.

Η «ΕΚΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΒΕΒΑΙΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ...


thumb

Το σχέδιο του ΔΝΤ για τον έλεγχο της ελληνικής πολιτικής και οικο­νομικής ζωής ήταν εξαρχής ένα.  

Άρχισε όμως να κυκλοφορεί τις τελευ­ταίες δύο εβδομάδες με περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόρρητη έκθεση πε­ριέγραφε πώς θα αναπτυχθεί το και­νούργιο κατεστημένο, το οποίο βεβαί­ως θα ελέγχεται από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μεθοδευ­μένη κατάρρευση της χώρας μας.
Η έκθεση αναφέρει ότι από τη μετα­πολίτευση δημιουργήθηκε μια αλυσίδα συμφερόντων μεταξύ των τραπεζών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται (και) στα μέ­σα ενημέρωσης, κυρίως εκδότες.
Περιγράφει πώς ο κάθε «κλάδος» εξυπηρετούσε τον άλλο και πώς και οι τρεις είναι άρρηκτα δεμένοι μεταξύ τους και επιβιώνουν χάρη στη «βοή­θεια» που παρέχει ο ένας στον άλλο.

Το ΔΝΤ λοιπόν και οι εμπνευστές της έκθεσης αναφέρουν ότι, για να μπο­ρέσει η νέα κατάσταση να αναλάβει πλήρη δράση και να απλώσει τον ιστό της, πρέπει να σπάσει η αλυσίδα. Και για να σπάσει, πρέπει πρώτα να καταρ­ρεύσει ένας από τους τρεις τομείς που περιγράψαμε πιο πάνω. Κάποιος θα πί­στευε ότι ο τομέας που συστήνεται για κατάρρευση θα ήταν ο πολιτικός, όμως οι δανειστές στοχοποιούν την «πηγή» του χρήματος, δηλαδή τις ελληνικές τράπεζες.

Αλλαγή συστήματος
Όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές της έκθεσης, η μετοχική σύνθεση των τραπεζών πρέπει να αλλάξει τα επό­μενα χρόνια, ώστε να αλλάξουν και τα άτομα που θα είναι επικεφαλής και θα λαμβάνουν τις αποφάσεις για νέα δά­νεια και επενδύσεις.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να απειληθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, αφού, όπως αναφέρε­ται, οι μέχρι τώρα προσπάθειες για συγχωνεύσεις και εξαγο­ρές και οι πιέσεις προς τους τραπεζίτες  τον   τελευταίο χρόνο δεν απέδωσαν τα ανα­μενόμενα. Κοινώς, οι Έλληνες τραπεζίτες  εμφανίστηκαν ξεροκέφαλοι και επέμε­ναν στο status quo.
Όμως ένα κούρεμα της τάξης του   50%-60% σίγουρα θα έστελνε την πλειονότητα των τρα­πεζών στην ανακεφαλαιοποίηση. Οι περισσότερες δεν θα μπο­ρούν να την πραγματοποιήσουν μέσα από τους μετόχους τους. Θα στραφούν προς το κράτος για εγγυήσεις. Το ελλη­νικό κράτος είναι πτωχευμένο και έτσι το τρίτο στάδιο είναι η ένταξή τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότη­τας. Φαινομενικά, πρόκειται για κρατικοποίησή τους, όμως, εάν διαβάσει κά­ποιος τα ψιλά γράμματα των όρων λει­τουργίας του ΤΧΣ, θα διαπιστώσει ότι ο έλεγχος θα ασκείται από την τρόικα και τους δανειστές μας.
Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει δρα­στικά και η μετοχική σύνθεση των ελληνικών τραπεζών και από εκεί και πέ­ρα ανοίγει ο δρόμος αλλαγής του πολιτικού και εκδοτικού σκηνικού.
Μάλιστα, όπως πληροφορείται το «Π», για το πώς τα μέσα ενημέρωσης - τα οποία είναι σχεδόν όλα υπερχρε­ωμένα - μπορούν να καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα μόλις τους κοπεί η πίστωση, αναφέρεται η περίπτωση του Alter. Πετυχημένη - κατ’ αυτούς - συ­νταγή για ένα κανάλι που, όπως λένε, επηρέαζε πολύ το ελληνικό κοινό.
Έτσι, κατά το ΔΝΤ, θα τερματιστεί η πελατειακή σχέση μεταξύ πολιτικών και εκδοτών και θα μπει μια νέα τάξη μέσων ενημέρωσης που θα κάνουν «αποστειρωτική» ενημέρωση και κυ­ρίως δεν θα κάνουν αντιπολίτευση στο κατεστημένο πίσω από τους δανει­στές.
Βεβαίως, σε δεύτερη ανάγνωση, αυ­τό που θέλουν να κάνουν τα ξένα συμφέροντα, είναι να  μεταφέρουν το «μονοπώλιο» των πιέσεων και των απειλών σε αυτούς. Θέλουν δηλα­δή να κάνουν παιχνίδι με πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης αυτοί και να κινούν τα νήματα ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες.
Φανταζόμαστε ότι τα νέα εκδοτι­κά τζάκια που θα αναδυθούν, δεν θα έχουν πρόβλημα πίστωσης, εάν παί­ζουν το παιχνίδι των έξω…

Ο Ράιχενμπαχ
Την προηγούμενη εβδομάδα σας γράψαμε για την εμπιστευτική έκθεση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, για το πού και πώς θα αναλάβουν οι μόνιμοι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις επιβεβαιωθήκαμε. Ο κ. Ράιχενμπαχ βρίσκεται από προχθές στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη και θα δει όλους τους υπουρ­γούς της κυβέρνησης, φορείς και οργα­νισμούς που πλέον θα ελέγχει.
Η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι, για να δοθεί το νέο πακέτο σωτηρίας στη χώ­ρα μας, εκτός από το κούρεμα η Ελλά­δα πρέπει να δώσει και τη διαχείριση των εσόδων - εξόδων του κράτους.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην εκχώρηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας, ενώ ετοιμάζεται να μας ανακοινώ­σει και νέα μέτρα!!! 

Εκτός δηλαδή από αυτά που πέρασαν μόλις την περασμέ­νη εβδομάδα από τη Βουλή, έρχονται και άλλα για να κλείσουν οι τρύπες που είδε η τρόικα και που δεν ανακοινώθη­καν.
Τα μέτρα 1,9 δια ευρώ θα έρθουν από το σκέλος περικοπής δαπανών και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Μαχαίρι θα υποστεί για ακόμα μια φο­ρά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι αμυντικές δαπάνες.

Πάντως οι εξελίξεις είναι καταιγιστι­κές και αναμένονται άμεσες.
Οι μόνιμοι ελεγκτές θα εγκαταστα­θούν στα «κεφάλια» των υπουργών το αργότερο τον Δεκέμβριο. Οι υπουργοί δεν θα μπορούν να διακινήσουν κανέ­να ποσό ή να λάβουν καμία απόφαση εάν δεν πάρουν το ΟΚ των νέων αφεντικών τους.

Και μπορεί ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ να δηλώνει ότι ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, όμως το αντίθετο συμβαίνει. Φαίνεται ήδη από την ανάληψη της δι­αχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τον ίδιο τον κ. Ράιχενμπαχ.
Όσο και αν η κυβέρνηση υποβάθμι­σε την έκθεση της Κομισιόν, αυτή γρά­φει καθαρά ότι οι ελληνικές αρχές είναι πλέον αναξιόπιστες και δεν πρέπει να ελπίζει κανείς για υλοποίηση των απο­φάσεων που ανακοινώνονται εάν δεν υπάρξει το ανάλογο καπέλωμα.
Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί ότι το νέο καθεστώς δεν πρόκειται να καλυφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από τη μάσκα της «τεχνικής βοήθειας» και ότι αργά ή γρήγορα θα απο­καλυφθεί ότι όλοι οι τομείς της οικονο­μίας περνούν στον απόλυτο έλεγχο των ξένων.
Ο λόγος που επιμένει στο «όχι εκλο­γές» είναι το γεγονός ότι οι εταίροι του στην ευρωζώνη τού το ξέκοψαν. Βεβαί­ως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει όταν φθάσει στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και οι όροι της.
Την περασμένη Κυριακή οι ηγέτες της ευρωζώνης απαίτησαν από τον κ. Παπανδρέου δεσμεύσεις ότι θα περά­σει από το Κοινοβούλιο. Ζήτησαν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, έστω και από τα μικρά κόμματα της Δεξιάς. Εξ ου και το «τρικ» της αυξημένης πλειοψη­φίας. Εάν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, τότε η νέα σύμβαση θα περάσει με απλή πλειοψηφία και η κυβέρνηση θα μπορεί να ρίχνει το φταίξιμο στην αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου στήριξη από τους ομολόγους του για την πολιτική του επιβίωση και για ακό­μα μια φορά φρόντισε να ενημερώσει όλους ότι, εάν ο κ. Σαμαράς αναλά­βει την εξουσία, τότε οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα.  

Κάτι το οποίο οι εταίροι το γνωρίζουν καθώς, όπως μαθαίνουμε, δεν είναι λί­γες οι σχετικές εμπιστευτικές εκθέσεις πρεσβειών στην Αθήνα.

pontiki

65% Γιώργο προχώρα!

Δραματική συρρίκνωση των αποταμιεύσεων των Ελλήνων


Με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ συγκρίνεται πλέον το ύψος των καταθέσεων που έχουν οι Έλληνες στις εγχώριες τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι κατά κεφαλήν καταθέσεις περιορίστηκαν τον Αύγουστο στις 16.796 ευρώ και κατατάσσουν την Ελλάδα αμέσως πριν από τη Σλοβενία, την Τσεχία τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, 
τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών διαφάνηκε ξεκάθαρα το 2010 και αναμένεται να ενταθεί μετά τη φορολογική καταιγίδα του 2011. Όπως πιστοποιούν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή», το 2010 υπήρξε η πρώτη χρονιά ύστερα από διαδοχικά έτη ανόδου που το διαθέσιμο εισόδημα υποχωρεί από το υψηλό επίπεδο των 172,6 δισ. ευρώ στα 163,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας δραστική μείωση κατά 9 δισ. ευρώ σε μία μόλις χρονιά. Η απαισιοδοξία των αριθμών δεν εξαντλείται στην υποχώρηση της κατανάλωσης. Τα στοιχεία του European banking Federation δείχνουν ότι τα κατά κεφαλήν δάνεια των Ελλήνων υπερβαίνουν πλέον τις κατά κεφαλήν καταθέσεις, διαψεύδοντας το επιχείρημα περί χαμηλής χρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, κάθε Έλληνας χρωστούσε προς τις τράπεζες 22.842 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του δεν ξεπερνούσαν εκείνη τη χρονιά τα 18.504 ευρώ.
Πηγή: exothema

Μυστικό τελεσίγραφο έξι μηνών.....Τρέμει η Κατοχική κυβέρνηση για το πως θα "ΣΕΡΒΙΡΕΙ" στις "κότες" της ΚΟ ΠΑΣΟΚ τον ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ το ξεπούλημα που απαιτεί η ΔΥΣΗ με το πρόσχημα της Σωτηρίας της χώρας!!

Μεταρρυθμίσεις ή... δραχμή

«Μεγάλη ευκαιρία» επισήμως και «τελευταία ευκαιρία» ανεπισήμως είναι για την Ελλάδα η συμφωνία των Βρυξελλών.
Αν χαθεί, λένε μπορεί να έρθει η καταστροφή που μπορεί να έχει τη μορφή της… δραχμής! Και αυτό δεν είναι θεωρητικό ενδεχόμενο, αλλά μια ρεαλιστική προοπτική. Γιατί πίσω από τη λύση, υπάρχει ένα τελεσίγραφο.

Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», τον Απρίλιο του 2012, λήγει ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να αποδείξει στους δανειστές της ότι μπορεί να υλοποιήσει το κομμάτι της συμφωνίας που την αφορά.

Ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,  και να κλείσει τις μαύρες τρύπες των δημόσιων ταμείων, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΙΔΡΥΘΕΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επισήμαναν στους Έλληνες συνομιλητές τους ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι καθυστερήσεις.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά, η τρόικα ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ θα αναλάβει χωρίς προσχήματα τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών ή,  θα παραιτηθούν από την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας ΜΕ τον εκφοβισμό ότι θα επιστρέψει η χώρα στην δραχμή!!

Επειδή όμως η Τρόικα δεν είναι καραμουρτζούνηδες και επειδή οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στο έσχατο σημείο του σήμερα με την βοήθεια βέβαια των ανδρείκελων της κυβέρνησης ΓΑΠ , εμείς ως πολίτες οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα ήδη προϋπάρχοντα δεδομένα και συγκεκριμένα α) την αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΓΑΠ , β) τους συνεχείς εκβιασμούς που αν και μπήκαν ως διακύβευμα την αποφυγή της χρεοκοπίας παρόλα αυτά τελέστηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ... γ) Η κατοχή της χώρας από τον Διοικητή Ραιχενπαχ δ) η δανειακή σύμβαση του 2010 και το άρθρο 4 αυτής το οποίο και ορίζει καθολικά την παραίτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ε) Την μη ψήφιση της από την βουλή των ελλήνων αλλά υφίσταται παράνομα και αντισυνταγματικά από την υπογραφή και μόνον του τέως υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταμντίνου στ) την νέα σύμβαση που απαιτεί η Τρόικα και βέβαια η νέα αυτή σύμβαση ορίζει κάθετα την πλήρη παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στην Γερμανική ΚΑΤΟΧΗ και δεν τολμούν να την φέρουν στην βουλή  αν δεν «μαγειρευτεί» η ΚΟ ΠΑΣΟΚ  η) τα γνωστά παπαγαλάκια και καθεστωτικά ΜΜΕ τα οποία διοχετεύουν τον φόβο για την επιστροφή της χώρας στην δραχμή...... όλα αυτά και άλλα πολλά τείνουν στο συμπέρασμα ότι οι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ και η Μερκελ σέβονται μόνον το ευρώ τους και όχι το ευρώ μας!!!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ!!!

Γουατεμάλα κ ΔΝΤ: Εαν δεν υπάρξει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ....ΙΔΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !!!

Το συγκεκριμένο βιντεο ειναι απο την εκπομπη ΕΞΑΝΤΑ της ΝΕΤ. Στο site της ΝΕΤ το διέγραψαν. Δεν συμφερει βλεπεις κανεναν αφου το προπαγανδιστικο συστημα του ΔΝΤ είναι παντου. Λοιπον σε αυτο το βίντεο διχνει την Γουατεμαλα οπου το ΔΝΤ καταφερε να μπει το 1984 και καταφερε να παει την οικονομια σε υψηλα επιπεδα. Μικρο...
πληθωρισμο , εξαγωγες και ευημερια μακροοικονομικων. Ομως ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. Το χρημα το διακινουν 10-20 οικογενειες. Ολοι οι κατοικοι υποσυτιζονται και τα παιδια μεγαλωνουν αγραμματα. Πως θα ξεσηκωθουν ? Το μονο που κανουν ειναι να δινουν μαχη να ειναι ζωντανοι......
 
 
 
Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα του ΔΝΤ απο το εγκυρο ντοκυμαντερ ΕΞΑΝΤΑΣ. Το βιντεο δεν ξερω ποσο καιρο θα μεινει ακομα επανω στο youtube.. Απο το 1984 μεχρι τωρα περασαν χοντρα χοντρα 30 χρονια . Αυτο ηταν το προγραμμα των νεοταξικων που εφαρμοστηκε σε χωρες που δεν ανηκαν σε αυτο που αποκαλουσαμε αναπτυγμενες χωρες της δυσης τοτε. Το τωρινο νεοταξικο προγραμμα που βλεπουμε οτι ξεκινα το 2010 απο την Ελλαδα , την χωρα που δημιουργησε τον πολιτισμο πριν χιλιαδες χρονια , θα εχει τουλαχιστον 30 χρονια εφαρμογη με την συμμετοχη βεβαια και αλλων χωρων με “ασθενη οικονομια” την οικονομια βεβαια που ιδιοι προκαλεσαν και ανηκουν στον αναπτηγμενο πλεον δυτικο κοσμο. Η χωρα που ξεκινησε τον πολιτισμο την δημοκρατια πριν χιλιαδες χρονια θα ειναι η αφορμη και το μοντελο να υποδουλωσει και αλλα κρατη στην νεα μορφη πολιτισμου. Τον “πολιτισμο” των ΜΚΟ οπου καθε ομαδα ανθρωπων θα μπορει να εχει φωνη προς την μοναδικη κυβερνηση του κοσμου. Ετσι ΜΚΟ (μη κυβερνητικες οργανωσεις) θα παιζουν το ρολο τους στο αυριανο πολιτικο συστημα αφου τον σημερινο ρολο τους τον εχουν πετυχει. Δηλαδη τον ρολο της αποσταθεροποιησης. Ετσι θρησκειες , ιδεες κλπ θα εχουν την σταμπα των ΜΚΟ. ΟΙ ΜΚΟ θα ειναι οι αντιπρωσωποι μας σαν “πολιτες”. Ο κοσμος αλλαζει το σχεδιο εφαρμοζετε . Καθεστωτα πεφτουν με σχεδιο (λιβυη, αφρικη, κλπ ).αφου πλεον δεν τα χρειαζονται, εχουν ετοιμο καινουρια μορφη καθεστωτως. Γιατι δεν τα χρειαζονται τωρα? Μηπως δουμε και καποιο παρακλαδι του ΔΝΤ και εκει ? Παντως στο μελλον αυτοι που βοηθουν τον μηχανισμο τουΔΝΤ (δημοσιογραφοι πουλημενοι πολιτικοι μεγαλοοικογενειες εφοπλιστων εργολαβων κλπ) θα εχουν ενα κεραμμυδι στο κεφαλι τους εμεις οι υπολοιποι θα εχουμε μερικα email να θυμομαστε. Η τωρινή μεταναστευτικη πολιτικη (δεν υπαρχει) μπατε σκυλοι αλεστε ειναι και αυτο με σχεδιο . Αλοιωση βιωτικου επιπεδου, παιδειας κλπ. Αυτοι δεν εκπαιδευονται . Το μονο που κανουν ειναι να παλευουν να ζησουν και να γεννανε. Δινοντας τους δικαιωμα αυριο μεθαυριο να ψηφιζουν τοτε τελιωσαμε. ΟΧΙ επειδη θα ψηφιζουν αλλα επειδη δεν θα είναι μωρφωμενοι και δεν θα εχουν κριση. Το κανανε με τις δημοτικες εκλογες. Οποιος πιστευει οτι ολα αυτα είναι απλά “θεωριες συνομωσιας” τοτε ας το λαβει σαν ενα καλο μυθιστορημα……..!!!! Καλο ειναι και αυτο.


Αυτή είναι η μεγαλύτερη ταπείνωση για τους προδότες

H σημερινή «σιωπηλή στρατιά» της πατρίδας, οι απόγονοι της ηρωικής νεολαίας του 1940 και της Αντίστασης, παρελαύνει αυτές τις μέρες αποστρέφοντας το βλέμμα από τις εξέδρες των επισήμων (λέμε τώρα) που έμειναν χωρίς «επισήμους», αφού αυτοί απέδρασαν και αποδέχθηκαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να γιορτάζουν μαζί με τον λαό.

Θριαμβολογούν πάλι αυτές τις μέρες. Αλλά καθισμένοι στα γραφεία τους, προφυλαγμένοι σε αίθουσες συνεντεύξεων Τύπου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Το γεγονός ότι έχουν υποστεί την...μεγαλύτερη ταπείνωση - που δεν είναι ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι αποφάσεις της 25ης Μαρτίου (άλλη επέτειος αυτή), ούτε εκείνες της 21ης Ιουλίου (άλλος μήνας επετείων κι’ αυτός), ούτε εκείνες της 27ης Οκτωβρίου, αλλά ο αποκλεισμός τους από τον εορτασμό του Έπους - ούτε που τους αγγίζει.

Όλα μπορεί να τα αντέξει ένας πατριώτης. Αλλά να σε αποκαλούν προδότη την ημέρα της Νίκης; Να μην μπορείς να γιορτάσεις μαζί με τον λαό που σε εκλέγει; Να στέκεις μπροστά σε μια νεολαία που επιδεικτικά στρέφει την κεφαλή προς την αντίθετη πλευρά, ενώ μέχρι πριν έναν χρόνο σε χαιρετούσε τιμητικά;


Μην την κλαίτε λοιπόν την παρέλαση που χάσατε. Έχετε χάσει εδώ και καιρό την αξιοπρέπειά σας.


Πόση ξεφτίλα μπορεί ν' αντέξει ένας προδότης;...
Κύριε Παπουτσή «Φασίζουσα μειοψηφία» είναι και ο νεαρός στο βίντεο;




από apnea

"Τα στερνά τιμούν τα πρώτα" Λαική ρήση!!!

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε δημοσκόπηση της Kapa Research…

Το κέρδος των τραπεζιτών ξένων πατρώνων της ελληνικής πολιτικής σκηνής;
- Μετέτρεψαν ένα σοσιαλιστικό ριζοσπαστικό Κίνημα σε ένα υποταγμένο σκληρό νεοφιλελεύθερο Θατσερικό μόρφωμα, που έχει καταληφθεί μέσω διορισμών στο κόμμα -χωρίς διαδικασίες συμμετοχής των πάλαι ποτέ μελών τους- από ακραίους βασιλόφρονες, δεξιούς, κηπουρούς του προέδρου (ελέω ονόματος), στελέχη πολυεθνικών…
- Δίνουν προοπτική εκλογικής αυτοδυναμίας και...
συνέχισης της εξαρτημένης πολιτικής, στην παραδοσιακή δεξιά…

- Εμφανίζουν μια πολυδιασπασμένη αριστερά χωρίς μια προοπτική κυβερνητικής εναλλαγής, μιας και η αποχή θα «λειτουργήσει» υπέρ των καθεστωτικών μονομάχων (το ΠΑΣΟΚ του γΑΠ πήρε σημαντικό εκλογικό ποσοστό το 2009, με λιγότερες ψήφους ακόμη κι από τις ευρωεκλογές, λόγω αποχής κι όχι λόγω του μεγάλου "επικοινωνιολόγου" Πωλ Γερουλάνου)…
- Αναδεικνύουν ως καθοριστικό σύμμαχο της πολιτικής τους (νέο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), την ακροδεξιά…
Τι δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι ξένοι πάτρωνες της ελληνικής πολιτικής σκηνής;
Τον απρόβλεπτο παράγοντα Λαό, τα μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου (ούτε ο Σημίτης δεν μπόρεσε να τους διαφοροποιήσει -αλλοιώσει- κι ο γΑΠ απλώς τους παραπλάνησε λόγω του ονόματός του πατέρα του και τους αριστερούς λόγους που διάβαζε) και μια προσδοκώμενη ενότητα της αριστεράς, έστω σε ένα μίνιμουμ φιλο-λαϊκό εκλογικό πρόγραμμα (Λαϊκό Μέτωπο)… 
 
Από τη "Σίβυλλα"

Fitch -> Χρεοκοπία το σχέδιο για τα ομόλογα! Θα τρέξουν να ειπράξουν τα CDS, τα σεσημασμένα λαμόγια;


Πιστωτικό γεγονός για τη Fitch το σχέδιο για τα ελληνικά ομόλογα
Η πρόσκληση της Ε.Ε. στους ιδιώτες πιστωτές για ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους με νέα χαμηλότερης κατά 50% ονομαστικής αξίας θα οδηγήσει σύμφωνα με τη Fitch πιθανότατα σε αξιολόγηση μετα – χρεοκοπίας (post-default) στην κατηγορία “B” ή χαμηλότερα ανάλογα με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει υψηλό χρέος, οι προοπτικές ανάπτυξης της είναι χαμηλές ενώ η προθυμία για εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων ενδέχεται...
να εξασθενίσει.

Τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τον οίκο, θα περιορίσουν τη δυνατότητα για οικονομικό μετασχηματισμό και θα υπονομεύσουν τη μελλοντική βιωσιμότητα του χρέους.

Όπως σημειώνει η Fitch, το ακριβές ύψος του χρέους που θα έχει η Ελλάδα μετά την ανταλλαγή θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρεις του σχεδίου, τη συμμετοχή των ιδιωτών και τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις του ελληνικού κρατικού χρηματοπιστωτικού και μη – χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Στη συνέχεια η Fitch σημειώνει πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε. το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μαζί με μεγαλύτερη ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα θα εξασφαλίσει τη μείωση του χρέους της χώρας στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του οίκου, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να φτάσει το 85% βάσει του εκτιμώμενου στα 210 δισ. ευρώ ύψους των κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους.

Η απομείωση κατά 50%, συνεχίζει η Fitch, δεν οδηγήσει σε ανάλογη μείωση του συνολικού χρέους καθώς στην ανταλλαγή δεν συμμετέχουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι επίσημοι πιστωτές (ΕΚΤ, ΔΝΤ, και άλλα κράτη της ευρωζώνης) και τα οποία αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του συνόλου.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. δεν κάνει καμία αναφορά για το πως θα γίνει η διαχείριση των συγκεκριμένων ομολόγων, τονίζει ο οίκος.

Αντισταθμιστικός παράγοντας για τα οφέλη της απομείωσης είναι για τη Fitch οι ενδεχόμενες υποχρεώσεις της κυβέρνησης καθώς ο κρατικός χρηματοπιστωτικός και μη – χρηματοπιστωτικός τομέας, ο οποίος έχει έκθεση 84 δισ. ευρώ στα ομόλογα, θα επωμιστεί σημαντικές ζημιές από την απομείωση του 50%.

Στην τέταρτη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ συμπεριάλεβε επιπρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες 30 δισ. ευρώ (13% του ΑΕΠ) το 2011 για την κάλυψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η Fitch εκτιμά πως μετά την ανταλλαγή το δημόσιο χρέος θα κορυφωθεί στο 142% του ΑΕΠ το 2013 πριν υποχωρήσει στο 120% το 2020.

Τέλος, ο οίκος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τη δέσμευση για αύξηση του προγράμματος ιδιωτικοπιήσεων κατά 15 δισ. ευρώ καθώς το τρέχον πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ είναι ήδη αισιόδοξο.

Διατηρεί αξιολόγηση "ΑΑΑ" για το EFSF η Fitch

Την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ ανέθεσε η Fitch Ratings στο δανειακό πρόγραμμα του τροποποιημένου Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης για τη νέα δομή του ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Fitch σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η προτεινόμενη αύξηση της δύναμης πυρός του EFSF σχεδιάζεται να επιτευχθεί στο πλαίσιο των υφιστάμενων όρων και προϋποθέσεων της τροποποιημένης συμφωνίας-πλαίσιο.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η ενισχυμένη λειτουργική ευελιξία και αρμοδιότητες του EFSF δείχνουν ότι το EFSFενδεχομένως να προχωρήσει στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους στο πλαίσιο μιας πιο ευέλικτης χρηματοδοτικής στρατηγικής.

Fitch: Εποικοδημητικά τα μέτρα της Ε.Ε. για τις τράπεζες

Ως μία εποικοδομητική προσέγγιση για τη βελτίωση της αντοχής των τραπεζών στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κρίση χρέους χαρακτηρίζει η Fitch τα μέτρα της Ε.Ε. για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο.

“Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη σύνοδο πρέπει σε γενικές γραμμές να στηρίξουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών που έχουν επηρεαστεί,” αναφέρει το στέλεχος του οίκου, Bridget Gandy.

“Η Fitch εκτιμά πως οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις μέσω εσωτερικών μέσων. Με τη στήριξη να παραμένει πιθανότατα πολύ υψηλή εντός της ευρωζώνης για τους κυριότερους πιστωτές, οι αξιολογήσεις δεν θα επηρεαστούν στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμα και για τις πιο αδύναμες τράπεζες της περιοχής.”