ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.10.11

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ!!! ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Η ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!!


Διαδηλωτές από τις δύο πλευρές της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, έκαναν ξαφνικά κατάληψη του οδοστρώματος αμέσως μόλις έφτασε στην εξέδρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 11πμ.μ.

Οι διαδηλωτές είχαν πάρει θέση από νωρίς στην άκρη του δρόμου με ξεχωριστά μπλοκ. Ανατολικά από την εξέδρα βρίσκονταν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εκπαιδευτικοί, «αγανακτισμένοι», μέλη σωματείων και άλλοι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Στο μπλοκ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης. Δυτικά, υπήρχαν οπαδοί του Ηρακλή και ομάδα πολιτών που μόλις είδε τον κ. Παπούλια άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του και βγήκε στο δρόμο. Από την άλλη πλευρά βγήκαν και από εκεί οι διαδηλωτές στο δρόμο κι έτσι δεν μπορούσε να ξεκινήσει η παρέλαση παρά το γεγονός ότι ήταν όλα έτοιμα.

Η Αστυνομία πήρε μέτρα για να μην προσεγγίσουν οι διαδηλωτές στην εξέδρα κι άρχισε πυρετός διαβουλεύσεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης με οργισμένο ύφος ζήτησε από την Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανοίξει τον δρόμο, αλλιώς θα ματαιωνόταν η παρέλαση. Οι διαβουλεύσεις κράτησαν περίπου είκοσι λεπτά με τον κ. Παπούλια καθισμένο στη θέση του. Οι διαδηλωτές δεν αποχωρούσαν από το δρόμο, αποφασίστηκε η ματαίωση της παρέλασης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σηκώθηκε να φύγει βαθύτατα λυπημένος, αλλά και θιγμένος για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από ομάδα πολιτών που τον αποκάλεσε «προδότη».

Σε κλίμα έντασης έγινε στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση

Ομάδες εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτών, είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος , με πανό και συνθήματα εναντίον της μνημονιακής πολιτικής.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου πήρε θέση στην εξέδρα και η παρέλαση άρχισε. Συγχρόνως άρχισαν και οι συγκεντρωθέντες να φωνάζουν συνθήματα, στα οποία κυριαρχούσε το : “Ψωμί, Παιδεία , Ελευθερία”, ενω καταφέρονταν και εναντίον των πολιτών, φωνάζοντας συνεχώς “προδότες, προδότες”.

Τα πανό έγραφαν ότι “Η Ελλάδα δεν πουλιέται”. Ορισμένοι κρατούσαν στα χέρια μαύρες σημαίες, δηλαδή είχαν βάψει μαύρη τη γαλανόλευκη και είχαν γράψει επάνω : “Δεν πωλείται”.

Αλλοι κρατούσαν “πλακάτ” με συνθήματα εναντίον της Α. Διαμαντοπούλου και μιλούσαν για “κατεδάφιση της Παιδείας”.

Όταν άρχισε η παρέλαση, άρχισαν συνθήματα με τα οποία προέτρεπαν τους μαθητές να αποστρέψουν το πρόσωπο τους από τους επισήμους : “Στρέψτε το πρόσωπο αριστερά δείξτε το δρόμο για τη λευτεριά”. Μόνο ορισμένοι μαθητές ενός τμήματος, ενός σχολείου, υπάκουσαν και έστρεψαν το κεφάλι αριστερά, ενώ σε ένα άλλο τμήμα μαθητών ύψωσαν τις γροθιές στις οποίες κρατούσαν μαύρα μαντίλια. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που τους προσκαλούσε σε εκδηλώσεις εξέγερσης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και έκανε λόγο για μαύρα περιβραχιόνια που θα έπρεπε να φέρουν οι συνοδοί-καθηγητές.

Μαύρες κορδέλλες όμως είχαν περάσει στα μουσικά όργανα τα μέλη της μπάντας του Δήμου. Ωστόσο, όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της φυλαρμονικής, Βασ. Παρασκευόπουλος, το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που είχε μάθει ότι προετοιμάζονταν τέτοιες εκδηλώσεις και είχε προειδοποιήσει για παραπομπή στο πειθαρχικό όσους το κάνουν, καταφέρθηκε εναντίον του δημάρχου “για εναρμονισμό με την κυβερνητική πολιτική” και για “απειλές με στόχο να κάμψει τις εκδηλώσεις των εργαζομένων “.

Στο τέλος της παρέλασης, πάντως, οι συγκεντρωθέντες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν σε ολόκληρη την Πλατεία Συντάγματος, ωστόσο απωθήθηκαν και αυτοί απάντησε εκτοξεύοντας αυγά και καφέδες.

Εισβολή και στον Βόλο

Στην παραλία του Βόλου η παρέλαση διακόπηκε  λίγο μετά την έναρξή της, καθώς πάνω από 1000 οπαδοί του τοπικού Ολυμπιακού εισέβαλαν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργού Π. Γερουλάνου, τον οποίο θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την εξελισσόμενη διάλυση της ομάδας τους.

Επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, αλλά οι συγκρούσεις δεν έλαβαν μεγάλη έκταση, αφού οι επίσημοι (δήμαρχος Βόλου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και η γεν. γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) αποχώρησαν αμέσως.

Ομάδες πολιτών κατέστεψαν την ξύλινη εξέδρα και πέταξαν κομμάτια της καθώς και πολλές από τις πλαστικές καρέκλες στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» αλλά και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν τη δική τους παρέλαση στο χώρο της παραλίας.

Μπλόκο και στην Πάτρα 

Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει, τόσο κατά την προσέλευσή του στον μητροπολιτικό ναό όσο και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Πήραν στο κυνήγι τον Σκανδαλίδη

Σκηνές εξέγερσης  διαδραματίστηκαν και στη Ρόδο, όταν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η παρέλαση διακόπηκε και οι επίσημοι αποχώρησαν κακήν κακώς, κατευθυνόμενοι. προς το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Επίθεση σε βουλευτή

Στα Τρίκαλα η παρέλαση διακόπηκε όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα. Αποτέλεσμα αυτής της  εξέλιξης ήταν να εξαγριωθεί  το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.

Τελικά οι  επίσημοι αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης.

Κατάληψη της εξέδρας

Στην Κέρκυρα , ο γεν. γραμματέας  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γεν. γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των πολιτών που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Ο κ. Κομνηνός θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, όμως ακολούθησαν αποδοκιμασίες και τον φυγάδευσε η Αστυνομία.

Αμέσως μετά ομάδες οργισμένων πολιτών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν άρον άρον.

Τους φυγάδευσαν   

Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο,ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν.

Νωρίτερα οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, με πολλούς από αυτούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Τα επεισόδια εναντίον των επισήμων ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων , ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Μόνο ο Ειρηναίος

Στο Ηράκλειο, πλήθος κόσμου αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική. Αρκετοί συγκεντρωμένοι  και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων, απαιτώντας να αποχωρήσουν. Οι επίσημοι τελικώς αποχώρησαν, με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί ενώπιον μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού. Μετά το τέλος της παρέλασης έγινε πορεία πολιτών που με συνθήματα και πανώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική.

Οργή παντού

Σε πολλές άλλες πόλεις, η παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων ξεσήκωσε θύελλα οργής και αγανάκτησης. Οι εκπρόσωποι αποχώρησαν, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η παρέλαση ματαιώθηκε:

 Στην Τρίπολη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε μέσα σε  συνθήματα αποδοκιμασίας, κατά της κυβέρνησης και των επισήμων που παρευρίσκονταν εκεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ έντονες αποδοκιμασίες άκουσαν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Στο Ναύπλιο, τις  αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών άκουσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης φυγαδεύτηκε, από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποχωρήσουν όλοι οι επίσημοι, και μόνον όταν αυτό έγινε, συνεχίστηκε κανονικά η παρέλαση.

Στον Άγιο Νικόλαο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρέστη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος ωστόσο δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: