ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.11.13

Διαβάστε εδώ την προκύρηξη της εκτέλεσης από την πρωτοεμφανιζομενη οργανωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες»

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση στα γραφεία της ΧΑ

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον .......
χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης
 
 

Εθνική προδοσία


Του Δαμιανού Βασιλειάδη
εκπαιδευτικού, συγγραφέα

    «Το έθνος συνέπεσε εν τέλει με το κράτος, όχι γιατί το κράτος διευρύνθηκε, αλλά γιατί το έθνος ακρωτηριάστηκε και συρρικνώθηκε, γιατί αφανίστηκε ή εκτοπίστηκε ο ελληνισμός της Ρωσίας (μετά το 1919), της Μικράς Ασίας (μετά το 1922), των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής (ιδίως μετά το 1945) και την Βόρειο Κύπρο (1974), ενώ σήμερα παρευρισκόμαστε μάρτυρες της αποσύνθεσης και της μαζικής φυγής του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Προφητικά τα λόγια του Παναγιώτη Κονδύλη, όμως δεν ήταν σε θέση να προβλέψει ότι σήμερα δεν είναι το έθνος που συρρικνώνεται στα κρατικά του όρια, αλλά και το κράτος κινδυνεύει (τα σημάδια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού) να συρρικνωθεί, χάνοντας όχι μόνο την εθνική του ανεξαρτησία, αλλά και ευρισκόμενο στα πρόθυρα του ακρωτηριασμού και του διαμελισμού.

Οι γείτονές μας θέλουν να μας φτάσουν στα σύνορα, πριν τους βαλκανικούς πολέμους. Μάλλον κάπου στην Ελλάδα του 1864 και ακόμη πιο πίσω.
Σκοπιανοί διεκδικούν την Ελληνική Μακεδονία, (μη σας παραξενεύσει το εφιαλτικό σενάριο ενός άλλου «συνωστισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η αποτελεσματική μέθοδος με τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστή).
Αλβανοί εποφθαλμιούν την Ήπειρο (Τσαμουριά κατ’ αυτούς).
Οι Τούρκοι διεκδικούν την Δυτική Θράκη, το μισό Αιγαίο, και την Κύπρο, μη αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.
Και οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και ο Ελληνικός Λαός σε πλήρη αφασία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη παρακμιακή της πορεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και αυτή η παρακμή, μάλλον πρέπει να μιλάμε κυριολεκτικά, για ηθική, πνευματική, πολιτική, οικονομικοκοινωνική και πολιτισμική σήψη, δεν έχει τέλος. Γιατί το παρασιτικό καταναλωτικό μοντέλο της μεταπολίτευσης που εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησαν όλα τα κόμματα από δεξιά και αριστερά, σύμφωνα με το παράδειγμά του, συνεχίζει να επικρατεί. Δεν έχει αλλάξει τίποτε στην νοοτροπία του Έλληνα στο ζήτημα αυτό.

Ένας νέος εμφύλιος εμφανίστηκε μετά την μεταπολίτευση, με βάση την πολυπολιτισμική νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία υπηρετούν συνειδητά οι εθνοκάπηλοι της δεξιάς, που πουλούν την Ελλάδα και οι εθνομηδενιστές της Αριστεράς, που λόγω ενός βλακώδους και ανιστόρητου «διεθνισμού», δεν τους ενδιαφέρει αυτό που λέγεται έθνος - κράτος. Όλα παραδομένα στον Μαμωνά του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.

Συνεπώς η πληθυσμιακή και εδαφική συρρίκνωση της Ελλάδας, που βρίσκεται προ των θυρών, γι’ αυτές τις δύο κατηγορίες, δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν έχει καμία σημασία. Το διακηρύττουν και οι δύο πλευρές με πάμπολλες τοποθετήσεις, τις οποίες εδώ δεν χρειάζεται να τις αναπαράγουμε. Έχουμε αναφερθεί σε άλλα μας κείμενα και αναλύσεις στα σχετικά θέματα και αρκετοί πατριώτες έχουν περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα το φαινόμενο.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης στο σύνολό του είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, είναι ο κύριος υπεύθυνος αυτής της καταστροφικής πορείας του τόπου. Και τα δεινά δεν φαίνεται, στον εθνικό και κοινωνικό ορίζοντα, να έχουν τέλος. Το αντίθετο μάλιστα. Τα φαινόμενα της παρακμής συνεχίζουν με ακάθεκτο ρυθμό και ένταση. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τελικά από συρρίκνωση, αλλά από πλήρη αφανισμό ως έθνος και ως λαός. Δεν μας φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας. Το άλλοθι ότι για όλα φταίνε οι ξένοι, μας αποπροσανατολίζει πάντοτε από τις πραγματικές αιτίες και τις δυνατότητες διεξόδου, γιατί μας οδηγεί στην απάθεια.. Πρώτα φταίμε εμείς ως Έλληνες, γιατί εμείς δίνουμε δικαιώματα στους ξένους να μας φέρονται, όπως μας φέρονται, δηλαδή ως υποτελείς ραγιάδες. Η Ελλάδα έγινε αποικία χρέους και προτεκτοράτο της Γερμανίας και των ξένων γενικά από δική μας υπαιτιότητα.

Δεν κουνιέται φύλο.
Πλήρης αφασία.
Η σήψη δημιούργησε και το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής και έπεται και συνέχεια.


Με βάση αυτά τα δεδομένα μόνο ένα πατριωτικό κίνημα, ναι πατριωτικό κίνημα, είναι σε θέση να ανατρέψει αυτήν την πορεία και δημιουργήσει προϋποθέσεις αναστροφής και ηθικής, πνευματικής και παραγωγικής ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, λείπει το ιστορικό υποκείμενο της αλλαγής.

Το γρηγορότερο δυνατό πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πανεθνικό - Παλλαϊκό Κίνημα για να σωθεί η πατρίδα μας από τον πλήρη αφανισμό, πριν είναι αργά.

Ένα είναι γεγονός: Όσοι υπηρέτησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο αυτό το σύστημα της παρασιτικής οικονομίας της αγοράς από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δεν είναι δυνατόν, θα ήταν παράλογο και να το σκεφτούμε, ότι είναι σε θέση να μας σώσουν.
Πρέπει να το πάρει απόφαση ο Ελληνικός Λαός. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης σάπισε οριστικά και αμετάκλητα. Τελείωσε. Τελεία και παύλα! Οι ψηφοφόροι που ζητούν καταφύγιο, εγκαταλείποντας το ένα κόμμα και προστρέχοντας στο άλλο δεν πρόκειται να σωθούν με τον καιροσκοπισμό τους.

Αν θέλει να σωθεί ο Ελληνικός Λαός, ας αλλάξει ρότα. Με ξόρκια και ευχολόγια, με παθητικότητα και αναλγησία και επίκληση των κομμάτων και της μεταλλαγής των κομμάτων, δεν πρόκειται να προκύψει κανένα θαύμα. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Το φαύλο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης τετέλεσται.

Μόνο η ενεργοποίηση των υγειών δυνάμεων του Ελληνικού Λαού μπορούν να αναστρέψουν και αναχαιτίσουν όλη αυτή την επικίνδυνη πορεία, που αφορά βέβαια όλους.

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος και έχει όλες τις προϋποθέσεις εν δυνάμει, χρειάζεται όμως άλλη εθνική στρατηγική.
Αρκεί να σταματήσουμε την προδοσία!

kostasxan.blogspot.gr

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από… υπαλλήλους της ΕΕ!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι Γερμανοί προετοιμάζουν μεθοδικά το έδαφος ώστε η χώρα μας να υπαχθεί μέσα στην άνοιξη σε νέο καθεστώς Μνημονίου
Απερίγραπτες διαστάσεις έχει προσλάβει πλέον ο εξευτελισμός του κύρους της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο μετά την υπαγωγή της στο ταπεινωτικό καθεστώς του Μνημονίου και την παγκόσμια, όχι μόνο πανευρωπαϊκή, εκστρατεία απαξίωσής της ως παράδειγμα προς αποφυγή. Οι προχθεσινές περιφρονητικές δηλώσεις ενός Αυστριακού υπαλλήλου της ΕΕ τίναξαν στον αέρα την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει κάποιους αφελείς ότι δήθεν έχει… «αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας» και έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση. Δράστης κάποιος Τόμας Βίζερ, επικεφαλής μιας βοηθητικής επιτροπής της Ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η βοηθητική αυτή επιτροπή ονομάζεται Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) και απλώς προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών και στη συνέχεια ελέγχει από νομική και τεχνική σκοπιά τις αποφάσεις του Eurogroup, χωρίς να έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει τίποτα, απλώς να επισημάνει νομοτεχνικές ατέλειες, αν υπάρχουν σε κάποια απόφαση. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, η κυβέρνηση ολόκληρη υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται σκληρά και υπερασπίζονται σθεναρά τα ελληνικά συμφέροντα, βγήκε αυτός ο Βίζερ και δήλωσε ότι βλέπει συμφωνία όχι μέσα στον Νοέμβριο, άντε το πολύ τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη που λέει η κυβέρνηση, αλλά μετά από… τέσσερις πέντε μήνες! Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα «απέχουν μίλια και δισεκατομμύρια» στις θέσεις τους αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για το 2014, δήλωσε ο Βίζερ. Αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι» πρόσθεσε.
Εκτακτα τα είπε, μόνο που αυτές οι διακοπές για σκι στις οποίες αναφέρθηκε είναι τον… Φεβρουάριο! «Από τεχνοκρατική σκοπιά δεν υπάρχει πρόβλημα οι αποφάσεις να παραπεμφθούν για τον επόμενο χρόνο» διευκρίνισε με αγγελική αθωότητα, «αν και οι ανάγκες σε ρευστότητα κάποια στιγμή θα είναι αισθητές» έσπευσε να προσθέσει με νόημα. Ανοιχτός εκβιασμός δηλαδή με διακριτικό… μαφιόζικο στυλ! «Δεν υπάρχει κινητικότητα και τα σημάδια είναι κακά» διαπίστωσε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να της δώσουν αυτή την… ανθυποδόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οπότε «απλώς δεν θα υπάρξουν χρήματα»!
Κατά τον Βίζερ, το σημαντικότερο είναι «τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα με την κωλυσιεργία της» εν όψει και του τέλους του Μνημονίου σε περίπου έξι μήνες, υπογράμμισε. Εδώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον ζητήματα. Το πρώτο είναι από πού αντλεί το πολιτικό θράσος ο Αυστριακός υπάλληλος της ΕΕ να εκβιάζει την Ελλάδα με έμμεσο τρόπο, να προδιαγράφει πότε θα αποφασίσουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης για τη χώρα μας, να αποφασίζει και να ανακοινώνει αυτός αν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει εκπληρώσει ή όχι τα καθήκοντα που της έβαλαν οι άλλοι υπάλληλοι, αυτοί της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που συμμετέχουν στην τρόικα. Σε ό,τι αφορά τον Τύπο, είναι ο εξευτελισμός της Ελλάδας λόγω της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας που του επιτρέπει αυτή τη θρασύτητα. Σε ό,τι αφορά την ουσία, είναι προφανές ότι δρα κατ’ εντολήν των Γερμανών και λέει αυτός τα πράγματα που δεν θέλουν να πουν αυτή την ώρα δημοσίως οι ηγέτες του Βερολίνου.
Το δεύτερο και σοβαρότερο ζήτημα είναι ότι όλη αυτή η μεθόδευση αποσκοπεί στον πειθαναγκασμό της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να υπογράψει την άνοιξη και νέο Μνημόνιο! Οι Γερμανοί το έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θεωρούν πως η Ελλάδα πρέπει να υπαχθεί και σε νέο Μνημόνιο. Θέλουν έτσι να είναι σίγουροι εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκών κινήσεων οποιαδήποτε κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σχηματιστεί ενδεχομένως μελλοντικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά υποκρίνεται ότι αντιστέκεται και οι εκπρόσωποι της ΕΕ χρονοτριβούν και πάνε για… σκι επειδή και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει άμεσες ανάγκες ρευστότητας που να αφορούν σε πληρωμές ομολόγων ή δανείων προς ξένους.
Μπορεί έτσι να τη βγάλει μέχρι τον Μάρτιο. Εννοείται ότι στο διάστημα αυτό θα «γδάρει» φορολογικά τους Ελληνες και θα συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά να μην πληρώσει τίποτα από όσα χρωστάει το Δημόσιο σε ιδιώτες, ενώ οι τράπεζες δεν θα δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις. Ετσι, την άνοιξη, με την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας, οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα… εκλιπαρεί την υπαγωγή της χώρας μας σε νέο Μνημόνιο!

Νέα στοιχεία απίστευτης φοροδιαφυγής Εχουν 9 δισ. € «ζεστά» αλλά κυνηγούν τα μαντριά

Η κυβέρνηση έχει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για να εισπράξει τους φόρους που αναλογούν στα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. 

Είναι τουλάχιστον διπλάσια από εκείνα που φιλοδοξεί να εισπράξει από αγρότες με τη φορολογία ακινήτων

Την ώρα που η κυβέρνηση κλονίζεται από την πίεση των βουλευτών καθώς προγραμμάτισε την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ από τον φόρο αγροτεμαχίων και των αγροτικών κτισμάτων, 410 Ελληνες πολίτες που έβγαλαν στο εξωτερικό «μαύρα» χρήματα ύψους 1 δισ. ευρώ παραμένουν μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο.

Και δεν είναι οι μόνοι. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει ανακαλύψει εδώ και έναν χρόνο ότι την τριετία 2010-2012 σχεδόν 20.000 πολίτες φυγάδευσαν στο εξωτερικό πάνω από 9 δισ. ευρώ «μαύρα» λεφτά, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία.
Να σκεφτεί κανείς ότι μόνο οι 410 της λίστας των εμβασμάτων που έχουν ονοματεπώνυμο και

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ γίνεται ήδη από τον περασμένο Αύγουστο αγώνας δρόμου από 100 εφοριακούς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στις φορολογικές δηλώσεις των 410 φορολογούμενων το αργότερο ως το τέλος του χρόνου - έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 140 από αυτούς. Στη συνέχεια θα κληθούν όλοι και θα τους ανακοινωθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που εκτιμώνται σε περίπου 350-400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, περισσότερα χρήματα απ’ όσα ελπίζει να εισπράξει το κράτος από τον φόρο στα αγροτεμάχια και τις στάνες. Τα αδήλωτα εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με την...
κλίμακα εισοδήματος που ίσχυε τα προηγούμενα 10 χρόνια και τα χρήματα αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν το αργότερο σε 12 μήνες. Εάν ένας φορολογούμενος διαπιστώσει ότι αδικείται, τότε προκειμένου να λυθεί η διαφορά εξωδικαστικά μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 70Β του υπουργείου Οικονομικών. Ομως, σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να καταβάλει το 50% του οφειλόμενου φόρου.

διεύθυνση θα μπορούσαν άμεσα -χωρίς να υπολογίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις- να πληρώσουν με την κλίμακα 35% και να προσθέσουν στα έσοδα του κράτους 350 εκατ. άμεσα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Από τους πρώτους ελέγχους, δε, έχει διαπιστωθεί ότι οι 410 πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται από επιφανείς επιχειρηματίες μέχρι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και ανεπάγγελτοι, «κατέθεσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού υπό τον φόβο της χρεοκοπίας της χώρας πάνω από 1 δισ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο, ούτε κινήθηκε η διαδικασία πληρωμής του αναλογούντος φόρου με βάση τις κλίμακες φορολογίας. Και, φυσικά, είναι εντυπωσιακή η υποκρισία κομμάτων και βουλευτών που δείχνουν επιλεκτική ευαισθησία για δεκάδες άλλα ζητήματα, αλλά δεν έχουν πιέσει ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, προστατεύοντας επί της ουσίας τους φοροφυγάδες. ...
1 δισ. ευρω βρίσκεται στην κατοχή μόλις 410 καταθετών και αποτελεί μέρος        των 9 δισ. που «έφυγαν» την τριετία 2010-2012
Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στους πρώτους 410, το ΚΕΦΟΜΕΠ θα συνεχίσει τους ελέγχους και στους υπόλοιπους πολίτες που κατέθεσαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Από τα συνολικά 9 δισ. ευρώ το κράτος υπολογίζει να εισπράξει περίπου 3 δισ. σε πρόστιμα και φόρους. Αν αυτό δεν αποτελεί άλλον ένα ακόμα ανέφικτο στόχο, τότε υπερκαλύπτεται το πολυσυζητημένο χρηματοδοτικό κενό του 2014 που αποτελεί διελκυστίνδα ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει μέσω του «ΘΕΜΑτος» ότι ως το τέλος του 2014 θα έχουν καταλογιστεί όλα τα πρόστιμα και οι φόροι, ενώ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος των εμβασμάτων εξωτερικού είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί από τους φορολογούμενους που ελέγχονται είναι ανεπάγγελτοι, ενώ ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και συνταξιούχοι! Επίσης, στη λίστα υπάρχουν 4 πρόσωπα που δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε απόρρητη έκθεση που παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι πολλοί επίορκοι εφοριακοί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ κυρία Ιβα Πέτροβα στην έκθεσή της για την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων, η οποία είναι στη διάθεση του «ΘΕΜΑτος», αναφέρει: «Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων που περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων “πόθεν έσχες” των εν λόγω υπαλλήλων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».
Αλλαξε ο τρόπος ελέγχου
Με αφορμή την πολύμηνη καθυστέρηση στους ελέγχους των εμβασμάτων αδήλωτων χρημάτων στο εξωτερικό, ύστερα από τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα στις Αρχές να εκδίδουν προσωρινό φύλλο ελέγχου μέσα σε λίγες μέρες αντί να περιμένουν τον οριστικό έλεγχο που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Ετσι, εφεξής θα συγκρίνονται εμβάσματα και φορολογικές δηλώσεις και εάν υπάρχει σημαντική διαφορά, αυτομάτως θα καταλογίζεται το πρόστιμο και ο επιπλέον φόρος που θα πρέπει να πληρωθεί. Δηλαδή το αδικαιολόγητο ποσό αυτομάτως θα θεωρείται μη δηλωθέν. Στη συνέχεια, αν κριθεί απαραίτητο, θα ελέγχονται και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου (ακίνητη περιουσία, δαπάνες κ.λπ.). «Με τη νέα μεθοδολογία θα προχωρήσουν ταχύτατα οι σχετικοί έλεγχοι», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης. Ενδεικτική της δυστοκίας του υπουργείου να καταλογίσει πρόστιμα όσον αφορά στα εμβάσματα του εξωτερικού ήταν και η δήλωση του κ. Στουρνάρα στη Βουλή προ ολίγων ημερών, όταν παραδέχτηκε ότι «έχουν ελεγχθεί μόνο 2 πολίτες και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ».
Πώς λειτουργεί η Επιτροπή 70Β
Εάν κάποιος φορολογούμενος διαφωνήσει με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τα πρόστιμα, τότε θα μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή 70Β του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2014 στη θέση της παλαιάς 70Α που καταργείται στις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να καταργήσει την Επιτροπή 70Α καθώς διαπιστώθηκε ότι στην ουσία υπολειτουργούσε αν και υπήρχε υπερπληθώρα υποθέσεων. Για την ακρίβεια, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 υποθέσεις, η εκδίκαση των οποίων θα αργούσε αρκετά χρόνια. Η Επιτροπή του άρθρου 70 Α του υπουργείου Οικονομικών είναι αρμόδια για την εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών άνω των 300.000 ευρώ. Στη θέση της θα δημιουργηθεί μια νέα Διεύθυνση, η 70Β, η οποία θα ονομάζεται και Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης.

Η βασική τους διαφορά είναι μία: όσοι προσέφευγαν στην Επιτροπή δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους, ενώ στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης πρέπει να πληρώσουν το 50% των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων.
Το πρόβλημα με την Επιτροπή 70Α ήταν ότι οι υποθέσεις εκδικάζονταν με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν συσσωρευτεί υποθέσεις με βεβαιωμένες οφειλές πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν το Δημόσιο να μην εισπράττει χρήματα. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της 70Α την περασμένη εβδομάδα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθησαν για εξέταση 22 υποθέσεις με βεβαιωμένες οφειλές ύψους 94 εκατ. ευρώ. Από αυτές, μόνο σε δύο υποθέσεις προέκυψε συμβιβασμός (από τα 3 εκατ. ευρώ υπήρξε συμβιβασμός στο 1 εκατ. ευρώ), τέσσερις υποθέσεις πάνε στα δικαστήρια -με άγνωστο ορίζοντα εκδίκασης-, ενώ για τις 16 προέκυψε αναβολή (με τις γνωστές αιτιολογίες του τύπου «έλειπε ο δικηγόρος»...).

Ομως τώρα, με τη δημιουργία της νέας Διεύθυνσης, όποιος θέλει να προσφύγει θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το 50% της συνολικής οφειλής. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει και μια δικλίδα ασφαλείας έτσι ώστε να μην καταλήγουν όλες οι υποθέσεις στη συγκεκριμένη Διεύθυνση - δηλαδή θα γίνεται επανεξέταση από κλιμάκιο εφοριακών, το οποίο θα δίνει μια δεύτερη άποψη. Εάν είναι αρνητική και ο φορολογούμενος επιμένει στην προσφυγή του, τότε θα πληρώνει το 50% της οφειλής. Σημειώνεται ότι ακόμα και για την προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια απαιτείται η πληρωμή του μισού της συνολικής οφειλής.

Το προφίλ των 410

Οι 92 είναι επιχειρηματίες, μέλη Δ.Σ. επιχειρήσεων και εφοπλιστές, ενώ αρκετοί από αυτούς περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης, 19 είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, 14 ανεπάγγελτοι, 9 γιατροί, 6 δικηγόροι, 4 αρχιτέκτονες και μηχανικοί και 2 αθλητές

4 πρόσωπα


με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια

Τα «μαύρα εμβάσματα»

Κινέζος
μέλος ΕΠΕ, με μερικές χιλιάδες φορολογική δήλωση, έχει καταθέσεις 11,7 εκατ. ευρώ

Συνταξιούχος
που από το 2004 δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση έχει καταθέσεις 3,7 εκατ. ευρώ

Ιδιωτικός υπάλληλος
με μικρό μισθό που έχει να παρουσιαστεί στην Εφορία από το 2009 έχει καταθέσεις 700.000 ευρώ

Ανεπάγγελτος
που δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εδώ και 14 χρόνια έχει καταθέσεις 1,7 εκατ. ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΠΤΡΟΠΑΙΑ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη Ενώ το σχέδιο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις απολύσεις και την ένταξη στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα να αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους και γιατρούς του Οργανισμού και μονάδες υγείας να κλείνουν, με μια τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέτει σε ομηρία την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.

Μέσα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης» περιέχεται τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στόχος της τροπολογίας είναι, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο «περαιτέρω εξορθολογισμός και η μείωση των δαπανών των φαρμάκων». «Καθιερώνεται εκ νέου ως τιμή αναφοράς για τα φάρμακα υπό καθεστώς προστασίας ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών της ΕΕ. Επιβάλλεται μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας, μείωση στο 50% της τελευταίας τιμής ή ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ εφόσον αυτός είναι χαμηλότερος του 50%, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση της τιμής κάτω και από το 50% της τελευταίας τιμής. Ορίζεται ως η μέγιστη τιμή των γενοσήμων φαρμάκων στο 65% του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς και σε περίπτωση περισσοτέρων γενοσήμων καθιερώνεται η δυναμική τιμολόγηση».
Όπως τονίζεται οι μέγιστες τιμές πρέπει να αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω, κάθε φορά που εκδίδεται νέο δελτίο τιμών.
Συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργηθούν σύντομα δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως παράγοντες των φαρμακευτικών εταιρειών, θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα η ελληνική παραγωγή φαρμάκων και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες θα αποσύρουν τα σκευάσματά τους.
Ταυτόχρονα, από τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων πολύ αμφίβολο είναι αν θα ωφεληθούν οι τσέπες των ασθενών, πολλοί από τους οποίους ήδη σταματούν ή αραιώνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους, αφού ως γνωστό αποζημιώνεται πλέον μόνο το πιο φθηνό γενόσημο, με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, σε άλλο σημείο της τροπολογίας τονίζεται η «πλήρης εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία». Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας γύρισε την πλάτη και στις εκκλήσεις των ιατρικών ενώσεων της χώρας, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και καιρό για τις «ανθρωποκτόνες» συνέπειες του μέτρου που εισήγαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις όλων των φορέων της αλυσίδας φαρμάκων, των εκπροσώπων ιατρικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών, και απέδειξε για μία ακόμα φορά την πίστη του στις απαιτήσεις της τρόικα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, με την επιχειρηματικότητα να παραπαίει, αντί να στηρίζεται η ανάπτυξη και τόνωση της καινοτομίας και τεχνογνωσίας, οδηγείται στην καταστροφή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επί δεκαετίες συνέβαλλε σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας και προμήθευε τους Έλληνες ασθενείς με ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα.
Η φαρμακευτική περίθαλψη φαίνεται πως παραδίδεται ολοκληρωτικά σε πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, κατ' απαίτηση των δανειστών, παρά τις τόσες αποδεδειγμένες περιπτώσεις σκευασμάτων αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύεται τελικά ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για εφαρμόσει τα εξοντωτικά μέτρα των απάνθρωπων τροϊκανών, μέσου του ενταφιασμού της δημόσιας υγείας.

Δύο τέλη ακινήτων. Δηλαδή το τέλος των ακινήτων και το δικό τους! Όσκαρ ανοησίας και πρόκλησης!


του Στρατή Μαζίδη
“Ας πέσει η κυβέρνηση”, “ας πάει στην ευχή της Παναγίας” και άλλα τέτοια όμορφα δήλωναν “αντάρτες” βουλευτές τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Τα παληκάρια που εκλέγονται στην περιφέρεια φοβήθηκαν για την εκλογική τους πελατεία. Αυτή που τάιζαν τόσα χρόνια με τις επιδοτήσεις.
Και βρήκαν τη μαγική λύση. Για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες, ας πληρώσουν τα κορόιδα των αστικών κέντρων που θα λάβουν δύο ραβασάκια, ένα για τον ΕΝΦΑ και ένα για τον ΦΜΑΠ.
Έτυχε πχ να αγοράσεις σπίτι στο Χολαργό, να σου έγραψαν οι γονείς σου το πατρικό στο Γαλάτσι; Τότε είσαι μεγαλοτσιφλικάς (και μεγαλομαλάκας να συμπληρώσουμε) και θα πληρώσεις.
Αλήθεια οι βουλευτές των αστικών κέντρων πως και δεν εξανίστανται; Αλλώστε η πλειοψηφία των βουλευτών εκεί εκλέγεται. Μόνο η Β’ Αθήνας να στιλώσει τα πόδια της και θα έχουμε νέα ράβε ξήλωνε.
Αν λοιπόν εμπίπτεις στις παραπάνω προϋποθέσεις έχεις ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και πρέπει να πληρώσεις. Το ότι μπορεί ταυτόχρονα να είσαι πια άνεργος ή να σου δίνει η δουλειά ένα χαρτζιλίκι όποτε θέλει ο εργοδότης, δεν έχει σημασία.
Αντιγράφω από το πρώτο θέμα:
Ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητα συνολικής αξίας από  300.000 ή 350.000 ευρώ και άνω θα πληρώνουν φόρο και για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, πέραν του φόρου που αναλογεί μεμονωμένα για κάθε ακίνητο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν 400-500 εκατ. ευρώ επιπλέον, για να μην αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος των 2,9 δισ. ευρώ. 
Εκτιμώ ότι οδηγούμαστε σε θανάσιμο πλήγμα στην αγορά ακινήτων και ειλικρινά αδυνατώ να φανταστώ που θα οδηγηθούν οι τιμές. Π.χ. στη Λέλας Καραγιάννη σε όροφο, 80τμ, € 40.000,00. Και πάλι δεν το ακουμπά κανείς. Στην Κέα μαζί με ένα σπίτι στην Ιουλίδα, χαρίζεται και Land Rover. Να δούμε τώρα τι άλλη προσφορά θα βγει.
Πάντως σε αυτή τη χώρα η ανοησία πάει σύννεφο. Για ένα άδικο φόρο στο σύνολό του, διαμαρτύνται οι μεν για την πελατεία τους και φορτώνουν επιπρόσθετο βάρος στους κατοίκους των αστικών κέντρων που αυτοί, αν θέλετε, δεν έχουν ούτε ένα περιβόλι ή μια κότα να κάνει 5 αυγά να φάνε.
Τελειώνουν την κοινωνία για να σώσουν τον κομματικό διορισμένο στρατό τους!
Είστε άχρηστοι, ανίκανοι, ανόητοι και επικίνδυνοι. Πάρτε το χαμπάρι και σηκωθείτε να φύγετε.

Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ένα σαμποτάζ στην Γερμανική ευρώπη!


 

Στην πλευρά του μνημονίου  βλέπουμε  ότι διασπώνται συνεχώς μέχρι μοριοποίησης  με τελευταία διάσπαση  αυτή των “58 του κ. Μπίστη”.
Βλέπουμε την αγωνία της Ντόρας, κάποιους ΔΗΜΑΡιωτες που ψάχνουν μια θέση στην κυβέρνησή, βλέπουμε τον Άδωνη αλλά και τα  γκελ που κάνει ο κ. Λοβερδος στο χώρο του χιλιαστικού μνημονιακού ευρωπαϊσμού, που καθοδηγείται πολιτικά από το Βερολίνο.
Την ίδια στιγμη στο αντιμόνιο λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Σε αυτές με μεγαλη ωριμότητα πλέον όπου μιλούν για την ευρωπη, αντιλαμβανόμενοι ότι  πρωτίστως πρέπει να υπερβούμε τον κυρίαρχό μέσο εκφοβισμού της κοινωνίας μας που είναι το Grexit! Με αυτές τις συναντήσεις δημιουργείται βάθος και προοπτική στον αντιμνημονιακό χώρο!
Στις 25.11.2013,  -πληροφορούμαστε- και ώρα 19.00, το Πράττω και η Αριστερή Προοπτική συνδιοργανώνουν στο “Πόλις”, πάνω από τη Στοά Βιβλίου, Πεσματζόγλου, ανάμεσα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου, εκδήλωση με Θέμα την πορεία της ΕΕ και την Ελλάδα, ομιλητές, κατά αλφαβητική σειρά: Ν.Μαριάς (ΑΝΕΛ), Π.Μηλιαράκης (Πράττω), Στέφανος Μπαγιώργος (Αριστερή Πρωτοβουλία), Δημήτρης Παπαδημούλης (Σύριζα).
Η  διαίρεση των αντιμνημονιακών σε ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές είναι παρούσα,  όπως και παρούσα είναι η διαίρεση των αντιμνημονιακών μεταξύ  δεξιάς και αριστεράς, άλλα αυτή την ώρα προέχει η  εθνική ενότητα!
Ενότητα,  ώστε ευρωεκλογές στην Ελλάδα να γίνουν ο Γοργοπόταμος της  ευρωζώνης. Αλώστε μια πάνδημη ψήφος αποδοκιμασίας σε αυτές, είναι εντελώς δωρεάν. Θα κόψει τον βήχα στους ευρωγραφειοκράτες και την επόμενη μέρα θα διαπραγματευτούμε με άλλους όρους!
Πάντως αν αποτύχουν οι ευρωπαιστες αντιμνημονιακοί υπάρχει ήδη ετοιμη εναλακτική στους ευρωσκεπτικιστές.  Κανείς αναλυτής δεν πιστεύει πια, ότι υπάρχει καποια μικρή πιθανότητα να επιστρέψουν οι μνημονιακοί εφόσον καταρρεύσει το κλίμα φόβου και ηττηθούν! Η κατάρρευση και η ήττα στις ευρωεκλογές θα σημάνει και την ολοκληρωτική  διάλυση του μνημονιακής σέχτας πανευρωπαικά.




Νοέμβριος 2013, ο “Κοσμάκης” γιορτάζει τα ΤΑΝΚΣ που έγιναν ΜΑΤ!


Σε μία αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού μία λέξη γλίστρησε από το νου στη γλώσσα και μαρτύρησε τι σημαίνουν γι’ αυτόν οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός (λας, λαάς) που είναι η ψυχή της! Με το σώμα γερμένο και σκυμμένο, το βλέμμα χαμηλό και κατευθυνόμενο προς τα έδρανα και μειδίαμα μειλίχιο και ειρωνικό απευθύνεται στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «Ο κοσμάκης δεν σας ακολουθεί…»!
Ο «κοσμάκης» εξαθλιωμένος και εξανδραποδισμένος και χειροπόδαρα δεμένος με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διατάγματα και άλλα… οδεύει στον αφανισμό διότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του με όσους βουλευτές την στηρίζουν, «εργάζονται» πολύ και απεργάζονται τη «σωτηρία» της χώρας και επιπλέον απαξιώνουν και ειρωνεύονται! Οι υπουργοί νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον «κοσμάκη». Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση περιμένοντας την «κατάλληλη στιγμή» μεταμορφώνεται σε κόμμα ίδιο με τη συμπολίτευση! Οι διάλογοι μέσα στη Βουλή προκαλούν κλαυσίγελο που μεταστρέφεται σε αποστροφή και θυμό του «κοσμάκη»!
Ο θυμός (θυμικό) είναι υγεία και μόνο όταν ξεφεύγει από τον έλεγχο του νου γίνεται οργή.
Όταν οι μεν «σώσουν» τη χώρα για να μας ξαναχώσουν περιχαρείς σε ένα νέο κύκλο των «αγορών» και οι δε πετύχουν την «κατάλληλη στιγμή», ο «κοσμάκης»  δηλαδή εμείς οι Έλληνες πολίτες δεν θα είμαστε εδώ! Και επειδή δεν είναι και τόσο δύσκολο οι ευφυΐες τους να το καταλάβουν πιστεύω ότι το επιδιώκουν!
Το μόνο που μένει ν’ ακούσουμε είναι ότι τους Γερμανούς εμείς τους φωνάξαμε το ’40 να μας «σώσουν»!
Τώρα που τα ΜΑΤ αντικατέστησαν τα ΤΑΝΚΣ, τα χημικά και κάθε είδους ψεκασμοί τις σφαίρες, τώρα το μόνο που απέμεινε στη Βουλή είναι να μην μας κοροϊδεύει με τον «Μανωλιό που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» και ν’ αρχίσουν τα Δημοψηφίσματα για ΟΛΑ τα θέματα, ένα προς ένα και όχι μέσω διαδικτύου αλλά με χαρτάκια που καταμετρούνται και ελέγχονται!
Μόνο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ θα πείσουν τον «κοσμάκη»!
Και ας τολμήσει κάποιος να πει ότι το απαγορεύει η Δανειακή Συμφωνία, ας το πει τέλος πάντων!



 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP. ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΩΣ ΤΗΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Ή ΤΕΛΟΣ Η ΔΟΣΗ



Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν από τον περασμένο Ιούλιο, αλλιώς η δόση του 1 δισ. ευρώ θα βρίσκεται στον αέρα. Αυτό κατέστησε σαφές το Eurogroup με τελεσίγραφο που επέδωσε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εντείνοντας την πίεση.
Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι η τελευταία διορία συμμόρφωσης της Ελλάδας εκπνέει την παραμονή της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου. Εάν έως τότε η κυβέρνηση δεν έρθει σε συμφωνία με τους τροϊκανούς, ο κ. Στουρνάρας θα έχει πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην εν λόγω συνεδρίαση.
Επικεντρώνονται σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και ΛΑΡΚΟ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ
Διαφορές υπάρχουν στο θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά και στο θέμα της καταβολής από την πλευρά του Δημοσίου ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει την υποχρέωση αυτή με συμψηφισμό.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των τριών προβληματικών επιχειρήσεων (ΛΑΡΚΟ – ΕΑΣ – ΕΛΒΟ) και κυρίως τα ΕΑΣ, όπου η τρόικα ζητάει να περιοριστεί η εταιρεία μόνο στον εφοδιασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν προχθές το βράδυ απολύτως σαφής, επισημαίνοντας ότι για την Ελλάδα η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών μπορεί να μην της δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας, αφού η δόση ανέρχεται μόλις σε 1 δισ. ευρώ, ωστόσο, όπως είπε, η Αθήνα στέλνει με τον τρόπο αυτό αρνητικό πολιτικό μήνυμα στις αγορές, στους επενδυτές και φυσικά στους εταίρους της.
Διαβάστε ακόμη: Τι περιλαμβάνουν τα νέα (στο όνομα) μέτρα των 1,3 δισ. ευρώ

Εκτινάσσεται το δούλεμα


Ψιλό γαζί


Θα έπρεπε να τσιμπιέται κάποιος, και ν’ απορεί πώς έτσι και βρέθηκαν τις προάλλες ανεμπόδιστοι διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών να κράζουν τον Τόμσεν και να μην αφήνουν τον Στουρνάρα να μπει στο κτίριο. Το λογικό θα ήταν να είχαν πάει προηγουμένως εκεί τα ΜΑΤ, ώστε να μην πλησιάσει ψυχή σε απόσταση δέκα οικοδομικών τετραγώνων. Αν για κάποιο λόγο συνέβαινε ν’ αργήσουν τα ΜΑΤ, θα μπορούσαν κάλλιστα να φθάσουν έστω καθυστερημένα, και απλώς να τους ανοίξουν τα κεφάλια των διαδηλωτών, για να τους βάλουνε μυαλό. Πρώτη φορά θα ήταν;
Όποιος όμως απορεί που όχι μόνο δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά, αντιθέτως, μετέδιδαν και τα κανάλια τις εικόνες από τις διαμαρτυρίες, τότε αυτός δεν έχει παρά να διαβάσει το σημερινό δημοσίευμα του in.gr με τίτλο «Στο 27,3% ανήλθε η ανεργία τον Αύγουστο, εκτινάχθηκε στους νέους».
Λέει το κείμενο: «Στο 27,3% επίπεδο ρεκόρ -και το υψηλότερο στην ευρωζώνη- παρέμεινε η ανεργία τον Αύγουστο, αμετάβλητη έναντι του Ιουλίου, βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Η παρατεταμένη ύφεση και η εφαρμοζόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας, έχουν οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, τάση που δυστυχώς συνεχίζεται
Το προσέξατε; Το προσέξατε;; Παρέμεινε, λέει, αμετάβλητη η ανεργία, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με το σκεπτικό του δημοσιεύματος, η τάση δυστυχώς συνεχίζεται. Το ανήλθε ανήλθε πάντως στον τίτλο. Να υπάρχει η λέξη. Και το εκτινάχθηκε εκτινάχθηκε. Καλού-κακού να υπάρχει και αυτή. Για όσους δεν κατάλαβαν, που λέμε… Το δε «δυστυχώς» στη φράση, επειδή το ‘πιασε το in.gr ο πόνος… Σνιφ…
Ωστόσο, όλοι όσοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική κι έδειχναν την ανεργία σε υπεράσπισή τους, ελάμβαναν διάφορες απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσω του in.gr, και του κάθε in.gr. Μάθαιναν, λ.χ., ότι το φαινόμενο είναι εποχικό, συγκυριακό, προσωρινό. Μάθαιναν ότι πρόκειται για την κυκλική, τοξοειδή ανεργία η οποία αν διαιρεθεί δια της τεθλασμένης απασχόλησης επί την τετραγωνισμένη διαφορά του ισοζυγίου προσλήψεων και απολύσεων καταδεικνύεται πως τελικά η πρωτογενής ανεργία μειώνεται έναντι της δευτερογενούς. Και άλλα τέτοια απίθανα, που δεν συμμαζεύονται…
Τώρα, όμως, που η κυβέρνηση θέλει να το παίξει κάπως, και… καλά, με την Τρόικα, άλλαξε και το τροπάριο. Κι έτσι το δημοσίευμα του in.gr δεν λέει, όπως θα περίμενε κανείς, ότι «Την αποτελεσματική ανάσχεση της ανεργίας αποτυπώνουν και τα στοιχεία του Αυγούστου που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα». Δεν μιλάει πια για το φρένο, για το οποίο έλεγε ο Σαμαράς, αν και μπορεί αφού και ο Αύγουστος παρουσιάζει την ίδια ακριβώς εικόνα με τον Ιούλιο. Δεν λέει ότι «Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί, καθώς τα προγράμματα που έχουν ήδη εξαγγελθεί προβλέπεται να απορροφήσουν τις απολύσεις που θα φέρει η λήξη της τουριστικής περιόδου…» Κ.τ.λ. κ.τ.λ. Όχι. Λέει ανήλθε κι εκτινάχθηκε! Διότι τέτοια θέλει τώρα το Μαξίμου.
Ό,τι γουστάρουν κάνουν με τα νούμερα. Ό,τι γουστάρουν και με τις λέξεις γύρω από τα νούμερα.
Ας μην απορεί, λοιπόν, κανείς και με όσα συνέβησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Να μην απορεί κανείς με τίποτε. Το δούλεμα συνεχίζεται, για να μην πω αγριεύει κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε να στεναχωριούνται που ο Πρωθυπουργός, λέει, ορφάνεψε ο έρημος νωρίς, στα 62 του, χωρίς να το σεβαστεί αυτό ο… άκαρδος και αγενής Σκουρλέτης!
sotosblog

Το πρώτο τηλεφώνημα Πούτιν σε Ασαντ μετά τον πόλεμο δείχνει αλλαγή δεδομένων

Εκπρόσωπος του ο ρώσου προέδρου δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία του με το σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ από τον Μάρτιο του 2011 για να "αξιολογήσει θετικά" την προθυμία της κυβέρνησης της Δαμασκού για την αποστολή αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβερίου του 2013 και την καταστροφή χημικών όπλων.  


Όπως εκτιμά η ισραηλινή DEBKAfile με το τηλεφώνημα Πούτιν πιστοποιείται με το καθεστώς Άσαντ κερδίζει σταθερότητα στον απόηχο των πρόσφατων στρατιωτικών επιτυχίων κατά των ισλαμιστών ανταρτών.



πηγη

Ο ολετήρας της Δημοκρατικής παράταξης, ο εθνικός καταστροφέας δεν πληρώνει ΦΠΑ!

Ο εθνικός καταστροφέας δεν πληρώνει ΦΠΑ
Αφού κατέστρεψε τη χώρα. Αφού γονάτισε την κοινωνία. Και αφού παραδίδει µαθήµατα πώς να φέρεις τον τόπο στα πρόθυρα του εµφυλίου, ο πρώην πρωθυπουργός απαλλάσσεται από την καταβολή Φόρου Προστιθέµενης Αξίας.
Απαλλαγµένος από την καταβολή ΦΠΑ είναι ο εθνικός καταστροφέας, Γιώργος Παπανδρέου, προκειµένου να...
περιδιαβαίνει ανά τον κόσµο και να παραχωρεί σεµινάρια -µε το γνωστό του χαµόγελο- για το πώς πυρπόλησε την οικονοµία, γονάτισε την κοινωνία και κατασυκοφάντησε την περήφανη Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
 
sibilla

Τίνος είναι το κανάλι ρε παιδιά;

  Τίνος είναι το κανάλι ρε παιδιά;
Του Ρεμπελίσκου - Αναδημοσίευση από το tvxs
Τον Ιούνιο η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Το καλοκαίρι πέρασε. Το φθινόπωρο ήρθε, και η ΕΡΤ ξαναέκλεισε. Πρόλαβε βέβαια μέσα σε πέντε μήνες και άνοιξε μια για πάντα, μα το αποτέλεσμα σήμερα παραμένει το ίδιο. Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, και στη θέση της παρουσίασε μία μεταλλαγμένη “Δημόσια Τηλεόραση”, να κάνει σιγόντο στα 5 ιδιωτικά κανάλια που ελέγχουν όλη την πίτα, και κυρίως την ενημέρωση. 
Ο μέσος όρος παρακολούθησης τηλεόρασεως στη χώρα μας είναι τουλάχιστον 5,5 ώρες. Αφού λοιπόν το ντέφι το χτυπάνε αυτά τα πέντε κανάλια, καλό θα ήταν να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των μαέστρων τους.
Καταρχάς, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το “Mega mou” δεν είναι δικό μας, αλλά στην πραγματικότητα του εθνικού μας εργολάβου. Του Γιώργου Μπόμπολα, που θέλει το χρυσό της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της Ελλάδας, που έχει φτιάξει τους μισούς αυτοκινητόδρομους, που έχει το μισό καζίνο της Πάρνηθας που θέλει να εκμεταλλεύεται τα σκουπίδια σχεδόν όλα τα σκουπίδια της χώρας, κι έχει κι ένα μάτσο έντυπα να παίζει. Σε αυτόν ανήκει το “Mega sou”. Ε, και λίγο στον Γιώργο Βαρδινογιάννη.
Στον εθνικό μας πετρελαιά, δεν έφτανε μόνο το Mega, γι’ αυτό πήρε και το Star. Αυτό που τόσο καιρό που καιγόταν ο κόσμος έπαιζε lifestyle και κώλους για να λαμπικάρουμε. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινάει από τον Βαρδή Παπαδάκη ή Πασαραμαντή, ηγέτη του κινήματος των Μουρνιών το 1833, και η περιουσία τους είναι γνωστή, με τα καράβια της ΑΝΕΚ και τα πετρέλαια της Μότορ Όιλ να έχουν δεσπόζουσα θέση.
Ο εφοπλιστής των έξι ναυτιλιακών και των πέντε ηπείρων, Γιάννης Αλαφούζος, κρατάει το τιμόνι του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, καθώς και μίας ακόμα κατασκευαστικής εταιρείας. Στο “μάτι” του χρωστάμε αστέρια της δημοσιογραφίας όπως ο Μπάμπης και ο Πορτοσάλτε.
Ο Alpha είναι στα χέρια του Interamerican Κοντομηνά, που στην ιδιοκτησία του έχει ακόμα το Channel 9, μια τράπεζα, την αντιπροσωπεία της Panasonic, την Ευρωκλινική Αθηνών, στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων, εταιρία βιολογικής καλλιέργειας. Α, και τα Village Cinemas!
Ο Ant1 βρίσκεται στα χέρια ενός ακόμα καπετάνιου, του οποίου η οικογενειακή ιστορία ξεκινάει μόλις πριν το 1800, με δύο πρωθυπουργός στον γενεαλογικό του δέντρο. Ένας ο Αλέξανδρος Κορυζής, και άλλος ένας ο Δημήτριος Βούλγαρης. Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Μίνου Κυριακού κρατούν από το 1852, ενώ σήμερα κατέχει τρεις εταιρείες με τάνκερ μεταφοράς και εμπορίας πετρελαίου.
Οι ιδιοκτήτες των καναλιών αυτών φέρονται να ελέγχουν και την γνωστή πλέον Digea, ενώ το ενδιαφέρον κρατούν ζωντανό οι ιδιοκτησίες και των υπολοίπων καναλιών που στεγάζονται στην ίδια ψηφιακή στέγη και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Δύο από αυτά έχει ο προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Φίλιππος Βρυώνης. Του ανήκουν το Έξτρα 3, το Ζούμ και εσχάτως φέρεται να του ανήκει και το κανάλι Έψιλον. Ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι εδώ και δεκαετίες ο βασιλιάς της διαφημιστικής ταμπέλας, ενώ ήταν εξαιρετικά τυχερός, αφού κατάφερνε να παίρνει δουλειές από όλες τις κυβερνήσεις. Από τις διαφημιστικές πινακίδες των δήμων μέχρι τις διαφημίσεις σε τρένα και τρόλεϊ, όλες πέρασαν από τα χέρια του.
Το Kontra Channel ανήκει στον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Κουρή, που έκλεισε το Alter, που έφτιαξε και την Αυριανή, και που αντικειμενικά έχει προσφέρει ενημέρωση εδώ και δεκαετίες. Τα λόγια είναι περιττά. Του ανήκει και το Mad.
Για το τοπικό κανάλι ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ) του Γιώργου Καρατζαφέρη, δεν έχουμε επίσης να πούμε πολλά. Το κανάλι πάνω στο οποίο έστησε την πολιτική καριέρα ο Άδωνης και όλο το ΛΑΟΣ, εξασφάλισε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, την ώρα μάλιστα που διενεργείται έρευνα για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Πρόκειται για την κρατική επιδότηση που είχε δοθεί στο Ίδρυμα “Ίων Δραγούμης”, το επίσημο ιδεολογικό και θεωρητικό ίδρυμα του ΛΑΟΣ, και ελέγχεται προσωπικά από τον Γ. Καρατζαφέρη.
Το άλλο μουσικό κανάλι, το MTV Ελλάδος ανήκει στον φυλακισμένο επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Επικεφαλής του πέμπτου μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου στην Ελλάδα, από τους πιο πλούσιους Έλληνες, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να τον γλιτώσει από τη φυλακή. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…
Το Action 24 βρίσκεται στα χέρια του Διονύση Παναγιωτάκη, συζύγου Ελένης Κούρκουλα, και εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο κανάλι βρίσκουν ήδη στέγη αρκετοί φτωχοί, πλην τίμιοι, άστεγοι συντάκτες του ΠΑΣΟΚ.
Το Blue Sky του Νικηφόρου Κισσανδράκη και το Δημοτικό Τηλεοπτικό κανάλι Attica-tv ιδιοκτησίας του Δήμου Ασπροπύργου, έρχονται για να συμπληρώσουν το τοπίο των ελληνικών καναλιών.
Αυτά είναι τα ελληνικά κανάλια, και αυτά είναι τα επιχειρηματικά και μη συμφέροντα που εκφράζονται μέσα από τις συχνότητές τους. Από αυτή την ελληνική τηλεόραση αποκαθηλώθηκε η “αμαρτωλή” ΕΡΤ. Για αυτά τα κανάλια πριν λίγες ημέρες, σε άσχετο νομοσχέδιο για το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εξέπεμπαν στις 31 Αυγούστου του 2013 νομιμοποιούνται και καταργούνται οι τηλεοπτικές άδειες. Σε αυτά τα κανάλια χαρίζουν έτσι 23 χρόνια, για τα οποία δεν είχαν πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες.
Σε αυτούς ανήκει η ελληνική τηλεόραση, και αυτή την ελληνική τηλεόραση έχουμε μέσα στα σπίτια μας, στο σαλόνι, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα. Από αυτή την ελληνική τηλεόραση αποκαθηλώθηκε πριν από πέντε μήνες η “αμαρτωλή” ΕΡΤ, και για να μην επιστρέψει η Ανοιχτή ΕΡΤ ανάμεσα σε αυτά τα κανάλια επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι αυτών ακριβώς των καναλιών.
Η Ανοιχτή ΕΡΤ που είδαμε όλους αυτούς τους μήνες, μπορεί να μην ήταν μία ΕΡΤ όνειρο. Προσέφερε όμως ένα, τουλάχιστον.
Η αντίσταση της ΕΡΤ ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης στην λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα στη χώρα, και η επιχείρηση εξαφάνισή της, η πιο σημαδιακή επίδειξη ισχύος όσων ελέγχουν το παιχνίδι.
Η ευθύνη πλέον βαραίνει τον κάθε έναν. Είναι η πραγματικότητα αυτή που προβάλλεται από τα τηλεοπτικά μέσα όλων των παραπάνω;

"ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973" - ΑΠΟΨΕΙΣ ....ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ : Νο 1 - Η Μαρία ....η εκφωνήτρια και ο Άντωνις ....ο τηλε-βιβλιοπώλης.

Η Μαρία η εκφωνήτρια:   
ΤΌΤΕ  ....εδώ πολυτεχνείο ....εδώ πολυτεχνείο 
 ....και  ΤΏΡΑ   ....ο "Μπαμπούλας της δραχμής ! 
....κάντε τις θυσίες που σας ζητάνε τώρα μακ@κες ....εμείς της γενιάς του πολυτεχνείου δεν έχουμε πρόβλημα ....έχουμε "υπερ-αποθεματοποιήσει" ....για τα παιδιά μας ρε μαλάκες ....τι κι' αν πεινάνε τα δικά σας!
   Ο ραδιοσταθμός ....του Ν. Χριστοδουλάκη ....σημερινού συμβούλου του Μ. Σάλλα !
Ο  Άντωνις για το "Πολυτεχνείο": 
"....το Πολυτεχνείο ....είναι ".... ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα...."
 
ΑΔΩΝΙΣ:  Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο
 
Ε ! Όχι κι' έτσι κε. Μπομπούκο....
 
 
Ακολουθεί ο κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.(Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες ) 1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρθένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτιλής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικοπόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.
24.Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΎ ΓΝΩΣΤΌΣ ....ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ
[ ΒΟΥΛΗ  03_12_96 ΔΑΜΑΝΑΚΗ [ σελ. 25 & 34 στο pdf] ]
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός ):Ο κ. Καρατζαφέρης έχει το λόγο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
:Πριν προχωρήσω στην εξέταση του άρθρου, θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να αρχίσω με την εξέταση του συμφώνου αυτoύ με την Κύπρο. 'Ακουσα τις διευκρινίσεις σας, οι οποίες δόθηκαν και οι οποίες βέβαια ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτά που ακούστηκαν το πρωί στο PRESS ROOM. Καταβαλαίνω βέβαια, ότι θα περάσατε ώρες αγωνίας τηλεφωνικώς σήμερα για να μπορέσετε να εκτιμήσετε αυτό το πράγμα. 'Εχω να σας πω μόνο, ότι η επιδρομή του κ. Ροζεστάϊν Ροζάκη γίνεται καθημερινώς πιο εμφανής και θα φθάσει κάποια μέρα να σας ενοχλεί ίσως και σε θέματα του Υπουργείου σας.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ:Κύριε Πρόεδρε, τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:'Οσον αφορά τώρα το θέμα. Εμένα μου θύμισε εκείνη τη μακάβρια ιστορία...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παγιώτης Ν. Κρητικός): Παρακαλώ, κύριε συνάδελφε, επί του νομοσχεδίου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επί του νομοσχεδίου ομιλώ, κύριε Πρόεδρε, και παρακαλώ, αν θέλετε, κρατήστε την ευθιξία σας.
..............…………………………………………………………………………………………………………
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λουκάς Αποστολίδης): Η συνάδελφος κα Δαμανάκη έχει το λόγο.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην 'Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη "κύριο Ροζενστάιν".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι' αυτό μ' ενδιαφέρει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ: Δεν υπάρχει ρατσισμός, κυρία Δαμανάκη, προς Θεού!

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι οι συνάδελφοι έχουν ονόματα και το Προεδρείο πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και ο κ. Καρατζαφέρης εν πάση περιπτώσει μπορεί να τα λέει αυτά από το κανάλι του, αλλά στο Κοινοβούλιο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Λογοκρισία θα κάνετε;


ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΉ ΥΠΌΚΡΟΥΣΗ:
ΕΛΛΗΝΆΚΟ ή ΈΛΛΗΝΑ ή ΕΛΛΗΝΑΡΆ -ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ- ....ΟΙ ΥΠΕΡ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΈΝOI ΈΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ....ΓΙΑ ΔΏΔΕΚΑ ΓΕΝΙΈΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ....ΕΣΎ ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΗΜΈΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ ....ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΝ  ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ....ΌΤΑΝ ΣΟΥ ΑΡΠΆΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΤΑΦΎΓΙΟ ....ΤΟ ΣΠΊΤΙ;
Παύλος Σιδηρόπουλος - Κάποτε θα'ρθουν,   "....Έχε το νου σου στο παιδί .....υπερασπίσου το παιδί ....γιατί αν γλυτώσει το παιδί ....υπάρχει Ελπίδα" !!!!
 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ "ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ" ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑ;ΞΙΜΟΥ

 Απάντησε Αντώνη Σαμαρά...απάντησε στόν λαό τί γυρεύει η αλεπού στό παζάρι; 

Τί τόν ήθελες;...γιά νά επενδύσει; 
Η σαπίλα τής "Δημοκρατίας μας", καί τό κράτος δικαίου (ποιό κράτος;).
Οταν οί υπόδικοι οφειλέτες τού ΙΚΑ, τού δημοσίου, τών απλήρωτων 300 εργαζομένων, τρυπώνουν στό μέγαρο Μαξίμου από τήν πίσω πόρτα, η Δημοκρατία καταντάει κωμικοτραγωδία, τυρρανία, κόζα νόστρα!
Οταν 3.000.000. Ελληνες έχουν φτωχοποιηθεί καί επιχειρηματίες οδηγούνται στίς φυλακές, οί διαπλεκόμενοι καί κυνικοί απατεώνες τών ΜΜΕ συνδιαλέγονται μέ τήν εξουσία. 

Ιδού…!
 

O υπόδικος Κουρής τρύπωσε στο Μαξίμου 

από την πίσω πόρτα....λίγες μέρες μετά

τήν αποφυλάκισή του...!





lefta.telos

ΒΟΜΒΑ!!!! ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ


Βόμβα Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων

Σαφής και χωρίς περιστροφές είναι η απόφαση του Eurogroup για τη διαδικασία ενεργοποίησης του ESM ως lender of last resort για τη διάσωση τραπεζών, προβλέποντας πλέον ρητώς κούρεμα καταθέσεων και προκαλώντας ρίγη σε αγορές και καταθέτες.. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρεμβαίνει εξαγοράζοντας μετοχές τραπεζών αφού πρώτα έχουν κουρευτεί διαδοχικά οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, οι μέτοχοι και εν συνεχεία οι καταθέτες.
Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε αυτή τη φάση στέλνει σαφές μηνυμα προς τους τραπεζίτες και τις εθνικές κυβερνήσεις ενώ προκαλεί ανησυχία στις αγορές και αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις.
Τα media κωφεύουν και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν την πολιτική του "μπαζώματος" προσπαθώντας να θάψουν το θέμα και να αποσοβήσουν για όσο μπορέσουν τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.
Η αποδοχή της συμφωνίας αυτής από την Ελληνική πλευρά τη στιγμή που οι αυξήσεις κεφαλαίου των Συνεταιριστικών Τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ ανοίγει και δεύτερος κύκλος ανακεφαλαιοποιήσεων για τις συστημικές τράπεζες καταδεικνύει την αδύναμη θέση στην οποία βρισκόταν ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup, ενώ αποκαλύπτει και την παγίδα στην οποία έπεσε η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το Sofokleousin.gr λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.
Οι Ευρωπαίοι "έστησαν" τη σύγκρουση, το ΔΝΤ σιώπησε και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έπεσε αύτανδρη στο λάκκο που έσκαψαν οι Ευρωπαίοι. Αναγκάστηκε να αποδεχθεί στην πλέον κρίσιμη στιγμή την ενεργοποίηση του κουρέματος καταθέσεων ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του ESM. Συμφώνησε περιμένοντας να λάβει ανταλλάγματα και τη δόση του 1 δισ. έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα πρσπαθεί να φανεί ισχυρή.
Μάλιστα, σημειώνει το Reuters, με την απόφαση αυτή φαίνεται να επιλύονται οι διαφωνίες της Γερμανίας με άλλες χώρες της ευρωζώνης για το εάν το Ταμείο θα έπρεπε να αποτελεί ύστατη λύση για τις τράπεζες εκείνες, που, σύμφωνα με τις διαγνωστικές μελέτες των κεντρικών τραπεζών του χρόνου, αποδειχτεί ότι χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το εργαλείο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όριο τα 60 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου, μετά την σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism).
Για την απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από τον ESM, η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία επί της νομοθεσίας που θα προβλέπει την δυνατότητα επιβολής ζημιών στους ομολογιούχους υψηλής εξασφάλισης, ακόμη και σε μεγαλοκαταθέτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει μία τράπεζα.
Ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Άλλη προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει αναλάβει την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2014.
Επιπλέον, η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει την νομοθεσία της, που αυτή τη στιγμή απαγορεύει ρητά την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.
Τι ισχύει
Στην Ελλάδα όσο το ΤΧΣ διαθέτει κεφάλαια από το αρχικό πακέτο στήριξης και αντλεί νέα πουλώντας μετοχές σε τράπεζες που ελέγχει οι εξελίξεις αυτές θα αποφευχθούν καθώς δεν απαιτείται η κατάθεση νέου αιτήματος για στήριξη από τον ESM.
Αυτό διασφαλίζει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και την Τράπεζα Αττικής, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως και διαθέτουν εγκεκρριμένα capital action plans και business plans.
Άγνωστο παραμένει το καθεστώς που θα ισχύσει για τις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίου και μέχρι στιγμής δυσκολεύονται πολύ να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.
Όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων ισχύει ότι μέχρι 100,000 ανά λογαριασμό, ανά τράπεζα και ανά φυσικό πρόσωπο είναι πλήρως διασφαλισμένες. 
sofokleousin

Μια ακόμη φωτογραφία, (Όλγα και Άκης) ....άλλες χίλιες λέξεις.

 TREMH TZOXATZOPOULOS
Η δημοσιογράφος Ναταλία Ανδρικοπούλου, αναζητώντας μια φωτογραφία του Πέτρου Μπούτου, από τις εκδηλώσεις του Mega, έπεσε πάνω σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη στιγμή, μεταξύ της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Όλγας Τρέμη και του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολύ πριν οδηγηθεί στη φυλακή.



 [ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)...

 

 

fimotro

Θ.Τζάκρη: «Ο Σαμαράς θα παραδώσει το Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας»

Την απόφασή της να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της ψοφοδεούς χουντάρας Σαμαρά το βράδυ της περασμένης Κυριακής  εξηγεί η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη. Σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «καθαρά πολιτική στάση».
«Διάλεξα αυτή την ύψιστη πολιτική στιγμή για να το πράξω διότι θα ήταν εντελώς ασυνεπές από μέρους μου να ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου σε μια κυβέρνηση, τα νομοσχέδια της οποίας θα καταψηφίσω αμέσως μετά. Και βέβαια το βασικό πολιτικό πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι επιμέρους αλλαγές σε κάποιους φόρους. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή πορείας συνολικά. Η απο-ηθικοποίηση της πολιτικής που προτάσσει ως στρατηγική διακυβέρνησης η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί ύψιστο εχθρό για τη δημοκρατία μας, διαλύει τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς και τους οδηγεί απευθείας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής», γράφει η κα Τζάκρη.
Η ανεξάρτητη βουλευτής εξαπολύει βολές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν τόλμησε ποτέ να συν-καθορίσει την πολιτική ατζέντα και σημειώνει ότι η ίδια ποτέ δεν φώναξε «απεταξάμην» στο πολιτικό της παρελθόν και τις ιδέες της.
Η βουλευτής σημειώνει ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό από το να εξαπατά επικοινωνιακά τον ελληνικό λαό και θεωρώ πως ακολουθεί πλέον την πολιτική της καμένης γης. Ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει τον Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρα με στρογγυλεμένα νούμερα«.
Η κα Τζάκρη προβλέπει ότι η κρατική μηχανή θα σβήσει την πιο κρίσιμη στιγμή και καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί πολύ περισσότερα και πρέπει να τα διεκδικήσει.


(ΠΗΓΗ: http://newsmasters.gr)