ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.13

Χαράτσι και ΦΑΠ(α) αντι ΕΝΦΑ

Και χαράτσι και ΦΑΠ στα ακίνητα, αντί του ενιαίου φόρου
Πώς μπορεί να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων, να εξασφαλισθούν ταυτόχρονα τα προϋπολογιζόμενα έσοδα από τον ενιαίο φόρο και παράλληλα να είναι ικανοποιημένοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, που φοβούνται την οργή των ψηφοφόρων τους; Προσπαθώντας να... "τετραγωνίσουν τον κύκλο", Σαμαράς-Βενιζέλος-Στουρνάρας και αρμόδιοι κυβερνητικοί επιτελείς εξετάζουν νέα σενάρια φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Το σχέδιο ενιαίου φόρου που έχει ανακοινωθεί πηγαίνει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων και με εντολή Σαμαρά γίνονται  καινούργιοι υπολογισμοί, πάνω σε δύο βασικούς άξονες: Τελικά έσοδα 2,8 δισ. ευρώ, χαμηλότερη επιβάρυνση της μικρής ιδιοκτησίας και των αγροτικών εκτάσεων.
Στο υπουργείο Οικονομικών "γράφουν και σβήνουν", προσπαθώντας να υπολογίσουν τι φορολογική επίπτωση θα είχε κάθε προτεινόμενη αλλαγή στις ήδη διαμορφωμένες διατάξεις.  Μέσα από τις προτεινόμενες λύσεις καταλήγουν σε ένα βασικό σενάριο, το οποίο ουσιαστικά μισοκαταργεί τον ενιαίο φόρο και "νεκρανασταίνει" τον ΦΑΠ, συνδυάζοντας και τους δύο.
Το βασικό σενάριο που διαμορφώνεται, προβλέπει:
- Φορολόγηση όλων των ακινήτων με πολύ χαμηλούς συντελεστές (περίπου 15% μικρότερους εκείνων που περιλαμβάνει το σχέδιο ενιαίου φόρου)
- Αθροιση της αξίας όλων των ακινήτων που κατέχει κάθε ιδιοκτήτης (εξαιρουμένων των αγροτικών εκτάσεων). Αν η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει ΦΑΠ για το επιπλέον ποσό (μέχρι 300.000 θα είναι αφορολόγητο).
- Περαιτέρω μείωση των ήδη χαμηλών συντελεστών που προβλέπονται στο σχέδιο ενιαίου φόρου για τα αγροτεμάχια. Οι επιμέρρους ρυθμίσεις θα γίνουν με στόχο η φορολόγηση εκτάσεων των κατ' επάγγελμα αγροτών  να αποφέρει ετησίως 110 εκατ. ευρώ, αντί των 150 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στον αρχικό σχεδιασμό.
Απαλλάσσονται από τον ενιαίο φόρο οι κτηνοτρόφοι, οι πτηνοτρόφοι και τα κτίσματα που βρίσκονται εντός αγροτικών εκτάσεων και χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία (αποθήκες, στεγνωτήρια κλπ).
Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στη μερική διατήρηση τόσο του υφιστάμενου χαρατσιού όσο και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Οπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες, με τη νέα φόρμουλα που συζητείται θα ελαφρυνθούν σημαντικά πολλοί μικροϊδιοκτήτες και θα επιβαρυνθούν οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Με το θέμα ασχολείται προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους οικονομικούς υπουργούς, ενώ από τον συνεργάτη του Χρ. Λαζαρίδη ζήτησε να ενημερώνει συνεχώς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και να ζητάει τις απόψεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, non paper με τις προτεινόμενες αλλαγές έχει σταλεί ήδη στα μέλη της δικομματικής επιτροπής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διατυπώσεις παρατηρήσεις και να προτείνουν τροποποιήσεις.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: