ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.13

Στη «φάκα» η Ελλάδα, η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο. Απολογούμενος ο Στουρνάρας στο Eurogroup, αναζητά συμμάχους

Στη «φάκα» η Ελλάδα, η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο
 Σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς οι πολιτικοί χειρισμοί οδήγησαν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και οι επικοινωνιακοί προκάλεσαν οξύτατη κρίση. Οι ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά τη σύγκρουση της κυβέρνησης με αξιωματούχους της Κομισιόν και του EWG, δεν ευνοούν την ελληνική πλευρά. Το ΔΝΤ παραμένει σιωπηρό και προσπαθεί να μην εμπλακεί επισήμως. Ομως, αξιωματούχοι του εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές εξελίξεις,  εκτιμώντας ότι η Ελλάδα "παγιδεύτηκε και πλέον θα αναγκαστεί να αποδεχθεί νέους ιδιαίτερα επαχθείς όρους.
Το ΔΝΤ δεν συμμετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις, κρατά αποστάσεις και κινείται παρασκηνιακά. Η τακτική αυτή υπαγορεύεται από τη γενικότερη "φιλοσοφία δράσης" του Ταμείου, που προσπαθεί  κατά κανόνα να μένει εκτός του πεδίου συγκρούσεων, για λόγους "αυτοπροστασίας".

Πηγές από την ΕΚΤ αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απολέσει τον έλεγχο και πως η οικονομική πολιτική της είναι "χωρίς πυξίδα". Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι την άποψη αυτή συμμερίζονται το Διεθυντήριο των Βρυξελλών και οι κυβερνήσεις των χωρών του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, που προτιμούν να βάλουν σε καραντίνα την Ελλάδα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι  η Ελλάδα "ρίχθηκε" στις δύο τελευταίες  κατανομές κονδυλίων, οι οποίες επικυρώθηκαν ατύπως στην συνάντηση κορυφής στο Παρίσι. Στη χώρα μας δόθηακν "ψίχουλα" από τα κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό). Συγκριτικά περιορισμένη είναι και η χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕπ, η οποία παρουσιάσθηκε ως "μάνα εξ ουρανού που θα τονώσει την πάσχουσα ελληνική οικονομία.
Τα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι, οι αντιδράσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς και η δημόσια έκφραση "δυσφορίας" από πλευράς  Γιάννη Στουρνάρα, δείχνουν ότι οι εξελίξεις δεν οδηγούν εκεί που ήλπιζε η κυβέρνηση. Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν παράγοντες των Βρυξελλών, η ελληνική κυβέρνηση έχει "χάσει το νήμα των εξελίξεων"και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες, φαίνεται ότι παγιδεύεται σε αυτές.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέστησαν σαφές στον Αντώνη Σαμαρά ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης, εκφράζοντας δυσπιστία για την ικανότητα και την πολιτική βούληση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Στην Κομισιόν αποφεύγουν να θέσουν το θέμα του δημοσιονομικού κενού, και ζητούν να κλείσει η Αθήνα τα θέματα των απολύσεων, της εφεδρείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και να ολοκληρώσει το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και αγορών για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.
Η  κυβέρνηση επιμένει να προωθεί πακέτο και να αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα του 2013 και του 2014.
Καμπανάκι Ντάισελμπλουμ
Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για το "ΟΚ" της τρόικας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.
«Πιστεύω πως είναι σημαντικό οι Έλληνες να επιταχύνουν λίγο τις προσπάθειες τους σε αυτό το σημείο ώστε να φτάσουμε σε μία συμφωνία,» δήλωσε ο Dijsselbloem σε δημοσιογράφους. «Θα χρειαστούμε μεγαλύτερη πρόοδο πριν λάβουμε μία απόφαση.»

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Τα τρία ηλίθια της ΕΕ . αλλά η γερμανία έχει υπερδιπλασιαμό των κερδών της.