ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.3.13

Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες...


Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

Και εκεί, που ο θεωρών την ζωή του παιχνιδάκι στα χέρια όλων των αριστεροδεξιοκεντρώων πολιτικάντηδων θα νομίζει ότι όλα τελείωσαν για αυτόν, θα... διαπεράσει το αόρατο σύνορο μεταξύ αυτού και του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Θα τον λιώσει ακριβώς όπως ο πρόγονός του έλιωνε την πέτρα με το χέρι και έχτισε τούτο το σπίτι που τώρα καλείται να παραδώσει αμαχητί τα κλειδιά γιατί έτσι γουστάρει ο τηλεοπτικός δημοκράτης. Τα υλικά ανοικοδόμησης αυτής της χώρας δεν είναι κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι Κυριακές εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ιδεολογίες, δεν είναι ο αιματοβαμμένος ευρωπαϊκός πολιτισμός που προσκυνάς μπροστά του ξεχνώντας τι σου στέρησε. Τα υλικά ανοικοδόμησης που θα συλλέξεις ένα βράδυ - όπως τα άλλα τα παγερά που ζεις- είναι οι μαριονέτες που κουνάνε τα χεράκια τους μέσα στο τηλεοπτικό κουτί και φέρουν το όνομα «δημοκρατικά εκλεγμένος». Αυτές είναι η λάσπη που θα φτιάξεις και πάλι το σπιτικό που λέγεται Ελευθερία.

Είναι σίγουρο ότι οι εξουσιαστές σου εκεί που την έφθασαν την κατάσταση δεν μπορούν να την γυρίσουν πίσω. Θεωρούν ότι πέρασαν όλα τα τεστ αντοχής με εσένα ως όχημα να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο χωρίς έλεος και σιγούρεψαν ότι μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει ένας οργισμένος, απογοητευμένος, νικημένος πολίτης αυτής της χώρας. Κάθε φορά που εσύ έχανες έδαφος στις μάχες για τα καταπατημένα σου δικαιώματα, άλλοτε με την στρατηγική του συστήματος των πολιτικών αναχωμάτων με την ταμπέλα «Αριστερός» και άλλοτε με την ιδέα ότι είσαι μόνος απέναντι σε μυριάδες, αυτά τα ανθρωπάρια δυνάμωναν, ενώ την ώρα που εσύ σκεφτόσουν να βάλεις τέλος στην ζωή σου, έτριβαν τα χέρια τους όλα μαζί. Όλα μαζί, ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου. Κάθε απόγνωση και ένα ποσοστό παραπάνω στις πληρωμένες τους δημοσκοπήσεις. Δεν κονταροχτυπιούνται για σένα αλλά με προστασία εσένα.

Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός.

Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.

Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ.
γράφει ένας απλός άνθρωπος
apneagr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (καλά ρε σε όλους τους προδότες copy paste έχουν κάνει τους λόγους τους οι επικυρίαρχοι???)

( σχόλιο seekandfound: Την Τρίτη θα είχατε άτακτη χρεοκοπία; Βρε ποιον μου θυμίζει. Είμαι σίγουρος πως κι εσάς σας θυμίζει κάποιον.)

(οι επισημάνσεις με κόκκινο)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προέβη σήμερα, Σάββατο, στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.
«Είναι καλά γνωστό ότι η βαθιά οικονομική κρίση και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθαμε ως χώρα δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου.
Η ίδια έκτακτη ανάγκη και η κρισιμότητα των στιγμών δεν μου επιτρέπουν, όπως και δεν επιτρέπουν σε κανένα, να μπούμε στη λογική της επίρριψης ευθυνών.
Με την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προηλειμμένες αποφάσεις και τετελεσμένα τα οποία μας έθεταν ενώπιον των ακολούθων διλημμάτων:
Είτε την Τρίτη 19 Μαρτίου να επιλέξουμε το καταστροφικό σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας, είτε το σενάριο μιας επώδυνης αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης, που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετήρια επανεκκίνησης της οικονομίας μας.
Τυχόν επιλογή του καταστροφικού σεναρίου θα είχε τις ακόλουθες συνέπειες:
1. Την Τρίτη 19 Μαρτίου, αμέσως μετά την αργία του τριημέρου, η μια εκ των δυο τραπεζών που διέρχονται κρίση θα τερμάτιζε τις εργασίες της, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ειλημμένη απόφασή της, θα τερμάτισε την ίδια μέρα την παροχή ρευστότητας. Η δεύτερη τράπεζα θα ανέστελλε τις εργασίες της, ενώ ούτε αυτή θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα οδηγούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, 8,000 οικογένειες στην ανεργία.
2. Το κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους καταθέτες, ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση του έναντι των εγγυημένων καταθέσεων. Το κεφάλαιο που θα απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση θα ανέλθει στα 30 περίπου δισεκατομμύρια Ευρώ, πόσο που θα αδυνατούσε να καταβάλει.
3. Ανάλογο ποσό, που αντιστοιχεί στις καταθέσεις χιλιάδων καταθετών για καταθέσεις άνω των 100,000 Ευρώ, θα οδηγείτο σε ένα φαύλο κύκλο εκκαθάρισης περιουσιακών στοιχείων, με τους εν λόγω καταθέτες να υφίστανται ζημιές πέραν του 60%.
4. Μια τέτοια ανεξέλεγκτη κατάσταση θα συμπαρέσυρε σε κατάρρευση ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα με όλα τα συνεπακόλουθα.
5. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άλλα και άλλες επιχειρήσεις θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις εμπορικές τους συναλλαγές.
Ως συνέπεια των πιο πάνω, ο τομέας των υπηρεσιών θα οδηγείτο σε πλήρη κατάρρευση με ενδεχόμενη έξοδο από το Ευρώ, Αυτό, πέραν των εθνικής αποδυνάμωσης της Κύπρου, θα οδηγούσε σε υποτίμηση του νομίσματος τουλάχιστον κατά 40%.
Η δεύτερη επιλογή ήταν η ελεγχόμενη διαχείριση της κρίσης, μέσα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν και συνοψίζονται ως ακολούθως:
1. Εξασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών και η διάσωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση τους.
2. Διάσωση 8,000 θέσεων εργασίας από τον τραπεζικό τομέα και χιλιάδων άλλων που θα χάνονταν σαν συνεπακόλουθο της μη συνέχισης των εργασιών των τραπεζών.
3. Διάσωση του συνόλου των καταθέσεων, με την μια και μόνη ανταλλαγή μικρού ποσοστού των αποταμιεύσεων με μετοχές των δυο τραπεζών. Επί του παρόντος, οι μετοχές αυτές δεν αποδίδουν την πλήρη αξία, άλλα με την ανάκαμψη της οικονομίας θα ανταποδώσουν το μέγιστο αν όχι το σύνολο των αποκοπών.
4. Η επιλογή αυτή οδηγεί σε δραστική μείωση του δημόσιου χρέους, το καθιστά διαχειρίσιμο και βιώσιμο και απαλλάσσει τις επόμενες γενιές από τα βάρη της αποπληρωμής του.
5. Διασώζει τα ταμεία πρόνοιας και συντάξεων και αποτρέπει τη λήψη άλλων σκληρών μέτρων όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
6. Δεν προκαλεί νέα ύφεση και αποτρέπει τον κίνδυνο του φαύλου κύκλου ενός δεύτερου μνημονίου.
Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση. Η λύση που επιλέξαμε μπορεί να είναι επώδυνη, όμως ήταν η μοναδική που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς περιπέτειες. Είναι μια απόφαση που οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της οικονομίας μας. Τις επόμενες ώρες θα κληθούμε όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αύριο θα απευθύνω διάγγελμα στον κυπριακό λαό».
Πηγή: http://www.spirospero.gr/index.php/diethni/43623-anastasiadis-tin-triti-tha-eixame-atakti-xreokopia

Στραγγαλίζουν την Κύπρο, για να διώξουν το ρώσικο χρήμα


Κούρεψαν τις καταθέσεις, αυξάνουν τη φορολογία στις επιχειρήσεις. Ακυρώνεται ο ρόλος της ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο. Κακό "προηγούμενο" για Ελλάδα

Στραγγαλίζουν την Κύπρο, για να διώξουν το ρώσικο χρήμα
Με μια πρωτόγνωρη απόφαση, οι Ευρωπαίοι επέβαλαν κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, αύξηση της φορολογίας επιχειρήσεων και φορολόγηση τόκων καταθέσεων. Μ' αυτόν το τρόπο "βάζουν χέρι" στο ρώσικο χρήμα και αποδυναμώνουν-καταργούν τον ρόλο της  Μεγαλονήσου ως παγκόσμιας εμβέλειας κέντρο διακίνησης κεφαλαίων.  Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, "παράπλευρες απώλειες" υφίστανται οι Κύπριοι και άλλοι καταθέστες. Οι καταθέσεις άνω των 100.000 "κουρεύονται" κατά 9,9% και τα μικρότερα ποσά κατά 6,7%. Η απόφαση του Eurogroup προκάλεσε πανικό στην Κύπρο, όπου χιλιάδες έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Το σύστημα όμως δεν λειτουργούσε, καθώς με εντολή της κυβέρνησης όλα τα αποθεματικά έχουν δεσμευτεί.
 Πρόκειται για απόφαση που δυναμιτίζει την ασφάλεια καταθετών και καταθέσεων σε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης και δημιουργεί "κακό προηγούμενο", αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τις τοποθετήσεις κεφαλαίων. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν  δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, που είχε αποκαλύψει ότι το Διευθυντήριο των Βρυξελλών ετοιμάζει κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, έχοντας στο στόχαστρο το ρώσικο χρήμα (μαύρο" και καθαρό), που είχε καταστήσει την Κύπρο ορμητήριο του ("πλυντήριο" υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι) και παγκόσμιο κέντρο διακίνησης κεφαλαίων.
Σημειώνεται ότι οι συνολικές καταθέσεις Ρώσων και ρωσικών επιχειρήσεων σε κυπριακές τράπεζες είναι περίπου 18 δισ. ευρώ. Θα υποστούν λοιπόν ζημία 1,8 δισ. ευρώ και οι αντιδράσεις από ρωσικής πλευράς θα είναι ανπόφευκτες. Αναμένεται φυγή ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Εμμεσες συνέπειες θα υπάρξουν για τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία.  Καταθέσεις σε καταστήματα κυπριακών τραπεζών επί ελληνικού εδάφουςδεν θα θιγούν. Εντούτοις η απόφαση ανοίγει κερκόπορτα και θέτει εν αμφιβόλω την ασφάλεια τους σε χώρες που θα χρειαστούν νέο κούρεμα.
Υπό αυτό το πρίσμα η Ελλάδα βρίσκεται πάλι επί ξυρού ακμής, καθώς η τελευταία συμφωνία για τη χώρα προβλέπει νέο κούρεμα του χρέους σε δεύτερη φάση και συνεπώς όταν θα έρθει η ώρα αυτή όλα είναι πλέον ανοιχτά. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα ότι η τρόικα και ιδιαίτερα η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τις απαιτήσεις τους και πως πάντα υπάρχει και ο πιο σκληρός δρόμος...
Με έκτακτη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργίας τους και να υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων που διαχειρίζονται.
Στην Κύπρο καταθέτες αποσύρουν λεφτά με κάθε τρόπο αν και έχει τεθεί όριο €800 στις αναλήψεις και έχουν δεσμευτεί οι καταθέσεις άνω των €100,000 που αποτελούν το όριο για το κούρεμα του 10%.

Ενέδωσε ο Αναστασιάδης
Σύμφωνα με την απόφαση διάσωσης οι καταθέτες θα συνεισφέρουν 5,8 δισ. στη διάσωση της χώρας από τα 10 δισ. του συνόλου του πακέτου
Με την απόφαση αυτή ακυρώνεται ντε φάκτο ο ρόλος της Κύπρου ως χρηματοοικονομικό κέντρο για τις εκτός ΕΕ χώρες και η κομβική της θέση ανάμεσα σε Ρωσία και Μέση Ανατολή. Η Λευκωσία αναγκάστηκε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες να συμφωνήσει με την πρόταση της ΕΕ, την οποία διέψευδε μέχρι χθες.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ.Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό.
Ο κ. Άσμουσεν της ΕΚΤ είχε προσθέσει στη συνέντευξη Τύπου πως αναμένει από την Κύπρο να κυρώσει σε νόμο τη φορολόγηση πριν από την ερχόμενη Τρίτη, όταν θα ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες στη χώρα μετά την αργία της Καθαρής Δευτέρας.
Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να παγώσουν οι καταθέσεις που υπερβαίνουν το όριο για την υψηλή φορολόγηση, όμως τα υπόλοιπα ποσά «θα είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς», επεσήμανε ο Άσμουσεν.
Στο κείμενό της για τη συμφωνία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μας έπιασαν στον ύπνο», η ιστοσελίδα του «Sigma Live» αναφέρει ότι η Λευκωσία δέχθηκε τους όρους «υπό την απειλή κλεισίματος τραπεζών».
Χαρακτηρίζοντας οδυνηρή τη συμφωνία, το «Sigma» επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες που κάνουν λόγο για βραδιά θρίλερ με ρήξεις και εμπλοκές, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία προειδοποίησε ακόμα και για αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις.
«Σοκ και δέος στην Κύπρο από την απόφαση του Eurogroup» τιτλοφορεί στην ιστοσελίδα του «ο Φιλελεύθερος» το κείμενο για τη συμφωνία επί του κυπριακού πακέτο, μιλώντας για απόφαση «που δεν έχει προηγούμενο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι αδίστακτοι, απάνθρωποι και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκτελέσουν τις προσταγές που λαμβάνουν από τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους!

ΣΧΕΤΙΚΟ & ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ:

ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!! 

ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ... ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ!!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟ ΜΕ ΟΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! ΑΦΟΥ Η "ΕΞΕΓΕΡΣΗ" ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ .... ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΑΣ"......ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!

Πάλι η Αθήνα πρόδωσε τους Κύπριους: Κρατικοποιούν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες!! ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ??


AΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα περάσουν από την Τρίτη το πρωί τα ελληνικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου σε μια κίνηση που στραγγαλίζει τους Κύπριους οι οποίοι ήλπιζαν να κάνουν αναλήψεις την Τρίτη από την Ελλάδα των καταθέσεων τους που έχουν παγιδευτεί στην Κύπρο και από την Τρίτη το πρωί θα τους κλέψουν με το "έτσι θέλω" από 6,5 μέχρι 9,9%!
 
Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση γίνεται συνεργός στην προδοσία της Κύπρου και το ερώτημα είναι μέχρι πότε Έλληνες και κύπριοι θα δέχονται να τους προδίδουν και να τους παραδίδουν αιχμαλώτους οι ηγεσίες τους. 
Μην ξεχνάμε ότι... ο Ν.Αναστασιάδης είχε δεσμευθεί ότι "Δεν θα δεχθεί "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων" κι έτσι είχε καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος. Πρόκειται για προδοσία ανάλογη με αυτή του 1974, ίσως και μεγαλύτερη. Η κομπίνα γίνεται σε συνέργεια με την Τράπεζα της Ελλάδας η οποία δήθεν με αυτό τον τρόπο θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι η απόφαση του Eurogroup δεν αφορά τις τράπεζες της Κύπρου στην Ελλάδα οι οποίες έτσι ή αλλιώς λειτουργούν υπό τους κανονισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος ως ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.
Έτσι η παγίδα ολοκληρώνεται για να αποφευχθεί διαρροή κεφαλαίων από την μέγγενη του κουρέματος, αφού αν "δραπετευαν" από την Κύπρο τα κεφάλαιa στην Ελλάδα θα γλίτωναν το "κούρεμα".
Κατ'αυτό τον τρόπο το εν Ελλάδι κλιμάκιο της τρόικας και αυτό της Κύπρου αποφάσισαν να διαχωριστούν από τους ομίλους της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής τα ελληνικά υποκαταστήματα και να συγχωνευθούν με το νέο ΤΤ. (το ΤΤ έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)
Αυτό σημαίναι νέα καταστροφή για τις κυπριακές τράπεζες αφού θα πρέπει να μειώσουν το ενεργητικό τους τουλάχιστον κατά 25% με 30% δηλαδή θα πρέπει να μεταβιβαστούν εκτός από τα υποκαταστήματα και όλες οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα (εταιρείες Leasing κλπ).
Επίσης θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις υπαλλήλων των κυπριακών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συγχώνευση.
Μια  Ρουμάνα η Ντέλια Βελκουλέσκου που είναι επικεφαλής της τρόϊκα στην Κύπρο, βρίσκεται πίσω απ'όλα αυτά, αλλά είναι εντυπωσιακή και η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη νέα προδοσία του νησιού.
Γιατί αν το 1974 χάθηκε το 40% της Κύπρου, σήμερα χάθηκε και το υπόλοιπο 60%, όχι από τουρκική ξιφολόγχη, αλλά από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που ποτέ δεν συγχώρεσε ότι στην Κύπρο είχε δημιουργηθεί ένας ασφαλής τραπεζικός παράδεισος που κέρδιζε κεφάλαια από τον αποστειρωμένο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.





Πηγή

Η εφαρμογή του Σχεδίου Δ΄ άρχισε


restart


Με καζάνι σε βρασμό μοιάζει αυτήν την εποχή η Κομισιόν. Οι εκλογές στην Ιταλία ανέδειξαν αυτό που επιμελώς έκρυβαν εδώ και καιρό οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και συγκάλυπταν οι ηγέτες των σκληροπυρηνικών χωρών της ευρωζώνης, παρ’ ότι όλος ο πλανήτης βοούσε: η ζώνη του ευρώ έχει στην ουσία μοιραστεί στα δύο: στον φτωχό Νότο και στον ευκατάστατο Βορρά, ο οποίος όμως – και αυτός! – απειλείται με αναζωπύρωση της κρίσης και κοινωνική αναταραχή.
Μάταια η ομάδα του επιτρόπου Όλι Ρεν προσπαθούσε με πλασματικά στοιχεία και υπεραισιόδοξες προβλέψεις να καλύψει τη βαθιά κρίση που προκλήθηκε με ανεξέλεγκτα πακέτα λιτότητας, τα οποία σκοπό είχαν να διαλύσουν τη μεσαία τάξη σε χώρες όπως η Ελλάδα και να την καταστήσουν πρόσφορη για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που ζητούν φθηνά εργατικά χέρια εντός της ευρωζώνης.
Άλλωστε η υλοποίηση της «τρίτης φάσης» του σχεδίου αυτού άρχισε να φαίνεται με τις πομπώδεις εξαγγελίες εταιρειών που θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και για τις οποίες πανηγυρίζει αυτές τις μέρες το Μαξίμου.
Πίσω απ’ όλα αυτά όμως παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος. Το Σχέδιο Δ’, που είναι το τελευταίο. Δηλαδή η υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, του κρατικού πλούτου και βέβαια των υδρογονανθράκων.Βιάζονται
Είχαμε γράψει εγκαίρως, εδώ και δυόμισι χρόνια (!), ότι πίσω από τα προσωπεία των υπαλλήλων της τρόικας, και ιδιαίτερα αυτών που μένουν μόνιμα στη χώρα μας, εξυπηρετούνται συμφέροντα αρπακτικά («επενδυτικά» τα αποκαλεί η κυβέρνηση), που θέλουν να εισχωρήσουν όχι μόνο στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις. Σιγά – σιγά το κουβάρι έχει σχεδόν ολόκληρο ξετυλιχθεί.
Ο στόχος τώρα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις να περάσουν στη διαχείριση των εμπειρογνωμόνων των δανειστών, ώστε να τρέξουν – υποτίθεται – πιο γρήγορα και να μπουν στα ταμεία του κράτους έσοδα για να αποφευχθούν νέα μέτρα.
Στην ουσία οι τροϊκανοί βιάζονται, πριν σκάσει – με απρόβλεπτες συνέπειες – η φούσκα ωραιοποιημένης εικόνας ανάκαμψης της οικονομίας, της υποτιθέμενης «ανάπτυξης» και πιστοποιηθεί η αποτυχία σε όλους τους στόχους του προγράμματος λιτότητας, να ολοκληρώσουν τη δέσμευση της εθνικής περιουσίας, όπως έχουν δεσμεύσει άλλωστε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας. Δεν είναι βέβαια τυχαία η αναφορά του Ολάντ σε ενιαία ευρωπαϊκή ΑΟΖ, η οποία φυσικά θα συμπεριλαμβάνει τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Ήδη, άλλωστε, όπως θα δείτε στο επόμενο δισέλιδο, το μνημόνιο της Κύπρου πάει να μετατραπεί σε δέσμευση των ενεργειακών πόρων της για την αποπληρωμή του χρέους – μια λογική απολύτως πανομοιότυπη με αυτήν που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με τη δέσμευση όλων των περιουσιακών μας στοιχείων.
Έτσι, μετά τις ΗΠΑ και την Τουρκία, και οι Ευρωπαίοι τρέχουν να πάρουν μερίδιο από τον ενεργειακό πλούτο που εκτιμάται ότι βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος. Καθώς μάλιστα η κρίση στην Ευρώπη επιδεινώνεται και η Ιταλία απειλεί την πολιτική νιρβάνα της ευρωζώνης προκαλώντας ανησυχία και αβεβαιότητα, οι παρασκηνιακές πιέσεις προς την Ελλάδα θα γίνουν πιο ασφυκτικές.
Εξ άλλου η χώρα μας είναι επίσης παράγοντας αβεβαιότητας, αφού η καλπάζουσα ανεργία και η απόλυτη έλλειψη ρευστότητας στα νοικοκυριά και το σύνολο της οικονομίας δείχνουν ότι το οικοδόμημα δεν θα αντέξει άλλο, καθώς μάλιστα – αργά ή γρήγορα – θα αρχίσουν να συζητούνται νέα δυσβάστακτα μέτρα.
Νέο πακέτο
Σε έναν χρόνο από τώρα οι αγορές θα αρχίσουν να συζητούν για την ανάγκη νέου πακέτου χρηματοδότησης της Ελλάδας σε συνδυασμό με νέο «κούρεμα» του χρέους. Όμως κανείς στην ευρωζώνη – και ιδιαίτερα η Γερμανία – δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη, κι ας γνώριζαν εξαρχής ότι θα χρειαστεί και νέο δάνειο.
Έτσι, εδώ και μήνες συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να σπρωχθούν πάλι προς τις αγορές. Όμως, ενώ στην περίπτωση της Ιρλανδίας κάτι τέτοιο φαντάζει εφικτό, για τη χώρα μας, και λιγότερο για την Πορτογαλία, μια επιστροφή στις αγορές το 2014, όπως επιθυμούν οι δανειστές, είναι ανέφικτη. Παρ’ όλα αυτά οι «εταίροι» επιμένουν να δείχνουν μια ωραιοποιημένη εικόνα περί επιστροφής στην ανάπτυξη του χρόνου, όπως και ότι σταδιακά ανακτάται η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών.
Όμως η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από την ύφεση χωρίς κονδύλια για την ανάπτυξη – για τα οποία όμως όλοι κάνουν το… παγώνι. Δυστυχώς, το πογκρόμ περικοπών θα συνεχιστεί με τις υφαρπαγές μισθών και συντάξεων εάν κάποιος χρωστάει στο Δημόσιο. Το «κοινωνικό» πρόσωπο της τρόικας φαίνεται και στις πιέσεις των τροϊκανών για πλειστηριασμούς όλων των ειδών, τη δημιουργία εισπρακτικών εταιρειών ειδικά για χρέη προς το Δημόσιο και τη φυλάκιση για μικροποσά.
Με άλλα λόγια, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες συμπάθειας και αλληλεγγύης για τις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες αναγνωρίζονται λεκτικά από τους εταίρους, επί της ουσίας το πρόγραμμα σκληραίνει συνεχώς θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τη βιωσιμότητα και της κυβέρνησης και του ίδιου του προγράμματος και, κυρίως, της ελληνικής κοινωνίας…
Η νέα Ξενοκρατία
Ενώ η ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, προσδεδεμένη στο γερμανικό άρμα, αδυνατεί να διαχειριστεί την τύχη της χώρας και καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ περί επενδύσεων, ανάπτυξης και ανάκαμψης, όλοι οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τινάζονται στον αέρα. Οι κυρίαρχοι της ευρωζώνης Γερμανοί, απρόθυμοι να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη, ακολουθούν κλασικές αποικιοκρατικές μεθόδους: σπεύδουν να βάλουν στο χέρι το σύνολο του ελληνικού πλούτου ώστε να πάρουν τις μεγαλύτερες δυνατές διασφαλίσεις έναντι των δανείων.
Η Ελλάδα, με 25% ύφεση και δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, βλέπει τον εθνικό της πλούτο να υποθηκεύεται και μελλοντικούς πόρους – τη μόνη εγγύηση για πραγματική ανάπτυξη – να περνούν στα χέρια των δανειστών της.
Οι εποχές της απροκάλυπτης Ξενοκρατίας και της υποτέλειας επανέρχονται, ύστερα από ένα ιστορικό «διάλειμμα» δεκαετιών, με ευρωπαϊκό μανδύα αυτή τη φορά. Μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, που γίνεται αποικία για να μείνει, τυπικά, στον Πρώτο. Αυτή η αντίφαση δεν είναι βιώσιμη…
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Διατεταγμένη βλακεία και απαιδευσία…

books
Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διεπίστωσε ότι μεταξύ των 300 φοιτητών του, που παρακολουθούσαν τη διάλεξή του στο πανεπιστημιακό αμφιθέτρο, μία μόνο φοιτήτρια Αλβανικής καταγωγής ανταποκρίθηκε και απάντησε στο ερώτημα που έθεσε για το πότε έγινε η μάχη του Μαραθώνα. Οι άλλοι φοιτητές επέδειξαν άγνοια και παχυλή αδιαφορία…
του Στέλιου Συρμόγλου
steliosΤο όλο “παράλογο” συμβάν καταδείχνει εν πολλοίς την απαιδευσία της νεολαίας, που ωστόσο έχει να κάνει με τη διατεταγμένη κομματική βλακεία, με την πνευματική δυσκαμψία στο χώρο της ψευδοδιανόησης, στις έμμονες ιδέες του παρελθόντος, ώστε το παράλογο να διεκδικεί τη θέση του ορθού λόγου, αν και στη σύγχρονη επιστήμη και την υποψιασμένη κοινωνία το λογικό σχήμα σε πολλές περιπτώσεις είναι το μοναδικό στοιχείο εγκυρότητας…
Η κατάντια της παιδείας, ως αποτέλεσμα της μιζέριας των εκφραστών της, της έλλεψης παντελούς αισθητικής στο ευρύτερο πεδίο της διανόησης, των αλλοπρόσαλλων πολιτικών ανίδεων υπουργών Παιδείας τις τελευταίες δεκαετίες, του πρόσκαιρου πολιτικού συμφέροντος και των κομματικών αγκυλώσεων, οδήγησε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας απαίδευτων και άβουλων πολιτών. Κι αν στην παρατηρούμενη απαιδευσία, προστεθούν ή έλλειψη καλλιέργειας και αγωγής, τότε διαμορφώνεται ένα σκηνικό κοινωνικής αποχαύνωσης….
Πολλοί είναι οι λόγοι αυτής της απελπιστικής κατάστασης. Η πνευματική και ηθική σύγχυση, που κατέχει τον καθυστερημένο διανοούμενο της εξαγορασμένης επιβίωσης των τελευταίων χρόνων της παρηκμασμένης ελληνικής κοινωνίας, διαχέει την αμφιβολία για τις προθέσεις και τις αντιδράσεις των πνευματικών ποδηγετών μας. Πολλοί και οι ανάξιοι αντιπρόσωποι του πνεύματος, που κομματικά στρατευμένοι, προσπάθησαν να επιβάλλουν μια μορφή σκοταδισμού, εισάγοντας το χάος των αντιφάσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο εκπαιδευτικό σύστημα ευρύτερα…
Μια τρομερή αντίφαση στις κατακτήσεις της παιδείας αποτελούν οι αργοπορημένοι “προοδευτικοί” του χθές, οι οποίοι δυστυχώς διέφθειραν και διαφθείρουν τους καλοπροαίρετους νέους, προβάλλοντας ένα πλάνο ανθρωπισμό χωρίς υποδομές…
Η πνευματική, επίσης, αγκύλωση των κομματικών πιστών, καθηλώνοντας τη σκέψη, ενισχύει το κατεστρεπτικό μίσος των αντιθέσεων στο χώρο της παιδείας, πράγμα που γίνεται φανερό από τις παράλογες απαιτήσεις και τους βανδαλισμούς των καταλήψεων. Στις καθυστερημένες χώρες, της ανεδαφικής διεκδίκησης, ανθεί η δημαγωγία των ξεπερασμένων συθημάτων, τα οποία αποπροσανατολίζουν τις ανησυχίες των αγαθών και στηρίζουν την εξουσία των λαικιστών, με αποτέλεσμα να πηγαίνει “περίπατο” η γνώση, όπως θα έπρεπε να ανθεί σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης…
Προβληματικοί και ανεύθυνοι εξουσιαστές, διαφόρων αποχρώσεων, ασελγούν σε βάρος του ηθικώς και πνευματικώς εξαθλιωμένου κοινωνικού συνόλου. Και το χειρότερο είναι πως οι νέοι, ενώ διαπιστώνουν την παρακμή σ’ όλες τις εκδηλώσεις του κοινωνικού βίου, όχι απλώς δεν κατορθώνουν να επισημάνουν τα βαθύτερα αίτια της επικίνδυνης καθυστέρησης, αλλά αρκούνται στη συνθηματολογία του φραπέ και “χάνονται” στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ανάλαφρου, του επιδερμικού και της άγνοιας…
Και δεν είναι η οικονομική κρίση που ως αιμοβόρο αρπακτικό μας άρπαξε κάθε ελπίδα και αξιοπρέπεια. Τα συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και η παρανοική αντιμετώπισή τους από τους αδίστακτους τυχοδιώκτες της εξουσίας, έχουν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της κοινωνικής διάλυσης.
Ακόμη και οι εναπομείναντες συνδικαλιστές, όργανα ως επί το πλείστον των εξουσιαστικών συστημάτων, αλληλοσυγκρούονται χωρίς αναστολές, σε ένα αγώνα κηδεμονίας και καθυπόταξης της άκριτης μάζας. Προσπαθούν, εκμεταλλευόμενοι την αντικειμενική αθλιότητα, να ποδηγετήσουν το άμορφο πλήθος σύμφωνα με τα εξουσιαστικά δόγματα που ακόμη υπηρετούν.
Οι νέοι στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αγνοί από τη φύση τους, αλλά εύκολα παρασύρονται και χωρίς να το καταλάβουν γίνονται τυφλά εξαρτήματα του κομματικού μηχανισμού. Για χρόνια τους πλάνεψαν με κολακείες, με ψεύτικες υποσχέσεις και ευτελείς παροχές. Ο σκεπτόμενος άνθρωπος, απαλλαγμένος του κομματικού φανατισμού, αν είχε την ατυχία να παρακολουθήσει τη συζήτηση των αντιπροσώπων των κομματικών νεολαιών, αμέσως θα κυριεύονταν από μια καθολική απογοήτευση, για την επιφανειακή και διατεταγμένη αντιμετώπιση της γνώσης και των θεμάτων της παιδείας γενικότερα….
Με νομοθετικά εξαμβλώματα, που χαρακτηρίζονται από τη βάναυση κακοποίηση της λογικής και την αποθέωση του παραλόγου, αλλά και που νομιμοποιούν απαράδεκτες συντεχνιακές επιδιώξεις, η παιδεία οδηγήθηκε στην κατάρρευση και η γνώση στον Καιάδα. Και η νεολαία αποπροσανατολισμένη, παραπαίει μέσα στα συντρίμμια της ηθικής και πνευματικής κατάρρευσης. Η δε πτώση των αξιών έφερε την καθολική κακοδαιμονία, που πλήττει ανελέητα τους νέους.
Οι τυχοδιώκτες της πολιτικής και της ανίκανης κομματικής λογικής συνεχίζουν να κυριαρχούν. Η καταστροφή προχωράει στην ολοκλήρωσή της και δυστυχώς οι “φωτισμένοι” που αντιλαμβάνονται τη επερχόμενη συμφορά, στέκουν τρομαγμένοι θεατές, γιατί η συκοφαντεία τους απειλεί.
Είμαστε στα πρόθυρα του τέλους… Αν οι ελεύθεροι άνθρωποι που διαισθάνονται την έλευση των δεινών, συνεχίσουν να παραμένουν καθηλωμένοι από το φόβο και δεν αγωνιστούν με αυτοθυσία, τότε οι πνιγμένες φωνές των ελαχίστων αγωνιστών για την κατάντια της παιδείας μας, της καταστροφής της ελληνικής γλώσσας και της αποψίλωσης κάθε προοπτικής κοινωνικής προόδου με γνώμονα και τη γνώση, θα σιγήσουν κι αυτές μέσα στις οιμωγές της τραγικής καταστροφής.
Και τότε στο ίδιο αμφιθέτρο, όπου ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης διεπίστωσε την απαιδευσία της ελληνικής νεολαίας, θα υπάρξουν κι άλλες φοιτήτριες ή φοιτητές άλλων εθνικοτήτων, που θα γνωρίζουν την ελληνική ιστορία και τις πτυχές της καλύτερα από τους Ελληνες νέους, οι οποίοι ωστόσο θα φωνασκούν επιπολαίως για καλύτερη παιδεία και περισσότερα δικαιώματα μέσα στο πανεπιστήμιο, ως “εκτρώματα” του καταστρεπτικού έργου της κομματικής λογικής. Ως “καλοκουρδισμένα όργανα” χωρίς ελέυθερη σκέψη, που απλώς θα διαγκωνίζονται να κλεψουν την παράσταση των εντυπώσεων, με μια ασυναρτησία συμβόλων του λόγου, τα οποία πάντα εκφράζουν δυο κατηγορίες εννοιών, τις καθαγιασμένες και τις επάρατες…

Πολιτική – Τράπεζες – ΜΜΕ: Το τρίγωνο της διαφθοράς

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Αποτελεί σχεδόν καθημερινό θέμα τα τελευταία χρόνια η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχουν αποκαλυφθεί πάρα πολλά, όμως ακόμη όλοι κάθονται στις καρέκλες τους και ακόμη απολαμβάνουν τα προνόμιά τους.


Ένα πολύ μεγάλο ποσό αρκετών δις ευρώ αντί να διατεθεί για ελάφρυνση της κοινωνίας, έχει διατεθεί για την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έχει επισήμως παρουσιαστεί, σαν το μείζον θέμα του σήμερα που άπτεται της ίδιας της ύπαρξής μας. Ο κόσμος που είναι άνεργος, άστεγος και δεν έχει να θρέψει τα παιδιά του δεν τους αφορά.


Τα πράγματα είναι απλά: Οι τράπεζες ιδρύθηκαν, για να αποταμιεύει ο κόσμος τα χρήματά του. Κάποια στιγμή και χάριν της τοκοφορίας που χορηγούσαν, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι τράπεζες επένδυαν τα χρήματά μας. Κάποια άλλη στιγμή οι τράπεζες δάνειζαν με τα χρήματά μας και πάλι χάριν της τοκοφορίας αλλά τώρα αυτής που εισέπρατταν. Θεσπίστηκαν νόμοι για την λειτουργία των τραπεζών και υπάρχουν κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες.


Τα ερωτήματα είναι επίσης απλά: Ποιος υποχρέωσε τις ιδιωτικές τράπεζες να εμπλακούν στο κρατικό παιχνίδι με τα ομόλογα; Ποιος υποχρέωσε τις ιδιωτικές τράπεζες να χορηγούν ανέλεγκτα δάνεια και πιστωτικές κάρτες; Από πότε το κράτος έγινε συνεταίρος των ιδιωτικών τραπεζών; Πότε και γιατί σταμάτησαν οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν την δουλειά τους; Τι συμβαίνει με τις αγοραπωλησίες τραπεζών, που ίσως η υπόθεση Κοσκωτά να μην είναι τίποτα μπροστά τους; Σε ποιους ανήκουν, κυριολεκτικά, οι ιδιωτικές τράπεζες; Τα ίδια αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με επιχειρήσεις που παίρνουν τα δημόσια έργα; Τα ίδια αυτά πρόσωπα έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ; Τα ίδια αυτά πρόσωπα τι σχέση έχουν με τους πολιτικούς και οι τελευταίοι τι ψηφίζουν;


Όπως όλοι μας έτσι και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και οι ευθύνες θα αποδοθούν προσωπικά και αναλόγως του τι έκαναν και τι δεν έκαναν.


Απάντηση δεν περιμένουμε, την αλήθεια πλέον την γνωρίζουμε γιατί την βιώνουμε και περιμένουμε από την Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της. Βέβαια, θα πρέπει και αυτή να κάνει την συνεχή αυτοκριτική και την συνεχή αυτοκάθαρσή της, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα που προκαλούν δημόσιες αντιδράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα.


Και μία απλή πράξη που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, για να καταδειχθεί η σκευωρία και να καταρρεύσει το όποιο επιχείρημά τους: Αν όλοι αύριο το πρωί πάμε στις τράπεζες και κάνουμε ανάληψη την όποια κατάθεσή μας, τι θα μας πουν; Ότι δεν έχουν τα χρήματά μας; Θα πρέπει να μας τα δώσουν. Τότε φαντάζεστε τι θα γίνει;


Αυτές είναι σήμερα οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν γίνει μέρος του συστήματος και έχουν ξεφύγει της αποστολής τους, στραγγαλίζοντας τον κόσμο και συγκεντρώνοντας την ιδιωτική περιουσία. Έτσι δεν είναι π.χ. κύριε Νανόπουλε της Eurobank ή κύριε Προβόπουλε που ελέγχεις το τραπεζικό σύστημα; Έτσι δεν είναι κύριε καναλάρχη ή εκδότη που επιλέγεις την είδηση και τον τρόπο ενημέρωσης; Έτσι δεν είναι κύριε βουλευτή που ψηφίζεις τις μεταβιβάσεις και που ανέχεσαι την κατάσταση της κοινωνίας;
Το μόνο που ζητάμε, είναι η εφαρμογή των νόμων προς κάθε κατεύθυνση. Δεν μπορεί συνολικά και δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει.


Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΕΙΡΑΜΑ" ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Αν πετύχει το Ριφιφι της Κύπρου θα εφαρμοστεί παντού

Το πείραμα με το Ριφιφι στην Κύπρο γίνεται Σαββάτο πρωί με τις  τραπεζες κλειστές για ένα ολόκληρο τριήμερο και γινεται σε μια μικροσκοπική χώρα και οικονομια της Μεσογείου. Είναι -λόγο του τριημέρου- ένα πείραμα που γινεται σε συνθήκες εργαστηρίου.
Επειδή δεν υπαρχουν λεφτά για να σωθει η ευρώπη  και ο βοράς δεν θέλει να “τσοντάρει” γινεται σαφές ότι αυτή η  μεθοδολογια -εφόσον πετύχει- θα εφαρμοστεί σε όλες τις χρεοκοπημένες χώρες  της ευρώπης.
Η εμπειρία άλλωστε έδειξε ότι τα μεχρι τώρα διεξαγόμενα πειράματα σε βάρος των φτωχών της ευρωπης δημιουργούν ύφεση και δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα κυρίως γιατί οι φτωχοί ξεζουμίστηκαν εντελώς . Άσε που μειώνουν τις εξαγωγές της γερμανίας.
Τώρα πια το παρκαρισμένο χρήμα των μεσωστρωμάτων γίνεται στόχος.

Το αυστηρό μήνυμα της Μόσχας προς Σαμαρά περί αερίου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Φιλοφρονήσεις μπορεί να ανταλλάχτηκαν τυπικά κατά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Γκαζπρόμ, Αλεξέι Μίλερ, με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Μόνο φιλική όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που έλαβε χώρα, ανεξαρτήτως των ευγενικών διατυπώσεων που επικράτησαν κατά τις συζητήσεις. Οι Ρώσοι έθεσαν τον Αντώνη Σαμαρά προ των ευθυνών του, ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί πίσω από άλλους. Ο Μίλερ, στενότατα συνδεόμενος με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Μόσχας – Αθήνας η διαφαινόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης Σαμαρά να μη δώσει σε καμιά περίπτωση στους Ρώσους πλειοδότες τη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) ή τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).
Είναι όντως εξωφρενικά αντιρωσικός ο όρος που βάζει η κυβέρνηση, τόνισε ο Μίλερ στον Σαμαρά, αν οι Ρώσοι αγοράσουν αυτοί τη ΔΕΠΑ ή τον ΔΕΣΦΑ, αλλά στη συνέχεια η ΕΕ δεν εγκρίνει την εξαγορά ή βάλει εκ των υστέρων όρους που καθιστούν ασύμφορη οικονομικά την αγορά, τότε η Γκαζπρόμ να… χάσει τα περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ που θα έχει δώσει υπό τη μορφή εγγυητικής επιστολής που θα έχει καταθέσει!!! Οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι. Γνωρίζουν ότι αν υπάρχει τέτοιος όρος, εξαγοράζοντας οποιοσδήποτε ανταγωνιστής τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ, πράγμα συνηθέστατο κατά τα λεγόμενα, θα ακυρώσει την αγορά και οι Ρώσοι θα έχουν πληρώσει κι από πάνω σχεδόν διακόσια εκατομμύρια!
Ο Μίλερ υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μην ανταποκρίνεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στις οχλήσεις των Ρώσων για να τους παράσχουν στοιχεία για τις δύο δημόσιες επιχειρήσεις που θέλουν να αγοράσουν. Εμμέσως δηλωτικό της υποβόσκουσας έντασης είναι και το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών δεν έγινε απολύτως καμία δήλωση από τους Αλεξέι Μίλερ και Αντώνη Σαμαρά. Ούτε καν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε την Τρίτη καμία σχετική ανακοίνωση. Αντιθέτως η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε με κατευθυνόμενες «διαρροές» να συγκαλύψει τα πεπραγμένα της, διοχετεύοντας τις υποτιθέμενες πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ο διαγωνισμός θα γίνει δήθεν με απόλυτη διαφάνεια και με βάση αυστηρά οικονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια. Ως εκ τούτου ο Αλεξέι Μίλερ αναχώρησε δήθεν ικανοποιημένος από τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, ισχυρίζονταν ανωνύμως οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Προσωπικά δεν δίνουμε καμιά απολύτως σημασία σε αυτές τις κυβερνητικές διαρροές.
Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ακούσουν με τίποτα ότι οι Ρώσοι θα πάρουν τη ΔΕΠΑ ή τον ΔΕΣΦΑ και ασκούν τρομερές πιέσεις να μην κατοχυρωθούν κατά κανέναν τρόπο στους Ρώσους οι εταιρείες αυτές. Απαιτούν δε κατά προκλητικό τρόπο η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να δοθούν στους ανθρώπους τους, έστω και αν αυτοί δίνουν τα μισά λεφτά από τους Ρώσους! Οσο και αν οι Γερμανοί δεν έχουν αντίρρηση να δώσει η κυβέρνηση τις εταιρείες στους Ρώσους, θα εκπλαγούμε ειλικρινά αν ο Σαμαράς υπερβεί εαυτόν και τολμήσει πραγματικά να δώσει τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ σε όποιον δώσει τα περισσότερα λεφτά. Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ουδέποτε έφερε την παραμικρή αντίρρηση στις εντολές των Γερμανών, της ΕΕ ή του ΔΝΤ και ως εκ τούτου θα συνιστά εντυπωσιακή στροφή, αν τολμήσει να πει «όχι» στους Αμερικανούς, έστω και σε αυτή την προκλητικά αυθάδη απαίτησή τους που εξόφθαλμα αντίκειται σε κάθε έννοια λογικής.
Εν πάση περιπτώσει, μέχρι τις 12 Απριλίου, σε έναν περίπου μήνα από τώρα, πρέπει να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές των εταιρειών που θέλουν να αγοράσουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, οπότε θα δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Θεωρείται απίθανο πάντως μέχρι τότε να δεχτούν οι Ρώσοι τον Σαμαρά στη Μόσχα (εκτός φυσικά αν μεσολαβήσει κάποια απροσδόκητη εξέλιξη), παρά τη σφοδρότατη επιθυμία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα και να έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Οχι για ουσιαστικούς λόγους, απλώς για… «πολιτικό ξεκάρφωμα» – για να βελτιώσει δηλαδή την εικόνα της θεωρούμενης από τους πάντες ως τραγικά γερμανόφιλης κυβέρνησής του. Από τον τρόπο που θα χειριστεί τελικά την υπόθεση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό όχι μόνο το αν ο Σαμαράς θα γίνει δεκτός στη Μόσχα, όχι μόνο το αν θα αλλάξει η αισχίστη εκτίμηση που έχουν οι Ρώσοι ηγέτες γι’ αυτόν, αλλά πρωτίστως το αν θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το χάσμα στις ελληνορωσικές σχέσεις που έχουν ανοίξει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Καλύτερη σχέση είχε η Ελλάδα με τη Σοβιετική Ενωση, όταν υποτίθεται ότι ήταν ανειρήνευτοι εχθροί, παρά σήμερα!

ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΔ 2Είμαι σίγουρος, ότι αυτό το αρχίδιον, κρατά δυνάμεις για τον προσεχή ανασχηματισμό αχυρανθρώπων….
Τις περισσότερες φορές, οι αυθεντικές εικόνες είναι πιο ανώτερης ποιότητας από τις μονταρισμένες εικονογελοιογραφίες.
Τον εικονιζόμενο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ (Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο) της συγκυβερνητικής χούντας, τον χαρίζω στους πανηλίθιους που τον ψήφισαν, με δώρο δέκα φάσκελα!!!
Αυτό το ζώο, έχει ψηφίσει... 

Έγκριση 500 δισεκατομμυρίων ευρώ ανεξέλεγκτων χρεών, που κατέληξαν και καταλήγουν, στις τσέπες τραπεζιτών, εργολάβων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και πουλημένων πολιτικών….
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!!! Κάπου ξενυχτούσε και κουράστηκε ο κοιλιάς!!!

Η ιστορική αγόρευση του Δημήτρη Αντωνίου στα δικαστήρια της Χαλκίδας - Δείτε αναλυτικά την "Ένσταση κατά της νομιμότητας συγκρότησης δικαστηρίου λόγω κατάλυσης της δικαστικής ανεξαρτησίας"

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ:
ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 
ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


Ενώπιον του Β` Μονομελούς Πλημε/κείου Χαλκίδος, 13-03-2013 (κατηγορούμην για εξύβριση (ΠΚ 361) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (φωτογραφικής μηχανής) (ΠΚ 281) ενός δημοσιογράφου. Αθωώθηκα).
Προφορική μου κατάθεση: Kοι Δικαστές, ως γνωστόν, με συγκεκριμένα άρθρα των τριών από το 2010 μέχρι τώρα, δανειακών συμβάσεων και μνημονίων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας, τα οποία (άρθρα) καταθέτω στο δικαστήριό σας, έχει ρητά εκχωρηθεί σε ξένες δυνάμεις η Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία της Ελλάδος αμετάκλητα και άνευ όρων και μάλιστα σε συνθήκες, ούτε καν απειλής πολέμου, αλλά αντίθετα σε συνθήκες πλήρους ειρήνης, γεγονότος πρωτοφανούς κι ανεπαναλήπτου στην Ελληνική και Παγκόσμια σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Η παράνομη αυτή εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η οποία είναι η ανωτάτη δικαιακή αρχή σε κάθε σύγχρονη χώρα και συνιστά την κορυφή του Δικαίου, ως μια ανεστραμμένης πυραμίδος θεωρουμένης, αναγκαστικά και εξ ορισμού, ισοδυναμεί με την πλήρη κατάλυση του Δημοκρατικού Συντάγματος μιας ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας (Συντ.1), συνεπάγεται απώλεια, όχι μόνο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, αλλά κι έν προκειμένω και της Δικαστικής εξουσίας, δεδομένου, υπό τις συνθήκες αυτές, οι δικαστές δεν απολαμβάνουν λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, καλούνται να υπακούσουν κι εφαρμόσουν αντισυνταγματικές διατάξεις (Συντ. 87 παρ.1, 2 και αρ.93 παρ. 4) και δεδομένης της κατάλυσης του Συντάγματος, δεν μπορούν να εκδώσουν αποφάσεις «στο όνομα του ελληνικού λαού» (Συντ. 26 παρ.3), η έκδοση των οποίων συνιστά –μαζί με την ψήφο-την απωτάτη μορφή έκφρασης της λαϊκής εξουσίας και Εθνικής Κυριαρχίας (Συντ.1).
Τέλος, η κατάλυση του Συντάγματος συνεπάγεται αναγκαστικά και την κατάργηση του συνόλου των εξ αυτού απορρεόντων νόμων και συνεπώς, ελλείψει νόμων, δεν υπάρχουν κι εγκλήματα (Συντ. 7 παρ.1 και ΠΚ 1).

Από τα παραπάνω, συνάγεται ότι, κατά την άποψή μου, στερείστε νομιμότητας συγκρότησης του δικαστηρίου κι εκδίκασης της υπόθεσης αυτής (και όλων των άλλων), σε πλήρη αντιστοιχία κι αναλογία των δικαστηρίων της Γερμανικής Κατοχής 1941-44 στην Ελλάδα.

Κι αν πιστεύετε ότι όλες οι παραπάνω σκέψεις είναι απλά υποκειμενικές μου απόψεις, σας δηλώνω, ότι αυτές έχουν αποκτήσει πλέον και ένα αντικειμενικό υπόβαθρο, δεδομένου ότι αυτές είναι η θεμελειακή νομική βάση της από 27-05-2010 μήνυσής μου για Εσχάτη Προδοσία κατά του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ψήφισε τις παραπάνω δανειακές συμβάσεις και μνημόνια με την Τρόικα και η οποία (μήνυση) έχει σφραγιστεί με την αντικειμενικότητα της κρίσης της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία, αφού την εξήτασε και στα τρία στάδια της εισαγγελικής αρχής, την έκρινε νόμιμη και βάσιμη και την διαβίβασε αρμοδίως στην Ελληνική Βουλή, από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με το άρ. 86 Συντ. και του ν.3126 «περί ευθύνης υπουργών». Ιδού τα σχετικά έγγραφα και διαβιβαστικά της Εισαγγελίας του ΑΠ κλπ. που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Σας καταθέτω, τέλος και τις γενναίες φωνές, τριών συναδέλφων σας, του Εφέτη Πατρών Κ. Παππά και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γ. Πενταγιώτη, οι οποίοι-και εύγε τους - βροντοφώναξαν, τιμώντας μοναδικά τον όρκο και την τιμή τους, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής και κατάλυσης του Συντάγματος (καταθέτω τα κείμενά των).

Κοι Δικαστές

Λυπάμαι, αλλά, μετά τα παραπάνω, ελλόγως θεωρώ -ίσως εσφαλμένα και πάντα κατά την υποκειμενική μου άποψη- ότι ενεργείτε δίκην συνειδητών οργάνων του εχθρού, τα οποία καταπατούν τον όρκο των και ασκούν δίκαιο των κατακτητών και εχθρών του λαού. Θεωρώ κι εκτιμώ, ότι δεν είστε πλέον θύματα, αλλά συνειδητοί συνεργοί, τουλάχιστον δια της σιωπής σας και εκ παραλείψεως, της συντελουμένης προδοσίας και γενοκτονίας εναντίον του λαού μας. Κι αυτά δεν εγκυμονούν μόνο νομικές συνέπειες εναντίον σας, αλλά και ηθικές…σίγουρα δεν σπουδάσατε και δεν ορκιστήκατε και οι γονείς και η οικογένειά σας δεν ένοιωσαν περήφανες για εσάς και τώρα να σας βλέπουν τραγικά να υπηρετείτε τον εχθρό.

Για τους παραπάνω λόγους

ΖΗΤΩ

Να κατεβείτε από την έδρα, να σας αντικαταστήσει άλλο δικαστήριο για να εξετάσει την ένστασή μου αυτή (η οποία, πρακτικά, έχει τα ίδια αποτελέσματα, με την ένσταση εξαίρεσής σας), ενώπιον του οποίου (δεύτερου δικαστηρίου) θα καταθέσω την ίδια και πάλι ένσταση, κατά της νομιμότητάς του συγκρότησής του, έτσι ώστε να μπλοκάρω την λειτουργία όλων των παράνομων και κατοχικών δικαστηρίων σε όλη την χώρα μας.

Επικουρικά, ζητώ, να αναβληθεί η παρούσα δίκη, κατ` άρθρο 59 ΚΠΔ, μέχρι τελεσιδικίας της μήνυσής μου για Εσχάτη Προδοσία.

Σας καταθέτω κι εγγράφως την ένστασή μου αυτή. ...

Το δικαστήριο απεσύρθη για μια ώρα (κατά την διάρκεια της οποία συμβουλεύτηκαν τον ΑΠ!, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα αυτό…μην ρωτάτε πως το ξέρω) κι όταν επέστρεψε, η Εισαγγελέας πρότεινε:

«προτείνω την απόρριψη της ένστασής, ως μη-νόμιμης, διότι, θεωρώ ότι δεν έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, ούτε οι νόμοι…το Σύνταγμα και οι νόμοι λειτουργούν, αλλιώς Κε Αντωνίου, εμείς δεν θα ήμασταν εδώ. Όσον αφορά το αίτημα αναβολής κατ` άρ. 59, να απορριφθεί επίσης, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία, κάτι που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή του .άρθρου 59».

Αφού εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου στην πρόταση της εισαγγελέως, η Πρόεδρος, έκανε πλήρως δεκτή την εισαγγελική πρόταση, χωρίς να ανακοινώσει από έδρας το σκεπτικό της, το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα το εκδώσει σύντομα (Συντ. 93 παρ.3).

Ευχαρίστησα τις δικαστίνες για την προσοχή κι επιμέλεια που έδειξαν στην υπόθεση και τους είπα ότι «παρόλο που με πικράνατε, χάσατε την ευκαιρία να γράψετε ιστορία σήμερα…αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε και…θα επανέλθω».

Στην συνέχεια, στην κυρία δίκη αθωώθηκα. Κατηγορούμην για εξύβριση (ΠΚ 361) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (φωτογραφικής μηχανής) (ΠΚ 281) ενός δημοσιογράφου !

Στην επόμενη (παρακάτω) ανάρτησή μου θα δημοσιεύσω την έγγραφη ένστασή μου (που είναι διαφορετική του παραπάνω προφορικού μου λόγου) κι όταν εκδοθεί από την Πρόεδρο, θα δημοσιεύσω και το κείμενο του απορριπτικού της ενστάσεώς μου σκεπτικού, το οποίο θα είναι «ιστορικά» ενδιαφέρον. Και…θα επανέλθω, σε μεγαλύτερο δικαστήριο.

Παρόντες ήταν πλήθος κόσμου και πλήθος δικηγόρων Χαλκίδας, όπως ο Δημ. Ανδρέου, Αστέριος Κουρούπης (22210-75072, 6932-363107), Ανδρέας Σπανός (22210-80880) κλπ. κλπ.

Συμπέρασμα: Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες την ενδεχόμενης αποδοχής της ενστάσεώς μου αυτής. Ειρηνική Επανάσταση κι άμεση Κατάρρευση της Κυβέρνησης και των Κατακτητών….θα επανέλθω…
ΣΗΜ: Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στους προαναφερθέντες  φίλους μου δικηγόρους.

Δημ. Αντωνίου


ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
(ΚΠΔ 3,9, άρθρα 4-6 ν.1756/88, άρθρο 14 ν.1649/86, Συντ. 87 παρ.1-2, 93 παρ.4)
Του Κατηγορουμένου Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ. Βώκου 6, τηλ. 22210-62743 και 697-3689364.
Ενίσταμαι κατά της νομιμότητας συγκρότησης του παρόντος δικαστηρίου και της διεξαγωγής της σημερινής 13-03-2013 δίκης, στην οποία παρίσταμαι ως κατηγορούμενος για εξύβριση (ΠΚ 361) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (φωτογραφικής μηχανής) (ΠΚ 281)του δημοσιογράφου Φώτη Παπακυριακόπουλου, διότι αυτές (η συγκρότηση και διεξαγωγή) διεξάγονται υπό καθεστώς βίαιης Κατάλυσης του Ελληνικού Συντάγματος δια της παρανόμου εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας, ήτοι της Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας, που κυρίαρχα ανήκουν αποκλειστικά στον Κυρίαρχο Λαό (άρθρα 1, 5 παρ.2-3, 26, 52 Συντ.), από την Ελληνική Κυβέρνηση και μέρος της Βουλής των Ελλήνων σε ξένες δυνάμεις, με τρόπο που συνιστά την διάπραξη του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας (ΠΚ 134,134α), η οποία συνετελέσθη κυρίως- κι όχι μόνο- δια των άρθρων 10 παρ.α,β, 14 παρ.1-5, και Παραρτήματος (υπόδειγμα νομικής γνωμάτευσης) 4 παρ.11, της από 08-05-2010 Διεθνούς Δανειακής Σύμβασης και δι όλων των άρθρων του ν.3845/2010 (Μνημόνιο, που εμπεριέχεται αυτούσιο στην Σύμβαση-βλ. παρακάτω), καθώς και δια της 2ης παρ. της 1ης σελ. του παραρτήματος ΙV του άρθρου 1ου παρ.3 του ν.3845/2010, που υπεγράφησαν και ψηφίστηκαν, αφενός η Διεθνής Δανειακή Σύμβαση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και αφετέρου ο νόμος με πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή, Αντισυνταγματικά και Παράνομα, χωρίς επιπλέον να τηρηθούν οι διατάξεις των άρθρων 28 παρ.2-3 και 36 παρ.2 του Ελληνικού Συντάγματος, παρόλο που και η ενδεχόμενη τήρησή των τελευταίων δεν εξαλείφει το αξιόποινο χαρακτήρα της Εσχάτης Προδοσίας των παραπάνω πράξεων (βλ. κατατιθέμενα στοιχεία).

Επιπλέον, η εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας (και των τριών της συστατικών) ομολογήθηκε πολλάκις από τον Πρωθυπουργό της χώρας από το επίσημο βήμα της Βουλής και σε άλλες δημόσιες κι επίσημες δηλώσεις του, καθώς και από κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησής του (βλ. το στοιχείο «ομολογίες προδοσίας»).
Λόγω των παραπάνω γεγονότων, κατέθεσα την ΑΒΜ, Α10/1688/ 27-05-2010 μήνυσης του Δημ. Αντωνίου ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος (βλ. και αρ. 5872/12-11-201 πιστ/κό της εισαγγελίας Χαλκίδος), η οποία πήρε τον αριθμό ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία μήνυσα για Εσχάτη Προδοσία –σύμφωνα με τα παραπάνω- την Ελληνική Κυβέρνηση που υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και τους 172 βουλευτές που ψήφισαν τον ν.3845/06-05-2010 (Μνημόνιο).

Με την από 04-04-2011 πρότασή της η εισαγγελέας πρωτοδικών Χριστίνα Καπαμά, πρότεινε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, την αρχειοθέτηση της μήνυσης (αρ. 43 ΚΠΔ), αλλά κατόπιν της αρ. 1613/26-06-2011 προσφυγής μου, η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Άννα Καλουτά με την από 11/03359/04-07-2011 απόφασή της, απέρριψε την πρόταση της Χριστίνας Καπαμά και διέταξε την διαβίβασης της μήνυσης στην Βουλή, κατ. άρ. 86 Συντ. και του ν.3116/2003 περί ευθύνης υπουργών, διότι προέκυψαν στοιχεία κατά των μηνυομένων, που έχουν σχέση με τα καταγγελλόμενα κακουργήματα της εσχάτης προδοσίας (αρ. 1 παρ.1 και αρ.4 παρ. 2 ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών)

(βλ. και αρ. 171491/15-07-2011 πιστ/κά πορείας της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών και το αρ.πρτωτ. 3089/07-10-2011 της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου).

Κατά συνέπεια, λόγω αδυναμίας νομίμου συγκρότησης του παρόντος δικαστηρίου, σύμφωνα και με τα άρθρα, 26 παρ.3, αρ.87 παρ.1,2, αρ.93 παρ.4 Συντ. και άρθρα 7 παρ.1, αρ.8 παρ.1, αρ.20 και αρ.25 Συντ., αντικειμενικής –και υπό προυποθέσεις και υποκειμενικής- κατάλυσης της ανεξαρτησίας της δικαστικής συνείδησης του δικαστή – θεμελείου της απόδοσης Δικαίου- και αντικειμενικής έλλειψης Λαικής και Δημοκρατικής νομιμοποίησης του δικαστηρίου, στις παρούσες συνθήκες αναγκαστικής-έστω κι ακουσίας- εξάρτησης της δικαστικής συνείδησης από ξένες δυνάμεις και σε ευθεία αντιστοιχία των πολιτικών και δικαστικών συνθηκών της Προδοτικής Κυβέρνησης Τσολάκογλου στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής 1941-44.

ΖΗΤΩ
Να αναβληθεί, από άλλο δικαστήριο, η συζήτηση και έκδοση απόφασης επί της παρούσας ένστασής μου (ΚΠΔ 59), μέχρι εκδόσεως τελεσιδίκου αποφάσεως στην ΑΒΜ, Α10/1688/ 27-05-2010 μήνυσής μου ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος, η οποία πήρε τον αριθμό ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία μήνυσε για Εσχάτη Προδοσία –σύμφωνα με τα παραπάνω- την Ελληνική Κυβέρνηση που υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και τους 172 βουλευτές που ψήφισαν τον ν.3845/06-05-2010 (Μνημόνιο), το οποίο περιέχεται αυτούσιο (και περιέχει την) στην Διεθνή Δανειακή Σύμβαση, όπως προκύπτει από το Προοίμιο παρ.6-7, άρθρο 3 παρ.4(γ) της Σύμβασης, σελ.4-5 της αιτιολογικής έκθεσης της Σύμβασης (*), άρθρο 1 παρ/1-3 του ν.3845/2010 και σελ.3 της αιτιολογικής έκθεσης του ν.3845/2010) και το περιεχόμενο του οποίου (Μνημονίου) συνετάχθη συνεπώς καθ` επιταγή και συμμόρφωση προς την προαναφερθείσα Προδοτική Διεθνή Δανειακή Σύμβαση.

(*) Η Διεθνής Δανειακή Σύμβαση αυτή δεν έχει ακόμα κυρωθεί με κυρωτικό νόμο από την Βουλή, κατά το άρθρο 28 παρ.2-3 του Συντάγματος!
Στοιχεία: 1) Αντίγραφο της αρχικής μου μήνυσης

3) Τα αναφερόμενα ανωτέρα έγγραφα και πιστοποιητικά

4) Αποσπάσματα και σχετικά άρθρα του 1ου Μνημονίου της 06-05-2010

Κοιν. Πρόεδρον του Αρείου Πάγου

Εισαγγελέαν του Αρείου Πάγου

Υπουργόν Δικαιοσύνης

Χαλκίδα 13-03-2013 Ο ενιστάμενος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Στοχασμός Πολιτική

ΕΤΣΙ !! ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ!!

Δεσμεύονταν ο Αναστασιάδης για τις καταθέσεις



















papaioannou-giannis

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Τους σώνουν με τα δικά τους χρήματα και αυτούς... μέχρι να τους αποτελειώσουν

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…


ΦΩΤΟΜΕΡΑΣΑγανακτισμένος πολίτης, ο οποίος έχει τις καταθέσεις του στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κυπερούντας, απέκοψε το πρωί την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.
Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί ότι ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλισμένες και πως αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, σταθμεύοντας τον εκσκαφέα έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ Κυπερούντας.
Από το http://www.sigmalive.com